Dodaj do ulubionych

PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne

17.02.06, 13:53
Na ich miejsce już tworzy własne układy i układziki...
Obserwuj wątek
    • jed67 PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 13:56
      Zmienić.....dawnych na działaczy PiS-u
      • centrolew Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 14:03
        Jak to mawiali starożytni Rosjanie:

Zamienił stryjek siekierkę na kijek!
        • palestrina2005 Zawsze wzorować się na Ruskich 17.02.06, 14:11
          Już w latach 50tych tego w Polsce uczyli.
          Widać pilnie odrabiałeś lekcje.
          • ohmygoodnes i uklady zniesiemy 17.02.06, 14:40
            i na spacer pojdziemy... tak tak jareczku, wszystko dobrze, ale nie wszsytko na
            raz, najpierw umyj raczki, zjedz obiad i potem sie zajmiemy mafiami itp :-)

----
            Satelitarny Przewodnik po Warszawie
            • kiks11 Re: i uklady zniesiemy 17.02.06, 14:44
              i jeszcze kaftanik poluzujemy, ale pod warunkiem, że nie powiesz "oczywistą
              nieprawdą jest"
              • palestrina2005 Komuchy atakują pełnym frontem 17.02.06, 14:51
                Widać strasznie trzęsiecie portkami na tych swoich stołeczkach zdobytych przez
                kolesiowskie układziki.
                • pantanal Kto nie z Jarkiem, ten komuch 17.02.06, 14:53
                  czy arcybiskup Dziwisz także?
                  • rnrr Re: Dziwisz to komuch, a jak nie komuch to liberal 17.02.06, 16:22
                    a fuj okropne. Taka logika leniwego pryka - Jarosława K.
                  • filut69 A jak komuch ale z Jarkiem to nie komuch vide ... 17.02.06, 16:55
                    Jasiński:))) Zaraz powiedzą że Balcerowicz też komuch i Osiatyński i inni .

Ale dla mnie to nie jest zarzut że ktoś był do 1989 r w PZPR a dla hipokrytów
                    pisiorów to obelga. Tak samo jest z homoseksualizmem mnie to nie przeszkadza
                    ale dla partii aktywnie z tą skłonnością walczącej przywódca gej to chyba jakiś
                    problem. Może powinni z nami o tym porozmawiać:) Albo ze swoim moherowym
                    elektoratem?
                • kiks11 Re: Komuchy atakują pełnym frontem 17.02.06, 16:35
                  myślisz schematycznie, a do tego bardzo prostymi schematami wpojonymi przez
                  Edgara i spółkę. Życzę ci, żebyś był(a) takim reformatorem jak ja komuchem, to
                  może nie uda się wam zniszczyć dorobku ostatnich 17 lat, lat które jedni ciężko
                  przepracowali, a inni wyli za władzą tak jak kaczki. Ja pracowałem.
            • idiotyzmy-kacze Pederasta J.Kaczyński mógłby na początek 17.02.06, 15:22
              upublicznić swoją teczkę z IPNu.
              • rosenkrantz666 Czy Kaczyński mieszka na jakiejś innej planecie??? 17.02.06, 16:04
                Kaczka kwacze - z uporem godnym lepszej sprawy - niezmiennie to samo. Każde jego
                przemówienie pełne jest "układów, "korupcji", "kryminalnego lobby'ingu" i tak
                dalej. A potem jest o tym, ze trzeba zwalczać, i że będzie zwalczał, on i tylko
                on, bo wszyscy inni są częścią tych układów. I tak w kółko Macieju.
                (Przeczytajcie np. jego "nad-expose" - cały czas to samo...)

Za niecałe cztery lata będziemy zaś słuchać (z tego samego dzióbka), że rząd był
                dobry, i starał się, ale "układy" mu nie pozwoliły. I dlatego kaczostan, co to
                miał być rajem na ziemi, stał się co najwyżej rowem przy autostradzie Moskwa -
                Berlin.

Zaś w tzw. międzyczasie pies z kulawą nogą nie zajmie się sprawami kraju (nawet
                tymi "korupcyjnymi"), bo jedni będą szukać haków, a inni będą się zastanawiać,
                czy czegoś na nich się nie znajdzie / nie sfabrykuje.... Reszta obywateli zaś
                wyjedzie (młodzi) albo wymrze (mniej młodzi).
            • jola_z_dywit PIS REALIZUJE PROGRAM SANACJI AUTORSTWA SAMOOBRONY 17.02.06, 16:23
              Polegający na lustracji gospodarczej podczas 17 lat grabieży majątku WSZYSTKICH
              Polaków.Mafia gospodarcza o rodowodzie sldowsko platformerskim z elementami
              katalizującymi patologie pookrągło stołowej hucpy a mające swój niechlubny szyld
              od UW i KLD przez część AWS,nie podda się bez walki.
              Nieposłuszeństwo obywatelskie lansowane przez zamieszanego w afery gospodarcze
              Tuska jest tylko jednym z elementów uniemożliwienia ,rozliczeń kryminalnych
              powiązań PO SLD UW KLD AWS.
              • wilmor1 Re: PIS REALIZUJE PROGRAM SANACJI AUTORSTWA SAMOO 17.02.06, 16:45
                jola_z dywit...w tak krótkim tekście, zrobiłas osiem byków!Kto Ci
                dyktuje?...Czy starasz się myśleć?..zapewniam, nie boli! Nie wstyd Ci gadać
                takie bzdury!
                • jola_z_dywit Re: PIS REALIZUJE PROGRAM SANACJI AUTORSTWA SAMOO 17.02.06, 19:38
                  Weź się za siebie specjalisto od byków.
      • fritz.fritz Zniszczenie wszelkiego rodzaju korporacji, jak 17.02.06, 14:04
        np. adwokatow stwazajacych monopole i uniemozliwiajace dynamiczny rozwoj
        uslug, ktore stanowia okolo 70% produktu narodowego i w ten sposob wyrzadzaja
        olbrzymie szkody gospodarcze, powinno stac sie nadrzednym celem tego sejmu.

Najciekawsze jest to, ze przy pomocy paru, niezwykle prostych ustaw, mozna
        nieprawdopodobnie duzo gospodarczo osiagnac.

• kaisy7 Re: Zniszczenie wszelkiego rodzaju korporacji, ja 17.02.06, 14:09
          więc zgłoś ich obywatelskie projekty. aby przeszły potrzeba chyba 100tys.
          podpisać pod każdą sztuką.
          zgłoś, będę tym który się pod nimi podpisze
        • miss.take Re: Zniszczenie wszelkiego rodzaju korporacji, ja 17.02.06, 14:33
          fritz.fritz napisał:

> Najciekawsze jest to, ze przy pomocy paru, niezwykle prostych ustaw, mozna
          > nieprawdopodobnie duzo gospodarczo osiagnac.

Mozna jedna. Nacjonalizacyjna. Mozna wtedy osiagnac niemal tyle co Causescu w
          Rumunii.
          • fritz.fritz Re: Zniszczenie wszelkiego rodzaju korporacji, ja 17.02.06, 15:41
            Przeciez na temat plagi korporacji pisal Puls Biznesu czy Rzeczpospolita.

Czy ty na pewno wiesz co chodzi?
            • eexmd2 Re: Zniszczenie wszelkiego rodzaju korporacji, ja 17.02.06, 17:26
              a czy ty na pewno znasz jej (jego) post i odpowiadasz na niego?

---
              niech zyje kto? niech zyje Jego Kacza Wysokosc!
        • adas313 Re: Zniszczenie wszelkiego rodzaju korporacji, ja 17.02.06, 15:11
          > np. adwokatow stwazajacych monopole i uniemozliwiajace dynamiczny rozwoj
          > uslug, ktore stanowia okolo 70% produktu narodowego

Jeśli tego typu korporacje wytwarzają 70% PKB to znaczy że jest gorzej niż
          bardzo źle.
          • fritz.fritz Re: Zniszczenie wszelkiego rodzaju korporacji, ja 17.02.06, 15:47
            Uslugi tworza okolo 70% BIP.

Korporacjie sa zakladane po to aby nie dopuscic konkurencji w danej branzy a
            wiec nie sa niczym innym jak monopolem wymuszajacym odpowiednio wysokie ceny.

Np. k. adwokackie.

W Polsce pare tysiecy absolwentow prawa nie moze rozpoczac dzialalnosci
            zawodowej poniewaz nie mogli sie "zalapac".

A teraz porownaj uslugi adwokatow w Polsce z innymi krajami Uni. W uni na
            jednego adwokata przypada miedzy okolo 400 a 1500 osob a w Polsce okolo 7000!

To znaczy sie, ze przecietny Polak praktycznie nie ma szans na adwokata miedzy
            innymi z powodu cen, jakich zadaja.

Przed tym wlasnie spadkiem cen, konkurencyjnoscia, bronia sie korporacje.
            • adas313 Re: Zniszczenie wszelkiego rodzaju korporacji, ja 17.02.06, 15:48
              > Uslugi tworza okolo 70% BIP.

A ile z nich to usługi korporacji (pytam z ciekawości)?

Walka z korporacjami zła nie jest, ale niezależnie od tego może zainwestować w
              technologie i innowacje?
              To jest dopiero źródło dochodu!
              • eexmd2 Re: Zniszczenie wszelkiego rodzaju korporacji, ja 17.02.06, 17:28
                do zmneijszenia wszechwladzy rad adwokackich, lekarskich i sedziowskich cba i
                nowy kodeks karny wcale nie jest potrzebny

----
              • fritz.fritz Re: Zniszczenie wszelkiego rodzaju korporacji, ja 17.02.06, 17:32
                adas313 napisał:

> > Uslugi tworza okolo 70% BIP.
                >
                > A ile z nich to usługi korporacji (pytam z ciekawości)?

W tej chwili jest chyba okolo 25 korporacji, np. architektektow, prawnikow,
                chyba wykonuwujacych instalacje elektryczne i itd.

Powstaje nowa lekarzy.

Musisz poszukac.
                >
                > Walka z korporacjami zła nie jest, ale niezależnie od tego może zainwestować w
                > technologie i innowacje?

To nie jest alternatywa. To jest zupelnie co innego. Korporacje hamuja
                dynamike. Inwestycje sa hamowane czesto przez inne korparacje, nazywane...
                zwiazkami zawodowymi :).

> To jest dopiero źródło dochodu!
                • adas313 Re: Zniszczenie wszelkiego rodzaju korporacji, ja 17.02.06, 23:08
                  > To nie jest alternatywa. To jest zupelnie co innego. Korporacje hamuja
                  > dynamike. Inwestycje sa hamowane czesto przez inne korparacje, nazywane...
                  > zwiazkami zawodowymi :).

Pełna zgoda.
                  Ale postawienie na innowacje to też konieczność.
                  Ile kasy w tym roku przewidziano dodatkowo na politechniki (i to na najbardziej
                  "topowe" kierunki, a nie "zarządzanie i marketing" czy "socjologia")?
        • sajjitarius Re: Zniszczenie wszelkiego rodzaju korporacji, ja 17.02.06, 15:39
          OK. Moze tak konkretnie...co konretnie mozna osiagnac w gospodarce, przy pomocy
          jakich prostych ustaw...odwagi, nie krepuj sie...skoro te ustawy takie proste,
          podziel sie z nami swymi myslami...i przedstaw nam jak te ustawy przetlumacza
          sie na osiagniecia...konkretnie, z wyliczeniami...
          • fritz.fritz Re: Zniszczenie wszelkiego rodzaju korporacji, ja 17.02.06, 15:51
            Zobacz powyzej.

Chodzi po prostu o dopuszczenie dzialania mechanizmow wolnego rynku.

Swietnym przykladem sa ceny za ... rozmowy telefoniczne.

Jak dlugo TP mial monopol, nic sie nie dzialo. Obejrzyj sobie zmiany cen w
            ciagu ostatnich paru lat wlasnie w wyniku zlamania tego monopolu.

Korporacje wprowadzaja monopol wbrew elementarnym interesom absolwentow szkol,
            ktorzy ciezko pracowali na zdobycie wyksztalcenia i teraz nie dopuszczani do
            wykonywania zawodu z powodu przepisow korporacyjnych.

• rosenkrantz666 Re: Zniszczenie wszelkiego rodzaju korporacji, ja 17.02.06, 16:07
              > Chodzi po prostu o dopuszczenie dzialania mechanizmow wolnego rynku.

Ty fritz liberałem przerzydłym zostałeś? Czy to zmiana poglądów? Czy tylko PiS
              już nie płaci, więc próbujesz sił na wolnym rynku? Jeszcze chwila, a zaczniesz
              optować za podatkiem liniowym.....
              • xpander Re: Zniszczenie wszelkiego rodzaju korporacji, ja 17.02.06, 17:00
                Przestalem cokolwiek rozumiec. Fritz zostal liberalem:O!!!!
              • eexmd2 Re: Zniszczenie wszelkiego rodzaju korporacji, ja 17.02.06, 17:32
                rosenkrantz666 napisał:

> > Chodzi po prostu o dopuszczenie dzialania mechanizmow wolnego rynku.
                > Ty fritz liberałem przerzydłym zostałeś? Czy to zmiana poglądów? Czy tylko PiS
                > już nie płaci, więc próbujesz sił na wolnym rynku? Jeszcze chwila, a zaczniesz
                > optować za podatkiem liniowym.....

wlasnie mnie to tez zaskoczylo
                fryc zaplutym karlem liberalizmu?
                a gdzie solidaryzm, gdzie upanstwowienie bankow, pzu, orlenu, wstrzymanie
                prywatyzacji kopaln i elektrowni, renacjonalizacja hut i pegenige, becikowe,
                pogonienie burzujow i nomenklatury, gdzie polski koncern finansowy (pko, pp i
                pzu) i tyle innych zdobyczy socjalizmu gloszonych ale i wdrazanych w zycie z
                sukcesem przez pis?
                oj frycu, przez takie gadki to lodowka sie oproznia

-
              • fritz.fritz Re: Zniszczenie wszelkiego rodzaju korporacji, ja 17.02.06, 17:35
                rosenkrantz666 napisał:

> > Chodzi po prostu o dopuszczenie dzialania mechanizmow wolnego rynku.
                >
                > Ty fritz liberałem przerzydłym zostałeś? Czy to zmiana poglądów? Czy tylko PiS
                > już nie płaci, więc próbujesz sił na wolnym rynku? Jeszcze chwila, a zaczniesz
                > optować za podatkiem liniowym.....

Liberalizm w sensie PO jest czyms innym i jest absolutna utopia, wczesnym
                kapitalizmem, nie istniejacym nigdzie na swiecie. Liberalem w sensie
                prowadzenia dzialalnosci gospodarczej zawsze bylem.

Mam wrazenie, ze pod liberalizmem rozumiesz rowniez cos innego, niz to PO
                rozumie.

• xpander Re: Zniszczenie wszelkiego rodzaju korporacji, ja 17.02.06, 17:45
                  Hehehe...PO daleko do pelnego liberalizmu
                • miss.take Re: Zniszczenie wszelkiego rodzaju korporacji, ja 17.02.06, 21:56
                  fritz.fritz napisał:

> Liberalizm w sensie PO jest czyms innym i jest absolutna utopia, wczesnym
                  > kapitalizmem, nie istniejacym nigdzie na swiecie.

Fritz chyba ci sie PO polmylila z UPR.

> Mam wrazenie, ze pod liberalizmem rozumiesz rowniez cos innego, niz to PO
                  > rozumie.

Mam wrazenie, ze ty nie wiesz nic o PO, klepiesz jedynie co splynie z ust Jarka
                  i slesz dalej w swiat bez glebszej refleksji.
      • a.k.traper Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 15:12
        a skąd oni tych dziesięciu sprawiedliwych i uczciwych wezmą, z samoobrony?
    • oiva PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 13:56
      zniszczy stary układ, ale bardzo szybko zbuduje nowy, swój własny, tak samo
      skorumpowany i patologiczny, a czerwoną zarazę zamieni na czarną. taka jest
      prawda.
      • palestrina2005 Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 14:12
        Dobrze że chociaż zniszczy stary.
        Noiwy nie może być tak zły jak ten przeżarty korupcją komunistyczny kolesiowski
        uklad.
        • kaisy7 Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 14:15
          a dlaczego nie może? co to tylko czerwone robactwo przeżarte jest chorobą
          lepkich rąk ? zdziwisz się jak bardzo się mylisz
          • palestrina2005 Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 14:26
            Głównie czerwone robactwo - no i mafiozi w dresach po zawodówkach.

To dwie najgorsze grupy
            • mirek800 Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 14:34
              "...a poczynach ich, bedziemy osadzac". Jakos to tak bylo.
            • ar.co Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 14:34
              Wiele się nie zmieni. Kolesie po zawodówce zostaną (w końcu mięso armatnie
              potrzebne jest każdej władzy), tyle żen "stolik brydżowy" zaczyna powoli
              zastępować "przenośny ołtarzyk".
            • kiks11 Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 14:46
              masz rację, pozostając z nadzieją, że mówisz o chłopcach z SO
            • winiary2 Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 15:17
              Niestety, któryś z kolegów ma rację mówiąc jak bardzo się zdziwisz. Najgorsze co
              jest to patologia wśród "białych kołnierzyków". Są to ludzie piastujące wysokie
              stanowiska, którz uśmiechają się do nas. Jednocześnie żerują na nas,
              wykorzystują swoją władzę nie do czynienia dobra dla swoich wyborców, a jedynie
              dla własnych korzyści. Jak nie wierzysz, to popatrz na niektóre nagłówki gazet.
              Wiesz czym się różni chęć bycia senatorem w USA, a bycia senatorem w Polsce?
              Tam ludzie starający się o te stanowisko mają wszystko oprócz władzy. I dlatego
              chcą ją jak najdłużej utrzymać zadowalając wyborców. U nas jest inaczej.
              Przyszli senatorowie nie mają nic, i dlatego starają się zdobyć władzę aby
              zdobyć jak najwięcej. Skutek taki, że wchodza po plecach wyborców a potem ich
              olewają. Mają już wszystko. A potem gdy już się napasą,określamy ich po imieniu:
              upasione polityczne świnie.
              • kaisy7 Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 15:36
                dobrze powiedziane winiary2
                pzdr
      • tales1 Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 16:05
        • zgodnik1 Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 17:40
          tales1... przcież wtedy zniszczy siebie!.. tak im żle życzysz..baranie!
      • tales1 POPARCIE DLA PIS WZRASTA, WIĘC CIENIASOM SPADA! 17.02.06, 16:06
        • zgodnik1 Re: POPARCIE DLA PIS WZRASTA, WIĘC CIENIASOM SPAD 17.02.06, 17:42
          ty chyba wirzysz w kaszpirowskiego!.. on liczy 1..2..3...4..a PIS-owi
          rośnie!..ale gula!
    • dsl hmm... 17.02.06, 13:56
      "W ciągu tych 17 lat tej polityki nie było, były natomiast różnego rodzaju
      naciski, które z tych decyzji wynikały"

Rozumiem, ze 20 mln na swiatynie to nie jest przejaw zadnego nacisku tylko
      wyraz przemyslanej polityki gospodarczej?

• ar.co Re: hmm... 17.02.06, 14:35
        Aha. W zamian nad naszą gospodarką będzie czuwać Opatrzność. Do ut des...
    • krzysztof_lodz ... i zastąpi je swoimi układami 17.02.06, 13:56
    • rudex1 PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 13:58
      Z zachowania PiS wynika, że sam tworzy układy lobbystyczne i kryminalne.
      Niech kręci pałę na siebie.
      • palestrina2005 Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 14:14
        Pożyjemy - zobaczymy.
        Na razie życze im rozwalenia ukladów postkomuny.
    • jas Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 14:00
      Zaczyna mnie wk....wiac obsejsja Kaczora. Jego przewmowa z Sejmie pelna
      nienawisci, plotek, insynuacji. Jakby slyszal Goebelsa! NIE ZYCZE SOBIE ABY
      KACZOR PRZEKRESLAC WSZYSTKO CO W TYM KRAJU STALO SIE PO 89 ROKU. sKORO JEST TAK
      ZLE TO CZEMU NIE WROCIC DO STANU SPRZED 89. JAREK- TWOJE WYPOCINY W SEJMIE BRZMI
      NICZYM KLASYCZNA PRZEMOWA i SEKRETARZA KC PZPR. BELKOT BEZ FAKTOW. OBSESJA,
      ZAGORZENIE, IMPERIALIZM,WSZEDZIE WROGOWIE, SPISKI. ZENADA. CZLOWIEK INTELIGENTY
      NA OGOL WYPOWIDA SIE JAK MA COS ISTOTNEGO DO POWIEDZENIA. WIEC MILCZ KOPIO
      BACKUPOWA SWEGO BRATA.
      • palestrina2005 Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 14:15
        Ciekawe że najwięcej do PZPR porównują PiS postkomuniści.
        Skąd u nich nagle taka troska o wolność.

Dlaczegow latach 80tych siedzieli pod butem i nie walczyli o tę wolność.
        • ozcunt2 Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 14:32
          nigdy nie byłem postkomunistą i zawsze uważałem, że obok leppera są najgorszą
          zmorą Polski. Do czasu gdy do władzy doszły kaczki. Jeszcze nikt w tak krótkim
          czasie nie zrobił tak wiele by zantagonizować społeczeństwo. A krasomówstwem
          Kaczka pierwsza i marcinkiewicz dorównują samemu millerowi
        • eexmd2 Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 17:38
          palestrina2005 napisał:
          > Ciekawe że najwięcej do PZPR porównują PiS postkomuniści.
          > Skąd u nich nagle taka troska o wolność.
          > Dlaczegow latach 80tych siedzieli pod butem i nie walczyli o tę wolność.

no, kryze,jasinski i ziobro to sie nawalczyli
          podobno ze starym dornem caly czas rwe sluchali

btw wolnosc nie dla poskomuchow co nie? zreszta i prawa obywatelskie tez nie
          dla nich (np gloszone publicznie przez kaczynskiego ze czlonkowie sld nie moga
          wygrywac konkursow w sluzbie publicznej) chyba ze sie zapisali do pisu jak tow
          jasinski?

----
      • kiks11 mylisz się, to LK jest backup-em JK 17.02.06, 14:48
    • gruetzi Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 14:02
      W sumie to niech zniszczy, tamta sitwa juz sie oblowila. Jestem zdecydowanie za
      katolickim podzialem dobr, kolej na nastepnych. Potem przyjdzie nastepna sitwa
      i znowu zniszczy. Nie zeby to bylo takie oryginalne, kiedys pisal o tym
      proroczo Lysiak, ze 30 lat temu. Zreszta to, ze PiS, Kon Ktory Mowi oraz p.
      Andrzej beda niszczyc wie kazdy osesek, pora na jakies plany nowych konstrukcji.
      • adas313 Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 15:13
        > katolickim podzialem dobr,

A jaki to jest?
        Św. Paweł pisał coś w stylu "kto nie pracuje, ten niech nie je!".
        Nie pamiętam w którym liście.
    • rogerja Kadry sa najwazniejsze....W.I.Lenin 17.02.06, 14:05
      W tych ukladach oczywiscie. hehehe
      • palestrina2005 Re: Kadry sa najwazniejsze....W.I.Lenin 17.02.06, 14:13
        Towarzysz przejawia głęboką wiedzę jedynie słusznego Ustroju.
        Dobrze tam w ZSRR Towarzysza wyuczyli.
        • oleksander2 Re: Kadry sa najwazniejsze....W.I.Lenin 17.02.06, 14:17
          Wiedzy nie należy się wstydzić!

palestrina2005 napisał:

> Towarzysz przejawia głęboką wiedzę jedynie słusznego Ustroju.
          > Dobrze tam w ZSRR Towarzysza wyuczyli.
        • adam.2x J. Kaczynski - milosnik Stalina 17.02.06, 14:22

"...Kaczyński zapowiada, że wszystkich startujących dokładnie zweryfikuje. -
          Zasada Stalina ''Ufaj, ale sprawdzaj'' musi tu być stosowana - podkreśla...."

Cytat do sprawdzenia:
          gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,52981,3152497.html
          To sprawdzanie kosztowalo ponad 30 millionow istnien ludzkich. Zaprawde godny
          bohater Pana Jaroslawa.

• palestrina2005 Kolejny Towarzysz... 17.02.06, 14:25
            dobrze wyszkolony w ZSRR, dużo wiedzący o Stalinie.
            • adam.2x Dobrze znac historie niezaleznie ...... 17.02.06, 14:34
              palestrina2005 napisał:

> dobrze wyszkolony w ZSRR, dużo wiedzący o Stalinie.
              -----------
              ..... gdzie sie jej uczylo.
              Sa cztery kategorie ludzi:
              1. Wybitni - ucza sie na bledach innych
              2. Przecietni - ucza sie na swoich bledach
              3. Glupi - wcale sie nie ucza
              4. Ponizej kat 3. - co nazywaja wszystkich "Towarzysz"

• palestrina2005 Re: Dobrze znac historie niezaleznie ...... 17.02.06, 15:06
                Ale Towarzysz uczony....
                Szkoda że Towarzysza wkrótce wywala z lukratywnej posadki.
                • eexmd2 Re: Dobrze znac historie niezaleznie ...... 17.02.06, 16:41
                  ale gosciu monotematyczny jestes...
                  kto krytykuje jarka k i jego paranoje, znaczy komuch, towarzysz i nomenklatura
                  na lewej posadce
                  a kto jeszcze uzywa jakis argumentow to juz wywrotowy element szkolony przez
                  wiadome sluzby komunistyczne

jakbym mial taka glowe jak ty to bym na niej siedzial

ps pis mnie z zadnej posadki nie zwolni, nomenklatura nie bylem i na
                  szkoleniach w moskwie tez nie bylem

--
            • pantanal Czyzby Jarek Kaczynski byl Towarzyszem? 17.02.06, 14:45
              bo to On powolal sie na Stalina. W telewizorze pokazywali...
            • adas313 Re: Kolejny Towarzysz... 17.02.06, 15:14
              > dużo wiedzący o Stalinie.

Ciekawe skąd Jarek tyle wie o Stalinie...
          • rsrh Ponad 100 mln gwoli prawdy!Ale był także + 17.02.06, 15:01
            Zabijał masowo "swoich" - niestety nie wszystkich !!!
            • adam.2x Re: Ponad 100 mln gwoli prawdy!Ale był także + 17.02.06, 15:12

rsrh napisał:

> Zabijał masowo "swoich" - niestety nie wszystkich !!!
              -----------------------
              ... niektorzy mowia "mozg staje". Polecam wiecej studiow historii. Chocby z
              tego muzeum:
              polskaludowa.com/wydarzenia/Fieldorf.htm
    • kaisy7 Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 14:08
      a potem przyjdą nowi czerwoni i zarządzą dekaczoryzację. i tak w koło macieju,
      chlewik ma się w najlepsze.
      • palestrina2005 Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 14:15
        No niestety tak może być...
    • palestrina2005 Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 14:10
      Koniec z SLD:
      1. Aleksander "Magister" Kwaśniewski
      2. Włodzimierz "Pomyliły mie się oświadczenia" Cimoszewicz
      3. Leszek "Prawdziwy Mężczyzna" Miller
      4. Aleksandra Jakubowska "lub czasopisma"
      5. Ryszard "Komunistyczny obrońca wolności" Kalisz
      6. Wojciech "Zmieniamy się i nie mozemy się zminić" Olej...czak.
      itd. itp.
      Wszystkie chore układy zostaną raz na zawsze pogrzebane.
      • pantanal A znasz piosenkę o wójcie? 17.02.06, 14:14
        albo ostatnia zwrotkę "Murów"?
      • oleksander2 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 14:21
        palestrina2005 napisał:

> Koniec z SLD:
        > 1. Aleksander "Magister" Kwaśniewski
        > 2. Włodzimierz "Pomyliły mie się oświadczenia" Cimoszewicz
        > 3. Leszek "Prawdziwy Mężczyzna" Miller
        > 4. Aleksandra Jakubowska "lub czasopisma"
        > 5. Ryszard "Komunistyczny obrońca wolności" Kalisz
        > 6. Wojciech "Zmieniamy się i nie mozemy się zminić" Olej...czak.
        > itd. itp.
        > Wszystkie chore układy zostaną raz na zawsze pogrzebane.

Zastapią je nowe układy z faszystowskiego nadania kaczorów.
        • palestrina2005 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 14:23
          Znowu socjotechnika.

Bez przesady jak możesz Kaczyńskich porównywać do faszystów.
          Czy szerzą antysemityzm - nic mi o tym nie wiadomo.
          Czy zakładają obozy koncentracyjne - też nic o tym nie wiem.

Napisanie "faszyści" o PiSie to obelga, nie majaca żadnych podstaw za którą
          mogliby Cię pozwać do sądu i wygraliby.
          • zegrz Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 14:33
            Faszyzm to nie jest antysemityzm i obozy koncentracyjne. Faszyzm to "jeden
            naród, jeden kraj, jeden wódz". To narzucanie swoich "jedynie słusznych "
            poglądów innym, to deptanie demokracji i pluralizmu. To nieomylność jedynego
            przywódcy. To "tylko nasza sprawa jest słuszna i sprawiedliwa". Podobnie
            zresztą działa komunizm. I inne dyktatury.
            Reszta to tylko skutki uboczne.
            • palestrina2005 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 14:54
              Czyli wg Ciebie komunizm jest faszyzmem ?
              Bo się pogubiłem w tym Twoim wywodzie...
              • zegrz Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 15:25
                Nic takiego nie zauwazyłem. Po prostu mają podobne metody działania.
                Nieco inne są cele. W komuniźmie - dykatatura proletariatu (pod przewodem
                partii), w faszyźmie - dyktaura jednego, wybranego , narodu (pod przewodem
                partii).
                • autochton Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 15:28
                  > w faszyźmie - dyktaura jednego, wybranego , narodu (pod przewodem
                  > partii).

a jaka jest definicja narodu i prawdziwego Polaka wg. PIS'u?
                • palestrina2005 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 15:34
                  A czy w ideologii PiSu jest dyktat Polaków na mniejszościami narodowymi?
                  Nie wydaje mi się.
                  Chyba że coś przeoczyłem ...
                  • eexmd2 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 16:50
                    w ideologii pisu jest za to dyktat Prawdziwych Polakow nad wszystkimi innymi,
                    tj majacymi inne poglady, zeby wymienic tylko liberalow, komuchow, libertynow,
                    libertynistow, zydokomune, zydow, masonow, cyklistow, nomenklature, rozowych i
                    mase innych podludzi

----
                    wg jaroslawa kaczynskiego czlonkowie pzpr dziela sie na dobrych (obecnie w pis)
                    i zlych (wszystkich innych)

a gadzinowski slusznie zauwazyl ze pzpr byla partia bardzo kadrotworcza, do
                    dzis chetnie do tych kadr siega...
          • cetriolo I tylko jedno sie PiSiorom pomylilo 17.02.06, 14:34
            powiedzialbym, ze korupcja, uklady kryminalne i lobbing to nie domena sluzb
            specjalnych lecz WLADZY. W pogoni za kroliczkiem Jarek nie zauwazyl ze
            kroliczkiem sa teraz on i jego koledzy.
            • eexmd2 Re: I tylko jedno sie PiSiorom pomylilo 17.02.06, 16:53
              jarek jest paranoikiem i otacza sie tylko paranoikami (wassermann, ziobro),
              domoroslymi robespierrami (kaminski, dorn) lub oportunistami (kryze, jasinski,
              gosiewski)

sposrod nich najbardziej boje sie robespierrow
              nikt tak pieknie nie umie niszczyc wszystkiego wokol w imie wyzszych racji i
              nikt tak pieknie nie zna sie na niczym...

--
          • ar.co Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 14:38
            Ani antysemityzm, ani obozy koncentracyjne nie są conditiones sine quae non
            faszyzmu - podobnie jak ich obecność nie wskazuje, że mamy z nim do czynienia.
            • palestrina2005 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 14:56
              No to daj definicje faszyzmu z jakiejś książki i zobacz jak się w nią wpisuje
              PiS.
              Bo wg mnie raczej się nie wpisuje.
              Równie dobrze można powiedzieć że Bush to faszysta.
              Antyglobaliści to np. wszystkich przywódców nazywają faszystami.
              A więc chyba przesadzacie.
              • xpander Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 17:16
                Faszyzm (wł. fascismo, od fascio - wiązka, związek) - doktryna polityczna wyrosła ze sprzeciwu wobec demokracji parlamentarnej, głosząca kult narodu bądź państwa, silne przywództwo oraz solidaryzm społeczny. Faszyzm podkreślał niechęć wobec zarówno liberalizmu, jak i komunizmu.

Wpisuje sie DOSKONALE
                • eexmd2 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 17:21
                  i dodaj do tego dorna opisujacego samego siebie jako 'demokrate
                  nieortodoksyjnego', prywatna policje polityczna w postaci cba bez kontroli
                  parlamentarnej, symbioze rzadu z integrystycznym nurtem w kosciele no i
                  powszechen w pisie przekonanie o wlasnej wyzszosci i paranoje przynajmniej
                  czesci jego wierchuszki

a z weselszej strony: fajny jest nowy minister transportu co chce budowac kutry
                  za pieniadze z parkingow
                  i fajny jest minister rolnictwa co zadeklarowal ze kazdemu w potrzebie chetnie
                  samochod pozyczy

----
          • oleksander2 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 14:44
            Antysemityzm i obozy koncentracyjne nie są jedynym wyznacznikiem faszyzmu, inne
            formacje także sie tym mogą "poszczycić". Ale:
            - kult wodza
            - przejęcie całej władzy
            - negowanie innych pogladów niż własne
            - obsesyjna nienawiść
            • palestrina2005 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 15:02
              - Kult wodza - czyli Piłsudski był faszystą.
              - Przejęcie całej władzy - czyli w demokracjach z systemem dwupartyjnym gdy
              jedna partia ma ponad 50% w parlamencie i jednocześnie wygrywa wybory
              prezydenckie (co często zdarza się np. w USA i wielu krajach europejskich) mamy
              faszyzm.
              - negowanie poglądów innych niż własne - to cecha większości polityków i partii
              w Polsce - a więc wszystkie są faszystowskie
              - obsesyjna nienawiść - Tusk "plujący żółcią po wyborach" (głosowałem na
              niego), Lepper krzyczący i oskarżający, SLDowcy zwalczający z nienawiścią
              Kościół, Cimoszewicz z pogardą mówiący o sikających pieskach - wszyscy są wg
              Ciebie faszystami.
              Wygląda, biorąc pod uwagę np. co się dzieje na polskich drogach, w autobusach,
              na codzień w pracy, że jakieś 90% ludzi to faszyści.
              • kdziolak Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 15:33
                Twoja wypowiedz niezaleznie od merytorycznej (srednio) zawartosci uraga
                logicznemu mysleniu w sposob oczywisty. Zgodnie z twoja logika:

Faszysta jest czlowiekiem,
                Ty jestes czlowiekiem, a wiec
                Ty jestes faszysta.

Znajdz blad logiczny, po czym sprobuj odnalezc jego slady w twojej wypowiedzi.
                • palestrina2005 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 15:38
                  To nie jest moja logika.
                  Wykazałem w tym poście bezsens logiki mojego przedmówcy.

Bo wg definicji którą napisał możnaby 90% Polaków zakwalifikowac jako faszystów.
                  To jest własnie bezsens logiki niektórych lewicowców rzucających na lewo i
                  prawo słowem "faszysta".
                  Dla mnie słowo "faszysta " powinno być zarezerwowane dla skrajnych przypadków
                  takich jak np. "Młodzież Wszechpolska".
                  • kdziolak Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 15:53
                    palestrina2005 napisał:

> To nie jest moja logika.
                    > Wykazałem w tym poście bezsens logiki mojego przedmówcy.
                    >
                    > Bo wg definicji którą napisał możnaby 90% Polaków zakwalifikowac jako faszystów

No wlasnie o to zakwalifikowanie mi chodzi. W jaki sposob zakwalifikowac?
                    Uzywajac specyficznej logiki, ktora przedstawiles w poprzednim poscie? Zgodnie z
                    twoja metoda kwalifikowania dokladnie 100% ludzi ma sklonnosci faszystowskie
                    (patrz wczesniej przedstawiony przyklad). A wogole po co ja to pisze?! Nie
                    sadzilem, ze kiedys zaczne sie przedrzezniac z nawiedzonym fanatykiem na forum
                    gazety. Jest 16, wiec pewnie juz wyrobiles dniowke, spocznij !! ;-)
            • kiks11 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 15:24
              + ksenofobizm, zakłamanie, tworzenie państwa solidarnego, tworzenie rasy panów
              = członków pisu
              • palestrina2005 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 15:33
                rasa Panów i PiS - chyba przesadzacie Towarzyszu.
                • kiks11 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 16:37
                  głupi(a) jestes patrz mój wpis wyżej na twoje wycie i pojekiwania tropicielu
                  komuchów.
                  • palestrina2005 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 16:42
                    A komuniści coraz bardziej wkurzeni...
                    • kiks11 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 16:47
                      przykre,, że sa ludzie nie uznający racji innych i nie rozumiejący, że myślący
                      inaczej niż pisowska doktryna wiary nie muszą być komuchami. Cóż może bycie
                      liberałem jest jeszcze cięższym przestępstwem przeciwko narodowi w beretach,
                      więc przyznaję się jestem liberałem. Mało jestem z tego dumny, bo wiem, że mam
                      wolną wolę i prawo wyboru.
                      • eexmd2 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 16:56
                        jakiez to musi byc piekne widziec swiat w taki sposob: kto sie sprzeciwia i ma
                        inne poglady ten komuch i na stos z nim

albo nie, moze na razie niech tylko nosza na rekawach czerwone gwiazdy??

---

• autochton Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 15:01
            > Znowu socjotechnika.
            Jaka socjotechnika? Poniżej definicja:
            "Faszyzm (wł. fascismo, od fascio - wiązka, związek) - doktryna polityczna wyrosła ze sprzeciwu wobec demokracji parlamentarnej, głosząca kult narodu bądź państwa, silne przywództwo oraz solidaryzm społeczny. Faszyzm podkreślał niechęć wobec zarówno liberalizmu, jak i komunizmu."

Coś się nie zgadza?
            • palestrina2005 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 15:04
              Więc jak do tego pasuje PiS.
              Nie mamy dyktatury - mamy demokrację parlamentarną.
              To że jedna partia rządzi - w USA jest to samo - republikanie mają większośc i
              prezydenta. czy republikanie to faszyści ?????
              • autochton Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 15:19
                Po pierwsze definicja mówi o doktrynie, a nie formie sprawowania władzy. To o czym piszesz to totalitaryzm i tego faktycznie (jeszcze) nie ma.
                Po drugie warto zauważyć, że powstają właśnie instytucje państwowe na drodze całkowicie niedemokratycznej - np. CBA. Władze będą wybierane przez jednego człowieka z PIS'u (Mariusza Kamińskiego). Poseł Gosiewski ostro sktrykował pomysł, aby to parlament decydował w tej sprawie.
                W krajach anglosaskich jest zupełnie inna ordynacja (większościowa), która premiuje system dwupartyjny. Niemniej jednak znakomicie funkcjonują organy kontrolne i trójpodział władzy, a prezydentowi do głowy nie przychodzą pomysły o tworzeniu CIA czy FBI z własnego nadania.
                • eexmd2 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 17:00
                  w zasadzie to nurtuje mnie takie pytanie
                  cba ma w ogromnej mierze powielac i dublowac kompetencje niku
                  gdy wybitny organizator i przywodca kaczynski byl szefem niku, czemu nie
                  uczynil z niej instytucji sprawnej i skutecznej?
                  i czemu teraz nie chce jej reformowac gdy maja pelnie wladzy i swoich ludzi
                  wszedzie?
                  i dlaczego cba ma byc poza wszelka parlamentarna kontrola?
                  skoro pis jest tak swiety to czemu sie boi mechanizmow regulacji?
                  gdzie tu miejsce na demokracje?

--
          • adas313 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 15:18
            > Bez przesady jak możesz Kaczyńskich porównywać do faszystów.
            > Czy szerzą antysemityzm - nic mi o tym nie wiadomo.
            > Czy zakładają obozy koncentracyjne - też nic o tym nie wiem.

Faszyści też tego nie robili.
            Zajmowali się tym naziści.

Zresztą bezmyślne mylenie tych określeń jest cechą typową dla sowieckiej propagandy.

> Napisanie "faszyści" o PiSie to obelga, nie majaca żadnych podstaw

Za Wikipedią:
            "Najważniejszym dobrem w państwie faszystowskim jest wspólnota, to znaczy naród
            (rozumiany jako ogół obywateli państwa) lub grupa etniczna rozumiana jako
            tożsama z narodem. Prawa jednostki są podporządkowane prawom narodu, który
            zyskuje tym samym realną osobowość, nie tylko jako pojęcie abstrakcyjne. Każde
            działanie dla jej dobra i na jej korzyść jest działaniem moralnie
            usprawiedliwionym. Jest to przede wszystkim zasada wodzostwa"

Trochę jakby PiSowskie (a przynajmnie LPRowskie), prawda?
            • palestrina2005 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 15:28
              bardziej LPRowskie niż PiSowskie.

A jeśli chodzi o dalszą część definicji to państwa UE zwiększjące podatki i
              mówiące o państwie socjalnym i obsesyjnie chroniące swój wewnętrzny rynek to wg
              tej definicji faszyzm.
              • eexmd2 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 17:05
                bardziej lprowskie?
                a pisowskie plany cenzury, promowania jedynie slusznej bogoojczyznainej sztuki
                i wersji historii ku pokrzepieniu serc, wycieranie geby 'solidaryzmem'
                vel 'solidarnoscia' walka z myslacymi inaczej, koronacja Jego Kaczej Wysokosci,
                proba zakazywania krytyki rzadu opozycji (lepperwoi i giertychowi juz zamkneli
                geby ale nie na dlugo), proba wyznaczanai innym partiom kogo moga na jakie
                stanowisko wysunac, zmienianie ustaw i naginanie konstytucji zeby tylko przejac
                wladze i usunac niewygodnych ludzi, kwitowanie kazda krytke slowami ze 'to
                ludzie starego ukladu', i ze musza miec cos za uszami, symbioza panstwa z
                najbardziej integrystycznym nurtem w kosciele, to MALO??

---
                • xpander Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 17:21
                  Dyskutujesz chyba z nowym pracownikiem sztabu. Kolejny piszacy bzdury za pieniadze...
                  • eexmd2 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 17:25
                    chyba jednak nie bo ten przynajmniej probuje podjac polemike (fakt ze zawsze
                    pisze to samo)

platni forumowicze raczej nie dyskutuja tylko wklejaja swoje posty wszedzie na
                    zasadzie pier.nac i pojsc dalej: kto przeczyta i mu wystarczy samo szczytne
                    haslo z postu to prawie juz przekonany, a na tych co chca dyskutowac i wysuwaja
                    argumenty szkoda czasu i atlasu, a zreszta tacy od dyskutowania to i tak
                    wiadomo element

---
                    • xpander Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 17:48
                      Moze i masz racje.
                      Ale nie pasuje mi w tym co piszesz jedno- to, ze chwali sie w co drugim poscie, ze glosowal na PO i Tuska, a opluwa ich co chwile ( i pisze, ze Tusk pluje zolcia etc). Do tej pory taka byla taktyka platnych krzykaczy:)
        • rsrh Olek 2 powinien poczytaz Art 226 KK.Myśli że jest 17.02.06, 15:02
          "anonimowy" - to sie zdziwi!!!
      • s-w-z Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 14:33
        Nauczyli Cię walczyć z "komuną", perfekcyjnie opanowałaś szablon. Wydaje się że
        ta "wiedza" zablokowała Ci możliwość samodzielnego myślenia.
      • cetriolo "Republika kolesi" to nie konkretne osoby tylko... 17.02.06, 14:36
        system, sposob sprawowania wladzy. Republika kolesi nazwalbym rowniez PiS: kto
        nie z nami ten zly, raczka raczke myje idp itd
        • tales1 ...SLD, PD, część PO, media, WSI i wątpliwy biznes 17.02.06, 14:51
    • mosessex Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 14:14
      brawo tak trzymać PLUS ZABRAĆ SIĘ NAJPIERW ZA MAFIĘ PRAWNICZĄ W POLSCE!!
      TA MAFIA PRAWNICZA UCZESTNICZY
    • wisnia salonik masonów już podskakuje 17.02.06, 14:17

• kwiecien45 Bolszewicy też tak mówili i co z tego wynikło? 17.02.06, 14:20
      Bolszewicy też tak mówili i co z tego wynikło?
      Józef Stalin w 1930 roku przy powszedchnym społecznym poparciu też podjął
      bezwględną walkę z wypaczeniami okresu NEP-u.
      I do czego doprowadziła go ta droga?
      Grupy interesu, grupy nacisku, lobby itd. to są naturalne elementy kazdego
      demokratycznego państwa. Nie ma w tym żadnej patologii.
      Tak jak normalnoscią jest zróznicownie wpływów poszczególnych obywateli ze
      względu na dochody, pozycję społeczną, miejsce w systemie politycznycznym i
      własną aktywność.
      Również patologie typu korupcja czy związek części polityków i biznesmenów ze
      światem przestępczym jest konsekwencją demokracji i braku kontroli ze strony
      państwa policyjnego.
      Demokracja nie jest bowiem dosoknała ale nie znaleziono dotąd doskonałego
      ustroju a dotychczasowe poszukiwania jakiejś alternatywy demokracji skończyły
      się kleską, dyktaturą a nawet masowym ludobójstwem.
      Skala zjawisk patologicznych w Polsce ni jak się ma do widzenia ich przez J.
      Kaczyńskiego.
      Media je kreują bo są chodliwym tematem tak jak ptasia grypa i zagrożenie
      uderzeniem kometą.
      Wszechobecne spiski, wszechwładne tajne służby i mafie to również efekt
      subiektywnego postrzegania świata przez część politykow i przypisywanie mu
      własnej filozofii, intencji i metod działania.
      Teoria spiskowa dziejów jest stara jak ludzkość i wynika z indywidualnych cech
      jej wyznawców.
      "Zabójcy w wannie", "telefony i anonimy smierci", "ataki tajnych służb na opony
      samochodu"...
      • pantanal Dzięki za cenną wypowiedź 17.02.06, 14:38
        • buckiler Dla kogo cenną? 17.02.06, 14:42
          Chyba tylko dla takiego czerwonego śmiecia jak ty.
          • pantanal Sam jestes smiec, bucu kilerze 17.02.06, 14:46
            buckiler napisał:

> Chyba tylko dla takiego czerwonego śmiecia jak ty.
      • rsrh Głownym wypaczeniem NEPU był sam Stalin 17.02.06, 14:58
        a jego walka z "nieprawidłowościami" doprowadziła do ostatniego w Europie
        KASNIBALIZMU ( Ukraina)
        • adas313 Re: Głownym wypaczeniem NEPU był sam Stalin 17.02.06, 15:23
          Nie doprowadziła, lecz go wywołała.
          Wielki głód by środkiem przymusu w kolektywizacji wsi (a nie bezpośrednim
          skutkiem nieudolnej gospodarki).

NEP wymyślił Lenin a nie Stalin.
          • rsrh NEP nie wywołał głodu lecz istotnie polityka 17.02.06, 15:28
            dzieciobójcy Lenina ( rozkaz zabicia dzieci cara) i mordercy przeciwników
            politycznych (Patrz Paweł Sudopłatow "wspomnienia).
            • adas313 Re: NEP nie wywołał głodu lecz istotnie polityka 17.02.06, 15:33
              Może inaczej: NEP wywoływał głód.

Ale bezpośrednia przyczyna katastrofy na Ukrainie w latach 30. (chyba 30.) była
              inna: pacyfikacja ludności.
              Mięso zalewano chlorem, zboże palono itp.
              To było PLANOWE zagłodzenie, a nie niewydajność systemu, a więc coś dużo gorszego.
      • jb777 Wierzę PiS- on jest w stanie zniszczyć wszystko 17.02.06, 15:20
        Działa jak półślepy kierujący walcem. Grunt to słuszny kierunek a że się coś
        rozpieprzy przy okazji, jakim kosztem i przy jakim zagrożeniu dla przyszłości
        to już nie ma znaczenia. Kto nie z Mieciem tego zmieciem.

Co do wyp[owiedzi "kwiecień" - zgadzam się. Ta retoryka jest stara jak świat.
        retoryka konfliktu. My - Oni. My reprezentujący jedynie słuszne poglądy, jedyni
        uczciwi z założenia, mający szlachetne i szczytne cele, reprezentanci prostych
        ludzi (pracy i bezrobocia). Jedyni którzy chcą coś zrobić dla nich dobrego. Oni
        ci źli, nieudacznicy totalni, złodzieje, plugawi kłamcy i oszuści, spadkobiercy
        lub sympatycy tajnych służb, chorobliwie zawistni i niechętni nowej władzy.
        Takie ustawienie jest próbą sprowadzenia każdej krytyki rządu i polityków z
        gupy "MY" do ohodnej, inspirowanej przez zagraniczne specsłużby lub co gorsza
        komusze albo jeszcze gorzej zagr kapitał. A wię dziennikarzu, polityku,
        człowieku - jeżeli chcesz krytykować rząd lub PiS to wiedz, że będziesz jako
        reakcjonista niszczony.

Taki manifest polityczny przebija wprost z wypowiedzi szlachetnego JK. To
        powiedział on sam a wnioskowanie jest proste jak konstrukcja cepa.

• xpander Re: Wierzę PiS- on jest w stanie zniszczyć wszyst 17.02.06, 17:24
          Swietna porownanie z tym walcem:):)
          • xpander Re: Wierzę PiS- on jest w stanie zniszczyć wszyst 17.02.06, 17:25
            *swietne
    • zyks Silna idea posłannictwa. Kudy tam Napoleonowi. Rac 17.02.06, 14:26
      zej Mesjasz albo Mahdi. No i Sąd Ostateczny (szef:Mariusz): podejrzany kazdy, co
      ma więcej niz kota i mieszkanie (kwaterunkowe) :)
    • milena.rl Klin klinem. 17.02.06, 14:26
      .
    • szczegolnie i wybuduje 3 miliony mieszkań 17.02.06, 14:26
      i obniży podatki. i zlikwiduje bezrobocie. i jeszcze masę innych rzeczy zrobi o
      których sie Wam nie sniło.
      • zegrz Re: i wybuduje 3 miliony mieszkań 17.02.06, 14:34
        Pamiętaj o autostradach!
    • szczegolnie Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 14:33
      mówi, że nic się nie da zrobić z gospodarką bo agenci przeszkadzają. cały czas
      ktoś oszołomowi przeszkadza - PO, media, agenci, łysi, piegowaci, itd - i
      dlatego nic biedaczek nie może..
    • jurcio Brawo Panie Prezesie 17.02.06, 14:35
      Ma racje Jarosław Kaczyński, trzeba oczyszzcyc Państwo Polskie z wszelkiej
      maści złodziei realizowanego właśnie przez PiS.

Osobiście doświadczyłem złodziejskich metod łobuzów ubranych w policyjne
      mundury.

W 2003 roku Jan B. (nota bene szef Działu Windykacji kieleckiego Mitex’u)
      okradł mnie z dorobku życia przy pomocy łotrów z Komendy Policji Warszawa Wola:
      Marcina Szustera, Jacka Błachnio, Moniki Marszałek i ich ówczesnego szefa, a
      dziś Komendanta Komendy Policji Warszawa Śródmieście – Marka Maruchniaka (jak
      wygląda Maruchniak można zobaczyć na oficjalnej stronie komendy:
      srodmiescie.policja.waw.pl/?page=Structure&id=4
      Dokonali tego za aprobatą prokuratora-oszustki, niejakiej Doroty Wróbel z
      Prokuratury Warszawa Wola. Proponuję: jurcio.blox.pl/html a zrozumiecie,
      dlaczego bez bojaźni i ogródek wyrażam tu swoje, tak krytyczne o nich opinie i
      przekonacie się, jakie bagno zostawiły po sobie wszystkie rządzące po 89’ ekipy.

Kiedy publikuję swego bloga, wiele osób, po jego przeczytaniu zadaje mi
      pytanie, co dalej w mojej sprawie. Odpowiadam więc: powoli dopinam swego i nie
      spocznę, dopóki za moje krzywdy i w imię sprawiedliwości wyżej wymienionym nie
      zostanie wymierzona przez sądowniczą władzę należyta kara. Nie znaczy to, że
      nie oczekuję dalszych komentarzy, a wręcz przeciwnie.
      • pantanal alleluja i do przodu jurciu! 17.02.06, 14:41
        • buckiler Kretyn jesteś. 17.02.06, 14:44
          • pantanal A ty buc....kiler 17.02.06, 14:47
            • buckiler Lepszy buc, pentanolku, niż czerwony śmieć. 17.02.06, 15:22
    • vertigo.seb a co z Jurgielem i jego kliką 17.02.06, 14:40
      dlatego odeszła jego zastępczyni Stanisłąwa Okularczyk!
      Ostatnio ujawniono także, ze skompromitowany minister Mikosz, mimo iż został
      odwołany, cały czas urzęduje w ministerstwie!!!!
      Partia tak mocno nawiazujaca do nauk Kk nie zna jego podstawowych nauk,
      zacznijcie najpierw od siebie, a dopiero później zajmijcie się oczyszczaniem
      • adas313 Re: a co z Jurgielem i jego kliką 17.02.06, 15:25
        > Partia tak mocno nawiazujaca do nauk Kk

Ciekawie to wygląda, zwłaszcza gdy się czyta o życiu rodzinnym PiSowskiej
        wierchuszki.
        • ofellia Re: a co z Jurgielem i jego kliką 17.02.06, 18:48
          no wiesz Dorn jest Żydem, a jego rodzice byli zażartymi komunistami, to nie
          pozostaje bez wpływu...
          • adas313 Re: a co z Jurgielem i jego kliką 17.02.06, 23:10
            Nie tylko Dorna miałem na myśli.
            Aha, możesz rozwinąć Twoją myśl? Pierwsze słyszę...
    • prozac.pl Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 14:46
      Po cholere ta cała dekomunizacja skoro po następnych wyborach trzeba będzie
      robić dePISacje?
      • adas313 Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 15:26
        Nie _D_ekomunizacja, lecz _R_ekomunizacja.

Pakt stabilizacyjny podpisał z jednej strony były członek PZPR (stojący na czele
        partii dziwnie kojarzonej z PZPR i UB) a z drugiej syn byłego doradcy Jaruzelskiego.
    • kozaczek3 W min. rolnictwa układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 14:47
      Tym najpierw powinien się zająć Urząd Antykorupcyjny.

ww6.tvp.pl/View?Cat=369&id=303201
      www.gk.pl/
      Amen.
    • praptak Panowie, konkrety 17.02.06, 14:49
      O rozpędzeniu "onych" to już słyszeliśmy przed wyborami. Gdzie konkrety?

- Ile osób uczestniczyło/uczestniczy w owych "układach" i jakie działania
      zostały/zostaną wobec nich podjęte? (Odpowiedź "bliżej nieznana liczba komuchów
      i różowych"/"rozpędzimy ich na 4 wiatry" - zero punktów)
      - Jakie były/są mechanizmy działania tych układów? (Odpowiedź "rozkradali
      państwo" - zero punktów)
    • rsrh A kto sie tego boi? Zwykli ludzie??? 17.02.06, 14:56
      • pantanal I na nich przyjdzie czas 17.02.06, 14:57
        • m15 bezczelność komuny nie zna granic 17.02.06, 15:04
          miast pokory i skruchy za 50-t lat zaprzaństwa,za zdrade narodu,mają czelność
          podnosić głowy i pouczać czym jest demokracja,czym jest dobro ojczyzny,wstyd-
          czerwona choloto
          • rtg Re: bezczelność komuny nie zna granic 17.02.06, 15:23
            m15 napisał:

> miast pokory i skruchy za 50-t lat zaprzaństwa,za zdrade narodu,mają czelność
            > podnosić głowy i pouczać czym jest demokracja,czym jest dobro ojczyzny,wstyd-
            > czerwona choloto
            M15 jesteś niewyuczalny ... Słownik Ortograficzny Jezyka Polskiego nie ma słowa
            chołota tylko jest słowo hołota pochodzi od słowa storosłowieńsakiego hoły -
            goły. Brzmi podobnie w jęz. rosyjskim, ukraińskim i innych słowiańskich.
            • m15 Re: bezczelność komuny nie zna granic 17.02.06, 15:26
              rtg napisał:

> m15 napisał:
              >
              > > miast pokory i skruchy za 50-t lat zaprzaństwa,za zdrade narodu,mają czel
              > ność
              > > podnosić głowy i pouczać czym jest demokracja,czym jest dobro ojczyzny,ws
              > tyd-
              > > czerwona choloto
              > M15 jesteś niewyuczalny ... Słownik Ortograficzny Jezyka Polskiego nie ma
              słowa
              >
              > chołota tylko jest słowo hołota pochodzi od słowa storosłowieńsakiego hoły -
              > goły. Brzmi podobnie w jęz. rosyjskim, ukraińskim i innych słowiańskich.
              przepraszam,masz rację -hołoto
              • rtg Re: bezczelność komuny nie zna granic 17.02.06, 16:07
                m15 napisał:

> rtg napisał:
                >
                > > m15 napisał:
                > >
                > > > miast pokory i skruchy za 50-t lat zaprzaństwa,za zdrade narodu,maj
                > ą czel
                > > ność
                > > > podnosić głowy i pouczać czym jest demokracja,czym jest dobro ojczy
                > zny,ws
                > > tyd-
                > > > czerwona choloto
                > > M15 jesteś niewyuczalny ... Słownik Ortograficzny Jezyka Polskiego nie ma
                >
                > słowa
                > >
                > > chołota tylko jest słowo hołota pochodzi od słowa storosłowieńsakiego hoł
                > y -
                > > goły. Brzmi podobnie w jęz. rosyjskim, ukraińskim i innych słowiańskich.
                > przepraszam,masz rację -hołoto

bardzo możliwe że w języku pisiorkowskim ( w IV RP ) słowo chołota jest
                poprawnie jeżeli tak to przeprzszam za uwagę. U nas w Polsce jest słowo hołota
                ale nie kojarzymy jej z Pisiorkowem staramy się też nie ubliżać obywatelom
                Pisiorkowa bez zdania racji. Po prostu inna kultura w Polsce a inna w
                Pisiorkowie.
        • buckiler Może, ale wy jesteście pierwsi w kolejce. 17.02.06, 15:26
    • the.bill1 KIM SA CI NIKCZEMNICY, KTóRZY 17.02.06, 15:02
      pluja na Polsce w zagranicznych mediach?
      Komorowski (PO) dopiero co mówił w Sejmie, że w mediach zachodnich źle się mówi
      o Polsce.
      Marcinkiewicz odparł , że nieprawda cytując przykłady i dodał,
      ze dziwnym trafem te negatywne opipnie pochodzą od wypowiadających się o Polsce
      dla obcych medow polityków "głównie jednej partii".
      Wiadomo, że PO.
      Czy ludzie z PO sa takimi szujami, aby pluc na swój kraj za granicą????
      Spory rozwiązuje sie w domu. Jak ktoś pluje na swój (???) kraj za granica jest
      dla kazdego normalnego Polaka zerem.
      • m15 to cieniasy ,które stoją w cieniu asów 17.02.06, 15:05
        the.bill1 napisał:

> pluja na Polsce w zagranicznych mediach?
        > Komorowski (PO) dopiero co mówił w Sejmie, że w mediach zachodnich źle się
        mówi
        > o Polsce.
        > Marcinkiewicz odparł , że nieprawda cytując przykłady i dodał,
        > ze dziwnym trafem te negatywne opipnie pochodzą od wypowiadających się o
        Polsce
        > dla obcych medow polityków "głównie jednej partii".
        > Wiadomo, że PO.
        > Czy ludzie z PO sa takimi szujami, aby pluc na swój kraj za granicą????
        > Spory rozwiązuje sie w domu. Jak ktoś pluje na swój (???) kraj za granica jest
        > dla kazdego normalnego Polaka zerem.
        • kwiecien45 A. Łukaszenka juz zabronił"pluć na kraj"za granicą 17.02.06, 16:01
      • rtg Re: KIM SA CI NIKCZEMNICY, KTóRZY 17.02.06, 15:29
        the.bill1 napisał:

> pluja na Polsce w zagranicznych mediach?
        > Komorowski (PO) dopiero co mówił w Sejmie, że w mediach zachodnich źle się
        mówi
        > o Polsce.
        > Marcinkiewicz odparł , że nieprawda cytując przykłady i dodał,
        > ze dziwnym trafem te negatywne opipnie pochodzą od wypowiadających się o
        Polsce
        > dla obcych medow polityków "głównie jednej partii".
        > Wiadomo, że PO.
        > Czy ludzie z PO sa takimi szujami, aby pluc na swój kraj za granicą????
        > Spory rozwiązuje sie w domu. Jak ktoś pluje na swój (???) kraj za granica jest
        > dla kazdego normalnego Polaka zerem.

Mylisz się nie pluja na Polske tylko na Pisiorkowo. Prawdziwi Polacy to stoja z
        boku i patrzą co też dzieje się w Pisiorkowie i wydaja swoje opinie. Dla
        wyjaśnienia T. Rydzyk wraz z PiS podzielili Polskę na Polskę i na IVPR czyli
        Pisiorkowo. Nie zauważyłes jeszcze??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka