Dodaj do ulubionych

"Bezpieczeństwo" w Szczecinku jak w IV RP

29.12.05, 02:20
i tak trzymać.
Obserwuj wątek
    • zmarzlak Re: "Bezpieczeństwo" w Szczecinku jak w IV RP 29.12.05, 02:29
      Tak... sprzedawanie papierosow na sztuki to ciezkie przestepstwo. I na cale
      szczescie latwe do wytropienia.
      • mag9 Tak trzymac 29.12.05, 02:44
        --Widzą, że ktoś pluje w miejscach publicznych, rzuca niedopałek, przeklina -
        czyli łamie prawo - i wlepiają mandat

I bardzo dobrze. Jak widac sprzeciwiaja sie mu jedynie ludzie, ktorzy otrzymali
        mandaty.

• siemowit4 BRAWO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! 29.12.05, 10:47
          ps. zwróccie uwagę na manipulacje GW
          • poglodek Re: BRAWO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! 29.12.05, 10:49
            Masz racje GW manipuipuluje znowu i usiłuje wmówić czytelnikom fakt iż spadek
            przestępczości jest złą rzeczą.
            • at_work Re: BRAWO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! 29.12.05, 11:11
              Też jestem za i w związku z tym Najlepsze Życzenia na 2006 Rok.
              • fritz.fritz Co z pekinczykiem?! W ten idiotyzm nie wierze !! 29.12.05, 21:47
                Petycja!

Pekinczyki, ratlerki, pudle i jamniki nie nosza kagancow!

Jezeli jest taka ustawa, poslow, ktorzy ja ustanowili nalezy na miejscu...
                ujajic kagancem a ustawe znowelizowac.

• mn7 nie ma takiej ustawy 02.01.06, 18:16
                  fritz.fritz napisał:

> Jezeli jest taka ustawa, poslow, ktorzy ja ustanowili nalezy na miejscu...
                  > ujajic kagancem a ustawe znowelizowac.

Nie ma. To zależy od uchwały odpowiedniej rady gminy
            • ekopomoc NIECH ŻYJE PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ! 29.12.05, 12:14
              NIECH ŻYJE PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ!
              • paul_78 Re: NIECH ŻYJE PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ! 30.12.05, 12:17
                Oby jak najkrócej.
            • bobrzabudka CO TY CZŁOWIEKU BREDZISZ? 29.12.05, 12:25
              Jaki spadek przestepczości? Ktoś chusteczki higienicznej nie miał więc smarknął
              na ulice prosto z nosa i co? "Halo, halo, obywatelu, porządek publiczny
              zakłocacie... ...50PLN się należy zgodnie z taryfikatorem.
              Kagańec dla pekinczyka? Jak ten pies nie otworzy szerzej mordy ni tylko na
              polkniecie komara!
              Bandyckie miasto ale biorą się oczywiście tylko za statysyki polepszając swój
              wizerunek jak policja tylko błachostkami.
              Jak jakaś burda to najpierw przejadą 3 x wkoło, pozniej wezwa posilki, a
              pozniej narada czy wchodzimy czy nie! załosne! i tak jest z policja i
              strazakami miejskimi.
              ilu mieskzancow szczecinka lubi co plecie o pomidowrowkach? on na to nie zwaza.
              a mi sie wydaje ze nalezalo by o ile ma rodzine lub cos cennego...
              przeciez tu sie mozna doigrac w tym miescie bardzo szybko.

ludzie gina od siekiery w porachunkach jakis, rozjezdzaja sie na przejsciach
              dla pieszych sa ofiary smiertelne ale winni sie wykrecaja!
              no 3majcie mnie!

a spektakularne akcje policji:"tak zlapalismy w ostatnim roku ponad 70 dilerow
              mamy najlepsza wykrywalnosc wsrod powiatrow w polsce" tak tylko ze nalapali
              jakis dzieciakow co jeden znalazl worek po jakiejs trawie dwoch stalo obok, a
              dwoch kolejnych palilo fajke j\podczas gdy pierwszy zagladal do srodka worka.
              no super. znow cos wykryli. 5 tych dilerow nalapali (w wieku od 12 do lat 18)
              bravo policja. tez was kochamy. tez to macie gdzies?

oj. matactwto sie szerzy w komendzie. nie wiem co to z nimi bedzie.

ogromna wiekszosc tych fraglesow w kolorowych uniformach to pajace ktore
              pokonczyly skzoly (lub nie) i teraz im sie wydaje ze skoro sa skonczonymi
              kretynami wsrod znajomych i ogolnie tak postrzegani to na sluzbie sie im pokaze.

wziac sie za przestepczosc! baba gada ze bezpiecznie sie chodzi po sczzecinku?
              co za bzdury. policja sama sie boi chodzic w patrolach w niektore miejsca. nie
              legitymuja grupki osob ktora sobie sterczy i ciagnie lacha z frajerow ale 3
              minuty pozniej staruszka na rowerze jedzie promenada szczecinka bez swiatel i...
              halo halo obywatelko 50PLN sie nalezy w terminie 7 dni nalezy wplacic!
              aaa zabierzcie ich bo sie im krzywda kiedys stanie!

• rudy_harnas Re: CO TY CZŁOWIEKU BREDZISZ? 29.12.05, 12:38
                bobrzabudka napisała:> aaa zabierzcie ich bo sie im krzywda kiedys stanie!
                ------------------------------------------------------------------------
                Aleś się zjeżył!Hehehe...Chyba Ci nadepnęli na odcisk?
                • bobrzabudka i nie zgrzeszylem 29.12.05, 12:44
                  matacza skurczybyki w kazdej sparwie i to pewnie za jadrobniejsze sumy
                  tu mowa o policji.

najblizszy czynny taras widokowy we wroclawiu :D
                  juz mi mija musze zapomniec o takim artykule
                  • rudy_harnas Re: i nie zgrzeszylem 29.12.05, 13:19
                    bobrzabudka napisała:> juz mi mija musze zapomniec o takim artykule
                    ------------------------------------------------------------------
                    Nie zapominaj,tylko rzeczowo wal kawę na ławę!To jest właśnie demokracja! Swoją drogą,wcale bym się nie zdziwił gdyby było jak piszesz!Ale porządek zaczyna się od drobnych spraw.Rewolucje nigdy niczego dobrego po sobie nie zostawiły.Trupy i jeszcze więkrza degrengolada!
                    • bobrzabudka pospolite ruszeni a la paryz (plonace auta)moze... 29.12.05, 13:30
                      byc nieuniknione. i wcale nie chce stac na powyzszego czele. wiecej zrobilbym
                      wiele aby nie dopuscic do takiej sytuacji.
                      bo ja tylko obserwuje czasy, ludzie, wydarzenia od 31 lat)

w/w drugoplanowa role plonacyh aut odegraly auta milicyjne i strazakow
                      miejskich (tu nie mylic ze straza pozarna ktorej przypadlo 3-cio planowa rola w
                      tej krotkiej mysli filozoficzno-namacalnej)
                    • tiamak Re: i nie zgrzeszylem 29.12.05, 14:36
                      >Ale porządek za
                      > czyna się od drobnych spraw.

tak zamiast rekina lepiej upolowac płotke :)
            • bobrzabudka niech sie wezmie za kronospan barania jedna z ... 29.12.05, 12:30
              burmistrzem na czele.

szczescie ze wybory za chwile na burmistrza. moze powalczy z tym krono
              (przestepczosc zorganizowana, uczestnicza w tym politycy z najwyzszych szcebli
              panstwowych, taki mniejszy orlen)wziatki

nowy burmistrzu bedziemy glosowac na ciebie i nie bierz malo od nich.
              przynajmniej sie ustaw jakos bo starostwo i tak ci pozyc nie da
            • bobrzabudka najlepiej kamuflowane przed mediami miasto polski 29.12.05, 12:38
              te wies z tymi lotniskami i calym cia to pikus!
              bo w koncu sie wydalo.
              a tu nic. jest dobrze. panie wykrywamy jak nigdzie.
              ale wykrywaja to co powyzej pekinczyka i szlugi na sztuki a by ich chudy byk!

sie tylko zdenerwowalem przez ten artykul. puls mie pewnie skoczyl a zycie w
              bardzo pieknym i atrakcyjnym miescie pod wzgledem turystycznym bedzie jak bylo.

Lapac dzieci i na dolki tam damy po kciukach pod zeberko i sie wypusci ale
              trzeba w ryzach trzymac mlodziez.
              bo z policja zartow nie ma, to policja moze tylko zartowac.

zaraz podam wam najswiezszy numer nie ze strazakmi ale z policja.
              no chyba ze sie rozmysle bo caly czas sie zastanawiam czy mi pozniej nie narobi
              w kolo piora. jednemu tak robia od kilku lat.zalozyl gazetke nawet w tym
              temacie. toczy z nimi wiele spraw.nie rusza sie bez dyktafonow i kamer. zawsze
              probuja cos na niego znalezc. niezly numer co? ale co tam tak naprawde o nim
              nie slychac.
              jednoczesnie prosze o pomoc na mail co z tym fantem zrobic.
              pozdrawiam.
              • tuhanka Re: najlepiej kamuflowane przed mediami miasto po 29.12.05, 13:05
                Cześć Bobrzabudko! Wcale się nie dziwię Twojej irytacji. Wprawdzie byłego
                burmistrza znam i lubię, ale faktem jest, że straż miejska działa na pokaz,
                zastraszając przy tym ludzi. Jakoś nie zauważyłam, przyjeżdżając do domu, żeby
                specjalnie coś się zmieniło. Ale za to postraszyć to oni pierwsi. Do mojej
                mamy, ponadsiedemdziesięcioletniej przyszli któregoś dnia z pretensjami, że
                rzekomo ma nieposprzątany chodnik. Moja mama mieszka sama, ja jestem 400 km od
                domu. Mimo swojego wieku i tak stara się sprzątać, odśnieżać, zamiatać itd.
                Ironią losu było, że kilkadziesiąt numerów dalej, vis a vis straży miejskiej,
                bałaganem czy nieodśnieżonym chodnikiem (nie pamiętam jak to dokładnie nie
                było) pies z kulawą nogą się nie interesował. Najciemniej pod latarnią? A poza
                tym wlepianie mandatów za nieistotne sprawy i rozliczanie z nich strażników
                jest paranoją. Dla większości ukaranych wystarczające byłoby upomnienie i
                poinformowanie, że następnym razem... Ale jeśli strażnicy są rozliczani z
                liczby wystawionych mandatów, to co się dziwić... Czasem naprawdę się cieszę,
                że w Szczecinku już nie mieszkam, choć to piękne i spokojne miasto...ale
                zamiast stwarzać szanse dla jego prawdziwego rozwoju, włodarze zajmują się
                bzdurami.
                • bobrzabudka a wierzcie mi ze tuhanka zna sie na rzeczy 29.12.05, 13:23
                  ... w koncu jest opiekunka forum szczecinka na gazecie (biedengo bo biednego
                  ale jakies forum jest)

tak pani tuhanko oni juz tak maja (a ze oni to my itd.to kolejna sprawa:)
                  wszyscy kombinuja w tym cyrku jak zarobic jakis szmalec.

ja wybieram sie do radcy prawnego ze swoja sprawa bo to smiechu warte co zrobili

a ty szeryf jak mnie czytasz to pilnuj swej gwiazdy i nie zadawaj sie z PISem,
                  a ni mi tu nie odpisuj ale pamietaj ze poPISowi bilzniacy jedna gwiazde juz
                  zdjeli z piedestalu.
                  historia pokazuje ze lepiej ostroznie z obywatelami tym bardziej w takim
                  miasteczku gdzie wszyscy sie znaja i sprawy i inne jadki czesto gesto
                  zalatwiaja polubownie lub mniej polubownie miedzy soba nie wciagajac w to
                  zadnej formalnej wladzy ale do tego bunkrujac (czesto przestepstwa i
                  przestepcow gdyz spolecznosc woli milczec niz brac udzial w smiesznych procesah
                  czy byc ciganym po komenadach i prokuraturach) sie przed nia robiac im na zlosc.
                  tak juz jest, pamietajmy ze tak bylo i tak raczej bedzie.
        • tiamak Re: Tak trzymac 29.12.05, 14:32
          > --Widzą, że ktoś pluje w miejscach publicznych, rzuca niedopałek, przeklina -
          > czyli łamie prawo - i wlepiają mandat
          >
          > I bardzo dobrze. Jak widac sprzeciwiaja sie mu jedynie ludzie, ktorzy otrzymali
          > mandaty.

taaa :) to chodz teraz ze szczoteczka do butow bo jak wchodzisz w zabloconym
          obuwiu na chodnik to tez lamiesz prawo :)
          • rudy_harnas Re: Tak trzymac 29.12.05, 15:18
            tiamak napisał: taaa :) to chodz teraz ze szczoteczka do butow bo jak wchodzisz w zabloconym
            > obuwiu na chodnik to tez lamiesz prawo :)
            -----------------------------------------------------------------------------
            Jeżeli tak stanowi prawo?Tylko kto je stanowi?Facet który nagminnie je łamał teraz jest vice marszałkiem sejmu,drugi,przez 10 lat prezydent RP,ułaskawia kolesia bo on taki milusi,że muchy by nie skrzywdził,A wódz NSZZ"S",legenda rewolucji powiedział, że nie będzie płacił podatku od 1MLN.$ komunistycznemu państwu.Polacy mają bunt przeciw władzy we krwi,a ci którzy nami rządzą nie mają szacunku do rządzonych-vide-słynne "spieprzaj dziadu"obecnego prezydenta.Cud że mimo wszysko istniejemy!
      • poglodek Re: "Bezpieczeństwo" w Szczecinku jak w IV RP 29.12.05, 10:50
        I dobrze, trzeba tępic drobne wykroczenia, tak smao sprzedarz alkoholu
        nieletnim itp. Gualiani też tak robił ... robił to z czego się smiejesz i
        spadły wskaźniki najcięższych przestępstw.
        • bobrzabudka sprzedaz alkoholu nieletnim to powazne wykroczenie 29.12.05, 12:47
          a nie drobne!
          w 100%popieram ze trzeba to tepic. bo to mlodzi na bani sa zagrozeniem dla
          reszty.
          ale pekinczyki i lapanie staruszek? widac tyle tylko odwagi maja tegie chlopaki
          ze szczecinka
          • wielki_czarownik Pytanie 29.12.05, 23:34
            A więc staruszkom odpuszczamy? Od ilu lat? Od 70? 65? 60?
            A psy? Pekińczyk może bez kagańca chodzić? A agresywny pinczer podobnej wielkości? A ciut większy bulterier?
            Prawo jest takie same dla wszystkich!
        • mn7 Re: "Bezpieczeństwo" w Szczecinku jak w IV RP 02.01.06, 18:19
          Spadek przesteczości w NY nie miał absolutnie nic wspólnego z wygłupami
          Giulianiego. Identyczny spadek nastąpił we wszystkich większych miastach USA.
      • arius5 Cos mi pachnie Gomolka 29.12.05, 15:14
        Niedlugo nie bedzie potrzeba 120 tys miejsc w wiezieniach, a 300 tys.
      • mn7 Re: "Bezpieczeństwo" w Szczecinku jak w IV RP 02.01.06, 18:15
        zmarzlak napisał:

> Tak... sprzedawanie papierosow na sztuki to ciezkie przestepstwo.

Nie. To nie jest przestepstwo. To wykroczenie.
    • pozlotemu Re: "Bezpieczeństwo" w Szczecinku jak w IV RP 29.12.05, 03:41
      Zeby tak w calej Polsce zrobic, nie byloby miejsca
      dla Rywinow, Millerow i innych aferalow.
      Tego nam trzeba. A Michnik juz znalazl niezadowolonych
      i sie cieszy.

witek7205 napisał:

> i tak trzymać.
      • towarzysz.dyrektor Niezadowoleni w Szczecinku w sluzbie GW 29.12.05, 05:08
        Niezadowoleni to "ukarana sprzedawczyni" [rozgoryczona] i "emerytowana
        nauczycielka" [rowniez ukarana i najpewniej rowniez rozgoryczona,
        przypuszczalnie czlonkini ZNP].

No coz, sposrod niezadowolonych [i ukaranych] rekrutuje sie kazda opozycja
        [Michnik sam siedzial, wiec sie zna]. To prosta socjotechnika. Zatem im wiecej
        takowych [ukaranych] znajdzie GW w Szczecinku, tym bardziej przekonywujaco
        uzasadni swoja mysl przedwodnia o "saczeniu nienawisci", "braku tolerancji" i
        zamordyzmie w IV-ej republice.

Wniosek, ktory "sam sie nasuwa": Szczecinek to mikrokosmos ciemnogrodu
        zalewajacego najjasniejsza RP, epitomia nietolerancji oraz powod troski i
        trwogi [wybitnych] intelektualistow i moralnych autorytetow o losy kraju.
        • puba Re: Niezadowoleni w Szczecinku w sluzbie GW 29.12.05, 10:52
          ales sobie ideologię dorobił:)
          powinieneś się cofnąc w czasie i bierutowi przemowy pisac:P

ja sie bardzo cieszę, że w szczecinku jest bezpieczniej..
          niezależnie jaka partia, gazeta czy radio temu przewodzi:)

tak trzymac;)
          • bobrzabudka no to czuj sie bezpiecznie 29.12.05, 12:53
            w poludnie wychodz z domu wracaj po 15. pekinczyki zwalczone, pani fajkowa tez
            nie spojrzy na ciebie groznie bo kto wiec jak wielkiego kalibru armate tam
            trzyma. no i snieg bedzie odsniezony ale tylko przed prywatnymi chatami wiec
            ustal dobra droge z pracy i z powrotem co bys gleby nie zaliczyl.

czuj sie spokojnie ale nie plateaj sie juz po 15.
            to milicjant jakis tego posta napisal czy strazak. no juz przyznac sie i to
            zaraz.
      • poglodek Re: "Bezpieczeństwo" w Szczecinku jak w IV RP 29.12.05, 10:50
        Masz racje, ta Straż Miejska to przykład dal straży miejskich w całej polsce
        wszystkie powinny tak robić bo od tego są.
    • dzieciatko_o_dyrektora Paranoja 29.12.05, 07:33
      Brudny Harry konta pekinczyk . To nie pisuar to szambo .
      • rudy_harnas Re: Paranoja 29.12.05, 09:42
        dzieciatko_o_dyrektora napisała:

> Brudny Harry konta pekinczyk . To nie pisuar to szambo . ------------------------------------------------------
      • cambrone Re: Paranoja 29.12.05, 10:11
        Moje kochane Dzieciątko!!!!
        Gdybyś miał odrobinę wiedzy,to znałbyś takie bardzo stare przysłowie - "Od
        rzemyczka do koniczka".Łamanie PRAWA zaczyna się od rzeczy drobnych a potem....
        i dlatego każdy parkujący na zakazie,śmiecący czy z psem bez kagańca powinien
        być traktowany jak potencjalny morderca ( bo jeżeli to wolno,to potem wolno
        ukraść,zgwałcić babcię rencistkę itd).
    • kiks11 Re: "Bezpieczeństwo" w Szczecinku jak w IV RP 29.12.05, 07:34
      podoba mi się, że uczciwie pracują, tylko, że skala małego Szczecinka nijak
      daje się przenieść do kilkusettysięcznego miasta. Trzeba by policzyć wskaźnik
      ilosci strazników na 1m2 miasta, dla Szczecinka to bedzie duża liczba, w duzym
      mieście oznaczało by to tabuny strazników. Jak to zrobić nie narażając się na
      zarzut państwa policyjnego?
      • xx23 Jedz do NY 29.12.05, 08:42
        kiks11 napisał:

> podoba mi się, że uczciwie pracują, tylko, że skala małego Szczecinka nijak
        > daje się przenieść do kilkusettysięcznego miasta. Trzeba by policzyć wskaźnik
        > ilosci strazników na 1m2 miasta, dla Szczecinka to bedzie duża liczba, w
        duzym
        > mieście oznaczało by to tabuny strazników. Jak to zrobić nie narażając się na
        > zarzut państwa policyjnego?

Jedz do NY i zapytaj sie Giulianego jak to sie robi....
        • beagle71 Re: Jedz do NY 29.12.05, 10:05
          Tak, tylko, że policja nowojorska (NYPD) ma budżet większy od budżetu naszego
          całego MSWiA! A miasto Nowy Jork większy od Polski (że o stanie NY już nie
          wspomnę) :-)
          • jakeww Re: Jedz do NY 29.12.05, 10:14
            musi mieć budżet większy bo 1/NY to 15 mln ludzi a 2/ policjanci amerykańscy
            zarabiają kilka razy więcej niz polscy
      • cynik9 Re: "Bezpieczeństwo" w Szczecinku jak w IV RP 29.12.05, 11:09
        kiks11 napisał:

> podoba mi się, że uczciwie pracują,

a to niby skad wiadomo? To dopiero okaze sie w drugiej fazie "walki z
        przestepczoscia" gdy powstanie oddzial superstraznikow miejskich w celu
        kontrolowania straznikow miejskich. kto bowiem moze byc pewny ze straznicy
        miejscy np. nie pluja na sluzbie albo wrzucaja papierki zawsze do smietnikow.

• daruma1 Re: "Bezpieczeństwo" w Szczecinku jak w IV RP 29.12.05, 08:19
      Widzę, że dla uzasadnienia swoich tez GW usaprawiedliwia nawet wykroczenia. Co
      jutro? Rozgoryczony włamywacz, morderca, który nie lubi komendanta?
      • borsuk5 Re: "Bezpieczeństwo" w Szczecinku jak w IV RP 29.12.05, 08:34
        Nie. Jutro ten, co cichaczem pierdnie na ulicy i pojawi się za nim strażnik z
        pliczkiem. Oczywiście, że popieram takie działanie, ale dlaczego znów popadać
        ze skrajności w skrajność? Nie dałoby się normalnie? Czyli solidnie pilnować
        porządku i nie zatruwać tyłka Bogu ducha winnym paniom z pekińczykiem?
        • yavorius Re: "Bezpieczeństwo" w Szczecinku jak w IV RP 29.12.05, 08:42
          borsuk5 napisał:
          > Nie dałoby się normalnie? Czyli solidnie pilnować
          > porządku i nie zatruwać tyłka Bogu ducha winnym paniom z pekińczykiem?

Nie. Najpierw pekińczyk, potem jamnik, a potem wilczury. No bo czemu nie?
          • rudy_harnas Re: "Bezpieczeństwo" w Szczecinku jak w IV RP 29.12.05, 09:58
            yavorius napisał:> Nie. Najpierw pekińczyk, potem jamnik, a potem wilczury. No bo czemu nie?
            ------------------------------------------------------------------------------
          • neptus Re: "Bezpieczeństwo" w Szczecinku jak w IV RP 29.12.05, 14:19
            Ide o zakład, ze rotweilera bez kagańca nie zaczepią. Zakładanie pekińczykowi
            kagańca... :DDDDD Kotom też?
        • mordechaj_bana Re: "Bezpieczeństwo" w Szczecinku jak w IV RP 29.12.05, 08:47
          Naprawdę dziwni jesteście ludzie. Jak "zero tolerancji" w Nowym Jorku, to:
          pięknie! O tak by trzeba robić! Zamykać! Ścigać, brać przykład! A jak w
          Szczecinku, to: no nie! Piesek bez kagańca? A co to za przestępstwo?
    • akson1 Bardzo dobrze - to dres i bandyta ma sie bac... 29.12.05, 08:34
      Czas juz wreszcie skonczyc, ze spolecznym przyzwoleniem na tzw male
      przestepstwa. Pamietacie Kalego - jak Kalemu ukrasc to zle,jak Kali ukrasc -
      dobrze. Guliani swoimi dzialaniami sprawil, ze Nowy Jork z jednego z
      najniebezpieczniejszych stal sie nabezpieczniejszym miastem w Stanach.
      Zero tolerancji - alez oczywiscie. Dlaczego to ja mam sie bac wyjsc na ulice,
      bo w bramie stoi koles z paskiem na spodniach? To on niech sie boi.
      Pani nie miala kaganca? O, przepraszam piesek pani nie mial kaganca? Coz, ale
      ja juz wole czytac, ze kaza zakladac kaganiec ratlerkowi niz ze gdzies
      bulterier zagryzl dziecko. Zaloze sie, ze kazdy z duzych psow z tej
      miejscowosci juz ma cos na pyszczku - jakas gumke chociazby. I nie wali kupy na
      ulicy, a pan przechodzi obok nie sprzatajac.
      Papierosy na sztuki? Dura lex, sed lex. Skoro posel oszukuje, to dlaczego ja
      nie moge? Ot, wiec sie potem nie dziwmy, ze sa afery i brak szacunku dla prawa.
      Tak trzymac panie komendancie.
      • chilonek Re: Bardzo dobrze - to dres i bandyta ma sie bac. 29.12.05, 08:49
        Brawo! Tak powinno być wszędzie!
        • kzegota1 Re: Bardzo dobrze - to dres i bandyta ma sie bac. 29.12.05, 09:18
          nie jestem zwolenniniek pis, ba jestem ich przeciwnikiem, ale akurat w tego typu
          inicjatywach papieram ci całkowicie. bezczelność i prostactwo szerzy sie
          strasznie! faktycznie argumenty przeciwników zaostarzania przytoczone w artykule
          są conajmniej wątpliwe. ja sam palę papierowy i NIGDY nie robię tego pod wiatą
          przystanku komuniakcji miejskiej bo mam swiadomośc że nie każdy człowiek tam
          stojący chce wdychać dym. to samo z rzucaniem niedopałków do kosza a nie na
          ulicę. zapewniam wszystkich oponentów że nie palenie na przystanku czy rzucanie
          niedopałka do kosza a nie na ulice nie wymaga jakichs hura wyrzeczeń tak samo
          jak założenie psu kagańca
      • mn7 bzdura 02.01.06, 18:22
        akson1 napisał:

> Czas juz wreszcie skonczyc, ze spolecznym przyzwoleniem na tzw male
        > przestepstwa. Pamietacie Kalego - jak Kalemu ukrasc to zle,jak Kali ukrasc -
        > dobrze. Guliani swoimi dzialaniami sprawil, ze Nowy Jork z jednego z
        > najniebezpieczniejszych stal sie nabezpieczniejszym miastem w Stanach.

Kompletna bzdura. Spadek przesteczości w NY nie miał NIC wspólnego z wygłupami
        Giulianiego. Identyczny spadek nastąpił we wszystch większych miastach USA.
    • camel_3d no z pekinczykiem przesadzili.... 29.12.05, 08:56
      chociaz i pekinczyk moze niezle ugrazc..przekonalem sie na wlasnej skorze u
      mojego kolegi. Slad mam na nodze do dzisiaj..
      • jakeww Re: no z pekinczykiem przesadzili.... 29.12.05, 10:15
        jak ci się nie podoba to zgłoś inicjatywę ustawodawczą - straż miejska jest od
        przestrzegania prawa
    • bereciara Wam chyba wszystkim odbilo 29.12.05, 08:58
      Jak mozna popierac takie idiotyzmy,ukaranie Pani z kiosku za sprzedaz
      papierosow na sztuki,pekinczyk w kagancu.To jest chore a burmistrz powinien
      takiego goscia kopnac w dupe i niektorych mieszkancow przeprosic ze zatrudnil
      takiego idiote.Ten baran przypomial sobie, co wynika z bylej pracy w MO komisje
      robotniczo-chlopskie w minionym okresie,gdzie przewodniczyl z ramienia MO jakis
      kraweznik.Wyobrazam sobie jakim w tamtych czasach byl sku..synem.Panie
      burmistrzu nie jest powodem do dumy majac takiego pracownika w ratuszu,a tym
      bardziej pokazywac calej Polsce.Zrob Pan z nim co radzilem bo z piekny
      Szczecinek kojarzony bedzie z tym idiota.
      • rudy_harnas Re: Wam chyba wszystkim odbilo 29.12.05, 10:06
        bereciara napisała:> Jak mozna popierac takie idiotyzmy--------------------------------------------------------------------------------------
        Najgłośniej -Łapaj złodzieja- krzyczy złodziej!
      • pam8 Re: Wam chyba wszystkim odbilo 29.12.05, 12:07
        Zasadniczo ma Pani rację - "Jak mozna popierać takie idiotyzmy". Przecież już
        nie raz dowiedliśmy, że Polska Nierządem Stoi...
      • bikeman nie odbilo, oni tak od urodzenia... :/ 29.12.05, 12:21
    • smok5 Ordung must sein. 29.12.05, 09:03
      Europa to nie tylko marsze dewiantów -to tez porządek i rygor. spróbuj w
      Niemczech zaparkowac auto rurą wydechowa w stronę mieszkań.
      • avin Re: Ordung must sein. 29.12.05, 09:42
        smok5 napisał:

> Europa to nie tylko marsze dewiantów -to tez porządek i rygor. spróbuj w
        > Niemczech zaparkowac auto rurą wydechowa w stronę mieszkań.
        Naucz sie odmieniac czasowniki modalne.
      • cynik9 Re: Ordung must sein. 29.12.05, 11:19
        smok5 napisał:

> Europa to nie tylko marsze dewiantów -to tez porządek i rygor. spróbuj w
        > Niemczech zaparkowac auto rurą wydechowa w stronę mieszkań.

Sprobuj z prawomocnym wyrokiem sadowym dostac sie do Bundestagu. Ryba psuje sie
        od glowy i byly burmistrz Szczecinka, dzis posel, powinien zaczac naprawe od
        Leppera a nie od pekinczykow w Szczecinku.
        • lichttrager Ordung must sein. I tak trzymać! 29.12.05, 13:40
          Każdy powinien działać na swoim poziomie kompetencji. Ten burmistrz robi to co
          do niego należy i należy mu się wielki szacunek. Inni też powinni tak działać.
          Pekińczyk w kagańcu wygląda dziwnie no ale o coś przecież prawodawcy chodziło
          skoro wypuścił takie przepisy. No chyba, że prawodawca był durniem ale to nie
          problem burmistrza, żeby naprawiać prawo. Od tego ludzie wybierają sobie (p)
          osłów i gdyby oni robili co do nich należy, posługując się, chociaż czasami,
          zdrowym rozsądkiem to byłoby wszystko w porządku i papierosy można by było
          kupować nawet na połówki.
    • pawelpiwowarczyk Re: "Bezpieczeństwo" w Szczecinku jak w IV RP 29.12.05, 09:09
      I dojdzie do tego, że taki policjant będzie "na siłę" wyłapywał "przestępstwa",
      bo od tego będzie zależeć jego pensja (premia).
      Komuniści mówili: dajcie mi człowieka, a my znajdziemy na niego paragraf.
      Komuniści to debile, ale to zdanie jest słuszne.
      KAŻDY człowiek popełnia codziennie wykroczenia. Choćby: przekroczy prędkość
      samochodem, splunie na ziemię, przejdzie przez ulicę poza pasami, depnie
      trawnik, zaklnie, nie założy gumki recepturki na pyszczek pekińczykowi i wiele
      innych.
      Karanie za WSZYSTKO to WYNATURZENIE!
      Istnieje pojęcie "strajku włoskiego". Gdyby wszyscy w Polsce strajkowali "po
      włosku", jak ci panowie w Szczecinku, ten kraj zamieniłby się w totalitarny
      koszmar.

I jeszcze jedno. Karają za wszystko? A mają w domach komputery? Z Linuxem,
      czy "darmową" wersją Windowsa?
    • fire999 Re: "Bezpieczeństwo" w Szczecinku jak w IV RP 29.12.05, 09:14
      Gdybyście ogladali wczoraj program w TV3 na ten temat nie bylibyscie juz tak
      pewni "poprawności" działania komendanta. Samo sfałszowanie dokumentacji do
      sądu powinno go wykluczać jako komendanta który "depcze po piętach" podwładnym.
      Mógłby się przenajmniej przyznać do błędu i przeprosić. Ciekawe czy w
      Szczecinku wszystkie dzielnice są sprawdzane tak samo. Nie słuszałem aby jakiś
      radny czy burmistrz dostał mandat. A jak napada kiedy jestem w pracy ???
      • rudy_harnas Re: "Bezpieczeństwo" w Szczecinku jak w IV RP 29.12.05, 10:16
        fire999 napisał:A jak napada kiedy jestem w pracy ??? ------------------------------------------------
        Niebój żaby!Odsnieżyć masz obowiązek przede wszyskim rano!!
    • jurwal Re: "Bezpieczeństwo" w Szczecinku jak w IV RP 29.12.05, 09:32
      Ten facet twierdzący że nie jest zupą pomidorową jest typem człowieka któremu
      nie powinno się dać absolutnie żadnej władzy. Gdyby kierował ruchem ludzi na
      przejściu dla pieszych to staruszki o lasce albo nie zostały by dopuszczone do
      przejścia na drugą stronę albo musiałyby biegać zeby zdążyć na czas.
      Przestępców należy ścigać i karać bo muszą wciąż się bać. Wtedy uczciwi ludzie
      mogą żyć spokojnie. Ale człowieka kradnącego z głodu stary chleb ze śmietnika
      piekarni nie należy karać tak jak sprzedawczynię sprzedajacą papierosy na sztuki
      czy właścicielki ratlerka bez kagańca.
      Porządek musi być, ale bez bezmyślnej karności bo to prowadzi do wrogości wobec
      władzy i niesienia pomocy przestępcom na złość głupiej władzy.
      Ten komendant straży miejskiej powinien zostać wymieniony na człowieka rozumnego
      a nie bezmyślnego. Jeśli tak ma wyglądać IV Rzeczypospolita to czy jest sens ją
      budować ?
      • rudy_harnas Re: "Bezpieczeństwo" w Szczecinku jak w IV RP 29.12.05, 10:30
        jurwal napisał:> Ten komendant straży miejskiej powinien zostać wymieniony na człowieka rozumneg
        > o
        > a nie bezmyślnego. Jeśli tak ma wyglądać IV Rzeczypospolita to czy jest sens ją
        > budować ?
        --------------------------------------------------------------------------------

Ja tam wolę nawet mniej rozumnego,byle by był uczciwy i pies na przestępców>Niech tam się babcia zapyta o pomoc niż by miała wpaść pod samochód!
      • margala dał nam przykład Giuliani jak zwycieżać mamy 29.12.05, 11:44
        Zero pobłazania dla jakichkolwiek przestępstw i wykroczeń.

Taka zasada sprawdziła się w Nowym Yorku w czasach Giulianiego.
        Tak, strażnik miejski powinien zwracać uwagę gdy ktoś rzuca papierki na ziemię
        a tym bardziej gdy niezgodnie z prawem sprzedaje papierosy na sztuki.

pozdrawiaM.
    • toja3003 Brawo Szczecinek! A co z Warszawą? 29.12.05, 09:44
      Brak bezpieczeństwa to poważny problem w Polsce.
      Ileż energii z tym związanej idzie na mało
      produktywne dzialania.

Może poszedłbym wieczorem do kina lub teatru
      albo zainwestował w dobrą kolację gdzieć na mieście
      ale nakładam sam na siebie godzinę policyjną,
      bo ktoś moze mi wieczorem dać pałą w łeb.
      Pogapię się w telewizor, nie wydam tych pieniędzy,
      gospodarka będzie się wolniej krecić.

Może zbudowałbym dom ale nie chcę w nim
      spać ze strachem, przy zapalonych światłach
      i czujnymi psami. Nie chcę się bać co zastanę
      w moim mieszkaniu kiedy wrócę z urlopu.
      A więc wydaję, sam sobie, zakaz budowy.
      Nie biorę kredytu, nie buduję domu,
      gospodarka będzie się wolniej kręcić.

Może pojechałbym w odwiedziny do innego
      miasta ale boję się wsiąść "do pociągu bylejakiego"
      gdzie mogą mnie obrabować.
      Wydaję sobie zakaz opuszczania mojej miejscowości.
      Nie kupuję biletu, kolej traci klienta,
      koła PKP będą się wolniej kręcić.

Może kupiłbym sobie samochód ale boję się,
      czy go zastaną na parkingu przed domem
      następnego ranka. Wystawiam sobie odmowę
      "przydziału" pojazdu. Sprzedawcy mniej zarobią.
      Bezrobocie wzrośnie.

Tą wyliczankę możnaby długo ciągnać.
      Brak bezpieczenstwa to poważny problem w Polsce.
      Ileż energii z tym związanej idzie na mało
      produktywne działania zamiast przyczyniać
      się do rozwoju.

I proszę bez zarzutów o psychozę - służę listą
      napadów, pobić, włamań, kradzieży w rodzinie
      i wśród znajomych z różnych miejscowości w Polsce
      ale nie mówię głównie o wioskach ale np. o Trójmiście.

Gdzie jest prawo i sprawieliwość w tym kraju ja się pytam?

I dopowiadam: w Szczecinku widać, że jest. Brawo Szczecinek!
      Chciałbym żeby w Gdańsku też tak było. A u wierzę jak
      w Polsce nie będzie parkingów strzeżonych, bo takich
      "cudów" na zachodzie nie widziałem - każdy parkuje gdzie chce
      bez wielkiego ryzyka.
      • laaazy_boy Re: Brawo Szczecinek! A co z Warszawą? 29.12.05, 09:51
        Może poszedłbyś do psychiatry?
      • pawelpiwowarczyk Re: Brawo Szczecinek! A co z Warszawą? 29.12.05, 10:18
        Mieszkam na peryferiach Poznania.
        Od (niecałego) roku biegam wieczorami (to znaczy po 22:00) po okolicy nie
        uznawanej za zbyt bezpieczną. Tygodniowa objętość biegów wynosi jakieś cztery
        godziny. Jestem zatem każdego tygodnia przez cztery godziny narażony na
        napad/poturbowanie/pobicie i... nic. Nigdy nie spotkałem się z przejawem
        agresji. Postępuję głupio? NIE. Zachowuję normalność.
        (oczywiście nie mam przy sobie żadnych gazów/paralizatorów/pistoletów)

I jakoś nie boję się odwiedzić wieczorem znajomych, iść do restauracji czy kina.

Jeżeli patrzy się na Polskę przez pryzmat TVNu i Pod Napięciem, to rzeczywiście
        najlepiej nic nie robić, tylko wieczorkiem usiąść przed telewizorem, by napawać
        się informacjami o przestępstwach i niegodziwościach lub oglądać filmy o małych
        chłopcach z dużymi pistoletami.

(...troszkę boję się Szeryfa ze Szczecinka, bo... biegając wieczorem przebiegam
        przez jezdnię, często (o zgroza) na czerwonym świetle)
        • rudy_harnas Re: Brawo Szczecinek! A co z Warszawą? 29.12.05, 10:38
          pawelpiwowarczyk napisał:> napad/poturbowanie/pobicie i... nic. Nigdy nie spotkałem się z przejawem
          > agresji. Postępuję głupio? NIE. Zachowuję normalność.
          ------------------------------------------------------------
          Gratuluję pogody ducha! Obyś nie wymówił w złą godzinę.
          • toja3003 wiem, że to wszystko statystyki ale jak mi 29.12.05, 11:53
            znajoma z Wrzeszcza przychodzi i płacze, że ją
            (w biały dzień) przewrócili i wyrwali torebkę to się głupio czuję.
            Może kiedyś też zacznę biegać po Oruni wieczorami.
          • bikeman Re: Brawo Szczecinek! A co z Warszawą? 29.12.05, 12:23
            ty harnas lepiej nie wychodz z domu, jeszcze ci cegla na glowe spadnie albo co
            • rudy_harnas Re: Brawo Szczecinek! A co z Warszawą? 29.12.05, 12:27
              bikeman napisał:

> ty harnas lepiej nie wychodz z domu, jeszcze ci cegla na glowe spadnie albo co
              ------------------------------------------------------------------------------
              W domu to ja żadko jestem.I może dla tego kiedy wracam chciałbym żeby tu było trochę jak w domu>
    • dabrys miasto policyjne w Szczecinku ? 29.12.05, 09:53
      misto policyjne? tak myślę,co jeszcze ten Grondys może wprowadzić-godzinę
      policyjną, pałowanie na klatkach, meldowanie się w siedzibie SMiejskiej,nakaz
      porusznia się po chodniku tylko prawostronnie,meldunki do Pałacu
      Prezydenckiego, pochwały w lokalnych mediach ( niekoniecznie wolnych ),medale
      dla najbardziej zdyscyplinowanych obywateli,zakaz wjazdu do miasta obcym.W tym
      gościu jest wiecej milicjanta, policjanta czy strażnika? chyba że jest
      szeryfem, współczuję mieszkańcom Szczecinka.
      • rudy_harnas Re: miasto policyjne w Szczecinku ? 29.12.05, 10:44
        dabrys napisał:> szeryfem, współczuję mieszkańcom Szczecinka.
        -------------------------------------------------------------
        Z amerykańskim szeryfem w zapyziałej dziurze,nie chciałbyś zadrzeć!
        Przestrzeganie prawa trzeba mieć we krwi.Wtedy nie musisz się bać szeryfa!
        • dr_avalanche Re: miasto policyjne w Szczecinku ? 29.12.05, 12:08
          Amerykański szeryf w zapyziałej dziurze to na ogół burak z faszystowskimi
          zapędami, który każdego obcego traktuje jak potencjalnego przestępcę.

Swoją drogą skąd masz tyle wolnego czasu, że odpowiadasz na każdy post choć
          trochę dyskutujący z tym, co się dzieje w Szczecinku?
          • rudy_harnas Re: miasto policyjne w Szczecinku ? 29.12.05, 12:23
            dr_avalanche napisał: który każdego obcego traktuje jak potencjalnego przestępcę.
            -----------------------------------------------------------------------
            Nie jestem obcy,lubię mojego szeryfa przygłupa,bo to dobry chłopina,i piwa się też napije.Czasu mam dużo bo własnie wróciłem z kraju,poprawnego politycznie,gdzie własnie różni mysliciele obudzili się z błogiego snu i stwierdzili,że tego czego im trzeba to napewno mniej tolerancji,i bezmuzgiej poprawnosci politycznej!
    • jakeww Re: "Bezpieczeństwo" w Szczecinku jak w IV RP 29.12.05, 10:12
      niechluje i waqrchoły będa oczywiście narzekać na porządek i przestrzeganie
      prawa (ZERO TOLERANCJI - tak jak Giualiani zrobil porządek w Nowym Jorku)
    • sajjitarius Mandat za sprzedaz papierosow na sztuki ? 29.12.05, 10:15
      Niech mi ktos wytlumaczy, bo nie do konca jest dla mnie jasne, na jakiej
      podstawie pani sprzedajaca papierosy na sztuki dostala mandat ? Jakiego
      wykroczenia dopuscila sie ?
      • jakeww Re: Mandat za sprzedaz papierosow na sztuki ? 29.12.05, 10:16
        sprawdź przepisy prawa - kobieta jakoś nie zaskarżyła
        • sajjitarius Re: Mandat za sprzedaz papierosow na sztuki ? 29.12.05, 10:17
          jakeww napisał:

> sprawdź przepisy prawa - kobieta jakoś nie zaskarżyła

No kobieta nie zaskarzyla, ale to jeszcze nie oznacza, ze dopuscila sie
          wykroczenia. A ja po prostu jestem ciekaw jaka jest podstawa prawna tego
          mandatu. Ktos wie ?
          • cynik9 Re: Mandat za sprzedaz papierosow na sztuki ? 29.12.05, 11:41
            sajjitarius napisał:

> jakeww napisał:
            >
            > > sprawdź przepisy prawa - kobieta jakoś nie zaskarżyła
            >
            > No kobieta nie zaskarzyla, ale to jeszcze nie oznacza, ze dopuscila sie
            > wykroczenia. A ja po prostu jestem ciekaw jaka jest podstawa prawna tego
            > mandatu. Ktos wie ?

nie mam pojecia. kobieta nie zaskarzyla prawdopodobnie dlatego ze nawet te 500zl
            bedzie musiala rozlozyc na raty i nie chce byc wiecej do tylu.
            • lolo_de_bolo wiekszosc knajp tak sprzedaje... 29.12.05, 13:55
              a poza tym trzeba byc niezlym ch...amem by robic kobiecie takie problemy za tak
              mala sprawe. Wszystkim uczestniczacym w akcji sle moje glebokie HWDP (czyli Hey
              Wy Dobrzy Policjanci).
              Jestem przekonany, ze szeryf i ta cala banda mu pomagajaca bedzie miala w tak
              malej miescinie prze...rabane.
      • zmarzlak Re: Mandat za sprzedaz papierosow na sztuki ? 29.12.05, 17:06
        > Niech mi ktos wytlumaczy, bo nie do konca jest dla mnie jasne, na jakiej
        > podstawie pani sprzedajaca papierosy na sztuki dostala mandat ? Jakiego
        > wykroczenia dopuscila sie ?

Prawdopodobnie jest przepis o tym jak maja byc opakowane z tymi wszystkimi
        "palenie zabija" itd. Tak sie zastanawiam ilu tajniakow i przez ile dni tropilo
        to niewatpliwie ciezkie przestepstwo...

Jak to jest, ze Polsce prawo precyzyjnie egzekwuje sie zawsze przeciwko
        obywatelom a niemal nigdy dla ich dobra? Czy prawo ma za zadanie ulatwiac, czy
        utrudniac zycie w spoleczenstwie? Czy tez moze ma za zadanie umozliwiac
        trzymanie za morde durnego narodu?

• mn7 skontaktuj się ze swoim posłem 02.01.06, 20:32
          zmarzlak napisał:

> > Niech mi ktos wytlumaczy, bo nie do konca jest dla mnie jasne, na jakiej
          > > podstawie pani sprzedajaca papierosy na sztuki dostala mandat ? Jakiego
          > > wykroczenia dopuscila sie ?
          >
          > Prawdopodobnie jest przepis o tym jak maja byc opakowane z tymi wszystkimi
          > "palenie zabija" itd. Tak sie zastanawiam ilu tajniakow i przez ile dni
          tropilo
          > to niewatpliwie ciezkie przestepstwo...

To nie jest ciężkie przestestwo. To W OGÓLE nie sjet przesęstwo. jest to
          wykroczenie.
          Jeśli uważasz, że nie powinno być - skontaktuj się ze swoim posłem.

• comrade Re: "Bezpieczeństwo" w Szczecinku jak w IV RP 29.12.05, 10:15
      Gdzie wy dostrzegacie ze GW krytykuje tą polityke?
      • malpa-z-paryza pala ich wszytkich.. 29.12.05, 10:20
        tak wlasnie bedziemy uczyc demokracji!
        • rudy_harnas Re: pala ich wszytkich.. 29.12.05, 11:30
          malpa-z-paryza napisała:

> tak wlasnie bedziemy uczyc demokracji!
          -----------------------------------------
          Demokracji jest pod dostatkiem!Mamy deficyt prawożądności!I to od przedszkola poczynając!
      • bikeman Re: "Bezpieczeństwo" w Szczecinku jak w IV RP 29.12.05, 10:52
        jak to gdzie? wszedzie! przeciez GW to najwieksze zlo! kazde ich slowo sluzy
        omamianiu spoleczenstwa, ale madry narod sie broni!! nie bedzie czytac byle GW,
        bedzie czytac Nasz Dziennik, Nasza Droge i inne tego typu (jedyne drukujace
        prawde) gazety :)

pozdrawiam redakcje i dziekuje: odwalacie kawal dobrej roboty :)
    • mjp2 Re: "Bezpieczeństwo" w Szczecinku jak w IV RP 29.12.05, 10:30
      To straszne! Ktoś zaczął egzekwować prawo. No skandal!

He he he Szczecinek, tak trzymać!
    • jakeww Rywin w Szczecinku by sie nie ośmielił 29.12.05, 10:34
      przyjśc do Agory z korupcyjna propozycją.....!
      • pawelpiwowarczyk Re: Rywin w Szczecinku by sie nie ośmielił 29.12.05, 10:53
        Dlaczego nie?
        Dlatego, że idąc do redakcji podeptałby trawnik co spowodowałoby zamknięcie go
        w areszcie na 48 godzin?
        I tak działoby się każdorazowo, jakby chciał iść złożyć tę propozycję?
        Genialne.

Przecież te "działania" nakierowane są na maluczkiuch. Każdy powyżej 1,90
        wzrostu (tzn. radni i kumple burmistrza) jest bezkarny.
        • loppe Re: Rywin w Szczecinku by sie nie ośmielił 29.12.05, 11:20
          Mylisz się. W atmosferze zero tolerancji (a nie utytłani w gnojówce po kostki)
          ludzie wymagaja tez więcej od tych dużych, składaja skargi, doosy itd a nie
          zyja jak ty w przekonaniu że nic sie nie da zrobić więc kradnijmy wszyscy, duzi
          duzo, mali mało
          • cynik9 Re: Rywin w Szczecinku by sie nie ośmielił 29.12.05, 11:45
            loppe napisał:

> Mylisz się. W atmosferze zero tolerancji (a nie utytłani w gnojówce po kostki)
            > ludzie wymagaja tez więcej od tych dużych, składaja skargi, doosy itd

Donosy ludnosci to nastepny etap kampanii. Jak inaczej skontrolowac czy sam
            straznik miejski nie pluje na sluzbie czy ukradkiem depcze trawnik?
            • bikeman Re: Rywin w Szczecinku by sie nie ośmielił 29.12.05, 11:47
              ale po co sprawdzac, przeciez on ma mundur, wiec moze...
    • toporekk Re: "Bezpieczeństwo" w Szczecinku jak w IV RP 29.12.05, 10:47
      Mieszkam w Szczecinku i "czarnuchy"-jak Ich zwiemy wyrastaja niczym komandosi w
      obliczu klopotow na miare: pies bez kaganca, zle zaparkowany samochod, komus
      zakrecilo w gardle i pluje wydzielina. Mandaty wypisuja chetnie...z
      usmiechem...po "amerykansku"...wszyscy sa hepi...Dzis rano idac do pracy spadla
      na mnie lawina sniegowa z dachu poczty...zaklalem siarczyscie...ku...Nikt nie
      wyrosl...ani dzielni chlopcy komendanta, ani On sam osobiscie. Zatem artykul
      jest ze tak powiem po dziennikarsku przesadzony. Pozdrawiam z grodu
      szczecineckiego.
      • cynik9 Relacja z 1-ej reki 29.12.05, 12:18
        toporekk napisał:

> Mieszkam w Szczecinku i "czarnuchy"-jak Ich zwiemy wyrastaja niczym komandosi w
        >
        > obliczu klopotow na miare: pies bez kaganca, zle zaparkowany samochod, komus
        > zakrecilo w gardle i pluje wydzielina. Mandaty wypisuja chetnie...z
        > usmiechem...po "amerykansku"...wszyscy sa hepi...Dzis rano idac do pracy spadla
        >
        > na mnie lawina sniegowa z dachu poczty...zaklalem siarczyscie...ku...Nikt nie
        > wyrosl...ani dzielni chlopcy komendanta, ani On sam osobiscie. Zatem artykul
        > jest ze tak powiem po dziennikarsku przesadzony. Pozdrawiam z grodu
        > szczecineckiego.

Instytucja "straznikow miejskich" jest tez w pobliskim Czaplinku, chociaz jak
        widac jest to male piwo w porownaniu ze zmasowanym atakiem na przestepczosc w
        Szczecinku.
        Wbrew tym co pieja zwolennicy praworzadnosci i dyscypliny straznicy - grosso
        modo - ani nie maja uprawnien ani ochoty do zajecia sie prawdziwa
        przestepczoscia bo mozna przy okazji oberwac w czapke. Pozostaje wiec tropienie
        i przykladne karanie trywialnych "przestepstw", w rodzaju zaparkowania samochodu
        troche nie tak na zatloczonym czaplineckim rynku w czasie wakacji. Prywatnie
        nikt nie ukrywa ze "straznik miejski" to doskonala fucha w rejonie o znacznym
        bezrobociu i to w dodatku w gestii lokalnej wladzy ktora tez ma rodziny i
        znajomych...Jezeli jest problem z przestepczoscia to nalezy a/zaczac od
        wlasciwych priorytetow a nie deptania trawnikow oraz b/wesprzec organ do tego
        przewidziany, czyli policje a nie dublowac jej roli przez lokalnych szeryfow.

• poglodek Re: "Bezpieczeństwo" w Szczecinku jak w IV RP 29.12.05, 10:48
      No prosze a jednak ja się chce to da się zaprowadzić porządek an ulicach mist i
      skończyć z przesteczością i wykroczeniami. Tak powinno być w całym kraju niech
      policja i straż miejska z innych miast biorą przykła.

Z biegiem lat taka surowość nie będzie potrzebna, wpływy z mandatów spadną bo
      ludzie nauczą się że nie przeklina się w miejscach publicznych, nie śmieci, nie
      pluje, nie sprzedaje alkoholu nieletnim to poprostu wejdzie w krew.

I jeżeli służby porządkowe w całym ktaju by tak postepowały to nasze ulice
      wyglądałyby tak jak w Niemczech. I nikt nie bałby się chodzić nocą po ulicy.
    • bikeman rewelacja - scigajcie groznych bandytow!! 29.12.05, 10:48
      takich jak kobiety z niebezpiecznymi pekinczykami i kioskarki sprzedajace
      papierosy na sztuki. przeciez to przestepstwa wymagajace najsurowszej kary!!

i niech mi ktos wytlumaczy:
      po co nam takie sluzby jak straz miejska i prewencyjna czesc policji, ktore
      potrafia tylko wlepiac mandaty i uprzykrzac normalnym ludziom zycie egzekwujac
      debilne zapisy w prawie i sztucznie windujac statystyki??
      w takiej np. holandii zapisy takie jak nasz o sprzedazy papierosow na sztuki
      okreslane sa mianem "debilizmow" i nikt powazny nie zawraca sobie nimi glowy, bo
      mundurowi zajmuja sie tam sciganiem przestepcow a nie ludzi przechodzacych przez
      ulice w niedozwolonym miejscu...

ale nie, lepiej przeciez spisac wygladajacego na studenta chlopaka wracajacego z
      zakupami ze sklepu niz siedzacych 30m dalej glosno zachowujacych sie, podpitych
      i zaczepiajacych przechodniow dresikow - chlopak nie pobije, nie kaze mundurowym
      spier***c a w kajeciku pozycja bedzie i statystyka wzrosnie - rewelacja...

poza tym place grube, ciezko zarobione pieniadze na to, zeby te sluzby chodzily
      po ulicach i chcialbym, zeby moje pieniadze posluzyly zwiekszaniu bezpieczenstwa
      a nie sztucznemu wzrostowi statystyk!!!

a wiec drodzy rzadzacy, spowodujcie nieprzyjmowanie do takiej np. policji
      tysiecy 19to letnich kajtkow, ktorzy odrabiaja sobie sluzbe wojskowa, tylko moze
      zainwestujcie w wyszkolenie sluzb z prawdziwego zdarzenia zajmujacych sie tym,
      co do nich nalezy, bo nie zycze sobie zeby moje podatki szly (tak jak teraz) w
      bloto!!!
      • avin Re: rewelacja - scigajcie groznych bandytow!! 29.12.05, 11:47
        > o
        > mundurowi zajmuja sie tam sciganiem przestepcow a nie ludzi przechodzacych
        prze
        > z
        > ulice w niedozwolonym miejscu...
        >
        > ale nie, lepiej przeciez spisac wygladajacego na studenta chlopaka
        wracajacego
        > z
        > zakupami ze sklepu niz siedzacych 30m dalej glosno zachowujacych sie,
        podpitych
        > i zaczepiajacych przechodniow dresikow - chlopak nie pobije, nie kaze
        mundurowy
        > m
        > spier***c a w kajeciku pozycja bedzie i statystyka wzrosnie - rewelacja...
        >
        > poza tym place grube, ciezko zarobione pieniadze na to, zeby te sluzby
        chodzily
        > po ulicach i chcialbym, zeby moje pieniadze posluzyly zwiekszaniu
        bezpieczenstw
        > a
        > a nie sztucznemu wzrostowi statystyk!!!
        >
        > Niebezpieczny przestepca nie stal sie nim od razu lecz
        przeszedl dluga droge bezkarnosci, z reguly zaczynajac od drobnych wykroczen.
        Z faktu tego zdano sobie sprawe w NY gdzie walke z przestepczoscia zaczeto od
        zwalczania drobnego wandalizmu. Znam przypadek smierci w wyniku pogryzienia
        przez ratlerka. Narkomani rowniez nie od razu siegneli po strzykawke lecz
        zaczynali od niewinnych eksperymentow.
        • bikeman Re: rewelacja - scigajcie groznych bandytow!! 29.12.05, 11:57
          a wiec zgodnie z twoja wypowiedzia nalezy karac wszystkich za wszystko, bo
          przeciez pani, ktora handlowala papierosami na sztuki moze kiedys zaczac
          handlowac bronia, a pani z ratlerkiem bez kaganca na pewno bedzie kiedys
          organizowac walki psow?
        • cynik9 Re: rewelacja - scigajcie groznych bandytow!! 29.12.05, 12:24
          avin napisał:

> Znam przypadek smierci w wyniku pogryzienia
          > przez ratlerka. Narkomani rowniez nie od razu siegneli po strzykawke lecz
          > zaczynali od niewinnych eksperymentow.

Znany jest rowniez przypadek pogryzienia psa przez czlowieka. Pojawia sie zatem
          pytanie czy straz miejska w Szczecinku nie powinna rowniez ekzekwowac od
          mieszkancow aby .....
    • radio4u zupelnie jak w imperium UBeck0-SBckim 29.12.05, 11:06
      ktore pokazała wczorajsza TVP 1: Bezpieka-pretorianie komunizmu (cz.II dzisiaj
      o 21:55). Te 40 tys. agentow w 1953r. za Stalina to nic w stosunku do 100 tys.
      w 1988r. i drugie tyle tzw. nieczynnych agentów a jedynie życzliwie patrzących
      np. babcie klozetowe, stróze itp.
      Mignęła też notatka o naszym koledze Lwie Rywinie: L.R. wyraza chęć donoszenia
      na papieża. Czyni to samorzutnie.
      A był też nasz dobroczyńca młody Adam Michnik jak nie chciał wejść do jednych
      drzwi i rzuciło się na niego natychmiast paru drabów w mundurach z orłami na
      czapkach. Co się działo później możemy się tylko domyślać. Może wówczas
      podpisał lojalkę i teraz broni agencję
      • radio4u OTATNIA OKAZJA 29.12.05, 11:22
        promocyjna sprzedaż choinek za pół-DARMO + GRATIS kalendarz na 2005r. (ostatni
        tydzień do wykorzystania)
    • agtom11 Re: "Straż Miejska i jej vinetuuu!!! 29.12.05, 11:14
      Ten PRL-owski kamikadze dotąd będzie wojował aż ktoregoś razu i on oberwie w
      łeb i skonczy jak wielu innych policyjnych kamikadze.
      Już wielu bylo takich hojraków i po pewnym czsie marnie konczyli-super
      gorliwość nie popłaca mistrzu prowokacji z ubeckim doświadzczeniem.
      W tobie płynie Ormowska krew z czasu PRL.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka