Dodaj do ulubionych

Gosiewski: kilkunastu posłów może przejeść do PiS

20.01.06, 15:51
spowiednik pana gosiewskiego bedzie mial duzy problem z wyznaczeniem pokuty
Obserwuj wątek
    • tades1 Re: Gosiewski: kilkunastu posłów może przejeść do 20.01.06, 16:00
      ciekawe co miał na myśli Gosiewski mówiąc ''finalizować ''.
      PIS tym posłom zapłaci jakąś kaskę czy siodełko jakieś da ?
      • tarura Gosiewski ma kwity na kilkunastu posłów? 20.01.06, 16:08

• almagus [...] 20.01.06, 16:33
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • julko Re: Gosiewski ma kwity na kilkunastu posłów? 20.01.06, 16:55

ORDYNARNE WPISY NALĘŻU LIKWIDIOWAĆ.Robią to ludzie bez najmniejszego cienia
            inteligencji.

• swoboda_t Re: Gosiewski ma kwity na kilkunastu posłów? 20.01.06, 17:24
              Znacyz się ordynarne wpisy likwidują "ludzie bez najmniejszego cienia
              inteligencji", tak?? Na to by wskazywała logika.
              • pako19 HEJ! CIEKAWĄ RZECZ ZAUWAŻYŁEM: 20.01.06, 19:55
                Wszyscy z PiSu używają tego samego stylu wypowiedzi co kaczory, Gosiewski
                najbardziej.Wszyscy mówią charakterystycznymi półsłówkami, wy też to
                zauważyliście???
                Wygląda na to że kaczory wyssały z nich resztki osobowości...:(
                • the.truth Fakt. 20.01.06, 20:05
                  Dla nas są istotne fakty, a nie bicie piany :-)
                • jeanpaul2 Re: HEJ! CIEKAWĄ RZECZ ZAUWAŻYŁEM: 20.01.06, 20:30
                  Zdaje się, że rzesza opętanych przez PiS-owskiego demona poszerza się. Módlmy
                  się o nowe wybory, żeby to wytrzebić
                  • gg1968 Re: HEJ! CIEKAWĄ RZECZ ZAUWAŻYŁEM: 20.01.06, 20:58
                    > Zdaje się, że rzesza opętanych przez PiS-owskiego demona poszerza się. Módlmy
                    > się o nowe wybory, żeby to wytrzebić

Chyba raczej potrzebne są dwie srebrne kule
                    • the.truth Re: HEJ! CIEKAWĄ RZECZ ZAUWAŻYŁEM: 20.01.06, 21:16
                      Dwie kule dla politycznych ciamajd i oferm z PO :-)
                      Inwalidzkie.
                      • pawel949 [...] 20.01.06, 22:57
                        • send_me Tylko Chuck Norris pomóc tu może. 20.01.06, 23:07
                          I jego przesławny kop.
                          Z półobrotu.
                          • kot9999 PO oczyszcza sie z karierowiczow i cwaniaczkow 20.01.06, 23:36
                            PO oczyszcza sie z karierowiczow i cwaniaczkow. bedzie wiec jeszcze bardziej
                            atrakcyjna niz poprzednio
                            • aegis_of_heart Re: PO oczyszcza sie z karierowiczow i cwaniaczko 21.01.06, 00:43
                              A PiS przyjmuje takich w każdej ilości, więc tu się nic nie zmienia... :)
                • tkm333 Pako, a co ty chłopcze wyssałeś ? 20.01.06, 21:25
                  Chyba coś swojemu przyjacielowi i prawdopodobnie ci zaszkodziło :)))) Może za
                  dużo wziął wcześniej do nosa ?
                  Nie zauważyłeś, że już nawet twoje bożyszcze nie szczeka na PIS ? Chyba do
                  twojego pudła jeszcze te wieści nie dotarły, co ? Bez odbioru. Nie chce mi się
                  ani tego bełkotu czytać, a już tym bardziej odpowiadać.
                  • aegis_of_heart Re: Pako, a co ty chłopcze wyssałeś ? 21.01.06, 00:44
                    tkm - czy to skrót od ulubionego powiedzonka "lyderów" twojej partii? :)

bo wypowiedzi masz w tym guście.
                • pawel949 PiS-uarowcy jak faryzeusze - wszyscy widzą jak 20.01.06, 22:54
                  sie spowiadają, ale chyba nie Pan Bóg. Watpię żeby pan Gosiewski był w stanie
                  przeanalizować swoje postępowanie...
        • idiotyzmy-kacze Są kwity na Gosiewskiego - wystarczy przejrzeć 20.01.06, 17:25
          jego oświadczenie majątkowe. Przed wyborami do sejmu poprzedniej kadencji zaciągnął kredyt w SKOK mimo braku dochodów. Gdy został posłem i członkiem komisji finansów wprowadził bardzo korzystne dla SKOK przepisy - np zwolnienie z podatku dochodowego. Można to nazwać lobbingeim lub po polsku sprzedaniem ustawy. Za dość niską kwotę
          • donkowalski Re: Są kwity na Gosiewskiego - wystarczy przejrze 20.01.06, 18:11
            zrodla prosze.
            • the.truth To PO a nie PiS miał zastrzeżenia do ustawy n/t 20.01.06, 18:48
              • the.truth ... ustawy n/t lustracji majątkowej posłów. 20.01.06, 22:32
                zgłoszonej w "pakcie stabilizacyjnym" Kaczyńskiego ; i drugiej - dot.
                bezpieczeństwa energetycznego kraju.
                Szczegółów nie znam, ale i bez tego te informacje brzmią b. ciekawie i dużo
                mówią na temat Platformy :-)
                • aegis_of_heart Re: ... ustawy n/t lustracji majątkowej posłów. 21.01.06, 00:46
                  mówisz o tej ustawie, w której projekcie Kaczory wyłączyły... same siebie, po
                  czym musiały się głupio tłumaczyć, gdy artykuł o tym napisała Rzeczpospolita?

Więc po co ten głupi argument? Bo "ciemny lud" (za Jackiem Kurskim) to kupi?
            • idiotyzmy-kacze Re: Są kwity na Gosiewskiego - wystarczy przejrze 20.01.06, 19:22
              www.sejm.gov.pl => Archiwum => Posłowie => Oświadczenia majątkowe + Prace Sejmu
        • nowakowskaalbina Re: Gosiewski ma kwity na kilkunastu posłów? 20.01.06, 18:48
          A co ostatnio robił Dorn zbierał kwity jak sie nie ma posłow z wyboru to można
          miec z przymusu.Prawo jest zawsze za silniejszym to dewiza Pisu.Podobnie myslał
          Hitler
      • marianna_777 Czyli co, kandydowac z PIS i przejsc do SLD? 20.01.06, 16:14
        A co na to wyborcy takich poslow?

tades1 napisał:

> ciekawe co miał na myśli Gosiewski mówiąc ''finalizować ''.
        > PIS tym posłom zapłaci jakąś kaskę czy siodełko jakieś da ?
        • realista1000 W PO niedługo ostanie się jeno...Tusk z Rokitą! 20.01.06, 16:20
          Wirtualny prezydent z Gdańska i premier z Krakowa! Ale jaja! A byli tacy pewni
          siebie!
        • marek10004 Re: do marianny 20.01.06, 16:53
          Dlaczego przyklad swoja miare do wszystkich ludzi. Nie wszyscy ludzie musza cos
          robic dla pieniedzy. Dla Ciebie to widac norma.
          A moze niektorzy robia to dla kraju?
          • stary_pawian Re: do marianny 20.01.06, 17:18
            marek10004 napisał:

> Dlaczego przyklad swoja miare do wszystkich ludzi. Nie wszyscy ludzie musza
            cos
            >
            > robic dla pieniedzy. Dla Ciebie to widac norma.
            > A moze niektorzy robia to dla kraju?

Może najpierw przeczytaj co napisała marianna?! , a nie to co cytowała.
            Też jestem ciekaw co na to ci, którzy na tych posłów głosowali?
            Ciekaw jestem też tego co ci posłowie myślą i jak traktują swoich WYBORCÓW ?!!!
            Czy działa to tak, że "już mamy mandaty i już mamy was w d..."
            • stary_pawian Re: do marianny 20.01.06, 17:23
              PS
              Ja osobiście mam już gdzieś kto z jakiej do jakiej parii przechodzi, za co, po
              co itd.
              Cholera, zaczynam tęskinić z "Jedyną, Słuszną Partią" :))
              • zkoza Re: do marianny 20.01.06, 17:36
                Najwyrazniej taka jedyna słuszną partią chce byc PiS.
                • stary_pawian Re: do marianny 20.01.06, 17:46
                  zkoza napisał:

> Najwyrazniej taka jedyna słuszną partią chce byc PiS.

Skończyć mogą tak jak tamci. BYLE TO KRÓCEJ TRWAŁO. :)
                  • tarura Adam Gierek europosel to z jakiej partii? 20.01.06, 18:30
                    stary_pawian napisał:

> zkoza napisał:
                    >
                    > > Najwyrazniej taka jedyna słuszną partią chce byc PiS.
                    >
                    > Skończyć mogą tak jak tamci. BYLE TO KRÓCEJ TRWAŁO. :)
                    • stary_pawian Re: Adam Gierek europosel to z jakiej partii? 20.01.06, 19:28
                      Nie wiem z jakiej parti jest A. Gierek (i nic mnie to nie obchodzi). Patrzę
                      tylko co chce zrobić on czy ktokolwiek inny.
                      Może jestem "rąbnięty" i niedouczony z historii.
                      Takie "przepychanki" na NAJWYŻSZYM SZCZEBLU WŁADZY ?????????? to zwyczajna
                      kpina z nas ludków.
              • jorn Re: do marianny 20.01.06, 17:50

stary_pawian napisał:

> PS
                > Ja osobiście mam już gdzieś kto z jakiej do jakiej parii przechodzi, za co,
                po
                > co itd.
                > Cholera, zaczynam tęskinić z "Jedyną, Słuszną Partią" :))

Demokracja została wymyślona dla ludzi inteligentnych, widocznie nie dla
                ciebie. Oczywiście, wtedy było łatwiej, bo nie trzeba było myśleć przy
                dokonywaniu wyborów, a myślenie dla niektórych (czasami mam wrażenie, że dla
                większości) jest bardzo trudne.

Jorn van der Ar
                ---------------------------
                NIE dla PiSowskiego zamachu stanu w Warszawie - chcemy sami wybrać swojego
                prezydenta!
                • stary_pawian Re: do marianny 20.01.06, 19:41
                  jorn napisał:
                  > Demokracja została wymyślona dla ludzi inteligentnych, widocznie nie dla
                  > ciebie. Oczywiście, wtedy było łatwiej, bo nie trzeba było myśleć przy
                  > dokonywaniu wyborów, a myślenie dla niektórych (czasami mam wrażenie, że dla
                  > większości) jest bardzo trudne.

Wbrew pozorom myślenie jest nie dla mnie trudne (pawiany siedzą na palmie i żrą
                  banany, albo co popadnie), ale chyba dla Ciebie - Homo Sapiens.
                  Pewnie - nie trzeba dokonywać wyborów - wystarczy iść za stadem.
                  "Myślenie nie boli" ale jest trudne i męczy, a czasem się przydaje.
            • brunohk POtopiony 20.01.06, 17:24
              Kiedy tonął AWS,ludzie wskakiwali do tratwy ratunkowej zwanej PO,teraz
              ponownie tonie ich łódż ,ale za bardzo nie ma miejsca dla Donalda i Jana
              Marii,więc chyba wyleca za burtę polityczną.A byli przyzwyczajeni do dojenia
              kasy.Panicznie szukają wejścia na PIS-owski statek inaczej zginą.
              Pycha(Rokita) i arogancja(Tusk) została ukarana...
              • swoboda_t Re: POtopiony 20.01.06, 17:26
                Z AWS-u to akkurat wielu przeskoczyło do PiS. Kto wie, całkiem prawdopodobne,
                że wiecej niż do PO.
              • stary_pawian Re: POtopiony 20.01.06, 17:34
                Nie chodzi mi o ŻADNĄ partię tylko o tych i innych panów.
                Czy immunitet chroni też przed posiadaniem choćby odrobiny odpowiedzialności
                wobec ludzi, którzy im zaufali?
              • milo_1 Re: POtopiony 20.01.06, 17:35
                brunohk napisał:

> Kiedy tonął AWS,ludzie wskakiwali do tratwy ratunkowej zwanej PO,teraz
                > ponownie tonie ich łódż ,ale za bardzo nie ma miejsca dla Donalda i Jana
                > Marii,więc chyba wyleca za burtę polityczną.A byli przyzwyczajeni do dojenia
                > kasy.Panicznie szukają wejścia na PIS-owski statek inaczej zginą.
                > Pycha(Rokita) i arogancja(Tusk) została ukarana...

-------------------------------
                Statek pod nazwą PiS - Paranoja i Schizofremia płynie (nomen omen) Utratą
                -prosto do Tworek -tam jest ich port docelowy.
          • miss.take Re: do marianny 20.01.06, 17:22
            marek10004 napisał:

Niektorzy.
            Zapewniam cie, ze kraj sobie bez nich poradzi. A jak zaczna cos robic to radze
            zaczac sie modlic.
            Duzo modlic.
          • resdes PO wygra wybory na wiosnę 20.01.06, 17:27
            • tarura Wczesniejsze wybory na wiosnę wygra Samoobrona 20.01.06, 17:39
              i SLD - bedzie przynajmniej weselej
              • isa.stern Re: Wczesniejsze wybory na wiosnę wygra Samoobron 20.01.06, 19:23
                tarura, u nas już jest wesoło, czasmi zastanawiam się, co oni jedzą, co piją,
                co wąchają i co wciągają... ;D
                generalnie wesoła kompania, widocznie lubujaca się w tragofarsie... ;)
          • yola13 do marek10004 20.01.06, 18:24
            robią cos dla kraju powiadasz,tzn. oszukują własnych wyborców i samych siebie,
            naprawde wspaniałe to, takie patriotyczne i w ogóle, cud miód.....itp.
            Farbowane lisy i tyle!!!
          • politologist Re: do marianny 20.01.06, 18:55
            marek10004 napisał:

> Dlaczego przyklad swoja miare do wszystkich ludzi. Nie wszyscy ludzie musza cos
            >
            > robic dla pieniedzy. Dla Ciebie to widac norma.

tia, jasssne :)))) buahahahahahahahahahahahahahaha
        • isa.stern Re: Czyli co, kandydowac z PIS i przejsc do SLD? 20.01.06, 19:18
          Marianno, a kiedy to posła interesowało, co na to jego wyborcy?! ;)
      • kocis1 Re: Gosiewski: kilkunastu posłów może przejeść do 20.01.06, 19:37
        W kazdym razie pieknie pisiorki wydupczyly platformersow ... - jestem pod wrazeniem
    • s.flores Biedny kot Jaroslawa 20.01.06, 16:00
      Biedny kot Jaroslawa zdechnie wkońcu od tego wywracania ogonem. Gosiewski jest bez serca. Dziwię
      się że Towarzystwo Przyjaciół Zwierząt jeszcze nie organizuje pikiet...
      • tales1 ODPOWIEDZIALNI POSŁOWIE PRZECHODZĄ DO PIS! 20.01.06, 16:15
        tak trzymać! W PO zostaną niedługo tylko lenie, nieudacznicy i zazdrośnicy
        (Tusk), macherzy (Schetyna), POrąbańcy medialni (Niesiołowski), straceńcy mimo
        woli (Komorowski), kłamcy (Protasiewicz) i... to będą wszyscy członkowie PO, bo
        odpowiedzialni przejdą do PiS-u!!
        • uu1 Re: ODPOWIEDZIALNI POSŁOWIE PRZECHODZĄ DO PIS! 20.01.06, 16:18
          Przyjemnie się Ciebie czyta, Dlaczego tak rzadko piszesz?
          • tales1 Re: ODPOWIEDZIALNI POSŁOWIE PRZECHODZĄ DO PIS! 20.01.06, 16:40
            NAPRAWDĘ? CIESZĘ SIĘ I CAŁA PRZYJEMNOŚĆ PO MOJEJ STRONIE! SPOTKASZ MNIE
            JESZCZE NIEJEDEN RAZ NA TYM FORUM, BO LUBIĘ WSZADZAĆ KIJ W MROWISKO! A JAK SIĘ
            WTEDY "ŻOŁNIERZE" I "ROBOTNICE" WŚCIEKAJĄ! CZASEM ROZGRZEWAM DO CZERWONOŚCI TO
            TOWARZYSTWO WZAJEMNEJ ADORACJI (dużo tu małych czerwonoróżowych kłamczuszków-
            komuszków, którzy w pocie czoła walą w klawiaturkę, by tu, na forum GW,
            przeważali ich poplecznicy, czyli ludzie o tych samych "przeorientowanych" na
            rzeczywistość poglądach). Można by na ten temat napisać doktorat z socjologii
            bądź psychologii!
            • tango9 Re: ODPOWIEDZIALNI POSŁOWIE PRZECHODZĄ DO PIS! 20.01.06, 16:48
              Czy TY jesteś tym Talesem z Ebonitu? Kiedyś tak nazywano klapy na muszlę
              klozetową... Ten z Miletu to był Grek. Powiedz coś po grecku to może Tfuj
              bełkot zrozumiem.
              • tales1 Re: ODPOWIEDZIALNI POSŁOWIE PRZECHODZĄ DO PIS! 20.01.06, 17:07
                Po grecku później, jak przetłumaczysz najpierw po łacinie:
                Homo homini lupus est!
                Quidqid agis prudenter agas et respice finem
                Non scholae sed vite discimus!
                Powodzenia, miłośniku klasyki antycznej!
                • miki_mauser Re: ODPOWIEDZIALNI POSŁOWIE PRZECHODZĄ DO PIS! 20.01.06, 17:30
                  No i po co to?
                  Trzy sentencje ni z gruchy ni z pietruchy, w dodatku z dwoma błędami.
                  Ani ty Tales ani Seneka.
                • zkoza Re: ODPOWIEDZIALNI POSŁOWIE PRZECHODZĄ DO PIS! 20.01.06, 17:47
                  Cokolwiek czynisz, czyń rozważnie i patrz końca.

Ta sentencja do Ciebie pasuje jak ulał, bo piszesz wyjątkowo
                  nierozważnie.
                • charnel Re: ODPOWIEDZIALNI POSŁOWIE PRZECHODZĄ DO PIS! 20.01.06, 17:50
                  Zapomniałeś o moich ulubieńcach wspomnieć :)

1. Leper - mój NapoleOn ;)

2. Kurski - "posłużył się metodą niezgodną z zasadami, jakimi kieruje się
                  partia PiS"
                • tango9 Re: ODPOWIEDZIALNI POSŁOWIE PRZECHODZĄ DO PIS! 20.01.06, 21:13
                  No nie. Mam ci to przetłumaczyć na akkadyjsi czy etiopsi ge'ez? Jeśliś taki
                  ułomny to masz, ale popraw.
                  Homo homini lupus est!
                  Człowiek człowiekowi jest Rydzykiem.
                  > Quidqid agis prudenter agas et respice finem
                  Cokolwiek czynisz, czyń roztropnie i patrz na pisuar.
                  > Non scholae sed vite discimus!
                  Nie dla szkoły, tylko dla życia... Czyli Mane tekel fares. Koniec jest blisko.
                  > Powodzenia, miłośniku klasyki antycznej!
                  Po grecku też mogę Ci zacytować, ale nie wiem czy zrozumiesz. A tak na
                  marginesie mieszkasz w domu starców dla księży? W której zarezerwowanej dla
                  siebie ławce siedzisz? Ale to tylko tak na marginesie. Bez urazy.

• aegis_of_heart Re: "tales" 21.01.06, 01:00
                  > Po grecku później, jak przetłumaczysz najpierw po łacinie:
                  > Homo homini lupus est!
                  > Quidqid agis prudenter agas et respice finem
                  > Non scholae sed vite discimus!
                  > Powodzenia, miłośniku klasyki antycznej!

Ty to naprawdę jesteś z ebonitu.

Walnąłeś trzy sentencje bez ładu i składu, a na pewno sensu. No fakt, ta
                  pierwsza dobrze oddaje doświadczenia związane z pissem i poglądy neokonserw.
                  Drugą i trzecią za to podałeś z błędem, co też jest znaczące. :)

Za to wszystkie mają zero wspólnego z klasyczną greką, nie-miłośniku "klasyki
                  antycznej" rotfl, barbarzyńco.

Piszesz też, że lubić wkładać kij w mrowisko etc. Widać jesteś forumowym
                  trollem. Moje gratulacje.

Pisz więc nam jak najczęściej. Zawsze będzie można się szczerze pośmiać. Nie
                  jesteś tak zabawny jak zibiwrocek, ale dajesz radę.

Pozdrawiam. :)
            • ociec_rycyk Re: ODPOWIEDZIALNI POSŁOWIE PRZECHODZĄ DO PIS! 20.01.06, 16:58
              Proszę Cię nie krzycz tak. To niegrzecznie tak sie zachowywać w miejscach
              publicznych.

"Spieprzaj dziadu" - Lech Aleksander Kaczyński Prezydent IVRPRL
              • tales1 [...] 20.01.06, 17:09
                • mfurgalinski Re: ODPOWIEDZIALNI POSŁOWIE PRZECHODZĄ DO PIS! 20.01.06, 17:29
                  A jaki kulturalny jestes...pozazdroscic tylko;/
            • jany44 Re: ODPOWIEDZIALNI POSŁOWIE PRZECHODZĄ DO PIS! 20.01.06, 23:55
              Czy ty jesteś z Miletu czy z bidetu? Tak się podgrzewasz że dochodzę do wniosku
              że tak naprawdę to chodzi ci o osiągnięcie orgazmu.To ciekawy psychiczny
              przypadek jak mawiał mój Lwowski dziadek.
          • isa.stern Re: ODPOWIEDZIALNI POSŁOWIE PRZECHODZĄ DO PIS! 20.01.06, 19:35
            uu1 proponuję abyście razem z talesem1 założyli kołko wzajemnej adoracji.. :D

chociaż po przeczytaniu postu poprzedzającego Twoje wyznanie, to myślę, że to
            raczej prowokacja ;) a chłopak tak się ucieszył... :D
          • aegis_of_heart Re: uru1 21.01.06, 00:53
            rotfl

tales1: ODPOWIEDZIALNI POSŁOWIE PRZECHODZĄ DO PIS! -

uru1: Przyjemnie się Ciebie czyta, Dlaczego tak rzadko piszesz?

Bo w jego młodzieżówce net siadł i biega do kawiarenki. A u was widać jest.

A poważnie - weźcie się za uczciwą pracę, zamiast na tym forum klepać. Macie np.
            mieszkania dla młodych ludzi do wybudowania. Marcinkiewicz obiecał nowe
            autostrady. No i na becikowe ktoś musi zarobić.

WIĘC DO ROBOTY, A NIE W POLITYKĘ SIĘ BAWIĆ.

Inaczej naród was rozliczy. Kłonicą.
        • s.flores Re: ODPOWIEDZIALNI POSŁOWIE PRZECHODZĄ DO PIS! 20.01.06, 16:42
          tales1 napisał:

> W PO zostaną niedługo tylko lenie, nieudacznicy i zazdrośnicy etc.

Talesie drogi, bardzo dziękuję za tę teorię. Kto wie może przyćmi kiedyś
          trywialne prawo Talesa, wyłumacz mi tylko jeszcze proszę jak twój post
          ma się do mojego, na ktory odpowiadasz. Żeby nie mnożyć nieporozumień
          tym razem wyjaśniam - odnosiłem się do innej śmiałej tezy, że to nie PiS,
          a PO od Sylwestra dążyło do nowych wyborów.
          • tales1 Re: ODPOWIEDZIALNI POSŁOWIE PRZECHODZĄ DO PIS! 20.01.06, 16:48
            Po prostu 'podłączyłem się' pod ciebie! Chyba się nie wściekasz, co? Zresztą ze
            zrozumieniem twojego postu miałem nieco problemu, bo nie siedzę tak głęboko w
            problematyce "zwierzęcej", choć czasami zdarza mi się spotkać i na forum
            jakąś "świnkę", "barana" etc. Mój post rzeczywiście nie ma nic wspólnego z
            treścią twojego.
            • s.flores Służę uprzejmie... 20.01.06, 17:16
              tales1 napisał:

> Zresztą ze zrozumieniem twojego postu miałem nieco problemu, bo nie siedzę
              > tak głęboko w problematyce "zwierzęcej", choć czasami zdarza mi się spotkać i na forum
              > jakąś "świnkę", "barana" etc.

Poczytuję sobie za zaszczyt, że i ode mnie może się czegoś nauczyć Tales.
              Wszystkie wątpliwości zapewne rozwieje poniższy link. Ukłony.
              sjp.pwn.pl/haslo.php?id=26251
              • colombina dywagacje o kocie 20.01.06, 18:58
                Informacja o slabosci Jaroslawa do kotow, moze stanowic pewna nadzieje na
                przyszlosc dla nas, smiertelnych. Przede wszystkim, posiadanie przez niego
                kota swiadczy ze nie jest on preziem w swoim wlasnym domu (wlasciciele kotow
                wiedza o czym tu mowie), ze musi prowadzic z kotem inteligentna i kompromisowa
                polityke a przede wszystkim traktowac go powaznie. O manipulacjach i
                klamstwach nie ma z kotem mowy!

Gdyby tylko udalo sie PO trafic w ten slaby punkt Jaroslawa, tylko jak? Moze
                na nastepne rozmowy z Jarkiem niech sobie zafunduja kocie wasy i ogonki.
                • s.flores Re: dywagacje o kocie 20.01.06, 19:55
                  colombina napisała:

> Informacja o slabosci Jaroslawa do kotow, moze stanowic pewna nadzieje na
                  > przyszlosc dla nas, smiertelnych. Przede wszystkim, posiadanie przez niego
                  > kota swiadczy ze nie jest on preziem w swoim wlasnym domu (wlasciciele kotow
                  > wiedza o czym tu mowie), ze musi prowadzic z kotem inteligentna i kompromisowa
                  > polityke a przede wszystkim traktowac go powaznie. O manipulacjach i
                  > klamstwach nie ma z kotem mowy!

To bardzo interesując uwaga. Faktycznie po kimś, kto ma zapędy dyktatorskie
                  spodziewałbym się raczej sympatii do psów - może dla tego tak trudno z nim
                  walczyć bo wymyka się schematom.

> Gdyby tylko udalo sie PO trafic w ten slaby punkt Jaroslawa, tylko jak? Moze
                  > na nastepne rozmowy z Jarkiem niech sobie zafunduja kocie wasy i ogonki.

Pamiętam książkę z czasów kiedy Łysiaka dało się jeszcze czytać. Były tam rozważania
                  o tym, że kot to idealny morderca. Może więc niech PO nie próbuje szukać słabych
                  punktów tylko raczej niech będzie czujna i uważa na siebie.

• send_me Re: dywagacje o kocie 20.01.06, 23:05
                    No tak. Ale ten kot nie żyje. Już od dawna.
                    Buś umarł. Nie ma Busia.
                    Jarek jest znów sam.
            • semiconductor Re: ODPOWIEDZIALNI POSŁOWIE PRZECHODZĄ DO PIS! 20.01.06, 19:00
              uważaj. bo jak będziesz fikał pośród nas, czerwonych komuszków i takich tam, to przyjdzie do Ciebie Chuck Norris...KzP i już nic więcej nie napiszesz ;)
              • uu1 Re: ODPOWIEDZIALNI POSŁOWIE PRZECHODZĄ DO PIS! 20.01.06, 19:21
                Co nastąpi z ogromną szkodą dla rozwoju swobodnego przepływu myśli. Do tego nie
                wolno dopuścić.
              • send_me No no.... 20.01.06, 23:09
                Kto wymawia imię Chucka Norrisa nadaremnie, jest tylko 2 sekundy od....
        • weather2 Re: ODPOWIEDZIALNI POSŁOWIE PRZECHODZĄ DO PIS! 20.01.06, 17:00
          Kiedy tacy mądrale jak ty zrozumieją, że polityka to nie gra w piłkę, gdzie
          ważne jest , kto kogo ograł i wykiwał. Politycy są tylko i wyłącznie
          wyrobnikami, których wynajęliśmy do wykonania pewnych czynności. Tymczasem
          lenie nic nie robią od czterech miesięcy, opowiadając takim naiwniakom jak ty,
          że winien jest kolega. Gdyby Tuskowie i Kaczyńscy byli odpowiedzialni , to od
          kilku miesięcy następowałyby zmiany w przepisach dotyczących gospodarki,
          tymczasem nie dzieje się nic. Co zrobisz za cztery lata, " gdy lud wołając o
          czyny" zagłosuje na lewicę? Dołączysz do rydwanu zwycięzcy, czy będziesz coś
          mamrotał o kolejnej zmarnowanej szansie?
          • tales1 Re: ODPOWIEDZIALNI POSŁOWIE PRZECHODZĄ DO PIS! 20.01.06, 17:20
            Gdy lud wybierze lewicę? No, cóż demokracja! Będę tylko ubolewał nad wyborem
            ludu (nie dziw się, bo ostatnich 10 lat trawiłem "Lewego" prezydenta i
            patrzyłem na rządy "Lewej" części elit politycznych)a frustrację gasił na forum
            GW (jeśli się ostanie po lustracji, dekomunizacji itd) I nie przyłaczam się do
            zwycięzców, bo ja do nich należę (nie legitymacją ale poglądami). A jeśli
            chodzi o leni, to największym jest Tusk (sam się do tego przyznał publicznie
            przed kilku laty w programie Zakowskiego i Najsztuba), a co za radość pracować
            z leniem, nic dziwnego, że Kaczyński nie ma na to ochoty! Będzie musiał za
            niego myśleć (Tusk ma z tym problemy) i podejmować decyzje (Tuska wyręczają
            inni, którzy wywalili na niego masę forsy podczas kampanii, i u których wisi na
            pasku), i ukształtować medialnie (Tusk, mimo dmuchanych sondaży i zauważalnego
            przez wszystkich wsparcia mediów 2x przerżnął wybory). Skończył się jako
            polityk!
            • weather2 Re: ODPOWIEDZIALNI POSŁOWIE PRZECHODZĄ DO PIS! 20.01.06, 19:33
              Chyba naprawdę jesteś zupełnie oderwany od rzeczywistości. Jak wielu ludzi
              interesuje , kto mieszka w Pałacu Namiestnikowskim, obecnie Prezydenckim i kto
              jest wodzem zwycięskiej Partii? Zaręczam ci, że dwa miliony ludzi, żyjących w
              Polsce za 2 dolary dziennie, niewiele to obchodzi. Dla nich ważne jest, żeby
              tych dolarów mieli co najmniej dziesięć. Kaczyński w wywiadzie z 14.01.2006
              dla "Rzeczpospolitej" stwierdził, że za tzw. resorty siłowe gotów jest oddać
              ewentualnemu koalicjantowi ( Samoobronie lub PO) wszystkie resorty gospodarcze.
              Widać z tego, że gospodarka obchodzi go o tyle o ile przyniesie ona pieniądze
              na dekomunizację, lustrację, śledztwa, komisje specjalne itp. Zupełnie fałszywa
              diagnoza, która za cztery lata przyniesie wyborczą klęskę. Działam w biznesie
              15 lat i daję słowo, że problemy z jakimi się borykam , nie mają nic wspólnego
              z działaniem komunistycznych agentów, tajnych współpracowników, trójkąta władzy
              itp. zjawisk. Moje problemy wynikają z niejasności przepisów , ich nadmiaru,
              nadgorliwości urzędników, którzy w kontrolach chcą mieć papierowe ustalenia,
              bojaźni innych urzędników , którzy nie chcą podejmować decyzji. Każdy kolejny
              sukces kolejnych rządów jest moją porażką. Mółbym mnożyć przykłady - wiążące
              interpretacje podatkowe, inne w każdym urzędzie, reorganizacja służb celnych,
              będąca źródłem długich kolejek, ZUS, działania Urzędu Pracy, który raz funduje
              staże, po czym każe pod byle pretekstem oddać pieniądze, kontrole trwające
              miesiącami, wbrew ustawie o swobodzie działalności gospodarczej. Paradoksalnie,
              dużo lepiej prowadzi się interesy na Łotwie, kraju o wiele bardziej
              zniewolonym.Żyjemy z panem Kaczyńskim w dwóch różnych światach. Zawiódł mnie,
              więc drugi raz go nie wynajmę do pracy. Nie jest to zresztą tylko jego
              przypadłość, nie mam złudzeń również co do innych polityków.
        • kasia20055 NIEsiołowski 20.01.06, 18:48
          >>>(Niesiołowski)>>>

Masz 100 % racji. Jak słyszę wypowiedzi NIEsiołowskiego to odnoszę wrażenie że
          celowo działa na niekorzyść Platformy. I słusznie, że posłowie z takiej PO
          występują.
          Nie mieli siły i odwagi usunąć Tuska i Rokity po przegranych wyborach, to teraz
          czekają ich trudne decyzje.
          A reszta posłów niech pozostanie w opozycji razem z SLD. Lub po prostu niech
          przejdzie do SLD.
        • isa.stern Re: ODPOWIEDZIALNI POSŁOWIE PRZECHODZĄ DO PIS! 20.01.06, 19:26
          tales1, a największą karą dla PiS są tacy obrońcy jak Ty
          • uu1 Re: ODPOWIEDZIALNI POSŁOWIE PRZECHODZĄ DO PIS! 20.01.06, 19:33
            No, wiesz. On pisze bardzo ciekawie tylko trzeba umieć to czytać i interpretować.
            • isa.stern Re: ODPOWIEDZIALNI POSŁOWIE PRZECHODZĄ DO PIS! 20.01.06, 19:48
              uu1, a niby za jakie grzechy mam czytać posty talesa1, jeden przeczytałam,
              pozostałe - ominę
              cheche... a inerpretacja postów talesa1 mogłaby byś jedną ze sprawności na
              obozie przetrwania ;)
              • uu1 Re: ODPOWIEDZIALNI POSŁOWIE PRZECHODZĄ DO PIS! 20.01.06, 20:28
                a inerpretacja postów talesa1 mogłaby byś jedną ze sprawności na
                > obozie przetrwania ;)
                Bingo. Sama widzisz jakie to rozwijające. :-)
        • phun POSRANCY ZDRAJCY PRZECHODZA do PISUARU 20.01.06, 20:56
          w PO nie bedzie czuc moczem :)
        • phun PISUAROWE SCIERWA WCIAZ AKTYWNE 20.01.06, 20:58
          na forum gdzie indziej nie maja wstepu.
        • konryk Re: ODPOWIEDZIALNI POSŁOWIE PRZECHODZĄ DO PIS! 20.01.06, 22:27
          Niektórych ciągnie do KORYTA, oj ciągnie... Nieważne jakie "barwy klubowe" ma
          to koryto.
    • tamaya Re: Gosiewski: kilkunastu posłów może przejeść do 20.01.06, 16:00
      PiS bierze wszystko i wszystkich. Byle "duzo". Taki śmietnik...
      • realista1000 BRAWA ZA ODWAGĘ I ZA TROSKĘ O KRAJ! TAK TRZYMAĆ! 20.01.06, 16:17
        • a.ba Ja też się "troszczę o kraj" podać nr konta ? 20.01.06, 16:55
          jestem tak "zatrskany" że chętnie podam nr konta bankowego
          • tales1 Re: Ja też się "troszczę o kraj" podać nr konta ? 20.01.06, 17:24
            Zatrskany? Co ty, Czech czy co! (Połykasz samogłoski). Biedaku, ja cię wesprę
            podaj tylko numer konta! Skoro kochasz kraj, dlaczego mam ci żałować! Zawołaj
            też kolegóww z podwórka!
      • mfurgalinski Re: Gosiewski: kilkunastu posłów może przejeść do 20.01.06, 17:31
        > PiS bierze wszystko i wszystkich. Byle "duzo". Taki śmietnik...

W Sejmie poprzedniej kadencji na pewna partyjke mowiono "fekalia". Dziwnie od niedawna to okreslenie zaczyna pasowac do PiSu:)
      • isa.stern Re: Gosiewski: kilkunastu posłów może przejeść do 20.01.06, 19:52
        to i tak jedno, wielkie bagienko, wszystko ładnie się połączy

tamaya napisała:

> PiS bierze wszystko i wszystkich. Byle "duzo". Taki śmietnik...
    • zigzaur Re: Gosiewski: kilkunastu posłów może przejeść do 20.01.06, 16:01
      W roku 1997 wielkim zwycięzcą wyborów był Marian Krzaklewski. I gdzież on teraz?
      W roku 2001 wielkim zwycięzcą wyborów był Leszek Miller. I gdzież on teraz?
      W roku 2005 wielkim zwycięzcą wyborów byli bracia Kaczyńscy. I gdzież będą po
      następnych wyborach?

Zapisując się do PiSS (to nie to, co myślicie, skrót oznacza "Prawo i
      Samoobronna Sprawiedliwość") niektórzy ludzie popełniają harakiri polityczne.
      Ich sprawa.
      • larsen1 Bedzie rzad 20.01.06, 16:06
        Jesli to prawda to PiSowcy odetchneli z ulga - wreszcie beda
        mogli skompletowac rzad i obsadzic te wakujace stanowiska
        w spolkach i agencjach rzadowych ;) Moze nawet uda im sie
        przez miesiac bez awantury przezyc ;)
    • nadgajowy Re: Gosiewski: kilkunastu posłów może przejeść do 20.01.06, 16:02
      Myślę że takie przejscia tylko dobrze zrobia PO i zostaną ludzie nie ci co
      chca "dorwac sie do koryta" ale ci co chca wdrazac swoje poglady polityczne i
      gospodarcze. Tym odchodzacym osobom jako wyborca PO mowie SPADAC !!!!
      Mam tylko nadzieje że ludzie z PO zaczna bardziej zastanawiac sie nad doborem
      ludzi. Dobrych poznaje sie w ciezkich czasach a nie jak wszyscy mysla ze ida
      rzadzic i dzielic.
      • haen1950 Re: Gosiewski: kilkunastu posłów może przejeść do 20.01.06, 16:09
        nadgajowy napisał:

> Myślę że takie przejscia tylko dobrze zrobia PO i zostaną ludzie nie ci co
        > chca "dorwac sie do koryta" ale ci co chca wdrazac swoje poglady polityczne i
        > gospodarcze. Tym odchodzacym osobom jako wyborca PO mowie SPADAC !!!!
        > Mam tylko nadzieje że ludzie z PO zaczna bardziej zastanawiac sie nad doborem
        > ludzi. Dobrych poznaje sie w ciezkich czasach a nie jak wszyscy mysla ze ida
        > rzadzic i dzielic

Ja też tak sądzę. Im wcześniej tym lepiej. Dla PO jest bez znaczenia, ilu ma w
        tej chwili posłów, bo z nikim nie może stworzyć koalicji. Ale tych ludzi trzeba
        sobie dobrze zapamiętać, jak Sośnierza.
      • gromek1 Re: Gosiewski: kilkunastu posłów może przejeść do 20.01.06, 16:21
        Dokładnie o ile oczywiście Gosiewski nie bredzi jak zazwyczaj.
    • gg1968 Współczuję tym co głosowali na PiS 20.01.06, 16:04
      ich partia ma swoich wyborców za kompletnych idiotów, którzy uwierzą w każde
      kłamstwo. Opóźniają prace nad własnym budżetem, Jaruś oficjalnie straszy
      wcześniejszymi wyborami.. ale to oczywiście PO winna... Nie dziwie się
      Cugoskiemu, że ma dość tego towarzystwa... Wyborcy wcześniej czy później też
      powiedzą: dość!
      • toberson Re: Współczuję Po za glupote!!! 20.01.06, 21:02
        • aegis_of_heart Długo nad tym myślałeś? 21.01.06, 01:04
          Czy koledzy z młodzieżówki dopomogli? ;>
    • forum_wyborcza Na pochyłe drzewa z PO kozy skaczą 20.01.06, 16:09
      Coś mi się widzi, że ten cały pakt stabilizacyjny (nie mylić ze stoma dniami spokoju gen. Jaruzelskiego) nie będzie potrzebny.
      PiS będzie miał większośc parlamentarną bez wyborów.

Żałosna Platforma, znów ich oszukano. Po raz czwarty, czy więcej razy?
      ha ha ha
      • isa.stern Re: Na pochyłe drzewa z PO kozy skaczą 20.01.06, 20:06
        a Ty co Jan Maria czy Władysław, że "przejmujesz się" losem PO, oni szat nie
        rozrywają, więc możesz sobie darować komentarze w podobnym tonie!
        Jeśli chodzi o mnie, to niech PiS ma w końcu tę większość, niech zacznie
        rządzić, a nie tylko jęczeć: "to wszystko wina Tuska i Rokity". Póki co najb.
        żałosne jest PiS miotające się po scenie politycznej razem ze swoimi
        poplecznikami z LPR i SO. Chyba nawet Ty umiesz liczyć i po zsumowaniu
        (PiS+LPR+SO) powinno Ci wyjść, że jest większość potrzebna do rządzenia.
        A przy okazji gratuluję odnowy moralnej z twarzą Leppera....
        • kolter Re: Na pochyłe drzewa z PO kozy skaczą 20.01.06, 20:09
          No co ty chcesz od twarzy Leppera ?? co nieładnie opalona??
          • uu1 Re: Na pochyłe drzewa z PO kozy skaczą 20.01.06, 20:31
            Mały chłopczyk do młodszej siostrzyczki - "Ale masz brudną mordę".
            Mama - "Nie znasz innego słowa?"
            "Znam. Pysk".
          • isa.stern Re: Na pochyłe drzewa z PO kozy skaczą 20.01.06, 20:33
            kolter, tylko bez ściemy - nie mów, że podoba Ci się ten pomarańcz?! ;D
    • jsw Re: Gosiewski: kilkunastu posłów może przejeść do 20.01.06, 16:13
      Zauważyliście, że p. Gosiewski chodzi cały czas nawalony. Ja mu się prawde
      mówiąc nie dziwię, na trzeźwo też bym nie mógł wciąż łgać
      • gss87 Gdzie oni (PiS) nauczyli się tak kłamać ? 20.01.06, 16:18
        Czyżby szkoła ojca dyrektora? A może Uniwersytet Partyjny PiS ?
        Kurcze sam bym się zapisał.
        Bielan, Gosiewski, Kurski, Kamiński, Kuchciński
        czołowi propagandziści PiS. Kłamstwo po nich po prostu spływa.

Oczywiscie ze z PO odejdzie jeszcze kilku (nastu) posłów do PiS.
        A właściwie zostaną kupieni (jak Sosnierz). Ale to dobrze dla PO.
        Pozbędzie się śmieci.

• zb5u Re: W kościele 20.01.06, 16:40
        • milo_1 Re: Gdzie oni (PiS) nauczyli się tak kłamać ? 20.01.06, 17:00
          gss87 napisał:

> Czyżby szkoła ojca dyrektora? A może Uniwersytet Partyjny PiS ?
          > Kurcze sam bym się zapisał.
          > Bielan, Gosiewski, Kurski, Kamiński, Kuchciński
          > czołowi propagandziści PiS. Kłamstwo po nich po prostu spływa.
          >
          > Oczywiscie ze z PO odejdzie jeszcze kilku (nastu) posłów do PiS.
          > A właściwie zostaną kupieni (jak Sosnierz). Ale to dobrze dla PO.
          > Pozbędzie się śmieci.
          ----------------------------------------
          wykształcili się w PRL-u (czyżby nie ????)
          chodzili do kościoła w PRL-u (czyzby nie?????)
          nauczyli sie kłamac w PRL-u (napewno!!!!!!)
          metody Sb-eckie przyswoili jak nikt inny ,łącznie z preparowaniem kłamstw i
          materiałów na przeciwnika o czym niedawno wspomniał mimochodem prezes Jarosław a
          inkwizytor Wasserman stara sie kłamac ,że tak nie jest:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=35062589&a=35066597
          PiS owcy zachowują sie jakby spadli z Księżyca skradzionego przez Jacka i
          Placka. Paranoja i Schizofremia - całe szczęście że dotyczy tylko niewielkiej
          części Narodu.
      • trenti Re: Gosiewski: kilkunastu posłów może przejeść do 20.01.06, 16:36
        też mi się wydaje, że ciągle jest lekko wstawiony
      • beran Re: Gosiewski: kilkunastu posłów może przejeść do 20.01.06, 17:45
        miło czytać jak czerwonych i tych POpaprańców trafia szlag.
        każda metoda jest dobra żeby wykończyć te ścierwa.
        Tak trzymać panowie z PiS ,tylko więcej czadu i po nazwiskach .
    • kozaczek3 PiSwyczyści ideowo POziarno zostawi plewy wchłonie 20.01.06, 16:15
      Dzięki temu PO będzie najbardziej ideową partią w naszym sejmie.
      Amen.
      • polakmoronslayer Re: PiSwyczyści ideowo POziarno zostawi plewy wch 20.01.06, 19:52
        kozaczek3 napisał:

> Dzięki temu PO będzie najbardziej ideową partią w naszym sejmie.
        > Amen.
        O co ciebie idzie???????
      • aktawia Re: PiSwyczyści ideowo POziarno zostawi plewy wch 20.01.06, 23:14
        tak- plewy nalezy odróznic od ziarna,ale w PO jest duzo polityków o duzym
        formacie i nalezy im pomóc w tym aby byli przy władzy-razem z kaczorami,bo to
        miała byc prawica.Teraz domniemana prawica/PO/ jest lewicą i spoleczeństwo Wam
        tego nigdy nie odpusci! Ludzie z PO uciekajcie do PIS-u i działajcie
        rzeczywiście na rzecz społeczenstwa,które jest juz zmęczone tym wszystkim co sie
        teraz dzieje na arenie politycznej.Smieją sie z Was lewicowcy i tworza swoje
        struktury.Ludzie wam tego nigdy nie wybaczą a jak nie wybacza,to pogrążycie sie
        w nicość!
    • uu1 Re: Gosiewski: kilkunastu posłów może przejeść do 20.01.06, 16:17
      Prawdomówny jak Przemysław Edgar.
    • kostka.s czyli kolejne olanie wlasnych wyborcow - normalka 20.01.06, 16:23
      ciekawe kogo oleja w nastepnej kolejnosci? Bo ze oleja to wiecej niz pewne.
    • brokowisko Gosiewski - kto to jest ? 20.01.06, 16:25
      Gosiewski - zarozumialec , bez manier ( czy nie mozna mu zwiazac rak jak
      rozmawia)Posel powinien byc madrzejszy od wyborcow - w przypadku ostatnich
      wyborow tak nie jest! Sami sprzedawczyki - co sie nie robi dla marnej
      kariery:1.Zmiana barw klubowych 2. Poparcie glupszych 3. Przytakiwanie
      4. Zdrada swoich idealow! 5. Zdrada wyborcow (dla melego stoleczka ,chocby
      malego dywanika)! Brawo mamy to na co zasluzylismy swoja politycznw
      latwowiernoscia i glupota!!!
    • kupsztajn dla pieniedzy i władzy to niektorzy 20.01.06, 16:26
      sprzedadza swoje matki a co dopiero partie. Cieszę się że teraz wyborcy pisu,
      odcinający się od tych z po będą zmuszeni do przełknięcia tego migdałowego cymesu.
      Cieszę się również że głosujący na poszczególnych p osłów z po będą teraz ich
      "popierać" w pisie.
      To nauczka na przyszłość. Po prostu nie warto głosować na nikogo.
      • gromek1 Re: dla pieniedzy i władzy to niektorzy 20.01.06, 16:30
        Wszystko się zgadza oprócz wniosków.
        Jak Ci się pierwsza dziewczyna s...i to co masz do końca żyć w celibacie albo
        bajzlu?
    • mielis Ciekawe kto na tym straci???? 20.01.06, 16:29
      Za ile dali się kupić????
      Czyżby za 30 srebrników????
    • indris Gosiewski - szansa dla farmacji 20.01.06, 16:30
      Kto pierwszy wypromuje środek uspokajający na widok Gosiewskiego, ten zrobi
      fortunę.
    • gniewek.113 PiS kupuje polityków. To zdaje się.. korupcja? 20.01.06, 16:34
      Prokuratura powina się tym zająć. Renegatów powinno się pozbawić mandatów
      poselskich i oskarżyć o oszustwo wyborcze, bądź wyłudzenie poparcia wyborców (a
      więc okrągłej sumki wypłacanej co miesiąc.. jakieś 12000zł).
      • marianna_777 PIS nabiera do Biura Antykorupcyjnego, oj nabiera 20.01.06, 16:38
        gniewek.113 napisał:

> Prokuratura powina się tym zająć. Renegatów powinno się pozbawić mandatów
        > poselskich i oskarżyć o oszustwo wyborcze, bądź wyłudzenie poparcia wyborców
        (a
        >
        > więc okrągłej sumki wypłacanej co miesiąc.. jakieś 12000zł).
    • grgr_sw Pokuty nie bedzie 20.01.06, 16:36
      Zeby otrzymac pokute, trzeba najpierw zostac rozgrzeszonym. Zeby zostac
      rozgrzeszonym trzeba zalowac za grzechy i obiecac poprawe. U Gosia nie widze
      zadego zalu za to co robi, wprost sie w tym lubuje
      • tarura Ani Boruty 20.01.06, 16:42
        Ani Rokity
    • alkud Koniec Platformy? 20.01.06, 16:39
      Jeszcze kilka m-cy i w PO zostanie ino frakcja Tuska...

ISLAM
      religiapokoju.blox.pl/
      • brokowisko Re: Koniec Platformy? 20.01.06, 16:41
        alkud napisał:

> Jeszcze kilka m-cy i w PO zostanie ino frakcja Tuska...
        >
        > ISLAM
        > religiapokoju.blox.pl/

Wszysko jest dobre aby rozsadzic PiS! Same ASY tam ida! ( SPRZEDAWCZYKI)
      • koloratura1 Re: Koniec Platformy? 20.01.06, 16:43
        Masz rację, Alkud.
        A na sam koniec przyjdzie gajowy (kto?) i wypiep... całe towarzystwo z lasu.
        • tales1 TAK, TO KONIEC! BYWA, GDY STERUJE OSIOŁ! 20.01.06, 16:49
          • soulworm Re: TAK, TO KONIEC! BYWA, GDY STERUJE OSIOŁ! 20.01.06, 19:09
            chyba lepiej, niz kot, z mieszkania na Zoliborzu.
      • 123zly [...] 20.01.06, 17:15
    • zb5u [...] 20.01.06, 16:43
    • tango9 Re: Gosiewski: kilkunastu posłów może przejeść do 20.01.06, 16:43
      W każdej partii znajdą się "słoneczniki", które ustawią się tam skąd
      świeci "słońce". Słońcem narodów był Stalin. Ale słoneczko zaszło. Skradziny
      księżyc też zachodzi, a czasem to wcale go nie widać.
    • mistermister Re: Gosiewski: kilkunastu posłów może przejeść do 20.01.06, 16:44
      Ciekawe, czy wśród nowych nabytków znajdzie się jakis lekarz-logopeda. Wpłynęłoby to pozytywnie na wizerunek pana Gosiewskiego, że o Wodzu nie wspomnę, i wreszcie będzie można zrozumieć wyraźnie, co te hobbity mówią a nie czekać na dziennkikarski przekaz po analizie komputerowej głosu:P:P
    • indris Gosiewski: piarowcy do dzieła ! 20.01.06, 16:49
      "Gosiex uspokaja nawet po odbiorze Gosiewskiego !" Zanim Pisuary zdązyłyby
      zamknąć autora można zrobić duuże pieniądze i wynieść się do Luksemburga.
      "Na bazie" Gosiewskiego można też reklamowac środki przeciwwymiotne. Do czasu
      ale co się zarobi to się zarobi.
    • zwalonytrojanski PiS da 20.01.06, 17:00
      więcej niżli PO dać mogło. Nie dziwię się. Ja też bym zdradził kumpli dla
      apanaży. Dla pieniędzy przeszedł bum nawet z LPR do PD.

zdrada:

ZDRADA:
      "Zdrada jest skazą, która zostaje na całe życie i trudno zaufać drugi raz komuś,
      kto się jej dopuścił. Zostawia niezatarty ślad nieuczciwości, działalności na
      szkodę innemu człowiekowi, lub całemu narodowi. Trudno mi jest usprawiedliwić
      ludzi, którzy nie potrafili oprzeć się pokusie korzyści, nawet za cenę
      moralności. Człowiek nie lubi być zniewolony i ograniczany, a przecież wszelkie
      obietnice i przyrzeczenia wymuszają na nim wierność danemu słowu. Myślę, że
      żadna zdrada nie jest godna przebaczenia, dlatego, że wynika ona z braku silnej
      woli oraz umiejętności radzenia sobie z żądzą i chciwością. Po co zawierać
      małżeństwa, wyrzekać się różnych przyjemności na rzecz jednej osoby, krępować
      się zobowiązaniami, jeśli nie umiemy dotrzymać danych wcześniej obietnic? A
      jednak wielu ludzi decyduje się na wierność i nie tylko swojej żonie, czy
      mężowi, lecz również wartościom, ideałom, które pozwalają godnie żyć. Zdrada
      powoduje, iż człowiek zatraca moralność, zapomina o tym, co w życiu
      najważniejsze, by czerpać z niego jak najwięcej nic nie dając w zamian.
      Literatura opisuje wiele różnorodnych odmian niewierności, myślę jednak, że tak
      naprawdę bez względu na to jak ją nazwiemy zawsze pozostanie zdradą."

encyklopedia.pwn.pl/353582_1.html
    • gayboy Żądza władzy... 20.01.06, 17:11
      Tak - inaczej tego nie da się nazwać - a gdzie ideały i polityczne zaangażowanie
      :-))) Śmiechu warte...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka