Dodaj do ulubionych

Lepper: odcinamy się od rządzenia

02.03.06, 16:02
Układ okrągłego stołu jest silny, co widać. Powinno sie czytać tylko
wypowiedzi ludzi PiS, a nie artykuły i opinie o PiS. Poza tym ignorować wrogie
PiS media w tym sensie, aby nie dać narzucić sobie tematów dyskusji i działań.
Media III Rp są nieodpowiedzialne, BO ZAMIAST POMAGAć BUDOWAC iv rP WKłADAJą
JEJ KIJ W SZPRYCHY BEZ żADNEGO POWODU. cZUJę SIE JAK ZA prl - MOGE POSłUCHAć
co się dzieje w Polsce tylko w TV Trwam i RM i na stronie PiS.
Żałosne to, ale tak to wygląda. Sami się przekonajcie
Obserwuj wątek
    • izcyp Kogo on straszy? 02.03.06, 16:03
      Ja stawiam, że ta "koalicja" będzie rządzić długo i nieszczęśliwie.
      • almagus Re: Kogo on straszy? Zawsze był straszny! 02.03.06, 16:12
        Samoobrona przez zdobycie władzy i squ..enie narodu!

Politykowi małego formatu siedzenie z głową o władzę się wykłóca!

Kto na gruncie prawa i sprawiedliwości wypalony,
        W ramach koalicji przechodzi do samoobrony!

Nie markuj, zrób dziecię trzecie
        Czy na drabinie, czy to w klozecie,
        czy to w obórce, czy na zagonie
        poczynaj w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.
        Mam dużą zdolność krycia.
        Jak członek w pozycji bojowej
        chcę służyć Czwartej Ludowej!

Nażarłem się owsa, widzę „qrwiki”.
        Jestem ważny, jestem dziki.
        Porywam w swoje dłonie.
        Gwałcę w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Stosuję różne zabiegi,
        sieg hail ślę do kolegi,
        gdy będzie koleś w skłonie,
        wezmę go w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Tak głupie macie banki.
        Nabrałem od nich kaszanki.
        Utknie u mnie na bronie.
        Nie oddam w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Mój rechot biegnie po sali,
        aż mi „poślaki” klaskali,
        każdy na samogonie.
        Chleję w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Ja jestem chłopak szczery.
        Ze mną wszelkie afery.
        Wierni jak łyse konie
        kradniemy w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Ja biorę datki, Ja biorę składki.
        Puszczam fałszywe gadki.
        Mam radio w każdej stronie.
        Biorę w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

I „hosztaplery, i profesory”,
        I konowały, czyli „dochtory”.
        Mam naturalne me feromony,
        to gnojowica samoobrony.

Szukam ochoty do życia.

Wszędzie sodomia no i „gomoria”,
        won „liberały”, klerykom gloria.
        Zrobimy dziurę w każdym „kondonie”
        to demografia w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Wygasły już pluralizm,
        zanika liberalizm
        na politwiary falochronie,
        to solidarność w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Widzę koryto i jest tak blisko.
        Ja nie wybrzydzam i zjadam wszystko
        choć smród w salonie,
        byle do władzy w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Dopadł pisiorek pod kościołem władzę
        w samoobronie rydzyka ci wsadzę,
        jeszcze lesera i geja z Tycha zagonię
        dla stagnacji nazinacji w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.
        • pndzelek mulat zrobil swoje, mulat moze odejsc 02.03.06, 16:22
          co czekal andrew od pisu ?
          • jola_z_dywit SAM00BR0NA mówi dość Pisowemu oszołomstwu 02.03.06, 17:07
            Postawa Samoobrony jasno określona i zgodna z jej programem ,trwała
            ,merytoryczna i niezmienna,stanowi przeciwwagę dla słabego i intelektualnie
            niejednorodnego zaplecza PIS.
            Brak konstruktywizmu myślenia racją globalną i przyszłościową ,to słabość rządu.
            Jasnowidza i kabalarza tu nie trzeba(choć Wyborczy antypolski taboid)obwieści
            każdy truizm,jako sensację,że rząd mniejszościowy z tym zapleczem ,stoi na
            straconej pozycji.
            Brak odpowiedzialności to największy mankament tego rozdania parlamentarnego.
            Bez rzeczywistej woli sanacji naszej chorej Ojczyzny,i wspólnej konsekwentnej
            polityki koalicyjnej Samoobrony ,LPr i Pis , Polskę czeka w niedługim czasie
            koalicja pogrobowców Pzpr ,pod szyldem prywatyzacyjnych malwersantów z PO.
            Ludzie PIS, odpowiedzialni i myślący Polską racją stanu nie powinni do tego
            rozwiązania dopuścić.
            • oktawianc Re: SAM00BR0NA mówi dość Pisowemu oszołomstwu 02.03.06, 17:09
              Tacy właśnie są myślący i tacy odpowiedzialni.
              • jola_z_dywit Re: SAM00BR0NA mówi dość Pisowemu oszołomstwu 02.03.06, 17:19
                Właśnie ODPOWIEDZIALNI.
                Tego o Pis ,na razie stanowczo powiedzieć nie można!
                • oktawianc Re: SAM00BR0NA mówi dość Pisowemu oszołomstwu 02.03.06, 17:26
                  Samoobrona jest odpowiedzialna? No dobra...
                  Klasa polityczna w naszym kraju w ogóle nie jest odpowiedzialna. Żal się robi, kiedy się słucha kogoś, kto daje się uwieść wyborczym obietnicom i wierzy politykom. Jak na razie wszyscy oni udowodnili tylko to, że nie można im wierzyć.

jola_z_dywit napisała:

> Właśnie ODPOWIEDZIALNI.
                  > Tego o Pis ,na razie stanowczo powiedzieć nie można!
                  • jola_z_dywit Re: SAM00BR0NA mówi dość Pisowemu oszołomstwu 02.03.06, 17:33
                    Symptomatyczne odwoływanie się do person,Nice i antagonisty z pochodzenia .
                    Sam to pewnie wymyśliłeś ? domorosły filozofie!
                    • rom48 Re: SAM00BR0NA mówi dość Pisowemu oszołomstwu 02.03.06, 20:57
                      Jolu ty chyba jestes niezym prowokatorem bo nawet w Samoobronie nie ma takich iddiotow
                      • kot9999 Pisowcy to jest partia jakis paranikow 02.03.06, 23:32
                        Pisowcy to jest partia jakis paranikow. PIS = Paranoja I Schizofrenia
                • piotre2 pierwszy raz się zgadzam z chorą jolą_z_dziwity 02.03.06, 18:23
                  bardziej od Samoobrony nie znoszę pisuarów. Z tym że w przyszłym Parlamencie,
                  po Samoobronie będzie tylko wspomnienie, hihihihhihi Ciekawe do kogo będziesz
                  się wtedy modlić oszołomko.
                • vinogradoff Poczatek konca Leppera. 02.03.06, 22:01
                  Zdaje sie, ze Lepper uwierzyl w swa wielkosc i ta wiara moze byc poczatkiem
                  politycznej agonii. Nie jest wazne , kto ma racje, wazne aby pomoc PiS-owi
                  przeprowadzic konieczne zmiany. Jesli PiS tego nie zrobi w tej kadencji to juz
                  nikt niczego nie zrobi w tej sprawie. Dla Samoobrony moze zabraknac miejsca na
                  kolejnej scenie politycznej.
            • aegis_of_heart Re: SAM00BR0NA mówi dość Pisowemu oszołomstwu 02.03.06, 17:27
              jola_z_dywit napisała:

(...)

Podoba mi się ten cytat: z przewodniczącego czy gazetki partyjnej?
              długo kolportujecie te głupotki? :)
              • hatteras Re: SAM00BR0NA mówi dos´c´ Pisowemu oszo?omstwu 02.03.06, 17:33
                Pijak moze sie dogadac tylko z pijakiem, pijak z oszo?omem nigdy.
                Pij Jola pij ,n astarosc torba i kij.
                przys?owia ludowe nigdy nie k?amia.
              • jola_z_dywit Re: SAM00BR0NA mówi dość Pisowemu oszołomstwu 02.03.06, 17:34
                To moje osobiste stanowisko.
                • hatteras Re: SAM00BR0NA mówi dos´c´ Pisowemu oszo?omstwu 02.03.06, 17:39
                  jola_z_dywit napisa?a:

> To moje osobiste stanowisko w chlewie,zaraz obok baniaka z zacierem.
                  Tylko nie mow nikomu ze masz migrene,bo ciebie moze tylko twoj hitlerowski ?eb
                  nap..c!
              • nobody000 prosze nie bic joli(_z_dywit) 02.03.06, 17:41
                Ja panstwa bardzo prosze, nie bijcie Joli. Jola sie potem denerwuje, jesc nie
                chce, mleka malo daje..

Jolu, symptomatyczne to jest to, ze Samoobrona reprezentuje interesy grupy
                narodu, ktora chyba najmniej do wspolnego koszyka doklada a najglosniej krzyczy.

Masz prawo uwazac, ze Pan Andrzej cudownym uzdrowicielem jest. Ja mam prawo
                uwazac, ze to partia niekompetentnych i niedouczonych gospodarzy wiejskich. Z
                przewodniczacym z wyrokami na czele. O marnosci jego wyborcow niech swiadczy
                fakt, ze czlowiek z wyrokiem w ogole istnieje publicznie.
                • jola_z_dywit Re: prosze nie bic joli(_z_dywit) 02.03.06, 18:01
                  O marnosci jego wyborcow niech swiadczy
                  fakt, ze czlowiek z wyrokiem w ogole istnieje publicznie.

Też bym miała takie zarzuty do Niesiołowskiego.Kuronia,Michnika ect.ect, z tym
                  że ci kryminaliści więcej siedzieli czyli są dużo wiekszymi przestępcami.
                  I o ironio piszę na przestęczo -kryminalnym portalu,założonym przz skazanego i
                  więzionego przestępcę.
                  Zapewne z przestępcą?,
                  bo ja wyroki polityczne za działalność w Samoobronie mam.
                  • antykagan Re: prosze nie bic joli(_z_dywit) 02.03.06, 18:31
                    jola_z_dywit napisała:

> O marnosci jego wyborcow niech swiadczy
                    > fakt, ze czlowiek z wyrokiem w ogole istnieje publicznie.
                    >
                    > Też bym miała takie zarzuty do Niesiołowskiego.Kuronia,Michnika ect.ect, z tym
                    > że ci kryminaliści więcej siedzieli czyli są dużo wiekszymi przestępcami.
                    > I o ironio piszę na przestęczo -kryminalnym portalu,założonym przz skazanego i
                    > więzionego przestępcę.
                    > Zapewne z przestępcą?,
                    > bo ja wyroki polityczne za działalność w Samoobronie mam.

Do tej pory szkoda mi było czasu na tę kreaturę, jolę, po prostu śmieszny
                    kretyn. Teraz jednak kanalio przekroczyłaś wszelkie granice. Jak śmiesz
                    ścierwojadzie porównywać bandytę i kryminalistę Leppera, obrzydliwego komucha,
                    który ma same wyroki czysto kryminalne z Niesiołowskim, Michnikiem. Ty chamie
                    oborowy od wyrzucania gnoju wara ci od tych ludzi, dzięki którym śmieciarzu
                    wylewasz swoje ekskrementy na tym forum. Plujesz chamie bez krzty godności i
                    ambicji na to forum i gazetę a pchasz się tu nieproszony szambiarzu.
                    • jerzy.kosecki Re: antykaganowi. Widac, że Cię bełkot Joli 02.03.06, 19:06
                      wku..ł. Ale dlaczego? Na tę nieszczęsnicę trzeba patrzeć tak, jak na to, jej
                      stan ducha i umysłu zasługuje ! Nie widzisz, że to chore na głowę babsko !?
                      Keep cool. Rozumiesz gamoniu coś narobił !? Jola się obraziła i już dziś nic
                      więcej nie napisze ! A ja tylko dla Joli to forum odwiedzam.
                    • hatteras Re: prosze nie bic joli(_z_dywit) 02.03.06, 19:27
                      Pierwotniak z Dywit jest jak swinia, wchodzi do czyjegos domu jak do
                      chlewa.Masz przekleta locho swoj chlew i swoja trzode chlewna ,z knurem
                      zarodowym lepperem.Trzymaj sie z daleka od nas!
                      A od polskich patriotow wara !!!Boci ten twoj swinski ryj odpadnie!
                      • clowley Re: prosze nie bic joli(_z_dywit) 02.03.06, 20:38
                        przeczytaj to co tu napisałeś i zastanów się czy ty aby nie potrzebujesz pomocy.
                        Łatwo się nauczyć panowania, trudniej rządzenia.
                    • jola_z_dywit PRAWDA o skazanych kryminalistach bolesna? 02.03.06, 21:30
                      > > fakt, ze czlowiek z wyrokiem w ogole istnieje publicznie.
                      > >
                      > > Też bym miała takie zarzuty do Niesiołowskiego.Kuronia,Michnika ect.ect,
                      > z tym
                      > > że ci kryminaliści więcej siedzieli czyli są dużo wiekszymi przestępcami.
                      > > I o ironio piszę na przestęczo -kryminalnym portalu,założonym przz skazan
                      > ego i
                      > > więzionego przestępcę.
                      > > Zapewne z przestępcą?,
                      > > bo ja wyroki polityczne za działalność w Samoobronie mam.
                      >
                      > Do tej pory szkoda mi było czasu na tę kreaturę, jolę, po prostu śmieszny
                      > kretyn. Teraz jednak kanalio przekroczyłaś wszelkie granice. Jak śmiesz
                      > ścierwojadzie porównywać bandytę i kryminalistę Leppera, obrzydliwego komucha,
                      > który ma same wyroki czysto kryminalne z Niesiołowskim, Michnikiem. Ty chamie
                      > oborowy od wyrzucania gnoju wara ci od tych ludzi, dzięki którym śmieciarzu
                      > wylewasz swoje ekskrementy na tym forum. Plujesz chamie bez krzty godności i
                      > ambicji na to forum i gazetę a pchasz się tu nieproszony szambiarzu.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????
                      A o przekroczonych granicach
                      czyżby Rokita ?

Jacek Kurski:

Cytat:
                      Mało kto pamięta, że była taka partia, która nazywała się partią aferałów, KL-D,
                      która

odpowiadała za mnóstwo afer
                      prywatyzacyjnych i korupcyjnych, i której liderem był Donald Tusk. Nikt nie
                      pamięta dziś, że

Donald Tusk, bo nie
                      możemy o tym się dowiedzieć z listów Donalda Tuska do obywateli, który wszyscy
                      dostają, był

aktywnym działaczem,
                      wiceprzewodniczącym Unii Wolności i to przez siedem lat, od 1994 roku do 2001.
                      Krótko mówiąc,

mamy do czynienia z
                      olbrzymim sukcesem kandydata, który przedstawia się jako ktoś inny niż jest
                      naprawdę.

Jacek Kurski:

Cytat:
                      Robiąc film o III RP nie mogłem uciec od wątku lustracji, zwłaszcza, że PO
                      przedstawia się jako

katon lustracji,
                      jako środowisko, które zawsze było lustracją i żądało ujawnienia wszystkich
                      teczek, w sytuacji,

kiedy prawda wygląda
                      tak, że gdy przyszło co do czego w Polsce w roku 1992, liderzy lustracji,
                      zarówno Jan Rokita, jak

i Donald Tusk,
                      niezwykle aktywnie uczestniczyli w zdławieniu jej jedynej próby. Jan Rokita
                      składał wnioski o

odwołanie rządu Jana
                      Olszewskiego i niezwykle aktywnie uczestniczył przez cały 4 czerwca, a Donald
                      Tusk wręcz tajnie

spiskował z SLD,
                      żeby obalić rząd Olszewskiego.

Mowa o filmie "Nocna zmiana" - który w najbliższy wtorek 20 września 2005 !!!
                      będzie dołączony do

"Naszego
                      Dziennika"

Film można już teraz ściągnąć z Internetu -

www.radiopoloniatoronto.com/Connections/nocna.zmiana.avi

"W grudniu 1991 roku zostaje uformowany pierwszy rząd wyłoniony w wolnych
                      wyborach. Na jego czele

staje mecenas Jan
                      Olszewski. Obejmuje władzę w ciężkim momencie. Po rządach Tadeusza
                      Mazowieckiego, a potem Jana

Krzysztofa
                      Bieleckiego kraj tonie w recesji gospodarczej. Popierany przez międzynarodową
                      finansjerę plan

Balcerowicza
                      doprowadza do gwałtownego zubożenia społeczeństwa. Nie ma zapowiadanego przez
                      Wałęsę powszechnego

uwłaszczenia, trwa
                      za to uwłaszczanie się na majątku narodowym postkomunistów, którzy w wyborach
                      zajęli drugie

miejsce. Nie ma
                      dekomunizacji ani lustracji.

Rząd Jana Olszewskiego podejmuje starania o odzyskanie kontroli nad gospodarką,
                      zatrzymanie

złodziejskiej
                      prywatyzacji, uzdrowienie finansów państwa, zatrzymanie bezrobocia. Jednak od
                      początku napotyka

niechęć: Belwederu,
                      mediów, kręgów międzynarodowych, które atakują rząd. Skandal z traktatem
                      polsko-rosyjskim, gdzie

Wałęsa początkowo
                      zgodził się na tworzenie polsko-rosyjskich spółek joint-venture w dawnych bazach
                      sowieckich w

Polsce, co zagraża
                      suwerenności Polski, otwiera ostatni akt dramatu.

27 maja 1992 r. prezydent wycofuje swoje poparcie dla rządu Olszewskiego i
                      proponuje powołanie

nowego gabinetu.

Następnego dnia Janusz Korwin-Mikke zgłasza w Sejmie projekt uchwały
                      zobowiązującej ministra

spraw wewnętrznych do
                      podania do dnia 6 czerwca 1992 r. pełnej informacji na temat urzędników
                      państwowych szczebla od

wojewody wzwyż, a
                      także senatorów, posłów. Za uchwałą głosuje 186 posłów, przeciw jest 15, 32
                      wstrzymuje się od

głosu.

Rozpoczęcie akcji lustracyjnej uruchamia reakcję łańcuchową. Kluby poselskie
                      Unii Demokratycznej

i Kongresu
                      Liberalno-Demokratycznego, Polskiego Programu Gospodarczego i Solidarności Pracy
                      wydają

oświadczenie, że uchwała
                      jest nielegalna.

29 maja Jan Maria Rokita w imieniu UD, KLD i PPG składa wniosek o odwołanie
                      premiera

Olszewskiego.

4 czerwca o godz. 9.05 minister Antoni Macierewicz dostarcza przewodniczącym
                      wszystkich klubów

sejmowych zalakowane
                      koperty z nazwiskami posłów i senatorów figurujących w zasobach archiwalnych MSW
                      jako osoby

współpracujące ze Służbą
                      Bezpieczeństwa. Inne koperty - z informacjami o szczególnym znaczeniu dla
                      bezpieczeństwa państwa

- otrzymują
                      prezydent, marszałkowie Sejmu i Senatu, premier, I prezes Sądu Najwyższego,
                      prezes Trybunału

Konstytucyjnego. Na tej
                      liście widnieją m.in. nazwiska prezydenta Lecha Wałęsy, marszałka Sejmu Wiesława
                      Chrzanowskiego,

szefa
                      prezydenckiego Biura Bezpieczeństwa ministra Jerzego Milewskiego.

O godzinie 12.00 do Polskiej Agencji Prasowej trafia oświadczenie prezydenta
                      Wałęsy: "Po

pierwszym strajku w stoczni
                      w grudniu 1970 r. przysiągłem Bogu i sobie, że będę walczył aż do zwycięstwa nad
                      komunizmem.

Byłem przywódcą
                      strajku, próbowałem różnych możliwości i różnych sposobów walki. Aresztowano
                      mnie wiele razy. Za

pierwszym razem, w
                      grudniu 1970 r. podpisałem 3 albo 4 dokumenty. Lech Wałęsa".
                      To oświadczenie zostaje niemal natychmiast wycofane z mediów.
                      O godz. 15.30 pojawia się drugie oświadczenie Wałęsy, w którym nie ma już mowy o
                      "podpisaniu 3

albo 4 dokumentów".
                      Prezydent stwierdza natomiast, że dostarczone z MSW materiały są podane
                      wybiórczo, a do tego

sfałszowane.

O godz. 19.15 Lech Wałęsa kieruje do Sejmu list z żądaniem natychmiastowego
                      odwołania rządu Jana

Olszewskiego.
                      Gdy w Sejmie trwa debata nad trybem i czasem odwołania gabinetu, pada wniosek o
                      ujawnienie

nazwisk z drugiej listy.
                      Wtedy na mównicę wchodzi Kazimierz Świtoń: - Jako stary opozycjonista,
                      odpowiedzialny za swoje

słowa, pragnę
                      powiedzieć, że na drugiej liście jest pan prezydent jako agent Służby
                      Bezpieczeństwa.

Godzina 22.00 - w pokoju prezydenckim w Sejmie odbywa się tajne spotkanie
                      polityków, utrwalone na

taśmie wideo. To
                      słynna "nocna zmiana". Zawiązuje się koalicja strachu, która ma za zadanie
                      obalić rząd

Olszewskiego.

Wokół Wałęsy zasiadają m.in. Donald Tusk, Tadeusz Mazowiecki, Leszek Moczulski
                      (którego nazwisko

figuruje na tzw.
                      liście Macierewicza), Waldemar Pawlak. Jest obecny Mieczysław Wachowski.

Moczulski: - Właściwie tak tuśmy doszli do wspólnego wniosku, że można nawet w
                      tej chwili powołać

premiera na tak
                      zwane porozumienie dżentelmeńskie. Żeby na tydzień był premierem. W ciągu
                      tygodnia uformujemy

koalicję.

Wałęsa: - Wy nie wiecie, jak daleko oni zaszli, dlatego trzeba ich
                      błyskawicznie. Natychmiast,

dzisiaj.

Pawlak: - Tylko że to jest trochę gangsterski chwyt.

Wałęsa: - Panowie, na kogo ma moja nominacja być? Czy przejdzie Pawlak?
                      Panie Tadeuszu, ale pan jest wicepremier [o Mazowieckim].

Mazowiecki: - Ja nie wejdę do rządu, ale mogę to skonsultować.

Wałęsa: - Słuchajcie, bo jak nie przejdzie [Pawlak - wyj. red.], to jesteśmy w
                      bardzo trudnej

sytuacji. Też możemy
                      się porozumieć, że później będziemy robić różne układanki jeszcze. Ale
                      natychmiast trzeba

zablokować tych ludzi,
                      żeby nie przyszli do biura.

Tusk: - Jak SLD nie skrewi, to przejdzie. A jak nie przejdzie...

Moczulski: - To wtedy przecież pan Waldek nie będzie się upierał, prawda.

Tusk:
                      • hatteras Re: PRAWDA o pijaczce z Dywit okrutna i bolesna 02.03.06, 22:47
                        Widzisz prymitywie wszyscy,naprawde wszyscy!!!maja cie dosyc.Idz na forum
                        samoobrony i tam upraiaj swoja propagande, a nas zostaw w spokoju.Nikt z nas
                        nie ma szacunku dla ciebie, nawet jako kobiety.Jestes zerem,smieciem, jestes
                        nikim i jazda stad!!!Won szmato!
                  • wilmor1 jolka z dywit..chora 02.03.06, 18:49
                    ty nie tylko jesteś glupia,jesteś zwykłą świnią... porównywać ludzi
                    uwięzionych przez komunistów, do pospolitych kryminalistów!.. ty łajdacka krowo!
                    • hatteras Re: jolka z dywit..chora 02.03.06, 19:33
                      wilmor1 napisa?:

> ty nie tylko jestes´ glupia,jestes´ zwyk?a˛ s´winia˛... porównywac´ ludzi
                      > uwie˛zionych przez komunistów, do pospolitych kryminalistów!.. ty ?ajdacka
                      krowo
                      =============================================================================
                      ta swinia nie zna ludzkich instynktow, nie wie co honor i godnosc, inaczej
                      dawno by jej tu nie by?o.
                  • dwururka Re: prosze nie bic joli(_z_dywit) 02.03.06, 21:20
                    Jolu ? Dlaczego zatem masz maila w Koszernej ?
                    Dlaczego się tak tu aktywnie udzielasz ? Niemal wszyscy się z ciebie śmieją. Nie jesteś czasem zakompleksionym człowiekiem, potrzebującym zwrócenia na siebie uwagę ? Pewnie tak jest, ale czy nie można robić tego w inny sposób ? Ty takie opowiadasz dyrdymały.

jola_z_dywit napisała:

> fakt, ze czlowiek z wyrokiem w ogole istnieje publicznie.
                    >
                    > Też bym miała takie zarzuty do Niesiołowskiego.Kuronia,Michnika ect.ect, z tym
                    > że ci kryminaliści więcej siedzieli czyli są dużo wiekszymi przestępcami.
                    > I o ironio piszę na przestęczo -kryminalnym portalu,założonym przz skazanego i
                    > więzionego przestępcę.
                    > Zapewne z przestępcą?,
                  • dccircle Re: prosze nie bic joli(_z_dywit) 02.03.06, 23:15
                    jola_z_dywit napisała:

>

Ile ciągników ukradłaś?
            • wilmor1 jolka z dywit... bereck za ciasny, rozciągnij! 02.03.06, 17:31
              pieprzysz takie bzdury, że głowa boli!..Samoobrona to partia kryminalistów i
              złodziei... 24 posłów tej partii, ma wyroki sądowe!... przciwko5-ciu następnym,
              toczy sie postępowanie...
              • hatteras Re: jolka z dywit... bereck za ciasny, rozcia˛gni 02.03.06, 17:36
                wilmor1 napisa?:

> pieprzysz takie bzdury, z˙e g?owa boli!..Samoobrona to partia kryminalistów
                i
                > z?odziei... 24 pos?ów tej partii, ma wyroki sa˛dowe!... przciwko5-ciu
                naste˛pnym,
                >
                > toczy sie poste˛powanie...
                ==============================================================================
                Berecik za ciasny?Bo jej ten kapusciany ?eb puchnie od przepicia!
              • jola_z_dywit Re: jolka z dywit... bereck za ciasny, rozciągni 02.03.06, 17:36
                Prostaku !
                Ja też mam polityczne wyroki.
                I CO WIĘCEJ JESTEM Z TEGO DUMNA!!!
                • hatteras Re: jolka z dywit... bereck za ciasny, rozcia˛gni 02.03.06, 17:41
                  jola_z_dywit napisa?a:

> Prostaku !
                  > Ja tez˙ mam polityczne wyroki.
                  ============================================================================
                  Ty masz polityczny wyrok, ze bylas pijana jak...na akademii pierwszomajowej!
                • tadluzny Leper ma wyroki polityczne? 02.03.06, 17:57
                  Lepper, o ile sie orientuje, wysypal zboze z wagonow gosciowi ktory sprowadzal
                  je z zagranicy bo podobno Polscy rolnicy nie moga sprzedac swojego.
                  Mam maly sklepik gdzie skladam komputery, niestety nie moge nic sprzedac bo
                  obok inny gosciu ma sklep gdzie sprzedaje komputery z Niemiec (Dell, HP i inne
                  IBMy). Czy to bedzie OK jesli wezme kilku kolegow, ktorzy takze nie moga
                  sprzedac swoich skladakow, i odwiedzimy tego importera? Chcialbym mu mianowicie
                  powyrzucac jego komputery na droge i porozbijac basebalami, a moze nawet i
                  pobic wlasciciela zeby nie dzialal przeciwko polskiemu robotnikowi!
                  Czy wyrok jaki dostane bedzie mozna uznac za polityczny?
                  • jola_z_dywit Re: Leper ma wyroki polityczne? 02.03.06, 18:06
                    Zboże z nitrofenem po cenach dampingowych,by nakarmić ciebie i twoją
                    rodzinę,zapewne by cię satysfakcjonowało.Ja jednak wolę zdrową żywność.
                    • wilmor1 Jolka z dywit!,, naucz sie pisać..niemoto! 02.03.06, 18:09
                      • jola_z_dywit Re: Jolka z dywit!,, naucz sie pisać..niemoto! 02.03.06, 18:14
                        Tępak ,nie umiejący po polsku zdania sensownego sklecić ,zapewne z powodu
                        uczkodzenia CUN mnie strofuje.
                        • 123zly Re:Głupota Joli jej nie boli 02.03.06, 18:34
                        • wilmor1 jolka..ćwoku!.. nawet teraz piszesz byki!..fuuu! 02.03.06, 18:51
                        • gazociag.wassermana Re: Jolka z dywit!,, naucz sie pisać..niemoto! 02.03.06, 23:53
                          Jolu, zapraszam na loda. Ssanie z pewnością lepiej Ci wyjdzie, niźli głoszenie mądrości ludowych na forum GW.
                    • remeq Dobra rada 02.03.06, 18:12
                      img486.imageshack.us/img486/9650/bolglowy4gk.jpg
                      "Gwiazda. Czasopismo dla płci niewieściej" rocznik 1869, Lwów
                      • grabje Re: Dobra rada 02.03.06, 19:39
                        Fantazja! Czy masz na to copyright? Prawa autorskie? Mogę ściągnąć i używać?
                        • remeq Re: Dobra rada 02.03.06, 23:35
                          Niestety, nie mój skan. Jest taki fajny projekt polskich bibliotek cyfrowych w
                          internecie, gdzie skanują i udostępniają różne stare książki i czasopisma.
                          Największa w tym (bo i najdłużej działająca) jest Wielkopolska Biblioteka
                          Cyfrowa ( www.wbc.poznan.pl/dlibra ) - , ale ten konkretny cytat
                          pochodzi z rocznika starego czasopisma ze stron Dolnośląskiej Biblioteki
                          Cyfrowej: ( dlib.bg.pwr.wroc.pl/dlibra ). Gdyby Ciebie lub innych
                          forumowiczów to interesowało, książki są w formacie DeJaVu, do ich oglądania
                          potrzebna jest bezpłatna wtyczka do przeglądarki internetowej (link jest na
                          stronach tych bibliotek).

Uwielbiam czytać stare czasopisma i jak trafię jakieś fajne curiosum, to
                          zachowuję sobie wycinek jako obrazek na dysku, trochę już tego mam. Ten tutaj
                          idealnie skojarzył mi się z panią Jolą z Dywit. I kto wie, może zastosowała tą
                          kurację, bo na razie zniknęła nam z forum.

Co do praw autorskich. Nie mam strony internetowej, takie ciekawostki wrzucam
                          od czasu do czasu w mailach paru znajomym (a teraz na forum GW), więc
                          specjalnie o tym nie myślałem. Sam tekst na pewno spokojnie możesz cytować
                          gdzie Ci się spodoba, od publikacji minęło 137 lat. Ze skanem jako takim już
                          trochę gorzej, ale myślę że gdy chodzi o sprawy niekomercyjne z podaniem źródła
                          pochodzenia (DBC) nikt się nie przypieprzy, przy okazji byłaby to też reklama
                          dla samej strony internetowej, o której wielu w Polsce nie ma pojęcia.

Pozdrawiam
                          Remek

i załączam dwa inne wycinki z kolekcji:

obyczaje ("Dziennik Ostrowski" 10.01.1939 - Wielkopolska Biblioteka Cyfrowa)
                          img364.imageshack.us/img364/9206/zywynieboszczyk3901103ig.jpg
                          porady ("Nowy Kalendarz Domowy na rok zwyczajny 1830" - Wielkopolska
                          Biblioteka Cyfrowa)
                          img434.imageshack.us/img434/2061/kanarki18300bn.jpg
                          • dccircle Re: Dobra rada 03.03.06, 00:26
                            remeq napisał:

> i załączam dwa inne wycinki z kolekcji:
                            >
                            > obyczaje ("Dziennik Ostrowski" 10.01.1939 - Wielkopolska Biblioteka Cyfrowa)
                            > img364.imageshack.us/img364/9206/zywynieboszczyk3901103ig.jpg
                            > porady ("Nowy Kalendarz Domowy na rok zwyczajny 1830" - Wielkopolska
                            > Biblioteka Cyfrowa)
                            > img434.imageshack.us/img434/2061/kanarki18300bn.jpg

Kapitalne!
                    • jerzy.kosecki Re: owies, który jesz (podobnie jak i Twoja 02.03.06, 18:28
                      koleżanka Beger) może i jest zdrowy, ale, sądząc po bełkocie zawartym w Twoich
                      postach, na stan waszych umysłow, ma zgubny wpływ.
                    • rysiopysio Re: Leper ma wyroki polityczne? 02.03.06, 18:42
                      jola_z_dywit napisała:

> Ja jednak wolę zdrową żywność.
                      No to jedz a nie pal ziela bez przerwy.
                      Najlepiej cośwyprasuj,zaceruj. Ugotuj coś dobrego i zdrowego
                      oczywiście.

• dccircle Czy jola to endrju? 02.03.06, 23:29

I ryj brązowo-siny od okowity, i język ten sam rodem z obory, i głupota
                      bezbrzeżna - nie mówiąc już o wyrokach. Jola to Endrju po zmianie płci :))
                      • clowley Re: Czy jola to endrju? 02.03.06, 23:36

powiem ci w sekrecie że jola jest podobna do dody.
                        totaka doda samoobrony :P
                • piotre2 Ależ ty głupia chora jola_z_dziwity 02.03.06, 18:25
              • sclavus Re: jolka z dywit... bereck za ciasny, rozciągni 02.03.06, 18:19
                wilmor1 napisał:

> pieprzysz takie bzdury, że głowa boli!..Samoobrona to partia kryminalistów i
                > złodziei... 24 posłów tej partii, ma wyroki sądowe!... przciwko5-ciu
                następnym,
                >
                > toczy sie postępowanie...

A zauważyliście zmianę stanowiska Joluni??
                Jeszcze niedawno piała, że tylko z PiSiorami ta Samoobrona tę Polskę uratuje...
                A dzisiaj? Francuzi to nazywają: "volte face"... Po naszemu - marynarkę na
                drugą stronę obrócić albo... robić za kurka na kościele...
            • rysiopysio Jola_z_Dywit 02.03.06, 18:36
              Jolu_z_Dywit
              weź coś wyprasuj albo zaceruj, ugotuj coś dobrego.
              Obejrzyj jakiś serial.
              Przepisywanie tych broszurek paznokcie Ci popsuje.
            • dwururka Re: SAM00BR0NA mówi dość Pisowemu oszołomstwu 02.03.06, 21:08
              Jolka, są wolne miejsca w Drewnicy. Kobieto, dziś medycyna dużo może. Zaufaj im, to lekarze, nie żydo-ero-masońsko-PiSowsko-PO-SLDowska antypolska chołota !!!

jola_z_dywit napisała:

> Postawa Samoobrony jasno określona i zgodna z jej programem ,trwała
              > ,merytoryczna i niezmienna,stanowi przeciwwagę dla słabego i intelektualnie
              > niejednorodnego zaplecza PIS.
              > Brak konstruktywizmu myślenia racją globalną i przyszłościową ,to słabość rządu
              > .
              > Jasnowidza i kabalarza tu nie trzeba(choć Wyborczy antypolski taboid)obwieści
              > każdy truizm,jako sensację,że rząd mniejszościowy z tym zapleczem ,stoi na
              > straconej pozycji.
              > Brak odpowiedzialności to największy mankament tego rozdania parlamentarnego.
              > Bez rzeczywistej woli sanacji naszej chorej Ojczyzny,i wspólnej konsekwentnej
              > polityki koalicyjnej Samoobrony ,LPr i Pis , Polskę czeka w niedługim czasie
              > koalicja pogrobowców Pzpr ,pod szyldem prywatyzacyjnych malwersantów z PO.
              > Ludzie PIS, odpowiedzialni i myślący Polską racją stanu nie powinni do tego
              > rozwiązania dopuścić.
              • 18261826www Re: SAM00BR0NA mówi dos´c´ Pisowemu oszo?omstwu 02.03.06, 21:52
                dwururka napisa?:

> Jolka, sa˛ wolne miejsca w Drewnicy. Kobieto, dzis´ medycyna duz˙o moz˙e.
                Zaufaj im
                > , to lekarze, nie z˙ydo-ero-mason´sko-PiSowsko-PO-SLDowska antypolska cho?ota
                !!!
                >
                >
                > jola_z_dywit napisa?a:
                >
                > > Postawa Samoobrony jasno okres´lona i zgodna z jej programem ,trwa?a
                > > ,merytoryczna i niezmienna,stanowi przeciwwage˛ dla s?abego i intelektualn
                > ie
                > > niejednorodnego zaplecza PIS.
                > > Brak konstruktywizmu mys´lenia racja˛ globalna˛ i przysz?os´ciowa˛ ,to
                s?abos´c´
                > rza˛du
                > > .
                > > Jasnowidza i kabalarza tu nie trzeba(choc´ Wyborczy antypolski taboid)obwi
                > es´ci
                > > kaz˙dy truizm,jako sensacje˛,z˙e rza˛d mniejszos´ciowy z tym zapleczem
                ,stoi n
                > a
                > > straconej pozycji.
                > > Brak odpowiedzialnos´ci to najwie˛kszy mankament tego rozdania parlamentarn
                > ego.
                > > Bez rzeczywistej woli sanacji naszej chorej Ojczyzny,i wspólnej konsekwen
                > tnej
                > > polityki koalicyjnej Samoobrony ,LPr i Pis , Polske˛ czeka w nied?ugim cza
                > sie
                > > koalicja pogrobowców Pzpr ,pod szyldem prywatyzacyjnych malwersantów z PO
                > .
                > > Ludzie PIS, odpowiedzialni i mys´la˛cy Polska˛ racja˛ stanu nie powinni do
                te
                > go
                > > rozwia˛zania dopus´cic´.
                Swego czasu tez myslalem , ze ta kobieta jest rzecznikiem samoobrony, staralem
                sie zadawac powazne pytania.Ale to jest tlumok, z ilorazem inteligencji
                mniejszym od pantofelka.
                • gazociag.wassermana Re: SAM00BR0NA mówi dos´c´ Pisowemu oszo?omstwu 02.03.06, 23:47
                  tak na marginesie- zmień kodowanie znaków. polecam iso-8859-2
            • usiruf JOLA, boj sie Boga! 02.03.06, 22:06
              >...pod szyldem prywatyzacyjnych malwersantów z PO...

To wodz, marszalek, ukochany przywodca, wielki nauczyciel, milosierny przebaczyciel, wielki czarownik, swiatelko w tunelu i przewodniczacy Lepper mialby sie z takim ludzmi spotykac?

Co tu nie tak. Albo oni nie tacy straszni albo... O RETY!! Ale przeciez wodz, malszalek... nie moze sie mylic.
              • 18261826www Re: JOLA, boj sie Boga! 02.03.06, 22:24
                usiruf napisa?:

> >...pod szyldem prywatyzacyjnych malwersantów z PO...
                >
                > To wodz, marszalek, ukochany przywodca, wielki nauczyciel, milosierny
                przebaczy
                > ciel, wielki czarownik, swiatelko w tunelu i przewodniczacy Lepper mialby sie
                z
                > takim ludzmi spotykac?
                >
                > Co tu nie tak. Albo oni nie tacy straszni albo... O RETY!! Ale przeciez wodz,
                m
                > alszalek... nie moze sie mylic.
                Wszyscy forumowicze sa zdania, ze Joli na skutek zatrucia(przepicia)bimbrem
                wszystko sie w glowie(we lbie jak kto woli)pomieszalo.
            • mista_onanista wot, pogadanka pogadanka prosto z politbiura 02.03.06, 23:00
            • dccircle Re: SAM00BR0NA mówi dość Pisowemu oszołomstwu 02.03.06, 23:10
              jola_z_dywit napisała:

> Postawa Samoobrony jasno określona i zgodna z jej programem ,trwała
              > ,merytoryczna i niezmienna,stanowi przeciwwagę dla słabego i intelektualnie
              > niejednorodnego zaplecza PIS.

Ach, te qrwiki w twoich oczach na widok endrju.
            • prawdziwy_polski_katolik Re: kiedy rozlicza kryminalistow z Samozerobrony? 03.03.06, 00:10
              Trzon partii Samoobrony w Sejmie to - z Andrzejem Lepperem wlacznie - znani z
              klopotów z prawem dzialacze, m.in. oskarzona o udzial w falszowaniu list
              wyborczych w 2001 r. Renata Beger, oskarzony o falszowanie podpisów w czasie
              posiedzenia sejmowej komisji Leszek Sulek, Mieczyslaw Aszkielowicz, który w
              czasie blokad w 1999 r. bral udzial w zdemolowaniu olsztynskiego urzedu
              wojewódzkiego, oskarzani (podobnie jak Andrzej Lepper) o wysypywanie zboza
              Alfred Budner, Krzysztof Filipek i Maria Zbyrowska czy Danuta Hojarska (dwa
              wyroki w zawieszeniu - rok wiezienia za sfalszowanie przepustki na widzenie z
              synem i póltora roku za przywlaszczenie maszyn rolniczych).

Plejade "gwiazd" Samoobrony zasilil Piotr Misztal, biznesmen z Lodzi, który
              fotoreporterowi "Gazety" oferowal 10 tys. zl za swoje zdjecie na pierwszej
              stronie gazety. Misztal, zaczynajac kampanie, twierdzil, ze nie mial konfliktów
              z prawem. Jednak "Gazeta" dotarla do trzech wyroków sadów, które karaly go
              wysokimi grzywnami za oszustwa.
              Posel Leszek Sulek (który zatrzymany w Radomiu po poscigu za lamanie przepisów
              drogowych naublizal policjantom), Piotr Misztal (pijany awanturowal sie w
              dyskotece w Lodzi).
              Europosel Bogdan Golik podejrzewany o zgwalcenie w Belgii prostytutki.
              I odpowiedz Leppera, który komentujac sprawe gwaltu w Brukseli zasmiewal sie,
              pytajac: "Czy prostytutke mozna zgwalcic?" (moze jak sie nie zaplaci? -moje)

Nastepna sprawa, która dzialacze Samoobrony nie chca sie chwalic - likwidacja
              Centralnej Informacji Aferalnej. Dwa lata temu w calym kraju pojawily sie setki
              billboardów z reklama speckomórki Leppera do wylapywania aferzystów. Polacy
              mieli dzwonic do Samoobrony i dawac cynk o przekretach. Pomysl okazal sie
              klapa. Najpierw do aresztu trafil pomyslodawca CIA, mecenas Andrzej Dolniak,
              zatrzymany przez ABW pod zarzutem prania pieniedzy mafii paliwowej. Pózniej
              okazalo sie, ze biuro nie wykrylo nawet jednej afery, a reklamy i utrzymywanie
              telefonów duzo kosztuje.
        • znajomy_jennifer_lopez Przeprowadzmy mały sprawdzian wytrzymałości duszy 02.03.06, 16:24
          na... poniżenie.

Nie to mi się nie podoba że traktują Leppera jak wieśniaka ale to że mu tego nie mówią.
      • zielona.budka takich jak ty.... 02.03.06, 17:13
        Lepper jest coraz mądrzejszy
      • aegis_of_heart Re: Kogo on straszy? 02.03.06, 17:24
        Siebie samego straszy. Ta biedna istota nie potrafi żyć w rzeczywistości bez
        strachu, w świecie, który już nie jest czarno-biały. Zupełnie jak prezes J.K.

To nie są źli ludzie, ale zagubieni i szamoczący się po omacku.

Wystarczy przeczytać:
        cZUJę SIE JAK ZA prl - MOGE POSłUCHAć

Człowiek chyba czytał _tylko_ bibułę i to jakiegoś dziwnego obiegu, i na
        literaturę czy encyklopedię już czasu zabrakło. Musi słyszeć od innych co ma
        wiedzieć i czuć, i mówić dalej. Potrzebuje wodza. A że wódz sam sobie zaprzecza
        - to przekłamania wiadomych, a jakże, sił, układów, elit i świętego Mikołaja.
        Potrzebuje spójnego i łatwego opisu rzeczywistości, a nie takiego, gdzie mu każą
        się zastanawiać.

Tacy ludzie dają się wieść za nos komukolwiek, a potem mają pretensje do całego
        świata. Oni po prostu nie rozumieją. Nowoczesność i ponowoczesność to kataklizm,
        postmodernizm rzeczywistości to ohydna tragedia. Ten akurat uwiesił się
        moherowej linii. A za parę lat będzie już pewnie służył innemu cielcowi. Tak już
        jest.

I spróbuj się z takim nie zgodzić:

BO ZAMIAST POMAGAć BUDOWAC iv rP WKłADAJą
        JEJ KIJ W SZPRYCHY BEZ żADNEGO POWODU.

normalnie "to nie ludzie, to wilki" :) - że zacytuję Bareję.

A co ciekawe, tacy ludzie sami w te bzduwy wierzą.

Kiedy czytam takie wypowiedzi, jestem za republiką z wyraźnym cenzusem, a nie
        demokracją.

Pozdrowienia.
    • nietykalny102 Lepper: odcinamy się od rządzenia 02.03.06, 16:04
      spieszmy sie podziwiac pakt , tak szybko sie sypie))))))
    • opt To jest pakt dla trwania na dobrze płatnych stołk 02.03.06, 16:08
      -ach ,a nie dla rzadzenia.
      • isa.stern Re: To jest pakt dla trwania na dobrze płatnych 02.03.06, 16:30
        no własnie, a igrzyska, to już inna bajka...;)
    • eexmd2 Re: Lepper: odcinamy się od rządzenia 02.03.06, 16:09
      the.bill1 napisał:

> Układ okrągłego stołu jest silny, co widać. Powinno sie czytać tylko
      > wypowiedzi ludzi PiS, a nie artykuły i opinie o PiS. Poza tym ignorować wrogie
      > PiS media w tym sensie, aby nie dać narzucić sobie tematów dyskusji i działań.
      > Media III Rp są nieodpowiedzialne, BO ZAMIAST POMAGAć BUDOWAC iv rP WKłADAJą
      > JEJ KIJ W SZPRYCHY BEZ żADNEGO POWODU. cZUJę SIE JAK ZA prl - MOGE POSłUCHAć
      > co się dzieje w Polsce tylko w TV Trwam i RM i na stronie PiS.
      > Żałosne to, ale tak to wygląda. Sami się przekonajcie

w ogole powinno sie zakazac publikowania wypowiedzi przeciwnikow pis skoro
      wciaz w Ojczyznie znajduje sie tylu wrogow uczciwego Panstwa ktorzy tym
      oszczerstwom przychylaja ucha...

a jako pierwszy etap faktycznie ignorowac wrogie pisowi media, a jak juz sie
      przyjmie zaproszenie do lisa to mowic to co sie ma do powiedzenia a nie
      odpowiadac na prowokacyjne pytania na zamowienie wiadomych sil...

• the.bill1 Re: do eexmd2 02.03.06, 16:24
        Chodzi o ignorowanie prowokacji polegającej na odwracaniu uwagi od rzeczy
        najistotniejszych dl Polski dzisiaj.
        W Szczecinie był Michnik. Mógłbym wejśc w polemike z jego tezami, ale zamiast
        tego mógłbym zachowac się tak jak media III RP wobec PiS, czyli napisac cos takiego:
        Potwierdziły sie opinie o cynizmie Ojca Redaktora Naczelnego. Wiercił się,
        przerywał koledze, obrażał ludzi, z którymi sie nie zgadzał, optował za tym, aby
        pozwolic funkcjonowac komunistom i faszystom w Polsce jesli sa nieliczni.
        To wszystko prawda. Każdy kto tam był, wie o tym, ale było jeszcze 90% rzeczy,
        które sam Michnik uznałby za ważniejsze.
        PiS też ma swoja hierarchię wartości, a media III RP odwracają od niej uwagę
        ludzi i absorbuja rząd sprawami, które w tej chwili nie są najważniejsze.
        Zajmowanie sie nimi ma ich pogreążac w smieszności. Dlatego trzeba to ignorować.
        • oktawianc Re: do eexmd2 02.03.06, 17:07
          A takie pierdoły jak konkretne pytania dziennikarzy PiS powinien dalej olewać. Przecież oni dobrze wiedzą, że społeczeństwo nie chce słuchać tych odpowiedzi. Prezydent martwi się o nasze samopoczucie mówiąc, że lepij komisji nie powoływać, bo społeczeństwo dowiedziałoby się wielu smutnych rzeczy... Jakie to szlachetne. Biedne społeczeństwo, niby te dziateczki głupiutkie... Trzeba mu oszczędzić smutków i wziąc je na własne, prezydenckie(i czyje tam jeszcze) barki. Ręce opadają.
    • jeglia Lepper: odcinamy się od rządzenia 02.03.06, 16:11

• natural7 Re: Lepper: odcinamy się od rządzenia 02.03.06, 16:12
      > Żałosne to, ale tak to wygląda. Sami się przekonajcie
      Panie Jacku K. pozdrawiam pana.
    • puuchatek Re: Lepper: odcinamy się od rządzenia 02.03.06, 16:13
      the.bill1 napisał:

> Układ okrągłego stołu jest silny, co widać (...)

Wiesz, czasami się zastnawiam (patrząc na Twojego nicka), czy Ty to piszesz serio, czy wygłupiasz się i cieszysz michę do komputera jak widziesz, że ludzie to na serio biorą...

Ale zakładając, że to serio:
      Lepper pokazuje wała Kaczyńskiemu - to wina "Okrągłego Stołu". Cóż za głebia logiki...

No, chyba, że mówić o "ukłądzie Okrągłęgo STołu" masz na myśli Kaczyńskich, którzy przecież w obradach Okrągłego STołu brali udział...
      • ddb2 Re: Lepper: odcinamy się od rządzenia 02.03.06, 16:18
        Lepper juz gada pod nowych wyborcow, nagle zrobil sie swiatly, otwarty i jakis
        taki antypisowski.
        --------
        Nie jestem panienką, która umawia się na randkę z prezesem, jeżeli są takie,
        które się umawiają.
        --------
        • clowley Re: Lepper: odcinamy się od rządzenia 02.03.06, 20:46

wiadomo przecież że jarek kaczyński nie umawia się z panienkami tylko z panami
          heheh więc ten dramatyczny apel do pisu jest nie merytoryczny :)
    • tomgol7 endrju ma wiecej honoru od kaczorow? 02.03.06, 16:15
      swiat staje na glowie. co to za jaja. precz z moherami. nie bedzie kk nami
      rzadzil
    • bloody_rabbit Re: Lepper: odcinamy się od rządzenia 02.03.06, 16:17
      > Układ okrągłego stołu jest silny, co widać.

Tak, bo należą do niego miliony Polaków które 4 czerwca 1989 roku poszły do urn
      i głosowały na "Solidarność".

> Powinno sie czytać tylko
      > wypowiedzi ludzi PiS, a nie artykuły i opinie o PiS.

Możesz czytać co chcesz, ale nie narzucaj tego innym.

> Media III Rp są nieodpowiedzialne, BO ZAMIAST POMAGAć BUDOWAC iv rP WKłADAJą
      > JEJ KIJ W SZPRYCHY BEZ żADNEGO POWODU.

"Media są nieodpowiedzialne" bo za rządzenie państwem ponosi odpowiedzialność
      PiS, a nie media. Media są odpowiedzialne za pilnowanie rządu i opozycji. Media,
      krytykując PiS, pomagają mu naprawiać swoje błędy. Ale widać niektórzy znoszą
      dobrze tylko pochwały...
      • the.bill1 Re:Czy Matrix w kinie Wam nie pomógł? 02.03.06, 16:30
        Michnix zniewilił Wasze umysły. Informacja w mediach III RP wdrukowała swój
        obraz świata większości Polaków. A wystarczy zadac kilka pytań, które zadaja
        uczestnicy dyskusji "medialne fałszowanie rzeczywistości" i podac kilka
        przykładów (zamieszczone na stronach Radia Maryja w formie mp3), aby sie nieco
        otworzyć i nie brac manipulacji medialnej za rzeczywistość samą.
        Proponuje wyjście z jaskini Platona. Choćby poprzez owo mp3 czy lekturę Salonu
        Kłamców Waldemara Łysiaka, lekture Gazety Polskiej, no i mediów, o których
        wszyscy wiedzą. Nie daj się zniewolić przez media III RP!!!
        • aegis_of_heart Re:Czy Matrix w kinie Wam nie pomógł? 02.03.06, 17:32
          O mamo. A pomyślałeś, że może sam dałeś się zniewolić? KIedy kilku ludzi mówi
          Ci, że wdepnąłeś w g****, zanim znowu ich zaatakujesz, sprawdź najpierw podeszwy.

Dla Twojej wiadomości - do np. książki Łysiaka zajrzałem, kiepska manipulacja,
          powinien poprzestać na Asfaltowym Saloonie, bo niektóre ustępy z Salonu...
          żenująco dowodzą ignorancji autora.

RM i Trwam prowadzą propagandę w starym sowieckim stylu. Od nich się tego
          nauczyli - i kierują ją do maluczkich Homo Sovieticus.

Nikt nie powiedział, że np. Gazeta Wybiórcza jest obiektywna. Po prostu myśl sam.

Pozdrawiam.
        • kowalikg Re:Czy Matrix w kinie Wam nie pomógł? 02.03.06, 17:32
          Wolę zniewolenie przez media niż przez Twój język PZPR-owca. Wasza Partia (ze
          świadomym aktywem robotników białoruskich) weźmie nas wszystkich za mordę.
          Pamiętaj komuchu, że jest wolny rynek. Publikować i czytać każdy może co chce i
          za ile chce.
    • wojtekmt Re: Lepper: odcinamy się od rządzenia 02.03.06, 16:18
      Rachunek1, to czego tutaj szukasz ?
      co do wypowiedzi ludzi PiS wystarcza mi :
      1.wypowiedzi JK (żałosne bluzgi paranoika)\
      2.tłumaczenia PiS (żenujace próby ogłupiajacego "prostowania" sensu bełkotu JK
      delikatnie mówiąc treść wypowiedzi Pis'uarów obraża inteligencje słuchaczy.
      Ja rozumiem - wasza grupa docelowa to ludzie biedni i niewykształceni, których
      łatwo ogłupić....
      ale nie próbujcie tych samych sztuczek na pozostałych, bo obrazacie w ten
      sposób samych siebie
      • the.bill1 Nie lękajcie się! 02.03.06, 16:32
        Rozumiem, ze tutaj to jest towarzysto wzajemnej adoracji, a nie forum wymiany myśli?
        Nawet na forum GW trzeba mówic prawdę, choc ludzie idą tu w zaparte albo boja
        sie spojrzec prawdzie w oczy.
        • puuchatek Re: Nie lękajcie się! 02.03.06, 16:52
          the.bill1 napisał:

> Rozumiem, ze tutaj to jest towarzysto wzajemnej adoracji, a nie forum wymiany m
          > yśli?
          > Nawet na forum GW trzeba mówic prawdę,

No to powiedz jakąś prawdę wreszcie, zamiast wygłaszać ideologiczne tyrady i propagandowe pogadanki...
        • nobody000 lekajcie sie 02.03.06, 16:53
          Rozumiem ze trzeba tu mowic Twoja prawde.
          Wiesz, mysle ze tym co bardziej swiadomym wyborcom PiS tez dzialasz na nerwy.
          Wierzyc - nie. Myslec - tak.
          Wydaje mi sie, ze wierzysz bezkrytycznie.

A co do PiSofobii.. pewnie by jej nie bylo, gdyby to, co proponuja nie
          przypominalo jako zywo, tego, czego juz probowano w tym kraju.

Meczy mnie Twoje odsadzanie od czci i wiary kazdego, kto chce z Toba polemizowac.
          Wydaje mi sie, ze jestem po prostu zaslepiony. Mowie to spokojnie, bez agresji.
          Masz prawo glosic poglady. Ja mam prawo sie z nimi nie zgadzac.
        • sentropia Re: Nie lękajcie się! 02.03.06, 16:54
          No to podaj jakąś myśl do dyskusji, zadaj te tajemnicze pytania, zamiast
          narzekać że nikt nie dyskutuje i pytań nie zadaje.
        • aegis_of_heart Re: Nie lękajcie się! 02.03.06, 17:13
          Przecież to troll (zakładam, że nawet młodzieżówka PiSu nie jest tak głupia, ale
          pewnie się mylę). Tak czy inaczej dać mu bana i po kłopocie.
          • nobody000 troll zaiste 02.03.06, 17:20
            Dasz mu bana to nick'a zmieni i dalej bedzie trul..
            Poza tym wolnosc slowa jest (jeszcze). Niech truje.
            Jak troglodyta zauwazy, ze juz nie wolno mowic co sie chce, bedzie za pozno.
            Ale nasz troll nie zauwazy, bo bedzie dalej pial sluszny pean..
        • wilmor1 the.debil1 02.03.06, 17:21
          idioto przestań męczyć ludzi swoimi fobiami!.. że jesteś kretynem już
          udowodniłeś... czego jeszcze chcesz?
        • jotkajot49 Re: Nie lękajcie się! 03.03.06, 00:59
          > Rozumiem, ze tutaj to jest towarzysto wzajemnej adoracji, a nie forum
          > wymiany myśli?

A cóż Ty za towar masz do wymiany , bo "myślą" napewno nazwać tego
          nie można. To jakaś wyjątkowo prymitywna podróbka. Tutaj ludzie za darmo,
          bez żadnego "machniom" , usiłują Ci wytłumaczyć , ze PIS rozpieprza ten
          kraj, a Ty wciskasz im swoje androny.
    • przyladek.dobrej.nadziei Kaczor nie ma czas na spotkanie z przyjacielem z 02.03.06, 16:23
      Samoobory i jawnie go lekcewazy. To sie nie moze dobrze skonczyc. Dr przestepca
      Leppiej swoj honor ma.
    • isa.stern Re: Lepper: odcinamy się od rządzenia 02.03.06, 16:23
      nie sądzę, aby znalazła się chociaż jedna osoba zdziwiona zachowaniem Leppera
      • wojtekmt Re: Lepper: odcinamy się od rządzenia 02.03.06, 16:24
        Ani Kaczyńskiego, który chowa głowę w piasek
        • isa.stern Re: Lepper: odcinamy się od rządzenia 02.03.06, 16:28
          myślisz o krytyce rządu poddanej podczas Rady Gabinetowej?
    • majkas11 najlepiej gdyby odcięli sie od władzy!!! 02.03.06, 16:24
      skoro wyborcy dali im tak małe poparcie to jakim prawem kaduka siedzą przy
      korycie i rządzą??!!!Właśnie tu jest łamana demokracja - bo demokracja to prawo
      decydowania przez wyborców kogo chcą w rządach.
      • wojtekmt Re: najlepiej gdyby odcięli sie od władzy!!! 02.03.06, 16:25
        Demokracja to prawo głosu.
        "Naród" zagłosował i od tego momentu demokracja zostaje zawieszona na kołku do
        następnych wyborów
        • sentropia Re: najlepiej gdyby odcięli sie od władzy!!! 02.03.06, 16:58
          Ja to wolałbym demokrację, dzięki której w sejmie mielibyśmy przedstawicieli
          wyborców, a nie przedstawicieli partii politycznych.
    • jerzy.kosecki Re: i słusznie ! Chama trzeba trzymać 02.03.06, 16:25
      przy uździe, albo na krótkiej lejcy.
      • 18261826www Re: i s?usznie ! Chama trzeba trzymac´ 02.03.06, 16:56
        jerzy.kosecki napisa?:

> przy uz´dzie, albo na krótkiej lejcy.
        ==============================================================================
        Przede wszystkim o chamie nie nalezy tyle pisac, bo przynosci mu to zaszczyt i
        robi reklame.Z okazji korzysta inny cham/ka i pisze swoje chamskie wypociny na
        forum GW.
    • junkier "Inwestorzy zagraniczni nie przyszli do Polski po 02.03.06, 16:41
      "Inwestorzy zagraniczni nie przyszli do Polski po to, aby tworzyć nowe miejsca
      pracy. Oni przyszli tu po to, żeby wygasić produkcję."

A. Lepper, Kampania do Parlamentu Europejskiego 2004
      • klef Re: "Inwestorzy zagraniczni nie przyszli do Polsk 02.03.06, 16:49
        nie ma sie co denerwowac i prowadzic powaznych dyskusji bo po tym
        towarzystwie co zwie sie koalicja splywa to jak po kaczym kuprze ,bierzesz na
        powaznie to co mowia politycy o naiwnosci ludzka klamia jak psy a prawde
        powiedza jak sie pomyla
      • wilmor1 junkier, zamieszkaj z the.debilem1.. 02.03.06, 17:25
      • tadluzny Dobre! 02.03.06, 18:16
        Te cytaty z wodza sa fantastyczne! Skad ty je bierzesz? Mysle, ze trzeba to
        przypominac ludziom bo inaczej po jakims czasie lepper urosnie nam na meza
        stanu. Gdy sie kogos czesto krytykuje bez podawania faktow to po pewnym czasie
        ludzi zaczynaja myslec, ze to krytyka niezasluzona i gosciu moze nie jest taki
        zly. Co innego podawanie faktow, z faktami sie nie dyskutuje.
        Pozdro.
        • junkier "Na moje zwycięstwo, na zwycięstwo Samoobrony czek 03.03.06, 09:33
          "Na moje zwycięstwo, na zwycięstwo Samoobrony czeka Polska i Polacy"

A. Lepper, z Konferencji Programowej Samoobrony RP, 23 kwietnia 2005 r. Sala
          Kongresowa PKiN
    • tim7 Re: Lepper: odcinamy się od rządzenia 02.03.06, 17:04
      Fakt, że nie patrzysz na to co piszesz świdaczy również o tym, że nie wiesz co
      piszesz...
    • kolargolo Powinno sie czytac tylko wypowiedzi ludzi PZPR 02.03.06, 17:09
      a nie artykuly i opinie o PZPR. Poza tym ignorować wrogie PiS media w tym
      sensie, aby nie dać narzucić sobie tematów dyskusji i działań. MOGE POSłUCHAć
      co się dzieje w Polsce tylko w Dzienniku Telewizyjnym i Trybunie Ludu. Żałosne
      to, ale tak to wygląda. Sami się przekonajcie.
    • wilmor1 the.debil1.. dyżurny idiota PIS_u 02.03.06, 17:19
      • kowalikg Re: the.debil1.. dyżurny idiota PIS_u 02.03.06, 17:33
        Łańcuchowy PIeS komuszego PISu
    • radiomaryja1 przystawki... 02.03.06, 17:21
      się wqu..ły???
    • qc Krew sie burzy takze w Moherowych Beretach 02.03.06, 17:22
      Ostatnie 24h.
      Bylem swiadkiem 3 demonstracyjnie glosnych wypowiedzi w miejscach publicznych
      przeciwko pisowskiej zarazie.
      Przychodnia, ulica, kino ("Brokeback Mountain").
      we wszystkch przypadkach: wait for it, MOHEROWE BERETY !!!
      Serce rosnie.

---------------
      Tepic pisowska zaraze mysla, mowa i uczynkiem.
    • kowalikg Uwielbiam zaślepionych fanatyków 02.03.06, 17:29
      Czytaj chłopie co Ty wypisujesz... i wstydź sie. Przypomina mi to komunistyczne
      teksty ze szkoły. Wypisz wymaluj język PIS - PZPR.
    • dialog Lepper: Nie jestem panienką, która umawia się na 02.03.06, 17:31
      ..randkę. Ale za to panienką , której sie płaci. Stanowiskami.
      • kowalikg PIS = PZPR. Stalin czerpiąc wzory z leninizmu też 02.03.06, 17:36
        wykończył wszystkich kumpli Lenina. Tak komuszy PIS posługując się
        marksistowską dialektyką PZPR najpierw musi ich wykończyć aby przejąć pełną
        władzę w imieniu miast i wsi i ludu pracującego
        • mordzinas Re: PIS = PZPR. Stalin czerpiąc wzory z leninizmu 02.03.06, 18:59
          kowalikg napisał:

> wykończył wszystkich kumpli Lenina. Tak komuszy PIS posługując się
          > marksistowską dialektyką PZPR najpierw musi ich wykończyć aby przejąć pełną
          > władzę w imieniu miast i wsi i ludu pracującego

Ty śmieciu. Wiesz czym był komunizm??? Wiesz ubecka wywłoko jakich
          zbrodni dpuszczał się Stalin???

Wiesz ku.. czy nie ????

Gó.. wiesz.

Gdybyś wiedział to nigdy nie przyklejałbyś takich łatek PISowi.

Słowa pogardy oschle przesyłam.
      • clowley przystawki się zaczynają buntować :P 02.03.06, 20:55

• tojestnowekonto Re: Lepper: odcinamy się od rządzenia 02.03.06, 18:07
      "(...) a prezes PiS mówi, że w jego kalendarzu nie ma miejsca na spotkanie z
      przewodniczącym Lepperem. Nie jestem panienką, która umawia się na randkę z
      prezesem, jeżeli są takie, które się umawiają."

Cholera, wszędzie te krypotreklamy Brołkbak Mantejn.
    • lesgum Re: Lepper: odcinamy się od rządzenia 02.03.06, 18:14
      Sformułowanie; "słowaprezesa" pisze sie w polskim języku rozłącznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka