mbishop 28.02.06, 18:15 Pan Rektor okazał dyspozycyjność i lojalność. Może jakieś ministerstwo w nagrodę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.m5 Jesteśmy ocenzurowani! 28.02.06, 18:25 Wreszcie! Wreszcie osoby publiczne zabierają głos w najważniejszej sprawie, w sprawie wolności. Można się różnić w poglądach na ekonomię, politykę wewnętrzną, zagraniczną, można być osobą wierząca lub nie, ale jedno powinno nas łączyć, a mianowicie przeświadczenie, że wolność słowa jest dla każdego, bez względu na to, czy akceptujemy jego poglądy, czy też nie. Dzięki wielkie! Odpowiedz Link Zgłoś
m635 Ha,ha,ha!List intelektualistów!A Szymborska gdzie? 28.02.06, 20:03 Autokompromitacja pseudoelit postępuje. To jest nawet zabawne... Odpowiedz Link Zgłoś
slawek.sochala Władysław Frasyniuk - nie placze po H.Bochniarz 05.03.06, 18:32 Pan Wladyslaw moglby jeszcze pare innych koszulek wysmazyc; Nie placze po nieboszcze UW Jestem sprawnym przewodniczacym Nie placze po wyborach Dla innych nie wnikajac w szczegoly, komu dedykowac Placze ze rozumem Nie wiem co podpisuje Chce zaistniec w mediach Odpowiedz Link Zgłoś
chimek jaka wolnosc slowa? 01.03.06, 06:50 Gdyby wolnosc slowa istniala od 1990 roku w Polsce to juz dawno bysmy sie dowiedzieli o mordzie polskich chlopow dokonanych przez zydowskich partyzantow w Nalibokach i Koniuchach. Wyszloby to przy okazji dyskusji o Jedwabnem. Ktos by o tym jakis artykul naukowy napisal. Nie machano by portkami ze strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: jaka wolnosc slowa? 01.03.06, 15:22 Ale możesz wstawiać tę jedyną myśl, do jakiej jesteś zdolny, na każdym forum, bez względu na jego temat, i nikt cię za to nie cenzuruje, prawda? A jak jesteś taki zainteresowany, to napisz sam - jak dasz jakiemukolwiek wydawnictwu kilka/kilkanaście tysięcy złotych, to wydrukują ci każdą bzdurę, na jaką masz ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
witaschek Re: jaka wolnosc slowa? 01.03.06, 22:48 Na tym polega problem, ze porzadne wydawnictwa nie wydrukuja, gdyz beda sie baly. A poza tym nie dostalbym z KBN (czy jak to sie teraz nazywa) pieniedzy na taki projekt badawczy. Oni daja na inne cele. Odpowiedz Link Zgłoś
saramago2 Ale tałatajstwo to podpisało 28.02.06, 19:13 Fuj, obrzydliwe persony, zalośni szczekacze. Odpowiedz Link Zgłoś
przecietniak258811351 więcej o akcji Tiszert dla Wolności 28.02.06, 23:44 na www.tiszertdlawolnosci.tiszert.pl Odpowiedz Link Zgłoś
witaschek 'Nie bede plakal po Michniku i Urbanie' 01.03.06, 00:06 moze ktos zrobi takie koszulki? Odpowiedz Link Zgłoś
insite Re: 'Nie bede plakal po Michniku i Urbanie' 01.03.06, 08:27 z tym to sie kazdy zgodzi. nie ma konfliktu. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: No to: "Nie płaczę po Holocauście!" 01.03.06, 15:29 W każdej chwili możesz sobie zamówić (kosztuje jakieś 20 PLN + kosz koszulki) i założyć - tyle tylko, że w odróżnieniu od podpisanych pod protestem nigdy się na to nie odważysz. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier "lewackie obsesje grupki wariatów" 01.03.06, 15:35 Trudno zresztą nie zauważyć, że, wbrew twierdzeniom organizatorów całej tej żenującej "akcji", napisy na ich koszulkach zostały starannie przebrane i ocenzurowane. Nie ma w kolekcji hasła "kara śmierci dla morderców", choć pod takim postulatem podpisuje się prawie cztery piąte Polaków. Nie ma koszulki "nienawidzę pedałów", choć mogłaby takową założyć połowa Polaków. Nie ma też koszulki "Żydzi do gazu", albo "holokaust to bujda", choć i takie znalazłyby zwolenników, z pewnością nie mniej licznych, niż te propagowane przez pana Nowickiego. Prawa człowieka to poważna sprawa. W Czeczenii od lat eksterminowany jest bezwzględnie cały naród, w Chinach nawet kilka narodów, o miedzę od nas, na Białorusi, ludzie są zastraszani i mordowani, w dziesiątkach miejsc na świecie dzieją się rzeczy, przeciwko którym trzeba budzić sumienia. Ale dla pana Nowickiego i jego instytucji ujmowanie się za tymi sprawami to tylko pretekst. Furda tam Czeczenia, furda Białoruś czy Birma albo filmy o nich. Tak naprawdę, to jedynie przykrywka dla szerzenia lewackich obsesji grupki wariatów. fakty.interia.pl/ziemkiewicz/news?inf=720982 Odpowiedz Link Zgłoś
noelkabat Re: Jesteśmy ocenzurowani! 01.03.06, 05:28 Brawo!!! Moze to poczatek walki o odzyskanie wolnosci zagrabianej przez dzialania i ideologie "genialnego przewodniczacego" PISu. Na przykladzie Rektora widac juz dzialanie strachu, lamanie charakterow, karierowiczostwo - nadchodzi IV PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Jesteśmy ocenzurowani! 01.03.06, 21:58 Czy to nie sam red. Czuchnowski ???... Bo to "łamanie charakterów" jakieś takie znajome... Odpowiedz Link Zgłoś
qavtan Re: Jesteśmy ocenzurowani! 01.03.06, 06:56 Rektor dał plamę i trzeba to napiętnować. Zabronił dialogu. :'( Odpowiedz Link Zgłoś
grazynkajohn Re: Jesteśmy ocenzurowani! 01.03.06, 08:14 Rozumiem decyzję pana Rektora,sądzę,że nie chciał aby uczelnię,której jest szefem,utożsamiano z prowokującymi scenami.Mnie osobiście bulwersuje sam pomysł tych koszulek(niektórych).Już samo używanie imienia Ojca Świętego jest nie na miejscu.Ostatnio wielu na tej Osobie chce zaistnieć,dziwi mnie,że tak trudno to zeozumieć.Nie przemawia do mnie fakt,że pod protestem podpisują się takie osoby jak: Wojewódzki(karierowicz,chce za wszelką cenę utrzymać opinię wiecznie młódego,nieposkromionego),Mucha(zabrakło talentu aktorskiego,więc tania reklama) Kora(odwieczna skandalistka),K.Szczuka(zbytnio eksponuje swój feminizm),Kamil Sipowicz(całkowicie podporządkowany Korze).W ogóle nie zabierałabym głosu,gdybym wiedziała,że koszulki z napisem "Jestem gejem" nosi autentyczny gej,albo "Jestem chory na Aids" rzeczywiście chory.To wtedy dla mnie byłby protest takich osób na ich izolację i niezrozumienie,ale kiedy Wojewódzki,który co chwilę w swoim programie ogłasza swój związek z Muchą koszulką informuje swoją"orientację seksualną",to dla mnie jest zwyczajne żerowanie na cudzym nieszczęściu,bo nieszczęściem jest być gejem w państwie Kaczyńskich i spółki.Uważam,że Rektor miał prawo odwołać wystawę,zrobił,to przecież po niepochlebnych opiniach mediów.Widać,że miał na względzie dobrą opinię uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
jolaa3 Re: Jesteśmy ocenzurowani! 01.03.06, 11:36 Dla mnie to tez bardziej happening, niz autentyczne zaangażowanie w poszanowanie odrębności. Jeżeli T Raczek wybiera koszulkę jestem murzynem, Mucha jestem lesbijką, Wojewódzki jakąkolwiek żeby zaistnieć to jest to tylko show. W paradach równości brał udział " trzeciorzędny garnitur" żadne znane osoby gejów czy lesbijek, które miały by odwagę poprzec tę akcję. Akcja bilbordowa "Poznajmy się" była również fałszywa, aby wejść do klubu gejowskiego należy "odpowiednio wyglądać" albo mieć wprowadzajacego- nikt tam nie tęskni za poznaniem się. Odpowiedz Link Zgłoś
ps10 Re: Jesteśmy ocenzurowani! 01.03.06, 08:37 Tiszerty dla Wolności to pomysł głupowaty (już sama nazwa jest głupia i pretensjonalna) który niczemu nie służy. Można wyjść na ulicę w piżamie albo z nocnikiem na głowie i co z tego? Ludzie odczytają to tylko jako wygłup i słusznie. Poza tym "nie płakałem po Papieżu" to niby w obronie jakiej wolności? Wygląda po prostu jakby ktoś komuś chciał zrobić na złość. Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza nie plakalem po papiezu 01.03.06, 09:27 jesli ktos nie rozumie tego podpisu, no trudno;. w Pl kraju Rydzyka, KK na kazdym kroku, swietobliwosc i hipokryzja sie wciska wszedzie nawet na festiwal.. i bardzo dobrze ze jest reakcja, oby wiecej takich!! Odpowiedz Link Zgłoś
czakczak Re: Jesteśmy ocenzurowani! 01.03.06, 08:59 wybierałem się tam na studia podyplomowe. Rezygnuję. Poszukam innej szkoły - nowoczesnej, cywilizowanej, niezaściankowej, demokratycznej... Odpowiedz Link Zgłoś
janstrak Re: Jesteśmy histerycznymi lewakami! 01.03.06, 11:33 czakczak napisał: > wybierałem się tam na studia podyplomowe. Rezygnuję. Poszukam innej szkoły - > nowoczesnej, cywilizowanej, niezaściankowej, demokratycznej... Polecam Wieczorowy Uniwersytet Marksizmu-Leninizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
michacz Re: Jesteśmy ocenzurowani! 01.03.06, 09:37 No i dobrze Panie Rektorze! Nie wszystko powinno być dozwolone. Tak trzymać ! Odpowiedz Link Zgłoś
anty_lewica Re: Jesteśmy ocenzurowani! 01.03.06, 13:12 Tendencyjna ta akcja. Może by tak dołączyli np. takie hasła: "tolerancja to bzdura, jestem nietolerancyjny" "uważam homoseksualizm za grzech i zboczenie" "jestem praktykującym katolikiem" Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Jesteśmy ocenzurowani! 01.03.06, 22:05 "Byłem w SB i jestem z tego dumny" ;)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lola.ferrari Re: Jesteśmy ocenzurowani! 01.03.06, 13:23 A dlaczego uniwersytet ma za darmo promować koszulki produkowane w celach komercyjnych? Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelgkar Elytka sie odezwala! Yntelektualysci jedzta sobie 01.03.06, 13:52 do USA, tam czeka was kariera z waszymi zdolnosciami. Jest jeszcze tyle sraczy do umycia! Polskie zadupie! Odpowiedz Link Zgłoś
hopp admini Gazety 01.03.06, 13:54 powinni ładnie wytłumaczyć tym ludziom, że papież to wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelki autorytet i nie przystoi bronić takich haseł. Sygnotariusze to inteligentni ludzie, więc powinni zrozumieć to szybciej niż hołota z Forum, której postów nie nadążano wycinać prawie rok temu. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Komentarz Ziemkiewicza do histerii tego lewactwa: 01.03.06, 14:19 Komentarz Ziemkiewicza do histerii tego lewactwa: fakty.interia.pl/ziemkiewicz/news?inf=720982 Nic dodac, nic ujac. Odpowiedz Link Zgłoś
mich1309 Re: Komentarz Ziemkiewicza do histerii tego lewac 01.03.06, 14:57 Felieton Ziemkiewicza to popis chamstwa, nieumiejętności kulturalnego wypowiadania się i zwykłej głupoty (tzn. niezrozumienia meritum sprawy), czyli tego wszystkiego, na co autor tak pomstuje. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Komentarz Ziemkiewicza do histerii tego lewac 01.03.06, 15:19 Padlo kilka dosadnych sformulowan (trudno zeby RAZ dostosowywal sie do historycznych popiskiwan sygnatariuszy tego wiekopomnego listu), ale nie zmiania to faktu ze w wartswie merytorycznej Ziemkiewicz pietnuje tendencyjnosc i glupote tej akcji w sposob mistrzowski. Ciekaw tez jestem czy do tiszertowej kolekcji mozna dolaczyc hasla w stylu np. "Nie placze po holkauscie", "Nie przepraszalem za Jedwabne" ?? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Komentarz Ziemkiewicza do histerii tego lewac 01.03.06, 15:19 Erratum Padlo kilka dosadnych sformulowan (trudno zeby RAZ dostosowywal sie do histerycznych popiskiwan sygnatariuszy tego wiekopomnego listu), ale nie zmiania to faktu ze w wartswie merytorycznej Ziemkiewicz pietnuje tendencyjnosc i glupote tej akcji w sposob mistrzowski. Ciekaw tez jestem czy do tiszertowej kolekcji mozna dolaczyc hasla w stylu np. "Nie placze po holkauscie", "Nie przepraszalem za Jedwabne" ?? Odpowiedz Link Zgłoś
cassandra57 Jestem hitlerowcem! 01.03.06, 16:55 Proponowane napisy byly bardzo jednostronne - pro lewicowe, pro gejowe, anty-katolickie, itp. A dlaczego ci obroncy wolnisci slowa nie rozszerzyli swego poparcia w innych kierunkach? Gdzie jest: Jestem Hitlerowcem Stalin moim Bogiem mozna by wymyslic wiele... itp Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Jozef S. 01.03.06, 18:50 >>>Stalin moim Bogiem Na razie sie nie odwaza, ale np. koszulki czy plecaki z fejsem zbrodniarza Che Guevary mozna w Polsce kupic juz bez problemu i bez problemu sie z tym obnosic. Odpowiedz Link Zgłoś
midwesterner Re: Komentarz Ziemkiewicza do histerii tego lewac 02.03.06, 03:13 Mozna. Z czego nie wynika, ze wypada. Wolnosc slowa rozpoczyna sie wtedy, kiedy dozwolone sa publiczne wypowiedzi, ktore nam sie niepodobaja, a nawet nas oburzaja Odpowiedz Link Zgłoś
gw_sameklamstwa Wyliżę każdej miłośnicy GW-na 01.03.06, 17:06 podpisaly wszystkie lesby na usługach GW-nianej prawdy. Dla wolnosci,oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
obiektnienawisci Bezmyślność postępowców 02.03.06, 02:54 Grupa osób sfotografowała się w koszulkach z napisami. Przyjrzyjmy się niektórym z tych fotografii. Oto Władysław Frasyniuk w koszulce z napisem "Byłem w więzieniu". Ależ wszyscy wiedzą,że Frasyniuk siedział w więzieniu. W czasach PRL był więźniem politycznym w latach 1982-84 i 1985-86. Do jakiej refleksji ma nas skłaniać to zdjęcie? Miałoby ono jakiś sens,gdyby W. Frasyniuk,po wyjściu z więzienia, spotykał się we Wrocławiu z ostracyzmem,powszechną niechęcią,pogardą itp. Było dokładnie odwrotnie. Najkrótsza recenzja: ktoś to głupio wymyślił. Inna fotka: reżyserka Holland powiadamia koszulką,że nie chodzi do kościoła. Rzecz w tym,iż miliony obywateli RP nie chodzą do kościoła. W coniedzielnych mszach uczestniczy,być może,połowa Polaków,a może jeszcze mniej. To,że A. Holland,wychowana w środowisku laickim,do kościoła nigdy nie chodziła, tylko zwielokrotnia absurdalność przekazu. Stary komunista Kałużyński dał się uwiecznić z napisem: "mam okres".A może "usunęłam ciążę"? Tak czy owak,czysta groteska. Odpowiedz Link Zgłoś
antynazista Re: Bezmyślność postępowców 02.03.06, 04:54 obiektnienawisci napisał: > Grupa osób sfotografowała się w koszulkach z napisami. > Przyjrzyjmy się niektórym z tych fotografii. >Oto Władysław Frasyniuk w koszulce z napisem "Byłem w więzieniu". Ależ wszyscy > wiedzą,że Frasyniuk siedział w więzieniu. W czasach PRL był więźniem > politycznym w latach 1982-84 i 1985-86. Do jakiej refleksji ma nas skłaniać to > zdjęcie? Miałoby ono jakiś sens,gdyby W. Frasyniuk,po wyjściu z więzienia, > spotykał się we Wrocławiu z ostracyzmem,powszechną niechęcią,pogardą itp. > Było dokładnie odwrotnie. > Najkrótsza recenzja: ktoś to głupio wymyślił. > Inna fotka: reżyserka Holland powiadamia koszulką,że nie chodzi do kościoła. > Rzecz w tym,iż miliony obywateli RP nie chodzą do kościoła. W coniedzielnych > mszach uczestniczy,być może,połowa Polaków,a może jeszcze mniej. > To,że A. Holland,wychowana w środowisku laickim,do kościoła nigdy nie chodziła,tylko zwielokrotnia absurdalność przekazu. > Stary komunista Kałużyński dał się uwiecznić z napisem: "mam okres".A > może "usunęłam ciążę"? Tak czy owak,czysta groteska. Sądząc po takich akcjach,to nowa lewica jeszcze długo się nie wykluje. Odpowiedz Link Zgłoś
lewica_razem Re: Bezmyślność postępowców 02.03.06, 16:12 obiektnienawisci napisał: > Grupa osób sfotografowała się w koszulkach z napisami. > Przyjrzyjmy się niektórym z tych fotografii. >Oto Władysław Frasyniuk w koszulce z napisem "Byłem w więzieniu". Ależ wszyscy > wiedzą,że Frasyniuk siedział w więzieniu. W czasach PRL był więźniem > politycznym w latach 1982-84 i 1985-86. Do jakiej refleksji ma nas skłaniać to > zdjęcie? Miałoby ono jakiś sens,gdyby W. Frasyniuk,po wyjściu z więzienia, > spotykał się we Wrocławiu z ostracyzmem,powszechną niechęcią,pogardą itp. > Było dokładnie odwrotnie. > Najkrótsza recenzja: ktoś to głupio wymyślił. > Inna fotka: reżyserka Holland powiadamia koszulką,że nie chodzi do kościoła. > Rzecz w tym,iż miliony obywateli RP nie chodzą do kościoła. W coniedzielnych > mszach uczestniczy,być może,połowa Polaków,a może jeszcze mniej. > To,że A. Holland,wychowana w środowisku laickim,do kościoła nigdy nie chodziła,tylko zwielokrotnia absurdalność przekazu. > Stary komunista Kałużyński dał się uwiecznić z napisem: "mam okres".A > może "usunęłam ciążę"? Tak czy owak,czysta groteska. Postępowcy nigdy nie są bezmyślni. Nauczcie się tego. Odpowiedz Link Zgłoś
zarys50 Re: Jesteśmy ocenzurowani! 03.03.06, 19:38 Jak zapobiec dominacji bogatych posiadaczy mediów nad ubogą większością? McLuhan: „W jaki sposób większość obroni się przed nieuczciwymi "ekspertami od sondaży", cynicznymi manipulatorami? Jak zapobiec dominacji bogatych posiadaczy mediów nad ubogą większością? Wedle kanadyjskiego guru mediów Marshalla McLuhana kształt historii określany jest przez metodę komunikacji właściwą każdej z epok. Dziś to media elektroniczne wywierają ogromny wpływ na społeczeństwo informacyjne i ustroje państw.” IMPERIUM ZŁA KONTRATAKUJE !!! PO majac monopol medialny moze wcisnac ludziom bezmyslnym kazde klamstwo, kazde pomowienie... a nasze media to totalitarna i bezwzgledna wladza... w lapach klamcow, picerow i zlodziei majatku narodowego... To klika powiazana interesami z lewica wszelkiej masci... w calej europie... By rozwalic kraj, wykorzystuja do swoich celow media zachodnie... nie cofna sie przed niczym... zniszcza kraj byleby tylko dorwac sie do koryta... To ojciec Michnik pociaga za wszystkie sznurki... do tego to on wyksztalcil te elyte dziennikarska jaka mamy... wystarczy poczytac, czy posluchac tych obludnikow i hipokrytow.. a szybko sie przekonacie kim oni tak naprawde sa... Dzieki ostatnim wyborom wyszla z nich prawda... ale dzieki temu bedziemy wiedziec kto jest kim... i jak wielkim smieciem... ------ Media robia wszystko by siac nienawisc i sklocac spoleczenstwo. Jad i chorobliwa wrecz nienawisc do ludzi inaczej myslacych jest wrecz porazajaca, zas pycha jaka wyziera z wiekszosci wypowiedzi niektorych redaktorow, przykladowo Janiszewskiego z TOK-FM przypomina wystapienia Geobelsa. Ci ludzie uwazaja sie za nieomylnych wszystkowiedzacych nadludzi.. nowa lepsza rase panow majaca monopol na prawde i wiedze, przez co niejako uzurpuja sobie cechy boskie... i na wszelkie sposoby chca narzucic ludziom swoj system wartosci.. Robia wszystko by zohydzic, jak najbardziej ponizyc ludzi myslacych inaczej, i ciagle jatrza, by wywolac nienawisc pomiedzy roznymi grupami spolecznymi... Dla lewicy wszystko co napisze ojciec Michnik, GW itp. media jest swiete. Dzieki temu moga przemycic kazde klamstwo, kazde oszczerstwo niszczac niewygodnych im ludzi. I co ciekawe, to to, ze lewicowe i lewackie media opanowaly okolo 95% rynku mediow i jeszcze im malo.. Atakuja z najwieksza zacietoscia nie przebierajac w srodkach by zniszczyc inne niezalezne media. Glosza swoje prawdy objawione przez prawie 24h na dobe, zas gdy jakis ksiadz w kosciele raz w tyg. podczas kazania cos powie na tematy spoleczne to wrecz wyja z oburzenia ze ksiadz cos tam powiedzial, zas oni moga serwowac te opiumowa papke dla oswieconych oslow na okraglo i jest OK.. To jest ta ich sprawiedliwosc, rownosc i TOLERANCJA, ale tylko dla swoich, zas wierzacych traktuja jak 5 kategorie ludzi, ktorzy stoja im kloda na drodze do tego zapowiadanego przez lewackich prorokow raju na ziemi. W mediach pracuja najlepsi spece od socjotechniki od manipulowania masami, podobnie zreszta jak na zachodzie europy, i gdy wezmie sie pod uwage ze lewacke media opanowaly swiat zachodni, latwo zauwazyc, ze to one decyduja jak czlowiek powinien myslec i co robic... Wspolczesne lewackie media obiecuja, jak kiedys komuna, raj na ziemi, wystarczy tylko bezkrytycznie lykac te opiumowa papke i postepowac zgodnie z ich katechizmem.. Wmawiaja ludziom ze kazdy kto sie stosuje do ich zalecen jest czlowiekiem otwartym, nowoczesnym... a ci inni to dno... motloch bezmyslny... zas ONI to rasa nieomylnych panow, wizjonerzy ktorzy za friko zapewnia nam ten od tak dawana zapowiadany raj na ziemi i to bez wysilku.. Wystarczy tylko ich czytac i stosowac sie do ich zalecen... tych nieomylnych i wszystkowiedzacych pyszalkow uzurpujacych sobie boska nieomylnosc i wszechwiedze... tylko oni wiedza, tylko oni znaja, tylko oni sa w stanie spelnic nasze marzenia... A pomimo ich zalecen, mimo rozkladu moralnego, bezwstydu, coraz mniej szczesliwych zwiazkow... choc ludzie prawie juz wszystko wiedza o pozycjach seksulanych... nawet dzieci od malego zaczynaja sie dopasowaywac seksulanie... A dalej coraz wiecej niespelnionych ludzi, a ponoc raj mial byc juz tak blisko... to sa ci klamcy, ci obludnicy robiacy ludziom wode z mozgow... chca calkowicie wyprac nasze mozgi i nas ubezwasnowolnic, pozbawic samodzielnego logicznego myslenia. Przygladam się tym dominujacym mediom by wiedziec w jaki sposob robi sie ludziom wode z mozgu i do jakich to klamstw, isynuacji, potwarzy czy podlosci zdolni sa ludzie ktorych korzenie siegaja niedawnych ponurych czasow. Spadkobiercow tych ktorzy kiedys widzieli nieomylnego boga na wschodzie, a teraz nagle zrozumieli ze ich prawdziwy bog jest na zachodzie i znow jak ich ojcowie glosza nowe prawdy objawione i w podobny sposob wciskaja ludziom te kaszanke, obiecujac raj na ziemi.. A wszystko to opiera sie na jednym, czyli lewackim podlozu, wiec dlatego stosowane sa te same metody przez potomkow i dziedzicow najwiekszych ludobojcow w dziejach swiata. Ludzie w Polsce boja sie przyznac, ze wierza w Boga, bo natychmiast zostana wysmiani, wyszydzeni.. takich ludzi uwaza sie i traktuje jako 5 kategorie, ludzi ktorych nalezy sie pozbyc za wszelka cene, dlatego wyszydza sie w mediach wszelkie wartsci chrzescijanskie, wysmiewa sie tradycje, i za wszelka cene chce sie nas pozbawic korzeni, ubezwlasnowolnic... Ci obludnicy beda podziwiac inne kultury, beda podziwiac mnichow buddyjskich ktorzy jak i nasi ksieza zyja w celibacie... zas wiare naszych ojcow wysmiewac na kazdym kroku.. Na zyda nie mozna nic powiedziec bo kazdy zyd i pedal sa ludzmi idealnymi i od razu przykleja ci etykietke... zas mozna bezkarnie jezdzic po katolikach, bo dla tej rasy panow katolik to bydlo... bez zadnych praw.. i co dziwne nikt nie prostestuje uwazajac to za normalne.. Wystarczy wejsc na obojetnie jaki czat by sie przekonac co sie wygaduje o katolikach, jak sie ubliza symbolom religijnym najgorszymi slowy.. a skad to sie bierze?? kto jest temu winien?? kto ciagle judzi?? kto sieje nienawisc?? Mysle, ze np. radio TOK-FM, kolejne dziecko ojca Michnika jest w czolowce tych naganiaczy, siepaczy zionacy neiskrywana neinawiscia i saczaca przez lata ten jad nienawisci w umysly tzw oswieconych ludzi, ktorzy nie mysla tylko bezkrytycznie lykaja co im podadza te ich lewackei media. Odpowiedz Link Zgłoś
sauternes Re: Jesteśmy ocenzurowani! 10.03.06, 05:00 ten list to zabawna sprawa, jak spojrzec na nazwiska to sa to wylacznie polscy zydzi. Kofta,Kora,Sipowicz,Sewerym,Materna a jakze zyd cala geba, rzeczywiscie brakuej Szymborskiej tez zydowki,kogo tam jeszcze mamy,no oczywiscie Agnieszka Holland jak najbardziej zydowskiego pochodznia,Frasyniuk tez, sama Szczuka jak najbardziej zydowskiego pochodzneia,itd itd.... O czym to moze swiadczyc,ze zydzi chca jakiejs wolnosci slowa??? Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Re: Jesteśmy ocenzurowani! 10.03.06, 17:21 Wywalic rektora ! Bo zapomnial, ze "uniwersytet" pochodzi od "universitas" czyli "uniwersalnosci"........ Najlepsze uniwersytety sa zródlem, oaza i motorem nowych nurtów, rozwoju spoleczenstwa, kuznia nowych idei, daja impulsy do myslenia, do watpienia, do analizowania, do róznych pers- pektyw, do UNIWERSALNEGO "ogarniecia calosci" !!!!!! A tu tylko PGR(Polska Grupa Reakcji) w czarnych habitach z królikami na szyi...... Dzisiaj w menzie: kuchnia bialoruska! Odpowiedz Link Zgłoś
admincenzorowany1 Re: Jesteśmy ocenzurowani! 19.03.06, 11:56 A czy gw nie jest cenzurowana ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Re: Jesteśmy ocenzurowani! 22.03.06, 23:12 tego typu cenzura jest nilegalna .profesor otrzymac przeszkolenie na temat kostytucji w polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
kawamarago A ja z innej beczki 23.03.06, 16:37 "w Konstytucji Rzeczpospolitej" czy RzeczYpospolitej?! -W Białystoku czy w Białymstoku? Odpowiedz Link Zgłoś