makbrajd 04.05.06, 22:41 atak na Radio Maryja był i jest atakiem na Kościół niezależnie od tego co twierdziliby moderniści z TygPow bądący przecież na skraju herezji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lahdaan Re: poszedłbym dalej.....atak na RM to atak na Ko 04.05.06, 22:56 ba, na Panstwo Polskie!!! Wszak Polska Kosciolem stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: poszedłbym dalej.....atak na RM to atak na Ko 04.05.06, 23:02 To atak na cala nasza galaktyke;) Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Czy Hennelowa została już księdzem ? 05.05.06, 17:15 Byłaby to pierwsza księdza w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
lutekstg Re: poszedłbym dalej..... 04.05.06, 23:26 Atak na Bin Ladena to atak na islam Odpowiedz Link Zgłoś
konbar Re: poszedłbym dalej.....atak na RM to atak na Ko 05.05.06, 03:45 Tak bylo-jest i bedzie. Polska to KATOLICY. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: RM = KK :-) 04.05.06, 23:22 Chyba od dawna wiadomo, że RM reprezentuje wartości wyznawane przez Kościół Katolicki w Polsce. Tacy jesteśmy, kochani rodacy, tacy jesteśmy! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Czy antysemityzm RM będzie antysemityzmem KK? 05.05.06, 02:49 Po powołaniu Rady Programowej Radia Maryja, atak na tę rozgłośnię będzie atakiem wymierzonym pośrednio w samą Konferencję Episkopatu Polski - powiedział w czwartek wieczorem w Kaliszu ordynariusz diecezji kaliskiej biskup Stanisław Napierała. ************************************* Tyle, że to, mój drogi księżulu, będzie działać w obie strony. Ataki na Owsiaka i WOŚP, poglądy antysemickie, poglądy parafaszystowskie, antygejowskie będą obciążać konto Konferencji Episkopatu Polski. Niby biskup, a jakiś mało rozgarnięty. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Czy antysemityzm RM będzie antysemityzmem KK? 05.05.06, 11:17 maruda.r napisał: > Tyle, że to, mój drogi księżulu, będzie działać w obie strony. Ataki na > Owsiaka i WOŚP, poglądy antysemickie, poglądy parafaszystowskie, > antygejowskie będą obciążać konto Konferencji Episkopatu Polski. Toż towarzystwu o to właśnie chodzi, by nie szły tylko na konto RM, wzbogacając p. Rydzyka, ale wzbogacały cały KK w Polsce. A wiernych im z tego powodu nie ubędzie. P.S. O ile dane mi było się zorientować, proboszcz "mojej" parafii od dawna jest zachwycony wypowiedziami w RM i otwarcie, co tydzień je popiera, biorąc je jak najbardziej na swoje (czyli KK) konto. Jeśli jakieś jednostki przestały z tego powodu uczęszczać na jego msze niedzielne, to nic o nich nie wiadomo. A na mszach dalej tłumy. Odpowiedz Link Zgłoś
jakubek Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episkopat 04.05.06, 22:43 To się wszystko w pale nie mieści, a człowiek oglądając telewizje się tylko denerwuje, eh... Odpowiedz Link Zgłoś
minna Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 22:46 To się Jarosław K. ucieszy... ludzie, czy to się nie skończy? Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:02 minna napisała: > To się Jarosław K. ucieszy... (...) A nie powinien, bo to typowy samoboj. Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 A juści! 04.05.06, 23:18 >to się dopiero zaczyna - biblijne genesis Nowy początek Księgi Rodzaju: "Na początku Bóg stworzył niebo, ziemię i Radio Maryja"... Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: A juści! 04.05.06, 23:24 eryk2 napisał: > >to się dopiero zaczyna - biblijne genesis > > Nowy początek Księgi Rodzaju: "Na początku Bóg stworzył niebo, ziemię i Radio > Maryja"... I stworzyl Bog blizniakow na obraz swoj. Na obraz Boga stworzyl ich. Jako Lecha i Jarka stworzyl ich. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Można sobie kombinować i odwrotnie. 04.05.06, 22:43 Ksiądz biskup Napierała przesadza, histeryzuje, i nie rozumie demokracji. Wolno mu. Odpowiedz Link Zgłoś
lesew Re: Można sobie kombinować i odwrotnie. 05.05.06, 08:15 Nie musi rozumieć: Kościół nigdy nie był instytucją demokratyczną! Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Czy ten biskup ma dobrze w glowie??? 04.05.06, 22:46 Czasem mysle ze to radio maryja to taka trampolina zapomnianych biskupow do popularnosci. Czlowieku radio katolickie ma sluzyc ewangelizacji i modlitwie. Jestem katolikiem i jakos specjalnie nie mam trudnosci z okresleniem w ktorych momentach owo radio przekracza swoje poslannictwo na rzecz zawoalowanej propagandy politycznej. Znalezli sie bohaterowie Zawitkowski, Dydycz i teraz ten...3 muszkieterowie ktorym sie chyba cos pokickalo. Odpowiedz Link Zgłoś
tigerizi kolego, wczoraj Episkopat pochwalił RM za dzieło 04.05.06, 23:16 ewangelizacji a GW, bezsilna w swojej wściekłości, próbuje odwrócić kota ogonem ale ten kot sie tak łatwo nie da Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: kolego, wczoraj Episkopat pochwalił RM za dz 04.05.06, 23:17 tigerizi napisała: (..) > a GW, bezsilna w swojej wściekłości, próbuje odwrócić kota ogonem > > ale ten kot sie tak łatwo nie da On juz jest calkiem odwrocony. Nic mu pomagac nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: kolego, wczoraj Episkopat pochwalił RM za dz 04.05.06, 23:21 Zal mi was niezdolni do samodzielnego myslenia, niewolnicy purpuratow.. Odpowiedz Link Zgłoś
epime Re: kolego, wczoraj Episkopat pochwalił RM za dz 04.05.06, 23:36 Ty kotów w to nie mieszaj, bo to wolne i dumne zwierzęta :) Niech pozostanie coś, co nie zostanie zbabrane przez politykę. Szacunek dla kotów, które walczą ze szkodnikami... Odpowiedz Link Zgłoś
lesew Re: kolego, wczoraj Episkopat pochwalił RM za dz 05.05.06, 08:20 Zrozum, że żaden polityk nie ścierpi niczego, co jest szanowane bardziej niż ON! - Taka natura. I nawet kot się nie ostoi! Odpowiedz Link Zgłoś
rododendron Re: kolego, wczoraj Episkopat pochwalił RM za dz 04.05.06, 23:48 Ewangelia w wydaniu RM to jest ewangelia wsciekloscii zacieklosci Szatana a nie dobra nowina ratunku i zbawienia. Jezeli ktos to pochwala to nie dla niego prawdziwa Ewangelia ktorej nauczal Jezus Chrystus lecz glosi ewangelie szatanska. A na katolikow sluchajacych tych bzdur to przygotowany jest wlasnie Sad Ostateczny. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 A jaka to różnica. 05.05.06, 00:23 Można atakować Nieznalską i innych artystów nie widząc ich prac na oczy, a RM nie można ? Odpowiedz Link Zgłoś
tigerizi ja mówię o rzeczach które widziałem a jeśli 05.05.06, 00:52 zdarzy mi się mówic o nieznanych osobiście to używam słów jeśli, podobno, być może itepeitede i to jest tryb przypuszczający a nie oznajmiający i orzekający Odpowiedz Link Zgłoś
jastrzab27 Ja tam byłem jako 05.05.06, 01:42 kleryk. Pracowałem w tym radiu w 1993 roku i tę obłudę już wtedy było widać. Teraz też słucham i o tych kłamstwach RM mówię z własnego doswiadczenia. Jestem księdzem i niestety również w duszpasterstwie widze tych pokaleczonych przez tę rozgłośnię ludzi. Być może Episkopat tego nie dostrzega (bardziej nie chce dostrzec) czerpiąc profity z tego radia. Ufam jednak, że papież Benedykt zrobi porządek również w polskim episkopacie. Cierpliwości i ufności. Odpowiedz Link Zgłoś
lesew Re: Czy ten biskup ma dobrze w glowie??? 05.05.06, 08:17 Ma! Znasz rzymską zasadę: Dziel i rządź!? No to RM dzieli, a biskupi rządzą! - Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 22:47 nie ma obawy o atak na Episkopat, to nie jest Radio M., megalomania Radia jest zadziwiająca, jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
finevibe czy to znaczy, sz.p. Napierala, ze... 04.05.06, 22:48 poglady gloszone przez Radio Maryja (sic) beda posrednio pogladami gloszonymi przez Konferencje Episkopatu Polski? Skoro podpisany dokument wg niego wiaze tak scisle dwie instytucje w "jedna strone", to chyba tak samo wiaze je w "druga strone", he? Odpowiedz Link Zgłoś
moherowe_stringi Chodźcie na seksik biskupy radiomaryjne 04.05.06, 22:49 Chętnie wam się oddam nawet w czasie konferencji waszego episkopatu. Kocham was niesamowicie jak tak bronicie Wielkiego Ojca Durektora przed wszechobecnym UKłADEM. Odpowiedz Link Zgłoś
kpsting Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 22:50 Ja nawet pojde dalej. Samo Radio Maryja jest atakiem na Kosciol. Odpowiedz Link Zgłoś
apoplaws Czyzby kosciol polski zamiast milosci blizniego 04.05.06, 22:51 glosic od dzis zamierzal milosc do blizniakow ? Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 22:52 Cytat z artykulu: "Ordynariusz powiedział wiernym, że radio Maryja jako rozgłośnia katolicka nie może służyć tzw. poprawności politycznej, lecz prawdzie. Poprawność polityczna - zdaniem biskupa - często mija się z prawdą, a ataki na Radio prowadzone są ostatnio z niezwykłą zaciekłością, w formie zorganizowanej i to zarówno przez ośrodki w kraju, jak i za granicą". A wiec koniec "poprawnosci politycznej" - teraz juz mozna byc antysemita. Bo przeciez doskonale wiadomo, o jaka "prawde nie-poprawna" chodzi. A wszystkie wypowiedzi "poprawne" sa antykoscielne. Wielkie zwyciestwo O'Rydzyka! A tu jest prawda: www.youtube.com/watch?v=uumf5fPHsxc&eurl= Odpowiedz Link Zgłoś
s24 Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episkopat 04.05.06, 22:52 "Ordynariusz powiedział wiernym, że radio Maryja jako rozgłośnia katolicka nie może służyć tzw. poprawności politycznej, lecz prawdzie. Poprawność polityczna - zdaniem biskupa - często mija się z prawdą,... Prawdą jest więc to, co propaguje RM? Czym zatem jest owa ułomna poprawność polityczna? Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Oto fragment dzisiejszego NAszego Dziennika 04.05.06, 22:55 prosze mi wskazac w ktorym fragmencie ma on charakter ewangelizacyjno katolicki??? albo w jakikolwiek sposob wiaze sie z nauka spoleczna kosciola???? Oto on: W dalszym ciągu prasa niemiecka publikuje bardzo krytyczne i napastliwe opinie o polskim ministrze obrony narodowej za to, że ośmielił się skrytykować Berlin za pozaunijne dogadywanie się z Rosją na temat budowy gazociągu po dnie Bałtyku. Berliński "Kurier", pisząc o prostackim ataku polskiego ministra na byłego i obecnego kanclerza, uważa, że Radosław Sikorski ich obraził. Oburzenie wyraziły między innymi: "Der Tagesspiegel", magazyn "Focus", a także hamburski "Bild Zeitung". "Bild" zatytułował swój komentarz: "Porównanie z Hitlerem. Politycy oburzeni na polskiego ministra". W gazecie czytamy między innymi: "Sikorski porównał umowę o niemiecko-rosyjskim gazociągu z paktem Hitler - Stalin i obarczył osobiście panią kanclerz Angelę Merkel odpowiedzialnością za tę umowę". Do krytyki dołączyli również politycy niemieccy z SPD i CDU. Przewodniczący parlamentarnej komisji spraw zagranicznych w Bundestagu Ruprecht Polenz (CDU) oraz jego zastępca Hans-Ulrich Klose (SPD) skrytykowali wypowiedź ministra Sikorskiego. "Minister posługuje się niezwykłą polemiką. Tego rodzaju absurdalne porównania są szkodliwe dla niemiecko-polskich stosunków" - stwierdził Ruprecht Polenz. Natomiast Hans Klose dodał, że "Pan Sikorski powinien przemyśleć swoje słowa i jak najszybciej je odwołać". Klose zażądał od polskiego premiera Kazimierza Marcinkiewicza, aby "natychmiast przywołał do porządku swojego ministra". Do niemieckiej krytyki dołączył się również rzecznik Komisji Europejskiej - Johannes Laitenberger. Waldemar Maszewski, Hamburg Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja kościól w Polsce próbuje wywolać zimną 04.05.06, 22:58 wojnę z Niemcami! Odpowiedz Link Zgłoś
tigerizi poczytaj se Konrada Schullera z "FAZ" 04.05.06, 23:02 Frankfurter Allgemeine Zeitung Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: poczytaj se Konrada Schullera z "FAZ" 04.05.06, 23:05 ok ale co ma Kosciol do tego??? to jest misja?? a moze na marsa? Odpowiedz Link Zgłoś
tigerizi K.S. krytycznie pisze w art. o RM, a niech się 04.05.06, 23:09 bawi na swoim podwórku czy czytujesz opiniotwórcze teksty w opiniotwórczych mediach o innych Kościołach, z nutka dydaktyzmu ? Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: K.S. krytycznie pisze w art. o RM, a niech s 04.05.06, 23:40 tigerizi napisała: > bawi na swoim podwórku A jak ma pisac? cieszyc sie i gratulowac gdy na antenie podwazane standarty spoleczne spoleczne? Ponadto Polska lezy w centrum Europy wiec trudno sie nie dziwic zagraniczmym komentatorom, ze interesuja sie wydazeniami dziejacymi sie w Polsce. Pozatym krytyczne artykuly o RM pojawialy sie rowniez w gazetach z innych krajow np. wloskiej (na poczatku kwietnia) > czy czytujesz opiniotwórcze teksty w opiniotwórczych mediach o innych > Kościołach, z nutka dydaktyzmu ? Czy RM to Kosciol?? [osobiscie czasami mam takie wrazenie] Odpowiedz Link Zgłoś
tigerizi centrum? a którędy ciągną gazociąg 04.05.06, 23:51 ale czy prasa polska (opiniotwórcza a nie brukowa) poucza inne Kościoły? no, ale gdy sie jest prowincją... Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: centrum? a którędy ciągną gazociąg 05.05.06, 00:10 tigerizi napisała: > ale czy prasa polska (opiniotwórcza a nie brukowa) poucza inne Kościoły? A czy inne koscioly maja takie spoleczne znacznie jak Kosciol Katolicki? Chyba nie... Jesli chodzi o centrum to mialem na mysli to geograficzne (no moze z pewnym wychyleniem na wschod) _____________________ Przepraszam za bledy we wczesniejszym poscie:( Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Co to naprawde znaczy. 05.05.06, 00:16 Wypowiedz Napierały (z reszta jednego z najwierniejszych przydupasow Rydzyka) dowodzi, że Episkopat traktuje RM jako swoje zbrojne ramię i nie zrobi z nim kompletnie nic. Rada przy RM to pic, KK jest organizacją hierarchiczną i nie ma w nim miejsca na demokrację, więc niech sie miłościwie KK o niej nie wypowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
tigerizi czy Schuller po niemiecku znaczy to samo po polsku 04.05.06, 23:05 a może Konrad Schuller jest "rózowy"? - czyli komuno-leberało-homoseksualistą w jednym ? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Oto fragment dzisiejszego NAszego Dziennika 04.05.06, 23:19 Przeciez to prawda.Nie jestes na forum?Codzienne ataki.Przeciez odpowiada ten ktorego sie krytykuje.Czy czytales Tygodnik Powszechny?Politycznie poprawna gazeta .O polityce wiecej niz o bogu.A z drugiej strony.Kazdemu komuniscie marzy sie ze zawsze bedzie mial racje.RM czy nasz dziennik to tylko jedno ze zrodel informacji.Ale wedlug ciebie to szkodliwe.Liczy sie TVN i pejsaci.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Oto fragment dzisiejszego NAszego Dziennika 04.05.06, 23:23 presentation1 napisał: (...) >Liczy sie TVN i pejsaci. No i juz wiadomo dlaczego Ci przeszkadza "poprawnosc polityczna". Dlugo nie trzeba bylo czekac, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Oto fragment dzisiejszego NAszego Dziennika 04.05.06, 23:24 Nie moj drogi ja sie sprzeciwiam okresleniu katolicki w stosunku do rozglosni zajmujacej sie w glownej mierz e polityka. I to polityka swiecka nie kscielna. A poza tym powiedz mi moj drogi ta apropos pejsatych czy aby Chrystus nie byl pejsaty???? Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: Oto fragment dzisiejszego NAszego Dziennika 04.05.06, 23:28 Pomysl tez o innych, ktorzy nie sa tak oswieceni jak Ty, i ktorzy, sluchajac, lub czytajac Rydzyka, utozsamiaja wiare z polityka Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Oto fragment dzisiejszego NAszego Dziennika 04.05.06, 23:30 no tak ale niestety to nie to samo. Wiec wiara jest w tym przypadku instrumentalnie wykorzystywana do publicystyki politycznej i tylko z tym sie nie zgadzam. Niech sobie tam takie radio bedzie mamy wolnosc slowa ale nazwanie go katolickim obraza wielu katolikow Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 22:56 s24 napisał: > Prawdą jest więc to, co propaguje RM? > Czym zatem jest owa ułomna poprawność polityczna? Mozna sobie poogladac: www.radiomawryja.pl/filmik1.php Odpowiedz Link Zgłoś
s24 Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:36 Obejrzałem. To po prostu satyra, polityczna też. A tak naprawdę, owej politycznej poprawności tu niewiele... Ba, to na pewno nie jest poprawność polityczna. Ani żadna, chyba, że wszystkie satyryczne komentarze uznać za niepoprawne politycznie i może o to chodzi? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:40 Nie, raczej mi chodzi o nazywanie "zydami" kazdego, kto nie mysli jak RM. I temu podobne wyzwiska, z ktorych "liberal" jest najbardziej poprawny politycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 22:55 Dlatego należy kościól w Polsce poskromić!! Odpowiedz Link Zgłoś
emenefix Zaatakujmy tygodnik NIE i "Fakty i Mity" 04.05.06, 22:56 wrzucmy tam swoje "rady programowe". tylko czy ktos lubi babrac sie w szambie? Odpowiedz Link Zgłoś
jakubek Re: Zaatakujmy tygodnik NIE i "Fakty i Mity" 04.05.06, 23:00 Ciemny jest ten naród, a Ty jesteś jednym z jego przykładów. Odpowiedz Link Zgłoś
holyfido Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episkopat 04.05.06, 22:57 No i Rydzyk zalatwil sobie wsparcie. Przez te polityczne gierki Kosciola wstydze sie, ze jestem katolikiem. RM ma tyle wspolnego z prawda, co organ prasowy Prawda w ZSRR. ech. Odpowiedz Link Zgłoś
drmiodzik Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:01 No to się wypisz z Kościoła jak ci się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:03 jesli tak ma on wygladac.... Odpowiedz Link Zgłoś
holyfido Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:29 Ci, to ja poprosze z wielkiej litery. Nie wypisze sie, to Rydzyk jest belka w oku Kosciola nie ja. To on klamie i kreci, nie ja. To on szkodzi Kosciolowi, nie ja. Nie,nie wypisze sie, ktos madry musi zostac w Kosciele, nie same berety. Odpowiedz Link Zgłoś
koboja Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:26 holyfido napisał: > No i Rydzyk zalatwil sobie wsparcie. > Przez te polityczne gierki Kosciola > wstydze sie, ze jestem katolikiem. To czemu wyznania nie zmienisz? Jest w Polsce wiele wyznań chrześcijańskich, które wierzą w tego samego Boga, nieco inaczej tylko akcentują pewne prawdy biblijne. Naprawdę jest w czym wybierać i można znaleźć sobie wspólnotę chrześcijańską, w której będziesz się dobrze czuć. Powodzenia! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:32 koboja napisał: > holyfido napisał: > > No i Rydzyk zalatwil sobie wsparcie. > > Przez te polityczne gierki Kosciola > > wstydze sie, ze jestem katolikiem. > To czemu wyznania nie zmienisz? Jest w Polsce wiele wyznań chrześcijańskich, > które wierzą w tego samego Boga, nieco inaczej tylko akcentują pewne prawdy > biblijne. Naprawdę jest w czym wybierać i można znaleźć sobie wspólnotę > chrześcijańską, w której będziesz się dobrze czuć. Powodzenia! :-) Z niego taki katolik, jak ze mnie prawdziwa mysz! Odpowiedz Link Zgłoś
holyfido Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 05.05.06, 00:15 Nie sadzcie, abyscie nie byli sadzeni. Malo mnie obchodzi co o mnie sadzi frustrat spod znaku moherkowych berecikow. Odpowiedz Link Zgłoś
holyfido Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:57 Bo to nie takie proste. Zreszta, wcale nie chce zmieniac wyznania, bo i nie o to chodzi. Czytajac "Nasz Dziennik" i "Tygodnik Powszechny" wiem gdzie lezy prawda, milosci i sedno chrzescijanstwa. Znajduje je w Kosciele Katolickim. I w Nim chce zostac. Choc czasem mna rzuca, zeby to wszystko, koltunstwo, ciemnogrod, wszelkie fobie i ograniczenie intelektualne zostawic... Bo co ja mam wspolnego z Rydzykiem? Nawet w tego samego Boga nie wierzymy. Bo jego Bog to mamona... Odpowiedz Link Zgłoś
arfer Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 22:57 Księża na księżyc !!! Krew się gotuje, kiedy spasiony burak opowiada takie dyrdymały. Kościół nie rozumie, że od czasów średniowiecza trochę wody w Wiśle upłynęło.. Na poważanie trzeba zapracować autorytetem, nie wymachiwaniem monstrancją ;) Odpowiedz Link Zgłoś
drmiodzik Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:06 Trochę za późno z tym hasłem wyskoczyłeś. To było już przerabiane za wcześniejszej komuny. Więc żałuj, że wtedy niemogłeś razem z nimi działać. Odpowiedz Link Zgłoś
tristan987 Trzesidupy z Episkopatu... 04.05.06, 22:57 ... stracily ostatnia szanse na zamkniecie ryja rydzykowi. Wiecej szans nie bedzie. A ta menda i tak zamilknie... Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Re: Trzesidupy z Episkopatu... 04.05.06, 22:59 Mam nadzieje!sam do tego się przyloże! I zamknie on buzię! Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 22:58 No to jeszcze jakoś ustawić tego tam, no, Benedykta i już możemy jechać dalej bez przeszkód. Odpowiedz Link Zgłoś
drmiodzik Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:10 Jak wam się nie podoba radio to go nie słuchajcie. Słuchajcie sobie innych. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 05.05.06, 00:19 drmiodzik napisał: > Jak wam się nie podoba radio to go nie słuchajcie. Słuchajcie sobie innych. I tak tez robie. Ale nie podoba mi sie: 1. gdy ktorekolwiek radio propaguje tresci niegodne w obludny sposob 2. gdy w niektorych mediach koscielnych wystepuja politycy, lamiac w ten sposob konstytucje gwarantujaca rozdzial kosciola od panstwa (ktorego instytucja sa politycy). 3. gdy niektore media zwiazane z KK komentuja wydazenia polityczne i sugeruja na kogo sluchacze maja glosowac 4. i wiele, wiele innych Odpowiedz Link Zgłoś
sarmata Ten idiota plecie glupstwa 04.05.06, 22:58 Patrzcie, jakim sposobem chca ukrocic krytyke Radia Maryja. Ten kto osmieli sie krytykowac ta radiostacje za nacjonalizm, antysemityzm, homofobie, szerzenie nienawisci i mieszanie sie do polityki posrednio zaatakuje Episkopat. Co za obludne barachlo! Wywiezc na taczce tego pseudopasterza! Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Ten idiota plecie glupstwa 04.05.06, 23:00 Bardzo dobry przyklad reakcji jaka zbiera O'Rydzyk i jego polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Bp Napierala z pewnoscia wielce rozczarowal 04.05.06, 23:05 swoim stwierdzeniem wszystkich politycznie poprawnych i nieprzejednanych wrogow wolnosci slowa zaciekle atakujacych RM i uzurpujacych sobie tylko prawo na gloszenie jedynej prawdy. Najistotniejsze jest jednak stwierdzenie, ze katolickie radio nie moze sluzyc poprawnosci politycznej. Jestem niemal pewien, ze wkrotce dowiemy sie, iz polski episkopat jest antysemicki, faszystowski i ksenofobiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Bp Napierala z pewnoscia wielce rozczarowal 04.05.06, 23:07 wet3 napisał: > (...) Jestem niemal pewien, ze wkrotce dowiemy sie, iz > polski episkopat jest antysemicki, faszystowski i ksenofobiczny. No wlasnie. Prawda, ze latwo to wymyslec? "Wiec komu to sluzy"? Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: Bp Napierala z pewnoscia wielce rozczarowal 04.05.06, 23:08 wet3 napisał: > Jestem niemal pewien, ze wkrotce dowiemy sie, iz > polski episkopat jest antysemicki, faszystowski i ksenofobiczny. Jesli bedzie sie podpisywal tego typu Radyjowymi rewelacjami.... Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Bp Napierala z pewnoscia wielce rozczarowal 04.05.06, 23:09 Czlowieku co ma katolicyzm wspolnego np z komenowaniem wypowiedzi radka sikorskiego. To nie sa sprawy kosciola katolickiego. Kosciol jest od modlitwy, pomocy a nie od polityki, wplywow, szemranych transakcji finansowych na gieldzie. Rozumiesz na cyzm polega roznica Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Bp Napierala z pewnoscia wielce rozczarowal 04.05.06, 23:30 wet3 napisał: > Najistotniejsze jest jednak stwierdzenie, ze katolickie radio nie moze sluzyc > poprawnosci politycznej. Jestem niemal pewien, ze wkrotce dowiemy sie, iz > polski episkopat jest antysemicki, faszystowski i ksenofobiczny. Eeee, nie. TAk zle nie jest. Jest moze antysemicki i ksenofobiczny ale zeby od razu faszystowski? Gruba przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do rmstemero 04.05.06, 23:37 rmstemero napisał: > wet3 napisał: > > Najistotniejsze jest jednak stwierdzenie, ze katolickie radio nie moze sl > uzyc > > poprawnosci politycznej. Jestem niemal pewien, ze wkrotce dowiemy sie, iz > > polski episkopat jest antysemicki, faszystowski i ksenofobiczny. > > Eeee, nie. TAk zle nie jest. Jest moze antysemicki i ksenofobiczny ale zeby od > razu faszystowski? Gruba przesada. A czy takimi epitetami nie obrzuca sie nieustannie RM? Osobiscie uwazam (co zapomnialem uprzednio napisac), ze kazdy atak na RM jest atakiem na Kosciol. Odpowiedz Link Zgłoś
robi101 Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:07 Brawo, liberałowie precz od Radia Maryja. To Wyborcza i red. Lis wszczęli kampanię nienawiści p-ko prawdom głoszonym przez Radio Maryja. To ich trzeba zamknąć i wyrugować z przestrzeni medialnej. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:10 robi101 napisał: > prawdom głoszonym przez Radio Maryja. buahahah jak tam u Ciebie w lesie?? Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:11 czekaj czekaj no skoro ma byc mejsce dla Radia Maryja to jakim cudem w ramach tej samej wolnosci chcesz wyrugowac GW i red Lisa????? Swoja droga bardziej klamliwej i manipulacyjnej radiostacji niz to Rydzykowe cudo to ze swieca szukac. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do robi101 04.05.06, 23:20 robi101 napisał: > Brawo, liberałowie precz od Radia Maryja. > To Wyborcza i red. Lis wszczęli kampanię nienawiści p-ko prawdom głoszonym > przez Radio Maryja. To ich trzeba zamknąć i wyrugować z przestrzeni medialnej. Osobiscie podejrzewam, ze ataki na RM sa wynikiem nacisku organizacji zydowskich (izraelskich, amerykanskich) oraz politycznie poprawnych naszych sprzedawczykow) na Watykan. Takze wydaje mi sie, ze mecz ten dopiero rozpoczal sie teraz (dotychczas mielismy tylko rozgrzewke!) i nie wiadomo kiedy sie zakonczy i jakim wynikiem. Moze byc to jeden z najdluzszych meczow w historii. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: spiskowa teoria dziejow 04.05.06, 23:36 wet3 napisał: > Osobiscie podejrzewam, ze ataki na RM sa wynikiem nacisku organizacji > zydowskich (izraelskich, amerykanskich) oraz politycznie poprawnych naszych > sprzedawczykow) na Watykan. *********************************************************************** Chyba na pewno najprawdopodobniej masz troche racji. Ja tez podejrzewam ze amerykanski prezydent spotyka sie regularnie z izraelskim premierem w celu knucia spisku przeciw ojcu redaktorowi. Co drugi dzien wieczorem przy trzepaku sie spotykaja i knuja. Odpowiedz Link Zgłoś
nenil009 Rozkosznie. 04.05.06, 23:09 Jako katoliczka musze z przykroscia stwierdzic, ze wladze koscielna w Polsce wlasnie daly dupy na calej linii. Jest tylko jeszcze nadzieja, ze Papa Ratzi, jak przyjedzie, to im zrobi borute ;) Naucz sie mowic 'NIE': -Rydzyk? -Dziekuje, nie biore. Odpowiedz Link Zgłoś
drmiodzik Re: Rozkosznie. 04.05.06, 23:19 Żeby móc uważać sie za katolika, to trzeba uznać w sprawach wiary i obyczajów zwierzchnictwo i posłuszeństwo prawowitej władzy swojego biskupa. Inaczej nie jesteś katolikiem, tylko zabłąkaną owcą. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Rozkosznie. 04.05.06, 23:26 drmiodzik napisał: > Żeby móc uważać sie za katolika, to trzeba uznać w sprawach wiary i obyczajów > zwierzchnictwo i posłuszeństwo prawowitej władzy swojego biskupa. Inaczej nie > jesteś katolikiem, tylko zabłąkaną owcą. No wlasnie! Nie taka zblakana, tylko parszywa owieczka! Odpowiedz Link Zgłoś
nenil009 Bo sie zarumienie! 05.05.06, 01:06 Odpowiem lacznie, nie zdawalam sobie sprawy, zem taka kontrowersyjna. drmiodzik: "Żeby móc uważać sie za katolika, to trzeba uznać w sprawach wiary i obyczajów zwierzchnictwo i posłuszeństwo prawowitej władzy swojego biskupa. Inaczej nie jesteś katolikiem, tylko zabłąkaną owcą." Wytlumacz mi prosze jak to sie ma do mojej wypowiedzi. Nie stwierdzilam przeciez, ze wladz koscielnych nie uznaje, tylko, ze te w Polsce sie poPiSaly i skompromitowaly - przyniosly wstyd Kosciolowi katolickiemu. Ale Watykanu sie trzymam i wierze, ze da im wszystkim jakos rade. wet3: "No wlasnie! Nie taka zblakana, tylko parszywa owieczka!" Skad taki wniosek? Parchow nie mam, nawet sprawdzilam specjalnie dla Ciebie. Skoro juz Watykan krytykuje polski kosciol to chyba moge dac wyraz swojej dezaprobaty w stosunku do naszych krajowych wladz koscielnych. 79er: "kosciol dal dupy w ustach katoliczki to brzmi ladnie, a komu wedle Ciebie kosciol dal dupy, moim zdaniem ta instytutcja od poczatku do konca stal za ojcem muchomorem sromotnik bo kosciol uwielbia skutecznosc ekonomiczna i polityczna polaczona z uwielbieniem panskim i pelna wladza nad strukturami swieckimi przy pomocy intsrumentow posrednich i to wlasnie osiagnal," Po pierwsze, nie powiedzialam, ze to Kosciol dal ciala, ale ze 'wladze koscielne w Polsce'. Nie generalizuj prosze. To tak, jaby powiedziec, ze Polacy sie nie myja, bo jak wchodzisz do autobusu to narazasz sie na ryzyko zaczadzenia. Nie wszyscy to brudasy, ale najmocniej czuc tych smierdzacych. :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do memi009 05.05.06, 15:17 Nie rumien sie tak bardzo. Widac jak na dloni, ze nie wies co znaczy okreslenie "parszywa owieczka". To jest takie stworzonko, ktore rozwala od wewnatrz strukture organizacji do ktorej nalezy (w Twoim przypadku KK). Ty robisz to doskonale. Trudno mi powiedziec, czy z powodu glupoty, braku wiedzy, nienawisci czy tez czegos innego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: do memi009 05.05.06, 16:28 > wet3 napisał: > > Nie rumien sie tak bardzo. Widac jak na dloni, ze nie wies co znaczy > okreslenie "parszywa owieczka". > To jest takie stworzonko, ktore rozwala od wewnatrz strukture organizacji do > ktorej nalezy (w Twoim przypadku KK). Ty robisz to doskonale. Trudno mi > powiedziec, czy z powodu glupoty, braku wiedzy, nienawisci czy tez czegos > innego. Pozdrawiam. Jak dla mnie, to właśnie sekta Rydzyka i jej sympatycy są parszywymi owcami KK. Rozwalają strukturę tej ogranizacji aż wióry lecą. Tylko patrzeć, jak będziemy tutaj mieli schizmę - moherowe szczekaczki już urabiają ciemny naród sącząc jadowite kłamstwa o rzekomych fobiach niemieckiego papieża... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do iedsupo 05.05.06, 19:57 iedsupo napisał: > > wet3 napisał: > > > > Nie rumien sie tak bardzo. Widac jak na dloni, ze nie wies co znaczy > > okreslenie "parszywa owieczka". > > To jest takie stworzonko, ktore rozwala od wewnatrz strukture organizacji > do > > ktorej nalezy (w Twoim przypadku KK). Ty robisz to doskonale. Trudno mi > > powiedziec, czy z powodu glupoty, braku wiedzy, nienawisci czy tez czegos > > > innego. Pozdrawiam. > > Jak dla mnie, to właśnie sekta Rydzyka i jej sympatycy są parszywymi owcami KK. > > Rozwalają strukturę tej ogranizacji aż wióry lecą. Tylko patrzeć, jak będziemy > tutaj mieli schizmę - moherowe szczekaczki już urabiają ciemny naród sącząc > jadowite kłamstwa o rzekomych fobiach niemieckiego papieża... Widac, ze nie rozumiesz NIC! - I podobnie jak owa parszywa owieczka sie zavhowujesz. Szkoda czasu na dyskusje z Toba. Odpowiedz Link Zgłoś
nenil009 Ad wet3 06.05.06, 17:43 Pora na nowe okulary, nenil009. Widac jak na dloni, ze jedynymi Twoimi argumentami sa obelgi pod kierunkiem adwersazy. Learn to lose. Odpowiedz Link Zgłoś
79er kosciol dal dupy w ustach katoliczki brzmi ladnie 05.05.06, 00:49 kosciol dal dupy w ustach katoliczki to brzmi ladnie, a komu wedle Ciebie kosciol dal dupy, moim zdaniem ta instytutcja od poczatku do konca stal za ojcem muchomorem sromotnik bo kosciol uwielbia skutecznosc ekonomiczna i polityczna polaczona z uwielbieniem panskim i pelna wladza nad strukturami swieckimi przy pomocy intsrumentow posrednich i to wlasnie osiagnal, Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:11 makbrajd napisał: > atak na Radio Maryja był i jest atakiem na Kościół > niezależnie od tego co twierdziliby moderniści z TygPow bądący przecież na > skraju herezji Mysle tak samo. I tak odbieralam ataki na RM. Bo ci, ktorzy atakuja ... daza do tego, zeby za pare lat koscioly w Polsce byly zamienione na magazyny. Historia ludzkosci juz to przerabiala. Ludzkosc nie wyszla na tym dobrze, jak doswiadczenie wykazalo! Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:14 A moze kilka szczegolow tej "historii ludzkosci" w ktorej to "pozamieniano koscioly na magazyny i ludzkosc nie wyszla na tym dobrze"? Poki co w naszym kraju mimo "atakow" buduje sie coraz wiecej kosciolow???? Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:22 alterpars napisał: > A moze kilka szczegolow tej "historii ludzkosci" w ktorej to "pozamieniano > koscioly na magazyny i ludzkosc nie wyszla na tym dobrze"? > Poki co w naszym kraju mimo "atakow" buduje sie coraz wiecej kosciolow???? Ot pierwszy lepszy przyklad: ZSRR Poza tym, nie rozumiesz slowa pisanego, wiec nie bede z toba dyskutowala. Slowo Kosciol, to nie budynki koscielne. Choc one naleza tez do Kosciola. Mysl, myslanie nie boli! Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 A jak odbierasz ataki na Watykan katolika JK 04.05.06, 23:24 myśląca myszko droga ? Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: A jak odbierasz ataki na Watykan katolika JK 04.05.06, 23:27 indeed4 napisał: > myśląca myszko droga ? Zaluz liste, to pogadamy ... byc moze? Ta lista jest o ostatnich wyadarzeniach dotyczacych RM. Czy nie zauwazyles/as tego? Co? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: A jak odbierasz ataki na Watykan katolika JK 04.05.06, 23:30 A o czym ja piszę - o kocie Jarosława ? Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: A jak odbierasz ataki na Watykan katolika JK 04.05.06, 23:33 indeed4 napisał: > A o czym ja piszę - o kocie Jarosława ? Czy masz kota:)))))))))))))))? Czy tez cos przeciwko niemu! Co? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: A jak odbierasz ataki na Watykan katolika JK 04.05.06, 23:37 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=41285081&a=41288103 Kłopoty z myśleniem, stąd te zbaczanie z tematu myśląca myszko droga ? Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: A jak odbierasz ataki na Watykan katolika JK 04.05.06, 23:41 indeed4 napisał: > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=41285081&a=41288103 > > Kłopoty z myśleniem, stąd te zbaczanie z tematu myśląca myszko droga ? Ja pracuje i studiuje. Nie siedze w domu na zasilku, wiec nie mam czasu tu byc 7/24h. Swoja uwaga ... zastosuj do siebie, albo do swojego kota! Ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: A jak odbierasz ataki na Watykan katolika JK 04.05.06, 23:43 Aha. I dalej brak odpowiedzi - coż kiepskie efekty tych studiów :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: A jak odbierasz ataki na Watykan katolika JK 04.05.06, 23:49 indeed4 napisał: > Aha. I dalej brak odpowiedzi - coż kiepskie efekty tych studiów :-))) Nie rozmydlaj. Jestes jednym z tych 'specow' od tej taktyki. O co ci chodzi? Powiedz jasno. Bede wiedziala ... odpowiem. Na liste, ktora mi wskazales nie zagladalam. Tak zreszta jak na wiele innych. Czy musze? O moje studia sie nie martw. Ide do przodu, i to jest najwazniejsze! Ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: A jak odbierasz ataki na Watykan katolika JK 04.05.06, 23:51 Aha, a o jakiej "liście" piszesz ...? Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:28 Wiesz to myslenie to ja bym raczej Tobie zaordynowal bo widze ze cos slabo ze zdrowym rozsadkiem. Wiesz chodzi po sieci taki filmik z bojowkami Rydzyka w ktorym jego wyznawcy (nie smialbym ich nazwac katolikami) krzycza do reporterow "won...zydy...jazda stad"..Powied zmi tak to jak to jest z ta miloscia blizniego i nastawianiem drugiego policzka? Odpowiedz Link Zgłoś
drmiodzik Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:22 I nić na to nie poradzisz. Na szczęście! Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 04.05.06, 23:15 mysz_polna5 napisała: (...)> Bo ci, ktorzy atakuja ... daza do tego, zeby za pare lat koscioly w Polsce byly zamienione na magazyny. > Historia ludzkosci juz to przerabiala. Ludzkosc nie wyszla na tym dobrze, jak > doswiadczenie wykazalo! Mieszasz. To ci, ktorzy ataki wywoluja...czyli O'Rydzyk i ska. Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Re: Napierała: atak na RM będzie atakiem na Episk 05.05.06, 01:34 > Bo ci, ktorzy atakuja ... daza do tego, zeby za pare lat koscioly w Polsce byly > zamienione na magazyny. Niestety, to Rydzyk prowadzi do tego, aby kościoły były zamienione na magazyny. Podstawą Kościoła jest wierność Jezusowi, który buduje dobro, oraz przykazanie miłości do Boga i ludzi (również złych). Jeśli zamiast tego wstawiamy nienawiść do Żydów, to w sumie schodzimy do poziomu religii żydowskiej, czyli cofamy się o 2000 lat, usuwamy Jezusa. Bo właśnie religia żydowska każe kochać swoich, a toleruje (czy nawet popiera) nienawiść wobec obcych. I właśnie kierując się tą żydowską, a nie chrześcijańską religią wielu Żydzów walczy z Arabami, a z kolei Rydzyk walczy z Żydami. Problem w tym, że Rydzyk robi to pod katolickim szyldem, a więc z jego winy dla wielu katolicyzm zaczyna się kojarzyć z nienawiścią, a nie z miłością. Rydzyk zamiast wierności Jezusowi i miłości wprowadza nieufność (do Unii, do Niemców, do Platformy... właściwie wszystko jedno do czego, być może jutro się Rydzykowi odmieni i będzie nienawidzić PiS tak samo, jak dziś nienawidzi Platformy). Niech sobie to robi, jest w Polsce miejsce na najróżniejsze poglądy polityczne, np. Rydzyk chyba nie jest bardziej ekscentryczny czy destrukcyjny, niż Korwin-Mikke. Ale problem w tym, że Rydzyk robi to pod szyldem katolickim. Korwin-Mikke tylko sam siebie ośmiesza, za to z winy Rydzyka rodzi się skojarzenie "katolicyzm to nieufność wobec wszystkiego, co się rusza", zamiast "katolicyzm, to miłość do Boga i bliźniego". Im bardziej te złe skojarzenia Rydzyk utwierdzi w ludziach, tym mniej ludzi będzie w kościołach. Papież Benedykt kazał polskim biskupom skończyć z tą sytuacją. Zrobił to w formie zupełnie wyjątkowo ostrej: w formie publicznego listu, zawierającego publiczne ostrzeżenie. Normalnie polecenia przesyłane przez władzę kościelną innej władzy nigdy nie są publiczne, Kościól na prawdę unika publicznego prania swoich brudów (im lepiej znamy zwyczaje panujące w Kościele, tym bardziej możemy docenić wyjątkowo ostry charakter listu, który nuncjatura przesłała biskupom). Biskupi zebrali się na Jasnej Górze i tam jawnie i otwarcie olali Papieża. Zobaczymy, co będzie dalej, ale szkoda wyrządzona Kościołowi już jest wielka. A co do zasady "kto jest przeciwko Radiu Maryja, jest przeciwko episkopatowi": w tej sprawie episkopat stanął przeciwko Papieżowi. W Kościele władza najwyższa należy do Papieża, katolik powinien stać za Papieżem, czyli nie popierać Radia Maryja, przynajmniej w obecnej formie. Jest rzeczą bardzo smutną, że w tym wypadku katolik, który stoi po stronie Papieża, jednocześnie stoi przeciw episkopatowi. Odpowiedz Link Zgłoś