piesek.leszek 21.12.05, 08:30 A co na to RADIO MARYJA ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
betty_boop Re: Kwaśniewski zeznawał w procesie beatyfikacyjn 21.12.05, 08:36 Radio Maryja zapewne bez zmian "trzeba siać, siać...i zbierać" Odpowiedz Link Zgłoś
mlody_junak Re: Kwaśniewski zeznawał w procesie beatyfikacyjn 21.12.05, 10:02 jak będzie proces beatyfikacyjny ojca rydzyka to ja chcę byc świadkiem! chociaż to ja tu jakiś gruby oksymoron palnąłem.. świętość i rydzyk.. nie, to niemożliwe! wypluj to słowo! tfu! a kysz! u kaduka! do diabła! fe! Odpowiedz Link Zgłoś
omegan6 Radio Maryja chyba dostaje zawału haha:D 21.12.05, 11:30 Znając to środowisko pewnie za niedlugi okres czasu odetną sie od JPII,uznając go za ukrytego masona,chcącego doprowadzić do upadłosci polski,przez członkostwo w UE... Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu Jak zadekowac Prezia? Zrobic go na katolika 21.12.05, 15:20 Jak trzeba to Prezio dostaje z Nowego Jorku niebieskie szkla kontaktowe i w wyborach wygrywa bo tak strasznie sie podoba glosujacym przyglupom, a jak trzeba to uchodzi za katolika. Tym razem nie chodzi o wygranie wyborow, a o swiadectwo moralnosci: Patrzcie glupie jaki ja jestem zaprzyjazniony z waszym Papiezem, awy chcecie mnie po sadach ciagnac i oskarzacie ze wzialem od Rosjan 1 miliard dolarow lapowki i inne milionowe transakcje? Odpowiedz Link Zgłoś
j.kuron CZY MOŻNA KPIĆ Z PAPIEŻA KAŻĄC SIWCOWI GO.. 21.12.05, 14:36 CZY MOŻNA KPIĆ Z PAPIEŻA KAŻĄC SIWCOWI GO MAŁPOWAĆ, A POTEM GRAĆ ŚWIĘTEGO? NIEDOCENIALIŚMY MOŻLIWOŚCI PREZIA. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: Kwaśniewski zeznawał w procesie beatyfikacyjn 21.12.05, 10:23 betty_boop napisała: > Radio Maryja zapewne bez zmian "trzeba siać, siać...i zbierać" ----------------------------------------- siać,siać .......nienawiść,antysemityzm,homofobię według starych przedwojennych zasad KK. Odpowiedz Link Zgłoś
ks.krzysztof Co na to sataniści z Radia Maryja? 21.12.05, 08:37 Mam nadzieję, że krew im się gotuje tak jak mnie na myśl o ich statucie nadawcy społecznego! Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Proponuję wprowadzić nową kategorię ! 21.12.05, 11:40 Nadawca aspołeczny ! Do podstawowych zadań nadawcy aspołecznego należą: - dzielenie społeczeństwa wg wydumanych zasad - szukanie wroga - wskazywanie wroga - organizowanie polowań na czarownice (z nagonką) - pozbawianie emerytów problemów z nadwyżką emerytalną - kształcenie nowych paranoików szukających wyimaginowanych przeinaczeń w innych mediach. - urządzanie zbiórek na szczytne cele z przeznaczeniem pieniędzy na urządzenia do rozgłaszania apeli o zbiórki na szczytne cele. - dystrybucja beretów Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Re: Proponuję wprowadzić nową kategorię ! 21.12.05, 14:16 Dokladnie to robili Komandosi czyli synkowie krwawych UB-owcow wiadomego pochodzenia z Aleji Przyjaciol (mieszkali blisko pracy kolo UB). Rodem z Kominternu. Jak tatusiowie stracili absolutna stalinowska wladze po 1956, zostali pulawianami, w 1968 jeszcze raz probowali zeby w 1980 zostac "bohaterami" odnowy. Adas byl prowodyrem na UW razem z Kasmanem, Brusem, itd. Zostalo mu to do dzisiaj. A Kwach sie tez znalazl na miejscu po wyszkoleniu w Moskwie i magisterium z WF a Polsce. Dzis synkowie maja sie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 A kiedy będzie zeznawał na swoim procesie??? 21.12.05, 08:43 A potem będzie się spowiadał kapelanowi więziennemu. Episkopat będzie się zastanawiał nad aktem łaski dla prezia. Potem prawicowy prezio przychyli się do tego. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
tatamajaja niestety już po świętach a mogłby pojść do pierdla 21.12.05, 12:19 jeszcze przed Wigilią. To byłby dla Polaków wspaniały prezent od Kaczora Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: niestety już po świętach a mogłby pojść do pi 21.12.05, 12:50 tatamajaja napisał: > "jeszcze przed Wigilią. To byłby dla Polaków wspaniały prezent od Kaczora." Masz rację, bez procesu to byłby prezent. Ale Ziobro udowodniłby,że to własciwy wynik prawa i sprawiedliwości. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
szoppracz1 Lepiej by było, gdyby Rzeczpospolita... 21.12.05, 09:07 Lepiej by było, gdyby Rzeczpospolita sowiedziała się, co to za cwaniaczek wynosi takie wiadomości. Przecież wszystko, co jest związane z procesem beatyfikacyjnym jest TAJNE/POUFNE. Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 KWACHU - NIE OŚMIESZAJ SIĘ JUŻ NA KONIEC. 21.12.05, 09:12 Jesteś żałosny z tym włażeniem klechom do d.... A oni i tak na ciebie plują. Niczego się nie nauczyłeś przez te 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan58 W SWOIM? TOŻ TO ŚWIĘTOSZEK od dawna 21.12.05, 09:20 W SWOIM? TOŻ TO ŚWIĘTOSZEK od dawna. I chodzi do kościoła , kiedy zbiera punkty u gawiedzi. Magister jednak nie żałuje, że stale kłamie...to tylko świętoszkiem pozostanie i na tym koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
goldilock Re:" Mojzesz" komuchow magister uczciwy 21.12.05, 09:53 zeznawal. A kto da wiare jego zeznaniom ? Bedzie tak zeznawal jak wiatr (albo kasa) powieje. Zeznawal tak cale zycie. Pan szacowny magister - the linchpin of all GTWs. Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 JAKI SWIETY TACY SWIADKOWIE!! 21.12.05, 09:54 To jest farsa oglasznie swietym tylko dlatego, ze byl papierzem bo naprawde to ni dobrego dla chrzescijanstwa nie zrobil, nie anulowal zadnego ze sredniowiecznych dogmatow nie majacych zadnego uzasadnienia w Pismie. Nie zrobil nic dla zblizenia z kosciolami protestanckimi a jednosc widzial jako podporzadkowanie chrzescijan Watykanowi. Koscioly protestanckie nie moga zaakceptowac tych dogmatow bo sa sprzeczne z nauka Chrystusa sa poprostu poganskie. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: JAKI SWIETY TACY SWIADKOWIE!! 21.12.05, 10:02 rom48 napisał: > To jest farsa oglasznie swietym tylko dlatego, ze byl papierzem bo naprawde to > ni dobrego dla chrzescijanstwa nie zrobil, nie anulowal zadnego ze sredniowiecz > nych dogmatow nie majacych zadnego uzasadnienia w Pismie. Nie zrobil nic dla zb > lizenia z kosciolami protestanckimi a jednosc widzial jako podporzadkowanie chr > zescijan Watykanowi. Koscioly protestanckie nie moga zaakceptowac tych dogmatow > bo sa sprzeczne z nauka Chrystusa sa poprostu poganskie. myśl jakaś w tym jest,ale ten papierz(papież)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 nie jestem zbyt biegly przy klawiaturze ale masz 21.12.05, 10:06 racje, powinienem byl przeczytac to co napisalem. Odpowiedz Link Zgłoś
svensk1 Re: JAKI SWIETY TACY SWIADKOWIE!! 21.12.05, 10:07 veglie napisa?: > rom48 napisa?: > > > To jest farsa oglasznie swietym tylko dlatego, ze byl papierzem bo napraw > de to > > ni dobrego dla chrzescijanstwa nie zrobil, nie anulowal zadnego ze sredni > owiecz > > nych dogmatow nie majacych zadnego uzasadnienia w Pismie. Nie zrobil nic > dla zb > > lizenia z kosciolami protestanckimi a jednosc widzial jako podporzadkowan > ie chr > > zescijan Watykanowi. Koscioly protestanckie nie moga zaakceptowac tych do > gmatow > > bo sa sprzeczne z nauka Chrystusa sa poprostu poganskie. > mys´l jakas´ w tym jest,ale ten papierz(papiez˙)!!! Koscioly protestanckie nie sa poganskie. Sa wspolczesne i humanistyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
tuor Re: o tym wlasnie pisze, poganskie sa dogmaty KK 21.12.05, 14:28 czy moglbym prosic o wskazanie, ktore konkretnie sa poganskie? bo powiedziec to ja sobie moge, ze jestem cesarzem Chin i co, bede? Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 Re: o tym wlasnie pisze, poganskie sa dogmaty KK 21.12.05, 14:59 A chocby tem o wniebowzieciu Maryi nic nie ma o tym w Pismie. A oddawanie czci (koronowanie, calowanie )kawalkom wystruganego dzewa i pomalowanym deskon czu plotnom. A ten o czysccu i odpustach?? Znajdz w Pismie chocby slowo o tych dogmatach a jest napisane by nie dodawac ani ujmowac nic ze Slowa Bozego. A usuniecie z Dekalogu II przykazania (patrz ksiega wyjscia i powtorzonego prawa) Odpowiedz Link Zgłoś
tuor Re: o tym wlasnie pisze, poganskie sa dogmaty KK 21.12.05, 15:12 Akurat o wniebowzieciu Maryi mowi Apokalipsa sw. Jana. Zas co do kawalkow drzewa i plotna, to ja nie wiem, moze Ty znasz takich co im oddaja czesc, bo ja (a uwazam sie za katolika) oddaje czesc Temu, ktorego wyobrazaja... Jesli rodzi o reszte, to napisze pozniej bo nie mam teraz Pisma Swietego, a niestety nie znam calego na pamiec... Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: Kwaśniewski zeznawał w procesie beatyfikacyjn 21.12.05, 09:57 Jak on sobie to załatwił? A może to sprawka Watykanu? Za zasługi dla Kościoła (niemałe, niemałe) chcą go ochraniać przed polsko-katolicką "miłością bliźniego", tzn. komisjami śledczymi. Bo postawienie go przed jakąkolwiek komisją śledczą, oznaczało by siarczysty policzek dla komisji beatyfikacyjnej i samego procesu beatyfikacyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: Kwaśniewski zeznawał w procesie beatyfikacyjn 21.12.05, 10:14 Że, co? Jaki znowu policzek? Od początku mnie śmieszyły te zachwyty fan-clubu Kwaśniewskiego po skwapliwym ogłoszeniu powołania na swiadka w tym procesie. Przecież nie został powołany na świętego, tylko na świadka, hi,hi! Ani to powód do chluby, ani wstydu. Rzecz doskonale, klinicznie neutralna. Jakby był powołany w procesie o morderstwo, to byłby mordercą? Ciekawe, czy zaśpiewał, czy raczej zatańczył, bo zeznawać, to Olo nie lubi, oj nie lubi! No, ale juz niedługo będzie zenawać częściej i obficiej- w swojej sprawie, a raczej sprawach, bo nazbierało sie tego sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
kzegota1 Re: Kwaśniewski zeznawał w procesie beatyfikacyjn 21.12.05, 11:39 >Rzecz doskonale, klinicznie neutralna. Jakby był >powołany w procesie o morderstwo, to byłby mordercą? tu niechodzi o to że ten kto jest swiadkiem w danym procesie to musi byc od razu tym samym co głóny bohater procesu. chodzi raczej o to że zazwyczaj na swiadkow powołuje sie osoby WIARYGODNE. nie mozna se chyba wyobrazic sytuacji by na swiadka mozna bylo powolac jakiegos gasinskiego z klewek. a chyba niestety o wymogu wiarygodnosci zapomnieli nasi zaciekli sledczy z komisji wysluchujac uwazne nakichs dochnalow. a wracajac do tego procesu to postawienie (niedorzeczny pomysl w mojej opinii) kwacha przed jakims trybunalem rzecywiscie byloby policzkiem dla procsu beatyfikacyjnego. bo wtedy jakże wiarygodnie wygladalby jeden ze swiadkow, wedle zeznań ktorego mianoby przeprowadzic beatyfikacje wojtyly? Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Pewnie im takich samych bzdur nagadal jak na... 21.12.05, 10:19 ...temat swojego "magistra". Wiarygodnosc Kwacha jest zadna, a przesluchanie go strata czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Moze tajne wiezienia CIA tez z blogoslawienstwem 21.12.05, 10:26 ...JPII....Europa to Polska, Polska to Europa.... Kwach: Partia (PZPR) z narodem, narod z partia..... Polska ma zadziwiajaco mocna pozycje w swiecie.... Arogancy zebracy w Unii, okupanci Iraku, lamiacy prawo miedzynarodowe przestepcy wojenni (wiezienia CIA), ciagle szukajacy guza z sasiadami i probujacy wciagac w to cala Unie... Jezeli dzisiejsza Polska jest Polska JPII to sw. Piotr juz dawno dal JPII szlaban.... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Kwaśniewski zeznawał w procesie beatyfikacyjn 21.12.05, 10:38 Sami fani prezydenta zebrali się na tym forum. Polska w pigułce. Przyjemnie poczytać, zwłaszcza przed zbliżającymi się świętami. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: Kwaśniewski zeznawał w procesie beatyfikacyjn 21.12.05, 10:50 uu1 napisała: > Sami fani prezydenta zebrali się na tym forum. Polska w pigułce. Przyjemnie > poczytać, zwłaszcza przed zbliżającymi się świętami. -------------------------------------------------------------- poczekaj jeszcze kilka godzin jak na tym forum dołączą do "fanów" prezia "fani" o.dyrektora -wtedy będziesz mógł porównać życzenia świąteczne z obu stron. Polecam życzenia davidmorsta,abba 15 i innych którzy miłosierdzie Boże widzą przez szkła guru Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Kwaśniewski zeznawał w procesie beatyfikacyjn 21.12.05, 10:55 Obawiam się, że masz rację. Chociaż wg ostatnich informacji, na Sądzie Ostatecznym będziemy rozliczeni nie z ilości pobytów w kościele a z miłosierdzia wobec bliźnich. Ale to materiał na inną opowieść. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 Co u ludzi jest wielkie u Boga jest male . 21.12.05, 10:45 Tak jest napisane w Pismie Odpowiedz Link Zgłoś
krokus5 Re: Kwaśniewski zeznawał w procesie beatyfikacyjn 21.12.05, 10:53 Mgr.Prezio załatwia sobie beatyfikację w Watykanie? Odpowiedz Link Zgłoś
krakowiak-cia Re: Kwaśniewski zeznawał w procesie beatyfikacyjn 21.12.05, 10:55 pokaz mi swojego swiadka a powiem ci kim jestes andrzej golota: bi.gazeta.pl/im/7/1705/z1705637N.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Leki powoduja zaburzenia swiadomosci 21.12.05, 11:27 Leki przeciwko parkinsonizmowi najwyrazniej powoduja zaburzenia swiadomiosci. Papiez mial niby to powiedziec: "Europa to Polska, a Polska to Europa" Odpowiedz Link Zgłoś
widziane_inaczej Na tą wigilię Czerwone Świnie są wyjatkowo głośne 21.12.05, 12:03 Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Re: Na tą wigilię Czerwone Świnie są wyjatkowo gł 21.12.05, 13:59 Kwach z Gieremkiem i michnikowszczyzna knuje tak jak knuli ich przodkowie z UB i NKWD z Kominternu. Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 do Absurdello 21.12.05, 12:17 Twoj post usunieto i nie wiem co w nim bylo> ale gdzie ja kogos opluwam> Uwazam , ze JPII byl jako madrym a moze i wybitnym katolikiem co nie znaczy, ze byl wybitnym chrzescijaninem bo to nie jest rownoznaczne Odpowiedz Link Zgłoś
tuor Re: do Absurdello 21.12.05, 14:37 Pozwol, ze sie z Toba nie zgodze. Otoz moim zdaniem, dobry katolik jest dobrym chrzescijaninem. Nie oznacza to oczywiscie, ze dobry chrzescijanin jest dobrym katolikiem (moze byc np. dobrym protestatnem, czy prawosalwnym). Odpowiedz Link Zgłoś
yanca3 Re: a Lechu W.?...... 21.12.05, 12:37 a co on ma do powiedzenia? Już prędzej Lechu W. Odpowiedz Link Zgłoś
goldilock Re: Tanczacy Magister 21.12.05, 12:45 Ja rowniez dolaczam sie do zyczen noworocznych forumowiczow i mam nadzieje, ze Magister zaspiewa i zatanczy przed komisjami juz w nowym roku... Odpowiedz Link Zgłoś
widziane_inaczej Żeby tak Pieronek z jasnego nieba trafił w Kwacha" 21.12.05, 12:49 Odpowiedz Link Zgłoś