struve 22.04.06, 07:15 Polacy muszą wyjechać, Balcerowicz musi zostać! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hatteras Giertych i Lepper to nasza tragedia narodowa 22.04.06, 07:31 Balcerowicz jest chluba i duma narodu polskiego!Tylko ostatni prymityw i prostak wychowany na propagandzie o(oszusta) rydzyka, moze obrazac tego wielkiego cz?owieka Odpowiedz Link Zgłoś
skinhead.polski Gdyby nie Balcerowicz to nie byłoby tego bajzlu 22.04.06, 16:58 no i Lepper z Giertychem nie mieliby się przeciw czemu buntować Odpowiedz Link Zgłoś
piss-on-pis4 Giertych i Lepper to nasza tragedia narodowa 22.04.06, 22:15 hatteras napisała: > Balcerowicz jest chluba i duma narodu polskiego!Tylko ostatni prymityw i > prostak wychowany na propagandzie o(oszusta) rydzyka, moze obrazac tego > wielkiego cz?owieka Idioci zawsze byli naszą SILNĄ STRONĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
piss-on-pis4 Giertych i Lepper to nasza tragedia narodowa 22.04.06, 22:17 > > Idioci zawsze byli naszą SILNĄ STRONĄ. > Zapomniałem o Joli z Klewek. Excusez moi Odpowiedz Link Zgłoś
dzimbim Re: Giertych o tragediach narodowych i emigracji 22.04.06, 07:43 Polacy,szczególnie młodzi,wyjeżdzają bo nie mają nadziei na poprawę sytuacji w kraju. A do tego dochodzą jeszcze nieudolne rządy polityków "pożal się boże" Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit ******S__A__M__0__0__B__R__0__N__ A******** 22.04.06, 09:36 A może to! Skandal goni skandal, czyli Balcerowicz i spółka. W demokratycznym państwie prawa, ujawnienie faktu, iż jeden z najwyższych urzędników w państwie, pompuje pieniądze z urzędu którym kieruje, do prywatnej fundacji którą zarządza jego żona zaś on sam jest tej fundacji współpracownikiem, wywołałoby skandal i natychmiastową dymisję urzędnika. Urzędnik taki trafiłby zapewne za kraty, gdyż opisana praktyka nosi wszelkie znamiona korupcji i niegospodarności, a na pewno stoi w jawnej sprzeczności z przyjętymi w państwach demokratycznych zwyczajami politycznymi i standardami moralnymi!!. W Polsce- państwie praworządnym i demokratycznym inaczej , czyli w takim gdzie demokracja jest tylko fasadą skrywającą przestępcze działania różnorakich sitw politycznych- nic takiego nie miało miejsca, wręcz przeciwnie!!!. Skompromitowanego urzędnika ( Balcerowicza i fundacji ` Case') bronią jak niepodległości wszelkie ` postępowe' media, które przez kilka pierwszych dni od ujawnienia w internecie powiązać tego pana z fundacją swojej żony, nałożyły szczelną blokadę informacyjną, na powyższy fakt. Gdyby nie internet, to polskie społeczeństwo nigdy nie dowiedziałoby się o numerze Balcerowicza!!. Trudno o większą grandę i kompromitację tak zwanych ` mediów' . Polskie ` przekaziory' jak jeden mąż, tak długo jak było to możliwe, starały się nie dopuścić do ujawnienia prawdy o ` guru' polskiej transformacji i geniuszu Karpat, to znaczy Tatr i terenów nizinnych. Uległy dopiero wtedy, kiedy już nie miały wyjścia, to znaczy gdy wszelkie fora internetowe aż huczały o powiązaniach Prezesa NBP z fundacją jego żony!. Czy już tylko ten jeden fakt, czyli próba zatajenia prawdy o poczynaniach wysokiego urzędnika państwowego, nie świadczy o prawdziwości słów J.Kaczyńskiego, zarzucającego ` mediom' udział w ` układzie' , który dławi polskie społeczeństwo i gospodarkę od 16 już lat???. Skandal z Balcerowiczem w roli głównej, pokazał jak na dłoni cały ` układ' trzymający Polskę za gardło. Obok mediów, częścią tego układu są politycy Platformy Obywatelskiej i SLD. Zauważmy, że z obu tych ugrupowań, tylko Julia Pitera z PO, odważyła się publicznie skrytykować postępowanie Balcerowicza!!. Wszyscy pozostali albo z furią napadli na tych którzy skandal ujawnili, albo tchórzliwie podkulili ogony pod siebie i siedzą cicho!. Haniebną rolę odegrała w tej żałosnej sprawie ` Gazeta Wyborcza'. W wydaniu z dnia 15 marca, na pierwszej stronie, zaatakowała ona posła PiS - u, pana Artura Zawiszę, zarzucając mu oszczerstwo, gdy Zawisza zasugerował w wystąpieniu sejmowym, że między Balcerowiczem a fundacją ` CASE' istnieje układ wspólnych interesów..... Będziesz się Pan smażył w piekle, panie Zawisza, jako oszczerca - grzmiał na łanach ` GW' M. Beylin, autor artykuły. Organ pana Michnika bezczelnie kpi sobie ze swoich czytelników, traktując ich jak bezrozumnych baranów. Pokazuje przedmiot który jest czarny ( Balcerowicza który pompuje kasę z NBP którego jest prezesem, do fundacji swojej żony) i wmawia czytelnikom, że on jest biały.( czyli, że fakt przekazywania państwowych pieniędzy do prywatnej fundacji, którą kieruje żona, nie jest ` układem wspólnych interesów' !!! ) To czym jest panie Beylin??? Kilkadziesiąt polskich banków ( w tym NBP, którym kieruje Balcerowicz) przekazuje kasę do prywatnej fundacji `CASE', którą zarządza żona przewodniczącego Komisji Nadzoru Bankowego ( którym jest Balcerowicz), komisji która ma owe banki nadzorować i kontrolować !! Z otrzymanej kasy, pani Ewa Balcerowicz wypłaca sobie wynagrodzenie, zaś mężowi zapewne jakieś honoraria za współpracę. Co to jest, jeśli nie ` układ wspólnych interesów' ???????? A może jest to sprytnie zakamuflowana forma łapownictwa: wy płacicie mojej żonie, moja żona płaci mi, a ja będę miał baczenie, aby was jakaś krzywda nie spotkała ?? Skandal, skandal i jeszcze raz skandal !!! Media które bronią oczywistego przekrętu są godne największej pogardy!!! Gazeta która za pomocą jednej rozmowy telefonicznej mogłaby wyjaśnić w sposób nie budzący żadnych wątpliwości, oczywisty skandal, oskarża polityka który odważył się nazwać rzeczy po imieniu!!!. W ciągu dwóch godzin, dociekliwy dziennikarz tak wielkiej gazety jak `GW' wiedziałby wszystko, gdyby chciał wiedzieć. Wystarczyło poprosić panią Ewę Balcerowicz o wykaz przelewów bankowych wpłat banków na konto fundacji ` CASE', oraz listy płac i honorariów pracowników i współpracowników fundacji ` CASE'. Gdyby na liście wypłat nie było ani Ewy ani Leszka Balcerowiczów, to ich cześć i honor byłyby obronione !! Dlaczego ani` Gazeta Wyborcza ' ani żadna inna nie wykonała tak oczywistego ruchu ???? Bo dobrze wiedzą jaką bombę z opóźnionym zapłonem stanowią te dokumenty !. Na liście płac znaleźliby nie tylko państwa Balcerowiczów, ale i całą plejadę polskich polityków i dziennikarzy!! Ot i cała ` tajemnica wiary'! Innego wytłumaczenia być nie może!! Nie jestem wielkim fanem panów Kaczyńskich i ich partii. Jednak elementarna uczciwość każe mi przyznać im rację w jednym: Polskę trzyma za gardło i dusi ` układ', grupujący media i różne sitwy polityczno-biurokratyczno- agenturalne. Gdyby tym panom i tej partii udało się ten ` układ' rozwalić, ale nie po to aby zastąpić go jakimś innym swoim, tylko po to aby Polskę oddać jej obywatelom, to byłby to wspaniały prezent wręczony społeczeństwu, niestety z opóźnieniem 16 lat. Postulaty z tym przesłaniem Samoobrona powtarza od niemal dwu dekad. Rękopis znaleziony na śmieciach UKŁADU. Odpowiedz Link Zgłoś
joris Re: ******S__A__M__0__0__B__R__0__N__ A******** 22.04.06, 09:42 Och Jolu z Dywit, pisac umiesz a jaka ty glupiutenka!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bernard_mark Re: ******S__A__M__0__0__B__R__0__N__ A******** 22.04.06, 10:44 WARTO WIEDZIEĆ Z KIM SIĘ DYSKUTUJE ..! ( skopiowane z net'u...) Ja pracowalam w oborze i kurniku Autor: jola_dywity Data: 03.03.06, 11:18 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- W oborze musialam czyscic miejsca dla krow i krowy. Mycie, czesanie ogonow, dojenie itd. W kurniku opiekowalam sie kurami i kurczakami oraz jednym kogutem ktory byl slepy i ktorego gospodarz chcial zabic na rosol. Udalo mnie sie uprosic gospodarza - ten mial darowac kogutowi zycie pood warunkiem ze ja sie nim zaopiekuje 24/7. Zaprzyjaznilam sie z tym kogutem i kilkom innymi kurami co pozwolilo mi na udzial w radzie kur (odbywa sie co miesiac) dotyczcej szerokopojetej problematyce drobiu i sytuacji kur w kurniku. W Radzie zajelam miejsce gospodarza i pisarza. Robilam notatki. Pewnego razu kogut zaginal, kilka dni pozniej znalazlam go za obora. Nie wiem co sie tam stalo, natomaista jedna z kur powiedziala mi poufnie ze kury zorganizowaly potajemne spotkanie i zdecydowaly sie zabic slepego koguta. Ponoc mial on miec seks z dwiema kurami na raz... Zwolnilam sie z pracy, przeprowadzilam spowrtotem do mista w celu kontynuacji studiow. P.S. Z gospodarzem dalej utrzymuje kontak listowny. On informuje mnie o kurach i ich postanowieniach. Podobno kury za mna tesknily. JANISZEWSKA JOLANTA zam.: DYWITY Diernowa 26 Dywity wiek: 38 tel. 697259317. 14 JANISZEWSKA Jolanta Kandydat został zarejestrowany Occupation: technik żywienia City: Dywity Party (support): członek Samoobrony RP Złożyła następujące oświadczenie: nie pracowałam,nie pełniłam służby ani nie byłam świadomym i tajnym współpracownikiem organów bezpieczeństwa państwa w rozumieniu art. 1, art. 2, art. 4 i art. 4a powołanej ustawy • Re: manipulacje jolki Przeczytaj komentowany artykuł » prawdziwy_polski_katolik 27.03.06, 23:37 + odpowiedz thor.wm.pl/forum/viewtopic.php?t=3371&sid=9165bcd80b9ff4c55acd433328dbed7f www.samoobrona.org.pl/pages/15.Glos/94nr06/rozkladowka/14.pdf zdjatko u dolu nie tylko jedne wybory: wybory2002.pkw.gov.pl/prada/dk1/w28/p2814/o20055/k2842.html ostatnie: wybory2005.pkw.gov.pl/SJM/EN/KOMITETY/k5_35.html prywatne forum frontu zdrowegorozsądku? Odpowiedz Link Zgłoś
rura333 Znowu sie zaniedbalas, Jola!!! 22.04.06, 19:24 I znow, zamiast zajac sie ukladaniem i poprawianiem menu w okolicznych knajpach - wypocilas knota. Naczytalas sie jakichs gazetek i klopot gotowy. Ciagle masz nadzieje pojsc w senatory? Dzidzia, opanuj sie... Nie mam zamiaru komentowac twoich wypocin. Czy moglabys wrocic do tych jadlospisow? To jest takze wazne ze wzgledu na turystow... Nie zajmuj sie sprawami, ktore cie przerastaja. Odpowiedz Link Zgłoś
mietek01 Re: Giertych o tragediach narodowych i emigracji 22.04.06, 08:55 Przy rządach kaczystów, Giertychów, Lepperów i im podobnych geniuszy droga krótka aby oprócz nich w Polsce zostały tylko ich rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
mason44 Re: Giertych o tragediach narodowych i emigracji 22.04.06, 09:38 siedzi sobie za stolem czlowiek o twarzy konia w towarzystwie buraka, razem do kupy ok. 8 szarych komorek, w doskonalych nastrojach - i sprowadzaja do parteru geniusza polskiej sceny politycznej - pana Jarka.. wlasnie mu powiedzieli : wypchaj sie sianem koles, rozpadu LPR nie bedzie, do wyborow LPR i SO pojda sobie razem, a ty koles - nie miej złudzen, jak zaczniemy kampanie wyborczą, to zrobimy ci pożar pod pupą .. a tera siadaj pan do stolu i dawaj pan ministerstwa, bo w papę dostaniesz ! ;-)))))) i co pan Jarek zrobi, usiadzie posłusznie do stołu razem z burakiem i Giertychiem, z którym nie rozmawia, podpiszę umowę koalicyjna i odda ze 3 ministerstwa..geniusz polskiej polityki - pan Jarek, prosimy na scenę ! Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta Re: Giertych o tragediach narodowych i emigracji 22.04.06, 09:42 zostanie sam ciemny lud , wszyscy rozumni i pracowici wyjeżdżają do lumpenliberalnych, kapitalistycznych krajów. A jola z dywit z Lepperem zbyduje tu Polskę solidarną...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hagawlik1 Re: Giertych o tragediach narodowych i emigracji 22.04.06, 10:06 Białoruś to dla p.Skwirowskiego, nowego geniusza felietonistyki Wyborczej, ostatnie dno.Ale przecież nasi rodacy szukają chleba nie tylko w krajach szczęśliwego dobrobytu, jak USA, Niemcy, Anglia... Szukają szczęścia równiez tam, gdzie ziemia nie płynie bynajmniej miodem i mlekiem: w Iraku. AFGANISTANIE, kOSOWIE... CZYŻBY I TAM BYŁO LEPIEJ NIŻ W TEJ OKROPNEJ BIAŁORUSI? hagaw Odpowiedz Link Zgłoś
bernard_mark Re: Giertych o tragediach narodowych i emigracji 22.04.06, 10:46 WARTO WIEDZIEĆ Z KIM SIĘ DYSKUTUJE ..! ( skopiowane z net'u...) Ja pracowalam w oborze i kurniku Autor: jola_dywity Data: 03.03.06, 11:18 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- W oborze musialam czyscic miejsca dla krow i krowy. Mycie, czesanie ogonow, dojenie itd. W kurniku opiekowalam sie kurami i kurczakami oraz jednym kogutem ktory byl slepy i ktorego gospodarz chcial zabic na rosol. Udalo mnie sie uprosic gospodarza - ten mial darowac kogutowi zycie pood warunkiem ze ja sie nim zaopiekuje 24/7. Zaprzyjaznilam sie z tym kogutem i kilkom innymi kurami co pozwolilo mi na udzial w radzie kur (odbywa sie co miesiac) dotyczcej szerokopojetej problematyce drobiu i sytuacji kur w kurniku. W Radzie zajelam miejsce gospodarza i pisarza. Robilam notatki. Pewnego razu kogut zaginal, kilka dni pozniej znalazlam go za obora. Nie wiem co sie tam stalo, natomaista jedna z kur powiedziala mi poufnie ze kury zorganizowaly potajemne spotkanie i zdecydowaly sie zabic slepego koguta. Ponoc mial on miec seks z dwiema kurami na raz... Zwolnilam sie z pracy, przeprowadzilam spowrtotem do mista w celu kontynuacji studiow. P.S. Z gospodarzem dalej utrzymuje kontak listowny. On informuje mnie o kurach i ich postanowieniach. Podobno kury za mna tesknily. JANISZEWSKA JOLANTA zam.: DYWITY Diernowa 26 Dywity wiek: 38 tel. 697259317. 14 JANISZEWSKA Jolanta Kandydat został zarejestrowany Occupation: technik żywienia City: Dywity Party (support): członek Samoobrony RP Złożyła następujące oświadczenie: nie pracowałam,nie pełniłam służby ani nie byłam świadomym i tajnym współpracownikiem organów bezpieczeństwa państwa w rozumieniu art. 1, art. 2, art. 4 i art. 4a powołanej ustawy • Re: manipulacje jolki Przeczytaj komentowany artykuł » prawdziwy_polski_katolik 27.03.06, 23:37 + odpowiedz thor.wm.pl/forum/viewtopic.php?t=3371&sid=9165bcd80b9ff4c55acd433328dbed7f www.samoobrona.org.pl/pages/15.Glos/94nr06/rozkladowka/14.pdf zdjatko u dolu nie tylko jedne wybory: wybory2002.pkw.gov.pl/prada/dk1/w28/p2814/o20055/k2842.html ostatnie: wybory2005.pkw.gov.pl/SJM/EN/KOMITETY/k5_35.html prywatne forum frontu zdrowegorozsądku? Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Giertych o tragediach narodowych i emigracji 22.04.06, 11:44 Własnie... jakoś tak jest, że nasi narodowo-ludowi politykierzy, odmieniający liberalizm we wszystkich złych przykładach, jakoś nie moga pojąć w swych umysłach, że Polacy masowo wyjeżdżają do LIBERALNYCH krajów, takich właśnie jak Anglia czy Irlandia... nie piszę już, że marzeniem jest ultraliberalna Ameryka... Niech ci ekonomiczni aborygeni (przepraszam aborygenów) wezma się wreszcie za naukę ekonomii i poznają proste reguły gospodarki ! Tymczasem zmuszają nas do szukania godnego życia poza Polską... Odpowiedz Link Zgłoś
skinhead.polski Winny temu wszystkiemu jest Balcerowicz!!! 22.04.06, 17:00 to on zniszcył wiele polskich gałęzi przemysłowch takich jak elektronika włokiennictwo wpedził w ostry i permanentny kryzys rolnictwo budownictwo itd Odpowiedz Link Zgłoś
matrioszka25 spadek bolszewii w Polsce 22.04.06, 21:42 jest ogromny, 200 miliardow zadluzenia, wojska w Iraku, kraju , ktory nigdy nie zagrazal Polsce, 30% bezrobocie, 400 000 rodakow tulajacych sie za chlebem w stausie nowozytnych niewolnikow, wyprzedany majatek pokolen PRL - otot dumne osiagniecia politykie antyslowianskiej na zeimiach polskich. Tak Polacy wyjezdzajcie, Slowianie emigrujcie, jak to pieknie na Zacodzie myc toalety, poslugiwac do stolu zachodnim burzujom, taka rolema dla was Zachod, üpo 167 zwyciestwa demokracji, co tu mowic takiego zwyciestwa jak w Iraku, gdzie oglaszaja to codziennie. Polska, krajem narodowym, we wlasnych gramicach, we wlasnej polskiej walucie, w pokomunistycznym majatku w postaci osiedli pogierkowskiech, na pogierkowskich drogach, w pogierkowskich uczelnich i szpitalach. Odjjacie temu opluwanemu pokoleniu PRL jego majatek wypracowany przez pokolenia. Oddajcie domy i zaklady pracy, ktore zagarnely obce zachodnie demokracje, takie to prawo wlasnoci zachodniej. Co wybudowala III RP przez lata poddanstwa zachodniego?? Ile mieszkan, ile kilometrow autostrad, ile zakladow pracy? 16 lat zycia w majatku pokomunistycznym i za pieniadze PZPR i SB, ale juz sie konczy. Odwroz do polskich kopalni i hut, polskiej energetyki i stocznii. Bog z nami i z nasza polska - slowianska narodowoscia i takim europejskim przeznaczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
skinhead.polski Re: spadek bolszewii w Polsce 22.04.06, 22:00 Matrioszko kochanie z ust mi to wyjełaś? mozesz mi podać kontakt do siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
matrioszka25 Re: spadek bolszewii w Polsce 22.04.06, 22:28 majluj na matrioszka25@gaeta.pl Adres Agendy Panslowianskiej: NYC, PO - 357845 Szukamy sponsorow, szukamy ludzi o slowianskich pogladach, szukamy patriotow polsko-slowianskich przez duze P. Odpowiedz Link Zgłoś
druid1 W Polsce byl i jest Etatyzm!! 23.04.06, 04:39 Nigdy nie bylo natomiast w tym kraju prawdziwie liberalnego rzadu i liberalnych praw. Od zawsze byla to republika kolesiow, rozdajaca koncesje na wszelaka dzialalnosc swoim znajomym. Panstwo gdzie rzadza biurokraci wg swojego uznania interpretujacy przepisy jak im sie podoba. Gdzie na dochodzenie swoich praw trzeba kilku lat tulania sie po niewydolnych sadach. Ludziom wmowiono, ze to co sie dzieje w kraju to liberalizm i glupi tlum w to uwierzyl. Odpowiedz Link Zgłoś
dz14 Re: Giertych o tragediach narodowych i emigracji 23.04.06, 13:45 Moim zdaniem nieprzepadam za Giertychem ale ma rację wszyscy uciekają z tego chorego kraju ładną mamy wolność, dajcie spokój brak pracy a jak już jest to za takie podłe pieniądze że po pensji pierw człowiek spałaca zaległe długi i nawet na ryby mnie nie stać żebym pojechał , tak ciężko w Polsce jeszzcze nie było pamiętam komunę i wolałbym nie być wolny a żyć w miarę godnie i bez przeady wtedy na kartki jesliśmy więcej mięsa niż teraz z poważaniem Dariusz Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Faktycznie, niepotrzebna była wojna, a ... 23.04.06, 20:29 .. obecna emigracja do Wlk.Brytanii jest większa niż ta powojenna. Do wszystkiego przyczyniły się tzw. przekształcania. A szans na poprawę nie ma. Prawda wygląda tak, że praca na wyspie jest tańsza niż w Polsce (mniej obciążona parapodatkami na ubezpieczenie, służbę zdrowia, itd.) Odpowiedz Link Zgłoś
l005 Zabrac paszporty wszystkim ponizej 50 roku zycia 23.04.06, 20:42 To chyba jedyna rada przy polityce promowanej przez PiS, Samoobrone i LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
mason44 Re: Giertych o tragediach narodowych i emigracji 24.04.06, 20:58 Bandziorno Gracie, gracie bandziorno Ktoś mnie sypie, ale kto? Bandziorno, ach bandziorno migele Jak było w kościele Nanana nananana bandziorno Nananana nananana bandziorno Lalalalalalala Nananana nananana bandziorno Nananana nanananana bandziorno Gracie, gracie bandziorno Ktoś mnie sypie, ale kto? I dlaczego? Gracie, ach gracie sinioro, cekinodoro Bajoro, jezioro, sinioro Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Panie Giertych 24.04.06, 21:40 Między innymi przez pana ja chcę z Polski wyjechać do jakiegoś liberalnego kraju. Przez pana, przez Leppera, PiS, Samoobronę, LPR i inne takie. Chcę żyć w liberalnym kraju!! Odpowiedz Link Zgłoś