abiela 11.09.13, 23:19 Właśnie niemiecka telewizja pokazała krótki reportaż z Polski, w którym wypowiadał się Polak, uczestnik rekonstrukcji Bitwy pod Grunwaldem o imieniu Horacy. Jak się wam podoba to imię? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polixena Re: Horacy 12.09.13, 08:42 Ja odbieram je pozytywnie. Przede wszystkim skojarzenie z poetą, ale jeśli chodzi o imię dla dziecka to może wyglądać dobrze jako drugie w zestawie z jakimś popularniejszym imieniem, np. Adam Horacy, Piotr Horacy, Michał Horacy itd. Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Horacy 12.09.13, 09:22 Podoba mi się. W ogóle lubię imiona zaczynające się na literę H. Dla mnie to dobre imię także i jako pierwsze. Skoro może być Ignacy to dlaczego nie Horacy. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Horacy 12.09.13, 11:23 U kogoś w porządku. Swojego syna bym tak nie nazwała, bo jest dla mnie zbyt jednoznaczne i od razu nasuwają mi się poetyckie skojarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: Horacy 12.09.13, 13:16 Rozwazalismy z mezem to imie Tylko zdrobnienie Horek - troche nas odrzucilo Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Horacy 12.09.13, 22:17 Podoba mi się, za to nie lubię staropolskiego przekształcenia - Jaracz. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Horacy 12.09.13, 23:20 gaudencja napisała: > Podoba mi się, za to nie lubię staropolskiego przekształcenia - Jaracz. Idealne imię dla nałogowego palacza (w żargonie "jara" = pali) Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Horacy 12.09.13, 23:19 Bardzo mi się podoba, a jeszcze bardziej podoba mi się Horacja, która jest żeńską formą tego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: Horacy 28.09.13, 20:44 Dla mnie Horacy jest na równi z Arystotelesem i Sokratesem - ODPADA, nigdy nie nazwała bym tak dziecka.. ale jak sobie dłużej pomyśle to u kogoś innego na pewno zaskoczyło by mnie i całkiem prawdopodobne, że pozytywnie Odpowiedz Link Zgłoś