Dodaj do ulubionych

Kwaśniewski zeznawał w procesie beatyfikacyjnym

21.12.05, 08:30
A co na to RADIO MARYJA ?
Obserwuj wątek
    • betty_boop Re: Kwaśniewski zeznawał w procesie beatyfikacyjn 21.12.05, 08:36
      Radio Maryja zapewne bez zmian "trzeba siać, siać...i zbierać"
      • mlody_junak Re: Kwaśniewski zeznawał w procesie beatyfikacyjn 21.12.05, 10:02
        jak będzie proces beatyfikacyjny ojca rydzyka to ja chcę byc świadkiem!
        chociaż to ja tu jakiś gruby oksymoron palnąłem.. świętość i rydzyk.. nie, to
        niemożliwe! wypluj to słowo! tfu! a kysz! u kaduka! do diabła! fe!
        • omegan6 Radio Maryja chyba dostaje zawału haha:D 21.12.05, 11:30
          Znając to środowisko pewnie za niedlugi okres czasu odetną sie od JPII,uznając
          go za ukrytego masona,chcącego doprowadzić do upadłosci polski,przez
          członkostwo w UE...
          • pozlotemu Jak zadekowac Prezia? Zrobic go na katolika 21.12.05, 15:20
            Jak trzeba to Prezio dostaje z Nowego Jorku
            niebieskie szkla kontaktowe i w wyborach
            wygrywa bo tak strasznie sie podoba glosujacym
            przyglupom, a jak trzeba to uchodzi za katolika.
            Tym razem nie chodzi o wygranie wyborow, a
            o swiadectwo moralnosci: Patrzcie glupie
            jaki ja jestem zaprzyjazniony z waszym Papiezem,
            awy chcecie mnie po sadach ciagnac i oskarzacie
            ze wzialem od Rosjan 1 miliard dolarow lapowki
            i inne milionowe transakcje?
        • j.kuron CZY MOŻNA KPIĆ Z PAPIEŻA KAŻĄC SIWCOWI GO.. 21.12.05, 14:36
          CZY MOŻNA KPIĆ Z PAPIEŻA KAŻĄC SIWCOWI GO MAŁPOWAĆ, A POTEM GRAĆ ŚWIĘTEGO?
          NIEDOCENIALIŚMY MOŻLIWOŚCI PREZIA.
      • milo_1 Re: Kwaśniewski zeznawał w procesie beatyfikacyjn 21.12.05, 10:23
        betty_boop napisała:

> Radio Maryja zapewne bez zmian "trzeba siać, siać...i zbierać"

-----------------------------------------
        siać,siać .......nienawiść,antysemityzm,homofobię według starych przedwojennych
        zasad KK.
    • ks.krzysztof Co na to sataniści z Radia Maryja? 21.12.05, 08:37
      Mam nadzieję, że krew im się gotuje tak jak mnie na myśl o ich statucie nadawcy
      społecznego!
      • absurdello Proponuję wprowadzić nową kategorię ! 21.12.05, 11:40
        Nadawca aspołeczny !

Do podstawowych zadań nadawcy aspołecznego należą:

- dzielenie społeczeństwa wg wydumanych zasad
        - szukanie wroga
        - wskazywanie wroga
        - organizowanie polowań na czarownice (z nagonką)
        - pozbawianie emerytów problemów z nadwyżką emerytalną
        - kształcenie nowych paranoików szukających wyimaginowanych przeinaczeń w
        innych mediach.
        - urządzanie zbiórek na szczytne cele z przeznaczeniem pieniędzy na urządzenia
        do rozgłaszania apeli o zbiórki na szczytne cele.
        - dystrybucja beretów
        • uu1 Re: Bingo! 21.12.05, 11:49
        • barbara444 Re: Proponuję wprowadzić nową kategorię ! 21.12.05, 14:16
          Dokladnie to robili Komandosi czyli synkowie krwawych UB-owcow wiadomego
          pochodzenia z Aleji Przyjaciol (mieszkali blisko pracy kolo UB). Rodem z
          Kominternu.
          Jak tatusiowie stracili absolutna stalinowska wladze po 1956, zostali
          pulawianami, w 1968 jeszcze raz probowali zeby w 1980 zostac "bohaterami" odnowy.
          Adas byl prowodyrem na UW razem z Kasmanem, Brusem, itd. Zostalo mu to do dzisiaj.
          A Kwach sie tez znalazl na miejscu po wyszkoleniu w Moskwie i magisterium z WF a
          Polsce.
          Dzis synkowie maja sie dobrze.
    • kozaczek3 A kiedy będzie zeznawał na swoim procesie??? 21.12.05, 08:43
      A potem będzie się spowiadał kapelanowi więziennemu.
      Episkopat będzie się zastanawiał nad aktem łaski dla prezia.
      Potem prawicowy prezio przychyli się do tego.
      Amen.
      • tatamajaja niestety już po świętach a mogłby pojść do pierdla 21.12.05, 12:19
        jeszcze przed Wigilią. To byłby dla Polaków wspaniały prezent od Kaczora
        • kozaczek3 Re: niestety już po świętach a mogłby pojść do pi 21.12.05, 12:50
          tatamajaja napisał:

> "jeszcze przed Wigilią. To byłby dla Polaków wspaniały prezent od Kaczora."
          Masz rację, bez procesu to byłby prezent.
          Ale Ziobro udowodniłby,że to własciwy wynik prawa i sprawiedliwości.
          Amen.
    • szoppracz1 Lepiej by było, gdyby Rzeczpospolita... 21.12.05, 09:07
      Lepiej by było, gdyby Rzeczpospolita sowiedziała się, co to za cwaniaczek
      wynosi takie wiadomości. Przecież wszystko, co jest związane z procesem
      beatyfikacyjnym jest TAJNE/POUFNE.
    • domk1 KWACHU - NIE OŚMIESZAJ SIĘ JUŻ NA KONIEC. 21.12.05, 09:12
      Jesteś żałosny z tym włażeniem klechom do d....
      A oni i tak na ciebie plują.
      Niczego się nie nauczyłeś przez te 10 lat.
    • stefan58 W SWOIM? TOŻ TO ŚWIĘTOSZEK od dawna 21.12.05, 09:20
      W SWOIM? TOŻ TO ŚWIĘTOSZEK od dawna. I chodzi do kościoła , kiedy zbiera punkty
      u gawiedzi. Magister jednak nie żałuje, że stale kłamie...to tylko świętoszkiem
      pozostanie i na tym koniec.
      • mg2005 Zaśpiewał i zatańczył?...)) 21.12.05, 09:30
    • goldilock Re:" Mojzesz" komuchow magister uczciwy 21.12.05, 09:53
      zeznawal. A kto da wiare jego zeznaniom ? Bedzie tak zeznawal jak wiatr (albo
      kasa) powieje. Zeznawal tak cale zycie. Pan szacowny magister - the linchpin
      of all GTWs.
      • qfc Dokladnie, to strata czasu po prostu 21.12.05, 10:20
    • rom48 JAKI SWIETY TACY SWIADKOWIE!! 21.12.05, 09:54
      To jest farsa oglasznie swietym tylko dlatego, ze byl papierzem bo naprawde to ni dobrego dla chrzescijanstwa nie zrobil, nie anulowal zadnego ze sredniowiecznych dogmatow nie majacych zadnego uzasadnienia w Pismie. Nie zrobil nic dla zblizenia z kosciolami protestanckimi a jednosc widzial jako podporzadkowanie chrzescijan Watykanowi. Koscioly protestanckie nie moga zaakceptowac tych dogmatow bo sa sprzeczne z nauka Chrystusa sa poprostu poganskie.
      • veglie Re: JAKI SWIETY TACY SWIADKOWIE!! 21.12.05, 10:02
        rom48 napisał:

> To jest farsa oglasznie swietym tylko dlatego, ze byl papierzem bo naprawde to
        > ni dobrego dla chrzescijanstwa nie zrobil, nie anulowal zadnego ze sredniowiecz
        > nych dogmatow nie majacych zadnego uzasadnienia w Pismie. Nie zrobil nic dla zb
        > lizenia z kosciolami protestanckimi a jednosc widzial jako podporzadkowanie chr
        > zescijan Watykanowi. Koscioly protestanckie nie moga zaakceptowac tych dogmatow
        > bo sa sprzeczne z nauka Chrystusa sa poprostu poganskie.
        myśl jakaś w tym jest,ale ten papierz(papież)!!!
        • rom48 nie jestem zbyt biegly przy klawiaturze ale masz 21.12.05, 10:06
          racje, powinienem byl przeczytac to co napisalem.
        • svensk1 Re: JAKI SWIETY TACY SWIADKOWIE!! 21.12.05, 10:07
          veglie napisa?:

> rom48 napisa?:
          >
          > > To jest farsa oglasznie swietym tylko dlatego, ze byl papierzem bo napraw
          > de to
          > > ni dobrego dla chrzescijanstwa nie zrobil, nie anulowal zadnego ze sredni
          > owiecz
          > > nych dogmatow nie majacych zadnego uzasadnienia w Pismie. Nie zrobil nic
          > dla zb
          > > lizenia z kosciolami protestanckimi a jednosc widzial jako podporzadkowan
          > ie chr
          > > zescijan Watykanowi. Koscioly protestanckie nie moga zaakceptowac tych do
          > gmatow
          > > bo sa sprzeczne z nauka Chrystusa sa poprostu poganskie.
          > mys´l jakas´ w tym jest,ale ten papierz(papiez˙)!!!

