Dodaj do ulubionych

Tusk: nie wstydzę się swojego wystąpienia

15.03.06, 09:36
Cieszę się, że mam wpływ na choć 1% pieniędzy z moich podatków. Wpłaciłem ten
'1%' na stowarzyszenie pomagające dzieciom z ubogich badź patologicznych
rodzin. Szkoda, że to tylko 1%, bo te 99% wydawać będą kretyni na igrzyska
polityczne...

Ludzie, nie dajcie choć tego symbolicznego '1%' PiS-owi do przegonienia w
trakcie nieustannej kampanii wyborczej!
Obserwuj wątek
    • zigzaur Tusk: nie wstydzę się swojego wystąpienia 15.03.06, 09:36
      Wcześniejsza delikatność Donalda Tuska była, jak się okazuje, błędem.
      Dobrze przynajmniej, że zaczął naprawiać własne błędy.
      • hiob102 Niepokój neobolszewików z PiS. 15.03.06, 10:19
        Tusk ma rację. PiS zaniepokoił się powstaniem komisji w sprawie inwigilacji
        dziennikarzy z "Rz". Przewiduję trzęsienie ziemi z tym związane.
        • rosenkrantz666 Jareczek został obrażony? Będzie wojna! 15.03.06, 10:35
          > Tusk ma rację. PiS zaniepokoił się powstaniem komisji w sprawie inwigilacji
          > dziennikarzy z "Rz".

Oczywiście tak. Bo skoro ten mały pieniacz Jarosław K. obraża się za nazwanie go
          nazwiskiem swojego głównego koalicjanta, to pomyślcie co musi dziać się w tym
          nadętym własną ważnością człowieczku na myśl, że brudne sprawki brata, jego
          samego i ich kolegów sprzed lat kilku ujrzą światło dzienne. On jest gotów nie
          tylko na wojnę z NBP iść, aby temat inwigilacji dzinnikarzy odszedł w niepamięć.

Nie zdziwiłbym się nawet zwiększeniem kontyngentu wojskowego w Iraku /
          Afganistanie, albo jakiejś więszej rozróbie w Unii. Każdy dyktator - nawet taki
          mały, początkujący i nikczemnego wzrostu - musi mieć wroga, na którego zwala
          swoje błedy i którym odwraca uwagę od swoich win.
          • kronopio77 kiedy wychodzimy na ulice??? 15.03.06, 10:36
            Jeżeli zaczynacie bać się tego, co robi z krajem Kaczyński, to trzeba zacząć
            działać! Chętnych na pikietę w obronie demokracji i prawa do Katowic zapraszam -
            kronopio77@gazeta.pl
            • rafvonthorn Re: kiedy wychodzimy na ulice??? 15.03.06, 11:00
              Duży masz odzew na Twoje apele? Piszą ludzie? Ja do Katowic mam trochę daleka,
              ale u nas bardzo często można kogoś z rządu spotkać, może tu przyjedzćie
              piketować? Z Torunia jestem :).
              • kxx1 PiS tonie!!!!! Ciekawe przed kim Kusrki bedzie 15.03.06, 11:03
                teraz spodnie zdejmowal..?
                • znajomy_jennifer_lopez Lepiej sie zastanówcie co piszecie.sPiSek czuwa 15.03.06, 12:02
                  Ramię PiS może być równie długie, zwłaszcza pod rządami takich psycholi
                  miasta.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35590,3211316.html
                  (...)
                  Inowrocławska policja trzymała sprawę w najściślejszej tajemnicy, żeby nie spłoszyć internautów. Wszystko zaczęło się w styczniu, gdy na stronie inoonline.pl ukazała się seria komentarzy pod adresem wiceprezydenta Inowrocławia Jacka Olecha. - Właśnie podziękowałem za współpracę pewnej firmie transportowej, która notorycznie łamała przepisy. Ktoś wpadł w szał i zaczął mnie opluwać w sieci.
                  (...)
                  Prokuratura Rejonowa w Inowrocławiu zdecydowała wczoraj o przeszukaniu mieszkań dwóch mieszkańców Inowrocławia, podejrzewanych o wpisywanie się na forum. Zarekwirowano im komputery. Jedna z tych osób - jak udało nam się dowiedzieć nieoficjalnie - jest powiązana z inowrocławskimi mediami. - Najściślejsza tajemnica była potrzebna po to, by nic dziwnego nie przytrafiło się wpisom zachowanym na twardych dyskach komputerów - mówi Zdzisław Fejt, szef Komendy Powiatowej Policji w Inowrocławiu.

- Rekwirowanie komputerów w podobnych sprawach jest normalną praktyką, choć nieczęsto spotykaną. Bo podobnych przypadków w całej Polsce jest niewiele. A w województwie kujawsko-pomorskim będzie to pierwsza tego typu sprawa - mówi Zbigniew Urbański z biura prasowego Komendy Głównej Policji w Warszawie.

Nie wyklucza się w najbliższych dniach rewizji w domach innych osób. Sprawa prowadzona jest z paragrafu 212 kodeksu karnego. Jeśli znajdzie się w sądzie, może zakończyć się grzywną lub nawet dwuletnim pozbawieniem wolności. - Nie jestem mściwy, ale w tym konkretnym przypadku nie spuszczę z tonu. Nie chodzi mi o zemstę na kimkolwiek, chodzi wyłącznie o dobre imię urzędu, jaki piastuję - zapowiada Olech.
            • brokowisko To jest jakies wyjscie! 15.03.06, 11:22
              Tylko bez rozrob - walka na fakty - prawda musi zwyciezyc - pokonala komune
              pokona i Rydzyka!
            • hudges Re: kiedy wychodzimy na ulice??? 15.03.06, 14:10
              Hej Kronopio77!
              Pozdrawiam wielbiciela Cortazara. :?)
        • mich1309 Ostrzeżenie. 15.03.06, 12:08
          Ostrzeżenie: to forum monitorowane jest przez Narodowy Ośrodek Monitoringu
          Mediów. Uważajcie co piszecie. Wielki Brat (a może Bracia?) patrzy.
    • zygfryd.okrutny a co sie masz wstydzic Tusku 15.03.06, 09:42
      trzeba wlaczy c taka bronia jak uzywa przeciwnik, tak czasami trzba sie znizyc do pozoiomu lepero-kaczora. Ja jestem z pana Tuska dumny, nie bedzie nam maminsynek, meiszkajacy cale zycie z mamusia, dyktowal nam i naszym rodzinm jak mamy zyc.
      Nie ucz ojca, dzieci robic J.K!
      • rembka Zygfryd 15.03.06, 10:31
        Masz racje, najwazniejsze decyzje panstwowe powstaja przy obiadkach u mamusi
        Kaczynskiej. Skandal, Polska rzadzi 'da family'.
    • userid Brawo Tusk !!! 15.03.06, 09:43
      Po reakcji Kaczyńskiego i jego piesków
      widać że prawda ich zabolała.
      I ma boleć.
      Jeszcze raz brawo panie Donaldzie.
      Kaczyzm musi odejść!!!
      :)
      • henzet Re: Brawo Tusk !!! 15.03.06, 09:48
        Popieram!! Brawo Panie TUSK !!! Tak trzymać , nie wolno bandzie oszołomów
        pozwalać na wszystko!!! Jeszcze raz wyrazy uznania. Kaczory w PiSdu......
        • kxx1 Re: Brawo Tusk !!! 15.03.06, 11:04
          Nic dodac, nic ujac! Brawo, w koncu sie obudzili :)

> Popieram!! Brawo Panie TUSK !!! Tak trzymać , nie wolno bandzie oszołomów
          > pozwalać na wszystko!!! Jeszcze raz wyrazy uznania. Kaczory w PiSdu......
    • m.skiermanski Re: Tusk: nie wstydzę się swojego wystąpienia 15.03.06, 09:56
      W końcu ktoś i powiedział prawdę. PiS gdzie on jest ze swoim prawem i
      sprawiedliwością. Został tylko leperowski populizm. Popieram w 100% Tuska.
      Oby częściej i tak trzymać.
      • bibulina Brawo Tusk - nareszcie! 15.03.06, 10:04
        popieram Tuska - BROŃ nas Donald przed kaczkami i spółką bo będzie kicha a nie
        IV Rzeczpospolita!!!!!!!
        • malpa-z-paryza Re: Brawo Tusk - nareszcie! 15.03.06, 10:16
          byle czesciej i tak trzymac..
          • kaczory11 Re: Brawo Tusk - nareszcie! 15.03.06, 10:45
            Brawo Tusk. Tak trzymac !! Szkoda, ze tak pozno, a nie kilka miesiecy
            wczesniej. Ale lepiej pozno niz wcale.
            Tepic PiSuarowy narodowy socjalizm / neobolszewizm !!!!
            Mozna sparafrazowac stara piosenke, jeszcze sprzed wojny: - "Hej Polaku szabla
            w dlon i PiSiorow gon, gon, gon ! ".
            • maruda.r Re: Brawo Tusk - nareszcie! 15.03.06, 12:05
              kaczory11 napisał:

> Brawo Tusk. Tak trzymac !! Szkoda, ze tak pozno, a nie kilka miesiecy
              > wczesniej. Ale lepiej pozno niz wcale.

Zgadzam się. Za błąd uważam zaniechanie przez Tuska rozstrzygniecia sądowego
              sprawy dziadka.

Ale dzięki temu mamy sposobność przekonać się osobiście czym jest w istocie
              polska prawica. Możesz się nie zgadzać z terminologią, ale PiS funkcjonuje jako
              formacja prawicowa, tak jak endecja. Historycznie rzecz biorąc, nigdy nie
              mieliśmy okazji rozliczyć się dokonaniami endecji ze względu na wojnę i PRL.
              Nawet pobieżna analiza programu endecji wykazuje przerażającą bliskość z
              ideologią faszystowską czy nawet bolszewicką (przybraną różańcami). Niemniej PiS
              funkcjonuje jako prawica. I nic na to nie poradzisz.

Sytuacja z PiS-em jest podobna do sytuacji z SLD. SLD tak silnie zawłaszczył
              pojęcie lewicy, że nikt nie był w stanie stworzyc znaczącej formacji stricte
              lewicowej: ani Marek Borowski, ani Ryszard Bugaj. Podobnie, jak normalni
              konserwatyści w rodzaju Aleksandra Halla.

Najpoważniejszą przyczyna tego wszystkiego jest, rzecz jasna, skandalicznie
              niski poziom kultury politycznej przeciętnego rodaka, wciąż postrzegającego
              partie jako "onych" i na złość sobie olewającego wybory.

Musimy teraz zjeść tę żabę.

• mario.osh podpisuję się pod apelem 15.03.06, 13:02
            pis off !
    • sayitagain Re: Tusk: nie wstydzę się swojego wystąpienia 15.03.06, 10:28
      Do Donalda Tuska: Masz, człowieku, powód do dumy, a nie wstydu. Brawo!
      Kaczyńskim trzeba mówić drukowanymi literami, bo inaczej ni w ząb nie
      rozumieją.

A co do pieniędzy - myślę, że uda się spod kaczych łap wyrwać ciut wićej niż
      1% ;-)
      • rembka Re: Tusk contra Leperszczyzna 15.03.06, 10:40
        Wczoraj ogladalam Express na 2-ce. Jak pomysle, ze ciezko chore dzieci musza
        blagac, by nie zamykano hospicjow, ich jedynej szansy na przetrwanie, to szlag
        mnie trafia. Dlaczego caly narod musi sie zrzucac na rolnikow i ich nierentowne
        gospodarstwa, leczyc ich za darmo (skladki rolnicze sa symboliczne), dokladac
        do sektora, ktory produkuje 4% PKB, a kosztuje krocie. Lepper juz sie nie moze
        doczekac, kiedy jeszcze wiecej bedziemy doplacac i gleboko w d*** ma
        cierpiacych ludzi, ktorym nalezy sie opieka lekarska, bo ich rodzice i ich
        rodziny placa slone skladki i horendalne podatki. Lepperszczykom najbardziej
        zalezy, zeby doplacac do pijanych chlopow. Jesli PO nie dobierze sie do skory
        tym palantom, to niech ostatni w Polsce zgasi swiatlo.
    • taziuta I co kaczkoluby? Jak tam dzisiaj w dzióbkach? :-) 15.03.06, 10:46
      Brawo Tusk!
      Nareszcie ktoś wygarnął kaczkom prawdę w oczy. To na nich jedyna metoda. Jak
      kto do nich grzecznie, to (wg kaczek) znaczy że słaby i można z nim robić co
      się tylko zechce. :-)

centrolew napisał:

> Cieszę się, że mam wpływ na choć 1% pieniędzy z moich podatków. Wpłaciłem ten
      > '1%' na stowarzyszenie pomagające dzieciom z ubogich badź patologicznych
      > rodzin. Szkoda, że to tylko 1%, bo te 99% wydawać będą kretyni na igrzyska
      > polityczne...
      >
      > Ludzie, nie dajcie choć tego symbolicznego '1%' PiS-owi do przegonienia w
      > trakcie nieustannej kampanii wyborczej!
      >
    • kompost444 Tusk jest jednak palantem 15.03.06, 10:47
      Najpierw wywołuje awanturę, nie pierwszą zresztą, a później się pyta o co chodzi. Rżnie głupa czy nim jest. Oto jest hamletowskie pytanie.
      • ciociaiwujek Re: Tusk jest jednak palantem 15.03.06, 10:49
        ...i to jeszcze jakim.Nie wstydzi się a powinien!
      • henzet Re: Tusk jest jednak palantem 15.03.06, 10:59
        Hamletowskie pytanie: jeszcze kompost czy juz GNÓJ!
        Przeżyliśmy trzy zabory , przeżyjemy dwa kaczory ! Także z gnojem.
        • kaczory11 Re: Tusk jest jednak palantem 15.03.06, 11:06
          henzet napisał:

> Hamletowskie pytanie: jeszcze kompost czy juz GNÓJ!
          > Przeżyliśmy trzy zabory , przeżyjemy dwa kaczory ! Także z gnojem

Dobre. Gratuluje.....
    • maruda.r Bullterier kancerowany? 15.03.06, 10:50

Według Tuska, "ta nadzwyczajna nerwowość i agresja, to wydobycie znowu Jacka
      Kurskiego, ta solidarna współpraca z Andrzejem Lepperem, nastąpiły wtedy, kiedy
      zapowiedzieliśmy wyjaśnienie kwestii inwigilacji dziennikarzy."

Kurski ma teraz problemy genealogiczne. Niektóre kręgi powątpiewają w jego
      pochodzenie. Zajęcie miejsca obok prezesa może swiadczyć o tym, że prezes
      sprawdził osobiscie i tym samym potwierdza wiarygodność Kurskiego.

• n0str0m0 sprawe rozwiaza wiosenne wybory 15.03.06, 10:59
      o ile do nich dojdzie

ps. a kto to jest tusk?
      • petrolot44 Wybory 2005, 2006, 2007, 2008... 15.03.06, 12:00
        Tylko, że one chyba nic nie zmienią. Ludzie są już zmęczeni. Przestają chodzić
        do wyborów, bo widzą, że niezależnie czy rządzi prawica, czy lewica, w Sejmie i
        tak mamy cyrk. Nawet jeśli do nich dojdzie, to PiS i PO będą na siebie skazane
        (jak pokazują sondaże), a jak widać to jest niemożliwe.
        Teraz królują populiści i modne hasła. "Odnowa moralna" - fajna sprawa, ale wg
        czyjej moralności ma się ona odbyć? PiS węszy układy. Bankowcy, dziennikarze...
        Ale niech wreszcie zaczną działać. Minęło pół roku i co?
        I mamy becikowe. To krok w dobrą stronę, ale samo becikowe nic nie zmieni. Mam
        tylko obawę, że na wsi zaczną się mnożyć dla 2000 zł na wódkę. Niech ciągną to
        dalej. Urlopy macieżyńskie, rozwiązanie problemów pracy matek z nich
        wracających.
        Oglądam wiadomości, czytam tygodniki opiniotwórcze. I smuci mnie to. Smuci mnie
        potwornie ta nasza bezsilność. Jak daleko jest to dno, od którego będziemy
        mogli się wreszcie odbić? Mam iść pod Sejm i zacząć rzucać płytami
        chodnikowymi, żeby się wzieli do roboty? Czy też może urządzić im konklawe?
        Zamykać ich w Sejmie i niech pracują, aż coś ustalą.
        Nowe wybory? Proszę bardzo, ale nie za nasze pieniądze. Nie stać nas na
        coroczne fajerwerki. Niech sami finansują swoje kampanie wyborcze. Nie będzie
        mnie bolało, że nie będę na co drugim billboardzie oglądał krzywego grymasu
        zwanego uśmiechem i piękny haseł o lepszej Polsce.
        A może zacząć się pakować? Zobaczcie ile ludzi stąd ucieka, bo nic ich tu nie
        trzyma. Anestezjolog pracujący przez 36 godzin bez przerwy, by dorobić do
        opłakanej pensji. Nauczyciel udręczający się z "uczniami" i dorabiający
        korepetycjami do też skromnych dochodów. Takie przykłady można mnożyć w
        nieskończoność. A ci panowie siedzą na ciepłych posadkach i robią wszystko,
        żeby ich nie stracić. Przecież LPR i Samoobrona nie podpisały "Paktu
        Stabilizacyjnego", by razem z PiS-em troszczyć się o państwo. Przecież
        ultraprawica nie będzie się w stanie dogadać z dość lewicową Samoobroną
        (chociaż ciężko wykluczyć jakąkolwiek możliwość).

Trochę się rozpisałem, a nuż ktoś z góry zauważy głosy tych z dołu.
        Pozdrawiam i życzę miłego popołudnia.
    • carlitos35 Początek "Zmierchu Bogów"-Kaczyńskich...? 15.03.06, 11:08

• carlitos35 Re: Początek "Zmierchu Bogów"-Kaczyńskich...? 15.03.06, 11:10

nie bez kosztów...-
        • maruda.r Re: Początek "Zmierchu Bogów"-Kaczyńskich...? 15.03.06, 11:15
          carlitos35 napisał:

>
          > nie bez kosztów...-

Te koszty widocznie są niezbędne, zebysmy się czegoś nauczyli. Choćby chodzenia
          na wybory.

• brokowisko PiS , PO ,LPR , SLD i inne bandy ! 15.03.06, 11:19
      Nie jestem politykiem! Chce tylko normalnej Polski !Jak tak dalej pojdzie to
      Polacy powiedza , ze za komuny nie bylo tak zle - a to jest porazajace !
      Myslalem , ze wyksztalcenie Kaczynskich to gwarant normalnosci! Okazuje sie
      jednak , ze komunistyczne powiedzonko: "nie matura lecz chec szczera zrobi
      z ciebie oficera" - jest aktualne! Kto nastepny do rzadzenia : zostal tylko
      Lepper z Giertychem - moze bedzie lepiej! Innej szansy na normalnosc nie ma !
      • jakub123451 Re: PiS , PO ,LPR , SLD i inne bandy ! 15.03.06, 11:24
        niestety masz chyba racje. tam gdzie dwoch sie bija trzeci korzysta. niestety
        skutki tego beda jeszcze gorsze (chyba jest to jednak mozliwe, choc trudne do
        wyobrazenia) niz to co mamy teraz. mysle jednak ze co swiatlejsi na to juz po
        prostu nie beda czekac lecz uciekna stad.
        pozdrawiam
    • jakub123451 Re: Tusk: nie wstydzę się swojego wystąpienia 15.03.06, 11:21
      za slabo Panie Tusk. jesli chce Pan zyskac wiecej wyborcow musi Pan uzywac
      bardziej dosadnych okreslen - odpowiadac wprost jasno, krotko: klamstwo,
      bzdura, glupota! nnie opowiadac ze jest Panu przykro - nie tego oczekuje sie od
      polityka lidera. nie musi Pan znizac sie do poziomu Leppera ale przynajmniej
      uzywac krotszych ale bardziej precyzyjnych okreslen na te insynuacje.

pozdrawiam
    • waldam Donald Tuskacz pobił Lepera w populiżmie i 15.03.06, 11:24
      demagogi. Istnieje obawa że, może pęknąć z niemawiści.
      • karbat Re: kaczynscy to zenada i dyletantyzm 15.03.06, 13:22
        kaczynscy i matolkowicze to katastrofa ,prowadza wojne przeciw wszystkim .
        Nie rozwiazuja zadnych problemow przed ktorymi stoi Polska.
        Z ich insynuacji i blazenady ,malpiego cyrku nie wynika nic konstruktywnego dla
        kraju.
        • albacor Re: kaczynscy to zenada i dyletantyzm 15.03.06, 13:42
          W pełni popieram to co powiedział Tusk. Wreszcuie ktoś glośno z mównicy
          sejmowej powiedzias to co muslą tysiące ludzi. Rząd zdewaluowal już wszelkiego
          rodzaju wartości mu przynależne. Cała ta zgraja + partyjni działacze nie
          zasługują aby stać na czele 40 milionowego narodu w centrum Europy. Wypowiedzi
          we wczorajczej dyskusji oraz prasowe Dorna i innych świadczą o tym, że PIS
          nadaje się ale do tego aby jak najszybciej popaść w niebyt i nie zespuć sbyt
          wiele tego co różne, także niezależne instytuce w Polsce budowały przez lata.
          Insynuacje, opluwanie się - tak lubiane przez PIS - a nagle odpłacone tym samym
          (brawo - nareszcie) okazały się tak obraźliwe dla PSowców? Poczujcie jak to
          jest. To nie mój cyrk i nie moje małpy, nawet nie chce go już ogladać.
      • wilmor1 J.Łże Kaczyński i PISokomuna zło i chamstwo 15.03.06, 17:59
        PISokomuna potrafi tylko rozwalać, łżecie jak bure suki!!
    • japoeta1 Re: Tusk: nie wstydzę się swojego wystąpienia 15.03.06, 17:50
      "Próbuje się wmówić ludziom, że jest dzisiaj w kraju zagrożenie dla demokracji,
      chociaż w gruncie rzeczy jest tylko zagrożenie dla układu, który jest całkowicie
      antydemokratyczny"
    • japoeta1 Re: Tusk: nie wstydzę się swojego wystąpienia 15.03.06, 19:48
      Dlaczego ja mam dyskutować z artykułem, którego autor skłamał, jak bura suka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka