rydzyk_fizyk 12.04.06, 10:41 Kaczyński z Olszewskim zadbają aby Układ Okrągłostołowy, który tworzyli, trwał dalej :> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krokus5 Re: Geremek: Zagrożone są osiągnięcia 1989 roku 12.04.06, 10:48 Bronek przesadzasz.Jak zwykle zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
gobi03 kapitał zaqłożycielski Polski zagarnęła GupaTrzyma 12.04.06, 12:04 jąca władzę, a jeśli kapitałem moralnym był Kwasniewski, to uważam, że tak lepiej. Pan Gieremek ma dość specyficzne widzen ie polskiego interesu narodowego. Odpowiedz Link Zgłoś
marekmarecki8 Prosze Pana 12.04.06, 14:42 Bronisław Geremek: No właśnie, ja "Życia Warszawy" nie przeczytałem, ale o ile pamiętam to są jeszcze inne gazety w kraju, więc może poczekajmy jak pogłoski i plotki się upowszechnią.Prosze pana uwielbiam Pana - Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar.sotomski Tow. Giermek Zagrożeniem Były Wasze Osiagnięcia ! 13.04.06, 04:12 Tow. Giermek Zagrożeniem dla Polski Były Wasze Osiagnięcia 1989 roku! bo sprowadziły Polskę do roli pariasa Niemców i Francuzów ! Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz rydzyk_fizyk napisal: "Kaczyński z Olszewskim 12.04.06, 15:05 zadbaja aby Układ Okrągłostołowy, który tworzyli, trwał dalej" Czegos bardziej glupiego i bezesensownego nie mozna sobie wyobrazic. Przy tym nie zakladam, ze ryzyk jest glupi, czy tez chcial napisac idiotyzm. Rydzyk napisal to w jak najlepszej wierze. Problem polega na tym, ze PiS i Olszewski sa wlasnie tym, ktorzy zwalczaja Uklad Okralego Stolu. Rydzyk czyta gazety, jest w internecie i pomimo tego jest tak katastrofalnie zle poinformowany. A moze "nie pomimo tego" a wlasnie dla tego ze czyta gazety... Gazety w sposob oczywisty oklamuja i dezorientuja spoleczenstwo. Obraz jaki przekazuja spoleczenstwu jest obrazem calkowicie zaklamanym. Powodem tego jest to, ze 80% gazet nalezy do wydawnictw niemieckich i bardzo specyficznej polityki prowadzonej przez te wydawnictwa, polityki bedacej w jaskrawej sprzecznosci z polska racja stanu. Gadzinowkami nazywano gazety wydawane przez Niemcow w czasie II WS w Polsce po Polsku dla Polakow w celu przekonania ich do Herrenrasse. Wojna sie skonczyla, gadzinowki wrocily i stanowia ponad 80% polskiego rynku prasowego. Wplyw gadzinowek widac po stopniu zdeorientowania spoleczenstwa, ktore niestety jest pozbawione praktycznie innych zrodel informacji. Informacja dostarczana przez gadzinowki dla Polakow jest dobra dla Polakow z niemieckiego, gadzinowskiego punktu widzenia. Gadzinowki popieraja rowniez partie realizujace dobre z ich punktu widzenia cele. Cele bedace sprzeczne z polska racja stanu. Dlatego wlasnie Tusk i PO maja absolutnie jednoglosne poparcie w mediach. Jedynym przeciwnikiem gadzinowek i GW jest RM. Jak widac wplyw czesciowo zdemoralizowanego polskiego episkopatu, ktory nie zostal poddany lustracji, wymusil na Watykanie krytyke RM. Przy JP II pomimo wieloletnich staran niczego nie osiagneli. Odpowiedz Link Zgłoś
antybolszewik Wujek Bronek się odezwał 12.04.06, 12:04 Słuchałem całego wywiadu. Wujek Bronek pochwalił wyniki wyborów we Włoszech, nie ma nic przeciwko udziałowi ortodoksyjnych komunistów w rządach włoskich. A odnośnie autorytetów - to lewica zawsze miała guru, ideologów, ludzi których słowa są świete i niepodważalne, sa doktryną i dogmatem, nie podlegają krytyce, budowała sobie idoli i ich kreowała jako jedynie słusznych. Lista jest długa: Wolter, Marks, Engels, Lenin, Stalin, Hitler, aż do ojców założycieli UD. Prawica tego nie potrzebuje. Prawica nie zmienia poglądów co chwilę i ma jedno i to samo źródło wiedzy o tym co dobre a co złe - Pismo Święte. Jedno i to samo od 2.000 lat. A w pozostałych kwestiach krytycznie sięga do wielu różnych źródeł. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: Wujek Bronek się odezwał 12.04.06, 13:29 alez prawica ma tez swoich idoli jesli nie maja ubabrane rece krwia to sa zlodziejami /czasami jest to razem/ ze by pierwszych z brzegu pinochet, franko, suharto a ostatnio berlusconi a co do wycierania sobie geby kosciolem i religia, to "prawica" sobie wybiera tylko to co chce sluchac, jak papieze mowia o sprawiedliwosci spolecznej to nagle gledza na tematy ktore nie powinni, bo jezus nauczal ze wszystkim rzadzi wolna reka rynku Odpowiedz Link Zgłoś
adamharibu **** Geremek ma chyba na myśli******* 12.04.06, 13:51 osiągnięcia III RP w wybielaniu komunistów. z pewnością będzie autorytetem w niepodległej Białorusi od tłumaczenia Biłorusinom, że Łukaszenka to człowiek honoru. ----------- Jeden z najlepszych blogów o polityce w Polsce haribu.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Intelektualny oszust Bronek się odezwał 13.04.06, 01:43 To jest komuna - towarzystwo wzajemnej adoracji. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Geremek, Kuroń, Michnik, Mazowiecki - czterech... 12.04.06, 10:52 ... mędrców z czerwonego awansu społecznego. Takie autorytety jaka Rzeczpospolita (trzecia). Odpowiedz Link Zgłoś
kiks11 Re: A jakie ma 4? 12.04.06, 11:44 Rozumiem, że to spisałeś z kart choroby w psychiatryku? Mozna do tego dorzucic Olszewskiego, Czarneckiego, Wrzodaka, Parysa, Macierewicza i kilku innych "prawdziwych polskich patriotów" ciągnących ten kraj na dno. Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: A jakie ma 4? 12.04.06, 11:45 :) Miałem nadzieję, że mi również Galba odpowie, ale on lubi tylko bluzgnąć... Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh Re: A jakie ma 4? 12.04.06, 11:48 nie zapominajcie o urnie z prochami kota. Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: A jakie ma 4? 12.04.06, 12:02 Najwyrazniej za odpowiadanie już mu nie płacą, to nie odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: A jakie ma 4? 12.04.06, 12:01 moroux napisał: > Ziemkiewicz? Semka? Łysiak? Ktoś jeszcze? > Michałkiewicz :D A Łysiak strasznie zglanował Ziemkiewicza za popieranie Balcerowicza. Nazwał go m.in. byłym salonowcem - tu można przeczytac jego rojenia: www.gazetapolska.pl/?module=content&article_id=1008 IV rp wykuwa się w bólach! :D Odpowiedz Link Zgłoś
malum.vincit Re: A jakie ma 4? simplex,to podłość 12.04.06, 12:39 W rządzie PiS jest kilka osób pochodzenia żydowskiego. Insynuowanie,że autorytetem obecnie rządzących jest maniakalny antysemita,to podłość. Odpowiedz Link Zgłoś
gulaga7 Re: A jakie ma 4? 12.04.06, 12:14 Herbert,Garlinski,Bartoszewski,Kisielewski,Herling-Grudzinski,Mackiewicz-a kazdy z nich tysiac razy tyle wart co cala redakcja z Czerskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
galba "baran" - zgadzam się z trafną oceną prof. Geremka 12.04.06, 12:26 Sam bym tego lepiej nie ujął. Odpowiedz Link Zgłoś
dhl01 Re: "baran" - tu o ciebie chodzilo :) 12.04.06, 13:12 -- "Not to bright, hm?" Odpowiedz Link Zgłoś
kxx1 Taaa - Galba,ty jestes autorytetem IV RP ze 12.04.06, 12:20 wszystkimi bzdurami ktore tu wypisujesz i na tym swoim smiesznym blogu, ktora wiekszosc traktuja jak egzotyczny niewypal. Czy ty naprawde uwazasz, ze ktos traktuje serio to co piszesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
koala1115 Re: Geremek, Kuroń, Michnik, Mazowiecki - czterec 12.04.06, 12:33 galba napisał: > ... mędrców z czerwonego awansu społecznego. Takie autorytety jaka > Rzeczpospolita (trzecia). > no Kuroń akurat chyba nie z tej paczki przeczytaj jego "Przepraszam za Solidarność" Odpowiedz Link Zgłoś
gosik_p Re: Geremek, Kuroń, Michnik, Mazowiecki - czterec 12.04.06, 13:11 galba napisał: > ... mędrców z czerwonego awansu społecznego. Takie autorytety jaka > Rzeczpospolita (trzecia). Galba, ja wiem, ze na twoje posty sie nie odpowiada, ale nie wytrzymam. Jak chcesz, obrazaj do woli Michnika, Geremka, Mazowieckiego - masz do tego prawo. Ale jest taka zasada - dobre wychowanie nie pozwala obrzucac blotem ludzi zmarlych, bo oni sie juz obronic nie moga. Kuronia zostaw w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: Geremek, Kuroń, Michnik, Mazowiecki - czterec 12.04.06, 14:20 kuronn nie byl czerwony - jako zmarly nie podlega krytyce - a hitler tez - zmarl nawet smiercia meczenska ?! coz kuron jaki byl kazdy kto ma niezalezny rozum wie .. Odpowiedz Link Zgłoś
gosik_p Re: Geremek, Kuroń, Michnik, Mazowiecki - czterec 13.04.06, 12:15 jerry21 napisał: > kuronn nie byl czerwony - jako zmarly nie podlega krytyce - a hitler > tez - zmarl nawet smiercia meczenska ?! > coz kuron jaki byl kazdy kto ma niezalezny rozum wie .. No sorry, jak nie widzisz roznicy miedzy Hitlerem a Kuroniem, to bardzo mi przykro. I twojej nauczycielce historii pewnie tez. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: Geremek, Kuroń, Michnik, Mazowiecki - czterec 13.04.06, 16:02 nie bredz kolego - moi nauczyciele historii byli w wieku kuronia wiec trafiles w plot - natomiast osoby publivczne nie sa zwolnione od krytyki nawet po smierci - a moze przede wszystkim wtedy zasluguja na weryfikacje tzw. autporytetu - dla mnie koron to farbowany na rozowo komuno-socjalista -tak jak i hitler niestety.. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek230 Tak, Panie Profesorze, swiete slowa !!! 12.04.06, 10:55 Kaczory dewastuja POlske. Odpowiedz Link Zgłoś
weteran3 Zagrożone są geremkobodobne ministry zagranicne 12.04.06, 11:10 i nic poza tym. Większości ludzi w Polsce po 1989 nie żyje się lepiej i większa część jest poza nawiasem awansu cywilizycyjnego. To że panu Geremkowi coś się zagroziło to można zrozumieć. Można zrozumieć też łgających dziennikarzynów , trwających przy żłobie. Znakomitej większości już nic nie może zagrozić bo nic nie mają ,tylko kredyty do spłacenia takim geremkopodobnym.Takie jest moje zdanie i ja się z nim zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 [...] 12.04.06, 11:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: "dobre "-co ukradliśmy,"złe"-czego nie udało 12.04.06, 12:09 a jaki jest twój dorobek? Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: Zagrożone są geremkobodobne ministry zagranic 12.04.06, 12:08 "większa część jest poza nawiasem awansu cywilizycyjnego" to znaczy co? nie maja prądu gazu ....a może internetu? Co to jest do cholery awans cywilizacyjny w przypadku Polski? Nie używaj prosze określeni których nie rozumiesz. "Można zrozumieć też łgających dziennikarzynów ,trwających przy żłobie." Dziennikarze? W Polsce? To oni są poza tym mitycznym nawiasem? Cóż pracują czyli sa przy żłobie... czyli ja tez jestem przy nim .. kilkamilionów Polaków też jest przy żłobie ... Amoże kluczowym słowem jest "łgają" ... no ale jak tak to trzeba ich oskarżyć .. o kłamstwa ( wiesz w Plsce po 89 można takie rzeczy robić) i niezawisły sąd rozpatrzy sprawę. No chyba że Ty jesteś takim sądem i każdy kto myśli i mówiw inaczej niż Ty jest "łgarzem" ... cóż dużo ludzi tak ma .. ale nie wszyscy o tym głośno mówią "Znakomitej większości już nic nie może zagrozić bo nic nie mają ,tylko kredyty do spłacenia takim geremkopodobnym" T o Pan Geremek rozdawał kredyty ...??? o masz .. a ja nie wiedziałem .. kurde moze i ja bym sie załapał. Ty sie ciesz że ludzie mogą brać kredyty ... przed 89 takie pojęcie jak np. kredyt hipoteczny nie istniało. "Takie jest moje zdanie i ja się z nim zgadzam." Schizofrenią by było gdybyś sie ze swoim zdaniem nie zgadzał Odpowiedz Link Zgłoś
gulaga7 Re: Zagrożone są geremkobodobne ministry zagranic 12.04.06, 12:33 Alez ty bredzisz k-r.Typowy milosnik II RP-nie rozumie tekstu czytanego.Od kiedy to geremkopodobny oznzcza Geremek? Rozumiesz w ogole.co chcial przez to okreslenie przekazac? O tym ze media sa sterowane to biedaczyno nie slyszales oczywiscie.Twierdzisz ,ze weteran ma preytensje do parcujacych? Gdzie to wyczytales w jego poscie??? Kredyty przed 1989? A byly,byly...brali je glownie rolnicy-i tak zostali zrobieni aw bambuko przez ikone II RP Balcerowicza,ze poszli z torbami! To oni, pamietajac swoje lzy i rozpacz rodzin, dzisiaj dyszac rzadza zemsty tworza trzon "Samoobrony" Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: Zagrożone są geremkobodobne ministry zagranic 12.04.06, 13:24 dziękuję za tą II RP .. to były czasy.. "kiedy to geremkopodobny oznzcza Geremek?" a co niby oznacza ? Cyklistę? może miłośnika miłości francuskiej? "Kredyty przed 1989? A byly,byly...brali je glownie rolnicy" tak dostawali nie przeczę ... powiedz mi tylko czy istniał kredyt hipoteczny? mieszkaniowy? "To oni, pamietajac swoje lzy i rozpacz rodzin, dzisiaj dyszac rzadza zemsty tworza trzon "Samoobrony"" Prosze nie rozśmieszaj mnie ...trzon samoobrony tworzą cwaniaki potrafiące gadać takie farmazony jak ty. a i ten kruczek: "O tym ze media sa sterowane to biedaczyno nie slyszales oczywiscie" sterowane są przez redaktorów naczelnych którzy w większości mają nad sobą jakieś "ciało" (np.rada dyrektorów albo radę nadzorczą albo po prostu prezesa) Dziwi cie to? Jeżeli ten układ jest układem "sterującym" to zwracam ci uwagę że wszystkie firmy na świecie są tak "sterowane" ... Odpowiedz Link Zgłoś
andrkac Re: Zagrożone są geremkobodobne ministry zagranic 12.04.06, 15:07 > Od > kiedy to geremkopodobny oznzcza Geremek? Rozumiesz w ogole.co chcial przez to > okreslenie przekazac? Ja nie rozumiem. Czy Geremek nie jest do siebie podobny? I co to ma być za określenie? Nie można napisać wprost? > O tym ze media sa sterowane to biedaczyno nie slyszales Niby jak sterowane? Media są wolne - to znaczy, że piszą to co chcą (a raczej chce ich organ nadzorczy). A tam siedzą (na ogół) ludzie kumaci, którzy wiedzą cokolwiek o zarządzaniu. Mogą więc się łatwiej domyślić, czyje pomysły na rządzenie krajem są durne a czyje nie. > Kredyty przed 1989? A byly,byly...brali je glownie > rolnicy-i tak zostali zrobieni aw bambuko przez ikone II RP Balcerowicza,ze > poszli z torbami! To oni, pamietajac swoje lzy i rozpacz rodzin, dzisiaj dyszac > rzadza zemsty tworza trzon "Samoobrony" Bo dali się uwieść demagogom. Balcerowicz nikogo nie zrobił w bambuko. Polska gospodarka nie istniała w 1989 roku. Technologie sięgały lat pięćdziesiątych, wydajność pracy też, na porządku dziennym było "kombinowanie", czyli zwykłe złodziejstwo (tak, dziś też jest - ale głównie w miejscach ciągle niepotrzebnie państwowych) To wszystko trwało utrzymywane przez siłową izolację od świata i rynku. Wszystko musiało się rozpaść z wielkim hukiem. A fakt, że Polska jako-tako z tego wyszła (bo w I połowie lat 90 bylismy w regionie liderem przemian) to jest zasługa Balcerowicza. I o co ci chodzi z tym bambukiem? W wyniku potwornej inflacji można było raz zebrać ziemniaki i spłacić kredyt na dom (na przykładzie moich teściów). Chyba, że rolnicy oczekiwali, że zawsze tak będzie, nabrali nowych kredytów i okazało się, że te trzeba spłacać? No, bambuko... Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: Zagrożone są geremkobodobne ministry zagranic 13.04.06, 01:42 Dokładnie. Michnik, Geremek - to megalomani, jak ich znajomi maja stracić stołki, to demokracja jest zagrożona,..... ;-)) Niezźle. Prawie jak Ludwik XIV - Państwo to ja.... Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Na marginesie tego wywiadu! Chciałbym wiedzieć 12.04.06, 11:17 kogo własciwie w parlamencie Europy reprezentuja posłowie z Polski desygnowani tam z list partyjych ( niektórych juz nie ma ) i czy nie nalezałoby tego pytania postawić w Sejmie !! Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Na marginesie tego wywiadu! Chciałbym wiedzie 12.04.06, 11:20 należałoby poprosić tych panów o złożenie mandatów jako że nie reprezentują nikogo-poza sobą i układem który stworzyli w 89r, panowie troche honoru(jeśli macie) Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Na marginesie tego wywiadu! Chciałbym wiedzie 12.04.06, 11:28 Ty piszesz o honorze? Nie rozmieszaj mnie, Ty byś do Targowicy należał... Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh ponad sto lat wmawianie komus że termin "targowica 12.04.06, 11:36 niósł wyłacznie hasła niegodne - jest oczywiście dla mających minimalna wiedze historyczna słowem pustym choć pejoratywnym.Radze spojrzeć do oracowań na ten temat lub sobie nawet kliknac w Google i będziesz wiedział o czym piszesz!! Odpowiedz Link Zgłoś
kiks11 Re: Na marginesie tego wywiadu! Chciałbym wiedzie 12.04.06, 11:56 ten Pan reprezentuje mnie i kilku moich znajomych i nie życzę sobie, aby człowiek o twoim poziomie nienawiści do wszystkiego co inne niż twoje chore urojenia wypowiadał się w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
sobekx prof. Geremek również mnie repezentuje 12.04.06, 12:11 głosowałem na niego i ma on mandat demokratyczny! ten wywiad dowodzi, że lata świetlne dzielą ludzi GreenPisu czyli PiS-u, SO, PSL czy LPR od takiego poziomu wiedzy, obeznania historii i kontaktów w Europie - już od dawna wiem, że Polacy nie potrafią wykorzystywać tego, co mają najlepsze - to co najlepsze wnet zostaje oplute, rynsztok ma radochę, myśląc że w ten sposób zrównują opluwanego do swojego poziomu Odpowiedz Link Zgłoś
kiks11 Re: prof. Geremek również mnie repezentuje 12.04.06, 12:19 cieszę się, że normalnych jest więcej. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
gosik_p Re: prof. Geremek również mnie repezentuje 12.04.06, 13:15 kiks11 napisał: > cieszę się, że normalnych jest więcej. pzdr jest, jest:) pzdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Bez przesady kiksie 11 -doliczyłem się 2 sztuk !! 12.04.06, 14:40 Ale przynajmniej sie dowiedziałem kogo Gieremek tam reprezentuje ; Ciebie i kilku Twoich znajomych !!! Brawo !! Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Mnie także reprezentuje. 12.04.06, 14:49 I to lepiej niż Bielan z Kamińskim nie mówiąc o innych (np. starszy Giertych). Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Geremek Bronisław 114 319 głosów 12.04.06, 15:51 Wg obwieszczenia PKW. I jest to drugi wynik w Polsce po: BUZEK Jerzy 173 389. Więc nie pytaj, kogo reprezentuje Geremek, bo to pytanie nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
gulaga7 Re: Geremek Bronisław 114 319 głosów 12.04.06, 16:25 Phi! Hitler mial 5 milionow wyborcow.geremek startowal w najwiekszym okregu warszawa-plus mial medialne wsparcie wszystkich mediow michnikozaleznych.Widac liczba gazetowych glupkow jest w Polsce duza.Geremek przypomnijmy to byly dzialacz partyjny na UW,ktory po 1968 jako Zyd zostal pozbawiony realnych szans awansu w PZPR i PRL.Przestawil sie wiec na opozycje-obstawil tego konia,liczac,slusznie,ze karta sie odwroci.Mial i ma w nosie Polske,mysli jedynie o wlasnej karierze.Wybitnie malo uzdolniony czlowiek,dzieki legitymacji partyjneji oplacanych przez ojca lekcjach francuskiego doszedl do tytulu profesora.Spytajcie o temat jego pracy habilitacyjnej na UW to sie niezle usmiejecie. Odpowiedz Link Zgłoś
gildarius Re: Geremek Bronisław 114 319 głosów 12.04.06, 17:06 A tak konkretnie mówiąc, to pan prof. Bronisław Geremek w Parlamencie Europejskim wszystkich Polaków i obywateli Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: Geremek Bronisław 114 319 głosów 13.04.06, 01:38 To dowód na siłę mediów III RP, ale dośc już tego uwnio-wolnościowego spektaklu. Panowie nie zauważyli, że kurtyna jest dosłonięta , a zachowują się jakby dalej mogli bezkarnie kłamać Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Pytanie jest na miejscu panie moroux!! Geremek 14.04.06, 12:33 otrzymał głosy sowjej partii ( nie wszystkich) która dzisiaj nie istnieje.W tej sytuacji reprezentuje on siebie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
case7 mnie tez reprezentuje 12.04.06, 17:39 Mysle, ze PD dostala ponad 200,000 glosow na PD w ostatnich wyborach, wiec liczenie moze Tobie nieco zajac. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Panie kiks 11-Jesli ten pan reprezentuje pana i 12.04.06, 13:46 kilku pana znajomych to uwazacie ze daje to mandat europosła i upoważnia do reprezentowania w UE mnie i kilku moich znajomych??? Gdzie pan widzi ten poziom nienawiści i chore urojemnia?? Ponawiam proste pytanie ; Kogo dzisiaj reprezentuja w UE parlamentarzyści z Polski wybrani z partyjnego klucza ???? Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: Panie kiks 11-Jesli ten pan reprezentuje pana 12.04.06, 14:48 Sprawdź sobie ile głosów dostał Geremek, ile Rosatti i inni. Kadencja trwa, a jak na razie sondaże nie decydują o mandacie poselskim, a wolne i demokratyczne wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Panie moroux! A czy był jakiś wybór??Miedzy kim a 12.04.06, 14:55 kim?? Co ma do tego ilość głosów skoro to byli kandydaci partii!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: Panie moroux! A czy był jakiś wybór??Miedzy k 12.04.06, 15:34 Ach, to już wiem do czego Pan pije, Panie rsrh. Okręgi jednomandatowe w ordynacji większościowej? 1. W Polsce obowiązuje ordynacja większościowa zapisana w konstytucji popartej przez społeczeństwo w referendum i reprezentantów w parlamencie. 2. Mimo, że kandydatów wystawiają partie, każdy głosuje na swojego kandydata. W ramach listy partyjnej wchodzi ten, który uzsyka max. głosów. 3. Ordynacja większościowa jest równie upartyjniona. Bzdurą jest twierdzenie, że w takiej ordynacji istnieje jakiś wybór. Co więcej, wybór jest mniejszy, ponieważ ugrupowania wystawiają po jednym kandydacie. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Jestem abstynentem i do niczego "nie piję"! Po 14.04.06, 12:37 prostu uważam ze tzw "europosłowie" z Polski byli kandydatami lokujących ich tam partii i kwestionuje ich mandat nie pochodzacy z wolnych wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks11 Re: Panie kiks 11-Jesli ten pan reprezentuje pana 12.04.06, 15:29 Ocena m15 dotyczy całości jego postawy i poglądów głoszonych na forum i dlatego nie życzę sobie, aby ta osoba oceniała ludzi, dla których mam szacunek. I mam do tego prawo, aby takie sądy wygłaszać. Po drugie dopóki mandat jest na człowieka, a nie na partię, co może paru panom pisopodobnym by się marzyło, to uważam, że moim reprezentantem jest człowiek, a nie członek partii. Życie nauczyło mnie ufac ludziom, a nie organizacjo, Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Kapitał 1989 roku - układ czerwonych z agentami 12.04.06, 11:28 Warto zniszczyć takie osiągnięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.kupiec no w końcu !!! jak GERemek mowi ze zle to ..... 12.04.06, 11:31 juz dostrzegam ogromny sukces PiS, do tych słów jeszcze powinni się dołączyć "kwaśni", "balcerki", "złodzieje prywatyzacyjni", "pseudo biznes uwłaszczonych", "liberałowie działąjący na rzecz wielkiego zachodniego kapitału" ... i wtedy już można powiedzieć ZE SUKCES PiS ZOSTAŁ OSIĄGNIĘTY !!!!! Złe zdanie o PiS z ust Geremka to dowód zasług PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
gobi03 to nie jest sukces PiS tylko klęska "układu" 12.04.06, 12:11 zasłuzona klęska, dodam. Oto wbrew wszystkiemu istnieje wolna i polska rozgosnia radiowa Radio Maryja i ludzie _mają_możliwość_ dowiedziec się, jaka jest prawda o Polsce i polskich politykach. Teraz nie mamy wyboru miedzy Trybuną i plotkami. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: no w końcu !!! jak GERemek mowi ze zle to ... 13.04.06, 01:36 DOkładnie. Jak ten "autorytet" pełen "godności" mówi, że coś jest białe, to znaczy, że jest czarne i odwrotnie. Nadymali go w III RP na autprytet i myśli, ze dalej może gadać głupoty.... Jakie to są szuje, aby tak łgać w żywe oczy. To jest podłość! Odpowiedz Link Zgłoś
klex1 Cale szczescie, ze rowniez "Frankfurter Allgemeine 12.04.06, 11:40 Zeitung" mysli przede wszystkim w kategoriach polskiej racji stanu. Jej opinie bowiem sa dla prof. Geremka bardzo wazne przy ocenie tego co dobre dla Polski, a co nie. Odpowiedz Link Zgłoś
rmichal2 Re: Geremek: Zagrożone są osiągnięcia 1989 roku 12.04.06, 11:52 Zwłaszcza cudowne osiągnięcie pt. "Gruba Kreska". Odpowiedz Link Zgłoś
case7 Re: Geremek: Zagrożone są osiągnięcia 1989 roku 12.04.06, 17:42 Gruba kreska to bylo wziecie przez Mazowieckiego odpowiedzialnosci tylko za dzialanie jego rzadu, a nie za spadek po komunizmie. Zachecam do przeczytania wypowiedzi, w ktorej pada to sformulowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
maria333 Re: Geremek: Zagrożone są osiągnięcia 1989 roku 12.04.06, 11:53 Bardzo smutne... Jeden z niewielu mądrych ludzi w polityce... A psy forumowe szczekają dalej...jolki i inne... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 on i jemu podobni mają poparcie ok.2% 12.04.06, 11:58 ty zaliczasz się do tych mądrych ?reszta to głupki i niewdzięcznicy?wybacz ,ale mam totalnie odmienne zdanie,ci panowie robili wiele dobrego,lecz jeszcze wiecej zlego i stad takie oceny społeczne ,byli zbytnimi mentorami,wszystko wiedzieli lepiej i działali wbrew woli suwerena Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: Geremek: Zagrożone są osiągnięcia 1989 roku 12.04.06, 12:02 Prawda. Ale za to jak przyjemnie sam wywiad się czyta... Nie ma nienawiści, manipulacji. Bardzo lubię Geremka. Odpowiedz Link Zgłoś
gsmkomis Panie Geremek pana partia się nie liczy(UW) 12.04.06, 12:06 kolejny sfrustrowany polityk wypowiadający się na łamach GW. Odpowiedz Link Zgłoś
prostytutka_paryza "Noblisci" i "profesorowie" daja naluki !!!!!!!!!! 12.04.06, 12:10 My Polacy dziekujemy "profesorom" i "noblistom" za ich naluki. Dzis Polacy dzieki "profesorowi" Geremkowi, "profesorowi" Balcerowiczowi i innym "profesorom" i "noblistom" czuja sie bezpiecznie. Tak bezpiecznie ze niektorzy z nich spia na ulicy. Z powazaniem, Prostytutka Paryza, olsniona wiedza "profesorow". Odpowiedz Link Zgłoś
prostytutka_paryza Co nalezy czytac aby zostac "profesorem" ????????? 12.04.06, 12:16 Dlaczego Talmud jest niedostepny w ksiegarniach panie "profesorze" ??????? Hmmmm ale jest dostepny w internecie. Warto poczytac. Prostytutka Paryza Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: Co nalezy czytac aby zostac "profesorem" ???? 12.04.06, 12:19 zacznij od "komputer nie tylko dla orłów" Odpowiedz Link Zgłoś
prostytutka_paryza Re: Co nalezy czytac aby zostac "profesorem" ???? 12.04.06, 12:22 Wlasnie zaczalem ;-)))))))))))))))) www.iraqthejewswar.com/JEWISH%20HOLY%20SCRIPTURE.htm Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: Co nalezy czytac aby zostac "profesorem" ???? 12.04.06, 12:30 i jak ? fajna fabuła ale mało akcji? Odpowiedz Link Zgłoś
koala1115 Re: Co nalezy czytac aby zostac "profesorem" ???? 12.04.06, 12:30 Jesteś w porządku Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Geremek w 1950 roku wstąpił do PZPR 12.04.06, 12:24 A był to okres nasilenia komunistycznego terroru w Polsce. I taki marny człowieczek śmie nas pouczać? Odpowiedz Link Zgłoś
witomir Czytaliście niepublikowany wywiad H.Krall z Geremk 12.04.06, 12:38 iem? www.ojczyzna.pl/forum/read.php?f=3&i=8184&t=8184 Odpowiedz Link Zgłoś
elfz Re: Geremek: Zagrożoniem dla POLSKI 12.04.06, 12:59 jakie osiagniecia bezrobocie brak srodkow produkcji wszelkie wolne srodki ida na oplaty i podatki itd. Giermek ubierj skafaner i na Marsa z kolesiami MAMUCIE to slowacy nas naukowcow teraz zatrudmniaja a nie handlarze cebula Odpowiedz Link Zgłoś
voxipop1 Geremek: Zagrożone są osiągnięcia 1989 roku 12.04.06, 13:16 Skoro twierdz tak Bronek to znaczy że PiS dobrze działa. A przy okazji, na temat możliwej nowej minister MSZ wypowiadał się jak potłuczony. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrprzekota P. Kolenda-Zalewska - braku profesjonalizmu 12.04.06, 13:22 Z niesmakiem czytam, jak p. Kolenda wymusza na p. Geremku odpowiedź, która byłaby zgodna z przyjętym przez nią założeniem - p. Fatyga NIE nadaje się na stanowisko ministra MSZ. "Ale czy ta kobieta się sprawdzi?", "Ta pani jest nieznana" itp itd. To już zamiast kluczyć powinna zapytać: "Czy p. Fotyga jako minister powołany przez SAMOPiS jest osobą niekompetentną, prawda?" Odpowiedz Link Zgłoś
wmwoch Re: Geremek: Zagrożone są osiągnięcia 1989 roku 12.04.06, 13:36 Pan B. Geremek wstąpił do PZPR-u w 1950 roku, w okresie stalinizmu, gdy komuniści modrowali polskich patriotów. Uważam, że p. Geremek, jako stalinowiec nie ma prawa nas pouczać! Odpowiedz Link Zgłoś
antys.bk Re: Geremek: Zagrożone są osiągnięcia 1989 roku 12.04.06, 13:51 Geremek , Rotfeld , Meller, ,,tuzy '' polskiej dyplomacji ,a co ich łączy ? Co będzię się ,,chamka'' Fotyga pchała na miejsce ministra ,,zarezerwowane tylko dla przedstawicieli narodu wybranego Odpowiedz Link Zgłoś
horode Mszczą się "szlachetne" kłamstwa panie Geremek. 12.04.06, 14:12 Polska za nie zapłaci, lecz będzie lepsza. I inna niż chcieliście. To się nazywa przekombinować! Odpowiedz Link Zgłoś
horode Re: Mszczą się "szlachetne" kłamstwa panie Gereme 12.04.06, 14:14 Mimo wszystko ten naród "ma jaja". Więc przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
ben_shaprut Panie Profesorze - mogę się z Panem nie zgadzać, 12.04.06, 14:41 ale jako Polak jestem dumny ze sposobu, w jaki Pan formułuje swoje wypowiedzi. Też historyk Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Tak Panie ben...!Sa poprawne gramatycznie i całko- 12.04.06, 14:51 wicie sprzeczne z prawda!Oczywiście ta obiektywną a nie "klasowa" która ten pan reprezentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Geremek: Zagrozone sa osiagniecia 1989 roku. 12.04.06, 15:14 Czytaj: zagrozony jest uklad okraglostolowy. Dobra bylaby to wiadomosc gdyby rzeczywiscie tak bylo. Bede Geremkowi niezmiernie wdzieczny, gdy okaze sie, ze powiedzial prawde - bo na razie nic takiego nie moge sie dopatrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin23waw moralny kapitał geremka: towarzysze u władzy, 12.04.06, 15:11 zdrajcy bohaterami, kaci biznesmenami a sprawiedliwi na margines. dziekujemy bronisławie, nieś sobie swój sztandar sam. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Niestety panie marcinie ,nie niesie sam tego 12.04.06, 15:26 "sztandaru" bo wiatr historii dawno by go wywrócił! Ten "sztandar" podtrzymywany jest od lat przez układ byłych "autorytetów" ,twórców "grubej kreski",koronnych swiadków "uboli" itd. To oni sa beneficjentami "zmian" po 90 roku i strzega swojego korytka jak oka w głowie!! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Geremek: Zagrożone są osiągnięcia 1989 roku 12.04.06, 15:31 Kaczyński musi odejść.! Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Pomyliłeś tematy? Skąd tu Kaczyński? Jeszcze 14.04.06, 13:03 wczorajsze imieniny?? Odpowiedz Link Zgłoś