fmichus 24.10.05, 11:56 KRÓL KACZUCH PIERWSZY!! I co dalej???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
filo_de_putino Zagraniczna prasa: Cała władza bliźniaków 24.10.05, 12:00 Niemcy nie mają się czego bać!!! Nie taki Lepper straszny jak go malują!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 bliźniaki nie chca reparacji wojennych od Niemców 24.10.05, 13:28 i powiedzieli to wyraźnie. Pod warunkiem ze Niemcy beda siedziec spoko w sprawie wysiedlen i odszkodowan majatkowych za polskie ziemie zachodnie. A gdyby podskakiwali i mieli roszczenia - wtedy bedziemy sie rozliczac! Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss Re: Zagraniczna prasa: Cała władza bliźniaków 24.10.05, 12:07 Komentarze zagranicznej prasy sa inspirowane przez polskich korespondentow tych gazet. Ci zwykle trabili to, co im kaze tzw. salonik Wybiorczej. Coz, trudno sie teraz przyznac do tak sromotnej porazki. Ustawialo sie rankingi, nawet na czas ciszy wyborczej mozna bylo przeczytac o waszych sympatiach. Nie pomogl tez Walesa i Kwach. Kaczynski wygral wbrew mediom i pseudo-dziennikarzom, ktorzy dawno zapomnieli co to jest obiektywne dziennikarstwo. To niezwykly sukces ! I wasza ogromna porazka. Nie czytacie rzeczywistosci, probujecie ja sobie tworzyc manipulacjami. I to jest efekt. Jedynie Rzeczpospolita napisala juz w piatek, ze Kaczynski zdobywa przewage, u was wciaz Tusk prowadzil. Tani manipulatorzy, pokazaliscie gowniarskie dziennikarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: Zagraniczna prasa: Cała władza bliźniaków 24.10.05, 12:34 Zastanawiam się,co niektórzy zagraniczni korespondenci robią w Polsce i co z tego kraju rozumieją. Jeżeli potrafią zobaczyć tyle, że nowy prezydent to przede wszystkim katolicki radykał, zaciekły wróg gejów i przeciwnik Unii, to nic dziwnego, że obraz Polski jawi się jako kraju zacofania i ciemnoty. Być może wynika to z chęci dalszej marginalizacji Polski na arenie miedzynarodowej i strachu przed silnym partnerem dla zastygłej Europy. Czytając tego rodzaju opinie traci się kompleksy i dobre mniemanie o intelektualnym charakterze nie tylko zachodniej prasy, ale i przecietnym odbiorcy, któremu nalezy tego rodzaju charakterystyki przedstawiać, by rozumiał otaczający świat. Jeśli prawdziwą jest plotka, że to Rokita ma wziąć tekę ministra spraw zagranicznych, to będzie miał pełne ręce ciężkiej roboty przez całą dobę na okrągło.Cała polska dyplomacja musi teraz ruszyć z kopyta, by oswiecić tę ciemnotę. Na tym tle jedynie rosyjskie komentarze wydają się mieć jako takie racjonalne podłoże, co mimo wszystko nie jest niespodzianką. Odpowiedz Link Zgłoś
fmichus Re: Zagraniczna prasa: Cała władza bliźniaków 24.10.05, 13:24 Wkocu jakis konkretny komentarz pana hrabiego,a nie tylko obrzucanie sie botem czytelnikow wybiorczej! Odpowiedz Link Zgłoś
brutal.de.luxe Re: Zagraniczna prasa: Cała władza bliźniaków 24.10.05, 15:27 wielka UE ,zastygla Europa?... piszesz doslownie bzdety pozbawione najwazniejszego: uzasadnienia. Nie widze rzadnych faktow zastyglosci Europy,wrecz przeciwnie ;"interes sie kreci" !!! Nie jestem przeciwnikiem czlonkowstwa w UE ale swietniue sobie zdaje sprawe ze Unia to Unia i tak naprawde samo jej istnienie nie oznacza ze wszystko z niej funkcjonuje poprawnie.Jezeli za ciemnote i zacofanie uwazasz brak zgody narodu na akceptacje homosexualizmu lub innych wynaturzen (acz nie jest to naturalne) to nie wiem co juz uznac za "rozwoj i postep", moim zdaniem rozwoj i postep to preznosc gospodarki ,wysoki poziom uprzemyslowienia i ogolny poziom wyksztalcenia w kraju ,z czym ,moim zdaniem, w naszym kraju nie jest tak zle ! Akceptacja homoseksualizmu oznacza akceptacje zwiazkow owych homosexualistow, a zwiazek to przeciez droga do podstawowej komorki spolecznej ,czytaj: "rodzina", moge Cie poprostu spytac inaczej, jezeli nie daj Bog umrzesz i twoje dziecko zostanie bez rodzicow,rzekne ze do adopcji, czy chcialbys aby dziecko zostalo zaadoptowane przez homosexualistow? Ja znam Twoja odpowiedz,ciekaw jestem jednak co napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: Zagraniczna prasa: Cała władza bliźniaków 24.10.05, 15:35 brutal.de.luxe napisał: [.........] Nieważne, co napisał.Nie mogę odnieść się do treści Twojego postu, bo widzę, że NIC NIE ZROZUMIAŁEŚ z mojego tekstu powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
brutal.de.luxe Re: Zagraniczna prasa: Cała władza bliźniaków 24.10.05, 19:08 Ja wszystko zrozumialem, moze po prostu nie rozumiesz tematu na jaki sie wypowiadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
gnomik1 Re: Zagraniczna prasa: Cała władza bliźniaków 24.10.05, 15:37 wynaturzeniem jest siedzenie w kosciele, wiara w jakies bzdury ktorych nikt nie jest wstanie udowodnic. mamy nadzieje ze teraz zostanie zrobiony porzadek w plebaniach z pederastami, jesli tak to kto bedzie ludziom pranie mozgow robil? Odpowiedz Link Zgłoś
brutal.de.luxe Re: Zagraniczna prasa: Cała władza bliźniaków 24.10.05, 19:06 dlaczego jest to wynaturzeniem? to calkiem normalne i od wiekow przerodzilo sie wrecz w tradycje , zreszta bardzo rzadka tradycje ,bardzo polska i chrzescijanska, wiara polega na tym ze nie starsz sobie nic udowadniac, z drugiej strony brak dowodu ze cos istnieje nie oznacza ze to cos nie isnieje, bedzie oznaczalo ze nie istnieje wtedy jak udowodnisz ze nie istnieje ,wiec postaraj sie udowodnic ze nie istnieje to ci uwierze,poza tym jednym z najbardziej pospolitych dowodow uzywanych w sadach ,sa zeznania swiadkow - naocznych swiadkow, na ich podstawie skazuja nawet na smierc, a co do cudow bozych jest mnostwo swiadkow w calej historii kosciola, i to naocznych swiadkow. Co powiesz teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
gnomik1 Re: Zagraniczna prasa: Cała władza bliźniaków 24.10.05, 15:39 powinno sie zabronic kobieta w ciazy chodzic po ulicy, bo jest u nich widoczne ze sex uprawialy, takie cos obraza moje uczucia:-) Odpowiedz Link Zgłoś
brutal.de.luxe Re: Zagraniczna prasa: Cała władza bliźniaków 24.10.05, 19:07 no ale nie jestes sam,poza tym nie musisz na nia patrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
kzegota1 Re: Zagraniczna prasa: Cała władza bliźniaków 24.10.05, 16:41 no właśnie. rosjanie popierają kaczyńskiego bo mają podobne podejście do życia, stosunków międzynarodowych i wogóle życia. oni też nienawidzą gejów, mają silnego prezytenta-szeryfa. też machają szabelką przed całym światem choć absolutnie nie mają ku temu podstaw. też wolą ręczne sterowanie zamiast wolnego rynku. też państwo rosyjskie daje całą mase zapomóg, zasiłko dla wszelkiej maści "słabszych". też jest nieufna wobec wielkiego biznesu (vide: chodorkowski). Pis pewnie też będzie chciał mnożyć przepisy by na puszczenie baka były ze trzy paragrafy. wtedy też będzie można naszych chodorkowskich wsadzać do kolonii karnych. toż to azja czysta Odpowiedz Link Zgłoś
jasia04 Brawo harabio! -bardzo trafne i rzetelne 24.10.05, 16:44 tak trzymać! A. Odpowiedz Link Zgłoś
bujda1 Re: Zagraniczna prasa: Hrabiemu odpow. 25.10.05, 17:43 hrabia.mileyski napisał: > Zastanawiam się,co niektórzy zagraniczni korespondenci robią w Polsce i co z > tego kraju rozumieją. Jeżeli potrafią zobaczyć tyle, że nowy prezydent to przed > e > wszystkim katolicki radykał, zaciekły wróg gejów i przeciwnik Unii, to nic > dziwnego, że obraz Polski jawi się jako kraju zacofania i ciemnoty. > Być może wynika to z chęci dalszej marginalizacji Polski na arenie > miedzynarodowej i strachu przed silnym partnerem dla zastygłej Europy. > Czytając tego rodzaju opinie traci się kompleksy i dobre mniemanie o > intelektualnym charakterze nie tylko zachodniej prasy, ale i przecietnym > odbiorcy, któremu nalezy tego rodzaju charakterystyki przedstawiać, by rozumiał > otaczający świat. > Jeśli prawdziwą jest plotka, że to Rokita ma wziąć tekę ministra spraw > zagranicznych, to będzie miał pełne ręce ciężkiej roboty przez całą dobę na > okrągło.Cała polska dyplomacja musi teraz ruszyć z kopyta, by oswiecić tę ciemn > otę. > Na tym tle jedynie rosyjskie komentarze wydają się mieć jako takie racjonalne > podłoże, co mimo wszystko nie jest niespodzianką. Panie hrabio! "strachu przed silnym partnerem dla zastygłej Europy" - chyba pan zartuje. Silna krzyzem Rydzyka i zasilkami dla niechcacych pracowac? Przy tak duzym bezrobociu nie mozna znalezc ludzi do pracy, przychodza tylko (do potencjalnego pracodawcy)po zaswiadczenie, ze sie nie kwalifikuja do pracy. Polska silna bedzie tylko wtedy kiedy ludzie beda pracowac a polityka gospodarcza umotywuje "biznes" do tworzenia miejsc pracy.Natomiast polityka socjalna MUSI zapobiegac cwaniactwu nierobow.Polska silna wielodzietnoscia? to postuluje ksiadz muchomor, a ludzie rodzicielstwa odpowiedzialnego musza za to placic. To jest ta silna Polska? A kaczor, wielki katolik, jest zwolennikiem kary smierci, podczas gdy ten "glupi zachod" dawno temu potepil to barbazynstwo. Polski katolicyzm jest nienawidzacy tak jak muchomor i kaczor to prezentuja.I taki tez bedzie nasz obraz w oczach swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
trojanska Żałosna Wybiórcza 24.10.05, 12:07 Wybiórcza stała się żałosna. Nie może przeboleć zwycięstwa Kaczyńskiego i PiSu. Doczekaliśmy się po 15 latach, że największy organ prasowy w Polsce przypomina dawną Trybunę Ludu. Czy wy nie widzicie, gdzie zaszliście i widać, że konsekwentnie będziecie brnąć dalej, conajmniej następne 4 lata, dopóki wasi nie będą na górze. Odpowiedz Link Zgłoś
alatriste Re: Żałosna Wybiórcza 24.10.05, 12:24 skąd tyle nienawiści,a mówią że Polska to kraj Chrześcijanjan?czyżby od Rydzyka? nie lubisz wyborczej to nie czytaj i zacznij myślec od czasu do czasu bo nawet zasiłki Kaczynskiego ci nie pomogą kiedy za rok lub dwa pokaża co potrafia,bo jesli ciągle czekasz na manne z nieba to raczej jej nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
unimix żałosny jest ten komentarz... 24.10.05, 12:42 ...nie dopatrzyłem się w tym artykule żadnej stronniczości,natomiast ciarki mnie przechodzą na myśl ,że doczekałem czasów ,w których pośrednio rządzą w kraju:ksiądz oszust i banda darmozjadów liczących na wyimaginowany socjal.Chciałem jeszcze pogratulować wszystkim Polakom ,którzy nie poszli na wybory.Dla was dedykuje następne 5 lat.Wszystkiego najlepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
wqrwiony1 Re: żałosny jest ten komentarz... 24.10.05, 16:40 unimix napisał: > ...nie dopatrzyłem się w tym artykule żadnej stronniczości,natomiast ciarki mni > e > przechodzą na myśl ,że doczekałem czasów ,w których pośrednio rządzą w > kraju:ksiądz oszust i banda darmozjadów liczących na wyimaginowany socjal.Chcia > łem > jeszcze pogratulować wszystkim Polakom ,którzy nie poszli na wybory.Dla was > dedykuje następne 5 lat.Wszystkiego najlepszego. Dokładnie. Nic dodać nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
brutal.de.luxe Re: żałosny jest ten komentarz... 24.10.05, 19:11 tu sie zgodze, polacy to po prostu banda leni, czekaja az im z nieba spadnie, zamiast zwyczajnie sie wziac do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: żałosny jest ten komentarz... 26.10.05, 21:10 a ty i twoj poprzednik to co alfy i omegi - medrcy ja np.nie zamierzam wybierac miedzy dzuma a cholera- a ty medrcu potepiasz wszystkich co to nie wybieraja jak ty- ajakb tak wszyscy poszli "na wybory" -i wtakim samym stosunku co teraz wybrali kaczynskiego - to co tez bys sie wymadrzal zalosny demokrata Odpowiedz Link Zgłoś
dzimira1 Jaka ta Polska 24.10.05, 21:06 Ludzie ja wlasnym oczom nie wierze....co sie bedzie dzialo z Polska??? kto wybral Kaczynskiego? az sie boje myslec jakie to bedzie mialo konsekwecji dla obrazu Polski w swiecie i przede wszystkim dla stosunkow w Europie....nie moge uwierzyc ze mlodzi, wyksztaceni , otwarci na przyszlosc ludzi mogli na niego glosowac...jeszcze przed wyborami chcialam wracac do Polski i szukac tam pracy ale teraz nie jestem pewna czy chce zyc w kraju gdzie bedzie rzadzila nietolerancja i ksieza..no i ludzi do tego jeszcze ta kara smierci!!!!! i co w ogole macie przeciwko homoseksualistom, lepiej sie zajmijcie wlasnym zyciem seksualnym i nie wyciagajcie pochopnych wnioskow wynikajacych z strachu i ciemnoty. cytujac jedna z wypowiedzi, podziekujmy wszystkim ktorzy nie ruszyli swoich tylkow i nie brali udzialu w wyborach.... no to sie teraz wspolnie pomeczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Żałosna Wybiórcza 24.10.05, 12:51 trojanska napisała: > konsekwentnie będziecie brnąć dalej, conajmniej następne 4 lata, dopóki wasi > nie będą na górze. A dlaczego mieliby byc na gorze? Czyzbys watpila w skutecznosc rzadow Leszka i PiS-u? No bo skoro sa dla Polski jedynym dobrym i skutecznym wyborem, to ludzie beda na nich glosowac, a oni rzady utrzymaja, jesli na to zasluza. Czy aby sama sobie nie przeczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
michalski.t Re: Żałosna Wybiórcza 24.10.05, 15:13 czarni,pseudokatolicy-naziści won na forum Naszego Dziennika!!! Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 A TO WSZYSKO PRZEZ Wybiórcza!!!! 24.10.05, 15:38 Dlaczego teraz ta zafajdana GAZETA pokazuje tylko niekorzystne zdjecia KACZYNSKIEGO ?!!TERAZ rasowemu, przystojnemu nordykowi to juz nic nie pomoze, obrzydzacie TYLKO ludziom prezydenta ICH PANSTWA. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry.uk Re: Zagraniczna prasa: Cała władza bliźniaków 24.10.05, 12:10 Kaczynski wygral bo wyborcom Tuska nie chcialo sie ruszyc tylka, zeby zaglosowac. Dlatego tez Platforma przegrala. Teraz kazdy bedzie podkreslal ze on nie bral w tym udzialu, ale bedzie tez narzekal na Kaczory. w Polsce wygrywa sie glosami moherowych beretow. Odpowiedz Link Zgłoś
erik_trigger Re: Zagraniczna prasa: Cała władza bliźniaków 24.10.05, 14:22 Za proste. Dlaczego wyborcom Kaczyńskiego się chciało? Odpowiedz Link Zgłoś
piternet Re: Zagraniczna prasa: Cała władza bliźniaków 24.10.05, 18:39 > Za proste. > Dlaczego wyborcom Kaczyńskiego się chciało? To proste. Spójrz na elektorat. Bezrobotni po podstawówce i renciści mają więcej czasu. A i po mszy na wybory bardziej po drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster Zaczyna sie najgorsze 5 lat nowoczesnej Polski 24.10.05, 12:11 Kilkudziesieciu moich znajomych w Anglii spodziewa sie najgorszego okresu w ostatnich dziesiecioleciach w ojczyznie.Era kaczyzmu oznacza dla nas przede wszystkim blokade w powrocie do kraju.A powrot taki wiekszosc z nas planowala.Wiemy,ze najblizsze 5 lat to bedzie najgorszy okres w historii nowoczesnej Polski-okres wylacznie dzielenia biedy,populizmu,"milionow" wirtualnych mieszkan,poglebienia bezrobocia,gwaltownej inflacji tuz po rozwiazaniu RPP,degregolady ekonomicznej i ery powszechnej biedy.Same radyjko z Torunia Polski nie wyzywi.Kaczory tez nie,co widzielismy przez lata kaczyzmu w Warszawie.Celem kaczorow bedzie wiec wykluczenie Polski z Unii Europejskiej,zerwanie stosunkow z sasiadami,spory o odszkodowania wojenne/bo z czegos trzeba bedzie gornikow utrzymac/,podwyzszanie podatkow,masowa ucieczka najpierw aktywow z krajow,a potem wyksztalconych ludzi.Tylko elektorat samoobrony i LPR zostanie,bo oni zamiast chleba beda mieli obiecanki- cacanki.Biznes zacznie sie powoli wycofywac z Polski.Nowych inwestycji nie bedzie.Stopa bezrobocia juz w roku przyszlym osiagnie 20 procent,a pod koniec kaczyzmu osiagnie 30 procent.Sami sobie zgotowaliscie ten los... Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: Zaczyna sie najgorsze 5 lat nowoczesnej Polsk 24.10.05, 12:16 piszesz brednie - szczegolnie o tej blokadzie- janp.wrocilem dokraju w stanie wojennym -wtedy to byla blokada. wedle mnie POLSKA DOPIERO TERAZ MA REALNA SZANSE BYC POLSKA MA SZANSE Odpowiedz Link Zgłoś
joannaz37 Re: Zaczyna sie najgorsze 5 lat nowoczesnej Polsk 24.10.05, 12:21 czlowieku co ty pleciesz??? Kaczor prezydentem to najgorsze co moze byc...zastanow sie...ucinanie nauczycielom ich dodatkow za ksztalcenie mlodziezy, koniec budowania autostrad, ...jednym slowem Polska przestanie sie rozwijac tylko sie zacznie cofac. Nie daj Bog jakas katastrofe czy wieksze ludzkie nieszczescie..zobaczysz, ze prezydent sobie nie poradzi, zaden kraj nie zechce pomoc, bo skoro sie odcinamy od wszystkich, to wszyscy sie odetna od nas. nalezysz do wszechpolakow???od razu widac.. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: Zaczyna sie najgorsze 5 lat nowoczesnej Polsk 25.10.05, 10:21 joannaz37 napisała: > czlowieku co ty pleciesz??? > Kaczor prezydentem to najgorsze co moze byc...zastanow sie...ucinanie nauczycie > lom ich dodatkow za ksztalcenie mlodziezy, koniec budowania autostrad, ...jedny > m slowem Polska przestanie sie rozwijac tylko sie zacznie cofac. > > Nie daj Bog jakas katastrofe czy wieksze ludzkie nieszczescie..zobaczysz, ze pr > ezydent sobie nie poradzi, zaden kraj nie zechce pomoc, bo skoro sie odcinamy o > d wszystkich, to wszyscy sie odetna od nas. > > nalezysz do wszechpolakow???od razu widac.. kobieto coty bredzisz po pierwsze nigdzie nie naleze - mieszkam za granica po drugie- jaki koniec budowania autostrad - moze dpopiero poczatek - dotad wybudowanotych autostrad tyle co kot naplakal po trzecie - twojewypociny sa tak zalosne - ze koncze -szkoda czasu od razu widac ze jestes "blondynka" papa Odpowiedz Link Zgłoś
joannaz37 Re: Zaczyna sie najgorsze 5 lat nowoczesnej Polsk 24.10.05, 12:18 smutne, to, ale zgadzam sie z powyzsza wypowiedzia. Teraz to juz bedzie coraz gorzej. teraz znaczy sie w ciagu 5 lat. Niech sie Polska nie dziwi, ze mlodzi, wyksztalceni Polacy bede masowo wyjezdzac z ojczyzny, ktora nie ruszy nawet reka, zeby ich zatrzymac. Zalosne jest rowniez to, ze tak malo ludzi poszlo glosowac. Sadze, ze gdyby wszyscy uprawnieni poszli do urn, to Tusk by wygral. Tylko ze czesc z tych co nie spelnilo obywatelskiego obowiazku, wolalo wcale nie zaglosowac, anizeli potem sobie w brode pluc, ze sie takiego marnego prezydenta wybralo. POLACY TO LENIE I TO SMIERDZACE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: Zaczyna sie najgorsze 5 lat nowoczesnej Polsk 24.10.05, 12:27 Bez przesady. Nowy rząd PiS/PO będzie na pewno lepszy od obecnego rządu, no właśnie: czyjego? Nie zmienia to faktu, że szlag mnie trafia, jak widzę, ze moi współobywatele zmarnowali kolejna szansę, bo z w wypadku zwycięstwa PO i Tuska byłaby szansa na ogromna poprawę, a tak będzie tylko trochę lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
toberson Re: do wszystkich czerwonych oszustow!! 24.10.05, 13:29 Wasza mafia sie nakradla,i teraz nie ma perspektyw dalszych afer i korupcji!! Jedynym wyjsciem dla was zdrajcow jest kulka w leb lub wyjazd do moskwy!!! Teraz Polske trzeba bedzie oczyscic z czerwonej zarazy!! Odpowiedz Link Zgłoś
marhac Re: Zaczyna sie najgorsze 5 lat nowoczesnej Polsk 24.10.05, 12:36 śmieszą mnie te komentarze na różnych forach... sam głosowałem na Tuska(choć z większymi wątpliwościami niż w pierwszej turze), do tego nakłoniłem żonę i rodziców żeby również poszli zagłosować-wobec tego mam czyste sumienie że zrobiłem wszystko co można żeby Tusk wygrał :) ale życie toczy się dalej mam świadomośc że niezależnie od tego kto będzie prezydentem dla życia przeciętnego obywatela nie ma to żadnego znaczenia-nie będzie mu ani lepiej ani gorzej, a to pier..lenie o masowych wyjazdach,moherowych beretach itp jest żałosne życzyłbym sobie żeby za pięć lat nie było tego typu dylematów,dzielenia włosów na czworo, i żeby prezydenta wybrano w I turze -najlepiej ponownie Kaczyńskiego, bo to oznaczać będzie że jego prezydentura była udana i jeszcze jedno: czy kiedykolwiek Polacy nauczą się głosować "na kogoś" a nie przeciwko "komuś" ? Odpowiedz Link Zgłoś
shine Re: Zaczyna sie najgorsze 5 lat nowoczesnej Polsk 24.10.05, 12:48 Nic dodać, nic ująć! Zgadzam się całkowicie z tą opinią. Poza tym to, że połowa obywateli tego kraju nie poszła do urn to nietylko lenistwo, ale przede wszystkim głupota! Jeżeli nie będziemy brać czynnego udziału w sprawach dla nas istotnych to nie miejmy potem żalu do nikogo, chyba tylko do samych siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Zaczyna sie najgorsze 5 lat nowoczesnej Polsk 24.10.05, 17:16 Polacy w swej masie to ciemnota i koltunstwo !! Jak mozna bylo lyknac taka demagogie Kaczynskich ...ZGROZA . Odpowiedz Link Zgłoś
verushka1 Re: Zaczyna sie najgorsze 5 lat nowoczesnej Polsk 24.10.05, 12:45 z tych wszystkich powodow wynika jednoznacznie ze najgorszym co moze nas spotkac - nas w sensie wszystkich polakow - to samoobrona w koalicji z pisem. co do radyjka z torunia - mozna by z nimi ponegocjowac zeby w ramach pomocy najubozszym odsprzedali (najlepiej za granica) maybacha rydzyka (on chyba potepia bogactwo) block-buster napisał: > Kilkudziesieciu moich znajomych w Anglii spodziewa sie najgorszego okresu w > ostatnich dziesiecioleciach w ojczyznie.Era kaczyzmu oznacza dla nas przede > wszystkim blokade w powrocie do kraju.A powrot taki wiekszosc z nas > planowala.Wiemy,ze najblizsze 5 lat to bedzie najgorszy okres w historii > nowoczesnej Polski-okres wylacznie dzielenia biedy,populizmu,"milionow" > wirtualnych mieszkan,poglebienia bezrobocia,gwaltownej inflacji tuz po > rozwiazaniu RPP,degregolady ekonomicznej i ery powszechnej biedy.Same radyjko z > > Torunia Polski nie wyzywi.Kaczory tez nie,co widzielismy przez lata kaczyzmu w > Warszawie.Celem kaczorow bedzie wiec wykluczenie Polski z Unii > Europejskiej,zerwanie stosunkow z sasiadami,spory o odszkodowania wojenne/bo z > czegos trzeba bedzie gornikow utrzymac/,podwyzszanie podatkow,masowa ucieczka > najpierw aktywow z krajow,a potem wyksztalconych ludzi.Tylko elektorat > samoobrony i LPR zostanie,bo oni zamiast chleba beda mieli obiecanki- > cacanki.Biznes zacznie sie powoli wycofywac z Polski.Nowych inwestycji nie > bedzie.Stopa bezrobocia juz w roku przyszlym osiagnie 20 procent,a pod koniec > kaczyzmu osiagnie 30 procent.Sami sobie zgotowaliscie ten los... Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Ciemno wszedzie, glucho wszedzie.... 24.10.05, 13:45 CO TO BEDZIE, CO TO BEDZIE ?!!! Za Kwacha to byla lacha, tlusta kielbacha!!!Za Tuska miala byc kielbasa pruska!!!!SA ZA TO KACZORY I TRZEBA NA GLODNO CHODZIC NA NIESZPORY !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
resu Narodowy socjalizm z przymiotnikiem katolicki 24.10.05, 14:17 To niestety definicja akceptowana przez połowę Polaków. Jak każdy radykał bądź populista Kaczyński stanąwszy przed realnymi problemami dostrzeże, że świat nie jest ani czarny ani biały, nie ma prostych recept. Rozczarują się ci, którzy oczekiwali, że puści ich bogatego sąsiada w skarpetkach (bo jak się dorobił, to na pewno kradł), a im da 2,50 podwyżki i załatwi wszystkie bóle i swędy.... Nic tylko kształcić, kształcić, kształcić i szerzyć oświatę.... Ale teraz przez parę lat katolicki beton otrzymawszy mandat zacznie działać na potęgę w kierunku "iranizacji" Polski. Obyśmy się nie dali... Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 [...] 24.10.05, 15:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Widac, ze w REDAKCJI gazety tez panuje zaloba.. 24.10.05, 15:43 Cenzor z zalu odchodzi od zmyslow. Odpowiedz Link Zgłoś
erik_trigger Re: Zaczyna sie najgorsze 5 lat nowoczesnej Polsk 24.10.05, 14:24 Strasznie czarno widzicie Polskę z tej zagranicy. A dzisiaj jest normalny dzień, świeci słońce i jest tak dużo nadziei, że wreszcie chce się żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
alatriste Re: Zagraniczna prasa: Cała władza bliźniaków 24.10.05, 12:26 szkoda ludzi, a Pis się sam wyżywi, a znowu się okaże ze Polak mądry po szkodzie Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: Zagraniczna prasa: Cała władza bliźniaków 24.10.05, 12:27 alatriste napisał: > szkoda ludzi, a Pis się sam wyżywi, a znowu się okaże ze Polak mądry po szkodzi > e Raczej sie okaże, że i po szkodzie i przed szkodą głupi... Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_aszek Re: Zagraniczna prasa: Cała władza bliźniaków 24.10.05, 12:31 alatriste napisał: > szkoda ludzi, a Pis się sam wyżywi, a znowu się okaże ze Polak mądry po szkodzi > e Popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Zagraniczna prasa: Cała władza bliźniaków 24.10.05, 12:28 co za bzdury. Kaczor nie chce ograniczać praw homoseksualistów, on chce żeby mieli takie prawa jak do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Zagraniczna prasa: Cała władza bliźniaków 24.10.05, 12:45 inaczej mówiąc: ogranicza je i teraz i będzie ograniczać dalej, bo to, że je im ogranicza jest akurat faktem. I nie mówię tutaj o skrajnych pomysłach radykalnych organizacyjek, które by chciały mieć dzieci czy brać śluby, ale np. o tym, że nie pozwala im się na sformalizowanie związku pod względem fiskalnym, czyli ze zwykłej zajadłości utrudnia im się życie. O tym, że Kaczyński zakazał im robienia parady ale pozwolił na demostrację wszechpolaków to już nie wspominam, bo przecież to oczywiste, że to jawna dyskryminacja. A więc to nie jest teza wyssana z palca, ale całkiem logiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
wqrwiony1 Re: Zagraniczna prasa: Cała władza bliźniaków 24.10.05, 17:02 Pie..ty... po pierwsze głosowałem na Tuska. I nie dlatego ze pedały to albo tamto (o przepraszam... homoseksualiści).... Głosowałem na Tuska z powodów gospodarczych. Ale jak słyszę że głównym zarzutem wobec Kaczyńskiego jest to że "pedały to pedały tamto" (tfu... homoseksualiści...) to mnie szlag trafia!! Co to znaczy do k... nędzy "sformalizowanie związku pod względem fiskalnym" ?? To znaczy nadanie im takich samych przywilejów jak NORMALNE RODZINY. - czyż nie tak?? czyli płacenie wspólne podatków, dziedziczenie... itp itd... W bardzo wielkim uproszczeniu przedstawię swoje poglądy tak: Państwo daje pewne przywileje (choćby symboliczne) rodzinom w konkretnym celu. W celu rozwoju rodziny, zeby mialy duzo dzieci, zeby je mogly godnie wychowac i zeby panstwo sie dzieki temu rozwijało (juz mowilem ze bede upraszczac?) To jest cel przywilejów rodziny. A teraz - w imie czego chory związek, nie mający nic wspólnego z naturą (no moze poza faktem ze ten związek jest efektem błedu natury) ma mieć takie same przywileje jak związek który jest dla państwa nadzieją na rozwój? Błąd natury moze kogoś bardzo oburzyć... Tyle ze natura w warunkach naturalnych sama takie jednostki eliminuje w sposób naturalny - homoseksualiści nie mogą mieć dzieci więc w sposób naturalny giną nie zostawiając potomstwa. Nie mam nic do tego co homoseksualista robi w łóżku i z kim. Nie mam nic do tego dopóki nie pcha się na piedestały ze swoim cierpieniem i nie chce tego co mu sie nie nalezy. kropka. Zgoda - to nie ich wina ze są kim są. Ale też nie wina innych chorych że są chorzy. zgoda - trzeba im pozwolić żyć, pomóc wyleczyć jeśli się da, ale nie popadajmy w histerię zciągania absolutnie wszysktiego do mianownika "jak w polsce traktuje sie homoseksualistów"!! Dla zachodnich korespondentów to właśnie wydaje się najważniejsze... i o ile wśród moherowych beretów i generalnie wśród Polaków z tolerancją jest ciężko, o tyle gadanie że to jest najwiekszy problem kaczyńskiego doprowadza mnie do szewskiej pasji... Odpowiedz Link Zgłoś
shygay Re: Zagraniczna prasa: Cała władza bliźniaków 24.10.05, 18:27 hmm... jak czytam takie wypowiedzi jak Twoja, to mam nadzieję, że czwartkowy alarm bombowy w warszawie nie był żartem czy prowokacją, lecz początkiem nowego etapu walki o równouprawnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
shygay Re: Zagraniczna prasa: Cała władza bliźniaków 24.10.05, 12:51 Oj nie wiem czy masz rację. 1) PiS i Kaczyńscy zamierzają wpisać do konstytucji zakaz regulowania przez państwo związków innych niż małżeństwo, rozumiane jako zjednoczenie kobiety i mężczyzny; 2) PiS oraz część PO chcą wprowadzenia ustawowego zakazu wykonywania zawodu nauczyciela przez homoseksualistów. Przytoczę cytat z ostatniego numeru tygodnika "Newsweek": "Poseł PiS Marek Jurek idzie jeszcze dalej: proponuje, aby o tym, który gej może uczyć, a który nie, decydowały społeczne komisje. Na liście zawodów zastrzeżonych dla gejów oprócz nauczycieli politycy chcą umieścić inne profesje zaufania publicznego. W polskiej kartotece homofobii mają znaleźć się pediatrzy, kuratorzy społeczni, pielęgniarze, psycholodzy."; 3) Nie wiadomo jak będzie teraz z prawem do zgromadzania się, być może i tutaj zaczną majstrować. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Malkontenci 24.10.05, 12:59 Niedobrze się robi, jak bez końca się czyta o katastrofie, chęci natychmiastowej ucieczki na antypody i o wielu innych bzdurach. Jeszcze nie ostygły karty wyborcze, a już niektórym z dnia na dzień Polska przestała się podobać. Traktuja ten kraj, jak dzurawe kapcie, które można wyrzucić. Malkontenci, weźcie się teraz do roboty, zamiast pokazywać swą słabość i wylewać krokodyle łzy na forach.Moda na Tuska, jak i większość sezonowych objawień zniknie, a jest co naprawiać w państwie i wokół siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Malkontenci 24.10.05, 13:04 No, zwlaszcza jak Kaczki zaczna rzadzic to bedzie co naprawiac, oj bedzie! Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: Malkontenci 24.10.05, 13:13 > weźcie się teraz do roboty, zamiast pokazywać swą słabość i wylewa zamknij dziob panie hrabio takie tony to my juz prezrabialismy, tylko ze obecnie z lagodnego prlowskiego socjalizmy weszlismy w orbite twrdego narodowego socjalizmu ludzie porzadni i intyligetni nie musza tego uwuarygadniac a najlepiej zeby po dwoch, trzech latach bylo po tym rzadzie. Powiem tak SLD mimo wpadek potrafilo sie oczyscic a ludzia za czasow SLD zylo sie nieco lepiej niz poprzednio, szkoda ze to co SLD osignelo zostanie w krotkim czasie zaprzepaszczone. Zal sciska ze SLD pod wplywem brunatnej propagandy prowadzonej przez media jest zaledwie mala opozycja bo kontynuacja rzadow SLD zwlaszcza teraz po oczyszczeniu partii mogla przyniesc wiele pozytywow gospodaczych i spolecznych temu panstwu. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 ANTYPODY NIKOGO Z POLSKI NIE PRZYJMA !!! 24.10.05, 13:25 Jedynie rzad Antarktydy deklaruje , ze przyjmie kazda ilosc Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
toberson Re:do phuna chorego komucha!! 24.10.05, 13:39 Wasze czasy afer i korupcji sa bezpowrotne!!Chcieliscie dalej kras i zyc w przepychu,kiedy narod glodowal!!Waszymi rzadami doprowadziliscie kraj do ruiny!!!Wszyscy pouciekali na zachod bo mieli dosyc rzadow oszustow!!To co zniszczyliscie zajmie duzo czasu zeby odbudowac!!!A wszystkich komuchow narod bedzie rozliczac i zamykaz za oszustwai afery!Biedne nadchodza czasy dla komuchow!!!A gdzie sie chowa wielkie ZERO=tow.MILLER!!! Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Naprawde to tragedia !!! 24.10.05, 14:04 Podobno kaczorek ma zabronic KRASC !!!Kwasek chce emigrowac do USA I CHCE PRACOWAC na farmie Busha.OLEKSY ZLOZYL PODANIE o posade stroza na KREMLU.Najgorsze , ze Walesy nikt sluchac nie chce, JAK ON WYZYJE ze swoich odczytow w najwiekszych kabaretach swiata ?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
az_mir Re: Naprawde to tragedia !!! 24.10.05, 15:54 edek47 napisał: > Podobno kaczorek ma zabronic KRASC !!!Kwasek chce emigrowac do USA I CHCE > PRACOWAC na farmie Busha.OLEKSY ZLOZYL PODANIE o posade stroza na > KREMLU.Najgorsze , ze Walesy nikt sluchac nie chce, JAK ON WYZYJE ze swoich > odczytow w najwiekszych kabaretach swiata ?!!! -------------------------------------------------- jak zwykle ONI się ustawią a co będzie z Tobą????? podobno o.dyrektor ma posadę moderatora na forum RM .Tam czekaja na ciebie abba15,davidmors i inni a w przerwach będziecie dziergać bereciki z moheru - idzie zima a jest zapotrzebowanie dla ponad 8 mln główek a więc robotę masz zapewnioną. Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re:ale GieWu... 24.10.05, 16:04 GieWu siem zapluwa w swej zajadłości! Nie możecie siem pogodzić z tym, że Polacy wybrali ludzi, których opluwacie od zawsze, hę? Skończyła siem:) wasza "nizawisłość"! hej! tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Nie zaluje, ze glosowalem na kaczorka... 24.10.05, 16:23 Wole pracowac w przemysle tekstylnym, niz przy produkcji kaskow dla wehrmachtu, lzejsza praca. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: Malkontenci 24.10.05, 14:19 phun napisała: > zamknij dziob panie hrabio takie tony to my juz prezrabialismy, tylko ze obecni > e > z lagodnego prlowskiego socjalizmy weszlismy w orbite twrdego narodowego > socjalizmu ludzie porzadni i intyligetni nie musza tego uwuarygadniac a > najlepiej zeby po dwoch, trzech latach bylo po tym rzadzie. > > Powiem tak SLD mimo wpadek potrafilo sie oczyscic a ludzia za czasow SLD zylo > sie nieco lepiej niz poprzednio, szkoda ze to co SLD osignelo zostanie w krotki > m I tak dalej, i tak dalej - tego bełkotu, okraszonego sowicie błędami ortograficznymi nie da się czytać. Pogrobowcu SLD, nie chęć analizy, czy weryfikacji twoich "poglądów" skłoniły mnie do napisania tego postu, ale zwykła w takim przypadku reakcja na pospolite chamstwo. Zważ, jak się do kogokolwiek zwracasz. I nie kompromituj się publicznie, tylko spokojnie przeanalizuj co napisałeś i sięgnij koniecznie po podręczniki do nauki języka polskiego. Nie musisz odpowiadać, czytać i tak tego nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Ale, hrabio, nie z tobą i Mordorem... 24.10.05, 16:32 co to za śmieć ten zyks? Odpowiedz Link Zgłoś
wqrwiony1 Re: Malkontenci 24.10.05, 17:07 hrabia.mileyski napisał: >Moda na Tuska, jak i większość sezonowych objawień > zniknie, a jest co naprawiać w państwie i wokół siebie. Co rozumiesz błękitnokrwisty baranie przez modę?? Ja na Tuska głosuję przy każdej możliwej okazji od 15 lat. czy to jest moda?? Strzel se w pałe. Odpowiedz Link Zgłoś
axermann [...] 24.10.05, 13:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
levinas Re: Zagraniczna prasa: Cała władza bliźniaków 24.10.05, 13:50 Stac cie na cos wiecej niz infantylne teksty? Odpowiedz Link Zgłoś
jasia04 A cała lewacka Europa mocno sie przejęła 24.10.05, 14:01 tak się boją ... że ktoś wreszcie powie prawdę. W Polsce też takich "zatroskanych" nie brakuje. A. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: A cała lewacka Europa mocno sie przejęła 24.10.05, 14:14 Nie lam sie . Iran popiera jednojajowych . Nie sa sami . Odpowiedz Link Zgłoś
erik_trigger Re: A cała lewacka Europa mocno sie przejęła 24.10.05, 14:30 Iran, Afganistan, Białoruś, no może i Rosja. I wysyłanie tam wszystkich, którzy myślą inaczej, niż wy. To są wasze argumenty w dyskusji, żałosne... Odpowiedz Link Zgłoś
ryszardbed Re: Zagraniczna prasa: Cała władza bliźniaków 24.10.05, 14:33 Pamietasz jak to bywalo drzewiej. Pamietasz haslo "I w dwa Edzie nie pojedzie". No to masz gotowa odpowiedz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gryszcz Re: Zagraniczna prasa: Cała władza bliźniaków 24.10.05, 14:41 Miałem nadzieję, że tylko w Polsce media nie potrafią rozróżnić lewicy od prawicy. Zwrot, że "wspólne rządy PIS i Samoobrony oznaczałyby wielki zwrot na prawo" mnie dobił. Ignorancja na potęgę. Ciekawe, czy na Zachodzie proweniencje polityczne Żyrynowskiego też rozszyfrowują np. poprzez nazwę jego partii (dla przypomnienia: Liberalni Demokraci). Niech nam żyje władza postsolidarpopulistów! Alleluja i do przodu za głosem Ajatollaha Ojca Dyrektora! Odpowiedz Link Zgłoś
ineess Re: Zagraniczna prasa: Cała władza bliźniaków 24.10.05, 14:48 Jeżeli chodzi o karę śmierci to jest ona przyznaniem się do nieudolności i klęski wymiaru sprawiedliwości. Z ulg - jak wiadomo - w tej chwili korzystają (skorzystali) głównie bogaci. Wyjątki od reguły i ich mnożenie prowadza do korupcji, poza tym korzysta z nich część uprawnionych - część lepiej poinformowana i bardziej zaradna -najszybcie Ci bliżej władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Lecha Kaczyński - prezydent Polaków czy Niemców? 24.10.05, 14:54 co mnie obchodzi ze jakis niemiecki naziol boi sie ze prezydent Polski bedzie realizował program zgodny z polskim interesem narodowym i polską racją stanu? Reparacje są polską racją stanu, brak reparacji to racja stanu Niemiec. PS od kiedy walka z korupcją jest demagogią? Rozumiem ze w tym eurokołchozie korupcja siega zenitu ale prosze Polski w to nie mieszać. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: Zagraniczna prasa: Poczekamy , zobaczymy ? 24.10.05, 14:54 Lech Kaczyński to pragmatyczny polityk który zapowiada się całkiem dobrze. Co z tego wyjdzie , to na razie nie wiedzą nawet najstarsi górale. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Mają oczywistą rację: Mordor triumfuje. Trzeba wal 24.10.05, 15:08 czyć, ograniczać Mordor gdzie tylko można... Teraz dopiero sprawdzi się, czy jest w Polsce jaka-taka demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 [...] 24.10.05, 16:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
brutal.de.luxe Re: Zagraniczna prasa: Cała władza bliźniaków 24.10.05, 15:11 Bo Unie to trzeba kopnac w cztery litery ze tak powiem.Niemcy i Rosjanie od tysiaca lat knuja jakby zagrabic nasze dobra i ziemie (i siebie nawzajem ! ale to juz niewarte jest komentarza...),czy to w sposob wojenny czy gospodarczy, bronmy sie ! Ani niemcom ani rosji nie zalezy na dobrej koniunkturze w naszym kraju ! Odpowiedz Link Zgłoś
dunedaine [...] 24.10.05, 15:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks PO nie pójdzie w koalicję z Mordorem, zgłupieliby, 24.10.05, 15:17 to dobrowolne kładzenie głowy pod topór. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 [...] 24.10.05, 16:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
quod Re: Zagraniczna prasa: Cała władza bliźniaków 24.10.05, 15:44 widać teraz że w czasach PRL zagraniczna prasa z łatwością pisała prawdę o Polsce wyłącznie z powodu niemożności pisania tejże w Polsce. Obecnie gdy w Polsce jest wolność słowa, tzw. prasa zachodnia wyraża głównie swoje własne kompleksy, resentymenty i sztywną poprawność polityczną. Po prostu nie warto jej czytać. No, może trochę przesadziłem, ale jak się do tych komentarzy dorzuci jeszcze takie cudeńka prasy głównie niemieckiej jakie teraz opanowały Polskę, to można pozbyć się wszeelkich kompleksów. Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas [...] 24.10.05, 16:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
vortex21 Nieźle, ukradli nie tylko księżyc... 24.10.05, 16:20 ... lecz i ziemię, polską ziemię. Teraz imperium Rydzyka nie będzie miało już granic, wprowadzą podatek na KK, telewizja Trwam i Radio Maryja jako obowiazkowa w każdej kablówce, kolumnada dla Papy... Hmm, chyba Lechu masz rację, nic dobrego nam ta władza nie przyniesie. Jedynym plusem jest to, że napewno powstrzyma gejów przed panoszenem się ze swoim odhyłem po ulicach. O Panie, zlituj się nad tym narodem i nad jego prezydentem. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Naczytali się głupot w GW... 24.10.05, 16:22 ...i innych równie obiektywnych mediach, przepisali to - i wraca to znów do GW jako błyskotliwe komentarze prasy zagranicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
vortex21 Tak naprawdę to niewiele jest o polsce ... 24.10.05, 16:28 ... w zagranicznej prasie. Właśnie przeglądałę pierwsze strony, Willma i tylko Willma (huragan któy właśnie wali we Florydę). The Times, Guardian, BBC o polsce bardzo niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Zagraniczna prasa: polski Le Pen 24.10.05, 16:51 jest tylko trochę niższy od Le Pena... Odpowiedz Link Zgłoś