Dodaj do ulubionych

Giertych o tragediach narodowych i emigracji - ...

22.04.06, 07:15
Polacy muszą wyjechać, Balcerowicz musi zostać!
Obserwuj wątek
    • hatteras Giertych i Lepper to nasza tragedia narodowa 22.04.06, 07:31
      Balcerowicz jest chluba i duma narodu polskiego!Tylko ostatni prymityw i
      prostak wychowany na propagandzie o(oszusta) rydzyka, moze obrazac tego
      wielkiego cz?owieka
      • skinhead.polski Gdyby nie Balcerowicz to nie byłoby tego bajzlu 22.04.06, 16:58
        no i Lepper z Giertychem nie mieliby się przeciw czemu buntować
      • piss-on-pis4 Giertych i Lepper to nasza tragedia narodowa 22.04.06, 22:15
        hatteras napisała:
        > Balcerowicz jest chluba i duma narodu polskiego!Tylko ostatni prymityw i
        > prostak wychowany na propagandzie o(oszusta) rydzyka, moze obrazac tego
        > wielkiego cz?owieka

Idioci zawsze byli naszą SILNĄ STRONĄ.
        • piss-on-pis4 Giertych i Lepper to nasza tragedia narodowa 22.04.06, 22:17

>
          > Idioci zawsze byli naszą SILNĄ STRONĄ.
          >

Zapomniałem o Joli z Klewek. Excusez moi
    • dzimbim Re: Giertych o tragediach narodowych i emigracji 22.04.06, 07:43
      Polacy,szczególnie młodzi,wyjeżdzają bo nie mają nadziei na poprawę sytuacji
      w kraju. A do tego dochodzą jeszcze nieudolne rządy polityków "pożal się boże"
      • jola_z_dywit ******S__A__M__0__0__B__R__0__N__ A******** 22.04.06, 09:36

A może to! Skandal goni skandal, czyli Balcerowicz i spółka. W demokratycznym
        państwie prawa, ujawnienie faktu, iż jeden z najwyższych urzędników w państwie,
        pompuje pieniądze z urzędu którym kieruje, do prywatnej fundacji którą zarządza
        jego żona zaś on sam jest tej fundacji współpracownikiem, wywołałoby skandal i
        natychmiastową dymisję urzędnika. Urzędnik taki trafiłby zapewne za kraty, gdyż
        opisana praktyka nosi wszelkie znamiona korupcji i niegospodarności, a na pewno
        stoi w jawnej sprzeczności z przyjętymi w państwach demokratycznych zwyczajami
        politycznymi i standardami moralnymi!!. W Polsce- państwie praworządnym i
        demokratycznym inaczej , czyli w takim gdzie demokracja jest tylko fasadą
        skrywającą przestępcze działania różnorakich sitw politycznych- nic takiego nie
        miało miejsca, wręcz przeciwnie!!!. Skompromitowanego urzędnika ( Balcerowicza i
        fundacji ` Case') bronią jak niepodległości wszelkie ` postępowe' media, które
        przez kilka pierwszych dni od ujawnienia w internecie powiązać tego pana z
        fundacją swojej żony, nałożyły szczelną blokadę informacyjną, na powyższy fakt.
        Gdyby nie internet, to polskie społeczeństwo nigdy nie dowiedziałoby się o
        numerze Balcerowicza!!. Trudno o większą grandę i kompromitację tak zwanych `
        mediów' . Polskie ` przekaziory' jak jeden mąż, tak długo jak było to możliwe,
        starały się nie dopuścić do ujawnienia prawdy o ` guru' polskiej transformacji i
        geniuszu Karpat, to znaczy Tatr i terenów nizinnych. Uległy dopiero wtedy, kiedy
        już nie miały wyjścia, to znaczy gdy wszelkie fora internetowe aż huczały o
        powiązaniach Prezesa NBP z fundacją jego żony!. Czy już tylko ten jeden fakt,
        czyli próba zatajenia prawdy o poczynaniach wysokiego urzędnika państwowego, nie
        świadczy o prawdziwości słów J.Kaczyńskiego, zarzucającego ` mediom' udział w `
        układzie'
        , który dławi polskie społeczeństwo i gospodarkę od 16 już lat???. Skandal z
        Balcerowiczem w roli głównej, pokazał jak na dłoni cały ` układ' trzymający
        Polskę za gardło. Obok mediów, częścią tego układu są politycy Platformy
        Obywatelskiej i SLD. Zauważmy, że z obu tych ugrupowań, tylko Julia Pitera z PO,
        odważyła się publicznie skrytykować postępowanie Balcerowicza!!. Wszyscy
        pozostali albo z furią napadli na tych którzy skandal ujawnili, albo tchórzliwie
        podkulili ogony pod siebie i siedzą cicho!. Haniebną rolę odegrała w tej
        żałosnej sprawie ` Gazeta Wyborcza'. W wydaniu z dnia 15 marca, na pierwszej
        stronie, zaatakowała ona posła PiS - u, pana Artura Zawiszę, zarzucając mu
        oszczerstwo, gdy Zawisza zasugerował w wystąpieniu sejmowym, że między
        Balcerowiczem a fundacją ` CASE' istnieje układ wspólnych interesów.....
        Będziesz się Pan smażył w piekle, panie Zawisza, jako oszczerca - grzmiał na
        łanach ` GW' M. Beylin, autor artykuły. Organ pana Michnika bezczelnie kpi sobie
        ze swoich czytelników, traktując ich jak bezrozumnych baranów. Pokazuje
        przedmiot który jest czarny ( Balcerowicza który pompuje kasę z NBP którego jest
        prezesem, do fundacji swojej żony) i wmawia czytelnikom, że on jest biały.(
        czyli, że fakt przekazywania państwowych pieniędzy do prywatnej fundacji, którą
        kieruje żona, nie jest ` układem wspólnych interesów' !!! ) To czym jest panie
        Beylin??? Kilkadziesiąt polskich banków ( w tym NBP, którym kieruje Balcerowicz)
        przekazuje kasę do prywatnej fundacji `CASE', którą zarządza żona
        przewodniczącego Komisji Nadzoru Bankowego ( którym jest Balcerowicz), komisji
        która ma owe banki nadzorować i kontrolować !! Z otrzymanej kasy, pani Ewa
        Balcerowicz wypłaca sobie wynagrodzenie, zaś mężowi zapewne jakieś honoraria za
        współpracę. Co to jest, jeśli nie ` układ wspólnych interesów' ???????? A może
        jest to sprytnie zakamuflowana forma łapownictwa: wy płacicie mojej żonie, moja
        żona płaci mi, a ja będę miał baczenie, aby was jakaś krzywda nie spotkała ??
        Skandal, skandal i jeszcze raz skandal !!! Media które bronią oczywistego
        przekrętu są godne największej pogardy!!! Gazeta która za pomocą jednej rozmowy
        telefonicznej mogłaby wyjaśnić w sposób nie budzący żadnych wątpliwości,
        oczywisty skandal, oskarża polityka który odważył się nazwać rzeczy po
        imieniu!!!. W ciągu dwóch godzin, dociekliwy dziennikarz tak wielkiej gazety jak
        `GW' wiedziałby wszystko, gdyby chciał wiedzieć. Wystarczyło poprosić panią Ewę
        Balcerowicz o wykaz przelewów bankowych wpłat banków na konto fundacji ` CASE',
        oraz listy płac i honorariów pracowników i współpracowników fundacji ` CASE'.
        Gdyby na liście wypłat nie było ani Ewy ani Leszka Balcerowiczów, to ich cześć i
        honor byłyby obronione !! Dlaczego ani` Gazeta Wyborcza ' ani żadna inna nie
        wykonała tak oczywistego ruchu ???? Bo dobrze wiedzą jaką bombę z opóźnionym
        zapłonem stanowią te dokumenty !. Na liście płac znaleźliby nie tylko państwa
        Balcerowiczów, ale i całą plejadę polskich polityków i dziennikarzy!! Ot i cała
        ` tajemnica wiary'! Innego wytłumaczenia być nie może!! Nie jestem wielkim fanem
        panów Kaczyńskich i ich partii. Jednak elementarna uczciwość każe mi przyznać
        im rację w jednym: Polskę trzyma za gardło i dusi ` układ', grupujący media i
        różne sitwy polityczno-biurokratyczno- agenturalne. Gdyby tym panom i tej partii
        udało się ten ` układ' rozwalić, ale nie po to aby zastąpić go jakimś innym
        swoim, tylko po to aby Polskę oddać jej obywatelom, to byłby to wspaniały
        prezent wręczony społeczeństwu, niestety z opóźnieniem 16 lat.
        Postulaty z tym przesłaniem Samoobrona powtarza od niemal dwu dekad.

Rękopis znaleziony na śmieciach UKŁADU.
        • joris Re: ******S__A__M__0__0__B__R__0__N__ A******** 22.04.06, 09:42
          Och Jolu z Dywit, pisac umiesz a jaka ty glupiutenka!!!!!
          • bernard_mark Re: ******S__A__M__0__0__B__R__0__N__ A******** 22.04.06, 10:44
            WARTO WIEDZIEĆ Z KIM SIĘ DYSKUTUJE ..!

( skopiowane z net'u...)

Ja pracowalam w oborze i kurniku
            Autor: jola_dywity
            Data: 03.03.06, 11:18 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
            W oborze musialam czyscic miejsca dla krow i krowy. Mycie, czesanie ogonow,
            dojenie itd. W kurniku opiekowalam sie kurami i kurczakami oraz jednym kogutem
            ktory byl slepy i ktorego gospodarz chcial zabic na rosol. Udalo mnie sie
            uprosic gospodarza - ten mial darowac kogutowi zycie pood warunkiem ze ja sie
            nim zaopiekuje 24/7. Zaprzyjaznilam sie z tym kogutem i kilkom innymi kurami co
            pozwolilo mi na udzial w radzie kur (odbywa sie co miesiac) dotyczcej
            szerokopojetej problematyce drobiu i sytuacji kur w kurniku. W Radzie zajelam
            miejsce gospodarza i pisarza. Robilam notatki.
            Pewnego razu kogut zaginal, kilka dni pozniej znalazlam go za obora. Nie wiem
            co sie tam stalo, natomaista jedna z kur powiedziala mi poufnie ze kury
            zorganizowaly potajemne spotkanie i zdecydowaly sie zabic slepego koguta. Ponoc
            mial on miec seks z dwiema kurami na raz...
            Zwolnilam sie z pracy, przeprowadzilam spowrtotem do mista w celu kontynuacji
            studiow.

P.S. Z gospodarzem dalej utrzymuje kontak listowny. On informuje mnie o kurach
            i ich postanowieniach. Podobno kury za mna tesknily.

JANISZEWSKA JOLANTA
            zam.: DYWITY Diernowa 26 Dywity
            tel. 697259317.

14 JANISZEWSKA Jolanta Kandydat został zarejestrowany Occupation: technik
            żywienia
            City: Dywity
            Party (support): członek Samoobrony RP
            Złożyła następujące oświadczenie: nie pracowałam,nie pełniłam służby ani nie
            byłam świadomym i tajnym współpracownikiem organów bezpieczeństwa państwa w
            rozumieniu art. 1, art. 2, art. 4 i art. 4a powołanej ustawy

• Re: manipulacje jolki

Przeczytaj komentowany artykuł »
            prawdziwy_polski_katolik 27.03.06, 23:37 + odpowiedz

thor.wm.pl/forum/viewtopic.php?t=3371&sid=9165bcd80b9ff4c55acd433328dbed7f

www.samoobrona.org.pl/pages/15.Glos/94nr06/rozkladowka/14.pdf
            zdjatko u dolu

nie tylko jedne wybory:
            wybory2002.pkw.gov.pl/prada/dk1/w28/p2814/o20055/k2842.html
            ostatnie:
            wybory2005.pkw.gov.pl/SJM/EN/KOMITETY/k5_35.html

prywatne forum frontu zdrowegorozsądku?
        • rura333 Znowu sie zaniedbalas, Jola!!! 22.04.06, 19:24
          I znow, zamiast zajac sie ukladaniem i poprawianiem menu w okolicznych
          knajpach - wypocilas knota.
          Naczytalas sie jakichs gazetek i klopot gotowy.
          Ciagle masz nadzieje pojsc w senatory?
          Dzidzia, opanuj sie...
          Nie mam zamiaru komentowac twoich wypocin. Czy moglabys wrocic do tych
          jadlospisow? To jest takze wazne ze wzgledu na turystow...
          Nie zajmuj sie sprawami, ktore cie przerastaja.
    • mietek01 Re: Giertych o tragediach narodowych i emigracji 22.04.06, 08:55
      Przy rządach kaczystów, Giertychów, Lepperów i im podobnych geniuszy droga
      krótka aby oprócz nich w Polsce zostały tylko ich rodziny.
    • mason44 Re: Giertych o tragediach narodowych i emigracji 22.04.06, 09:38
      siedzi sobie za stolem czlowiek o twarzy konia w towarzystwie buraka, razem
      do
      kupy ok. 8 szarych komorek, w doskonalych nastrojach - i sprowadzaja do
      parteru
      geniusza polskiej sceny politycznej - pana Jarka.. wlasnie mu powiedzieli :
      wypchaj sie sianem koles, rozpadu LPR nie bedzie, do wyborow LPR i SO pojda
      sobie razem, a ty koles - nie miej złudzen, jak zaczniemy kampanie wyborczą,
      to
      zrobimy ci pożar pod pupą .. a tera siadaj pan do stolu i dawaj pan
      ministerstwa, bo w papę dostaniesz ! ;-)))))) i co pan Jarek zrobi, usiadzie
      posłusznie do stołu razem z burakiem i Giertychiem, z którym nie rozmawia,
      podpiszę umowę koalicyjna i odda ze 3 ministerstwa..geniusz polskiej
      polityki -
      pan Jarek, prosimy na scenę !

• gieroy_asfalta Re: Giertych o tragediach narodowych i emigracji 22.04.06, 09:42
      zostanie sam ciemny lud , wszyscy rozumni i pracowici wyjeżdżają do
      lumpenliberalnych, kapitalistycznych krajów. A jola z dywit z Lepperem zbyduje
      tu Polskę solidarną...;-)
    • hagawlik1 Re: Giertych o tragediach narodowych i emigracji 22.04.06, 10:06
      Białoruś to dla p.Skwirowskiego, nowego geniusza felietonistyki Wyborczej,
      ostatnie dno.Ale przecież nasi rodacy szukają chleba nie tylko w krajach
      szczęśliwego dobrobytu, jak USA, Niemcy, Anglia... Szukają szczęścia równiez
      tam, gdzie ziemia nie płynie bynajmniej miodem i mlekiem: w Iraku. AFGANISTANIE,
      kOSOWIE... CZYŻBY I TAM BYŁO LEPIEJ NIŻ W TEJ OKROPNEJ BIAŁORUSI? hagaw
    • bernard_mark Re: Giertych o tragediach narodowych i emigracji 22.04.06, 10:46
      WARTO WIEDZIEĆ Z KIM SIĘ DYSKUTUJE ..!

( skopiowane z net'u...)

Ja pracowalam w oborze i kurniku
      Autor: jola_dywity
      Data: 03.03.06, 11:18 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
      W oborze musialam czyscic miejsca dla krow i krowy. Mycie, czesanie ogonow,
      dojenie itd. W kurniku opiekowalam sie kurami i kurczakami oraz jednym kogutem
      ktory byl slepy i ktorego gospodarz chcial zabic na rosol. Udalo mnie sie
      uprosic gospodarza - ten mial darowac kogutowi zycie pood warunkiem ze ja sie
      nim zaopiekuje 24/7. Zaprzyjaznilam sie z tym kogutem i kilkom innymi kurami co
      pozwolilo mi na udzial w radzie kur (odbywa sie co miesiac) dotyczcej
      szerokopojetej problematyce drobiu i sytuacji kur w kurniku. W Radzie zajelam
      miejsce gospodarza i pisarza. Robilam notatki.
      Pewnego razu kogut zaginal, kilka dni pozniej znalazlam go za obora. Nie wiem
      co sie tam stalo, natomaista jedna z kur powiedziala mi poufnie ze kury
      zorganizowaly potajemne spotkanie i zdecydowaly sie zabic slepego koguta. Ponoc
      mial on miec seks z dwiema kurami na raz...
      Zwolnilam sie z pracy, przeprowadzilam spowrtotem do mista w celu kontynuacji
      studiow.

P.S. Z gospodarzem dalej utrzymuje kontak listowny. On informuje mnie o kurach
      i ich postanowieniach. Podobno kury za mna tesknily.

JANISZEWSKA JOLANTA
      zam.: DYWITY Diernowa 26 Dywity
      tel. 697259317.

14 JANISZEWSKA Jolanta Kandydat został zarejestrowany Occupation: technik
      żywienia
      City: Dywity
      Party (support): członek Samoobrony RP
      Złożyła następujące oświadczenie: nie pracowałam,nie pełniłam służby ani nie
      byłam świadomym i tajnym współpracownikiem organów bezpieczeństwa państwa w
      rozumieniu art. 1, art. 2, art. 4 i art. 4a powołanej ustawy

• Re: manipulacje jolki

Przeczytaj komentowany artykuł »
      prawdziwy_polski_katolik 27.03.06, 23:37 + odpowiedz

thor.wm.pl/forum/viewtopic.php?t=3371&sid=9165bcd80b9ff4c55acd433328dbed7f

www.samoobrona.org.pl/pages/15.Glos/94nr06/rozkladowka/14.pdf
      zdjatko u dolu

nie tylko jedne wybory:
      wybory2002.pkw.gov.pl/prada/dk1/w28/p2814/o20055/k2842.html
      ostatnie:
      wybory2005.pkw.gov.pl/SJM/EN/KOMITETY/k5_35.html

prywatne forum frontu zdrowegorozsądku?
    • q_vw Re: Giertych o tragediach narodowych i emigracji 22.04.06, 11:44
      Własnie... jakoś tak jest, że nasi narodowo-ludowi politykierzy, odmieniający
      liberalizm we wszystkich złych przykładach, jakoś nie moga pojąć w swych
      umysłach, że Polacy masowo wyjeżdżają do LIBERALNYCH krajów, takich właśnie jak
      Anglia czy Irlandia... nie piszę już, że marzeniem jest ultraliberalna
      Ameryka...

Niech ci ekonomiczni aborygeni (przepraszam aborygenów) wezma się wreszcie za
      naukę ekonomii i poznają proste reguły gospodarki ! Tymczasem zmuszają nas do
      szukania godnego życia poza Polską...
    • amrik szkoda ze Giertch z moherami nie wyjada 22.04.06, 13:53
      • henryad Została by sama Zydo-Ubecja z oprawcami Polaków 23.04.06, 07:04
    • skinhead.polski Winny temu wszystkiemu jest Balcerowicz!!! 22.04.06, 17:00
      to on zniszcył wiele polskich gałęzi przemysłowch takich jak elektronika
      włokiennictwo wpedził w ostry i permanentny kryzys rolnictwo budownictwo itd
    • matrioszka25 spadek bolszewii w Polsce 22.04.06, 21:42
      jest ogromny, 200 miliardow zadluzenia, wojska w Iraku, kraju , ktory nigdy nie zagrazal Polsce, 30% bezrobocie, 400 000 rodakow tulajacych sie za chlebem w stausie nowozytnych niewolnikow, wyprzedany majatek pokolen PRL - otot dumne osiagniecia politykie antyslowianskiej na zeimiach polskich.

Tak Polacy wyjezdzajcie, Slowianie emigrujcie, jak to pieknie na Zacodzie myc toalety, poslugiwac do stolu zachodnim burzujom, taka rolema dla was Zachod, üpo 167 zwyciestwa demokracji, co tu mowic takiego zwyciestwa jak w Iraku, gdzie oglaszaja to codziennie.

Polska, krajem narodowym, we wlasnych gramicach, we wlasnej polskiej walucie, w pokomunistycznym majatku w postaci osiedli pogierkowskiech, na pogierkowskich drogach, w pogierkowskich uczelnich i szpitalach. Odjjacie temu opluwanemu pokoleniu PRL jego majatek wypracowany przez pokolenia. Oddajcie domy i zaklady pracy, ktore zagarnely obce zachodnie demokracje, takie to prawo wlasnoci zachodniej.

Co wybudowala III RP przez lata poddanstwa zachodniego?? Ile mieszkan, ile kilometrow autostrad, ile zakladow pracy? 16 lat zycia w majatku pokomunistycznym i za pieniadze PZPR i SB, ale juz sie konczy. Odwroz do polskich kopalni i hut, polskiej energetyki i stocznii. Bog z nami i z nasza polska - slowianska narodowoscia i takim europejskim przeznaczeniem.
      • skinhead.polski Re: spadek bolszewii w Polsce 22.04.06, 22:00
        Matrioszko kochanie z ust mi to wyjełaś? mozesz mi podać kontakt do siebie?
        • matrioszka25 Re: spadek bolszewii w Polsce 22.04.06, 22:28
          majluj na matrioszka25@gaeta.pl

Adres Agendy Panslowianskiej:
          NYC, PO - 357845

Szukamy sponsorow, szukamy ludzi o slowianskich pogladach, szukamy patriotow polsko-slowianskich przez duze P.

• druid1 W Polsce byl i jest Etatyzm!! 23.04.06, 04:39
      Nigdy nie bylo natomiast w tym kraju prawdziwie liberalnego rzadu i liberalnych
      praw.

Od zawsze byla to republika kolesiow, rozdajaca koncesje na wszelaka dzialalnosc
      swoim znajomym.

Panstwo gdzie rzadza biurokraci wg swojego uznania interpretujacy przepisy jak
      im sie podoba. Gdzie na dochodzenie swoich praw trzeba kilku lat tulania sie po
      niewydolnych sadach.

Ludziom wmowiono, ze to co sie dzieje w kraju to liberalizm i glupi tlum w to
      uwierzyl.
    • dz14 Re: Giertych o tragediach narodowych i emigracji 23.04.06, 13:45
      Moim zdaniem nieprzepadam za Giertychem ale ma rację wszyscy uciekają z tego
      chorego kraju ładną mamy wolność, dajcie spokój brak pracy a jak już jest to
      za takie podłe pieniądze że po pensji pierw człowiek spałaca zaległe długi i
      nawet na ryby mnie nie stać żebym pojechał , tak ciężko w Polsce jeszzcze nie
      było pamiętam komunę i wolałbym nie być wolny a żyć w miarę godnie i bez
      przeady wtedy na kartki jesliśmy więcej mięsa niż teraz z poważaniem
      Dariusz
    • adalberto3 Faktycznie, niepotrzebna była wojna, a ... 23.04.06, 20:29
      .. obecna emigracja do Wlk.Brytanii jest większa niż ta powojenna. Do
      wszystkiego przyczyniły się tzw. przekształcania. A szans na poprawę nie ma.
      Prawda wygląda tak, że praca na wyspie jest tańsza niż w Polsce (mniej
      obciążona parapodatkami na ubezpieczenie, służbę zdrowia, itd.)
    • l005 Zabrac paszporty wszystkim ponizej 50 roku zycia 23.04.06, 20:42
      To chyba jedyna rada przy polityce promowanej przez PiS, Samoobrone i LPR.
    • mason44 Re: Giertych o tragediach narodowych i emigracji 24.04.06, 20:58
      Bandziorno

Gracie, gracie bandziorno
      Ktoś mnie sypie, ale kto?
      Bandziorno, ach bandziorno migele
      Jak było w kościele

Nanana nananana bandziorno
      Nananana nananana bandziorno
      Lalalalalalala
      Nananana nananana bandziorno
      Nananana nanananana bandziorno

Gracie, gracie bandziorno
      Ktoś mnie sypie, ale kto? I dlaczego?
      Gracie, ach gracie sinioro, cekinodoro
      Bajoro, jezioro, sinioro

• wielki_czarownik Panie Giertych 24.04.06, 21:40
      Między innymi przez pana ja chcę z Polski wyjechać do jakiegoś liberalnego kraju. Przez pana, przez Leppera, PiS, Samoobronę, LPR i inne takie. Chcę żyć w liberalnym kraju!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka