Dodaj do ulubionych

Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu

• adax1 Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 10:55
      Jestem dumny, że mieliśmy takiego Prezydenta jak gen. Wojciech Jaruzelski.
      Jest mi niezmiernie wstyd, że Polska ma obecnie za Prezydenta Lecha
      Kaczyńskiego.
      Panie Kaczyński - Pan chyba przyjął tytuł profesora z rąk niedoszłego magistra?
      Czy tytuł ten, nadany przez kogoś, kto nie jest nawet magistrem jest
      pełnowartościowy?
    • adep1 Re: Jaruzelski zwrócił order - honorowo! 31.03.06, 11:03
      Co mnie nie dziwi, bo to oficer a nie mydłek.
    • czarek62 leszek-wroblewski, wiecie, zgloscie sie do leczena 31.03.06, 11:09
      tylko tyle.
      • albacor Re: leszek-wroblewski, wiecie, zgloscie sie do le 31.03.06, 11:17
        Wy Wróblewski zbierajcie te swoje wpisy, żeby potem polecieć do swojej
        partyjki, podać łapkę jak wierny piesek i powiedzieć kogo to dziś obsikaliście.
        Dureń.
      • kasiar74 no i Kaczor 31.03.06, 11:22
        pokazał po raz kolejny że nie ma ni klasy ni honoru
    • nozwwodzie Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 11:16
      Panie Generale Jaruzelski, jest Pan Wielkim Czlowiekiem i Honorowym Zolnierzem!! C
    • lord_peter Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 11:35
      Bardzo dobrze Pan zrobił Panie Generale oddając odznaczenie tym pokracznym
      ksero-karłom. Niech się udławią tym krzyżem.
    • wp43bp Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 11:39
      Gen Jaruzelski jest człowiekiem honoru. Pokazał to nie tylko oddając order.
      Jego wypowiedzi nacechowane są rozwagą i taktem.W przeciwieństwie do m inn.
      Kaczyńskich od których w każdym słowie na temat Jaruzelskiego zieje nienawiścią
      Błędy popełniał,ale kto ich nie popełnia.Generalnie sądzenie Go za stan wojenny
      to zemsta tzw. prawicy katolickiej ale nacechowanej nienawiścią.Nawet
      Amerykanie/Brzeziński/twierdzą ze Ruscy wkroczyliby do Polski. Zresztą oni tu
      już byli. Rozjechali by Kaczorów i im podobnych czołgami. Taka jest prawda.
      • niqaab Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 11:47
        Prosta sprawa, facet nie wywodzi się z kurnika a z rodziny z tradycjami.
        Łatwo oceniac i pieprzyć głupoty jeśli nikt albo niewielu z nas stało przed
        takimi wyborami jak on. Wiecie co byście zrobili na jego miejscu? Ja nie wiem.
    • borutta1 Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 11:47
      no tak...czytam i czytam i czytam...i uśmiecham się, uśmiechem smutnym...IPN
      chce postawić zarzuty, kaczuch udaje greka - ciekawe, że w W-wie przegrał wybory
      - był tam śmiesznym prezydencikiem...he he he...oj "elyty" i "nie elyty" jeszcze
      pamiętają jego rządy...he he he...ale ja nie o tym...Pana Generała Wojciecha
      Jaruzelskiego - oceni historia - tak jak Piłsudskiego - pamięta kto jeszcze
      przewrót majowy? (jak mniemam w komentarzach będzie, że to było potrzebne - ale
      oceniamy to z perspektywy czasowej - i z tej perspektywy będzie oceniony Pan
      Jaruzelski). Tak....Kopalnia Wujek....hm...niektórym się coś myli - bo -
      przypuszczam, że kaczorek by był pierwszy, który by wysłal Policjantów do
      rozpędzenia tych, którzy łamią prawo ( kto pamięta ubiegłoroczną Paradę w W-wie?
      kogo lała policja - kochających inaczej czy przebranych narodowców? he he he -
      sklerotyki w zależności od okoliczności). Jest coś takiego jak panika...tak było
      w kopalni - ja rozumiem dla z punktu widzenia populistycznego ówczesne zomo
      powinno sobie stać i czekać aż górnicy ich poturbują - to by było ok....tak jak
      i by było ok...gdyby Pan Generał po 1989 roku dla uciechy oszołomów strzelił
      sobie po oficerski w "łeb" - oooo to by było - bardzo populistyczne -
      zadowoliłoby całe to gremium debilów. Nikt nie pamięta, że Pana Generała
      przyjmował na prywatnych audiencjach Nasz Papież - Jan Paweł II - ale to też
      skleroza okolicznościowa...a poza tym...hm...wiecie co - na całym świecie Pan
      Generał Wojciech Jaruzelski jest darzony ogromną estymą - i nie jest sekowany
      tak jak u nas - bo tam rozumieją a tutaj się pienią. Panie prezydencie kaczyński
      - następna rola pana przerosła - tak jak był pan do d....prezydentem w W-wie tak
      jest pan do d...prezydentem mojego kraju - Mojego? hm....
    • r0b0l kaczor ty kmiocie. Jaruzel ma honor, ty kuper 31.03.06, 11:53
      z komuną mam własne rozliczenia, jaruzela bardzo nie lubię.
      ale okazuje się że stare komuchy mają honor, godność i jaja.
      a pis co ma ?
    • hektor01 Szacunek Panie Generale 31.03.06, 12:00
      nie popieram pogladów ani Pana ani Prezydenta Kwaśniewskiego ale Panowie mieli
      przynajmniej wystarczającą klasę aby piastować urzad Prezydenta, Najnowszy
      Prezydent jest żałosny
      • niqaab Mali ludzie mają głowę blisko dupy 31.03.06, 12:05
        i im się mózg miesza z odchodami. Vide K.
      • observator_nathan Ciekawe czy kaczor odpowie na mądry 31.03.06, 12:08
        i wyważony list Jaruzelskiego, badz co badz bylego prezydenta Polski. Poniewaz
        odpowiedzi sie nie spodzieam, prezydencik-glowka panstwa z gory ma u mnie
        kolejnego minusa za swoja miernote i malostkowosc.
        • felicjan15 Re: Ciekawe czy kaczor odpowie na mądry 31.03.06, 21:44
          Pewnie, że nie odpowie. na Krakowskim Przedmieściu urzędują teraz ciemniacy. A
          Urbański totalnym chamem moim zdaniem jest.
      • jankowski1960 Re: Szacunek Panie Generale 31.03.06, 12:10
        general Jaruzelski to facet z klasa, na poziomie Jana Pawla II
    • kkafka co to za order? 31.03.06, 12:13
      mam jedną wątpliwośc - której jakoś nikt inny nie miał::: co to w ogóle za order sybiraków? czy dostaje się od prezydenta medal za to że sie było na sibrze ?? bez w3zględu na to w jakim charakterze i co się tam robiło ?? OK - może tak być - ale jeśli tak - no to jaruzel winien go dostać! a ja marzę o Prezydencie Rzeczpospolitej, w której nadaje on WYSOKIE odznaczenia ZA ZASŁUGI dla tejże Rzeczpospolitej.
    • sybirak2 Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 12:21
      Jeden pokazał honor i klasę, drugi ptasi móżdżek.
    • jack63 Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 12:22
      Nie chcę oceniać tutaj generała, choć to co zrobił popieram. niestety martwi
      mnie bardzo to co zrobił obecny prezydent. Wg kancelari prezydenta jest
      nieświadomy tego co robi, a to już naprawdę nie jest śmieszne. Jestem w szoku
      choć już myślałem, że nic mnie nie jest w stanie zszokować !
    • workert Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 12:34
      To jest to-DUMA i HONOR. Małość przypisywana jest osobą podłej postury albowiem
      w małym ciele takie atrybuty się nie mieszczą.
      • 123zly Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 12:44
        Panie Generale Jaruzelski po raz kolejny udowodnił Pan kaczkom i ich pieskom
        pisiorkom co to jest honor bo oni nawet nie znają tego słowa
    • 123zly Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 12:41
      Panie Generale Jaruzelski po raz kolejny udowodnił Pan kaczkom i ich pieskom
      pisiorkom co to jest honor bo oni nawet nie znają tego słowa
    • silesius.monachijski Zawsze wiedzialem, ze Jaruzelski odrzuca 31.03.06, 12:44
      noszenie krzyza; woli krzyz wlozyc na barki innych; a matka go przeciez tak po
      chrzescijansku wychowala; zas syn stal sie tym niedobrym lotrem z Golgoty, i
      nawet krzyza nosic nie chce, tylko prezydentowi odsyla
      • 123zly Re: do silesius.monachijski 31.03.06, 13:13
        jakbyś był honorowy tak jak Generał to zgodnie z tym co deklarowałeś nie pisał
        byś więcej na tym forum - WSTYD!!!
      • zgodnik1 silesius. ty wychowywałeś sie bez matki. to widać 31.03.06, 13:20
        i wyrosłeś na idiote!.. chrześcijaninem też nie jestes...ty kochasz bliżnich
        inaczej!
      • jasiek.pl Re: Zawsze wiedzialem, ze Jaruzelski odrzuca 31.03.06, 13:40
        silesius.monachijski napisał:
        > woli krzyz wlozyc na barki innych; a matka go przeciez tak po chrzescijansku
        > wychowala; zas syn stal sie tym niedobrym lotrem z Golgoty, i nawet krzyza
        > nosic nie chce, tylko prezydentowi odsyla

Siemanko Bawarczyku z Monachium!. Góry, piwo w pięknych kuflach, mimo zimna
        jesteście w skórzanych krótkich spodenkach, kapelusiki z piórkiem i te wasze
        cudne, melodyjne jodłowanie na temat polityki PISu, PO, LPR, PSL itp. itd. oraz
        krzyży PRLu! Opinia sławnego kolegi wskazuje, że przed jej wygłoszeniem spożył
        zbyt dużą ilość kallerbiera czyli niefiltrowanego „lagera” [człowiek nie wie
        sam kiedy rymuje]. Ma w sobie niespodziankę, gdyż duża zawartość azotu w nim
        wzmaga pienistość mózgu zamiast trunku.
    • janek344 Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 12:57
      Niestety to JARUZELSKI wypadł w tej sprawie z honorem, który przywraca mu dobre
      miejsce w historii.Kaczyński mógł wykorzystać swoją kancelaryjną wpadkę, by -
      traktując nawet wbrew sobie - wziąć za dobrą monetę podziękowanie Jaruzela i
      przyczynić się w ten sposób do tak ważnego i potrzebnego pojednania narodowego.
      Niestety zwyciężyła MAŁOŚĆ jak jest właśnie w PISie.To przyszłe pokolenia
      niestety zapamiętają.Bracia Kaczyńścy nie będą uważani za patriotów lecz za
      szkodników.
      • chris12 I te bałwany mają profesorskie tytuły.... 31.03.06, 13:07
        a honoru, taktu, jakiejś klasy to tyle co u Jacka Kurskiego.
    • chris12 Sprawa z tym orderem dyskredytuje PiS całkowicie 31.03.06, 13:04
      Każdy kto nie ma przykrytego łba moherem widzi, że mamy rząd ludzi
      niekompetentnych i bez tzw. klasy.
    • marihuario Prawda o Kaczorze 31.03.06, 13:14
      Ten materiał zaczerpąłem z
      www.spieprzajdziadu.pl/felietony/moj_prezydent_warszawy.html

Autorem jest niejaki Luk

a oto treść:

Wielu z Was zapewne zastanawia się skąd nasza sympatia do Lecha Kaczyńskiego.
      Otóż wszystko zaczęło się w czerwcu 2000 roku. Wtedy to Jerzy Buzek, zwany
      premierem, mianował pana Lecha na stanowisko ministra sprawiedliwości. Na samym
      początku sprawowania teki ministerialnej Kaczyński zasłynął wypowiedzią, w
      której zapewnił, że będzie nakłaniał sędziów do orzekania surowszych wyroków. Po
      jakimś czasie udzielił wywiadu, w którym zaprzeczał zupełnie temu, mówiąc, że
      przecież sędziowie są niezależni i on nie może im niczego narzucać. I tak
      właśnie przebiegała kariera Lecha Kaczyńskiego w rządzie Jerzego Buzka – dużo
      mówił, nic nie robił. Oprócz jednego. Budował w tym czasie nową formację, która
      miała zapewnić miękkie lądowanie braciom Kaczyńskim oraz części posłów z byłej
      AWS. W lipcu 2001 roku odwołano Lecha z funkcji ministra sprawiedliwości.
      Oficjalnym powodem dymisji był konflikt między prokuraturą a UOPem. Tak naprawdę
      jednak działaczom AWS nie podobało się to, że Kaczyński wykorzystuje urząd
      ministra sprawiedliwości w ich rządzie, do rozgrywek politycznych.

23 września 2001 roku odbyły się wybory do Sejmu RP IV kadencji. PiS uzyskał
      9.5% głosów, co dało mu 46 mandatów. Był czwartą siła w parlamencie.

Po mniej więcej roku, Lechowi Kaczyńskiemu najwidoczniej znudziło się
      przesiadywanie w Sejmie. Podobno siedzenia są niewygodne a i spać w pierwszym
      rzędzie nie wypada. Gdyby został chociaż Wicemarszałkiem, to kto wie, może by
      nie postanowił zmieniać miejsca pracy (fotel Marszałkowski jest wykonany z
      mięciutkiej skóry i jest dużo bardziej wygodny niż ławy poselskie). Tak więc pan
      Lech postanowił zostać prezydentem Warszawy! W wyborach samorządowych w 2002
      roku pokonał w drugiej turze kandydata SLD i UP – Marka Balickiego. Na dodatek
      PiS zdobył 24 mandaty w Radzie m. st. Warszawa i wraz z LPR (9 mandatów)
      stworzył koalicję. Ciężki czasy nastały dla mieszkańców stolicy.

Warszawa stałą się miastem gdzie chyba najlepiej widać jak PiS sprawuje władzę.

Kaczyński rozpoczął sprawowanie władzy od awantury z tzw. "starym układem"
      (tak go sam określił). Poszło o budowę mostu Świętokrzyskiego i trasy
      Siekierkowskiej. Wg Kaczyńskiego rozstrzygnięcie przetargu na budowę odbyło się
      z naruszeniem prawa (czytaj ktoś wziął łapówkę). Trudno dzisiaj mówić czy miała
      rację, w tej sprawie orzekną sądy. Jednak poprzedni prezydenci pozostawili po
      sobie jakiś pozytywny ślad. Kaczyński, jak na razie nic nie zbudował. Na dodatek
      Warszawa straciła szanse na dotacje z UE!

Następną, jakże ważną decyzją dla losów stolicy, było wypowiedzenie wojny
      burdelom. Kaczyński szczyci się, że zlikwidował kilka agencji. A to nieprawda!
      One są, tylko już gdzie indziej. Teraz miasto nie dostaje od nich złamanego
      grosza (wcześniej płaciły podatki jak agencje towarzyskie). Cieszą się zaś
      gangsterzy i policjanci, którzy mogą brać niemałe pieniądze za ochronę (może
      powołamy komisję śledczą, która zbada czy aby Kaczyński nie chciał im się
      przysłużyć??).

Kiedy zabrakło Kaczyńskiemu wesołych pomysłów postanowił domagać się
      odszkodowania od rządu niemieckiego za zniszczenie stolicy w czasie Powstania
      Warszawskiego. Warto też odnotować walkę prezydenta o "ciepłe" autobusy MZA.
      Siedział sobie w swoim wygrzanym Volvo i czekał na autobus a ludzie marzli na
      przystankach. Efekty były porażające! Cofnięto w zimie premie dla kierowców za
      mniejsze zużycie paliwa. Pomogło to na cały jeden sezon. Bo pan prezydent nie
      pomyślał, że ropę zaoszczędzoną można zawsze sprzedać innym kierowcą...

Lech Kaczyński zabronił też przeklinać na ulicy. Człowiek, który przed
      kamerami telewizyjnymi mówił do żula: "Spieprzaj dziadu" chce, aby wszyscy
      odnosili się kulturalnie!! Coś nie tak. Chyba, że Spieprzaj nie jest przekleństwem?

Bracia Kaczyńscy zapowiadają, że w IV RP skończą z kolesiostwem. Z ust Lecha
      brzmi to co najmniej nieszczerze. W Warszawie przeprowadził on czystkę,
      ściągając wiernych mu działaczy PiSu aż z Gdańska!! Jakby to już bliżej nie było
      fachowców.

Aby być obiektywnym, muszę przyznac, że Lech Kaczyński zwiększył liczbę
      policjantów na ulicach. Wprawdzie boją się oni zaglądać w te mniejsze osiedlowe
      uliczki, ale na wszystkich główny arteriach miasta kręci się ich pełno. Można
      czuć się nieco bezpieczniej.

Ponieważ wielokrotnie krytykowałem na stronie Spieprzaj Dziadu Lecha
      Kaczyńskiego, postanowiłem dać mu szansę przedstawienia swoich argumentów naszym
      czytelnikom. W tym celu zmajstrowałem emaila i wysłałem go do biura prasowego
      PiS. Poprosiłem o odpowiedź samego Lecha Kaczyńskiego, a jeśli będzie to
      niemożliwe kogoś kompetentnego do udzielania takich informacji. A zadałem 5 pytań:

* 1. Co myśli Pan o zakazie przeklinania w miejscach publicznych?
      * 2. Czy "Spieprzaj dziadu" jest wg Pana przekleństwem?
      * 3. Czy nie uważa Pan, że istnieje duże zapotrzebowania na usługi
      oferowane przez tzw. agencje towarzyskie? I czy nie lepiej zastanowić się nad
      rozwiązaniami prawnymi tak, aby ich działalność nie była uciążliwa dla ludzi
      (np. zakładania agencji w budynkach mieszkalnych). A może uważa Pan, że agencje
      towarzyskie to instytucje charytatywne, które powstają tylko po to aby
      prostytutki miały pracę, a tak naprawdę niewielu ludzi korzysta z ich usług?
      * 4. Jaki sens ma zmiana nazwy z III RP na IV RP?
      * 5. Czy to prawda, że "Budowana" przez Pana IV RP ma by państwem
      katolickim? Czy nie jest to dyskryminacja ludzi innych wyznań? A może uważa Pan,
      że prawdziwy Polak to tylko katolik?

Do dzisiaj nie dostałem żadnej odpowiedzi. Nawet w stylu: spieprzaj dziadu!

Nie będę głosował na Lecha Kaczyńskiego i jego partię z powodów, które
      zamieściłem wyżej. Nie będę głosował również dlatego, że program PiSu to zamach
      na wolność słowa, wolność wyznania, to próba stworzenia rządów autorytarnych.

P.S. Od pewnego czasu na plakatach wywieszanych w autobusach i tramwajach
      (choćby reklamujących akcję „Zima w mieście”) widnieje napis: honorowym
      patronatem jest prezydent Warszawy, Lech Kaczyński. Widać kampania nabiera
      rumieńców…

--

Moim zdaniem piękny felieton obrazujący osobowość i prawdziwe oblicze Kaczorosa
      • general_ok Re: Kiedy Pinoczet Zwróci Rentę i Willę ?????????? 31.03.06, 14:35
        Autor: mietek.jaworski

Kiedy ta bolszewicka gnida
        agent kryminalnych sowieckich służb specjalnych
        i oprawca Polskiego Narodu
        Zwróci Polskiemu Społeczenstwu
        swoją lukratywną Rentę
        i zagrabioną Willę ????

gdyby miał trochę honoru ten zdrajca
        to przeznaczyłby swoja rentę na
        rodziny po zamordowanych
        stoczniowcach i górnikach !

SLUSZNIE !
    • zygnow Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 13:53
      Fakt, że Jaruzelski nie powinien otrzymać tego odznaczenia ale całe to
      zamieszanie świadczy o tym, że w kancelarii Prezydenta RP są sami amatorzy,
      którzy nie mają pojęcia o swych obowiązkach. Tłumaczenie,że ktoś się pomylił
      lub zrobił dywersję jest śmieszne i uwłaczające Urzędowi Prezydenta RP.
      Jaruzelski z tego zamieszania wyszedł z honorem i zyskał sympatję nawet tych,
      którzy sympatją go nie darzyli.
    • ofellia Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 14:05
      Z tych dwóch sędziwych panów, to niestety Jaruzelski okazał się mieć więcej
      klasy.
    • fpitt Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 14:11
      Mowiac krotko, Stary Komuch zachowal sie lepiej niz taki jeden. Plunal mu w
      pysk.Ot, co
      • general_ok Re: Kiedy ten Gad zwróci stopień Generała ???????? 31.03.06, 14:42
        gdyby ten jaruzel miał trochę honoru
        to zwróciłby
        stopień polskiego generała
        który splamił
        sowiecką kryminalna agenturą !

• plus_minus_zero Wydaje mi sie ze otrzymal go w czasach kiedy 31.03.06, 15:24
          'kacze gnidy' nie roznily sie jescze wilkoscia od ich pobratymcow. Nie moge
          powiedziec zebym palal miloscia do Jaruzela ale uwazam ze zasluguje na duzo
          wiecej szacunku niz te zakompleksione, pozbawione skrupulow kreatury!
        • grzybpsi Kiedy wypierdki przestaną rządzić ??????? 31.03.06, 15:26
          Ni klasy ni honoru ni wzrostu...
        • jasiek.pl Re: Kiedy ten Gad zwróci stopień Generała ??????? 31.03.06, 16:14
          general_ok napisał:
          > gdyby ten jaruzel miał trochę honoru to zwróciłby stopień polskiego generała
          > który splamił sowiecką kryminalna agenturą !

Siemanko mój generale_ok w stanie spoczynku i nie tylko. Do usuwania trudnych
          plam najlepiej nadaje się Vanish lub Shout!
    • wildcatapollo Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 15:25
      Na godle napisane jest: "Bog, Honor, Ojczyzna".
      Nie wiem czy gen. Jaruzelski jest wierzacy, ale te ostatnie 2 czlony zawsze
      mozna z nim bylo laczyc.
      • 4angelika4 Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 15:54
        Panie generale ,pokazal Pan klase.Tymi "na kaczych nogach" w ogole nie zawracaj
        sobie glowy
        • tomiasia WSTYD 31.03.06, 18:57
          wstyd mi moi mili panstwo za wszystkich tych opluwaczy Gen. Jaruzelskiego,za
          jad plynacy z ich ust w jego kierunku.Wstyd mi za pokolenie naszego WSPANIALEGO
          POLAKA o wielkim sercu JP II. Po jego smierci ci najwieksi krzykacze-opluwacze
          pewnie najbardziej plakali i mowili ,tak ty nas Ojcze Swiety zmieniles i
          pokazales milosc blizniego. Teraz wlasnie jestesmy swiadkami, jaki ten nasz
          durny narod jest przewrotny i zaklamany. OBURZAJACE!!!!!!! Wezcie wszyscy zimny
          prysznic, usiadzcie spokojnie i spogladnijcie obiektywnie na historie.
          Jaruzelski uchronil nasza kochana ojczyzne przed agresja z trzech stron i znow
          bylibysmy pod trzema zaborami. Tylko jakos tym wszystkim wrzaskunom brak
          rozeznania w tamtych czasach i sytuacji. No coz? Po co chciec cos
          zrozumiec ,jak mozna powykrzykiwac obelgi,a noz widelec ulzy sie drzyjmordom.
          pozdrawiam wszystkich "katolikow" "kierujacych" sie zasadami kosciola i jego
          przykazaniami. WSTYD MI ZA WAS, WSTYD !!!!!!!!!!!!!!! Tylko siasc i plakac :.(
          Polsko ,jak pieknym i bogatym w historie jestes krajem,tak durni ludzie w tobie
          zyja i rzadza. [']['] To juz koniec :..((
    • cy24 Mali krętacze i honor oficera 31.03.06, 17:36
      To już było klu dzialalności tych ludzi chcących uchodzić za prawomyślnych i
      sprawiedliwych. Poziom sięgnął bruku - ciemnogród szaleje. Jak zabraknie
      komuchów, homoseksualistów itd., to kaczokracja weźmie się za własne szeregi -
      toalitaryzm panie, to wredny ustrój.
      • kol.3 Re: Mali krętacze i honor oficera 31.03.06, 19:00
        Prezydent się skompromitował. Jeśli nawet jest to pomyłka jego pracowników to
        jaki pan - taki kram. Generał jak zwykle z klasą, ale ten jego list to
        rzucanie pereł przed wieprze.
    • makabi Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 19:01
      Tym prostym gestem generał Wojciech jaruzelski (b.przezydent polski) pokazał
      profesorowi (aktualnemu prezydentowi Polski) co to jest honor i w jaki sposób
      jak mowi żart wojskowy.
      Na miejscu Jaruzelskiego tez oddałbym odznaczenie, które nadano by mi przez
      pomyłke i publicznie o tym móono przez kilka dni żeby znaleźć ciekawszych winnych.
      Nie trzeba byc profesorem prawa Uniwersytetu Warszawskiego i mieć ojca żolnierza
      AK aby mieć honor. Jaruzelski opkazał że wystarczy miec ojca Sybiraka poległego
      za polskość gdzięś w śniegach azji. Widac jaruzelskiego nauczono tego w domu i w
      kaolickiej szkole do której chodził. pan Kaczyński chyba nie zdąrzył się tego
      nauczyc. Widac organizująć muzeum Powstania warszawskiego dokumenty historyczne
      tez czytal nie do końca i przez pomyłke.

Niestety pan Prezydent pokazał, ze jako prawie-władca nie optrafi ponosić
      odpowiedzialności za swoje czyny i czyny swoich podwładnych. No, ale pan
      kaczyński ani nie był porucznikiem zdobywającym berlin, ani Generałem walczącym
      z okupantem.

• jankowski1960 Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 19:56
        General ma klase
        • polonus3 Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 02.04.06, 16:29
          Z nich dwoch jeden jest czlowiekiem honoru a drugi zwyklym bucem. Jak myslicie
          kto jest kto? Dla ulatwienia odpowiedzi podaje, ze buc ma zone, ktora uroda
          przewyzsza slynne czarownice z Salem.
    • szerszen039 Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 21:48
      Dwa dni po oddaniu krzyża, rozpoczoł się proces, podejrzane,prędzej wierzę
      G. Jerozelskiemu i mediom zachodnim jak papierom i świadectwom Rosjan.
      Katynia też się wypierali, a jak wszystko wysszło na jaw , ogłosili że
      to nie było ludobójstwo i jak tu wierzyć świdectwu Rosjan.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka