Dodaj do ulubionych

"Nie ma decyzji o koalicji z Samoobroną"

03.04.06, 13:18
Czego się boi PiSkomuna?
Ich flirt z Samoobroną trwa już od dluższego czasu,
może więc już skonsumujcie swój związek? :)))
Lepper równy Kaczkom!

---
religiapokoju.blox.pl/2006/04/Prorok-Muhammad-kazdego-dnia.html
Obserwuj wątek
    • konread Re: "Nie ma decyzji o koalicji z Samoobroną" 03.04.06, 13:20
      Miejmy nadzieję, że tylko straszą na szczęście Samoobroną;)
      • malpa-z-paryza lepper jest juz lepszy niz kaczka 03.04.06, 13:22
        z dwoja z zlego wole leppera!
        • navaira Re: lepper jest juz lepszy niz kaczka 03.04.06, 13:28
          A ja Jaruzelskiego :P
          • almagus Re: Układ zawarty w Radiu Maryja, PiS, SO, LPR? 03.04.06, 13:59
            Jeszcze przed wyborami, został zawarty układ.
            Mają wiele wspólnego. Wrogiem miała być PO, stąd strategia na oczernianie
            liberałów, Schetynę, dziadka, Piskorskiego i atak na P. Walc.
            Dowodem koronnym jest poparcie "ojca" i "Solidarności środowisk maryjnych"

Politykowi małego formatu siedzenie z głową o władzę się wykłóca!

Kto na gruncie prawa i sprawiedliwości wypalony,
            W ramach koalicji przechodzi do samoobrony!

Nie markuj, zrób dziecię trzecie
            Czy na drabinie, czy to w klozecie,
            czy to w obórce, czy na zagonie
            poczynaj w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.
            Mam dużą zdolność krycia.
            Jak członek w pozycji bojowej
            chcę służyć Czwartej Ludowej!

Nażarłem się owsa, widzę „qrwiki”.
            Jestem ważny, jestem dziki.
            Porywam w swoje dłonie.
            Gwałcę w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Stosuję różne zabiegi,
            sieg hail ślę do kolegi,
            gdy będzie koleś w skłonie,
            wezmę go w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Tak głupie macie banki.
            Nabrałem od nich kaszanki.
            Utknie u mnie na bronie.
            Nie oddam w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Mój rechot biegnie po sali,
            aż mi „poślaki” klaskali,
            każdy na samogonie.
            Chleję w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Ja jestem chłopak szczery.
            Ze mną wszelkie afery.
            Wierni jak łyse konie
            kradniemy w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Ja biorę datki, Ja biorę składki.
            Puszczam fałszywe gadki.
            Mam radio w każdej stronie.
            Biorę w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

I „hosztaplery, i profesory”,
            I konowały, czyli „dochtory”.
            Mam naturalne me feromony,
            to gnojowica samoobrony.

Szukam ochoty do życia.

Wszędzie sodomia no i „gomoria”,
            won „liberały”, klerykom gloria.
            Zrobimy dziurę w każdym „kondonie”
            to demografia w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Wygasły już pluralizm,
            zanika liberalizm
            na politwiary falochronie,
            to solidarność w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Widzę koryto i jest tak blisko.
            Ja nie wybrzydzam i zjadam wszystko
            choć smród w salonie,
            byle do władzy w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Dopadł pisiorek pod kościołem władzę
            w samoobronie rydzyka ci wsadzę,
            jeszcze lessera i giera z Tycha zagonię
            dla stabilizacji nazinacji w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Kiedyś stonka, teraz buraki z zagonka!
            • zkyc Stoliczku! Nakryj się!!!!!! 03.04.06, 14:35
              Endrju teraz ma okazję porządzić pisuarem na dobre!:))))))
              Bo jak nie, to pisuar mże zbierać bambetle i do domu!:)))))
              A tego pisuar boi się najbardziej!:D
              Kaczki będą więc spełniać wszelkie życzenia Andrzejka, i to w radosnych?;(
              podskokach!:D
              A samobrona to przecież worek bez dna!:D
              • roman_bralski "..po prostu gazeta całkowicie niepoważna.." !!!! 03.04.06, 16:27
                .....
                To jest po prostu gazeta całkowicie niepoważna
                i dlatego nie warto w ogóle jej brać pod uwagę"
                - powiedział Kaczyński.
                .....

NIC DODAC NIC UJĄC !!!!!!
                • eexmd2 Re: "..po prostu gazeta całkowicie niepoważna.." 03.04.06, 16:40
                  a teraz zacytuj sam siebie jak zwykle

--
                  ojciec tadeusz uczyl dzieci swoje
                  a mial ich wszystkich hmmm, no wlasnie ile?
                  • plmlp Kaczory zaczynaja pojmować, że gonią w piętkę. 03.04.06, 18:24
                    Każdy orgazm, nawet najbardziej patologiczny, kiedyś wreszcie się kończy i wtedy zaczyna się rozumieć, że "zwycięstwo" to puste słowo, jeśli jest się zbyt głupim do współpracy.
                    • lwaw Ale numer! Niesiołowski i Gosiewski w RM!!! 03.04.06, 18:56
                      Ale numer! Niesiołowski i Gosiewski w RM!!! W dzisiejszych Rozmowach
                      Niedokończonych.
                      Jak tak dalej pójdzie to RM będzie patronem koalicji PIS-PO ;-)
                      • lwaw jest też Kurski... 03.04.06, 21:51

• plaszcz ___samoobrona jest tak samo łasa na wladzę jak PIS 03.04.06, 16:46
                endrju wchodzi na najwyzsze stopnie polityki, największy cyrk dopiero się zaczyna :) taka słoma będzie nas reprezentować na świecie... ale wiocha hehheh
                nikt poważny z nim nie bedzie gadał
              • kum.z.antalowki Worek bez dna, dno bez worka, czy dno z workiem? 03.04.06, 18:16
                Skłocony ze wszystkimi PiS wycofuje się na ostatnią "z góry zaplanowaną
                pozycję", Na przebój sezonu lansowana jest komedia slapstickowa "Samoobrona w
                PiSuarze"

zkyc napisał:

> Endrju teraz ma okazję porządzić pisuarem na dobre!:))))))
                > Bo jak nie, to pisuar mże zbierać bambetle i do domu!:)))))
                > A tego pisuar boi się najbardziej!:D
                > Kaczki będą więc spełniać wszelkie życzenia Andrzejka, i to w radosnych?;(
                > podskokach!:D
                > A samobrona to przecież worek bez dna!:D
            • antygo Re: Układ zawarty w Radiu Maryja, PiS, SO, LPR? 03.04.06, 18:31
              almagus!Marnujesz się Wydaj zbiorek wierszy-możesz na ty zarobić albo oberwać
              od zwolenników PiS.
              • pisiory_do_obory Re: Układ zawarty w Radiu Maryja, PiS, SO, LPR? 03.04.06, 22:45
                Też mu radze conajmniej blog zalożyć żeby ta twórczość nie zginęła w
                czeluściach forum.
                • filosemita1 Dzisiaj w RM "dogaduje sie" PO z PiSem; 03.04.06, 22:46
                  ciezko idzie, ale moze Rydzyk i te koalicje sklei? Daj Boze

pisiory_do_obory napisała:

> Też mu radze conajmniej blog zalożyć żeby ta twórczość nie zginęła w
                  > czeluściach forum.
            • almagus Re: Wybory. 03.04.06, 21:36
              Wybory.
              Dwujajowy siadł na jaju,
              pewnie się wykluje w maju
              taka upierzona, ukaczona,
              monoPolska wymarzona.
              Już jest wiosna, wszystko PiSka,
              w liberałów q urwy ciska.
              Siedzi, siedzi w czarnym fraku,
              czeka, czeka na buraku.
              Ciągnie, ciągnie tego flaka,
              zamiast jajec ma buraka.

• aturek2005 Re: Wybory. 03.04.06, 21:43
                Niech nam zyje pierwszy Maja
                Beda z tego niezle jaja.
                Elektorat tom jest ja
                Cala reszta cicho sza.
                Jak nie w sejmie juz w tej erze
                Bede rzadzil w Belwederze.
                Juz nie wazne kto jak kwaka
                Wazne brata miec blizniaka.
                Koalicja w ta i w te
                Byle w IV-ej byc RP.

almagus napisał:

> Wybory.
                > Dwujajowy siadł na jaju,
                > pewnie się wykluje w maju
                > taka upierzona, ukaczona,
                > monoPolska wymarzona.
                > Już jest wiosna, wszystko PiSka,
                > w liberałów q urwy ciska.
                > Siedzi, siedzi w czarnym fraku,
                > czeka, czeka na buraku.
                > Ciągnie, ciągnie tego flaka,
                > zamiast jajec ma buraka.
                >
          • ulisse Re: lepper jest juz lepszy niz kaczka 03.04.06, 14:33
            Nawet takie trio; Jaruzel + Urban + Rakowski byloby lepsze od kaczorkow. A
            wszyscy mi mowili, ze gorzej juz byc nie moze. Co po kaczorach, moze Putin?
          • jola_z_dywit ********** S_A_M_0_0_B_R_0_N_A ********** 03.04.06, 16:56
            Poseł Warmi i Mazur Pan Mieczysław Aszkiełowicz przedstawił 12 punktowy program
            naprawy państwa.Ta cenna i popierana społecznie inicjatywa wychodzi naprzeciw
            postulatom wielu grup społecznych.
            • kolter Re: ********** S_A_M_0_0_B_R_0_N_A ********** 03.04.06, 17:01
              czyli andrzeja i grupki jego milionerow w sejmie ???
              • jola_z_dywit Re: ********** S_A_M_0_0_B_R_0_N_A ********** 03.04.06, 17:13
                Ludzie Samoobrony to pragmatycy gospodarczy,zawdzięczjący swoją zasobność
                wydajnej i ciężkiej pracy.Jednocześnie ta elita wyznacza nowe horyzonty
                gospodarczego rozwoju ,przy aklamacyjnym poparciu,jej programu.
                • kolter Re: ********** S_A_M_0_0_B_R_0_N_A ********** 03.04.06, 17:17
                  i pewno zgodnie z prawem swoim pracownikom placa , tyle ile nakazuje prawo
                  czyli tyle byle z glodu nie zdechli , a w sejmie dra pyski ze obywatel malo
                  zarabia!!
                • sclavus Re: ********** S_A_M_0_0_B_R_0_N_A ********** 03.04.06, 17:19
                  jola_z_dywit napisała:

> Ludzie Samoobrony to pragmatycy gospodarczy,zawdzięczjący swoją zasobność
                  > wydajnej i ciężkiej pracy.Jednocześnie ta elita wyznacza nowe horyzonty
                  > gospodarczego rozwoju ,przy aklamacyjnym poparciu,jej programu.

znaczy się... sami sobie aklamacje urządzają ????
                  Czy może nie wiesz co znaczy "aklamacja" ??
                  • jola_z_dywit Re: ********** S_A_M_0_0_B_R_0_N_A ********** 03.04.06, 17:41
                    Kolejna oczywista prowokacja w stosunku do Samoobrony,którą jednak udało się
                    wyprzedzić dzięki ludzkiej uczciwości.Lobby ukłau który uczynił z Polaków
                    nędzarzy,pariasów i wiecznych emigrantów,w sposób paniczny obawia się uczciwych
                    i zgodnych z Polską racją stanu rządów Samoobrony.Intencje są jasne,lecz ludzie
                    stojący za tymi działaniami typu Tymiński bis usiłują zostać w
                    cieniu,współgrając z mediami z układu.Rola gazety wyborczej jest tu
                    pierwszoplanowa.Krótka geneza lini programowej tego antypolskiego medium.Za
                    linię i współpracę z agenturą służb specjalnych. Odpowiadają osoby jak Michnik i
                    łuczywo kontynuatorzy i spadkobiercy działalności antyniepodległościowej
                    Komunistycznej Partii Polski postulującej między innymi przyłączenie Polski do
                    ZSRR.Ludzie ci z racji koneksji ,sitw ,powiązań rodzinnych posiadają nieformalne
                    kontakty,gdzie jest w sposób ciągły zdradzana tajemnica państwowa i następują
                    tzw,kontrolowane przecieki.Służące za element walki politycznej z rzeczywistymi
                    patriotami narodu polskiego. Przykłady prowokacji oskarżeń pomówień i insynuacji
                    to stała linia tego brukowego tabloidu.Układ się boi.I dlatego na łamach GW z
                    pewnością będą publikowane kolejne prowokacje w stosunku do ludzi chcących
                    zweryfikować obłędną politykę gospodarczą,i rozmontować układ trzymający w
                    kleszczach niekompetencji,korupcji i sitw Polskę.

Samoobrona deklaruje jasno czytelnie konsekwentnie i niezmiennie ,program
                    ratowania Ojczyzny będzie realizowany,patologiczny Układ będzie rozliczony.
                    to może trochę rzetelnych informacji o powiązaniach GW!

Adam Michnik ? syn pary żydowskich komunistów - Ozjasza Szechtera i Heleny
                    Michnik. Ozjasz Szechter przed wojną był funkcjonariuszem Komunistycznej Partii
                    Zachodniej Ukrainy podległej Kominternowi, która wspólnie z Komunistyczną Partią
                    Polski w swym programie domagała się oderwania od Polski Wilna, Lwowa, Gdańska,
                    Śląska. Szechter za antypolską, komunistyczną działalność spędził kilka lat w
                    więzieniu II RP.
                    Brat Adama ? Stefan Michnik, to sądowy morderca wielu wybitnych polskich
                    patriotów, zamordowanych z ubeckich wyroków po wojnie. Obecnie przebywa w Szwecji.

Ernest Skalski: zastępca redaktora naczelnego "GW" jest synem Jerzego Wilkiera,
                    funkcjonariusza agenturalnej, antypolskiej KPP, więzionego przed wojną za
                    działalność wywrotową przeciwko Państwu Polskiemu. Po wojnie Jerzy Wilkier
                    pełnił funkcję szefa personalnego Komendy Wojewódzkiej MO w Krakowie. Matką
                    Ernesta Skalskiego jest Zofia Nimen. Zofia Nimen była sekretarzem technicznym KC
                    Międzynarodowej Organizacji Pomocy Rewolucjonistom (MOPR) ? dywersyjnej agentury
                    Kominternu, siejącej rewolucje i zamęt na wszystkich kontynentach globu. Po
                    wojnie, już jako Skalska, pełniła funkcję kierownika Wydziału Śledczego w
                    Komendzie Wojewódzkiej MO w Krakowie.

Artur Hajnicz (już w "GW" nie pracujący) był członkiem Komunistycznego Związku
                    Młodzieży Polskiej we Lwowie - ps. "Grysza". Po inwazji ZSRR na Polskę stał się
                    żarliwym propagatorem "przyłączenia" Lwowa do ZSRR jako korespondent
                    "Pionierskiej Prawdy". Po wojnie - oficer polityczny LWP, kierownik grupy
                    "ochronno-propagandowej" w woj. szczecińskim, wreszcie zastępca Tadeusza
                    Mazowieckiego w "Tygodniku Solidarność", na koniec w "Gazecie Wyborczej".

Ludmiła Wujec - córka Reginy Okrent (lub Okręt): od 1929 roku członkini
                    Komunistycznego Związku Młodzieży, od 1935 r. w KPP. W latach 1946-1949 Regina
                    Okrent pracowała w Urzędzie Bezpieczeństwa w Łodzi, potem objęła stanowisko
                    dyrektora Biura Kadr Radiokomitetu. Jej córka Ludmiła jest żoną Henryka Wujca,
                    obecnego wiceministra rolnictwa. W "GW" pracuje też syn Wujców, Paweł Wujec.

Helena Łuczywo Urodziła się w Warszawie w 1945 roku; córka Doroty Guter. Jej
                    ojciec to Ferdynand Chaber, także wybitny działacz komunistyczny. Był synem
                    bogatej rodziny żydowskich handlarzy winem, ale to nie przeszkadzało mu zostać
                    już w latach 20 komunistą, czyli członkiem ruchu programowo zwalczającego
                    krwiopijców, takich jak jego ojciec. Ferdynand Chaber okres wojny spędził w
                    ZSRR. Po wojnie podjął pracę w aparacie propagandy PPR.

Wydawcą Gazety Wyborczej jest spółka "Agora".
                    Zarząd stanowią obecnie: Helena Łuczywo, Wanda Rapaczyńska, redaktor naczelny
                    oraz Piotr Niemczycki.

• indianski [...] 03.04.06, 18:07
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • sclavus Re: ********** S_A_M_0_0_B_R_0_N_A ********** 03.04.06, 18:38
                      ROTFL !!!
                    • steve69 Co za bełkot... 03.04.06, 20:31
                      :(
                      • gwiezdny_kupiec Tyle gówna w jednym mailu, to musi być SamoPiS 03.04.06, 22:15
                        Skąd biorą się tacy ludzie ?
                    • filosemita1 Re: ********** S_A_M_0_0_B_R_0_N_A ********** 03.04.06, 22:23
                      Jola z Dywit ma racje; GW przejely dzieci bylych komunistycznych dygnitarzy
                      stalinowskich pochodzenia zydowskiego (pani Rapaczynski oczywiscie tez) -
                      Gebert to syn bylego sekretarza komunistycznej partiik USA, a po wojnie
                      komunistyczny "dyplomata"; i to jest prawda; dlaczego nazywacie to g....? ze
                      co, ze ta "mafia" ktrora przejela GW od Solidarnosci (ukradla
                      GW "Solidarnosci"; za to Walesa odebral GW znaczek Solidarnosci), to g...? czy
                      krytycy to g....? a co z Remuszka? tutaja zdecydowanie popieram Jole z Dywit; i
                      niech akcje Agory spadaja na leb, na szyje; kiedys zlodziej musi zostac ukarany
                      • jola_z_dywit Re: ********** S_A_M_0_0_B_R_0_N_A ********** 03.04.06, 22:57
                        Jola z Dywit ma racje; GW przejely dzieci bylych komunistycznych dygnitarzy
                        > stalinowskich pochodzenia zydowskiego (pani Rapaczynski oczywiscie tez) -
                        > Gebert to syn bylego sekretarza komunistycznej partiik USA, a po wojnie
                        > komunistyczny "dyplomata"; i to jest prawda; dlaczego nazywacie to g....? ze
                        > co, ze ta "mafia" ktrora przejela GW od Solidarnosci (ukradla
                        > GW "Solidarnosci"; za to Walesa odebral GW znaczek Solidarnosci), to g...? czy
                        > krytycy to g....? a co z Remuszka? tutaja zdecydowanie popieram Jole z Dywit; i
                        >
                        > niech akcje Agory spadaja na leb, na szyje; kiedys zlodziej musi zostac ukarany

Niestety tak to wygląda.
            • sclavus Re: ********** S_A_M_0_0_B_R_0_N_A ********** 03.04.06, 17:01
              jola_z_dywit napisała:

> Poseł Warmi i Mazur Pan Mieczysław Aszkiełowicz przedstawił 12 punktowy
              progra
              > m
              > naprawy państwa.Ta cenna i popierana społecznie inicjatywa wychodzi naprzeciw
              > postulatom wielu grup społecznych.

... zza węgła ???
            • antykagan [...] 03.04.06, 18:48
              • jola_z_dywit [...] 03.04.06, 19:03
      • nicalek Re: "Nie ma decyzji o koalicji z Samoobroną" 03.04.06, 13:57
        A A. Lepper już był w ogródku, już witał sie z gąską, a tu filipinka Edgar
        upublicznia myśli genialnego stratega PiS.
    • ted49 "Nie ma decyzji ... pitolą smętne grajki" 03.04.06, 13:23
      żeby tylko utrzymać zainteresowanie.
      • eexmd2 Re: "Nie ma decyzji ... pitolą smętne grajki" 03.04.06, 14:31
        Na pytanie, czy to prawda, że część działaczy PiS wyraża niezadowolenie z
        możliwości powołania szefa Samoobrony Andrzeja Leppera na wicepremiera i czy
        była w tej sprawie dyskusja, lider PiS odpowiedział: - Ta sprawa nie była
        jeszcze w ogóle przedmiotem dyskusji. Jeśli by stała się aktualna, ale mówię to
        tylko hipotetycznie, to wtedy na pewno będzie przedmiotem rozważań zarówno Rady
        Politycznej, jak i klubu parlamentarnego PiS.

kpi sobie czy jak pan prezes? nie rozwazali takiego wariantu?? to ma byc
        powazny polityk probujacy wszystkich w poslce ustawiac po swojemu??

---
    • lopass Re: "Nie ma decyzji o koalicji z Samoobroną" 03.04.06, 13:27
      Edgar jest żałosny. Szkoda, że PiSwróciło dokomentowania polityki, A było tak
      przyjemnie przez te dwa dni.. Po raz kolejny wychodzi hipokryzja towarzyszy z
      PiS-u..
      • eexmd2 Re: "Nie ma decyzji o koalicji z Samoobroną" 03.04.06, 14:32
        swoja droga krotko sie skupiali...
        akurat tyle aby uniknac dyskusji o planach podatkowych pisu i ich relacji do
        obietnic wyborczych..

---
    • jwojnar No proszę, Wyborcza znowu kłamie!!! 03.04.06, 13:28
      Skoro Edgar mówi, że decyzji nie było, to nie było, choćby Michnik miał to
      nagrane na dwóch magnetofonach.
      • aptymista Racja! PiS nawet jak kłamie, to mówi prawdę. 03.04.06, 13:34
        PiS-dokracja to taki ustrój, gdzie wszyscy maja obowiązki (patriotyczne), część
        ma prawa (wyborcze),
        a pełnię władzy i ostatnie zdanie Jarosław Kaczyński.

=====
        Jarek jarek przyznaj się
        przecież każdy o TYM wie!
    • devrandom Po czym poznac kiedy Gosiewski klamie? 03.04.06, 13:31
      Porusza ustami
    • michalw4 Prawo Rokity nie obowiązuje PiS 03.04.06, 13:31
      "- Nie jest tak, że te warunki formułują partnerzy mniejszościowi, oni mogą się
      odnieść do warunków zaproponowanych przez największe ugrupowanie - podkreślił."

Oj, już chyba coraz trudniej będzie zaprzeczać prawu Rokity, szczególnie jak się
      stoi pod ścianą i nie ma żadnego pola manewru. Ani samorozwiązanie, ani pakt bez
      koalicji, ani koalicja z PO - zostaje tylko albo koalicja ze stabilizatorami na
      ICH warunkach, albo dymisja rządu.
      • eexmd2 Re: Prawo Rokity nie obowiązuje PiS 03.04.06, 14:36
        oczywiscie ze pis sie sam zagnal w kozi rog
        jedyne co im pozostaje to dalej udawac bute
        ale prawda jest taka ze nadchodzi czas zemsty andrzeja
        nieublaganie..

--
    • tymon99 oksymoron: 03.04.06, 13:34
      'najwyższe władze PiS zdecydowały' - oto oksymoron nad oksymorony
      jeśli się dobrze przyjrzeć, to jest w tej krótkiej frazie więcej niż jeden!
      • mario.osh celna uwaga, tymon :) 03.04.06, 17:49
        --
        pis off
      • aturek2005 Re: oksymoron: 03.04.06, 19:33
        Czy ktos ma zbiorowe zdjecie wladz PiS? Chcialem zobaczyc kto jest wyzszy od
        prezesa i na kogo prezes chce zrzucic wine.
        tymon99 napisał:

> 'najwyższe władze PiS zdecydowały' - oto oksymoron nad oksymorony
        > jeśli się dobrze przyjrzeć, to jest w tej krótkiej frazie więcej niż jeden!
      • pisiory_do_obory Re: oksymoron: 03.04.06, 22:55
        "najwyższe władze" ;)
        "władze zdecydowały" :D
        Moim zdecydowanym faworytem oksymoronu jest sraczka.
        Jest jednocześnie i rzadka i częsta :D
    • zegrz Re: "Nie ma decyzji o koalicji z Samoobroną" 03.04.06, 13:44
      "Pytany o warunki wejścia do koalicji, jakie w piątek przedstawił Szef
      Samoobrony Andrzej Lepper, Gosiewski zaznaczył, że to największe ugrupowanie w
      Sejmie [PiS - red.] stawia warunki koalicji.
      - Nie jest tak, że te warunki formułują partnerzy mniejszościowi, oni mogą się
      odnieść do warunków zaproponowanych przez największe ugrupowanie - podkreślił."

I wszystko jasne. Edgar i Jarek jeszcze niczego nie zrozumieli. Chłopaki!!
      Nawet SLD pojęło że aby rządzić trzeba czaem nieco ustąpić i stąd np. Pawlak
      był sobie premierem. Nie myślicie chyba, że to PSL wygrało wtedy wybory?
      • jankbh Re: "Nie ma decyzji o koalicji z Samoobroną" 03.04.06, 15:47
        Polska ma jednak szczescie, ze pisowscy psychopaci nie potrafia pójsc na
        kompromis, zrezygnowac z wybujalych ambicji, dopasowac sie do innych, czy
        podzielic sie czescia wladzy. A do chlopaków nie dotarlo, ze zeby skutecznie
        utrzymac sie przy mniejszosciowym rzadzie to trzeba miec dobre stosunki nie
        tylko z aktualnym partnerem, ale takze z rezerwowym koalicjantem. Im sie udalo
        zrazic wszystkich i zemsta bedzie slodka. Lepper ich po prostu wyjaja, a PiS
        jest bezbronny. Gdy PiS osiagnie dno to beda wybory, pewno juz na jesieni, choc
        myslalem, ze dotrwaja nastepnego budzetu.
    • lichttrager "Nie ma decyzji o koalicji z Samoobroną" 03.04.06, 13:57
      Po tak "politycznym" dictum p. Gosiewskiego to będąc kandydatem na
      koalicjanta zastanowiłbym się z 10 razy czy chciałbym być w takiej koalicji.
      Wydawałoby się, że jak się chce współpracować to trzeba by się było
      potraktować po "partnersku" no ale człowiek jest omylny i widać, że w
      polityce "po partnersku" to znaczy "z góry".
      • eexmd2 Re: "Nie ma decyzji o koalicji z Samoobroną" 03.04.06, 14:38
        udawana buta
        juz nie maja pola manewru
        (moze gosiewski jeszcze tego nie zrozumial, sadzac po jego wypowiedziach jest
        to mozliwe)
        ale drogo im przyjdzie zaplacic za poparcie samoobrony teraz
        i im bardziej ich przeczolgaja tym drozej

---
    • berserk75 Gosiewski, miałeś nic nie komentować 03.04.06, 13:57
      przez kilka najbliższych dni. gdzie twój szacunek dla Papy? czyżbyś dołączył do
      łżeelit?
      • eexmd2 Re: Gosiewski, miałeś nic nie komentować 03.04.06, 14:39
        ordynacja podatkowa zyty juz zeszla z (ostatnich nawet) stron w gazetach
        wiec mozna znowu sie udzielac w mediach...

----
    • isa.stern ilu będzie wicepremierów? 03.04.06, 14:16
      jest już dwóch i gdy dojdzie do koalicji rządowej to podejrzewam, że nie tylko
      Lepper będzie chciał zostać wice, ale także drugi z koalicjantów, np. Giertych
      lub ktoś z PSL, chyba padnie na Kalinowskiego... to będzie czterech, jesli
      Gilowska lub Dorn nie zgodzą się oddać swoich posad
      • qc A ktos mowil ze posel K. to.. 03.04.06, 14:28
        polityczny i taktyczny geniusz. ??
        !!!

• isa.stern Re: A ktos mowil ze posel K. to.. 03.04.06, 15:11
          no chyba nie wierzysz we wszystko, co słyszysz..?! tym bardziej jeśli mówi
          to "ktoś"...;)))
        • burek_polny Re: A ktos mowil ze posel K. to gej i pedal. 03.04.06, 16:32
          Ale o tym wszyscy wiedza.
          • sclavus Re: A ktos mowil ze posel K. to gej i pedal. 03.04.06, 17:00
            burek_polny napisał:

> Ale o tym wszyscy wiedza.

Rzeczywiście! Jest to ... tajemnica poliszynela... hehehe... Nawet GW o tym
            pisała... tylko: "nie należy brać poważnie tego co ta gazeta pisze..."
      • eexmd2 Re: ilu będzie wicepremierów? 03.04.06, 14:40
        psl nie bedzie chcialo
        oni teraz liza rany i nie beda sie pchac na swiecznik
        wystarczy im pare posad w agencjach i wojewodztwach

---
        • isa.stern Re: ilu będzie wicepremierów? 03.04.06, 15:10
          a co się psl-owi stało... czy to ze względu na post..?! PSL - zawsze chciało i
          miało premiera, jeśli było w rządzie...;))) czemu mieliby nie chcieć?!
          zresztą, Lepperowi chodzi tylko o wicepremiera, o nic więcej..!!! pozostałe
          postulaty to zasłona dymna....;)
    • maruda.r Re: "Nie ma decyzji o koalicji z Samoobroną" 03.04.06, 14:25

- Ja z "Gazety Wyborczej" dowiaduję się tyle rzeczy zdumiewających na swój
      własny temat, że nie jestem w stanie na to odpowiadać.

Co tu ukrywac, towrzyszu Jarosławie, sa przecieki z PiS-u. Widocznie PiS-łowie
      mniej się boja dziennikarzy, którzy zapewnią im anonimowość, niż swojego
      prezesa, z którym ewentualna polemika może przypominać słynny dialog dziada z
      obrazem z ludowej rymowanki.

• tovijan Re: "Nie ma decyzji o koalicji z Samoobroną" 03.04.06, 14:37
        TAK dla samorozwiazania sejmu.
        • eexmd2 Re: "Nie ma decyzji o koalicji z Samoobroną" 03.04.06, 14:41
          nie
          narod wymaga czasu by dojrzec

---
          • pisiory_do_obory Re: "Nie ma decyzji o koalicji z Samoobroną" 03.04.06, 23:00
            eexmd2 napisał:

> nie
            > narod wymaga czasu by dojrzec

Zgoda, tylko czy stać nas na tak kosztowną edukację?
      • aptymista Albo dialog Lecha z anonimowym dziadem......... 03.04.06, 14:47
        Odpowiedzi dziada wprawdzie nie znamy, ale to dlatego, że go pewnikiem zamurowało.

Pewnie potem mruknął, a PiS ci morde lizał.....
    • maria-anna Re: "Nie ma decyzji o koalicji z Samoobroną" 03.04.06, 14:37
      Lepiej zastanowić się niż pochopnie podejmować złe decyzje.
      Lepszy byłby mniejszościowy rząd,a wybory w jesiennym terminie.
      • 78rk Re: "Nie ma decyzji o koalicji z Samoobroną" 03.04.06, 14:45
        cała sprawa rozbija się nie o to czy Lepper ma wejść czy nie - to jest
        nieuniknione - ale czy nie spowoduje to rozłamu w PISuarze (wewnętrzne
        szarpanki są teraz największą tajemnicą Jarka K.).
    • buntownik_z_powodami A świstak siedzi i zawija je w sreberka :)) 03.04.06, 14:45
      Jasne, nie ma decyzji o koalicji z Samoobroną :) PiS to przecież "skrajnie
      odpowiedzialna" partia i nie czekałaby ze wszystkim na ostanią chwilę.
    • qc No i zostala kupa gruzow. 03.04.06, 14:48
      Ten caly krotki epizod z tzw 4RP to jednak byla samowola budowlana.
      Bez zewolen i planow.
      A ze budowniczowie to lumpy spod budki z piwem to i wyszlo co musialo wyjsc.
      Teraz to szemrane towarzystwo przeniesie chyba meline do jakiejs piwnicy?
      • 78rk Re: No i zostala kupa gruzow. 03.04.06, 14:51
        Jarek K. da sobie radę. Słyszałem ostatnio, że spotkał się z Chuckiem Norisem w
        celu przygotowanie strtegicznego planu - planu ostatniej szansy.
        • moheras zadzwonili po Rambo 03.04.06, 15:29
          przyjedzie i zrobi pozadek
    • buntownik_z_powodami Jak wygląda dyskusja w PiSie ? 03.04.06, 14:59
      Moim zdaniem tak: poseł Kaczyński Jarosław mówi a reszta słucha i notuje.
      • zkyc i podkreśla "węrzykiem"!:D 03.04.06, 15:05
        • buntownik_z_powodami "Węrzykiem" podkreślili na pewno, że chamstwo 03.04.06, 15:11
          łże-mediów należy zwalczać "godnościom i kulturom osobistom" :))
          • pisiory_do_obory Re: "Węrzykiem" podkreślili na pewno, że chamstwo 03.04.06, 23:02
            buntownik_z_powodami napisał:

> łże-mediów należy zwalczać "godnościom i kulturom osobistom" :))
            Brawo Jasiu ;)
            • pisiory_do_obory Re: "Węrzykiem" podkreślili na pewno, że chamstwo 03.04.06, 23:03

> buntownik_z_powodami napisał:
              >
              > > łże-mediów należy zwalczać "godnościom i kulturom osobistom" :))
              > Brawo Jasiu ;)
              A tak przy okazji pozdrowienia dla S. Tyma :D
              Niech nam żyje prezes, sto lat!
        • obseerwator z kaczyńskiego na nasze 03.04.06, 15:11
          o co chodzi jarosławowi ? :

"panowie mówili twardo, że w istocie, jeśli to zinterpretować poprzez reguły
          języka politycznego, nie są zainteresowani tą koalicją"

co to są reguły języka politycznego ?

to znaczy, że panowie z PO nie mówili, że nie chcą, tylko jaruś tak to
          zrozumiał?
    • galba GW donosi... 03.04.06, 15:18
      ... tylko nikt juz nie chce jej słuchac. W końcu ile razy można w powagą
      przyjmowac kłamatwa tej samej gazety. Nic dzwinego, że na giełdzie akcje Agory
      od paru miesięcy (mniej więcej od poczatku ślepego ataku GW na rząd) lecą na
      pysk.

No i ta wiadomośc o prawdomównym red. Lisie jako następcy Adasia...
      • eexmd2 Re: GW donosi... 03.04.06, 15:22
        oj galba opuszczasz sie strasznie...
        zero pierwszych postow dzisiaj...

btw pamietasz jak sie spierales o podatki gilowskiej i o realizacje obietnic
        wyborczych pisu?
        nie masz ochoty sie teraz pospierac czy po dniach refleksji i zadumy pisu temat
        jest nieaktualny? moze polsowie pisu popra swoje obietnice wyborcze zawarte w
        projekcie po?

---
      • qc Adwokat Diabla 03.04.06, 15:35
        Wszyscy zwolenicy PiS wymarli albo raczej ciedzo cicho nawroceni.
        Na przynete ktos musi podjac sie roli Adwokata Diabla.
        Trzeba przyciagnac nastepna grupe pisowych wykluczonych na rekolekcje.
      • sclavus Re: GW donosi... 03.04.06, 17:06
        galba napisał:

> ... tylko nikt juz nie chce jej słuchac. W końcu ile razy można w powagą
        > przyjmowac kłamatwa tej samej gazety. Nic dzwinego, że na giełdzie akcje
        Agory
        > od paru miesięcy (mniej więcej od poczatku ślepego ataku GW na rząd) lecą na
        > pysk.
        >
        > No i ta wiadomośc o prawdomównym red. Lisie jako następcy Adasia...
        >

Ciekawe co tu jeszcze robisz????
        Fakt! Jakoś nie wyskakujesz na świecznik, ale....
      • no_guts_no_glory Z tymi akcjami to troche nie trafiles galba... 03.04.06, 18:19
        Akcje Agory leca na dol nie po bezpodstawnych atakach na "Najskuteczniejszy
        Rzad W Historii" i Jarka KAczke...
        Tak sie sklada ze Agora wchodzi w sklad Wig20, ktory to nie moze poradzic sobie
        z obecna sytuacja polityczna w kraju, mimo ze powinien.
        Agora jeszcze obciazona jest wysoce nieudana inwestycja w Nasz Dziennik a takze
        tym, ze moze rozwijac sie wolniej niz caly rynek reklamowy...

Ale pewnie i tak cie nie przekonam, bo jak chce sie zinterpretowac jakis fakt w
        odpowiadajacy swiatopogladowi sposob to z pewnoscia ci sie uda. A udaje sie -
        przekonujesz mnie tym codziennie w mojej "porannej dawce humoru", ktora jest
        lektura twoich postow.

pozdr
        • pisiory_do_obory Re: Z tymi akcjami to troche nie trafiles galba.. 03.04.06, 23:11
          no_guts_no_glory napisał:

> Agora jeszcze obciazona jest wysoce nieudana inwestycja w Nasz Dziennik a
          takze

Parafrazując jedno z wydań (genialne) rozmów w tłoku: Ojej, to Agora też już w
          Naszym Dzienniku!
          "Nowy dzień", taki nosił tytuł ten tabloid.
      • vitek25 Jak mawiał Lechu W... 03.04.06, 18:27
        'takie zarzuty się stawia, jak się juz nie ma nic innego do postawienia'...
        Jak się znoooooowuuuuuuuu prawicowcy kompromitują, co faktycznie jest monotonne
        i przewidywalne, to zawsze można trochę z nudnego obowiązku obstukać GW w
        odpowiedzi...;P
      • antykagan Re: GW donosi... 03.04.06, 18:58
        galba napisał:

> ... tylko nikt juz nie chce jej słuchac. W końcu ile razy można w powagą
        > przyjmowac kłamatwa tej samej gazety. Nic dzwinego, że na giełdzie akcje
        Agory
        > pysk.
        >
        > No i ta wiadomośc o prawdomównym red. Lisie jako następcy Adasia...
        >

Galba, ile ci PiS płaci? Tak się szmacisz i kur..isz, że chyba są to jakieś
        niebotyczne gratyfikacje za to pływanie w szambie?
      • holyboy_666 Re: galbusiu drogi 03.04.06, 19:22
        dlaczego nei poszedles dalej w wyciaganiu wnioskó i zatrzymales sie w pol drogi?
        powinienes napisac wprost, ze akcje agory spadają, bo rozpoczela "ślepy atak na
        rząd";-):-)
      • pisiory_do_obory Re: GW donosi... 03.04.06, 23:07
        galba napisał:

> pysk.

Zmień doradcę finansowego.
        Akcje Agory spadły po tym jak ogłoszono że wydawanie dziennika "Nowy dzień"
        zostaje wstrzymane. Grubo powyżej 100mln zł "psu w dupe".
        • filosemita1 Re: GW donosi... 03.04.06, 23:21
          panu A. Michnikowi w "d..."; tytulem korekty

> galba napisał:
          >
          > > od paru miesięcy (mniej więcej od poczatku ślepego ataku GW na rząd) lecą
          > na
          > > pysk.
          >
          > Zmień doradcę finansowego.
          > Akcje Agory spadły po tym jak ogłoszono że wydawanie dziennika "Nowy dzień"
          > zostaje wstrzymane. Grubo powyżej 100mln zł "psu w dupe".
    • moheras Jaroslaw K musi odejsc! 03.04.06, 15:23
      I zabrac z soba kilku najwiekszycxh krzykaczy

"Jarosław Kaczyński: "Gazeta Wyborcza" całkowicie niepoważna, koalicja z PO
      niemożliwa"

Wtedy taka koalicja bedzie faktem

• filosemita1 V kolumna ma sie dobrze 03.04.06, 15:34
      fragment ze stenogramu z Tajnego przemówienia Jakuba Bermana do żydów w Polsce,
      wygłoszonego na posiedzeniu egzekutywy komitetu żydowskiego w kwietniu 1945
      roku.

"Żydzi mają okazję do ujęcia w swoje ręce całości życia państwowego w Polsce i
      rozszerzenia nad nim swojej kontroli. Nie pchać się na stanowiska
      reprezentacyjne. W ministerstwach i urzędach tworzyć tzw. Drugi garnitur.
      Przyjmować polskie nazwiska. Zatajać swoje żydowskie pochodzenie. Wytwarzać i
      szerzyć wśród społeczeństwa opinie i utwierdzić go w przekonaniu, że rządzą
      wysunięci na czoło Polacy, a Żydzi nie odgrywają w państwie żadnej roli.

Celem urabiania opinii i światopoglądu narodu polskiego w pożądanym dla nas
      kierunku, w rękach naszych musi się znaleźć w pierwszym rzędzie propaganda z
      jej najważniejszymi działami - prasą, filmem, radiem.

W wojsku obsadzać stanowiska polityczne, społeczne, gospodarcze, wywiad. Mocno
      utwierdzać się w gospodarce narodowej.

W ministerstwach na plan pierwszy przy obsadzaniu Żydami wysuwać należy:
      Ministerstwo Spraw Zagranicznych, Skarbu, Przemysłu, Handlu Zagranicznego,
      Sprawiedliwości. Z instytucji centralnych - centrale handlowe, społdzielczość.

W ramach inicjatywy prywatnej, utrzymać w okresie przejściowym silną pozycję w
      dziedzinie handlu. W partii zastosować podobną metodę - siedzieć za plecami
      Polaków, lecz wszystkim kierować."

• tingri czy powiedzal ci to rydzyk czy moczar-sowiecki 03.04.06, 15:57
        agent,ktory rozpetal w 68r w polsce antysemicka nagonke. mozesz podac zrodlo
        informacji. czy jest to klasyczna antysemicka propaganda, ktorego autor jest
        nieznany [tzn. anonimowy antysemicki sowiecki agent], a ty pelnisz funkcje
        uzytecznego idioty i ja powielasz? fakt, jakub berman mial zydowskie
        pochodzenie i robil rozne "brzydkie" rzeczy, ale on byl przede wszystkim
        komunista i "internacjonalista", walczyl z wszystkimi burzujami i
        nacjonalistami (takze zydowskimi) - to jak mogl cos takiego powiedziec? musisz
        wiedziec, ze zdanie gdzie 2 polakow tam 3 zdania odnosi sie takze do zydow, a
        moze od zydow przejeslimy ta zdolosc do dyskutowania-:, zacheta [ a raczej
        przymus ]do porzucania zydowskich nazwisk wyszedl od polskich komunistow
        antysemitow [ktorych ty wiernie wspierasz w ich dziele] w latach 60-tych, to
        jak mogl berman pisac o tym w roku 45?
        • filosemita1 Oryginalne przemowienie Bermana 03.04.06, 16:07
          poszperalem w starych dokumentach, i znalazlem; tak wlasnie mowil Berman w
          polowie 1945 roku; poszukaj, to tez znajdziesz; zreszta, przywlaszczenie sobie
          GW przez Rapaczynska i Michnika (i paru innych) tez te metode dzialania
          potwierdza

tingri napisał:

> agent,ktory rozpetal w 68r w polsce antysemicka nagonke. mozesz podac zrodlo
          > informacji. czy jest to klasyczna antysemicka propaganda, ktorego autor jest
          > nieznany [tzn. anonimowy antysemicki sowiecki agent], a ty pelnisz funkcje
          > uzytecznego idioty i ja powielasz? fakt, jakub berman mial zydowskie
          > pochodzenie i robil rozne "brzydkie" rzeczy, ale on byl przede wszystkim
          > komunista i "internacjonalista", walczyl z wszystkimi burzujami i
          > nacjonalistami (takze zydowskimi) - to jak mogl cos takiego powiedziec?
          musisz
          > wiedziec, ze zdanie gdzie 2 polakow tam 3 zdania odnosi sie takze do zydow, a
          > moze od zydow przejeslimy ta zdolosc do dyskutowania-:, zacheta [ a raczej
          > przymus ]do porzucania zydowskich nazwisk wyszedl od polskich komunistow
          > antysemitow [ktorych ty wiernie wspierasz w ich dziele] w latach 60-tych, to
          > jak mogl berman pisac o tym w roku 45?
          • eexmd2 Re: Oryginalne przemowienie Bermana 03.04.06, 16:13
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=39671044&a=39677265

---
          • tingri badz tak dobry i zdradz gdzie to znalazles.w jakim 03.04.06, 16:57
            archiwum lub w jakim czasopismie. wyp[owiedz ktora przypisujesz bermanowi
            dziwnym zbiegiem okolicznosci przypomina "protokoly medrcow syjonu".
            antysemicki tekst napisany na poczatku XX w przez....carska "ochrone" [inaczej
            sluzby specjalne]. byl im bardzo pomocny do organizowania antysemickich
            pogromow.czy podasz te zrodło informacji?
          • sclavus Re: Oryginalne przemowienie Bermana 03.04.06, 17:11
            filosemita1 napisał:

> poszperalem w starych dokumentach, i znalazlem; tak wlasnie mowil Berman w
            > polowie 1945 roku; poszukaj, to tez znajdziesz; zreszta, przywlaszczenie
            sobie
            > GW przez Rapaczynska i Michnika (i paru innych) tez te metode dzialania
            > potwierdza
            >

Fakt! Bo gdyby przywłaszczyli sobie "rdzenni polacy" .... no właśnie! Czego
            byłoby to potwierdzeniem ???
            Ech! Tumaństwo.....
            • kolter Re: Oryginalne przemowienie Bermana 03.04.06, 17:19
              Sclavus nie pisze sie ech Tumanstwo! od jakiegos czasu obowiazuje forma ech
              Torunstwo !!
              • sclavus Re: Oryginalne przemowienie Bermana 03.04.06, 17:22
                kolter napisał:

> Sclavus nie pisze sie ech Tumanstwo! od jakiegos czasu obowiazuje forma ech
                > Torunstwo !!

thx! Jako stary "końserwatysta", będę pisał.... itakitak... jedno obok
                drugiego :))
                • silesiusmonachijski Re: Oryginalne przemowienie Bermana 03.04.06, 17:26
                  potym co kaczor zrobil z medalem sla Pan Prezydenta Jaruzelskiego ,wracam na
                  stare smieci ,wlasnie dzis odkurzylem moja stara legitymacje czlonka pzpr i
                  dosc popierania kaczej d....
                  • filosemita1 Ooo, widze, ze silesius ma kolejnego klona;a gdzie 03.04.06, 17:31
                    on sam?

silesiusmonachijski napisał:

> potym co kaczor zrobil z medalem sla Pan Prezydenta Jaruzelskiego ,wracam na
                    > stare smieci ,wlasnie dzis odkurzylem moja stara legitymacje czlonka pzpr i
                    > dosc popierania kaczej d....
                    • silesiusmonachijski Re: Ooo, widze, ze silesius ma kolejnego klona;a 03.04.06, 17:34
                      czytaj dokladnie jaki tam widzisz nick silenius, silezius czy silesius?? to
                      ja !! ale poczulem sie zdradzony!!
                      • filosemita1 Re: Ooo, widze, ze silesius ma kolejnego klona;a 03.04.06, 17:43
                        sprawdzilem wczesniejsze watki; tam byl nick: "silesius.monachisjki"; jedna
                        mala kropeczka, a jak roznica; szkoda, ze go tu nie ma; ty jestes marnym
                        podrobem

> czytaj dokladnie jaki tam widzisz nick silenius, silezius czy silesius?? to
                        > ja !! ale poczulem sie zdradzony!!
                        • silesiusmonachijski Re: Ooo, widze, ze silesius ma kolejnego klona;a 03.04.06, 17:51
                          dobry z ciebie sledczy w ktory wydziale SB robiles ??
                        • silesius.monachisjki Re: Ooo, widze, ze silesius ma kolejnego klona;a 03.04.06, 18:40
                          filosemita1 napisał:

> sprawdzilem wczesniejsze watki; tam byl nick: "silesius.monachisjki";

Zdgadza sie, to własnie ja ! A reszta to tanie wietnamskie podrobki ; dzieki za
                          pomoc, pozdrawiam !
                          • filosemita1 Re: Ooo, widze, ze silesius ma kolejnego klona;a 03.04.06, 18:50
                            oczywiscie, ze "silesius.monachijski"; ten jeden prawdziwy; cos go nie widac;
                            zas klony - pewnie wiedzac, ze tych ich glupot nikt by nie czytal, gdyby sie
                            podpisywali np. "zenek z koziej wolki" - klonuja silesiusa.monachijskiego, aby
                            zdobyc tania popularnosc, smieszni, mali ludzie

silesius.monachisjki napisał:

> filosemita1 napisał:
                            >
                            > > sprawdzilem wczesniejsze watki; tam byl nick: "silesius.monachisjki";
                            >
                            >
                            > Zdgadza sie, to własnie ja ! A reszta to tanie wietnamskie podrobki ; dzieki
                            za
                            >
                            > pomoc, pozdrawiam !
                        • silesius.monachisjki Re: Ooo, widze, ze silesius ma kolejnego klona;a 03.04.06, 18:49
                          filosemita1 napisał:

> sprawdzilem wczesniejsze watki; tam byl nick: "silesius.monachisjki"; jedna
                          > mala kropeczka, a jak roznica; szkoda, ze go tu nie ma; ty jestes marnym
                          > podrobem
                          >

Ależ filosemito1, nie poznajesz mnie ?
                          • filosemita1 Re: Ooo, widze, ze silesius ma kolejnego klona;a 03.04.06, 18:51
                            nie kazdego nierasowego burka na forum musze znac; wazne, ze
                            znam "silesiusa.monachijskiego"

> filosemita1 napisał:
                            >
                            > > sprawdzilem wczesniejsze watki; tam byl nick: "silesius.monachisjki"; jed
                            > na
                            > > mala kropeczka, a jak roznica; szkoda, ze go tu nie ma; ty jestes marnym
                            > > podrobem
                            > >
                            >
                            > Ależ filosemito1, nie poznajesz mnie ?
                          • qc Czesto rozmawiasz ze soba? 03.04.06, 18:53
                            Twoja przypadlosc zarazliwa?
                            A dobrzy ludzie radzili. Trzymac sie z daleka od PiS.
                            • silesius.monachisjki Re: Czesto rozmawiasz ze soba? 03.04.06, 19:01
                              tak, to taki stary rytual praktykowany na Slasku
                              • filosemita1 silesius.monachijski nie "monachisjki", czyli klon 03.04.06, 19:09
                                a chyba i admin, bo widze, ze moje posty wycina

> tak, to taki stary rytual praktykowany na Slasku
                        • silesius.monachisjki Re: Ooo, widze, ze silesius ma kolejnego klona;a 03.04.06, 18:53
                          filosemita1 napisał:

> sprawdzilem wczesniejsze watki; tam byl nick: "silesius.monachisjki";

Pozdrawiam i dziekuje szlachetnemu koledze za zyczliwa obrone i pomoc.

I'm silesius authenthic.
                          • kolter Re: Ooo, widze, ze silesius ma kolejnego klona;a 03.04.06, 18:54
                            o spotkalo sie dwojka osieroconych po le madame!!
                            • silesius.monachisjki Re: Ooo, widze, ze silesius ma kolejnego klona;a 03.04.06, 19:07
                              wypraszam sobie ; jestem porzadnym zydem, ale nie czerwonym kundlem postepowym
                      • sclavus Re: Ooo, widze, ze silesius ma kolejnego klona;a 03.04.06, 18:41

> czytaj dokladnie jaki tam widzisz nick silenius, silezius czy silesius?? to
                        > ja !! ale poczulem sie zdradzony!!

Nie ty! Sil był silesius.monachijski... i kropka!
      • zhk Re: V kolumna ma sie dobrze 03.04.06, 16:38
        Ty kur.a za pieniądze? Wszędzie pitolisz te bzdety. Pewnie masz w schowku z
        założenia i kleisz gdzie się. Ile od sztuki? Rydzyk płaci, cy kto?
      • sclavus Re: V kolumna ma sie dobrze 03.04.06, 17:08
        filosemita1 napisał:

> fragment ze stenogramu z Tajnego przemówienia Jakuba Bermana do żydów w
        Polsce,
        >
        > wygłoszonego na posiedzeniu egzekutywy komitetu żydowskiego w kwietniu 1945
        > roku.
        >
        >
        > "Żydzi mają okazję do ujęcia w swoje ręce całości życia państwowego w Polsce
        i
        > rozszerzenia nad nim swojej kontroli. Nie pchać się na stanowiska
        > reprezentacyjne. W ministerstwach i urzędach tworzyć tzw. Drugi garnitur.
        > Przyjmować polskie nazwiska. Zatajać swoje żydowskie pochodzenie. Wytwarzać i
        > szerzyć wśród społeczeństwa opinie i utwierdzić go w przekonaniu, że rządzą
        > wysunięci na czoło Polacy, a Żydzi nie odgrywają w państwie żadnej roli.
        >
        > Celem urabiania opinii i światopoglądu narodu polskiego w pożądanym dla nas
        > kierunku, w rękach naszych musi się znaleźć w pierwszym rzędzie propaganda z
        > jej najważniejszymi działami - prasą, filmem, radiem.
        >
        > W wojsku obsadzać stanowiska polityczne, społeczne, gospodarcze, wywiad.
        Mocno
        > utwierdzać się w gospodarce narodowej.
        >
        > W ministerstwach na plan pierwszy przy obsadzaniu Żydami wysuwać należy:
        > Ministerstwo Spraw Zagranicznych, Skarbu, Przemysłu, Handlu Zagranicznego,
        > Sprawiedliwości. Z instytucji centralnych - centrale handlowe, społdzielczość.
        >
        > W ramach inicjatywy prywatnej, utrzymać w okresie przejściowym silną pozycję
        w
        > dziedzinie handlu. W partii zastosować podobną metodę - siedzieć za plecami
        > Polaków, lecz wszystkim kierować."

Na temat, czy nie na temat.... będziesz te swoje pierdoły powtarzał???
        • canard Re: V kolumna ma sie dobrze 03.04.06, 21:03
          ale to pasuje do 2005 roku
    • chrischerry Re: "Nie ma decyzji o koalicji z Samoobroną" 03.04.06, 15:49
      Ja z "Gazety Wyborczej" dowiaduję się tyle rzeczy zdumiewających na swój własny
      temat, że nie jestem w stanie na to odpowiadać. Te słowa Kaczyńskiego wskazują
      chyba na to, że raczej słabo zna siebie. Może przydałąby się jakaś terapia? A
      może ta gazeta jakaś V kolumna - jak to "zauważył" kroś z radia RM?
    • apoplaws Re: "Nie ma decyzji o koalicji z Samoobroną" 03.04.06, 15:55
      "Ja z "Gazety Wyborczej" dowiaduję się tyle rzeczy zdumiewających na swój własny
      temat, że nie jestem w stanie na to odpowiadać."

A jakby sie widzial w sejmie! To by dopiero sie zdumial!
    • goldilock Re: "Nie ma, jest, nie ma ,jest, nie ma, jest..... 03.04.06, 16:03
      Oto sluzebna rola pissow wzglendem kraju. Od poczatku zajmuja sie prawie
      wylacznie samym soba. Czy ma to cos wspolnego ze stanem malzenskim i
      seksualnoscia duzego/malego kaczora ? Zajmowanie sie sobaw kraju z 20%
      bezrobociem jest interesujacym hobby.
    • eora Re: "Nie ma decyzji o koalicji z Samoobroną" 03.04.06, 16:33
      a coz to takiego jest "skrajnie niesprawiedliwy zarzut" panie Kaczynski? chyba juz tylko skrajnie ciemny lud moze zrozumiec pana skrajne wypowiedzi. robi sie pan skrajnie nudny.
    • smg123 Re: "Nie ma decyzji o koalicji z Samoobroną" 03.04.06, 16:34
      Jeszcze wczoraj Dziwisz prosił wszystkich o pojednanie. Wszystkich.
      Było to adresowane także do Ciebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka