anthony1 Niechciane radio 08.04.06, 10:52 Złodzieje i ofiary. Po raz kolejny ( nie wiadomo już który), polskie okrągło- stołowe sitwy polityczne oraz usłużne im media, zaatakowały z furią radio Maryja. Tym razem pretekstem był felieton Stanisława Michalkiewicza wyemitowany na antenie tego radia. Do ataku na radio, Michalkiewicza i Rydzyka włączył się „ postępowy „ kler ( Pieronek, Życiński, Gocławski), nuncjatura papieska, Marek Edelman i Bóg wie kto jeszcze. Wszystkie „ postępowe „ media domagają się zgodnym chórem głów Rydzyka i Michalkiewicza, oraz położenia kresu działalności radia Maryja. Co tak rozwścieczyło polskich „europejsów „??? Otóż pan Michalkiewicz miał czelność przedstawić słuchaczom radia Maryja poglądy znanego amerykańskiego politologa żydowskiego pochodzenia, pana Normana Finkielsteina, na pewną drażliwą dla środowisk „europejsów” kwestię. Otóż twierdzi on, że organizacje żydowskie zrzeszone w Światowym Kongresie Żydowskim ( WJC), zawiązały spisek przeciwko państwu polskiemu. Celem spisku jest wyłudzenie odszkodowań od Polski za mienie żydowskie pozostawione w Polsce po II wojnie światowej. W grę wchodzi astronomiczna kwota 60 mld. dolarów USA. ( poglądy N. Finkielsteina przedstawiam szerzej w artykule pt. „ Jedwabne - kto i w jakim celu nadmuchał ten balon”, dostępnym na stronie www.pospoliteruszenie.org) . Zauważmy, że atak „ mediów „ i sitw politycznych, skupił się nie na N. Finkielstejnie, lecz na Michalkiewiczu i radiu które poglądy Finkielsteina przedstawiło. Dlaczego ? Ano dlatego, że zaatakowanie Finkielsteina wymagałoby dyskusji merytorycznej z góry przez „europejsów” przegranej, ( gdyż swoje poglądy Finkielstein udowodnił w sposób nie budzący żadnych wątpliwości!), zaś atak na Michalkiewicza nie wymaga żadnego dowodu, tylko przypięcia łatki „ antysemity”. Numer z „ antysemitą” w przypadku Finkielsteina nie przejdzie, bo jest on Żydem, którego rodzina pochodzi z Warszawy. W całym demokratycznym wolnym świecie, Norman Finkielstein publikuje książki, udziela wywiadów, występuje w mediach i jest to oczywiste i zrozumiałe, gdyż człowiek ten wypowiada się w sprawach ważnych i interesujących światową opinię publiczną. W Polsce, już pierwsza próba zaprezentowania poglądów tego politologa, wywołało wściekłą reakcję mediów i polityków, sprowadzającą się do żądań.... zamknięcia radia które nadało audycję propagującą poglądy Finkielsteina. W demokratycznym państwie prawa byłby to skandal wołający o pomstę do nieba!!! Złodziejskie sitwy polityczne ( zwane na wyrost „ elitami”), domagają się zamknięcia radia, gdyż głosi ono poglądy im niewygodne!!! Te same sitwy, na co dzień mają pełne gęby frazesów o demokracji, wolności słowa i poszanowania swobód obywatelskich!!. Gdyby owe „ elity” kierowały się w swoim działaniu polskim interesem narodowym, to i N. Finkielstein i S. Michalkiewicz i ojciec Rydzyk, winni być ogłoszeni bohaterami narodowymi. Ujawniając złodziejski plan obrabowania Polski przez przedsiębiorstwo „Holokaust” ( tak Finkielstein nazywa organizacje zrzeszone w WJC), wymienieni panowie być może udaremniają jego wykonanie, a więc zapobiegają uczynieniu z Polski dziada i bankruta. A może właśnie dlatego, radio Maryja i Michalkiewicz zostali tak brutalnie zaatakowani?? Psują oni dobrze zapowiadający się geszeft !!!Szajka rodzimych złoczyńców w porozumieniu ze złodziejami żydowskimi wpadła we wściekłość, gdyż ktoś próbuje udaremnić ich monstrualne złodziejstwo! Już podzieli skórę na niedźwiedziu ( czyli 60 mld. dolarów ) pomiędzy siebie, a tu jakiś Michalkiewicz - za pośrednictwem radia „ Maryja” - niedźwiedzia im płoszy!. Jeśli polskim sitwom politycznym i będącym na ich usługach mediom uda się zniszczyć radio Maryja, to będzie to ostateczny cios zadany polskiej demokracji. Stanie się ona już tylko i wyłącznie atrapą skrywającą przeróżne złodziejskie kliki i sitwy, które pospołu rozkradną i zniszczą polskie państwo, przy wydatnym udziale przedsiębiorstwa „Holokaust „ i polskojęzycznych „ europejsów”. Anthony Ivanowitz 7.kwietnia.2006. www.pospoliteruszenie.org Odpowiedz Link Zgłoś
buszcz Regulamin 08.04.06, 11:06 Przeczytałem,że wiadomość została usunięta,bo został złamany regulamin.Przez kogo?To nie wiadomość należy usuwać a post forumowicza.Jest rzeczą oczywistą, że ów temat budzi emocje i należało się tego spodziewać.Oczywiste też jest to,że do tego portalu zalogowali się ludzie,którzy w warunkach wolnej dyskusji, stosują prawo piąchy.Rozochoceni bezkarnością portalu WP, narzucają swój styl na forum gazety, którą zaciekle zwalczają.Ich miejsce jest tam,gdzie ich zaakceptowano,czyli w nacjonalistycznym tyglu serwującym ,nienawiść,ksenofobię,rasizm i wszechgłupotę.Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Regulamin 08.04.06, 11:58 buszcz napisał: > Przeczytałem,że wiadomość została usunięta,bo został złamany regulamin.Przez > kogo?To nie wiadomość należy usuwać a post forumowicza.Jest rzeczą oczywistą, > że ów temat budzi emocje i należało się tego spodziewać.Oczywiste też jest > to,że do tego portalu zalogowali się ludzie,którzy w warunkach wolnej dyskusji, > > stosują prawo piąchy.Rozochoceni bezkarnością portalu WP, narzucają swój styl > na forum gazety, którą zaciekle zwalczają.Ich miejsce jest tam,gdzie ich > zaakceptowano,czyli w nacjonalistycznym tyglu > serwującym ,nienawiść,ksenofobię,rasizm i wszechgłupotę.Tyle. Mysle, ze bluznisz. I to mocno. Wmowiono Ci (pod jakims plaszczykiem), ze to "nienawiść,ksenofobię,rasizm i wszechgłupotę". Kochaj swoj kraj, nawet jak ma bolaczki, a nie wyzywaj od nacjonalstycznych tygli. Wyjedz gdzies, i zobaczysz o czym mowisz. Odpowiedz Link Zgłoś
ted1951 chciane czy niechciane Radio Maryja? 08.04.06, 11:12 A kto wam nawkładał do głów iż Radio Maryja jest niechciane? Ależ jest chciane i potrzebne. Miało spełniać bardzo ważną rolę, głosić ewangelię Jezusa Chrystusa czyli inaczej mówiąc: Dobrą Nowinę... Niechciane jest natomiast to co Radio Maryja w rzeczywistości uprawia i wyprawia! To jest dokładna antykatecheza i dziwię się iż dopiero teraz, po liście z Watykanu, biskupi polscy coś wreszcie usiłują z tym fantem zrobić! Sprawa wydaje się być bardzo prosta! Wystarczy zmienić dyrektora tej katolickiej rozgłośni podobnie jak zmieniono zasłużonego dla wolnej Polski ale niestety później błądzącego, proboszcza pewnej katolickiej parafii w Gdańsku. Liczy sie przede wszystkim kompetencja! Nie może być tak, aby na czele katolickiej rozgłośni stał ksiądz-zakonnik, któremu pomieszało się w głowie! Katolickie Radio Maryja jest chciane, jedynie słuszny ojciec dyrektor czystego dobra jest NIECHCIANY i jako polityk musi odejść w polityczny niebyt. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: chciane czy niechciane Radio Maryja? 08.04.06, 11:20 Przeciez to GW produkuje takie artykuly Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Polityką Kościoła jest "Ojcze nasz" 08.04.06, 11:12 "Czy myślisz, że nie mógłbym poprosić Ojca mojego, a zaraz wystawiłby Mi więcej niż dwanaście zastępów aniołów?" powiedział Jezus do jednego ze swoich apostołów w chwili pojmania w Ogrodzie Oliwnym (Mt 26,53). Niestety wielu zapomina o tej podstawowej zasadzie chrześcijaństwa. Chętnie wyciągają miecz nienawiści zamiast gałązkę oliwną pokoju i pojednania. Tak jest dzisiaj postrzegane Radio Maryja, które absolutnie nie ma nic wspólnego z chrześcijaństwem. To taka nowa apokryficzna ewangelia judasza. Odpowiedz Link Zgłoś
akiraxx Co wiedzą słuchacze Radia Maryja? 08.04.06, 11:15 Ciekaw jestem czy RM lub TV Trwam wspomniało w swoich programach informacyjnych o liście "z Watykanu". Wczoraj przez chwile patrzylem na ich portale i zadnej informacji nie zauwazylem. Jest tu jakiś stały słuchacz RM, ktory mógłby mi odpowiedzieć, czy sprawa była komentowana czy przemilczana w tych mediach? Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Re: Co wiedzą słuchacze Radia Maryja? 08.04.06, 11:31 akiraxx napisał: > Ciekaw jestem czy RM lub TV Trwam wspomniało w swoich programach informacyjnych > o liście "z Watykanu". Wczoraj przez chwile patrzylem na ich portale i zadnej > informacji nie zauwazylem. Jest tu jakiś stały słuchacz RM, ktory mógłby mi > odpowiedzieć, czy sprawa była komentowana czy przemilczana w tych mediach? O ile wiem nie było. Jedynie lektor-orant z drżącym głosem odmawiał litanię do św. Józefa. Ale czy ten Zyd Józef, mąż Maryi będzie się interesował politycznymi zainteresowaniami o. Rydzyka? Smieszne to wszystko. Po prostu tragi-satyra. Nawet starzejący się Urban jest tu bezradny, żeby to ująć w słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
jurwal RM to niekatolickie radio 08.04.06, 11:28 Radio katolickie jest potrzebne zwłaszcza chorym. Powinno nieść pocieszenie i pomoc choćby duchową. RM nie spełnia żadnych z tych potrzeb. Za to świetnie udaje, że spełnia. Doskonale wyciąga pieniądze od naiwnych i oni są przy tym szczęśliwi, że dali. RM działa jak Lepper. Pokazywać się w tzw. dobrm świetle i nic nie dawać. Każdy potrafi pokazywać że biczem Bożym i w razie czego rozliczy. Każdy potrafi opowiadać o swych czynach sprawiedliwych gdy są one nie do sprawdzenia. kazdy potrafi żyć dostanio nie dając nic w zamian prócz obietnic. RM powinno być zamknięte a Rydzyk rozliczony. Kościół długo nie reagował bo tak było wygodnie. Teraz muszą coś postanowić i przede wszystkim zacząć działać. RM nie jest katolickim radiem, bo nie procz wygłoszenia na przemian dobrych (dla przyciągnięcia) i złych słów (dla urabiania swych słuchaczy) nie tylko nic nie daje to szkodzi. Uczy nienawiści wobec innych którzy mają inne niż Rydzyk zdanie. To przerażające, że radio katolickie tworzy taką ninawidzacą wszystkich społeczność. Czy oni beda potrafili się znaleźć ? Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Gazeta Wyborcza - "Prawda" naszych czasow 08.04.06, 11:49 rownie zalganego medium nie widzialem od czasow "Trybuny Ludu" - pamietam takie haslo " Chcesz znac 'Prawde'? czytaj 'Trybune Ludu' " chodzilo oczywiscie o sowiecka 'Prawde' Gazeta Wyborcza stala sie "Prawda" naszych czasow - nie tylko z uwagi na koneksje rodzinne i biografie wlascicieli i redaktorow Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Zły czas dla RM 08.04.06, 11:49 Zły okres ma teraz to radio, z twarzą ojca Rydzyka i red. Michałkiewicza. W tym składzie może i chyba powinno, stracić licencję na Katolickość. Ale z drugiej strony, miarą znaczenia jest nie tylko ilość zwolenników, (czy przeciwników), ale poziom ich determinacji i zorganizowania. Radio Maryja jest silne. Mówi, to co chce wielu i językiem jakiego używa wielu. Lepiej. gdyby pozostało, jakie jest, bo mapa naszych mediów jest katastrofalnie uboga. Lepiej, żeby wojujący amtyklerykalizm też dorobił się własnej rozgłośni. Inni, jeszcze inaczej myślący, również. Bo narazie tylko reklamodawcy mają swoich mediów wystarczająco wiele. A z "Katolickością" RM Episkopat i Watykan muszą się jakoś w końcu uporać. Odpowiedz Link Zgłoś
formozus1 Marysie wielbią kochankowie jej cnoty 08.04.06, 12:02 Ale dlaczego on ma trwać w tym cierpieniu. Amen. Ludu Polan powstań z kolan. Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Jezeli ktos watpil, ze Michalkiewicz mial racje... 08.04.06, 12:05 ...niech przeczyta sobie ten artykul w Wyborczej serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,3268636.html Dziwi mnie postawa Marama Sterna, ktorego rodzice byli w Auschwitz? Dlaczego on tak broni reputacji "niemieckich nazistow", przez sprzeciw pojawienia sie odniesienia do nich w nazwie Muzeum w Oswiecimiu? To musi zastanawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Wyborcza tez sie nie powinna mieszac w polityke. 08.04.06, 12:06 Jednoczesnie jest potrzeba, aby istnialy liberalne media jak Wyborcza. Tylko niech sie do polityki nie miesza. Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Cytat z Marka Edelmana na temat Oswiecimia 08.04.06, 12:11 "Marek Edelman, jedyny żyjący przywódca powstania w getcie warszawskim: - To jakaś totalna bzdura. Jak można powiedzieć, że Polska chce wyrzucić Auschwitz ze swojej historii? Jak można mówić, że Polacy budowali Auschwitz. Pierwsi więźniowie, którzy tam trafili, byli Polakami i oni budowali ten obóz, ale przecież nie z własnej woli. Uważam również za bezsensowny pomysł ze zmianą nazwy. Przez 60 lat funkcjonowała nazwa "obóz koncentracyjny Auschwitz". Każdy wiedział, że zbudowali go Niemcy. Pojawiające się czasami określenia "polski obóz śmierci" wynika albo ze złej woli, albo z braku wiedzy. Tego się nie zmieni przez samą zmianę nazwy. Natomiast zmiana nazwy tylko wywoła konflikt i dyskusję. Tu jedna bzdura prowokuje drugą bzdurę i tworzy konflikt, który nie istnieje." Edelman to bohater, ale wiek robi swoje: prosze zestawic dwie frazy w jednym zdaniu - NA POCZATKU I KONCU: "KAZDY WIEDZIAL, że zbudowali go Niemcy. Pojawiające się czasami określenia "polski obóz śmierci" wynika albo ze złej woli, albo Z BRAKU WIEDZY." Byloby to kabaretowe, gdyby nie osoba i temat wypowiedzi. Zatem zostawie bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
lea111 Re: Cytat z Marka Edelmana na temat Oswiecimia 08.04.06, 16:14 Sadze ze Twoj komentarz jest kompletni enie na miejscu i nawet dopisek "bez komentarza" temu nie pomaga!!! To wcale nie jest kabaretowe! Takjest nazywany ten oboz np w literaturze anglojezycznej. CZYTASZ CHOC TROCHE????????????????????????????????????????????? qfc napisał: > "Marek Edelman, jedyny żyjący przywódca powstania w getcie warszawskim: - To > jakaś totalna bzdura. Jak można powiedzieć, że Polska chce wyrzucić Auschwitz > ze swojej historii? Jak można mówić, że Polacy budowali Auschwitz. Pierwsi > więźniowie, którzy tam trafili, byli Polakami i oni budowali ten obóz, ale > przecież nie z własnej woli. > > Uważam również za bezsensowny pomysł ze zmianą nazwy. Przez 60 lat > funkcjonowała nazwa "obóz koncentracyjny Auschwitz". Każdy wiedział, że > zbudowali go Niemcy. Pojawiające się czasami określenia "polski obóz śmierci" > wynika albo ze złej woli, albo z braku wiedzy. Tego się nie zmieni przez samą > zmianę nazwy. Natomiast zmiana nazwy tylko wywoła konflikt i dyskusję. Tu jedna > > bzdura prowokuje drugą bzdurę i tworzy konflikt, który nie istnieje." > > Edelman to bohater, ale wiek robi swoje: prosze zestawic dwie frazy w jednym > zdaniu - NA POCZATKU I KONCU: "KAZDY WIEDZIAL, że zbudowali go Niemcy. > Pojawiające się czasami określenia "polski obóz śmierci" wynika albo ze złej > woli, albo Z BRAKU WIEDZY." > > Byloby to kabaretowe, gdyby nie osoba i temat wypowiedzi. Zatem zostawie bez > komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Wyborcza tez sie nie powinna mieszac w polity 08.04.06, 12:13 qfc napisał: > Jednoczesnie jest potrzeba, aby istnialy liberalne media jak Wyborcza. Tylko > niech sie do polityki nie miesza. E, po co GW? Podreczniki do analizy matematycznej wystarcza, aby kraj dobrze prosperowal. Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Po to samo co Radio Maryja. Zeby sie gdzies... 08.04.06, 12:21 ...wypisali czy wydagali. Tylko niech sie do polityki nie miesza. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja_curka_zbujnika Re: Wyborcza tez sie nie powinna mieszac w polity 08.04.06, 12:16 Wyborcza, acz nierzadko tendencyjna, nie uzurpuje sobie jednak prawa do bycia "katolickim głosem w Twoim domu". RM tak. "Oddajcie cesarzowi, co cesarskie, a co Boskie ? Bogu..." Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Ale uzurpuje sobie prawo do bycia "liberalnym... 08.04.06, 12:23 ...slowem w twoim domu". Zatem niech sie do polityki nie miesza. Nam sa potrzebne liberalne media. Tylko bez mieszania sie do polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja_curka_zbujnika Re: Ale uzurpuje sobie prawo do bycia "liberalnym 08.04.06, 12:31 Pokaż mi, gdzie Wyborcza określiła się jako "liberalna". Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Zobacz na definicje slowa "libaralizm" i na to... 08.04.06, 12:36 ...co o sobie pisze Wyborcza. Grzebanie w Gazetach zostawiam tobie. Widac, ze jestes cienias myslowy jak tego nie lapiesz. Zapisz sie do PO. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja_curka_zbujnika Re: Zobacz na definicje slowa "libaralizm" i na t 08.04.06, 12:46 Mylisz się, to Ty nie załapałeś. Próbowałam wskazać Ci różnicę między "uzurpowaniem sobie prawa do bycia liberalnym" a byciem liberalnym bez określania się jako "liberalny". Śmiem więc twierdzić, że wątpliwym jest, iż to ja z nas dwojga jestem "cieniasem myślowym", kotku. A skoro już odwołujesz się do definicji liberalizmu...w każdym podręczniku od WOS-u liberalizm figuruje w rozdziale "Ideologie POLITYCZNE". I jaka ładna puenta...taka typowa dla obrońców RM...jeśli jestem przeciwna działalności Radyja to oczywiście jestem ślepo zapatrzona w GW i PO...aż się dziwię, że mi po pochodzeniu nie pojechałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Ja nie bronie prawa kazdego do wolnosci slowa 08.04.06, 13:40 I dlatego nie jestem liberalem. Bronie tego prawa i dla Wyborczej (mimo, ze prezentuje sie jak kryptonazisci i antysemici) i Radia Maryja. Wiem, ze liberalowie nie ciepria wolnosci slowa jezeli to dotyczy ludzi o pogladach, ktore sie im nie podoboja. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja_curka_zbujnika Re: Ja nie bronie prawa kazdego do wolnosci slowa 08.04.06, 14:24 Wszystko fajnie, mój drogi, szkoda tylko, że nie na temat i zupełnie bez związku z moim postem. Odpowiedz Link Zgłoś
qfc O twojej ociezalosci umyslowej, takiej jak PO... 08.04.06, 13:46 ...swiadczy fakt, ze nie rozrozniasz IDEOLOGII POLITYCZNEJ od biezacej polityki. Wyborcza, oczywiscie jako liberalne pismo powinno sie wlasnie IDEOLOGIA zajmowac. Publikowac piekne traktaty politologiczne czy wrecz filozoficzne. Natomiast wara od biezacej polityki. Niech do polityki sie nie mieszaja. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja_curka_zbujnika Re: O twojej ociezalosci umyslowej, takiej jak PO 08.04.06, 14:33 Rozbrajasz mnie... Po pierwsze- nie ma czegoś takiego jak "umysł zbiorowy", tak więc poprawność stwierdzenia, iż partia jest ociężała umysłowo jest mocno kontrowersyjna. Liberalizm, i owszem jest ideologią, ideologią, której zasady jak najbardziej można odnosić do bieżącej polityki, bo jak sama nazwa wskazuje "polityczną". Poza tym...zaczynasz sam sobie zaprzeczać. Piszesz z jednej strony, że GW jest gazetą liberalną, choć tak się nie określa, a z drugiej, że nie jest wierna obranemu przez siebie kierunkowi, bo miesza się do polityki, czego rzekomo nie powinni robić liberałowie, tak więc, że są liberalni tylko z nazwy. Czas się zdecydować, strasznie się plączesz. I jeszcze jedno...nie wiem jak ty, ale ja obrzucania inwektywami nigdy nie uważałam za szczególnie błyskotliwy sposób prowadzenia dyskusji. Jeśli więc zamierzasz ją kontynuować w tym tonie, to przoszę bardzo, ale bez mojego udziału. Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Po prostu nie rozumiesz co czytasz 08.04.06, 14:47 Ja tylko chce jedna rzecz: niech Wyborcza sie zajmuje czym chce. Niech bedzie libralna czy nie. Ich sprawa. Ale jak Wyborcza nie chce zeby Radio Maryja mieszalo sie do polityki to niech da przyklad samemu i tyle. Bo inaczej nie sa wiarygodni w swym zadaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja_curka_zbujnika Re: Po prostu nie rozumiesz co czytasz 08.04.06, 14:56 To Ty nie rozumiesz...podstawowa różnica między Wyborczą, a RM polega na tym, że redaktorzy Wyborczej reprezentują poglądy swoje, a nie rzekomo poglądy Kościoła, co robi RM. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Ale uzurpuje sobie prawo do bycia "liberalnym 08.04.06, 12:57 ronja_curka_zbujnika napisała: > Pokaż mi, gdzie Wyborcza określiła się jako "liberalna". No ale tytul: Niechciane Radio..., zamiasta np. Chciane Radio... jest silnym przykladem na liberalizm i postep GW (glowine w dziedzinie ksztaltowania umyslow). Odpowiedz Link Zgłoś
ronja_curka_zbujnika Re: Ale uzurpuje sobie prawo do bycia "liberalnym 08.04.06, 13:07 Ale to nie w tym rzecz...chodzi o to, że kiedy RM określa się jako "Katolicki głos w Twoim domu" daje pewien sygnał: przedstawiamy poglądy reprezantatywne dla Kościoła Katolickiego. GW nie mówi "jesteśmy liberałami", choć według wielu skłania się ku tej ideologii. Nie podjęłam polemiki na temat "czy Wyborcza jest liberalna", ale czy "określa się jako liberalna", a to znacząca różnica. Bo np. Radio Maryja choć szumnie zwie się "katolickim" moim zdaniem nijak nie przystaje do wzorców moralności katolickiej. Widzę też, że bardzo wąsko widzisz liberalizm, a to ideologia wolności, wielu "prawdziwych" liberałów z przekonania skrytykowałoby niektóre posunięcia GW. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Wyborcza tez sie nie powinna mieszac w polity 08.04.06, 12:25 ronja_curka_zbujnika napisała: > Wyborcza, acz nierzadko tendencyjna, nie uzurpuje sobie jednak prawa do bycia " > katolickim głosem w > Twoim domu". RM tak. > > > "Oddajcie cesarzowi, co cesarskie, a co Boskie ? Bogu..." Bladzisz corko. GW raczej czesto. I tez se uzurpuje, ze jest glosem postepu i demokracji. Kiedys, za czasow CCCP, Polsie Radio na 1 maja, donosilo z Moskwy: cala postepowa ludzkosc zebral sie tu dzis..., Mysle, ze GW tez uwaza, ze cla postepowa ludzkosc. Ja wole byc zacofany, ale wlasny. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja_curka_zbujnika Re: Wyborcza tez sie nie powinna mieszac w polity 08.04.06, 12:39 > GW raczej czesto. Co GW raczej często, bo nie widzę odniesienia do mojego postu? >I tez se uzurpuje, ze jest glosem postepu i demokracji. Nie z tak jawną bezczelnością jak Radyjo- to primo. Secundo- GW jest prasą świecką, nie próbuje przemycić pod sztandarem katolickiej ideologii politycznych treści. Tu wszystko jest jasne-kupujesz gazetę, której redaktorem jest Michnik, szanowany przez Ciebie bądź nie, człowiek o wiadomych poglądach i wiadomej przeszłości. Rydzyk z kolei korzysta z autorytetu, jaki daje mu słówko "ojciec" przed nazwiskiem, słówko sugerujące. To powinno zobowiązywać, a nie stanowić pole do manipulacji. > Mysle, ze GW tez uwaza, ze cla postepowa ludzkosc. > Ja wole byc zacofany, ale wlasny. Wyobraź sobie, że też jestem "własna". I nie potrzeba mi do tego ani GW ani Radyja. Smuci mnie po prostu, że w tak obrzydliwy żeruje się na ludziach rozczarowanych, zawiedzionych. Ciebie nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Wyborcza tez sie nie powinna mieszac w polity 08.04.06, 12:51 ronja_curka_zbujnika napisała: Wyobraź sobie, że też jestem "własna". I nie potrzeba mi do tego ani GW ani Radyja. Smuci mnie po prostu, że w tak obrzydliwy żeruje się na ludziach rozczarowanych, zawiedzionych. Ciebie nie? Odpowiedz kamyka (39): Oj smuci. Jestes rozsadna osóbką i to mnie nie smuci. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja_curka_zbujnika Re: Wyborcza tez sie nie powinna mieszac w polity 08.04.06, 13:11 > Oj smuci. Jestes rozsadna osóbką i to mnie nie smuci. Smuci Cię mój rozsądek? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja_curka_zbujnika Sprostowanie :) 08.04.06, 13:12 A przepraszam, nie doczytałam "nie" przed "smuci". Cóż...dzięki za komplement :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Wyborcza tez sie nie powinna mieszac w polity 08.04.06, 13:12 ronja_curka_zbujnika napisała: > > Oj smuci. Jestes rozsadna osóbką i to mnie nie smuci. > Smuci Cię mój rozsądek? :) Madame, napisalem: " i to mnie nie smuci" (A juz kiedys przepraszalem) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja_curka_zbujnika Re: Wyborcza tez sie nie powinna mieszac w polity 08.04.06, 13:17 Monsieur, sprostowałam powyżej, nie doczytałam i za szybko wysłałam odpowiedź :) Odpowiedz Link Zgłoś
krallik Re: Wyborcza tez sie nie powinna mieszac w polity 08.04.06, 13:08 ronja_curka_zbujnika napisała: > Smuci mnie po prostu, że w tak obrzydliwy żeruje się na ludziach rozczarowanych > , zawiedzionych. > Ciebie nie? Masz na myśli michnika? Odpowiedz Link Zgłoś
ronja_curka_zbujnika Re: Wyborcza tez sie nie powinna mieszac w polity 08.04.06, 13:16 Michnik jawi mi się raczej jako ten, który jest dla niektórych jedną z przyczyn zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
krallik Re: Wyborcza tez sie nie powinna mieszac w polity 08.04.06, 13:26 ronja_curka_zbujnika napisała: > Michnik jawi mi się raczej jako ten, który jest dla niektórych jedną z przyczy > n zawodu. OK. można i tak, dla mnie jest jedną z przyczyn całego zła. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja_curka_zbujnika Re: Wyborcza tez sie nie powinna mieszac w polity 08.04.06, 13:31 Ja nie postrzegam Michnika ani jako postać jednoznacznie czarną ani białą. Niemniej jednak mam do niego więcej szacunku niż do Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
krallik Re: Wyborcza tez sie nie powinna mieszac w polity 08.04.06, 13:43 ronja_curka_zbujnika napisała: > Ja nie postrzegam Michnika ani jako postać jednoznacznie czarną ani białą. > Niemniej jednak mam do niego więcej szacunku niż do Rydzyka. Niestety nie mogę przyznać Ci racji, obaj nie zasługują na jakikolwiek szacunek. A na dodatek michnik zrobił znacznie więcej zła Polace. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Wyborcza tez sie nie powinna mieszac w polity 08.04.06, 13:44 ronja_curka_zbujnika napisała: > Ja nie postrzegam Michnika ani jako postać jednoznacznie czarną ani białą. > Niemniej jednak mam do niego więcej szacunku niż do Rydzyka. Kurcze, chcialby byc w skorze Michnika. (on mnie ono obojetne jest) Oczywiscie ze wzgledu na ten szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja_curka_zbujnika Re: Wyborcza tez sie nie powinna mieszac w polity 08.04.06, 13:53 Ależ ja Ciebie jak najbardziej szanuję, Kamyk :) I to chyba bardziej niż Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Wyborcza tez sie nie powinna mieszac w polity 08.04.06, 13:58 ronja_curka_zbujnika napisała: > Ależ ja Ciebie jak najbardziej szanuję, Kamyk :) > I to chyba bardziej niż Michnika. Sloneczko zaswiecilo. Dzieki, jestem w siodmym niebie. I czy to nie jest piekne? Widzisz jak sprawy ludzkie sa cieplejsze i milsze. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja_curka_zbujnika Re: Wyborcza tez sie nie powinna mieszac w polity 08.04.06, 14:00 > Sloneczko zaswiecilo. > Dzieki, jestem w siodmym niebie. > I czy to nie jest piekne? > > Widzisz jak sprawy ludzkie sa cieplejsze i milsze. Nieporównywalnie milsze :) Nie masz za co dziękować. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Wyborcza tez sie nie powinna mieszac w polity 08.04.06, 14:06 ronja_curka_zbujnika napisała: > > Widzisz jak sprawy ludzkie sa cieplejsze i milsze. > Nieporównywalnie milsze :) > Nie masz za co dziękować. Zawsze mnie intryguje Twoje imie na forum. Jak wiesz to sie zupelnie inaczej wymawia. (jak sie tak skupic, to przewrotnosc tez cecha jest?) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja_curka_zbujnika Re: Wyborcza tez sie nie powinna mieszac w polity 08.04.06, 14:08 Zapis jest fonetyczny (nie było dopuszczone używanie polskich liter), nick został zainspirowany tytułem jednej z książek Astrid Lindgren. A Twój skąd się wziął? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Wyborcza tez sie nie powinna mieszac w polity 08.04.06, 14:12 ronja_curka_zbujnika napisała: > Zapis jest fonetyczny (nie było dopuszczone używanie polskich liter), nick zost > ał zainspirowany tytułem > jednej z książek Astrid Lindgren. > A Twój skąd się wziął? :) Wchodzimy w prywate, (inni moga sie denerwowac ) Kamyk, to tak troche jak dorzucic, lub w trybiki. 39 to nr domu mojego dziecinstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja_curka_zbujnika Re: Wyborcza tez sie nie powinna mieszac w polity 08.04.06, 14:35 No wchodzimy, nie da się ukryć :) A inni denerwują się i bez tego, vide posty na temat ociężałości umysłowej i iNpregnowanych mózgach :) Odpowiedz Link Zgłoś
qfc A ja mam najwiecej szacunku do Stefana. Brata 08.04.06, 13:48 Adasia. I jeszcze wiecej do Wolinskiej Heleny, ktora to wredni polacy powodowani swym skrajnym antysemityzmem chca upokorzyc w polskich sadach. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja_curka_zbujnika Re: A ja mam najwiecej szacunku do Stefana. Brata 08.04.06, 13:56 Co ma na celu przywołanie tych postaci? Nie wiem, jak Tobie, ale mnie dyskredytowanie osób ze wzgledu na rodzinę bardzo źle się kojarzy. Był już w Polsce kiedyś taki czas, że patrzono, kto Twój brat, a kto matka. Na szczęście się skończył... Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Jestem zakochany w historii Polski. Zatem cel jest 08.04.06, 13:58 edukacyjny. Jezeli ty nie cierpisz wiedzy (i widac na nia jestes dosc odporny) to nie sugeruj tego innym forumowiczom. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja_curka_zbujnika Re: Jestem zakochany w historii Polski. Zatem cel 08.04.06, 14:06 Primo- jestem płci żeńskiej, co mój nick zdaje się sugerować chyba dość wyraźnie, ale zresztą nieważne, to nie istota problemu. Secundo- o mojej sympatii bądź antypatii do zdobywania wiedzy jak mniemam niewiele możesz wiedzieć. Tertio- znam osoby nie mniej (a może i bardziej) zakochane w historii Polski, którym ta miłość nie preszkadza w odrzucaniu wąskich kryteriów i jedynie słusznego spojrzenia na pewne sprawy. I których właśnie historia nauczyła, że rzadko w życiu wszystko jest tylko czarne albo tylko białe. Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Re: Jestem zakochany w historii Polski. Zatem cel 08.04.06, 14:10 Primo - zgadzam sie Secundo - oj, sporo pokazalas na forum dzisiaj. Masz kompletnie inpregnowany mozg. (Ha, ha - dobrze, ze sie nie skapowalem co masz w gaciach, bo bym zostal posadzony pewnie a seksizm i wstecznictwo. A tak to myslalem, ze kolesia komentuje.) Tertio - a mi nie przeszkadza w przyjmowaniu waskich kryteriow. I tez nie ma w tym nic zlego. Wazne jest uczucie a nie sposob uprawiania milosci. (Zyjemy w spoleczenstwie tolerancyjnym.) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja_curka_zbujnika Re: Jestem zakochany w historii Polski. Zatem cel 08.04.06, 14:22 Primo- cieszę się niezmiernie Secundo- dziękuję za fachową analizę. Niemniej jednak aż ciśnie mi się na klawiaturę, że żaden porządny historyk nie pokusiłby się o ocenę autora na podstwie tak ubogiego tekstu źródłowego, jakim jest te kilka moich postów. Wróżka może tak. A o seksizm mogłabym Cię posądzać co najwyżej, gdybyś stwierdził, że skorom kobieta, to nie podejmujesz dyskusji. Tertio- a tu się nijak nie mogę zgodzić. Ci historycy, których znam i szanuję złapaliby się za głowę widząc takie stwierdzenie. Radykalizm nie jest dobry w tym obszarze nauki. (Co do tolerancyjności naszego społeczeństwa mogłabym polemizować) A tak na marginesie, z tego co wiem terminem funkcjonującym na określenie pewnego rodzaju obróbki jest iMpregnacja, a nie inpregnacja. Ale właściwie co ja, odporna na wiedzę tudzież ociężała umysłowo, mogę wiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Ja uprawiam historie jak ja chce. I nie jest to... 08.04.06, 14:50 ..gorsze od tego jak inni ja uprawiaja. Wypraszam sobie takie imputacje. Ja kocham historie i miloss do niej jest dla mnie najwazniejsza. A powaznie: wierze w wolnosc slowa. Tak jak ty mozesz glosic, ze jestes za zamknieciem radia maryja, tak i radio maryja ma prawo nadawac co chce dalej. I tyle. Ja nie jestem w zadnym calu liberalem, bo wyznaje prawo do wolnosci slowa i jego gloszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja_curka_zbujnika Re: Ja uprawiam historie jak ja chce. I nie jest 08.04.06, 15:05 Szkoda, że Twoja miłość jest ślepa, ale cóż, to już nie mój problem. Można historię "uprawiać", jak to Ty robisz, a można w niej czegoś szukać. A teraz mój drogi nie-ociężały umysłowo nie-liberale zakochany w historii i wolności słowa, pokaż mi, gdzie nawoływałam do zamknięcia RM. Pisałam jedynie, że brzydzę się jego działalnością. Coś mi się zdaje, że brak Ci umiejętności czytania ze zrozumieniem, który z lubością zarzucasz innym. Liberalizm, od "liber"- wolny, jeśli nie traktować go powierzchownie, jak Ty to czynisz, oznacza właśnie umiłowanie wolności. Bliskie są mi idee liberalne, aczkolwiek prawo do wolności słowa nie powinno według mnie godzić w prawo do godności człowieka. Przywoływane przez Ciebie wcześniej PO to żadni liberałowie. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja_curka_zbujnika Re: "liber"-wolny to wolny-wolny. Maslo z masla. 08.04.06, 15:22 Napisałam: >od "liber" wolny, dalej prowadziłam rozważania o tym, jak pochodzenie terminu ma się do jego znaczenia Jednak jak widzę, masz już niewiele do powiedzenia bo zamiast odpowiadać na moje argumenty albo zaczynasz mnie obrażać (co szczerze mówiąc nie bardzo mnie rusza, więc-tak na przyszłość-daruj sobie) albo czepiasz się słówek, sam pisząc iNpregnowany. W chwilach desperacji uciekasz się do pisania rzeczy nijak nie odnoszących się do wypowiedzi poprzednika albo wytykasz mu wyimaginowane sympatyzowanie z PO i Gazetą Wyborczą. Nie wiem, jak Ciebie, ale mnie ta dyskusja (chociaż to chyba za duże słowo na to odbijanie piłeczki bez sensu i efektu) średnio bawi. Cieżko polemizować z kimś, kto w obliczu braku argumentów zmienia temat bądź/i zaczyna rzucać epitetami, nie zniżając się do jego poziomu. Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Michnik to wspanialy facet. Bardzo wiele dobrego.. 08.04.06, 13:44 ..zrobil. Ale - jak slusznie Ziemkiewicz zauwazyl - jest teraz politycznym bankrutem. Bronienie "ludzi honoru" - to sa jaja. Mysmy powinni wziac przyklad z Irlandii. Kraj sie swietnie rozwija - jest do przodu. Ale tam nikt nie traci pieniedzy i czasu na IPN-y czy lustracje. Jak ktos byl zdrajca to do piachu. Kula w leb bez procesu. (W zeszlym tygodniu niejaki Donaldson - brytyjski agent - sie o tym przekonal.) Dlatego wlasnie tak swietnie Irlandia prosperuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Michnik to wspanialy facet. Bardzo wiele dobr 08.04.06, 13:47 qfc napisał: >Ale tam nikt nie traci > pieniedzy i czasu na IPN-y czy lustracje. Jak ktos byl zdrajca to do piachu. Niezla strzelanina byla by. I huku co nie miara. Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Irlandi na dobre jednak wychodzi. Juz 120 tys 08.04.06, 13:49 rodakow za tym pojechalo. Widac im to nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
piss-on-pis4 Wyborcza tez sie nie powinna mieszac w polity 08.04.06, 15:14 ronja_curka_zbujnika napisała: > Wyborcza, acz nierzadko tendencyjna, nie uzurpuje sobie jednak prawa do bycia > "katolickim głosem w Twoim domu". RM tak. > > "Oddajcie cesarzowi, co cesarskie, a co Boskie ? Bogu..." A GW niech robi to, co robi. bo to jest jej powołaniem. To raczej niektórzy z nas niech nie formułują zaleceń politycznych, bo tylko wywołuje to śmiech. Odpowiedz Link Zgłoś
formozus1 Zwaliłem pare cnotek.Marychy nigdy.Bóg tak chciał 08.04.06, 12:28 Dlatego wierzę, że ta jest dziewicą teraz i zawsze. Amen. Ludu Polan powstań z kolan. Odpowiedz Link Zgłoś
piss-on-pis4 Ludu polan powstań 08.04.06, 12:36 formozus1 napisał: > Dlatego wierzę, że ta jest dziewicą teraz i zawsze. > Amen. > Ludu Polan powstań z kolan. Naucz się artykułować swoje myśli! Już pora - komputer w tym nie zastąpi Cię. Odpowiedz Link Zgłoś
formozus1 Re: Ludu polan powstań z kolan 08.04.06, 12:39 Dziękuję. Tak chciałem, ty mi pomogłeś. piss-on-pis4 napisał: > formozus1 napisał: > > Dlatego wierzę, że ta jest dziewicą teraz i zawsze. > > Amen. > > Ludu Polan powstań z kolan. > > Naucz się artykułować swoje myśli! Już pora - komputer w tym nie zastąpi Cię. > > Odpowiedz Link Zgłoś
krallik Błyskawiczny sondaż "Gazety"!!!!!!!!!!! 08.04.06, 13:05 Qrwa nie wytrzymam, zaśmieje sie na smierc. Odpowiedz Link Zgłoś
krallik Re: Zwaliłem pare cnotek.Marychy nigdy.Bóg tak ch 08.04.06, 13:11 formozus1 napisał: > Dlatego wierzę, że ta jest dziewicą teraz i zawsze. > Amen. > > Ludu Polan powstań z kolan. Chyba się za dużo tej marychy napaliłeś, durniu. Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 japoeta.. to podstawiony były Ubek..by szkodzić P 08.04.06, 13:11 by szkodzić PIS!... pod pozorem obrony PIS-u, wypisuje takie teksty, by zdyskredytować PIS ! Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Niechciane Radio Maryja 08.04.06, 13:31 Chyba jestem głupkiem bo nijak nie wiem na czym polegał ten antysemityzm w tym artykule Michalkiewicza. Niech mnie ktoś oświeci. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Niechciane Radio Maryja 08.04.06, 13:50 natural7 napisał: > Chyba jestem głupkiem bo nijak nie wiem na czym polegał ten antysemityzm w tym > artykule Michalkiewicza. Niech mnie ktoś oświeci. To kwestia defincji. jesli antysemita to ten co go nie lubia Zydzi (oraz zydzi -wyznanie), no to wychodzi, ze Michalkiewicz jest. Ja osobiscie walcze z anty-, np. nie lubie wypowiedzi przeciw Arabom, ludem spokrewnionym. Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Czy jestem antysemita? Ja kilku zydow lubia 08.04.06, 14:01 i kilku nie lubie. W dodatku sam zydem jestem. Troche to dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
krallik Re: Czy jestem antysemita? Ja kilku zydow lubia 08.04.06, 14:08 To nie ważne czy jesteś Żydem i czy ich lubisz. Ważne czy oni Ciebie lubią bo jak nie to jesteś antysemita. Odpowiedz Link Zgłoś
qfc A to roznie.Kilku zydow mnie nie cierpi. Z jednym 08.04.06, 14:53 sie nawet sadza. Ale moja zona jest zydowka i mnie kocha. Jej rodzice tez zydy, jeszcze bardziej. To co: jestem cwierc-antysemita? Odpowiedz Link Zgłoś
block_buster Re: A to roznie.Kilku zydow mnie nie cierpi. Z je 08.04.06, 16:00 qfc napisał: > sie nawet sadza. Ale moja zona jest zydowka i mnie kocha. Jej rodzice tez zydy, > > jeszcze bardziej. To co: jestem cwierc-antysemita? Cały, facet, cały. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Czy jestem antysemita? Ja kilku zydow lubia 08.04.06, 14:09 qfc napisał: > i kilku nie lubie. W dodatku sam zydem jestem. Troche to dziwne. Przeczytaj dokaldnie defincje (zreszta nie mojego pomyslu) Ze mna podobnie, a Zydem nie jestem. Raczej Lachem. Mam kilku przyjaciol z tej nacji. Ale tez spedzilem pare lat w kraju arabskim, i widze wiel sparw inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
makabi Niechciane Radio Maryja 08.04.06, 13:46 To, ze polakom nie podoba się działanie radia matyja ma sie nijak do rzeczywistości. radio rosnie w siłe (polityczna). przeceiż wielu polakom zachowanie polityków PiS tez się n ie podoba i co? i nic? A od kiedy władza ta realna i ta utrojona liczy sie z pospulstwem, które ja utrzymuje... Odpowiedz Link Zgłoś
krallik Re: Niechciane Radio Maryja 08.04.06, 14:00 makabi napisał: > To, ze polakom nie podoba się działanie radia matyja ma sie nijak do > rzeczywistości. radio rosnie w siłe (polityczna). przeceiż wielu polakom > zachowanie polityków PiS tez się n ie podoba i co? i nic? A od kiedy władza ta > > realna i ta utrojona liczy sie z pospulstwem, które ja utrzymuje... POSPÓLSTWO, analfabeto. I co to jest "utrojona"? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e chciane gazety...))) 08.04.06, 13:53 ... ilosc sprzedawanych kopi ...rzeczpospolita -3.9%...trybuna-0.8% (kto do niej doklada -czyzby podatnik )... gazeta wyborcza-19% ... metro-3.5% (dziennik bezplatny)...trzeba tez wzisc pod uwage ,ze ogolna sprzedaz dzienna wszyskich kopi-tytulow wynosi 2 do 3m...wiec powstaje tu pytanie...kto jest bardziej chciany... Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: chciane gazety...))) 08.04.06, 14:02 me-e napisał: > ... ilosc sprzedawanych kopi ...rzeczpospolita -3.9%...trybuna-0.8% (kto do > niej doklada -czyzby podatnik )... gazeta wyborcza-19% ... metro-3.5% (dziennik > > bezplatny)...trzeba tez wzisc pod uwage ,ze ogolna sprzedaz dzienna wszyskich > kopi-tytulow wynosi 2 do 3m...wiec powstaje tu pytanie...kto jest bardziej > chciany... Kiedy w czasch nie carskich bylem w Rostowie (nad Donem, i to pare razy). I tam w sklepie z gazetami, patrze a jakis koles kupuje trybune (zwana ludu). Pytam go: mowis zpo polsku? Zczerwienial i nic nie powiedzial. Nie zlapalem o co idzie. Pozniej w WC zrozumiale. Prawda zostawiala slady. No my to przeskoczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: chciane gazety...))) 08.04.06, 14:11 ...na prowincji w polsce trybuna ciagle idzie na te same cele...zastanawia tylko dlaczego tzw niezalezne media cytuja czesto opinie trybuny w swych niezaleznych mediach...?... pierwsze miejsce w sprzedazy kopii fakt- 23% ...trzcie miejsce po gazecie zajmuje SE-10.5%... kamyk39 napisał: > me-e napisał: > > > ... ilosc sprzedawanych kopi ...rzeczpospolita -3.9%...trybuna-0.8% (kto > do > > niej doklada -czyzby podatnik )... gazeta wyborcza-19% ... metro-3.5% (dz > iennik > > > > bezplatny)...trzeba tez wzisc pod uwage ,ze ogolna sprzedaz dzienna wszys > kich > > kopi-tytulow wynosi 2 do 3m...wiec powstaje tu pytanie...kto jest bardzie > j > > chciany... > > > Kiedy w czasch nie carskich bylem w Rostowie (nad Donem, i to pare razy). > I tam w sklepie z gazetami, patrze a jakis koles kupuje trybune (zwana ludu). > Pytam go: mowis zpo polsku? > Zczerwienial i nic nie powiedzial. Nie zlapalem o co idzie. > > Pozniej w WC zrozumiale. Prawda zostawiala slady. > No my to przeskoczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Jeszcze jeden "tfurczy sadarz". 08.04.06, 15:21 Patrzac na przedstawienia graficzne sondazu trudno nie oprzec sie stwierdzeniu, ze "odstawia sie" manipulacje. Najbardziej istotna jest trzecia pozycja, na ktorej przedstawiona jest opinia uczestniczacych w sondazu na temat potrzeby rozglosni katolickiej w kraju. Jest jedyna czesc sondazu czesciowo zblizona do prawdy. Reszta nie warta jest funta klakow. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodeusz Niechęć do Radia Maryja nie wynika... 08.04.06, 14:08 z laicyzacji społeczeństwa,nie wynika także z angażowania się tej stacji w politykę.Wynika poprostu z faktu,że jest to najnudniejsza,najbardziej monotematyczna rozgłośnia.Kiedy się przypadkiem włączy,albo klepią różaniec,albo wspólna modlitwa,albo komentarz kogoś zupełnie bez polotu i iskry Bożej!.Jestem katolikiem jak większość społeczeństwa,ale nie jestem w stanie strawić tej efemerydy. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Niechęć do Radia Maryja nie wynika... 08.04.06, 14:16 ...to po co RM niszczyc metodami ideologicznymi...zostawic to rynkowi...rynek zrobi swoje...kazdy sluchac ma swa glowe... wlodeusz napisał: > z laicyzacji społeczeństwa,nie wynika także z angażowania się tej stacji w > politykę.Wynika poprostu z faktu,że jest to najnudniejsza,najbardziej > monotematyczna rozgłośnia.Kiedy się przypadkiem włączy,albo klepią różaniec,alb > o > wspólna modlitwa,albo komentarz kogoś zupełnie bez polotu i iskry Bożej!.Jestem > katolikiem jak większość społeczeństwa,ale nie jestem w stanie strawić tej > efemerydy. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 radio Maryja to wentyl bezpieczeństwa dla emocjii. 08.04.06, 14:17 Jak nie będzie radia Maryja , to powstaną partyzanci Maryjnii , którzy będą bronić suwerenności Polski. Nawet w atakach na to radio, trzeba mieć trochę umiaru. Arogancja oligarchów nie zna granic.Arogancja jest złym doradcą. Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Moze to i przesada - ale w niej jest wiele prawdy 08.04.06, 14:51 Gloszenie skrajnych pogladow, czesto zapobiega skrajnym zachowaniom. Poza tym poddaje te poglady pod ocene zanim robi to sad (za niecne czyny). A to jest chyba lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
nurnii Mocher rządzi, mocher radzi, mocher nigdy Cie nie 09.04.06, 09:38 ...ZDRADZI Odpowiedz Link Zgłoś
wysokiktos a kogo pytano, slychaczy? :)))))))))) 08.04.06, 15:19 watpie. Dlatego sadaz nie ma sensu :)))))))))))) To tak, jakby powiedziec ze w rmf, zetce i innych jest zaduzo muzycznego chlamu :))))))) Dla wszystkich szczekajacych dodam, ze nie jestem sluchaczem RM. Nie jestem na tyle glupi, zeby wierzyc w brednie wciskane przez jakiekolwiek media. Jestem jedynie czlowiekiem PRAWDZIWIE tolerancyjnym, i sluchaczem wyrafinowanej muzyki :)))))))) Wlasnie leci Evan Parker :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Politycy powinni wystepowac we wszystkich 08.04.06, 15:35 srodkach masowego przekazu. GW probuje manipulowac opinia publiczna. Nie mowilaby nic, gdyby politycy pomijali RM i Trwam. Problem? - Politycy wystepuja w medium niepoprawnym politycznie i przez to niejako podawzaja "prawde" gloszona przez GW oraz pozostale polityczne "poprawniaki". Stad tyle szumu, halasu i ciagla nagonka na Torun. Odpowiedz Link Zgłoś
mamgotamgo Trzeba być idiotą, a nie politykiem 08.04.06, 15:42 żeby występować w RM. żeby występować w RM. To radio jest (!) agenturą obcego wywiadu starającego się o dezintegrację Polski ze strukturami europejskimi. Nic z tego. Jak po zimie mięknie śnieg tak i ona zmięknie. A potem nawet śladu po niej nie będzie. Ale co narobi hałasu to narobi. Ale niech tam. Media Markt? Nie dla idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
block_buster Trzeba być idiotą, a nie politykiem, 08.04.06, 16:04 aby rozmawiać z Michnikiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do mamgotamgo 08.04.06, 17:33 mamgotamgo napisał: > żeby występować w RM. > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > żeby występować w RM. To radio jest (!) agenturą obcego wywiadu starającego się > > o dezintegrację Polski ze strukturami europejskimi. Nic z tego. Jak po zimie > mięknie śnieg tak i ona zmięknie. A potem nawet śladu po niej nie będzie. Ale > co narobi hałasu to narobi. Ale niech tam. Media Markt? Nie dla idiotów. Trzeba byc idiota, aby takie blazenstwa pisac. Madry polityk stara sie wystepowac wszedzie. Taki, co ma klapy na oczach, wystepuje tylko w mediach politycznie poprawnych i traci w dwojnasob. > > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
laziorzymss Ha!! 08.04.06, 16:31 normalnie współczuję dziennikarzą "GW". Myślicie że Polacy są aż tak głupi i uwierzą w to co napiszecie?w jakiś sondaż dla was robiony?? A tak na marginesie to zróbice taki sondaz wśród słuchaczy Radia a nie czytelników Gazety. zobaczymy wtedy wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
bob_l Re: Ha!! 08.04.06, 17:32 Sondaż bardzo prawdopodobny. W RM z sądaży wychodzi pewnie,że naród w 98% jest katolicki. Idź do kościoła i zobacz te 98%. To dzięki Rydzykowi i polityce w kościele. Katolik ma prawo być socjalistą, liberałem i czym tam chce. Prawdziwy katolik wie, że najważniejsze jest prawo miłości, ale nie do RYDZYKA. Przemyśl to sobie. RM jest tylko dla katolików nacjonalistów, więc nie dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
laziorzymss Re: Ha!! 10.04.06, 09:34 bob_l napisał: > Sondaż bardzo prawdopodobny. W RM z sądaży wychodzi pewnie,że naród w 98% jest > katolicki. Idź do kościoła i zobacz te 98%. To dzięki Rydzykowi i polityce w > kościele. Katolik ma prawo być socjalistą, liberałem i czym tam chce. Prawdziwy > katolik wie, że najważniejsze jest prawo miłości, ale nie do RYDZYKA. Przemyśl > to sobie. RM jest tylko dla katolików nacjonalistów, więc nie dla mnie. Tylko widzisz mi nie o to chodzilo.Sondaż robiony przez taką gazete nie moze byc wiarygodny....no chyba ze wśród dziennikarzy swojej gazety go robili... Odpowiedz Link Zgłoś
tex3 Re: Dlaczego miliony słuchają radia ? 08.04.06, 17:58 Pytanie : Dlaczego miliony słuchają Radia Maryja . Odpowiedz : A no dlatego że jest to jedyny Polski środek masowego przekazu z którym utożsamiają się Polacy Odpowiedz Link Zgłoś
goethek Re: Dlaczego miliony słuchają radia ? 08.04.06, 18:33 mysle , ze rowniez dlatego, iz Radio to mozna odbierac nawet w miejscach gdzie nic innego nie nadaje, a takze poniewaz ludzie wierza w kosciol a nie w Boga...I czesto nie maja wlasnego zdania (wiec chca posluchac rady "obiektywnych" ksiezy, ktorzy czesto maja swoje interesy w polityce i dzieki takiej sluchalnosci stanowia powazne lobby w parlamencie co jest moim zdaniem niedopuszczalne!) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do goetheka 08.04.06, 23:26 goethek napisał: > mysle , ze rowniez dlatego, iz Radio to mozna odbierac nawet w miejscach gdzie > nic innego nie nadaje, a takze poniewaz ludzie wierza w kosciol a nie w > Boga...I czesto nie maja wlasnego zdania (wiec chca posluchac > rady "obiektywnych" ksiezy, ktorzy czesto maja swoje interesy w polityce i > dzieki takiej sluchalnosci stanowia powazne lobby w parlamencie co jest moim > zdaniem niedopuszczalne!) Miliony sluchaja, bo instynktownie wyczuwaja kto mowi prawde, a kto nie. Na tym polega sila RM. Odpowiedz Link Zgłoś
goethek Tylko wyborcy SLD przeciw..? 08.04.06, 18:21 Przykro mi ze publikowane sa nierzetelne informacje, gdyz ja nie zaliczam sie do elektoratu SLD a mimo to nie jestem zwolennikiem katolickiego radia a jezeli chodzi o upolitycznianie kosciola to jestem Kategorycznie Przeciwny takiemu obrotowi sprawy. Kosciol i tak ma zbyt duzo przywilejow ( w moim mniemaniu) i jeszcze by chcial sie do polityki pchac (i to robi)... Jestem calkowicie zdegustowany.Miedzy innymi dlatego przebywam obecnie za granica, bo az przykro przebywac w naszej ojczyznie i patrzec na ten balagan(lagodnie mowiac). Jezeli szybko nic sie nie zmieni i nadal bedziemy tkwili w sredniowieczu mentalnym, to niebawem wiekszosc naszej elity umyslowej i ludzi swiatlych opusci granice Polski w poszukiwaniu lepszego zycia (normalniejszego i stabilniejszego) Pozdrawiam zyczliwych... Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern a politycy PiS i tak będą się tam udzielać... 08.04.06, 18:34 im tam nic nie przeszkadza...sonadaże, notowania, wyniki... oni wiedzą swoje i nawet się nie wysilają, aby dobrać chociaż trochę rzeczowe argumenty. najlepiej sytuację oddaje wyjazd p. Krukówny do Iraku (wg prezydenta to Iran...;)))) i wyjasnienie, skad przew. KRRiT się tam znalazła Odpowiedz Link Zgłoś
karol63 Re: a politycy PiS i tak będą się tam udzielać... 08.04.06, 18:47 Redaktor Michalkiewicz to solidny publicysta lecz nie z ogólnie uznanej opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Sukces Radia Maryja jest niczym wiecej tylko 08.04.06, 18:50 cenzurka dla polskiej sfory dziennikarskiej zadomowionej w roznych innych rozglosniach. To nie dzieki atrakcyjnosci Radia Maryja ma ono tylu sluchaczy. Jest to miedzy innymi wynik poziomu dziennikarskiego, komercjalnego i programowego "konkurencyjnych" rozglosni, ktorych dziennikarze przekonani o wlasnej doskonalosci (wynikajacej glownie z faktu malpowania rozglosni zachodnich) odnosza sie z nieukrywana pogarda do wszystkiego tego co nie przynosi im korzysci, tego czego nie rozumieja nie mowiac o sluchaczach, ktorzy nie chca ich sluchac! A, ze wachlarz tego, czego nie rozumieja jest szeroki i raczej malo zroznicowany."Konkurencyjne" rozglosnie sa do siebie podobne i prezentuja w wiekszosci podobne komentarze i punkt widzenia. Doswiadczenia okresu przedwyborczego tylko ugruntowaly to zjawisko w polskich mass-mediach. Nic dziwnego, ze wszyscy ci ktorym sluchanie "zmiekczajacego mozg", takiego samego belkotu przemieszanego z debilnymi reklamami roznych "tradycyjnych" rozglosni przysparza mdlosci sluchaja Radia Maryja nie jako pozadanej alternatywy ale jako chwilowej odtrutki na standardowa "siekanke" ! Odpowiedz Link Zgłoś