sumienie.lk 17.02.06, 13:53 Na ich miejsce już tworzy własne układy i układziki... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jed67 PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 13:56 Zmienić.....dawnych na działaczy PiS-u Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 14:03 Jak to mawiali starożytni Rosjanie: Zamienił stryjek siekierkę na kijek! Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Zawsze wzorować się na Ruskich 17.02.06, 14:11 Już w latach 50tych tego w Polsce uczyli. Widać pilnie odrabiałeś lekcje. Odpowiedz Link Zgłoś
ohmygoodnes i uklady zniesiemy 17.02.06, 14:40 i na spacer pojdziemy... tak tak jareczku, wszystko dobrze, ale nie wszsytko na raz, najpierw umyj raczki, zjedz obiad i potem sie zajmiemy mafiami itp :-) ---- Satelitarny Przewodnik po Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
kiks11 Re: i uklady zniesiemy 17.02.06, 14:44 i jeszcze kaftanik poluzujemy, ale pod warunkiem, że nie powiesz "oczywistą nieprawdą jest" Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Komuchy atakują pełnym frontem 17.02.06, 14:51 Widać strasznie trzęsiecie portkami na tych swoich stołeczkach zdobytych przez kolesiowskie układziki. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Kto nie z Jarkiem, ten komuch 17.02.06, 14:53 czy arcybiskup Dziwisz także? Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Dziwisz to komuch, a jak nie komuch to liberal 17.02.06, 16:22 a fuj okropne. Taka logika leniwego pryka - Jarosława K. Odpowiedz Link Zgłoś
filut69 A jak komuch ale z Jarkiem to nie komuch vide ... 17.02.06, 16:55 Jasiński:))) Zaraz powiedzą że Balcerowicz też komuch i Osiatyński i inni . Ale dla mnie to nie jest zarzut że ktoś był do 1989 r w PZPR a dla hipokrytów pisiorów to obelga. Tak samo jest z homoseksualizmem mnie to nie przeszkadza ale dla partii aktywnie z tą skłonnością walczącej przywódca gej to chyba jakiś problem. Może powinni z nami o tym porozmawiać:) Albo ze swoim moherowym elektoratem? Odpowiedz Link Zgłoś
kiks11 Re: Komuchy atakują pełnym frontem 17.02.06, 16:35 myślisz schematycznie, a do tego bardzo prostymi schematami wpojonymi przez Edgara i spółkę. Życzę ci, żebyś był(a) takim reformatorem jak ja komuchem, to może nie uda się wam zniszczyć dorobku ostatnich 17 lat, lat które jedni ciężko przepracowali, a inni wyli za władzą tak jak kaczki. Ja pracowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Pederasta J.Kaczyński mógłby na początek 17.02.06, 15:22 upublicznić swoją teczkę z IPNu. Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Czy Kaczyński mieszka na jakiejś innej planecie??? 17.02.06, 16:04 Kaczka kwacze - z uporem godnym lepszej sprawy - niezmiennie to samo. Każde jego przemówienie pełne jest "układów, "korupcji", "kryminalnego lobby'ingu" i tak dalej. A potem jest o tym, ze trzeba zwalczać, i że będzie zwalczał, on i tylko on, bo wszyscy inni są częścią tych układów. I tak w kółko Macieju. (Przeczytajcie np. jego "nad-expose" - cały czas to samo...) Za niecałe cztery lata będziemy zaś słuchać (z tego samego dzióbka), że rząd był dobry, i starał się, ale "układy" mu nie pozwoliły. I dlatego kaczostan, co to miał być rajem na ziemi, stał się co najwyżej rowem przy autostradzie Moskwa - Berlin. Zaś w tzw. międzyczasie pies z kulawą nogą nie zajmie się sprawami kraju (nawet tymi "korupcyjnymi"), bo jedni będą szukać haków, a inni będą się zastanawiać, czy czegoś na nich się nie znajdzie / nie sfabrykuje.... Reszta obywateli zaś wyjedzie (młodzi) albo wymrze (mniej młodzi). Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit PIS REALIZUJE PROGRAM SANACJI AUTORSTWA SAMOOBRONY 17.02.06, 16:23 Polegający na lustracji gospodarczej podczas 17 lat grabieży majątku WSZYSTKICH Polaków.Mafia gospodarcza o rodowodzie sldowsko platformerskim z elementami katalizującymi patologie pookrągło stołowej hucpy a mające swój niechlubny szyld od UW i KLD przez część AWS,nie podda się bez walki. Nieposłuszeństwo obywatelskie lansowane przez zamieszanego w afery gospodarcze Tuska jest tylko jednym z elementów uniemożliwienia ,rozliczeń kryminalnych powiązań PO SLD UW KLD AWS. Odpowiedz Link Zgłoś
wilmor1 Re: PIS REALIZUJE PROGRAM SANACJI AUTORSTWA SAMOO 17.02.06, 16:45 jola_z dywit...w tak krótkim tekście, zrobiłas osiem byków!Kto Ci dyktuje?...Czy starasz się myśleć?..zapewniam, nie boli! Nie wstyd Ci gadać takie bzdury! Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: PIS REALIZUJE PROGRAM SANACJI AUTORSTWA SAMOO 17.02.06, 19:38 Weź się za siebie specjalisto od byków. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Zniszczenie wszelkiego rodzaju korporacji, jak 17.02.06, 14:04 np. adwokatow stwazajacych monopole i uniemozliwiajace dynamiczny rozwoj uslug, ktore stanowia okolo 70% produktu narodowego i w ten sposob wyrzadzaja olbrzymie szkody gospodarcze, powinno stac sie nadrzednym celem tego sejmu. Najciekawsze jest to, ze przy pomocy paru, niezwykle prostych ustaw, mozna nieprawdopodobnie duzo gospodarczo osiagnac. Odpowiedz Link Zgłoś
kaisy7 Re: Zniszczenie wszelkiego rodzaju korporacji, ja 17.02.06, 14:09 więc zgłoś ich obywatelskie projekty. aby przeszły potrzeba chyba 100tys. podpisać pod każdą sztuką. zgłoś, będę tym który się pod nimi podpisze Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Re: Zniszczenie wszelkiego rodzaju korporacji, ja 17.02.06, 14:33 fritz.fritz napisał: > Najciekawsze jest to, ze przy pomocy paru, niezwykle prostych ustaw, mozna > nieprawdopodobnie duzo gospodarczo osiagnac. Mozna jedna. Nacjonalizacyjna. Mozna wtedy osiagnac niemal tyle co Causescu w Rumunii. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Zniszczenie wszelkiego rodzaju korporacji, ja 17.02.06, 15:41 Przeciez na temat plagi korporacji pisal Puls Biznesu czy Rzeczpospolita. Czy ty na pewno wiesz co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Zniszczenie wszelkiego rodzaju korporacji, ja 17.02.06, 17:26 a czy ty na pewno znasz jej (jego) post i odpowiadasz na niego? --- niech zyje kto? niech zyje Jego Kacza Wysokosc! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Zniszczenie wszelkiego rodzaju korporacji, ja 17.02.06, 15:11 > np. adwokatow stwazajacych monopole i uniemozliwiajace dynamiczny rozwoj > uslug, ktore stanowia okolo 70% produktu narodowego Jeśli tego typu korporacje wytwarzają 70% PKB to znaczy że jest gorzej niż bardzo źle. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Zniszczenie wszelkiego rodzaju korporacji, ja 17.02.06, 15:47 Uslugi tworza okolo 70% BIP. Korporacjie sa zakladane po to aby nie dopuscic konkurencji w danej branzy a wiec nie sa niczym innym jak monopolem wymuszajacym odpowiednio wysokie ceny. Np. k. adwokackie. W Polsce pare tysiecy absolwentow prawa nie moze rozpoczac dzialalnosci zawodowej poniewaz nie mogli sie "zalapac". A teraz porownaj uslugi adwokatow w Polsce z innymi krajami Uni. W uni na jednego adwokata przypada miedzy okolo 400 a 1500 osob a w Polsce okolo 7000! To znaczy sie, ze przecietny Polak praktycznie nie ma szans na adwokata miedzy innymi z powodu cen, jakich zadaja. Przed tym wlasnie spadkiem cen, konkurencyjnoscia, bronia sie korporacje. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Zniszczenie wszelkiego rodzaju korporacji, ja 17.02.06, 15:48 > Uslugi tworza okolo 70% BIP. A ile z nich to usługi korporacji (pytam z ciekawości)? Walka z korporacjami zła nie jest, ale niezależnie od tego może zainwestować w technologie i innowacje? To jest dopiero źródło dochodu! Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Zniszczenie wszelkiego rodzaju korporacji, ja 17.02.06, 17:28 do zmneijszenia wszechwladzy rad adwokackich, lekarskich i sedziowskich cba i nowy kodeks karny wcale nie jest potrzebny ---- niech zyje kto? niech zyje Jego Kacza Wysokosc! Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Zniszczenie wszelkiego rodzaju korporacji, ja 17.02.06, 17:32 adas313 napisał: > > Uslugi tworza okolo 70% BIP. > > A ile z nich to usługi korporacji (pytam z ciekawości)? W tej chwili jest chyba okolo 25 korporacji, np. architektektow, prawnikow, chyba wykonuwujacych instalacje elektryczne i itd. Powstaje nowa lekarzy. Musisz poszukac. > > Walka z korporacjami zła nie jest, ale niezależnie od tego może zainwestować w > technologie i innowacje? To nie jest alternatywa. To jest zupelnie co innego. Korporacje hamuja dynamike. Inwestycje sa hamowane czesto przez inne korparacje, nazywane... zwiazkami zawodowymi :). > To jest dopiero źródło dochodu! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Zniszczenie wszelkiego rodzaju korporacji, ja 17.02.06, 23:08 > To nie jest alternatywa. To jest zupelnie co innego. Korporacje hamuja > dynamike. Inwestycje sa hamowane czesto przez inne korparacje, nazywane... > zwiazkami zawodowymi :). Pełna zgoda. Ale postawienie na innowacje to też konieczność. Ile kasy w tym roku przewidziano dodatkowo na politechniki (i to na najbardziej "topowe" kierunki, a nie "zarządzanie i marketing" czy "socjologia")? Odpowiedz Link Zgłoś
sajjitarius Re: Zniszczenie wszelkiego rodzaju korporacji, ja 17.02.06, 15:39 OK. Moze tak konkretnie...co konretnie mozna osiagnac w gospodarce, przy pomocy jakich prostych ustaw...odwagi, nie krepuj sie...skoro te ustawy takie proste, podziel sie z nami swymi myslami...i przedstaw nam jak te ustawy przetlumacza sie na osiagniecia...konkretnie, z wyliczeniami... Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Zniszczenie wszelkiego rodzaju korporacji, ja 17.02.06, 15:51 Zobacz powyzej. Chodzi po prostu o dopuszczenie dzialania mechanizmow wolnego rynku. Swietnym przykladem sa ceny za ... rozmowy telefoniczne. Jak dlugo TP mial monopol, nic sie nie dzialo. Obejrzyj sobie zmiany cen w ciagu ostatnich paru lat wlasnie w wyniku zlamania tego monopolu. Korporacje wprowadzaja monopol wbrew elementarnym interesom absolwentow szkol, ktorzy ciezko pracowali na zdobycie wyksztalcenia i teraz nie dopuszczani do wykonywania zawodu z powodu przepisow korporacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: Zniszczenie wszelkiego rodzaju korporacji, ja 17.02.06, 16:07 > Chodzi po prostu o dopuszczenie dzialania mechanizmow wolnego rynku. Ty fritz liberałem przerzydłym zostałeś? Czy to zmiana poglądów? Czy tylko PiS już nie płaci, więc próbujesz sił na wolnym rynku? Jeszcze chwila, a zaczniesz optować za podatkiem liniowym..... Odpowiedz Link Zgłoś
xpander Re: Zniszczenie wszelkiego rodzaju korporacji, ja 17.02.06, 17:00 Przestalem cokolwiek rozumiec. Fritz zostal liberalem:O!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Zniszczenie wszelkiego rodzaju korporacji, ja 17.02.06, 17:32 rosenkrantz666 napisał: > > Chodzi po prostu o dopuszczenie dzialania mechanizmow wolnego rynku. > Ty fritz liberałem przerzydłym zostałeś? Czy to zmiana poglądów? Czy tylko PiS > już nie płaci, więc próbujesz sił na wolnym rynku? Jeszcze chwila, a zaczniesz > optować za podatkiem liniowym..... wlasnie mnie to tez zaskoczylo fryc zaplutym karlem liberalizmu? a gdzie solidaryzm, gdzie upanstwowienie bankow, pzu, orlenu, wstrzymanie prywatyzacji kopaln i elektrowni, renacjonalizacja hut i pegenige, becikowe, pogonienie burzujow i nomenklatury, gdzie polski koncern finansowy (pko, pp i pzu) i tyle innych zdobyczy socjalizmu gloszonych ale i wdrazanych w zycie z sukcesem przez pis? oj frycu, przez takie gadki to lodowka sie oproznia - Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Zniszczenie wszelkiego rodzaju korporacji, ja 17.02.06, 17:35 rosenkrantz666 napisał: > > Chodzi po prostu o dopuszczenie dzialania mechanizmow wolnego rynku. > > Ty fritz liberałem przerzydłym zostałeś? Czy to zmiana poglądów? Czy tylko PiS > już nie płaci, więc próbujesz sił na wolnym rynku? Jeszcze chwila, a zaczniesz > optować za podatkiem liniowym..... Liberalizm w sensie PO jest czyms innym i jest absolutna utopia, wczesnym kapitalizmem, nie istniejacym nigdzie na swiecie. Liberalem w sensie prowadzenia dzialalnosci gospodarczej zawsze bylem. Mam wrazenie, ze pod liberalizmem rozumiesz rowniez cos innego, niz to PO rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
xpander Re: Zniszczenie wszelkiego rodzaju korporacji, ja 17.02.06, 17:45 Hehehe...PO daleko do pelnego liberalizmu Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Re: Zniszczenie wszelkiego rodzaju korporacji, ja 17.02.06, 21:56 fritz.fritz napisał: > Liberalizm w sensie PO jest czyms innym i jest absolutna utopia, wczesnym > kapitalizmem, nie istniejacym nigdzie na swiecie. Fritz chyba ci sie PO polmylila z UPR. > Mam wrazenie, ze pod liberalizmem rozumiesz rowniez cos innego, niz to PO > rozumie. Mam wrazenie, ze ty nie wiesz nic o PO, klepiesz jedynie co splynie z ust Jarka i slesz dalej w swiat bez glebszej refleksji. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 15:12 a skąd oni tych dziesięciu sprawiedliwych i uczciwych wezmą, z samoobrony? Odpowiedz Link Zgłoś
oiva PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 13:56 zniszczy stary układ, ale bardzo szybko zbuduje nowy, swój własny, tak samo skorumpowany i patologiczny, a czerwoną zarazę zamieni na czarną. taka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 14:12 Dobrze że chociaż zniszczy stary. Noiwy nie może być tak zły jak ten przeżarty korupcją komunistyczny kolesiowski uklad. Odpowiedz Link Zgłoś
kaisy7 Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 14:15 a dlaczego nie może? co to tylko czerwone robactwo przeżarte jest chorobą lepkich rąk ? zdziwisz się jak bardzo się mylisz Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 14:26 Głównie czerwone robactwo - no i mafiozi w dresach po zawodówkach. To dwie najgorsze grupy Odpowiedz Link Zgłoś
mirek800 Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 14:34 "...a poczynach ich, bedziemy osadzac". Jakos to tak bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 14:34 Wiele się nie zmieni. Kolesie po zawodówce zostaną (w końcu mięso armatnie potrzebne jest każdej władzy), tyle żen "stolik brydżowy" zaczyna powoli zastępować "przenośny ołtarzyk". Odpowiedz Link Zgłoś
kiks11 Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 14:46 masz rację, pozostając z nadzieją, że mówisz o chłopcach z SO Odpowiedz Link Zgłoś
winiary2 Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 15:17 Niestety, któryś z kolegów ma rację mówiąc jak bardzo się zdziwisz. Najgorsze co jest to patologia wśród "białych kołnierzyków". Są to ludzie piastujące wysokie stanowiska, którz uśmiechają się do nas. Jednocześnie żerują na nas, wykorzystują swoją władzę nie do czynienia dobra dla swoich wyborców, a jedynie dla własnych korzyści. Jak nie wierzysz, to popatrz na niektóre nagłówki gazet. Wiesz czym się różni chęć bycia senatorem w USA, a bycia senatorem w Polsce? Tam ludzie starający się o te stanowisko mają wszystko oprócz władzy. I dlatego chcą ją jak najdłużej utrzymać zadowalając wyborców. U nas jest inaczej. Przyszli senatorowie nie mają nic, i dlatego starają się zdobyć władzę aby zdobyć jak najwięcej. Skutek taki, że wchodza po plecach wyborców a potem ich olewają. Mają już wszystko. A potem gdy już się napasą,określamy ich po imieniu: upasione polityczne świnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaisy7 Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 15:36 dobrze powiedziane winiary2 pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 17:40 tales1... przcież wtedy zniszczy siebie!.. tak im żle życzysz..baranie! Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 Re: POPARCIE DLA PIS WZRASTA, WIĘC CIENIASOM SPAD 17.02.06, 17:42 ty chyba wirzysz w kaszpirowskiego!.. on liczy 1..2..3...4..a PIS-owi rośnie!..ale gula! Odpowiedz Link Zgłoś
dsl hmm... 17.02.06, 13:56 "W ciągu tych 17 lat tej polityki nie było, były natomiast różnego rodzaju naciski, które z tych decyzji wynikały" Rozumiem, ze 20 mln na swiatynie to nie jest przejaw zadnego nacisku tylko wyraz przemyslanej polityki gospodarczej? Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: hmm... 17.02.06, 14:35 Aha. W zamian nad naszą gospodarką będzie czuwać Opatrzność. Do ut des... Odpowiedz Link Zgłoś
rudex1 PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 13:58 Z zachowania PiS wynika, że sam tworzy układy lobbystyczne i kryminalne. Niech kręci pałę na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 14:14 Pożyjemy - zobaczymy. Na razie życze im rozwalenia ukladów postkomuny. Odpowiedz Link Zgłoś
jas Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 14:00 Zaczyna mnie wk....wiac obsejsja Kaczora. Jego przewmowa z Sejmie pelna nienawisci, plotek, insynuacji. Jakby slyszal Goebelsa! NIE ZYCZE SOBIE ABY KACZOR PRZEKRESLAC WSZYSTKO CO W TYM KRAJU STALO SIE PO 89 ROKU. sKORO JEST TAK ZLE TO CZEMU NIE WROCIC DO STANU SPRZED 89. JAREK- TWOJE WYPOCINY W SEJMIE BRZMI NICZYM KLASYCZNA PRZEMOWA i SEKRETARZA KC PZPR. BELKOT BEZ FAKTOW. OBSESJA, ZAGORZENIE, IMPERIALIZM,WSZEDZIE WROGOWIE, SPISKI. ZENADA. CZLOWIEK INTELIGENTY NA OGOL WYPOWIDA SIE JAK MA COS ISTOTNEGO DO POWIEDZENIA. WIEC MILCZ KOPIO BACKUPOWA SWEGO BRATA. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 14:15 Ciekawe że najwięcej do PZPR porównują PiS postkomuniści. Skąd u nich nagle taka troska o wolność. Dlaczegow latach 80tych siedzieli pod butem i nie walczyli o tę wolność. Odpowiedz Link Zgłoś
ozcunt2 Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 14:32 nigdy nie byłem postkomunistą i zawsze uważałem, że obok leppera są najgorszą zmorą Polski. Do czasu gdy do władzy doszły kaczki. Jeszcze nikt w tak krótkim czasie nie zrobił tak wiele by zantagonizować społeczeństwo. A krasomówstwem Kaczka pierwsza i marcinkiewicz dorównują samemu millerowi Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 17:38 palestrina2005 napisał: > Ciekawe że najwięcej do PZPR porównują PiS postkomuniści. > Skąd u nich nagle taka troska o wolność. > Dlaczegow latach 80tych siedzieli pod butem i nie walczyli o tę wolność. no, kryze,jasinski i ziobro to sie nawalczyli podobno ze starym dornem caly czas rwe sluchali btw wolnosc nie dla poskomuchow co nie? zreszta i prawa obywatelskie tez nie dla nich (np gloszone publicznie przez kaczynskiego ze czlonkowie sld nie moga wygrywac konkursow w sluzbie publicznej) chyba ze sie zapisali do pisu jak tow jasinski? ---- niech zyje kto? niech zyje Jego Kacza Wysokosc! Odpowiedz Link Zgłoś
gruetzi Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 14:02 W sumie to niech zniszczy, tamta sitwa juz sie oblowila. Jestem zdecydowanie za katolickim podzialem dobr, kolej na nastepnych. Potem przyjdzie nastepna sitwa i znowu zniszczy. Nie zeby to bylo takie oryginalne, kiedys pisal o tym proroczo Lysiak, ze 30 lat temu. Zreszta to, ze PiS, Kon Ktory Mowi oraz p. Andrzej beda niszczyc wie kazdy osesek, pora na jakies plany nowych konstrukcji. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 15:13 > katolickim podzialem dobr, A jaki to jest? Św. Paweł pisał coś w stylu "kto nie pracuje, ten niech nie je!". Nie pamiętam w którym liście. Odpowiedz Link Zgłoś
rogerja Kadry sa najwazniejsze....W.I.Lenin 17.02.06, 14:05 W tych ukladach oczywiscie. hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Kadry sa najwazniejsze....W.I.Lenin 17.02.06, 14:13 Towarzysz przejawia głęboką wiedzę jedynie słusznego Ustroju. Dobrze tam w ZSRR Towarzysza wyuczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
oleksander2 Re: Kadry sa najwazniejsze....W.I.Lenin 17.02.06, 14:17 Wiedzy nie należy się wstydzić! palestrina2005 napisał: > Towarzysz przejawia głęboką wiedzę jedynie słusznego Ustroju. > Dobrze tam w ZSRR Towarzysza wyuczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x J. Kaczynski - milosnik Stalina 17.02.06, 14:22 "...Kaczyński zapowiada, że wszystkich startujących dokładnie zweryfikuje. - Zasada Stalina ''Ufaj, ale sprawdzaj'' musi tu być stosowana - podkreśla...." Cytat do sprawdzenia: gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,52981,3152497.html To sprawdzanie kosztowalo ponad 30 millionow istnien ludzkich. Zaprawde godny bohater Pana Jaroslawa. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Kolejny Towarzysz... 17.02.06, 14:25 dobrze wyszkolony w ZSRR, dużo wiedzący o Stalinie. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Dobrze znac historie niezaleznie ...... 17.02.06, 14:34 palestrina2005 napisał: > dobrze wyszkolony w ZSRR, dużo wiedzący o Stalinie. ----------- ..... gdzie sie jej uczylo. Sa cztery kategorie ludzi: 1. Wybitni - ucza sie na bledach innych 2. Przecietni - ucza sie na swoich bledach 3. Glupi - wcale sie nie ucza 4. Ponizej kat 3. - co nazywaja wszystkich "Towarzysz" Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Dobrze znac historie niezaleznie ...... 17.02.06, 15:06 Ale Towarzysz uczony.... Szkoda że Towarzysza wkrótce wywala z lukratywnej posadki. Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Dobrze znac historie niezaleznie ...... 17.02.06, 16:41 ale gosciu monotematyczny jestes... kto krytykuje jarka k i jego paranoje, znaczy komuch, towarzysz i nomenklatura na lewej posadce a kto jeszcze uzywa jakis argumentow to juz wywrotowy element szkolony przez wiadome sluzby komunistyczne jakbym mial taka glowe jak ty to bym na niej siedzial ps pis mnie z zadnej posadki nie zwolni, nomenklatura nie bylem i na szkoleniach w moskwie tez nie bylem -- niech zyje kto? niech zyje Jego Kacza Wysokosc! Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Czyzby Jarek Kaczynski byl Towarzyszem? 17.02.06, 14:45 bo to On powolal sie na Stalina. W telewizorze pokazywali... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Kolejny Towarzysz... 17.02.06, 15:14 > dużo wiedzący o Stalinie. Ciekawe skąd Jarek tyle wie o Stalinie... Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Ponad 100 mln gwoli prawdy!Ale był także + 17.02.06, 15:01 Zabijał masowo "swoich" - niestety nie wszystkich !!! Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Re: Ponad 100 mln gwoli prawdy!Ale był także + 17.02.06, 15:12 rsrh napisał: > Zabijał masowo "swoich" - niestety nie wszystkich !!! ----------------------- ... niektorzy mowia "mozg staje". Polecam wiecej studiow historii. Chocby z tego muzeum: polskaludowa.com/wydarzenia/Fieldorf.htm Odpowiedz Link Zgłoś
kaisy7 Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 14:08 a potem przyjdą nowi czerwoni i zarządzą dekaczoryzację. i tak w koło macieju, chlewik ma się w najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 14:15 No niestety tak może być... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 14:10 Koniec z SLD: 1. Aleksander "Magister" Kwaśniewski 2. Włodzimierz "Pomyliły mie się oświadczenia" Cimoszewicz 3. Leszek "Prawdziwy Mężczyzna" Miller 4. Aleksandra Jakubowska "lub czasopisma" 5. Ryszard "Komunistyczny obrońca wolności" Kalisz 6. Wojciech "Zmieniamy się i nie mozemy się zminić" Olej...czak. itd. itp. Wszystkie chore układy zostaną raz na zawsze pogrzebane. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal A znasz piosenkę o wójcie? 17.02.06, 14:14 albo ostatnia zwrotkę "Murów"? Odpowiedz Link Zgłoś
oleksander2 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 14:21 palestrina2005 napisał: > Koniec z SLD: > 1. Aleksander "Magister" Kwaśniewski > 2. Włodzimierz "Pomyliły mie się oświadczenia" Cimoszewicz > 3. Leszek "Prawdziwy Mężczyzna" Miller > 4. Aleksandra Jakubowska "lub czasopisma" > 5. Ryszard "Komunistyczny obrońca wolności" Kalisz > 6. Wojciech "Zmieniamy się i nie mozemy się zminić" Olej...czak. > itd. itp. > Wszystkie chore układy zostaną raz na zawsze pogrzebane. Zastapią je nowe układy z faszystowskiego nadania kaczorów. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 14:23 Znowu socjotechnika. Bez przesady jak możesz Kaczyńskich porównywać do faszystów. Czy szerzą antysemityzm - nic mi o tym nie wiadomo. Czy zakładają obozy koncentracyjne - też nic o tym nie wiem. Napisanie "faszyści" o PiSie to obelga, nie majaca żadnych podstaw za którą mogliby Cię pozwać do sądu i wygraliby. Odpowiedz Link Zgłoś
zegrz Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 14:33 Faszyzm to nie jest antysemityzm i obozy koncentracyjne. Faszyzm to "jeden naród, jeden kraj, jeden wódz". To narzucanie swoich "jedynie słusznych " poglądów innym, to deptanie demokracji i pluralizmu. To nieomylność jedynego przywódcy. To "tylko nasza sprawa jest słuszna i sprawiedliwa". Podobnie zresztą działa komunizm. I inne dyktatury. Reszta to tylko skutki uboczne. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 14:54 Czyli wg Ciebie komunizm jest faszyzmem ? Bo się pogubiłem w tym Twoim wywodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
zegrz Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 15:25 Nic takiego nie zauwazyłem. Po prostu mają podobne metody działania. Nieco inne są cele. W komuniźmie - dykatatura proletariatu (pod przewodem partii), w faszyźmie - dyktaura jednego, wybranego , narodu (pod przewodem partii). Odpowiedz Link Zgłoś
autochton Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 15:28 > w faszyźmie - dyktaura jednego, wybranego , narodu (pod przewodem > partii). a jaka jest definicja narodu i prawdziwego Polaka wg. PIS'u? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 15:34 A czy w ideologii PiSu jest dyktat Polaków na mniejszościami narodowymi? Nie wydaje mi się. Chyba że coś przeoczyłem ... Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 16:50 w ideologii pisu jest za to dyktat Prawdziwych Polakow nad wszystkimi innymi, tj majacymi inne poglady, zeby wymienic tylko liberalow, komuchow, libertynow, libertynistow, zydokomune, zydow, masonow, cyklistow, nomenklature, rozowych i mase innych podludzi ---- wg jaroslawa kaczynskiego czlonkowie pzpr dziela sie na dobrych (obecnie w pis) i zlych (wszystkich innych) a gadzinowski slusznie zauwazyl ze pzpr byla partia bardzo kadrotworcza, do dzis chetnie do tych kadr siega... Odpowiedz Link Zgłoś
cetriolo I tylko jedno sie PiSiorom pomylilo 17.02.06, 14:34 powiedzialbym, ze korupcja, uklady kryminalne i lobbing to nie domena sluzb specjalnych lecz WLADZY. W pogoni za kroliczkiem Jarek nie zauwazyl ze kroliczkiem sa teraz on i jego koledzy. Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: I tylko jedno sie PiSiorom pomylilo 17.02.06, 16:53 jarek jest paranoikiem i otacza sie tylko paranoikami (wassermann, ziobro), domoroslymi robespierrami (kaminski, dorn) lub oportunistami (kryze, jasinski, gosiewski) sposrod nich najbardziej boje sie robespierrow nikt tak pieknie nie umie niszczyc wszystkiego wokol w imie wyzszych racji i nikt tak pieknie nie zna sie na niczym... -- niech zyje kto? niech zyje Jego Kacza Wysokosc! Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 14:38 Ani antysemityzm, ani obozy koncentracyjne nie są conditiones sine quae non faszyzmu - podobnie jak ich obecność nie wskazuje, że mamy z nim do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 14:56 No to daj definicje faszyzmu z jakiejś książki i zobacz jak się w nią wpisuje PiS. Bo wg mnie raczej się nie wpisuje. Równie dobrze można powiedzieć że Bush to faszysta. Antyglobaliści to np. wszystkich przywódców nazywają faszystami. A więc chyba przesadzacie. Odpowiedz Link Zgłoś
xpander Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 17:16 Faszyzm (wł. fascismo, od fascio - wiązka, związek) - doktryna polityczna wyrosła ze sprzeciwu wobec demokracji parlamentarnej, głosząca kult narodu bądź państwa, silne przywództwo oraz solidaryzm społeczny. Faszyzm podkreślał niechęć wobec zarówno liberalizmu, jak i komunizmu. Wpisuje sie DOSKONALE Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 17:21 i dodaj do tego dorna opisujacego samego siebie jako 'demokrate nieortodoksyjnego', prywatna policje polityczna w postaci cba bez kontroli parlamentarnej, symbioze rzadu z integrystycznym nurtem w kosciele no i powszechen w pisie przekonanie o wlasnej wyzszosci i paranoje przynajmniej czesci jego wierchuszki a z weselszej strony: fajny jest nowy minister transportu co chce budowac kutry za pieniadze z parkingow i fajny jest minister rolnictwa co zadeklarowal ze kazdemu w potrzebie chetnie samochod pozyczy ---- niech zyje kto? niech zyje Jego Kacza Wysokosc! Odpowiedz Link Zgłoś
oleksander2 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 14:44 Antysemityzm i obozy koncentracyjne nie są jedynym wyznacznikiem faszyzmu, inne formacje także sie tym mogą "poszczycić". Ale: - kult wodza - przejęcie całej władzy - negowanie innych pogladów niż własne - obsesyjna nienawiść Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 15:02 - Kult wodza - czyli Piłsudski był faszystą. - Przejęcie całej władzy - czyli w demokracjach z systemem dwupartyjnym gdy jedna partia ma ponad 50% w parlamencie i jednocześnie wygrywa wybory prezydenckie (co często zdarza się np. w USA i wielu krajach europejskich) mamy faszyzm. - negowanie poglądów innych niż własne - to cecha większości polityków i partii w Polsce - a więc wszystkie są faszystowskie - obsesyjna nienawiść - Tusk "plujący żółcią po wyborach" (głosowałem na niego), Lepper krzyczący i oskarżający, SLDowcy zwalczający z nienawiścią Kościół, Cimoszewicz z pogardą mówiący o sikających pieskach - wszyscy są wg Ciebie faszystami. Wygląda, biorąc pod uwagę np. co się dzieje na polskich drogach, w autobusach, na codzień w pracy, że jakieś 90% ludzi to faszyści. Odpowiedz Link Zgłoś
kdziolak Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 15:33 Twoja wypowiedz niezaleznie od merytorycznej (srednio) zawartosci uraga logicznemu mysleniu w sposob oczywisty. Zgodnie z twoja logika: Faszysta jest czlowiekiem, Ty jestes czlowiekiem, a wiec Ty jestes faszysta. Znajdz blad logiczny, po czym sprobuj odnalezc jego slady w twojej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 15:38 To nie jest moja logika. Wykazałem w tym poście bezsens logiki mojego przedmówcy. Bo wg definicji którą napisał możnaby 90% Polaków zakwalifikowac jako faszystów. To jest własnie bezsens logiki niektórych lewicowców rzucających na lewo i prawo słowem "faszysta". Dla mnie słowo "faszysta " powinno być zarezerwowane dla skrajnych przypadków takich jak np. "Młodzież Wszechpolska". Odpowiedz Link Zgłoś
kdziolak Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 15:53 palestrina2005 napisał: > To nie jest moja logika. > Wykazałem w tym poście bezsens logiki mojego przedmówcy. > > Bo wg definicji którą napisał możnaby 90% Polaków zakwalifikowac jako faszystów No wlasnie o to zakwalifikowanie mi chodzi. W jaki sposob zakwalifikowac? Uzywajac specyficznej logiki, ktora przedstawiles w poprzednim poscie? Zgodnie z twoja metoda kwalifikowania dokladnie 100% ludzi ma sklonnosci faszystowskie (patrz wczesniej przedstawiony przyklad). A wogole po co ja to pisze?! Nie sadzilem, ze kiedys zaczne sie przedrzezniac z nawiedzonym fanatykiem na forum gazety. Jest 16, wiec pewnie juz wyrobiles dniowke, spocznij !! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kiks11 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 15:24 + ksenofobizm, zakłamanie, tworzenie państwa solidarnego, tworzenie rasy panów = członków pisu Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 15:33 rasa Panów i PiS - chyba przesadzacie Towarzyszu. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks11 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 16:37 głupi(a) jestes patrz mój wpis wyżej na twoje wycie i pojekiwania tropicielu komuchów. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 16:42 A komuniści coraz bardziej wkurzeni... Odpowiedz Link Zgłoś
kiks11 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 16:47 przykre,, że sa ludzie nie uznający racji innych i nie rozumiejący, że myślący inaczej niż pisowska doktryna wiary nie muszą być komuchami. Cóż może bycie liberałem jest jeszcze cięższym przestępstwem przeciwko narodowi w beretach, więc przyznaję się jestem liberałem. Mało jestem z tego dumny, bo wiem, że mam wolną wolę i prawo wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 16:56 jakiez to musi byc piekne widziec swiat w taki sposob: kto sie sprzeciwia i ma inne poglady ten komuch i na stos z nim albo nie, moze na razie niech tylko nosza na rekawach czerwone gwiazdy?? --- niech zyje kto? niech zyje Jego Kacza Wysokosc! Odpowiedz Link Zgłoś
autochton Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 15:01 > Znowu socjotechnika. Jaka socjotechnika? Poniżej definicja: "Faszyzm (wł. fascismo, od fascio - wiązka, związek) - doktryna polityczna wyrosła ze sprzeciwu wobec demokracji parlamentarnej, głosząca kult narodu bądź państwa, silne przywództwo oraz solidaryzm społeczny. Faszyzm podkreślał niechęć wobec zarówno liberalizmu, jak i komunizmu." Coś się nie zgadza? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 15:04 Więc jak do tego pasuje PiS. Nie mamy dyktatury - mamy demokrację parlamentarną. To że jedna partia rządzi - w USA jest to samo - republikanie mają większośc i prezydenta. czy republikanie to faszyści ????? Odpowiedz Link Zgłoś
autochton Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 15:19 Po pierwsze definicja mówi o doktrynie, a nie formie sprawowania władzy. To o czym piszesz to totalitaryzm i tego faktycznie (jeszcze) nie ma. Po drugie warto zauważyć, że powstają właśnie instytucje państwowe na drodze całkowicie niedemokratycznej - np. CBA. Władze będą wybierane przez jednego człowieka z PIS'u (Mariusza Kamińskiego). Poseł Gosiewski ostro sktrykował pomysł, aby to parlament decydował w tej sprawie. W krajach anglosaskich jest zupełnie inna ordynacja (większościowa), która premiuje system dwupartyjny. Niemniej jednak znakomicie funkcjonują organy kontrolne i trójpodział władzy, a prezydentowi do głowy nie przychodzą pomysły o tworzeniu CIA czy FBI z własnego nadania. Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 17:00 w zasadzie to nurtuje mnie takie pytanie cba ma w ogromnej mierze powielac i dublowac kompetencje niku gdy wybitny organizator i przywodca kaczynski byl szefem niku, czemu nie uczynil z niej instytucji sprawnej i skutecznej? i czemu teraz nie chce jej reformowac gdy maja pelnie wladzy i swoich ludzi wszedzie? i dlaczego cba ma byc poza wszelka parlamentarna kontrola? skoro pis jest tak swiety to czemu sie boi mechanizmow regulacji? gdzie tu miejsce na demokracje? -- niech zyje kto? niech zyje Jego Kacza Wysokosc! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 15:18 > Bez przesady jak możesz Kaczyńskich porównywać do faszystów. > Czy szerzą antysemityzm - nic mi o tym nie wiadomo. > Czy zakładają obozy koncentracyjne - też nic o tym nie wiem. Faszyści też tego nie robili. Zajmowali się tym naziści. Zresztą bezmyślne mylenie tych określeń jest cechą typową dla sowieckiej propagandy. > Napisanie "faszyści" o PiSie to obelga, nie majaca żadnych podstaw Za Wikipedią: "Najważniejszym dobrem w państwie faszystowskim jest wspólnota, to znaczy naród (rozumiany jako ogół obywateli państwa) lub grupa etniczna rozumiana jako tożsama z narodem. Prawa jednostki są podporządkowane prawom narodu, który zyskuje tym samym realną osobowość, nie tylko jako pojęcie abstrakcyjne. Każde działanie dla jej dobra i na jej korzyść jest działaniem moralnie usprawiedliwionym. Jest to przede wszystkim zasada wodzostwa" Trochę jakby PiSowskie (a przynajmnie LPRowskie), prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 15:28 bardziej LPRowskie niż PiSowskie. A jeśli chodzi o dalszą część definicji to państwa UE zwiększjące podatki i mówiące o państwie socjalnym i obsesyjnie chroniące swój wewnętrzny rynek to wg tej definicji faszyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 17:05 bardziej lprowskie? a pisowskie plany cenzury, promowania jedynie slusznej bogoojczyznainej sztuki i wersji historii ku pokrzepieniu serc, wycieranie geby 'solidaryzmem' vel 'solidarnoscia' walka z myslacymi inaczej, koronacja Jego Kaczej Wysokosci, proba zakazywania krytyki rzadu opozycji (lepperwoi i giertychowi juz zamkneli geby ale nie na dlugo), proba wyznaczanai innym partiom kogo moga na jakie stanowisko wysunac, zmienianie ustaw i naginanie konstytucji zeby tylko przejac wladze i usunac niewygodnych ludzi, kwitowanie kazda krytke slowami ze 'to ludzie starego ukladu', i ze musza miec cos za uszami, symbioza panstwa z najbardziej integrystycznym nurtem w kosciele, to MALO?? --- niech zyje kto? niech zyje Jego Kacza Wysokosc! Odpowiedz Link Zgłoś
xpander Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 17:21 Dyskutujesz chyba z nowym pracownikiem sztabu. Kolejny piszacy bzdury za pieniadze... Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 17:25 chyba jednak nie bo ten przynajmniej probuje podjac polemike (fakt ze zawsze pisze to samo) platni forumowicze raczej nie dyskutuja tylko wklejaja swoje posty wszedzie na zasadzie pier.nac i pojsc dalej: kto przeczyta i mu wystarczy samo szczytne haslo z postu to prawie juz przekonany, a na tych co chca dyskutowac i wysuwaja argumenty szkoda czasu i atlasu, a zreszta tacy od dyskutowania to i tak wiadomo element --- niech zyje kto? niech zyje Jego Kacza Wysokosc! Odpowiedz Link Zgłoś
xpander Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 17:48 Moze i masz racje. Ale nie pasuje mi w tym co piszesz jedno- to, ze chwali sie w co drugim poscie, ze glosowal na PO i Tuska, a opluwa ich co chwile ( i pisze, ze Tusk pluje zolcia etc). Do tej pory taka byla taktyka platnych krzykaczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Olek 2 powinien poczytaz Art 226 KK.Myśli że jest 17.02.06, 15:02 "anonimowy" - to sie zdziwi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
s-w-z Re: Dowalić "Republice kolesi" 17.02.06, 14:33 Nauczyli Cię walczyć z "komuną", perfekcyjnie opanowałaś szablon. Wydaje się że ta "wiedza" zablokowała Ci możliwość samodzielnego myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
cetriolo "Republika kolesi" to nie konkretne osoby tylko... 17.02.06, 14:36 system, sposob sprawowania wladzy. Republika kolesi nazwalbym rowniez PiS: kto nie z nami ten zly, raczka raczke myje idp itd Odpowiedz Link Zgłoś
mosessex Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 14:14 brawo tak trzymać PLUS ZABRAĆ SIĘ NAJPIERW ZA MAFIĘ PRAWNICZĄ W POLSCE!! TA MAFIA PRAWNICZA UCZESTNICZY Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecien45 Bolszewicy też tak mówili i co z tego wynikło? 17.02.06, 14:20 Bolszewicy też tak mówili i co z tego wynikło? Józef Stalin w 1930 roku przy powszedchnym społecznym poparciu też podjął bezwględną walkę z wypaczeniami okresu NEP-u. I do czego doprowadziła go ta droga? Grupy interesu, grupy nacisku, lobby itd. to są naturalne elementy kazdego demokratycznego państwa. Nie ma w tym żadnej patologii. Tak jak normalnoscią jest zróznicownie wpływów poszczególnych obywateli ze względu na dochody, pozycję społeczną, miejsce w systemie politycznycznym i własną aktywność. Również patologie typu korupcja czy związek części polityków i biznesmenów ze światem przestępczym jest konsekwencją demokracji i braku kontroli ze strony państwa policyjnego. Demokracja nie jest bowiem dosoknała ale nie znaleziono dotąd doskonałego ustroju a dotychczasowe poszukiwania jakiejś alternatywy demokracji skończyły się kleską, dyktaturą a nawet masowym ludobójstwem. Skala zjawisk patologicznych w Polsce ni jak się ma do widzenia ich przez J. Kaczyńskiego. Media je kreują bo są chodliwym tematem tak jak ptasia grypa i zagrożenie uderzeniem kometą. Wszechobecne spiski, wszechwładne tajne służby i mafie to również efekt subiektywnego postrzegania świata przez część politykow i przypisywanie mu własnej filozofii, intencji i metod działania. Teoria spiskowa dziejów jest stara jak ludzkość i wynika z indywidualnych cech jej wyznawców. "Zabójcy w wannie", "telefony i anonimy smierci", "ataki tajnych służb na opony samochodu"... Odpowiedz Link Zgłoś
buckiler Dla kogo cenną? 17.02.06, 14:42 Chyba tylko dla takiego czerwonego śmiecia jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Sam jestes smiec, bucu kilerze 17.02.06, 14:46 buckiler napisał: > Chyba tylko dla takiego czerwonego śmiecia jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Głownym wypaczeniem NEPU był sam Stalin 17.02.06, 14:58 a jego walka z "nieprawidłowościami" doprowadziła do ostatniego w Europie KASNIBALIZMU ( Ukraina) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Głownym wypaczeniem NEPU był sam Stalin 17.02.06, 15:23 Nie doprowadziła, lecz go wywołała. Wielki głód by środkiem przymusu w kolektywizacji wsi (a nie bezpośrednim skutkiem nieudolnej gospodarki). NEP wymyślił Lenin a nie Stalin. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh NEP nie wywołał głodu lecz istotnie polityka 17.02.06, 15:28 dzieciobójcy Lenina ( rozkaz zabicia dzieci cara) i mordercy przeciwników politycznych (Patrz Paweł Sudopłatow "wspomnienia). Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: NEP nie wywołał głodu lecz istotnie polityka 17.02.06, 15:33 Może inaczej: NEP wywoływał głód. Ale bezpośrednia przyczyna katastrofy na Ukrainie w latach 30. (chyba 30.) była inna: pacyfikacja ludności. Mięso zalewano chlorem, zboże palono itp. To było PLANOWE zagłodzenie, a nie niewydajność systemu, a więc coś dużo gorszego. Odpowiedz Link Zgłoś
jb777 Wierzę PiS- on jest w stanie zniszczyć wszystko 17.02.06, 15:20 Działa jak półślepy kierujący walcem. Grunt to słuszny kierunek a że się coś rozpieprzy przy okazji, jakim kosztem i przy jakim zagrożeniu dla przyszłości to już nie ma znaczenia. Kto nie z Mieciem tego zmieciem. Co do wyp[owiedzi "kwiecień" - zgadzam się. Ta retoryka jest stara jak świat. retoryka konfliktu. My - Oni. My reprezentujący jedynie słuszne poglądy, jedyni uczciwi z założenia, mający szlachetne i szczytne cele, reprezentanci prostych ludzi (pracy i bezrobocia). Jedyni którzy chcą coś zrobić dla nich dobrego. Oni ci źli, nieudacznicy totalni, złodzieje, plugawi kłamcy i oszuści, spadkobiercy lub sympatycy tajnych służb, chorobliwie zawistni i niechętni nowej władzy. Takie ustawienie jest próbą sprowadzenia każdej krytyki rządu i polityków z gupy "MY" do ohodnej, inspirowanej przez zagraniczne specsłużby lub co gorsza komusze albo jeszcze gorzej zagr kapitał. A wię dziennikarzu, polityku, człowieku - jeżeli chcesz krytykować rząd lub PiS to wiedz, że będziesz jako reakcjonista niszczony. Taki manifest polityczny przebija wprost z wypowiedzi szlachetnego JK. To powiedział on sam a wnioskowanie jest proste jak konstrukcja cepa. Odpowiedz Link Zgłoś
xpander Re: Wierzę PiS- on jest w stanie zniszczyć wszyst 17.02.06, 17:24 Swietna porownanie z tym walcem:):) Odpowiedz Link Zgłoś
xpander Re: Wierzę PiS- on jest w stanie zniszczyć wszyst 17.02.06, 17:25 *swietne Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Silna idea posłannictwa. Kudy tam Napoleonowi. Rac 17.02.06, 14:26 zej Mesjasz albo Mahdi. No i Sąd Ostateczny (szef:Mariusz): podejrzany kazdy, co ma więcej niz kota i mieszkanie (kwaterunkowe) :) Odpowiedz Link Zgłoś
szczegolnie i wybuduje 3 miliony mieszkań 17.02.06, 14:26 i obniży podatki. i zlikwiduje bezrobocie. i jeszcze masę innych rzeczy zrobi o których sie Wam nie sniło. Odpowiedz Link Zgłoś
zegrz Re: i wybuduje 3 miliony mieszkań 17.02.06, 14:34 Pamiętaj o autostradach! Odpowiedz Link Zgłoś
szczegolnie Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 14:33 mówi, że nic się nie da zrobić z gospodarką bo agenci przeszkadzają. cały czas ktoś oszołomowi przeszkadza - PO, media, agenci, łysi, piegowaci, itd - i dlatego nic biedaczek nie może.. Odpowiedz Link Zgłoś
jurcio Brawo Panie Prezesie 17.02.06, 14:35 Ma racje Jarosław Kaczyński, trzeba oczyszzcyc Państwo Polskie z wszelkiej maści złodziei realizowanego właśnie przez PiS. Osobiście doświadczyłem złodziejskich metod łobuzów ubranych w policyjne mundury. W 2003 roku Jan B. (nota bene szef Działu Windykacji kieleckiego Mitex’u) okradł mnie z dorobku życia przy pomocy łotrów z Komendy Policji Warszawa Wola: Marcina Szustera, Jacka Błachnio, Moniki Marszałek i ich ówczesnego szefa, a dziś Komendanta Komendy Policji Warszawa Śródmieście – Marka Maruchniaka (jak wygląda Maruchniak można zobaczyć na oficjalnej stronie komendy: srodmiescie.policja.waw.pl/?page=Structure&id=4 Dokonali tego za aprobatą prokuratora-oszustki, niejakiej Doroty Wróbel z Prokuratury Warszawa Wola. Proponuję: jurcio.blox.pl/html a zrozumiecie, dlaczego bez bojaźni i ogródek wyrażam tu swoje, tak krytyczne o nich opinie i przekonacie się, jakie bagno zostawiły po sobie wszystkie rządzące po 89’ ekipy. Kiedy publikuję swego bloga, wiele osób, po jego przeczytaniu zadaje mi pytanie, co dalej w mojej sprawie. Odpowiadam więc: powoli dopinam swego i nie spocznę, dopóki za moje krzywdy i w imię sprawiedliwości wyżej wymienionym nie zostanie wymierzona przez sądowniczą władzę należyta kara. Nie znaczy to, że nie oczekuję dalszych komentarzy, a wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
vertigo.seb a co z Jurgielem i jego kliką 17.02.06, 14:40 dlatego odeszła jego zastępczyni Stanisłąwa Okularczyk! Ostatnio ujawniono także, ze skompromitowany minister Mikosz, mimo iż został odwołany, cały czas urzęduje w ministerstwie!!!! Partia tak mocno nawiazujaca do nauk Kk nie zna jego podstawowych nauk, zacznijcie najpierw od siebie, a dopiero później zajmijcie się oczyszczaniem Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: a co z Jurgielem i jego kliką 17.02.06, 15:25 > Partia tak mocno nawiazujaca do nauk Kk Ciekawie to wygląda, zwłaszcza gdy się czyta o życiu rodzinnym PiSowskiej wierchuszki. Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: a co z Jurgielem i jego kliką 17.02.06, 18:48 no wiesz Dorn jest Żydem, a jego rodzice byli zażartymi komunistami, to nie pozostaje bez wpływu... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: a co z Jurgielem i jego kliką 17.02.06, 23:10 Nie tylko Dorna miałem na myśli. Aha, możesz rozwinąć Twoją myśl? Pierwsze słyszę... Odpowiedz Link Zgłoś
prozac.pl Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 14:46 Po cholere ta cała dekomunizacja skoro po następnych wyborach trzeba będzie robić dePISacje? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: PiS zniszczy układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 15:26 Nie _D_ekomunizacja, lecz _R_ekomunizacja. Pakt stabilizacyjny podpisał z jednej strony były członek PZPR (stojący na czele partii dziwnie kojarzonej z PZPR i UB) a z drugiej syn byłego doradcy Jaruzelskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 W min. rolnictwa układy lobbystyczne i kryminalne 17.02.06, 14:47 Tym najpierw powinien się zająć Urząd Antykorupcyjny. ww6.tvp.pl/View?Cat=369&id=303201 www.gk.pl/ Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
praptak Panowie, konkrety 17.02.06, 14:49 O rozpędzeniu "onych" to już słyszeliśmy przed wyborami. Gdzie konkrety? - Ile osób uczestniczyło/uczestniczy w owych "układach" i jakie działania zostały/zostaną wobec nich podjęte? (Odpowiedź "bliżej nieznana liczba komuchów i różowych"/"rozpędzimy ich na 4 wiatry" - zero punktów) - Jakie były/są mechanizmy działania tych układów? (Odpowiedź "rozkradali państwo" - zero punktów) Odpowiedz Link Zgłoś
m15 bezczelność komuny nie zna granic 17.02.06, 15:04 miast pokory i skruchy za 50-t lat zaprzaństwa,za zdrade narodu,mają czelność podnosić głowy i pouczać czym jest demokracja,czym jest dobro ojczyzny,wstyd- czerwona choloto Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: bezczelność komuny nie zna granic 17.02.06, 15:23 m15 napisał: > miast pokory i skruchy za 50-t lat zaprzaństwa,za zdrade narodu,mają czelność > podnosić głowy i pouczać czym jest demokracja,czym jest dobro ojczyzny,wstyd- > czerwona choloto M15 jesteś niewyuczalny ... Słownik Ortograficzny Jezyka Polskiego nie ma słowa chołota tylko jest słowo hołota pochodzi od słowa storosłowieńsakiego hoły - goły. Brzmi podobnie w jęz. rosyjskim, ukraińskim i innych słowiańskich. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: bezczelność komuny nie zna granic 17.02.06, 15:26 rtg napisał: > m15 napisał: > > > miast pokory i skruchy za 50-t lat zaprzaństwa,za zdrade narodu,mają czel > ność > > podnosić głowy i pouczać czym jest demokracja,czym jest dobro ojczyzny,ws > tyd- > > czerwona choloto > M15 jesteś niewyuczalny ... Słownik Ortograficzny Jezyka Polskiego nie ma słowa > > chołota tylko jest słowo hołota pochodzi od słowa storosłowieńsakiego hoły - > goły. Brzmi podobnie w jęz. rosyjskim, ukraińskim i innych słowiańskich. przepraszam,masz rację -hołoto Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: bezczelność komuny nie zna granic 17.02.06, 16:07 m15 napisał: > rtg napisał: > > > m15 napisał: > > > > > miast pokory i skruchy za 50-t lat zaprzaństwa,za zdrade narodu,maj > ą czel > > ność > > > podnosić głowy i pouczać czym jest demokracja,czym jest dobro ojczy > zny,ws > > tyd- > > > czerwona choloto > > M15 jesteś niewyuczalny ... Słownik Ortograficzny Jezyka Polskiego nie ma > > słowa > > > > chołota tylko jest słowo hołota pochodzi od słowa storosłowieńsakiego hoł > y - > > goły. Brzmi podobnie w jęz. rosyjskim, ukraińskim i innych słowiańskich. > przepraszam,masz rację -hołoto bardzo możliwe że w języku pisiorkowskim ( w IV RP ) słowo chołota jest poprawnie jeżeli tak to przeprzszam za uwagę. U nas w Polsce jest słowo hołota ale nie kojarzymy jej z Pisiorkowem staramy się też nie ubliżać obywatelom Pisiorkowa bez zdania racji. Po prostu inna kultura w Polsce a inna w Pisiorkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 KIM SA CI NIKCZEMNICY, KTóRZY 17.02.06, 15:02 pluja na Polsce w zagranicznych mediach? Komorowski (PO) dopiero co mówił w Sejmie, że w mediach zachodnich źle się mówi o Polsce. Marcinkiewicz odparł , że nieprawda cytując przykłady i dodał, ze dziwnym trafem te negatywne opipnie pochodzą od wypowiadających się o Polsce dla obcych medow polityków "głównie jednej partii". Wiadomo, że PO. Czy ludzie z PO sa takimi szujami, aby pluc na swój kraj za granicą???? Spory rozwiązuje sie w domu. Jak ktoś pluje na swój (???) kraj za granica jest dla kazdego normalnego Polaka zerem. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 to cieniasy ,które stoją w cieniu asów 17.02.06, 15:05 the.bill1 napisał: > pluja na Polsce w zagranicznych mediach? > Komorowski (PO) dopiero co mówił w Sejmie, że w mediach zachodnich źle się mówi > o Polsce. > Marcinkiewicz odparł , że nieprawda cytując przykłady i dodał, > ze dziwnym trafem te negatywne opipnie pochodzą od wypowiadających się o Polsce > dla obcych medow polityków "głównie jednej partii". > Wiadomo, że PO. > Czy ludzie z PO sa takimi szujami, aby pluc na swój kraj za granicą???? > Spory rozwiązuje sie w domu. Jak ktoś pluje na swój (???) kraj za granica jest > dla kazdego normalnego Polaka zerem. Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: KIM SA CI NIKCZEMNICY, KTóRZY 17.02.06, 15:29 the.bill1 napisał: > pluja na Polsce w zagranicznych mediach? > Komorowski (PO) dopiero co mówił w Sejmie, że w mediach zachodnich źle się mówi > o Polsce. > Marcinkiewicz odparł , że nieprawda cytując przykłady i dodał, > ze dziwnym trafem te negatywne opipnie pochodzą od wypowiadających się o Polsce > dla obcych medow polityków "głównie jednej partii". > Wiadomo, że PO. > Czy ludzie z PO sa takimi szujami, aby pluc na swój kraj za granicą???? > Spory rozwiązuje sie w domu. Jak ktoś pluje na swój (???) kraj za granica jest > dla kazdego normalnego Polaka zerem. Mylisz się nie pluja na Polske tylko na Pisiorkowo. Prawdziwi Polacy to stoja z boku i patrzą co też dzieje się w Pisiorkowie i wydaja swoje opinie. Dla wyjaśnienia T. Rydzyk wraz z PiS podzielili Polskę na Polskę i na IVPR czyli Pisiorkowo. Nie zauważyłes jeszcze?? Odpowiedz Link Zgłoś