yanca3 Re: Abp Michalik podziękował LPR 26.12.05, 17:55 o aborcję to już abpi martwić się nie muszą. Teraz będzie nadmiar dzieci becikowych . Za co kiedyś ( jakieś trzy lata) podziękujemy LPR Odpowiedz Link Zgłoś
brat_anzelm Dzieci niepoczęte też muszą być bronione 27.12.05, 00:05 Dlatego kobiety niebędące w ciąży powinny być własnością narodu. Jeśli zdrowy heteroseksualny mężczyzna widzi kobietę niebędącą w ciąży powinien ulżyć jej sumieniu i odbyć z nią stosunek celem zapłodnienia, zapobiegając śmierci niepoczętych. Alleluja i do przodu! bratanzelm.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej554 Re: Dzieci niepoczęte też muszą być bronione 27.12.05, 10:02 Jak czytam takie kwestie to dopiero całkowicie jestem za aborcją. To może tacy debile nie przychodzili by na ten świat. Brzuch kobiety własnością narodu??? Gwałt na co dzień??? Twoje miejsce jest w najlepszym razie w zamkniętym ośrodku psychiatrycznym. A jak pragniesz państwa wyznaniowego to spadaj stąd! Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: Abp Michalik podziękował LPR 26.12.05, 18:00 Gdyby kościół wkładał choć połowę energii, która poświęca na obronę tak zwanych "dzieci poczętych" (pisze tak zwanych, bo fizycznie nie istnieje ktoś taki, prędzej termin "życie poczęte" może oddawać realia) na walkę o prawa tych dzieci, które już sie narodziły, chodzą głodne, często są bite, molestowane, a nawet czasami mordowane, bo zawadzają swoim rodzicom, na świecie wielu dzieciom byłoby naprawdę lepiej. Nie twierdzę, że kościół nic nie robi w tej kwestii, ale stanowczo i o wiele za mało. Za to zaglądanie pod cudze pierzyny, nagonka na kobiety, które zgodnie z prawem mogą ciążę usunąć (zagrożenie życia, gwałt, upośledzenie dziecka)zdaje sie bardzo owych bezżennych panów eksctytować, co budzi zrozumiałe i chyba niezbyt pochlebne dla nich skojarzenia. Szanowny abp Michalik. Ile Pan dał na te biedne dzieci przed świętami? Iloma nieszczęściami rodzinnymi zainteresował sie Pan w swojej archidiecezji? Bardzo bym chciała wiedzieć. Gębę pełna frazesów o obronie życia i dzieci może mieć każdy, ale z konkretami w Pana instytucji jest znacznie gorzej. Chodzi wam o zastraszenie i umysłowe zniewolenie ludzi, o te dzieci to już znacznie mniej. Wesołych Świąt!!! Stół pewnie u Pana pełen? W domach wielu dzieci narodzonych już (czyli poza kręgiem zainteresowania Pańskiej instytucji) pewnie nie. Dał Pan coś ze swojego? Uprzedzając pytanie odpowiadam, że ja dałam. Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster Milion aborcji rocznie dobrze swiadczy o matkach 26.12.05, 18:08 ktore nie chca wychowywac dzieci,nie majac na to srodkow.Kosciol im nie da,ani zalosna partia dupkow z wszy polskiej.Rodzice niech decyduja o tym,czy miec czy tez nie,potomstwo.A nie klechy... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Milion aborcji rocznie dobrze swiadczy o matk 26.12.05, 19:45 block-buster napisał: > ktore nie chca wychowywac dzieci,nie majac na to srodkow.Kosciol im nie da,ani > zalosna partia dupkow z wszy polskiej.Rodzice niech decyduja o tym,czy miec czy > > tez nie,potomstwo.A nie klechy... A już tym bardziej nie LPR, ze swoim schizofrenoidalnym wodzem.... A propos, czy ten pan G. dał sobie na wstrzymanie, czy już tylko się onanizuje, czy - o zgrozo - wywozi małżonkę, do cieplej wobec aborcji nastawionych krajów?? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Milion aborcji rocznie dobrze swiadczy o matk 28.12.05, 13:46 Poparcie kleru dla Lpr-a nie dziwi.Dziwi mnie wybiórczość tego poparcia inne partie też były za ustawą antyaborcyjną.Inna sprawa,że kler staje w tej sprawie po dość dla siebie wygodnej stronie.Sam bowiem niewiele czyni by chronić życie.Nie chodzi mi o gadanie,tylko o realną pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Milion aborcji rocznie dobrze swiadczy o matk 26.12.05, 22:56 Skąd wziąłeś ten "milion"? Odpowiedz Link Zgłoś
sqwind Re: Milion aborcji rocznie dobrze swiadczy o matk 27.12.05, 07:25 Panowie-to jest forum dla Kobiet i to tylko w fazie reprodukcyjnej,moim zdaniem tylko One mają prawo tu zabierać głos,reszta hołoty,do której ja się też zaliczam-apeluję by pozostała na prawie gościa obserwatora,bez prawa wyrażania opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Milion aborcji rocznie dobrze swiadczy o matk 27.12.05, 12:39 sqwind napisał: > Panowie-to jest forum dla Kobiet i to tylko w fazie reprodukcyjnej,moim zdaniem > > tylko One mają prawo tu zabierać głos,reszta hołoty,do której ja się też > zaliczam-apeluję by pozostała na prawie gościa obserwatora,bez prawa wyrażania > opinii. A o legalizacji narkotyków powinni dyskutować wyłącznie ich producenci i dilerzy. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Nigdy tego nie zrozumiem,... 26.12.05, 18:55 ...jak - bywa - że całkiem rozsądni, skądinąd, ludzie, mogą szczerze wierzyć, że kupka komórek to dziecko/człowiek. Ciekawam, czy kiedy ktoś taki je jabłko i z ogryzka wypadają mu pestki, to też widzi jabłonki? A kiedy jesienią spaceruje po parku, to depcze po dębach, a nie - po żołędziach? A kiedy na patelnię rzuci dwa wiejskie jajka , popieprzy, posoli i rozbełcze, to je smażone kurczaki, czy może jednak jejecznicę z dwóch jaj? Nie mam pojęcia, w którym momencie pestka staje się jabłonką, żołędź - dębem, a zapłodnione przez koguta wiejskie jajo - kurczakiem, ale wiem z całą pewnością - a podejrzewam, że i najgorliwsi obrońcy "dziecka poczętego" też doskonale widzą tę różnicę i żadnemu nie przyjdzie do głowy nazwać pestkę - jabłonką poczętą, żołędź - dębem poczętym, a jajecznicę z dwóch jaj - smażonym kurczakiem poczętym. Podobnie - nie mam też pojęcia, kiedy ludzkie zapłodnione jajo staje się dzieckiem, człowiekiem, ale na pewno nie wcześniej niż po 12-tu tygodniach od zapłodnienia (łączy się to z wykształcaniem systemu nerwowego). Do tego czasu jest to tylko część kobiety i wolno jej z tym robić co zechce. Jeżeli daliśmy się zwariować i wyrzuciliśmy z dyskursu takie określenia, jak: zygota, zarodek czy płód, zastępując je owym "dzeckiem poczętym", to - bądźmy konsekwentni i zastąpmy jabłonkę pestką poczętą, dąb ...itd. A za deptanie żołędzi w parku czy wypluwanie pestek podczas jedzenia jabłka, naznaczajmy kary porównywalne z karami za ścięcie dębu czy jabłonki. Będzie idotycznie, ale przynajmniej konsekwentnie. Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 [...] 26.12.05, 18:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
vaz To ja ci wytlumacze 26.12.05, 19:01 Czy zoltka na patelni sa kurczakami...? tego nie wiem...ale od kiedy jest kupa komorek czlowiekiem, to latwiej powiedziec,...o wtedy gdy nauczy sie jezyka, od wtedy gdy stanie sie czescia kultury, bo noworodek ludzki pozostawiony w lesie i wychowany przez zwierzeta nie jest czlowiekiem tylko malpa czlekoksztaltna.... Czlowieczenstwo to kultura i cywilizacjia.... Oczywiscie wniosek z tego jest taki ze tak samo mozna zabijac noworodki jak i te z drugiego miesiaca ciazy...nie mozna zabijac natomiast kogos kto jest czescia kultury....ale wszytsko jest potencjalnie czlowiekiem tego tez lepiej nie niszczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: To ja ci wytlumacze 26.12.05, 19:53 vaz napisał: > Czy zoltka na patelni sa kurczakami...? > > tego nie wiem...ale od kiedy jest kupa komorek czlowiekiem, > to latwiej powiedziec,...o wtedy gdy nauczy sie jezyka, od wtedy > gdy stanie sie czescia kultury, bo noworodek ludzki > pozostawiony w lesie i wychowany przez zwierzeta nie jest czlowiekiem tylko > malpa czlekoksztaltna.... > > Czlowieczenstwo to kultura i cywilizacjia.... > Oczywiscie wniosek z tego jest taki ze tak samo mozna zabijac noworodki jak > i te z drugiego miesiaca ciazy...nie mozna zabijac natomiast kogos kto jest > czescia kultury....ale > > wszytsko jest potencjalnie czlowiekiem > > tego tez lepiej nie niszczyc. > > > blekotu się nażarłeś(aś), czy co.... Twoje "rozumowanie" nadaje się wyłącznie do Naszego dziennika, Niedzieli, tego Radia Co Ma Ryja no i do tv Trwam... Oczywiście, możesz dyskutować w kółku różańcowym i ... zawsze będziesz miał(a( rację.... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Nigdy tego nie zrozumiem,... 26.12.05, 19:49 koloratura1 napisała: > ...jak - bywa - że całkiem rozsądni, skądinąd, ludzie, mogą szczerze wierzyć, ż > e > kupka komórek to dziecko/człowiek. > > Ciekawam, czy kiedy ktoś taki je jabłko i z ogryzka wypadają mu pestki, to też > widzi jabłonki? > A kiedy jesienią spaceruje po parku, to depcze po dębach, a nie - po żołędziach > ? > A kiedy na patelnię rzuci dwa wiejskie jajka , popieprzy, posoli i rozbełcze, t > o > je smażone kurczaki, czy może jednak jejecznicę z dwóch jaj? > > Nie mam pojęcia, w którym momencie pestka staje się jabłonką, żołędź - dębem, a > zapłodnione przez koguta wiejskie jajo - kurczakiem, ale wiem z całą pewnością > - > a podejrzewam, że i najgorliwsi obrońcy "dziecka poczętego" też doskonale widzą > tę różnicę i żadnemu nie przyjdzie do głowy nazwać pestkę - jabłonką poczętą, > żołędź - dębem poczętym, a jajecznicę z dwóch jaj - smażonym kurczakiem poczęty > m. > Podobnie - nie mam też pojęcia, kiedy ludzkie zapłodnione jajo staje się > dzieckiem, człowiekiem, ale na pewno nie wcześniej niż po 12-tu tygodniach od > zapłodnienia (łączy się to z wykształcaniem systemu nerwowego). Do tego czasu > jest to tylko część kobiety i wolno jej z tym robić co zechce. > > Jeżeli daliśmy się zwariować i wyrzuciliśmy z dyskursu takie określenia, jak: > zygota, zarodek czy płód, zastępując je owym "dzeckiem poczętym", to - bądźmy > konsekwentni i zastąpmy jabłonkę pestką poczętą, dąb ...itd. > > A za deptanie żołędzi w parku czy wypluwanie pestek podczas jedzenia jabłka, > naznaczajmy kary porównywalne z karami za ścięcie dębu czy jabłonki. > Będzie idotycznie, ale przynajmniej konsekwentnie. skoro oni myślą, że zygota, to słowo wymyślone przez szatana-antychrysta, to czego po takich się spodziewać?? Aczkolwiek, trzeba przyznać, że na co starszych i podstarzałych mohairowych beretach, takie podejście robi niesamowite wrażenie.... Odpowiedz Link Zgłoś
agaj.agaj to nie takie trudne 26.12.05, 23:02 Czlowiek sklada sie z ciala i duszy. W jakim momencie cialo otrzymuje dusze (lub raczej odwrotnie - kiedy dusza otrzymuje cialo) to zagadnienie kluczowe dla problemu aborcji. Jezeli w momencie polaczenia sie komorki jajowej z plemnikiem to aborcja jest morderstwem. Jezeli nieco pozniej (np. 3 miesiace) lub wrecz w momencie urodzenia, aborcja jest dopuszczalna. Wniosek: nie drwijcie z duszy ludzkiej. PS. Jak w ogole mozna byc zwolennikiem aborcji gdy przyrost naturalny jest ujemny, a tysiace rodzin chcialoby zaadoptowac dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
goffythedog Re: to nie takie trudne 27.12.05, 01:04 ej, a skad znowu wzielo sie twierdzenie o duszy ludzkiej?? w dodatku jako prawnie wiazacym elemencie ludzkiej natury?? no prosze cie... dusza ludzka to kolejny fantazmat, wymyslony po to, zeby trzymac ludzi za ryje. wiekszosc bowiem nie potrafi zinternalizowac zasad moralnych, w zwiazku z tym takimi bzdurami jak dusza ludzka czy moze piekielko trzeba ich straszyc. zeby uniknac nieprecyzyjnosci /zreszta, nawet nauka kosciola kat. byla w tym wzgledzie niejednoznaczna, zob. np. tomizm/, zamiast o duszy i innych duszyczkach, moze przyjmijmy, ze aborcja jest ok do momentu, w ktorym te komorki nie moga zyc poza organizmem matki - sa zatem jego czescia. a skoro to moj brzuch, to i moja decyzja. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
agaj.agaj Re: to nie takie trudne 27.12.05, 15:32 Koncepcja duszy ludzkiej niestety nie jest dyskutowana zbyt czesto w obecnych czasach. Tymczasem jest ona odpowiedzialna za pierwiastek duchowy w czlowieku. Czy chcesz, czy nie - my wszyscy jestesmy istotami duchowymi. Dane sa nam przezycia duchowe - wzruszenie, refleksja, zdolnosc do milosci, milosc do sztuki, itd, mozna dlugo wymieniac. Dusza odroznia nas od zwierzat. Wniosek: dusza to powazna sprawa; nie drwijcie z duszy. Odpowiedz Link Zgłoś
goffythedog Re: to nie takie trudne - do ps 27.12.05, 01:06 nie widze zwiazku z tymi, co tak chca adoptowac moje nieurodzone dziecko - domy dziecka i tak sa przepelnione. poza tym, dlaczego mam ryzykowac dziewiec miesiecy z owymi 'komorkami' w brzuchu? no dlaczego? ci, co tak majacza, najwyrazniej nie wiedza, jak to jest moc zajsc w ciaze w wyniku niekoniecznie milych i sprzyjajacych psychice okolicznosci. rzyg pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: ajaj agaj 27.12.05, 05:55 To pracuj nad przyrostem naturalnym i nie płacz i nie leń się. Dla czego inni mają spełniać za Ciebie ten obowiązek??? Odpowiedz Link Zgłoś
agaj.agaj Re: ajaj agaj 27.12.05, 15:26 Ja sie nie lenie. Ja zaadoptowalem dziecko, drugie mam swoje. Chetnie bym chcial 2 nastepne, ale zona nie jest chetna. Odpowiedz Link Zgłoś
danzig74 zalosne 27.12.05, 02:10 banda prymitywnych ludzi bez odebranej podstawowej edukacji!!!! czy spotkaliscie sie kiedys z przedmiotem zwanym logika??????? jak cos sie ma czyms stac to tym juz jest!!!!!!!!!! naprawde nadrabiac braki we wiedzy a nie pisac glupoty wam radze Odpowiedz Link Zgłoś
lorneta.i.meduza Re: zalosne 27.12.05, 07:36 "szanowny" "gdańszczaninie", zanim zaczniesz pouczać innych, to najpierw sam zastosuj się do swoich zasad logiki: idź kupić sobie tonę węgla płacąc za niego jak za diamenty. Mam nadzieję, że jesteś wystarczająco wykształcony, by zrozumieć o co mi chodzi i na czym polega błąd w twoim "logicznym" rozumowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
jancior Tez jestes kupka i mimo to wierze ze tez jestes 26.12.05, 20:15 czlowiekiem... Odpowiedz Link Zgłoś
goffythedog ja tez:) ale od dzis bede uzywac nowego slownictwa 27.12.05, 00:59 tak! od dzis bede mowic poczety kurczak smazony:D genialne. od kiedy od znajomego-katolika dowiedzialam sie, ze jestem zbrodniarka, bo po tym, jak zostalam zgwalcona najadlam sie hormonow, zeby na pewno w ciazy nie byc, mam jakis szczegolnie duzy uraz do prolajlfersow, zwlaszcza, jak mi tlumacza, ze ogrom mej zbrodni mnie przeraza, i nie potrafie sie do niej przyznac, wiec zeby sie usprawiedliwic, glosze feministyczne poglady. musze przyznac, ze i w pijanym widzie bym takich bzdur nie wymyslila, a fantazmat dziecka poczetego to moze wykoncypowac ktos, kto ma silny lek i wstret do dzieci juz narodzonych. no i te dyskusje o dzieciach niewypoczetych, ze antykoncepcja jest zla i nie nalezy jej refundowac, ani o niej uczyc, a najlepiej to by bylo zakazac... k***a, za propagowanie tych, no, metod naturalnych jako jakkolwiek skutecznych, to powinny byc jakies sankcje. ale, niedlugo i za tabletki i za prezerwatywy, i za zbrodnicze spiralki sie wezmaw swej krucjacie, ci obroncy zycia nie/wy/poczetego. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
o90 sprawe morderstwa 26.12.05, 18:38 reguluje kodeks karny wiec tzw ustawa antyaborcyjna jest zbedna. mordowanie nienarodzonego dziecka nie jest metoda antykoncepcyjna mordowanie dzieci jest skrajnym barbarzynstwem i bestialstwem no ale od tego lewacka ideologia nie stronila nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
nabukko [...] 26.12.05, 18:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nicram112 a zalobe po kazdej miesiaczce? 26.12.05, 19:33 bo przeciez 1/2 zycia poczetego ginie co miesiac, a kazda polucja to miliony smerci plemnikow. Idz sie wyspowiadaj ze swojej nienawisci. Odpowiedz Link Zgłoś
watpo Re: Abp Michalik podziękował LPR 26.12.05, 18:41 Trata tata tra la la!!! LPR jest O Key!!! Odpowiedz Link Zgłoś
prof-antoni teraz widać kto popiera mohery i ojca antysemitę 26.12.05, 18:44 szkoda słów -LPR to beton Odpowiedz Link Zgłoś
nabukko Czarnuchy jak zwykle...... 26.12.05, 18:53 odwracają sie ryjem w tę stronę gdzie jest kasa. I imię Boże oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 [...] 26.12.05, 18:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Abp Michalik podziękował LPR 26.12.05, 19:03 Co tam ubustwo, bieda, bezrobicie, bezdomnymi - grunt aby bronic "wartości" Odpowiedz Link Zgłoś
nabukko głównie wartości -przede wszystkim kościelnych.... 26.12.05, 19:08 a nie chrześcijańskich. Kościół to oni, KLER , a nie wierni. Odpowiedz Link Zgłoś
18261826www Waka z aborcja to walka z bieda. 26.12.05, 19:10 Jako narod musimy stanac na nogi,aby stac nas bylo na wychowanie dzieci. Aborcja jest czesto wynikiem nedzy i rozpaczy,kto tego nie rozumie nie rozumie na jakim swiecie zyje.Kosciol powinien wyzbyc sie ciagot do budowania kosciolow palacow,na rzecz skromnych niewielkich kosciolkow w ktorych wierni tworza wspolnote religijna i czesto sa w stanie pomoc potrzebujacym. Odpowiedz Link Zgłoś
nabukko I tak już jest.... 26.12.05, 19:13 parafia na każdym rogu ulicy. A kler i jego wyznawcy(kleru, nie Chrystusa) nigdy nie zrozumieją Twoich argumentów. Dzisiaj w Polsce ksiądz to nie powołanie, to wyrachowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: I tak już jest.... 26.12.05, 19:16 Niechciane dziecko lepiej wyrzucic na smietnik. Odpowiedz Link Zgłoś
nabukko przecież wiesz że nie o to chodzi 26.12.05, 19:19 czy powiedzenie, że jak Bóg da dzieci to i na dzieci uważasz za słuszne? Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: Waka z aborcja to walka z bieda. 26.12.05, 22:02 aborcja nie jest wynikiem nedzy czy rozpaczy. Jest wynikiem glupoty. Glupoty ludzi ktorzy traktuja aborcje jako srodek antykoncepcyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.linek Re: Waka z aborcja to walka z bieda. 26.12.05, 23:07 Niestety, buce z LPRu walczą również z antykoncepcją, nawet tak nieinwazyjną jak prezerwatywa. Na to nie znajduję innego wytłumaczenia, jak tylko głupota i zaślepienie ideologią, której szkodliwości nie jest się w stanie pojąć. I niech nie chrzanią, że jak się dopuszcza antykoncepcję, to tak, jakby się namawiało do aborcji - bo jest akurat dokładnie na odwrót: ANTYKONCEPCJA JEST PO TO, ŻEBY NIE BYŁO ABORCJI. Nie wiem, jak można tego nie rozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
tag1 Re: Abp Michalik podziękował LPR 26.12.05, 19:21 najlepszym wyjsciem jest ustawa o przymusowym ożenku księzy z równoczesnym przymusem posiadania conajmniej 3 -ki dzieci , a biskup i wyższy duchowny przynajmniej 5-ki niech wiedzą co to znaczy posiadać i wychowac Odpowiedz Link Zgłoś
hella11 Re: Abp Michalik podziękował LPR 26.12.05, 19:23 Proponuje ochrone "zycia poczetego" juz od pierwszego pocalunku przyszlych rodzicow. Po co czekac na poczecie! Po pierwszym pocalunku niech sie kosciolek pilnie przypatruje takiej parze czy aby robia wszystko jak nalezy. Ksieza beda mieli pelne rece roboty, nie bedzie czasu na nude w kruchcie! Odpowiedz Link Zgłoś
t-mon Re: Abp Michalik podziękował LPR 26.12.05, 19:26 Co za paranoja-ciekawe jakby Abp.Michalik wytłumaczył zgwałconej kobiecie że ma urodzić to dziecko bo to według niego dobro...co za oderwany od rzeczywistości paranoik :/ Odpowiedz Link Zgłoś
mgt-22 [...] 26.12.05, 20:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nabukko A pierwsze ryćkanie w obecności.... 26.12.05, 19:59 domowego spowiednika (tylko patrzeć a każda rodzina będzie miała swojego) a jak pan młody niemocen po weselu to cóż, spowiednik go godnie zastąpi. Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Re: Abp Michalik podziękował LPR 26.12.05, 20:05 Abp Michalik, to ten prawy katolik który ochraniał Księdza z Dukli lubiącego zabawiać sie z małymi dziewczynkami. Świetny facet, nie ma co! Odpowiedz Link Zgłoś
mgt-22 [...] 26.12.05, 20:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
john_jasny [...] 26.12.05, 20:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Decyzja aborcyjna to przyrodzone prawo kobiety, i 26.12.05, 20:24 wylacznie kobiety a nie religijnych wariatow, ktorzy "maja racje" jedynie dlatego, ze jest ich duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: Decyzja aborcyjna to przyrodzone prawo kobiet 26.12.05, 22:13 nie sadze aby aborcja byla wpisana w kobiecosc, a raczej wrecz odwrotnie. zabicie czlowieka nie jest prawem jest jego lamaniem. dlaczego zabicie kobiety w ciazy jest traktowane jako bestialstwo i jako takie potepiane we wszystkich cywilizacjach swiata ? dziwne co ? decyzja o swiadomym wspolzyciu jest prawem kobiety, a nie rozkladanie nog przed kazdym i zawsze, a jak zaplodnia to sie wyskrobie bo tak latwo i prosto a poza tym zaleca to Cosmo Bravo i wojujace pasztety, feministki. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.linek Re: Decyzja aborcyjna to przyrodzone prawo kobiet 26.12.05, 23:00 A co powiesz kobietom zgwałconym? Kobietom gwałconym codziennie przez własnych mężów, pijanych, agresywnych, zachowujących się jak zwierzęta? Że to ich wina, bo rozkładają nogi ??!!! Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: Decyzja aborcyjna to przyrodzone prawo kobiet 26.12.05, 23:38 997 gwalt jest scigany z urzedu z postow na tym forum wynika ze wlasciwie 90% kobiet ma mialo bedzie miec skrobanke nie stac ich na srodki antykoncepcyjne bo zyja w nedzy nie moga sobie pozwolic na donoszenie ciazy i oddanie dzicka do domu dziecka codzinnie sa gwalcone przez wlasnych/cudzych mezow dlatego nalezy zalegalizowac zabijanie dzieci, bo dorosli nie radza sobie z obsluga wlasnego ciala. popatrz na dzieciaka po urodzeniu. to ewidentnie czlowiek. chcesz mi wmowiec ze minute wczesniej nim nie jest ? ze mozna go zabic bo Kowalska nie wie skad sie biora dzieci ? ze nie mozna takiego dziecka oddac do domu dziecka tylko trzeba go rozerwac na strzepy, zeby szanownej kobiecie bylo wygodniej ? z drugiej strony natura tak sama ustawila sprawe ze jednostki o chorych genach w ten sposob tego chorego genotypu nie przekzauja dalej. Ale chyba takie podejscie jest jednak nieco za radykalne , nieprawdaz ? Odpowiedz Link Zgłoś
goffythedog Re: Decyzja aborcyjna to przyrodzone prawo kobiet 27.12.05, 01:22 te dziunia, jeszcze jedno: gwalt NIE JEST scigany z urzedu, tylko wskutek skargi kobiety. ktora jeszcze musi przejsc przez procedure zeznawania i inne takie, podczas ktorych fachowcy na pewno jej wmowia, ze generalnie to jej wina, ze jakis palant ja napadl i zgwalcil, bo miala krotka spodnice, dlugie wlosy, wysokie obcasy, albo szla sama po ulicy. a jak nie daj bogini, rzecz sie dokonala w jakims pomieszczeniu, to smierc w butach, nie skaza delikwenta nigdy, bo przeciez sie zgodzila, zeby wejsc do pomieszczenia. itd. wiec nie gadaj bzdur, jak nie wiesz nadmieniam, ze w standarcie postepowania z ofiarami gwaltow powinno byc podanie postinoru, na wszelki wypadek. coz... nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
yanca3 Re: Decyzja aborcyjna to przyrodzone prawo kobiet 27.12.05, 02:50 ewa.linek napisała: > A co powiesz kobietom zgwałconym? Kobietom gwałconym codziennie przez własnych > mężów, pijanych, agresywnych, zachowujących się jak zwierzęta? Że to ich wina, > bo rozkładają nogi ??!!! Ja ci powiem .Tak to ich wina.Wystarczy obić mordę pijusowi np. we śnie .Nastepnie uświadomić gnomowi,że przy najbliższej okazji dostanie jeszcze więcej.To tchórze i śmierdziele.Nie nalezy się ich bać! Odpowiedz Link Zgłoś
goffythedog Re: Decyzja aborcyjna to przyrodzone prawo kobiet 27.12.05, 01:17 te, dziunia, weno mi moich praw nie klaruj tu, co? jako osoba, co sobie poradzila po tym, jak do zaplodnienia moglo dojsc w wyniku czynnosci, na ktora z racji braku przytomnosci nie miala wplywu, odpowiem ci tak: guzik wiesz. prawa kobiet to takze prawa reprukcyjne. w tym prawo do latwo dostepnej antykoncepcji, rzetelnej edukacji seksualnej i legalnej i bezpiecznej aborcji. doczytaj se stosowne akty prawne, zanim zaczniesz sie madrowac na forum. a podpowiem ci tez, ze jak juz sie zrealizuje punkt pierwszy i drugi, to ten trzeci jest uzywany marginalnie. i jeszcze dziunia jedno, twoja pogardliwa gadka o rozkladaniu nog przed kazdym i zawsze jest juz tak ohydna seksistowska zagrywka, ze az mdli. to znaczy co, nei mozna sie pieprzyc z kimkolwiek i zarazem swiadomie podejmowac decyzji, czy jak? poslalabym cie na jakie lekcje uswiadamiajace do feministek, ale szkoda mi feministek. ja bym z toba nie wytrwala. nie zycze ci, zeby ktokolwiek kiedykolwiek potraktowal cie tak przedmiotowo, jak ty teraz wiele kobiet, bo z natury nikomu nie zycze zle. moze wszakze to by cie wyleczylo z majaczenia. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Re: Decyzja aborcyjna to przyrodzone prawo kobiet 27.12.05, 03:06 Hej, wyglada jakbys to mnie obsobaczal, a nie tego bezmozgowca o90. Ciesze sie ze jeszcze jeden sie znalazl. Coraz wiecej ludzi wybiera milczenie - czuja sie bezsilni badz/i zagrozeni. My tu sobie smarujemy na tym papierze toaletowym a on sie odwija i w kanal. Rezymowka natomiast nie wychyla sie z artykulem polemicznym przeciwko zamordystycznemu glupiemu i bezdusznemu prawu. A jak juz cos napisza to lepiej by nie pisali nic - takie to proszalcze cieple kluchy. Trzymaj sie chlopie. Odpowiedz Link Zgłoś
jachoo85 Re: Abp Michalik podziękował LPR 26.12.05, 20:36 hahahahahaah! Przecież to informacja z przed pół tygodnia, Wyborcza co to ma byc? News? Wolne żarty, widzę że pomału trawicie niektóre sprawy... Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Nastepne zwyciestwo Rydzyka 26.12.05, 21:12 Widze ze juz nawet przewodniczacy episkopatu ma zakneblowane usta. Wystarczy ze raz odezwal sie nie po linii radyjnej i zaraz zostal przywolany do porzadku. Coraz lepiej dzieje sie w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
diament21 Re: Abp Michalik podziękował LPR 26.12.05, 21:18 Jakim prawem Michalik wypowiada się w imieniu kobiet niech lepiej się martwi swoimi żeńskimi klasztorami bo tam dopiero się odprawiają orgie a zarazem skrobanki Michalik jest najedzony i go nic nie obchodzi kościół dużo gada ale tak naprawdę to go to mało obchodzi czy taka matka ma co do garka włożyć i nakarmić te małe dzieci przecież te kobiety dla przyjemności nie dają się skrobać oni robią to dlatego że nie będą mieli co do ust tym małym dzieciom włożyć a Michalik i ci wszyscy jego pokroju z obżarstwa siedzą wygodnie w fotelach i sapią jak lokomotywy Odpowiedz Link Zgłoś
vicious_me Re: Abp Michalik podziękował LPR 26.12.05, 21:48 Aborcja, aborcja... ja nadal nie mogę zrozumieć, czemu kościół nie próbuje zwalczyć tej plagi u podstaw. Osobiście uważam(podobnie, jak 'kościół'), że ŻYCIE zaczyna sie od połączenia plemnika z komórką jajową. Ale przecież wcale nie musi się dojść do tego połączenia... kościół powinien zadbać o dobrą reklamę pigułek antykoncepcyjnych, poprosić LPR aby walczyło o odpowiednie dofinansowanie... i problem aborcji z głowy :] Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: Abp Michalik podziękował LPR 26.12.05, 22:06 Michalik nie wypowiada sie w imieniu kobiet. Zapewne martwi sie co sie wyprawia w klasztorach. Skad u Ciebie ta wiedza ? Moze zas duzo czytasz przed snem Markiza de Sade. Skrobanka jest mordem. Istnieja domy dziecka. na ktore to domy dziecka mozesz przeznaczyc 1% swojego podatku. Odpowiedz Link Zgłoś
nicram112 a ile TY przeznaczasz? 26.12.05, 22:26 na domy dziecka i pomoc samotnym matkom? Tyle samo co arcybiskup (=0) czy wiecej? Ile ksieza przeznaczaja na to pieniedzy? Kiedy w kosciele byla ostatnia zbiorka na ten cel? - dzisiaj na mszy byla zborka na KUL - a kiedy bedzie na pomoc dla domow dziecka? Ideologia przeslania ci rozum, ale to normalne u prawdziwego milosnika LPR i RM Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: a ile TY przeznaczasz? 26.12.05, 23:29 www.caritas.pl/index_pl.php dodam ze nie jestem zwolennikiem LPR i RM Moja ideologia czyli zakaz mordowania ludzi faktycznie jest niepopularna nie przeslania mi rozumu. Twoje podejscie do tematu nie wynika z logiki tylko z propagandy. Skrobanka dla Ciebie jest synonimem wolnosci dla mnie jest jej zaprzeczeniem. Ja znam ludzi po domu dziecka ilu Ty znasz po skrobance ? ktorzy sa szczesliwsi ? Odpowiedz Link Zgłoś
apetyt_na_zycie Re: a ile TY przeznaczasz? 27.12.05, 08:05 > Twoje podejscie do tematu nie wynika z logiki tylko z propagandy. To Twoje zdanie dokładnie oddaje to, co i jak piszesz. Przede wszystkim - masz bardzo przestarzałe informacje nt. aborcji. Dlatego zapewne nazywasz ją "skrobanką". A słyszałeś o aborcji farmakologicznej? W 3-4 tygodniu ciąży, kiedy nie odróżniłbyś zarodka ludzkiego od zarodka innego kręgowca. Mniej pychy, ideologii i fanatyzmu, więcej wiedzy i szacunku dla poglądów innych. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Abp Michalik..... - Księża molestują zakonnice 27.12.05, 06:07 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=69&w=957503&a=24209381 Odpowiedz Link Zgłoś
na_und sumienie!!!???? 26.12.05, 22:18 "rolą "uczciwych polityków" jest podejmowanie "nieustannych wysiłków, aby uchwalić prawa w pełni zgodne z ich sumieniem..." Belkot. To niech wezma na sumienie caly czarny rynek aborcyjny - i ten juz istniejacy, i ten, ktory sie rozwinie po wprowadzeniu takiego prawa w zycie (niezla kasa do wziecia;-) "Czlowiek uczciwy trzyma sie z dala od polityki", to a propos sumienia politykow. Odpowiedz Link Zgłoś
opt TO OCZYWISTE,ŻE KATOLIK NIE STOSUJE ABORCJI I ... 26.12.05, 22:34 To oczywiste,że biskup Michalik ma prawo wymagać ochrony życia poczętego od swoich wiernych i tyle,ale nie ma prawa do ingerowania w życie innych i do nastawiania wiernych do walki z inaczej myślącymi.Ja katolikom nie nakazuję ani skrobania,ani poczynania- przyjęli pewne zasady moralne to niech je przestrzegają i nie psioczą.Również pomoc państwa rodzinom wielodzietnym powinna być ograniczona do szczególnych przypadków losowych.Ci co nie myśleli jak robili,to niech teraz robią jak uważają.Trudno premiować głupotę i zachowania czysto instynktowne,które prowadzą do tego,że głupole reprodukują kolejnych głupoli.Jeieodpowiedzilne zachowania wspiera ,to i niech nie ucieka od udzielania pomocy tymże z własnych ,a nie publicznych środków. Odpowiedz Link Zgłoś
opt JESTEM ZA TYM ,ABY CZŁONKOWIE LPR-U NIE STOSOWALI 26.12.05, 22:45 aborcji i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
formozus1 [...] 26.12.05, 22:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Abp Michalik podziękował LPR 26.12.05, 22:54 Kompletne bezhołowie i brak elementarnego zdrowego roząadku. Skąd w tej niby ateistyczno-pornograficznej Szwecji nie ma aborcji prawie w ogóle??? Co, tam za aborcję jest kara śmierci dla matki i lekarza??? Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Abp Michalik podziękował LPR 26.12.05, 22:54 vaz napisał: > My juz Panom dziekujemy "My" - tzn. kto? Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Abp Michalik podziękował LPR 26.12.05, 22:58 Naród. Głową rusz, to taka bania metr nad dupą. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Abp Michalik podziękował LPR 26.12.05, 23:02 zhk napisał: > Naród. Głową rusz, to taka bania metr nad dupą. A ma pełnomocnictwo od Narodu,żeby się wypowiadać? Odpowiedz Link Zgłoś
abwprl1 Re: Abp Michalik podziękował LPR 26.12.05, 22:57 Kto My. Nikpgo nieupoważniłem do wypowiedzi w moim imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Abp Michalik podziękował LPR 26.12.05, 22:59 Nie śadzę, że My to też Ty. Nie pochleniaj sobie . Odpowiedz Link Zgłoś
abwprl1 Re: Abp Michalik podziękował LPR 26.12.05, 22:59 vaz napisał: > My juz Panom dziekujemy Kto My. Nie dałem upoważnienia do wypowiedzi w moim imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Mądra wypowiedź Abpa Michalika... 26.12.05, 23:06 ..w przeciwieństwie do bpa Pieronka, który stwierdził,że Kościół akceptuje obecną ustawę aborcyjną. Odpowiedz Link Zgłoś