mojazuza 06.02.06, 15:03 Ciekawe, czy czuje się teraz zdrową osobą, czy obcą sobie osobą...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: Pokazała się kobieta z przeszczepioną twarzą 06.02.06, 15:06 całe życie będzie łykać tabletki, aby organizm nie odrzucił przeszczepu, to chyba nigdy się nie poczuje zdrowa. Odpowiedz Link Zgłoś
marekmarecki7 [...] 06.02.06, 15:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna.szamana Re: Pokazała się kobieta z przeszczepioną twarzą 06.02.06, 18:26 czy upublicznienie tych zdjec pomoze jej w dalszym zyciu? watpie Odpowiedz Link Zgłoś
haritka Ma szczęście że nie mieszka w III-IV RP. 06.02.06, 15:56 bo u nas to chyba byłoby to niezgodne z naukami toruńskiego koscioła. Odpowiedz Link Zgłoś
dizionario Re: Ma szczęście że nie mieszka w III-IV RP. 06.02.06, 16:53 Zróbmy średnią. 3 i pół! Odpowiedz Link Zgłoś
jkm8 Re: Pokazała się kobieta z przeszczepioną twarzą 06.02.06, 15:11 To na prawde nie wazne. Wazne, ze jej dzieci beda widziec w miare normalna twarz matki, ze jest szansa aby otoczenie nie wytykalo jej i dzieci palcami (szansa jest m. innymi dlatego, ze nie mieszka w Polsce). Odpowiedz Link Zgłoś
minia1000 Re: Pokazała się kobieta z przeszczepioną twarzą 06.02.06, 17:02 niestety masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: Pokazała się kobieta z przeszczepioną twarzą 06.02.06, 15:12 z tego co mówiła jest bardzo zadowolona z przeszczepu. a tabletki łyka się po każdym, ludzie się przyzwyczajają. Odpowiedz Link Zgłoś
sila Re: Pokazała się kobieta z przeszczepioną twarzą 06.02.06, 16:01 Wyglada troche, jak Mr.Bean ;) Sorry, tak mi sie tylko skojarzylo Odpowiedz Link Zgłoś
srul Re: Pokazała się kobieta z przeszczepioną twarzą 06.02.06, 16:32 Będzie żywą ,chodzaca reklama psiej miłości i przyjaźni do człowieka. Jak wiadomo to kochany psiak marki labrador tutbo diesel 4x4 wyszarpał jej w przypływie życzliwości pół twarzy ale oczywiście każdy miłośnik psiaków dobrze wie że chciał dobrze. Zrobił to żeby zademonstrować swoje tkliwe uczucia. Acha byłbym zapomniał ze to czywiście jej wina...jak zwykle w takich przypadkach. a poza tym powinna być dozgonnie wdzieczna psiakowi ze uczynił z niej osobę sławną. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
minia1000 Re: Pokazała się kobieta z przeszczepioną twarzą 06.02.06, 17:03 hahaha. bardzo śmieszne....kretynko (lub kretynie). Odpowiedz Link Zgłoś
drein_19 Troche szkoda Psa ;( 06.02.06, 16:29 Jezeli dobrze pamietam to co pisala wyborcza w naukowej rubryce, to pies probowal ja obudzic. Zdaniem niektorych lekarzy sam szok sprawil ze leki jej nie zabily. Mimo protestow rodziny psa uspiono( tak przewiduje francuskie prawo). Boli mnie to kiedy wciaz slysze w Tv "pogryziona przez psa" zamiast okaleczona itp... Odpowiedz Link Zgłoś
srul Re: Troche szkoda Psa ;( 06.02.06, 16:34 drein_19 napisał: > Jezeli dobrze pamietam to co pisala wyborcza w naukowej rubryce, to pies > probowal ja obudzic. Zdaniem niektorych lekarzy sam szok sprawil ze leki jej > nie zabily. Mimo protestow rodziny psa uspiono( tak przewiduje francuskie > prawo). Boli mnie to kiedy wciaz slysze w Tv "pogryziona przez psa" zamiast > okaleczona itp... HAHAHAHAAHa już jest pierwszy idiota, tego dokładnie sie spodziewałem, ni e pogryziona a okaleczona bo oczywiście piesek chciał ratować!!! HAHAHAHAAHAHA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dianda83 Re: Troche szkoda Psa ;( 06.02.06, 16:40 mowiac szczerze... wygląda normalnie, cudem piękności moze nie jest, ale jak ktoś nie wie ze kobitka pogryziona, pewnie nawet nie pomyśli ze urodzila sie inna. Widziałam poprzone dzieci w stanie piętnastokrotnie gorszym niż obecnie ta pani, czyli taki efekt to naprawdę cud... Odpowiedz Link Zgłoś
dariusz_331 Za rok lub dwa bedzie wygladala normalnie:;-)) 06.02.06, 17:24 To szczytowy sukces wspólczesnej chirurgii Postęp w medycynie nie jest tak szybki jak w elektronice. Jednak rozwój biotechnologii pozwoli za 5-10lat na hodowle tkanek ludzkich i tym samym łatwiejszą rekonstrukcje np twarzy. Aczkolwiek upowszechnienie nastąpi w krajach bogatych i nie dla każdego od 100K$/rocznie.;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
arakell Re: Za rok lub dwa bedzie wygladala normalnie:;-) 06.02.06, 20:49 ale wszystkie osiągnięcia cywilizacji zaczynały jako luskus dla najbogatszych. a teraz są dostępne dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
banicjja Re: Troche szkoda Psa ;( 07.02.06, 16:47 a ty co tak nienawidzisz psow??? straszyla cie nimi mamusia jak byles maly? w 90% przypadkow gdy pies pogryzie czlowieka, wine ponosi czlowiek (niekoniecznie ten pogryziony). a tacy ziejacy nienawiscia do zwierzat ludze sa moim zdaniem zdolni do najgorszego, zarowno do zwierzat jak i innych ludzi. wiekszosc seryjnych mordercow zaczynalo od zwierzat. wiec nie udawaj, ze przejales sie losem tej kobiety i stajesz w jej obronie. po prostu chcesz sie wyladowac. Obrzydliwosc... Odpowiedz Link Zgłoś
krzys111 Re: Troche szkoda Psa ;( 06.02.06, 19:03 oczywiscie jak mozna by przypuszczac inaczej piesek chcial ja obudzic i dlatego prawie ja zagryzl ... sorry TYLKO ...okaleczyl. By poczytac wiecej takich wypowiedzi wystarczy przeniesc sie na forum Zwierzeta, tam pelno wypowiedzi kretynow ktorzy przekonuja ze najlepszym tawarzyszem niemowlaka jest bullteirer, a strach przed agresywnym psem to przesad z ktorym trzeba walczyc szkolac .... ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa Ciemnota a niedouczeni...... 06.02.06, 17:32 Po pierwszych przeszczepach serca też podobnie spekulowano. A to o zmianie charakteru biorcy, to o problemach białego z pobranym sercem od czarnego. Tego podobnym bzdury. Za jakiś czas to ucichnie gdyż najwięcej ciemnoty panuje wśród niedouczonych. Odpowiedz Link Zgłoś
milena.rl I bardzo dobrze. 06.02.06, 17:45 Cieszę się, że chociaż we Francji postęp w medycynie. Ale wiele przaśnych Polaków tego nie zrozumie, będzie obśmiewać. Ponieważ głupota a nie postęp jest dla nich "tradycją", której należy się trzymać. Jakikolwiek rozwój - technologii, medycyny - jest uważany za sprzeniewierzenie się tradycji. Lepiej wydać miliony na "piramidy". Odpowiedz Link Zgłoś
michnischerbeobachter [...] 06.02.06, 18:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
36mayfair Re: Pokazała się kobieta z przeszczepioną twarzą 06.02.06, 18:35 Nie wiem, czy to prawda, ale czytalam, ze ta kobieta nie potrafi rzucic palenia, a wiadomo jak zle sie goja rany palacza. Wielu chirugow plastycznych nie chce palaczy operowac. Dostala wielka szanse i jesli ja zaprzepasci przez palenie, to ... nie wiem jak to okreslic. Moze jest to tak silny nalog, ze nie potrafi go rzucic. Efekt operacji jest naprawde dobry. Wiadomo, ze musi brac leki zapobiegajace odrzuceniu przeszczepu, ale jest to cena, ktora placi za w miare normalny wyglad. Zycze jej powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
srul Re: Czy ma też nowego pieska ? 06.02.06, 20:50 To pytanie kluczowe, nowy piesek to podstawa dla kogos komu poprzedni piesek uczynił tyle dobra a bezduszni ludzie tak źle zrozumieli jego szlachetne intencje. Nowy piesek byłby zaiste zbawiennym rozwiazaniem. jak widać operacja nie dała zadowalajacych rezultatów i twarz pozostawia wiele do życzenia. Nowy piesek wiedziony odwieczną miłościoą do człowieka niewątpliwie dokonałby niezbędnychj korekt za pomącą precyzyjnych ugryzień i szarpnięc sprawnymi szczękami. Dokończyłby to dzieło które rozpoczał jego poprzednik... tak żle zrozumiany. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg RESPEKT PRZED RODZICAMI DAWCZYNI 06.02.06, 19:35 Nie wiem,czy moglbym podjac taka decyzje w obliczu smierci dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
olala84 Re: RESPEKT PRZED RODZICAMI DAWCZYNI 06.02.06, 20:00 Nie mam dzieci i nie umiem się postawić w roli kogoś, kto musi podjąć decyzję czy zgodzić się na pobranie organów czy nie. LAe wydaje mi się, że Zmarłemu nie zrobi to specjalnej różnicy a tym, którzy mają dzięki temu szansę na normalne życie - jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
gentile1 Re: RESPEKT PRZED RODZICAMI DAWCZYNI 06.02.06, 21:16 Kochany psiak, dlaczego go uśpili, on chciał tylko upiększyć swoją panią, co za bezduszność. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: RESPEKT PRZED RODZICAMI DAWCZYNI 07.02.06, 09:39 Tak-jesli chodzi o organy wewnetrzne tez mysle,ze nie mialbym t tym problemow,ale z twarza czy galkami ocznymi to chyba mialbym straszne opory. Odpowiedz Link Zgłoś
j.t-a Re: Pokazała się kobieta z przeszczepioną twarzą 06.02.06, 23:52 te wszystkie Panstwa dowcipasy, jalies takie nie smieszne. O wiele prosciej zadac sobie pytanie, co uczynilibysmy w takiej sytuacji? W koncu nie jeden zyje nie z wlasna twarza. A jednak zyje. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 "Wierzę wyłącznie w informacje zdementowane" ))... 07.02.06, 21:23 Musiała być nieźle 'nawalona', skoro nie czuła ,że piesek odgryza jej twarz... A piesek chyba też 'emocjonalnie niezrównoważony'... Odpowiedz Link Zgłoś
36mayfair Re: Pokazała się kobieta z przeszczepioną twarzą 15.02.06, 17:47 Wyglada wyjatkowo dobrze. Najbardziej nienaturalny jest zadarty nos, ale wiele osob ma gorsze po "zwyklych" operacjach plastycznych. Wlasnie, ona wyglada jakby zbyt mocno naciagnieto jej twarz i za bardzo obcieto nos, a nie przeszczepiono czesc twarzy. Blizny oddzielajace przeszczepiona czesc twarzy od jej wlasnej sa malo widoczne. Widzieliscie jej zdjecie przed wypadkiem? Jesli tak, to podajcie linki. Odpowiedz Link Zgłoś