flyingjunior 22.03.06, 00:47 Smutne ale prawdziwe. Minie jeszcze wiele lat zanim ten skansen sie rozleci. Lukaszka dolacza do klubu gdzie prezesem jest dziadek Castro. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shoovar Białoruska Płoszcza to nie ukraiński Majdan 22.03.06, 00:49 ludzie na Ukrainie chcieli zmian wiec zmiany nastapily, tak samo byloby z Bialorusia gdyby ludzie chcieli. Na Bialorusi najbardziej to chce zmian pobliska zagranica (chyba) a nie ludzie przywiazani do kolchozowego zycia od parudziesieciu lat Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Bransoletki "Wolna Białoruś" 22.03.06, 16:37 Na www.opaski.pl można zamówić silikonowe opaski na rękę "Wolna Białoruś" w narodowych kolorach Białorusi. → → → → → → → → → → → → Nadchodzi Era Mohera! ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 wielka polityka, wielka pyskówka 22.03.06, 00:55 "Rewolucji białoruskiej nadal bardzo potrzebne będą silne radia i telewizje nadające zza granicy i materialne wsparcie dla opozycji. Wstyd, że dziś tego nie ma. Zadbajmy o to, byśmy nie musieli się wstydzić w przyszłości." ________________ Bardzo proszę, ale proszę być dumnym na własny koszt. Jak się prowadzi wielką politykę,to ma się zapewne wielkie środki, a nie tylko wielką buzię i wielką wyciągniętą rękę. Wielka polityka prowadzona niesamodzielnie lecz z wielce wyciągnięta ręką to wielki kabaret. Nie każdy kraj ma wielką armię, by móc wymuszać na innych opłacenie kosztów swojej wielkiej polityki. Sprowadzony do PL US-złom (Herkulesy) nikogo chyba nie wystraszy.. Najwyżej złomiarzy ucieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Minsk to Palestyna 22.03.06, 01:10 no coz, szybko to poszlo, szybciej niz 2001, adijos pomidory-jak w znanej piosence, w niedziele nastepny kop, Ukraina. Ale pan Radziwninowicz, jak sam twierdzi, wstydzie sie. To jest znak, ze rozpoznal swoje bledy. Nastepnym razem za 10 lat, bedzie moze lepiej, bez paniki, bez uru, buru. Tym nastrojom ulegla nawet, skadinad rozsadna delegacja OBWE, ktor pod przewodnictwem amerykanina, oglosila niewaznosc wyborow, chociaz oficjalnych wynikow jeszcze nie ma, a te publikuje OBWE zazwyczaj 6 tygodni po zakonczeniu wyborow. Oj szyte to wszystko tak beznadziejnie gruba nicia, ze sam zaczynam wierzyc, ze Lukaszenko ma 300% poparcia narodu. Cus ta Bialorus, ma duzo wspolnego z Palesytna. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Minsk to Palestyna 22.03.06, 01:19 wasylzly napisał: >Tym nastrojom ulegla nawet, skadinad rozsadna delegacja OBWE, ktor > pod przewodnictwem amerykanina, oglosila niewaznosc wyborow, chociaz oficjalny > ch wynikow jeszcze nie ma, a te publikuje OBWE zazwyczaj 6 tygodni po >zakonczeniu wyborow. OBWE zamienia się powoli w tubę jedynej słusznej demokracji i to naprawdę poważny problem z jej wiarygodnością. Przy takich wynikach pracy jak podajesz trudno się dziwić, że Rosjanie uprzejmie dziękują za "oświecanie".. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Wyniki wyborow uznaly 3 organizacje: 22.03.06, 01:21 1. Rosja 2. Iran 3. eva15 Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Wyniki wyborow uznaly 3 organizacje: 22.03.06, 01:31 kpix napisał: >Wyniki wyborow uznaly 3 organizacje: > 1. Rosja > 2. Iran > 3. eva15 Głuptasińskim jesteś to się i mylisz. Dwa pierwsze kraje to (luźne) organizacje, a Eva to już (totalitarne) państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Nie panstwo totalitarne, a bezmyslny nadajnik 22.03.06, 01:50 Kazdy widzi, co tam lukaszysci wyrabiaja z ludzmi bijacymi sie o wolnosc, a ty na sile starasz sie wynajdywac dziury w calym. Moze ten brak sprzetu naglasniajacego, swiatla, toalet, jedzenia i herbaty o drugiej nad ranem cie przekona, czy ktokolwiek tam finansuje opozycje, czy nie finansuje. Zreszta, szkoda na ciebie czasu. Jesli ktos nie ma w glowie moralnego kompasu, to nie dotra do niego podstawowe rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Nie widzę. Nie byłem. Nie jadę 22.03.06, 07:55 kpix napisał: > Kazdy widzi, co tam lukaszysci wyrabiaja z ludzmi bijacymi sie o wolnosc, Ja nie widzę. Nie byłem. Nawet nie jadę, bo nie interesuje mnie to aż tak bardzo. Ci ludzie nie kupują moich towarów. Wiem, że to egoistyczne, bo kupują od innych Polaków, ale cóż, trochę za daleko na Białoruś, żeby interesować się tym, co tam się dzieje. Na Białorusi nie jest aż tak niestabilnie, żeby interweniować, a ludzie są sami sobie winni temu, co zorganizowali. Trzeba mieć pretensje najpierw do siebie. Ja tam za polską biedę nie winię Ruskich, a głównie Polaków. > Jesli ktos nie ma w glowie moralnego kompasu, to nie dotra do niego podstawowe rzeczy. Ech... te nadmuchane polskie zdania... Kiedyś się tym przejmowałem, jak miałem 17 lat. Szkoła mi zrobiła wodę z mózgu (Powstania, Zabory...). Na szczęście rozum zwyciężył emocje: Białoruś nie jest taka ważna. Zabory to nasza wina i klęska. Powstania były nonsensem (za wyjątkiem tego jednego). Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Re: Nie widzę. Nie byłem. Nie jadę 22.03.06, 09:23 > > Kazdy widzi, co tam lukaszysci wyrabiaja z ludzmi bijacymi sie o wolnosc, > Ja nie widzę. Nie byłem. Nawet nie jadę, bo nie interesuje mnie to aż tak > bardzo. Dobrze, wiec zmienie nieco: Kazdy, kto chce sie tym choc troche zainteresowac, widzi, co tam lukaszysci wyrabiaja z ludzmi bijacymi sie o wolnosc, > Ci ludzie nie kupują moich towarów. Wiem, że to egoistyczne, bo kupują > od innych Polaków, Bardzo egoistyczne, ale przede wszystkim nie do rzeczy. Obrazasz sie ze ci interes nie idzie na kraj ktory ma w sobie 10 mln ludzi. Nie widzisz ze to zachowanie irracjonalne? > Na Białorusi nie jest aż tak niestabilnie, żeby interweniować A kto tu mowi o interwencji? Powiem ci, ze nawet jesli Lukaszenka w niezafalszowanych wyborach by wygral, nie mialbym nic przeciwko temu. Ale chodzi wlasnie o to, zeby im tych wyborow nie falszowano. > a ludzie są sami sobie winni temu, co zorganizowali. jezeli nawet wielu jest, to czyz hardosc tej grupki sprawiedliwych nie jest godna podziwu? Straszyli ich wieloletnimi wiezieniami, wczoraj wieczorem mial byc szturm milicji. Nie bylo. > Trzeba mieć pretensje najpierw do siebie. Stosujesz odpowiedzialnosc zbiorowa. Tych kilka tysiecy ludzi nie jest winnych temu, ze zyja w kraju oportunistow i/lub zastraszonych. Oni moga zapoczatkowac jakas mentalna odnowe - czemu odrzucasz ta mozliwosc? >> Jesli ktos nie ma w glowie moralnego kompasu, to nie dotra do niego >>podstawowe rzeczy. > Ech... te nadmuchane polskie zdania... Dokladnie takim nadmuchanym polskim zdaniom zawdzieczasz dzis wolnosc slowa i wolnosc gospodarcza. > (...) Białoruś nie jest taka ważna. Dokladnie! Bialorus dla nikogo nie jest wazna i dlatego nikt sie nia interesuje. A tymczasem sa tam ludzie, ktorzy wlasnie z narazeniem wszystkiego protestuja. Powiedz mi, co wlasciwie nalezaloby zrobic, zebys kogos uznal za bohatera? Czy to, co robia, Tobie nie wystarcza? Trzeba jeszcze stanac na rekach? Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb jesteś Polakiem, wiesz lepiej. 01.04.06, 15:09 No właśnie, co masz się przejmować co bogatsi mówią? Przecież jesteś Polakiem, wiesz lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
efg dokładnie tak 22.03.06, 09:31 o ukrinie to pieprzyła ze to za kase USA, inaczej my nikt nie przyszedł, tu juz nie ma niczego do powiedzwenia Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Re: Minsk to Palestyna 22.03.06, 01:24 eh,eva, podaj chocby jedna wiarygodna instytucje na swiecie, ktora piewi ta dymokracje z zagozaloscia rowna jezuitom joyoli. Co mnie raczej w tym wszystkim niepokoi, to prymitywnosc tych rozgrywek, no coz ladnych czasow my doczekali. Ale, aby do wiosny. 28.03 wybory w Izraelu, potem ostatni dzien pokoju->Iran. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Minsk to Palestyna 22.03.06, 13:26 I w ramach bycia tubą jedynie słusznej demokracji krytykuje Guantanamo... Evciu, włącz szare komórki, bo zaczynasz powoli pisać prawie jak ci, którzy przy każdej okazji nazywają HRW i AI "lewackimi organizacjami"... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 dzięki za ostrzeżenie 22.03.06, 13:56 adas313 napisał: > Evciu, włącz szare komórki, bo zaczynasz powoli pisać prawie jak ci, którzy >przy każdej okazji nazywają HRW i AI "lewackimi organizacjami"... Myślisz, że powoli zaczyna działać przysłowie: kto z kim przestaje, takim się staje?? Chyba rzeczywiście muszę zacząć uważać. Odpowiedz Link Zgłoś
efg A myslisz ze to co myslisz kogo obchodzi ? 22.03.06, 18:23 jesteś tu "numerus nullus" :) Odpowiedz Link Zgłoś
mistago Re: Białoruska Płoszcza to nie ukraiński Majdan 22.03.06, 17:31 Raczej dostanie fuchę za 20 tys dolców za wykład, gdzie występować bedzie jako nawrócony na demkracje :) Odpowiedz Link Zgłoś