wojtekmt 23.01.06, 17:06 PiS wybierze do KRRiT osoby z Samoobrony i LPR, jednoczesnie odprawiając szopke z wzywaniem PO do koalicji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pndzelek trzeba troche porozdawac kasy 23.01.06, 17:08 oraz stolkow i uzyskac wieczna milosc lpr i samoobrony Odpowiedz Link Zgłoś
xieni POSŁOWIE DIETETYCZNI 24.01.06, 11:28 posłowie dietetycznie nie dadza pozbawic sie uposażeń. Nie ma obaw budżet będzie na 100% htp://www.kurczeblade.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zibiwrocek GW UKRYŁA WYNIKI Z CZĘSTOCHOWY 24.01.06, 11:45 na lokalnych stronach i pokazała tylko ile głosów w stosunku do poprzednich wyborów dostali zwycięzcy. Skali porażki PO, PD i SLD nie pokali. Skoro w poprzednich wyborach było~40% frekfencji a obecnie ~9% a zwyciescy mieli ~50% głosów z poprzedniego głosowania to w/w ponieśli miażdzącą klęskę. I to pokazuje skalę przesunięć na mapie politycznej - na kożyść PiS. OCZYWIŚCIE ŻADNYCH KOMENTAŻY I ANALIZ NA PIERWSZEJ STRONIE. PRZEMILCZEĆ, ZAPOMNIEĆ, JAK NAJSZYBCIEJ ZAPOMNIEĆ, ZAKLINAĆ ŻECZYWISTOŚĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
mbishop Re: GW UKRYŁA WYNIKI Z CZĘSTOCHOWY 24.01.06, 12:17 > I to pokazuje skalę przesunięć na mapie politycznej - na kożyść PiS. Człowieku, przecież głosować poszli tylko emeryci z wezwania RM i zakonnicy. To niby jaki miał być wynik? Zobacz sobie lepiej sondaże PGB, ulubionej (chyba do niedawna) sondażowni PiSu... Odpowiedz Link Zgłoś
looney1 Re:Dietetycy rządzą 24.01.06, 12:30 Obywatele miast i wsi. Nie ma co się gorączkować i dawać sobie sypać piach w oczy. Budżet będzie, nikt nie chce stracić posady a PIS nie zaryzykuje ponownych wyborów przy frekwencji 20%. -- fotografujesz, czy robisz zdjęcia? Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Kpina w wykonaniu PO! 23.01.06, 17:14 "W czasie II czytania poprawki do projektu zgłosiły wszystkie kluby, sama Platforma Obywatelska złożyła ich 120. Od ich przyjęcia uzależnia poparcie dla projektu budżetu" Odpowiedz Link Zgłoś
hihiro Bezmyślność w wykonaniu lwaw :) 23.01.06, 17:28 > "W czasie II czytania poprawki do projektu zgłosiły wszystkie kluby, sama > Platforma Obywatelska złożyła ich 120. Od ich przyjęcia uzależnia poparcie dla > projektu budżetu" A niby z jakiej racji PO ma popierac budżet niezgodny z programem PO. PiS również zapowiedziało, że nie poprze budżetu niezgodnego z ich programem. Całkiem naturalne. Na tym polega demokracja czyli coś czego PiSowcy nienawidzą ze szczerego serca. A może tylko nie rozumieją ? Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Postaram Ci to wyjaśnić możliwie najprościej... 23.01.06, 17:36 hihiro napisał: > > "W czasie II czytania poprawki do projektu zgłosiły wszystkie kluby, sama > > Platforma Obywatelska złożyła ich 120. Od ich przyjęcia uzależnia poparci > e dla > > projektu budżetu" > > A niby z jakiej racji PO ma popierac budżet niezgodny z programem PO. > PiS również zapowiedziało, że nie poprze budżetu niezgodnego z ich programem. > > Całkiem naturalne. > Na tym polega demokracja czyli coś czego PiSowcy nienawidzą ze szczerego serca. > A może tylko nie rozumieją ? Gdyby powiedzieli, że popierają budżet, gdy większość ich poprawek przejdzie, to byłoby OK. Co zrobią gdy większość w sejmie uzyskają np. 117 ze 120 poprawek? Też odrzucą budżet??? Interesuje ich jedynie 120 na 120? Tak zachowywali się na początku rozmów koalicyjnych i niczego się nie nauczyli :-( Pomyśl sam, czy PO to nie prowokatorzy? Odpowiedz Link Zgłoś
hihiro Za prosto - polityka jest bardziej skomplikowana 23.01.06, 17:52 lwaw napisał: > Gdyby powiedzieli, że popierają budżet, gdy większość ich poprawek przejdzie, > to byłoby OK. Co zrobią gdy większość w sejmie uzyskają np. 117 ze 120 > poprawek? Też odrzucą budżet??? Interesuje ich jedynie 120 na 120? "Od ich przyjęcia uzależnia poparcie dla projektu budżetu" Znajdź mi w powyższym zdaniu słowa "120" lub "wszystkie" albo "bez wyjątku". W polityce umiejetnośc czytania tekstu ze zrozumieniem jest bardzo ważna. > Tak zachowywali się na początku rozmów koalicyjnych i niczego się nie nauczyli > :-( Pomyśl sam, czy PO to nie prowokatorzy? Nie Cały czas zachowują się w sposób bardzo wyważony. W każdym razie na tyle na ile człowiek kulturalny moze zachowywac dobre maniery w czasie szarpaniny z personami pokroju Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Za prosto - polityka jest bardziej skomplikow 23.01.06, 18:02 lwaw zapewne gdyby był w opozycji, to i tak właściwie byłby w koalicji, bo widać dla niego to wszystko jedno, bo jak nieustannie powtarza Jarosław Kaczyński: "wszystkiemu są winni Tusk z Rokitą" reasumując - nie przekonasz lwaw`a, że jest inaczej niż on pisze, gdyż lwaw już tak ma... :D Odpowiedz Link Zgłoś
o90 leze i sie turlam 24.01.06, 10:10 persony pokroju Kaczysnkich taaa glupi narod znowu wybral zle takie uniowolnosciowe podejscie a raczej plenie zgubilo juz udecje i zgubi po Odpowiedz Link Zgłoś
jacoxl Re: leze i sie turlam 24.01.06, 11:50 Masz rację!!! PO przepadło. Mali ludzie wybrali sobie podobnych. Dosłownie i w przenośni. Ci zaś cynicznie grają emocjami. Naród potrzebuje kogoś co go bezprzerwy robi w c... i kopie w d...., wtedy czuje, że jest rządzony. Co innego taka PO: ę i ą i mówią tak że nie wiadomo o co chodzi, i jedno co obiecują to pot i łzy.... Jak tu na takich głosować? Odpowiedz Link Zgłoś
nyyankee Re: Postaram Ci to wyjaśnić możliwie najprościej. 24.01.06, 10:48 Jaś z Marysią Rokitowie kombinują jak tylko mogą żeby wywinąć jakiś numer. Odpowiedz Link Zgłoś
niketas Re: Kpina w wykonaniu PO! 23.01.06, 18:27 a wiesz czego te poprawki dotycza????????? watpie... sa to glownie poprawki polegajace na zaoszczedzeniu pieniedzy aby znalesc na becikowe ver. opozycji, a takze na inne wydatki, ktore notabene PiS tez przeglosowal... a co moze byc kpina to powiedzmy sobie szczerze dziwie sie SLD, ktory kest przeciw... przeciez to belka przedlozyl projekt budzetu wiec komunisci powinni poprzec "swoj budzet w 90%tach" to jest kpina!!! sam pomysl, jezeli nie przejdzie choc jedna poprawka to sie budzet nie zbilansuje i to nie jest "widzi-mi-sie" PO! popatrz jakie kto poprawki sklada... jakie samoobrona, lpr, czy psl... to sa dopiero kpiny!!! skad pieniadze na to skolowac, to sobie mysla niech sie tym marcinkiewicz z gilowska martwia... a kaczynski chce sie z nimi ukladac. KPINA!!! a uzasadnia to tym, ze platforma rozrabia i jest destrukcyjna... brak slow... tragikomedia jak to prof. gilowska powiedziala dla newsweek'a... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nyyankee Budżet 24.01.06, 11:13 Głosowanie za czy przeciw budżetowi polega na tym, żę albo głosuje się za, albo przeciw, lecz nie za budżetem a za rządem który ów budżet przedkłada!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: Budżet 24.01.06, 12:37 Doprawdy? A za rządem nie głosuje się trochę wcześniej, niż może on jakikolwiek budżet przedstawić? nyyankee napisał: > Głosowanie za czy przeciw budżetowi polega na tym, żę albo głosuje się za, albo > przeciw, lecz nie za budżetem a za rządem który ów budżet przedkłada!!! Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze PiS chce oszczędzać na emerytach 24.01.06, 02:41 a nie na urzednikach. 120 poprawek PO jest po to żeby zaoszczędzić ponad 3 mld zł na urzędach. PiS woli oszczędzać na emerytach. Tak wygląda ich Polska Solidarna. Solidarna ale z urzędnikami buahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
nyyankee Re: Kpina w wykonaniu PO! 24.01.06, 10:46 Platformiaste buraczany coś kombinują. Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: Kto będzie walczył 23.01.06, 17:42 Jak zwykle, opozycja o utrzymanie sejmowych stołków, aż do ostatecznego nokautu w wykonaniu J.K. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Kto będzie walczył 23.01.06, 18:12 Coś Ty, Iwaw! JK ledwie zipie... Do jakich nokautów coś takiego byłoby zdolne? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Kto będzie walczył 23.01.06, 18:19 a ja chciałabym go zobaczyć w rozgrywce z Giertychem, JK akurat do pasa mu sięga... ;D koloratura1, ale przyznasz, że w razie czego, to JK mógłby szbko odturlać się z ringu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh [...] 23.01.06, 19:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: Kto będzie walczył 24.01.06, 12:39 Dobrze jest mieć wiarę... To pomaga w życiu. lwaw napisał: > Jak zwykle, opozycja o utrzymanie sejmowych stołków, aż do ostatecznego nokautu > w wykonaniu J.K. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmt Re: Stołków to się opozycja trzyma, tych sejmowyc 23.01.06, 17:20 stołków to sie trzyma Samoobrona LPR i PSL. Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: Stołków to się opozycja trzyma, tych sejmowyc 23.01.06, 17:27 wojtekmt napisał: > stołków to sie trzyma Samoobrona LPR i PSL. PO też to udowodniło 13-go stycznia... Odpowiedz Link Zgłoś
orion_kr Re: Sejm: we wtorek walka o budżet 23.01.06, 17:25 moze faktycznie trzeba by skonczyc z cala ta szopka pis-u i doprowadzic do wczesniejszych wyborow, jesli tak maja wygladac prace sejmu to rzeczywiscie to polsce nie sluzy,robi sie coraz wieksze bagno. pis nikogo do koalicji nie wezmie,sam rzadzic nie potrafi, a opozycja sie przynajmniej zjednoczy przeciwko dwum kurduplom i w koncu powstanie jakis normalny rzad, ktory poza intrygowaniem potrafi cos jeszcze inngo robic. Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Tylko wybory! Ja tam o wynik PIS-u się nie boję. 23.01.06, 17:29 ***Dowodem*** tego są wczorajsze wyniki wyborów do Senatu w Częstochowie, gdzie PIS umocnił się na pozycji lidera. Te wybory to taki duuuuuży sondaż, gdzie grupa respondentów dziesiątki razy przewyższa te, na których operują ośrodki badania opinii publicznej. (Przypominam też wszystkim otumanionym antypisowską propagandą, że Częstochowa nie leży na "ścianie wschodniej" ;-) Nowy PZPR też nic nie wskórał. To całe zamieszanie wynika **wyłącznie** ze strachu opozycyjnych partyjek przed ewentualnymi wyborami. Moim zdaniem nowe wybory są korzystne dla naszego państwa - najlepiej przy ordynacji większościowej - niezależnie, czy wygra PIS, czy PO, ponieważ zwycięzca będzie odpowiedzialny za swoje czyny i nie będzie mógł obwiniać współkoalicjantów albo opozycji. Sytuacja będzie klarowna, więc oskarżanie PIS przez Giertycha, czy Rokitę, że PIS dąży do nowych wyborów jest śmieszne i tak naprawdę znaczy: "kocham mój stołek sejmowy nade wszystko - R.G." :-) Albo znaczna liczba posłów z innych klubów zasili PIS, albo wybory na wiosnę - innej **sensownej** możliwości nie widzę. Nie ma sensu ciągnąć rządzenia z możiwością podkopywania Rządu przez populistów kolejnymi projektami typu: becikowe, senioralne, zasiłek dla nie posiadających pracy nie z własnej winy... Aha, w koalicję z PO nie wierzę, ale to już stary i oklepany temat. Odpowiedz Link Zgłoś
orion_kr Re: Tylko wybory! Ja tam o wynik PIS-u się nie bo 23.01.06, 17:35 a moze najlepszym rozwiazaniem bylyby wybory jednomandatowe :) niech kazdy glosuje na polityka, a nie na partie, taki mandat bylby naprawde silnym wsparciem dla parlamentarzysty. i nikt by sie nie oburzal ze glosowal na polityka z po a pozniej on przechodzi do pis. Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: Tylko wybory! Ja tam o wynik PIS-u się nie bo 23.01.06, 17:39 orion_kr napisał: > a moze najlepszym rozwiazaniem bylyby wybory jednomandatowe :) > niech kazdy glosuje na polityka, a nie na partie, > taki mandat bylby naprawde silnym wsparciem dla parlamentarzysty. > i nikt by sie nie oburzal ze glosowal na polityka z po a pozniej on przechodzi > do pis. > Prawie tak jest przy wyborach do Senatu. Nie jestem przeciw. Wczoraj w Częstochowie wygrali dwaj kandydaci popierani przez PIS deklasując konkurentów :-) Ale jakoś nie za głośno o tym w mediach... Odpowiedz Link Zgłoś
orion_kr Re: Tylko wybory! Ja tam o wynik PIS-u się nie bo 23.01.06, 17:44 nie mowi sie bo i nie ma o czym, przy takiej frekwencji to jest to tylko maly sondaz popularnosci, ale nawet jesliby ponowne wybory wylonily taki sam uklad pis by musial w koncu zaczac rzadzic na prawde albo odejsc, nie da sie co 3-4 miesiace powtarzac wyborow, ani przez 4 lata udawac ze sie buduje koalicje. Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: Tylko wybory! Ja tam o wynik PIS-u się nie bo 23.01.06, 17:49 orion_kr napisał: > nie mowi sie bo i nie ma o czym, przy takiej frekwencji to jest to tylko maly s > ondaz popularnosci, > ale nawet jesliby ponowne wybory wylonily taki sam uklad pis by musial w koncu > zaczac rzadzic na prawde albo odejsc, nie da sie co 3-4 miesiace powtarzac wybo > row, ani przez 4 lata udawac ze sie buduje koalicje. Mylisz się. Duuuuży sądaż. Kilkadziesiąt tysięcy "respondentów", a nie tysiąc, jak w przypadku pracowni bad. op. publ. Myślisz, że PIS nie chce rządzić??? I chce, i potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
orion_kr Re: Pomyłka. 23.01.06, 17:53 potrafi rzadzic? jak na razie to potrafi tylko zrywac sejm i wszczynac burdy, rzadzenie polega miedzy innymi na dogadywaniu sie z opozycja ktora zostala wybrana w tych samych wyborach. pis potrafi tylko wylewc gnoj na innych, oklamywac i intrygowac. Odpowiedz Link Zgłoś
enkkidu khm... 23.01.06, 20:58 "Myślisz, że PIS nie chce rządzić??? I chce, i potrafi." PiS na pewno chce rządzić, ale że potrafi? Jeżeli dane mu będzie... to będą to 4 lata szukania winnych, wrogów i innych kurduplowatych dupereli na które my, ludzie o wzroście ponad 170 cm patrzymy z niesmakiem. P.S. Nie wiem, chyba "podziwiam" Twoje ślepe oraz bezkrytyczne zapatrzenie w tą partię (PiS). ----------------------- Make Love Not PiS Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek544 Re: khm... 23.01.06, 22:37 enkkidu napisał: > "Myślisz, że PIS nie chce rządzić??? I chce, i potrafi." > PiS na pewno chce rządzić, ale że potrafi? Jeżeli dane mu będzie... to będą t > o > 4 lata szukania winnych, wrogów i innych kurduplowatych dupereli na które my, > ludzie o wzroście ponad 170 cm patrzymy z niesmakiem. > > P.S. Nie wiem, chyba "podziwiam" Twoje ślepe oraz bezkrytyczne zapatrzenie w tą > partię (PiS). > > ----------------------- > Make Love Not PiS Ja mam tylko 170cm.:-( , ale też patrzę na te zagrywki z niesmakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
leoweg Re: Tylko wybory! Ja tam o wynik PIS-u się nie bo 23.01.06, 23:58 Masz rację - chce, bardzo chce, a czy potrafi? Zastanów się - jak? Dyktatura też jest sposobem rządzenia. Przy okazji wyjaśnij mi, proszę, znaczenie słowa "sądaż". I serdecznie Ci życzę, byś niebawem nie obudził się z ręką w nocniku... Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Tylko wybory! Ja tam o wynik PIS-u się nie bo 24.01.06, 10:16 Frekwencja 9%, mróz jak s...n Poszli głosować tylko Ci po sumie Odpowiedz Link Zgłoś
skyonee lwan stuknij sie w pusty łeb.Częstochowa to przykł 24.01.06, 12:44 lwan stuknij sie w pusty łeb. Częstochowa to przykład tego jak żelazny jest elektorat SLD i PISu SLD to partyjny beton a PIS to rydzykowe rece do głosowania. Przy frekwencji 8-10% zapewniam Ci jako socjolog, że to nie jest sondaż reprezentatywny. Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: Tylko wybory! Ja tam o wynik PIS-u się nie bo 24.01.06, 12:49 Sondaże robi się troszkę inaczej. To nie jest łapanka na ulicy. Respondentów dobiera się wg pewnego klucza. Wyniki wyborów w częstochowie nic nie znaczą, dużo natomiast znaczy frekwencja. Jeśli podobna będzie w tych wyborach(o ile do nich dojdzie), to PiS na pewno wugra miażdżącą przewagą(mohery posłusznie zagłosują). Chyba, że stanie się cud:) i ruszy się część elektoratu, która była zniechęcona dotychczas. Myślę, że spora część to ludzie, którzy chcieli głosować na PD czy SDPL, ale sondaże ich zniechęciły do głosowania. Jednak po zwycięstwie PiS, okazało się, że nie należy się nimi zbytnio sugerować. Tak przy okazji, mam wrażenie, że sondaże zamiast odzwierciedlać stan rzeczy, w dużej mierze go kreują. lwaw napisał: > Mylisz się. Duuuuży sądaż. Kilkadziesiąt tysięcy "respondentów", a nie tysiąc, > jak w przypadku pracowni bad. op. publ. > Myślisz, że PIS nie chce rządzić??? I chce, i potrafi. > Odpowiedz Link Zgłoś
car_ramba Re: Tylko wybory! Ja tam o wynik PIS-u się nie bo 23.01.06, 23:22 > nie mowi sie bo i nie ma o czym, przy takiej frekwencji to jest to tylko maly s > ondaz popularnosci No i bynajmniej nie reprezentatywny. Nawet w Częstochowie, a co dopiero na cały kraj. W taki mróz kto tylko nie musiał z domu nosa nie wystawiał. Tajemnicą poliszynela jest że do urn szli zazwyczaj tylko ludzie w drodze do/z kościoła, będąc dobrze opatulonym w swoich czapeczkach, szalikach, czy berecikach... :) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Tylko wybory! Ja tam o wynik PIS-u się nie bo 23.01.06, 18:19 lwaw napisał: > ***Dowodem*** tego są wczorajsze wyniki wyborów do Senatu w Częstochowie, gdzie > PIS umocnił się na pozycji lidera. Te wybory to taki duuuuuży sondaż, gdzie > grupa respondentów dziesiątki razy przewyższa te, na których operują ośrodki > badania opinii publicznej. Ty naprawdę w to wierzysz? Przecież wiadomo, że w taki mróz poszli głosować prawie wyłącznie ci, co i tak musieli wyjść z domu: w drodze powrotnej z kościółka. To jeszcze mniej reprezentatywna próbka, niż nawet znacznie mniej liczna, ale dobrana zgodnie z regułam badań statystycznych, próbka z poważnego sądażu. Odpowiedz Link Zgłoś
orion_kr Re: Tylko wybory! Ja tam o wynik PIS-u się nie bo 23.01.06, 18:24 ale i tak 45% z 7% wyborcow ktorzy wogole sie pofatygowali zaglosowac, to dla Kaczynskiego "ogromny sukces-wskazujacy ze polacy popieraja linie pis-u" nie ma to jak propaganda sukcesu:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh ...nigdy nie byłem dobry z matematyki... 23.01.06, 19:29 lwaw, ile to jest 45% z 7%. pomóż policzyć :] Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Slusznie! Jedynie PiS nie ma sie czego obawiac 23.01.06, 18:29 jest to najlepiej zorganizowana i najbardziej profesjonalna partia na polskiej scenie politycznej; reszta jest daleko w tyle; . silesius.monachijski (ten prawdziwy; reszta to klony; zwracajcie uwage na poprawny uklad literek, jezeli interesuja Was prawdziwe poglady prawdziwego - od ponad 3 lat silesiusa.monachijskiego; na klony nic nie poradze; a admin jest w stosunku do tych prymitywnych prowokatorow dziwnie wyrozumialy) lwaw napisał: > ***Dowodem*** tego są wczorajsze wyniki wyborów do Senatu w Częstochowie, gdzie > PIS umocnił się na pozycji lidera. Te wybory to taki duuuuuży sondaż, gdzie > grupa respondentów dziesiątki razy przewyższa te, na których operują ośrodki > badania opinii publicznej. (Przypominam też wszystkim otumanionym antypisowską > propagandą, że Częstochowa nie leży na "ścianie wschodniej" ;-) Nowy PZPR też > nic nie wskórał. > To całe zamieszanie wynika **wyłącznie** ze strachu opozycyjnych partyjek przed > ewentualnymi wyborami. > Moim zdaniem nowe wybory są korzystne dla naszego państwa - najlepiej przy > ordynacji większościowej - niezależnie, czy wygra PIS, czy PO, ponieważ > zwycięzca będzie odpowiedzialny za swoje czyny i nie będzie mógł obwiniać > współkoalicjantów albo opozycji. Sytuacja będzie klarowna, więc oskarżanie PIS > przez Giertycha, czy Rokitę, że PIS dąży do nowych wyborów jest śmieszne i tak > naprawdę znaczy: "kocham mój stołek sejmowy nade wszystko - R.G." :-) > Albo znaczna liczba posłów z innych klubów zasili PIS, albo wybory na wiosnę - > innej **sensownej** możliwości nie widzę. Nie ma sensu ciągnąć rządzenia z > możiwością podkopywania Rządu przez populistów kolejnymi projektami typu: > becikowe, senioralne, zasiłek dla nie posiadających pracy nie z własnej winy... > Aha, w koalicję z PO nie wierzę, ale to już stary i oklepany temat. > Odpowiedz Link Zgłoś
sisius.monachomachijski Zgadzam się si(le)sius 23.01.06, 19:43 > jest to najlepiej zorganizowana i najbardziej profesjonalna partia na polskiej > scenie politycznej zgadzam się w 100%. Tylko zapomniałeś dodać że w destrukcji, knowaniach, mąceniu, jątrzeniu....można by tak stukać i stukać, ale szkoda mi klawiszy Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Zgadzam się si(le)sius 23.01.06, 21:29 pogodzę Was - otóż najlepiej zorganizowaną partią jest SLD, która przejęła majatek PZPR razem z tzw. twardym elektoratem (dzieki niemu zawsze przynajmniej to 10 proc. głosów uciuła), SLD ma silne struktury nawet w małych miastach i wsiach (działają koła, które wybierają zarząd i takie tam) co do PiS, to po wygranych wyborach trochę się ruszyło i zaczęli tworzyć struktury, do tej pory było z tym b. kiepsko, w mniejszych miastach PiS zazwyczaj nie mial nawet przedstawiciela, o wsiach nie wspomnę zresztą na wsiach ciagle najsilniejsze jest PSL, które b. skutecznie wygrywa wybory samorządowe, tu powiatowe sisius.monachomachijski, do Ciebie oddzielne pytanko - dlaczego podszywasz się pod prawdziwego silesiusa?! Wiem, że tę "zabawę" zaczęli zwolennicy PiS (jeden podszywający się pod block-bustera zapowiedział mi, że juz szubienicę dla mnie szykuję), co nie znaczy, że dobre jest zniżanie się do ich poziomu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
block_buster Kłamiesz albo zle zrozumiałaś 23.01.06, 23:53 To było nawiązanie do wypowiedzi tej szmaty block-bustera o PIS-ie stawiającym w Polsce rzędy szubiennic. Do Ciebie osobiście nic nie mam. Natomiast tego bydlaka będę zwalczać wszystkimi dostępnymi metodami. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Kłamiesz albo zle zrozumiałaś 24.01.06, 00:22 block_buster, staram się wyrażać b. wyważone opinie i powiem szczerze nikt nigdy tak do mnie nie powiedział (takze nie napisał), jak Ty wtedy. Dobrze to pamiętam, bo Twój post zrobił na mnie niesamowite wrażenie... Co do block-bastera, to faktycznie czasami zachowuje się naganie, co nie znaczy, ze możesz za niego "karać-straszyć" kogokolwiek (w tym mnie), nawet jeśli nie popiera PiS lub ma o nim krytyczne zdanie. Chyba nie sądzisz, że takimi postami zdobędziesz sympatię dla PiS!!! block_buster napisał: > To było nawiązanie do wypowiedzi tej szmaty block-bustera o PIS-ie stawiającym > w Polsce rzędy szubiennic. Do Ciebie osobiście nic nie mam. Natomiast tego > bydlaka będę zwalczać wszystkimi dostępnymi metodami. Odpowiedz Link Zgłoś
block_buster Re: Kłamiesz albo zle zrozumiałaś 24.01.06, 00:43 isa.stern napisała: Chyba nie sądzisz, że > takimi postami zdobędziesz sympatię dla PiS!!! Prawdę powiedziawszy to na sympatii dla PIS-u aż tak mi nie zależy. Wkurzyła mnie tylko wściekła nagonka i wycie o faszyzmie w Polsce. Głosowałem na PO i Tuska, ale coraz mniej lubię te POtworki. Zdecydowanie nie działają w interesie Polski. Jesli czujesz się urażona to bardzo przepraszam, widocznie zle tamto napisałem. Ja straszę tylko tych co mnie straszą i bluzgam tym, którzy mnie bluzgają. Przepraszam raz jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster Smieciu!Zle stawiasz myslnik miedzy wyrazami 24.01.06, 11:21 Czy myslisz smieciu,ze mnie zdyskredytujesz podszywajac pod moj nick?Ludzie na portalu widza,ze nie jestes mna.Postaw myslnik miedzy block i buster wlasciwie. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz_4576 Re: Tylko wybory! Ja tam o wynik PIS-u się nie bo 23.01.06, 18:57 lwaw napisał: > ***Dowodem*** tego są wczorajsze wyniki wyborów do Senatu w Częstochowie, gdzie > PIS umocnił się na pozycji lidera. Te wybory to taki duuuuuży sondaż, gdzie > grupa respondentów dziesiątki razy przewyższa te, na których operują ośrodki > badania opinii publicznej. (Przypominam też wszystkim otumanionym antypisowską > propagandą, że Częstochowa nie leży na "ścianie wschodniej" ;-) Nowy PZPR też > nic nie wskórał. -- Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster Tuski i SLD beda przeciwko budzetowi 24.01.06, 11:18 Bo sa przeciwko kaczorom.Dlatego musza byc wbrew.I slusznie.Budzet bedzie z gumy.Deficyt najwiekszy w historii.Nie mozna dzielic biedy za darmo.Spodziewac sie trzeba przynajmniej minus 10 miliardow.W plecy. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Tylko wybory! Ja tam o wynik PIS-u się nie bo 23.01.06, 20:04 admin - nie wiem dlaczego - przesunal ten post na niewlasciwe miejsce; wiec jeszcze raz; . forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=35485554&a=35490167 lwaw napisał: > ***Dowodem*** tego są wczorajsze wyniki wyborów do Senatu w Częstochowie, gdzie > PIS umocnił się na pozycji lidera. Te wybory to taki duuuuuży sondaż, gdzie > grupa respondentów dziesiątki razy przewyższa te, na których operują ośrodki > badania opinii publicznej. (Przypominam też wszystkim otumanionym antypisowską > propagandą, że Częstochowa nie leży na "ścianie wschodniej" ;-) Nowy PZPR też > nic nie wskórał. > To całe zamieszanie wynika **wyłącznie** ze strachu opozycyjnych partyjek przed > ewentualnymi wyborami. > Moim zdaniem nowe wybory są korzystne dla naszego państwa - najlepiej przy > ordynacji większościowej - niezależnie, czy wygra PIS, czy PO, ponieważ > zwycięzca będzie odpowiedzialny za swoje czyny i nie będzie mógł obwiniać > współkoalicjantów albo opozycji. Sytuacja będzie klarowna, więc oskarżanie PIS > przez Giertycha, czy Rokitę, że PIS dąży do nowych wyborów jest śmieszne i tak > naprawdę znaczy: "kocham mój stołek sejmowy nade wszystko - R.G." :-) > Albo znaczna liczba posłów z innych klubów zasili PIS, albo wybory na wiosnę - > innej **sensownej** możliwości nie widzę. Nie ma sensu ciągnąć rządzenia z > możiwością podkopywania Rządu przez populistów kolejnymi projektami typu: > becikowe, senioralne, zasiłek dla nie posiadających pracy nie z własnej winy... > Aha, w koalicję z PO nie wierzę, ale to już stary i oklepany temat. > Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Tylko wybory! Ja tam o wynik PIS-u się nie bo 24.01.06, 10:14 Po pierwsze efekt wyborów w Cz-e był taki jak na jesieni sam weszli dokladnie Ci sami co wcześniej więc jakie tu "umocnienie" Po drugie do ewentualnych wyborów parlamentarnych fojdzie nie wcześniej niż pod koniec marca do tej pory nierządy PiSu zdążą już obrzydnąć większej liczbie wyborców Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Tylko wybory! Ja tam o wynik PIS-u się nie bo 24.01.06, 11:20 (Przypominam też wszystkim otumanionym antypisowską propagandą, że Częstochowa nie leży na "ścianie wschodniej" Ale "Mohery" całymi tabunami walą do Częstochowy na wezwanie swojego guru. A to sie udziela jak ptasia grypa. Odpowiedz Link Zgłoś
kaba.a Re: Głupoty gadasz 24.01.06, 11:23 Dowodem na co sa wczorajsze wybory do senatu w czestochowie? a wiesz ile ludzi głosowało? Niecałe 10 procent uprawnionych. To chyba dowód ale na cos innego. Nowe wybory? Z takim elektoratem? 10- procentowym? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: Kiedy będzie komisja sejmowa - Huty Stali ? 23.01.06, 18:13 Podobno jest w sejmie wniosek Samoobrony o powołaniu komisji sejmowej badającej proces prywatyzacji koncernu Polskie Huty Stali . Pod wnioskiem podpisało się kilkudziesięciu posłów , ale o tym cicho,sza. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Kiedy będzie komisja sejmowa - Huty Stali ? 23.01.06, 18:25 a czemu cicho-sza?! a nie sądzisz, że od afer to powinna być policja, prokuratura i sąd, a nie kolejne komisje?! kto to będzie oglądał?! a zresztą, co wyniknęło z pozostałych - niewiele! zważywszy zainteresownie, jakie temu towarzyszyło Odpowiedz Link Zgłoś
lion84 Re: Niech zyje PO! Precz z budzetem PiS! 23.01.06, 19:27 Ten budżet to tragedia! Mam wrażenie że J. Kaczyński pragnie władzy. Platon pisał że władze powinno sie dawać tym którzy jej nie kochają. Odpowiedz Link Zgłoś
ascofer [...] 24.01.06, 03:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Cwaluj Koniku Cwaluj 23.01.06, 20:24 Tak widownia reagowala na "Bardzo klasyczne i podniosle" kwestie ze sceny w dosc podlym teatrzyku w filmie "Dolce Vita". Podobnie jak w naszym sejmie, artysci bardzo byli przejeci swoja rola. I podobnie jak widownia ktora mimo ze bardzo niewyszukana i prostacka, trafnie ocenila wydarzenia na scenie. Rzucil bym jeszcze zdechlym sledzikiem...ale "who cares". Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Sejm: we wtorek walka o budżet 23.01.06, 20:54 To jużjest taie nudne, że się nie chce pisać czegokolwiek... Odpowiedz Link Zgłoś
cz47 Cisza POwyborcza 23.01.06, 21:01 POprawne media powszechnie milczą na temat wyników wczorajszych wyborów do Senatu, które odbyły się w regionie częstochowskim (do obsadzenia były 2 mandaty). Wybory wygrał kandydat PiS Czesław RYSZKA 30,27% (otrzymał 20 193 głosy) i popierany przez PiS kandydat bezpartyjny Jarosław LASECKI 20,29% (13 533 głosy) – razem ponad 50% spośród ponad 66 tys. oddanych głosów. Starowało 10 kandydatów. W wyborach wzięło udział 44,5 tys. osób (frekwencja 9,03% - całkiem niezła jak na powtórzone wybory i panujące warunki atmosferyczne). Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Cisza POwyborcza 23.01.06, 21:46 to trzeba czytać gazetę.pl, wczoraj już były wyniki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek544 Re: Cisza POwyborcza 23.01.06, 22:44 cz47 napisał: > POprawne media powszechnie milczą na temat wyników wczorajszych wyborów do > Senatu, które odbyły się w regionie częstochowskim (do obsadzenia były 2 > mandaty). Wybory wygrał kandydat PiS Czesław RYSZKA 30,27% (otrzymał 20 193 > głosy) i popierany przez PiS kandydat bezpartyjny Jarosław LASECKI 20,29% (13 > 533 głosy) – razem ponad 50% spośród ponad 66 tys. oddanych głosów. Staro > wało > 10 kandydatów. W wyborach wzięło udział 44,5 tys. osób (frekwencja 9,03% - > całkiem niezła jak na powtórzone wybory i panujące warunki atmosferyczne). Co wyście chorzy? Pod każdy post podklejacie te wyniki. Paranoja! Odpowiedz Link Zgłoś
niuniofon Re: Sejm: walczcie dalej tylko to macie w tych dur 23.01.06, 23:10 nych łbach zakodowane.walka,ale o stołki!!! www.gazeta-bawarska.pl Odpowiedz Link Zgłoś
niuniofon Re: Sejm to debilki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 23.01.06, 23:13 kretyni też!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! www.gazeta-bawarska.pl Odpowiedz Link Zgłoś
block_buster [...] 23.01.06, 23:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ascofer [...] 24.01.06, 03:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
andrew450 propozycja dla PO - uniknięcia samozagłady 24.01.06, 09:06 bycie w opozycji to samozagłada dla PO należy uchwalić budżet, a gdy minie termin rozwiązania Sejmu, WOTUM NIEUFNOŚCI DLA RZĄDU MARCINKIEWICZA I PRZEJĘCIE WŁADZY w dowolnej koalicji programowej, w której platforma mogłaby realizować swój program I stopniowe wytrącanie argumentów PiS'owi poprzez elemnenty programu socjalnego STOP DLA NIENAWIŚCI I NIETOLERANCJI W WKONANIU KACZYŃSKICH I PIS Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmt Re: propozycja dla PO - uniknięcia samozagłady 24.01.06, 09:40 Zejdź na ziemię. Koalicja PO z samoobrona ? Jaja sobie robisz. Przy aktualnym składzie sejmu mozliwe koalicje wiekszościowe to: PiS + Samoobr + LPR + PSL PiS + PO Odpowiedz Link Zgłoś
o90 jezeli PO tak wie co dla Polski NAJLEPSZE 24.01.06, 09:52 to niech madre PO wygra wybory lub niech przeswietne PO zmatuje sobie kolalicje rzadzaca bycie opozycja to tez sztuka tylko opozycja konstruktywna a na to niestety PO jest zbyt cieniutkie ogranicza sie do szczekania karawana jedzie dalej ciekawe kiedy czlonkowie PO sie zorientuja ze ktos ich tu jednak robi w i bynajmniej nie jest to PiS tylko koledzy z partyjnej wierchuszki Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk A co do pieniędzy... 24.01.06, 10:15 Bo budżet to wszak pieniądze... Osobiście uważam, że każde kolejne posiedzenie Sejmu to bezpowrotna strata kolejnych setek tysięcy i milionów złotych. Czy nie czas wystąpić do sejmowych oszołomów o zwrot tych, straconych z powodu ich głupoty, pieniędzy? Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: A co do pieniędzy... 24.01.06, 10:35 sumienie.lk napisał: > Osobiście uważam, że każde kolejne posiedzenie Sejmu to bezpowrotna strata > kolejnych setek tysięcy i milionów złotych. Czy nie czas wystąpić do sejmowych > oszołomów o zwrot tych, straconych z powodu ich głupoty, pieniędzy Czy to znaczy, ze jestes za Monarchia Polska Absolutna? Czy tez ja czegos nie rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
andrew450 ODWOŁAĆ JURKA 24.01.06, 10:15 gdy nie dojdzie do rozwiązania Sejmu, proponuję jak najszybciej odwołać marszałka JURKA jeśli do wyborów dojdzie - to przy pełnej mobilizacji świadomego elektoratu PiS polegnie Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: ODWOŁAĆ JURKA 24.01.06, 10:56 "świadomego",ale jaja ,lewacki laikat wyborczej ma wielkie mniemanie o sobie Odpowiedz Link Zgłoś
nyyankee Trwanie z dnia na dzień 24.01.06, 10:39 Kaziu razem z Wannamanem i spółką dadzą dzisiaj kolejne łapówki w zamian za poparcie budżetu, który przed wyborami był fatalny, a po wyborach stał się doskonałym budżetem. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Trwanie z dnia na dzień 24.01.06, 11:00 nyyankee napisał: > Kaziu razem z Wannamanem i spółką dadzą dzisiaj kolejne łapówki w zamian za > poparcie budżetu, który przed wyborami był fatalny, a po wyborach stał się > doskonałym budżetem. a peowiacy w imieniu myślących inaczej dadzą kasę uczelniom kościoła "łagiewnickiego',może kapnie też coś kościołowi "toruńskiemu,wszak peowiaccy ostatnimi czasy stali się bogobojni,a wam znowu kopary opadną Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Trwanie z dnia na dzień 24.01.06, 11:03 m15 napisał: > nyyankee napisał: > > > Kaziu razem z Wannamanem i spółką dadzą dzisiaj kolejne łapówki w zamian > za > > poparcie budżetu, który przed wyborami był fatalny, a po wyborach stał si > ę > > doskonałym budżetem. > a peowiacy w imieniu myślących inaczej dadzą kasę uczelniom > kościoła "łagiewnickiego',może kapnie też coś kościołowi "toruńskiemu,wszak > peowiaccy ostatnimi czasy stali się bogobojni,a wam znowu kopary opadną aby budżet stał się oszczędniejszy peowiacy razem z lpr-em przegłosowali becikowe,koparki wam opadły po raz pierwszy,lecz nie ostatni Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Trwanie z dnia na dzień 24.01.06, 11:07 nyyankee napisał: > Wam czyli komu? zwolennikom plastusia i s-ki,wsztystkim wierzącym w prawdę objawioną wybiórczej,wszystkim o nieskalanym własym sądem intelekcie itd. Odpowiedz Link Zgłoś
nyyankee Krótko i na temat 24.01.06, 11:11 Plastusie to ta sama hołota co Pisuar tyle tylko że chciwe Kaczki nie dopuściły swoich przyjaciół do koryta. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Krótko i na temat 24.01.06, 11:13 nyyankee napisał: > Plastusie to ta sama hołota co Pisuar tyle tylko że chciwe Kaczki nie dopuściły > swoich przyjaciół do koryta. kim zatem nie jest hołota ,czyżby czerwoni? Odpowiedz Link Zgłoś
iurisconsult czy Duck double są skłonni powstrzymać falę PiS, 24.01.06, 11:01 gdyż narastająca fala Przestępczości i Samowoli zalewa również ich samych. Przekraczanie kompetencji i niedopełnianie obowiązków przez funkcjonariuszy publicznych, to czyny zabronione w Polsce pod groźbą kary i ścigane z urzędu. Sędzia Kryże i prokurator Kaczmarek wiedzą o czynach Marcinkiewicza, Wassermanna, Doorna, Ziobro, Jurka - ściganych z urzędu i... niedopełniają swoich obowiązków zawiadomienia z art. 304 kpk Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: czy Duck double są skłonni powstrzymać falę P 24.01.06, 11:05 iurisconsult napisał: > gdyż narastająca fala Przestępczości i Samowoli zalewa również ich samych. > Przekraczanie kompetencji i niedopełnianie obowiązków przez funkcjonariuszy > publicznych, to czyny zabronione w Polsce pod groźbą kary i ścigane z urzędu. > Sędzia Kryże i prokurator Kaczmarek wiedzą o czynach Marcinkiewicza, > Wassermanna, Doorna, Ziobro, Jurka - ściganych z urzędu i... niedopełniają > swoich obowiązków zawiadomienia z art. 304 kpk może wpadniesz przy okazji do lekarza ?potrzebujesz pilnej konsultacji,czy wszyscy zwolennicy plastusiów kompletnie głupieją? Odpowiedz Link Zgłoś
aniaczepiel Mam nadzieję na nowe wobory 24.01.06, 11:25 To się kiedyś musi skończyć! Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Mam nadzieję na nowe wobory 24.01.06, 11:26 aniaczepiel napisała: > To się kiedyś musi skończyć! a przy okazji plastusie i komuchy zobaczą gdzie ich miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Re: Mam nadzieję na nowe wybory 24.01.06, 11:52 Wszystkie oszołomy też przekonają się, gdzie jest ich miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
kaskolek Re: Sejm: we wtorek walka o budżet 24.01.06, 11:57 niezly cyrk sie nam szykuje p 16 Odpowiedz Link Zgłoś
signal w piereszej kolejności odwołać Jurka 24.01.06, 12:24 on nie może być marszałkiem wykonującym polecenia jednego człowieka Odpowiedz Link Zgłoś