Dodaj do ulubionych

Dorn: nie będzie koalicji rządowej z Samoobroną

28.10.05, 13:48
rządowej nie? a parlamentarnej też nie?
no to jak rząd Marcinkiewicza zdobędzie
bezwzgledną większość głosów w Sejmie?
Obserwuj wątek
    • a_imie_moje_legion Dorn: nie będzie koalicji rządowej z Samoobroną 28.10.05, 13:50
      APEL
      do wszystkich: manifestacje przeciwko rządowi z poparciem Leppera, Giertycha i
      Pawlaka a za porozumieniem PO i PiS. Po Wszystkich Świętych, kiedy będzie
      wiadomo jaki rząd, kto go będzie popierać, ale przed głosowaniem w sejmie.
      Żeby politycy zobaczyli co myślą wyborcy. Że protestować mogą nie tylko
      górnicy i nie tylko we własnym interesie.
      Że my pamiętamy
      • atomm Re: Dorn: nie będzie koalicji rządowej z Samoobro 28.10.05, 14:01
        Dorn o dwoch jezykach...
        mowi co innego, robi co innego...
      • jankbh Re: Dorn: nie będzie koalicji rządowej z Samoobro 28.10.05, 14:07
        a_imie_moje_legion napisał:

> APEL
        > do wszystkich: manifestacje przeciwko rządowi z poparciem Leppera, Giertycha i
        > Pawlaka a za porozumieniem PO i PiS. Po Wszystkich Świętych, kiedy będzie
        > wiadomo jaki rząd, kto go będzie popierać, ale przed głosowaniem w sejmie.
        > Żeby politycy zobaczyli co myślą wyborcy. Że protestować mogą nie tylko
        > górnicy i nie tylko we własnym interesie.
        > Że my pamiętamy

Calkowicie zgadzam sie z idea - bo jak inaczej przypomniec tym, na których sie
        glosowalo, ze nie powinni miec wyborców w d... juz w kilka tygodni po wyborach?
        • wojtekmt Re: Dorn: nie będzie koalicji rządowej z Samoobro 28.10.05, 14:11
          Po co. Lepiej nowe wybory.
          Nie mam zamiaru patrzeć jak PiS niszczy PO (bo to jest ich zamiar).
          a tak się stanie jeśli PO zgodzi się na koalicję.
          Żadnej koalicji z lewicowymi populistami z PiS.
          To,że maja solidarnościowe korzenie nie oznacza,że sa od razu prawicą.
          A to ,że poparli Leppera oznacza że "prawo i sprawiedliwość" jest dla nich
          pustym sloganem.
          • jankbh Re: Nowe wybory? 28.10.05, 14:49
            Nowe wybory w styczniu to zwyciestwo postkomuny, Samoobrony, LPRu kosztem PiSu
            i utrzymanie sie PO na dotychczasowym poziomie - nic to nie zmienia, robi sie
            tylko jeszcze wiekszy syf. Dla PO wybory powinny byc za 2-3 lata, jak ludzie
            juz poznaja czym sa rzady faszystów.
            • habrys Koalicja SLD - PO 28.10.05, 15:27
              > Nowe wybory w styczniu to zwyciestwo postkomuny, Samoobrony, LPRu kosztem PiSu
              > i utrzymanie sie PO na dotychczasowym poziomie - nic to nie zmienia, robi sie
              > tylko jeszcze wiekszy syf. Dla PO wybory powinny byc za 2-3 lata, jak ludzie
              > juz poznaja czym sa rzady faszystów.

Z wydarzen ostatnich dni wynika, ze lepsza bylaby koalicja PO z SLD, niz POPiS.
              PiS jest zbyt radykalny (to juz dawno wiedzialem) i zbyt lapczywy wladzy (to sie
              okazalo ostatnio i nawet mnie zadziwila skala tej lapczywosci). SLD jest
              bardziej umiarkowana i rozsadna.

Mysle jednak, ze szanse na przyspieszone wybory w styczniu sa niewielkie i
              skonczy sie na 2-3-letnim socjalnym eksperymencie rzadu mniejszosciowego PiS
              przy wsparciu Samooborony, LPR i Rydzyka. Szkoda Polski... A wydawalo sie przez
              chwile, ze ilosc Polakow wyksztalconych i nie dajacych latwo soba manipulowac
              przekroczyla juz "mase krytyczna".
              • zygpot Re: Koalicja SLD - PO 28.10.05, 15:41
                Sojusz PO z SLD to samobójstwo PO i jej koniec podobnie jak UD/UW/demokraci.pl
                Piszesz kompletne nonsensy. PO uważam za partię konserwatywno-liberalną i
                wchodzenie w związki z SLD za bzdurę większą jak wykreowany dawniej
                nieistniejący język formozański. Chyba że sie mylę, ale wtedy PO prawdopodobnie
                rozpadnie się na część "liberalną" ala SLD i konserwatywno-liberalną.
                • habrys Re: Koalicja SLD - PO 28.10.05, 16:02
                  Mozliwe, ze masz racje. Moze za duzo jest ludzi o pogladach konserwatywnych
                  wsrod czlonkow i wyborcow PO, a za malo liberalow, zeby taki sojusz byl na
                  dluzsza mete skuteczny. Wierze jednak, ze podzialy prawica/lewica,
                  solidarnosc/komuna maja dla wyborcow coraz mniejsze znaczenie. Ale chyba
                  faktycznie jeszcze nie czas na takie zwiazki...

Zauwaz jednak, ze moj post mowil raczej o tym, co byloby dobre dla Polski, a nie
                  o tym, co byloby dobre dla PO.
                • haen1950 Re: Koalicja SLD - PO 28.10.05, 18:41
                  Każdy sojusz sił demokratycznych w dobrej sprawie jest dobry.
                  Nawet z Giertychem i Pawlakiem.
            • lwaw Co ty wypisujesz? Rządy faszystów??? Sam ... 29.10.05, 13:23
              ...masz myślenie totalitarne. Tylko tego nie widzisz :-(
          • gigus73 Re: Dorn: nie będzie koalicji rządowej z Samoobro 28.10.05, 15:03
            Tylko że nowe wybory najprawdopodobniej = triumf wielkiego Andrju. To on będzie
            ten "najbardziej sprawiedliwy, spokojny i chętny, by naprawiać wszelkie zło
            lewicy, prawicy i wszystkich innych "Balcerowiczów"" i już do końca zrobi
            ludziom z mózgu papkę. Podobno nasz kraj musi przejść przez rządy Leppera jak
            przez ptasią grypę, ale pytanie - ilu młodych, wykształconych i w miarę
            myślących ludzi będzie chciało patrzeć na to bagno?... Ostatni niech zgasi
            światło!
      • ostrowmaz Re: Dorn: nie będzie koalicji rządowej z Samoobro 28.10.05, 14:34
        APEL

Kto chce, żeby powstał rząd POPiS-u niech we wtorek zapali świeczkę (może być znicz).
        • edan1 Re: Dorn: nie będzie koalicji rządowej z Samoobro 28.10.05, 14:47
          Dobbrreeeeee!!! Piątka :)))
      • jk49 Re: Dorn: nie będzie koalicji rządowej z Samoobro 28.10.05, 14:55
        Ja nie jestem za porozumieniem PO z PISem, bardzo przepraszam. Nie wierzę już w
        ani jedno słowo PISu. Nie chcę sobie potem pluć w brodę
        • zyks Eee.Lepper tak mu dogadza,że zawsze będzie wilka 28.10.05, 15:51
          do lasu ciągnęło. To miłość od pierwszego wejrzenia, feromony, to juz taka
          chemia dwóch organizmów...:)
      • jed67 Komuś się dostanie za zdjęcie obok 28.10.05, 19:02
        Za takie ustawienie się do zdjęcia Dorn będzie musiał odpokutować. Przecież to
        obraza majestatu IV Rzeczpospolitej. Dobrze,że nie było żony najjaśniejszego
        Pana, bo bym pomyślał,że nowego Shreka kręcą.
      • wu2 Re: Dorn: nie będzie koalicji rządowej z Samoobro 28.10.05, 22:22
        a_imie_moje_legion napisał:

> APEL
        > do wszystkich: manifestacje przeciwko rządowi z poparciem Leppera, Giertycha i
        > Pawlaka a za porozumieniem PO i PiS. Po Wszystkich Świętych, kiedy będzie
        > wiadomo jaki rząd, kto go będzie popierać, ale przed głosowaniem w sejmie.
        > Żeby politycy zobaczyli co myślą wyborcy. Że protestować mogą nie tylko
        > górnicy i nie tylko we własnym interesie.
        > Że my pamiętamy

A tam, nieważne kto będzie rządził, bo i tak naprawde nic się złego nie stanie.
        Komunę przeżyliśmy, to już gorzej nie będzie. Nie rozumiem czym się tak
        ekscytujecie, bo im wszystkim chodzi o stołki, a nie o naród. Gdyby zależało im
        na narodzie to nie byłoby nieuczciwych polityków, karierowiczów i.t.d.
        Jeżeli komukolwiek uda się uporać choć odrobinę z różnego rodzaju aferami i
        zrobi coś w kierunku likwidacji bezrobocia oraz ludzie zaczną normalnie zarabiać
        jak na europejskie warunki, to uznam, że odniósł sukces. Ponadto swoim
        dotychczasowym życiem udowodni zwykłą ludzką uczciwość.
      • jusef1 Re: Dorn: nie będzie koalicji rządowej z Samoobro 29.10.05, 00:24
        Dorn powinien się wyleczyć z nienawisci! Przydałoby mu się równiż troche wiedzy
        ekonomicznej!
    • alkud PO to rozpieszczony bachor 28.10.05, 13:51
      nie chcieli Tuska na marszałka
      a teraz fikają... dzieciuchy...
      czy chodzi o to, że Rokita nie zostałby
      szefem MSW i nie moglby powstrzymac
      likwidacji specsluzbowego ukladu?

0000000000000000000000000000000
      islam blog
      kicz blog
      • atomm PiS obiecal, to PiS da... 28.10.05, 13:59

• pogromca_mrowek [...] 28.10.05, 14:06
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • paragraf222 Hipokryzja PiS 28.10.05, 14:01
        > nie chcieli Tuska na marszałka

Hipokryzja PiS nie zna granic. Jeszcze kilka dni temu puszczali reklamowki pokazujace jaki z Tuska jest leniwy marszalek a dzisiaj maja pretensje ze nie chcial sie zgodzic na ich propozycje.

> a teraz fikają... dzieciuchy...
        > czy chodzi o to, że Rokita nie zostałby
        > szefem MSW i nie moglby powstrzymac
        > likwidacji specsluzbowego ukladu?

Na te maniackie podejrzenia mozna znalezc tylko jedno wyjasnienie. To PiS chce utworzenia tajnego ukladu w specsluzbach i dlatego chce je zagarnac calkowicie, zeby nikt nie mial jakichkolwiek informacji co tak PiS montuje.
        • the.bill1 Re: Hipokryzja PiS 28.10.05, 14:32
          kilka dni temu była kampania.... i kazdy to wie obie strony walczyły...
          • paragraf222 Re: Hipokryzja PiS 28.10.05, 14:47
            > kilka dni temu była kampania.... i kazdy to wie obie strony walczyły...

No jasne. Teraz jest czas rozliczen. Jesli ktos cos powiedzial zle o PiS to nie ma prawa zajmowac zadnego stanowiska. Jesli ktos zle mowil o PO to nie ma znaczenia bo "byla kampania". Caly PiS.
        • the.bill1 Czy GW ściągnie mi filtr spamowy (ideologiczny)?? 28.10.05, 14:36
          Po moje wolnościowej akcji wyborczej - zamieszczaniu linka do ocenzurowanego
          przez TVN filmiku. GW mnie zbanowała.
          Wysłałem zaptanie czemu pisząc im, ze to ideologiczna cenzura. Otrzymałem
          odpowiedź, że złamałem regulamin zamieszczając linki w wielu miejscach.
          Przypomnę, że była to moja reakcja na CAŁKOWIE WYCIĘCIE tego linku (wraz z
          kilkunastoma komentarzami i prośbami o ten filmik) na forum krajowym krajowym.
          Treaz, wysłałem pytanie do forum@gazeta.pl, forum@agora.pl i do albert_c w
          wątki "pytania" dot. tego czy blokada antyspamowa (czytaj "ideologiczna")jest
          dożywotnia czy nie. Nikt mi z tego demokratycznego forum nie odpowiedział.
          Nie chcę zawracać głowy prawnikom. Nie wiecie czy jakies przepisy nadrzędne
          wobec wewnętrzych przepisów GW regulują te kwestie?
          Od pierwszej tury wyborów prezydenckich, gdy wstawiam post, to robię
          screena, więc ewidentnie widać co jest wycinane, więc jest jakiś dowód.
          Ktoś ma jakąś wiedzę na ten temat?
          Pozdrawiam wolną myśl polską!

A oto reakcje zwolenników Wyborczej na moje pytania!!
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=31071845
          • zyks A ty czego,pajacu?Publikuj wypociny w "Naszym Dzie 28.10.05, 15:59
            nniku", tam cię nikt nie będzie filtrować...:)
      • carlitos35 Re: PO to rozpieszczony bachor... ale 28.10.05, 14:02
        ... ale - na nieszczęście ? - zdolny i prawdomówny.-
      • wmirowski Re: PO to rozpieszczony bachor 28.10.05, 14:13
        Zauważyłem bardzo duża aktywsność Młodzierzy Wszechpolskiej na tym forum.
        Myślę ze to jeden z przejawów jej działalności. Nikt myślący nie nie doszedł by
        do takiej opinii, nie mówić juz o publikowani takich bezsensów pro publico.

Ostrzegam, żeby z nimi nie wdawac sie w dyskurs, bo do niczego to nie prowadzi.
        ale apeluje równiez zeby nie ignorowac tego problemu.

Pozdrawiam !
      • maciej_aszek PiS to rozpieszczony bachor 28.10.05, 14:18
        nie chcieli J.Kaczyńskiego na premiera
        a teraz fikają... dzieciuchy...z Lepperem, Giertychem, Pawlakiem...
        Czy chodzi o to, że Dorn nie zostałby
        szefem MSW i moglby z Wassermanem i Ziobrem
        zdławić każdego nieprzychlnego jedojajowym?
      • obaryb spróbuję to pokrótce i prosto opisać 28.10.05, 14:49
        PiS ma pomysł na rządzenie państwem (nie oceniam go, choć mam swoje zdanie)
        oraz PO ma pomysł na rządzenie państwem (również go nie oceniam, choć zdanie
        mam). Pomysły te są zupełnie rozbieżne, a więc nie da ich się pogodzić (tak jak
        dało się pogodzić pomysły SLD i PSL). Krótko mówiąc, ktoś musi ustąpić.

PiS dogadało się z PO co do tworzenia koalicji, ale nie dogadali się, co do
        programu. Każda partia liczyła na zwycięstwo i realizację swojej polityki.
        Zarówno PO jak i PiS wiedzieli, że bez tego drugiego stabilnego rządu stworzyć
        się nie da. Po przegranych wyborach parlamentarnych PO liczyła na to, że mając
        prezydenta będą w jakimś stopniu kontrolować politykę rządu. I być może mieli
        rację.

Wygrana Kaczyńskiego zmieniła dwie rzeczy. PiS poczuło się silne i zapragnęło
        więcej władzy. Zaczęli więc żądać więcej dla siebie, będąc przekonanymi, że PO
        i tak się zgodzi, bo inaczej władzy nie dostanie. I tu się przeliczyli: PO do
        władzy się nie garnie. Dlaczego? Ano zorientowali się, że nie będą mieli na
        politykę PiS żadnego wpływu (będzie realizowany program PiS). Program PO, jako
        sprzeczny nie będzie więc realizowany. Krótko mówiąc PO ma popierać program, z
        którym się nie zgadza. To jest zdrada wyborców, za którą umoczyła UW. Czy PO ma
        tak samo skończyć?

Aż takimi idiotami władze PO nie są. Wykorzystali więc wszystkie okazje, które
        dał im PiS, aby się od nich odciąć (a okazji było wiele). A PiS wie, że bez
        poparcia PO nie poradzi sobie (rządy z populistami Leppera to samobójstwo) -
        stąd ta panika. Niestety za późno zrozumieli, że w interesie PO jest
        powiedzieć "nie" i że za bardzo naciskali (dając pretekst do tego
        zbawczego "nie").
        • mirek800 Re: spróbuję to pokrótce i prosto opisać 28.10.05, 14:54
          W pelni sie zgadzam. Wystarczy zobaczyc panike w oczach Dorna. Oni juz wiedza,
          ze to byl o jeden most za daleko.
        • super-ozyrys Re: spróbuję to pokrótce i prosto opisać 28.10.05, 15:20
          zgadzam się prawie ze wszystkim co napisałeś, tyle że to nie zwycięstwo
          Kacyzńskiego tak zmieniło sytuację, ale zwycięstwo PiSu w wyborach
          parlamentarnych. Gdyby PO wygrało oni trzymaliby "kasę" i gospodarkę , a PiS
          mógłby po swojemy zmieniać administrację. Do tego byli przygotowani, a
          odwrócenie ról się nie udało.
          • az100 Re: spróbuję to pokrótce i prosto opisać 28.10.05, 15:30
            super-ozyrys napisał:

> zgadzam się prawie ze wszystkim co napisałeś, tyle że to nie zwycięstwo
            > Kacyzńskiego tak zmieniło sytuację, ale zwycięstwo PiSu w wyborach
            > parlamentarnych. Gdyby PO wygrało oni trzymaliby "kasę" i gospodarkę , a PiS
            > mógłby po swojemy zmieniać administrację. Do tego byli przygotowani, a
            > odwrócenie ról się nie udało.

Masz rację. Potem PO miało nadzieję na nieco utemperowanie PiS przez prezydenta
            Tuska i tu też klapa na całej linii.
            Moim zdaniem po wygranych wyborach parlamentarnych obaj Kaczyńscy postanowili
            sprawdzić ile jeszcze uda się im ugrać idąc na maxa. Niestety popełnili błąd
            idąc na układy z Lepperem (to nie to samo co zabieganie o jego elektorat!!!).
            Wygrali kolejną bitwę ale wynik wojny o lepszą Polskę nagle stanął pod ogromnym
            znakiem zapytania.
        • maciek9940 Re: spróbuję to pokrótce i prosto opisać 28.10.05, 15:44
          Chciałbym uzupełnić wypowiedź obaryba:

PIS ma "program" który przekonał niewykształconych wyborców z prowincji,
          podatnych na polecenia Rydzyka, Lepera oraz pustosłowie.

PO ma program rozwoju gospodarczego, który przyniósł głosy młodych,
          wykształconych, myślących (którzy w najbliższych latach będą budować ten kraj i
          pracować na emerytury zwolenników PIS).

PIS zgarnął wszystko (jak wiadomo ciemnoty jest więcej) a Kaczory w swoim
          obłędnym pędzie do władzy nie widzą powodu żeby nie realizować swoich pomysłów.
          PO jest im koniecznie potrzebne żeby było na kogo zrzucić winę za
          niewypełnienie pustych obietnic wyborczych.

Bo ciemnogród szybko rozliczy za brak raju na ziemi obiecanego przez PIS. A
          wtedy na śmietnik historii pójdą oba jednojajowe !!!!!

Jeśli PO się podłączy to padnie razem z PISem a na ringu zostanie Leper. Więc
          broniąc kraju przed kaczyzmemi i leperyzmem (co jest obowiązkeim każdego
          myślącego człowieka - nazywa się "homo sapiens" i w czasie wyborów występował w
          wyraźnej mniejszości) PO nie wolno wchodzić do takiego rządu !!!!.

Przy okazji warto zwrócić uwagę bezmózgów na fakt , że programy takich partii
          jak SLD czy demokraci pl nie są groźne dla rozwoju kraju, czego nie można
          powiedzieć o bajdach PIS, SO, LPR .
          • aria10 Re: spróbuję to pokrótce i prosto opisać 28.10.05, 16:21
            "PIS zgarnął wszystko{jak wiadomo ciemnoty jest wiecej}"
            A jaśnie oświecony zapomniał,że jest demokracja?
            • rzecznik9 Re: spróbuję to pokrótce i prosto opisać 28.10.05, 16:30
              aria10 napisała:

> "PIS zgarnął wszystko{jak wiadomo ciemnoty jest wiecej}"
              > A jaśnie oświecony zapomniał,że jest demokracja?
              Zwłaszcza to jest słuszne gdy szuka sie partnera do koalicji - oj smutno i
              straszno !
              • aria10 Re: spróbuję to pokrótce i prosto opisać 28.10.05, 17:08
                I wtym cały jest ambaras aby dwoje chciało na raz,ale PO nie chce i wcale nie
                sa tacy uczciwi za jakich sie maja.Gdyby im zalezało na na wyborcach to nie
                zachowywaliby sie jakby byli pepkiem swiata.
                • orys100 Re: spróbuję to pokrótce i prosto opisać 28.10.05, 17:52
                  zależeć im powinno .. ale przede wszystkim na swoich wyborcach .. nie na PiS-u
                  jeśli poprą wszystkie pomysły PiS-u .. w szczególności te zwiazane z
                  gospodarką ... stracą przynajmniej jednego wyborcę (mnie) .. a sadzę że i wielu
                  innych
                  wtedy zostaje mi już tylko JKM .. albo emigracja :-)
                  pozdr.
            • plugawy_len Re: spróbuję to pokrótce i prosto opisać 28.10.05, 16:58
              Nie wyglada na to ze zapomnial. Napisal cos wrecz przeciwnego. Mamy demokracje,
              wiec wygrywa ten kto ma wiekszosc, a ciemnoty jest wiecej. To jest wrecz
              definicja demokracji.
              • aria10 Re: spróbuję to pokrótce i prosto opisać 28.10.05, 17:15
                >wiec wygrywa ten kto ma wiekszosc,a ciemnoty jest wiecej.To jestwrecz
                definicja demokracji<
                Ujme to inaczej BIEDNYCH JEST WIECEJ
                • wikal Re: spróbuję to pokrótce i prosto opisać 28.10.05, 21:09
                  Przy rządach Leppera i PiS będzie ich jeszcze więcej. Tylko im się wytłumaczy,
                  że wszyscy są biedni, więc tak ma być. nie będzie komu zazdrościć. Może się
                  mylę, ale my to przerabialiśmy, ZSRR to przerabiał, Chiny to przerabiały, Kuba
                  do śmierci Fidela będzie przerabiać... itd. I co - fajne to jest?
            • grali1 Re: spróbuję to pokrótce i prosto opisać 28.10.05, 17:30
              Aria 10 z godziny 16,21
              Jest ciemnokracja. Ciemno, ciemno, ciemno to widzę.
              • aria10 Re: spróbuję to pokrótce i prosto opisać 28.10.05, 17:43
                grali1
                Myslisz ze gdyby wygrała PO byłoby jasniej?
              • vinogradoff Re: spróbuję to pokrótce i prosto opisać 29.10.05, 00:21
                Brak podstaw znajomosci zasad funkcjonowania rzadu. Jeden czlowiek nie zrobi
                niczego. To zespol grajacy zgodnie w druzynie ma szanse na sukces. Czy wiesz
                ze Minister Spraw wewewn. i adm. ma swym zespole ok. 270 000 urzednikow
                realizujacych jego polityke i prawo panstwa? Jesli beda go kochac jak Papieza
                to ma wieksze szanse, jesli nie to zbojkotuja go i jeszcze bedzie im dawal
                nagrody w nieswiadomosci za wierna sluzbe Narodowi, Ojczyznie, Najjasniejszej.
            • lwaw Niech się 'oświeceni' obrażają , ale nie na PIS... 28.10.05, 23:52
              ...tylko na demokrację. Ale te totalitarne typy mędrków tak zawsze mają:
              Demokracja jest cacy, pod warunkiem, że my wygrywamy. Ktoś pamięta nieboszczkę
              UW? Ta sama mentalność. Przypominam wyrok narodu: WYGRAŁ PIS.
        • jedrek63 Re: spróbuję to pokrótce i prosto opisać 28.10.05, 15:46
          Zwiężle i na temat. Nic dodać nić ująć. Tylko co dalej -dać Kaczorom stworzyć
          rząd i niech się wyłożą. Politycznie to OK, może paru rozsądniejszych wyborców
          przejży na oczy, ale ile to będzie kosztować gospodarkę. Europa ( jakby nie
          patrzeć nasz największy partner ) już nie traktuje nas zbyt poważnie. Wybranie
          głośnrgo erosceptyka na Marszałka jest wyraźnym sygnałem dla Berlina i Paryża, i
          to się liczy a nie bredzenie Kaczyńskiego w "Bildzie".Czy cena pozbycia sie
          Kaczorów nie będzie za wyskoka?
        • habrys Re: spróbuję to pokrótce i prosto opisać 28.10.05, 16:20
          Dokladnie: zwiezle i na temat, jak moj przedmowca zauwazyl.

I tez mnie to martwi: ile ten kaczy eksperyment bedzie gospodarke i wizerunek
          Polski za granica kosztowal?
      • filut69 te zera to twój podpis pośle ziobro? 28.10.05, 22:53
    • remikane Dorn: Będzie koalicji rządowej z Samoobroną:) 28.10.05, 13:52
      Tak trzymać!

PO wchodząc w koalicję z PiS popełni samobójstwo!
      • remikane DORN: BĘDZIE KOALICJA RZĄDOWA Z SO-LPR-PSL;) 28.10.05, 13:57
        ...TAK TRZYMAĆ CHŁOPAKI! RYNKI FINANSOWE WAS KOCHAJĄ!;)
    • mangold Teraz Andrzej Wam pokaże, PiSklaki !!! 28.10.05, 13:57
      On strasznie nie lubi czarnej polewki... buahahahaha
      • d-p schizofrenia PiSu 28.10.05, 14:03
        O koalicji PO-PiS trzeba zapomnieć. Trzeba być naiwnym, żeby pchać się w takie
        układy. Czy te konflikty i "sojusze" z Samoobroną się nie powtórzą, kiedy tylko
        dojdzie do poważniejszej rozbieżności z PO? Okazuje się, że słowa i deklaracje
        PiS są puste. Liczą się fakty. Jarosław Kaczyński jak szara eminencja pociąga
        za sznurki, a Marcinkiewicz udaje że nic takiego się nie dzieje. To przecież
        rodzaj jakiejś schizofrenii. Leppera się wybiera na wicemarszałka, bo jak mówił
        Dorn" - "takiego kandydata wytypował klub Samoobrony", a kandydaci wytypowani
        przez PO - Komorowski i Niesiołowski, nie uznani zostali za godnych w oczach
        PiSu. To jest jakieś rozdwojenie. PiS mówi, że chce koalicji, a robi coś
        dokładnie przeciwnego. Żadnej koalicji nie będzie. A nawet jak powstanie, to
        skazana jest na niepowodzenie.
        • philippo Re: schizofrenia PiSu 28.10.05, 14:06
          > Dorn" - "takiego kandydata wytypował klub Samoobrony", a kandydaci wytypowani
          > przez PO - Komorowski i Niesiołowski, nie uznani zostali za godnych w oczach
          > PiSu. To jest jakieś rozdwojenie. PiS mówi, że chce koalicji, a robi coś
          > dokładnie przeciwnego. Żadnej koalicji nie będzie. A nawet jak powstanie, to
          > skazana jest na niepowodzenie.

W 100% zgadzam się z tą opinią
          jedni są niegodni, a juz leper jest cacy bo go samoobrona wytypowała

rada dla Pisu: walcie się:)))
        • asd616 Re: schizofrenia PiSu 28.10.05, 14:41
          W pełni się zgadzam.
        • az100 Re: schizofrenia PiSu 28.10.05, 14:57
          Tak właśnie jest.
          Oficjalny powód braku poparcia Niesiołowskiego podany przez PiS to fakt, że
          Niesiołowski nie lubi PiSu!!! Z tego wniosek, że Lepper lubi PiS? Jeżeli PiS w
          to wierzy to chyba ich wszystkich po...
      • taziuta Re: Lepiej żeby Lech się nie uśmiechał :-( 28.10.05, 15:49
        Tęsknisz za kaczym uśmiechem z formaliny? :-)

mangold napisał:
        > On strasznie nie lubi czarnej polewki... buahahahaha
    • ala984 Re: Dorn: nie będzie koalicji rządowej z Samoobro 28.10.05, 13:59
      ale hipokryta taka koalicja już jest.Nie wiem czmu wprowadz Dorn społevczeństwo
      w bląd.Nauczyli sie PISuary kłamać kampanni i tam im zostało.
    • henrykg1 Re: Dorn: nie będzie koalicji rządowej z Samoobro 28.10.05, 13:59
      A świstak siedzi i zawija te sreberka.
      • az100 Re: Dorn: nie będzie koalicji rządowej z Samoobro 28.10.05, 14:58
        henrykg1 napisał:

> A świstak siedzi i zawija te sreberka.

A świstak ma na nazwisko Olejniczak
    • piwi77 Re: Dorn: nie będzie koalicji rządowej z Samoobro 28.10.05, 14:00
      Co on wie! Jaroslaw rozdaje karty.
    • mamara Re: Dorn: tylko głosuje z Samoobroną, ale z nią 28.10.05, 14:01
      nie współprauje. Ot logika. On tylko klaszcze lepperowi i głosuje na niego, no
      ale lepper to teraz nie kryminalista tylko radykał.
      • publico_bono Re: Dorn: tylko głosuje z Samoobroną, ale z nią 28.10.05, 14:07
        mamara napisał:

> nie współprauje. Ot logika. On tylko klaszcze lepperowi i głosuje na niego, no
        > ale lepper to teraz nie kryminalista tylko radykał.

Wiesz, dokładniej i dosadniej rzecz ujmując:
        PIS: "Ja Samoobrony nie kocham, tylko z ną sypiam."
        • az100 Re: Dorn: tylko głosuje z Samoobroną, ale z nią 28.10.05, 15:01
          publico_bono napisał:

> mamara napisał:
          >
          > > nie współprauje. Ot logika. On tylko klaszcze lepperowi i głosuje na nieg
          > o, no
          > > ale lepper to teraz nie kryminalista tylko radykał.
          >
          > Wiesz, dokładniej i dosadniej rzecz ujmując:
          > PIS: "Ja Samoobrony nie kocham, tylko z ną sypiam."

To proste. Kaczyński mówił o Kurskim, ze woli mieć tego ... u siebie niż
          przeciw sobie. Coś mi sie tak wydaje, że z Samoobroną jest tak samo.
    • publico_bono OCZYWIŚCIE że będzie koalicja! Już podPISujemy! 28.10.05, 14:04
      Z PO, naturalnie! Nie, nie Platformą Obywatelską, oni są BE. Z Polskimi
      Osłami!Bo JA, Dorn, wielki inteligent PiSu tak twierdzę!
    • q_vw Nie z nami te numery, Dorn... 28.10.05, 14:05
      Luciu, rządowej koalicji z Samoobroną mieć nie musicie, ale parlamentarną już
      tak. Czego się PiS wstydzi, przyznajcie się, przecież w przyszłym tygodniu
      wszyscy i tak prawdę poznają. PiS stworzy koalicję parlamentarną z Samoobroną,
      PSL i LPR... Takie są fakty. Zwyczajny pisizm...
      • grzela53 Re: Nie z nami te numery, Dorn... 28.10.05, 15:10
        Dorn to też pionek . Dlaczego J. Kaczyński zaszył się w gabinecie i ani razu nie
        wyjdzie przed kamery i się określi?????????????
    • czerwonymsmierc Re: Dorn: nie będzie koalicji rządowej z Samoobro 28.10.05, 14:06
      czytaj ze zrozuminiem
      cytat
      .........a poparcia dla ewentualnego rządu mniejszościowego jego ugrupowanie
      szukać będzie "wszędzie"...........
      • minimum1 no właśnie - przeczytaj ze zrozumieniem... 28.10.05, 14:23
        czerwonymsmierc napisał:
        > czytaj ze zrozumieniem
        > cytat
        > .........a poparcia dla ewentualnego rządu mniejszościowego jego ugrupowanie
        > szukać będzie "wszędzie"...........

żeby rząd mogł zacząć rządzić musi otrzymać votum zaufania :
        "Prezes Rady Ministrów, w ciągu 14 dni od dnia powołania przez Prezydenta
        Rzeczypospolitej, przedstawia Sejmowi program działania Rady Ministrów z
        wnioskiem o udzielenie jej wotum zaufania. Wotum zaufania Sejm uchwala
        bezwzględną większością głosów w obecności co najmniej połowy ustawowej liczby
        posłów."(Konstytucja RP Artykuł 154.2)
        jeśli to się nie uda to :
        "W razie niepowołania Rady Ministrów w trybie ust. 1 lub nieudzielenia jej wotum
        zaufania w trybie ust. 2 Sejm w ciągu 14 dni od upływu terminów określonych w
        ust. 1 lub ust. 2 wybiera Prezesa Rady Ministrów oraz proponowanych przez niego
        członków Rady Ministrów bezwzględną większością głosów w obecności co najmniej
        połowy ustawowej liczby posłów." (Artykuł 154.3)
        dopiero za trzecim razem wystarcza zwykła większość:
        "W razie niepowołania Rady Ministrów w trybie art. 154 ust. 3 Prezydent
        Rzeczypospolitej w ciągu 14 dni powołuje Prezesa Rady Ministrów i na jego
        wniosek pozostałych członków Rady Ministrów oraz odbiera od nich przysięgę. Sejm
        w ciągu 14 dni od dnia powołania Rady Ministrów przez Prezydenta
        Rzeczypospolitej udziela jej wotum zaufania większością głosów w obecności co
        najmniej połowy ustawowej liczby posłów." (Artykuł 155.1)
        tylko ciekawe kogo powoła Kwaśniewski za trzecim razem...
        • atomm Re: no właśnie - przeczytaj ze zrozumieniem... 28.10.05, 14:32
          minimum1 napisał:
          [...]
          > tylko ciekawe kogo powoła Kwaśniewski za trzecim razem...

zgaduje...

Pawlaka?
          • woocash7 Re: no właśnie - przeczytaj ze zrozumieniem... 28.10.05, 14:45
            Wg mnie skoro Dorn otwarcie mowi ze dla poparcia mniejszosciowego rzadu beda
            szukac wszedzie poparcia, a wiadomo ze Lepper ani Giertych bez daniny na swoja
            rzecz rzadu nie popra, to powstanie rzad Prawa i Samoobrony Polskich Rodzin
            (PiSPR lub PSPR - ideologicznie bardzo zblizony do PZPR)- najzagorzalsi wyborcy
            PIS-u stwierdza ze to PO pchnela ich partie w ramiona radykalow i bedzie ten
            rzad tak rzezil przez 4 lata, i moze wszystkie trzy partie nie przekrocza progu
            wyborczego w przyszlych wyborach i znow wroca do wysypywania zboza na tory, co
            potrafia najlepiej. Mozliwe ze beda jednak przedterminowe wybory - i
            niewatpliwie PIS znow posluzy sie jakimis hienami typu Kurski. I jak tu sie
            dziwic ze rentownosc obligacji rosnie, zadluzenie kosztuje nas wiecej,
            inwestorzy sa zaniepokojeni i dziwne artykuly pisze o nas prasa zagraniczna.
            pozdrawiam
            • wj_2000 Najwięcej zyska Olejniczak 28.10.05, 17:27
              woocash7 napisał:

> Wg mnie skoro Dorn otwarcie mowi ze dla poparcia mniejszosciowego rzadu beda
              > szukac wszedzie poparcia, a wiadomo ze Lepper ani Giertych bez daniny na
              swoja
              > rzecz rzadu nie popra

Nie jest to takie oczywiste. Trzeba porównać sytuację z rządem popartym za NIC,
              ale z mandatem poselskim na 4 lata, z sytuacją odmowy poparcia i nowymi
              wyborami w styczniu.
              Jeśli się kalkuluje, że za trzy miesiące wypadnie się w wyborach lepiej, to
              popierać rządu, nawet za jakąś zapłatę, nie warto. Gdy boimy sie gorszego
              wyniku, warto porzeć rząd nawet za darmo.
              Cos takiego działo się z rządem Belki. Wielu głosujących za tym rządem nie
              dostało nic od BELKI, ale sobie posiedzieli na stanowisku posła jeszcze kilka
              miesięcy.
              To też trzeba brac pod uwagę, próbując spekulować jaka nas czeka przyszłość.
              Ja raczej nie mam wątpliwości, że te żenujące kłótnie, podchody, inwektywy
              między dwoma postsolidarnościowymi partiami spowodują, że ewentualne wybory w
              styczniu będą dla nich porażką. Najwięcej zyskac może Olejniczak.
        • czerwonymsmierc Re: no właśnie - przeczytaj ze zrozumieniem... 28.10.05, 14:49
          nie bedzie potrzeby
          rzad bedzie miał votum w 1 przebiegu
          toc to czysta matematyka
          ty chyba nie czytasz ze zrozuminiem
          wszak wiekszość dla takiego głosowania jest
          bez PO
          PiS155+SO56+LPR34+PSL25+mniejszość niemicka2
          co daje 272 głosy

a tak na marginesie nie fałszuj cudzych wypowiedzi
          na beszczela wstawiłeś "nie"
          i wynik bedzie taki
          za votum
          272
          przeciw 133
          wstrzymało się 55
          rząd p. Marcinkiwicza uzyskał votum zaufania
          • minimum1 no to się zgadzamy.. 28.10.05, 14:56
            nie będzie koalicji rządowej z Samobroną,
            będzie koalicja parlamentarna z Samoobroną...
            tylko co na to Lepper?
            zgodzi się?
            za co?
            • az100 Re: no to się zgadzamy.. 28.10.05, 15:06
              minimum1 napisał:

> nie będzie koalicji rządowej z Samobroną,
              > będzie koalicja parlamentarna z Samoobroną...
              > tylko co na to Lepper?
              > zgodzi się?
              > za co?

Rysio Czarnecki wicepremierem?
            • czerwonymsmierc Re: no to się zgadzamy.. 28.10.05, 15:25
              minimum1 napisał:

> nie będzie koalicji rządowej z Samobroną,
              > będzie koalicja parlamentarna z Samoobroną...
              > tylko co na to Lepper?
              > zgodzi się?
              > za co?
              nie koalicja tylko takie porozuminie
              by sobie w szkodę nie wchodzić jak nie bedzie to koniczne
              a p.Lepper już dostał vice

• minimum1 Re: no to się zgadzamy.. 28.10.05, 15:30
                czerwonymsmierc napisał:

> minimum1 napisał:
                >
                > > nie będzie koalicji rządowej z Samobroną,
                > > będzie koalicja parlamentarna z Samoobroną...
                > > tylko co na to Lepper?
                > > zgodzi się?
                > > za co?
                > nie koalicja tylko takie porozuminie
                > by sobie w szkodę nie wchodzić jak nie bedzie to koniczne
                > a p.Lepper już dostał vice

p.Lepper ma dużo większy apetyt...
                i będzie on rósł przy każdej ustawie

• q_vw Re: no to się zgadzamy.. 28.10.05, 15:40
                czerwonymsmierc napisał:

> minimum1 napisał:
                >
                > > nie będzie koalicji rządowej z Samobroną,
                > > będzie koalicja parlamentarna z Samoobroną...
                > > tylko co na to Lepper?
                > > zgodzi się?
                > > za co?
                > nie koalicja tylko takie porozuminie
                > by sobie w szkodę nie wchodzić jak nie bedzie to koniczne
                > a p.Lepper już dostał vice

Takie "porozumienie" to własnie koalicja parlamentarna... Po co to maskowanie
                gra słów... wstyd ?
          • hardee Re: no właśnie - przeczytaj ze zrozumieniem... 28.10.05, 15:14
            Mniejszość Niemiecka nie opowie się po stronie PiSu. wykreśl te dwa głosy...
            • czerwonymsmierc Re: no właśnie - przeczytaj ze zrozumieniem... 28.10.05, 15:42
              hardee napisał:

> Mniejszość Niemiecka nie opowie się po stronie PiSu. wykreśl te dwa głosy...
              mniejszość niemiecka
              zawsze głosuje za rzadem
              albo ich nie ma,
              jak wykreslimy 2 głosu
              to nic to i tak nie zmieni
              cos czuje że przed 11 listopada bedzie nowy rząd
              PiS-u bez wzgledu na to czy z PO czy bez
    • winetou74 JAK ODWOŁAJĄ LEPPERA I PRZESTANĄ KŁAMAĆ 28.10.05, 14:11
      oraz przyjmą niezależne ustalenia kandydatów PO jak Komorowski i Niesiołowski
      to ewentualnie można zacząć się zastanawiać!
      A póki co STANOWCZE NIE DLA PIS!!!!!!
      • piach72 Re: JAK ODWOŁAJĄ LEPPERA I PRZESTANĄ KŁAMAĆ 28.10.05, 21:12
        Tu nie wystarczy przestać kłamać. Trzeba jeszcze dać dowód że nie będzie się
        kłamać w przyszłości.
        Niestety, zaufanie można stracić w sekundę. Odbudowanie jej to długotrwały
        proces.
        Moim zdaniem PiS nawet chcąc odbudować zaufanie wyborców oraz polityków
        Platformy Obywatelskiej (w co szczerze wątpię), nie zdąży przed rozpadem
        parlamentu.
        • podroznik222 Re: JAK ODWOŁAJĄ LEPPERA I PRZESTANĄ KŁAMAĆ 28.10.05, 21:54
          czy czytałeś 21 warunków platformy zaczynających się od: "większość ministerstw
          dla PO...wicepremier - szefem MSWiA o kompetencjach równych szefowi rządu...". a
          wcześniej wystawili swego marszałka nie podpisując umowy koalicujnej. Ewidentnie
          chcieli walnąć PiS w rogi. To kto wygrał te wybory? niech PO zmieni nazwę na
          POpaprańcy, bo inaczej takiego towarzystwa nie można nazwać. POpaprańcom nie
          zależy na tworzeniu rządu i pracy dla kraju, -mimo że przegrali wybory chcą
          wyrwać jak największy kawałek "tortu", inne partie traktują jak idiotów i są
          obrażeni na wyborców nazywając ich pomylonymi przedstawicielami przypadkowego
          społeczeństwa. Mam nadzieję , że POpaprańcy po raz ostatni będą pobierać diety
          poselskie
          • piach72 Re: JAK ODWOŁAJĄ LEPPERA I PRZESTANĄ KŁAMAĆ 28.10.05, 22:24
            podroznik222 napisał:

> czy czytałeś 21 warunków platformy zaczynających się od: "większość
            ministerst
            > w
            > dla PO...wicepremier - szefem MSWiA o kompetencjach równych szefowi
            rządu...".
            > a
            > wcześniej wystawili swego marszałka nie podpisując umowy koalicujnej.
            Ewidentni
            > e
            > chcieli walnąć PiS w rogi. To kto wygrał te wybory?...

WYBORY WYGRAŁY WSZYSKIE PARTIE KTÓRE WESZŁY DO PARLAMENTU!!!
            WBIJCIE SOBIE TO WSZYSCY NIKUMACI DO ZAKUTYCH ŁBÓW.
            Dla tych co nawet nie wiedzą kto wszedł do parlamentu wyliczam:
            PiS
            PO
            Samoobrona
            LPR
            PSL
            SLD

Koalicja polega na wzajemnym partnerstwie. O partnerstwie nie może być mowy
            kiedy nie ma między partnerami wzajemnego zaufania.
            Co do postulatów PO..
            Po tym co zrobiło PiS te warunki są naprawdę niewygórowane.
    • cuauhtemoc Re: Dorn: nie będzie koalicji rządowej z Samoobro 28.10.05, 14:12
      Mnie wypowiedz Pana Dorna troche bawi. Jak moze jedynym koalicjantem dla PiSu
      byc PO skoro sam powiedzial ze panowie Komorowski i Niesiolowski wywodza sie ze
      srodowiska nastawionego wrogo do PiSu. Lepiej z przyjacielem Adrzejem
      pogadajcie, bo on za pare stanowisk bedzie waszym najwiekszym przyjacielem przez
      najblizsze 3 lata. Potem kolejna kampania to zacznie na was narzekac.
      • maff1 Re: Dorn: nie będzie koalicji rządowej z Samoobro 28.10.05, 14:18
        Dorn i Kaczyński żwawo klaskali w sejmie jak wyczytywano "doktoraty" Leppera, i
        reka nie zadrzała przy głosowaniu.
        żenada.
    • debilator Czego to Dorn już nie mówił. Zaczął od stanowczego 28.10.05, 14:16
      "NIE" dla kryminalistów na urzędach w IV RP
      Tak samo zresztą jak dla parówkowych skrytożerców.
      • szamoni SLD + Samoobrona to było ok 28.10.05, 14:33
        a teraz zakamuflowani niedoszli fani Cimoszewicza udają wielkie oburzenie, wasi
        SLdowcy też wybrali Jedrka Lepieja a potem dzieki niemu ciągneli w niektórych
        głosowaniach
        • rt7 Re: SLD = PIS 28.10.05, 14:45
          Masz całkowitą rację. Taki sam układ, te same zwyczaje...
          • jotem2 DO LUTKA DORNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.10.05, 16:31
            panie wielce moralny odnowicielu o to 2 przykazania z którymi nie wątpliwie ma
            pan na bakier:

6) Nie cudzołóz,
            8) Nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu twemu,

Innymi słowami:
            6) Wracaja do żony i dzieci a nie puszczaj się na boku.
            8) Nie kłam, bo ostatnio nie słyszałem z twoich ust choćby jednego słowa prawdy.

No a teraz śmigaj do Ojca Dyrektora się wyspowiadać.
            • sojowa Lutek Dorn - cudzołożnik ma być szefem MSWiA??? 28.10.05, 18:58
              BTW, jak dlugo Kaczynscy beda tolerowac to, ze milionerzy ze wsi tacy jak
              lepper, Hojarska, Beger, Kalinowski itp. nie beda placic ani PIT ani ZUS bez
              wzgledu na osiagane dochody, podczas gdy szwaczka, praczka i sprzataczka musza?
              nawet na zasilku przedemerytalnym musza placic PIT a tzw. rolnicy ciesza sie
              tolerancja Kaczynskich? gdzie tu SPRAWIEDLIWOSC i ROWNOSC WOBEC PRAWA?
              • ginevra81 Re: Związek między MSWiA a życiem prywatnym p.Dorn 28.10.05, 21:04
                jest żaden. Jak chcesz dyskutować, to dyskutuj na argumenty merytoryczne, a nie
                na ploty z alkowy!
                • filut69 związek jest oczywisty tak moralni jak dorn 28.10.05, 22:45
                  są i pozostali aktywiści Pojebóf i Sadystów a także ich promotorzy rydzyki w
                  śmietanie
                  • mlasskacz Czy ptasia grypa u kaczorów zaczyna się od 28.10.05, 23:01
                    zaburzeń psychicznych?
                    • grysio Durn, ty się już uspokój, ty już nie pitol głupot. 28.10.05, 23:02
                    • lwaw PIS ma rację! Musi szukać poparcia. TO WINA PO! 28.10.05, 23:30
                      Furiacko atakują PIS po wyborach, PIS łagodzi sprawę, ale nie może czekać, aż
                      przegrane PO dostanie wszystko co im się zamarzy. PIS jest po prostu
                      odpowiedzialne za państwo i poparcia parlamentarnego szukać MUSI. Czego chcecie?
                      Mają czekać aż PO-wcom humorek się poprawi. Nie poprawi się, bo są zbyt
                      zarozumiali. Lepszy rząd mniejszościowy, niż wybory w styczniu. PO SIĘ SKOŃCZY
                      przy takiej postawie. Już na takich typków nie zagłosuję. O NIE!
                      A media są niemożliwie stronnicze! Nic nie wskórają, bo ludzie się budzą - patrz
                      wynik wyborów prezydenckich.
                      • grysio Wydaje mi się że tym dwóm kurduplom szajba odbiła 28.10.05, 23:52
                        Kto ma jeszcze takie wrażenie?
              • bob_arctor gdzie tu SPRAWIEDLIWOSC i ROWNOSC WOBEC PRAWA? 28.10.05, 23:54
                Jak to, gdzie? U Kaczyńskiego, Wasermana i Ziobry w gębie. Tylko tam zawsze
                były i tam, gdzie ich miejsce pozostaną.

CHOWAJ MATURĘ, BO CI PIS ZABIERZE I ROZDA POTRZEBUJĄCYM SAMOTNYM MATKOM, CO NIE
                MAJĄ
            • te_was Re: DO LUTKA DORNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.10.05, 20:55
              A czy ojciec redaktor spowiada ludków wyznania handlowego ?
        • debilator [...] 28.10.05, 15:05
          • ksiezycowy_sekretarz Re: NASI ESELDOWDCY???!!! 28.10.05, 15:07
            Precz z IV Kaczą Rzeszą!

www.PiSda.org
            • azx Myślę, że Jarek Kaczor nie wytrzymał psychicznie 28.10.05, 15:11
              stresu związanego z wynikami wyborów i zdało mu się, że jest wysokim, jasnowłosym blondynem w typie skandynawskim...Dlatego patrzy z góry.
              • zyks Dorn: Donaldziku,wróc,programik Ci ugotowałam,z ty 28.10.05, 15:46
                m Lepperem to tylko raz, i to też nieprawda, nigdy więcej, klucz mu zabrałam,a w
                góle, to zbuzi mu brzydki pachnie, to nie mężczyzna dla mnie ! Jak Donald głupi,
                to wróci...:)
              • wikal Re: Myślę, że Jarek Kaczor nie wytrzymał psychicz 28.10.05, 20:55
                Miej litość. Może chłopu kot zachorował?!
              • vinogradoff Jaroslaw Kaczynski wykazuje wlasnie olbrzymia 29.10.05, 00:04
                odpornosc na stres powyborczy. Jako zawodowiec chce przekazac jasne sygnaly
                wyborcom, ze robi wszystko co w ludzkiej mocy by zbudowac najbardziej
                reprezentatywny rzad z udzialem wszystkich partii w Sejmie. Jest to nierealne
                wiec dojdzie do brudnego kompromisu z PO , torej absolutnie nie po drodze z PiS-
                em. Tu obserwowac mozna tylko profesjonalizm Kaczynskich, a nie patt lub
                stress.
          • xel4 Re: NASI ESELDOWDCY???!!! 28.10.05, 20:20
            Jedno jest pewne. Bog cie natchnal z twoim nickiem. odpowiada w 100 % twemu
            poziomowi intelektualnemu. brawo, brawo !!! proponuje rozszerzyc: debilator
            potracony przez ciezarowke z koksem. czesc pracy pod budka z piwem...
            • debilator Boga nie ma, frajerze. Ale jeśli cię natchnął, .. 09.11.05, 12:13
              żyj sobie dalej iluzjami.
              Bo na naukę czytania najwidoczniej za późno.
      • zkyc Re: Czego to Dorn już nie mówił?! 28.10.05, 15:11
        PiS właśnie zmieszał z błotem PO i stara się wepchnąć PO pod ziemię,
        a PO mimo wszystko ma siadać do rozmów z PiS-em jak gdyby nic się złego nie
        stało?!
        Przecież to nie realne!
        Nawet gdyby Marcinkiewicz, w ramach tak upragnionej koalicji POPiS, ofiarował PO
        wszystkie stołki w rządzie, od ministra po sekretarkę w każdym resorcie,
        przyjął całkowity program PO, to i tak będą to minimalne szanse na jakiekolwiek
        rozmowy. Świadczyło by to, że PO leci tylko na stołki. Przez szacunek dla swo
        Marcinkiewicz takiego gestu nie zrobi!
        Za zaistniałą sytuację powinnien podziękować całemu towarzystwu (górce i posłom)
        PiS-u! I również panu, PANIE DORN!
      • jola_z_dywit TYLKO LEPPER GWARANTUJE ZMIANY !!! 28.10.05, 15:27
        Przy współudziale koalicji pronarodowej!
        • jedrek63 Re: TYLKO LEPPER GWARANTUJE ZMIANY !!! 28.10.05, 15:33
          Z pewnością, w postrzeganiu rzeczywistości przez swoich wyznawców. Na szczęscie
          to się daje leczyć i nie jest zarażliwa
        • az100 Re: TYLKO LEPPER GWARANTUJE ZMIANY !!! 28.10.05, 15:33
          jola_z_dywit napisała:

> TYLKO LEPPER GWARANTUJE ZMIANY !!!
          > Przy współudziale koalicji pronarodowej!

Jolu!
          Lepper ma ciebie dokładnie tam gdzie Tuska, Kaczyńskiego i cały naród!!!
        • konread Re: TYLKO LEPPER GWARANTUJE ZMIANY !!! 28.10.05, 15:59
          Jolu czyżby Waćpanna chciałabyś wytrącić swemu rycerzowi oręż z dłoni w postaci
          pięknego i jedynego (albo nadmiernie eksploatowanego) hasła wyborczego "oni
          wszyscy już rządzili"???
        • patman Prawdziwy cud!!! Muszę się z tobą zgodzić 28.10.05, 16:19
          ...a polega on tym, że tylko Lepper może sprawić to, że Millera będziemy wspominać jako miłego pana, nawet zaliczymy go do panteonu świętych - bo w porównaniu z Lepperem, będzie jedynie drobnym kieszonkowcem. Leppera już łapska swędzą, żeby dobrać się do kasy, twarz z głęboko brązowej przechodzi w czerń. Jeszcze tylko kilka kroczków i już będzie mógł nasycić swą bezgraniczną chciwość, dając przy tym pokaz wyjątkowej bezczelności. I to wszystko będzie działo się zgodznie z prawem i sprawiedliwością.
        • holyboy_666 Re: zmiany, ale czego? 28.10.05, 19:40
          :-)
        • wikal Re: TYLKO LEPPER GWARANTUJE ZMIANY !!! 28.10.05, 20:57
          To akurat jest pewne. Duże zmiany - na gorsze.
        • vinogradoff Re: TYLKO LEPPER GWARANTUJE ZMIANY !!! 29.10.05, 00:11
          Jolu! Problem w tym ,ze musi to byc realne w ramach aktualnego rozdania
          manadatow. Rowniez wierze, ze Lepper majac swa szanse wiedzialby jak
          zaangazowac expertow do polityki by uniknac bledow jakie popelniaja prawie
          wszyscy. Lepper sam by przeciez nie rzadzil, a glownie osoby wybrane przez
          Niego , ktore moglyby okazac sie doskonale w swych poczynaniach. Od dawnadomo,
          ze menedzer to w 99 % selekcjonista kadr ktore potrafia zagraw jego druzynie.
          mczasem wiekszosc wyborcow sadzi z przyzwyczajenia .ze ten wlasnie jeden
          czlowiek ogarnia wszystko podczas gdy tak naprawde nie ogarnia nawet swewgo
          obejscia. To wasnie Kadry, kadry, kadry decyduja o wszystkim ( Lenin).
    • ciekawy_1 Koalicja PiS,SO,LPR już jest - w Sejmie 28.10.05, 14:18
      Więc rządził będzie rząd mniejszościowy z poparciem koalicji sejmowej.
      Co do rozłamu:
      Upokarzanie PO tylko ją scementowało i
      prędzej nastąpi rozłam w PiS niż w PO.

W PiS jest kilku niegłupich (acz naiwnych) ludzi jak Marcinkiewicz.
      Oni naprawdę chcą coś zrobić dla Polski, a nie ślepo iść po władzę.

Ale i tak myślę, że następnym premierem będzie Kaczor Drugi.

"Polska = jajokracja - cała władza w ręce rodziny Kaczyńskich"
    • publico_bono Najbardziej przerażające jest to, że... 28.10.05, 14:23
      ... przed wyborami Leper i Giertych mieli nietęgie miny, wiedząc, że mają
      przeciw sobie PiS i PO. Teraz Leper jest szczęśliwy, Giertych "nie wyklucza
      uprzejmości w stronę PiS'u". Czemu? Bo Kaczyńscy doszli do wielce budującego
      wniosku - "PO nie będzie tańczyło tak, jak im zagramy, za to Samoobrona i LPR
      tak." Dlatego największą klęską wyborów tak naprawdę była przegrana Tuska. Teraz
      Kaczyńskich nie powstrzyma żadna siła. Kto wie, jeśli zdobędą władzę tam, gdzie
      chcą, wprowadzą nowy stan wojenny? A może masowe "znikanie" "przeklętych i przez
      Diabła zesłanych libeałów"? Jestem Katolikiem, słuchałem Papieża, księdza Góry,
      jeździłem na Lednicę. Nie pamiętam, by któryś z nich wspierał fanatyzm. Panowie,
      wycieranie sobie tyłków Bogiem źle się moze dla Was skończyć.
      • edan1 Re: Najbardziej przerażające jest to, że... 28.10.05, 14:29
        I dlatego, mimo, że nie byłem jakimś tam zagorzałym zwolennikiem Tuska, to
        głosowałem na niego, przeczuwając, że w razie zwycięstwa Kaczyńskiego i tym
        samym zachwiania równowagi, może dojść do tego, co teraz wyprawia się nam przed
        oczami... Ale ludzie myślą krótkowzrocznie...
      • ala984 Re: Najbardziej przerażające jest to, że... 28.10.05, 14:31
        masz rację. Niech się kaczory władzą zadławią razem z poplecznikami.To może ta
        farsa się szybciej skończy .Tak marzę żeby obudzić się w normalnym kraju.
      • az100 Re: Najbardziej przerażające jest to, że... 28.10.05, 15:09
        publico_bono napisał:

> ... przed wyborami Leper i Giertych mieli nietęgie miny, wiedząc, że mają
        > przeciw sobie PiS i PO. Teraz Leper jest szczęśliwy, Giertych "nie wyklucza
        > uprzejmości w stronę PiS'u". Czemu? Bo Kaczyńscy doszli do wielce budującego
        > wniosku - "PO nie będzie tańczyło tak, jak im zagramy, za to Samoobrona i LPR
        > tak."

To Kaczyńscy na tym się przejadą. Pytanie tylko kiedy i czy za coś takiego
        (jawne działanie na szkodę Polski) da się ich postawić przed Trybunał Stanu.
    • trevik Jak to "niedobre"? 28.10.05, 14:28
      Rzadanie Rokity jest bardzo zasadne i stanowisko PO w tej sprawie jest bardzo
      dobre: PiS musi _publicznie_ dac slowo, ze nie bedzie w zadnej sprawie
      wspolpracowalo z SO i LPR, aby PO wogole moglo pomyslec o koalicji nie krecac na
      siebie petli. Dla mnie to bylo oczywiste przed wyborami, ze tak bedzie, ale
      teraz, gdy sytuacja sie zmienila i PiS szuka otwarcie poparcia w SO dla swoich
      spraw oraz szukalo go w wyborach prezydenckich (to ostatnie jest bardzo wazkie)
      to rzadanie Rokity jest pierwszym, co sie nasuwa,

T.
    • the.bill1 Sorry, ale ROKITA I PO sa po prostu bezczelni 28.10.05, 14:28
      Mają tak napompowane swoje EGO, ze nie moga przyjąć do wiadomości, że przegrali
      i robią sobie z Leppera wymówkę.
      Jak PO zagłosuje tak jak SLD, to prosze mówić wtedy o koalicji PO z SLD.

podobne:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=31110604
      • publico_bono Re: Sorry, ale ROKITA I PO sa po prostu bezczelni 28.10.05, 14:31
        the.bill1 napisał:

> Mają tak napompowane swoje EGO, ze nie moga przyjąć do wiadomości, że przegrali
        > i robią sobie z Leppera wymówkę.
        > Jak PO zagłosuje tak jak SLD, to prosze mówić wtedy o koalicji PO z SLD.

Cześć Free Willy. Jesteś pewien, że przed meczem nie wciągałeś piwa nosem? Masz
        oczy czy nie? Masz uszy czy nie? A może po prostu synapsy masz poukładane na
        zasadzie "gdzie popadnie z którą popadnie"? Anata baka desyou!
      • edan1 Re: Sorry, ale ROKITA I PO sa po prostu bezczelni 28.10.05, 14:32
        Aleś ty zaślepiony. Myśl człowieku, to nie boli! Wybory to nie wyścigi. PiS
        wygrał ok. 3%. To znaczy w demokratycznym państwie, że ma jedynie PIERWSZEŃSTWO
        w desygnowaniu premiera. Jeśli chodzi o rządzenie, to tutaj rozkład powinien
        wynikać z procentowej zdobyczy ugrupowań koalicyjnych.
        • acentymaz5 Re: Sorry, ale ROKITA I PO sa po prostu bezczelni 28.10.05, 17:39
          widać jednak że myślenie boli od kiedy to bijemy majtka gdy okręt dryfuje na skały
    • chiphop Do spowiedzi grzeszniku 28.10.05, 14:29
      Co na to o. Rydzyk???
    • the.bill1 Jak PiS zdobędzie wiekszosc glosów? 28.10.05, 14:31
      Po prostu inne partie zagłosują, jeśli uznaja program PiS za sensowny.
      A PO niech nie szuka wtedy spisków wszędzie, bo robi się śmieszna wpychając
      Leppera, LPR i PSL w ręce PiS na siłe.
      Tym samym poraz kolejny pokazuje butę mając w poważaniu inne partie.
      • minimum1 Re: Jak PiS zdobędzie wiekszosc glosów? 28.10.05, 14:41
        the.bill1 napisał:
        > Po prostu inne partie zagłosują, jeśli uznaja program PiS za sensowny.
        > A PO niech nie szuka wtedy spisków wszędzie, bo robi się śmieszna wpychając
        > Leppera, LPR i PSL w ręce PiS na siłe.
        > Tym samym poraz kolejny pokazuje butę mając w poważaniu inne partie.

oczywiście "inne partie" niczego nie zażądają w zamian
        za przegłosowanie votum zaufania dla rządu PiS...
        nie drwij sobie z Marszałka Leppera,z Romana Wielkiego i z nas maluczkich...

• paragraf222 No to o co chodzi? 28.10.05, 14:42

Skoro PiS ma program uznawany przez Samoobrone, LPR i PSL to po co sie upiera przy koalicji z PO?
        PO jasno mowi ze jej nie po drodze z Lepperem i Giertychem. Jesli PiS nie chce tego zrozumiec to co mozna poradzic? Jak mozna wchodzic w koalicje z PiS, skoro ta przez swoje postepowanie wyraznie udowadnia ze co innego mowi a co innego robi?
        Skoro Niesiolowski jest nie do przyjecia a Lepper jest OK to kto tu dziala na rzecz jakiej koalicji?
      • rt7 Re: Jak zwykle. 28.10.05, 14:43
        Albo w podziękowaniu za stołki.
        Zrób sobie prosty eksperyment myślowy - Lepper został wybrany głosami SLD. Co w
        takim przypadku mówi PIS? Jak myślisz?

Zresztą nie musisz dużo myśleć, wystarczy poczytać gazety sprzed czterech lat.
        No, ale wtedy to był przestępczy układ SLD-Samoobrona. Teraz to co innego, bo TKM.

Prawda jest taka, że PISowcy plotą co im akurat wygodnie a potem i tak robią
        swoje. Nie zawahali się sprzymierzyć z szują Kurskim, z faszystą Rydzykiem, z
        przestępcą Lepperem. I będą to robić dalej - jeśli nie jawnie to w kuluarach.
        Może jawnej "koalicji nie będzie" ale w praktyce będą rządzić z poparciem
        lepperiady i rydzykowców i będą im odpłacać odpowiednio za każdą przysługę.

A na PO będą szczerze oburzeni, że im nie chce pomagać realizować ich
        socjalnego, antyliberalnego programu.
      • edan1 Re: Jak PiS zdobędzie wiekszosc glosów? 28.10.05, 14:43

Ty żartujesz czy o drogę pytasz? Nikt nikogo nie wpycha na siłę. Ja wiem, że
        jest trudno zaakceptować rzeczywistość jaka się jawi, zwłaszcza tak
        przerażająca. To normalny objaw obronny. Ale w końcu trzeba spojrzeć
        obiektywniej na to, co się dzieje...
      • az100 Re: Jak PiS zdobędzie wiekszosc glosów? 28.10.05, 15:25
        the.bill1 napisał:

> Tym samym poraz kolejny pokazuje butę mając w poważaniu inne partie.

A to dobre!
        PO wpycha Leppera w ręce PiS na siłę!!!
        Tego to nawet Jacek Kurski by nie wymyślił.
    • the.bill1 Czy GW ściągnie mi filtr ideologiczny?? 28.10.05, 14:38
      Po moje wolnościowej akcji wyborczej - zamieszczaniu linka do ocenzurowanego
      przez TVN filmiku. GW mnie zbanowała.
      Wysłałem zaptanie czemu pisząc im, ze to ideologiczna cenzura. Otrzymałem
      odpowiedź, że złamałem regulamin zamieszczając linki w wielu miejscach.
      Przypomnę, że była to moja reakcja na CAŁKOWIE WYCIĘCIE tego linku (wraz z
      kilkunastoma komentarzami i prośbami o ten filmik) na forum krajowym krajowym.
      Treaz, wysłałem pytanie do forum@gazeta.pl, forum@agora.pl i do albert_c w
      wątki "pytania" dot. tego czy blokada antyspamowa (czytaj "ideologiczna")jest
      dożywotnia czy nie. Nikt mi z tego demokratycznego forum nie odpowiedział.
      Nie chcę zawracać głowy prawnikom. Nie wiecie czy jakies przepisy nadrzędne
      wobec wewnętrzych przepisów GW regulują te kwestie?
      Od pierwszej tury wyborów prezydenckich, gdy wstawiam post, to robię
      screena, więc ewidentnie widać co jest wycinane, więc jest jakiś dowód.
      Ktoś ma jakąś wiedzę na ten temat?
      Pozdrawiam wolną myśl polską!

A oto reakcje zwolenników Wyborczej na moje pytania!!
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=31071845
      • vinc0 Re: Czy GW ściągnie mi filtr ideologiczny?? 28.10.05, 14:49
        Mam dla ciebie radę ,pisz do naszego dziennika.
        Tam,znajdziesz upragnioną demokrację
    • xx23 [...] 28.10.05, 14:41
    • stasznik Ciekawe jaki argument wymyśliła PO na nie wejście 28.10.05, 14:45
      do koalicji gdyby Leppera nie było w sejmie?
      • rt7 Re: Taki sam jak i teraz. 28.10.05, 14:47
        Karygodne zachowanie koalicjanta, niemożliwe do spełnienia obietnice
        przedwyborcze PIS, próba zrzucenia odpowiedzialności bez podzielenia się władzą.
        • stasznik SKORO JEST PRAWDĄ CO NAPISAŁEŚ, niech PO powie 28.10.05, 14:52
          wprost, że nie jest zainteresowane koalicją a nie grają Lepperem i radiem
          MAryja. To jest nie uczciwe i niesmaczne.

PO udowodniła, że nie jest zdolne do kmpromisu. Gdy mieli przewagę w sondażach
          to PO powiedziało, że zwycięzca bierze wszystko. Los spłatał im figla ... . Nie
          ma koalicji bo to nie PO wygrało wybory.Aż strach pomysleć co byłoby gdyby oni
          wygrali.... .
          • mirek800 Re: SKORO JEST PRAWDĄ CO NAPISAŁEŚ, niech PO powi 28.10.05, 14:58
            Przeciez od wczoraj to wlasnie mowi.
          • jankbh Re: SKORO JEST PRAWDĄ CO NAPISAŁEŚ, niech PO powi 28.10.05, 14:59
            Niesmaczne i nieuczciwe jest to, ze ktos kto wygral zaledwie jedna trzecia
            glosów chce miec 100% wladzy i nie widzi w tym nic zdroznego. Jest to nie tylko
            arogancja ale i glupota polityczna.
          • rt7 Re: PO powiedziała wprost czego oczekuje. I tyle. 28.10.05, 15:07
            Przecież PO napisała wprost, czego oczekuje. I dlaczego.
            To że PIS im tego nie da, też wiadomo, bo PIS chce ich zniszczyć przy
            najbliższej okazji. Braciom Kaczyńskim marzy się jedna wielka prawicowa partia z
            nimi na czele, a do tego muszą zniszczyć platformę. Więc nigdy nie pozwolą
            platformie na realne wpływy i nie zgodzą się na podział odpowiedzialności.

To co proponowali platformie to pozycja chłopca do bicia. Głosowałeś na PIS? Nie
            jesteś zły, że najpierw obiecali 3 mln. mieszkań, naprawę służby zdrowia,
            administracji, finansów publicznych a teraz oddają to wszystko liberałom, którzy
            przecież mieli to wszystko zniszczyć?
            Jak myślisz dlaczego?
            Po pierwsze niech się chłopaki z PO wykrwawią, bo wiadomo że każdy kto będzie
            się tym zajmował, straci na popularności. Po drugie jak nas wyborcy zapytają o
            spełnienie wyborczych obietnic to zawsze można wskazać na PO i powiedzieć "my
            chcieliśmy, oni zepsuli".

Gra z Lepperem to tylko gwóźdź do trumny - pokazuje, na ile deklaracje PISu są
            szczere i na ile można im ufać. Wszyscy pamiętają (a jak nie pamiętają, to
            powinni sobie sprawdzić w bibliotece) co mówił Kaczyński o wyborze Leppera na
            marszałka i jak to świadczy o SLD. TEraz przecież wystarczy podstawić za SLD -
            PIS i będziemy wiedzieli, co sądzić o partii braci Kaczyńskich, wedle ich
            własnych słów.
            • ksiezycowy_sekretarz Re: PO powiedziała wprost czego oczekuje. I tyle. 28.10.05, 15:23
              Takiego wała jak PiS da cała!

www.PiSda.org
          • zima0001 Re: SKORO JEST PRAWDĄ CO NAPISAŁEŚ, niech PO powi 28.10.05, 19:07
            Przed wyborami PO myślała o rządzeniu Polską. Nie docenili siły PiSu i
            Kaczyńskich, ich determinacji, doświadczenia politycznego.
            Po 2 porażkach chłopcy Tuska wpadli w panikę, stwierdzili że trzeba się okopać,
            priorytetem stała się integralność własnej partii. Efekty widoczne - płaczą nad
            Polską staczjącą się w "narodowo-populistyczną otchłań", zarzucają wszystkim
            wokoło złą wolę, węszą spiski a ani razu nie powiedziali odważnie "sprawdzam"-
            jak w pokerze. Poddają się biegowi zdarzeń, a to dla polityka obelga. Mali
            ludzie prowadzą małą grę. Kaczyńscy przynajmniej umieją grać va banque.
      • minimum1 [...] 28.10.05, 14:50
        • jk49 Re: łatwo się dowiedzieć... 28.10.05, 14:53
          ..."raczej nie w SLD" ? Już to widzę. Dla władzy zrobią wszystko.
          • stasznik Odpowiedź jest prosta, PO wiecej zyska propagandow 28.10.05, 14:56
            o będąc poza koalicją, mimo, że pogrążą się w zaufaniu wyborców ale będą grali
            na własne być-albo-nie być. Wyborcy zeszli na dalszy plan, liczy się jedynie
            interes kilku gości z PO.
            • az100 Re: Odpowiedź jest prosta, PO wiecej zyska propag 28.10.05, 15:42
              stasznik napisał:

> o będąc poza koalicją, mimo, że pogrążą się w zaufaniu wyborców ale będą
              grali
              > na własne być-albo-nie być. Wyborcy zeszli na dalszy plan, liczy się jedynie
              > interes kilku gości z PO.

Nie wypowiadaj się za wyborców PO. Ja nim jestem i jeżeli PO pdżyruje PiSowi
              koalicję parlamentarną z Lepperem to straci mój głos i kilka milionów innych.
              Jestem tego pewien.
    • wujaszek_joe Re: Dorn: nie będzie koalicji rządowej z Samoobro 28.10.05, 14:56
      zabawnie zaczyna prawicowy sejm, wpisując się pięknie w dokonania aws. do pełni
      szczęścia brakuje rozpryśnięcia pisu w tysiące partyjek. tam przeciez każdy
      polityk to przywódca. po tez nie jest monolitem
      a za 8lat mądry naród znów ich wybierze:)
      • obywatelpiszczyk Re: Dorn: nie będzie koalicji rządowej z Samoobro 28.10.05, 15:05
        a moze po prostu zrobia to co obie partie obiecywaly, a co jest mozliwe do
        zrobienia?

Zmiana ordynacji wyborczej na jednomandatowe okregi wyborcze i zniesienie listy
        krajowej.

Nastepnie trzeba rozpisac nowe wybory.

I tyle.
        • grzela53 Re: Dorn: nie będzie koalicji rządowej z Samoobro 28.10.05, 15:27
          to tak jakby każdy z pisu zrzekł się stołka w sejmie???!!!!!!!!!!!!!
          • contacttome Re: Dorn: nie będzie koalicji rządowej z Samoobro 28.10.05, 15:44
            najlepszy numer polega na tym
            ze tu sobie panstwo piszecie rozne takie rzeczy

a wiekszosc ktora tak naprawde decyduje o wynikach wyborow
            w ogole nie ma komputera ani internetu

to ciekawe
            czyz nie
            • aria10 Re: Dorn: nie będzie koalicji rządowej z Samoobro 28.10.05, 16:57
              >najlepszy numer polega natym>
              >ze tu sobie panstwo piszecie rózne rzeczy>
              >a wiekszosc,która tak naprawde decyduje o wynikach wyborów>
              >w ogóle nie ma komputera ani internetu>
              Myślisz ze jak ktos jest biedny to jest gorszy i głupi?
              • orys100 Re: Dorn: nie będzie koalicji rządowej z Samoobro 28.10.05, 18:08
                dlaczegoś biedny ... boś głupi
                dlaczegoś głupi ... boś biedny

wiem że okrutne ... życie jest okrutne

pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka