Dodaj do ulubionych

Kulczykowie

24.05.06, 18:09
No i co z tego? - chciałoby sie zapytać
Obserwuj wątek
    • dr.rebel fajnie dostać milion... 24.05.06, 18:10
      od taty.
      wszyscy mowia ze pierwszy milion trzeba ukraść :-). nie - wystarczy mieć
      bogatego tate.
      • fiori1 no a ile zarobili na przekretach 24.05.06, 19:16
        no oczywiscie stary system i 10 lat rzadow Kwasniewskiego umozliwiala dojscie do takiego majatku wszystko jedno jaka droge nawet jesli na tym tracilo panstwo polskie.
        • krytykk uznany za najlepsze centrum handlowym na świecie 24.05.06, 19:46
          W wywiadzie dla "Przekroju" opowiadał, że o człowieku, z którym umówiła się na lotnisku w Tai Pei wiedziała tylko

Zajebista korekta
          • 12345on Tajemnice GW. Napisane na zamówienie? 25.05.06, 08:42
          • aniyae Re: uznany za najlepsze centrum handlowym na świe 25.05.06, 09:09
            A gdzie to jest - owo Tai Pei, chyba w Sri Lance. Jeśli zaś chodzi o stolicę Tajwanu - to Tajpej (forma przyjęta w Polsce), ewentualne - Taibei (trakskrypcja pinyin), droga redakcjo.

I czegoż to ona się bała - Tajpej to nie Klewki, a nawet nie warszawska Praga wieczorem, bezpieczniej tam niż w W-wie w południe, i do tego na Marszałkowskiej.
      • janek344 Re: fajnie dostać milion... 25.05.06, 07:59
        Szanuję państwa Kulczykow właśnie za to, że potrafili dorobić się bogactwa. Nam
        w Polsce właśnie ludzi bogatych potrzeba i należy się im zapewnić możliwości
        działania. Wszyscy, no prawie wszyscy, chcą być bogaci .Kulczykom udało się no
        i brawo.
        • 12345on Re: ....bardziej fajnie nie zmarnować podarowanego 25.05.06, 08:45
          Jeszcze fajniej jest nie zmarnować podarowanego miliona.
          Tylko, czy napewno znamy całą prawdę o tej karierze, czy tylko prawdę
          upozorowaną?
    • lippincott koniec bajki...? 24.05.06, 18:13
      • barbara444 Re: koniec bajki...? kiedy kwasniewscy 24.05.06, 18:21
        z tego co wiadomo to kulczyk byl synkiem szefa UB w Zach. Berlinie tzn.
        przedstawicielstwa handlowgo PRL.
        Wspaniale stanowisko do szmuglu i geszeftu.
        Synalek tylko pomnazal te brudne pieniadze.
        • jjjlola_z_dywit Re: koniec bajki...? kiedy kwasniewscy 24.05.06, 18:29
          z tego co wiadomo to kulczyk byl synkiem szefa UB w Zach. Berlinie tzn.
          > przedstawicielstwa handlowgo PRL.
          > Wspaniale stanowisko do szmuglu i geszeftu.
          > Synalek tylko pomnazal te brudne pieniadze.
          to prawda
          • alterpars Re: koniec bajki...? kiedy kwasniewscy 24.05.06, 19:19
            a motloch sie cieszy. Nic z tego nei ma ale sie cieszy. To nie chodzi o moja
            krowe Panie Boze ale zeby sasiadowi zdechla....
            • barbara444 Re: koniec bajki...? kiedy kwasniewscy 25.05.06, 14:03
              Tow. Alster (alterpars) w spolce z kwahem i reszta bandy
          • fiori1 kwasniewski otworzyl wrota polski dla cwaniakow 24.05.06, 19:21
            Kwasniewski sam cwaniaczek z malzonka otworzyl wrota dla takich , tyle afer , tyle oszustw co w tym czasie Polska przezyla , a ludzie gloduja i czesto nie maja za co rodziny wyzywic. Skandal , kiedy wreszcie ich wszystkich rozlicza . Ja mysle ze tacy milionerzy Polscy wychodowani na starym systemie komunistycznym sa poprostu przestepcami.
            • eruve.elen Re: kwasniewski otworzyl wrota polski dla cwaniak 24.05.06, 19:36
              "Ty myślisz", ale nie wiesz - nie masz nawet konkretnych podstaw, by wypowiadać
              takie opinie... a mimo to nie przeszkadza Ci to w obrażaniu kogoś, w określaniu
              go mianem 'przestępcy'

bosz, co za durny naród...
              • leszekzi Re: kwasniewski otworzyl wrota polski dla cwaniak 24.05.06, 23:22
                To co poniżej napiszę nie wynika z frustracji, lecz z chłodnej analizy: otóż
                znam bliżej lub dalej (nie bardzo blisko, bez przesady) kilku bardzo majętnych
                ludzi w Polsce. Charakterystyczny schemat osiagania majątku był taki - start na
                przełomie 80./90., przyzwoite pieniądze na początkową inwestycję (nie pytam
                skąd :-), świetny, świeży pomysł na biznes, szczęście do współpracowników i
                pracowników, szybki rozwój firmy, umiarkowana ilość popełnionych błędów,
                sensowne inwestycje, zasięg działania zdecydowanie ogólnopolski z ekspansją na
                inne kraje, nie stosowanie EWIDENTNYCH przekrętów fiskalnych (najwyżej
                balansowanie). I co? Majątek osobisty szacowany na kilkadziesiąt do najwyżej
                200-300 mln nowych złotych.

Wydaje mi się więc, że do MILIARDÓW jednak dochodzi się albo wymyślając
                Windowsa, albo mając globalną sieć hipermarketów, albo dziedzicząc
                WIELOPOKOLENIOWĄ fortunę, albo... hm, no właśnie.
            • jjjlola_z_dywit Re: kwasniewski otworzyl wrota polski dla cwaniak 24.05.06, 19:46
              Kwasniewski sam cwaniaczek z malzonka otworzyl wrota dla takich , tyle afer , t
              > yle oszustw co w tym czasie Polska przezyla , a ludzie gloduja i czesto nie maj
              > a za co rodziny wyzywic. Skandal , kiedy wreszcie ich wszystkich rozlicza . Ja
              > mysle ze tacy milionerzy Polscy wychodowani na starym systemie komunistycznym s
              > a poprostu przestepcami.

SŁUSZNIE
            • beika Re: kwasniewski otworzyl wrota polski dla cwaniak 24.05.06, 19:54
              W roku 1991 to Wałęsa był prezydentem i początek największych machlojek
              ma swój początek właśnie za jego prezydentury. Przyszła nowa ekipa i chciała się
              "nachapać", zwłaszcza, że dzielono łupy po upadłym systemie i każdy chciał coś
              dla siebie uszczknąć - odchodzący i przychodzący. Potem poszło jak lawina. I
              trwa do dziś.
            • paytay a ja ich szanuje 25.05.06, 11:54
              szanuje za to co robią dla Poznania. Nie interesuje mnie jak zarobili tą kase ważne jak wydali. A reszta biedoty im poprostu zazdrości
          • rmstemero Z tego co wiadomo 24.05.06, 19:41
            a to ci dopiero. Jola ma wiadomosci ze sfer najwyzszych i wlasnie uwiarygodnila.
            Teraz wierze. Bo musze.
            • alterpars Wytepcie wszystkich bogatych 24.05.06, 20:12
              zostanie wam bogaty kler. Na kolana!
        • nabram Re: koniec bajki...? kiedy kwasniewscy 24.05.06, 23:51
    • jjjlola_z_dywit Nie rozwód lecz ochrona majątku przed windykacją. 24.05.06, 18:14
      A co do browaru czyli kompleksu handlowo usługowego,to w Poznaniu bynajmniej
      istnieją innych wiele centrów handlowych i bynajmniej nie gorszych.
      Chyba że atrakcje ma stanowić strasząca dzieci stalowa gęba jakiegoś
      przeszacowanego artysty za milion.
      • pacal2 to jest jedyne w swoim rodzaju 24.05.06, 18:51
        chyba że KingCross Marcelin, Plaza czy M1 wg twojego "gustu" mają jakiekolwiek
        ambicje architektoniczne. Starym Browarem można się pochwalić, w przeciwieństwie
        do pozostałych. Międzynarodowe nagrody dla budynku mówią same za siebie...
        • jolasveinar Re: to jest jedyne w swoim rodzaju 24.05.06, 20:38
          Szkoda tylko, że nie wspomina sie nigdy, że ta nagroda przyznana została w kategorii małych i średnich centrów i oczywiście tylko powstałych w danym roku. I nie chcę tutaj specjalnie atakować tego bydynku. (który mimo, że nie jest moim architektonicznym szczytam marzeń, to nie przyprawia mnie o odruch wymiotny). A tak wracając do głównego tematu atykułu to wydaje mi się trochę nie na miejscu, tzn robi mi sie przykro gdy widzę coś takiego na głównej stronie ogólnopolskiego portalu.
          • jasco82 Re: to jest jedyne w swoim rodzaju 24.05.06, 21:38
            Po rozbudowie, która cały czas trwa, zapewne będzie szansa na nagrodę w tej
            największej z kategorii wagowych:)
      • jantarrka Re: Nie rozwód lecz ochrona majątku przed windyka 24.05.06, 21:02
        Jjjlolu_z_dywit... naucz się używać słowa "bynajmniej". mniemam, iż chodziło Ci
        o coś innego, ale pozwól, że przetłumaczę co Ci wyszło: co do browaru, czyli
        kompleksu hand-usług. to w poznaniu wcale nie istnieje innych wiele centr.
        handl. i wcale nie nie lepszych... no i jakos kupy się to nie trzyma..
        Bynajmniej bynajmniej oznacza przynajmniej. Bynajmniej znaczy "wcale nie"....
        a czy browar straszy? jestem ogólnie dość mocno anty-poznaniaczką, ale Browar
        uważam akurat za ciekawe przedsięwzięcie i całkiem estetyczne w swoim stylu
        starego browaru.
        • jjjlola_z_dywit Re: Nie rozwód lecz ochrona majątku przed windyka 24.05.06, 23:20
          Do sformułowań się czepiasz nie do meritum.
          Browar jest ciężki w stylu pruskiej stalowni,niewygodne ruchome schody,ciągi
          wind a mało faktycznie powierzchni handlowej,ciągłe wakaty i bankructwa
          sprzedawców ,odzieży markowej brak ,wiele bubli za duże pieniądze.
          Porównaj oferte handlową M1 + ikea
          Ten kompleks przerasta ofertą o cenach nie wspominając .
          Bazar pod namiotami 300 m w kierunku Wildy jest lepszym rozwiązaniem handlowym
          choć warunki tam są prymitywne,lecz oferta 10 razy lepsza.
          Więc mnie nie pouczaj.
          Eatetyka? Stalowni kruppa lecz zapewne nie wiesz o co mi chodzi?
          • jantarrka Re: Nie rozwód lecz ochrona majątku przed windyka 26.05.06, 00:42
            Czy ja pouczam w kwestii centrum handlowego, czy w kwestii językowej? co do
            centrum, nie zgadzam się z Twą opinią, że estetyka Kruppa (a jeśli nawet, de
            gustibus non est disputandum..), ale takie prawa forum, by wymieniać opinie- Ty
            masz prawo uważać, że Browar jest kiepski, mnie się podoba. Pouczam w kwestii
            językowej. zresztą, znów odczuwam taką potrzebę:
            "do sformułowań się czepiasz, nie do meritum", nie jest napisane poprawnie, bo
            czepiam się kogoś lub czegoś a nie do kogos/czegoś, do kogoś się przyczepiam,
            lecz zapewne nie wiesz o co mi chodzi?
      • kmaisak Re: Nie rozwód lecz ochrona majątku przed windyka 25.05.06, 09:30
        Jolu, przeczytaj w słowniku co oznacza słowo "bynajmniej" i - przy okazji-
        "przynajmniej"- to słowa o różnym znaczeniu.
    • lortea Chętnie pocieszę panią Kulczyk! Stara, ale te 24.05.06, 18:25
      miliardy pozwolą mi to przetrzymać.
    • magdateclaw Tekst inspirowany Dziennikeim (AS) czyli kotlet 24.05.06, 18:26
      W Wyborczej, którą lubię i jakoś chciałabym by trzymała poziom,
      czytałam już teksty niemal zerżnięte z brytyjskiego Guardiana
      - o kosmetykach testowanych na ludziach.
      Gdzie polski wkład wyglądał na przetłumaczenie wersji angielskiej
      i drobnych korekt (Gazeta Wyborcza nie korsepondaenta w Chinach),

ale teraz tu już jest na maksa odgrzewany kotlet.

Dziennik (Axel Springer), dał tekst o Kulczykach, jakoś tydzień temu na ostatniej stronie.

Dziennikarzu jak Ci nie wstyd? Panują jeszcze jakieś zasady dobrej
      roboty w tym fachu? Czy copy and paste only?

Starajcie się lepiej bo Axel was przebije już nie tylko Faktem,
      ale własnie dziennikiem.

Czytelnicy nie są dani raz na zawsze, a misja nie zastąpi profesjonalizmu.

:-(

MT
      • artremi plagiat 24.05.06, 21:36
        Mysle ze znaczna wiekszosc gazet i czasopism w PL to plagiat. Nie ma jeszcze w
        PL prawdziwych dziennikarzy, ktorzy sami badali by sprawe i pozniej o tym
        pisali.

Niestety kradziez w PL jest nadal popularna i niekaralna.
        Do tego osoby spisujace teksty z innych gazet nie wysilaja sie nawet na dobre
        tlumaczenie.
        • out_of_tune Re: plagiat 24.05.06, 22:25
          W działach mjzycznych notorycznie były artykuły żywcem przepisywane z Rolling
          Stone (specjalizował się w tym Sankowski). Może nie ząb w ząb, ale opinie i co
          bardziej dowcipne frazy w recenzjach z Rolling Stone.
      • simr1979 Re: Tekst inspirowany Dziennikeim (AS) czyli kot 25.05.06, 12:33
        magdateclaw napisała:

(...)
        > Starajcie się lepiej bo Axel was przebije już nie tylko Faktem,
        > ale własnie dziennikiem.
        (...)
        Chyba żartujesz - najdłuższy tekst czyta się 5 minut!
    • bokassa Kulczykowie 24.05.06, 18:29
      Ona,po dziesiątej operacji plastycznej usta ma j€ż na uszach.On w
      surdutach,powiewnych spodniachz jedwabiu,marynarkach ze stójkami,szczyt
      bufoństwa i bezguścia.Rozwód,prawdopodobnie fikcyjny na wszelki wypadek gdyby
      CBA wzieło się do roboty,a jest co sprawdzać,każda prywatyzacja z udziałem
      dr. to przekręt.To żaden biznesmen,skończyły się układy ,skończył kwaśniewski
      to i skończyły interesy.Niech pokaże ten geniusz co potrafi zrobić w
      gospodarce bez układów,w wolnej grze rynkowej.
      • morfeusz_1 Koniec świata - następni będą Złotopolscy :( 24.05.06, 18:40

• winka53 Re: Kulczykowie 24.05.06, 19:58
        Wlasnie ..juz dawno temu zachodnie gazety mowily...o tym,ze Kulczyk nie robi
        interesow na arenie miedzynarodowej z TAKA KASA...wlasnie ...czyli proste ...
        drobny oszust ,ktory umie sie poruszac tylko w SWOIM kREGU..tzn.dokladnie
        takich samych jak on...i tak wyglada biznesmenn po polsku...WSTYD...
        a teraz cwaniactwo..chce uchronic majatek...poprzez rozwod..hihihihi...
        smiechu warte....ale to mozliwe jest tylko w POlsce demokratycznej...gdzie
        idioci...jeden po drugim...maja szanse i pole do popisu...bo ciemnota wszedzie ...
        AMEN.....
      • 77qwerty Re: Kulczykowie 24.05.06, 22:31
        > CBA wzieło się do roboty,a jest co sprawdzać,każda prywatyzacja z udziałem
        > dr. to przekręt.To żaden biznesmen,skończyły się układy ,skończył kwaśniewski
        > to i skończyły interesy.Niech pokaże ten geniusz co potrafi zrobić w
        > gospodarce bez układów,w wolnej grze rynkowej.
        jemu najlepiej wychodziły interesy ze skarbem panstwa
        na czele panstwa stał Kwasniewski

• nessuno bokassa 25.05.06, 16:51
        Nikt nie napisałby tego trafniej,niż Ty.Masz stuprocentową rację.Tylko gdzie
        znaleźć odważnego,który całe to sku..syństwo,w tym kulczyków rozliczy i puści z
        torbami.
    • gsmkomis pieniądze to nie wszystko 24.05.06, 18:44
      pieniądze wielkie rządze-być lub mieć
    • lol76 Co z tego? ano nic... 24.05.06, 18:45
      Fjnie za sa milionerami. Gratuluje. Polecam jednak zmienic styliste. Garnitur
      jest okropny, broda i fryzura tez. Od razu widac ze gosciu jest z europy
      wschodniej. O niej nawet sie nie chce wypowiadac- zenada. Do tego oboje
      wygladaja pretensjonalnie (ale taka to juz natura polactwa).
      Ja nie wiem jak to jest... miec tyle szmalu i wygldac w ten sposob. Nie
      potrafie okreslic co to za projektant (garnitur) natomiast wyglada on
      beznadziejnie. Oh to polactwo!!!
    • baba2 ściema dla komisji śledczych-rozwód 24.05.06, 18:53
      Czy Kuczyki myslą ze prokuratorzy w polsce to idioci?Czy myslą ze ich rozwód
      zabezpieczy ich majątek, może kiedyś?
      • pyzol1 Re: ściema dla komisji śledczych-rozwód 24.05.06, 19:28
        Tez przypuszczam, iz ow rozwod ma na celu zabezpieczenie majatku przed wynikami
        komisji sledczych i pracy prokuratury. Ciekawe, ze poza toba jedna, nikt z
        komentujacych nie poruszyl takiego w a t k u, a ten przeciez az sam po oczach
        bije!

Kulczykowie dysponuja najlepszymi adwokatami ( i to nie tylko w Polsce), z
        pewnoscia jakas czesc ich zamyslow im sie, niestety, uda. Ale fakt, ze
        zdecydowali sie na taki krok, swiadczy, iz tak jakby nawet im zaczela sie palic
        ziemia pod nogami i nie powiem, aby mnie osobiscie to zmartwilo:)

Kaska

• joanna_can a ja nawet spytam: "no i co z tego?" 24.05.06, 18:58
      altspringe cos skromny - nie ziscil swojej zachcianki. To ja za niego i za
      siebie...
    • kaczylechu rozwod strategiczny dla ratowania doopy 24.05.06, 19:00
      rozwod strategiczny dla ratowania doopy przed konsekwencjami...byc moze
      prawnymi
    • adalberto3 Rowery z Tajwanu ? Toż to pewnie ... 24.05.06, 19:13
      .. badziewie ! Rzemieślnicy w Polsce nie potrafią tego robić ? A może w ramach
      walki z konkurencją zostali wykoszeni przez przyjaciół Kulczyków, przekupnych
      urzędników i polityków ?
    • hong2 Re: Kulczykowie 24.05.06, 19:14
      Pamietam te rowery importowane z Taiwanu. Po pierwszej wycieczce zwrocilem do sklepu, bo zaczal sie
      sypac. Nie swiadczy to dobrze o solidnosci pani kulczyk jako handlowca.
      • barbasia1 Re: Kulczykowie 25.05.06, 12:25
        mniej więcej tym czasie kiedy pani Kulczykowa sprowadzała te rozsypujace się
        rozwery!!! upadł polski Romet produkujący rowery, bardzo solidne zresztą!!!
    • bromboosia BŁĘDY!!! 24.05.06, 19:15
      Czy autor tego jakze tabloidowego artykulu jest zatrudniony w Gazecie na akord
      czy na godziny?? Tak czy siak - czy jest ktos w redakcji odpowiedzialny za
      korekcje bledow? Prosze - szanujcie swoich czytelnikow bo wlos na glowie staje!!

(...doktoratowi z prawa międzynarodowego obronionym

...Pochodzący z od pokoleń kupieckiej rodziny Kulczyk

...W wywiadzie dla "Przekroju" opowiadał, że o człowieku, z którym umówiła

...uznany za najlepsze centrum handlowym

...Po Poznaniu krążą historię) itd itp...
      Pozdrawiam i radze poslac dziennikarza do szkoly.
    • t-800 Przyjaciele Prezia i jego kumpla Ałganowa /bt. 24.05.06, 19:29

• abhaod czyzby Adam M. chcial polaczyc majatek z pania K.? 24.05.06, 19:31
      i zajac 1 miejsce na liscie spekulantow i zlodziei ;-)
      • wy Re: czyzby Adam M. chcial polaczyc majatek z pani 24.05.06, 22:23
        A czy ty myslisz ze Adama interesuja kobiety? Nikt go chyba nigdy nie widzial w
        towazystwie kobiety? Oczywiscie nic nie sugeruje :)
        • polonus3 [...] 25.05.06, 03:33
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • josif Re: czyzby Adam M. chcial polaczyc majatek z pani 25.05.06, 10:00
          >Nikt go chyba nigdy nie widzial w towazystwie kobiety?

Ja widziałem.

Poza tym:
          Nie Adam już rządzi Gazetą.
          A majątek jego niezbyt wielki.
          • abhaod Re: czyzby Adam M. chcial polaczyc majatek z pani 25.05.06, 12:45
            nic nie szkodzi:) w towarzystwie tak rozgarnietej kobity tez sie rozgarnie
      • barbara444 Re: czyzby Adam M. chcial polaczyc majatek z pani 25.05.06, 14:06
        adas policzyl ten majatek i nie musi bo i tak jest #1
    • bibbi5 Re: po ty operacjach nie może nawet się uśmiechnąć 24.05.06, 19:34
      kasa, kasa, kasa - to gubi ludzi niestety. I jak ona dzisiaj wygląda? Żenada!!
      • lucynkababa Re: Izrael da im obywatelstwo i spoko 24.05.06, 20:01
        przecież wiadomo, że Izrael nie wyda swoich obywateli
    • grasshopper Kulczyk 24.05.06, 20:15
      www.dynamiczni.pl
    • aligator04 Re: Kulczykowie 24.05.06, 20:30
      OCZYWIśCIE, żE SIę ROZWIEDLI I TO PO CICHACZU W LONDYNIE, KULCZYK JUż ROK
      WCZEśNIEJ SIę TAM ZAMELDOWAł żEBY MóGł WZIąć TAM ROZWóD. ALE ZOSTAWIł GRAżYNIE
      SPORO ZIELONYCH...
    • tompay Re: Kulczykowie 24.05.06, 20:44
      Ja się nie dziwę - Kwaśniewski ojciec... chrzestny, liczni krewni na lewicy, na
      prawicy oraz w centrum, do tego wujaszek za granicą (Ałganow) - cudowna
      rodzina, to i dziecko cudowne.
    • silenius.monachijski To nieciekawi ludzie i tyle, po co o nich pisac? 24.05.06, 20:52
    • ljab Re: Kulczykowie 24.05.06, 21:14
      Na szczęście natura - tzn fizjologia człowieka - jest bezwzględna i najbardziej
      obiektywna w przeciwieństwie do hipokryzji urzędników Pana B. Po prostu znaczy
      to, że nie tylko Iksińskiemu znudzi się ślubna, że nie tylko Igrekowska nie
      może patrzeć na swego starego, a jest to zjawisko przebiegające w poprzek
      społeczeństwa. Ewentualny rozwód małżeństwa Kulczyków powinien być analizowany
      wyłącznie od strony gospodarczej. I tyle. I życzę im - a także wszystkim innym -
      szczęścia i powodzenia z nowymi partnerami, a potem znów z nowymi.
    • piwosz8 grazyna zadzwon do mnie jestes super laska 24.05.06, 21:18
    • stinger47 Potrzebna ustawa 24.05.06, 21:20
      Koniecznie potrzebna jest nowa ustawa. Każdy kto ma dochód na głowe w rodzinie
      powyżej 1500 zł z ustawy bedzie uznany za przestepce. Wtedy ci wszyscy durnie,
      którzy wypisują tu brednie będą zadowolenie. Sami nic nie osiągnęli to innym
      tez nie pozwola. I bedzie tak sprawiedliwie nareszcie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka