rydzyk_fizyk 05.05.06, 13:13 W "Forum" udowodnił że przynajmniej potrafi dwa słowa powiedzieć, ale czy zna się na gospodarce morskiej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niewyspany_pawian Wiechecki szefem resortu gospodarki morskiej 05.05.06, 13:14 Biada Wam, nasze drogie rybki! Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Wiechecki szefem resortu gospodarki morskiej 05.05.06, 13:20 czy będzie zakaz połowu w soboty i niedziele, a nakaz pracy w sztormy ? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczomowa Re: Wiechecki szefem resortu gospodarki morskiej 05.05.06, 16:05 A chodzenie po wodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
hetman131 Re: Wiechecki ??? 05.05.06, 13:44 Przecież on wygląda na dzieciaka z zespołem Downa !!! heute.de/ZDFde/img/87/0,1886,2624343,00.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Wiechecki ??? 05.05.06, 13:59 hetman131 napisał: > Przecież on wygląda na dzieciaka z zespołem Downa !!! > > heute.de/ZDFde/img/87/0,1886,2624343,00.jpg No cóż dobrze że stawiają na młodych, a nie koniecznie doświadczonych. I to dobrze jeżeli to nie fotomontaż, że nie dyskryminuje się nikogo w naszym kraju:))) Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Re: Wiechecki ??? 05.05.06, 18:07 W Szczecinie ma ksywę "Krzywogęby" (nie mylić z Krzywoustym, patronem jednej z głównych ulic Szczecina). Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciatko_o_dyrektora nareszcie fachowiec w rzadzie 05.05.06, 13:26 Nikt nie nadaje sie tak jak on . Podobno ma w domu akwarium - zna sie na rzeczy . Odpowiedz Link Zgłoś
maly244 Re: nareszcie fachowiec w rzadzie 05.05.06, 13:34 Akwarium może ma ale na pewno nie morskie Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Re: nareszcie fachowiec w rzadzie 05.05.06, 18:09 Ależ morskie - codziennie wsypuje dużą łyżke soli do wody. I wpuszcza nowe rybki, bo stare zdychają - nie wiadomo dlaczego. Podobno na Boże Narodzenie rodzice zrobia mu niespodziankę i kupią (po raz pierwszy) pokarm. Na razie jest szkło, woda, rybki i sól... Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: nareszcie fachowiec w rzadzie 05.05.06, 13:40 Dobrze, że mieszkam daleko od morza. Jak dobrze. Ale co będzie jak ministrem edukacji zostanie Giertych? Co zrobic wtedy z dziećmi. Będą musiały nosić mundurki, salutować w stylu rzymskim (żeby nie nazywać tego dosadniej)i testy na koniec każdej szkoły zdawać z religii? Nie religia odpada, Giertych sie niezbyt lubi z Rydzykiem, choć może teraz sie znowu polubią. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: czy to ten facet, co twierdzi, że na gospodarc 05.05.06, 13:29 morskiej sie zna, bo ma okna z widokiemna morze !? Odpowiedz Link Zgłoś
apropag Re: czy to ten facet, co twierdzi, że na gospodar 05.05.06, 13:45 jerzy.kosecki napisał: > morskiej sie zna, bo ma okna z widokiemna morze !? Pozatym jest podobno (wedlug siebie) bardzo aktywnym politycznie i ma ogromne zyciowe doswiadczenie, Z morzem i Gospodarka zwiazany jest od dziecka. Panie Ministrze, zapewniam Pana ze bede bardzo dokladnie przypatrywal sie panskiej dzialanosci. Przypadkowo w tej dziedzinie siedze po uszy od 1963 roku. Pozdrawiam i zycze sukcesow. Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Re: czy to ten facet, co twierdzi, że na gospodar 05.05.06, 18:11 > Przypadkowo w tej dziedzinie siedze po uszy od 1963 roku. > Pozdrawiam i zycze sukcesow. A Wiochecki i tak jest lepszy - siedzi od 1863, bo miał przodka w powstaniu styczniowym (po stronie chłopów, którzy obdzierali powstańcze trupy z dobytku). Nazywa to "wrogościo do piłsudczykowskego wzorca patriotyzmu" i "praco organiczno". Odpowiedz Link Zgłoś
besserwisser Re: czy to ten facet, co twierdzi, że na gospodar 05.05.06, 14:40 nie,tamten co ma okna z widokiem na morze zostanie jednak ministrem budownictwa w końcu poza widokiem ma też okna... Odpowiedz Link Zgłoś
poglodek Gratulacje dla Rafała Wiechcekiego. To dobry 05.05.06, 13:52 kandydat jest młodym, wykształconym człowiekiem. Prosze spojrzeć 28 lat a skończył już prawo i ekonomie. Jest już adwokatem, ma też aplikację sędziowską. Ilu jeszcze polityków może się pochwalić takimi kwalfikacjami do sprawowania urzędu publicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
b.krakus słyszeliśmy go w sejmie, niezła menda 05.05.06, 13:57 no i kto mu wytłumaczy, że nam nie potrzeba aż tylu kapitanów? Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Gratulacje dla Rafała Wiechcekiego. To dobry 05.05.06, 14:08 No i musi być świetnie ustawiony, skoro udało mu się jakoś dostać na dwie aplikacje prawnicze. Znakomitej wiekszości studentów nie udaje się dostac na żadną. Ale to pewnie z tego powodu, że są mało zdolni. Odpowiedz Link Zgłoś
freon Re: Gratulacje dla Wiechcekiego. To dobry zart! 05.05.06, 14:15 Ma 28 i juz skonczyl 2 fakultety. I to go czyni dobrym kandydatem, tak? No, super. Ja mam brata, ktory studiowal rownolegle prawo i ekonomie. Oba kierunki skonczyl. Ma 26 lat. To, co? Ma zostac premierem? Koles zostaje ministrem nie dlatego, ze ma jakies kompetencje, ale dlatego, ze jest aktywny w zadymach wszechpolskich, jest wierny Romanowi i jest czyims zaufanym. Na dodatek pochodzi w wojewodztwa gdzie trzeba sie silniej zakorzenic, a potencjal jest, bo to wojewodztwa Leppera. Pewnie nawet nie patrzyli czy ma rybki i czy wie jak wyglada dorsz. Sprawy morza sa mu bliskie jedynie w sensie bliskosci do morza, bo ze Szczecina ma jakies 80 km. Zrobili sztuczne ministerstwo to co im szkodzi wsadzic tam sztucznego fachowca. Naprawa państwa, rwał jego nać. Odpowiedz Link Zgłoś
vox7777 Re: haha Sędziowską czy sądową? 05.05.06, 14:32 Ja mam 3 kierunki tez mam aplikacje tyle ze sądowa a nie sędziowską a do tego jeszcze moge dorzucic mase kursów itd;))) do kogo mam się zgłosić po nominację na ministra?? A tak na serio.... ludzie nie denerwujcie sie bo nie ma znaczenia czy ma sie dr hab czy 3 klasy podstawowki jestes swoj chłop to zostaniesz nawet ministrem Nie wazne wyksztalcenie wazne znajomosci!!!! to dla tegorocznych maturzystow Odpowiedz Link Zgłoś
vox7777 Re: Zgłoś się do mnie. Cośwymyślimy dla Ciebie 05.05.06, 19:06 a co jesli mozna spytac? Mam w domu paszport wiec nadaje sie na ministra spraw zagranicznych albo w zwiazku z tym ze mam widok na góry to moze kims od górnictwa bym zostal;) Odpowiedz Link Zgłoś
biologica2 Re: Gratulacje dla Rafała Wiechcekiego. To dobry 10.05.06, 22:19 Masz nie pełne informację na temat Rafała... Zawodowo nigdy nie pracował, a aplikacji to on jeszcze nie ma dopiero złozył papiery na nią a to duża różnica. A jak juz ma przejąć takie wysokie stanowisko to powinien chyba się minimalnie chociaz orientować na niektórych zagadnieniach związanych ze statkami czy też morzem a tu niestety ciemnogród...! Odpowiedz Link Zgłoś
niewyspany_pawian Re: Wiechecki szefem resortu gospodarki morskiej 05.05.06, 14:43 Morze jak morze, ale dzięki nowemu ministrowi bałwanów na pewno znowu nam przybędzie:( Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Wiechecki szefem resortu gospodarki morskiej 05.05.06, 15:03 No to kombinator niezły. Ma kolegę. Niech popatrzy. Tu czi się mózg Odpowiedz Link Zgłoś
joris Re: Wiechecki szefem resortu gospodarki morskiej 05.05.06, 15:52 Tega glowa narodowo-katolicka - dobrze ze wie ze okrety a rowniez statki plywaja. Odpowiedz Link Zgłoś
megmegic Re: Wiechecki szefem resortu gospodarki morskiej 05.05.06, 16:27 ojej, mamy specjalistę od bankowości i gospodarki morskiej w jednym! jestem pod wrażeniem! nie wiem, czy śmiać się, czy płakać... Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Gospodarki morskiej i tak nie mamy. 05.05.06, 16:59 Więc nikt jej nie zaszkodzi. Może cokolwiek zrobi, sukcesem jest oddzielenie gospodarki morskiej od transportu. PKP i autostrady to jednak nie morze. Rybacy sobie poradzą, a reszta , reszty już niema. Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Chwileczkę... 05.05.06, 18:27 Wiochecki, Wiochecki... Czy to nie ten sam uroczy młodzian, który przed kilkoma laty pozował do okładki "Wprost" na trybunie stadionu w trakcie meczu jako wzorcowy kibol, wrzeszcząc i demonstrując agresję rozwścieczonego pawiana? I czy to nie ten sam aktywista młodzieżowy MW i LPR, którego koledzy partyjno- parlamentarni w pociągu relacji Szczecin-Warszawa oddawali hołdy Adolfowi Hitlerowi, obiecywali odżydzenie Polski oraz krzyczeli o Kościele rzymskokatolickim "Czarnych powiesimy, Światowida postawimy!", ujawniając w ten sposób najgłebsze korzenie swojego patriotyzmu germańsko-pogańskiego? Dr Goebbels płacze w piekle ze szczęścia... Odpowiedz Link Zgłoś
bob_l Ministerstwo na polityczne zapotrzebowanie 05.05.06, 22:47 Dali LPR-owi coś, czego spieprzyć się nie da? Obawiam się, że rybacy nie są zachwyceni. Wierzejski dostał posadę na miarę swoich zdolności. Ryby przejdą na katolicyzm, a rybacy na islam (w ramach protestu). Odpowiedz Link Zgłoś
t324911 Re: Wiechecki szefem resortu gospodarki morskiej 05.05.06, 22:50 rydzyk_fizyk napisał: > W "Forum" udowodnił że przynajmniej potrafi dwa słowa powiedzieć, ale czy zna > się na gospodarce morskiej? A inni znali sie na gospodarce morskiej ???. Odpowiedz Link Zgłoś