Dodaj do ulubionych

Lepper: W piątek podpiszemy pakt stabilizacyjny

31.01.06, 14:33
Obrzydłe tchórze bojące się że nie wejdą do sejmu, gotowi podpisać każdy pakt
aby tylko ocalić tyłki.
Obserwuj wątek
    • galba Nie podpisywać żadnych paktów 31.01.06, 14:36
      Rozwiązać ten POwsko-LPRowski cyrk i wyłonić nowy, sensowny sejm z 2-3 partiami.
      • mirdek Re: Nie podpisywać żadnych paktów 31.01.06, 14:49
        Galba czy Ty musisz tak ściemniać. Wrzuć na luz, a tak przy okazji zapytam
        zwolennika PIS dlaczego Lech Kaczyński mówił o największej katastrofie w III
        Rzeczpospolitejk a nie w IV :)?
        • rapit79 Re: Nie podpisywać żadnych paktów 31.01.06, 14:54
          ... bo największą katastrofą IV RP są bracia Kaczyńscy...

-----------
          Odnowa moralna z twarzą b. członków PZPR
          Żeby się tylko o tym Chuck Norris nie dowiedział...
          • usiruf LEPPER SIE ZDZIWI 31.01.06, 15:25
            To jest niestety taka gra ze jeden drugiego wydymac musi, bo sobie zupelnie (i
            slusznie) nie ufaja.

A ze Jarek moze bratu kazac naruszyc konstutucje i rozwiazac sejm to tez to
            zrobi. Za tydzien bedzie jakis "Wielki kryzys" o gwozdzie albo srobki. Jarek
            nie bedzie czekal az go Lepper sam...
        • galba A jakie to ma znaczenie, mędrku? 31.01.06, 15:01
          Poważniejszych zmartwień nie masz?

> Galba czy Ty musisz tak ściemniać. Wrzuć na luz, a tak przy okazji zapytam
          > zwolennika PIS dlaczego Lech Kaczyński mówił o największej katastrofie w III
          > Rzeczpospolitejk a nie w IV :)?
          • plugawy_len Re: A jakie to ma znaczenie, mędrku? 31.01.06, 15:42
            Takie, ze IV RP to chwyt marketingowy, a gdy przychodzi powazna chwila i trzeba
            nazwac rzeczy po imieniu, to okazuje sie, ze ciagle mamy stara, dobra III RP.
            Nawet Kaczory o tym wiedza, ze z ta IV RP to tylko takie wyglupy.
            • tarura Porazka to w III RP, my w IV RP mamy same sukcesy 31.01.06, 16:16
              n'est pas?
          • kralik11 Re: A jakie to ma znaczenie, mędrku? 01.02.06, 01:26
            galba napisał:

> Poważniejszych zmartwień nie masz?
            >
            > > Galba czy Ty musisz tak ściemniać. Wrzuć na luz, a tak przy okazji zapyta
            > m
            > > zwolennika PIS dlaczego Lech Kaczyński mówił o największej katastrofie w
            > III
            > > Rzeczpospolitejk a nie w IV :)?

Ty golba rozumiem, zadnych zmatrwien nie masz?
            Nic dziwnego, jakie zmartwienia moga sie tlic w pustej glowie ;)
        • luzakis POLITYKA.JEBIE MOZG 31.01.06, 19:58
      • rojczer Re: Nie podpisywać żadnych paktów 31.01.06, 15:05
        No to powiedz to, przyjacielu, meherowym beretom od tatuśka Rydzyka.
      • zyks Galba! A cóż to za samowola?!Chcesz być mądrzejszy 31.01.06, 16:19
        od Wodza? No, no...
        • jola_z_dywit POLSKA RACJA STANU POTRZEBUJE SAMOOBRONY 31.01.06, 17:31
          I stabilizacji politycznej by móc rzeczywiście zabrać się do rzetelnej pracy.
          Pis zaczyna przegrywać na wielu frontach,brak koncepcji i zaplecza to bolączka
          ,która przeradza się w konflikt interesów.Twarda i demagogiczna opozycja PO nie
          wachająca odwoływać się do środków natury pozaparlamentarnej,z racją swoiście
          pojmowanęj ich demokracji.Dlatego porozumienie jest szansą,lecz tylko szansą i
          aż szansą.Siły destrukcji politycznej w Pis też działają.miejmy nadzieję ,że
          przegrają z opcją porozumienia narodowego w imię dobra Ojczyzny.
          • yarecki21 Re: POLSKA RACJA STANU POTRZEBUJE SAMOOBRONY 31.01.06, 17:54
            witojcie
            Dlaczego wypowiadasz się na tematy o których nie masz zielonego pojęcia, w
            dodatku robiąc to w sposób sugerujący iż jesteś ekspertką w tej dziedzinie? To
            że należy sie do jakiejs partii to nie znaczy, że wie się cokolwiek o polityce.
            Czy gdybyś należała do SLD to też prowadziłabyś tak płomienne dyskusje w obronie
            tej partii?

Jolu, oni wszyscy juz byli. Samoobrona jest w Sejmie od 2 kadencji. Czy
            cokolwiek zmieniła? Poza tym że było śmieszniej to nic. Proponuje Ci przejście
            do naprawde polskiej i jedynej właściwej patrii, która powstała ... dziś rano.

Chrześcijańska
            Unia
            Jedności

Wiecej dowiesz się z RMF Józef.
            • jola_z_dywit Re: POLSKA RACJA STANU POTRZEBUJE SAMOOBRONY 31.01.06, 18:04
              Szanowny Panie Józefie.
              Pan zapewne priorytowy przedstawiciel MEMSA wszystko wie lepiej.
              Przyjmuję to do wiadomości,i płonię się swą indolencją.
              Ergo konkrtnie jakie tezy mojej wypowiedzi,skofundowały sz.Pana.

Ps."Zrobienie" ?,rzekłabym raczej uchwalenie,ale cóż?.Polemika z lingwistą.
              Wymaga moim zdaniem większości sejmowej.lecz wytrawni "znawcy" zapewne o tym
              wiedzą???
              • ascasc Re: POLSKA RACJA STANU POTRZEBUJE SAMOOBRONY 31.01.06, 18:17
                Hohoho, toz Pani szanowna polszczyzna zajechala ze az wzwodu dostalem.

Zastanawia mnie tylko jedno: po coz ten przecinek przed 'i'. Pan Miodek gdyby
                nie zyl w grobie by sie przewracal!

jola_z_dywit napisała:

> Szanowny Panie Józefie.
                > Pan zapewne priorytowy przedstawiciel MEMSA wszystko wie lepiej.
                > Przyjmuję to do wiadomości,i płonię się swą indolencją.
                > Ergo konkrtnie jakie tezy mojej wypowiedzi,skofundowały sz.Pana.
                >
                >
                > Ps."Zrobienie" ?,rzekłabym raczej uchwalenie,ale cóż?.Polemika z lingwistą.
                > Wymaga moim zdaniem większości sejmowej.lecz wytrawni "znawcy" zapewne o tym
                > wiedzą???
                • hetman131 Re: POLSKA RACJA STANU 31.01.06, 18:29
                  POLSKA RACJA STANU = Leprr, ziobr, i inne poczwary z puszki pandory..
                  Dlaczego taki deficyt ludzi inteligentnych??!!
                  • jola_z_dywit Re: POLSKA RACJA STANU 31.01.06, 18:33
                    Deficyt? Poniżej na ten temat,cirka teraz in plus ????
                    Państwowy dług publiczny powiększony o przewidywane wypłaty z poręczeń i
                    gwarancji wyniósł w 2004 roku 444,1 mld zł, czyli 50,3 proc. PKB, i przekroczył
                    tym samym pierwszy próg ostrożnościowy.

Jednocześnie dług obliczony według metodologii unijnej wyniósł 386,2 mld zł, co
                    stanowi 43,7 proc. PKB - poinformowało w piątek Ministerstwo Finansów.

"Państwowy dług publiczny na koniec 2004 roku wyniósł 432.290,4 mln zł, a
                    powiększony o przewidywane wypłaty z tytułu gwarancji i poręczeń udzielonych
                    przez podmioty należące do sektora finansów publicznych 444.144,9 mln zł" -
                    napisało ministerstwo w komunikacie.

"Wyrażony w relacji do produktu krajowego brutto wyniósł odpowiednio 48,9 proc.
                    oraz 50,3 proc." - głosi komunikat.

Jednocześnie resort finansów poinformował, że dług sektora general government -
                    a więc liczony zgodnie z metodologią unijną - wyniósł w ubiegłym roku 386.235,6
                    mln zł, czyli 43,7 proc. PKB.

Poniżej tabela z informacją o zadłużeniu w relacji do PKB w 2004 roku:

Dług skarbu kwota (w mln zł) proc.PKB
                    państwa 402.860,3 45,6

Dług skarbu państwa
                    powiększony o
                    przewidywane
                    wypłaty z tytułu poręczeń
                    i gwarancji udzielonych
                    przez SP 414.629,6 46,9

Państwowy dług
                    publiczny 432.290,4 48,9

Państwowy dług
                    publiczny powiększ.
                    o kwotę przewidywanych
                    wypłat z tyt. poręczeń
                    i gwarancji udzielonych
                    przez podmioty sektora
                    finansów publ. 444.144,9 50,3

Dług sektora
                    general government 386.2235,6 43,7

• r0b0l Jolu z dywit aj law ju jak QŃ owies 31.01.06, 20:23
                      ale nie przesadzaj i nie wpisuj słów ze słownika który trzymasz na kolanach jak
                      leci.
                      Bo nawet prosty robol z taśmy produkcyjnej rży ze śmiechu,
                      weź pod uwagę że swymi zbyt wydumanymi sformułowaniami możesz wprowadzić w
                      zawstydzenie swego wodza Andrzeja z klewek i największy autorytet
                      intelektualny z partii, niejaką Renatę B do której wieczorami tęsknie wzdycham.
                      Oni mówią ( a raczej beczą ) w bardziej zrozumiałym dla pospólstwa dialekcie
                      niż Twój.
                      pozdrawiam.
                      ps. moja oferta dotycząca małego randewu na sianie lub w wychodku jest nadal
                      aktualna
                • jola_z_dywit Re: POLSKA RACJA STANU POTRZEBUJE SAMOOBRONY 31.01.06, 18:30
                  Geriatria notuje takie przypadki.
              • yarecki21 Re: POLSKA RACJA STANU POTRZEBUJE SAMOOBRONY 31.01.06, 18:48
                jola_z_dywit napisała:

>Szanowny Panie Józefie.
                Nie nazywam sie Józef. Radio RMF Józef, jest konkurecją dla RM. Nie skojarzyłaś
                1:0 dla mnie :]

> Pan zapewne priorytowy przedstawiciel MEMSA wszystko wie lepiej.
                Priorytetowy jak już, poza tym niewłaściwie uzyte okreslenie. Priorytetowy to
                może byc cel. Dalej. Przedstawieciel MEMSA?
                www.memsa.org/Documents/join_memsa.htm
                Nie, nie należe do organizacji dbającej o zdrowie mieszkańców stanu Missouri.
                Może chodziło pani o MENSE? Znów problemy z kojarzeniem. 3:0 dla mnie

>wiadomości,i płonię
                Przed "i" nie stawia się przecinka, natomiast "Płonię" to rzeka w powiecie
                mysliborskim. Dalej. Tak, indolecja w stosunku do pani to właściwe okreslenie. 5:0

> Ergo konkrtnie jakie tezy mojej wypowiedzi,skofundowały sz.Pana.
                Wszystki razem i każda z osobna dotyczące polskiej sceny politycznej i sytuacji
                w kraju.

> Ps."Zrobienie" ?
                Nie użyłem nawet tego słowa, 6:0

> Wymaga moim zdaniem większości sejmowej.lecz wytrawni "znawcy" zapewne o tym
                > wiedzą???
                No raczej. To taki żarcik był, ale niekumaci nie chwycą. Wznośmy ręce do Boga za
                to że Samoobrona nie rządziła bo inaczej kraj nasz przywiślański byłby dziś
                zachodnią rubieżą Białorsi.

Konkludując Jolu. Znasz dużo słów ale chęć błyszczenia elokwencją powoduje że z
                twoich wypowiedzi powstaje bełkot. A propos polityki, skoro inseminator bydła
                hodowlanego mógł zostać Marszałkiem Polski to może i faktycznie Pani Jola z
                wykształcenia technik żywienia zna się na polityce lepiej niż taki społeczny
                wypierdek jak ja, z wykształcenia politolog.

ps. Rozszyfruj sobie skrót naszej nowej partii :)
                • atena_75 świetny post 31.01.06, 19:18
                  Uśmiałam się :)
                  • tarura A dajta wy wszyscy spokoj tej Jolce 31.01.06, 21:43
                    atena_75 napisała:

> Uśmiałam się :)

ona tylko chce dobrze dla kraju
                  • vinc0 Re: świetny post 01.02.06, 01:36
                    Ehehehehehehehehehehehe,jeszcze Silesiusa wysłac do MEMSY.
                    Dobre było:)
                • jola_z_dywit Re: POLSKA RACJA STANU POTRZEBUJE SAMOOBRONY 31.01.06, 23:07
                  Czarno widzę Kraj pod rządami takich politologów tudzież ich wybrańców,którym za
                  rzeczywiste i praktyczne umiejętności nabyte drogą życiowych
                  doświadczeń,wystarczy niepraktyczny i bezproduktywne niby wykształcenie.Które
                  dostępne jest na wielu tzw. obecnie fakultetach komercyjnych.
                  Twoje kompleksy gasisz właśnie tym tytułem.
                  • r0b0l inseminacja krów w sejmie, darcie pierza w senacie 31.01.06, 23:34
                    to są akuratne czynności i należy wybrać kompetentnych ludzi: czyli popierajmy
                    SObronę
                    Niech rzyje 4 rzyćpospolita o twarzy lepera a doopie kaczyńskich
                    Jolu, podniecasz mnie
                    ;-))
                  • yarecki21 Re: POLSKA RACJA STANU POTRZEBUJE SAMOOBRONY 31.01.06, 23:35
                    Biedna kobieto politolog nie zamuje się rzadzeniem, tym zajmują się politycy.
                    Nie oceniaj mnie pochopnie tylko po to żeby się ogryzc. Ja w przeciewienstwie do
                    pani troche na temat mojego adwersarza wiem. Tak więc droga pani Janiszewska,
                    zapewniam panią że moje wykształcenie jest gruntowne i pobrane bez wnoszenia
                    żadnych opłat tudzież przekrętów, a to dlatego że uzyskane na uczelni państwowej
                    :) Ale to nieistotne. Wracając do tematu jak można być tak zakłamanym,
                    dwulicowym ignorantem żeby wypisywać takie bzdury jak pani wypisuje? Dlaczego w
                    tym kraju każdy który choc troszke odrósł od ziemi pieże mózgi tym maluczkim,
                    dlaczego jedynym sposobem na dojscie do wladzy jest kłamstwo i obłuda?? Mam
                    nadzieje że pokolenie małych polskich cwaniaczków szybko ustapi miejsca
                    młodszym, bo szczerze mówiąc wkur**** nie już bycie zasciankiem Europy.
                    • jola_z_dywit Re: POLSKA RACJA STANU POTRZEBUJE SAMOOBRONY 01.02.06, 00:34
                      Prosty człowieku po państwowej uczelni.To że nie jestem anonimowa nie jest
                      bynajmniej przeszkodą do wnikliwej oceny.Podawanie przykładów historycznych
                      ludzi którzy zrewolucjonizowaki w sensie pozytywnym świat,nie będąc
                      "politologami" z bożej łaski,lecz pragmatykami wydaja mi się truizmem.
                      Deprecjonowaniem Polski w ostatnich dwu dekadach ,zajmowali śię ponoć i
                      wykształceni i wszystkowiedzący tak jek powyższy interlokutor.Inputowanie mi
                      złych intencji to surrealistyczna utopia.
                      Wplatanie w tekst wulgaryzmów świadczy o niedojrzełości emocjonalnej i braku
                      argumentów polemisty.
                      Proszę leczyć swoje kompleksy.
                      • r0b0l aleś mu dołożyła. Fuj, co za politolo... coś tam 01.02.06, 00:52

w dodatku niedojrzały emocjonalnie.
                        Musi worek kompleksiów i pewno mu nie dryga

Nieh rzyje Wuc Leper i jego partia.
                        Jolu, sianko czeka
                        • vinc0 Re: aleś mu dołożyła. Fuj, co za politolo... coś 01.02.06, 01:42
                          Robol,teraz zrozumiałem dlaczego Jola tak cię kręci.
                          Przeczytałem kilka postów i doznałem wielokrotnego orgazmu intelektualnego.
                          Teraz idę na papierosa:)
                          • r0b0l Re: aleś mu dołożyła. Fuj, co za politolo... coś 01.02.06, 02:05
                            dzięki Joli dzis sięgnąłem po gruby i zakurzony słownik wyrazów mądrych.
                            I dzięki samobronie się dokształciłem.
                            Po długiej i owocnej dyskusji z niejakim SM oraz po monologu miłosnym do majtek
                            Joli z D wymiękłem
                            Zapewne jutro coś sie wydarzy, na razie, musze spadać dla dobra wzroku
      • kralik11 Re: Nie podpisywać żadnych paktów 01.02.06, 01:22
        galba napisał:

> Rozwiązać ten POwsko-LPRowski cyrk i wyłonić nowy, sensowny sejm z 2-3
        partiami

A jakie mlotku partie myslisz ze zasiada w nowym palamecie????
    • artau Re: Lepper: W piątek podpiszemy pakt stabilizacyj 31.01.06, 14:38
      MOŻLIWOŚĆ GŁOSOWANIA POCZTĄ I INTERNETEM NATYCHMIAST !!!
      • neiden Re: Lepper: W piątek podpiszemy pakt stabilizacyj 31.01.06, 15:00
        mozliwosc glosowania poczta i internatem natychmiast; to nie zda egzaminu
        pierwsze;niwielu w polsce ma dostep do internatu drugie;bedzie latwo oszukac
        wyborcow to jest juz udowodnione w usa to samo morze byc z poczta najlepszy
        system jedna osoba jeden glos musi kazdy posiadac dokument.
        • az100 Re: Lepper: W piątek podpiszemy pakt stabilizacyj 31.01.06, 15:45
          Proponuję jeszcze po każdym głosowaniu odcinać jeden palec (nie dotyczy
          głosujących na PIS)
    • jerzy.kosecki Re: uwazam, ze koalicja PiS-u, z Samoobroną 31.01.06, 14:47
      LPR przetrwa. Ta sejmowa hołota zrobi wszystko aby u żłobu się utrzymać. Co za
      nikczemna banda !
      • isa.stern Re: uwazam, ze koalicja PiS-u, z Samoobroną 31.01.06, 15:10
        Jurku, zwróć uwagę, że w parlamencie od zawsze są te same twarze. Jeśli LPR
        teraz odpadnie, to za moment znów wróci pod innym szyldem. A nikczemników nie
        brakuje w żadnej opcji... ;)
      • soulworm dokladnie. obiecywac beda wszystkim wszystko, 01.02.06, 15:42
        bez umiaru, bez zenady, bez sensu. polska narod durna narod, wiec lyknie i
        podziekuje.
    • uu1 Re: Lepper: W piątek podpiszemy pakt stabilizacyj 31.01.06, 14:49
      "Pracujemy nad wspólnym tekstem paktu (stabilizacyjnego - PAP). Z naszej strony
      jest dobra wola, nie stawiamy żadnych progów, dla stabilizacji w kraju możemy
      powiedzieć, że Samoobrona nie wchodzi w układ rządowy" - powiedział Lepper.
      Może jeszcze wiele powiedzieć ale kto wam uwierzy?
    • pethate Re: Lepper: W piątek podpiszemy pakt stabilizacyj 31.01.06, 14:52
      Panie Lepper, na was glosowalo 10 procent wywierajacych co przy frekwencji
      wyborczej 46.9% oznacza, ze samoobrone wybieralo niecale 5% Polakow.Liczyc
      panie lepper, nauczyc sie liczyc.Pis czyli partie drobiowa wybralo okolo 15%
      Polakow.To sa fakty.
      • zadarek Re: Lepper: W piątek podpiszemy pakt stabilizacyj 31.01.06, 15:09
        ...nie tak liczyć nie możemy bo skąd wiesz czy np pozostała część
        niegłosującego społeczeństwa powiedzmy nie wybrałaby w 100% Samoobronę!!(tak
        teoretycznie bo aż tylu głupoli to chyba nie mamy) Były wybory dostali 11% i
        tak trzeba liczyć.
      • irek872 Re: Lepper: W piątek podpiszemy pakt stabilizacyj 31.01.06, 15:13
        Plan J.K to podpisanie koalicji z SO i LPR, zmiana wspólnie z nimi konstytucji,
        umocnienie władzy prezydenckiej, a potem rozwiązanie parlamentu.
        • r0b0l niech żyje król Jarosław 1 i jego marszałek Lech 31.01.06, 15:21
          a monarchia pro(kon)stytucyjna to wybawienie dla kraju w 21 wieku
          • r0b0l wiwat Jędrzej von Klewki, obrońca Narodu 31.01.06, 15:25
            stawiam że jednak będzie wicepremierem, najpierw sądy apelacyjne dopatrzą się
            niewinności naszego Trybuna ludowego a jak przyschnie to zostanie awansowany
            przez Jego Miłość Katolicką, Jaśnie Sprawiedliwego Krula Jarosława
            • tarura Jędrek na wicepremiera !!! 31.01.06, 16:19
              Niech go dobry prezydent wreszcie ulaskawi!!!
    • lethom Egdar Gosiewski ma za krótkie łapy... 31.01.06, 15:15
      ...by być siewcą.
      • m15 po to banda ciemniaków ,dowód -niesiołowski 31.01.06, 15:24
        dzisiaj w radio tok fm,większej dawki jadu i nienawiści nie słyszałem nigdy w
        życiu ,póżniej wtórowali mu gugała,solska ,lizut,był to szczyt perfidii i
        wyjątkowy dowód braku obiektywizmu oraz rzetelności dziennikarskiej
      • zyks Nasmiewać się z fizycznych ułomności,a fe ! 31.01.06, 16:23

• simplex Re: Lepper: W piątek podpiszemy pakt stabilizacyj 31.01.06, 15:56
      Lepper mowi ze glosowalo na nich "10% spoleczenstwa" czyli lekko licząc 3,8 mln
      Polaków. Uprawnionych do glosowania jest ok 30 mln, glosowalo mniej niż połowa -
      ok 12mln ludzi. Wychodzi na to ze albo samoobrona zdobyla wieksze poparcie niż
      PiS, albo lepper nie umie liczyc...

Ze sprawozdania PKW "Komitet Wyborczy Samoobrona Rzeczpospolitej Polskiej
      oddano 1 347 355 głosów, to jest 11,41% głosów ważnych,"
      1,35 mln glosow to jest 3,5% spoleczenstwa, a nie 10% jak bredzi lepper.
    • zyks Eee... 15.02.06 znów nabiorą odwagi...:) Chyba,że 31.01.06, 16:17
      genialny Kaczor znowu coś na nich wymysli...
      • tarura Przepychanki beda do 19.02 31.01.06, 16:20
        a potem

"... genialny Kaczor znowu coś na nich wymysli..."
        • zyks A może kazać im podpisać weksle, tak po 5mln zL? 31.01.06, 16:28

• parob i gdzie v-ce premier lepper?PiSjest odpowiedzialna 31.01.06, 17:17
      i nie ma opcji zeby wpuściła ich do rządu. ale oczywiście media ogłoszą że to koalicja,że s i lpr dostaną posady i ze koniec demokracji. a pis stara się coś zrobić, jesli PO nie chce to jakie inne wyjście- bo wybory to też wg. PO zamach na demokracje.
    • brokowisko Jak sie Lepper sprzedaje zaposelska diete! 31.01.06, 17:47
      A moze zrobimy zrzutke , wtedy nie bedzie sie bal nowych wyborow? Lepiej to niz
      ma sie czolgac na kolanach przed bracmi!
    • the.gypsy Re: Lepper: W piątek podpiszemy pakt stabilizacyj 31.01.06, 17:53
      dotrzymanie slowa, chamom jest obce.
    • adamowski1 Re: Lepper: W piątek podpiszemy pakt stabilizacyj 31.01.06, 18:04
      No cóż Samoobronie i LPR deczko zatrzęsły się dupy,ponoć według niektórych sondarzy gdyby doszło do wyborów to ich partie balansują na krawędzi 5% poparcia,więc na biegu montują koalicje tak na wszelki wypadek i cierpliwie znoszą upokorzenia jakie funduje im PIS.Lepper już nawet nie skamle o stanowiska w rządzie zrobi z Romciem wszystko aby oddalić widmo wyborów,tym bardziej że Romuś o mały włos zostałby wyautowany z obecnego sejmu.Normalnie to już mi się mdło robi gdy słucham czegokolwiek na temat naszej "polityki",to już nawet przestaje być śmieszne.
      • irek872 Re: Lepper: W piątek podpiszemy pakt stabilizacyj 31.01.06, 19:19
        NA 12 MIESIęCY !!! O ZGROZO, WYBORóW, WYBORóW !
    • berecik_wiadomo_jaki i tak przez całą IV RP 31.01.06, 18:12
      Jest rok 2009. PiS negocjuje dalej....
    • hejar Giełda już uwierzyła w koalicję PiS,Sam,LPR i PSL 31.01.06, 18:19
    • przyladek.dobrej.nadziei Przyjaciele z Samoobory ratujcie 31.01.06, 18:21
      PiS czeka, zeby sie sprzedac.
    • silesius.monachijski Dlaczego PO nie chce nowych wyborow? 31.01.06, 18:51
      Przeciez byloby to w obercnej sytuacji najrozsadniejsze wyjscie; moze ktorys z
      POszolomow i POlszewikow mi to wytlumaczy?
      • kliklak Re: Dlaczego PO nie chce nowych wyborow? 01.02.06, 01:00
        Bo na jedno wyjdzie z tym bajzlem jaki mamy w tej chwili. Na razie nic sie nie wydarzylo - Kaczory
        udaja, ze cos robia, Tusk sie zachowuje jak w czeskim filmie, Leper byl mur ogladac (chyba zeby sie
        oddzielic), Giertych sie modli o cud, Dorn pieprzy trzy po trzy i straszy nie tylko odstajacymi uszami,
        Ziobro zapowiada a guzik wychodzi, Wasserman dalej nie ma wanny - jednym slowem p o l i t y k a.
        Czyli takie pieprzenie w bambus zeby kasa leciala, wladza szumiala a ludzi i kraj i tak mamy w dupie!
        Bo nikt wam tyle nie da ile my naobiecujemy. A teraz mamy nowy teatrzyk - wycieranie politycznych
        mord prawdziwa tragedia i ciulanie kapitalu na niedalekie wybory...

straszne :(
    • bsc1 Pakt Nie-"stabilizacyjny" w konkubinacie?" 31.01.06, 19:06
      Pakt "stabilizacyjny" w konkubinacie PiS,S-a,LPR jest próbą kneblowania ust
      konkubentom. Niechybnie prowadzi do ich całkowitego ubezwłasnowolnienia.Jedynym
      rozwiązaniem to "rozwód" równoznaczny z upadkiem rządów PiS.
    • halfliner Sondaże i krótkie nóżki zatrzęsły się ze strachu? 31.01.06, 19:17
      • silesius.monachijski To powiedz mi, dlaczego PO tak walczy z pomyslem 31.01.06, 19:34
        nowych wyborow? Czego sie boja nasze kochane POszolomy i POlszewicy? Tego, ze
        klamstwo ma krotkie nogi? to akurat jest prawda; nieslyszalem, zeby Kaczynscy
        grozili wyprowadzaniem ludzi na ulice w przypadku ogloszenia nowych wyborow,
        zas Tusk tym wlasnie grozi. I gdzie tu logika w Twojej wypowiedzi? No gdzie?
        • r0b0l Re: To powiedz mi, dlaczego PO tak walczy z pomys 31.01.06, 20:37
          od dziś PIS i spółka mają moje poparcie a nawet błogosławieństwo.
          Bo skoro Naród chce to Naród niech ma.
          Będziesz miał Silesiusie rząd większościowy w koalicji harmonijnej pracujący
          Prawy i sprawiedliwy, uczciwy niczym sumienie Lepera , czysty niczym majtki
          Reni begier, otwarty na świat i problemy moralne niczym umysł romka podobnego
          do konia.
          Codzienną gimn astykę zapewnią niedobitki partii pierwszego strażaka RP i jego
          kumpla z wąsikiem.
          Wyjaśnij mi proszę tę malutką wpadkę:

gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33210,3138694.html
          a co do wyprowadzenia na ulice to w pełni się z Tobą zgadzam: kaczory
          wyprowadzą wojsko, policję i spontan religijny w celu przekonania Platfusów i
          innych nie zgadzających się z myślą jedynej i słusznej partii oraz jej
          prywódców. Czyli nie będą to ludzie tylko służby i ormowcy w moherowych czapkach
          Ale przekonanie prawie połowy narodu może być nieco trudne, zwłaszcza że już
          nawet batiuszka putin zaczyna się upominać o prawa obywateli polskich do
          demokracji. dziwnie to brzmi zwłaszcza że zawsze było na odwrót
          • silesius.monachijski Re: To powiedz mi, dlaczego PO tak walczy z pomys 31.01.06, 20:47
            cos Ci sie jednak pomylilo: na ulice wyjdzie z niedobitkami swojego wojska
            dzielny wodz w mundurze dziadka z wehrmachtu i w pickelhaubie pradziadka, i
            bedzie - z tym swoim charakterystycznym "r" - nawolywal lud caly do pojscia za
            nim; a obok niego zona: "na glowie kwietny ma wianek, a w reku trzyma badylek,
            a przed nia biezy baranek, a nad nia lata motylek"; i doprowadza lud caly na
            krawedz przepasci; a potem...? a potem zrobia ten wielki krok naprzod, zeby
            wszyscy mogli zaznac szczesliwosci.... wiecznej

r0b0l napisał:

> od dziś PIS i spółka mają moje poparcie a nawet błogosławieństwo.
            > Bo skoro Naród chce to Naród niech ma.
            > Będziesz miał Silesiusie rząd większościowy w koalicji harmonijnej pracujący
            > Prawy i sprawiedliwy, uczciwy niczym sumienie Lepera , czysty niczym majtki
            > Reni begier, otwarty na świat i problemy moralne niczym umysł romka podobnego
            > do konia.
            > Codzienną gimn astykę zapewnią niedobitki partii pierwszego strażaka RP i
            jego
            > kumpla z wąsikiem.
            > Wyjaśnij mi proszę tę malutką wpadkę:
            >
            > gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33210,3138694.html
            > a co do wyprowadzenia na ulice to w pełni się z Tobą zgadzam: kaczory
            > wyprowadzą wojsko, policję i spontan religijny w celu przekonania Platfusów
            i
            > innych nie zgadzających się z myślą jedynej i słusznej partii oraz jej
            > prywódców. Czyli nie będą to ludzie tylko służby i ormowcy w moherowych
            czapkac
            > h
            > Ale przekonanie prawie połowy narodu może być nieco trudne, zwłaszcza że już
            > nawet batiuszka putin zaczyna się upominać o prawa obywateli polskich do
            > demokracji. dziwnie to brzmi zwłaszcza że zawsze było na odwrót
            • r0b0l Re: To powiedz mi, dlaczego PO tak walczy z pomys 31.01.06, 21:30
              Tusk ostatnio powiedział tylko to co myśli 1/4 narodu, czy zachował się jak
              dojrzały polityk czy nie to zostawiam bez komentarza.
              Druga 1/4 narodu ma głęboko w poważaniu zarówno PIS jak PO i kraj w ogólności
              i nawet na wybory nie pójdzie ( co do wyborów to chyba już Cię Wodzowie
              przekonali że to tylko taka zabawka do straszenia partnerów politycznych
              pokroju Lepera i konia który mówi, akuratnych i adekwatnych dla poziomu speców
              od jumy księżyca ). W każdym razie zwolennicy PO to inteligencja a ta zawsze
              skazana jest na klęskę w starciu z motłochem pod wodzą populistów. Tak już
              było u nas w 1968, w innych krajach podobnie.
              No ale zapewne słusznie zauważysz zaraz: inteligencja to żydostwo, ubecja i
              targowica. Ile razy Polska ma tracić rdzeń narodu, tę inteligencję?
              Wyhodowanie nowej to całe pokolenie i dużo więcej szmalu niż jednorazowe
              becikowe.
              Zauważ powtrókę z rozrywki: kraj w kryzysie, ratowanie kraju, odnowa etc: to
              mamy od kiedy pamiętam.
              Stan wojennny czy inny wyjątkowy też będzie w obronie ojczyzny ( czysta
              analogia do objawów totalnego i wszechstronnego bajzlu tuż przed 13-12-81
              wprowadzanego przez jedyną i słuszną władzę , nawet opozycja demokratyczna jest
              identycznie dziecinna jak wówczas.
              Ja ze swojej strony w pełni popieram już nawet Lepera i chcę go widzieć po
              prawicy boga ojca kaczora jarusia.
              Im szybciej nastąpią te wszystkie przemiany 4 rp tym szybciej to się rypnie i
              można będzie zacząć budować państwo od nowa. Ale tym razem nie będzie czarnej
              kreski, osobiście dopilnuję żeby kaczki odpowiedziały za wszystko.

Czekam aż odpowiesz mi na pozostałe pytania, chyba nie chcesz pominąć istotnych
              kwestii tak jak robi to większość zwolenników PISu : złe pytanie jest
              niewidzialne lub się ostatecznie odpowiada klasycznie: robol ubek itd
              • silesius.monachijski Re: To powiedz mi, dlaczego PO tak walczy z pomys 31.01.06, 22:03
                i jakCi odpowiedziec w sposob racjonalny, kidy i Ty - podobnie jak Tusk i
                Rokita - kierujesz sie emocjami i przesadami; powinenes jednak pojsc za ciosem,
                i wypowiedziec te piramidalna bzdure, ktora - jak mantre - powtarzaja wszystkie
                POszolomy na forum: PiS to nsdap, a Kaczynski to hitler; nie oszukujmy sie
                (prawda czasem boli): Kaczynski dziala racjonalnie - w przeciwienstwie do
                histerykow: Tuska i Rokity -, i stara sie postawic na swoim(gdybys z tego
                uczynil zarzut jakiemukolwiek politykowi na Zachodzie, toby Cie wysmiali).
                Jako, ze Kaczynskich nie cierpisz, probujesz - zamiast racjonalnej krytyki
                tuskowo-rokitowej histerii - "dowalic" politycznemu przeciwnikowi; popelniasz
                tylko jeden niewybaczalny blad (i wielu innych tez): juz Karl Scmitt pisal, ze
                z przeciwnika politycznego nie wolno robic wroga, ktorego nalezy zwalczac
                wszelkimi mozliwymi srodkami; to prowadzi do anarchizacji zycia spolecznego, i
                stanowi zrodlo potencjalnej rewolucji; jako, ze rewolucje nienawidze z przyczyn
                oczywistych (tylko ewolucja moze przyniesc pozytywne zmiany: pisal o tym
                szeroko i madrze "papiez" liberalnej mysli Friedrich August von Hayek), nie
                moge sie z ta histeryczna nagonka na Kacyznskich pogodzic; i bede ja zwalczal
                zawsze, przy pomocy takich czy innych metod; na rewolucje zgody nie ma, i byc
                nie moze

r0b0l napisał:

> Tusk ostatnio powiedział tylko to co myśli 1/4 narodu, czy zachował się jak
                > dojrzały polityk czy nie to zostawiam bez komentarza.
                > Druga 1/4 narodu ma głęboko w poważaniu zarówno PIS jak PO i kraj w
                ogólności
                > i nawet na wybory nie pójdzie ( co do wyborów to chyba już Cię Wodzowie
                > przekonali że to tylko taka zabawka do straszenia partnerów politycznych
                > pokroju Lepera i konia który mówi, akuratnych i adekwatnych dla poziomu
                speców
                > od jumy księżyca ). W każdym razie zwolennicy PO to inteligencja a ta zawsze
                > skazana jest na klęskę w starciu z motłochem pod wodzą populistów. Tak już
                > było u nas w 1968, w innych krajach podobnie.
                > No ale zapewne słusznie zauważysz zaraz: inteligencja to żydostwo, ubecja i
                > targowica. Ile razy Polska ma tracić rdzeń narodu, tę inteligencję?
                > Wyhodowanie nowej to całe pokolenie i dużo więcej szmalu niż jednorazowe
                > becikowe.
                > Zauważ powtrókę z rozrywki: kraj w kryzysie, ratowanie kraju, odnowa etc: to
                > mamy od kiedy pamiętam.
                > Stan wojennny czy inny wyjątkowy też będzie w obronie ojczyzny ( czysta
                > analogia do objawów totalnego i wszechstronnego bajzlu tuż przed 13-12-81
                > wprowadzanego przez jedyną i słuszną władzę , nawet opozycja demokratyczna
                jest
                >
                > identycznie dziecinna jak wówczas.
                > Ja ze swojej strony w pełni popieram już nawet Lepera i chcę go widzieć po
                > prawicy boga ojca kaczora jarusia.
                > Im szybciej nastąpią te wszystkie przemiany 4 rp tym szybciej to się rypnie
                i
                > można będzie zacząć budować państwo od nowa. Ale tym razem nie będzie
                czarnej
                >
                > kreski, osobiście dopilnuję żeby kaczki odpowiedziały za wszystko.
                >
                > Czekam aż odpowiesz mi na pozostałe pytania, chyba nie chcesz pominąć
                istotnych
                >
                > kwestii tak jak robi to większość zwolenników PISu : złe pytanie jest
                > niewidzialne lub się ostatecznie odpowiada klasycznie: robol ubek itd
                • r0b0l Re: To powiedz mi, dlaczego PO tak walczy z pomys 31.01.06, 23:28
                  histerii to mi raczej nie możesz zarzucić.
                  A to że kaczor działa racjonalnie to święta prawda:
                  racjonalnie działał nawet Pol Pot, tylko mu zaczęto zarzucać nadprodukcję
                  padliny. Racjonalni są w swoich wizjach wszyscy politycy prący do celu, z kim
                  Ir Senem włącznie.
                  Racjonalnie kaczki przejmują władzę i pozostaje tylko ubolewać że POwcy
                  zachowują się jak dzieci.
                  Od dawna traktuję kaczki poważnie, nigdy nie lekceważyłem ich pomysłowości i
                  umiejętności strategicznych. Choć z drugiej strony to oni są tak dobrzy bo ich
                  przeciwnicy są beznadziejni.

Gdybym był politykiem to nie stanowiliby dla mnie niespodzianki, wiesz - bo
                  czytujesz moje histerie - że wszystko przewidziałem.
                  W każdym razie jeśli uważasz że kaczystan to szansa na lepszą Polskę to myślę
                  że się poważnie mylisz. Albo zbyt rzadko bywasz w kraju albo opadł Cię syndrom
                  dobrobytu i uważasz że masz jedyną i słuszną rację oraz monopol na naprawę
                  kraju.
                  Obawiam się jednak - obserwuję objawy - z naprawy na siłę nic nie wyjdzie. Do
                  naprawy potrzeba ludzi z charyzmą , nie drobnych cwaniaczków wierzących w swoją
                  misję dziejową.
                  Na pewno masz rację że przeciwnika politycznego nie można traktować jako wroga
                  śmiertelnego. Tutaj akurat jednek kaczki przodują a to co wyczynia rydzyk w
                  innym kraju skończyłoby sie więxieniem.

Dobrym objawem jest to co od niedawna obserwuję: KK sie rozsypuje a jesli gnić
                  zaczyna rdzeń ideologiczny to wykonawcy szybko pójdą w ślady wodzów duchowych.
                  W każdym razie ja nadal bede popierać kaczystan bo walka z nim nie ma sensu,
                  poczekam aż szlag trafi 4 rp a szczęśliwi zwolennicy pisu poproszą czerwonych
                  o kolejne przywrócenie normalności. Będę miał dziką satysfakcję, na kraju już
                  mi nie zależy, to coś to albo nie Polska albo ja wydoroślałem i dojrzałem
                  istotę rzeczy: polskie piekło

> stanowi zrodlo potencjalnej rewolucji; jako, ze rewolucje nienawidze z
                  przyczyn
                  >
                  A rewolucja moralna braci kaczyńskich to co???
                  Przecież nie zaprzeczysz że kaczki nie gardłowały o niej>
                  My zrobimy, my naprawimy...
                  rewolucję czas zacząć .... to słowa jednej z kaczek

Ewolucja: właśnie jesteś świadkiem ewolucji regresyjnej państwa polskiego;
                  powrót do mechanizmów rządzenia sprzed 1989 albo ciut wcześniejszych.
                  Brakuje systemu nakazowo-rozdzielczego, planów 5 letnich i POPartyjnej w każdym
                  zakładziku ( na razie są solidaruchy ).
                  Rewolucje wybuchają tam gdzie istnieją warunki: nigdy nie tam gdzie jest
                  wolność, demokracja, liberalizm.
                  Nawet towarzysz Lenin o tym pisał ( znam filozofię marksizmu i leninizmu bo z
                  nim aktywnie walczyłem )

I zauważyłem że im więcej się nie udaje nowej władzy tym głośniej krzyczą jej
                  zwolennicy.
                  Jak leper zostanie wice to jak to wytłumaczysz?
                  ze to dla dobra państwa?
                  tak samo tłumaczono wydarzenia na Wybrzeżu w 1970, Radomiu 1976.
                  Nadal zresztą uważam że kaczki zmajstrują coś podobnego.
                  Aha, przypomnij sobie propagandę ludową stanu wojennego: Związki i opozycja
                  ponoć też chciały wyłapać i wydusić rodziny towarzyszy z PZPR, dlatego m.in
                  trzeba było wypuścić zomo i czolgi.
                  Przeanalizuj metody i sposoby a nawet język PISu: KOPIA szczekaczek z komuny

• silesius.monachijski Re: To powiedz mi, dlaczego PO tak walczy z pomys 31.01.06, 23:50
                    Dalej histeryzujesz, Lepper nie zostanie vice; to wie i on sam, i kaczynski, i
                    Ty i ja; sprawa jest jasna: pakt stabilizacyjny dla podtrzymania rzadu
                    mniejszosciowego Marcinkiewicza; a jezeli nie? to nowe wybory (Tusk chce ludzi
                    na ulice wyprowadzic; pojdziesz?) i jeszcze jedno: to nie wina Kaczynskich, ze
                    opozycja jest "do luftu"; Tusk i Rokita - jesli tak dalej beda postepowac -
                    zasluza sobie na miano wiecznych rozwalaczy (PO tez wkrotce rozwala); szanse
                    widze tylko w nowych wyborach: suweren (narod, czyli i Ty) niech sie wypowie;
                    nie tylko politycy sa odpowiedzialni za panstwo, ale - przede wszystkim -
                    wyborcy;
                    • r0b0l Re: To powiedz mi, dlaczego PO tak walczy z pomys 01.02.06, 00:38
                      ja jednak stawiam że lepcio będzie miał porządny stolek i pełne koryto. Może
                      niezbyt eksponowane i dużo pieniążków lub odwrotnie: dużą koronę a małe
                      znaczenie. Na pewno będzie to próba sił o stołki i znaczenie między
                      gumofilcem i kurduplem.
                      I dobro kraju nie będzie tu miało znaczenia bo kaczka realizuje tylko swoje
                      ambicje i swoje interesy.
                      (Tusk chce ludzi
                      > na ulice wyprowadzic; pojdziesz?
                      chyba oszalałeś, ja mam ten kraj już naprawdę w głębokim poważaniu, tu kaczka
                      jaruś ma rację: znaczenie polski w umysłach ludzi upadło / sięgnęło bruku.
                      Zaczęło się dawno i przez LSD a osiągnęło finał podczas panowania AWS i
                      ostatnio czerwonych.
                      Reedukacja na siłę wywoła odruch wymiotny, jeśli kaczki chcą patriotyzmu w
                      szkołach to będzie tak jak z religią

Polityka to gowno i po co owijać je w kolorowy papierek?
                      .Co ma być to będzie, myślę że będzie jednak po mojemu

>>to nie wina Kaczynskich, ze
                      > opozycja jest "do luftu
                      zgadzam się
                      Tak samo Kaczyńscy są i rozrabiają za zasługą LSD, przez ostatnich 12 lat
                      czerweoni tylko kontynuowali to co napsuła prawica agodnie z zasadą że w mętnej
                      wodzie można się obłowić.

Jednak nadal czekam na wyjaśnienie drobnego kłamstewka nt kolejnego członka
                      KRRiTV.

I dlaczego poprawki PO do budżetu zostały wycofane???
                      tylko dlatego że to PO czy tylko dlatego że TKM???

• liebermanns Lepper chce przechytrzyć Kaczyńskiego 31.01.06, 19:19
      Myślę, że Lepper chce przechytrzyć Kaczyńskiego. Chce z nim przeczekać, aż
      terminy miną a później się na niego wypnie i powie, że to tylko intencje bo
      tych ustaw nie ma przecież itd. Co by tu nie gadać będzie miał święte prawo tak
      powiedzieć. Ale Jarek chyba się nie da tak prosto nabrać i pójdzie na wybory.

--
      polecam artykuł:
      politycznekomentarze.blog.onet.pl
      • tarura Fajowy kask se zafasowal prez. Kaczyński 31.01.06, 21:47
        podwyzszony czubek (wzrostu, ma sie rozumiec) o dobre 10-15 cm
    • giuseppe53 PiS = Przestępcy i Samowola 31.01.06, 20:51
      • przyladek.dobrej.nadziei Prawo i Samoobora nt 31.01.06, 20:51
    • tow1sekr Re: Lepper: W piątek podpiszemy pakt stabilizacyj 31.01.06, 21:39
      Mulat za Ural!!!
    • kozk Niestety , a może stety 31.01.06, 21:52
      jest to początek schyłku Leppera. Jeszcze za sobą pociągnie innych ,
      co akurat mnie cieszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka