Dodaj do ulubionych

Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episkopat

04.05.06, 22:41
atak na Radio Maryja był i jest atakiem na Kościół
niezależnie od tego co twierdziliby moderniści z TygPow bądący przecież na
skraju herezji
Obserwuj wątek
    • 7uop poszedłbym dalej.....atak na RM to atak na Kościół 04.05.06, 22:43
      • lahdaan Re: poszedłbym dalej.....atak na RM to atak na Ko 04.05.06, 22:56
        ba, na Panstwo Polskie!!! Wszak Polska Kosciolem stoi.
        • anahella Re: poszedłbym dalej.....atak na RM to atak na Ko 04.05.06, 23:02
          To atak na cala nasza galaktyke;)
          • dr.szfajcner Atak RM na kogokolwiek ta atak Episkopatau! 05.05.06, 01:12
            • vitabravo Re: Czy Hennelowa została już księdzem ? 05.05.06, 17:15
              Byłaby to pierwsza księdza w Polsce.
        • lutekstg Re: poszedłbym dalej..... 04.05.06, 23:26
          Atak na Bin Ladena to atak na islam
        • konbar Re: poszedłbym dalej.....atak na RM to atak na Ko 05.05.06, 03:45
          Tak bylo-jest i bedzie.
          Polska to KATOLICY.
      • taziuta Re: RM = KK :-) 04.05.06, 23:22
        Chyba od dawna wiadomo, że RM reprezentuje wartości wyznawane przez Kościół
        Katolicki w Polsce. Tacy jesteśmy, kochani rodacy, tacy jesteśmy! :-)))
        • maruda.r Czy antysemityzm RM będzie antysemityzmem KK? 05.05.06, 02:49

Po powołaniu Rady Programowej Radia Maryja, atak na tę rozgłośnię będzie atakiem
          wymierzonym pośrednio w samą Konferencję Episkopatu Polski - powiedział w
          czwartek wieczorem w Kaliszu ordynariusz diecezji kaliskiej biskup Stanisław
          Napierała.

Tyle, że to, mój drogi księżulu, będzie działać w obie strony. Ataki na Owsiaka
          i WOŚP, poglądy antysemickie, poglądy parafaszystowskie, antygejowskie będą
          obciążać konto Konferencji Episkopatu Polski. Niby biskup, a jakiś mało rozgarnięty.

• rs_gazeta_forum Re: Czy antysemityzm RM będzie antysemityzmem KK? 05.05.06, 11:17
            maruda.r napisał:
            > Tyle, że to, mój drogi księżulu, będzie działać w obie strony. Ataki na
            > Owsiaka i WOŚP, poglądy antysemickie, poglądy parafaszystowskie,
            > antygejowskie będą obciążać konto Konferencji Episkopatu Polski.

Toż towarzystwu o to właśnie chodzi, by nie szły tylko na konto RM, wzbogacając
            p. Rydzyka, ale wzbogacały cały KK w Polsce. A wiernych im z tego powodu nie
            ubędzie.

P.S.
            O ile dane mi było się zorientować, proboszcz "mojej" parafii od dawna jest
            zachwycony wypowiedziami w RM i otwarcie, co tydzień je popiera, biorąc je jak
            najbardziej na swoje (czyli KK) konto.
            Jeśli jakieś jednostki przestały z tego powodu uczęszczać na jego msze
            niedzielne, to nic o nich nie wiadomo. A na mszach dalej tłumy.
    • jakubek Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episkopat 04.05.06, 22:43
      To się wszystko w pale nie mieści, a człowiek oglądając telewizje się tylko
      denerwuje, eh...
      • minna Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 22:46
        To się Jarosław K. ucieszy... ludzie, czy to się nie skończy?
        • majster_g Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:02
          minna napisała:

> To się Jarosław K. ucieszy... (...)

A nie powinien, bo to typowy samoboj.
        • tigerizi to się dopiero zaczyna - biblijne genesis 04.05.06, 23:12
          • eryk2 A juści! 04.05.06, 23:18
            >to się dopiero zaczyna - biblijne genesis

Nowy początek Księgi Rodzaju: "Na początku Bóg stworzył niebo, ziemię i Radio
            Maryja"...
            • lahdaan Re: A juści! 04.05.06, 23:24
              eryk2 napisał:

> >to się dopiero zaczyna - biblijne genesis
              >
              > Nowy początek Księgi Rodzaju: "Na początku Bóg stworzył niebo, ziemię i Radio
              > Maryja"...

I stworzyl Bog blizniakow na obraz swoj. Na obraz Boga stworzyl ich. Jako Lecha i Jarka stworzyl ich.
    • tomekjeden Można sobie kombinować i odwrotnie. 04.05.06, 22:43
      Ksiądz biskup Napierała przesadza, histeryzuje, i nie rozumie demokracji.
      Wolno mu.
      • lesew Re: Można sobie kombinować i odwrotnie. 05.05.06, 08:15
        Nie musi rozumieć: Kościół nigdy nie był instytucją demokratyczną!
    • milseog daj pan spokoj! 04.05.06, 22:44
      szkoda gadac...
    • alterpars Czy ten biskup ma dobrze w glowie??? 04.05.06, 22:46
      Czasem mysle ze to radio maryja to taka trampolina zapomnianych biskupow do
      popularnosci. Czlowieku radio katolickie ma sluzyc ewangelizacji i modlitwie.
      Jestem katolikiem i jakos specjalnie nie mam trudnosci z okresleniem w ktorych
      momentach owo radio przekracza swoje poslannictwo na rzecz zawoalowanej
      propagandy politycznej. Znalezli sie bohaterowie Zawitkowski, Dydycz i teraz
      ten...3 muszkieterowie ktorym sie chyba cos pokickalo.
      • tigerizi kolego, wczoraj Episkopat pochwalił RM za dzieło 04.05.06, 23:16
        ewangelizacji

a GW, bezsilna w swojej wściekłości, próbuje odwrócić kota ogonem

ale ten kot sie tak łatwo nie da
        • majster_g Re: kolego, wczoraj Episkopat pochwalił RM za dz 04.05.06, 23:17
          tigerizi napisała:

(..)
          > a GW, bezsilna w swojej wściekłości, próbuje odwrócić kota ogonem
          >
          > ale ten kot sie tak łatwo nie da

On juz jest calkiem odwrocony. Nic mu pomagac nie trzeba.
          • lahdaan Re: kolego, wczoraj Episkopat pochwalił RM za dz 04.05.06, 23:21
            Zal mi was niezdolni do samodzielnego myslenia, niewolnicy purpuratow..
        • epime Re: kolego, wczoraj Episkopat pochwalił RM za dz 04.05.06, 23:36
          Ty kotów w to nie mieszaj, bo to wolne i dumne zwierzęta :) Niech pozostanie
          coś, co nie zostanie zbabrane przez politykę. Szacunek dla kotów, które walczą
          ze szkodnikami...
          • tigerizi chyba nie sugerujesz, że kot Jarka...?!? 04.05.06, 23:39
          • tigerizi no i jeszcze - kot...Leonarda da Vinci 04.05.06, 23:54
          • lesew Re: kolego, wczoraj Episkopat pochwalił RM za dz 05.05.06, 08:20
            Zrozum, że żaden polityk nie ścierpi niczego, co jest szanowane bardziej niż ON!
            - Taka natura. I nawet kot się nie ostoi!
        • rododendron Re: kolego, wczoraj Episkopat pochwalił RM za dz 04.05.06, 23:48
          Ewangelia w wydaniu RM to jest ewangelia wsciekloscii zacieklosci Szatana a nie
          dobra nowina ratunku i zbawienia. Jezeli ktos to pochwala to nie dla niego
          prawdziwa Ewangelia ktorej nauczal Jezus Chrystus lecz glosi ewangelie
          szatanska. A na katolikow sluchajacych tych bzdur to przygotowany jest wlasnie
          Sad Ostateczny.
          • tigerizi słuchałeś, czy tylko czytałeś o (RM) ? 04.05.06, 23:53
            • indeed4 A jaka to różnica. 05.05.06, 00:23
              Można atakować Nieznalską i innych artystów nie widząc ich prac na oczy, a RM
              nie można ?
              • tigerizi ja mówię o rzeczach które widziałem a jeśli 05.05.06, 00:52
                zdarzy mi się mówic o nieznanych osobiście to używam słów jeśli, podobno, być
                może itepeitede

i to jest tryb przypuszczający a nie oznajmiający i orzekający
                • jastrzab27 Ja tam byłem jako 05.05.06, 01:42
                  kleryk. Pracowałem w tym radiu w 1993 roku i tę obłudę już wtedy było widać.
                  Teraz też słucham i o tych kłamstwach RM mówię z własnego doswiadczenia. Jestem
                  księdzem i niestety również w duszpasterstwie widze tych pokaleczonych przez tę
                  rozgłośnię ludzi. Być może Episkopat tego nie dostrzega (bardziej nie chce
                  dostrzec) czerpiąc profity z tego radia. Ufam jednak, że papież Benedykt zrobi
                  porządek również w polskim episkopacie. Cierpliwości i ufności.
      • lesew Re: Czy ten biskup ma dobrze w glowie??? 05.05.06, 08:17
        Ma! Znasz rzymską zasadę: Dziel i rządź!? No to RM dzieli, a biskupi rządzą! -
        Proste?
    • maureen2 Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 22:47
      nie ma obawy o atak na Episkopat, to nie jest Radio M., megalomania Radia jest
      zadziwiająca, jak zwykle.
    • kamiennygigant Lepszy Rydz, niż... Karzeł? 04.05.06, 22:47
    • finevibe czy to znaczy, sz.p. Napierala, ze... 04.05.06, 22:48
      poglady gloszone przez Radio Maryja (sic) beda posrednio pogladami gloszonymi przez Konferencje
      Episkopatu Polski? Skoro podpisany dokument wg niego wiaze tak scisle dwie instytucje w "jedna strone",
      to chyba tak samo wiaze je w "druga strone", he?
    • moherowe_stringi Chodźcie na seksik biskupy radiomaryjne 04.05.06, 22:49
      Chętnie wam się oddam nawet w czasie konferencji waszego episkopatu. Kocham was
      niesamowicie jak tak bronicie Wielkiego Ojca Durektora przed wszechobecnym
      UKłADEM.
    • kpsting Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 22:50
      Ja nawet pojde dalej. Samo Radio Maryja jest atakiem na Kosciol.
    • apoplaws Czyzby kosciol polski zamiast milosci blizniego 04.05.06, 22:51
      glosic od dzis zamierzal milosc do blizniakow ?
    • majster_g Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 22:52
      Cytat z artykulu:
      "Ordynariusz powiedział wiernym, że radio Maryja jako rozgłośnia katolicka nie
      może służyć tzw. poprawności politycznej, lecz prawdzie. Poprawność polityczna -
      zdaniem biskupa - często mija się z prawdą, a ataki na Radio prowadzone są
      ostatnio z niezwykłą zaciekłością, w formie zorganizowanej i to zarówno przez
      ośrodki w kraju, jak i za granicą".

A wiec koniec "poprawnosci politycznej" - teraz juz mozna byc antysemita. Bo
      przeciez doskonale wiadomo, o jaka "prawde nie-poprawna" chodzi. A wszystkie
      wypowiedzi "poprawne" sa antykoscielne. Wielkie zwyciestwo O'Rydzyka!
      A tu jest prawda: www.youtube.com/watch?v=uumf5fPHsxc&eurl=

• s24 Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episkopat 04.05.06, 22:52
      "Ordynariusz powiedział wiernym, że radio Maryja jako rozgłośnia katolicka
      nie może służyć tzw. poprawności politycznej, lecz prawdzie. Poprawność
      polityczna - zdaniem biskupa - często mija się z prawdą,...

Prawdą jest więc to, co propaguje RM?
      Czym zatem jest owa ułomna poprawność polityczna?
      • alterpars Oto fragment dzisiejszego NAszego Dziennika 04.05.06, 22:55
        prosze mi wskazac w ktorym fragmencie ma on charakter ewangelizacyjno
        katolicki??? albo w jakikolwiek sposob wiaze sie z nauka spoleczna kosciola????
        Oto on:
        W dalszym ciągu prasa niemiecka publikuje bardzo krytyczne i napastliwe opinie o
        polskim ministrze obrony narodowej za to, że ośmielił się skrytykować Berlin za
        pozaunijne dogadywanie się z Rosją na temat budowy gazociągu po dnie Bałtyku.

Berliński "Kurier", pisząc o prostackim ataku polskiego ministra na byłego i
        obecnego kanclerza, uważa, że Radosław Sikorski ich obraził. Oburzenie wyraziły
        między innymi: "Der Tagesspiegel", magazyn "Focus", a także hamburski "Bild
        Zeitung". "Bild" zatytułował swój komentarz: "Porównanie z Hitlerem. Politycy
        oburzeni na polskiego ministra". W gazecie czytamy między innymi: "Sikorski
        porównał umowę o niemiecko-rosyjskim gazociągu z paktem Hitler - Stalin i
        obarczył osobiście panią kanclerz Angelę Merkel odpowiedzialnością za tę umowę".
        Do krytyki dołączyli również politycy niemieccy z SPD i CDU. Przewodniczący
        parlamentarnej komisji spraw zagranicznych w Bundestagu Ruprecht Polenz (CDU)
        oraz jego zastępca Hans-Ulrich Klose (SPD) skrytykowali wypowiedź ministra
        Sikorskiego.
        "Minister posługuje się niezwykłą polemiką. Tego rodzaju absurdalne porównania
        są szkodliwe dla niemiecko-polskich stosunków" - stwierdził Ruprecht Polenz.
        Natomiast Hans Klose dodał, że "Pan Sikorski powinien przemyśleć swoje słowa i
        jak najszybciej je odwołać". Klose zażądał od polskiego premiera Kazimierza
        Marcinkiewicza, aby "natychmiast przywołał do porządku swojego ministra".
        Do niemieckiej krytyki dołączył się również rzecznik Komisji Europejskiej -
        Johannes Laitenberger.
        Waldemar Maszewski, Hamburg
        • tadeusz_ja kościól w Polsce próbuje wywolać zimną 04.05.06, 22:58
          wojnę z Niemcami!
          • tigerizi poczytaj se Konrada Schullera z "FAZ" 04.05.06, 23:02
            Frankfurter Allgemeine Zeitung
            • lahdaan Re: poczytaj se Konrada Schullera z "FAZ" 04.05.06, 23:05
              ok ale co ma Kosciol do tego??? to jest misja??
              a moze na marsa?
              • tigerizi K.S. krytycznie pisze w art. o RM, a niech się 04.05.06, 23:09
                bawi na swoim podwórku

czy czytujesz opiniotwórcze teksty w opiniotwórczych mediach o innych
                Kościołach, z nutka dydaktyzmu ?
                • lahdaan Re: K.S. krytycznie pisze w art. o RM, a niech s 04.05.06, 23:40
                  tigerizi napisała:

> bawi na swoim podwórku

A jak ma pisac? cieszyc sie i gratulowac gdy na antenie podwazane standarty spoleczne spoleczne? Ponadto Polska lezy w centrum Europy wiec trudno sie nie dziwic zagraniczmym komentatorom, ze interesuja sie wydazeniami dziejacymi sie w Polsce. Pozatym krytyczne artykuly o RM pojawialy sie rowniez w gazetach z innych krajow np. wloskiej (na poczatku kwietnia)

> czy czytujesz opiniotwórcze teksty w opiniotwórczych mediach o innych
                  > Kościołach, z nutka dydaktyzmu ?

Czy RM to Kosciol?? [osobiscie czasami mam takie wrazenie]
                  • tigerizi centrum? a którędy ciągną gazociąg 04.05.06, 23:51
                    ale czy prasa polska (opiniotwórcza a nie brukowa) poucza inne Kościoły?

no, ale gdy sie jest prowincją...
                    • lahdaan Re: centrum? a którędy ciągną gazociąg 05.05.06, 00:10
                      tigerizi napisała:

> ale czy prasa polska (opiniotwórcza a nie brukowa) poucza inne Kościoły?

A czy inne koscioly maja takie spoleczne znacznie jak Kosciol Katolicki? Chyba nie...

Jesli chodzi o centrum to mialem na mysli to geograficzne (no moze z pewnym wychyleniem na wschod)

• tigerizi a przez Bałtyk jest centralnie krócej ? 05.05.06, 00:17
                        • lahdaan Jakis zwiazek z KK lub RM?? 05.05.06, 00:24
                          • tigerizi omijają gazociąg niech się mijają od Radia i reszt 05.05.06, 00:47
                    • cloclo80 Co to naprawde znaczy. 05.05.06, 00:16
                      Wypowiedz Napierały (z reszta jednego z najwierniejszych przydupasow Rydzyka)
                      dowodzi, że Episkopat traktuje RM jako swoje zbrojne ramię i nie zrobi z nim
                      kompletnie nic. Rada przy RM to pic, KK jest organizacją hierarchiczną i nie ma
                      w nim miejsca na demokrację, więc niech sie miłościwie KK o niej nie wypowiada.
            • tigerizi czy Schuller po niemiecku znaczy to samo po polsku 04.05.06, 23:05
              a może Konrad Schuller jest "rózowy"? - czyli komuno-leberało-homoseksualistą w
              jednym ?
        • presentation1 Re: Oto fragment dzisiejszego NAszego Dziennika 04.05.06, 23:19
          Przeciez to prawda.Nie jestes na forum?Codzienne ataki.Przeciez odpowiada ten
          ktorego sie krytykuje.Czy czytales Tygodnik Powszechny?Politycznie poprawna
          gazeta .O polityce wiecej niz o bogu.A z drugiej strony.Kazdemu komuniscie
          marzy sie ze zawsze bedzie mial racje.RM czy nasz dziennik to tylko jedno ze
          zrodel informacji.Ale wedlug ciebie to szkodliwe.Liczy sie TVN i
          pejsaci.Powodzenia
          • majster_g Re: Oto fragment dzisiejszego NAszego Dziennika 04.05.06, 23:23
            presentation1 napisał:
            (...)
            >Liczy sie TVN i pejsaci.

No i juz wiadomo dlaczego Ci przeszkadza "poprawnosc polityczna". Dlugo nie
            trzeba bylo czekac, prawda?
          • alterpars Re: Oto fragment dzisiejszego NAszego Dziennika 04.05.06, 23:24
            Nie moj drogi ja sie sprzeciwiam okresleniu katolicki w stosunku do rozglosni
            zajmujacej sie w glownej mierz e polityka. I to polityka swiecka nie kscielna.
            A poza tym powiedz mi moj drogi ta apropos pejsatych czy aby Chrystus nie byl
            pejsaty????
          • lahdaan Re: Oto fragment dzisiejszego NAszego Dziennika 04.05.06, 23:28
            Pomysl tez o innych, ktorzy nie sa tak oswieceni jak Ty, i ktorzy, sluchajac, lub czytajac Rydzyka, utozsamiaja wiare z polityka
            • alterpars Re: Oto fragment dzisiejszego NAszego Dziennika 04.05.06, 23:30
              no tak ale niestety to nie to samo. Wiec wiara jest w tym przypadku
              instrumentalnie wykorzystywana do publicystyki politycznej i tylko z tym sie nie
              zgadzam. Niech sobie tam takie radio bedzie mamy wolnosc slowa ale nazwanie go
              katolickim obraza wielu katolikow
      • majster_g Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 22:56
        s24 napisał:

> Prawdą jest więc to, co propaguje RM?
        > Czym zatem jest owa ułomna poprawność polityczna?

Mozna sobie poogladac:
        www.radiomawryja.pl/filmik1.php
        • s24 Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:36
          Obejrzałem.
          To po prostu satyra, polityczna też. A tak naprawdę, owej politycznej
          poprawności tu niewiele... Ba, to na pewno nie jest poprawność polityczna. Ani
          żadna, chyba, że wszystkie satyryczne komentarze uznać za niepoprawne
          politycznie i może o to chodzi?
          Pozdrawiam.
          • majster_g Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:40
            Nie, raczej mi chodzi o nazywanie "zydami" kazdego, kto nie mysli jak RM. I
            temu podobne wyzwiska, z ktorych "liberal" jest najbardziej poprawny
            politycznie.
    • tadeusz_ja Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 22:55
      Dlatego należy kościól w Polsce poskromić!!
    • emenefix Zaatakujmy tygodnik NIE i "Fakty i Mity" 04.05.06, 22:56
      wrzucmy tam swoje "rady programowe". tylko czy ktos lubi babrac sie w szambie?
      • jakubek Re: Zaatakujmy tygodnik NIE i "Fakty i Mity" 04.05.06, 23:00
        Ciemny jest ten naród, a Ty jesteś jednym z jego przykładów.
        • tigerizi a gdzie można kupić, bo nie czytałem 04.05.06, 23:17
    • holyfido Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episkopat 04.05.06, 22:57
      No i Rydzyk zalatwil sobie wsparcie.
      Przez te polityczne gierki Kosciola
      wstydze sie, ze jestem katolikiem.

RM ma tyle wspolnego z prawda,
      co organ prasowy Prawda w ZSRR.

ech.
      • drmiodzik Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:01
        No to się wypisz z Kościoła jak ci się nie podoba.
        • lahdaan Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:03
          jesli tak ma on wygladac....
        • holyfido Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:29
          Ci, to ja poprosze z wielkiej litery.
          Nie wypisze sie, to Rydzyk jest belka w oku Kosciola nie ja.
          To on klamie i kreci, nie ja.
          To on szkodzi Kosciolowi, nie ja.
          Nie,nie wypisze sie, ktos madry musi zostac w Kosciele,
          nie same berety.

• koboja Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:26
        holyfido napisał:
        > No i Rydzyk zalatwil sobie wsparcie.
        > Przez te polityczne gierki Kosciola
        > wstydze sie, ze jestem katolikiem.

To czemu wyznania nie zmienisz? Jest w Polsce wiele wyznań chrześcijańskich,
        które wierzą w tego samego Boga, nieco inaczej tylko akcentują pewne prawdy
        biblijne. Naprawdę jest w czym wybierać i można znaleźć sobie wspólnotę
        chrześcijańską, w której będziesz się dobrze czuć. Powodzenia! :-)
        • mysz_polna5 Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:32
          koboja napisał:

> holyfido napisał:
          > > No i Rydzyk zalatwil sobie wsparcie.
          > > Przez te polityczne gierki Kosciola
          > > wstydze sie, ze jestem katolikiem.

> To czemu wyznania nie zmienisz? Jest w Polsce wiele wyznań chrześcijańskich,
          > które wierzą w tego samego Boga, nieco inaczej tylko akcentują pewne prawdy
          > biblijne. Naprawdę jest w czym wybierać i można znaleźć sobie wspólnotę
          > chrześcijańską, w której będziesz się dobrze czuć. Powodzenia! :-)

Z niego taki katolik, jak ze mnie prawdziwa mysz!
          • holyfido Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 05.05.06, 00:15
            Nie sadzcie, abyscie nie byli sadzeni.

Malo mnie obchodzi co o mnie sadzi frustrat spod znaku moherkowych berecikow.
        • holyfido Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:57
          Bo to nie takie proste. Zreszta, wcale nie chce zmieniac wyznania, bo i nie o to chodzi. Czytajac "Nasz Dziennik" i "Tygodnik Powszechny" wiem gdzie lezy prawda, milosci i sedno chrzescijanstwa. Znajduje je w Kosciele Katolickim.

I w Nim chce zostac. Choc czasem mna rzuca, zeby to wszystko, koltunstwo, ciemnogrod, wszelkie fobie i ograniczenie intelektualne zostawic...
          Bo co ja mam wspolnego z Rydzykiem? Nawet w tego samego Boga nie wierzymy. Bo jego Bog to mamona...
    • arfer Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 22:57
      Księża na księżyc !!!

Krew się gotuje, kiedy spasiony burak opowiada takie dyrdymały. Kościół nie
      rozumie, że od czasów średniowiecza trochę wody w Wiśle upłynęło.. Na poważanie
      trzeba zapracować autorytetem, nie wymachiwaniem monstrancją ;)
      • drmiodzik Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:06
        Trochę za późno z tym hasłem wyskoczyłeś. To było już przerabiane za
        wcześniejszej komuny. Więc żałuj, że wtedy niemogłeś razem z nimi działać.
    • tristan987 Trzesidupy z Episkopatu... 04.05.06, 22:57
      ... stracily ostatnia szanse na zamkniecie ryja rydzykowi. Wiecej szans nie
      bedzie. A ta menda i tak zamilknie...
      • tadeusz_ja Re: Trzesidupy z Episkopatu... 04.05.06, 22:59
        Mam nadzieje!sam do tego się przyloże! I zamknie on buzię!
    • anders76 Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 22:58
      No to jeszcze jakoś ustawić tego tam, no, Benedykta i już możemy jechać dalej
      bez przeszkód.
      • drmiodzik Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:10
        Jak wam się nie podoba radio to go nie słuchajcie. Słuchajcie sobie innych.
        • lahdaan Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 05.05.06, 00:19
          drmiodzik napisał:

> Jak wam się nie podoba radio to go nie słuchajcie. Słuchajcie sobie innych.

I tak tez robie. Ale nie podoba mi sie:
          1. gdy ktorekolwiek radio propaguje tresci niegodne w obludny sposob
          2. gdy w niektorych mediach koscielnych wystepuja politycy, lamiac w ten sposob konstytucje gwarantujaca rozdzial kosciola od panstwa (ktorego instytucja sa politycy).
          3. gdy niektore media zwiazane z KK komentuja wydazenia polityczne i sugeruja na kogo sluchacze maja glosowac
          4. i wiele, wiele innych
    • sarmata Ten idiota plecie glupstwa 04.05.06, 22:58
      Patrzcie, jakim sposobem chca ukrocic krytyke Radia Maryja. Ten kto osmieli sie
      krytykowac ta radiostacje za nacjonalizm, antysemityzm, homofobie, szerzenie
      nienawisci i mieszanie sie do polityki posrednio zaatakuje Episkopat. Co za
      obludne barachlo! Wywiezc na taczce tego pseudopasterza!
      • majster_g Re: Ten idiota plecie glupstwa 04.05.06, 23:00
        Bardzo dobry przyklad reakcji jaka zbiera O'Rydzyk i jego polityka.
    • wet3 Bp Napierala z pewnoscia wielce rozczarowal 04.05.06, 23:05
      swoim stwierdzeniem wszystkich politycznie poprawnych i nieprzejednanych wrogow
      wolnosci slowa zaciekle atakujacych RM i uzurpujacych sobie tylko prawo na
      gloszenie jedynej prawdy.
      Najistotniejsze jest jednak stwierdzenie, ze katolickie radio nie moze sluzyc
      poprawnosci politycznej. Jestem niemal pewien, ze wkrotce dowiemy sie, iz
      polski episkopat jest antysemicki, faszystowski i ksenofobiczny.
      • majster_g Re: Bp Napierala z pewnoscia wielce rozczarowal 04.05.06, 23:07
        wet3 napisał:

> (...) Jestem niemal pewien, ze wkrotce dowiemy sie, iz
        > polski episkopat jest antysemicki, faszystowski i ksenofobiczny.

No wlasnie. Prawda, ze latwo to wymyslec? "Wiec komu to sluzy"?
      • lahdaan Re: Bp Napierala z pewnoscia wielce rozczarowal 04.05.06, 23:08
        wet3 napisał:
        > Jestem niemal pewien, ze wkrotce dowiemy sie, iz

Jesli bedzie sie podpisywal tego typu Radyjowymi rewelacjami....
      • alterpars Re: Bp Napierala z pewnoscia wielce rozczarowal 04.05.06, 23:09
        Czlowieku co ma katolicyzm wspolnego np z komenowaniem wypowiedzi radka
        sikorskiego. To nie sa sprawy kosciola katolickiego. Kosciol jest od modlitwy,
        pomocy a nie od polityki, wplywow, szemranych transakcji finansowych na
        gieldzie. Rozumiesz na cyzm polega roznica
      • rmstemero Re: Bp Napierala z pewnoscia wielce rozczarowal 04.05.06, 23:30
        wet3 napisał:
        > Najistotniejsze jest jednak stwierdzenie, ze katolickie radio nie moze sluzyc
        > poprawnosci politycznej. Jestem niemal pewien, ze wkrotce dowiemy sie, iz

Eeee, nie. TAk zle nie jest. Jest moze antysemicki i ksenofobiczny ale zeby od
        razu faszystowski? Gruba przesada.
        • wet3 do rmstemero 04.05.06, 23:37
          rmstemero napisał:

> wet3 napisał:
          > > Najistotniejsze jest jednak stwierdzenie, ze katolickie radio nie moze sl
          > uzyc
          > > poprawnosci politycznej. Jestem niemal pewien, ze wkrotce dowiemy sie, iz
          > > polski episkopat jest antysemicki, faszystowski i ksenofobiczny.
          >
          > Eeee, nie. TAk zle nie jest. Jest moze antysemicki i ksenofobiczny ale zeby od
          > razu faszystowski? Gruba przesada.

A czy takimi epitetami nie obrzuca sie nieustannie RM? Osobiscie uwazam (co
          zapomnialem uprzednio napisac), ze kazdy atak na RM jest atakiem na Kosciol.
    • robi101 Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:07
      Brawo, liberałowie precz od Radia Maryja.
      To Wyborcza i red. Lis wszczęli kampanię nienawiści p-ko prawdom głoszonym
      przez Radio Maryja. To ich trzeba zamknąć i wyrugować z przestrzeni medialnej.
      • lahdaan Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:10
        robi101 napisał:

> prawdom głoszonym przez Radio Maryja.

buahahah jak tam u Ciebie w lesie??
      • alterpars Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:11
        czekaj czekaj no skoro ma byc mejsce dla Radia Maryja to jakim cudem w ramach
        tej samej wolnosci chcesz wyrugowac GW i red Lisa?????
        Swoja droga bardziej klamliwej i manipulacyjnej radiostacji niz to Rydzykowe
        cudo to ze swieca szukac.
      • wet3 do robi101 04.05.06, 23:20
        robi101 napisał:

> Brawo, liberałowie precz od Radia Maryja.
        > To Wyborcza i red. Lis wszczęli kampanię nienawiści p-ko prawdom głoszonym
        > przez Radio Maryja. To ich trzeba zamknąć i wyrugować z przestrzeni medialnej.

Osobiscie podejrzewam, ze ataki na RM sa wynikiem nacisku organizacji
        zydowskich (izraelskich, amerykanskich) oraz politycznie poprawnych naszych
        sprzedawczykow) na Watykan. Takze wydaje mi sie, ze mecz ten dopiero rozpoczal
        sie teraz (dotychczas mielismy tylko rozgrzewke!) i nie wiadomo kiedy sie
        zakonczy i jakim wynikiem. Moze byc to jeden z najdluzszych meczow w historii.

• rmstemero Re: spiskowa teoria dziejow 04.05.06, 23:36
          wet3 napisał:

> Osobiscie podejrzewam, ze ataki na RM sa wynikiem nacisku organizacji
          > zydowskich (izraelskich, amerykanskich) oraz politycznie poprawnych naszych
          > sprzedawczykow) na Watykan.
          ***********************************************************************

Chyba na pewno najprawdopodobniej masz troche racji. Ja tez podejrzewam ze
          amerykanski prezydent spotyka sie regularnie z izraelskim premierem w celu
          knucia spisku przeciw ojcu redaktorowi. Co drugi dzien wieczorem przy trzepaku
          sie spotykaja i knuja.
    • nenil009 Rozkosznie. 04.05.06, 23:09
      Jako katoliczka musze z przykroscia stwierdzic, ze wladze koscielna w Polsce
      wlasnie daly dupy na calej linii. Jest tylko jeszcze nadzieja, ze Papa Ratzi,
      jak przyjedzie, to im zrobi borute ;)

Naucz sie mowic 'NIE':
      -Rydzyk?
      -Dziekuje, nie biore.
      • drmiodzik Re: Rozkosznie. 04.05.06, 23:19
        Żeby móc uważać sie za katolika, to trzeba uznać w sprawach wiary i obyczajów
        zwierzchnictwo i posłuszeństwo prawowitej władzy swojego biskupa. Inaczej nie
        jesteś katolikiem, tylko zabłąkaną owcą.
        • wet3 Re: Rozkosznie. 04.05.06, 23:26
          drmiodzik napisał:

> Żeby móc uważać sie za katolika, to trzeba uznać w sprawach wiary i obyczajów
          > zwierzchnictwo i posłuszeństwo prawowitej władzy swojego biskupa. Inaczej nie
          > jesteś katolikiem, tylko zabłąkaną owcą.

No wlasnie! Nie taka zblakana, tylko parszywa owieczka!
        • nenil009 Bo sie zarumienie! 05.05.06, 01:06
          Odpowiem lacznie, nie zdawalam sobie sprawy, zem taka kontrowersyjna.

drmiodzik:
          "Żeby móc uważać sie za katolika, to trzeba uznać w sprawach wiary i obyczajów
          zwierzchnictwo i posłuszeństwo prawowitej władzy swojego biskupa. Inaczej nie
          jesteś katolikiem, tylko zabłąkaną owcą."
          Wytlumacz mi prosze jak to sie ma do mojej wypowiedzi. Nie stwierdzilam
          przeciez, ze wladz koscielnych nie uznaje, tylko, ze te w Polsce sie poPiSaly i
          skompromitowaly - przyniosly wstyd Kosciolowi katolickiemu. Ale Watykanu sie
          trzymam i wierze, ze da im wszystkim jakos rade.

wet3:
          "No wlasnie! Nie taka zblakana, tylko parszywa owieczka!"
          Skad taki wniosek? Parchow nie mam, nawet sprawdzilam specjalnie dla Ciebie.
          Skoro juz Watykan krytykuje polski kosciol to chyba moge dac wyraz swojej
          dezaprobaty w stosunku do naszych krajowych wladz koscielnych.

79er:
          "kosciol dal dupy w ustach katoliczki to brzmi ladnie, a komu wedle Ciebie
          kosciol dal dupy, moim zdaniem ta instytutcja od poczatku do konca stal za ojcem
          muchomorem sromotnik bo kosciol uwielbia skutecznosc ekonomiczna i polityczna
          polaczona z uwielbieniem panskim i pelna wladza nad strukturami swieckimi przy
          pomocy intsrumentow posrednich i to wlasnie osiagnal,"
          Po pierwsze, nie powiedzialam, ze to Kosciol dal ciala, ale ze 'wladze koscielne
          w Polsce'. Nie generalizuj prosze. To tak, jaby powiedziec, ze Polacy sie nie
          myja, bo jak wchodzisz do autobusu to narazasz sie na ryzyko zaczadzenia. Nie
          wszyscy to brudasy, ale najmocniej czuc tych smierdzacych. :)

Pozdrawiam
          • wet3 do memi009 05.05.06, 15:17
            Nie rumien sie tak bardzo. Widac jak na dloni, ze nie wies co znaczy
            okreslenie "parszywa owieczka".
            To jest takie stworzonko, ktore rozwala od wewnatrz strukture organizacji do
            ktorej nalezy (w Twoim przypadku KK). Ty robisz to doskonale. Trudno mi
            powiedziec, czy z powodu glupoty, braku wiedzy, nienawisci czy tez czegos
            innego. Pozdrawiam.
            • iedsupo Re: do memi009 05.05.06, 16:28
              > wet3 napisał:
              >
              > Nie rumien sie tak bardzo. Widac jak na dloni, ze nie wies co znaczy
              > okreslenie "parszywa owieczka".
              > To jest takie stworzonko, ktore rozwala od wewnatrz strukture organizacji do
              > ktorej nalezy (w Twoim przypadku KK). Ty robisz to doskonale. Trudno mi
              > powiedziec, czy z powodu glupoty, braku wiedzy, nienawisci czy tez czegos
              > innego. Pozdrawiam.

Jak dla mnie, to właśnie sekta Rydzyka i jej sympatycy są parszywymi owcami KK.
              Rozwalają strukturę tej ogranizacji aż wióry lecą. Tylko patrzeć, jak będziemy
              tutaj mieli schizmę - moherowe szczekaczki już urabiają ciemny naród sącząc
              jadowite kłamstwa o rzekomych fobiach niemieckiego papieża...
              • wet3 do iedsupo 05.05.06, 19:57
                iedsupo napisał:

> > wet3 napisał:
                > >
                > > Nie rumien sie tak bardzo. Widac jak na dloni, ze nie wies co znaczy
                > > okreslenie "parszywa owieczka".
                > > To jest takie stworzonko, ktore rozwala od wewnatrz strukture organizacji
                > do
                > > ktorej nalezy (w Twoim przypadku KK). Ty robisz to doskonale. Trudno mi
                > > powiedziec, czy z powodu glupoty, braku wiedzy, nienawisci czy tez czegos
                >
                > > innego. Pozdrawiam.
                >
                > Jak dla mnie, to właśnie sekta Rydzyka i jej sympatycy są parszywymi owcami
                KK.
                >
                > Rozwalają strukturę tej ogranizacji aż wióry lecą. Tylko patrzeć, jak
                będziemy
                > tutaj mieli schizmę - moherowe szczekaczki już urabiają ciemny naród sącząc
                > jadowite kłamstwa o rzekomych fobiach niemieckiego papieża...

Widac, ze nie rozumiesz NIC! - I podobnie jak owa parszywa owieczka sie
                zavhowujesz. Szkoda czasu na dyskusje z Toba.
                • nenil009 Ad wet3 06.05.06, 17:43
                  Pora na nowe okulary, nenil009.

Widac jak na dloni, ze jedynymi Twoimi argumentami sa obelgi pod kierunkiem
                  adwersazy. Learn to lose.
      • 79er kosciol dal dupy w ustach katoliczki brzmi ladnie 05.05.06, 00:49
        kosciol dal dupy w ustach katoliczki to brzmi ladnie, a komu wedle Ciebie
        kosciol dal dupy, moim zdaniem ta instytutcja od poczatku do konca stal za ojcem
        muchomorem sromotnik bo kosciol uwielbia skutecznosc ekonomiczna i polityczna
        polaczona z uwielbieniem panskim i pelna wladza nad strukturami swieckimi przy
        pomocy intsrumentow posrednich i to wlasnie osiagnal,
    • mysz_polna5 Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:11
      makbrajd napisał:

> atak na Radio Maryja był i jest atakiem na Kościół
      > niezależnie od tego co twierdziliby moderniści z TygPow bądący przecież na
      > skraju herezji

Mysle tak samo. I tak odbieralam ataki na RM.
      Bo ci, ktorzy atakuja ... daza do tego, zeby za pare lat koscioly w Polsce byly
      zamienione na magazyny.
      Historia ludzkosci juz to przerabiala. Ludzkosc nie wyszla na tym dobrze, jak
      doswiadczenie wykazalo!
      • alterpars Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:14
        A moze kilka szczegolow tej "historii ludzkosci" w ktorej to "pozamieniano
        koscioly na magazyny i ludzkosc nie wyszla na tym dobrze"?
        Poki co w naszym kraju mimo "atakow" buduje sie coraz wiecej kosciolow????
        • mysz_polna5 Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:22
          alterpars napisał:

> A moze kilka szczegolow tej "historii ludzkosci" w ktorej to "pozamieniano
          > koscioly na magazyny i ludzkosc nie wyszla na tym dobrze"?
          > Poki co w naszym kraju mimo "atakow" buduje sie coraz wiecej kosciolow????

Ot pierwszy lepszy przyklad: ZSRR

Poza tym, nie rozumiesz slowa pisanego, wiec nie bede z toba dyskutowala. Slowo
          Kosciol, to nie budynki koscielne. Choc one naleza tez do Kosciola. Mysl,
          myslanie nie boli!
          • indeed4 A jak odbierasz ataki na Watykan katolika JK 04.05.06, 23:24
            myśląca myszko droga ?
            • mysz_polna5 Re: A jak odbierasz ataki na Watykan katolika JK 04.05.06, 23:27
              indeed4 napisał:

> myśląca myszko droga ?

Zaluz liste, to pogadamy ... byc moze? Ta lista jest o ostatnich wyadarzeniach
              dotyczacych RM. Czy nie zauwazyles/as tego? Co?
              • indeed4 Re: A jak odbierasz ataki na Watykan katolika JK 04.05.06, 23:30
                A o czym ja piszę - o kocie Jarosława ?
                • mysz_polna5 Re: A jak odbierasz ataki na Watykan katolika JK 04.05.06, 23:33
                  indeed4 napisał:

> A o czym ja piszę - o kocie Jarosława ?

Czy masz kota:)))))))))))))))? Czy tez cos przeciwko niemu! Co?
                  • indeed4 Re: A jak odbierasz ataki na Watykan katolika JK 04.05.06, 23:37

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=41285081&a=41288103

Kłopoty z myśleniem, stąd te zbaczanie z tematu myśląca myszko droga ?
                    • mysz_polna5 Re: A jak odbierasz ataki na Watykan katolika JK 04.05.06, 23:41
                      indeed4 napisał:

>
                      > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=41285081&a=41288103
                      >
                      > Kłopoty z myśleniem, stąd te zbaczanie z tematu myśląca myszko droga ?

Ja pracuje i studiuje. Nie siedze w domu na zasilku, wiec nie mam czasu tu byc
                      7/24h.
                      Swoja uwaga ... zastosuj do siebie, albo do swojego kota! Ot co!
                      • indeed4 Re: A jak odbierasz ataki na Watykan katolika JK 04.05.06, 23:43
                        Aha. I dalej brak odpowiedzi - coż kiepskie efekty tych studiów :-)))
                        • mysz_polna5 Re: A jak odbierasz ataki na Watykan katolika JK 04.05.06, 23:49
                          indeed4 napisał:

> Aha. I dalej brak odpowiedzi - coż kiepskie efekty tych studiów :-)))

Nie rozmydlaj. Jestes jednym z tych 'specow' od tej taktyki. O co ci chodzi?
                          Powiedz jasno. Bede wiedziala ... odpowiem. Na liste, ktora mi wskazales nie
                          zagladalam. Tak zreszta jak na wiele innych. Czy musze? O moje studia sie nie
                          martw. Ide do przodu, i to jest najwazniejsze! Ot co!
                          • indeed4 Re: A jak odbierasz ataki na Watykan katolika JK 04.05.06, 23:51
                            Aha, a o jakiej "liście" piszesz ...?
          • alterpars Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:28
            Wiesz to myslenie to ja bym raczej Tobie zaordynowal bo widze ze cos slabo ze
            zdrowym rozsadkiem. Wiesz chodzi po sieci taki filmik z bojowkami Rydzyka w
            ktorym jego wyznawcy (nie smialbym ich nazwac katolikami) krzycza do reporterow
            "won...zydy...jazda stad"..Powied zmi tak to jak to jest z ta miloscia blizniego
            i nastawianiem drugiego policzka?
        • drmiodzik Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:22
          I nić na to nie poradzisz. Na szczęście!
      • majster_g Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:15
        mysz_polna5 napisała:

(...)> Bo ci, ktorzy atakuja ... daza do tego, zeby za pare lat koscioly w
        Polsce byly zamienione na magazyny.
        > Historia ludzkosci juz to przerabiala. Ludzkosc nie wyszla na tym dobrze, jak
        > doswiadczenie wykazalo!

Mieszasz. To ci, ktorzy ataki wywoluja...czyli O'Rydzyk i ska.
      • skubi6 Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 05.05.06, 01:34
        > Bo ci, ktorzy atakuja ... daza do tego, zeby za pare lat koscioly w Polsce byly
        > zamienione na magazyny.

Niestety, to Rydzyk prowadzi do tego, aby kościoły były zamienione na magazyny.
        Podstawą Kościoła jest wierność Jezusowi, który buduje dobro, oraz przykazanie
        miłości do Boga i ludzi (również złych). Jeśli zamiast tego wstawiamy
        nienawiść do Żydów, to w sumie schodzimy do poziomu religii żydowskiej, czyli
        cofamy się o 2000 lat, usuwamy Jezusa. Bo właśnie religia żydowska każe kochać
        swoich, a toleruje (czy nawet popiera) nienawiść wobec obcych. I właśnie
        kierując się tą żydowską, a nie chrześcijańską religią wielu Żydzów walczy z
        Arabami, a z kolei Rydzyk walczy z Żydami. Problem w tym, że Rydzyk
        robi to pod katolickim szyldem, a więc z jego winy dla wielu katolicyzm
        zaczyna się kojarzyć z nienawiścią, a nie z miłością.

Rydzyk zamiast wierności Jezusowi i miłości wprowadza nieufność (do Unii,
        do Niemców, do Platformy... właściwie wszystko jedno do czego, być może jutro
        się Rydzykowi odmieni i będzie nienawidzić PiS tak samo, jak dziś nienawidzi
        Platformy). Niech sobie to robi, jest w Polsce miejsce na najróżniejsze
        poglądy polityczne, np. Rydzyk chyba nie jest bardziej ekscentryczny czy
        destrukcyjny, niż Korwin-Mikke. Ale problem w tym, że Rydzyk robi to pod
        szyldem katolickim. Korwin-Mikke tylko sam siebie ośmiesza, za to z winy
        Rydzyka rodzi się skojarzenie "katolicyzm to
        nieufność wobec wszystkiego, co się rusza", zamiast "katolicyzm, to
        miłość do Boga i bliźniego". Im bardziej te złe skojarzenia Rydzyk
        utwierdzi w ludziach, tym mniej ludzi będzie w kościołach.

Papież Benedykt kazał polskim biskupom skończyć z tą sytuacją. Zrobił to w
        formie zupełnie wyjątkowo ostrej: w formie publicznego listu, zawierającego
        publiczne ostrzeżenie. Normalnie polecenia przesyłane przez władzę kościelną
        innej władzy nigdy nie są publiczne, Kościól na prawdę unika publicznego
        prania swoich brudów (im lepiej znamy zwyczaje panujące w Kościele, tym
        bardziej możemy docenić wyjątkowo ostry charakter listu, który
        nuncjatura przesłała biskupom).

Biskupi zebrali się na Jasnej Górze i tam jawnie i otwarcie olali Papieża.
        Zobaczymy, co będzie dalej, ale szkoda wyrządzona Kościołowi już jest wielka.

A co do zasady "kto jest przeciwko Radiu Maryja, jest przeciwko
        episkopatowi": w tej sprawie episkopat stanął przeciwko Papieżowi. W Kościele
        władza najwyższa należy do Papieża, katolik powinien stać za Papieżem,
        czyli nie popierać Radia Maryja, przynajmniej w obecnej formie. Jest
        rzeczą bardzo smutną, że w tym wypadku katolik, który stoi po stronie
        Papieża, jednocześnie stoi przeciw episkopatowi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka