Dodaj do ulubionych

Wiechecki szefem resortu gospodarki morskiej

05.05.06, 13:13
W "Forum" udowodnił że przynajmniej potrafi dwa słowa powiedzieć, ale czy zna
się na gospodarce morskiej?
Obserwuj wątek
    • niewyspany_pawian Wiechecki szefem resortu gospodarki morskiej 05.05.06, 13:14
      Biada Wam, nasze drogie rybki!
      • maureen2 Re: Wiechecki szefem resortu gospodarki morskiej 05.05.06, 13:20
        czy będzie zakaz połowu w soboty i niedziele, a nakaz pracy w sztormy ?
        • kaczomowa Re: Wiechecki szefem resortu gospodarki morskiej 05.05.06, 16:05
          A chodzenie po wodzie?
      • hetman131 Re: Wiechecki ??? 05.05.06, 13:44
        Przecież on wygląda na dzieciaka z zespołem Downa !!!

heute.de/ZDFde/img/87/0,1886,2624343,00.jpg
        • konread Re: Wiechecki ??? 05.05.06, 13:59
          hetman131 napisał:

> Przecież on wygląda na dzieciaka z zespołem Downa !!!
          >
          > heute.de/ZDFde/img/87/0,1886,2624343,00.jpg
          No cóż dobrze że stawiają na młodych, a nie koniecznie doświadczonych. I to
          dobrze jeżeli to nie fotomontaż, że nie dyskryminuje się nikogo w naszym kraju:)))
          • eryk2 Re: Wiechecki ??? 05.05.06, 18:07
            W Szczecinie ma ksywę "Krzywogęby" (nie mylić z Krzywoustym, patronem jednej z
            głównych ulic Szczecina).
    • dzieciatko_o_dyrektora nareszcie fachowiec w rzadzie 05.05.06, 13:26
      Nikt nie nadaje sie tak jak on . Podobno ma w domu akwarium - zna sie na
      rzeczy .
      • maly244 Re: nareszcie fachowiec w rzadzie 05.05.06, 13:34
        Akwarium może ma ale na pewno nie morskie
        • eryk2 Re: nareszcie fachowiec w rzadzie 05.05.06, 18:09
          Ależ morskie - codziennie wsypuje dużą łyżke soli do wody. I wpuszcza nowe
          rybki, bo stare zdychają - nie wiadomo dlaczego. Podobno na Boże Narodzenie
          rodzice zrobia mu niespodziankę i kupią (po raz pierwszy) pokarm. Na razie jest
          szkło, woda, rybki i sól...
      • lucusia3 Re: nareszcie fachowiec w rzadzie 05.05.06, 13:40
        Dobrze, że mieszkam daleko od morza. Jak dobrze. Ale co będzie jak ministrem edukacji zostanie Giertych? Co zrobic wtedy z dziećmi. Będą musiały nosić mundurki, salutować w stylu rzymskim (żeby nie nazywać tego dosadniej)i testy na koniec każdej szkoły zdawać z religii? Nie religia odpada, Giertych sie niezbyt lubi z Rydzykiem, choć może teraz sie znowu polubią.
    • jerzy.kosecki Re: czy to ten facet, co twierdzi, że na gospodarc 05.05.06, 13:29
      morskiej sie zna, bo ma okna z widokiemna morze !?
      • apropag Re: czy to ten facet, co twierdzi, że na gospodar 05.05.06, 13:45
        jerzy.kosecki napisał:

> morskiej sie zna, bo ma okna z widokiemna morze !?
        Pozatym jest podobno (wedlug siebie) bardzo aktywnym politycznie i ma ogromne
        zyciowe doswiadczenie, Z morzem i Gospodarka zwiazany jest od dziecka.
        Panie Ministrze,
        zapewniam Pana ze bede bardzo dokladnie przypatrywal sie panskiej dzialanosci.
        Przypadkowo w tej dziedzinie siedze po uszy od 1963 roku.
        Pozdrawiam i zycze sukcesow.
        • grisza14 No to chyba czas na emeryture? 05.05.06, 14:01
        • eryk2 Re: czy to ten facet, co twierdzi, że na gospodar 05.05.06, 18:11
          > Przypadkowo w tej dziedzinie siedze po uszy od 1963 roku.
          > Pozdrawiam i zycze sukcesow.

A Wiochecki i tak jest lepszy - siedzi od 1863, bo miał przodka w powstaniu
          styczniowym (po stronie chłopów, którzy obdzierali powstańcze trupy z dobytku).
          Nazywa to "wrogościo do piłsudczykowskego wzorca patriotyzmu" i "praco
          organiczno".
      • besserwisser Re: czy to ten facet, co twierdzi, że na gospodar 05.05.06, 14:40
        nie,tamten co ma okna z widokiem na morze
        zostanie jednak ministrem budownictwa
        w końcu poza widokiem ma też okna...
    • poglodek Gratulacje dla Rafała Wiechcekiego. To dobry 05.05.06, 13:52
      kandydat jest młodym, wykształconym człowiekiem. Prosze spojrzeć 28 lat a
      skończył już prawo i ekonomie. Jest już adwokatem, ma też aplikację sędziowską.
      Ilu jeszcze polityków może się pochwalić takimi kwalfikacjami do sprawowania
      urzędu publicznego.
      • b.krakus słyszeliśmy go w sejmie, niezła menda 05.05.06, 13:57
        no i kto mu wytłumaczy, że nam nie potrzeba aż tylu kapitanów?
      • lucusia3 Re: Gratulacje dla Rafała Wiechcekiego. To dobry 05.05.06, 14:08
        No i musi być świetnie ustawiony, skoro udało mu się jakoś dostać na dwie aplikacje prawnicze. Znakomitej wiekszości studentów nie udaje się dostac na żadną. Ale to pewnie z tego powodu, że są mało zdolni.
      • freon Re: Gratulacje dla Wiechcekiego. To dobry zart! 05.05.06, 14:15
        Ma 28 i juz skonczyl 2 fakultety. I to go czyni dobrym kandydatem, tak? No,
        super. Ja mam brata, ktory studiowal rownolegle prawo i ekonomie. Oba kierunki
        skonczyl. Ma 26 lat. To, co? Ma zostac premierem? Koles zostaje ministrem nie
        dlatego, ze ma jakies kompetencje, ale dlatego, ze jest aktywny w zadymach
        wszechpolskich, jest wierny Romanowi i jest czyims zaufanym. Na dodatek
        pochodzi w wojewodztwa gdzie trzeba sie silniej zakorzenic, a potencjal jest,
        bo to wojewodztwa Leppera. Pewnie nawet nie patrzyli czy ma rybki i czy wie jak
        wyglada dorsz. Sprawy morza sa mu bliskie jedynie w sensie bliskosci do morza,
        bo ze Szczecina ma jakies 80 km. Zrobili sztuczne ministerstwo to co im szkodzi
        wsadzic tam sztucznego fachowca.

Naprawa państwa, rwał jego nać.
        • vox7777 Re: haha Sędziowską czy sądową? 05.05.06, 14:32
          Ja mam 3 kierunki tez mam aplikacje tyle ze sądowa a nie sędziowską a do tego
          jeszcze moge dorzucic mase kursów itd;))) do kogo mam się zgłosić po nominację
          na ministra??
          A tak na serio.... ludzie nie denerwujcie sie bo nie ma znaczenia czy ma sie dr
          hab czy 3 klasy podstawowki jestes swoj chłop to zostaniesz nawet ministrem Nie
          wazne wyksztalcenie wazne znajomosci!!!! to dla tegorocznych maturzystow
          • zhk Zgłoś się do mnie. Cośwymyślimy dla Ciebie 05.05.06, 15:06

• vox7777 Re: Zgłoś się do mnie. Cośwymyślimy dla Ciebie 05.05.06, 19:06
              a co jesli mozna spytac? Mam w domu paszport wiec nadaje sie na ministra spraw
              zagranicznych albo w zwiazku z tym ze mam widok na góry to moze kims od
              górnictwa bym zostal;)
      • biologica2 Re: Gratulacje dla Rafała Wiechcekiego. To dobry 10.05.06, 22:19
        Masz nie pełne informację na temat Rafała... Zawodowo nigdy nie pracował, a
        aplikacji to on jeszcze nie ma dopiero złozył papiery na nią a to duża różnica.
        A jak juz ma przejąć takie wysokie stanowisko to powinien chyba się minimalnie
        chociaz orientować na niektórych zagadnieniach związanych ze statkami czy też
        morzem a tu niestety ciemnogród...!
    • niewyspany_pawian Re: Wiechecki szefem resortu gospodarki morskiej 05.05.06, 14:43
      Morze jak morze, ale dzięki nowemu ministrowi bałwanów na pewno znowu nam
      przybędzie:(
    • zhk Re: Wiechecki szefem resortu gospodarki morskiej 05.05.06, 15:03
      No to kombinator niezły.
      Ma kolegę. Niech popatrzy.

Tu czi się mózg
    • joris Re: Wiechecki szefem resortu gospodarki morskiej 05.05.06, 15:52
      Tega glowa narodowo-katolicka - dobrze ze wie ze okrety a rowniez statki
      plywaja.
    • megmegic Re: Wiechecki szefem resortu gospodarki morskiej 05.05.06, 16:27
      ojej, mamy specjalistę od bankowości i gospodarki morskiej w jednym! jestem pod
      wrażeniem!
      nie wiem, czy śmiać się, czy płakać...
    • bronimir Gospodarki morskiej i tak nie mamy. 05.05.06, 16:59

Więc nikt jej nie zaszkodzi. Może cokolwiek zrobi, sukcesem jest oddzielenie
      gospodarki morskiej od transportu. PKP i autostrady to jednak nie morze. Rybacy
      sobie poradzą, a reszta , reszty już niema.
      • eryk2 Chwileczkę... 05.05.06, 18:27
        Wiochecki, Wiochecki... Czy to nie ten sam uroczy młodzian, który przed kilkoma
        laty pozował do okładki "Wprost" na trybunie stadionu w trakcie meczu jako
        wzorcowy kibol, wrzeszcząc i demonstrując agresję rozwścieczonego pawiana?
        I czy to nie ten sam aktywista młodzieżowy MW i LPR, którego koledzy partyjno-
        parlamentarni w pociągu relacji Szczecin-Warszawa oddawali hołdy Adolfowi
        Hitlerowi, obiecywali odżydzenie Polski oraz krzyczeli o Kościele
        rzymskokatolickim "Czarnych powiesimy, Światowida postawimy!", ujawniając w ten
        sposób najgłebsze korzenie swojego patriotyzmu germańsko-pogańskiego? Dr
        Goebbels płacze w piekle ze szczęścia...
      • bob_l Ministerstwo na polityczne zapotrzebowanie 05.05.06, 22:47
        Dali LPR-owi coś, czego spieprzyć się nie da? Obawiam się, że rybacy nie są
        zachwyceni.
        Wierzejski dostał posadę na miarę swoich zdolności. Ryby przejdą na katolicyzm,
        a rybacy na islam (w ramach protestu).
    • t324911 Re: Wiechecki szefem resortu gospodarki morskiej 05.05.06, 22:50
      rydzyk_fizyk napisał:

> W "Forum" udowodnił że przynajmniej potrafi dwa słowa powiedzieć, ale czy zna
      > się na gospodarce morskiej?

A inni znali sie na gospodarce morskiej ???.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka