mundo.v 27.02.06, 19:24 Ja naprawde lubie tego Hanysa... Czy mozna lepiej i trafniej opisac kacza rzeczywistosc??? Brawo Panie Kazimierzu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tmkmk Re: Kaczyńscy bawią się w politykę 27.02.06, 19:42 zaraz sie zleci motloch, galba jeden z drugim, zwymyslaja kuca od.. zydow, a na koniec naskocza na michnika.. Odpowiedz Link Zgłoś
niemiec.niemiec Re: Kaczyńscy bawią się w politykę 27.02.06, 20:02 "Zydow w Polsce nie ma, tyle typowo anytysemickie stwirdzenia czolowych politykow PiS, daja domniemanie, ze ogolnoswiatowy spisek zydowski, odgrywa w poltyce odrodzonego N.S.D.A.P, taka sam role jak hitölerowskim panstwie roku 1933. Schematy sa znane i rozpoznawalne na pierwszy rzut oka, Michnik i GW, zydowska agentura, ubezwladniona mossadem, Agora sieddlisko ludzi,nie pasujacych do schematu rydzyka, jak latwo znalez paralelle do rezymow stalinowskich i hitlerowskich. W ktorymz to przdziale paruszaja sie napoleaoni, ci co ukradli ksiezyc, czyz odwieczny spisek antypolski, ma zagrazac demokratyzacji i przywrocewniu Polski cywilizacji europejskiej?" Zygfryd Okrutny chyba Ci jednak dogodzil ? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.who Kraj bez lewicy to jak dziewczyna bez łona. 27.02.06, 20:55 jutro zlote mysli prof. Niesiolowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Re: Kraj bez lewicy to jak dziewczyna bez łona. 27.02.06, 23:29 Kutz zawsze ma świetne wywiady. Zgadzam się z nim w 100% - Kaczńscy to nieudacznicy, którzy pomylili powołania. Powinni być reżyserami kabaretowymi! Odpowiedz Link Zgłoś
insite raczej blaznami (klownami) w cyrku. Rezyser musi 28.02.06, 11:17 myslec, blazen tylko stroi miny. Odpowiedz Link Zgłoś
zkyc Re: raczej blaznami (klownami) w cyrku. 28.02.06, 12:43 Grali w młodości rolę dwóch urwisów, co ukradli księżyc, i tak w tym zagustowali, że na stare lata GRAJĄ CAŁĄ POLSKĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gra w filmie była dla nich niezłą frajdą, ale GRA POLSKĄ świadczy o małym rozumku w malutkich główkach. "Podobno kura ma jeden zwój w mózgu, a kobieta ma dwa zwoje, żeby wiedziała że ni można sr.ć na podwórku"(przepraszam wszystkie kobiety; to nie jest moje zdanie!!). Kaczki to chyba mają jeden zwój w dwu główkach i do tego załapały się na kaczą grypę,i próbują zarazić całą POLSKĘ!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Re: raczej blaznami (klownami) w cyrku. 28.02.06, 13:29 A jakie koszmarnie drogie bilety na to przedstawienie ! Odpowiedz Link Zgłoś
79er brak szacunku, pierwszy krok do siania nienawisci 28.02.06, 15:06 brak szacunku, pierwszy krok do siania nienawisci nie jestem zwolennikiem PiS ani jakiejkolwiek opcji ktora do tej pory obiecywala, rzadzila i odchodzila pognebiona brakiem rezultatow ktore zapowiadala, mam jednak wpojony jeszcze przez dziadka przedwojennego oficera WP szacunek do do demokratycznego panstwa, jego urzedow i jego reprezentanta w postaci Prezydenta, -powiedzenie pana Kutza, ktorego cenie i szanuje , "chlopcy sie bawia", ktore objelo urzad Prezydenta, jest dla mnie gleboko obrazliwe, nie wyobrazam sobie aby mozna budowac zdrowe panstwo, szacunek dla jego instytucji, szacunek dla prawa i poszanowania konstytucji kiedy lekcewazy sie i wysmiewa urzad Prezydenta ktory jest najwyzsza osoba w Panstwie. Mamy to do siebie jako nacja ze podwazamy wszelkie autorytety i wysmiewamy wszystko i wszystkich, nie szanujemy prawa i nie szanujemy siebie nawzajem, do czego to doprowadzi, czy bedziemy swiadkami za naszych czasow kolejnego spektaklu podobnego do tego ktory doprowadzil do smierci prezydenta Gabriela Narutowicza, niechetnie sobie przypominamy ze u zrodel tak oczekiwanej niepodleglosci, oszolomieni polityka i sporami politycy stworzyli atmosfere w ktorej mozliwe bylo morderstwo polityczne na osobie sprawujacej urzad Prezydenta RP, -oszolomstwo polityczne dzisiejszej klasy politycznej jest male i zalosne ale wypowiedzi intelektualistow wspierajacych jedno oszolomstwo polityczne przeciwko drugiemu sa bardzo grozne, nie szanuje sie politykow bo sa oslizli, przekupni i klamliwi z definicji, musza widocznie byc aby zadowolic wszystkich, co innego z urzednikami, ktorzy podlegaja ocenie prawnej i moralnej, co innego z intelektualistami ktorzy moga sobie pozwolic na dystans, chlodna refleksje i slowa ktore wspieraja panstwo a nie je podwazaja, -dziennikarz czy jakis tam "pismaczek w malignie" ze uzyje parafrazy z Lema moze sobie bredzic do woli, placa mu za bredzenie aby przyciagnac czytelnika sensacjami i skandalami, liczy sie tylko ilosc sprzedanych egzemplarzy bo od tego zaleza pieniadze z reklam, ktore sa podstawowym zrodlem dochodu mediow, -nie jestem tez zwolennikiem niedemokratycznych metod, zastepowania frazesami ideologicznymi przejrzystych celow budowy zdrowego, praworzadnego i prawiedliwego panstwa, -moim idealem jest rzad fachowcow rozliczany przez parlament i parlament, ktorego jedyna funkcja jest tworzenie dobrego prawa, rozliczanie rzadu co jakis czas, a w miedzyczasie nawiedzeni politycy moga sie bic rulonami ze swoimi projektami po glowach i ucierac sobie nosa az uzyskaja najlepsze projekty, ktore zostaja przeglosowane, ale jedyna ich rola to prawodawstwo i okresowa ocena funkcjonowania wladzy wykonawczej a nie codzienny wplyw na wykonywanie wladzy, -chec sprawowania wladzy i dorwania sie do jej owocow tak oszolomila poslow i kandydatow na poslow z partii ktore nie dostraly sie do parlamentu ze zapominaja o prostym trojpodziale wladzy na wykonawcza, prawodawcza i sadownicza, wszelkie proby zaklocenia tej rownowagi oslabienia jednego z trzech filarow zdrowego panstwa tworza znane z historii dramatyczne efekty, szkoda ze intelektualista jakim niewatpliwie jest Pan Kutz znalazl sie po stronie jednej z frakcji oszolomstwa politycznego Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: brak szacunku, pierwszy krok do siania nienaw 28.02.06, 15:23 79er napisał: > -powiedzenie pana Kutza, ktorego cenie i szanuje , "chlopcy sie bawia", ktore > objelo urzad Prezydenta, jest dla mnie gleboko obrazliwe, nie wyobrazam sobie > aby mozna budowac zdrowe panstwo, szacunek dla jego instytucji, szacunek dla > prawa i poszanowania konstytucji kiedy lekcewazy sie i wysmiewa urzad Prezydent > a > ktory jest najwyzsza osoba w Panstwie. Pistujący ten urząd prezydent L. Kaczyński poprzez swoje postępowqanie obraża ten urząd codziennie. Pan Kutz tylko doskonale to realcjonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
79er urzedu nie mozna obrazac urzad sie sprawuje 28.02.06, 15:39 rozumiem niechec osobista do sprawujacego urzad ale chcialbym wiedziec co do tej pory Prezydent biezacej kadencji zrobil takiego co jest niezgodne z prawem lub konstytucja, gdzie naruszyl majestat Rzeczypospolitej, rozumiem ujadajcych politykow, maja do tego prawo, wyglada ze za to im placimy z naszych podatkow, po to ich wybralismy aby ujadali, ale Prezydent RP jest urzednikiem panstwowym i nie zajmuje sie ujadaniem ani biezaca dyskusja polityczna, wiec kjeszcze raz pytam gdzie i w ktorym miejscu naruszyl prawo, konstytucje lub majestat RP Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu Re: urzedu nie mozna obrazac urzad sie sprawuje 28.02.06, 15:46 79er napisal: >rozumiem niechec osobista do sprawujacego urzad ale chcialbym wiedziec co do tej pory Prezydent biezacej kadencji zrobil takiego co jest niezgodne z prawem lub konstytucja, gdzie naruszyl majestat Rzeczypospolitej, rozumiem ujadajcych politykow, maja do tego prawo, wyglada ze za to im placimy z naszych podatkow, po to ich wybralismy aby ujadali, ale Prezydent RP jest urzednikiem panstwowym i nie zajmuje sie ujadaniem ani biezaca dyskusja polityczna, wiec kjeszcze raz pytam gdzie i w ktorym miejscu naruszyl prawo, konstytucje lub majestat RP< Otoz wlasnie, ze naruszyl, a nawet obydwaj z bratem naruszyli interesy grupy trzymajacej wladze, zagrozili ich interesom, w tym osobiscie A Michnikowi i jego wydawnictwu. I to jest ich niewybaczalny blad. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Cytat: "Myślenie, że Polską można dysponować jak 28.02.06, 17:39 swoją własnością, jest wielkim błędem politycznym i dowodzi braku prawdziwej inteligencji politycznej Kaczyńskich." Tja, jak sie rozwala i okrada Polske jak wlasny PGR pokazali czerwoni faszysci w nowym wydaniu, SLD. Ten rzad wlasnie uwalnia Polska z postkomunizmu. Takiemu facetowi jak Kutzowi, ze swoimi kuriozalnymi wystepami na temat Polski, rowniez jej integracji terytorialnej, PiS i Kaczynscy, ktorzy walcza o Polske w Uni zamiast Polski w formie regionow wcielonych w Unie Europejska, co by konkretnie ozanczalo podporzadkowanie calkwite Niemcom, sa czyms na ksztalt diabelskich blizniakow. Co najciekawsze, Kutz, wielki patriota Slaski nie zauwaza, ze to wlasnie dzieki przynaleznosci do Polski Slask i Slaskosc zaczela sie odradzac. Slask w Niemczech bylby teraz zgermanizowanyn kawalkiem g..na a slaski wysmiewanym jezykiem miejscowych tybolcow, czyms w rodzaju kretynow miejscowych. Wystarczy spojzec na polityke Niemiec w stosunku do Luzyczan, ktorym wlasnie zamkneli ostatnia szkole i germanizuja doslownie na chama lamiac wszystkie zasady Uni Europejskiej. Paskudny ten Kutz, cale szczescie ze SLD i POlewicowa banda zastopowana. pozloty, masz racje oczywiscie. POlewicowe scheisse zawsze mialo olbrzymie problemu z niepodlegloscia Polski a mowienie o Polsce jako samodzielnym panstwie, nie zamierzajacym dac sie wchlonac Niemcom jest niewybaczalnym przestepstwem. Rowniez w oczach GW. pozlotemu napisał: > Otoz wlasnie, ze naruszyl, a nawet obydwaj z bratem naruszyli interesy grupy > trzymajacej wladze, zagrozili ich interesom, w tym osobiscie A Michnikowi i > jego wydawnictwu. > I to jest ich niewybaczalny blad. Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Re: Cytat: "Myślenie, że Polską można dysponować 28.02.06, 17:54 Uwaga! Jesli go nie znacie: fritz.fritz, to taki chory na gowa gorolski, pamponski podciep z psychiatri, co UDAJE Slonzoka - i durs ino krynci i monci !!! a szysko co mu niy pasuje, to podobno faszystofskie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
teraz10 Vivat J.Kaczyński i PiS! Precz z cieniasami z PO!! 28.02.06, 18:31 popędzić kolesi z Po do kamieniolómów! Odpowiedz Link Zgłoś
kot9999 Jeszcze 1758 dni do końca kadencji prezydenta 01.03.06, 00:07 Jeszcze 1758 dni do końca kadencji prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz A potem jeszcze jedna kadencja a potem zamienia... 01.03.06, 00:16 sie rolami ::::)))) Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 "Władzy raz zdobytej nie oddamy nigdy"?:) 01.03.06, 20:46 No, no. Kiedy przeczytałem w nagłówku "zamieniamy...", to aż zajrzałem do środka:) A tu tylko grzecznie: "zamieniamy się rolami". Czy jesteś aby pewien, że taka zamiana jest dopuszczalna? Przecież idzie o dobro państwa! Czy można tak z powrotem oddać Układowi z trudem wywalczoną IV RP??? Czy Samo Dobro może ustąpić Samemu Złu??? Ja myślę, że to byłoby niemoralne. I że jednak Pan Prezydent prędzej czy później zrozumie swoją wielką odpowiedzialność przed Bogiem i Historią:) Odpowiedz Link Zgłoś
pawka55 Lista PiSdzielcow... 28.02.06, 19:05 Galba, fritz.fritz, pozlotemu, Jola-z Dywit, Jadwiga-New-York. Nowy Wildstein Odpowiedz Link Zgłoś
ramzes_br Re: Lista PiSdzielcow... 28.02.06, 19:22 Dzieki za wymienienie imion tych przekupionych Judaszykow Nowego Ladu. Jakim oni pisza jezykiem? Kogo chca przekonac argumentami agresji, calkowitego braku autokrytycyzmu, szarmujacymi obelgami jak podpici kibice na meczu pilkarskim. Wlasnie tak sie zachowuja, jakby tu chodzilo o jakas druzyne pilkarka a nie losu Narodu. Oni najprawdopodobniej sa w jakims ukladzie? (sic!) Co do wywiadu Pana Kazimierza Kutza to tylko powiem ze zachowam go na pamiatke bo to jest balsam dla duszy. Doskonale, precyzyjne spostrzezenia. Bogu dzieki nie wszystkim Polakom odebralo rozum! Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Lista PiSdzielcow... 28.02.06, 21:11 ramzes_br napisał: > Co do wywiadu Pana Kazimierza Kutza to tylko powiem ze zachowam go na pamiatke > bo to jest balsam dla duszy. Boze, przestan go karac i pozbaw go duszy! PO i SLD slepo proniemieccy wrecz ze sluzalczo Niemcom oddanym Tuskiem i Polska, ktorej samodzielnosc jest dla nich wrecz przestepstwem stanowia swietne zaplecza Kutza. Szczegolnie z nagonka w prasie niemieckiej przeciwko Polsce z rzadem bedacym za utrzymaniem niepodleglosci Polski i sprzeciwiajacy sie calkowitemu podporzadkowaniu Niemcom, do czego dazy POLew Doskonale, precyzyjne spostrzezenia. Bogu dzieki > nie wszystkim Polakom odebralo rozum! Brawo! Zeby cos odebrac, trzeba to cos miec. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Lista PiSdzielcow... 28.02.06, 22:19 fritz a tak na marginesie, to ty przeciez nie jestes Polakiem, jestes Niemcem a raczej folksdoczem ktory kiedys mial paszport polski ale sie go wyrzekl dla niemieckiego. Dlatago przestan ublizac nam Polakom swoja obecnoscia na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Dziekuje ze chcesz sie uczyc i mnie czytasz, ale 01.03.06, 00:02 antypolski faszystowsto nie podpisuj sie pod moimi postami. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Dziekuje ze chcesz sie uczyc i mnie czytasz, 01.03.06, 01:29 fritz, ty gnido, juz ci to tysiace razy mowilem, zebys mnie nie nazywal faszysta, bo nim nie jestem, za to ty nim jestes, caly czas to wszystkim udowadniasz trescia swoich postow a raczej jej brakiem, to ty jestes antypolskim faszysta, ktory wyzekl sie swojego narodu, obywatelstwa a nie zostal zaakceptowany przez spoleczenstwo niemieckie i stad twja antypolska, nienawistna nagonka na ludzi madrych,ktorzy sa w stanie doprowadzic kraj do dobrobytu,ciebie szlag trafia na sama mysl, ze jakis tam polaczek moze zyc lepiej niz ty, "niemiec" folksdojcz zapluty przez "ziomkow" niemieckich. I wiesz co? mozesz mnie nazywac jak tylko zechcesz, bo i tak nie jestes w stanie niczym mnie obrazic, nie ty, bo ciebie poprostu nie ma, jestes takie normalne zero. Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh idźe, idźe 28.02.06, 23:33 kmiotku boży :] od tego siedzenia w rajchu juz masz obsesję na ich punkcie. wracaj do kraju i podejmij leczenie póki czas. szkoda zycia choopie. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: idźe, idźe 01.03.06, 00:03 mario.osh napisał: > kmiotku boży :] > > od tego siedzenia w rajchu juz masz obsesję na ich punkcie. > > wracaj do kraju i podejmij leczenie póki czas. > szkoda zycia choopie. Idioto, nie jestem w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: idźe, idźe 01.03.06, 01:36 fritz.fritz napisał: > mario.osh napisał: > > > kmiotku boży :] > > > > od tego siedzenia w rajchu juz masz obsesję na ich punkcie. > > > > wracaj do kraju i podejmij leczenie póki czas. > > szkoda zycia choopie. > > Idioto, nie jestem w Niemczech. Jestes, jestes, klamco, twoj kolega silesius monachijski ci zrobil ta przysluge i cie wypaplal, pozniej sam wielokrotnie to w swoich postach potwierdzales, wiec nie lzyj, ale do kogo ja to mowie? ty fritz nic innego nie potrafisz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: idźe, idźe 01.03.06, 01:38 fritz.fritz napisał: > mario.osh napisał: > > > kmiotku boży :] > > > > od tego siedzenia w rajchu juz masz obsesję na ich punkcie. > > > > wracaj do kraju i podejmij leczenie póki czas. > > szkoda zycia choopie. > > Idioto, nie jestem w Niemczech. Zapomnialem przeciez dodac!!! Sam Dorn to przeciez przyznal!!!! Napewno jest wielu na forum co to pamieta i to potwierdzi!!! Wiec jeszcze raz, fritz, jestes folksdojczem i klamca !!! :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Lista PiSdzielcow... 28.02.06, 21:03 pawka55 napisał: > Galba, fritz.fritz, pozlotemu, Jola-z Dywit, Jadwiga-New-York. > > Nowy Wildstein Wildstein jest naprawde dobry i dlatego wylecial z Rzepy, ktora zaczela sie przeksztalcac w wiadomosciach politycznych w duzo lepsza GW, ale wlasnie w GW. Albo inaczej, Rzepa znajduje pokonala droge: Od Wildsteina do .... kadeta Majcherka. Kadetem nazwal Majcherka, i calkowicie slusznie Rybinski. Majcherek jest psychedelicznym poplecznikiem poskomuny w kazdej formie, rowniez tej najbardziej skorumpowanej, pod warunkiem, ze na kradziezy nie dali sie zlapac. Tak prawie doslownie napisal szanowny Majcherek. Majcherek jest nowa twarza polityczna Rzepy. Wstyd i hanba. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Cytat: "Myślenie, że Polską można dysponować 28.02.06, 20:59 co ty Slasaka udajesz, baranie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiciol Re: Cytat: "Myślenie, że Polską można dysponować 28.02.06, 18:57 > Tja, jak sie rozwala i okrada Polske jak wlasny PGR pokazali czerwoni faszysci > w nowym wydaniu, SLD. A teraz będziemy to samo widzieć w wykonaniu inteligentnej, rozsądnej i jedynej prawdziwej prawicy. > Ten rzad wlasnie uwalnia Polska z postkomunizmu. Takiemu facetowi jak Kutzowi, > ze swoimi kuriozalnymi wystepami na temat Polski, rowniez jej integracji > terytorialnej, PiS i Kaczynscy, ktorzy walcza o Polske w Uni zamiast Polski w > formie regionow wcielonych w Unie Europejska, co by konkretnie ozanczalo > podporzadkowanie calkwite Niemcom, sa czyms na ksztalt diabelskich blizniakow. Patrząc na powyższe i na Twój nick śmiem sądzić, że masz jakieś problemy ze swoją osobowością. > Co najciekawsze, Kutz, wielki patriota Slaski nie zauwaza, ze to wlasnie dzieki > > przynaleznosci do Polski Slask i Slaskosc zaczela sie odradzac. A to ciekawe, gdyż jakoś w wywiadzie z nim nie zauważyłem wzmianki o Śląsku. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Cytat: "Myślenie, że Polską można dysponować 28.02.06, 21:15 wiciol napisał: > > Tja, jak sie rozwala i okrada Polske jak wlasny PGR pokazali czerwoni > faszysci > > w nowym wydaniu, SLD. > > A teraz będziemy to samo widzieć w wykonaniu inteligentnej, rozsądnej i jedynej prawdziwej prawicy. Jezeli tak, to ciebie uroczyscie przeprasze, a jezeli nie, to staniesz sie zagorzalem poplecznikiem PiS i Kaczynskich. Zgoda? Kaczory nie sa zlodziejami i nie mozna ich skorumpowac w przeciwienstwie do PO, bylej KL-D aferalnej, ktorej szefem byl Tusk i SLD, jednej z najbardziej skorumpowanych partii na swiecie. > A to ciekawe, gdyż jakoś w wywiadzie z nim nie zauważyłem wzmianki o Śląsku. > > pzdr Przed wyborami Kutz wypowiadal sie w tym sensie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiciol Re: Cytat: "Myślenie, że Polską można dysponować 28.02.06, 21:33 fritz.fritz napisał: > wiciol napisał: > > > > Tja, jak sie rozwala i okrada Polske jak wlasny PGR pokazali czerwo > ni > > faszysci > > > w nowym wydaniu, SLD. > > > > A teraz będziemy to samo widzieć w wykonaniu inteligentnej, rozsądnej i > jedynej prawdziwej prawicy. > > Jezeli tak, to ciebie uroczyscie przeprasze, a jezeli nie, to staniesz sie > zagorzalem poplecznikiem PiS i Kaczynskich. Zgoda? Chętnie bym się zgodził, gdyby nie to, że nie odpowiada mi to co oni czynią (ciągłe insynuacje, wszędzie spisek, kto nie z nami ten przeciwko nam) > > Kaczory nie sa zlodziejami i nie mozna ich skorumpowac w przeciwienstwie do PO, > > bylej KL-D aferalnej, ktorej szefem byl Tusk i SLD, jednej z najbardziej > skorumpowanych partii na swiecie. > Jest takie powiedzenie: każdy ma swoją cenę. Skoro tak jest to dlaczego nie zostały one do tej pory zdelegalizowane. > > > A to ciekawe, gdyż jakoś w wywiadzie z nim nie zauważyłem wzmianki o Śląs > ku. > > > > pzdr > > Przed wyborami Kutz wypowiadal sie w tym sensie. > Przyjmuje to do wiadomości, że tak było. Nie słyszałem tego, więc nie komentuję dalej. Wierzę Ci na słowo. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Cytat: "Myślenie, że Polską można dysponować 01.03.06, 00:15 wiciol napisał: > fritz.fritz napisał: > > > wiciol napisał: > > > > > Jezeli tak, to ciebie uroczyscie przeprasze, a jezeli nie, to staniesz sie> zagorzalem poplecznikiem PiS i Kaczynskich. Zgoda? > > Chętnie bym się zgodził, gdyby nie to, że nie odpowiada mi to co oni czynią > (ciągłe insynuacje, wszędzie spisek, kto nie z nami ten przeciwko nam) Kaczory sa zdania, i bardzo duzo przemawia za tym, ze Polsce istnieje uklad poskomunistyczny. Zgadzam sie z nimi. Przyklad: brak jakichkolwiek reform czy tez ustawodastwa (do czasu przejecia wladzy przez PiS) zwalczania korupcji. Korupcja jest bardzo dokladnym miernikiem demokracji i jakosci prawa w danym kraju. Polska jest wrecz przezarta korupcja, a wszystkie sondaze pokazuja, ze sadownictwo jest najbardziej skorumpowana, obok lekarzy. Na tym tle byla mozliwa gigantyczna kradziez pod etykieta prywatyzacji. Rowniez afera Rywina w sposob niezwykle jasny jak ustanawia sie prawo. Rzad powinien w ciagu najblizszych paru miesiecy przeprowadzic zmiany strukturalne. Po tem problem pownienien przestac istniec. Oczywiscie, z wyjatkiem sedziow praktycznie stojacych ponad prawem. Immunitet musi zostac ograniczony do dzialalnosci zawodowej a rozprawy przeciwko sedziom musza byc jawne. Rzad ten i Pis sa dopiero od 100 dni. Maja problemy, ktore zbieraly sie od 16 lat. > > > > > Kaczory nie sa zlodziejami i nie mozna ich skorumpowac w przeciwienstwie > do PO, > > > > bylej KL-D aferalnej, ktorej szefem byl Tusk i SLD, jednej z najbardziej > > skorumpowanych partii na swiecie. > > > > Jest takie powiedzenie: każdy ma swoją cenę. Kaczory nie maja ceny, jezeli chodzi o Polske. > Skoro tak jest to dlaczego nie zostały one do tej pory zdelegalizowane. To wcale nie jest tak latwo zdelegalizowac partie, nawet jezeli wszyscy czlonkowie sa prywatnie... w mafii. Jezeli cala partia walczy jednoczesnie o demokracje i... immunitet sedziow, ktorych mozna wygodni korumpowac... dotychczas byli bezkarni. >> > Przed wyborami Kutz wypowiadal sie w tym sensie. > > > > Przyjmuje to do wiadomości, że tak było. Nie słyszałem tego, więc nie komentuję > > dalej. Wierzę Ci na słowo. > > pzdr pzdr. > > Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Cytat: "Myślenie, że Polską można dysponować 28.02.06, 22:25 fritz.fritz napisał: > Kaczory nie sa zlodziejami i nie mozna ich skorumpowac w przeciwienstwie do PO, Nie sa, jasne a pieniazki z FOZZ to tak same sie przykleily a teraz jakies niezidentyfikowane grupy latajace chca wmieszac w to gowno biednych braci co to nigdy niczego nie ukradli :)))) A co do PO, to jesli masz cos na nich oprucz swoich wypocin ktorymi nas caly czas raczysz, to lepiej to podaj do wiadomosci, no chyba ze sam jestes w PO ukladach a dla niepoznaki podszywasz sie pod fanatyka PiS . Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Cytat: "Myślenie, że Polską można dysponować 28.02.06, 21:39 HAHAHAHAHAHAHA fritzku. citzku, daj juz sobie na wstrzymanie i przestan udowadniac nam swoja bezgraniczna glupote111 My cie juz znamy wszyscy na tym forum i wszyscy wiemy ze jestes bardzo,bardzo,bardzo,bardzo,bardzo glupi :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tym0l Re: urzedu nie mozna obrazac urzad sie sprawuje 28.02.06, 15:47 Bo ten Prezydent przez cale 5 lat bedzie sie zaslanial p. Urbanskim. Przez trzy lata w Warszawie pokazywal sie wylacznie na hucznych otwarciach itp, a glos we wszystkich kontrowersyjnych sprawach zabieral p. Urbanski. Odpowiedz Link Zgłoś
79er to nie bardzo na temat,co sprzecznego z prawem lub 28.02.06, 16:04 to nie bardzo na temat,co sprzecznego z prawem lub konstytucja zrobil Prezydent RP biezacej kadencji Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 a czy musi robić coś sprzecznego 28.02.06, 16:38 żeby się zachowywać niepoważnie a nie jak na prezydenta przystało? przczytaj jeszcze raz wywiad z Kutzem. Odpowiedz Link Zgłoś
teraz10 Tylko PiS może uratować Polskę! Cieniasy won! 28.02.06, 18:38 Na Kubę Fidelowi castro sie podlizywać.!! Odpowiedz Link Zgłoś
alphaone Re: Tylko PiS może uratować Polskę! Cieniasy won! 28.02.06, 19:50 synek, ty juz sam w to nie wierzysz co piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
supermacio Re: to nie bardzo na temat,co sprzecznego z prawe 28.02.06, 20:19 A odpowiem Panu tak: Z prawem sprzecznego nic, ale mowa była o obrazie majestatu. Otórz knypek (powtarzam KNYPEK jeden) sam obraził ten majestat. Z założenia Prezydent RP to nie guru ludzi jednej opcji ( układu ;), lecz wszystkich Polaków, do tego chyba nie na miejscu jest mieszanie się Prezydetna w pracę Rządu i parlamentu w przypadkach innych niż przewidziane w Konstytucji RP. A cóż nasz KNYPEK zrobił z okazji rady gabinetowej - obrażał polityka (i nie chodzi tu o moje sympatje czy antypatje) innej opcji, na którego w wyborach jakby nie patrzeć zagłosowała spora liczba obywateli - więc wszystkich Polaków czy nie? !!! Kolejną sprawą są następstwa tzw. orędzia (ja wole określenie pierdzenie paszczą). Nikomu do głowy nie przyszła nadzwyczajna ustawa, mówiąca o odpowiedzialności polityków (w tym i Prezydenta RP) za własne czyny i wypowiedzi. Ciekawe ile milionów złotych w postaci wzrostu kursu walut spowodowanego gigantycznym zamieszaniem spowodowanym przez KNYPKA stracił naród (dla niewiedzących - Polska ma ogromne zadłużenie liczone w obcych walutach). Więc jeśli ktoś mi zarzuci obrażanie majestatu Prezydenta RP, odpowiadam - PREZYDENTA NIE OBARŻAM, OBRAŻAM PRZYGŁUPIEGO ZAKOMPLEKSIONEGO KNYPKA!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
per.se Re: urzedu nie mozna obrazac urzad sie sprawuje 28.02.06, 16:56 Odpowiem Ci na dwa sposoby. L.Kaczynski narusza Konstytucje codziennie. Nawet nie stara sie ukryc, ze jest Prezydentem Pisu. To nie jest Prezydent Polski i Polakow, ktorego zadania sa okreslone KOnstytucja RP. To jest partyjny aparatczyk, brat swojego brata, ktory o panstwie i demokracji ma pojecie zerowe. Widziales kiedys w demokracji prezydenta, ktory bez zenady optuje za jedna partia, broni jej interesow wskazujac na oppozycje jako jedynie winna destabilizacji? Pomijam falszywosc jego twierdzen, mam na mysli suchy fakt. Czy widziales prezydenta demokratycznego kraju europejskiego, ktory twierdzi, jak ostatnio we Francji, ze Polacy nie chca europejskiej konstytucji i sa przeciwni takiej wizji Europy? Na jakiej podstawie te twierdzenia, kto go do tego upowaznil? Demokracja, ktora tak wysoko cenisz, i tutaj sie zgadzam, ma jednak okreslone wady. Ma ograniczone mozliwosci niedopuszczania do sprawowania rzadow przez ludzi, ktorzy w swej istocie sa antydemokratyczni. To pewnien "poslizg" demokracji. Z tym poslizgiem mamy do czynienia w POlsce obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
menthos1 Prezydenta wybraliśmy, szanujemy jego wypowiedzi 28.02.06, 17:08 oraz ma nasze pełnomocnictwo do działan na arenie międzynarodowej. Koniec, kropka. Kiedy wam się znudzi ta nagonka na władze? Odpowiedz Link Zgłoś
wiciol Re: Prezydenta wybraliśmy, szanujemy jego wypowie 28.02.06, 19:11 > oraz ma nasze pełnomocnictwo do działan na arenie międzynarodowej. Koniec, > kropka. > > Kiedy wam się znudzi ta nagonka na władze? Wybrali go Ci, którzy na niego głosowali i z tym faktem należy się zgodzić (pogodzić :)) ale powinien być bardziej bezstronny jeśli chce być prezydentem wszystkich Polaków. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Prezydenta wybraliśmy, szanujemy jego wypowie 28.02.06, 22:42 menthos1 napisała: > oraz ma nasze pełnomocnictwo do działan na arenie międzynarodowej. Koniec, > kropka. > > Kiedy wam się znudzi ta nagonka na władze? W krajach demokratycznych nie ma czegos takiego jak wladza, lecz sluzba spoleczna, ludzie wybierani do parlametow,na premierow, prezydetow pelnia poprostu sluzbe spoleczna i to nawet nie za wysokie wynagrodzenia, nie mowiac juz o tym ze nigdzie w UE nie ma czegos takiego zeby politykierzy jezdzili limuzynami zakupionymi za pienniadze podatnikow, takie przywileje ma wladza, taka sama wladza ktora rzadzila nami do 1989 roku, i ta pozniejsza wladza III RP A Kaczynscy wygrali wybory poniewaz obiecali ludziom, ze ta wlasnie wladze obala i stworza panstwo prawe i sprawiedliwe, jak widac na podstawie ich dotychczasowych dokonaniach, Kaczynscy sa klamcami i oszustami, nawet nie aktorzynami bo do tego trzeba jeszcze miec na tyle inteligecjii by nauczyc sie podstawowej roli ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: Prezydenta wybraliśmy, szanujemy jego wypowie 28.02.06, 23:30 Ja nie wybierałam tego prezydenta i moich pełnomocnitw to on nie ma żadnych. Wygrał wybory dzięki szwindlom i populizmowi swego brata i jego partii. Wmówili biednym ludziom, że może coś dla nich załatwić, co samo w sobie jest wierutnym kłamstwem. Prezydentura w Polsce jest zupełnie inaczej "skrojona" niż w Rosji, Francji, nie mówiąc już o USA. Prezydent w Polsce ma łagodzić sytuację, reprezentować nasz kraj i być ponad podziałami. Czy Kaczyński spełnia te warunki? Ani trochę. Dlatego dla mnie nie ma żadnego końca ani kropki, a mój prezydent to nie będzie nigdy. Na razie mam do tego prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdeczka1 Re: urzedu nie mozna obrazac urzad sie sprawuje 28.02.06, 23:51 Co do konstytucji, Kaczor stwierdzil tylko, ze konstytucja w formie traktatu europejskiego nie moze wejsc w rachube i kazdy razsadny to wie, po klesce francuskiego referendum jest martwa litera. Trzeba zastanowic sie nad nowym projektem konstytucje i tyle. Nie bronie Kaczorow, nie mieszkam w Polsce i nie wiem jak to ich rzadzenie wyglada na co dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
jada9 Re: urzedu nie mozna obrazac urzad sie sprawuje 28.02.06, 17:01 Prezydenci rzadko naruszają prawo i majestat. Natomiast b.często są niepoważni a nawet śmieszni ze względu na sposób bycia,wzpowiedzi,wyimaginowane poglądy,ideologię oderwaną od pragmatyzmu itd, td, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
supermacio Re: urzedu nie mozna obrazac urzad sie sprawuje 28.02.06, 20:23 Otóż to: gdy prezydent jest niepoważny a nawet śmieszny (choćby i żadko, co niestety ine znajduje zastosowania w naszej obecnej sytuacji) to obraża majestat Prezydenta RP. Koniec i kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmaranowicka Re: urzedu nie mozna obrazac urzad sie sprawuje 28.02.06, 22:30 a kto obraza ortografie niechby i RZADKO ten jest d...em i over Odpowiedz Link Zgłoś
menthos1 Re: urzedu nie mozna obrazac urzad sie sprawuje 28.02.06, 17:05 Co zrobił? Po prostu jest, rządzi, a to sie nie podoba. Nie tak miało być... Odpowiedz Link Zgłoś
wiciol Re: urzedu nie mozna obrazac urzad sie sprawuje 28.02.06, 18:47 Dlaczego mówisz o szacunku dla prezydenta skoro on nie ma szacunku dla polityków innych partii (inyych od PiS). Nie sądzisz, że jeżeli sam prezydent, czy też premier obraża swoich oponentów to daje wyraźne przyzwolenie na takie zachowanie? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
zkyc Odstawiony cyrk jest już faktem historycznym! 28.02.06, 15:35 Prezydent już miał swoje wystąpienie cyrkowe. Ciekawe, kto go do tego zmusił?????????? Do Gabriela Narutowicza to bardzo dużo mu brakuje!!!!!!!! Jeżeli w tym cyrku Prezydent, który jest najwyzszą osobą w Państwie i robi Naród "w balona", zasługuje na szacunek tegoż Narodu??????????????????? I co ma do tego ma "oszołomstwo" partii opozycyjnych??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
79er nikt nie pisal o oszolomstwie partii opozycyjnych 28.02.06, 16:06 nikt nie pisal o oszolomstwie partii opozycyjnych tylko o szolomstwie partii politycznych albo politykow, poza tym sie zgadzam, wybieramy od 15 lat kogo chcemy a potem lzymy do woli, a wiec zgodnie z zasad palce i wymagam, a place duzo wiec lzyc i spotwarzac tez moge do woli, co potem z tego zostaje, niesmak i zazenowanie Odpowiedz Link Zgłoś
jada9 Re: brak szacunku, pierwszy krok do siania nienaw 28.02.06, 16:45 Panie, na miły bóg, przecież to nie p.Kutz wyśmiewa pp.Kaczyńskich, tylko oni sami się ośmieszają. Już kiedyś, przy innej okazji, pisałem, że to zakompleksieni chłopcy, którz dla dodania sobie powagi,za wcześniej założyli spodnie z długimi nogawkami. Prawdopodobnie,w młodości, byli poniżani przez rówieśników a może nie mogli sprostać wymogom rodziny ...? - Nie wiem. Wiem jednak, napewno, że teraz po dojściu do władzy, nie zważając na skutki, odreagowują. Odpowiedz Link Zgłoś
menthos1 Skąd u ciebie taka nienawiść do Kaczyńskich? 28.02.06, 17:11 jada9 napisał: > Panie, na miły bóg, przecież to nie p.Kutz wyśmiewa pp.Kaczyńskich, tylko oni > sami się ośmieszają. > Już kiedyś, przy innej okazji, pisałem, że to zakompleksieni chłopcy, którz dla > > dodania sobie powagi,za wcześniej założyli spodnie z długimi nogawkami. > Prawdopodobnie,w młodości, byli poniżani przez rówieśników a może nie mogli > sprostać wymogom rodziny ...? - Nie wiem. > Wiem jednak, napewno, że teraz po dojściu do władzy, nie zważając na skutki, > odreagowują. O rany... To niemożliwe, żeby pisał to człowiek niezwiązany z polityką. Kto tak bardzo nienawidzi Kaczyńskich? Czy to ktoś, kto się ich boi? Odpowiedz Link Zgłoś
menthos1 Re: brak szacunku, pierwszy krok do siania nienaw 28.02.06, 17:03 79er napisał: Mamy to do siebie jako nacja ze podwazam > y > wszelkie autorytety i wysmiewamy wszystko i wszystkich, nie szanujemy prawa i > nie szanujemy siebie nawzajem, do czego to doprowadzi, czy bedziemy swiadkami z > a Z tym fragmentem się nie zgadzam, z resztą tak. Ma Pan rację ze wszystkim. Karygodny brak szacunku dla legalnie wybranych władz RP. Wracając do pana Kutza - pisze tak, jak gdyby nie był z tej samej nacji. Może dlatego nie sznuje wyborów? Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Re: brak szacunku, pierwszy krok do siania nienaw 28.02.06, 18:09 Panstwo a "nacja" - to zupelnie dwie rózne rzeczy --> tak jak sa Polacy w innych krajach, --> tak samo w Polsce zyja "innonarodowcy" niektórzy zyja na tych ziemiach nawet dluzej niz Polacy tak zawsze bylo - poczytaj troche o historii (np.)polskiej zupelnie naturalne, logiczne i niegrozne ---------------- A pan senator Kutz akurat jest Polakiem. Nalezy, o ile wiem, do tej >>czesci<< Slazaków, którzy zaliczaja sie sami do Slazaków-Polaków. Gdyby byl "z urodzenia" Niemcem, "Tylko-"Slazakiem, Zydem, Francuzem, Czechem albo Argentynczykiem, tez mialby, jako obywatel >>panstwa<< prawo uczestniczyc w zyciu politycznym tego >>panstwa<< - no i tez, chocby jako skosnooki Murzyn, w przypadku tej wypowiedzi >>>>>>>>> mialby poprostu racje. Czyli jeszcze raz dla nacjonalradykalów-"ciemnoblondynów": naród to nie nacja to nie kraj to nie panstwo - chyba zrozumieliscie albo jeszcze nie ? natio, gens, res publica, ....... Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Re: brak szacunku, pierwszy krok do siania nienaw 28.02.06, 18:11 Jesli Kutz nie, to Matejko, Kopernik, Narutowicz, ...... - tez nie. Odpowiedz Link Zgłoś
marjolaine Re: brak szacunku, pierwszy krok do siania nienaw 28.02.06, 19:30 Ale jak szanować tych Panów skoro oni nikogo nie szanują a obrażają Odpowiedz Link Zgłoś
clivis Re: Kraj bez lewicy to jak łono bez syfilisu 28.02.06, 12:19 A co do Kutza, to jaki reżyser, taki i polityk - miernota. Ale widać dobrze przyswoił instrukcje swojego pana i cytuje bezbłędnie. Ciągle to samo. Może on i Niesiołowski to jednak jednojajowe bliźniaki??? Odpowiedz Link Zgłoś
f_ck-the-duck Re: Kraj bez lewicy to jak łono bez syfilisu 28.02.06, 12:42 Ty jestes za to kompletnie bezjajowy. Odpowiedz Link Zgłoś
trzeci_blizniak kaczofilia nie jest karalna ale obciachowa 28.02.06, 13:15 podobnie jak brak wykształcenia - ale tego nie nadrobisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
klef Re: Kraj bez lewicy to jak łono bez syfilisu 28.02.06, 14:47 kinoman sie odezwal co ty tam wiessz to na pewno zyd albo cyklista ino ze ze slaska Odpowiedz Link Zgłoś
fanfan1 Re: Kaczyńscy bawią się w politykę 28.02.06, 13:05 No dobrze, a jakiego pochodzenia jest ta czołówka: Waserman i Dorn ? Beria (Żyd) podobnie jak Hitler najchętniej tępił Żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
x_y Re: Kaczyńscy bawią się w politykę 28.02.06, 17:55 --> fanfan1. Gamoń jesteś. Beria był Gruzinem Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Re: Kaczyńscy bawią się w politykę 28.02.06, 18:12 > Beria byl Gruzinem bzdura (albo zart?) Odpowiedz Link Zgłoś
insite Za Kutzem nie przepadam, ale tutaj ma 100% racji 28.02.06, 11:14 takiego obciachu w polityce dawno nie bylo. Bracia Kaczynscy to kuriozum swiatowe. Szkoda, ze ich porazka bedzie rowniez porazka Polakow i odsunieciem na dlugie lata prawdziwej rekonstrukcji RP. Wyobrazam soebie rozczarowanie i rozgoryczenie ludzi, gdy zdadza sobie sprawe jak bardzo zostali oszukani przez oszustow typu Dorn, Kaczynscy, Lepper, Giertych. Jak zwykle, Polak madry po szkodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Re: Za Kutzem nie przepadam, ale tutaj ma 100% ra 28.02.06, 18:16 > Bracia Kaczynscy to kuriozum swiatowe No nie, jest jeszcze Lukaszenko i KimIlJung(albo jak mu tam). Naprawde, jako charakter, to przy nich taki kacper jak Fidel Castro "wydaje sie byc" sympatycznym..... Odpowiedz Link Zgłoś
la-budda Kutz bawi się czymś co ma krótsze niż nazwisko! 28.02.06, 12:31 Wziąłby się pan Kutz za kręcenie filmów, a nie wywiadzików. Nakręcił by chociaż nową wersję "o dwóch takich co ukradli Księżyc", ale taśmę ma za krótką bo z jego talentem to dziś żaden producent nie zaryzykuje, a państwo kaczyńskich mu nie da. Dlatego z tekstów Kutza przeziera tęskota za PRLem, kiedy mógł kręcić nie tylko filmy, był piękny i młody. Teraz to się chyba tylko gejom podoba, po młodości nie zostało śladu. No może ta rozkoszna niedojrzałość. Odpowiedz Link Zgłoś
jacoxl Re: Kutz bawi się czymś co ma krótsze niż nazwisk 28.02.06, 14:16 A pamiętasz te filmy? la-budda napisał: > Wziąłby się pan Kutz za kręcenie filmów, a nie wywiadzików. Nakręcił by chociaż > > nową wersję "o dwóch takich co ukradli Księżyc", ale taśmę ma za krótką bo z > jego talentem to dziś żaden producent nie zaryzykuje, a państwo kaczyńskich mu > nie da. Dlatego z tekstów Kutza przeziera tęskota za PRLem, kiedy mógł kręcić > nie tylko filmy, był piękny i młody. Teraz to się chyba tylko gejom podoba, po > młodości nie zostało śladu. No może ta rozkoszna niedojrzałość. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Kutz bawi się czymś co ma krótsze niż nazwisk 28.02.06, 14:26 pamietam "Sol ziemi czernej", "Perle w koronie" oraz "Paciorki jednego rozanca"; zawsze byl tam podziw dla "klasy robotniczej" i wysmiewanie bogatych wlascicieli kopaln, tzw. "burzuazji";a teraz Kutz sam siedzie wsrod nowych burzujow III RP, na warszywskich rozowo-czerownych salonych, popijajac "lyskaczem" i piedrzac w zydel, bo co go ciemny lud obchodzi, co Kaczynskich wybral; grunt, ze on przy okraglostolowym korycie; pupilek Zietka i Gierka; jacoxl napisał: > A pamiętasz te filmy? > > la-budda napisał: > > > Wziąłby się pan Kutz za kręcenie filmów, a nie wywiadzików. Nakręcił by c > hociaż > > > > nową wersję "o dwóch takich co ukradli Księżyc", ale taśmę ma za krótką b > o z > > jego talentem to dziś żaden producent nie zaryzykuje, a państwo kaczyński > ch mu > > nie da. Dlatego z tekstów Kutza przeziera tęskota za PRLem, kiedy mógł kr > ęcić > > nie tylko filmy, był piękny i młody. Teraz to się chyba tylko gejom podob > a, po > > młodości nie zostało śladu. No może ta rozkoszna niedojrzałość. Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Re: Kutz bawi się czymś co ma krótsze niż nazwisk 28.02.06, 18:19 silesius.monachijski, to drugi taki fritz.fritz chory na gowa i "dusza" (ultrapolsko) "zeslaniec", co rezyduje i nadawo jadowicie - z prapolskiego München :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Kutz bawi się czymś co ma krótsze niż nazwisk 28.02.06, 19:34 badz laskaw nie komentowac slow i zachowan ludzi ktorym do piet nie dorastasz. Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Kutz bawi się czymś co ma krótsze niż nazwisk 28.02.06, 15:30 tez będziesz stary a głupszy to już nie bedziesz - tu cała pociecha. Odpowiedz Link Zgłoś
19mamuska mysłowice 28.02.06, 12:59 wstydzą że KUC edukował się w naszej szkole . ale jo to wiem czemu on gupoty goda bo żur mu rozum wykwasił Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Re: mysłowice 28.02.06, 18:21 Slonsk wstydzi sie Myslovitz ------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
voodeen Kutz miernota 28.02.06, 15:54 Mierny był jako reżyser - i gdyby nie polityczna poprawność nakazująca docenianie jego etnograficznych wypocin zniknął by bez echa. Jeszcze bardziej mierny jest jako polityk. Taki oryginał na siłę. Odpowiedz Link Zgłoś
niewychowany Re: Kaczyńscy bawią się w politykę 27.02.06, 19:44 brawo!.. prawda! prawda! prawda!... tyle na ten temat.... cenzura!..wystąp! Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny [...] 27.02.06, 19:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
stagaz Pociesznie się Kutz... 27.02.06, 19:54 ...zestarzał. Przez cały wywiad nie zostawia suchej nitki na Kaczyńskim, a w ostatnim fragmencie wieszczy, że właśnie wizja Kaczyńskich podziału sceny politycznej się dokona. A na końcu dodaje wulgarny dowcip w swoim stylu. Skleroza starcza i żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
jacoxl Re: Pociesznie się Kutz... 28.02.06, 14:27 Nie widzę tu niekonsekwencji Kutza. Berety zawsze zagłosuja na populistów. stagaz napisał: > ...zestarzał. Przez cały wywiad nie zostawia suchej nitki na Kaczyńskim, a w > ostatnim fragmencie wieszczy, że właśnie wizja Kaczyńskich podziału sceny > politycznej się dokona. A na końcu dodaje wulgarny dowcip w swoim stylu. > Skleroza starcza i żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
niemiec.niemiec Re: Kaczyńscy bawią się w politykę 27.02.06, 19:58 "Dla nas najciekawsza będzie reakcja widzów na ten spektakl. Jak dobrze pójdzie, to może zacznie organizować się społeczny, obywatelski ruch oporu." Juz czas zakladac oddzialy partyzanckie panie Kutz. Podminowac mosty i wykolejac pociagi jadace ze Slaska do Warszawy. Pan zostanie dowodca na okreg Slaski, a partyzantke poprowadzi niejaki Olek K. alias Prezio. Na szefa wywiadu koniecznie prosze poprosic Ungiera, podobno zna sie na tym. Odpowiedz Link Zgłoś
evito to prawda podpisuje sie pod tym 28.02.06, 15:05 niemiec.niemiec napisał: > "Dla nas najciekawsza będzie reakcja widzów na ten spektakl. Jak dobrze pójdzie > , > to może zacznie organizować się społeczny, obywatelski ruch oporu." > > Juz czas zakladac oddzialy partyzanckie panie Kutz. Podminowac mosty i wykoleja > c > pociagi jadace ze Slaska do Warszawy. Pan zostanie dowodca na okreg Slaski, a > partyzantke poprowadzi niejaki Olek K. alias Prezio. Na szefa wywiadu konieczni > e > prosze poprosic Ungiera, podobno zna sie na tym. Odpowiedz Link Zgłoś
lutekstg Re: Kutz ma rację, ale co z tego? 27.02.06, 20:29 Obawiam się, że Kutz jest zbytnim optymistą co do świadomości naszego społeczeństwa. Sądząc po wypowiedziach niektórych forumowiczów, znaczna jego część nie potrafi wyciągać wniosków. "...Polak i przed szkodą i po szkodzie głupi" - to niestety jest ciągle aktualne. Wystarczy, że przed wyborami samorządowymi Kaczyńscy obiecają każdej rodzinie darmową maszynkę do drukowania pieniędzy i ludzie to kupią. PiS te wybory wygra "w cuglach" Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Kutz ma rację, ale co z tego? 28.02.06, 13:15 Niestety muszę się z tym zgodzić. P. Kutz ma wyidealizowane zdanie o naszym społeczeństwie. Przeciętny Polak nie widzi mizernej jakości rzadów, zadnej tam "kompromitacji" itp. Przeciętny Polak widzi tego sympatycznego młodzieńca Ziobro, no dobrze on gada. No i ten, no, premier - on też taki miły jest, no i dobrze gada. No i Kaczyńscy, oni to też są mądrzy, no profesory przecież i dobrze gadają, twardzi są. Przeciętny Polak widzi ceni i chce słyszeć obietnice socjalne. Przecietny Polak głosował wcześniej na SLD, jeszcze wcześniej na AWS, jeszcze wcześniej na SLD. Zawsze na socjalne obietnice i rozliczanie poprzedniej ekipy. W następnych wyborach parlamentarnych znów może wybrać SLD, o ile Ci skutecznie wykreują się na nowo. Jak na razie są jednak lichutcy i Kaczyńscy umiejętnie grając populizmem i nie robiąc nic niepopularnego mogą się u władzy utrzymać. W każdym razie nie ma mowy o jakiejś ekslozji świadomości politycznej, nowej jakości, mądrości itp. Konsekwentnie wybieramy obiecywaczy i naprawiaczy, raz z lewa, raz z prawa. To się nie zmieni, jeszcze bardzo długo. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdeczka1 Re: Kutz ma rację, ale co z tego? 01.03.06, 00:05 tu sie zgadzam z ta diagnoza. Tesknota za bezpieczenstwem socjalny, pcha ludzi do takich wyborow. W dluzszej perspektywie ten kaczorowy przelom moze byc o tyle korzystny, ze w swiadomosci ludzkiej zaswitalo przekonanie, ze mozna zerwac, zanegowac fatalizm ekonomiczny transformacji, chodzi o przekonanie, ze liberalizm ekonomiczny nie jest jedyna mozliwa strategia w gospodarce. Tak czy czy siak, jest to koniec pewnej epoki transformacji. Jesli Kaczory spala sie w fundamentalizmie obyczajowo-religijnym, glupocie, itp, tym gorzej dla nich. Narod to przezyje ! Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Kutz ma rację, ale co z tego? 05.03.06, 08:53 Bardzo smutna analiza , ale fakty ja potwierdzaja . Swoboda masz niestety racje.... Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Do jacekm22 ! - Nie bój się myśleć, to nie boli ! 05.03.06, 17:54 Jeśli np. przyszło ci zawiadywać mieszkaniem nie remontowanym przez 16 lat, w dodatku nie eksploatowanym normalnie, a dewastowanym i rozkradanym ze wszystkiego, co można za 1/10 ceny sprzedać na skupie złomu etc..., to czy mimo twoich starań - byłbyś w stanie doprowadzić to mieszkanie do stanu używalności w ciągu bardzo krótkiego okresu czasu ??? Dodam jeszcze, że w owym remontowaniu przeszkadzają tobie upierdliwi sąsiedzi, którzy z chęci głupio pojmowanej dominacji w tym środowisku woleliby, byś nie miał ładniejszego mieszkania od nich, bo może przez to spadłby ich prestiż. Jestem wprost przekonany, iż twój stan wiedzy o oktualnej "prawdziwej" sytuacji polityczno-gospodarczej w RP wypracowałeś w oparciu o informacje z GW, Fakt-u, TVN-u, Polsat-u czy "Rzepy". Otóż media te nie dają najmniejszej szansy na to, by pozyskana z nich wiedza pozwalała tobie na zajęcie stanowiska, więc po co wymądrzasz się tu na forum ? No, chyba że tak bardzo zależy ci na tym, byś "wyszedł na idiotę", który ze swą niewiedzą musi publicznie się afiszować. A może słyszałeś o o starorzymskiej zasadzie, która mimo upływu wieków nic nie straciła ze swej aktualności, a brzmi ona tak : "audiatur et altera pars" ??? Jeśli nie będziesz jej stosował, to zawsze wyjdziesz na głupka, tak jak tu na forum. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=37593635&a=37679066 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=37593635&a=37679619 Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Nie wiedziałem, że Kutz jest taki ograniczony! 27.02.06, 20:39 Reżyser zapyziały w parlamencie! Autorytet od siedmiu boleści, plecący bzdety na każdy możliwy temat! Wstyd i żenada! A jaki tendencyjny komuszek! Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Powiedział coś nie w smak to zaraz "ograniczony":) 27.02.06, 20:45 No i "komuch". Ale z was niepohamowani oszczercy, drogie prawiczki. Wam się po prostu gęby nie zamykają od pomówień! Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 On zawsze mówi "inaczej", artysta parlamentarny! 28.02.06, 11:08 Ano komuch, drogi lewaku! Na dziubku ma to wypisane, jak koliberek południowoamerykański! Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: On zawsze mówi "inaczej", artysta parlamentar 28.02.06, 12:00 i do tego wszędzie spiski, układ i dwubiegunowy podział świata: kto przeciwko kaczyńskiemu ten lewak. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: On zawsze mówi "inaczej", artysta parlamentar 28.02.06, 13:53 A kto przciwko Tuskowi i Po ten z ...PiS, co? Bajdurzysz, bezkrytyczny chłopczyku! Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: On zawsze mówi "inaczej", artysta parlamentar 28.02.06, 15:01 a ktoś tu wspomniał o platformie? wydaje mi się, że tekst artykułu krytykował kaczyńskiego a nie chwalił tuska. no ale jak wspomniałem, dla tak ograniczonych ludzi z wypranym mózgiem jak ty, krytyka kaczora jest jednoznaczna z chwaleniem donalda. co na to twój psychiatra?? Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: On zawsze mówi "inaczej", artysta parlamentar 28.02.06, 15:08 Byś się wstydził swojej naiwności. Od rozbiorów każda władza robi nas w jajo i wyzyskuje jak może, a Ty jej teraz wierzysz... Nie chcę obrażać twojej rodziny, ale ród, który się przez 300 lat nie nauczył tak prostej rzeczy, zawsze będzie na zasiłku. Tylko nie pisz, jak zamożna jest Twa rodzina, bo nie uwierzę, żeby ten stopień kretynizmu był w stanie wykreować coś na kształt rozwoju... Jesteś typowym frajerem, człowieku, uświadom to sobie i już się nie ośmieszaj... Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st Re: On zawsze mówi "inaczej", artysta parlamentar 28.02.06, 12:24 musze powiedziec,ze nalezysz do moich ulubionych bywalcow tego forum... z kazdym uplywajacym dniem milosciwie nam panujacegp pis, z nadania 10% uprawnionych do glosu, pniesz sie w gore, skonczysz na najwyzszym podium widze cie z galba i lolka w tercecie jak czuje sie ktos walniety w rogi ???? bylo mi zal premiera w dzisiejszych sygnalach dnia ( ale tylko troszke ) Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: On zawsze mówi "inaczej", artysta parlamentar 28.02.06, 13:57 Cieszę się bardzo i cała przyjemność po mojej stronie! Czego się nie robi dla otrzeżwienia umysłów przytępionych "gazetowybiórczą papką"? Odpowiadam na twoje pytanie: "jak czuje sie ktos walniety w rogi ????" - czuje sie jak Tusk z Rokitą po wyborach, ha, ha! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: On zawsze mówi "inaczej", artysta parlamentar 28.02.06, 14:04 Albo jak Kutz ze swoja "piekna", o dwa pokolenia mlodsza zona; to pewnie z zawodu pielegniarka, i opiekunka starych, prl-owskich "artystow" tales1 napisał: > Cieszę się bardzo i cała przyjemność po mojej stronie! Czego się nie robi dla > otrzeżwienia umysłów przytępionych "gazetowybiórczą papką"? > > Odpowiadam na twoje pytanie: "jak czuje sie ktos walniety w rogi ????" - czuje > sie jak Tusk z Rokitą po wyborach, ha, ha! Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars ajajaj silesiusie coz za wzniosle i celne riposty 28.02.06, 19:58 noo dzis dajesz popis swojego wywazenia i taktu.... Odpowiedz Link Zgłoś
prawyisprawiedliwy Gazeta Wybiórcza... 28.02.06, 20:23 a która nie jest wybiórcza?? hahahaha Twoj Nasz Dziennik publikuje zapewne wszystko co pod pióro wejdzie Ahahahahahahaahahahaahahahahahahahahahaahahahahahaahahahahahahahaahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
prawyisprawiedliwy TALES1 to zwykły kutas od szlafmycy (czapki) heheh 28.02.06, 20:29 Odpowiedz Link Zgłoś
ekadom Re: Powiedział zgodnie z komunistycznym dekalogiem 28.02.06, 14:23 Kutz to czerwony beton - który mocno korzystał z dobrodziejstw swoich mocodawców. Coś ma na sumieniu bo az apopleksji dostaje jak wspomiona sie o rozliczaniu. Coś mu sie pięknego skończyło - tez byście się wściekali Odpowiedz Link Zgłoś
klef Re: Powiedział zgodnie z komunistycznym dekalogie 28.02.06, 14:55 ty nie licz Kutzowi rozliczania tylko poginaj do skarbowki rozlicz sie bo cie udupia a o sumienie to dbaj ale swoje bo to i po katolicku i tak bardziej demokratycznie jezeli wiesz o czym mowie Odpowiedz Link Zgłoś
trzynasty Re: Nie wiedziałem, że Kutz jest taki ograniczony 28.02.06, 12:08 O, widzę, że kolega z Młodzieży Wszechpolskiej się przyłączył do dyskusji. Pozwalają wam wchodzić na portal Gazety? Niesłychana odwaga. Odpowiedz Link Zgłoś
f_ck-the-duck Re: Nie wiedziałem, że Kutz jest taki ograniczony 28.02.06, 12:49 Urwal sie Romusiowi ze smyczy, ale ciiii.... Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Nie wiedziałem, że Kutz jest taki ograniczony 28.02.06, 14:02 OK! Ciii! Maluuutki komuuuuszek na forum GW? Nie lękaj się, komuszku, ja cię nie wydam nikomu, bo relikty przeszłości, nawet jeśli straszą, są potrzebne dla edukacji i przestrogi następnych pokoleń! Odpowiedz Link Zgłoś
kostek11 Re: Nie wiedziałem, że Kutz jest taki ograniczony 28.02.06, 14:46 Ja pie.. co za retoryka i erudycja. Proszę cie podaj mi adres, bo zbluzgać Cię tutaj to dla mnie żadna satysfakcja. Jestem totalnie apolityczny, ale Ty Tales1 jesteś kolejnym dowodem na to że optujący za PISiorami to fanatyczni, typowo polscy katolicy-antysemici z IQ<100, nie potrafiący zrozumieć że nie przestaną być "dobrymi katolikami" nawet wtedy kiedy zrozumieją że robi się z nich wała. Odpowiedz Link Zgłoś
dwatrzy3 Re: Nie wiedziałem, że Kutz jest taki ograniczony 28.02.06, 20:15 jezykiem, ktory galba i tales zrozumieja: A w morde nie chcesz? PS nie chwal sie, ze moglbys byc KONFIDENTEM ale wspanialomyslnie nie jestes!! Konfitura to cecha charakteru. Odpowiedz Link Zgłoś
prawyisprawiedliwy Maly schizofrenik na forum???? 28.02.06, 20:25 Ciii nie wydam cie nikomu ( z wyjątkiem lekarzy specjalistów) Jestes ocalony bratku!!!! :))) no juz dobrze ciiii Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Nie wiedziałem, że Kutz jest taki ograniczony 28.02.06, 14:00 To, jeśli ktoś mówi, że Kutz jest ograniczony, to jest z Młodzieży Wszechpolskiej? Śmieszny kolego (choć nie mieliśmy zaszczytu poznania sie) z ciebie, i jaki tolerancyjny, ho, ho! Zapewne z młodzieżówki PO lub SLD lub PD (wsio rybka!)! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Nie wiedziałem, że Kutz jest taki ograniczony 28.02.06, 14:05 Kutzowi juz od dawno "bije na dekiel"; kazdy na Slasku o tym wie; tales1 napisał: > To, jeśli ktoś mówi, że Kutz jest ograniczony, to jest z Młodzieży > Wszechpolskiej? Śmieszny kolego (choć nie mieliśmy zaszczytu poznania sie) z > ciebie, i jaki tolerancyjny, ho, ho! Zapewne z młodzieżówki PO lub SLD lub PD > (wsio rybka!)! > Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st tales + silesius 28.02.06, 14:14 moze wspolnymi silami cos na temat ? tales, jesli czujesz sie jak tusk i rokita po wyborach, to gratuluje masz minimum 2 problemy ; a) puszka mozgowa o ograniczonej pojemnosci b) proznia w w/w puszce Odpowiedz Link Zgłoś
prawyisprawiedliwy TALES1 ma problemy rodzinne dlatego na forum wylew 28.02.06, 20:30 a smutki Odpowiedz Link Zgłoś
prawyisprawiedliwy wiem, bo jestem jego psychoanalitykiem... 28.02.06, 20:30 ale ciii bo to tajemnica zawodowa Odpowiedz Link Zgłoś
www.pkb.nrd "MOHERY" - bijecie szcyty żenady 28.02.06, 14:23 Na argumenty jednej strony zawsze macie tylko jedna odpowiedź - obraza. Na inne poglądy - obraza. Na inny styl ubioru - moher na pointe - atak na Michnika. Ludzie to juz nawet nie jest śmieszne ani żenujące - to jest nudne. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: "MOHERY" - bijecie szcyty żenady 28.02.06, 14:28 zglupiales? kto nazwal publicznie Kaczynskiego hitlerem; senator RP, niejaki Kutz Kazimierz, stary pieron, w programi "Co z ta Polska"; i z takim pajacem mam polemizowac? tylko wysmiac go mozna; zastanawiam sie, gdzie jest komisja etyki w senacie? www.pkb.nrd napisał: > Na argumenty jednej strony zawsze macie tylko jedna odpowiedź - obraza. > Na inne poglądy - obraza. > Na inny styl ubioru - moher > na pointe - atak na Michnika. > > Ludzie to juz nawet nie jest śmieszne ani żenujące - to jest nudne. Odpowiedz Link Zgłoś
www.pkb.nrd Komisja PiS go osądzi 28.02.06, 14:39 Przecież on musi być z układu co Polskę rozkradł, bo krytykuje PiS i malutkich braciszków. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: "MOHERY" - bijecie szcyty żenady 28.02.06, 19:35 ...widocznei komisja etyki uznala ze Kutz mial racje....albo wiesz co pewnie nalezy do UKLADU Odpowiedz Link Zgłoś
prawyisprawiedliwy silesius, silenius, jola z burdelu, fritz, katolik 28.02.06, 20:32 pies wam mordy lizal... Odpowiedz Link Zgłoś
kostek11 Re: "MOHERY" - bijecie szcyty żenady 28.02.06, 14:52 tu nie ma moherów, tu są tylko ultra-moherowe bojówki moherów. pamiętasz to?: "mów do słupa - słup jak dupa" :) Odpowiedz Link Zgłoś
prawyisprawiedliwy Wiesz jak to u nas na Śląsku godajom?????? 28.02.06, 20:19 Jesteś zwykłym "ciulem" i tyle. Ja nie wiem i mało ludzi tutaj tak uważa, wiec nie wypisuj dyrdymałów... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Wiesz jak to u nas na Śląsku godajom?????? 01.03.06, 01:46 wiedziolech gupi pieronie, zes jest prawnukiym Zietka, najwiykszego slonskiego ciula prawyisprawiedliwy napisał: > Jesteś zwykłym "ciulem" i tyle. Ja nie wiem i mało ludzi tutaj tak uważa, wiec > nie wypisuj dyrdymałów... Odpowiedz Link Zgłoś
supermacio Re: Nie wiedziałem, że Kutz jest taki ograniczony 28.02.06, 20:40 A skąd Ty psie jeden możesz wiedzieć co wiedzą na Śląsku, skoro cie tu nie ma? Pewnie zakładasz w Niemczech Hitler Jugend Bis, z członków rodziny i najbliższych kumpli ;) Odpowiedz Link Zgłoś
trzynasty Re: Nie wiedziałem, że Kutz jest taki ograniczony 28.02.06, 15:03 Hm, super dedukcja, poznawać nie mam zamiaru, młodzieżówki w moim wieku nie grożą (chyba, że panny)a tobie życzę trzeźwiejszego spojrzenia na to wszystko i mam nadzieję, że bomba o której mówił Pan Kutz wybuchnie w kaczym gnieździe już niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
prawyisprawiedliwy Jeśli tak mowi sam jest ograniczony... 28.02.06, 20:26 Ale o tym wszyscy doskonale wiedza Talesiku1 schizofreniku paranoiku epileptyku mastrurbatorze wielki:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
www.pkb.nrd Nie wiedziałem, że tales1 jest taki ograniczony 28.02.06, 13:46 Dupek zasiedziały w internecie. Autorytet od siedmiu boleści, plecący bzdety na każdy możliwy temat. Wstyd i żenada! A jaki tendencyjny naziolek. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Nie wiedziałem, że tales1 jest taki ogranicz 28.02.06, 14:05 Nie nerwujsa, pkb! Ty powinieneś wzrastać, p(rodukcie) k(rajowy) b(rutto), aby Polakom zyło się lepiej, a ty zniszasz loty, a jutro w GW odtrabią, że na giełdzie spadek, bo Marcinkiewicz nazwał gabinet PO "cieniasami"! Odpowiedz Link Zgłoś
www.pkb.nrd Re: Nie wiedziałem, że tales1 jest taki ogranicz 28.02.06, 14:19 No i co ty masz mądrego do powiedzenia???????? Nic czyli dokładnie tyle samo i Kaczyńscy, Rydzyki, Gertychy i Leppery. Odpowiedz Link Zgłoś
kostek11 Re: Nie wiedziałem, że tales1 jest taki ogranicz 28.02.06, 14:54 tyle co na polityce zna się także na giełdzie, lol :) Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Nie wiedziałem, że tales1 jest taki ogranicz 28.02.06, 15:00 a co ty powiedziałeś takiego mądrego, chłopcze, że drzesz sie na forum, szukając przyjaznych głosów, które podnoszą cię na duchu, bo pewnie ze sto razy dziennie masz wątpliwości, co do stanu swego umysłu, co? To ja cię upewnię! Nie powiedziałeś NIC, czego nie wyczytałbym w "organie" Michnika - GW! I co, grzdylu, drący sie wniebogłosy na tym forum? Teraz pokrzycz! Odpowiedz Link Zgłoś
prawyisprawiedliwy czego sie tak unosisz cwaniaku jeden?? 28.02.06, 20:27 mama nie dala cyca??!! zmiataj w kat kutasiku od szlafmycy;) Odpowiedz Link Zgłoś
dwatrzy3 Re: Nie wiedziałem, że tales1 jest taki ogranicz 28.02.06, 20:41 Wyglupiles sie np z opinia o gieldzie i pewno wydaje ci sie, ze jak reaguje zle na rozdawnictwo publicznych pieniedzy, itd to musi byc omotana zydowskim spiskiem. Moze jeszcze dodasz, ze kazda ekonomia procz rydzykowej jest zydowska? Ze zydzi tylko studiuja? Odpowiedz Link Zgłoś
evito rowniez nie wiedzialam ze Kutz jest taki tendency 28.02.06, 15:13 tales1 napisał: > Reżyser zapyziały w parlamencie! Autorytet od siedmiu boleści, plecący bzdety > na każdy możliwy temat! Wstyd i żenada! A jaki tendencyjny komuszek! Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Nie wiedziałem, że Kutz jest taki ograniczony 28.02.06, 16:10 tales1 napisał: > Reżyser zapyziały w parlamencie! Autorytet od siedmiu boleści, plecący bzdety > na każdy możliwy temat! Wstyd i żenada! A jaki tendencyjny komuszek! Tak go oceniasz bo nie trafił w twój punkt widzenia? Jesteś żałosny bo nie widzisz tego co 60% społeczeństwa. Nie widzisz, że kaczyzm to jest neofaszyzm. Hitler i pierwszych latach swoich rządów też łapał prasę za gardło obsadzał urzędy tylko swoimi zapewniał kontrolę nad krajem tylko swoim ludziom. Skończył jak skończył i Kaczyńscy też podobnie skończą. IV RP nie będzie. My będziemy spłacać to przez lata chyba że wyjedziemy z kraju co jest b. prawdopodobne. Pozostanie to spłacać emerytom w moherowych beretach. Ale z czego??? Odpowiedz Link Zgłoś
lks17 Re: Nie wiedziałem, że Kutz jest taki ograniczony 28.02.06, 16:58 przy Talesie (z Sedesu) wszyscy są ograniczeni. Odpowiedz Link Zgłoś
prawyisprawiedliwy za to ja wiem,że kolega jest ograniczony... 28.02.06, 20:21 wszedzie widzdzisz "komuchów" chyba masz manie prześladowczą i probelmy z psychika poważne... jakieś urazy z dzieciństwa?? Pozdro od Martina hehe Mam Cie bratku.Mistrz Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Który? 27.02.06, 22:02 Ale dotyczy dwóch silnie sprzężonych braci jednojajowych. Jesteśmy bezradni wobec problemu bliźniaków, bo to zdwojona energia i zdwojone ego. **************************************** Ale jajo tylko jedno. Który z niech je ma? Odpowiedz Link Zgłoś
aisug Re: Który? 28.02.06, 09:20 maruda.r napisał: Ale jajo tylko jedno. Który z niech je ma? ================================================= szalenie merytoryczne, odkrywcze i kulturale stwierdzenie. Pogratulować intelektu Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Kaczyńscy bawią się w politykę 27.02.06, 22:06 Jednak największym objawieniem jest poseł Cymański. Z sypanymi jak z rękawa złotymi myślami zrobiłby furorę w każdym kabarecie. *********************************** Ktoś na forum stwierdził, że Cymański to wiejski filozof. A Kutz, mając na względzie ewentualne procesy sądowe, ujął to delikatniej. Odpowiedz Link Zgłoś
omikron22 Re: Kaczyńscy bawią się w politykę 27.02.06, 22:18 Stokrotne dzieki Panie Kazimierzu. Wreszcie ktos mowi to, co dawno trzeba bylo powiedziec. Nie powiedziec-krzyczec ! Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Kaczyńscy bawią się w politykę 27.02.06, 23:27 Pan Kutz sugeruje, że aparat pojęciowy, jakim dysponują bracia Kaczyńscy jest za niskich lotów jak na ich stanowiska w państwie. No bo co to jest kiepski scenariusz, jak nie źle dobrany język względem zamiarów. Non sequitur jaki nam serwują dzisiaj bracia obdarzeni władzą oparty jest na różnicy między kampanią wyborczą a oceną bardziej rozciągniętą w czasie. Pewno, że PiS stara się nadal prowadzić kampanię. Stąd te tak denerwujące "cliffhangery" bez pokrycia. A ocena dalsza, bardziej decydująca nie ucieknie. Problem braci Kaczyńskich polega na tym, że mariaż z Samoobroną stanowi zagrożenie dla złotówki. Jeżeli poleci złotówka to i to całe towarzystwo też poleci. Już widzę jak zwariowane i zagubione mohery liczą ceny w pustych sklepach i szukają w PiS działań szatańskich. Wtedy PiS będzie mógł sobie perorować o patriotyzmie, odwoływać się do narodowych świętości i co tam jeszcze, ale puste emeryckie kieszenie można okiwać tylko raz. Przed wyborami. Podobno granice podziału politycznego w Polsce, naukowcy piszą o tym już od kilku miesięcy, pokrywają się z granicami zaborów. Daje to wiele do myślenia. Oto w na wschodzie Polski jest najwięcej osób tradycyjnie niezaradnych, szukających wzorców zachowania w XIX wieku. Ten homo sovieticus, bezradny i bez wigoru, to ponoć elektorat PiS-u właśnie. Widać to zresztą wyrażnie i w języku i w etosie Radia Maryja, które jak diabeł święconej wody boi się wyzwania współczesności i zdefiniowania uczciwego potrzeb ludzi zagubionych. Bo homo sovieticus jest człowiekiem zagubionym. Dzisiaj trzeba umiejętności zarządzania, rozumienia rynku i inwestycji, zdrowej inicjatywy. Machanie sarmacką szabelką tylko pogarsza sytuację. PiS ma cały czas szansę by skierować swoją uwagę na właściwe tory. Jeżeli tego nie zrobi będzie miał do czynienia, jak już się napisało, z oszalałymi moherowymi beretami, które w braciach Kaczyńskich widzieć będą wcielenia jakieś szatańskie. Odpowiedz Link Zgłoś
zebba Re: Kaczyńscy bawią się w politykę 28.02.06, 12:38 Już dawno za późno. Oni już uwierzyli w swoją nieomylność i władzę.I nigdy nie zejdą z tej drogi, dopóty historia ich z niej nie zmiecie.A to będzie bolesne nie tylko dla nich, ale dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
andy12133 Re: Kaczyńscy bawią się w politykę 28.02.06, 06:49 Wielce Szanowny Panie Kazimierzu ! moje gratulacje, nikt tak trafnie jak Pan nie opisal rzeczywistosci "polskiego kaczego piekla".Wiecej takich wypowiedzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Re: wychodzimy na ulice./ jak się zrobi cieplej. 28.02.06, 11:40 Ptasia grypa też nam pomoże! Odpowiedz Link Zgłoś
ps10 Re: Kaczyńscy bawią się w politykę 28.02.06, 08:18 Ale oszołom! Kutz opowiada już takie niestworzone brednie że może śmiało konkurować z Niesiołowskim Odpowiedz Link Zgłoś
dwatrzy3 Re: Kaczyńscy bawią się w politykę 28.02.06, 21:06 naswietl mnie, prostaku, gdzie owe zbieznosci miedzy poslami N i K? Za skore zalezli? Odpowiedz Link Zgłoś
sayitagain Marny spektakl, pomyłka w castingu 28.02.06, 09:42 Dobra analiza naszej żałosnej sceny politycznej. Ja rozumiem, że polityka to spektakl, ale czy on musi być taki marny? Kaczyńscy nie zasługują na pierwszoplanowe role, to jakaś koszmarna pomyłka w castingu. Odpowiedz Link Zgłoś
klapslock Zalosne. Polityka to nie teatr panie Kutz. 28.02.06, 19:50 To nie powazne co ten czlowiek pisze. Radze z ocenami poczekac do konca kadencji, nawet w teatrze nie powinno oceniac sie csztuki po pierwszym akcie. Wlasnie takie teksty nie sluza Polsce siejac niepotrzebny zament. Ale rozumiem ze taka jest rola opozycji: Drzec ryja na wszystko co robi rzad. Najwieksza szkode Polsce przynisla PO, ktora obrazila sie na PiS o przegrane wybory i nie chcala koalicji. Czy to takie dziwne ze partia ktora wygrala wybory chce rzadzic tak zeby nikt jej nie przeszkadzal? Jesli tak to szkoda ze Platforma nie wygrala wyborow, bo napewno oddalaby wiekszosc resortow PiSowi i bylby spokuj. A straszenie faszyzmem jak to robia niekturzy na forum jest bez sensu. Hitler byl socjalista a pan Kutz ma sentyment do tego systemu tak jak PO, ktorej obecni dzialacze (UW) wzieli pod ochrone komuchow po 1989 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: Kaczyńscy bawią się w politykę 28.02.06, 09:59 Przy jakiejś okazji Kutz porównał Kaczyńskiego do Hitlera, czym udowodnił, że jest nie tylko zidiociałym sklerotykiem (to akurat zaskoczeniem nie było) , ale i łajdakiem, opętanym zapiekłą nienawiścią. To obsesja porównywalna z chorobą Niesiołowskiego. Na koniec żarcik, jakiego by sie Lepper nie powstydził, hi,hi! Swoją droga, Olejniczak powinien sie obrazic za nazwanie go organem płciowym, hi,hi! Choc może dzięki temu męskiej połowie elektoratu zacznie sie przyjemnie kojarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Super wywiad , 28.02.06, 11:17 Kaczory siedzą na minie!!!Już jest po nich co daj Bóg!! Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Czy p. Kutz jest Inteligentem Polskim? 28.02.06, 11:18 Bardzo prosze o wypowiedzi osób które orientują się we właściwościach Inteligencji Polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: 28.02.06, 11:18 Kutz był i jest ciekawym komentatorem - ale dalece niebezstronnym: vide jego wszechstronne zachwyty nad Cimoszewiczem, już po ujawnieniu transakcji Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster Opinia Kutza poszla w swiat.Zna ja miliard ludzi. 28.02.06, 11:24 Czekalem na taki tekst od paru dni.Kutz mi go dal.Wszystkie agencje prasowe przekazaly go na swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: Opinia Kutza poszla w swiat.Zna ja miliard l 28.02.06, 15:44 enola gay/block buster znowu w akcji- agent 008 w walce o postęp i socjalizm. W domu wkłada maskę Zorro i ćwiczy walkę z "faszyzmem". Nadal nie rozumie, że w żaden sposób nie szkodzi znienawidzonym Kaczorom, bo działa poza krajem, wpływa na opinie ludzi, którzy najzwyczajniej w świecie w Polsce nie głosują. Szkodzi Polsce, rozpowszechniając kłamstwa i propagandowe brednie. Ciekawe, czy bardziej nienawidzi Kaczorów, jako gej, czy jako ex-TW. Odpowiedz Link Zgłoś
enkibilal Re: Opinia Kutza poszla w swiat.Zna ja miliard l 28.02.06, 17:37 Ciekawe, czy bardziej nienawidzi Kaczorów, jako gej, czy jako ex-TW. - ciekawe czy ciekawość Twa właściwa jest Tobie jako homofobowi czy jako domorosłemu lustratorowi? Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: Opinia Kutza poszla w swiat.Zna ja miliard l 28.02.06, 19:07 Ciekawość ma jest spowodowana faktem, że block buster/ enola gay wpada w prawdziwy, niepohamowany amok w dwóch przypadkach: gdy na forum pada słowo na temat lustracji, morderców z "Wujka", SB, oraz , gdy mowa o rzekomych "prześladowaniach" gejów. To nie jest zwykłe zdenerwowanie, to histeria. Z kolei taką nadwrażliwość emocjonalną zauważam u swoich kolegów- gejów. Nie tyle więc ze mnie domorosły lustrator, a raczej domorosły psycholog i obserwator. Block bustera analizuję, jako ciekawy, dość niecodzienny przypadek. A homofob ze mnie żaden, mam paru kolegów i wspólpracowników- gejów. Żadna krzywda im sie nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
enkibilal Re: Opinia Kutza poszla w swiat.Zna ja miliard l 28.02.06, 20:17 1.taką nadwrażliwość emocjonalną zauważam u swoich kolegów- > gejów. 2.Żadna > krzywda im sie nie dzieje. 3.domorosły psycholog i obserwator - wniosek (3) jest tak celny - ukłon w Twoją stronę - a przy tym, tak samokrytyczny - skłon jeszcze niższy - iż nie pozostawia mi wiele wyboru - pełna zgoda; niemniej, pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw_moc Re: Kaczyńscy bawią się w politykę 28.02.06, 11:28 Gratuluję Panu Kazimierzowi trafności oserwacji i skondensowania wniosków. Bardzo lubię gdy ktoś znający dobrze zycie i mający cechy prawdziwego Ślązaka definiuje takie wnioski. Racja. esem Odpowiedz Link Zgłoś
jacpop2 Re: Kaczyńscy bawią się w politykę 28.02.06, 11:35 Komentarz Pana Kazimierza Kutza to chyba najczystsza i dogłębna kwintesencja aktualnej sytuacji politycznej w Polsce. Gratuluję ich autorowi trafności sądów! Odpowiedz Link Zgłoś
jimmy80 Brawo Panie Kutz. 28.02.06, 11:41 Sam bym tego tak dobrze nie ujął, z perspektywy poznańskiej wygląda to tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
itziar król jest nagi 28.02.06, 11:43 Niesamowite, ktoś odważył się nazwać rzeczy po imieniu Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: król jest nagi - lewica łonem kraju 28.02.06, 11:55 itziar napisała: > Niesamowite, ktoś odważył się nazwać rzeczy po imieniu Ze "Kraj bez lewicy to jak dziewczyna bez łona."? :) Odpowiedz Link Zgłoś
f_ck-the-duck Re: król jest nagi - lewica łonem kraju 28.02.06, 12:52 Dziewczyna bez lona i tak lepsza od aktualnej Pierwszej -hehe- Damy. Odpowiedz Link Zgłoś
janul1 Żenujący obrońca UB-ecji i preziolandu 28.02.06, 11:45 Jak awykle nic sensownego nie ma do powiedzenia, tylko kalumnie , potwarze i wyzwiska. Ale GW-iane towarzycho to lubi, to i pieją nad tym pajacem. Odpowiedz Link Zgłoś
sievert oczywiscie KAZDY kto nie popiera PiS to Ubek 28.02.06, 11:51 to juz wiemy dkoskonale:) powiedzialem to swojemu znajomemu ksiedzu ze jest UBekiem :) to sie usmial chlop bo za komuny to dzialal raczej po drugiej stronie a nie po stronie JEDYNIE slusznej wladzy. ` Odpowiedz Link Zgłoś
mako75 Re: oczywiscie KAZDY kto nie popiera PiS to Ubek 28.02.06, 12:06 No zasadniczo to my mamy powtórke z historii... było kiedyś: jedyna słuszna PZPR i wasalne ZSL i SD, a teraz mamy jedyna słuszną PiS i LPR oraz Samoobrone... Odpowiedz Link Zgłoś
f_ck-the-duck Re: oczywiscie KAZDY kto nie popiera PiS to Ubek 28.02.06, 12:54 Tak jest! A kto jest przeciw ten jest z ukladu! Czekam tylko kiedy kaczory beda chodzic po domach z kartami z wyborow prezydenckich, i tych co smieli na nich nie glosowac stawiac pod sciane i kosic seryjka. Odpowiedz Link Zgłoś
www.pkb.nrd janul1 Żenujący obrońca PiSiorów i kaczolandu 28.02.06, 13:48 Jak zwykle nic sensownego nie masz do powiedzenia, tylko kalumne, potwarze i wyzwiska. Ale Kurskie, Rydzyki i podobne towarzystwo to lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
saramago2 Re: Żenujący obrońca UB-ecji i preziolandu 28.02.06, 16:44 Ale sie lewactwo rozpanoszyło, GW-niany chów szczeka na uczciwych ludzi i belkocze o zabijaniu. Przeciez to Wasi konfratrzy z preziem, Millerem, Kiszczakiem i ferajną mordowali ludzi, a dzis Michnik, Kutz i inne kanalie nie mogą przeboleć, że się skonczyło, parszywea UB-ecka hołota. Odpowiedz Link Zgłoś