le5iu Ilu, k..., ludzi umrze z powodu idiotów z PiS ?! 23.03.06, 22:23 Ja już nie wytrzymam!!! Nie dość że "Oni" tępią wszyskich, którzy nie myślą "po ichniejszemu" to jeszcze teraz się okazuje, że udupią akcję która może pomóc ocalić ileśset (tyśięcy?) istnień. Bo co, Ty - przeciętny internauto - wiesz o pierwszej pomocy? A może masz nadzieję, że jak Ciebie potrąci samochód to wśród przechodniów będzie ktoś, kto potrafiłby Ci pomóc ?!?... Brak mi słów. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Ilu, k..., ludzi umrze z powodu idiotów z PiS 24.03.06, 00:39 Tak się składa że zdarzyło mi sie "zaledwie" zasłabnac kiedys w autobusie, i jaka była reakcja pasażerów? Ano zadna, patrzyli na mnie jak na UFO jakies czy co. No comment Odpowiedz Link Zgłoś
rychoo01 Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 22:36 Debile wybrali te porypane pisuary, ale to madrzy ludzie musza tych talibów znosić, tylko Polski szkoda . . . Odpowiedz Link Zgłoś
trzynasty ptasie radio z torunia 23.03.06, 22:46 okazuje się najbardziej opiniotwórczym medium (odium) w kręgach bezPrawia i nieSprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
karolb2 PiS 23.03.06, 22:49 ja myśle że gdyby taki owsiak sie dorwałdo władzy polska była by lepsza a woodstock to jest pryszcz przy tym co dobrego zrobił owsiak dla tysięcy dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
anda8 Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 22:57 oby nie mogła dosięgnąc słuchawki, głupia krowa! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Owsik Owsikowi oka nie wykole 23.03.06, 22:58 a tak wogule ze tam w tych tworkach wam tak dlugo pozwalaja przy kompach siedziec??!! Odpowiedz Link Zgłoś
b.6.1966 Re: Wystarczy jeden kretyn-nowak maria, 23.03.06, 23:01 dyrektor i matka, zeby zrozumiec, kto uczy nasze dzieci w SZKOLACH!!Nowak zrobila tyle dobrego, ze moze juz w.........c!Ze szkolnictwa!A za pleckami nowak marii, matki i nauczyciela, inny polski pedagog:redemptorysta z miasta Torunia!Porzadny kawal pedagoga od szczucia za pleckami.A wszystkie szczytne idee Jurka Owsiaka, podeptane przez nierobow z pisu!Torunianin PRZEGRAL proces, to i okazja do podszczucia jest dobra!Co za Sk....el!A debile z pisu szybciutko w ETER!Blyskotliwi do bolu miesiaczkowego!Szkoda Jurku, ze nie mozna przewidziec, komu uratujesz kolejne zycie, bo gdyby byla pewnosc, ze uratowany zostanie ktos na ksztalt jaroslawa, zbiga czy lutka i tadzia, moglbys zrobic w tym dniu pauze! Odpowiedz Link Zgłoś
lech.nowakowski Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 23:12 Rydzykowski szariat przystępuje do sprawowania sądów. A Zagłoba proponował jeszcze obłożyć inowierców dodazkowymi podatkami. Odpowiedz Link Zgłoś
pyton123 Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 23:13 Zawsze przy takich okazjach pojawiają się ludzie stojący po dwóch stronach , zapyzialcy , nastawieni programowo, podstawieni zawodowo jak SB-cy na przykład, idioci bezmyślnie stojący po którejś stronie - bez żadnej orientacji o co chodzi - kto ma i jakie korzyści, grupa półgłówków nie mających okazji upokorzyć innych w inny sposób niż na takich forach, itp, itd... niestety takie fora są okupowane przez roprezentantów różnych ugrupowań politycznych , kościelnych itd ślepo powtarzających bzdury. Wszelkiej maści prymitywy starają się upolityczniać sprawy zupełnie apolityczne. Ale w tym żałosnym kraju - jak wcześniej przeczytałem - nawet sprzątaczki są upolityczniane...może ze względu na chęć wyeliminowania podsłuchu , szpiegostwa politycznego itp ...ale kto mieczem wojuje ... Bez względu na prywatne cele pana J.Owsiaka ( które jesli są niewłaściwe to powinny być okiełznane, ale nie znalazłem na ten temat niczego konkretnego ) jego dokonania są imponujące. W porównaniu do dokonań idoli osób tutaj się wypowiadających... sami porównajcie - to do tych o zdrowych zmysłach i zwrównoważonych emocjonalnie. Prada jest jedna, nikt nie pomoże jeśli sobie ludzie sami nie pomogą. Rząd nie jest zainteresowany robieniem dobrze narodowi. Tak było, jest i będzie. Historia tego uczy ... przynajmniej od ostatnich 60 lat. I właśnie ten smutny ciąg historycznych wydarzeń należałoby przerwać. Ale kto ma to zrobić ? Naród który nie jest w stanie tego dokonać , czy raczej grupa zawziętych jednostek jak pan J.Owsiak ? On wprawdzie działa na innym nieco polu, ale skoro tak bardzo politycznie się toczy rozmowa, to może takich właśnie Owsiaków trzeba w polityce ? Zawziętych politycznie pro narodowi Owsiakowie... to chyba jedyna droga, bo na następny zryw narodowy nie można liczyć. Dlatego też, raczej należy popierać wszelkie inicjatywy które mają służyć ogółowi - narodowi, na wszystkich polach. Popierać wszelkimi siłami. A tak konkretnie w temacie ... tego typu zajęcia są prowadzone , w zależności od wieku na różnym poziomie zaawansowania , w większości krajach rozwiniętych i jest to tak samo normalne jak każde inne zajęcia przydatne w życiu. W szwecji dzieci w podstawóce już potrafią wykonać tracheotomię. W Polsce młodzież i dorośli w większości nawet nie wiedzą co oznacza ten tajemniczy wyraz :) . Zatem dalsza dyskusja mija się z celem, bo prowadzona byłaby z grupą reprezentantów grup które wymieniłem na początku swojej wypowiedzi. Mam jednak nadzieję, że kilka osób trzeźwo oceniających sytuację będzie jeszcze się wypowiadać w tym temacie. Bo jeśli nie, to byłoby to smutne właśnie i tragicznie wróży temu narodowi. Odpowiedz Link Zgłoś
b.6.1966 Re: Dywity---a co tak ochoczo z precz?? 23.03.06, 23:17 Kto ma podazyc precz, Owsiak??Dywity--lepiej poznac troche historii wlasnego, zasranego historycznie obszarku, niz mowic do czlowieka formatu Owsiak-precz! Chyba ze jestes slubnym joli. z .dywit, wtedy postaram sie zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
niemiec.niemiec Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 23:30 Kiedy Owsiak latal po Jarocinie i wrzeszczal, ze trzeba uwolnic slonia to SB wsadzalo do wiezien anarchistow i innych przeciwnikow systemu komunistycznego. Jemu chodzilo o slonia... Kiedy zabraklo Jarocina to Owsiak promowal muzyczna cienizne. Dopiero gdy zostal quasi zmuszony to zaczal zapraszac na swoje imprezy zespoly takie jak KSU. Zawsze broniacy Kwasniewskiego i kolegow z ZSPM jak moze podobac sie PIS??? Odpowiedz Link Zgłoś
remeq Ech, wy biedny, pisiate Mongoły 23.03.06, 23:31 "Na wschód od Konina Azja się zaczyna". Plujcie jeszcze i na Owsiaka, zasrańcy. To już nawet nie jest strzelanie sobie w stopę, tylko prosto w jaja. Odstraszycie od siebie resztę normalnych ludzi i oprócz moherów i przygłupów pies z kulawą nogą na was nie zagłosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
b.6.1966 Re: Widziano. inaczej-mowiac merytorycznie, to 23.03.06, 23:40 brak ci decyzji(precyzyjnej) w odniesieniu do pogladu:widziano? czy inaczej? Mysle, ze jestes na rozdrozu , zapal moze??Popraw slownik, bo slowo kretyn, to pojecie szerokie.Staram sie pojac, ale za cholere nie moge, co masz na mysli?? Nie dramatyzuj, kretyn to slogan, ty jestes zapewne bardziej lotny!Odwagi i powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
alert3 Owsiak to prostak 23.03.06, 23:42 W koncu ktos pokazal Owsiakowi jego miejsce. Po latach eprawowania mlodziezy czas na pokazania prawdziwego owocu jego poczynan. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Owsiak to prostak 24.03.06, 00:02 to tylko przpomni mi moherowy bracie ile to rydz zafundowal respiratorow do ratowania zycia ?? bo ten prostak Owsiak tysiace!! Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Owsiak to prostak 24.03.06, 00:31 o czym ty mówisz człowieku, zacznij mówic własnym zdaniem, a nie to co ci kazali mówic Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Ponoc Owsik ma zasiedlac teraz Syberie; 23.03.06, 23:50 slyszalem, ze zaprosil go sam Putin; i ma zabrac tam caly przystanek woodstock: beda straszyc zwierzyne w tundrze i tajdze Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Ponoc Owsik ma zasiedlac teraz Syberie; 23.03.06, 23:59 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3230067.html Odpowiedz Link Zgłoś
widziano.inaczej Jesteś ograniczony do GWnianych artkułów w GWSyfie 24.03.06, 00:13 Odpowiedz Link Zgłoś
widziano.inaczej Nie martwisz się,że stracisz pracę GWniny Trybiku? 24.03.06, 00:16 Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Lepszy od miliona "owsikow": Bartek Kalinowski 24.03.06, 00:22 "aksamity zenia kwity, aksamity zenia kwity; chcesz umoczyc swoje kwity, idz do tuska i rokity, idz do tuska i rokity" kolter napisał: > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3230067.html Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Sam widzisz, <Silesiusie>, jakiż to gigantyczny 24.03.06, 01:54 wysiłek reedukacyjny czeka władze IV-tej RP aby te masy zmanipulowanej i zindoktrynowanej przez lewactwo maści wszelakiej (z Owsiakiem na czele) młodzieży przywrócić na Ojczyzny łono. Aby zrozumiała, że właściwym celem Owsiaka i jemu podobnych manipulatorów chytrze wykorzystujących szczytne hasła niesienia pomocy potrzebującym jest szerzenie lewackiej ideologii w młodych, zagubionych duszach i odciąganie ich od Wiary, Tradycji, Boga, Honoru i Ojczyzny oraz defraudowanie na rzecz organizatorów zebranych w trakcie takich akcji środków. Aby zrozumiała, że miłosierdzie praktykowane bez Wartości prezentowanych przez Kościół oraz pozostające poza jego organizacyjnymi ramami staje się automatycznie narzędziem deprawacji i zamachem na Wiarę Naszą Przenajświętszą. Miejmy nadzieję, że takie niekontrolowane przez władze i Kościół stadne odruchy (na dodatek wspierane przez opanowane łże-elitami media), które lumpen- liberalne lewactwo obłudnie nazywa przejawami funkcjonowania społeczeństwa obywatelskiego zostaną w naszej Odnowionej Ojczyźnie administracyjnie zakazane, a działalność ich organizatorów zostanie spenalizowana, aby mogli ponieść stosowną, słuszną, surową i przykładną karę. Nawet jeśli wymagałoby to powołania kolejnej komisji sejmowej i stosownej modyfikacji prawa karnego. silesius.monachijski napisał: > "aksamity zenia kwity, aksamity zenia kwity; chcesz umoczyc swoje kwity, idz do > > tuska i rokity, idz do tuska i rokity" > Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Ponoc Owsik ma zasiedlac teraz Syberie; 29.12.06, 02:37 Przynajmniej raz napisales poprawnie nazwisko Owisiaka. Jest z niego rzeczywiscie taki "Owsik" pasozytujcy w ukladzie pokarmowym Polski! Potrzebuje duzo ciepla. Dobrze by bylo aby wyjechal na Syberie, bo tam przeciez jest strasznie goraco! kolter napisal: > Ponoc Owsik ma zasiedlac teraz Syberie< Odpowiedz Link Zgłoś
meritum3 Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 24.03.06, 00:17 A my nie chcemy ani tej larwy Nowak ani PiSdzielców w szkołach Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: meritum3 29.12.06, 02:41 meritum3 napisał: > A my nie chcemy ani tej larwy Nowak ani PiSdzielców w szkołach A moze bys okresli swoja przynaleznosc polityczna? Byloby wtedy nieco jasniej. Cos podsmiardujesz mi czerwonym folksdojczem. Odpowiedz Link Zgłoś
chriss75uk Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 24.03.06, 01:45 Szlag mnie jasny trafia jak czytam wypowiedzi 'poslow' PiS i calego politycznego warcholstwa w Polsce!!! czego oni chca od ludzi ktorzy tak jak Jurek Owsiak cos robia dla dobra wszystkich? Czy polska zasciankowosc i pyskowanie to jedyna droga? cala zagranica smieje sie z naszej sytuacji, a glupote widac w kazdym wydaniu Wiadomosci. Polityczny cyrk nie ma konca!mnie udalo sie z tego wyrwac i wyjechalem ale szkoda mi innych! Jurek,trzymaj sie!! caly Londyn i Anglia jest z Toba!!! Sie ma!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: chris75uk 29.12.06, 02:50 chriss75uk napisał: > Szlag mnie jasny trafia jak czytam wypowiedzi 'poslow' PiS i calego > politycznego warcholstwa w Polsce!!! czego oni chca od ludzi ktorzy tak jak > Jurek Owsiak cos robia dla dobra wszystkich? Czy polska zasciankowosc i > pyskowanie to jedyna droga? cala zagranica smieje sie z naszej sytuacji, a > glupote widac w kazdym wydaniu Wiadomosci. Polityczny cyrk nie ma konca!mnie > udalo sie z tego wyrwac i wyjechalem ale szkoda mi innych! > > Jurek,trzymaj sie!! caly Londyn i Anglia jest z Toba!!! Sie ma!!! Owsiak - WON! RAUS!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adela59 Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 24.03.06, 01:53 Moj syn zyje dzieki "Przysposobieniu Obronnemu", ktorego uczylam sie w LO i "Wojsku" - na uczelni. Ja, majac 23 lata wiedzialam co robic z 6- ciotygodniowym nieoddychajacym dzieckiem!!! Nauczyli mnie tego w szkole! Dzis mam dwoch doroslych synow, ktorzy przeszli kurs Pierwszej Pomocy i Reanimacji a do tego co rok chodzimy wspolnie na tzw. kurs "przypominajacy". W naszej rodzinie sie wie, ze to koniecznosc.....Pani Wiceprzewodniczaca byc moze nie ma dzieci, meza, wnukow, wiec jej nie zalezy.....prawie 90% przypadkow udzielania pierwszej pomocy zdarza sie w domach!!! Juz dawno temu uczyli tego w szkolach!!! Czy nie mozna przystosowac dawnego programu do dzisiejszych warunkow? Czy konieczne sa "wysilki i rozne proby" w wyniku ktorych "nikt w Polsce nie opracowal kompleksowo programu"? Odpowiedz Link Zgłoś
bohun1963 Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 24.03.06, 04:42 Tę panię powinno sie po prostu zastrzelić. I wszystkich myslących podobnie. To własnie oni działaja na szkodę zarówno młodzieży jak i na szkodę całego kraju. Nic dodać - nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 24.03.06, 05:58 Oby tak dalej! Miejmy nadzieje, ze w najblizszych wyborach nikt juz nie bedzie na PIS glosowal. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 24.03.06, 10:39 Jak tak dalej pójdzie to mysle ze moze nawet SLD wygra Odpowiedz Link Zgłoś
krzychu_r Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 24.03.06, 07:37 ...nie ma co tu gadać Przyznać się lepiej ilu z tych wypowiadających się w obronie Jurka głosowało na PiS? no już, ale szczerze? Teraz każdy powinien conajmniej trzycyfrową kwotę wpłacić na WOŚP!!! A Jurek już raz wygrał z Radiem M. z Torunia i panem Tadeuszem R. (dla mnie to jest pan, a nie ksiądz - księża ślubują życie w skromności - ten pan już to złamał (nazwa mi przez klawiaturę nie przechodzi...) A teraz się poprzez pociągane sznureczkami figurki w rządzie odgrywają na Jurku. "Zepsułeś mi zabawki, to ja Ci nasikam do piaskownicy..." Odpowiedz Link Zgłoś
s.gaba Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 24.03.06, 08:29 Co za głupota!!! Niektórzy powinni się poważnie nad sobą zastanowić... Odpowiedz Link Zgłoś
jbork Poseł nie jest gwarancją prawdy 24.03.06, 08:53 Panie i Panowie posłowie PIS. Skoro się nie czytało projektu, to jakim prawem wypowiadacie się o nim? Prawem chamstwa, kryjąc się za immunitetem? Ja wiem, że gdyby to samo miał przeprowadzić o. Rydzyk, to poklask z waszej strony byłby wielki. A propo nieodpowiedzialnych osób wychowujących nasz edzieci. Warto przyjrzeć się przede wszystkim tym w sutannach, którzy w imię Boga wprowadzają terror na lekcjach. Czy to jest miłość, o której nas Jezus nauczał? A poza tym ilu z nich ma ukończone szkoły pedagogiczne? A Owsiak? Jedyna jego wada, to to, że chce pomóc! Odpowiedz Link Zgłoś
vanik Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 24.03.06, 09:38 "Nie słuchałam pana Owsiaka, ale nawet bez znajomości szczegółów jestem przeciwna, żeby prowadził program pierwszej pomocy w szkołach. Jak dotąd więcej zrobił szkody niż pożytku w procesie wychowania młodego pokolenia. Uważam, że jeżeli chce coś robić, niech to robi poza szkołą. Niesprawdzonych osób (albo wręcz takich, które nie wykazały się jeszcze niczym pozytywnym) nie powinno się zapraszać do szkoły. Patrząc na przeszłość, obawiałabym się nawet, że może to przynieść więcej złego niż dobrego". Po przeczytaniu takiego stwierdzenia ręce opadają. Szanowna Pani ! Nie wiem, co Pani zrobiła dobrego dla innych (może jedynie to że przestała Pani uczyć w szkole?). Moje dziecko korzystało w szpitalu ze sprzętu zakupionego przez Owsiaka. Wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd !!! Ze tacy ludzie dzisiaj mają coś do powiedzenie w tym kraju. Co nas czeka ?? Emigracja ??? Pewnie że Owsiaka trzeba zgnębić !!! Wszak mógłby zbierać kasę na Świątynie Opatrzności zamiast na jakiś głupi sprzęt do szpitala. A co w szpitalu czegoś brak ?? pozdrawiam serdecznie PiSowców..i cóż..oby wam się zdrowe dzieci rodziły i nie musiały korzystać ze sprzętu zakupionego przez takie niesławne i niemoralne organizacje jak WOŚP pozdrawiam bea Odpowiedz Link Zgłoś