Koscioly protestanckie nie sa poganskie. Sa wspolczesne i humanistyczne.
          • rom48 o tym wlasnie pisze, poganskie sa dogmaty KK 21.12.05, 10:11
            • tuor Re: o tym wlasnie pisze, poganskie sa dogmaty KK 21.12.05, 14:28
              czy moglbym prosic o wskazanie, ktore konkretnie sa poganskie? bo powiedziec to
              ja sobie moge, ze jestem cesarzem Chin i co, bede?
              • rom48 Re: o tym wlasnie pisze, poganskie sa dogmaty KK 21.12.05, 14:59
                A chocby tem o wniebowzieciu Maryi nic nie ma o tym w Pismie. A oddawanie czci (koronowanie, calowanie )kawalkom wystruganego dzewa i pomalowanym deskon czu plotnom. A ten o czysccu i odpustach?? Znajdz w Pismie chocby slowo o tych dogmatach a jest napisane by nie dodawac ani ujmowac nic ze Slowa Bozego. A usuniecie z Dekalogu II przykazania (patrz ksiega wyjscia i powtorzonego prawa)
                • tuor Re: o tym wlasnie pisze, poganskie sa dogmaty KK 21.12.05, 15:12
                  Akurat o wniebowzieciu Maryi mowi Apokalipsa sw. Jana. Zas co do kawalkow drzewa
                  i plotna, to ja nie wiem, moze Ty znasz takich co im oddaja czesc, bo ja (a
                  uwazam sie za katolika) oddaje czesc Temu, ktorego wyobrazaja... Jesli rodzi o
                  reszte, to napisze pozniej bo nie mam teraz Pisma Swietego, a niestety nie znam
                  calego na pamiec...
    • lubat Re: Kwaśniewski zeznawał w procesie beatyfikacyjn 21.12.05, 09:57
      Jak on sobie to załatwił? A może to sprawka Watykanu? Za zasługi dla Kościoła
      (niemałe, niemałe) chcą go ochraniać przed polsko-katolicką "miłością
      bliźniego", tzn. komisjami śledczymi. Bo postawienie go przed jakąkolwiek
      komisją śledczą, oznaczało by siarczysty policzek dla komisji beatyfikacyjnej i
      samego procesu beatyfikacyjnego.
      • seawolfie Re: Kwaśniewski zeznawał w procesie beatyfikacyjn 21.12.05, 10:14
        Że, co? Jaki znowu policzek? Od początku mnie śmieszyły te zachwyty fan-clubu
        Kwaśniewskiego po skwapliwym ogłoszeniu powołania na swiadka w tym procesie.
        Przecież nie został powołany na świętego, tylko na świadka, hi,hi! Ani to powód
        do chluby, ani wstydu. Rzecz doskonale, klinicznie neutralna. Jakby był
        powołany w procesie o morderstwo, to byłby mordercą?

Ciekawe, czy zaśpiewał, czy raczej zatańczył, bo zeznawać, to Olo nie lubi, oj
        nie lubi!

No, ale juz niedługo będzie zenawać częściej i obficiej- w swojej sprawie, a
        raczej sprawach, bo nazbierało sie tego sporo.
        • kzegota1 Re: Kwaśniewski zeznawał w procesie beatyfikacyjn 21.12.05, 11:39
          >Rzecz doskonale, klinicznie neutralna. Jakby był
          >powołany w procesie o morderstwo, to byłby mordercą?

tu niechodzi o to że ten kto jest swiadkiem w danym procesie to musi byc od razu
          tym samym co głóny bohater procesu. chodzi raczej o to że zazwyczaj na swiadkow
          powołuje sie osoby WIARYGODNE. nie mozna se chyba wyobrazic sytuacji by na
          swiadka mozna bylo powolac jakiegos gasinskiego z klewek. a chyba niestety o
          wymogu wiarygodnosci zapomnieli nasi zaciekli sledczy z komisji wysluchujac
          uwazne nakichs dochnalow. a wracajac do tego procesu to postawienie
          (niedorzeczny pomysl w mojej opinii) kwacha przed jakims trybunalem rzecywiscie
          byloby policzkiem dla procsu beatyfikacyjnego. bo wtedy jakże wiarygodnie
          wygladalby jeden ze swiadkow, wedle zeznań ktorego mianoby przeprowadzic
          beatyfikacje wojtyly?
    • qfc Pewnie im takich samych bzdur nagadal jak na... 21.12.05, 10:19
      ...temat swojego "magistra".

Wiarygodnosc Kwacha jest zadna, a przesluchanie go strata czasu.
    • heraldek Moze tajne wiezienia CIA tez z blogoslawienstwem 21.12.05, 10:26
      ...JPII....Europa to Polska, Polska to Europa....
      Kwach: Partia (PZPR) z narodem, narod z partia.....

Polska ma zadziwiajaco mocna pozycje w swiecie....
      Arogancy zebracy w Unii, okupanci Iraku, lamiacy prawo
      miedzynarodowe przestepcy wojenni (wiezienia CIA),
      ciagle szukajacy guza z sasiadami i probujacy wciagac
      w to cala Unie...
      Jezeli dzisiejsza Polska jest Polska JPII to sw. Piotr
      juz dawno dal JPII szlaban....
    • uu1 Re: Kwaśniewski zeznawał w procesie beatyfikacyjn 21.12.05, 10:38
      Sami fani prezydenta zebrali się na tym forum. Polska w pigułce. Przyjemnie
      poczytać, zwłaszcza przed zbliżającymi się świętami.
      • milo_1 Re: Kwaśniewski zeznawał w procesie beatyfikacyjn 21.12.05, 10:50
        uu1 napisała:

> Sami fani prezydenta zebrali się na tym forum. Polska w pigułce. Przyjemnie
        > poczytać, zwłaszcza przed zbliżającymi się świętami.
        --------------------------------------------------------------
        poczekaj jeszcze kilka godzin jak na tym forum dołączą do "fanów" prezia "fani"
        o.dyrektora -wtedy będziesz mógł porównać życzenia świąteczne z obu stron.
        Polecam życzenia davidmorsta,abba 15 i innych którzy miłosierdzie Boże widzą
        przez szkła guru Rydzyka.
        • uu1 Re: Kwaśniewski zeznawał w procesie beatyfikacyjn 21.12.05, 10:55
          Obawiam się, że masz rację. Chociaż wg ostatnich informacji, na Sądzie
          Ostatecznym będziemy rozliczeni nie z ilości pobytów w kościele a z miłosierdzia
          wobec bliźnich. Ale to materiał na inną opowieść. :-)
    • rom48 Co u ludzi jest wielkie u Boga jest male . 21.12.05, 10:45
      Tak jest napisane w Pismie
    • krokus5 Re: Kwaśniewski zeznawał w procesie beatyfikacyjn 21.12.05, 10:53
      Mgr.Prezio załatwia sobie beatyfikację w Watykanie?
    • krakowiak-cia Re: Kwaśniewski zeznawał w procesie beatyfikacyjn 21.12.05, 10:55
      pokaz mi swojego swiadka a powiem ci kim jestes
      andrzej golota:
      bi.gazeta.pl/im/7/1705/z1705637N.jpg
    • polacco2 W wigilje ŚWINIE MÓWIĄ LUDZKIM GŁOSEM -CUD !!!! 21.12.05, 11:16
    • old.european Leki powoduja zaburzenia swiadomosci 21.12.05, 11:27
      Leki przeciwko parkinsonizmowi najwyrazniej powoduja zaburzenia swiadomiosci.
      Papiez mial niby to powiedziec: "Europa to Polska, a Polska to Europa"
    • widziane_inaczej Na tą wigilię Czerwone Świnie są wyjatkowo głośne 21.12.05, 12:03
      • barbara444 Re: Na tą wigilię Czerwone Świnie są wyjatkowo gł 21.12.05, 13:59
        Kwach z Gieremkiem i michnikowszczyzna knuje tak jak knuli ich przodkowie z UB i
        NKWD z Kominternu.
    • rom48 do Absurdello 21.12.05, 12:17
      Twoj post usunieto i nie wiem co w nim bylo> ale gdzie ja kogos opluwam> Uwazam , ze JPII byl jako madrym a moze i wybitnym katolikiem co nie znaczy, ze byl wybitnym chrzescijaninem bo to nie jest rownoznaczne
      • tuor Re: do Absurdello 21.12.05, 14:37
        Pozwol, ze sie z Toba nie zgodze. Otoz moim zdaniem, dobry katolik jest dobrym
        chrzescijaninem. Nie oznacza to oczywiscie, ze dobry chrzescijanin jest dobrym
        katolikiem (moze byc np. dobrym protestatnem, czy prawosalwnym).
    • jojop A kiedy Jaruzelski? 21.12.05, 12:29
      jojop
    • yanca3 Re: a Lechu W.?...... 21.12.05, 12:37
      a co on ma do powiedzenia? Już prędzej Lechu W.
    • goldilock Re: Tanczacy Magister 21.12.05, 12:45
      Ja rowniez dolaczam sie do zyczen noworocznych forumowiczow i mam nadzieje, ze
      Magister zaspiewa i zatanczy przed komisjami juz w nowym roku...
    • widziane_inaczej Żeby tak Pieronek z jasnego nieba trafił w Kwacha" 21.12.05, 12:49
    • gocanowo czy to znaczy, ze kwasniewski jest swiadkiem 21.12.05, 12:53
      jehowy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka