adax1 Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 10:55 Jestem dumny, że mieliśmy takiego Prezydenta jak gen. Wojciech Jaruzelski. Jest mi niezmiernie wstyd, że Polska ma obecnie za Prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Panie Kaczyński - Pan chyba przyjął tytuł profesora z rąk niedoszłego magistra? Czy tytuł ten, nadany przez kogoś, kto nie jest nawet magistrem jest pełnowartościowy? Odpowiedz Link Zgłoś
adep1 Re: Jaruzelski zwrócił order - honorowo! 31.03.06, 11:03 Co mnie nie dziwi, bo to oficer a nie mydłek. Odpowiedz Link Zgłoś
czarek62 leszek-wroblewski, wiecie, zgloscie sie do leczena 31.03.06, 11:09 tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: leszek-wroblewski, wiecie, zgloscie sie do le 31.03.06, 11:17 Wy Wróblewski zbierajcie te swoje wpisy, żeby potem polecieć do swojej partyjki, podać łapkę jak wierny piesek i powiedzieć kogo to dziś obsikaliście. Dureń. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiar74 no i Kaczor 31.03.06, 11:22 pokazał po raz kolejny że nie ma ni klasy ni honoru Odpowiedz Link Zgłoś
nozwwodzie Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 11:16 Panie Generale Jaruzelski, jest Pan Wielkim Czlowiekiem i Honorowym Zolnierzem!! C Odpowiedz Link Zgłoś
lord_peter Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 11:35 Bardzo dobrze Pan zrobił Panie Generale oddając odznaczenie tym pokracznym ksero-karłom. Niech się udławią tym krzyżem. Odpowiedz Link Zgłoś
wp43bp Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 11:39 Gen Jaruzelski jest człowiekiem honoru. Pokazał to nie tylko oddając order. Jego wypowiedzi nacechowane są rozwagą i taktem.W przeciwieństwie do m inn. Kaczyńskich od których w każdym słowie na temat Jaruzelskiego zieje nienawiścią Błędy popełniał,ale kto ich nie popełnia.Generalnie sądzenie Go za stan wojenny to zemsta tzw. prawicy katolickiej ale nacechowanej nienawiścią.Nawet Amerykanie/Brzeziński/twierdzą ze Ruscy wkroczyliby do Polski. Zresztą oni tu już byli. Rozjechali by Kaczorów i im podobnych czołgami. Taka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
niqaab Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 11:47 Prosta sprawa, facet nie wywodzi się z kurnika a z rodziny z tradycjami. Łatwo oceniac i pieprzyć głupoty jeśli nikt albo niewielu z nas stało przed takimi wyborami jak on. Wiecie co byście zrobili na jego miejscu? Ja nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
borutta1 Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 11:47 no tak...czytam i czytam i czytam...i uśmiecham się, uśmiechem smutnym...IPN chce postawić zarzuty, kaczuch udaje greka - ciekawe, że w W-wie przegrał wybory - był tam śmiesznym prezydencikiem...he he he...oj "elyty" i "nie elyty" jeszcze pamiętają jego rządy...he he he...ale ja nie o tym...Pana Generała Wojciecha Jaruzelskiego - oceni historia - tak jak Piłsudskiego - pamięta kto jeszcze przewrót majowy? (jak mniemam w komentarzach będzie, że to było potrzebne - ale oceniamy to z perspektywy czasowej - i z tej perspektywy będzie oceniony Pan Jaruzelski). Tak....Kopalnia Wujek....hm...niektórym się coś myli - bo - przypuszczam, że kaczorek by był pierwszy, który by wysłal Policjantów do rozpędzenia tych, którzy łamią prawo ( kto pamięta ubiegłoroczną Paradę w W-wie? kogo lała policja - kochających inaczej czy przebranych narodowców? he he he - sklerotyki w zależności od okoliczności). Jest coś takiego jak panika...tak było w kopalni - ja rozumiem dla z punktu widzenia populistycznego ówczesne zomo powinno sobie stać i czekać aż górnicy ich poturbują - to by było ok....tak jak i by było ok...gdyby Pan Generał po 1989 roku dla uciechy oszołomów strzelił sobie po oficerski w "łeb" - oooo to by było - bardzo populistyczne - zadowoliłoby całe to gremium debilów. Nikt nie pamięta, że Pana Generała przyjmował na prywatnych audiencjach Nasz Papież - Jan Paweł II - ale to też skleroza okolicznościowa...a poza tym...hm...wiecie co - na całym świecie Pan Generał Wojciech Jaruzelski jest darzony ogromną estymą - i nie jest sekowany tak jak u nas - bo tam rozumieją a tutaj się pienią. Panie prezydencie kaczyński - następna rola pana przerosła - tak jak był pan do d....prezydentem w W-wie tak jest pan do d...prezydentem mojego kraju - Mojego? hm.... Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l kaczor ty kmiocie. Jaruzel ma honor, ty kuper 31.03.06, 11:53 z komuną mam własne rozliczenia, jaruzela bardzo nie lubię. ale okazuje się że stare komuchy mają honor, godność i jaja. a pis co ma ? Odpowiedz Link Zgłoś
hektor01 Szacunek Panie Generale 31.03.06, 12:00 nie popieram pogladów ani Pana ani Prezydenta Kwaśniewskiego ale Panowie mieli przynajmniej wystarczającą klasę aby piastować urzad Prezydenta, Najnowszy Prezydent jest żałosny Odpowiedz Link Zgłoś
niqaab Mali ludzie mają głowę blisko dupy 31.03.06, 12:05 i im się mózg miesza z odchodami. Vide K. Odpowiedz Link Zgłoś
observator_nathan Ciekawe czy kaczor odpowie na mądry 31.03.06, 12:08 i wyważony list Jaruzelskiego, badz co badz bylego prezydenta Polski. Poniewaz odpowiedzi sie nie spodzieam, prezydencik-glowka panstwa z gory ma u mnie kolejnego minusa za swoja miernote i malostkowosc. Odpowiedz Link Zgłoś
felicjan15 Re: Ciekawe czy kaczor odpowie na mądry 31.03.06, 21:44 Pewnie, że nie odpowie. na Krakowskim Przedmieściu urzędują teraz ciemniacy. A Urbański totalnym chamem moim zdaniem jest. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Szacunek Panie Generale 31.03.06, 12:10 general Jaruzelski to facet z klasa, na poziomie Jana Pawla II Odpowiedz Link Zgłoś
kkafka co to za order? 31.03.06, 12:13 mam jedną wątpliwośc - której jakoś nikt inny nie miał::: co to w ogóle za order sybiraków? czy dostaje się od prezydenta medal za to że sie było na sibrze ?? bez w3zględu na to w jakim charakterze i co się tam robiło ?? OK - może tak być - ale jeśli tak - no to jaruzel winien go dostać! a ja marzę o Prezydencie Rzeczpospolitej, w której nadaje on WYSOKIE odznaczenia ZA ZASŁUGI dla tejże Rzeczpospolitej. Odpowiedz Link Zgłoś
sybirak2 Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 12:21 Jeden pokazał honor i klasę, drugi ptasi móżdżek. Odpowiedz Link Zgłoś
jack63 Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 12:22 Nie chcę oceniać tutaj generała, choć to co zrobił popieram. niestety martwi mnie bardzo to co zrobił obecny prezydent. Wg kancelari prezydenta jest nieświadomy tego co robi, a to już naprawdę nie jest śmieszne. Jestem w szoku choć już myślałem, że nic mnie nie jest w stanie zszokować ! Odpowiedz Link Zgłoś
workert Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 12:34 To jest to-DUMA i HONOR. Małość przypisywana jest osobą podłej postury albowiem w małym ciele takie atrybuty się nie mieszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
123zly Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 12:44 Panie Generale Jaruzelski po raz kolejny udowodnił Pan kaczkom i ich pieskom pisiorkom co to jest honor bo oni nawet nie znają tego słowa Odpowiedz Link Zgłoś
123zly Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 12:41 Panie Generale Jaruzelski po raz kolejny udowodnił Pan kaczkom i ich pieskom pisiorkom co to jest honor bo oni nawet nie znają tego słowa Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Zawsze wiedzialem, ze Jaruzelski odrzuca 31.03.06, 12:44 noszenie krzyza; woli krzyz wlozyc na barki innych; a matka go przeciez tak po chrzescijansku wychowala; zas syn stal sie tym niedobrym lotrem z Golgoty, i nawet krzyza nosic nie chce, tylko prezydentowi odsyla Odpowiedz Link Zgłoś
123zly Re: do silesius.monachijski 31.03.06, 13:13 jakbyś był honorowy tak jak Generał to zgodnie z tym co deklarowałeś nie pisał byś więcej na tym forum - WSTYD!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 silesius. ty wychowywałeś sie bez matki. to widać 31.03.06, 13:20 i wyrosłeś na idiote!.. chrześcijaninem też nie jestes...ty kochasz bliżnich inaczej! Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Re: Zawsze wiedzialem, ze Jaruzelski odrzuca 31.03.06, 13:40 silesius.monachijski napisał: > woli krzyz wlozyc na barki innych; a matka go przeciez tak po chrzescijansku > wychowala; zas syn stal sie tym niedobrym lotrem z Golgoty, i nawet krzyza > nosic nie chce, tylko prezydentowi odsyla Siemanko Bawarczyku z Monachium!. Góry, piwo w pięknych kuflach, mimo zimna jesteście w skórzanych krótkich spodenkach, kapelusiki z piórkiem i te wasze cudne, melodyjne jodłowanie na temat polityki PISu, PO, LPR, PSL itp. itd. oraz krzyży PRLu! Opinia sławnego kolegi wskazuje, że przed jej wygłoszeniem spożył zbyt dużą ilość kallerbiera czyli niefiltrowanego „lagera” [człowiek nie wie sam kiedy rymuje]. Ma w sobie niespodziankę, gdyż duża zawartość azotu w nim wzmaga pienistość mózgu zamiast trunku. Odpowiedz Link Zgłoś
janek344 Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 12:57 Niestety to JARUZELSKI wypadł w tej sprawie z honorem, który przywraca mu dobre miejsce w historii.Kaczyński mógł wykorzystać swoją kancelaryjną wpadkę, by - traktując nawet wbrew sobie - wziąć za dobrą monetę podziękowanie Jaruzela i przyczynić się w ten sposób do tak ważnego i potrzebnego pojednania narodowego. Niestety zwyciężyła MAŁOŚĆ jak jest właśnie w PISie.To przyszłe pokolenia niestety zapamiętają.Bracia Kaczyńścy nie będą uważani za patriotów lecz za szkodników. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 I te bałwany mają profesorskie tytuły.... 31.03.06, 13:07 a honoru, taktu, jakiejś klasy to tyle co u Jacka Kurskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Sprawa z tym orderem dyskredytuje PiS całkowicie 31.03.06, 13:04 Każdy kto nie ma przykrytego łba moherem widzi, że mamy rząd ludzi niekompetentnych i bez tzw. klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
marihuario Prawda o Kaczorze 31.03.06, 13:14 Ten materiał zaczerpąłem z www.spieprzajdziadu.pl/felietony/moj_prezydent_warszawy.html Autorem jest niejaki Luk a oto treść: Wielu z Was zapewne zastanawia się skąd nasza sympatia do Lecha Kaczyńskiego. Otóż wszystko zaczęło się w czerwcu 2000 roku. Wtedy to Jerzy Buzek, zwany premierem, mianował pana Lecha na stanowisko ministra sprawiedliwości. Na samym początku sprawowania teki ministerialnej Kaczyński zasłynął wypowiedzią, w której zapewnił, że będzie nakłaniał sędziów do orzekania surowszych wyroków. Po jakimś czasie udzielił wywiadu, w którym zaprzeczał zupełnie temu, mówiąc, że przecież sędziowie są niezależni i on nie może im niczego narzucać. I tak właśnie przebiegała kariera Lecha Kaczyńskiego w rządzie Jerzego Buzka – dużo mówił, nic nie robił. Oprócz jednego. Budował w tym czasie nową formację, która miała zapewnić miękkie lądowanie braciom Kaczyńskim oraz części posłów z byłej AWS. W lipcu 2001 roku odwołano Lecha z funkcji ministra sprawiedliwości. Oficjalnym powodem dymisji był konflikt między prokuraturą a UOPem. Tak naprawdę jednak działaczom AWS nie podobało się to, że Kaczyński wykorzystuje urząd ministra sprawiedliwości w ich rządzie, do rozgrywek politycznych. 23 września 2001 roku odbyły się wybory do Sejmu RP IV kadencji. PiS uzyskał 9.5% głosów, co dało mu 46 mandatów. Był czwartą siła w parlamencie. Po mniej więcej roku, Lechowi Kaczyńskiemu najwidoczniej znudziło się przesiadywanie w Sejmie. Podobno siedzenia są niewygodne a i spać w pierwszym rzędzie nie wypada. Gdyby został chociaż Wicemarszałkiem, to kto wie, może by nie postanowił zmieniać miejsca pracy (fotel Marszałkowski jest wykonany z mięciutkiej skóry i jest dużo bardziej wygodny niż ławy poselskie). Tak więc pan Lech postanowił zostać prezydentem Warszawy! W wyborach samorządowych w 2002 roku pokonał w drugiej turze kandydata SLD i UP – Marka Balickiego. Na dodatek PiS zdobył 24 mandaty w Radzie m. st. Warszawa i wraz z LPR (9 mandatów) stworzył koalicję. Ciężki czasy nastały dla mieszkańców stolicy. Warszawa stałą się miastem gdzie chyba najlepiej widać jak PiS sprawuje władzę. Kaczyński rozpoczął sprawowanie władzy od awantury z tzw. "starym układem" (tak go sam określił). Poszło o budowę mostu Świętokrzyskiego i trasy Siekierkowskiej. Wg Kaczyńskiego rozstrzygnięcie przetargu na budowę odbyło się z naruszeniem prawa (czytaj ktoś wziął łapówkę). Trudno dzisiaj mówić czy miała rację, w tej sprawie orzekną sądy. Jednak poprzedni prezydenci pozostawili po sobie jakiś pozytywny ślad. Kaczyński, jak na razie nic nie zbudował. Na dodatek Warszawa straciła szanse na dotacje z UE! Następną, jakże ważną decyzją dla losów stolicy, było wypowiedzenie wojny burdelom. Kaczyński szczyci się, że zlikwidował kilka agencji. A to nieprawda! One są, tylko już gdzie indziej. Teraz miasto nie dostaje od nich złamanego grosza (wcześniej płaciły podatki jak agencje towarzyskie). Cieszą się zaś gangsterzy i policjanci, którzy mogą brać niemałe pieniądze za ochronę (może powołamy komisję śledczą, która zbada czy aby Kaczyński nie chciał im się przysłużyć??). Kiedy zabrakło Kaczyńskiemu wesołych pomysłów postanowił domagać się odszkodowania od rządu niemieckiego za zniszczenie stolicy w czasie Powstania Warszawskiego. Warto też odnotować walkę prezydenta o "ciepłe" autobusy MZA. Siedział sobie w swoim wygrzanym Volvo i czekał na autobus a ludzie marzli na przystankach. Efekty były porażające! Cofnięto w zimie premie dla kierowców za mniejsze zużycie paliwa. Pomogło to na cały jeden sezon. Bo pan prezydent nie pomyślał, że ropę zaoszczędzoną można zawsze sprzedać innym kierowcą... Lech Kaczyński zabronił też przeklinać na ulicy. Człowiek, który przed kamerami telewizyjnymi mówił do żula: "Spieprzaj dziadu" chce, aby wszyscy odnosili się kulturalnie!! Coś nie tak. Chyba, że Spieprzaj nie jest przekleństwem? Bracia Kaczyńscy zapowiadają, że w IV RP skończą z kolesiostwem. Z ust Lecha brzmi to co najmniej nieszczerze. W Warszawie przeprowadził on czystkę, ściągając wiernych mu działaczy PiSu aż z Gdańska!! Jakby to już bliżej nie było fachowców. Aby być obiektywnym, muszę przyznac, że Lech Kaczyński zwiększył liczbę policjantów na ulicach. Wprawdzie boją się oni zaglądać w te mniejsze osiedlowe uliczki, ale na wszystkich główny arteriach miasta kręci się ich pełno. Można czuć się nieco bezpieczniej. Ponieważ wielokrotnie krytykowałem na stronie Spieprzaj Dziadu Lecha Kaczyńskiego, postanowiłem dać mu szansę przedstawienia swoich argumentów naszym czytelnikom. W tym celu zmajstrowałem emaila i wysłałem go do biura prasowego PiS. Poprosiłem o odpowiedź samego Lecha Kaczyńskiego, a jeśli będzie to niemożliwe kogoś kompetentnego do udzielania takich informacji. A zadałem 5 pytań: * 1. Co myśli Pan o zakazie przeklinania w miejscach publicznych? * 2. Czy "Spieprzaj dziadu" jest wg Pana przekleństwem? * 3. Czy nie uważa Pan, że istnieje duże zapotrzebowania na usługi oferowane przez tzw. agencje towarzyskie? I czy nie lepiej zastanowić się nad rozwiązaniami prawnymi tak, aby ich działalność nie była uciążliwa dla ludzi (np. zakładania agencji w budynkach mieszkalnych). A może uważa Pan, że agencje towarzyskie to instytucje charytatywne, które powstają tylko po to aby prostytutki miały pracę, a tak naprawdę niewielu ludzi korzysta z ich usług? * 4. Jaki sens ma zmiana nazwy z III RP na IV RP? * 5. Czy to prawda, że "Budowana" przez Pana IV RP ma by państwem katolickim? Czy nie jest to dyskryminacja ludzi innych wyznań? A może uważa Pan, że prawdziwy Polak to tylko katolik? Do dzisiaj nie dostałem żadnej odpowiedzi. Nawet w stylu: spieprzaj dziadu! Nie będę głosował na Lecha Kaczyńskiego i jego partię z powodów, które zamieściłem wyżej. Nie będę głosował również dlatego, że program PiSu to zamach na wolność słowa, wolność wyznania, to próba stworzenia rządów autorytarnych. P.S. Od pewnego czasu na plakatach wywieszanych w autobusach i tramwajach (choćby reklamujących akcję „Zima w mieście”) widnieje napis: honorowym patronatem jest prezydent Warszawy, Lech Kaczyński. Widać kampania nabiera rumieńców… -- Moim zdaniem piękny felieton obrazujący osobowość i prawdziwe oblicze Kaczorosa Odpowiedz Link Zgłoś
general_ok Re: Kiedy Pinoczet Zwróci Rentę i Willę ?????????? 31.03.06, 14:35 Autor: mietek.jaworski Kiedy ta bolszewicka gnida agent kryminalnych sowieckich służb specjalnych i oprawca Polskiego Narodu Zwróci Polskiemu Społeczenstwu swoją lukratywną Rentę i zagrabioną Willę ???? gdyby miał trochę honoru ten zdrajca to przeznaczyłby swoja rentę na rodziny po zamordowanych stoczniowcach i górnikach ! SLUSZNIE ! Odpowiedz Link Zgłoś
zygnow Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 13:53 Fakt, że Jaruzelski nie powinien otrzymać tego odznaczenia ale całe to zamieszanie świadczy o tym, że w kancelarii Prezydenta RP są sami amatorzy, którzy nie mają pojęcia o swych obowiązkach. Tłumaczenie,że ktoś się pomylił lub zrobił dywersję jest śmieszne i uwłaczające Urzędowi Prezydenta RP. Jaruzelski z tego zamieszania wyszedł z honorem i zyskał sympatję nawet tych, którzy sympatją go nie darzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 14:05 Z tych dwóch sędziwych panów, to niestety Jaruzelski okazał się mieć więcej klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
fpitt Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 14:11 Mowiac krotko, Stary Komuch zachowal sie lepiej niz taki jeden. Plunal mu w pysk.Ot, co Odpowiedz Link Zgłoś
general_ok Re: Kiedy ten Gad zwróci stopień Generała ???????? 31.03.06, 14:42 gdyby ten jaruzel miał trochę honoru to zwróciłby stopień polskiego generała który splamił sowiecką kryminalna agenturą ! Odpowiedz Link Zgłoś
plus_minus_zero Wydaje mi sie ze otrzymal go w czasach kiedy 31.03.06, 15:24 'kacze gnidy' nie roznily sie jescze wilkoscia od ich pobratymcow. Nie moge powiedziec zebym palal miloscia do Jaruzela ale uwazam ze zasluguje na duzo wiecej szacunku niz te zakompleksione, pozbawione skrupulow kreatury! Odpowiedz Link Zgłoś
grzybpsi Kiedy wypierdki przestaną rządzić ??????? 31.03.06, 15:26 Ni klasy ni honoru ni wzrostu... Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Re: Kiedy ten Gad zwróci stopień Generała ??????? 31.03.06, 16:14 general_ok napisał: > gdyby ten jaruzel miał trochę honoru to zwróciłby stopień polskiego generała > który splamił sowiecką kryminalna agenturą ! Siemanko mój generale_ok w stanie spoczynku i nie tylko. Do usuwania trudnych plam najlepiej nadaje się Vanish lub Shout! Odpowiedz Link Zgłoś
wildcatapollo Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 15:25 Na godle napisane jest: "Bog, Honor, Ojczyzna". Nie wiem czy gen. Jaruzelski jest wierzacy, ale te ostatnie 2 czlony zawsze mozna z nim bylo laczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
4angelika4 Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 15:54 Panie generale ,pokazal Pan klase.Tymi "na kaczych nogach" w ogole nie zawracaj sobie glowy Odpowiedz Link Zgłoś
tomiasia WSTYD 31.03.06, 18:57 wstyd mi moi mili panstwo za wszystkich tych opluwaczy Gen. Jaruzelskiego,za jad plynacy z ich ust w jego kierunku.Wstyd mi za pokolenie naszego WSPANIALEGO POLAKA o wielkim sercu JP II. Po jego smierci ci najwieksi krzykacze-opluwacze pewnie najbardziej plakali i mowili ,tak ty nas Ojcze Swiety zmieniles i pokazales milosc blizniego. Teraz wlasnie jestesmy swiadkami, jaki ten nasz durny narod jest przewrotny i zaklamany. OBURZAJACE!!!!!!! Wezcie wszyscy zimny prysznic, usiadzcie spokojnie i spogladnijcie obiektywnie na historie. Jaruzelski uchronil nasza kochana ojczyzne przed agresja z trzech stron i znow bylibysmy pod trzema zaborami. Tylko jakos tym wszystkim wrzaskunom brak rozeznania w tamtych czasach i sytuacji. No coz? Po co chciec cos zrozumiec ,jak mozna powykrzykiwac obelgi,a noz widelec ulzy sie drzyjmordom. pozdrawiam wszystkich "katolikow" "kierujacych" sie zasadami kosciola i jego przykazaniami. WSTYD MI ZA WAS, WSTYD !!!!!!!!!!!!!!! Tylko siasc i plakac :.( Polsko ,jak pieknym i bogatym w historie jestes krajem,tak durni ludzie w tobie zyja i rzadza. [']['] To juz koniec :..(( Odpowiedz Link Zgłoś
cy24 Mali krętacze i honor oficera 31.03.06, 17:36 To już było klu dzialalności tych ludzi chcących uchodzić za prawomyślnych i sprawiedliwych. Poziom sięgnął bruku - ciemnogród szaleje. Jak zabraknie komuchów, homoseksualistów itd., to kaczokracja weźmie się za własne szeregi - toalitaryzm panie, to wredny ustrój. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Mali krętacze i honor oficera 31.03.06, 19:00 Prezydent się skompromitował. Jeśli nawet jest to pomyłka jego pracowników to jaki pan - taki kram. Generał jak zwykle z klasą, ale ten jego list to rzucanie pereł przed wieprze. Odpowiedz Link Zgłoś
makabi Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 19:01 Tym prostym gestem generał Wojciech jaruzelski (b.przezydent polski) pokazał profesorowi (aktualnemu prezydentowi Polski) co to jest honor i w jaki sposób jak mowi żart wojskowy. Na miejscu Jaruzelskiego tez oddałbym odznaczenie, które nadano by mi przez pomyłke i publicznie o tym móono przez kilka dni żeby znaleźć ciekawszych winnych. Nie trzeba byc profesorem prawa Uniwersytetu Warszawskiego i mieć ojca żolnierza AK aby mieć honor. Jaruzelski opkazał że wystarczy miec ojca Sybiraka poległego za polskość gdzięś w śniegach azji. Widac jaruzelskiego nauczono tego w domu i w kaolickiej szkole do której chodził. pan Kaczyński chyba nie zdąrzył się tego nauczyc. Widac organizująć muzeum Powstania warszawskiego dokumenty historyczne tez czytal nie do końca i przez pomyłke. Niestety pan Prezydent pokazał, ze jako prawie-władca nie optrafi ponosić odpowiedzialności za swoje czyny i czyny swoich podwładnych. No, ale pan kaczyński ani nie był porucznikiem zdobywającym berlin, ani Generałem walczącym z okupantem. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 19:56 General ma klase Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 02.04.06, 16:29 Z nich dwoch jeden jest czlowiekiem honoru a drugi zwyklym bucem. Jak myslicie kto jest kto? Dla ulatwienia odpowiedzi podaje, ze buc ma zone, ktora uroda przewyzsza slynne czarownice z Salem. Odpowiedz Link Zgłoś
szerszen039 Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 21:48 Dwa dni po oddaniu krzyża, rozpoczoł się proces, podejrzane,prędzej wierzę G. Jerozelskiemu i mediom zachodnim jak papierom i świadectwom Rosjan. Katynia też się wypierali, a jak wszystko wysszło na jaw , ogłosili że to nie było ludobójstwo i jak tu wierzyć świdectwu Rosjan. Odpowiedz Link Zgłoś