Dodaj do ulubionych

Kaczyńscy chcą całej władzy: wybory na wiosnę?

06.12.05, 10:52
Jak to Kurski powiedzial "Polacy to narod glupi". PiS znowu powciska kit i
bedzie mial poparcie 70%. Wtedy Kaczki beda zadowolone
Obserwuj wątek
    • galba Sondaże coraz bardziej reprezentatywne... 06.12.05, 10:53
      "Badanie przeprowadzono telefonicznie w dniu 5 grudnia na ogólnopolskiej
      reprezentatywnej grupie 408 osób."

Niedługo reprezentatywne będzie badanie na grupie 10 osób złapanych w
      warszawskim metrze.
      • katolik_polski1 PIS TO JEDYNA ALTERNATYWA DLA POLSKI 06.12.05, 10:59
        W tej chwili nie ma silniejszego i bardziej spojnego ugrupowania.
        Jedrek trzyma jeszcze swoich kosynierow na lancuchu
        ale jest obawa ,ze zaczna stawiac nierealistyczne warunki.
        PO praktycznie zniknela z firmamentu.
        Zycze powodzenia Kaczynskim !!!
        • r0b0l pójdzie Polska w PIS... 06.12.05, 11:03
          jeszcze mi wyjaśnij czy będzie lepiej i komu
          I czy pańszczyznę na rzecz KK przywrócą
          I gdzie zamknąć sporą grupkę opozycji
          • tg28 [...] 06.12.05, 11:13
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • pamin1 Re: a w PIS... 06.12.05, 11:15
              Niech nam zyje i rozkwita ta Kwasniewsko-zlodziejska!!!!!
              • enkibilal Re: a w PIS... 06.12.05, 11:18
                widzę,że Kolega retorykę opanował; teraz przyszło zamienić hasła wspierające
                komunizm na te, które afirmują faszyzm; ale osobowości autorytarne tak mają
                • pamin1 Re: a w PIS... 06.12.05, 11:20
                  enkibilal napisał:

> widzę,że Kolega retorykę opanował; teraz przyszło zamienić hasła wspierające
                  > komunizm na te, które afirmują faszyzm; ale osobowości autorytarne tak mają

Bardzo mnie wzruszaja tragiczne przejscia kolegi.
                  • trznadel.c POWSTRZYMAĆ FASZYSTÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.12.05, 12:53
                    Oni nawet żadnej lustracji nie przeprowadzą, komuchom będzie u nich jak za
                    piecem, bo to ten sam poziom intelektualny i te same metody.
                    • lub_czasopismo Widać gazety podpuszczają PiS liczac na wygraną PO 06.12.05, 13:25
                      Może być ciekawie, ale w te niskie notowania PSL i SO nie uwierzę. PSL ma
                      stałych wyborców od 100 lat i zawsze się złóapie, choćby nawet jednym głosem.
                      Samoobrona za to w niektórych regionach to potęga. Głosuje na nią do 80% elektoratu.
                      • szamoni Podobno PiS ma juz cała władzę? 06.12.05, 13:37
                        to odnośnie tytułu artykułu
                        • pozlotemu PO nie moze miec nawet 10% poparcia 06.12.05, 13:46
                          Z kazdym dniem Polacy widza calkowita slusznosc wynikow
                          wyborow. Dzis trudno znalezc czlowieka, ktory kwestionowalby
                          posuniecia rzadu premiera K.Marcinkiewicza.
                          Trudno uwierzyc, zeby PO moglo miec powyzej 10% poparcia.
                          Totalna kompromitacja kandydata na prezydenta Donalda Tuska,
                          nie tak szybko wyleci z pamieci Polakow.
                          Wojna o stolki, rozbicie wewnetrzne i anarchia w strukturach
                          trwajaca do tej pory, to obraz dzisiejszej Platformy.
                          Wydaje sie ze to jest juz trup polityczny, na ktorego
                          reanimacje rzad Niemiec nie zaryzykuje znow swoich pieniedzy.
                          • khysiek [...] 06.12.05, 14:40
                            • tatamajaja cala wladza w rece Rad ... Parafialnych, 06.12.05, 17:35
                              to cytat z niejakiego Lenina, szpiega pruskiego w Rosji, \odpowiedzialnego za
                              masakre 11 mln ludzi.
                          • barth_1 Re: PO nie moze miec nawet 10% poparcia 06.12.05, 15:04
                            Jesli nazywasz to slusznoscia to ja jestem zmuszony nazwac slusznoscia plan
                            eksterminacji ludnosci polskiej przez hitlera (teraz dodaj-wiedzilaem, ze
                            dziadek Tuska byl w wermachcie a Tusk jest w podziemnym SS hehe).
                            Ten narod nie moze byc az tak glupi, zeby przytakiwac ewidentnym kantom,
                            wycofywaniem sie ze wszystkich obietnic, obrazaniem narodu (ciemna masa
                            kurskiego), fiskalizmowi liniowo myslacej baby ktora ktos zrobil min finansow
                            (obnizymy podatki gdy PKB wrosnie o 6 %-a moze o 20-kto ja ekonomi uczyl?!!!),
                            rozdawnictwo, choc nie ma juz z czego, absolutna amatorszczyzna w kontaktach z
                            unia, ta fikcja z deficytem opartym na wzroscie i zalozeniach z ksiazek braci
                            grimm-te posuniecia to jak odciaganie kurka od strzelby-budzetem strzeli nam w
                            leb.
                          • jas_wedrowniczek2 [...] 06.12.05, 15:11
                            • az100 Re: Ja kwestionuję strategię PiS 06.12.05, 17:49
                              do jas_wedrowniczek2:

I co z tego, że masz rację skoro PiS opiera się na takich jak pozlotemu?
                          • az100 Re: PO nie moze miec nawet 10% poparcia 06.12.05, 17:46
                            pozlotemu napisał:

> Z kazdym dniem Polacy widza calkowita slusznosc wynikow
                            > wyborow. Dzis trudno znalezc czlowieka, ktory kwestionowalby
                            > posuniecia rzadu premiera K.Marcinkiewicza.

Nie wiedziałem, że w Tworkach jest internet.
                            • kuznica24 Re: PO nie moze miec nawet 10% poparcia 06.12.05, 18:00
                              Pozlotemu ma rację
                              Nikt nie kwestionuje posunięć rządu "prawie jak premiera" z powodu ich braku.
                          • wikal Re: PO nie moze miec nawet 10% poparcia 06.12.05, 18:15
                            "Dzis trudno znalezc czlowieka, ktory kwestionowalby
                            > posuniecia rzadu premiera K.Marcinkiewicza.."
                            Obawiam sie, że obracamy sie w zupełnie innym towarzystwie (pewnie odpowiesz,
                            że ja oczywiście w tym komuszym, a tym patriotycznym - niech będzie, byle nie
                            przypisano mnie do kaczego). Ja nie znam ani jednego człowieka, który w ogóle
                            dostrzegałby jakies poważne posunięcia rządu Marcinkiewicza, więc faktycznie
                            czego kwestionowac nie mamy. Dotąd dominowały operetkowe pokazówki typu in
                            vitro i becikowe, no i oczywiście prześmieszne wywiady dla radyja. Zanosi sie
                            jednak, że czegoś sie dowiem - w przyszłą sobotę idę do przyjaciół na
                            przyjęcie imieninowe. Wśród gości będzie paru wyborców PiS. Mimo różnicy
                            poglądów to moi dobrzy choc dawno nie widziani znajomi i rozrywkowe typki,
                            wyrazem twarzy nie przystające do tych kaczych smutasów. Więc mam taka
                            nadzieję, że oni mnie oświecą jakież to doskonałe posunięcia rządu
                            Marcinkiewicza miały miejsce ostatnio. No chyba, że już żałują swojego wyboru,
                            co jest dość prawdopodobne. A jesli kwaczarnia chce wcześniejszych wyborów -
                            proszę bardzo. Zobaczą 40% głosów jak ja swoje uszy bez lustra. A fekwencja
                            będzie w granicach 15-20%. Mrożek napisałby nową sztukę, szkoda, że juz nie
                            może.
              • r0b0l Re: a w PIS... 06.12.05, 11:25
                kwaśniewska była zła ale jeszcze za nią mimo wszystko zapłaczesz.
                Niemcy też piali ze szczęścia jak ich firer z kryzysu wyciągnął.
                Jedna tylko różnica: RP katolicko narodową nr 4 świat odizoluje i stopniowo wykończy pomny doświadczeń z przeszłości.
                Boży bojownik o wódkę Busz nie kiwnie palcem i nie da ani dolara a Europa już buduje wysoki mur. Za rok będzie można uciec z tego kraju przez komin albo balonem
                • qatastrofa r0b0l - POMYLIŁY CI SIĘ KIERUNKI 06.12.05, 12:42
                  Bo jak tak dalej pójdzie, to raczej ludzie z Zachodu będą uciekać - tak, jak
                  robią to teraz Holendrzy; niedługo za nimi9 będą Francuzi itd - a wszystko
                  dzięki polityce, na którą Kaczor nie pozwoli w Polsce:

www.expatica.com/source/site_article.asp?subchannel_id=1&story_id=19065

www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?

Mieszkałeś kiedyś w jednym z dużych miast na Zachodzie Europy?

r0b0l napisał:

> kwaśniewska była zła ale jeszcze za nią mimo wszystko zapłaczesz.
                  > Niemcy też piali ze szczęścia jak ich firer z kryzysu wyciągnął.
                  > Jedna tylko różnica: RP katolicko narodową nr 4 świat odizoluje i stopniowo wy
                  > kończy pomny doświadczeń z przeszłości.
                  > Boży bojownik o wódkę Busz nie kiwnie palcem i nie da ani dolara a Europa już
                  > buduje wysoki mur. Za rok będzie można uciec z tego kraju przez komin albo bal
                  > onem
                  • r0b0l Re: r0b0l - POMYLIŁY CI SIĘ KIERUNKI 06.12.05, 13:41
                    duże miasta europejskie podobnie jak i nasze nie są rewelacją, mieszkałem w kilku i wiem co nieco na ten temat.
                    Naturalną tendencją jest - także w polsce - ucieczka ludzi z dużych molochów na prowincje a przynajmniej poza miasto.
                    Ale na to że ktoś ucieknie ze zgniłego dobrobytu do Polski to raczej nie liczę.
                    To już nir czasy romantyków spragnionych przygód i wędrujących po egzotycznych krajach demoludów, może atrakcyjniejsza jest Litwa, Estonia , Czechy, Słowacja, ale nie Polska ze swoimi zagrożeniami.

Owszem, dla Czeczenów, Ukraińców ( jeszcze ), Wietnamczyków tak. Oni nie mają nic do stracenia
                    • qatastrofa Re: r0b0l - POMYLIŁY CI SIĘ KIERUNKI 06.12.05, 16:20
                      Chyba nie wyraziłem się jasno, albo nie przeczytałeś załączonych plików. Mówię
                      o zmieniającym się środowisku demograficznym. Znam osobiście kilku Francuzów,
                      którzy z tego powodu wyprowadzili się z Paryża. Załączone przykłady to artykuły
                      (m.in. z brytyjskiego dziennika Daily Telegraph) a dotyczące Holandii. A z
                      biegiem lat będzie pod tym względem coraz gorzej.
                      • r0b0l Re: r0b0l - POMYLIŁY CI SIĘ KIERUNKI 06.12.05, 17:20
                        przeczytałem i doskonale znam te problemy.
                        W naszych miastach zaczyna być podobnie i dlatego pisałem o rozśrodkowaniu. Jeżeli kaczki nie pozwolą kolorowym ani ruskim napłynąć to nie będzie miał kto pracować.
                        Ja osobiście wolę wyjechać do takiego kraju gdzie jest mało ludzi, dużo potencjalnej pracy, duże możliwości a przee wszystkim nie ma rządów które muszą się we wszystko mieszać.
                        Im mniej państwa i polityki na codzień tym lepiej i zdrowiej dla ludzi. A obywatelstwo, naród, narodowość to wyjaśniam: tam gdzie kończy się chleb, zdrowy rozsądek, perspektywy i szanse na normalne życie tam przestaje się chcieć mieszkać a korzenie obumierają
                  • koloratura1 Re: r0b0l - POMYLIŁY CI SIĘ KIERUNKI 06.12.05, 15:01
                    qatastrofa napisał:

> Bo jak tak dalej pójdzie, to raczej ludzie z Zachodu będą uciekać

Dokąd? Do nas?

> tak, jak
                    > robią to teraz Holendrzy;

Jak - i właściwie - co robią Holendrzy?

> a wszystko
                    > dzięki polityce, na którą Kaczor nie pozwoli

Na jaką politykę Kaczor nie pozwoli, a na którą, rozumiem, pozwolono na zachodzie?

Bo mnie się jawi wiele aspektów polityki, na jaką "pozwalają na zachodzie" i
                    która to polityka bardzo by się nam przydała.
                    • qatastrofa Re: r0b0l - POMYLIŁY CI SIĘ KIERUNKI 06.12.05, 16:25
                      Po to właśnie załączyłem linki. A jeśli nie znasz akurat tego języka to już
                      tłumaczę - porozmawiaj z ludźmi, którzy dłużej mieszkali za grnicą - i nie jako
                      tania siła robocza. Chodzi o demografię.

W wielu dzielnicach Londynu jest 30 procentowe bezrobocie i rodzi się tam wiele
                      dzieci. W tych, w których bezrobocia nie ma, dzieci się nie rodzą. Rdzenni
                      mieszkańcy wielu zachodnich krajów powoli uświadamiają sobie, że ich ojczyzna
                      przestaje być ich krajem. Dlatego wyjeżdżają do krajów, które są im bliższe
                      kulturowo - na przykład Nowej Zelandii, Australii, a znam przykłady, ze i do
                      Polski. Bo Polska wygląda społecznie tak, jak Francja wyglądała 50 lat temu - i
                      Francuzom było wtedy dobrze. Natomiast teraz - zresztą pochodź wieczorem po
                      okolicach Dworca Północnego w Paryżu...
                      • kralik11 [...] 06.12.05, 18:34
                • sulineczka Re: a w PIS... 06.12.05, 16:06
                  Jesli tak myslisz, to juz powinienies pakowac walizki !
                  Jesli w P{olsce praworzadnej bedzie Ci zle, bez zlodziejstwa, wszechobecnego
                  chamstwa i zapijaczenia, to Twoje miejsce jest rzeczywiscie gdzie indziej !
                  Czeka Bialorus, Rosja, kraje kacykow afrykanskich etc.
                  Czego to ludzie nie wymysla, gdy boja sie czasu rozliczen !!! A bez niego sie
                  nie obejdzie, bo juz Polske po grubej kresce przezylismy i wiemy kto ma
                  przywileje i wladze w tej bardzo specyficznej "demokracji".
                  • kuznica24 Re: a w PIS... 06.12.05, 16:19
                    Sulineczko,
                    jeśli wiesz wszystko, a to sugeruje twój post, to podaj numery totka na
                    następne losowanie.
                    Polska bez złodziejstwa, chamstwa, zapijaczenia, to będzie jakiś liberalny raj,
                    a tego to byś już nie chciała prawda.
                  • r0b0l Re: a w PIS... 06.12.05, 17:26
                    tiaaa
                    jak się zaczną te wszystkie rozliczenia, czystki to po pierwsze: największym złodziejom nic się nie stanie bo albo już wyjechali albo właśnie wywożą urobek za granicę.
                    Obawiam się czegoś zupełnie innego niż oczyszczanie państwa: czystek polityczno-społecznych. W takim klimacie ludzie uczciwi pamiętający co komuna robiła nie chcą żyć a na pewno nie chcą się narażać na coraz większy stres i brak możliwości rozwoju.
                    Złodziejstwo, chamstwo, zapijaczenie to przymioty plebsu który się dorwał do władzy, zarówno lewego jak i prawego. I śmiem wątpić czy cośkolwiek ulegnie zmianie na lepsze w 4 RP
                    • pamin1 Re: a w PIS... 06.12.05, 17:34
                      r0b0l napisał:

> tiaaa
                      > jak się zaczną te wszystkie rozliczenia, czystki to po pierwsze: największym
                      z
                      > łodziejom nic się nie stanie bo albo już wyjechali albo właśnie wywożą urobek
                      z
                      > a granicę.
                      > Obawiam się czegoś zupełnie innego niż oczyszczanie państwa: czystek
                      polityczno
                      > -społecznych.

Co do Twojego pierwszego zdania, to ja jednak jestem optymistyczny.
                      Zlodziejstwa naprawde jeszcze duzego kalibru mamy do oporu. Czystki polityczno-
                      spoleczne byly by poczatkiem konca ich inicjatorow.
                      • r0b0l Re: a w PIS... 06.12.05, 18:24
                        chętnie zobaczę bandę złodziei za kratkami, szkoda tylko że rządy PIS wyłącznie rozliczenia zapowiadają. Mnie interesuje bardziej gospodarka i jej rozwój a nie ciągły upadek. Podobnie lustracje i walkę z korupcją można prowadzić równolegle do innych działań, do tego wcale nie jest potrzebna 4 czy któraś tam RP solidarna czy jak ją nie nazwać.
                        Korupcja i wszelka patologia charakteryzująca nasz kraj jest typową dla krajów raczej bananowych: tam również jest bieda i zero zdroworozsądkowej gospodarki a rządza najczęściej klany rodzinne albo wariaci z przerośniętą ambicją
                        poważnie się obawiam że kaczy rząd rozpędzi złodziei tylko po to żeby nie mieć konkurencji. Jakim gospodarzem i politykiem jest kaczor elekt to wiem od Warszawiaków, co jest warty Kazio Pajacyk to chyba wszyscy wiedzą, o pozostałych ci którzy nie wiedzą dowiedzą się szybko. oprócz ministra Mellera już chyba wszyscy dali jakąś plamę
                        Zdaje się jednak prawo będzie dla prawników a sprawiedliwość dla sprawiedliwych z urzędu.
                        Gospodarka w której zaczną mieszać politycy będzie skazana na regres.
                        Wprowadzenie jakichkolwiek sensownych reform zamiast becikowego i innych bzdur należało zacząć w pierwszym rzędzie. Jakoś nie znalazłem niczego w programie wyborczym pisu więc dla mnie nie jest zaskoczeniem że nic nie zaczęto wdrażać.
                        Mieliśmy już żałosne rządy ZChN kiedy to ważniejsze było ile piór ma mieć orzeł i czy wolno używać prezerwatyw.
                        AWS zaczynał podobnie ale potem odważył się na konkretne reformy. Szkoda tylko że ich nie korygowano na bieżąco , byłoby w kraju dużo lepiej. Nie można wszystkich niepowodzeń i niekompetencji zwalać na czerwonych.

Zastanawiam się jaką łatkę mi przypną kaczki gończe: ubeka, antychrysta czy homika. Może nawet złodzieja majątku narodowego choć to mnie państwo od lat okrada , nie na odwrót
                        • pamin1 Re: a w PIS... 06.12.05, 18:34
                          r0b0l napisał:

> chętnie zobaczę bandę złodziei za kratkami, szkoda tylko że rządy PIS
                          wyłącznie
                          > rozliczenia zapowiadają. Mnie interesuje bardziej gospodarka i jej rozwój a
                          ni
                          > e ciągły upadek. Podobnie lustracje i walkę z korupcją można prowadzić
                          równoleg
                          > le do innych działań, do tego wcale nie jest potrzebna 4 czy któraś tam RP
                          soli
                          > darna czy jak ją nie nazwać.
                          > Korupcja i wszelka patologia charakteryzująca nasz kraj jest typową dla
                          krajów
                          > raczej bananowych: tam również jest bieda i zero zdroworozsądkowej gospodarki
                          a
                          > rządza najczęściej klany rodzinne albo wariaci z przerośniętą ambicją
                          > poważnie się obawiam że kaczy rząd rozpędzi złodziei tylko po to żeby nie
                          mieć
                          > konkurencji. Jakim gospodarzem i politykiem jest kaczor elekt to wiem od
                          Warsz
                          > awiaków, co jest warty Kazio Pajacyk to chyba wszyscy wiedzą, o pozostałych
                          ci
                          > którzy nie wiedzą dowiedzą się szybko. oprócz ministra Mellera już chyba
                          wszysc
                          > y dali jakąś plamę
                          > Zdaje się jednak prawo będzie dla prawników a sprawiedliwość dla
                          sprawiedliwyc
                          > h z urzędu.
                          > Gospodarka w której zaczną mieszać politycy będzie skazana na regres.
                          > Wprowadzenie jakichkolwiek sensownych reform zamiast becikowego i innych
                          bzdur
                          > należało zacząć w pierwszym rzędzie. Jakoś nie znalazłem niczego w programie
                          wy
                          > borczym pisu więc dla mnie nie jest zaskoczeniem że nic nie zaczęto wdrażać.
                          > Mieliśmy już żałosne rządy ZChN kiedy to ważniejsze było ile piór ma mieć
                          orzeł
                          > i czy wolno używać prezerwatyw.
                          > AWS zaczynał podobnie ale potem odważył się na konkretne reformy. Szkoda
                          tylko
                          > że ich nie korygowano na bieżąco , byłoby w kraju dużo lepiej. Nie można
                          wszyst
                          > kich niepowodzeń i niekompetencji zwalać na czerwonych.
                          >
                          > Zastanawiam się jaką łatkę mi przypną kaczki gończe: ubeka, antychrysta czy
                          ho
                          > mika. Może nawet złodzieja majątku narodowego choć to mnie państwo od lat
                          okrad
                          > a , nie na odwrót

Nie sadze, zebys mial powody o zmartwienia w zwiazku z latkami. Wazne jest to
                          co masz w glowie. a masz w niej wszystko O.K. Twoje argumenty sa zrozumiale i
                          jasne. Mam nadzieje, ze za pare miesiecy bedziesz mogl pisac bardziej
                          optymistyczne posty...Jak nie, to znowu zmoczymy. I ty i ja. I jeszcze pare
                          milionow.
                          • r0b0l Re: a w PIS... 06.12.05, 23:42
                            pożyjemy, zobaczymy. Ostatecznie podeślesz mi do obozu cebulę. A jak będzie jeszcze gorzej to podzielimy się zgniłym kartoflem
                    • pace1 Re: a w PIS... 06.12.05, 17:44
                      Robol,
                      Najwieksi zlodzieje moze juz wyjechali, ale spojrz na to z tej strony... tez
                      juz nie wroca... nie ukradna wiecej a tez nie bedzie wiecej
                      Poza tym wyzsze kary, ponoszenie winy za swoje czyny i eliminacja korupccji
                      zlikwiduje w duzej mierze potencjal "przyszlych" zlodzieji.

tiaaa
                      > jak się zaczną te wszystkie rozliczenia, czystki to po pierwsze: największym z
                      > łodziejom nic się nie stanie bo albo już wyjechali albo właśnie wywożą urobek
                      z
                      > a granicę.
                      • r0b0l Re: a w PIS... 07.12.05, 11:40
                        dobrze prawisz
                        tylko co będzie jeśli tych którzy wyjechali zastąpią nowi?
                        w końcu pierwszy milion trzeba ukraść....
                        jakoś korzenie i tradycja katolicka nie mogą tego zmienić od pokoleń
              • madzad Re: a w PIS... 06.12.05, 11:31
                mój przedmówca ma albo tak dobry parasol albo pije tak dużo actimelu ze ... nie
                zauważył ze wleżliśmy pod rynne. Zwłaszcza jesli chodzi o złodziejstwo.
                Zaostrzenie kar, procesy 24 godzinne, przy ogólnej zasadzie prawa nie
                precedensowego oddalają nas od demokracji w kierunku totalitaryzmu. Co moze
                oznaczać jedno Kaczki chcą wyeliminować konkurencję (w tym także złodziejską)
                pozdr dla ... wodoodpornego
                • barth_1 Re: a w PIS...jak Mussolini 06.12.05, 16:01
                  Mussolini jako jedyny wykonczyl sycylijska mafie-byl bardzo skuteczny-bo
                  bandyci byli dla niego konkurencja.i ugruntowal faszyzm-ktos z pis dostrzega
                  zalety tego systemu? prosze o wypowiedz :).
                  teraz kaczki wykanczaja konkurencje...
          • dagmaranowicka Re: pójdzie Polska w PIS... 06.12.05, 13:13
            ciekawe od kiedy i do kiedy wykonywano panszczyzne na rzecz KK...oswiec mnie.
            • r0b0l Re: pójdzie Polska w PIS... 06.12.05, 13:43
              wtedy kiedy KK bywał właścicielem sporych ziem i nazywało się te czasy feudalizmam. Do XIII wieku KK uprawiał również niewolnictwo na dużą skalę.
              Tyle że to było raczej normalne i nikt nie piętnował ani za coś złego nie uważał
          • pace1 Re: pójdzie Polska w PIS... 06.12.05, 17:11
            Polsce i Polakom potrzebna jest silna stanowcza reka, inaczej nigdy nie
            wygrzebiemy sie z bezrobocia, biedy i afer. Widze nadzieje dla Polski w PiS
            jedynie Samoobrona i LPR pazerni teatralni krzykacze musza zniknac ze sceny. Do
            tej pory PiS byl konsekwentny w swoihc dzialaniach i odsunal PO, chciwosc
            zgubila Platfororme. Pazernosc Samoobrony i LPR tez ich zgubi!
            • kuznica24 Re: pójdzie Polska w PIS... 06.12.05, 17:19
              Surowa ręka sprawiedliwości dziejowej.

PiS b= PZPR
              Kaczyński=Bierut
              PO = zaplute karły reakcji
              GW = tuba imperialistów
              • r0b0l Re: pójdzie Polska w PIS... 06.12.05, 17:28
                i jeszcze SO=solidarność
                ;-))
        • enkibilal Re: PIS TO JEDYNA ALTERNATYWA DLA POLSKI 06.12.05, 11:04
          JEDYNA ALTERNATYWA- Stary, Ty musisz starsznie się podniecać zamieszczając posty
          na forum, bo Twoje moce umysłowe maleją niepomiernie. co prowadzi do
          samokompromitacji. współczucia
          • ascasc Mam nadzieje, ze PO ocknie sie z letargu i zacznie 06.12.05, 12:26
            w koncu dzialac. drugi raz juz nie powinni dac ciala. Donald, Janek - do roboty!
        • lisle [...] 06.12.05, 11:05
        • jola_z_dywit BEZ POPARCIA SAMOOBRONY I LPR ,PIS PADNIE SZYBKO 06.12.05, 11:18
          Granie na autorytarną hegemonię PIS to mrzonka.Popełniają błąd PO,błąd
          sondażowej pychy.
          • r0b0l masz rację : LEPER NA PREMIERA 06.12.05, 11:29
            PIS będzie wykańczał kraj przez kilka lat, Jędrek go po prostu sprzeda Ruskim
            • bio.mum Re: masz rację : LEPER NA PREMIERA 06.12.05, 11:36
              r0b0l napisał:

> PIS będzie wykańczał kraj przez kilka lat, Jędrek go po prostu sprzeda Ruskim

Jak bym miała do wyboru - zagłosować na PiS czy na Samoobronę, wybrałabym
              Samoobronę. Dla mnie za Pisem tylko LPR..chociaz róznice są raczej umowne.
              • r0b0l Re: masz rację : LEPER NA PREMIERA 06.12.05, 11:46
                po części masz rację: są różne sposoby popełniania samobójstwa, od granatu po kanister benzyny i zapałki.
                A banda Lepera przypomina rosyjską rulketkę: może nie wypalić i skończy się na mocnych wrażeniach
                ;-))
                • bio.mum Re: masz rację : LEPER NA PREMIERA 06.12.05, 11:50
                  r0b0l napisał:

> po części masz rację: są różne sposoby popełniania samobójstwa, od granatu po
                  > kanister benzyny i zapałki.
                  > A banda Lepera przypomina rosyjską rulketkę: może nie wypalić i skończy się na
                  > mocnych wrażeniach
                  > ;-))

Wolę duże bum, niż systematyczne robienie w ch**a.
                  • r0b0l Re: masz rację : LEPER NA PREMIERA 06.12.05, 11:58
                    ja też wolę duże BUM. Może zacznijmy pertraktować z Bin ladenem?
                    • bio.mum Re: masz rację : LEPER NA PREMIERA 06.12.05, 12:00

Wolę duże "bum". Teraz lepiej?
              • sclavus Re: masz rację : LEPER NA PREMIERA 06.12.05, 14:13
                Ech... Wstydziłabyś się... możesz przecież wybrać spacer w Łazienkach...
            • jola_z_dywit Re: masz rację : LEPER NA PREMIERA 06.12.05, 11:59
              To znaczy że musiał by odkupić od tych co przestępcy prywatyzacyjni z PO UW SLD
              im sprzedali.
              • sclavus Re: masz rację : LEPER NA PREMIERA 06.12.05, 14:15
                Dzień dobry jolu z dywit.... Zdrówko dopisuje... coś nie bardzo, jak zwykle...
          • katolik_polski1 PELNA MOBILIZACJA MOHEROWYCH ODDZIALOW 06.12.05, 11:39
            Nie bedzie tak zle.Elektorat PO nie pojdzie do urn,
            Samoobrona bedzie miala mniejsze poparcie,LPR wypada z gry.
            O.Rydzyk powinien juz rozpoczac kampanie wyborcza !
            Walka idzie o katolicka Polske !
            • r0b0l [...] 06.12.05, 11:50
            • michalski.t Re: PELNA MOBILIZACJA MOHEROWYCH ODDZIALOW 06.12.05, 11:53
              walka o katolicka Polskę ?-raczej oszołomską!!
            • sclavus Re: PELNA MOBILIZACJA MOHEROWYCH ODDZIALOW 06.12.05, 14:16
              .... a katolikpolskijeden, będzie miał swój łuk triumfalny (podbity) w natłoku
              głupoty objawonej....
          • haen1950 Re: BEZ POPARCIA SAMOOBRONY I LPR ,PIS PADNIE SZY 06.12.05, 11:40
            jola_z_dywit napisała:

> Granie na autorytarną hegemonię PIS to mrzonka.Popełniają błąd PO,błąd
            > sondażowej pychy.

Jolu, ja wiem, to niesprawiedliwe spaść tak szybko do roli wyznaczonej przez
            superkombinatora. Trzeba było wyciągać wnioski z cudzych błędów /POPIS/. Teraz
            zapomnij szybko o ambicjach i głosuj jak każą. Bo zniszczą ci ukochanego
            przywódcę do smutnego końca.
            • jola_z_dywit Re: BEZ POPARCIA SAMOOBRONY I LPR ,PIS PADNIE SZY 06.12.05, 12:09
              Twoja błędna ocena,to wynik chciejswa a nie faktów,
              • haen1950 Re: BEZ POPARCIA SAMOOBRONY I LPR ,PIS PADNIE SZY 06.12.05, 12:14
                Jakiego chciejstwa, tylko fakty. Popatrz na żałosne miny Tuska i Rokity.
                Oni dopiero czekają na procesy a Andrzej na odsiadkę.
        • jwarenn Re: PIS TO JEDYNA ALTERNATYWA DLA POLSKI 06.12.05, 12:14
          Niekoniecznie, ale w tym momencie wybory mogłby wyeliminować z polityki / daj
          Boże na zawsze / tego buraka Leppera i jego latyfundystów, którzy wypłynęli
          żerując na ludzkiej biedzie i nieraalnych obietnicach. Zmniejszyłaby się rówież
          pozycycja LPR , a jakie jest PO - każdy teraz widzi i takie pewnie były by ich
          rządy. Kaczyńscy bądźcie odważni ! Jest wreszcie szansa na prawdziwe zmiany !
        • resu Chciałbyś kolego... 06.12.05, 12:48
          Na szczęście już po paru miesiącach widać, że odbywa się sterowanie w stronę
          policyjnego państwa wyznaniowego. Mimo, że jakieś 30% wyborców uważa to za
          zmianę korzystną, reszta wie, że jest to wersja totalitaryzmu w sferze
          ideologii podparta narodowo socjalistycznym katolicyzmem . Nawet jeśli będzie
          30% dla PIS, PO i SLD zbiorą razem z 60%.
          • silesius.monachijski Jak na ulicy z wyciagnietym aksamitnym kapeluszem 06.12.05, 13:04
            stana, i do Swiat postoja, to moze i te 60 % zbiora (do kapeluszy np. Rokity i
            Oleksego): ledzie maja przed Swietami dobre serca, wiec im "cusik kopsna"

resu napisał:

> Na szczęście już po paru miesiącach widać, że odbywa się sterowanie w stronę
            > policyjnego państwa wyznaniowego. Mimo, że jakieś 30% wyborców uważa to za
            > zmianę korzystną, reszta wie, że jest to wersja totalitaryzmu w sferze
            > ideologii podparta narodowo socjalistycznym katolicyzmem . Nawet jeśli będzie
            > 30% dla PIS, PO i SLD zbiorą razem z 60%.
        • grzbert Re: PIS TO JEDYNA ALTERNATYWA DLA POLSKI 06.12.05, 13:24
          Super!Minister Renata Beger <postawi Ci ptaszka>.
        • kaczuszki2 Re: PIS TO JEDYNA ALTERNATYWA DLA POLSKI 06.12.05, 19:49
          Rety...
      • semiconductor Re: Sondaże coraz bardziej reprezentatywne... 06.12.05, 12:34
        wow, galba! pierwszy raz cos rozsadnego...
      • rosenkrantz666 Re: Sondaże coraz bardziej reprezentatywne... 06.12.05, 14:11
        > Niedługo reprezentatywne będzie badanie na grupie 10 osób złapanych w
        > warszawskim metrze.

Czy ty masz jakiekolwiek pojęcie co to jest grupa reprezentatywna? Bo z
        komentarzy nie wygląda.

Nb. czy wynik badania ci sie nie podoba? O ile pamiętam jesteś PiSofilem.....
      • idiotyzmy-kacze Niesamowite - w końcu galba napisał coś mądrego 06.12.05, 14:15
        Brawo
    • sniperslaststand Kaczyńscy chcą całej władzy: wybory na wiosnę? 06.12.05, 10:53
      Kaczyńscy a zapłacicie za wybory?
      • jancior GW nawet nie probuje zachowac pozorow obiektywizmu 06.12.05, 11:22
        czy kiedy SLD szlo po wladze z ok 40proc poparciem, to ktos widzial w gazecie
        hasla typu: "Miller/SLD chce calej wladzy". Jak zwykle w podtekscie
        klimat 'dzialan niedemokratycznych' czy wprost faszystowskich. Fakty sa takie
        ze zgodnie z konstytucja jesli budzet nie zostanie uchwalony to praktycznie z
        automatu sytuacja prowadzi do nowych wyborow. A PO nawet nie znajac projektu
        budzetu zapowiedzialo ze bedzie przeciw nie mu (i sobie odmrozi uszy :-))
        • silesius.monachijski Piszesz tak jakby GW kiedykolwiek te pozory miala 06.12.05, 11:26
          jancior napisał:

> czy kiedy SLD szlo po wladze z ok 40proc poparciem, to ktos widzial w gazecie
          > hasla typu: "Miller/SLD chce calej wladzy". Jak zwykle w podtekscie
          > klimat 'dzialan niedemokratycznych' czy wprost faszystowskich. Fakty sa takie
          > ze zgodnie z konstytucja jesli budzet nie zostanie uchwalony to praktycznie z
          > automatu sytuacja prowadzi do nowych wyborow. A PO nawet nie znajac projektu
          > budzetu zapowiedzialo ze bedzie przeciw nie mu (i sobie odmrozi uszy :-))
        • pamin1 Re: GW nawet nie probuje zachowac pozorow obiekty 06.12.05, 11:26
          jancior napisał:

Bo oni nie pozwola sobie zabrac, tego co z takim mozolem nakradli...Wszystko
          tak bylo pieknie ustawione, a tu przychodza dwa Kaczory, kupa moherowych
          idiotow i istnieje uzasadniona obawa, ze im chca zabrac i jeszcze moze do ciupy
          wsadzic. Kto to slyszal??????!!!!
          • dor3 Re: GW nawet nie probuje zachowac pozorow obiekty 06.12.05, 18:18
            Do ciupy to by jeszcze poszli - martylorogia - ale jak to się mowi szybciej
            przeżyją śmierc ojca niż stratę ojcowizny , a tu chodzą słuchy że PIS chce w
            końcu poważnie się zabrać za sprawdzenie w jaki sposób Fundusz Solidarności na
            niezależną prasę stał się własnością Michnik ,Łuczywo i drogiej Wandy, dlatego
            chyba to nowe pismko dla przygłupów.
        • madzad Re: GW nawet nie probuje zachowac pozorow obiekty 06.12.05, 11:35
          jancior napisał:

niekoniecznie, może pora na sytsem dwupartyjny z opozycja pozaparlamentarną??
          USA i Anglia jakoś mają stabilne rzady.
        • ascasc Re: GW nawet nie probuje ... To co tu robisz??? 06.12.05, 12:28
          To po cholere wchodzisz na to forum? Myslisz, ze czytelnicy "skrajnie
          nieobiektywnej" GW wchodza na strone Naszego Dziennika czy innej gazeciny?

jancior napisał:

• jancior Witam kulturalnego i wywazonego czytelnika jedynie 06.12.05, 12:49
            slusznego organu :-)Po czesci sie zgadzam z przedmowca, rzeczywiscie komentarze
            na tym forum wskazuja na to ze wiekszosc czytelnikow GW swoje poglady opiera na
            niezachwianej i bezkrytycznej wierze w to co serwuje Gazeta - ma to pewne
            znamiona sekty, n'est pas ? Charakterystyczne sa tez schematy myslowe
            czytelnikow tylko i wylacznie GW: kto sie nie z identyfikuje z jedynie
            objawiona prawda to na pewno identyfikuje sie z ND - innej mozliwosci nie
            przyjmuja do swiadomosci.
            • rafvonthorn Re: Witam kulturalnego i wywazonego czytelnika je 06.12.05, 13:07
              Obiektywność mediów to mit z lat 90tych, kiedy naturalnym wydawał się postulat
              odpolitycznienia TVP. Zresztą tak naprawdę dotyczy on jedynie mediów
              publicznych- więc tych, które finansuje państwo z naszych podatków. Ani Gw, ani
              ND nie są finansowane z zasobów publicznych, ergo postulat obiektywizmu ich nie
              dotyczy.
              Konstytucja gwarantuje każdemu obywatelowi wolność zbierania i
              rozpowszechniania informacji, ja ze swojej strony apeluje o korzystanie ze
              zróżnicowanych mediów, pluralizm prasowy wyklucza monopol na prawdę i jest to
              naprawdę jedyna regulacja zapewniająca wolność słowa.
          • dor3 Re: GW nawet nie probuje ... To co tu robisz??? 06.12.05, 18:23
            To nie są zadne argumenty to typowy faszyżm , zakaz wypowiedzi to ulubiona
            zabawka Michnika , vide Ziemkiewicz wyrzucony z Tok -FM , przyzwyczajenie do
            dyskusji z samym sobą jest pewnie jakąś jednostką chorobową.
        • koloratura1 Re: GW nawet nie probuje zachowac pozorow obiekty 06.12.05, 15:11
          jancior napisał:

>
          > zgodnie z konstytucja jesli budzet nie zostanie uchwalony to praktycznie z
          > automatu sytuacja prowadzi do nowych wyborow.

Niekoniecznie. To zależy od prezydenta: może rozwiązać parlament, ale nie musi.
          W tej drugiej sytuacji - obowiązuje prowizorium budżetowe.
    • pamin1 Temat zastepczy 06.12.05, 10:54
      Kolejne temat zastepczy tow. Nadredaktora majacy odwrocic uwage od przekretow
      mafii post PZPR-owskiej.
    • galba Jeszcze w temacie "kto winien?" 06.12.05, 10:57
      Kaczorom rośnie - 30,35,40,45... niedługo 50.

Dziennikarze-politycy z Agory powinni się zastanowić ile procent poparcia
      przybywa PiSowi po każdym chamskim ataku GW czy Tok FM na polityków prawicy.
      Myślę, że Jarosław Kaczyński nie musi robić nic - wystarczy, że będzie siedział
      i patrzył jak Michnik i jego koledzy załatwiają mu coraz wyższe słupki w
      wykresach sondażowych.
      • enkibilal Re: Jeszcze w temacie "kto winien?" 06.12.05, 11:02
        jeszcze przyjdzie taki czas, że galba, z wdzięczności za słupki w sondażach dla
        PiS, laurkę dla Michnika na forum zamieści. koniec świata
        • galba E tam, pisałem o tym już dawno 06.12.05, 11:09
          galba.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?636701

> jeszcze przyjdzie taki czas, że galba, z wdzięczności za słupki w sondażach
          dla
          > PiS, laurkę dla Michnika na forum zamieści. koniec świata
          • enkibilal Re: E tam, pisałem o tym już dawno 06.12.05, 11:12
            ależ musisz się czuć dowartościowany; Twa prognoza sprawdza się!, to fatalnie...
      • zyks Bredzicie,"galba".Więc "GW i TOK FM" mają chwalić 06.12.05, 11:16
        wielkiego wodza :) i jego śmieszną, żałosną marionetkę, żeby im spadło? Siła PiS
        to słabość i niezdecydowanie PO.
        • galba Zasadniczy błąd 06.12.05, 11:27
          Wychodzisz z założenia, że GW powinna cokolwiek robić by rosło lub spadało.
          Mnie się zawsze wydawało, że media są od informowania a nie od uczestniczenia w
          polityce. Problem w tym, że 90 % naszych mediów nie jest de facto mediami lecz
          specyficznymi partiami politycznymi. Dla GW, Rzepy czy Radia Maryja nie jest
          ważne jaka jest prawda tylko to, jak zaszkodzić im/pomóc naszym. Dlatego
          siła "mediów" jest w tej chwili zerowa - wybory wygrywa się dziś przeciwko a
          nie dzięki prasie.
          • y.y Re: Zasadniczy błąd 06.12.05, 11:40
            galba napisał:

> Wychodzisz z założenia, że GW powinna cokolwiek robić by rosło lub spadało.
            > Mnie się zawsze wydawało, że media są od informowania a nie od uczestniczenia
            w
            >
            > polityce. Problem w tym, że 90 % naszych mediów nie jest de facto mediami
            lecz
            > specyficznymi partiami politycznymi. Dla GW, Rzepy czy Radia Maryja nie jest
            > ważne jaka jest prawda tylko to, jak zaszkodzić im/pomóc naszym. Dlatego
            > siła "mediów" jest w tej chwili zerowa - wybory wygrywa się dziś przeciwko a
            > nie dzięki prasie.

Galba, przestań bredzić, poczytaj sobie przynajmniej podstawy dziennikarstwa
            jakiegoś dobrego autora tymu Dziemidowicz, Goban-Klas czy Giełżyński, zrozum na
            czym polega dziennikarstwo informacyjne, na czym publicystyka i czym jest
            informacja, czym komentarz etc. to może przestaniesz pieprzyć wyssane z palca
            bzdury o tym, że dziennikarze spiskują, są partią polityczną i tak dalej i tak
            dalej. Te Twoje pseudoanalizy są oparte na pomówieniach, domysłach i
            subiektywnych, ale niepopartych niczym konkretnym (dowody) wynaturzeniach.
            Uważasz, że w Polsacie czy TVN czy jakiejkolwiek TV pokazują coś co jest
            nieprawdziwe, udowodnij, podając konkretny przykład. Jak narazie piszesz
            generalne, wyssane z palca peany na czyść PiSu i przeciwko rzekomej zmowie
            mediów i kłamstwach w tym, o czym piszą/mówią, ale konkretnych przykładów jakoś
            nie podajesz. Napisać "ktoś kłamie" może każdy głupi. Tyle w tym prawdy co w
            stwierdzeniu "a niepradwa, kto inny kłamie".
            • kowal6661 No i nam galba zamilkła 06.12.05, 11:45
              Gdy pojawił się post konkretny i logiczny.
              • pamin1 Re: No i nam galba zamilkła 06.12.05, 11:47
                kowal6661 napisał:

> Gdy pojawił się post konkretny i logiczny.

Ktory to?
                • galba Jak to "który"?! 06.12.05, 11:49
                  pamin1 napisał:

> kowal6661 napisał:
                  >
                  > > Gdy pojawił się post konkretny i logiczny.
                  >
                  > Ktory to?

Ten, który jeszcze nie został napisany ale jak tylko coś przyjdzie lewakom do
                  głowy to zaraz się tutaj pojawi...
                  • kowal6661 Re: Jak to "który"?! 06.12.05, 12:12
                    W to, że prawiczki coś sensownego napisza dawno wierzyc przestałem.
            • galba Gratuluję... 06.12.05, 11:45
              ... autorytetów w dziedzinie dziennikarstwa.

Jaki twoim zdaniem jest powód dla którego wiara w obiektywizm mediów spadła u
              nas do poziomu błędu statystycznego a prestiż zawodu równy jest brakowi uznania
              dla polityków?

> galba napisał:
              >
              > > Wychodzisz z założenia, że GW powinna cokolwiek robić by rosło lub spadał
              > o.
              > > Mnie się zawsze wydawało, że media są od informowania a nie od uczestnicz
              > enia
              > w
              > >
              > > polityce. Problem w tym, że 90 % naszych mediów nie jest de facto mediami
              >
              > lecz
              > > specyficznymi partiami politycznymi. Dla GW, Rzepy czy Radia Maryja nie j
              > est
              > > ważne jaka jest prawda tylko to, jak zaszkodzić im/pomóc naszym. Dlatego
              > > siła "mediów" jest w tej chwili zerowa - wybory wygrywa się dziś przeciwk
              > o a
              > > nie dzięki prasie.
              >
              > Galba, przestań bredzić, poczytaj sobie przynajmniej podstawy dziennikarstwa
              > jakiegoś dobrego autora tymu Dziemidowicz, Goban-Klas czy Giełżyński, zrozum
              na
              >
              > czym polega dziennikarstwo informacyjne, na czym publicystyka i czym jest
              > informacja, czym komentarz etc. to może przestaniesz pieprzyć wyssane z palca
              > bzdury o tym, że dziennikarze spiskują, są partią polityczną i tak dalej i
              tak
              > dalej. Te Twoje pseudoanalizy są oparte na pomówieniach, domysłach i
              > subiektywnych, ale niepopartych niczym konkretnym (dowody) wynaturzeniach.
              > Uważasz, że w Polsacie czy TVN czy jakiejkolwiek TV pokazują coś co jest
              > nieprawdziwe, udowodnij, podając konkretny przykład. Jak narazie piszesz
              > generalne, wyssane z palca peany na czyść PiSu i przeciwko rzekomej zmowie
              > mediów i kłamstwach w tym, o czym piszą/mówią, ale konkretnych przykładów
              jakoś
              >
              > nie podajesz. Napisać "ktoś kłamie" może każdy głupi. Tyle w tym prawdy co w
              > stwierdzeniu "a niepradwa, kto inny kłamie".
              • kowal6661 Ale riposta!! 06.12.05, 12:09
                A jaka konkretna!
                • galba Merci /nt/ 06.12.05, 12:15
                  kowal6661 napisał:

> A jaka konkretna!
              • y.y Re: Gratuluję... 06.12.05, 13:03
                > ... autorytetów w dziedzinie dziennikarstwa.
                > Jaki twoim zdaniem jest powód dla którego wiara w obiektywizm mediów spadła u
                > nas do poziomu błędu statystycznego a prestiż zawodu równy jest brakowi
                uznania
                >
                > dla polityków?

Nie ma czego gratulować. Dziemidowicz był dziennikarzem przez kilkanaście lat,
                wykładał na kilku uczelniach, ma za sobą kilkanaście lat praktyki
                dyplomatycznej, dla dziennikarza to kopalnia wiedzy.
                Giełżyński był reporterem wojennym przez kilkadziesiąt lat, napisał
                kilkadziesiąt książek, był jedynym dziennikarzem spoza Chin, który widział na
                własne oczy i opisał masakrę na placu Tiananmen, jest rektorem jednej z
                lepszych uczelni kształcących dziennikarzy. Goban-Klas ma międzynarodowe
                uznanie w dziedzinie komunikowania masowego, nie znam lepszego specjalisty od
                tej dziedziny, pokolenia dziennikarzy w Europie uczą się z jego książek.

A co do zaufania, znowu robisz dokładnie to samo. Piszesz tezę, za którą nie
                stoi żaden dowód. Skąd wiesz, że wiara w obiektywizm spadła do poziomu błedu
                statystycznego i skąd założenie, że ta wiara spadła "u nas" czyli u mnie,
                Ciebie, wszystkich innych? Dysponujesz badaniami, które to potwierdzają? Jeżeli
                tak, podaj je, jak nie, co stoi za takim stwierdzeniem? Nic dziwnego nie ma w
                tym, że media krytykują obecny rząd i nic dziwnego nie ma w tym, że w kółko
                wyciągają jakieś sprawy. Kwestia polega tylko na tym, że stawiasz generalny,
                niemniej niczym nie poparty wniosek, że to po pierwsze spisek, po drugie
                kłamstwa, że media kreują rzeczywistość bez jakiegokolwiek pozoru zachowania
                rzetelności. Nic odkrywczego nie ma w twierdzeniu, że nie da się obiektywnie
                czegoś napisać, bo już samo napisanie czegokolwiek o tym, co ktoś zrobił/
                powiedział musi być jakoś subiektywne. Niemniej daleko stąd do wymyślania
                faktów i kreowania rzeczywistości. Uparcie twierdzisz, że Gazeta Wyborcza czy
                inne media krytykujące PiS to kłamcy i wychrzyciele. A ja mogę podać wiele
                przykładów kiedy krytykowali innych, nie PiS. Niektóre fakty, których unikasz,
                są niezaprzeczalne: PiS złamał wiele obietnic, wiele rzeczy nakłamał. Co nie
                znaczy, że tylko ta partia kantuje i że do innych nie ma się za co przyczepić.
                Ja sobie przypominam jak na PO wieszano psy za układ warszawski, a nie kto inny
                o tym doniósł jak GW. Przypominam sobie jak nie kto inny jak Rzepa ujawniał
                skandale w poprzednim rządzie, nie kto inny jak Ziemkiewicz, prawicowy
                publicysta, jeździł po LPR ile wlezie. Prosta rzeczywistośc, która polega na
                tym, że wszyscy którzy jakkolwiek krytykują PiS to zdrajcy i kłamcy, którą
                próbujesz imputować, i że nie ma rzetelnego dziennikarstwa, jest niestety
                nieprawdziwa. Co nie znaczy że dziennikarze w Polsce są wszyscy świetlani i nie
                zdarza się, że wypisują bzdury. Niemniej to zupełnie inna sprawa niż
                stwierdzenie "wszyscy, którzy są przeciwko PiS, kłamią i są tak naprawdę
                organami jakiejś tam partii".
                • galba Dane 06.12.05, 13:17
                  Co jakiś czas publikowane są wyniki badań nad prestiżem zawodów. Na czele są
                  lekarz, ksiądz, profesor i górnik. Na samym dnie - polityk i dziennikarz. Powód?

> A co do zaufania, znowu robisz dokładnie to samo. Piszesz tezę, za którą nie
                  > stoi żaden dowód. Skąd wiesz, że wiara w obiektywizm spadła do poziomu błedu
                  > statystycznego i skąd założenie, że ta wiara spadła "u nas" czyli u mnie,
                  > Ciebie, wszystkich innych? Dysponujesz badaniami, które to potwierdzają?
                  • kiks11 Re: Dane 06.12.05, 14:06
                    > Co jakiś czas publikowane są wyniki badań nad prestiżem zawodów. Na czele są
                    > lekarz, ksiądz, profesor i górnik. Na samym dnie - polityk i dziennikarz.
                    Powód
                    > ?
                    Powodem są tacy ludzie jak ty, którzy nie szanują nikogo i niczego, uważają, że
                    tylko ich opcja jest słuszna. przeczytaj sobie wywiad z prof. Hołowką w
                    ostatnim Przekroju. To jest tekst miedzy innymi o takich jak ty, biednych i
                    zagubionych w szumie informacyjnym, niepotrafiących formułować własnych
                    poglądów, żyjących od polecenia do polecenia swoich furerów.
                    • galba ???! 06.12.05, 14:44
                      Dziennikarz w Polsce dorównuje prestiżem politykowi i prostytutce - twoim
                      zdaniem to wina "ludzi" a nie dziennikarzy?

> > Co jakiś czas publikowane są wyniki badań nad prestiżem zawodów. Na czele
                      > są
                      > > lekarz, ksiądz, profesor i górnik. Na samym dnie - polityk i dziennikarz.
                      >
                      > Powód
                      > > ?
                      > Powodem są tacy ludzie jak ty, którzy nie szanują nikogo i niczego, uważają,
                      że
                      >
                      > tylko ich opcja jest słuszna. przeczytaj sobie wywiad z prof. Hołowką w
                      > ostatnim Przekroju. To jest tekst miedzy innymi o takich jak ty, biednych i
                      > zagubionych w szumie informacyjnym, niepotrafiących formułować własnych
                      > poglądów, żyjących od polecenia do polecenia swoich furerów.
            • majka688 Re: Zasadniczy błąd 06.12.05, 14:45
              yy, przeanalizuj sobie dzisiejszy artykuł E. Siedleckiej w GW. Może być
              modelowym przykładem pseudoanalizy i dowodem na manipulacyjne praktyki GW.
              • y.y Re: Zasadniczy błąd 07.12.05, 11:26
                O który artykuł chodzi? O "Nie sztuka aresztować"? Jeżeli nie o ten to nie
                wiem, bo nie miałem papierowej GW w ręku od piątku, więc będę wdzięczny za
                informację i za to, jakie są tam manipulacje. Niemniej - mi nie chodzi o to,
                aby udowadniać, że wszystko co jest napisane w GW, czy jakiejkolwiek innej
                gazecie, to prawda absolutna. Mi chodziło o to, aby nie kłamać o mediach. I
                żeby nie manipulować, że informacja to jedyna forma dziennikarstwa i udawać, że
                publicystyka nie istnieje. Z GW można sie nie zgadzać, każdy ma prawo, tyle że
                retoryka galby i jemu podobnych nie wynika z tego, że ot po prostu tak uważają
                i potrafią udowodnić. To retoryka o wiele bardziej manipulatorska i o wiele
                bardziej upolityczniona, widać to gołym okiem, że te generalne peany,
                pozbawione dowodów i stwierdzające "jedyne prawdy", niestety pozbawione źródeł
                i faktów, to nic innego jak propaganda i bzdury pod publiczkę. Nie zdziwiłbym
                sie, gdyby galba nie był związany bliżej z obozem obecnie rządzącym i z budynku
                na Al. Jerozolimskich 125/127 nie wysyłał tych opowieści (to budynek, gdzie są
                biura PiSu). Poza tym wydaje mi się, że myli się nieustannie (i jak mniemam
                czasami świadomie, właśnie po to by zmanipulować) pojęcie posiadania odmiennego
                zdania i świadomej manipulacji dziennikarskiej. Bo jak Siedlecka, publicystka,
                napisze, że np. rząd PiSu to powinien zrobić to i to, to to jest jej zdanie i
                nie każdy się musi z tym zgadzać. Ale to nie jest informacja, to jest ocena
                publicystyczna, gazety mają do tego prawo. Takie same oceny, z drugiego
                bieguna, pojawiają się np. w Trybunie albo z jeszcze drugiego bieguna, w Naszym
                Dzienniku. I jakoś nie widziałem nigdy galby, któy pisze, że w Naszym Dzienniku
                manipulują. Dlaczego? Bo być może wierzy w to, co tam piszą, a tutaj widzi
                defacto przeciwników politycznych więc kombinuje jak ich pogrążyć. Ot cała
                prawda, a nie jakieś brednieo imperium żydów i masonów Michnika, Kulczyka i
                innych Solorzy i polskojęzycznych mediach, za które normalny chrześcijanin jak
                ja, powiem szczerze, się wstydzi, bo jak mnie uczono "szanuj bliźniego swego
                jak siebie samego", "nie bluźnij" i "Bóg jest wszędzie" to jak później słysze
                tych wszystkich zionących nienawiścią i szkalujących innych pseudonarodowców
                pseudokatolickich to mi się niedobrze robi.
      • tg28 Re: Jeszcze w temacie "kto winien?" 06.12.05, 11:17
        galba napisał:

> Kaczorom rośnie - 30,35,40,45... niedługo 50.
        >

inteligencja im do 50 urosla?
        razem czy osobno?
      • hleb Re: Jeszcze w temacie "kto winien?!!!" 06.12.05, 12:26
        PRAWICY ?!!!!
      • koloratura1 Re: Jeszcze w temacie "kto winien?" 06.12.05, 15:14
        galba napisał:

> Kaczorom rośnie - 30,35,40,45... niedługo 50.
        >
        > Dziennikarze-politycy z Agory powinni się zastanowić ile procent poparcia
        > przybywa PiSowi po każdym chamskim ataku GW czy Tok FM na polityków prawicy.
        > Myślę, że Jarosław Kaczyński nie musi robić nic - wystarczy, że będzie siedział
        >
        > i patrzył jak Michnik i jego koledzy załatwiają mu coraz wyższe słupki w
        > wykresach sondażowych.

A po paru następnych atakach będzie: 55, 60 ... 100, 105...%
    • mamgotamgo [...] 06.12.05, 10:57
    • gmork1 Re: Kaczyńscy chcą całej władzy: wybory na wiosnę 06.12.05, 11:00
      Sondaże badają poparcie dla parti, ale nikt nie wpadł na to, żeby wysondować ilu Polkaów zamierzałoby pójść do wiosennych wyborów.
      Niech PiS zrobi wcześniejsze wybory- i się zdziwią, bo ich wyborcy znudzeni tym cyrkiem wogóle nie wyjdą z domów.
    • ajkaj proroctwo, wizjonerstwo, straszenie 06.12.05, 11:05
      bo PiS chce władzy to zagłada, ale jak PiS ma coś robić z SO, LPR to groza, Boże
      widzisz, a nie grzmisz?
      Ale się k.... boicie tego PiS, aż miło patrzeć jak robicie w porcięta,
      niszczycie - szeregi PiS rosną, opluwacie - notowania rosną, to jakaś hydra
      pewnie..., na szczęscie dla tego kraju niezbędna...
      • carlitos35 Re: Si, si ! - Hydra. 06.12.05, 11:15
    • konrad31345 Jesień nasza, wiosna NASZA :) 06.12.05, 11:10
      • bio.mum [...] 06.12.05, 11:18
      • mayen Re: Jesień nasza, wiosna NASZA :) 06.12.05, 12:20
        A lato muminków :)
      • prphts Re: Jesień nasza, wiosna NASZA :) 06.12.05, 12:45
        konrad31345 napisał :

Jesień nasza, wiosna NASZA :)

Tak jest!
    • carlitos35 Re:Ale "nie przekonał jeszcze do wcześniejszych 06.12.05, 11:12
      wyborów Ojca Rydzyka".

Przekona ?
      • r0b0l z bożą pomocą na pewno. 06.12.05, 11:17
        a jeszcze pewniej przyznaną koncesją na wszystkie kanały mediów państwowych.
        co się bezbożnicy, pedalstwo i POróbstwo mają produkować na antenach skoro naród łaknie słowa bożego?
        • carlitos35 Re: z bożą pomocą na pewno - i na nowych.... 06.12.05, 11:29
          ... stadionach !
          • r0b0l [...] 06.12.05, 11:42
            • pamin1 Re: z bożą pomocą na pewno - i na nowych.... 06.12.05, 11:45
              r0b0l napisał:

> dziś rozmawiałem z takim który za darmo będzie pilnował TEJ HOŁOTY na
              stadionac
              > h.
              > Zamknąć, ustawić cekaemy i nie karmić...słowa Polaka i Katolika
              > ot, taka katolicko narodowa fantazja.
              > Czytałem wywiad z ministrem Mellerem: w Polsce nie było rewolucji.
              > No to wszystko przed nami.
              > Pod ścianę kontrę, na latarnie pedała, do lochu ateistę. A pomniejszych do
              kop
              > ania rowów w imię starego hasła o pracy i wolności.
              >
              > A niepoprawnych do psychiatryka. Nie trzeba szukać nowych rozwiązań skoro sa
              ju
              > ż gotowe i wypróbowane w zasięgu ręki.
              > Coś mi się wydaje że za jakieś 10 lat RP XXX skończy hucznie na jakimś
              trybun
              > ale międzynarodowym

A kto te rozwiazanie wyprobowywal? Czy to nie ci, ktorzy dzisiaj tak bronia
              zagrozonej przz ciemnogrod demokracji? A ja dzis rozmawialem z takim
              jednym......smieszne.
              • r0b0l Re: z bożą pomocą na pewno - i na nowych.... 06.12.05, 12:04
                inne narody się ucza na błędach.
                A Polacy od boleści i błędów już do reszty ogłupieli.
                Ten naród po prostu MUSI mieć bat nad sobą, wtedy jest szczęśliwy.
                Wszystkie dotychczasowe rewolucje na świecie pokazały że nie prowadzą do niczego lepszego
        • bio.mum Re: z bożą pomocą na pewno. 06.12.05, 11:55
          r0b0l napisał:

> a jeszcze pewniej przyznaną koncesją na wszystkie kanały mediów państwowych.
          > co się bezbożnicy, pedalstwo i POróbstwo mają produkować na antenach skoro
          naró
          > d łaknie słowa bożego?

A propos mediów, Kur..ski w Dzienniku Łódzkim napisał, że nie ma nic przeciwko
          temu, żeby objąć stanowisko szefa KRRiT. I że ma juz plan jak tym pokierować.
          Jego głównym celem byłoby odpolitycznienie TVP:)))

Z Bożą i Pospieszalskiego pomocą:))
          • silesius.monachijski bardzo lubie ogladac programy Pospieszalskiego 06.12.05, 12:15
            w TVP to wyjatek; w innych telewizjach (np. niemieckiej, wlöoskiej) to nic
            nowego

bio.mum napisała:

> r0b0l napisał:
            >
            > > a jeszcze pewniej przyznaną koncesją na wszystkie kanały mediów państwowy
            > ch.
            > > co się bezbożnicy, pedalstwo i POróbstwo mają produkować na antenach skor
            > o
            > naró
            > > d łaknie słowa bożego?
            >
            >
            > A propos mediów, Kur..ski w Dzienniku Łódzkim napisał, że nie ma nic
            przeciwko
            > temu, żeby objąć stanowisko szefa KRRiT. I że ma juz plan jak tym pokierować.
            > Jego głównym celem byłoby odpolitycznienie TVP:)))
            >
            >
            > Z Bożą i Pospieszalskiego pomocą:))
            • bio.mum Re: bardzo lubie ogladac programy Pospieszalskieg 06.12.05, 12:19
              silesius.monachijski napisał:

> w TVP to wyjatek; w innych telewizjach (np. niemieckiej, wlöoskiej) to nic
              > nowego

Nawet gdyby Pospieszalski zaprosił samego Woodego Allena nie oglądałabym tego.
              Widzialam jeden odcinek. W zupełności mi wystarczy.
              • silesius.monachijski Re: bardzo lubie ogladac programy Pospieszalskieg 06.12.05, 12:39
                tez widzialem 2-3 tazy: jakie poglady pospieszalski ma, kazdy wie; ze program
                jest kontrowersyjny? to dobrze; lepiej taki program, niz te z gory
                ukladane "papki", gdzie kazde pytanie i kazda odpowiedz wydaja sie byc z gory
                przygowane; moze to moje ideologiczne skrzywienie (ale ktoz go nie ma), ale
                wole pospieszalskiego od durczoka

bio.mum napisała:

> silesius.monachijski napisał:
                >
                > > w TVP to wyjatek; w innych telewizjach (np. niemieckiej, wlöoskiej) to ni
                > c
                > > nowego
                >
                > Nawet gdyby Pospieszalski zaprosił samego Woodego Allena nie oglądałabym
                tego.
                > Widzialam jeden odcinek. W zupełności mi wystarczy.
            • r0b0l Re: bardzo lubie ogladac programy Pospieszalskieg 06.12.05, 14:16
              ja też je lubię i chętnie oglądam.
              Nawet chętniej niż TVtrwam.
              Wtorkowe pogadanki Urbana też lubiłem oglądać bo jak Pan Urban mówił ŻE NIEPRAWDĄ JEST to było wszystko wiadomo.
              Celowo użyłem określenia Pan bo choć Świnia to z charakterem, czego nie można powiedzieć o innych świniach prawych i lewych
          • r0b0l Re: z bożą pomocą na pewno. 06.12.05, 13:45
            no to alleluja i do przodu.
            Będzie lot swobodny a potem plask!!!
            Zamiast wielkiego BUUM
    • kot19991 Re: Kaczyńscy chcą całej władzy: wybory na wiosnę 06.12.05, 11:18
      Nie rozśmieszajcie mnie redaktorzy !!!!
      Nie piszcie głupot, że Kaczyński tworzy partię prawicy.
      Kaczyński tworzy socjalizm. Niestety on sam o tym nie wie.
      • jerra1 Re: Kaczyńscy chcą całej władzy: wybory na wiosnę 06.12.05, 11:26
        Tak jest, to czysty socjalizm z ludzką twarzą, w otoczce światopoglądowej Radia
        Maryja etc.
      • bio.mum Lech Wałęsa Rulez! 06.12.05, 11:28
        Ale PiSiory muszą być szczęśliwe. Nie dość, że od dwóch miesięcy serwują nam
        polityczną woltyżerkę prosto z Puszczy Kampinowskiej...to na dodatek robią z
        ludzi baranów. To niby Tusk nie szanuje ludzi?? Tusk przynajmniej mówi co
        mysli, a nie kombinuje jak dwie przyciężkawe kaczki pod górę.

Lech Wałęsa miał rację. Te dwa kurduple potrafią tylko
        walczyć. Szkoda, że nie potrafią rządzić. ...Panie Lechu ! Pisał Pan - Dobrze,
        że wybory nie trwają non stop. Zdziwko, co?? Okazuje się, że jak Kaczory
        postanowią, że trwają, to trwają. Widocznie oni tez wiedzą, że inaczej koniec
        imprezy. I gratuluję pomysłowości. Na wiosnę to juz tylko PiSiory pójdą
        głosowac na Bonaparstków. Ja na pewno nie! A potem będę się drapać po tych
        swoich kaczych jajkach z radości, że znowu CAŁY NARÓD ich wybrał.
        • dundrub Re: Lech Wałęsa Rulez! 06.12.05, 11:30
          wiec panie nie daj im tej satysfakcji i idz glosowac.. i tyle mozesz zrobic
          howgh!
        • silesius.monachijski Ale skad on nowego Wachowskiego wytrzasnie?? 06.12.05, 11:33
          albo innego s.p. Falandysza? niech jednak pozostanie przy lowieniu swiatecznych
          karpii

bio.mum napisała:

> Ale PiSiory muszą być szczęśliwe. Nie dość, że od dwóch miesięcy serwują nam
          > polityczną woltyżerkę prosto z Puszczy Kampinowskiej...to na dodatek robią z
          > ludzi baranów. To niby Tusk nie szanuje ludzi?? Tusk przynajmniej mówi co
          > mysli, a nie kombinuje jak dwie przyciężkawe kaczki pod górę.
          >
          > Lech Wałęsa miał rację. Te dwa kurduple potrafią tylko
          > walczyć. Szkoda, że nie potrafią rządzić. ...Panie Lechu ! Pisał Pan -
          Dobrze,
          > że wybory nie trwają non stop. Zdziwko, co?? Okazuje się, że jak Kaczory
          > postanowią, że trwają, to trwają. Widocznie oni tez wiedzą, że inaczej koniec
          > imprezy. I gratuluję pomysłowości. Na wiosnę to juz tylko PiSiory pójdą
          > głosowac na Bonaparstków. Ja na pewno nie! A potem będę się drapać po tych
          > swoich kaczych jajkach z radości, że znowu CAŁY NARÓD ich wybrał.
          • dundrub Re: Ale skad on nowego Wachowskiego wytrzasnie?? 06.12.05, 11:34
            eee tam wachowski..
            wchodzimy jna wyzszy poziom Teraz KURSKI My ;)
          • bio.mum Całe życie śmiałam sie z Wałęsy 06.12.05, 11:46

> albo innego s.p. Falandysza? niech jednak pozostanie przy lowieniu
            swiatecznych
            >
            > karpii

A teraz zwracam mu honor. Będę uważniej czytała to, co pisze. Przecież to
            jasnowidz! Apeluję do wszystkich poważnych tygodników w Polsce - proszę
            zatrudnić pana Lecha w charakterze felietonisty!! Macie moje 5 złotych co
            tydzień.
            • silesius.monachijski A ja na odwrot 06.12.05, 11:53
              juz mu kiedys te "felietony" we wprost pisali i drukowali (zreszta falandysz
              tez); chyba, ze w nie zacznie pisac; w ramach narodowego pojednania

bio.mum napisała:

>
              > > albo innego s.p. Falandysza? niech jednak pozostanie przy lowieniu
              > swiatecznych
              > >
              > > karpii
              >
              >
              > A teraz zwracam mu honor. Będę uważniej czytała to, co pisze. Przecież to
              > jasnowidz! Apeluję do wszystkich poważnych tygodników w Polsce - proszę
              > zatrudnić pana Lecha w charakterze felietonisty!! Macie moje 5 złotych co
              > tydzień.
              • bio.mum Re: A ja na odwrot 06.12.05, 11:58

> juz mu kiedys te "felietony" we wprost pisali i drukowali (zreszta falandysz
                > tez); chyba, ze w nie zacznie pisac; w ramach narodowego pojednania

A co to jest "Wprost"? Ja nie mówię o tabloidach.
                • silesius.monachijski Re: A ja na odwrot 06.12.05, 12:07
                  chyba, ze tygodnik powszechny Walese przygarnie; a moze gazeta polska zrobi nam
                  niespodzianke na swieta?

bio.mum napisała:

>
                  > > juz mu kiedys te "felietony" we wprost pisali i drukowali (zreszta faland
                  > ysz
                  > > tez); chyba, ze w nie zacznie pisac; w ramach narodowego pojednania
                  >
                  >
                  > A co to jest "Wprost"? Ja nie mówię o tabloidach.
      • koloratura1 Re: Kaczyńscy chcą całej władzy: wybory na wiosnę 06.12.05, 15:28
        A co, Kot, powiesz na to; Kaczyński tworzy partię socjalistycznej prawicy?

Wiem, wiem, z punktu widzenia politologii, filozofii, ekonomii, itd., itp., to
        kompletnie nonsensowne określenie. Ale ten kraj już widział i przeżył tyle
        nonsensów, że nic nam nie straszne.
        No i mamy szansę (a raczej - persoalnie - Kaczory mają), wkroczyć twórczo do
        historii owych ww. nauk...
        • kuznica24 Re: Kaczyńscy chcą całej władzy: wybory na wiosnę 06.12.05, 15:39
          Europa już przezyła partię Narodowych Socjalistów.
          • joasia_ta Re: Kaczyńscy chcą całej władzy: wybory na wiosnę 06.12.05, 15:42
            kuznica24 napisał:
            > Europa już przezyła partię Narodowych Socjalistów.

Europa przezyla, ale pare milionow ludzi nie przezylo
            • kuznica24 Re: Kaczyńscy chcą całej władzy: wybory na wiosnę 06.12.05, 15:52
              Ale takie połączenie propagandy narodowej i socjalistycznej wyborców wręcz
              oszałamia.
              Dlatego boję się, że sondaże nie kłamią, a co z tą władzą zrobi J.K. to już
              inna sprawa.
              Na szczęście historia powtarza się jako farsa.
              Cociaż to podobieństwo wzrostu i te kompleksy w stosunkach z kobietami mogą
              zastanawiać.
    • nazgul7 Re: Kaczyńscy chcą całej władzy: wybory na wiosnę 06.12.05, 11:22
      Kraj kretynów i tyle. Populiści to nie LPR, czy Samoobrona, ale właśnie PiS.
      Większych populistów nie ma w tym kraju. Wstydzę się, że mieszkam w takim
      cyrku...
    • niemiec.niemiec Re: Kaczyńscy chcą całej władzy: wybory na wiosnę 06.12.05, 11:24
      I po co byly te brednie o koalicji PiS z Samoobrona? Po co ta cala manipulacja?
      • bio.mum No to ja będę aż do skutku 06.12.05, 11:30

Może to i dobrze. Może dyktator Jarosław Kaczyński nie będzie tylko "głupkiem
        na
        świeczniku". Może to będzie mądra dykta-tura? Może prawdą jest, że Polacy
        nie mają władzy lubić, tylko sie jej bać? Bo inaczej głupieją i zachowują się
        jak dzieci we mgle?? Może niech nas weźmie wszystkich "za mordy", może wtedy
        będziemy szczęsliwi?? Skoro on taki inteligentny i przewiduje kilka ruchów do
        przodu, może rzeczywiście ma w planach nas wszystkich uszczęśliwić??
        • dundrub Re: No to ja będę aż do skutku 06.12.05, 11:32
          cos w tym jest...
          bismarck w 18 roku powiedzial ze jesli polska ma nie istniec, to wystarczy polakom pozwolic rzadzic..
          pilsudski trzymal za kaganiec (rowniez oswiaty) na pyskach i jakos szlo.. ;)
          • silesius.monachijski Eeee tam, "nasz narod jak lawa, z wierzchu.... 06.12.05, 11:40
            nikt "tego ognia" nie bedzie w stanie okielznac

dundrub napisał:

> cos w tym jest...
            > bismarck w 18 roku powiedzial ze jesli polska ma nie istniec, to wystarczy
            pola
            > kom pozwolic rzadzic..
            > pilsudski trzymal za kaganiec (rowniez oswiaty) na pyskach i jakos szlo.. ;)
            >
            • dundrub Re: Eeee tam, "nasz narod jak lawa, z wierzchu... 06.12.05, 12:01
              > nikt "tego ognia" nie bedzie w stanie okielznac

najgorsze, ze my sami tez nie..
              dla ciebie spalam sie ;)
        • silesius.monachijski Re: No to ja będę aż do skutku 06.12.05, 11:35
          mnie sie wydaje, ze cerber sie pogniewal na ten wszesniejszy watek, dozyczacy
          najwczesniejszych faz rozwojowych blizniakow

bio.mum napisała:

>
          > Może to i dobrze. Może dyktator Jarosław Kaczyński nie będzie tylko "głupkiem
          > na
          > świeczniku". Może to będzie mądra dykta-tura? Może prawdą jest, że Polacy
          > nie mają władzy lubić, tylko sie jej bać? Bo inaczej głupieją i zachowują się
          > jak dzieci we mgle?? Może niech nas weźmie wszystkich "za mordy", może wtedy
          > będziemy szczęsliwi?? Skoro on taki inteligentny i przewiduje kilka ruchów do
          > przodu, może rzeczywiście ma w planach nas wszystkich uszczęśliwić??
          • bio.mum Re: No to ja będę aż do skutku 06.12.05, 11:38

> mnie sie wydaje, ze cerber sie pogniewal na ten wszesniejszy watek, dozyczacy
            > najwczesniejszych faz rozwojowych blizniakow

Chodzi ci o to, że pełna podziwu co to przenikliwosci Jarosława K. wysnułam
            przypuszczenie, że juz jako plemnik planował kilka ruchów naprzód?
            • silesius.monachijski Re: No to ja będę aż do skutku 06.12.05, 11:42
              tak mnie sie wydaje; wogole cenzor jakos taki oziebly seksualnie, czy co? kazdy
              watek, nawet kulturalny, i lekko "zahaczajacy" o temat, jest wycinany; hmm,
              fobia jakas czy co?

bio.mum napisała:

>
              >
              > > mnie sie wydaje, ze cerber sie pogniewal na ten wszesniejszy watek, dozyc
              > zacy
              > > najwczesniejszych faz rozwojowych blizniakow
              >
              >
              > Chodzi ci o to, że pełna podziwu co to przenikliwosci Jarosława K. wysnułam
              > przypuszczenie, że juz jako plemnik planował kilka ruchów naprzód?
              • bio.mum Re: No to ja będę aż do skutku 06.12.05, 11:48

> tak mnie sie wydaje; wogole cenzor jakos taki oziebly seksualnie, czy co?

Wytrwale pracuję na swojego pierwszego politycznego bana. Będe miała co wnukom
                opowiadać.
                • silesius.monachijski Re: No to ja będę aż do skutku 06.12.05, 12:09
                  jakby co, to sie z Toba solidaryzuje; cenzura to dla mnie czerwona plachta na
                  byku

bio.mum napisała:

>
                  > > tak mnie sie wydaje; wogole cenzor jakos taki oziebly seksualnie, czy co?
                  >
                  >
                  > Wytrwale pracuję na swojego pierwszego politycznego bana. Będe miała co
                  wnukom
                  > opowiadać.
          • borrus Przychodzi kaczka do kaczora 06.12.05, 14:31
            a kaczor, też kaczka...

ANAS PENELOPE - KACZKA ŚWISTUN, bo ciągle swista na niejakiego Kazia
    • mangold Hehe..a może "sondażownie" zdominowane są przez 06.12.05, 11:34
      tzw. komuchów...buahahahaha to by duzo tłumaczyło...Słodzcie tak dalej
      Kaczuszkom, niech się zdziwią buahahaha
    • domk1 15% FREKWENCJA I KACZORY ZBIORĄ 80% GŁOSÓW. 06.12.05, 11:35
      Zmobilizują rodzinę i kolesiów, obiecają kasę - i będą zarządzać tym
      nieszczęsnym kraikiem przez dłuuuuuuugie lata.
      Biedna ta nasza Polska.
    • werter-6 Kaczyńscy są nawiększym zagrozeniem dla Polski 06.12.05, 11:43
      od conamniej pól wieku!!Coś trzeba z "tym" zrobić! Ale co? A może to pytanie
      retoryczne??
      • silesius.monachijski Trzeba im tylko oddac to, co im sie nalezy: 06.12.05, 11:49
        podziw i szacunek: zyle lat byli atakowani ponizej pasa i wygrali; godne
        podziwu; mysle, ze im bardziej GW ich atkuje, tym bardziej im "rosnie"; dotyczy
        oczywiscie tez innych mediow; po ostatniej kampanii prezydenckiej, kiedy prawie
        wszytskie media - oprocz - rydzyka w bezczelny sposob atakowaly l.kaczynskiego
        i promowaly tuska, wielu ludzi w Polsce stanelo po stronie "bitego i kopanego";
        jezeli GW chce kaczynskim dalej nabijac punkty procentowe, to niech dalej go
        tak bezceremonialnie atakuje; mysle, ze po 2-3 miesiacach takiej kampanii, PiS
        bedzie miec 60 % poparcia (tyle ile ma w tej chwili l.kaczynski); no chyba, ze
        to jakis nowy tajemny plan michnika, i juz dawno sie z kaczynskimi dogadal

werter-6 napisał:

> od conamniej pól wieku!!Coś trzeba z "tym" zrobić! Ale co? A może to pytanie
        > retoryczne??
        • r0b0l adolf H też był poniżany 06.12.05, 11:52
          • silesius.monachijski Re: adolf H też był poniżany 06.12.05, 12:10
            ale chyba z troche innego powodu (o czym juz na forum byla mowa)
            • r0b0l Re: adolf H też był poniżany 06.12.05, 13:47
              i też miał furę kompleksów. A na dodatek lubił to samo co Jarosław Prezes
              • silesius.monachijski Re: adolf H też był poniżany 06.12.05, 13:59
                o jaroslawie prezesie nic mi nie wiadomo (na tych parado-hucpach raczej nie
                bywa); o adolfie zas wiedze posiadam

r0b0l napisał:

> i też miał furę kompleksów. A na dodatek lubił to samo co Jarosław Prezes
                • r0b0l Re: adolf H też był poniżany 06.12.05, 14:35
                  oficjalnie to nie można się dowiedzieć bo zdrada stanu albo gorzej.

z gejami nie trzymam ale w pewnych kręgach naukowych było o tym słychać. Zreszą Wałęsa wypowiedział się kiedyś dobitnie.
                  A jego mimo wszystko szanuję za zdrowy rozsądek jakiego brak wielu politykom.
                  Adolf też tępił radykalnie homo, to ponoć charakterysytczne dla krypto.
                  Trzeba by spytać jakiegoś tęczowego czy innego homika o zdanie, znasz kogoś?
        • konrad31345 W rzeczywistości PiS ma ponad 50% 06.12.05, 11:59
          Nie martw się, sondaże zawsze zaniżały poparcie dla PiS-u / Kaczyńskiego.

Wybory wiosną i dwubiegunowy podział PiS / PO - to najlepsze wyjście dla Polski.
    • belferka63 Re: Kaczyńscy chcą całej władzy: wybory na wiosnę 06.12.05, 11:44
      A tu tymczasem LPR wycofuje poparcie dla rządu!

Hi hi hi hi...
    • maruda.r Chyba troszkę za wcześnie 06.12.05, 11:44

Jeśli PiS nie zgromadzi większości i Sejm nie uchwali budżetu do końca stycznia,
      prezydent Lech Kaczyński będzie miał prawo rozwiązać parlament. PiS już zaczął
      szantażować sejmowych partnerów.

Niekoniecznie. Istnieje możliwość przedłużenia terminu.
      Ustawa na 2001 została przyjęta 1 marca 2001
      Ustawa na 2002 została przyjęta 14 marca 2002.

Ponadto:

Art. 225
      Jeżeli w ciągu 4 miesięcy od dnia przedłożenia Sejmowi projektu ustawy
      budżetowej nie zostanie ona przedstawiona Prezydentowi Rzeczypospolitej do
      podpisu, Prezydent Rzeczypospolitej może w ciągu 14 dni zarządzić skrócenie
      kadencji Sejmu.

Art. 219
      4. Jeżeli ustawa budżetowa albo ustawa o prowizorium budżetowym nie weszły w
      życie w dniu rozpoczęcia roku budżetowego, Rada Ministrów prowadzi gospodarkę
      finansową na podstawie przedłożonego projektu ustawy.

Tak więc najwcześniej w czerwcu.

• tom481 Re: Kaczyńscy chcą całej władzy: wybory na wiosnę 06.12.05, 11:47
      Ludzie !!! zróbcie coś i obalcie Kaczorów!!!
      • pamin1 Re: Kaczyńscy chcą całej władzy: wybory na wiosnę 06.12.05, 11:47
        tom481 napisała:

> Ludzie !!! zróbcie coś i obalcie Kaczorów!!!

Czemu ludzie? Sam sobie obal.....
      • marcel241 Re: Kaczyńscy chcą całej władzy: wybory na wiosnę 06.12.05, 11:56
        tom481 napisała:

> Ludzie !!! zróbcie coś i obalcie Kaczorów!!!

ja tam jestem za, siedzimy przy kompach i tylko narzekamy
        nie dajmy wygrac Kaczorom w przyszlych wyborach! chyba sa jeszcze jakies szanse
        dla PO
        nie wieze w to ze cala Polska to kretyni, ale narzekacze ktorym ciagle zle, ale
        nic nie robia zeby to "zle" na "dobrze" zmienic
        • pamin1 Re: Kaczyńscy chcą całej władzy: wybory na wiosnę 06.12.05, 12:06
          marcel241 napisała:

> tom481 napisała:
          >
          > > Ludzie !!! zróbcie coś i obalcie Kaczorów!!!
          >
          > ja tam jestem za, siedzimy przy kompach i tylko narzekamy
          > nie dajmy wygrac Kaczorom w przyszlych wyborach! chyba sa jeszcze jakies
          szanse
          > dla PO
          > nie wieze w to ze cala Polska to kretyni....

Ja zaczynam juz wiezyc.....A mowili ze wszystkie nieuki glosowaly na PiS. :)))
          • majka688 Re: Kaczyńscy chcą całej władzy: wybory na wiosnę 06.12.05, 15:06
            wierzyć pisze się przez "rz", przyhamuj z emocjami, bo zapominasz polskiego.
    • banfield Dziwi trochę tak niski wynik PIS-u w sondażach. 06.12.05, 11:53
      Wśród moich znajomych -zupełnie przeciętnych , tak jak ja - jest tak : albo
      głosuję na PIS , albo na nikogo .Inne ugrupowanie to tylko jednostki , no może
      PO ma jeszcze troszkę zwolenników, ale z PIS to nie ma porównania.
      • panzerviii Nie jest to chyba, aż tak zły pomysł 06.12.05, 12:18
        Co prawda głosowałewm i będę głosował na PO, ale gdyby w wyniku wyborów,
        Samobrona i LPR, nie mówiąc o PSL (chciaż tam by się znalazło ze dwóch
        polityjków godnych szacunku jak Kalinowski) zostały posłane w niebyt historii,
        to nie byłoby to takie złe.

W sumie takie wybory to jak poddanie laxigenu w celu oczyszczenia organizmu ze
        szkodliwych substancji jak LPR i Samobrona.

Nawet jeżeli PiS miałby wygrać, to wolę silny PiS, niż schlebiający populistom.
        W sumie PiS to nie tylko złotusty żelazny Ludwik, ale kilku mądrych ludzi się
        tam znajdzie jak Marszałek Borusewicz, który głosował przeciw utrąceniu Stefana
        Niesiołowskiego.

Kaczyńscy niewątpliwie prą do władzy, ale z drugiej strony to nadpremier Jarek
        jest pragmatyczny do bólu i księzycowych dla gospodarki pomysłów realizować nie
        będzie. A kogo obchodzą gejei lesbijki jakby gospodarka miała byc niezniszczona
        (chociaż z duzym niesmakiem patrzyłem jak w Poznaniu policjaci wyciągali
        nawiedzone dziewczny za nogi i włosy a w tle krzyki młodzieżówki faszystowskiej
        LPR, ładnych nieśmiałych blondynek się tak nie traktuje, nawet jeśli są
        egzaltowane)

PO co jest dla mnie ważne też zyska. Jej wyborcy wykształceni uświadomieni i
        zdyscyplinowani na wybory się udadzą. Najlepiej jakby wybory odbyły się za rok
        Pi S zdązyłby się wypalić.
        • majka688 Re: Nie jest to chyba, aż tak zły pomysł 06.12.05, 15:15
          Zapomniałeś o SLD. Trzeba jeszcze trochę czasu, aby zebrać twarde dowody na ich
          przestępczą działalność. Dopiero wtedy stałby się realny system dwupartyjny.
          Należałoby też przedtem powalczyć o JOW (tzn. przed następnymi wyborami).
    • hanys.monachijski [...] 06.12.05, 11:57
    • superkulfon chca na wiosne bo jesienia bedzie za pozno 06.12.05, 12:01
      wtedy notowania PiS spadna na leb na szyje i PiS skonczy jak aws. Okaze sie ze
      wszystkie zapowiedzi to byly gruszki na wierzbie przy ktorych obietnice SLD
      byly gruszkami na gruszy. Oby narod polski nie okazal sie az tak ciemny i
      pokazal tym nieudacznikom-politykierom z PiS gdzie ich miejsce tak jak kiedys
      pokazal Porozumieniu Centrum
      • pamin1 Re: chca na wiosne bo jesienia bedzie za pozno 06.12.05, 12:08
        superkulfon napisał:

> wtedy notowania PiS spadna na leb na szyje i PiS skonczy jak aws. Okaze sie
        ze
        > wszystkie zapowiedzi to byly gruszki na wierzbie przy ktorych obietnice SLD
        > byly gruszkami na gruszy. Oby narod polski nie okazal sie az tak ciemny i
        > pokazal tym nieudacznikom-politykierom z PiS gdzie ich miejsce tak jak kiedys
        > pokazal Porozumieniu Centrum

SLD to nawet nie obiecwal, ze stworzy struktury mafijne i rozpleni
        korupcje...Ot maladcy....
    • haira Re: Kaczyńscy chcą całej władzy: wybory na wiosnę 06.12.05, 12:03
      sondaże już raz wygrały wybory,ostatnie,historia lubi się powtarzać,tylko kto
      zwycięzcą a kto pokonanym tego nikt nie wie...
    • levinas Re: Kaczyńscy chcą całej władzy: wybory na wiosnę 06.12.05, 12:06
      Mi sie wydawalo, ze to Samoobrona grozila PiSowi przedterminowymi wyborami... a
      z Gazety sie dowiaduje, ze to jednak nie tak, bo to wszystko sztuczki PiS.
      Jakby napisali, ze dziadek to baba z wasami to inteligencja tez by uwierzyla...
      wiadomo... postmodernizm... rzeczywistosc jak plastelina.

• silesius.monachijski Gazeta walczy o naklad; pisza, co gawiedz kupi 06.12.05, 13:01
        a w sw. Mikolaja "gazeciarze" opowiadaja sympatyczne bajki

levinas napisała:

> Mi sie wydawalo, ze to Samoobrona grozila PiSowi przedterminowymi wyborami...
        a
        >
        > z Gazety sie dowiaduje, ze to jednak nie tak, bo to wszystko sztuczki PiS.
        > Jakby napisali, ze dziadek to baba z wasami to inteligencja tez by
        uwierzyla...
        >
        > wiadomo... postmodernizm... rzeczywistosc jak plastelina.
        >
        >
        >
    • aaronbund Wybory,to kolejny element planu oszczędnego pań- 06.12.05, 12:11
      stwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka