zigzaur Parę słów o radiu i o ryju 06.02.06, 00:59 W Niemczech, w roku 1933, opracowano konstrukcję i rozpoczęto wielkoseryjną produkcję odbiornika radiowego typu VE-301 (VE = Volksempfänger czyli odbiornik dla ludu, 301 oznaczało 30 stycznia tegoż roku). Odbiornik miał bardzo prostą konstrukcję i tylko jeden zakres fal. Wszystkie niemieckie firmy radiowe miały obowiązek masowego produkowania tego odbiornika. Oczywiście, nadawano jedynie audycje zgodne z linią polityczną ówczesnego rządu Niemiec oraz rządzącej wtedy partii. Potocznie radioodbiornik ów był nazywany "ryj Goebbelsa" chociaż za publiczne wypowiedzenie tego określenia można było znaleźć się np. w Dachau czy Sachsenhausen. O, kurczę! Mam nadzieję, że nikogo nie zainspirowałem. Wszelkie podobieństwo osób i faktów jest przypadkowe. Zwłaszcza fakt negatywnego wypowiadania się o Żydach na antenie tego radia. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Re: Parę słów o radiu i o ryju 06.02.06, 01:25 Nie mów, nie mów - Żydom w Radyju naprawdę ostatnio odpuścili. Czasem się jeszcze wyrwie jakiś słuchacz w "rozmowach niedokończonych", ale trzeba przyznać, że ojciec prowadzący go od razu napomina. A co do radyjka - już dawno proponowałem paru kolegom podjęcie produkcji tego typu (w formie np. gustownej kapliczki z portretem Ojca Dyrektora) z zaprogramowaną tylko jedną częstotliwością, właściwą dla terenu, na którym będzie sprzedawana :-))... Ale nie chcieli podjąć inicjatywy... zigzaur napisał: > W Niemczech, w roku 1933, opracowano konstrukcję i rozpoczęto wielkoseryjną > produkcję odbiornika radiowego typu VE-301 (VE = Volksempfänger czyli odbiornik > dla ludu, 301 oznaczało 30 stycznia tegoż roku). Odbiornik miał bardzo prostą > konstrukcję i tylko jeden zakres fal. Wszystkie niemieckie firmy radiowe miały > obowiązek masowego produkowania tego odbiornika. Oczywiście, nadawano jedynie > audycje zgodne z linią polityczną ówczesnego rządu Niemiec oraz rządzącej wtedy > partii. > Potocznie radioodbiornik ów był nazywany "ryj Goebbelsa" chociaż za publiczne > wypowiedzenie tego określenia można było znaleźć się np. w Dachau czy Sachsenha > usen. > > O, kurczę! Mam nadzieję, że nikogo nie zainspirowałem. > Wszelkie podobieństwo osób i faktów jest przypadkowe. Zwłaszcza fakt negatywneg > o > wypowiadania się o Żydach na antenie tego radia. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Parę słów o radiu i o ryju 06.02.06, 10:22 Ja zaś zetknąłem się z innym pomysłem: Mały ryjek wykonany z gumy, można wcisnąć na pokrętło albo przykleić do panela taśmą dwustronnie samoprzylepną. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany :-)) He, he - dobre!! 06.02.06, 11:18 zigzaur napisał: > Ja zaś zetknąłem się z innym pomysłem: > > Mały ryjek wykonany z gumy, można wcisnąć na pokrętło albo przykleić do panela > taśmą dwustronnie samoprzylepną. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: Parę słów o ryju, który ryje...pod Polską 06.02.06, 02:03 Co ma piernik do wiatraka. Co ma Rydzyk do Maślaka ? Radio Maryja jest małą rozgłośnią o skromnych środkach i trzeba być wyjątkowym "ryjem" aby pastwić się nad tym radiem. Media w Polsce przeszły pod kontrolę tych samych właścicieli co w Danii i Norwegii i to oni w ramach globalnej , czyli w pewnym sensie Goebels'owskim stylu podżegają inne kraje do nienawiści religijnej. To oni są groźni , a nie radio Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Parę słów o ryju, który ryje...pod Polską 06.02.06, 10:21 No, rzeczywiście. Baaaaaaaardzo skromne środki finansowe. Tak mało pieniążków, że ledwie na budowę twierdzy w Toruniu wystarczyło. Tak mało kasy, że trzeba korzystać z nadajników rosyjskich. Przypominam, że w Rosji nie wyjdzie w eter ani jedno słowo niezgodne z linią polityczną Kremla. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 "Media działały w imieniu Kościoła katolickiego" 06.02.06, 01:48 Ja, ksiądz Boguchwał i nasze podwórkowe kółko różańcowe wyrażamy wielką radość duchową. Wielkość i dobroć o Tadeusza jest niezmierzona. Jego natchnione boską mocą pomysły przygniatają szatańską przebiegłość do tego stopnia, że truchleje ona niemal całkowicie. O Tadeuszu dla całkowitej eliminacji i unicestwienia sił szatańskich proponuję w porcie drzewnym magazynować drewno osikowe, przekładane czosnkiem i układane w kształcie, który szatana paraliżuje. Prosimy naszego przewodnika duchowego o zwielokrotnienie wysiłków na antenie radia natchnionego, aby przeciwnicy najlepszego rządu we wszechświecie, zrozumieli wreszcie, że ten właśnie rząd jest z nadania przedstawiciela tej wiecznej dziewicy teraz i zawsze. A ponieważ wszyscy członkowie (nie mylić z innymi członkami) tego najlepszego rządu wyznają wartości o Tadzia i prosili (i tak mi dopomóż o Tadeuszu) o pomoc, przeto jest pewnikiem jego sukces w sferze duchowej. Syn naszego praprapra itd ( tu nie mam pewności czy to nie był aby syn niejakiego Gołębicy) tak jak nasi biskupi nigdy nie przykładał większej wagi do dóbr materialnych. Stąd wniosek że jego pomoc to będzie następne doświadczenie naszego oddania jego wizji świata biedy i dobroci wzajemnej w cierpieniu. Ładnie to ująłem prawda? Tak, tak, tak, klęska gospodarcza tego rządu będzie sukcesem naszego ducha natchnionego. Wreszcie sprawdzi on i udowodni, że ci co kochają biedę i cierpienie to prawdziwi Katolicy. Prośba do ministra Religii. Aby wszędzie, w każdej przychodni w każdej aptece, i w każdym szpitalu były kapliczki. Uzasadnienie: Ponieważ służba zdrowia jest doświadczana ubóstwem i nie jest w stanie wyleczyć ciało, to niech chociaż dusza odchodzącej osoby będzie czysta. Proszę jeszcze spełnić pragnienie o Dyrektora i zlecić wykonanie antidotum na owsiaki. W naszym podwórkowym kółku różańcowym dzieci wykonały różańce z ząbków czosnku. Dzięki temu nie mamy zakłóceń w czasie przesuwania paciorków ząbków. A dzieci na wiosnę maciejkę i czosnek sieją i sieją. Z ekumenicznym pozdrowieniem. Wszelkie prawa zastrzeżone. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
swoj1112 Re: "Media działały w imieniu Kościoła katolickie 06.02.06, 01:58 I jeszcze prosze o blogoslawienstwo dla Socjalizmu Kaczynskiego Odpowiedz Link Zgłoś
swoj1112 Wreszcie .Aczkolwiek nie do konca sie zgadzam 06.02.06, 01:52 z opinia ze Kosciol nie ponosi odpowiedzialnosci za Radio Maryja.Zaniechanie ,to tez wina.A chociazby dlaczego, w Kosciele dalej reklamuje sie pisma wydawane przez ta sekte. Ale nalezy podziekowac za jasne odciecie sie od Kaczynskiego Socjalizmu Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Wypowiedz biskupow jest bledem! 06.02.06, 03:08 Nie wiem co wspolnego moze miec KK z podpisaniem paktu stabilizacyjnego? - I dlaczego biskupi zabieraja w tej sprawie glos? A moze O.Rydzyk wzial kazdego z politykow trzech patii podpisujacych pakt stabilizacyjny za ucho i sila przyprowadzil do Torunia?! Wiemy chyba, ze to wlasnie owi politycy z wolnej i nieprzymuszonej woli postanowili podpisac ten uklad w TV Trwam, a nie w Polsacie. Wiemy tez, iz wielu duchownych wypowiada sie w Polsacie, a nie w Trwam. Cale te ujadanie ma powod w tym, ze podpisanie odbylo sie w srodku masowego przekazu, ktory uwazany jest przez "jedynie sluszne" media za "niesluszny i faszystowski ciemnogrod". Dlatego mamy teraz bicie super piany na calego! PS - Zachowanie sie dziennikarzy, przepraszam, pseudodziennikarzy podczas konferencji prasowej bylo skandalicznie chamskie! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Wypowiedz biskupow jest bledem! 06.02.06, 03:13 Drogi wet3; na szczescie Kosciol w Polsce ma jeszcze biskupow (badz abp), typu Nossola czy Michalika: nawet lepiej niz Zycinski (a 100 razy lepiej od Pieronka i Goclowskiego) wyksztalconych, i nie zabierajacych glosu w biezacych sprawach politycznych; a madrzy - i wierzacy ludzie - potrafia to dostrzec: na Slasku abp Nossol (wspanialy i madry duszpasterz) to potega; o gazetowym ulubiencu Zycinskim prawie nikt nic nie wie wet3 napisał: > Nie wiem co wspolnego moze miec KK z podpisaniem paktu stabilizacyjnego? - I > dlaczego biskupi zabieraja w tej sprawie glos? A moze O.Rydzyk wzial kazdego z > politykow trzech patii podpisujacych pakt stabilizacyjny za ucho i sila > przyprowadzil do Torunia?! Wiemy chyba, ze to wlasnie owi politycy z wolnej i > nieprzymuszonej woli postanowili podpisac ten uklad w TV Trwam, a nie w > Polsacie. Wiemy tez, iz wielu duchownych wypowiada sie w Polsacie, a nie w > Trwam. Cale te ujadanie ma powod w tym, ze podpisanie odbylo sie w srodku > masowego przekazu, ktory uwazany jest przez "jedynie sluszne" media > za "niesluszny i faszystowski ciemnogrod". Dlatego mamy teraz bicie super piany > > na calego! > PS - Zachowanie sie dziennikarzy, przepraszam, pseudodziennikarzy podczas > konferencji prasowej bylo skandalicznie chamskie! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Co Ty bredzisz?! 06.02.06, 05:31 wet3 napisał: > A moze O.Rydzyk wzial kazdego z > politykow trzech patii podpisujacych pakt stabilizacyjny za ucho i sila > przyprowadzil do Torunia?! Wiemy chyba, ze to wlasnie owi politycy z wolnej i > nieprzymuszonej woli postanowili podpisac ten uklad w TV Trwam, a nie w > Polsacie. Pakt podpisano W SEJMIE,w Warszawie, a nie - w TV Trwam w Toruniu. A skandal polega na tym, że: 1 - zrobiono to cichcem, po kryjomu, pół godziny wcześniej niż zapowiedziano, 2 - drzwi od sali zamknięto na klucz przed innymi dziennikarzami, 3 - dla reszty dziennikarzy urządzono "powtórkę", którą większość zbojkotowała, czemu się trudno dziwić. ! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Co Ty bredzisz?! 06.02.06, 05:46 To Ty bredzisz; gdybym byl na miejscu Kaczynskiego, to postapilbym podobnie; na Zachodzie jest znana "instytucja" "exclusive news"; polega to na tym, ze wybitne osoby zycia publicznego - w tym i politycy - umawiaja sie z konkretnym medium na upublicznienie pewnej waznej okolicznosci. Biorac pod uwage chamnski i wulgarny stosunek tzw. "niezaleznych" mediow (w tym i p. Olejnik) w stosunku do PiS, SO i LPR, trudno sie dziwic, ze TV Trwam (jedyna zyczliwa i otwarta na prezentacje programu rzadu - bez chamskich wycieczek pod adresem rzadu) zostala wybrana jako medium, ktore bylo obecne przy parafowaniu (nie podpisaniu) paktu. Jezeli komus to nie pasuje, to powinien sie zastanowic nad tym, w jak "obiektywny" sposob odnosil sie do rzodwo pisowskich, i do samego J. Kaczynskiego. To nie jest tak, ze "wielmozni" dzeinnikarze robia co chca. Dobrze, ze ktos im utarl nosa. Moze cokolwiek przemysla (choc w to watpie) koloratura1 napisała: > wet3 napisał: > > > A moze O.Rydzyk wzial kazdego z > > politykow trzech patii podpisujacych pakt stabilizacyjny za ucho i sila > > przyprowadzil do Torunia?! Wiemy chyba, ze to wlasnie owi politycy z woln > ej i > > nieprzymuszonej woli postanowili podpisac ten uklad w TV Trwam, a nie w > > Polsacie. > > Pakt podpisano W SEJMIE,w Warszawie, a nie - w TV Trwam w Toruniu. A skandal > polega na tym, że: > 1 - zrobiono to cichcem, po kryjomu, pół godziny wcześniej niż zapowiedziano, > 2 - drzwi od sali zamknięto na klucz przed innymi dziennikarzami, > 3 - dla reszty dziennikarzy urządzono "powtórkę", którą większość > zbojkotowała, czemu się trudno dziwić. > > > ! > > > Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Re: Co Ty bredzisz?! 06.02.06, 06:24 silesius.monachijski napisał: > To Ty bredzisz; gdybym byl na miejscu Kaczynskiego, to postapilbym podobnie; na > > Zachodzie jest znana "instytucja" "exclusive news"; polega to na tym, ze > wybitne osoby zycia publicznego - w tym i politycy - umawiaja sie z konkretnym > medium na upublicznienie pewnej waznej okolicznosci. Biorac pod uwage chamnski > i wulgarny stosunek tzw. "niezaleznych" mediow (w tym i p. Olejnik) w stosunku > do PiS, SO i LPR, trudno sie dziwic, ze TV Trwam (jedyna zyczliwa i otwarta na > prezentacje programu rzadu - bez chamskich wycieczek pod adresem rzadu) zostala > > wybrana jako medium, ktore bylo obecne przy parafowaniu (nie podpisaniu) paktu. > > Jezeli komus to nie pasuje, to powinien sie zastanowic nad tym, w > jak "obiektywny" sposob odnosil sie do rzodwo pisowskich, i do samego J. > Kaczynskiego. To nie jest tak, ze "wielmozni" dzeinnikarze robia co chca. > Dobrze, ze ktos im utarl nosa. Moze cokolwiek przemysla (choc w to watpie) A tu to się z Tobą nie zgodzę - zupełnie niepotrzebny konflikt. I demonstracja jednej z tych cech Jarosława Kaczyńskiego, która mu może bardzo zaszkodzić (i mam nadzieję, że o tym wie i walczy z tym) - pewnej mściwości i pamiętliwości. Widzę, że i Tobie rzecz nieobca: "Dobrze, ze ktos im utarl nosa. Moze cokolwiek przemysla (choc w to watpie)" Polityk nie powinien takim emocjom ulegać, to wręcz sprawa warsztatu (tu wielce zimną krew zachował Marcinkiewicz na "100 dniach" z Gawryluk). Tak jak nie dłubie się w nosie na dyplomatycznym przyjęciu (aczkolwiek czasem trzeba coś z niego wydłubać). Natomiast co do owej ekspozycji rządu w Radyju: to zapewne element kontraktu między J.K. a Ojcem Dyrektorem. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Co Ty bredzisz?! 06.02.06, 06:29 Raz jeszcze powtarzam: na miejscu Kaczynskego zachowalbym sie podobnie; ktos w koncu musial dac prztyczka tym zadufanym "antypisowcom"; z tego, co w ostatnich 2-3 dniach slysze, widze i czytam w mediach, to sie udalo; teraz juz kazdy bedzie zwracal uwage na jakosc relacji (badz przekazu) uchachany napisał: > > Polityk nie powinien takim emocjom ulegać, to wręcz sprawa warsztatu (tu wielce > > zimną krew zachował Marcinkiewicz na "100 dniach" z Gawryluk). Tak jak nie > dłubie się w nosie na dyplomatycznym przyjęciu (aczkolwiek czasem trzeba coś z > niego wydłubać). > > > Natomiast co do owej ekspozycji rządu w Radyju: to zapewne element kontraktu > między J.K. a Ojcem Dyrektorem. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Re: Co Ty bredzisz?! 06.02.06, 11:06 silesius.monachijski napisał: > Raz jeszcze powtarzam: na miejscu Kaczynskego zachowalbym sie podobnie; ktos w > koncu musial dac prztyczka tym zadufanym "antypisowcom"; z tego, co w ostatnich > > 2-3 dniach slysze, widze i czytam w mediach, to sie udalo; teraz juz kazdy > bedzie zwracal uwage na jakosc relacji (badz przekazu) Absolutnie się nie zgadzam. Nikt z tego tytułu nie będzie "zwracal uwage na jakosc relacji (badz przekazu)", tylko dołączy ten fakt do kolekcji zarzutów, i to na dobrej pozycji. Czy naprawdę nic Ci nie mówi wieloletnia kariera głupawego (z punktu widzenia pragmatyki politycznej, a nie merytorycznej słuszności) powiedzonka ówczesnego premiera Cimoszewicza o tym, że powodzianie "powinni się ubezpieczyć"? Przecież bodajże czy nie kosztowało to SLD przegraną z AWS w wyborach 1997. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Laska panska na pstrym koniu jezdzi 06.02.06, 07:49 silesius.monachijski napisał: > TV Trwam (jedyna zyczliwa i otwarta na > prezentacje programu rzadu - bez chamskich wycieczek pod adresem rzadu) zostala > > wybrana jako medium, ktore bylo obecne przy parafowaniu (nie podpisaniu) paktu. Mam Ci przypomniec niegdysiejsze nawolywania Rydzyka do poparcia Walesy? Odpowiedz Link Zgłoś
zaifi Sil.walczy w obłędzie już nawet Monikę zniewaza 06.02.06, 21:53 Mało kto,jak ona słucha cierpliwie,bełkotu PIS-u a to,że ustawa medialna nic nie znaczy,teraz już tak? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski M.Olejnik "slucha cierpliwie" PiS-u?? chachacha 06.02.06, 23:57 zaifi napisała: > Mało kto,jak ona słucha cierpliwie,bełkotu PIS-u a to,że ustawa medialna nic > nie znaczy,teraz już tak? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Co Ty bredzisz?! 06.02.06, 17:28 koloratura1 napisała: > wet3 napisał: > > > A moze O.Rydzyk wzial kazdego z > > politykow trzech patii podpisujacych pakt stabilizacyjny za ucho i sila > > przyprowadzil do Torunia?! Wiemy chyba, ze to wlasnie owi politycy z woln > ej i > > nieprzymuszonej woli postanowili podpisac ten uklad w TV Trwam, a nie w > > Polsacie. > > Pakt podpisano W SEJMIE,w Warszawie, a nie - w TV Trwam w Toruniu. A skandal > polega na tym, że: > 1 - zrobiono to cichcem, po kryjomu, pół godziny wcześniej niż zapowiedziano, > 2 - drzwi od sali zamknięto na klucz przed innymi dziennikarzami, > 3 - dla reszty dziennikarzy urządzono "powtórkę", którą większość > zbojkotowała, czemu się trudno dziwić. Zagalopowalem sie przez pomylke z Toruniem. Tu masz racje. Reszta Twego postu nie pokrywa sie z prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
swoj1112 Kaczorki.Berlusconi ma buty do sprzedania 06.02.06, 04:27 Jarus,ty tez mozesz byc Wielki. Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 SCHIZMA W KOŚCIELE KAT. TO JUŻ FAKT. 06.02.06, 06:12 Chodzi oczywiście o to co zwykle czyli o kasę OjDyra, która jest poza kontrolą Episkopatu. No cóż. Wszystkie schizmy miały ten sam początek. I ta wschodnia i reformacja. Luter nie chciał się dzielić kasą z Watykanem i dlatego stworzył Kościół ewangelicki. A nam w Polsce powstaje właśnie Kościół toruńsko-katolicki. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski JAK ZWYKLE UPRASZCZASZ 06.02.06, 06:19 A znam Cie juz o dluzszego czasu; to, co napisales, to tylko czcza propaganda i zwykla prowokacja; sam o tym doskonale wiesz: napisales to tylko po to, zeby zaistniec na forum; ja zas przestrzegam innych przed twoja- zaiste nie do konca przemyslana -prowokacja domk1 napisał: > Chodzi oczywiście o to co zwykle czyli o kasę OjDyra, która jest poza kontrolą > Episkopatu. No cóż. Wszystkie schizmy miały ten sam początek. I ta wschodnia i > reformacja. Luter nie chciał się dzielić kasą z Watykanem i dlatego stworzył > Kościół ewangelicki. > A nam w Polsce powstaje właśnie Kościół toruńsko-katolicki. Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 BRAWO!!! WYKRYŁEŚ SPISEK I MNIE ZDEMASKOWAŁEŚ. 06.02.06, 06:27 Bo ja jestem Żydem oraz masonem też !!! Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Re: BRAWO!!! WYKRYŁEŚ SPISEK I MNIE ZDEMASKOWAŁEŚ 06.02.06, 06:53 Naczytalem sie postow,ze hej.Jestem stary i nie moge spac w nocy,wiec siadam do komputera i czytam gazety.Ktos napisal,ze zwolennicy radia co ma ryja licza sobie 60 wiosenlub wiecej.Osobiscie zapewniam go,ze ja nie i dlatego prosze nie pisac,ze wszyscy.Ktos inny zaliczyl do schizmy kosciol wschodni.Naprawde bylo odwrotnie,to kosciol zachodni odstapil od dotychczasowych kanonow wiary 1000 lat temu.Jesli chodzi o Lutra to rzeczywiscie poszlo o kase.Niby dlaczego grubi biskupi maja zgarniac ciezko zapracowane pieniadze.Ten temat jest aktualny dzisiaj rowniez.Kosciol torunski jest na reke biskupom i to nie budzi niczyich watpliwosci.PiS stara sie wykorzystac kosciol do swoich politycznych celow i robi to skutecznie.Boje sie jednak,ze to zjawisko jest wyjatkowo nietrwale i PiS przez to polegnie.Zbyt wielu ludzi jest przeciw takim metodom.To,ze premier Marcinkiewicz jest dobrym mowca i sympatycznym facetem nie zapobiegnie klesce,ktora wisi na wlosku.Panowie Kaczynscy zbyt duzo chcieli zagarnac za jednym zamachem.juz byl taki Krzaklewski,ktory kierowal z tylnego siedzenia i nic mu z rego nie wyszlo.Jego premier Buzek tez byl sympatyczny,ale mial zbyt duzo uzaleznien,zeby cos zrobic dobrego dla kraju.Jednym slowem politycy to ludzie, ktorzy chca zdobyc fortune nic nie robiac,nic nie dajac w zamian.Smutne to,ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Zasadniczo masz racje 06.02.06, 07:03 choc co do zrodel schizmy wschodniej mozna by podyskutowac. Tez mam 60 lat i poza wszystkim jestem historykiem, wiec te sprawy nie sa mi obce. Jako historyk mam tez watpliwosci co do zapowiadanej nietrwalosci planu Kaczynskich. Wyraznie wzoruja sie na Pilsudskim. Jemu sie udalo, oni probuja analogicznie (PSL-Piast, az smiech bierze). Jedyna nadzieja to wykazywana dotad przez Jarka Kaczynskiego nieumiejetnosc zbudowania czegos na trwale oraz ambicje leppera i Giertycha. Ale o. Dyrektor nie spi. A byc moze takze jego protektorzy z Moskwy? Ta nagla sympatia Putina... Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe [...] 06.02.06, 07:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Zasadniczo masz racje 06.02.06, 15:47 Widac ze byles czlonkiem pzpr-u; Tobie tylko ta Moskwa w glowie pantanal napisał: > choc co do zrodel schizmy wschodniej mozna by podyskutowac. Tez mam 60 lat i > poza wszystkim jestem historykiem, wiec te sprawy nie sa mi obce. Jako historyk > mam tez watpliwosci co do zapowiadanej nietrwalosci planu Kaczynskich. Wyraznie > wzoruja sie na Pilsudskim. Jemu sie udalo, oni probuja analogicznie (PSL- Piast, > az smiech bierze). Jedyna nadzieja to wykazywana dotad przez Jarka Kaczynskiego > nieumiejetnosc zbudowania czegos na trwale oraz ambicje leppera i Giertycha. Al > e > o. Dyrektor nie spi. A byc moze takze jego protektorzy z Moskwy? Ta nagla > sympatia Putina... Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Re: BRAWO!!! WYKRYŁEŚ SPISEK I MNIE ZDEMASKOWAŁEŚ 06.02.06, 10:13 domk1 napisał: > Bo ja jestem Żydem oraz masonem też !!! Ale Cię nakryli.Nareszcie jakikolwiek sukces! Mam rozumieć że jesteś jednak z Mosadu [w pociągu Ciebie widziałem i też podejrzewałem].Zdemaskował Cię człowiek FSB z siedzibą w Monachium? Tak jest ja "szpiedzy harcują a polski kontrwywiad śpi" ! Odpowiedz Link Zgłoś
kipasku Re: "Media nie działały w imieniu Kościoła" 06.02.06, 06:57 kochani biskupi nareszcie tego nie ma ani w 10ciu ani 7miu ani 5ciu przykazaniach dopuściliście sie grzechu podłości nie wobec boga ale wobec tych,, którzy wam zaufali wobec BARHANOWYCH BERETOW, które w swym ogłupieniu nie wiedzą czy odmówić sobie ostatniego kawałka chleba aby ostatni grosz przeznaczyś na lekarstwa, kościół rydzyka, czy na kościół ,w którym się wychowali ,a który olewa ich ciepłym moczem wobec mlodych którym hormony sikają uszami a jedynym antidotum jest dobry stopie z religii, wobec tych słabo-silnych, których jedyną mocą są teczki i robienie koziołków przed obliczem bożym przez wiele lat hodowla grzyba (lactarius deliciosus) doprowadziła was kochani biskupi do roli autostopowiczów tylko jeżeli wbija się do głowy społeczeństwu, że prawie 100% społeczeństwa jest katolikami ((jakiego kościoła ?(to dobre pytanie)) to trzeba wziąć za to społeczeństwo pewną odpowiedzialność i to poleca kipasku Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Bo to nie są polscy biskupi 06.02.06, 07:30 Bo to nie są polscy biskupi Bo to nie są polscy biskupi Bo to nie są polscy biskupi Bo to nie są polscy biskupi Bo to nie są polscy biskupi !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Bo to nie są polscy biskupi 06.02.06, 07:50 a ty nie jesteś polakiem tylko PiSSakiem, kaczystą zmanierowanym mentalnie przez pracownika suzb spac. komunistycznych maj. T. Rydzyka, zadaniem którego jest destabilizacja panstwa polskiego. Wrogie nastawianie jednych grup spoecznych do drugich. Ale władza ludowa sie nie wróci moze tylko powstać nacjonalizm i narodowy socjalizm w wydaniu PiSS czyli kaczyzm. Gospodarczo rozłozy kraj na pare lat, zadnej odnowy nie bedzie bo nie ma co sie odnawiać. Odnowa to jest haso które do żłoba miało dopuścić kaczystów. Gratuluje wyczucia sytuacji i staniecia po "waściwej" stronie dokadnie tak samo jak luidzie z PPR i nastepnie z PZPR. Oni też poparli suszną sprawe na podstawie opowieści o systemie wiecznej szczęsliwości i odnowy. Okazało sie ze szczęsliwość ogarnęa tylko niektórych - tych z pierwszego szeregu, teraz bedzie identycznie tylko tego jeszcze nie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do rtg 06.02.06, 15:26 rtg napisał: > a ty nie jesteś polakiem tylko PiSSakiem, kaczystą zmanierowanym mentalnie > przez pracownika suzb spac. komunistycznych maj. T. Rydzyka, zadaniem którego > jest destabilizacja panstwa polskiego. Wrogie nastawianie jednych grup > spoecznych do drugich. Ale władza ludowa sie nie wróci moze tylko powstać > nacjonalizm i narodowy socjalizm w wydaniu PiSS czyli kaczyzm. Gospodarczo > rozłozy kraj na pare lat, zadnej odnowy nie bedzie bo nie ma co sie odnawiać. > Odnowa to jest haso które do żłoba miało dopuścić kaczystów. Gratuluje wyczucia > > sytuacji i staniecia po "waściwej" stronie dokadnie tak samo jak luidzie z PPR > i nastepnie z PZPR. Oni też poparli suszną sprawe na podstawie opowieści o > systemie wiecznej szczęsliwości i odnowy. Okazało sie ze szczęsliwość ogarnęa > tylko niektórych - tych z pierwszego szeregu, teraz bedzie identycznie tylko > tego jeszcze nie wiesz. Jak ty przecudnie potrafisz odwrocic kota ogonem - zlotousty! Gratuluje! Widac, ze okropnie boisz sie tego rozliczenia komuchow, towarzyszu. Musisz wiec miec sporo za uszami. Natomiast "x-y-z" ma racje. Prawdziwie polscy biskupi powinni to wszystko zignorowac, bo wybor srodka przekazu dokonany byl nie przez KK - tylko przez politykow trzech partii podpisujacych pakt stabilizacyjny. Poniewaz "Trwam" nie nalezy do kategorii "jedynie slusznych" srodkow przekazu, wiec trzeba bic piane ile tylko sie da! Odpowiedz Link Zgłoś
mrrek Re: "Media nie działały w imieniu Kościoła" 06.02.06, 07:53 Sorry, ale treść tej Wybiórczej notki to czysta manipulacja... In Michnik style. Tak jak w Radiu Erewań. Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: "Media nie działały w imieniu Kościoła" 06.02.06, 08:20 mrrek napisał: > Sorry, ale treść tej Wybiórczej notki to czysta manipulacja... In Michnik style > . > Tak jak w Radiu Erewań. to jest tylko hipoteza ... moja poniżej też: w radio maj. Rydzyka to jest sama prawda. Porównuj przekazy prasy i radia z przkazami majora i zobaczysz co to jest manipulacja widomościami. Major słyszac o zamierach PiSSu podjęcia walki ze słuzbami spec. merlduje problem i natychmiast wzorem standardowego postępowania słuzb dostaje polecenie: "przejąc kontrolę" nad ewentualnymi krokami kaczystów i nakierowania działań na odpowiedające tow. Putinowi i robi to z precyzja i standardami służb. Co jako kierunek właściwy zostało POTWIERDZONE w ostatnim liście wodza Rosji. Postepowanie znane z przypowieści: "złapał kozak tatarzyna...." Odpowiedz Link Zgłoś
lodz123 [...] 06.02.06, 08:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek2005 Jacy biskupi? 06.02.06, 08:06 kilku eurobiskupów, na żołdzie bezpieki, nie ma nic wspólnego z Polskim Kościołem. Ewentualnie tyle, ile koń z koniakiem... Odpowiedz Link Zgłoś
boryska1 Re: Jacy biskupi? 06.02.06, 08:29 hmmmmm a co z tymi ktorzy nie sluchaja tego jedynego slusznego radia i nie ogladaja jedynej slusznej telewizji....czyzby to byla reklama...chcesz cos wiedziec ...sluchaj ich i ogladaj czy to jest wiara...hmmmm mam watpliwosci....bo oni tylko sklocaja....zamiast godzic i wybaczac... powodzenia...a mlodziez patrzy i wyciaga wnioski....czy bedzie tak jak w Hiszpanii Holandii czy we Wloszech, [szczegolnie na poludniu]gdzie do kosciola chodza tylko ludzie starzy ,bo Wlochy to nie tylko Rzym Odpowiedz Link Zgłoś
jachoo85 Re: Jacy biskupi? 06.02.06, 09:45 skłócają ????? Jak na mój gust to o.Rydz chyba raczej pogodził, Leppera Giertycha i Kaczora, no ale rozumiem że to jest dla ciebie tylko pazernośc na władzę a nie żadne tam działania wzniosłe Odpowiedz Link Zgłoś
maniana_35 Re: "Media nie działały w imieniu Kościoła" 06.02.06, 08:30 Ludzi mających fobie antyreligijne napewno to nie przekona,a tych tu na forum nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
1309alek Re: "Media nie działały w imieniu Kościoła" 06.02.06, 08:34 Szanowni Biskupi to nie odcinac sie od tego co sie dzieje ,tylko zamknac gebe temu Rydzykowi,alwe jak mozna to zrobic skoro Arcybiskup Glodz to popiera i to manifestuje swoje poparcie dla telewizji Trwam Odpowiedz Link Zgłoś
wisnia w imieniu kogo działają niektórzy biskupi? 06.02.06, 08:40 Glemp bezcześci ciało ks. Twardowskiego chowając go na placu budowy, Życiński, Gocłowski, Pieronek tubą propagandową Gazety wyborczej, Odpowiedz Link Zgłoś
dibadzio GW źle to odczytuje 06.02.06, 08:40 Gdyby nie zamieszanie wokół transmisji TV Trwam powodowane przez pozostałe zazdrosne media, Epikopat nie czynilby nic w tej sprawie a tak po prostu wyjaśnił opinii publicznej tylko tyle,że TV Trwam nie występuje w imieniu Kścioła.I tylko tyle.Nie oznacza to jednakże dezaprobaty dla TV Trwam.To już jest nadinterpretacja konkurewncji czyli Bardzo Bardzo Zazdrosnych Mediów Komercyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Nie można mieć ciasteczka i go zjeść 06.02.06, 08:41 Winię mój kościół za udział w tym chocholim tańcu którego jesteśmy świadkami. Nie można krzyżem osłaniać kłamstw i zwykłego draństwa, czasem zahaczającego o chorobę psychiczną. Niech drodzy purpuraci zdają sobie sprawę, że po drugiej stronie (czyt. niepisolubnej) też jest kilku katolików, którzy patrzą na to wszysto i przecierają oczy ze zdumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
jaknajdalej1 Re: "Media nie działały w imieniu Kościoła" 06.02.06, 09:09 Oj to chyba ojciec dyrektor nie bedzie mogl spac z wrazenia, tak sie biedaczyna przejal... Odpowiedz Link Zgłoś
pro-adas313 Re: "Media nie działały w imieniu Kościoła" 06.02.06, 10:36 Komunikat KEP z 4.02.2006r. niesie oświadczenie biskupów z kluczowym zdaniem: „W związku ze znanymi wydarzeniami, jakie miały miejsce podczas spotkań z dziennikarzami przy okazji zawarcia paktu stabilizacyjnego, informuje się, że uczestniczące w nich media wiązane z Kościołem nie działały w jego imieniu. Poczynania te nie były konsultowane z żadnym gremium statutowym KEP.”. GazWyb raczej JUŻ nie potrafi, albo udaje, że nie potrafi, lecz biskupi z całą pewnością potrafią posługiwać się językiem polskim i język ten rozumieć. Zatem może przyda się tu drobny sprawdzian z rozumienia tekstu: 1) określenie: „znane wydarzenia … podczas spotkań z dziennikarzami” odniesione są wydarzeń i do dziennikarzy ujętych w liczbie MNOGIEJ. Zatem biskupi odnoszą się również do zachowania wszystkich obecnych tam dziennikarzy. Także do tych z GazWyb-u teraz ujadających. 2) biskupi komunikując: „media WIĄZANE z Kościołem” wskazują na media ZWIĄZANE, czyli czynnie rozpoznawane przez sam Kościół jako z nim związane, ale także na media biernie związane, tj. takie, które ktoś tam (np. GazWyb) sobie z Kościołem subiektywnie WIĄŻE. Biskupi odmawiają więc w określonych wydarzeniach autoryzacji Kościoła dla działań mediów tak, czy inaczej z nim wiązanych. Ponadto, uprzejmie wskazują, że w poczynaniach (tj. w sprawie samego paktu i w sprawie działań mediów wiązanych) biskupi (KEP) ani nie byli informowani, ani w nich nie doradzali. Komunikat nie zawiera żadnej krytyki a tylko (w drugiej części) postulat biskupów, aby WSZYSCY politycy działający z mandatu społecznego, solidarnie współpracowali w trosce o Polskę i jej obywateli, przedkładając dobro wspólne nad interesy osobiste i partyjne. Postulat ten odnosi się więc TAKŻE do paktu stabilizacyjnego a skierowany jest TAKŻE do PO. Przywołany komunikat KEP z 9.01.2006r. dotyczy zaś przypomnienia wszystkim duchownym (równie dobrze Ojcu Rydzykowi, jak i JE bp. Życińskiemu), czym mają się kierować w odniesieniu do swoich i cudzych działań INSTYTUCJONALNYCH. Równie dobrze to przypomnienie rozciąga się także na wypowiedzi JE bp Życińskiego w TVN na przykład. CZYTAJMY ZE ZROZUMIENIEM TEKSTU Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka101 Re: "Media nie działały w imieniu Kościoła" 06.02.06, 12:20 wywód dot. mediów wiązanych z kościołem jest chybiony. Proszę nie traktować KEP jak matołów. Biskupi jednoznacznie wskazują na media Rydzyka. Chciałbym poznać choć jednego biskupa, który wg twojej opini wiąże np. GW z kościołem. Trzeba być pokręconym aby używać tak karkołomnych komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
pro-adas313 Re: "Media nie działały w imieniu Kościoła" 06.02.06, 13:01 zuzanka101 napisał: 1."wywód dot. mediów wiązanych z kościołem jest chybiony." Przeprowadż zuzanko kontrwywód. Sam zarzut jest bowiem gołosłowny. 2. "Proszę nie traktować KEP jak matołów." Od tego, to jestem jak najdalszy, albo jeszcze dalszy. 3. "Biskupi jednoznacznie wskazują na media Rydzyka." O! A w którym miejscu komunikatu ??? Aż jednoznacznie ?? Jednoznacznie to sobie odczytała GW i jej akolici. 4. "Chciałbym poznać choć jednego biskupa, który wg twojej opini wiąże np. GW z kościołem." No cóż, wg mojej skromnej opinii, np.: Ich Exelencje biskupi Życiński i Gocłowski, nie mówiąc juz o ks. Bonieckim, gdy wypowiadają sie do GW (i gdzie indziej). Ich bowiem także dotyczy wskazanie w Komunikacie Nuncjatury Apostolskiej z 9.01.2006r.: "Podejmowanie przez duchownych (osobiście lub przez inne osoby lub instytucje, np. fundacje) czy akceptowanie (także milczące) działań instytucjonalnych w oparciu o prawo polskie, które w jakikolwiek sposób angażują autorytet Kościoła wymaga pisemnej zgody własnego ordynariusza, a w przypadku instytucji o zasięgu ogólnopolskim – także zgody Konferencji Episkopatu Polski." Czyżby, gdy działają INSTYTUCJONALNIE wypowiadając się (ach, jak często w GW i jak pryncypialnie) zawsze posiadali zgodę KEP ??? Odpowiedz Link Zgłoś
az100 To tylko polskojęzyczni biskupi !!! 06.02.06, 09:18 Przecież prawdziwy biskup-Polak nigdy by czegoś takiego nie powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
jachoo85 Przecież to jest informacja sprzed 3 dni 06.02.06, 09:38 Cóż za wysoka mobilność informacyjna gazety Wyborczej i spółki, z taką mobilnością to nie dziwie się że nawet o.Rydz ubiegł was z tym całyym paktem, żałośni jesteście. Przecież przygotowanie transmisji to mnóstwo kabli i mnóstwo czasu, czy nikt w sejmie nie widział że tv trwam szykuje transmisje z innego miejsca niż reszta? Oczywiście że widział ale polscy dziennikarze olewają Radio Maryja i spółkę, więc w swej wyniosłości nawet nie raczyli zapytać, a potem już tylko kwik bo oni (znaczy trwam) są szybsi niż reszt bo jako jedyni wpadli na pomysł żeby poprosić o możliwość transmitowania też parafowawnia, czynności mało ważnej, no ale jak się okzało ważniejszej niż podpisanie, nikt inny nawet nie wpadł na taki pomysł! O co więc cała rozróba, oto żeby ukryc swoje nieudacznictwo, ot tyle. Dobrze że tak się stało choć sytuajca btył atrochę dziwna to fakt, ale niektórych dziennikarzy sprowadziło to na ziemię. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 O.Rydzyk kieruje niezależną od episkopatu sektą 06.02.06, 09:44 Telewizja Trwam nie musiała więc poinformować o krytycznym komunikacie Episkopatu. Odpowiedz Link Zgłoś
tersta Rychło w czas-było 10 late lemu reagować i... 06.02.06, 10:10 ...włączyć w to Jana Pawła II, a nie udawać, ze nic się nie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
aisug Re: "Media nie działały w imieniu Kościoła" 06.02.06, 10:34 "zapomniała" tylko Wybiórcza dodać resztę komunikatu, eksponując wyłącznie sprawę Rydzyjka. A reszta komunikatu to" "Wobec zaistniałej sytuacji raz jeszcze prosi wszystkich polityków działających z mandatu społecznego, o solidarną współpracę w trosce o Polskę i jej obywateli, przedkładając dobro wspólne nad interesy osobiste i partyjne" I jest to apel do WSZYSTKICH polityków, także tych chołubionych przez rodzinę gazety Wybiórczej. Ale komemntarza do tej części komunikatu dziwnie brak. Niech żyje manipulacja Odpowiedz Link Zgłoś
pro-adas313 Re: "Media nie działały w imieniu Kościoła" 06.02.06, 10:49 aisug - masz rację. GazWyb manipulowanie wyssała z mlekiem matki. Chociaż... Jest spora szansa, że jej dziennikarze po prostu niczego nie rozumieją i dlatego tak ich rzuca, jak po pustym sklepie. Nie wiem czym sie kierował J.Kaczyński, ale jest ostatnim człowiekiem, którego można posądzić tu o działanie bezmyślne. Na pewno jednak obiektywnie osiągnął trzy rzeczy. Pierwszą, co przytomniejsi dziennikarze już powoli zauważają, że zapewnił paktowi kilkudniową ochronę przed ujadaniem wrogich mediów. Teraz pakt i jego treść nie są juz "news-ami". Druga, to objecie paktu (P. Giertych i p. Lepper) ochroną i ew. sankcją w Radiu Maryja, gdyby sie sprzeniewierzyli. Taka ochrona będzie zresztą całkowicie zgodna z Komunikatem KEP z 4.02.2006r. w tej drugiej części komunikatu, na którą zwróciłeś(aś) uwagę. Trzecia rzecz, to jednak utarcie nosa wrogim mediom. Przecież to one pierwsze zaczęły wyłączając Radio Maryja ze swojego (pożal się Boże) towarzystwa. Odpowiedz Link Zgłoś
aisug Re: "Media nie działały w imieniu Kościoła" 06.02.06, 16:44 pro-adas313 napisał: > aisug - masz rację.> GazWyb manipulowanie wyssała z mlekiem matki..........> =================================================== b.słuszne uwagi i cieszę się, że mnie rozumiesz. Jestem głęboko przekonany, że Jarek to nie tylko b.uczciwy i prawy człowiek ale też świetny polityk, prawdziwy szachista, któremu przeciwnicy ani do pięt nie dorastają.Im bardziej biora w d... tym głośniejsze wycia i szczekania. A że biorą na każdym kroku więc skowyt coraz głośniejszy. Jestem pewny, że i w sprawie z parafowaniem miał określony i mądry cel który z czasem wyjdzie i znowu "bezstronne" media dostaną w pysk. Jarek jest może mały corpusem ale wielki spirytusem (=duchem, wyjąśnienie dla ynteligentów z tego forum Odpowiedz Link Zgłoś
aisug Re: "Media nie działały w imieniu Kościoła" 06.02.06, 17:14 pro-adas313 napisał: > GazWyb manipulowanie wyssała z mlekiem matki. > Chociaż... Jest spora szansa, że jej dziennikarze po prostu niczego nie > rozumieją i dlatego tak ich rzuca, jak po pustym sklepie. =============================================================== ja myślę, że pismaki z GW doskonale wszystko rozumieją i doskonale wiedzą o co chodzi, a przynajmniej ci którzy pociagają za sznurki. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka101 Re: "Media nie działały w imieniu Kościoła" 06.02.06, 12:25 od kiedy w języku polskim hołubi się przez "ch" panie aisug? Odpowiedz Link Zgłoś
aisug Re: "Media nie działały w imieniu Kościoła" 06.02.06, 17:06 zuzanka101 napisał: > od kiedy w języku polskim hołubi się przez "ch" panie aisug? ==================================================== oczywiscie masz rację, dziekuję za zwrocenie tej uwagi i za jej merytoryczność Odpowiedz Link Zgłoś
archibaldzio Re: "Media nie działały w imieniu Kościoła" 06.02.06, 10:35 Dlaczego media tytułują Rydzyka "ojcem"? Bardziej by pasował tu tytuł (szara) eminencja... Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Kardynał Rydzelieu...? 06.02.06, 10:59 archibaldzio napisał: > Dlaczego media tytułują Rydzyka "ojcem"? Bardziej by pasował tu tytuł (szara) > eminencja... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do "uchachany' 06.02.06, 15:35 uchachany napisał: > archibaldzio napisał: > > > Dlaczego media tytułują Rydzyka "ojcem"? Bardziej by pasował tu tytuł (sz > ara) > > eminencja... Czy Ty masz fobie na temat O.Rydzyka? Czy tez probujesz ja rozsiewac? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: do "uchachany' 06.02.06, 15:51 po pros´tu "golym okiem" widac, ze Rydzyk - wbrew temu, co jedo mediom przepowiadano - odniosl wielki sukces. Znam o. Tedeusza jeszcze z lat 80-tych, kiedy byl duszpasterzem akademickim "Na Gorce", na Zamoyskiego w Krakowie. Nikt nigdy watpliwosci, co do nieprzecietnej inteligencji tego czlowieka. A ze jego media rozbijaja monopol "politycznej poprawnosci" (GW, TVN, TVP, Poslat, itd., itp), to wscieklosc tym wieksza wet3 napisał: > uchachany napisał: > > > archibaldzio napisał: > > > > > Dlaczego media tytułują Rydzyka "ojcem"? Bardziej by pasował tu tyt > uł (sz > > ara) > > > eminencja... > > Czy Ty masz fobie na temat O.Rydzyka? Czy tez probujesz ja rozsiewac? Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Ależ oczywiście, że odniósł sukces, aczkolwiek 06.02.06, 16:25 sądzę, że jego imperium jest przeinwestowane, i to również (oprócz jego ambicji politycznych) było przyczyną zawarcia sojuszu z Kaczyńskimi. Trochę obszerniej rozmawiałem na temat Rydzyka z <argumentem> pod tym linkiem: wiadomosci.onet.pl/1,15,11,16382867,46186270,1937432,50,forum.html oraz wiadomosci.onet.pl/1,15,11,16382867,46205861,1937432,50,forum.html wcześniej zresztą też coś bodajże pisałem na tym forum silesius.monachijski napisał: > po pros´tu "golym okiem" widac, ze Rydzyk - wbrew temu, co jedo mediom > przepowiadano - odniosl wielki sukces. Znam o. Tedeusza jeszcze z lat 80- tych, > kiedy byl duszpasterzem akademickim "Na Gorce", na Zamoyskiego w Krakowie. Nikt > > nigdy watpliwosci, co do nieprzecietnej inteligencji tego czlowieka. A ze jego > media rozbijaja monopol "politycznej poprawnosci" (GW, TVN, TVP, Poslat, itd., > itp), to wscieklosc tym wieksza Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Tak teraz sobie poczytałem te podane linki, i w 06.02.06, 16:36 rzeczy samej były dosyć na kolanie pisane i bez adiustacji :-)), zapomniałem na śmierć wspomnieć o dawnych politycznych uwikłaniach Ojca Dyrektora: z Wałęsą i AWS oraz Krzaklewskim; bo drobnicy politycznej typu Olszewski czy Macierewicz nie wymieniłem świadomie, uznając, że nie są to "liczący się" politycy. Odpowiedz Link Zgłoś
silenius.monachijski Przestan juz bajdurzyc, ty fantasto- mitomanie 06.02.06, 21:24 zakompleksiencu jakis. Odpowiedz Link Zgłoś
op.1 Niech się biskupi odetną od Glempa lepiej, 06.02.06, 11:02 co tak skomentował tragedię w Katowicach, że do dzisiaj się wykręcić z tego nie mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: "Media nie działały w imieniu Kościoła" 06.02.06, 12:37 wybiórcza związała TRWAM z episkopatem i kościołem dlatego episkopat odciął się . Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: "Media nie działały w imieniu Kościoła" 06.02.06, 15:29 9111951u napisała: > wybiórcza związała TRWAM z episkopatem i kościołem dlatego episkopat odciął > się . Mozliwe, ze jest tak jak piszesz. Moim zdaniem episkopat powinien to eszystko zignorowac. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mannaznieba4 BISKUPI JUZ NIEDŁUGO BĘDA ODCINAĆ KUPONY 06.02.06, 12:46 jakie emitować będzie ojciec dyrektor tadeusz rydzyk. rydzyk jest zły a gazeta wybiórcza dobra oto paradoksy naszych czasów. ciekawe czy ta opinia ulegnie zmianie jak kaczory otworza archiwa i wszyscy będa mogli zobaczyc tą "heroiczną współpracę" redaktora wybiórczej zbudowanej za pieniądze żydów z new york. harra Odpowiedz Link Zgłoś