Dodaj do ulubionych

Zarząd PO za przejściem do opozycji

• dana43 Re: Zarząd PO za przejściem do opozycji 03.11.05, 12:43
      Popieram działania Donalda Tuska. To jest bardzo mądry i prawy człowiek.
      Szkoda, że przegrał wybory, ale jego postępowanie jest adekwatne do obecnej
      sytuacji. Nie jest politykiem sprzedajnym.
      • carlitos35 Podzielam - z sympatią ! 03.11.05, 12:54
        dana43 napisała:

> Popieram działania Donalda Tuska. To jest bardzo mądry i prawy człowiek.
        > Szkoda, że przegrał wybory, ale jego postępowanie jest adekwatne do obecnej
        > sytuacji. Nie jest politykiem sprzedajnym.
        • lexis2 Re: Podzielam - z sympatią ! 03.11.05, 13:03
          carlitos35 napisał:

> dana43 napisała:
          >
          > > Popieram działania Donalda Tuska. To jest bardzo mądry i prawy człowiek.
          > > Szkoda, że przegrał wybory, ale jego postępowanie jest adekwatne do obecn
          > ej
          > > sytuacji. Nie jest politykiem sprzedajnym.

Dołączam się do tego głosu. PiS nawet diabłu dusze by zaprzedał by wygrać
          wybory. Jestem ciekawa jak sobie poradzą z Cyrkiem Leppera. Dlatego mądry TUSK
          chce być w opozycji. Gdyby on wygrał wybory nie byłoby tego problemu. Brawo
          Donald.
          • carlitos35 "Brawo Donald !" i brawo Lexis2 ! 03.11.05, 13:05
            • uu1 Re: "Brawo Donald !" i brawo Lexis2 ! 03.11.05, 13:14
              Decyzja o przejściu do opozycji pięknie się sprzedaje medialnie, jest dobrym
              chwytem marketingowym. Ale pozostaje proza życia. Trzeba zapłacić r ó ż n e g o
              rodzaju długi z kampanii wyborczej. Jak to zrobić będąc w opozycji?
              • lexis2 Re: "Brawo Donald !" i brawo Lexis2 ! 03.11.05, 13:17
                uu1 napisała:

> Decyzja o przejściu do opozycji pięknie się sprzedaje medialnie, jest dobrym
                > chwytem marketingowym. Ale pozostaje proza życia. Trzeba zapłacić r ó ż n e
                g
                > o
                > rodzaju długi z kampanii wyborczej. Jak to zrobić będąc w opozycji?

Zależy o jakich długach myślisz bo są długi finansowe i długi moralne... Z tymi
                drugimi nie będzie problemu w PO a z pierwszymi ...pokweinna im doradzić
                Gronkiewicz -waltz..Bo długi PiS spłaci pewnie Lepper albo Rydzyk...
                • uu1 Re: "Brawo Donald !" i brawo Lexis2 ! 03.11.05, 13:19
                  Z tymi
                  >
                  > drugimi nie będzie problemu w PO
                  Założysz się?
                  • bio.mum Re: "Brawo Donald !" i brawo Lexis2 ! 03.11.05, 13:31
                    uu1 napisała:

> Z tymi
                    > >
                    > > drugimi nie będzie problemu w PO
                    > Założysz się?

Hej. Oczywiscie masz racje.

1. Przechodzenie do opozycji wyglada swietnie medialnie, a tak naprawde PO nie
                    ma wyjscia. Wiadomo, ze to PiS podjal juz dawno decyzje z kim i jak i co
                    przepchnie w Sejmie. Podobno partia obrotowa z prawdziwego zdarzenia. Wiadomo,
                    ze PO nawet bedac w opozycji nie bedzie moglo tak po prostu bojkotowac obrad, i
                    niektore na niektore ustawy (te tzw. PeOwskie) beda musieli glosowac na tak, bo
                    inaczej kompletnie skompromitowaliby sie w oczach wyborcow. Itd, itd...
                    Z drugiej strony, nie sadze, zeby wszyscy ludzie w PO byli do konca
                    skompromitowani, a wchodzic w koalicje z PiS na PiSowskich warunkach to nic
                    innego jak tylko sprzedawanie sie za pieniadze. Reasumujac - PO to juz tylko
                    marionetki w rekach PiS.

2. Przyznam Ci sie (przy okazji innym - choc z mniejszym entuzjazmem;)), ze mam
                    nadzieje, ze na szczatkach PO ( bo niestety to grozi tej partii),
                    socjaldemokracji i demokratow wyrosnie w koncu w Polsce jakas nowa partia
                    centrolewicowa oparta glownie na mlodych ludziach, niezwiazanych z
                    postosilardnoscia ani postkomuna. Dlatego nie chce stabilizacji na tej scenie
                    politycznej, bo po prostu ta scena mi sie nie podoba. Wiem, ze jestem
                    perfidna:)

Pozdrawiam
                    • uu1 Re: "Brawo Donald !" i brawo Lexis2 ! 03.11.05, 13:34
                      Witaj. Pod taki scenariuszem podpisuję się bez zastrzeżeń. Nie jesteś perfidna
                      tylko szczera a mało kogo dzisiaj na to stać. pozdro.
                      • rnrr Re: "Brawo Donald !" i brawo Lexis2 ! 03.11.05, 13:45
                        uu1 napisała:

> Witaj. Pod taki scenariuszem podpisuję się bez zastrzeżeń. Nie jesteś perfidna
                        > tylko szczera a mało kogo dzisiaj na to stać. pozdro.

Ja bym to nazwał naiwnością. Taki twór jest równie prawdopodobny jak wybór
                        Niesiołowskiego na wicemarszałka Senatu - wykluczyć się tego nie da, ale urazy
                        z przeszłości na długo na to nie pozwolą. I szczerze dodam, że może to i lepiej.

• uu1 Re: "Brawo Donald !" i brawo Lexis2 ! 03.11.05, 13:48
                          Obecna ekipa szybko spowoduje szerokie otwarcie mocno zamkniętych oczu wielu ludzi.
                          • rnrr Re: "Brawo Donald !" i brawo Lexis2 ! 03.11.05, 13:51
                            Hmnn i własnie tego nie jestem pewny. Popatrz na PR i na to na czym PIS zależy
                            a zalezy na tzw resortach medialnych.

I kto wie czy za 4 lata PIS skonczy jak SLD w 1997 a nie 2005
                        • bio.mum Re: "Brawo Donald !" i brawo Lexis2 ! 03.11.05, 13:55
                          rnrr napisał:

> Ja bym to nazwał naiwnością. Taki twór jest równie prawdopodobny jak wybór
                          > Niesiołowskiego na wicemarszałka Senatu - wykluczyć się tego nie da, ale
                          urazy z przeszłości na długo na to nie pozwolą. I szczerze dodam, że może to i
                          lepiej.

Ale ja nigdy nie twierdzilam, ze nie jestem naiwna. W najblizszej perspektywie
                          jest to bardzo malo prawdopodobne. Nigdzie nie napisalam, ze nie jest. Ja sama
                          nic zrobic nie moge, tylko liczyc na taki scenariusz. Wole takie political
                          fiction niz marazm, w ktorym moglabym latwo popasc patrzac na to co sie
                          dzieje. Wywolac rewolucji nie potrafie, dlatego perfidnie licze na
                          destabilizacje tej sceny politycznej. Nie twierdze, ze taka destabilizacja
                          przyniesie to wiecej korzysci niz zlego. Ale coz...nie zycze dobrze ani temu
                          rzadowi, ani parlamentowi. I nie tylko z egoistycznych pobudek.
                          • rnrr Re: "Brawo Donald !" i brawo Lexis2 ! 03.11.05, 14:07
                            ja życze dobrze naszemu państwu i jeżeli ma być doberze pod rządami tego rzadu
                            to i jemu należy dobrze zyczyć.
                            • bio.mum Re: "Brawo Donald !" i brawo Lexis2 ! 03.11.05, 14:17
                              rnrr napisał:

> ja życze dobrze naszemu państwu i jeżeli ma być doberze pod rządami tego
                              rzadu to i jemu należy dobrze zyczyć.

Ja rowniez zycze dobrze naszemu panstwu. Jesli sadzisz, ze to lepsze nadejdzie
                              pod rzadami Kaczynskich, to wybacz, ale jestes bardziej naiwny ode mnie.
                              • lexis2 Re: "Brawo Donald !" i brawo Lexis2 ! 03.11.05, 14:23
                                bio.mum napisała:

> rnrr napisał:
                                >
                                > > ja życze dobrze naszemu państwu i jeżeli ma być doberze pod rządami tego
                                > rzadu to i jemu należy dobrze zyczyć.
                                >
                                > Ja rowniez zycze dobrze naszemu panstwu. Jesli sadzisz, ze to lepsze
                                nadejdzie
                                > pod rzadami Kaczynskich, to wybacz, ale jestes bardziej naiwny ode mnie.
                                Pod rządami Kaczyńskich nic więcej nas nie czeka - jak powiedział kiedyś Lech
                                Wałęsa - to są ludzie walki i potrafią zwyciężać - problem w tym że nie
                                potrafią tej władzy utrzymać. I tu jak widać jest ziarno prawdy - jak tylko
                                doszli do władzy - zaczęli miąchać i to pełą parą. Nie rozumiem tylko dlaczego
                                PO dostaje za to wciry....
                                • bio.mum Re: "Brawo Donald !" i brawo Lexis2 ! 03.11.05, 14:31
                                  lexis2 napisała:

problem w tym że nie
                                  > potrafią tej władzy utrzymać. I tu jak widać jest ziarno prawdy - jak tylko
                                  > doszli do władzy - zaczęli miąchać i to pełą parą. Nie rozumiem tylko
                                  dlaczego PO dostaje za to wciry....

To proste. Bo przegrali. Kilka punktow procentowych. Ale jak wiadomo, nie ma
                                  znaczenia ile konkretnie. Teraz sa chlopcami do bicia, bo Kaczynskim zalezy
                                  zeby w PO nastapil rozlam, i zeby czesc konserwatystow przeszla do PiSu a to
                                  wszystko po to, zeby zbudowac wielka partie prawicowa. I zeby w przyszlych
                                  wyborach PiS dostal 40%. Jak dla mnie wiekszosci czlonkow PiS (na czele z
                                  Kaczorami)to mali chciwi ludzie. Dwa razy nie uda im sie taki manewr. Sa na to
                                  zbyt pospolici. Masz racje. To ludzie walki, ale na nieszczescie dla nich ( a
                                  na szczescie dla nas) wybory nie sa codziennie tylko raz na kilka lat.
                                  Pozdrawiam
                              • taziuta Re: Ja też w to nie wierzę, ale życzę nam w/naj. 03.11.05, 14:27
                                Też nie sądzę żeby Jareczkowi udało się coś poza wielką rozróbą, ale jeśli
                                miałoby się okazać, że jednak się mylimy i mu się uda?
                                Za cu to kurna trzymać kciuki? :-)

bio.mum napisała:

> rnrr napisał:
                                >
                                > > ja życze dobrze naszemu państwu i jeżeli ma być doberze pod rządami tego
                                > rzadu to i jemu należy dobrze zyczyć.
                                >
                                > Ja rowniez zycze dobrze naszemu panstwu. Jesli sadzisz, ze to lepsze
                                nadejdzie
                                > pod rzadami Kaczynskich, to wybacz, ale jestes bardziej naiwny ode mnie.
                                • bio.mum Re: Ja też w to nie wierzę, ale życzę nam w/naj. 03.11.05, 14:39
                                  taziuta napisał:

> Też nie sądzę żeby Jareczkowi udało się coś poza wielką rozróbą, ale jeśli
                                  > miałoby się okazać, że jednak się mylimy i mu się uda?
                                  > Za cu to kurna trzymać kciuki? :-)

Wtedy zalozymy worki pokutne i pojdziemy sie biczowac pod Sejm;) Wchodzisz w
                                  to? To bardzo ujmujace, ze jestes taki ostrozny, ale to tak samo prawdopodone
                                  jak to, ze Komuna wroci:))
                                  Myslisz, ze Lech pozwoli swobodnie spacerowac gejom i lesbijkom po ulichach
                                  Warszawy? I ze jak kazdemu bezrobotnemu da po 900 zlotych miesiecznie, jak sie
                                  domaga tego Lepper w zamian za poparcie, to gospodarka nie padnie? Moze i
                                  nie..Ja sie slabo znam na gospodarce, a moze tez nie potrafie czytac ze
                                  zrozumieniem;)

• taziuta Gospodarka nie padnie, bo to była kiełb. wyborcza! 03.11.05, 15:10
                                    Nikt nie rozda bezrobotnym po 900 zł. Nawet Lepper w to nie wierzy. Ale
                                    bezrobotnych mamy 3 ml i jakoś o ich głosy też trzeba było zabiegać.
                                    Tak samo nikt nie wybuduje 3 ml mieszkań. To była tylko taka kiełbasa wyborcza.
                                    Ale może PiS-owi uda się wyplewić korupcję wśród obcych? Bo przecież nie wśród
                                    swoich! Po coś przecież do tej władzy się pchali :-)

bio.mum napisała:
                                    ...> Myslisz, ze Lech pozwoli swobodnie spacerowac gejom i lesbijkom po
                                    > ulichach Warszawy? I ze jak kazdemu bezrobotnemu da po 900 zlotych
                                    > miesiecznie, jak sie domaga tego Lepper w zamian za poparcie, to gospodarka
                                    > nie padnie? Moze i nie..Ja sie slabo znam na gospodarce, a moze tez nie
                                    > potrafie czytac ze zrozumieniem;)

> taziuta napisał:
                                    > > ... ale jeśli miałoby się okazać, że jednak się mylimy i mu się uda?
                                    > > Za cu to kurna trzymać kciuki? :-)
                                    • bio.mum Re: Gospodarka nie padnie, bo to była kiełb. wybo 03.11.05, 15:23
                                      taziuta napisał:

> Ale może PiS-owi uda się wyplewić korupcję wśród obcych? Bo przecież nie
                                      wśród
                                      > swoich! Po coś przecież do tej władzy się pchali :-)

To co jest pewne, to to, ze ludzie beda mieli swoje igrzyska. Wlasnie Rywina za
                                      uszy do wiezienia zaciagneli. Brawo panie Ziobro. Moze pan odhaczyc Rywina.
                                      Moze teraz Miodowiczem sie pan zajmie?
              • rnrr Re: "Brawo Donald !" i brawo Lexis2 ! 03.11.05, 13:20
                Nie przesadzajmy z tym chwytem marketningowym. Lwia czesć wyborców PO chce tej
                koalicji i nie rozumie o co PO chodzi. Po za tym to PIS ciągle wmawia ludziom,
                że jedynie PO jest winna braku koalicji a ludzie jak wiesz łasi są na kazdą
                bzdure którą kaczynscy im serwują. PO jeszcze wiecej straci medialnie nie
                wchodząc do tej koalicji wiec tym wiecej ryzykuje, ale robi to co do czego inni
                ja zmuszają.

• uu1 Re: "Brawo Donald !" i brawo Lexis2 ! 03.11.05, 13:21
                  Zwróć uwagę, że napisałem o dwóch elementach łącznie.
                  • rnrr Re: "Brawo Donald !" i brawo Lexis2 ! 03.11.05, 13:22
                    Zwróciłem, ale to nie mój problem.
                    • uu1 Re: "Brawo Donald !" i brawo Lexis2 ! 03.11.05, 13:25
                      Mój też nie. Jedynie przyczynek do próby przwidzenia dalszego rozwoju wydarzeń.
                      • rnrr Re: "Brawo Donald !" i brawo Lexis2 ! 03.11.05, 13:29
                        Tylko widzisz problem nie lezy w tym, ze PO tam chce wejść bo coś musi czy nie
                        musi. Problem leży w tym, że Kaczyńscy nie dadza jej wejsć do tej koalicji i
                        skutecznie będą ją atakowali przez najbliższe 4 lata.
                        • uu1 Re: "Brawo Donald !" i brawo Lexis2 ! 03.11.05, 13:36
                          Tak. A wytrawni politycy powinni umieć przewidzieć taki obrót spraw.
                          • rnrr Re: "Brawo Donald !" i brawo Lexis2 ! 03.11.05, 13:42
                            Pytanie tylko: czy ktokolwiek jest w stanie przwidzieć intrygi j.k.

Wiesz
                            w Warszawie w ratuszach krzaczka
                            Mieszkała Kaczk blizniaczka
                            Lech z bratem wciaż na wyscigi
                            Knuli kolejne intrygi
                            • lexis2 Re: "Brawo Donald !" i brawo Lexis2 ! 03.11.05, 13:51
                              rnrr napisał:

> Pytanie tylko: czy ktokolwiek jest w stanie przwidzieć intrygi j.k.
                              >
                              > Wiesz
                              > w Warszawie w ratuszach krzaczka
                              > Mieszkała Kaczk blizniaczka
                              > Lech z bratem wciaż na wyscigi

I to zza węgła....Ale skoro knują intrygi to może idąc po rozum do Łeby uknują
                              coś żeby wypuścić w maliny Leppera?
                              > Knuli kolejne intrygi
                              • rnrr Re: "Brawo Donald !" i brawo Lexis2 ! 03.11.05, 13:53
                                No o to nie ma się co martwić no chyba, ze stworzą koalicję narodową z jego
                                udziałem, ale z racji jego SB konotacji z lewicą rzekomych i licznych PZPR i
                                SLD w klubie i w partii należy szybko sie spodziewać wspracia SLD i pomocy jemu.

Co na to Kaczynscy???/
                                • lexis2 KOCHAM TUSKA I PO .... 03.11.05, 14:37
                                  i co Wy na to PiS-AKI???
                                  • tomekp1 Re: KOCHAM TUSKA I PO .... 03.11.05, 15:29
                                    Do lexis2 A my na to "Każdemu można kochać"
                                    PiS-AKI
                                    • lexis2 Re: KOCHAM TUSKA I PO .... 03.11.05, 16:52
                                      tomekp1 napisał:

> Do lexis2 A my na to "Każdemu można kochać"
                                      > PiS-AKI

Dzięki za pozwolenie a skonsultowałeś to z Lechem K. ? Coprawda jam kobieta ale
                                      to oponent....A PiS nie lubi konkurencji....
          • rnrr Re: Podzielam - z sympatią ! 03.11.05, 13:06
            A najlepsze z Lepperem jest to, że w jednym ze swoich dzieł oświadczył że
            kaczynscy to tacy dwaj, którzy za głos za nim są w stanie zapłacić każdą cenę.

No coż, niech teraz płacą.
            Nie zapłacą z subwencji PIS Warszawie 3,5 mln zł za wcześniejsze wybory
            prezydenta bo tyle będzie ten cyrk kosztował. Przez Kaczyńskiego, który miał
            rządzić Wawą przez 4 lata.
        • tomekp1 Re: Podzielam - z sympatią ! 03.11.05, 15:26
          Dana43 - nie znasz histori Polski tej najnowszej /rządy olszewskiego i póżniejsze/
          zapoznaj się z nią dokładnie.
          Uważam że, dorosly człowiek nie zmienił w ciągu kilku lat swojego charakteru ani
          przekonań.

• kropkaniebieska Re: Zarząd PO za przejściem do opozycji 03.11.05, 12:47
      mam nadzieję że pujdą po rozum do głowy a Tusk powinien na jakiś czas odsunać
      się od polityki aż mu złość przejdzie
      • wojtekmt Re: Zarząd PO za przejściem do opozycji 03.11.05, 13:06
        Ciekawe dlaczego to PiS nie powinien póść po rozum do głowy.
        W końcu PO stawia tylko jeden warunek : Lepper
        A PiS nie wiedzieć czemu pomija to milczeniem - nie mówi nie, nie mówi tak...
        Wygląda na to,że jest to bardzo niewygodny temat.
        • carlitos35 Re: Zarząd PO za przejściem do opozycji 03.11.05, 13:12
          No właśnie, właśnie !
          ---------------------------

wojtekmt napisał:

> Ciekawe dlaczego to PiS nie powinien póść po rozum do głowy.
          > W końcu PO stawia tylko jeden warunek : Lepper
          > A PiS nie wiedzieć czemu pomija to milczeniem - nie mówi nie, nie mówi tak...
          > Wygląda na to,że jest to bardzo niewygodny temat.
    • rnrr Nie dadzą. Powiedzą kiedyś: "spiep.... dziadu" 03.11.05, 12:48
      I wtedy Lepper zmieni swe obliczę i porwie za sobą lwią cześć elektoratu PISu
      którym Kaczynscy wmówili podział na złych liberałów i dobrych solidarnych
      cokolwiek by to nie znaczyło.
      • marianna_777 A co mowie: Lepper i tak wygrany 03.11.05, 12:55
        I czesc PO tez by go poparla - o ile powtorza wybory.

Ale nie powtorza, choc Kwachu bardzo by chcial,

bo tylko teraz moga go przed Trybunal.
        • rnrr Re: A co mowie: Lepper i tak wygrany 03.11.05, 13:03
          O Kwachu zaraz wszyscy zapomną. Trybunał jest równie prawdopodobny jak wybór
          Niesiołowskiego na wicemarszałka senatu.
          • marianna_777 Trybunal dla Kwacha coraz blizej 03.11.05, 13:10
            teraz tylko przpchnac ten rzad do zmiany prezydenta,

powolac Giertycha na Prokuratora Generalnego,

a Leppera na wicepremiera i ministra bezteki
            (swoja droga, co to bezteka? bezpieka to slyszalam, ale bezteka?
            • rnrr Re: Trybunal dla Kwacha coraz blizej 03.11.05, 13:13
              Minister bez teki to minister do spraw zbytecznych.

Tak samo jak np. 5 wicemarszałek Sejmu czy 4 Senatu. Koszt to pensja 11 tysiecy
              plus około 8 tysiecy na kierowców i limuzynę
              • marianna_777 Lepper dla PiSu - "kropka nad i", postawi i poprze 03.11.05, 13:19
                a PiS postawi jemu, marne 11 tys pensji to dobrze wydane pieniadze

a minsterstwo bezteki to bardzo wazny departament w rzadzie

Jaka oszczednosc - nie musi miec darmozjadow wiceministrow

• rnrr Re: Lepper dla PiSu - "kropka nad i", postawi i p 03.11.05, 13:21
                  ala ma swój gabinet polityczny.

• marianna_777 Re: Tani Lepper za votum popieratum 03.11.05, 13:26
                    niech ma i gabinet - to ile to razem - 100 tys/mies, 1 mln rocznie?

bardzo tanio za votum popieratum
      • zigzaur Re: Nie dadzą. Powiedzą kiedyś: "spiep.... dziadu 03.11.05, 13:05
        A co będzie, gdy rozsądna część elektoratu PiS zagłosuje na Platformę?
        • rnrr Re: Nie dadzą. Powiedzą kiedyś: "spiep.... dziadu 03.11.05, 13:09
          Cześć elektoratu PIS to ludzie wierzący w ich idee sprawidliwosci, prawdy,
          rozliczeń, lustracji itd. Jeżeli PIS spełni te postulaty to będą im wierni.
          Co do poparcia PO przez wyborców PIS to mam wątpliwości generalnie, bo to
          ludzie podatni na hasła i manipulacje a nie na zdrowe argumenty wiec nie
          wierze, by takowe mogły w stanie zachecić do PO. Poszukają raczej jakiegoś
          nowego tworu.
          • marianna_777 Re: Nie powiedzą: "spiep.... dziadu 03.11.05, 13:12
            Caly elektorac PISu to ludzie wierzący w ich idee sprawidliwosci, prawdy,
            rozliczeń, lustracji

dlatego nie chca bratania z PO
            • zigzaur Re: Nie powiedzą: "spiep.... dziadu 03.11.05, 13:54
              I pewnie dlatego z takim entuzjazmem przyjmują podkładanie się Lepperowi?
    • krusze Re: Zarząd PO za przejściem do opozycji 03.11.05, 12:57
      Tusk odpowiedzialny za dwie klęski wyborcze PO m u s i się wreszczie podać
      do dymisji, a nie mędrkować, jak panna na wydaniu!!!!!!!!! P i S wygrał!!!
      • quasimodos1 Re: Zarząd PO za przejściem do opozycji 03.11.05, 13:31
        W każdym normalnym państwie po takiej sromotnej klęsce podziękowano by Tuskowi
        już dawno. To jest tak jak w piłce nożnej - jak nie idzie wywala się trenera i
        dokupuje lepszych zawodników.
        Jeśli PO pozbędzie się Tuska to się dogadają z PISem, tylko co wtedy zrobi
        Schetyna?
    • zigzaur Co w tym dziwnego??? 03.11.05, 12:59
      Skoro jakaś partia tworzy rząd, w koalicji z partiami o programach PODOBNYCH, to
      partia o programie ODMIENNYM musi być w opozycji!

Rząd tworzą partie o programach biurokratycznych, fiskalnych i rozdawniczych.
      • rnrr Re: To,że Marcinkiewicz i PISrobią z ludzi DURNIÓW 03.11.05, 13:12
        i za wszelką cenę, chce z PO zrobić
        1. odpowiedzialna za fiasko koalicji
        2. odpowiedzialną za ewentualne błędy rządu nawet jak będzie w opozycji
        • lexis2 Re: To,że Marcinkiewicz i PISrobią z ludzi DURNIÓ 03.11.05, 13:21
          rnrr napisał:

> i za wszelką cenę, chce z PO zrobić
          > 1. odpowiedzialna za fiasko koalicji
          > 2. odpowiedzialną za ewentualne błędy rządu nawet jak będzie w opozycji

Bo PiS to tchórze podpierający się schizmatykiem Rydzykiem i oszołomem
          Lepperem. Najpierw narobili kwasów a teraz winęzwalają na PO!! To są
          PARANOICY!!!
          • uu1 Re: To,że Marcinkiewicz i PISrobią z ludzi DURNIÓ 03.11.05, 13:23
            To są
            > PARANOICY!!!
            A K. Miodowicz i spółka? Jakbyś ich określił? Bojownicy o wolność i demokrację?
            • rnrr Re: To,że Marcinkiewicz i PISrobią z ludzi DURNIÓ 03.11.05, 13:27
              Drogi uu rozumiem, że Miodowicza będziesz 20 lat wspominała, co ciągle
              przezywasz Cimoszewicza ale pamiętaj, że gdyby kózka nie skakała to by nóżki
              nie złamała.

PS. pamiętaj o liscie pana Stefaniuka. Sprawy Miodowicza by nigdy nie było. PS.
              Ciągle nie wiemy, czy góra przyszła do Mahometa czy odwrotnie zatem poczekajmy
              cierpliwie troche i zobaczymy czy i w której radzie nadzorczej zasiadzie
              Jarucka i co napisze we wspomnieniach. Dobrze.
              • uu1 Re: To,że Marcinkiewicz i PISrobią z ludzi DURNIÓ 03.11.05, 13:39
                Wiesz, że nie chodzi o osobę W. Cimoszewicza. A zrewanżuję Ci się - już był w
                ogródku, już witał się z gąską - a tu kaczki wychodzą zza krzaka. Jarucka będzie
                siedzieć cicho.
                • rnrr Re: To,że Marcinkiewicz i PISrobią z ludzi DURNIÓ 03.11.05, 13:47
                  Własnie nie wiem. Sądzę ze własnie chodzi. A co do Jaruckiej to niczego nie
                  bądź pewna. Ona nas jeszcze zaskoczy. Opieram sie raczej na przeczuciu,ale
                  zobaczymy.
            • lexis2 Re: To,że Marcinkiewicz i PISrobią z ludzi DURNIÓ 03.11.05, 13:29
              uu1 napisała:

> To są
              > > PARANOICY!!!
              > A K. Miodowicz i spółka? Jakbyś ich określił? Bojownicy o wolność i
              demokrację?

Najpierw sprawdź co charakteryzuje paranoików - m.in. tendencja do oskarżania
              innych o błędy które się samemu popełniło by usprawiedliwić swoje zachowanie -
              w psychologii nosi nazwę PROJEKCJA.
              • uu1 Re: To,że Marcinkiewicz i PISrobią z ludzi DURNIÓ 03.11.05, 13:43
                Ja zadałem pytanie - jak nazwać K. Miodowicza i sp. z n.n.
                PS. Jest więcej odmian paranoi niż partii w obecnym sejmie.
            • bio.mum Re: To,że Marcinkiewicz i PISrobią z ludzi DURNIÓ 03.11.05, 13:35
              uu1 napisała:

> A K. Miodowicz i spółka? Jakbyś ich określił? Bojownicy o wolność i
              demokrację?

Ja mam propozycje - Zaplute Karły Reakcji, ale czytane dosłownie;)
      • rudy102_t_34_85 Re: Co w tym dziwnego??? 03.11.05, 13:23
        W ZASADZIE NIC DZIWNEGO,ale u nas ciągle obowiązuje irracjonalny,pozbawiony
        sensu podział na "postkomunę" i "postsolidarność".Tj.dwie
        partie "postsolidarnościowe" czy "postkomunistyczne" MUSZĄ zawiązać koalicję
        choćby jedna mówiła że Ziemia jest kulista a druga że płaska.To prowadzi do
        takich kuriozalnych układów jak np.UW-AWS czy SLD-PSL.Dlatego koalicja
        (nieoficjalna) PiS-Samoobrona-PSL-LPR jest KROKIEM NAPRZÓD bo opiera się na
        wspólnej płaszczyżnie programowej a nie na sentymentach.Ten krok może oznaczać
        dla Polski czasowy regres gospodarczy ale możliwe że warto zapłacić taką cenę
        za uporządkowanie naszej sceny politycznej.Byłbym szczęśliwy gdyby po
        następnych wyborach powstała koalicja PO-SLD oparta na wspólnym interesie
        politycznym a nie sentymentach z przeszłości które nie mają obecnie żadnej
        realnej wartości.
    • niemiec.niemiec Re: Zarząd PO za przejściem do opozycji 03.11.05, 13:16
      W ta jednomyslnosc Zarzadu jakos mi sie nie chce wierzyc. Zawsze sa rozne grupy
      interesu i czasami sie udaje zgodnosc, zeby pozniej skutecznie przeprowadzic
      zamierzone zmiany.
      Jakos nie chce mi sie rowniez wierzyc, ze Rokita tak jak Tusk gra na
      przyspieszone wybory. Gdyby odbly sie one na poczatku przyszlego roku to zdaje
      sie, ze PO stracilaby znacznie ale na rzecz... Samoobroby i SLD.
      • mzbig2 Re: Zarząd PO za przejściem do opozycji 03.11.05, 13:44
        To oczywiste, że PO gra na przyspieszone wybory. I to wcale nie dlatego, że
        myślą, że ich poparcie wzrośnie, aż tak naiwni to oni nie są. Wiedzą doskonale,
        że bardzo tracą na tym całym zamieszaniu, ale wiedzą też że rośnie poparcie dla
        SLD. I liczą na koalicję PO-SLD (i ewentualnie jeszcze SDPL i PD, jeśli uda im
        się wejść do sejmu).
        • codex1 Re: Zarząd PO za przejściem do opozycji 03.11.05, 14:27
          Teraz w PO cała gra idzie o wbicie klina w sejmie pomiędzy SAMOOBRONĘ a PIS.
          Dlatego kusi się PIS i molestuje "porzuceniem Leppera", a jeśli taki gest
          dla "ratowania" iluzorycznej koalicji PO-PIS0wej ugrupowanie to zrobi - to PO,
          tym razem rękami Leppera, "załatwi" ich podczas głosowania nad wotum zaufania
          dla rządu Marcinkiewicza.
          Gra Platformy Obywatelskiej jest podobna, jak z usilnym wpychaniem Jarosława
          Kaczyńskiego na fotel premiera, co dałoby prezydenturę Tuskowi.
    • rnrr Nie w ramach programu: Wszystko jest na sprzedaz 03.11.05, 13:21
      • uu1 Re: Nie w ramach programu: Wszystko jest na sprze 03.11.05, 13:22
        Jeszcze wczoraj słyszałem co innego.
        • rnrr Re: Nie w ramach programu: Wszystko jest na sprze 03.11.05, 13:32
          Wiesz mają taki zakład z SLD: którzy stworzą więcej stołków w ramach
          odchudzania biurokracji. PIS zaczął wysoko i nikomu to nie przeszkadza. SLD 4
          lata temu też tworzyło w ramach taniego państwa rózne dziwne twory w ramach
          rządu i podległych instytucji. Teraz czas na PIS.
          • uu1 Re: Nie w ramach programu: Wszystko jest na sprze 03.11.05, 13:45
            Fakt. Ale nie popierałem takich działań wtedy i nie popieram dzisiaj. pozdro
    • rnrr Re:Ojej i co jeszczeWidze,że jacy wyborcy takiPIS 03.11.05, 13:25
      po co tak sie denerwować. To tylko zwykłe forum. Proponuje wyjść na ulice
      znależć takowego hamulcowego i zacząć go nawalać. W IV Rzeczpospolitej wymiar
      sprawiedliwosci też bedzie miał jakieś granice wiec nie bój sie o ewentualny
      wyrok. Zawsze jeszcze prezdydent ma w razie czego prawo łaski
    • ant07 Re: Zarząd PO za przejściem do opozycji 03.11.05, 13:33
      Dużo o Platformie i o Tusku w tekście Gazety Polskiej "Hamulcowi IV
      Rzeczpospolitej".

wiadomosci.wp.pl/kat,9932,wid,8074259,wiadomosc.html?T%5Bpage%5D=3
    • brynk dobrze , ze PO i Tusk dostali po d.... 03.11.05, 13:33
      Tusk - największy przegrany winien iśc w odstawke a Schetyna , który
      przyczynił sie swym nieudolnym kierowaniem kampanią wyborczą winien iśc na
      schyłke . Jednak tak w PO nie jest , poniewaz Schetyna jako "lewy interesant"
      ma jakies "haki" i nawet Rokita sie jego boi .... Po to partia mafii!!!!!!!!!!!!!
      • rnrr Re: a PIS jaka to pariat skor 153 poparło Leppera 03.11.05, 13:38
        czego się boją. Czy można się bardziej zeszmacić wewnętrznie niż głosowaniem na
        tego faceta. To nie ludzie, to kanalie polityczne gotowi jak w stalinizmie
        wykonać każdy wyrok z góry. To jest dla mnie osobisty szok, ze PIS to stado
        takich ludzi.
        • marianna_777 Czy można się bardziej zeszmacić? Można ! 03.11.05, 13:52
          To zalezy od definicji 'zeszmacenia'

Mozna sie zeszmacic dla sojuszu z kims kto chce cos pozytecznego zrobic, jak
          Lepper. Mozna sie tez zeszmacic dla sojuszu z kims, kto nie chce dopuscic do
          zmiany ukladu i prowadzi gre rozbijacka, jak Tusk.

Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia
          • rnrr Re: Czy można się bardziej zeszmacić? Można ! 03.11.05, 13:54
            no tak faktycznie pis ma dziwne definicje wszystkiego w tym przede wszystkim
            prawa i sprawiedliwości
            • marianna_777 Nic w tym dziwnego - zwykle poczucie przyzwoitosci 03.11.05, 13:57
              a nie jakies wydumane eksperymenty, jak PO
              • holyboy_666 Re: przyzwoitości? 03.11.05, 14:38
                chyba ci uciekło znaczenie tego pięknego słowa;-)

a propos: czy chodzi ci o 'liberalny eksperyment'?
      • lexis2 Re: dobrze , ze PO i Tusk dostali po d.... 03.11.05, 13:39
        brynk napisał:

> Tusk - największy przegrany winien iśc w odstawke a Schetyna , który
        > przyczynił sie swym nieudolnym kierowaniem kampanią wyborczą winien iśc na
        > schyłke . Jednak tak w PO nie jest , poniewaz Schetyna jako "lewy
        interesant"
        > ma jakies "haki" i nawet Rokita sie jego boi .... Po to partia
        mafii!!!!!!!!!!!

Poczekaj jak PiS z Lepperem i Giertychem zaczną wywijać hołubce na scenie
        politycznej - to się dowiesz co to jest PRAWDZIWA MAFIA!!!
        > !!
        • rnrr Re: PIS to nie Mafia to KLAN 03.11.05, 13:48
          bracia Kaczyńscy
          małżeństwo Gosiewskich
          bracia Ziobro
          małżeństwo Sauk
          co tam jeszcze
          Takie Kelly Familly raczej Kaczy
          • lexis2 Re: PIS to nie Mafia to KLAN 03.11.05, 13:59
            rnrr napisał:

> bracia Kaczyńscy
            > małżeństwo Gosiewskich
            > bracia Ziobro
            > małżeństwo Sauk
            > co tam jeszcze
            > Takie Kelly Familly raczej Kaczy

na PLEBANII ojca Rydzyka
      • chateau Re: dobrze , ze PO i Tusk dostali po d.... 03.11.05, 14:29
        Skoro to PO jest takie mafijne i podejrzane to po ch*j PiSowi koalicja?
        Trochę konsekwencji pisiane pachołki :)

A to po prostu tak, że Kaczory już szykowali skórę na ten bęben, w który mieli
        przez kolejne 4 lata napie*dalać. Problem w tym, że niedoszły dawca skóry wyczuł
        pismo nosem i widowiskowo spie*dolił. I kupa.
    • jarekc86 Re: Zarząd PO za przejściem do opozycji 03.11.05, 13:39
      reakcja PO jest przesadzona: jedynym powodem dla którego platforma przechodzi do
      opozycji jest właśnie wybór Leppera na wicemarszałka (przynajmniej na ten fakt
      się powołuje)jaki to ma związek z udzieleniem wotum zaufania dla rządu
      marcinkiewicza (pisowskiego i bezpartyjnych)
      • pioskee Re: Zarząd PO za przejściem do opozycji 03.11.05, 13:54
        Nie ma "jedynych powodów" odmowy PO. To sa wszystko preteksty reżyserowane
        koniunkturalnie-partykularnie przez ludzi pokroju Schetyny i Gronkiewicz-Walz,
        myslących o sobie a nie o PO czy Polsce.
        Gdyby nie lepper (ubolewam!!), to byłby inny powód. Pułapek PO (Tusk) zastawiło
        ostatnio kilka. Np. - Jarosław Kaczyński powinien zostac premierem (Tusk -
        weekendowa konferencja prasowa w Sopocie). I wtedy, jeśli PiS sie zgadza, byłby
        to kolejny argument p-ko koalicji - "pod tytułem" no nieee, ten PiS ciągle
        zmienia zdanie w sprawach podstawowych. A lepper to sprawa stworzona przez PO -
        ich brak poparcia skłonił PiS do szukania innych efektywnych układów
        parlamentarnych, nie mieli alternatywy. Może niektórzy powiedzą, że alternatywą
        byłoby spuszczenie główki i oddanie steru geniuszom z PO.
        • holyboy_666 Re: Zarząd PO za przejściem do opozycji 03.11.05, 14:48
          przypomnę kilka drobnych faktów

1. j.kaczynski przestal byc kandydatem na premiera dzien po wyborach do sejmu.
          marcinkiewicza PO przelknela, wskazywanie kto ma byc kandydatem PO na marszalka
          juz nie.

2. także tuż po wyborach, kaczynski z pompa wręczal kodeks postępowania polityka
          marcinkiewiczowi (ten nieudolnie przetlumaczony od blaira). parę tygodni
          pozniej, podczas głosowań nad wicemarszałkami sejmu, niektore jego istotne
          fragmenty przestały już obowiązywać (te dotyczace nieposzlakowanej opinni i
          moralności osób na najwyższych stanowiskach).

pytanie: kto "stworzył" leppera i po co?
          • pioskee Re: Zarząd PO za przejściem do opozycji 03.11.05, 16:26
            ad.2) po raz n-ty - UBOLEWAM

ad.1) nie słyszałej oczywiście wypowiedzi Tuska na konferencji w Sopocie - tam
            J.Kaczyński był twardo wywoływany do premierowania.
    • dawid.musial A gdzie obiecana ODPOWIEDZIALNOŚĆ za Polskę? 03.11.05, 13:40
      Czy już teraz jesteście dumni? Cofam swój głos!
      • mzbig2 Re: A gdzie obiecana ODPOWIEDZIALNOŚĆ za Polskę? 03.11.05, 13:49
        Dla liderów PO i wielu ich wyborców PO jest o wiele ważniejszą wartością niż
        Polska. Z góry zakładają, że rządy PIS-u będą katastrofą i doprowadzą Polskę do
        katastrofy, ale cieszą się z tego powodu, gdyż zwiększy to ich szanse na
        zwycięstwo w następnych wyborach.
        • marianna_777 A tymczasem SO, LPR i PSL tez urosna a PO zniknie 03.11.05, 13:55
          • lexis2 Re: A tymczasem SO, LPR i PSL tez urosna a PO zni 03.11.05, 14:04
            Marzysz Marianna, marzysz.....
      • tiramisu_pl Re: A gdzie obiecana ODPOWIEDZIALNOŚĆ za Polskę? 03.11.05, 14:05
        Marzec 2005 rok / antena RMF FM
        RMF FM : Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja kiedy partia
        poprze ludzi mających kłopoty z prawem ?
        Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi praworządnych,
        którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub
        przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS.

RMF FM : Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper
        gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe?
        Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą
        sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i
        jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek
        sytuacji jest nierealne.

...o takiej odpowiedzialności mówisz...?
    • pionier1430 Re: Zarząd PO za przejściem do opozycji 03.11.05, 14:04
      Głosowałem na PO i w pełni poieram ich stanowisko.
    • asdwsx fritz, czy rozumiesz artykul, ktory cytowales? 03.11.05, 14:05
      Wytlumacz mi blizej, bo ja nie rozumiem.
      Kluczowe wydaje mi sie zdanie:
      " Otóż, gdyby dotychczasowy układ władzy zachowywał się biernie, to musiałby nie
      mieć instynktu samozachowawczego. A ma."
      A zatem rozumowanie jest takie:
      "PiS - to zmiana. Gwarancją bezpieczeństwa dla władzy dotychczasowej był akcent
      na kontynuację"
      A zatem jesli Platforma cokolwiek robi krytycznego wobec rzadu PiS, czy popiera
      rzad, czy nie, to to potwierdza fakt, ze byly uklad wladzy jest aktywny.
      Ale co ciekawe:
      "Rzecz jasna, dotychczasowy układ władzy nie musi do tego, co się dzieje między
      PO i PiS przykładać ręki. Ambicje i emocje polityków decydują o przebiegu wydarzeń."
      Wiec jest uklad wladzy, ktorego istnienie z definicji jest potwierdzone przez
      aktywnosc, ktory sie aktywnie broni, choc tego nie musi byc widac, bo sam nie
      przyklada do tego reki.
      Nic dziwnego, ze autor sie zastrzega, ze to wyglada troche spiskowo.
      Ale mam pytanie, czy sa jakies ostateczne wnioski innego
      rodzaju niz goralska prognoza pogody (albo bedzie padac, albo bedzie slonce)?
      Czy rozumiesz o jaki papierek lakmusowy chodzi?
      • bombay_saphire Re: fritz, czy rozumiesz artykul, ktory cytowales 03.11.05, 14:11
        ten artykul czabanskiego to polityczna grafomania. jak juz napisalem w innym
        miejscu facet jednak zachowuje resztki zdrowego rozsadku, bo 2-krotnie
        zastrzega sie, ze byc moze pisze bzdury.. a ten jego papierek lakmusowy to
        faktycznie goralska prognoza pogody - jak by sie nie stalo, to wyjdzie, ze PO
        jest zwiazana z grupa trzymajaca wladze a PIS to rycerze demokracji..takie
        farmazony da sie strescic w jednym zdaniu, nie potrzeba na to pol szpalty
        ogolnokrajowego dziennika.. szkoda drzew
        • rnrr Re: fritz, czy rozumiesz artykul, ktory cytowales 03.11.05, 15:17
          Wczoraj ten podobno "niezależny" publicysta występował w programie takiej
          dziennikarki PIS Ligocka czy Lichocka. To dopiero był popis intelektu. Za co w
          ogóle jakaś gazeta mu płaci - niezależny publicysta. Mysle, ze co trzecia osoba
          na tym forum, niezależnie od poglądów jakie prezentuje napisałaby lepszy
          felieton niż ten pan.
    • jozef60 Re: Zarząd PO za przejściem do opozycji 03.11.05, 14:06
      Dla PO-tumanów do poczytania :

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051103/publicystyka/publicystyka_a_2.html
      • asdwsx jozefie60, a wiec moze ty rozumiesz ten artykul? 03.11.05, 14:08
        • jozef60 Re: jozefie60, a wiec moze ty rozumiesz ten artyk 03.11.05, 14:10
          Umiem czytać. Niestety :>)))
    • golcon TUSK JESTEŚ WIELKI 03.11.05, 14:20
      Pan Tusk pokazał,że nie stołki go interesują, nie rozpierducha struktur
      państwowych, kolejne czystki w resortach, nie dalsze mnożenie instytucji
      państwowych dla kolesi partyjnych, interesuje go dobro Polski.
      Brawo Donaldzie, nie daj się wciągnąć do kaczych rozgrywek, które sprowadzają
      się do utworzenia monopolu partyjnego, do rugowania konkurenta na scenie
      politycznej, do budowy jedynie słusznej partii , partii Kaczyńskich, do budowy
      coś w rodzaju PRL-bis, tylko na innej bazie ideologicznej.
      Pamiętaj, wyborcy głosując na Ciebie wybrali program PO, program budowy
      państwa nowoczesnego, państwa otwartego na świat, państwa tolerancyjnego,
      państwa szybkiego rozkwitu a nie konserwowania biedy i ciemnoty i budowy
      państwa strachu, państwa paraliżowania ludzi czynu.
      Nie chcemy państwa strachu, państwa w którym nie wiedza i umiejętności decydują
      o losie człowieka a układy partyjne.
      Pan Marcinkiewicz jak katraynka powtarza niby zaproszenie do koalicji.
      Przepraszam do jakiej, skoro wszystkie możliwe posady państwowe opanowali PiS-
      owcy. To nawoływanie ma tylko dalsze zatapianie Platformy, mącenie w głowach
      nieuświadomionych ludzi, że to wina PO, że PiS chce, PO nie chce, itd.
      Platforma musi przerwać ten cyrk i powiedzieć głośno i wyraźnie, żadnych
      układów z PIS.
      Jestem przekonany, że w najbliższych wyborach to PO będzie zwyciężcą, to PO
      wreszcie zacznie realizować swój program a Polska zacznie stawać z ruin.
      • czefan TUSK JESTEŚ KARŁEM i tchórzem 03.11.05, 14:25
        do piaskownicy, a nie do polityki, jak boisz się władzy. Dosyć pustej
        propagandy ze strony "po". PO jest już po. To se nevrati. Likvidace.
        • lexis2 Re: TUSK JESTEŚ KARŁEM i tchórzem 03.11.05, 14:33
          czefan napisał:

> do piaskownicy, a nie do polityki, jak boisz się władzy. Dosyć pustej
          > propagandy ze strony "po". PO jest już po. To se nevrati. Likvidace.

Tusk boi się władzy??? Chyba nie wiesz co mówisz....A chcąc mówić o
          propagandzie dlaczego cytujesz PO?
      • jozef60 Re: TUSK JESTEŚ WIELKI 03.11.05, 14:27
        Jest tylko jedno duże ale tak jak nie brano pod uwagę możliwości
        przegrania tak teraz się nie bierze pod uwagę powodzenia Marcinkiwicza.
        Czy to nie śmieszne !
        • slovas Re: TUSK JESTEŚ WIELKI 03.11.05, 14:41
          Powodzenie czy niepowodzenie rządu jest tutaj najmniej ważne. Kaczyńskim chodzi
          o budowę ludowo-narodowej partii, która będzie za 4 lata samodzielnie rządzić
          Polską. PO tylko będzie przeszkadzać. Łatwiej się pozbyć tej przeszkody, gdy
          jest ona od nas jakoś zależna (czyt.: jest w rządzie).
          Tu gra nie toczy się o przyszłość kraju. Tu gra toczy się o to, jaka siła
          polityczna zdominuje rządy nad tym krajem, jaka wizja Polski ma być wprowadzana
          w życie.
          PiS chce realizować swoją wizję. Wizja PO jest z tą wizją sprzeczna. Jeśli
          zatem PO chce mieć wpływa na przyszłość Polski, to paradokasalnie nie powinno
          wchodzić do rządu, bo to będzie dla tej partii klęską. Nie twierdzę, że będąc w
          opozycji coś ugrają, ale pewien jestem, że będąc w koalicji nie ugrają nic.
      • m15 Re: TUSK JESTEŚ WIELKI 03.11.05, 14:44
        ciekawe po kiego komuchy na forum zachwalaja tuska,przeciez wiemy ,ze to wasza
        ostatnia deska ratunku,tratwa frasyniuka nie wypalila ,wiec ostal wam sie jeno
        tusk (albo sznur)
      • pioskee Re: TUSK JESTEŚ WIELKI 03.11.05, 14:56
        Śmieszna "analiza"
        Przestań myśleć o Tusku - on juz nie wiele znaczy (choć sie jeszcze nadyma) i
        nie uchroni PO przed rozwałką.
        Pomyśl o Schetynach i Gronkiewicz-Walzach, którzy przy tym ogniu zadym próbuja
        pies swoją osobistę pieczeń.
      • lodz123 Re: TUSK JESTEŚ ZEREM I TCHORZEM 03.11.05, 15:07
        Won do Disneyklandu donald duck!
      • langston DO GOLCON-TUSK BEZ HONORU 03.11.05, 15:58
        Gdzie ta szlachetnosc, poczucie godnosci i europejskie standardy w PO?
        Tusk przegral wszysko co mogl i dalej jest szefem?
        W kazdym innym kraju (a nawet w Polsce byly tego dowody-Mazowiecki) powinien
        zlozyc dymisje jesli ma resztki honoru!
    • daavid Jak długo utrzyma się rząd? 03.11.05, 14:24
      Przyjmuję zaklady!!!

Ja daję mu góra dwa lata.

Właściwie pytanie powinno brzmieć: Jak długo Lepperowi będzie opłacać się
      wspierać ten rząd?

aktualnosci.blox.pl/html
    • wojtek2784 Re: Jasio Fasola -premier z Krakowa... 03.11.05, 14:26
      Trzeba utworzyć rząd cieni Jasia Fasoli , to naprawdę przypadek kliniczny z tym
      szokiem po przegranej Platformy.
      • codex1 Kiedy PO zrozumie, że już jest... po??? 03.11.05, 14:55
        I PO już jest na równi PO-chyłej, choć jeszcze, jak obłędny albo wyrachowany
        samobójca, próbuje przed upadkiem na dno, pociągnąć za rękę w przepaść
        Marcinkiewicza z jego rządem.
        Przedterminowe wybory im się marzą, obiecane przez Kwaśniewskiego.
    • zyks Obaj łżą dalej w zaparte i w żywe oczy...:) I myś 03.11.05, 14:36
      lą, że jak długo ludzie będą kupować te bździny?
    • adam_l27 Re: Zarząd PO za przejściem do opozycji 03.11.05, 14:40
      Nie rozumiem czemu PO tak się na Samoobronę patrzy. To wymaga już chyba
      konsultacji psychiatrycznej.
      • wojtekmt Re: Zarząd PO za przejściem do opozycji 03.11.05, 14:46
        Ja rozumiem. Nie rozumiem natomiast PiS.
        To tak jakby ktos mówił wybrance,że pragnie małżeństwa z ta jedyną ale
        regularnie chodził do burdelu i nie miał zamiaru przestać.
        To jest kwestia zasad. W polityce przyzwoitość też powinna obowiązywać.
        No ale pan K. ma inne zdanie. Jak sam powiedział "PO nie zna się na polityce".
        Czyli - wszystkie chwyty doswolone.
    • lolovaxman i kto się teraz przyzna że głosował na PO i Tuska? 03.11.05, 14:41
      • wojtekmt Re: i kto się teraz przyzna że głosował na PO i T 03.11.05, 14:42
        Ja głosowałem.
        A kto się przyzna ,że głosował na PiS.
        Przed przynaniem sie polecam wypowiedzi K. o Lepperze :
        Marzec 2005 rok / antena RMF FM
        RMF FM : Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja kiedy partia
        poprze ludzi mających kłopoty z prawem ?
        Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi praworządnych,
        którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub
        przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS.

sytuacji jest nierealne.
        • 28plk7b Re: i kto się teraz przyzna że głosował na PO i T 03.11.05, 14:48
          Ja sie przyznam do glosowania na PiS i to z cała premedytacją a nie są to moi
          idole.
          Wygrana Kaczorów wcześniej czy później spowoduje rozłam w PO i o to chodzi.
          Umiera postkomuna zdechną i postsolidaruchy wtedy zacznie w tym kraju może
          normalnieć.
          • taziuta Re: A PiS to nie postsolidaruchy? 03.11.05, 15:28
            Życzysz wszystkim żeby zdechli?! :-)

28plk7b napisał:

> Ja sie przyznam do glosowania na PiS i to z cała premedytacją a nie są to moi
            > idole.
            > Wygrana Kaczorów wcześniej czy później spowoduje rozłam w PO i o to chodzi.
            > Umiera postkomuna zdechną i postsolidaruchy wtedy zacznie w tym kraju może
            > normalnieć.
      • bio.mum Re: i kto się teraz przyzna że głosował na PO i T 03.11.05, 14:48

Ja glosowalam na Tuska. W drugiej turze wyborow prezydenckich. Mialam wcale nie
        glosowac, ale jednak poszlam, bo wbrew opinii niektorych zalezy mi na dobru
        tego panstwa. Natomiast szczyce sie tym, ze nie glosowalam na Miodowicza i
        spolke. Glosowalam na Demokratow, konkretnie na Mazowieckiego. W pierwszej
        turze prezydenckich glosowalam na Borowskiego. To tak do kompletu. Ja sie nie
        mam czego wstydzic, i za**biscie sie z tym czuje. Ktos nastepny? ;)
        • lodz123 Re: i kto się teraz przyzna że głosował na PO i T 03.11.05, 14:52
          Wstydz sie czlowieku. Oddac glos na demokratow to tak jakby sobie w stope
          strzelic. Przeciz ci slugusy chca Polske rozwalic i przeksztalcic w unijnego
          wasala.
          PD to jescze gorzej niz PO. W PO jest 1% normalnych-Miodowicz, Wolski,
          ewentualnie Rokita. A w PD sami zydzi(mazowiecki-naprawde bauman) i byli esbecy
          (frasyniuk).
          • bio.mum Re: i kto się teraz przyzna że głosował na PO i T 03.11.05, 15:03
            lodz123 napisał:

> Wstydz sie czlowieku. Oddac glos na demokratow to tak jakby sobie w stope
            > strzelic. Przeciz ci slugusy chca Polske rozwalic i przeksztalcic w unijnego
            > wasala.
            > PD to jescze gorzej niz PO. W PO jest 1% normalnych-Miodowicz, Wolski,
            > ewentualnie Rokita. A w PD sami zydzi(mazowiecki-naprawde bauman) i byli
            esbecy(frasyniuk).

Buhahahaha. Na taki post liczylam:))) Tak, tak, oczywiscie masz racje. Sami
            Zydzi Ubecy i Pedały:)) a Miodowicz jedyny normalny w PO?? Nie moge sie juz
            smiac, brzuch mnie rozbolał. Ale dzieki:))))
            • taziuta Re: Nie ma się z czego śmiać! Nie rozumiem :-( 03.11.05, 15:39
              W mojej rodzinie są sami Żydzi. Jesteśmy uczciwi i bogobojni. Nie wiem, czemu
              sobie wszyscy nami gęby wycierają :-(
              Oczywiście za komuny byliśmy ubekami. A jak mieliśmy robić kariery? Co w tym
              złego? Czy dzisiaj ludzie nie chcą robić karier? Ale byliśmy uczciwymi ubekami,
              i gorliwie ścigaliśmy wrogów PRL :-)
              Pedałami nie jesteśmy, ale nie znamy chamowatych pedałów, podczas gdy chamska
              Młodzież Weszpolska sama stuka do naszych drzwi :-)

bio.mum napisała:
              > Buhahahaha. Na taki post liczylam:))) Tak, tak, oczywiscie masz racje. Sami
              > Zydzi Ubecy i Pedały:)) a Miodowicz jedyny normalny w PO?? Nie moge sie juz
              > smiac, brzuch mnie rozbolał. Ale dzieki:))))

> lodz123 napisał:
              ...
              > > PD to jescze gorzej niz PO. W PO jest 1% normalnych-Miodowicz, Wolski,
              > > ewentualnie Rokita. A w PD sami zydzi(mazowiecki-naprawde bauman) i byli
              > esbecy(frasyniuk).
              >
              >
              • bio.mum Re: Nie ma się z czego śmiać! Nie rozumiem :-( 03.11.05, 16:19
                taziuta napisał:

> W mojej rodzinie są sami Żydzi. Jesteśmy uczciwi i bogobojni. Nie wiem, czemu
                > sobie wszyscy nami gęby wycierają :-(

Masz tam jakiegos fajnego kuzyna? Aktualnie jestem wolna:) Tylko, zeby bez
                pejsow, bo nie lubie jak mnie cos po twarzy drapie:)) Wiesz, jak to jest -
                ignorancja jest matka glupoty, a frustracja agresji. Nie umiem ci odpowiedziec
                dlaczego te wszystkie cechy skumulowaly sie w naszym spoleczenstwie.

> Oczywiście za komuny byliśmy ubekami. A jak mieliśmy robić kariery? Co w tym
                > złego? Czy dzisiaj ludzie nie chcą robić karier? Ale byliśmy uczciwymi
                ubekami,i gorliwie ścigaliśmy wrogów PRL :-)

Ale samokrytyka zlozona publicznie. Brawo. To sie chwali;) No chyba, ze to ze
                strachu przed Ziobrem, wtedy nawet zdrowaski nie pomoga;)

> Pedałami nie jesteśmy, ale nie znamy chamowatych pedałów, podczas gdy chamska
                > Młodzież Weszpolska sama stuka do naszych drzwi :-)

Pedały sa bardzo wazne przy kreceniu mlynkow...Wydalo sie...jestes cyklista.
                Zyda, Ubeka i Geja wybacze! ale Cyklisty nigdy!!; ))
        • lexis2 Re: i kto się teraz przyzna że głosował na PO i T 03.11.05, 15:24
          bio.mum napisała:

>
          > Ja glosowalam na Tuska. W drugiej turze wyborow prezydenckich. Mialam wcale
          nie
          >
          > glosowac, ale jednak poszlam, bo wbrew opinii niektorych zalezy mi na dobru
          > tego panstwa. Natomiast szczyce sie tym, ze nie glosowalam na Miodowicza i
          > spolke. Glosowalam na Demokratow, konkretnie na Mazowieckiego. W pierwszej
          > turze prezydenckich glosowalam na Borowskiego. To tak do kompletu. Ja sie nie
          > mam czego wstydzic, i za**biscie sie z tym czuje. Ktos nastepny? ;)

Głoswałam na TUSKA 2 razy i zagłosowałabym jeszce raz (conajmniej). I co ? A do
          Platformy zapisałam się wczoraj i co? I nie wstyd mi. A borowskiego BARDZO
          LUBIĘ i szkoda że Lepper a nie tak mądry facet jak Borowski wzedł do Sejmu.
          • bio.mum Re: i kto się teraz przyzna że głosował na PO i T 03.11.05, 15:34
            lexis2 napisała:

> Głoswałam na TUSKA 2 razy i zagłosowałabym jeszce raz (conajmniej). I co ?

I nic. Tez uwazam, ze nie masz sie czego wstydzic. Jezeli o mnie chodzi to nie
            mam nic do liberalow. Wrecz przeciwnie. Poza tym jestes wiernym i
            zdeterminowanym wyborca. Szacunek.

A do Platformy zapisałam się wczoraj i co? I nie wstyd mi.

Rozumiem, chociaz nie podzielam Twojego entuzjazmu. Dopoki nie wyjasnia sprawy
            Jaruckiej, no coz...dopoty nie bede miala do PO jako do partii szacunku. W
            imie uczciwosci nie wolno preparowac dowodow ani powolywac falszywych swiadkow.
            Nie rozlicza Miodowicza z Jaruckiej - dla mnie pozostana niewiarygodni. PO to
            partia conajmniej dwulicowa. Bez obrazy. Nie wspominam o Kaczorach i Lepperze i
            LPR bo to szczyty szczytow hipokryzji.

A borowskiego BARDZO LUBIĘ i szkoda że Lepper a nie tak mądry facet jak
            Borowski wzedł do Sejmu.

Ano szkoda. Szkoda, ze w Sejmie zamiast przyzwoitych ludzi zasiedli narodowi
            katolicy, kretacze i ludzie z wyrokami( oczywiscie nie wszyscy).
      • daavid Re: i kto się teraz przyzna że głosował na PO i T 03.11.05, 14:49
        Ja głosowałem i na Tuska i na PO. Wcześniej też glosowalem na PO i
        Olechowskiego. I następnym razem, jak większość z Was zagłosuje na Somoobronę i
        LPR ja zagłosuję też na PO

aktualnosci.blox.pl
        • pioskee Re: i kto się teraz przyzna że głosował na PO i T 03.11.05, 15:13
          Nastepnym razem nie będziesz miał okazji zagłosować na PO. Pozostaną tylko
          ociemniałe politycznie resztki - vide Władek Frasyniuk pozbawiony politycznego
          mózgu.
          • daavid Re: i kto się teraz przyzna że głosował na PO i T 03.11.05, 15:25
            nie wydaje mi się żeby tak było. A rozum poliityczny Pisu przyrównać można do
            dzialczy PZPR-u

aktualnosci.blox.pl
            • pioskee Re: i kto się teraz przyzna że głosował na PO i T 03.11.05, 15:32
              To było tylko bezmyślne odszczeknięcie.
              Rozum polityczny PiS pokazał się w postaci wygranych wyborów, w sytuacji wolnej
              konkurencji politycznej (z tego powodu przykład z PZPR jest niezbyt świetny).
              Teraz rozum polityczny PiS realizuje ścieżkę budowy rządu i poparcia dla niego.
              To, że kształt tej budowy i tego poparcia jest odległy nieco od pożądanego
              (przez duże części elektoratów PiS i PO) kształtu jest winą absurdalnej i
              samobójczej (tak przewiduję) zdrady PO.
              • wojtekmt Re: i kto się teraz przyzna że głosował na PO i T 03.11.05, 15:58
                Na czym ma polegać zdrada PO?
                Na tym,że nie wypiera się zasad jak Kaczka:

sytuacji jest nierealne.
                • pioskee Re: i kto się teraz przyzna że głosował na PO i T 03.11.05, 16:21
                  Pisałem już ze smutkiem, że ubolewam nad wyborem leppera. Sprawstwem obdzielam
                  jednak po równo PiS i PO. Nie byłoby leppera, gdyby nie zdrada ewidentnego
                  koalicjanta. Jakoś sobie radzić trzeba aby rządzić. A może lepiej byłoby oddac
                  władzę PO - ciekawe z kim zrobiliby koalicję (lsd ? hi, hi) przecież jeśli PO
                  wolno olewać koalicje z PiS, to i na odwrót wolno, prawda??
                  • daavid Re: i kto się teraz przyzna że głosował na PO i T 03.11.05, 16:23
                    chyba żartujesz mowiąc, że Kaczory miały oddać władzę PO. I chyba sam w to nie
                    wierzysz. Przecież wzieli dokladnie wszystko. I chyba o to poszło
                    • pioskee Re: i kto się teraz przyzna że głosował na PO i T 03.11.05, 16:31
                      Jasne - chyba nie wygrywa się wyborów aby oddawać władzę innym.
                      Pytam jeszcze raz - z kim PO robiłoby koalicję, gdyby mieli ten promil więcej i
                      dostali desygnatę premiera - Z KIM??. Przecież PiS mógłby też nie chcieć, jak
                      PO teraz. Mógłby, a może nie, może to byłoby karygodne zdaniem tych wszytkich
                      zwolenników opozycyjności PO?
                      • daavid Re: i kto się teraz przyzna że głosował na PO i T 03.11.05, 16:35
                        Oczywiście, ze z PiS-em. Tylko, że np. marszałkiem zostałby ktoś z PiS-u
                        • pioskee Re: i kto się teraz przyzna że głosował na PO i T 03.11.05, 16:46
                          Taak?? A jakby PiS wystawił np. Wassermana (hi hi hi) ??
                          • daavid Re: i kto się teraz przyzna że głosował na PO i T 03.11.05, 16:56
                            myśle, że by przeszedł

aktualnosci.blox.pl
              • daavid Re: i kto się teraz przyzna że głosował na PO i T 03.11.05, 16:13
                Uwierze jak zobaczę np. 3 miliony mieszkań. PiS naobiecywalo takie pierdoły, ze
                sam Lepper by się nie powstydził. No i całą władzę chcieli dla siebie. Nie widzę
                powodow, aby PO popierała taki układ.

aktualnosci.blox.pl
                • pioskee Re: i kto się teraz przyzna że głosował na PO i T 03.11.05, 16:24
                  Nie widzisz powodów, to i nie zobaczysz swoich faworytów w nastepnym sejmie.
                  Polityczny, bezmózgowy chichot Władka Frasyniuka będzie się rozlegał w uszach
                  elektoratu PO.
      • maciej_aszek Re: i kto się teraz przyzna że głosował na PO i T 03.11.05, 14:50
        Ja głosowałem na PO!

Lepiej z mądrym zgubić niż z głupim znaleźć!

Czemu PiS-owi zwolennicy tak zajadle "jadą" na PO?
        Macie swój wymarzony rząd to czekajcie na te 3 milony mieszkań,...,...,...
        Czy może PO jest coś winne wyborcom PiS?
    • lodz123 WON KOKOSZE PLATWUSOWI 03.11.05, 14:44
      Obejdzie sie bez was a w nastepnych wyporach dostaniecie takie w.ierdol ze sie
      nie pozbieracie. Nawet glupcy ktorzy na was glosowali sie od was odwroca.
      A tak szczerze mowiac dla mnie ktory na PO nie glosowal nie wejscie platwusow
      do rzadu jest powodem do radowsci bo mam dosyc partii ktora jest uwolsko-
      kogresowa-aferowa.
      W dodadku jest to partia antypolska i antykatolicka. Ciagle jej slugusy klecza
      przed europa i chca w Polsce wprowadzac podle zmiany w dziedzinie pedalstwa i
      aborcji. Sam fakt ze jej liderem jest volksdeutch ktory po Polsko dobrze nie
      mowi juz o czyms swiadczy.
      • veglie Re: WON KOKOSZE PLATWUSOWI 03.11.05, 14:49
        lodz123 napisał:

> Obejdzie sie bez was a w nastepnych wyporach dostaniecie takie w.ierdol ze sie
        > nie pozbieracie. Nawet glupcy ktorzy na was glosowali sie od was odwroca.
        > A tak szczerze mowiac dla mnie ktory na PO nie glosowal nie wejscie platwusow
        > do rzadu jest powodem do radowsci bo mam dosyc partii ktora jest uwolsko-
        > kogresowa-aferowa.
        > W dodadku jest to partia antypolska i antykatolicka. Ciagle jej slugusy klecza
        > przed europa i chca w Polsce wprowadzac podle zmiany w dziedzinie pedalstwa i
        > aborcji. Sam fakt ze jej liderem jest volksdeutch ktory po Polsko dobrze nie
        > mowi juz o czyms swiadczy.
        Trujesz jak muchomor sromotnikowy!!!!!!
      • bombay_saphire Re: i o to przemowil PIS.. 03.11.05, 15:56
        .. uar buraczany. sam sie naucz pisac po polsku parafialny anafabeto. nie
        jestes u siebie w radiomaryjnym rynsztoku i tutaj obnoszenie sie z chamstwem i
        nieuctwem nie budzi powszechnego aplauzu.
      • daavid SŁUGUS RYDZYKA 03.11.05, 16:15
        Rydzykowi chyba pieniądze w zębach przynosisz....
    • tomi1972 ANKIETA: Co powinna zrobić PO? 03.11.05, 14:49
      Zapraszam do głosowania www.votebox24.com
      • lodz123 SAMOROZWIAZAC SIE 03.11.05, 14:55
      • alkud Wysłać Donalda Duska do Disneylandu 03.11.05, 15:01
        Tam jest jego miejsce

0000000000000000000000000
        islam blog
        sexy blog
      • daavid Re: ANKIETA: Co powinna zrobić PO? 03.11.05, 15:02
        Przygłądać się i stać z boku. Dążyć do przedterminowych wyborów, tylko nie za
        szybko bo skorzystali by na tym tylko Lepper z Giertychem

aktualnosci.blox.pl
    • alkud OSTATECZNA KOMPROMITACJA PLATFORMY 03.11.05, 15:00
      niestety...

Sami pchają PiS w ramiona Leppera, Gertycha i Kalinowskiego...

------------------
      islam blog
      kicz blog

• mordzinas PLATFORMA RAZEM Z PZPR-SLD ..... 03.11.05, 15:03
        Komentarz zbyteczny.
        • veglie Re: PLATFORMA RAZEM Z PZPR-SLD ..... 03.11.05, 15:06
          mordzinas napisał:

> Komentarz zbyteczny.
          Ale żeś się sprężył:)))))
      • daavid Re: OSTATECZNA KOMPROMITACJA PLATFORMY 03.11.05, 15:07
        PiS chce się kochać z Lepperem i ku..kami Begerowej
        • lodz123 Re: OSTATECZNA KOMPROMITACJA PLATFORMY 03.11.05, 15:09
          A tusk chce sie kochac z rokita. To prawdziwie po europejsku.
          Panowie, tusk i rokita jedzcie do holandii na slub. Tan juz wolno.
          • veglie Re: OSTATECZNA KOMPROMITACJA PLATFORMY 03.11.05, 15:12
            lodz123 napisał:

> A tusk chce sie kochac z rokita. To prawdziwie po europejsku.
            > Panowie, tusk i rokita jedzcie do holandii na slub. Tan juz wolno.
            Ale światowiec z Ciebie:)))))
          • daavid Re: OSTATECZNA KOMPROMITACJA PLATFORMY 03.11.05, 15:29
            lodz123 napisał:

> A tusk chce sie kochac z rokita. To prawdziwie po europejsku.
            > Panowie, tusk i rokita jedzcie do holandii na slub. Tan juz wolno.

Wypowiedź na poziomie Ojca Dyrektora

aktualnosci.blox.pl
        • veglie Re: OSTATECZNA KOMPROMITACJA PLATFORMY 03.11.05, 15:14
          daavid napisał:

> PiS chce się kochać z Lepperem i ku..kami Begerowej
          Pewnie w łanie owsa.
      • wojtekmt Re: OSTATECZNA KOMPROMITACJA PLATFORMY 03.11.05, 15:11
        biedny PiS....
      • rnrr Re:Odezwał sie prefekt doktryny kongregacji i wiar 03.11.05, 15:18
        jakoś pózno

niestety

PIS już się wepchał w ramiona Leppera, Giertycha i Kalinowskiego....
    • aner1 no i wyszło szydło z worka 03.11.05, 15:13
      "Nie takie miejsce w Sejmie żeśmy sobie wymarzyli" - niestety, takie dali wam
      wyborcy, więc ruki pa szwam i słuchać zwycięzców, a nie płakać, że cały świat
      jest niedobry. Poza tym "żeśmy" w tym kontekście jest błędem gramatycznym.
      • bombay_saphire Re: no i wyszło szydło z worka 03.11.05, 16:01
        ruki pa szwam to sobie mozecie klasc w tej swojej buraczno -parafialno -
        pisuarowej koalicji. a my was mamy w d..pie, a dokladnie - gleboko w jelicie
        esowatym. i porecenzujemy sobie wystepy lepperowych kaczek z giertychem jako
        suflerem - bedzie smiesznie..;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka