altspringe 24.05.06, 18:09 No i co z tego? - chciałoby sie zapytać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dr.rebel fajnie dostać milion... 24.05.06, 18:10 od taty. wszyscy mowia ze pierwszy milion trzeba ukraść :-). nie - wystarczy mieć bogatego tate. Odpowiedz Link Zgłoś
fiori1 no a ile zarobili na przekretach 24.05.06, 19:16 no oczywiscie stary system i 10 lat rzadow Kwasniewskiego umozliwiala dojscie do takiego majatku wszystko jedno jaka droge nawet jesli na tym tracilo panstwo polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
krytykk uznany za najlepsze centrum handlowym na świecie 24.05.06, 19:46 W wywiadzie dla "Przekroju" opowiadał, że o człowieku, z którym umówiła się na lotnisku w Tai Pei wiedziała tylko Zajebista korekta Odpowiedz Link Zgłoś
aniyae Re: uznany za najlepsze centrum handlowym na świe 25.05.06, 09:09 A gdzie to jest - owo Tai Pei, chyba w Sri Lance. Jeśli zaś chodzi o stolicę Tajwanu - to Tajpej (forma przyjęta w Polsce), ewentualne - Taibei (trakskrypcja pinyin), droga redakcjo. I czegoż to ona się bała - Tajpej to nie Klewki, a nawet nie warszawska Praga wieczorem, bezpieczniej tam niż w W-wie w południe, i do tego na Marszałkowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
janek344 Re: fajnie dostać milion... 25.05.06, 07:59 Szanuję państwa Kulczykow właśnie za to, że potrafili dorobić się bogactwa. Nam w Polsce właśnie ludzi bogatych potrzeba i należy się im zapewnić możliwości działania. Wszyscy, no prawie wszyscy, chcą być bogaci .Kulczykom udało się no i brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
12345on Re: ....bardziej fajnie nie zmarnować podarowanego 25.05.06, 08:45 Jeszcze fajniej jest nie zmarnować podarowanego miliona. Tylko, czy napewno znamy całą prawdę o tej karierze, czy tylko prawdę upozorowaną? Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Re: koniec bajki...? kiedy kwasniewscy 24.05.06, 18:21 z tego co wiadomo to kulczyk byl synkiem szefa UB w Zach. Berlinie tzn. przedstawicielstwa handlowgo PRL. Wspaniale stanowisko do szmuglu i geszeftu. Synalek tylko pomnazal te brudne pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
jjjlola_z_dywit Re: koniec bajki...? kiedy kwasniewscy 24.05.06, 18:29 z tego co wiadomo to kulczyk byl synkiem szefa UB w Zach. Berlinie tzn. > przedstawicielstwa handlowgo PRL. > Wspaniale stanowisko do szmuglu i geszeftu. > Synalek tylko pomnazal te brudne pieniadze. to prawda Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: koniec bajki...? kiedy kwasniewscy 24.05.06, 19:19 a motloch sie cieszy. Nic z tego nei ma ale sie cieszy. To nie chodzi o moja krowe Panie Boze ale zeby sasiadowi zdechla.... Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Re: koniec bajki...? kiedy kwasniewscy 25.05.06, 14:03 Tow. Alster (alterpars) w spolce z kwahem i reszta bandy Odpowiedz Link Zgłoś
fiori1 kwasniewski otworzyl wrota polski dla cwaniakow 24.05.06, 19:21 Kwasniewski sam cwaniaczek z malzonka otworzyl wrota dla takich , tyle afer , tyle oszustw co w tym czasie Polska przezyla , a ludzie gloduja i czesto nie maja za co rodziny wyzywic. Skandal , kiedy wreszcie ich wszystkich rozlicza . Ja mysle ze tacy milionerzy Polscy wychodowani na starym systemie komunistycznym sa poprostu przestepcami. Odpowiedz Link Zgłoś
eruve.elen Re: kwasniewski otworzyl wrota polski dla cwaniak 24.05.06, 19:36 "Ty myślisz", ale nie wiesz - nie masz nawet konkretnych podstaw, by wypowiadać takie opinie... a mimo to nie przeszkadza Ci to w obrażaniu kogoś, w określaniu go mianem 'przestępcy' bosz, co za durny naród... Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzi Re: kwasniewski otworzyl wrota polski dla cwaniak 24.05.06, 23:22 To co poniżej napiszę nie wynika z frustracji, lecz z chłodnej analizy: otóż znam bliżej lub dalej (nie bardzo blisko, bez przesady) kilku bardzo majętnych ludzi w Polsce. Charakterystyczny schemat osiagania majątku był taki - start na przełomie 80./90., przyzwoite pieniądze na początkową inwestycję (nie pytam skąd :-), świetny, świeży pomysł na biznes, szczęście do współpracowników i pracowników, szybki rozwój firmy, umiarkowana ilość popełnionych błędów, sensowne inwestycje, zasięg działania zdecydowanie ogólnopolski z ekspansją na inne kraje, nie stosowanie EWIDENTNYCH przekrętów fiskalnych (najwyżej balansowanie). I co? Majątek osobisty szacowany na kilkadziesiąt do najwyżej 200-300 mln nowych złotych. Wydaje mi się więc, że do MILIARDÓW jednak dochodzi się albo wymyślając Windowsa, albo mając globalną sieć hipermarketów, albo dziedzicząc WIELOPOKOLENIOWĄ fortunę, albo... hm, no właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jjjlola_z_dywit Re: kwasniewski otworzyl wrota polski dla cwaniak 24.05.06, 19:46 Kwasniewski sam cwaniaczek z malzonka otworzyl wrota dla takich , tyle afer , t > yle oszustw co w tym czasie Polska przezyla , a ludzie gloduja i czesto nie maj > a za co rodziny wyzywic. Skandal , kiedy wreszcie ich wszystkich rozlicza . Ja > mysle ze tacy milionerzy Polscy wychodowani na starym systemie komunistycznym s > a poprostu przestepcami. SŁUSZNIE Odpowiedz Link Zgłoś
beika Re: kwasniewski otworzyl wrota polski dla cwaniak 24.05.06, 19:54 W roku 1991 to Wałęsa był prezydentem i początek największych machlojek ma swój początek właśnie za jego prezydentury. Przyszła nowa ekipa i chciała się "nachapać", zwłaszcza, że dzielono łupy po upadłym systemie i każdy chciał coś dla siebie uszczknąć - odchodzący i przychodzący. Potem poszło jak lawina. I trwa do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
paytay a ja ich szanuje 25.05.06, 11:54 szanuje za to co robią dla Poznania. Nie interesuje mnie jak zarobili tą kase ważne jak wydali. A reszta biedoty im poprostu zazdrości Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Z tego co wiadomo 24.05.06, 19:41 a to ci dopiero. Jola ma wiadomosci ze sfer najwyzszych i wlasnie uwiarygodnila. Teraz wierze. Bo musze. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Wytepcie wszystkich bogatych 24.05.06, 20:12 zostanie wam bogaty kler. Na kolana! Odpowiedz Link Zgłoś
jjjlola_z_dywit Nie rozwód lecz ochrona majątku przed windykacją. 24.05.06, 18:14 A co do browaru czyli kompleksu handlowo usługowego,to w Poznaniu bynajmniej istnieją innych wiele centrów handlowych i bynajmniej nie gorszych. Chyba że atrakcje ma stanowić strasząca dzieci stalowa gęba jakiegoś przeszacowanego artysty za milion. Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 to jest jedyne w swoim rodzaju 24.05.06, 18:51 chyba że KingCross Marcelin, Plaza czy M1 wg twojego "gustu" mają jakiekolwiek ambicje architektoniczne. Starym Browarem można się pochwalić, w przeciwieństwie do pozostałych. Międzynarodowe nagrody dla budynku mówią same za siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
jolasveinar Re: to jest jedyne w swoim rodzaju 24.05.06, 20:38 Szkoda tylko, że nie wspomina sie nigdy, że ta nagroda przyznana została w kategorii małych i średnich centrów i oczywiście tylko powstałych w danym roku. I nie chcę tutaj specjalnie atakować tego bydynku. (który mimo, że nie jest moim architektonicznym szczytam marzeń, to nie przyprawia mnie o odruch wymiotny). A tak wracając do głównego tematu atykułu to wydaje mi się trochę nie na miejscu, tzn robi mi sie przykro gdy widzę coś takiego na głównej stronie ogólnopolskiego portalu. Odpowiedz Link Zgłoś
jasco82 Re: to jest jedyne w swoim rodzaju 24.05.06, 21:38 Po rozbudowie, która cały czas trwa, zapewne będzie szansa na nagrodę w tej największej z kategorii wagowych:) Odpowiedz Link Zgłoś
jantarrka Re: Nie rozwód lecz ochrona majątku przed windyka 24.05.06, 21:02 Jjjlolu_z_dywit... naucz się używać słowa "bynajmniej". mniemam, iż chodziło Ci o coś innego, ale pozwól, że przetłumaczę co Ci wyszło: co do browaru, czyli kompleksu hand-usług. to w poznaniu wcale nie istnieje innych wiele centr. handl. i wcale nie nie lepszych... no i jakos kupy się to nie trzyma.. Bynajmniej bynajmniej oznacza przynajmniej. Bynajmniej znaczy "wcale nie".... a czy browar straszy? jestem ogólnie dość mocno anty-poznaniaczką, ale Browar uważam akurat za ciekawe przedsięwzięcie i całkiem estetyczne w swoim stylu starego browaru. Odpowiedz Link Zgłoś
jjjlola_z_dywit Re: Nie rozwód lecz ochrona majątku przed windyka 24.05.06, 23:20 Do sformułowań się czepiasz nie do meritum. Browar jest ciężki w stylu pruskiej stalowni,niewygodne ruchome schody,ciągi wind a mało faktycznie powierzchni handlowej,ciągłe wakaty i bankructwa sprzedawców ,odzieży markowej brak ,wiele bubli za duże pieniądze. Porównaj oferte handlową M1 + ikea Ten kompleks przerasta ofertą o cenach nie wspominając . Bazar pod namiotami 300 m w kierunku Wildy jest lepszym rozwiązaniem handlowym choć warunki tam są prymitywne,lecz oferta 10 razy lepsza. Więc mnie nie pouczaj. Eatetyka? Stalowni kruppa lecz zapewne nie wiesz o co mi chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
jantarrka Re: Nie rozwód lecz ochrona majątku przed windyka 26.05.06, 00:42 Czy ja pouczam w kwestii centrum handlowego, czy w kwestii językowej? co do centrum, nie zgadzam się z Twą opinią, że estetyka Kruppa (a jeśli nawet, de gustibus non est disputandum..), ale takie prawa forum, by wymieniać opinie- Ty masz prawo uważać, że Browar jest kiepski, mnie się podoba. Pouczam w kwestii językowej. zresztą, znów odczuwam taką potrzebę: "do sformułowań się czepiasz, nie do meritum", nie jest napisane poprawnie, bo czepiam się kogoś lub czegoś a nie do kogos/czegoś, do kogoś się przyczepiam, lecz zapewne nie wiesz o co mi chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
kmaisak Re: Nie rozwód lecz ochrona majątku przed windyka 25.05.06, 09:30 Jolu, przeczytaj w słowniku co oznacza słowo "bynajmniej" i - przy okazji- "przynajmniej"- to słowa o różnym znaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Chętnie pocieszę panią Kulczyk! Stara, ale te 24.05.06, 18:25 miliardy pozwolą mi to przetrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
magdateclaw Tekst inspirowany Dziennikeim (AS) czyli kotlet 24.05.06, 18:26 W Wyborczej, którą lubię i jakoś chciałabym by trzymała poziom, czytałam już teksty niemal zerżnięte z brytyjskiego Guardiana - o kosmetykach testowanych na ludziach. Gdzie polski wkład wyglądał na przetłumaczenie wersji angielskiej i drobnych korekt (Gazeta Wyborcza nie korsepondaenta w Chinach), ale teraz tu już jest na maksa odgrzewany kotlet. Dziennik (Axel Springer), dał tekst o Kulczykach, jakoś tydzień temu na ostatniej stronie. Dziennikarzu jak Ci nie wstyd? Panują jeszcze jakieś zasady dobrej roboty w tym fachu? Czy copy and paste only? Starajcie się lepiej bo Axel was przebije już nie tylko Faktem, ale własnie dziennikiem. Czytelnicy nie są dani raz na zawsze, a misja nie zastąpi profesjonalizmu. :-( MT Odpowiedz Link Zgłoś
artremi plagiat 24.05.06, 21:36 Mysle ze znaczna wiekszosc gazet i czasopism w PL to plagiat. Nie ma jeszcze w PL prawdziwych dziennikarzy, ktorzy sami badali by sprawe i pozniej o tym pisali. Niestety kradziez w PL jest nadal popularna i niekaralna. Do tego osoby spisujace teksty z innych gazet nie wysilaja sie nawet na dobre tlumaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
out_of_tune Re: plagiat 24.05.06, 22:25 W działach mjzycznych notorycznie były artykuły żywcem przepisywane z Rolling Stone (specjalizował się w tym Sankowski). Może nie ząb w ząb, ale opinie i co bardziej dowcipne frazy w recenzjach z Rolling Stone. Odpowiedz Link Zgłoś
simr1979 Re: Tekst inspirowany Dziennikeim (AS) czyli kot 25.05.06, 12:33 magdateclaw napisała: (...) > Starajcie się lepiej bo Axel was przebije już nie tylko Faktem, > ale własnie dziennikiem. (...) Chyba żartujesz - najdłuższy tekst czyta się 5 minut! Odpowiedz Link Zgłoś
bokassa Kulczykowie 24.05.06, 18:29 Ona,po dziesiątej operacji plastycznej usta ma j€ż na uszach.On w surdutach,powiewnych spodniachz jedwabiu,marynarkach ze stójkami,szczyt bufoństwa i bezguścia.Rozwód,prawdopodobnie fikcyjny na wszelki wypadek gdyby CBA wzieło się do roboty,a jest co sprawdzać,każda prywatyzacja z udziałem dr. to przekręt.To żaden biznesmen,skończyły się układy ,skończył kwaśniewski to i skończyły interesy.Niech pokaże ten geniusz co potrafi zrobić w gospodarce bez układów,w wolnej grze rynkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
winka53 Re: Kulczykowie 24.05.06, 19:58 Wlasnie ..juz dawno temu zachodnie gazety mowily...o tym,ze Kulczyk nie robi interesow na arenie miedzynarodowej z TAKA KASA...wlasnie ...czyli proste ... drobny oszust ,ktory umie sie poruszac tylko w SWOIM kREGU..tzn.dokladnie takich samych jak on...i tak wyglada biznesmenn po polsku...WSTYD... a teraz cwaniactwo..chce uchronic majatek...poprzez rozwod..hihihihi... smiechu warte....ale to mozliwe jest tylko w POlsce demokratycznej...gdzie idioci...jeden po drugim...maja szanse i pole do popisu...bo ciemnota wszedzie ... AMEN..... Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty Re: Kulczykowie 24.05.06, 22:31 > CBA wzieło się do roboty,a jest co sprawdzać,każda prywatyzacja z udziałem > dr. to przekręt.To żaden biznesmen,skończyły się układy ,skończył kwaśniewski > to i skończyły interesy.Niech pokaże ten geniusz co potrafi zrobić w > gospodarce bez układów,w wolnej grze rynkowej. jemu najlepiej wychodziły interesy ze skarbem panstwa na czele panstwa stał Kwasniewski Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno bokassa 25.05.06, 16:51 Nikt nie napisałby tego trafniej,niż Ty.Masz stuprocentową rację.Tylko gdzie znaleźć odważnego,który całe to sku..syństwo,w tym kulczyków rozliczy i puści z torbami. Odpowiedz Link Zgłoś
gsmkomis pieniądze to nie wszystko 24.05.06, 18:44 pieniądze wielkie rządze-być lub mieć Odpowiedz Link Zgłoś
lol76 Co z tego? ano nic... 24.05.06, 18:45 Fjnie za sa milionerami. Gratuluje. Polecam jednak zmienic styliste. Garnitur jest okropny, broda i fryzura tez. Od razu widac ze gosciu jest z europy wschodniej. O niej nawet sie nie chce wypowiadac- zenada. Do tego oboje wygladaja pretensjonalnie (ale taka to juz natura polactwa). Ja nie wiem jak to jest... miec tyle szmalu i wygldac w ten sposob. Nie potrafie okreslic co to za projektant (garnitur) natomiast wyglada on beznadziejnie. Oh to polactwo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
baba2 ściema dla komisji śledczych-rozwód 24.05.06, 18:53 Czy Kuczyki myslą ze prokuratorzy w polsce to idioci?Czy myslą ze ich rozwód zabezpieczy ich majątek, może kiedyś? Odpowiedz Link Zgłoś
pyzol1 Re: ściema dla komisji śledczych-rozwód 24.05.06, 19:28 Tez przypuszczam, iz ow rozwod ma na celu zabezpieczenie majatku przed wynikami komisji sledczych i pracy prokuratury. Ciekawe, ze poza toba jedna, nikt z komentujacych nie poruszyl takiego w a t k u, a ten przeciez az sam po oczach bije! Kulczykowie dysponuja najlepszymi adwokatami ( i to nie tylko w Polsce), z pewnoscia jakas czesc ich zamyslow im sie, niestety, uda. Ale fakt, ze zdecydowali sie na taki krok, swiadczy, iz tak jakby nawet im zaczela sie palic ziemia pod nogami i nie powiem, aby mnie osobiscie to zmartwilo:) Kaska Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_can a ja nawet spytam: "no i co z tego?" 24.05.06, 18:58 altspringe cos skromny - nie ziscil swojej zachcianki. To ja za niego i za siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
kaczylechu rozwod strategiczny dla ratowania doopy 24.05.06, 19:00 rozwod strategiczny dla ratowania doopy przed konsekwencjami...byc moze prawnymi Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Rowery z Tajwanu ? Toż to pewnie ... 24.05.06, 19:13 .. badziewie ! Rzemieślnicy w Polsce nie potrafią tego robić ? A może w ramach walki z konkurencją zostali wykoszeni przez przyjaciół Kulczyków, przekupnych urzędników i polityków ? Odpowiedz Link Zgłoś
hong2 Re: Kulczykowie 24.05.06, 19:14 Pamietam te rowery importowane z Taiwanu. Po pierwszej wycieczce zwrocilem do sklepu, bo zaczal sie sypac. Nie swiadczy to dobrze o solidnosci pani kulczyk jako handlowca. Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: Kulczykowie 25.05.06, 12:25 mniej więcej tym czasie kiedy pani Kulczykowa sprowadzała te rozsypujace się rozwery!!! upadł polski Romet produkujący rowery, bardzo solidne zresztą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bromboosia BŁĘDY!!! 24.05.06, 19:15 Czy autor tego jakze tabloidowego artykulu jest zatrudniony w Gazecie na akord czy na godziny?? Tak czy siak - czy jest ktos w redakcji odpowiedzialny za korekcje bledow? Prosze - szanujcie swoich czytelnikow bo wlos na glowie staje!! (...doktoratowi z prawa międzynarodowego obronionym ...Pochodzący z od pokoleń kupieckiej rodziny Kulczyk ...W wywiadzie dla "Przekroju" opowiadał, że o człowieku, z którym umówiła ...uznany za najlepsze centrum handlowym ...Po Poznaniu krążą historię) itd itp... Pozdrawiam i radze poslac dziennikarza do szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod czyzby Adam M. chcial polaczyc majatek z pania K.? 24.05.06, 19:31 i zajac 1 miejsce na liscie spekulantow i zlodziei ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wy Re: czyzby Adam M. chcial polaczyc majatek z pani 24.05.06, 22:23 A czy ty myslisz ze Adama interesuja kobiety? Nikt go chyba nigdy nie widzial w towazystwie kobiety? Oczywiscie nic nie sugeruje :) Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 [...] 25.05.06, 03:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
josif Re: czyzby Adam M. chcial polaczyc majatek z pani 25.05.06, 10:00 >Nikt go chyba nigdy nie widzial w towazystwie kobiety? Ja widziałem. Poza tym: Nie Adam już rządzi Gazetą. A majątek jego niezbyt wielki. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: czyzby Adam M. chcial polaczyc majatek z pani 25.05.06, 12:45 nic nie szkodzi:) w towarzystwie tak rozgarnietej kobity tez sie rozgarnie Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Re: czyzby Adam M. chcial polaczyc majatek z pani 25.05.06, 14:06 adas policzyl ten majatek i nie musi bo i tak jest #1 Odpowiedz Link Zgłoś
bibbi5 Re: po ty operacjach nie może nawet się uśmiechnąć 24.05.06, 19:34 kasa, kasa, kasa - to gubi ludzi niestety. I jak ona dzisiaj wygląda? Żenada!! Odpowiedz Link Zgłoś
lucynkababa Re: Izrael da im obywatelstwo i spoko 24.05.06, 20:01 przecież wiadomo, że Izrael nie wyda swoich obywateli Odpowiedz Link Zgłoś
aligator04 Re: Kulczykowie 24.05.06, 20:30 OCZYWIśCIE, żE SIę ROZWIEDLI I TO PO CICHACZU W LONDYNIE, KULCZYK JUż ROK WCZEśNIEJ SIę TAM ZAMELDOWAł żEBY MóGł WZIąć TAM ROZWóD. ALE ZOSTAWIł GRAżYNIE SPORO ZIELONYCH... Odpowiedz Link Zgłoś
tompay Re: Kulczykowie 24.05.06, 20:44 Ja się nie dziwę - Kwaśniewski ojciec... chrzestny, liczni krewni na lewicy, na prawicy oraz w centrum, do tego wujaszek za granicą (Ałganow) - cudowna rodzina, to i dziecko cudowne. Odpowiedz Link Zgłoś
silenius.monachijski To nieciekawi ludzie i tyle, po co o nich pisac? 24.05.06, 20:52 Odpowiedz Link Zgłoś
ljab Re: Kulczykowie 24.05.06, 21:14 Na szczęście natura - tzn fizjologia człowieka - jest bezwzględna i najbardziej obiektywna w przeciwieństwie do hipokryzji urzędników Pana B. Po prostu znaczy to, że nie tylko Iksińskiemu znudzi się ślubna, że nie tylko Igrekowska nie może patrzeć na swego starego, a jest to zjawisko przebiegające w poprzek społeczeństwa. Ewentualny rozwód małżeństwa Kulczyków powinien być analizowany wyłącznie od strony gospodarczej. I tyle. I życzę im - a także wszystkim innym - szczęścia i powodzenia z nowymi partnerami, a potem znów z nowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
stinger47 Potrzebna ustawa 24.05.06, 21:20 Koniecznie potrzebna jest nowa ustawa. Każdy kto ma dochód na głowe w rodzinie powyżej 1500 zł z ustawy bedzie uznany za przestepce. Wtedy ci wszyscy durnie, którzy wypisują tu brednie będą zadowolenie. Sami nic nie osiągnęli to innym tez nie pozwola. I bedzie tak sprawiedliwie nareszcie! Odpowiedz Link Zgłoś