Dodaj do ulubionych

Cos dla Kasiek :)

IP: *.sympatico.ca 22.11.01, 16:37
Imie Kasia przewinelo sie wiele razy w moim zyciu mam wiele milych i grzesznych wspomnien zwiazanych z tym
imieniem oraz moja zona takze Katarzyna i w zwiazku z tym skladam wszystkim Kaskom Kasiom Kasiulkom
serdeczne zyczenia imieninowe przypadajace na 25 listop.To imie ma cos w sobie cos niebezpiecznego ale
pociagajacego, pije wasze zdrowie :))))))))
Obserwuj wątek
    • kasia_57 Re: Cos dla Kasiek :) 22.11.01, 17:07
      Gość portalu: Chris napisał(a):

> Imie Kasia przewinelo sie wiele razy w moim zyciu mam wiele milych i grzesznych
      > wspomnien zwiazanych z tym
      > imieniem oraz moja zona takze Katarzyna i w zwiazku z tym skladam wszystkim Kas
      > kom Kasiom Kasiulkom
      > serdeczne zyczenia imieninowe przypadajace na 25 listop.To imie ma cos w sobie
      > cos niebezpiecznego ale
      > pociagajacego, pije wasze zdrowie :))))))))

Jak milo cos takiego przeczytac!!! Jakos razniej sie zrobilo i cieplej!!! Twojej
      Katarzynce zloz od Kasiek, Kasiuniek i Katarzyn - zyczenia usmiechow!:))))))))
      Kasia
      • lucy_z Re: Cos dla Kasiek :) 22.11.01, 17:21
        kasia_57 napisał(a):

Jak milo cos takiego przeczytac!!! Jakos razniej sie zrobilo i cieplej!!! Twoje
        > j
        > Katarzynce zloz od Kasiek, Kasiuniek i Katarzyn - zyczenia usmiechow!:))))))))
        > Kasia

Kasia! A co Ty robisz o tej porze jeszcze w pracy???? A sio do domku:))))
        Tam też trzeba pracować:( Pozdr.:)))
        • kasia_57 Re: Cos dla Kasiek :) 22.11.01, 17:37
          ale ja pracuje z "kanadolami" a ci, jak wiadomo czas maja kompletnie
          poprzestawiany i wlasciwie zaczynaja po 16:00, a jeszcze nasz "drogi
          Naddyrektor" zza wielkiej wody przyjechal, wiec rozumiesz, ze dla dobra
          wspolpracy miedzy narodami.... itp... ;)))
          • lucy_z Re: Cos dla Kasiek :) 22.11.01, 17:44
            kasia_57 napisał(a):

> ale ja pracuje z "kanadolami" a ci, jak wiadomo czas maja kompletnie
            > poprzestawiany i wlasciwie zaczynaja po 16:00, a jeszcze nasz "drogi
            > Naddyrektor" zza wielkiej wody przyjechal, wiec rozumiesz, ze dla dobra
            > wspolpracy miedzy narodami.... itp... ;)))

Tak, tak - wiem, że nie masz wyjścia. Kasiu! Mówi się, że praca uszlachetnia;)
            To do której będziesz się męczyć, tzn chciałam powiedzieć - pracować;)))))
            • lucy_z Re: Cos dla Kasiek :) 22.11.01, 17:50
              lucy_z napisał(a):

To do której będziesz się męczyć, tzn chciałam powiedzieć - pracować;)))))

Rzeczywiście teraz obchodzisz imieniny?? A może w kwietniu???

Swoją drogą wcześniej zaczął Chris opijać te imieniny, ha, ha;)
              Pozdrowienia dla Chrisa:)))
              • kasia_57 Re: Cos dla Kasiek :) 22.11.01, 18:06
                lucy_z napisał(a):

> lucy_z napisał(a):
                >
                >
                > To do której będziesz się męczyć, tzn chciałam powiedzieć - pracować;)))))
                >
                > Rzeczywiście teraz obchodzisz imieniny?? A może w kwietniu???
                >
                > Swoją drogą wcześniej zaczął Chris opijać te imieniny, ha, ha;)
                > Pozdrowienia dla Chrisa:)))

tak, teraz, bo teeraz, tzn 26 listopada jest Katarzyny Aleksandryjskiej. I takie
                wezwanie ma kosciol Sw. Katarzyny na Starym Miescie w Gdansku. Mam nadzieje, ze
                festyn - jak w zeszlym roku - znowu sie odbedzie. Byly popularnie "katarzynki"
                (objadlam sie jak dzika norka, bylo grzane wino, a potem "zawiazal" sie Konwent
                Sw. Katarzyny, ale przez caly rok jakos nie rozpoczal prac. W tym roku mam
                nadzieje, ze ruszy z kopyta, bo mialo to polegac na tym, ze Kaski sa pyskate i
                mialy wspomoc kosciol w zdobyciu funduszy na zegar na wiezy, na remont wiezy,
                itp. No coz, jakos to u nas idzie jak po grudzie. Ale samo zalozenie -
                fajne. :))))
            • kasia_57 Re: Cos dla Kasiek :) 22.11.01, 18:03
              piorun go, tfu - chcialam napisac ICH, wie...
              Ostatni raz, jak tu byli, siedzialam i uszlachetnialam sie do 23:00...
              • lucy_z Re: Serdeczne Życzenia :))))))))))))))))))))))) 25.11.01, 15:03

Nasza Kasia ma dzisiaj imieniny!!!!!!!!
                Ja Jej przesyłam ciepłe Życzenia :))))) Niech Jej zawsze świeci słońce:)))
                Kasiu:) Sprawdź pocztę na wp:)
                • kasia_57 Re: Serdeczne Życzenia :))))))))))))))))))))))) 27.11.01, 08:10
                  lucy_z napisał(a):

>
                  > Nasza Kasia ma dzisiaj imieniny!!!!!!!!
                  > Ja Jej przesyłam ciepłe Życzenia :))))) Niech Jej zawsze świeci słońce:)))
                  > Kasiu:) Sprawdź pocztę na wp:)

Lucy, jestes promykiem slonca!
                  Jak milo wrocic do pracy i zastac takie zyczenia!!!
                  NIestety "wp" mi sie nie chce otworzyc. :(((((((

• lucy_z Re: Serdeczne Życzenia :))))))))))))))))))))))) 27.11.01, 10:50
                    kasia_57 napisał(a):

> lucy_z napisał(a):
                    >
                    NIestety "wp" mi sie nie chce otworzyc. :(((((((
                    >

Witaj Kasiu:)))))
                    Nie było Cię wczoraj????? Miałaś wolne????
                    Może to wp się otworzy;( Ja wczoraj miałam problemy z portalem gazety, z
                    otwieraniem, z wchodzeniem i czytaniem postów:(
                    Byłaś na obchodach św. Katarzyny? Pozdr:))))
                    • kasia_57 Re: Serdeczne Życzenia :))))))))))))))))))))))) 27.11.01, 12:18
                      lucy_z napisał(a):

> kasia_57 napisał(a):
                      >
                      > > lucy_z napisał(a):
                      > >
                      > NIestety "wp" mi sie nie chce otworzyc. :(((((((
                      > >
                      >
                      > Witaj Kasiu:)))))
                      > Nie było Cię wczoraj????? Miałaś wolne????
                      > Może to wp się otworzy;( Ja wczoraj miałam problemy z portalem gazety, z
                      > otwieraniem, z wchodzeniem i czytaniem postów:(
                      > Byłaś na obchodach św. Katarzyny? Pozdr:))))

Nie bylo mnie juz od czwartku po 10 rano. Wrocilam dzisiaj, i nawet na festynie
                      Katarzynki nie bylam w tym roku. W zeszlym roku mi sie podobalo. No coz, poprawie
                      sie...
                      W ogole jakies straszne mam problemy, zeby wejsc w internet. wscieklo sie, czy co?
                      O - a za oknem widze nawet namiastke sloneczka, i jakos mi sie cieplej na sercu
                      zrobilo! :)))
                      • lucy_z Re: Serdeczne Życzenia :))))))))))))))))))))))) 27.11.01, 12:35
                        kasia_57 napisał(a):

> O - a za oknem widze nawet namiastke sloneczka, i jakos mi sie cieplej na sercu
                        >
                        > zrobilo! :)))

Mnie też praktycznie w piątek nie było, miałam sporo ganiania:(((
                        U nas taka sobie pogoda. Na wątku o zimie napisałam. Leży jeszcze śnieg, jest
                        przymrozek. Ale dwa dni to sypało i sypało......
                        • kasia_57 Re: Serdeczne Życzenia :))))))))))))))))))))))) 27.11.01, 12:44
                          lucy_z napisał(a):

> kasia_57 napisał(a):
                          >
                          > > O - a za oknem widze nawet namiastke sloneczka, i jakos mi sie cieplej na
                          > sercu
                          > >
                          > > zrobilo! :)))
                          >
                          > Mnie też praktycznie w piątek nie było, miałam sporo ganiania:(((
                          > U nas taka sobie pogoda. Na wątku o zimie napisałam. Leży jeszcze śnieg, jest
                          > przymrozek. Ale dwa dni to sypało i sypało......

A ja slyszalam wczoraj w wiadomosciach,z e biednych drogowcow znowu zima
                          zaskoczyla. Pokazali tak "sirotke" boza, mowil, ze nieprawda, ze oni sa do zimy
                          caly rok przygotowani, bo robia prztargi, i zbieraja sprzet.... Och, jak dobrze
                          ze nie jestem decydentem, pourywalabym... uszy za takie kretynskie wypowiedzi i
                          za tak idiotyczne nierobstwo.
                          A poza tym, calkiem dobrze do zycia jestem nastawiona... Nie przepadam za zima
                          nad morzem, bo tu jest wilgoc, i te nieszczesne wietrzyska, ktore spokojnie
                          obrzydza najpiekniejsza pogode - to miedzy innymi dlatego juz nie nosze
                          ukochanych kapeluszy... :)))

• lucy_z Re: Serdeczne Życzenia :))))))))))))))))))))))) 28.11.01, 09:58
                            kasia_57 napisał(a):

to miedzy innymi dlatego juz nie nosze
                            > ukochanych kapeluszy... :)))
                            >
                            Kasiu! Czy dostałaś ode mnie kartkę? Czy wcięło, jak to potrafi robić?
                            Ja Ci wysłałam kartkę imieninową, było napisane - kartka- została wysłana i co?
                            • kasia_57 Re: Serdeczne Życzenia :))))))))))))))))))))))) 28.11.01, 10:04
                              lucy_z napisał(a):

> kasia_57 napisał(a):
                              >
                              > to miedzy innymi dlatego juz nie nosze
                              > > ukochanych kapeluszy... :)))
                              > >
                              > Kasiu! Czy dostałaś ode mnie kartkę? Czy wcięło, jak to potrafi robić?
                              > Ja Ci wysłałam kartkę imieninową, było napisane - kartka- została wysłana i co
                              > ?

I przeszukalam poczte wp, poczte yahoo, poczte gazetowa - pusto.
                              A ja Ci dzisiaj przeslalam wiadomosc na skrzynke gazetowa.
                              No coz, zlosliwosc przedmiotow martwych jest wielka!
                              Mimo wszystko - dziekuje - za checi!!! :-)))
                              Co Kocusiek na snieg? widzial juz z okna?
                              • lucy_z Re: Serdeczne Życzenia :))))))))))))))))))))))) 28.11.01, 10:21
                                kasia_57 napisał(a):

> A ja Ci dzisiaj przeslalam wiadomosc na skrzynke gazetowa.
                                > No coz, zlosliwosc przedmiotow martwych jest wielka!
                                > Mimo wszystko - dziekuje - za checi!!! :-)))
                                > Co Kocusiek na snieg? widzial juz z okna?

Kasiu! Odpisałam. Piszesz o kapeluszach, ja też je lubię tylko jakoś nie miałam
                                okazji ich nosić, taki styl sportowy.

Zauważyłaś??? Jak my gagamy, żaden mężczyzna tu się nie zjawia, boją się czy
                                co??????? :)))
                                Kocia buszuje po oknach, kwiatach czasami też ale na dworze boi się być -
                                panicznie!!!!!!
                                • kasia_57 Re: Serdeczne Życzenia :))))))))))))))))))))))) 28.11.01, 10:27
                                  >
                                  > Zauważyłaś??? Jak my gagamy, żaden mężczyzna tu się nie zjawia, boją się czy
                                  > co??????? :)))
                                  > Kocia buszuje po oknach, kwiatach czasami też ale na dworze boi się być -
                                  > panicznie!!!!!!

Zauważyłam... Myślę, że panowie po prostu boja sie wtrącić, a niesłusznie,
                                  prawda? Niech się wtrącają!!!

Kocio niech sie dalej boi byc na dworze, bo nigdy nie wiadomo, jaka krzywdę mogą
                                  mu zrobić ludzie.

:-))))
                                  • lucy_z Re: Serdeczne Życzenia :))))))))))))))))))))))) 28.11.01, 11:08
                                    kasia_57 napisał(a):

> >
                                    . Myślę, że panowie po prostu boja sie wtrącić, a niesłusznie,
                                    > prawda? Niech się wtrącają!!!
                                    >
                                    Apel do panów:
                                    ==================
                                    Piszcie, piszcie !!!!!!!!!!!!Wtrącajcie się, proszę ;)))))))))

Kasiu! Jeszcze raz otwórz skrzynkę na gazecie:)))
                                    • kasia_57 Re: Serdeczne Życzenia :))))))))))))))))))))))) 28.11.01, 11:45
                                      Lucy, odpisałam, teraz Ty otwórz skrzynkę!

• Gość: grzech Re: Cos dla Kasiek :) IP: 10.10.41.* 28.11.01, 12:03
      Mój kolega Irlkandczyk nie słyszy różnicy w wymowie słów Kaśka i kaszka...
      • kasia_57 Re: Cos dla Kasiek :) 28.11.01, 12:32
        Gość portalu: grzech napisał(a):

> Mój kolega Irlkandczyk nie słyszy różnicy w wymowie słów Kaśka i kaszka...
        MOi koledzy pracowi (kanadyjczycy) dlugo nie mogli tej roznicy wychwycic.
        Zastanawialo ich dlaczego smieje sie jak slysze "kasza". "Katarzyna" do dzisja
        dla nich pozostaje nie do wymowienia.

• lucy_z Re: Cos dla Kasiek :) 28.11.01, 12:43
          Kasia! Zaglądnij do skrzynki!
          • kasia_57 Re: Cos dla Kasiek :) 28.11.01, 13:37
            lucy_z napisał(a):

> Kasia! Zaglądnij do skrzynki!

Już mi weszło w nawyk, i Ty tez do swojej zaglądaj!!!!!!
            • lucy_z Re: Cos dla Kasiek :) 02.12.01, 19:56
              kasia_57 napisał(a):

> lucy_z napisał(a):
              >
              > > Kasia! Zaglądnij do skrzynki!
              >
              >
              > Już mi weszło w nawyk, i Ty tez do swojej zaglądaj!!!!!!

Kasiu! Zdumiewające !!!!!! Dzisiaj są w skrzynce dwie od Ciebie wspaniałe,
              wesołe życzenia:))))) Bardzo dziękuję:)))) Wczoraj zaglądałam, nie było:( Może
              i moje w końcu doszły??????
              • lucy_z Re: Cos dla Kasiek :) 03.12.01, 10:35

Kasiu :) Witaj:) Zaglądnęłam do skrzynki, jest od Ciebie wiadomość na
                czerwono, pilna ale nie mogę tego otworzyć :(((
                Gazeta dziś chodzi fatalnie, muszę długo czekać nim coś się otworzy:((((
                Muszę iść do miasta zrobić takie zakupy mikołajkowe. Będę później, może będzie
                łatwiej mi tu wejść:(((( Miłej pracy:))))
                • kasia_57 Re: Cos dla Kasiek :) 03.12.01, 10:54
                  lucy_z napisał(a):

>
                  > Kasiu :) Witaj:) Zaglądnęłam do skrzynki, jest od Ciebie wiadomość na
                  > czerwono, pilna ale nie mogę tego otworzyć :(((
                  > Gazeta dziś chodzi fatalnie, muszę długo czekać nim coś się otworzy:((((
                  > Muszę iść do miasta zrobić takie zakupy mikołajkowe. Będę później, może będzie
                  > łatwiej mi tu wejść:(((( Miłej pracy:))))

Do pioruna!!!!
                  No przeciez mnie cos zaraz trafi!
                  Jasne, ze Ci wyslalam wiadomosc. I cieszylam sie, ze od razu rano przevzytasz.
                  Faktycznie - Gazeta dzisiaj strasznie przymulona, nic nie moge nigdzie wyslac. Ty
                  i tak idziesz po zakupy, ja w takim razie zabieram sie za jakas robote
                  (brrrrrrrrr, tak od poniedzialku, obrzydliwe!). :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka