11.09.13, 23:19
Właśnie niemiecka telewizja pokazała krótki reportaż z Polski, w którym wypowiadał się Polak, uczestnik rekonstrukcji Bitwy pod Grunwaldem o imieniu Horacy.
Jak się wam podoba to imię?
Obserwuj wątek
    • polixena Re: Horacy 12.09.13, 08:42
      Ja odbieram je pozytywnie. Przede wszystkim skojarzenie z poetą, ale jeśli chodzi o imię dla dziecka to może wyglądać dobrze jako drugie w zestawie z jakimś popularniejszym imieniem, np. Adam Horacy, Piotr Horacy, Michał Horacy itd.
      • agjato Re: Horacy 12.09.13, 09:22
        Podoba mi się. W ogóle lubię imiona zaczynające się na literę H. Dla mnie to dobre imię także i jako pierwsze. Skoro może być Ignacy to dlaczego nie Horacy.
    • dalenia Re: Horacy 12.09.13, 11:23
      U kogoś w porządku. Swojego syna bym tak nie nazwała, bo jest dla mnie zbyt jednoznaczne i od razu nasuwają mi się poetyckie skojarzenia.
    • twitti Re: Horacy 12.09.13, 13:16
      Rozwazalismy z mezem to imiesmile Tylko zdrobnienie Horek - troche nas odrzucilosmile
    • gaudencja Re: Horacy 12.09.13, 22:17
      Podoba mi się, za to nie lubię staropolskiego przekształcenia - Jaracz.
      • ksiezna_pani1 Re: Horacy 12.09.13, 23:20
        gaudencja napisała:

> Podoba mi się, za to nie lubię staropolskiego przekształcenia - Jaracz.

Idealne imię dla nałogowego palacza (w żargonie "jara" = pali)
    • ksiezna_pani1 Re: Horacy 12.09.13, 23:19
      Bardzo mi się podoba, a jeszcze bardziej podoba mi się Horacja, która jest żeńską formą tego imienia.
    • adriankaa.s Re: Horacy 28.09.13, 20:44
      Dla mnie Horacy jest na równi z Arystotelesem i Sokratesem - ODPADA, nigdy nie nazwała bym tak dziecka.. ale jak sobie dłużej pomyśle to u kogoś innego na pewno zaskoczyło by mnie i całkiem prawdopodobne, że pozytywnie wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.