me-e ...a co z tymi co nie chca parady ...ogladac ? 07.06.06, 21:39 ...maja zostac w domu...ewentualnie pederasta...a co z dziecmi na ulicy...czy moga sie dolaczyc do marszu... Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: ...a co z tymi co nie chca parady ...ogladac 07.06.06, 21:43 zawsze mogą zmówić paciorek i iść do łóżeczka Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: ...a co z tymi co nie chca parady ...ogladac 07.06.06, 21:47 ...tak tez myslalem...wolnosc w waszym wydaniu...jak sie nie podoba...to zamknijcie dziuby...my i tak bedziemy maszerowac... pe1 napisał: > zawsze mogą zmówić paciorek i iść do łóżeczka Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: ...a co z tymi co nie chca parady ...ogladac 07.06.06, 21:52 a czy organizatorzy bałwochwalczych pochodów bożocielskich pytają niezainteresowanych czy nie przeszkadzają im dewockie wyjce i zaśmiecone ulice? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: ...a co z tymi co nie chca parady ...ogladac 07.06.06, 21:56 ...widzisz...trafiles w sedno...pomysl co by bylo...gdby to wyscie byliscie...pierwsi...przedsmak tego mamy dzisiaj na publicznej ulicy... pe1 napisał: > a czy organizatorzy bałwochwalczych pochodów bożocielskich pytają > niezainteresowanych czy nie przeszkadzają im dewockie wyjce i zaśmiecone ulice? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: ...a co z tymi co nie chca parady ...ogladac 07.06.06, 21:59 gdzie, bo nie widzę? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: ...a co z tymi co nie chca parady ...ogladac 07.06.06, 22:00 ...w odbycie... pe1 napisał: > gdzie, bo nie widzę? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: ...a co z tymi co nie chca parady ...ogladac 07.06.06, 22:01 twoim?? wybacz, nie interesuje mnie Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: ...a co z tymi co nie chca parady ...ogladac 07.06.06, 22:04 ...zaczela sie intelyligenta rozmowa...jak sie nie interesujesz...to, powiedz pochodowi ...stanowcze nie... pe1 napisał: > twoim?? > > wybacz, nie interesuje mnie Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: ...a co z tymi co nie chca parady ...ogladac 07.06.06, 22:05 a to niby czemu? może wreszcie się wysilisz na rzeczowe wytłumaczenie, co ma parada wspólnego z odbytem? bo jak na razie, to tylko widać produkt twojej obsesji na tym punkcie Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: ...a co z tymi co nie chca parady ...ogladac 07.06.06, 22:06 ...maja zostac w domu...ewentualnie pederasta...a co z dziecmi na ulicy...czy moga sie dolaczyc do marszu... pe1 napisał: > a to niby czemu? > > > może wreszcie się wysilisz na rzeczowe wytłumaczenie, co ma parada wspólnego z > odbytem? bo jak na razie, to tylko widać produkt twojej obsesji na tym punkcie Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: ...a co z tymi co nie chca parady ...ogladac 07.06.06, 22:09 nie wymiguj się, tylko odpowiadaj Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: ...a co z tymi co nie chca parady ...ogladac 07.06.06, 22:01 me-e napisał: > a co z dziecmi na ulicy... do szkoł. Jak widzisz Parada przynajmniej sprawi, ze nie bedą sie dzieci wychowywać na ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Re: ...a co z tymi co nie chca parady ...ogladac 07.06.06, 22:31 obrazoburca napisał: > do szkoł. > Jak widzisz Parada przynajmniej sprawi, ze nie bedą sie dzieci wychowywać na > ulicy. A jak ich w tej szkole uśmiechnięty Biedroń z prelekcją dopadnie? I pedalskie techniki zacznie objaśniać? Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: ...a co z tymi co nie chca parady ...ogladac 07.06.06, 23:43 widzisz, w społeczeństwach, w których dzieci wychowuą szkoły i rodzice, a nie ulica, nie ma sie czego obawiać, nawet tego, ze spotkaja na ulicy człowieka, który myśli inaczej niz one. Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Re: ...a co z tymi co nie chca parady ...ogladac 08.06.06, 00:45 obrazoburca napisał: > widzisz, w społeczeństwach, w których dzieci wychowuą szkoły i rodzice, a nie > ulica, nie ma sie czego obawiać, nawet tego, ze spotkaja na ulicy człowieka, > który myśli inaczej niz one. A co gdy w tych przedszkolach, szkołach pojawia się gejowska indoktrynacja? No bo przecież trzeba dzieciom pokazać że świat może być taki kolorowy... Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Skończy się wprowadzeniem wiz dla Polaków 07.06.06, 21:40 Zaczyna się o tym mówić w Europie Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Re: Ale dla pedałów ruch bezwizowy chyba zostanie 07.06.06, 22:46 Jasne!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 No to będzie nowy stereotyp Polaka 07.06.06, 22:52 nie pijak, nie hydraulik, ale uśmiechnięty pedzio Odpowiedz Link Zgłoś
trudny99 Re: No to będzie nowy stereotyp Polaka 08.06.06, 13:01 zima0001 napisał: > nie pijak, nie hydraulik, ale uśmiechnięty pedzio Należy przy tym dodać, że stereotyp celowo i pieczołowicie ,,wypracowany'' przez żydostwo !!.. Bo kto w Świecie dowie się, że polskie gejostwo lansowane jest właśnie przez żydostwo !?.. Podobnie ma się sprawa z rzekomym antysemityzmem Polaków, że o holokauście nie wspomnę !!.. - Odpowiedz Link Zgłoś
me-e dozwolone od lat 18-tu... 07.06.06, 21:45 ...czy ten pochod...nie lamie prawa...destrukcja dzieci i mlodziezy...jaki to paragraf... Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: ktos mi wytlumaczy? 07.06.06, 21:47 O jaka rownosc tutaj chodzi w tej paradzie? Jak pamiecia siegam byli amatorzy tej samej plci, robili to po swojemu w zaciszu domowym , podobnie jak amatorzy plci przeciwnej. Do kogo lub czego oni chca rownac? Taka parada nie pomoze by jakis facet zaszedl w ciaze z innym albo kobitka z inna kobitka zrobily sobie dziecko.Taka jest natura! Obojetnie czy wierzymy w Boga czy pochodzimy od malpy , do tego tanga TRZEBA DWOJGA ODMIENNEJ PLCI.Jak ktos lubi sobie pofiglowac inaczej to moze z ta sama plcia, z soba samym, z trzy razy starszym, z ulubiona koza, etc. Jak dwoje ludzi tej samej plci ma upodobanie w sobie to niech sabie razem mieszkaja, kochaja, spia ,...Przeciez nie ma w RP prawa by tego zabranialo.Nie wmawiajcie , ze sie szykanuje homo.Jeden lubi rudych , inny blondynow a np. pan prezydent RP nie lubi wysokich!To wysocy tez maja is na parade rownosci? Wytlumaczcie mi o co tu biega? Odpowiedz Link Zgłoś
artur737 Re: ktos mi wytlumaczy? 07.06.06, 21:48 Giertych jest chyba homoseksualista i hiperkompensuje by to ukryc przed ludzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: ktos mi wytlumaczy? 07.06.06, 21:50 Co to jest Parada Równości? To wydarzenie kulturalne, w czasie którego lesbijki, geje, osoby biseksualne i transgenderowe (LGBT), a także ich heteroseksualni przyjaciele celebrują i prezentują kulturę lesbijsko-gejowską i wzywają do poszanowania podstawowych praw mniejszości seksualnych. O jakie prawa chodzi? Chodzi o wolność lesbijek, gejów, osób biseksualnych i transgenderowych od dyskryminacji. O zrównanie praw związków homoseksualnych i heteroseksualnych. O równe prawa dla wszystkich ludzi. Chodzi w dużej mierze o respektowanie praw seksualnych. W 1997 r. Światowe Towarzystwo Seksuologiczne wydało Deklarację Praw Seksualnych, przyjętą następnie przez Światową Organizację Zdrowia (WHO). Do podstawowych praw należą między innymi: - prawo do wolności seksualnej, czyli indywidualną możliwość wyrażania pełni potencjału seksualnego, - prawo do seksualnej odrębności, integralności i bezpieczeństwa, a więc do podejmowania niezależnych decyzji dotyczących własnego życia seksualnego, - prawo do seksualnej równości, a więc wolności od dyskryminacji niezależnie od płci, orientacji seksualnej, wieku, rasy, klasy społecznej, wyznania czy niepełnosprawności, - prawo do emocjonalnego wyrażania seksualności, obejmującego komunikowanie się, dotyk, wyrażanie uczuć i miłość. Ale po co w ogóle organizować takie parady? Nie można inaczej dochodzić swoich praw? Przez wieki osoby homoseksualne i transgenderowe były prześladowane – traktowane jako przestępcy, grzesznicy lub chorzy i zamykane w więzieniach, skazywane na banicję lub ciężkie roboty, a w ciągu ostatnich 150 lat również poddawane leczeniu psychiatrycznemu. Obecnie ludzie LGBT nadal bywają źle traktowani przez własne rodziny, zwalniani z pracy, padają ofiarą agresji słownej i fizycznej. Parada Równości to dzień, w którym mówią: „Istniejemy. Jesteśmy dumni z tego, jacy jesteśmy. Chcemy świętować naszą obecność, bo mamy prawo być widoczni, tak samo jak ludzie heteroseksualni”. Ponadto Parada Równości to wesołe wydarzenie, święto, w czasie którego wszyscy, niezależnie od orientacji seksualnej mogą się dobrze bawić. Skąd wywodzą się parady lesbijsko-gejowskie? W latach 50-60 w Stanach Zjednoczonych jedynym miejscem, gdzie lesbijki, geje, ludzie biseksualni i transgenderowi mogli się spotykać, były specjalne bary. Były one częstym obiektem nalotów policji, która, szukając rzekomo naruszeń koncesji na sprzedaż alkoholu, aresztowała zgromadzonych bez wyraźnego powodu, a ich nazwiska następnie często były publikowane w prasie. W czasie kolejnego nalotu w 1969 r. goście nowojorskiego baru Stonewall Inn postanowili stawić opór policji. Rozpoczęły się kilkudniowe zamieszki, które dały początek współczesnemu ruchowi lesbijsko-gejowskiemu. Od tego czasu osoby homo-, biseksualne i transgenderowe świętują dni dumy lesbijsko-gejowskiej upamiętniając wydarzenia roku 1969 i wzywając do poszanowania podstawowych praw obywatelskich osób LGBT. Czy mogę przyjść na Paradę Równości, jeśli jestem osobą heteroseksualną? Tak! Parada Równości to święto dla wszystkich ludzi. Nie jest przeznaczona tylko dla osób LGBT. Mogą w niej uczestniczyć wszystkie osoby wspierające równe prawa mniejszości seksualnych, np. przyjaciele i rodzice gejów, lesbijek, osób biseksualnych i transgenderowych. Możesz przyjść popatrzeć, a nawet samemu maszerować w paradzie. A dlaczego nie ma parad dla osób heteroseksualnych? Większość ludzi jest heteroseksualnych. Nie są oni obiektem dyskryminacji z powodu orientacji seksualnej, nie są z tego względu obiektem agresji, pogardy oraz niewybrednych żartów. Ich związki są uznawane przez prawo. Większość z nich nie zastanawia się nad swoją heteroseksualnością i dlatego może nie czuć szczególnej potrzeby utwierdzania innych w przeświadczeniu o wartości heteroseksualności. Dla osób nieheteroseksualnych i transgenderowych seksualność stała się ze względu na represje społeczne ważną częścią ich tożsamości. Większość grup uciskanych tworzy swoją własną kulturę i pragnie ją celebrować. Tak samo wygląda kwestia kultury lesbijsko-gejowskiej. Nie jest ona powodem do wstydu i ukrywania się, ale do dumy. Dlaczego geje i lesbijki chcą się obnosić ze swoją orientacją? Należy tu poruszyć dwie sprawy. W życiu codziennym to, co nazywane jest u ludzi homoseksualnych „obnoszeniem się”, u ludzi heteroseksualnych uznawane jest za normę. Trzymanie się za rękę czy okazywanie sobie uczuć w miejscach publicznych, a także opowiadanie o tym, jak się spędziło weekend ze swoim partnerem czy partnerką nie jest więc obnoszeniem się, lecz tym samym, co robią osoby heteroseksualne nie budząc powszechnego sprzeciwu. Z kolei Parada Równości jest świętem. Podobnie jak podczas karnawału w Rio, w ten specjalny dzień uczestnicy przebierają się w kolorowe stroje aby wspólnie bawić siebie i zgromadzonych widzów tańcem, śpiewem i muzyką. Trudno byłoby nazwać paradą i ciekawym widowiskiem przemarsz smutnych ludzi w szarych strojach, takich, jakie nosi się na co dzień do pracy czy szkoły. Oczywiście, nie wszyscy uczestnicy parad lesbijsko-gejowskich ubierają się w kolorowe stroje, bo ludzie LGBT i ich przyjaciele są – tak jak wszyscy – zbiorowością zróżnicowanych osób, z których każda jest niepowtarzalna. Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: ktos mi wytlumaczy? .........do p1 08.06.06, 02:15 1. Nie ma kultury gejowskiej ani lesbijskiej ! Kultura jest albo jej nie ma! Jezeli masz na mysli sztuke to sztuka albo jest dobra albo zla i nie ma znaczenia z kim sypia artysta 2.Prawa naturalne zwiazkow homo i heteroseksualnych nie moga byc zrownane i pretensje mozna miec do Pana Boga. Ziemskie prawa moga byc zrownane jezeli demokratyczna wiekszosc chce! W tej chwili jest to terroryzm a nie demokracja. Nie rozumiem dlaczego zwiazek homoseksualny musi nazywac sie malzenstwem jak zwiazek heteroseksualny.Nie mozna znalezc innej nazwy? Jezeli , dziekuje bardzo homoseksualistom, pozwala sie uzywac terminow kobieta i mezczyzna ,ktore sa okresleniami heteroseksualnymi,to jaki problem ze znalezieniem odpowiedniego nazewnictwa? W tym tkwi jeden z najwazniejszych problemow.Malzenstwo jest zwiazkiem heteroseksualny a.........../nowy termin/ jest zwiazkiem homoseksualnym. 3."przez Światową Organizację Zdrowia (WHO). > Do podstawowych praw należą między innymi: - prawo do wolności seksualnej, czyl > i > indywidualną możliwość wyrażania pełni potencjału seksualnego,.." Nie rozumiemm co to jest prawo do wyrazanie POTENCJALU seksualnego? Nie wiedzialem ze takie prawo jest albo go nie ma. Potencjal seksualny to sprawa intymna i nie ma nic z prawem regulujacym potencjaly jadrowe roznych krajow.Oprocz tego ze jedno i drugiem moze byc zwiazane z jadrami. 4."Ale po co w ogóle organizować takie parady?" Moim zdaniem z nudow i dla turystow. Nie wierze , ze parady zmienia poglad na homoseksualizm, wrecz przeciwnie. Widzialem taka parade w Toronto i jezeli potraktowac to serio to trudno powstrzymac sie bylo od wymiotow. Obsceniczny show nie majacy NIC wspolnego z homoseksualizmem. 5.Homoseksualizm jest stary jak swiat. W szkole sredniej mialem dyrektora homoseksualiste. Byla to jego PRYWATNA sprawa tak jak moja prywatna sprawa jest czy robie to z zona na lezaco czy na stojaco.To co bylo 150 lat temu/ "w ciągu ostatnich 150 lat również poddawane > leczeniu psychiatrycznemu."/ to bylo 150 lat temu.150 lat temu lalo sie dzieciaka w dupe bo tak bylo przyjete dziasiaj za to grozi kara. Wiele rzeczy kiedys bylo i minelo.Czy rodzice akceptuja homoseksualizm dziecka i w jakim stopniu to nie jest sprawa parady.Rodzice wielokrotnie sa zawiedzeni postepowaniem dzieci i to ich prawo. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny99 Apeluję do Rządu !.. 07.06.06, 21:51 Niech rozpędzi tę hołotę, i weżmie się wreszcie za robotę !!.. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Apeluję do Rządu !.. 07.06.06, 21:53 o, o! cóż za talent! do holywood jedź, przyjmą cię na wierszówkę Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: Apeluję do Rządu !.. 07.06.06, 21:54 ma racje zrobic tak jak w moskwie, i sie glupeczkowanie golodupcow i lewactwa skonczy raz dwa Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Apeluję do Rządu !.. 07.06.06, 21:57 wal śmiało, moskwa cię przyjmie z otwartymi ramionami Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: Apeluję do Rządu !.. 07.06.06, 21:59 dlaczego moskwa ma mnie przyjmowac wystarczy ze Policja zachowa sie normalnie, i postapi jak ta Moskiewska Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Apeluję do Rządu !.. 07.06.06, 22:02 a roj sobie i śnij swoje nazistowskie sny Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: Apeluję do Rządu !.. 07.06.06, 22:04 gorze nie nazistwoskie katolicko-narodowe!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: Apeluję do Rządu !.. 07.06.06, 22:07 widzisz jestes idiota(ignorantem inaczej) nazisci byli poganami ;) polecam ksiazki na ten temat ja np nie jestem antysemita, a to jedna z podstaw tej ideologi nie jestem takze faszysta, bo to PiS, a ja PiSu nie trawie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Apeluję do Rządu !.. 07.06.06, 22:08 jesteś nazistą jak nic, nie wypieraj się Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: Apeluję do Rządu !.. 07.06.06, 22:10 nie jestem jestem nacjonalista jezeli nie znasz znaczenia slow i terminow, to bardzo mi przykro ;) nazizm zreszta mnie nie pociaga, jest glupi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Apeluję do Rządu !.. 07.06.06, 22:16 nazizm z ciebie wyłazi jak nadepnięta pasta do glanów Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: Apeluję do Rządu !.. 07.06.06, 22:18 hehe mylisz sie ;) no ale coz, ludzka rzecz sie mylic zreszta ja przeciez nie mowie ze ta parada nie ma prawa ja nie odmawiam im paradowac, ale nie odmawiam takze i drugiej stronie :) mamy przeciez demokracje Odpowiedz Link Zgłoś
trudny99 Re: Apeluję do Rządu !.. 07.06.06, 22:02 gekon1979 napisał: > dlaczego moskwa ma mnie przyjmowac > wystarczy ze Policja zachowa sie normalnie, i postapi jak ta Moskiewska > > Chyba małe nieporozumienie , prawda ?.. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: do gekon1979 07.06.06, 22:10 tadeusz_ja napisał: > Namiawiasz do bicia?? No co Ty Tadzik? Czytac nie umiesz? Gekonek namawia do katolcko-narodowego milosierdzia. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: do gekon1979 07.06.06, 22:12 juz wysylaj do prokuratury zawiadomienie chcialbym, zeby policja zachowala sie tak jak w Moskwie, a wtedy samo sie stanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: do gekon1979 07.06.06, 22:16 gekon1979 napisał: > chcialbym, zeby policja zachowala sie tak jak w Moskwie, a wtedy samo sie stani > e ;) Jak to mówią: 'psie głosy nie ida pod niebiosy' czy jakoś tak. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 dojdzie do zbiorowego gwaltu :P 07.06.06, 22:19 kiedy spragnione siebie dwie grupy demonstrantow rzuca sie na siebie Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: dojdzie do zbiorowego gwaltu :P 07.06.06, 22:26 gekon1979 napisał: > kiedy spragnione siebie dwie grupy demonstrantow rzuca sie na siebie Przykra wiadomosc dla Ciebie: geje nie lubia wszechpolakow. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: dojdzie do zbiorowego gwaltu :P 07.06.06, 22:27 o tu sie mozesz mylic ;) hahaha zoabczysz, juz razem debatuja na GW Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 PS a ciebie namawiam, zebys wzial rozbieg 07.06.06, 22:14 w korytarzu i przypie..l lbem w sciane z tegoz rozbiegu Odpowiedz Link Zgłoś
trudny99 Re: Apeluję do Rządu !.. 07.06.06, 21:58 pe1 napisał: > o, o! > > cóż za talent! > > do holywood jedź, przyjmą cię na wierszówkę Jako ,,c..el wszystkich cel''(!).., też musisz być dobry w swoim ,,fachu''!!.. Odpowiedz Link Zgłoś
falanga1 pe1 07.06.06, 22:13 Mamusia Cię po głowie biła, czy tatuś pupę rozkalibrował?? Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: pe1 07.06.06, 22:20 falanga1 napisała: > Mamusia Cię po głowie biła, czy tatuś pupę rozkalibrował?? To tak sie u Was nazywa? Hm... Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: pe1 07.06.06, 23:08 > Mamusia Cię po głowie biła, czy tatuś pupę rozkalibrował?? nie, ale opowiedz o swojej traumie, pochylimy się z troską Odpowiedz Link Zgłoś
eurobiskup Taka jest Prawda 07.06.06, 21:56 Nie mam nic przeciwko homo czy innym zakloceniom, jest to najbardziej ludzkie. Ale precz z ulic, demonstrujcie swoje zwiazki i swoj rodzaj wspolzycia w ukryciu. Musicie wychodzic na ulice przebrani za dziwki i spruedajne ladaczniece? Zyjcie sobie jak chcecie ale precz z ulic i robienia ceremonii z waszych odchylek. I wara wam od adopcji dzieci i zakladania rodzin. To lgarstwo. Dwoje was nie moze miec dziecka z waszego zwiazku a tym samym nie macie prawa ich adoptowac i wychowywac. BASTA. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Taka jest Prawda 07.06.06, 21:58 Co to jest Parada Równości? To wydarzenie kulturalne, w czasie którego lesbijki, geje, osoby biseksualne i transgenderowe (LGBT), a także ich heteroseksualni przyjaciele celebrują i prezentują kulturę lesbijsko-gejowską i wzywają do poszanowania podstawowych praw mniejszości seksualnych. O jakie prawa chodzi? Chodzi o wolność lesbijek, gejów, osób biseksualnych i transgenderowych od dyskryminacji. O zrównanie praw związków homoseksualnych i heteroseksualnych. O równe prawa dla wszystkich ludzi. Chodzi w dużej mierze o respektowanie praw seksualnych. W 1997 r. Światowe Towarzystwo Seksuologiczne wydało Deklarację Praw Seksualnych, przyjętą następnie przez Światową Organizację Zdrowia (WHO). Do podstawowych praw należą między innymi: - prawo do wolności seksualnej, czyli indywidualną możliwość wyrażania pełni potencjału seksualnego, - prawo do seksualnej odrębności, integralności i bezpieczeństwa, a więc do podejmowania niezależnych decyzji dotyczących własnego życia seksualnego, - prawo do seksualnej równości, a więc wolności od dyskryminacji niezależnie od płci, orientacji seksualnej, wieku, rasy, klasy społecznej, wyznania czy niepełnosprawności, - prawo do emocjonalnego wyrażania seksualności, obejmującego komunikowanie się, dotyk, wyrażanie uczuć i miłość. Ale po co w ogóle organizować takie parady? Nie można inaczej dochodzić swoich praw? Przez wieki osoby homoseksualne i transgenderowe były prześladowane – traktowane jako przestępcy, grzesznicy lub chorzy i zamykane w więzieniach, skazywane na banicję lub ciężkie roboty, a w ciągu ostatnich 150 lat również poddawane leczeniu psychiatrycznemu. Obecnie ludzie LGBT nadal bywają źle traktowani przez własne rodziny, zwalniani z pracy, padają ofiarą agresji słownej i fizycznej. Parada Równości to dzień, w którym mówią: „Istniejemy. Jesteśmy dumni z tego, jacy jesteśmy. Chcemy świętować naszą obecność, bo mamy prawo być widoczni, tak samo jak ludzie heteroseksualni”. Ponadto Parada Równości to wesołe wydarzenie, święto, w czasie którego wszyscy, niezależnie od orientacji seksualnej mogą się dobrze bawić. Skąd wywodzą się parady lesbijsko-gejowskie? W latach 50-60 w Stanach Zjednoczonych jedynym miejscem, gdzie lesbijki, geje, ludzie biseksualni i transgenderowi mogli się spotykać, były specjalne bary. Były one częstym obiektem nalotów policji, która, szukając rzekomo naruszeń koncesji na sprzedaż alkoholu, aresztowała zgromadzonych bez wyraźnego powodu, a ich nazwiska następnie często były publikowane w prasie. W czasie kolejnego nalotu w 1969 r. goście nowojorskiego baru Stonewall Inn postanowili stawić opór policji. Rozpoczęły się kilkudniowe zamieszki, które dały początek współczesnemu ruchowi lesbijsko-gejowskiemu. Od tego czasu osoby homo-, biseksualne i transgenderowe świętują dni dumy lesbijsko-gejowskiej upamiętniając wydarzenia roku 1969 i wzywając do poszanowania podstawowych praw obywatelskich osób LGBT. Czy mogę przyjść na Paradę Równości, jeśli jestem osobą heteroseksualną? Tak! Parada Równości to święto dla wszystkich ludzi. Nie jest przeznaczona tylko dla osób LGBT. Mogą w niej uczestniczyć wszystkie osoby wspierające równe prawa mniejszości seksualnych, np. przyjaciele i rodzice gejów, lesbijek, osób biseksualnych i transgenderowych. Możesz przyjść popatrzeć, a nawet samemu maszerować w paradzie. A dlaczego nie ma parad dla osób heteroseksualnych? Większość ludzi jest heteroseksualnych. Nie są oni obiektem dyskryminacji z powodu orientacji seksualnej, nie są z tego względu obiektem agresji, pogardy oraz niewybrednych żartów. Ich związki są uznawane przez prawo. Większość z nich nie zastanawia się nad swoją heteroseksualnością i dlatego może nie czuć szczególnej potrzeby utwierdzania innych w przeświadczeniu o wartości heteroseksualności. Dla osób nieheteroseksualnych i transgenderowych seksualność stała się ze względu na represje społeczne ważną częścią ich tożsamości. Większość grup uciskanych tworzy swoją własną kulturę i pragnie ją celebrować. Tak samo wygląda kwestia kultury lesbijsko-gejowskiej. Nie jest ona powodem do wstydu i ukrywania się, ale do dumy. Dlaczego geje i lesbijki chcą się obnosić ze swoją orientacją? Należy tu poruszyć dwie sprawy. W życiu codziennym to, co nazywane jest u ludzi homoseksualnych „obnoszeniem się”, u ludzi heteroseksualnych uznawane jest za normę. Trzymanie się za rękę czy okazywanie sobie uczuć w miejscach publicznych, a także opowiadanie o tym, jak się spędziło weekend ze swoim partnerem czy partnerką nie jest więc obnoszeniem się, lecz tym samym, co robią osoby heteroseksualne nie budząc powszechnego sprzeciwu. Z kolei Parada Równości jest świętem. Podobnie jak podczas karnawału w Rio, w ten specjalny dzień uczestnicy przebierają się w kolorowe stroje aby wspólnie bawić siebie i zgromadzonych widzów tańcem, śpiewem i muzyką. Trudno byłoby nazwać paradą i ciekawym widowiskiem przemarsz smutnych ludzi w szarych strojach, takich, jakie nosi się na co dzień do pracy czy szkoły. Oczywiście, nie wszyscy uczestnicy parad lesbijsko-gejowskich ubierają się w kolorowe stroje, bo ludzie LGBT i ich przyjaciele są – tak jak wszyscy – zbiorowością zróżnicowanych osób, z których każda jest niepowtarzalna. Odpowiedz Link Zgłoś
falanga1 Re: Taka jest Prawda 07.06.06, 22:16 "Kultura gejowska" bła cha cha. Raczej kultura i sztuka, bo jak czlowiek widzi taką sztukę, to trudno zachować kulturę. Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: Taka jest Prawda 07.06.06, 22:18 falanga1 napisała: > "Kultura gejowska" bła cha cha. Raczej kultura i sztuka, bo jak czlowiek widzi > taką sztukę, to trudno zachować kulturę. nie błyskaj ignorancją, bo tym 'normalnym' robisz obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Taka jest Prawda 07.06.06, 22:22 jasne - taki Michał Anioł, czy Caravaggio, a może Czajkowski, Szymanowski, Musorgski - toż to same degeneraty i cieniasy Odpowiedz Link Zgłoś
eurobiskup Re: Taka jest Prawda 07.06.06, 22:28 Wlasnie nie, to byli ludzie charakteru, nie defilowali ze swoim przyrzadem nawierzchu po ulicach i nie robili ceremonie ze swojego sexu. Rob bracie co chcesz i jak chcesz ale nie pokazuj mi swoich przyrzadow, nie rob publicznej ceremonii nie adoptuj dzieci i nie zakladaj rodziny. Czy to nie trywialne i smieszne? Kto wam tak namacil w glowach. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Taka jest Prawda 07.06.06, 22:31 eurobiskup napisała: > (...) Kto wam tak namacil w glowach. Rownie dobrze mozna by zadac takie pytanie Tobie. Tylko, ze znam odpowiedz - lata zamrozenia obyczajowego w PRLu. No coz, jestes po prostu kolejna ofiara komunizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: Taka jest Prawda 07.06.06, 22:34 ty natomiast jestes kolejna ofiara debilizmu Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Taka jest Prawda 07.06.06, 22:36 gekon1979 napisał: > ty natomiast jestes kolejna ofiara debilizmu No coz... siegasz tam, gdzie Twoj rozum siega. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: Taka jest Prawda 07.06.06, 22:37 a siega gleboko, natomiast twoja nieskomplikowana osoba nie potrzebuje glebokiej penetracji hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: Taka jest Prawda 08.06.06, 01:13 Twojej widac potrzebna jest bardzo głęboka penetracja, tylko boisz sie do tego przyznać. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Taka jest Prawda 07.06.06, 23:12 > Wlasnie nie, to byli ludzie charakteru, nie defilowali ze swoim przyrzadem > nawierzchu po ulicach i nie robili ceremonie ze swojego sexu. Rob bracie co > chcesz i jak chcesz ale nie pokazuj mi swoich przyrzadow, nie rob publicznej > ceremonii nie adoptuj dzieci i nie zakladaj rodziny. Czy to nie trywialne i > smieszne? Kto wam tak namacil w glowach. kto ci namącił w głowie, piramidalny kretynie? gdzieś ty widział na polskich paradach ceremonię z seksu? gdzieś ty widział pokazywanie przyrządów? odpowiedz wreszcie pacanie, bo pytam po raz N-ty, poje..y tchórzu Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 mam nadzieje ze powstanie I Rzeczpospolita 07.06.06, 21:58 Energetyczna, i panstwa je tworzace oderwa sie, od pie..ika jakim jest zdegenerowana, komunistyczn UE, targana terroryzmem, widzimistwem brudasow, ktora jest do dupy, i kontroluje wymiary ogorka, ksztalt banana, twierdzi ze marchewka to owoc, i w ogole jest ostro pie..ieta ze wyjdziemy z tej matni pie..iestwa stosowanego, i utworzymy z normalnymi narodami prawdziwa unie! Odpowiedz Link Zgłoś
no_one2 Re: mam nadzieje ze powstanie I Rzeczpospolita 07.06.06, 22:02 Parada Rownosci ? Znaczy pedzio pedziowi rowny ? Rozumiem ,ale po co od razu to manifestowac ? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: mam nadzieje ze powstanie I Rzeczpospolita 07.06.06, 22:03 a umiesz czytać, moherku? Co to jest Parada Równości? To wydarzenie kulturalne, w czasie którego lesbijki, geje, osoby biseksualne i transgenderowe (LGBT), a także ich heteroseksualni przyjaciele celebrują i prezentują kulturę lesbijsko-gejowską i wzywają do poszanowania podstawowych praw mniejszości seksualnych. O jakie prawa chodzi? Chodzi o wolność lesbijek, gejów, osób biseksualnych i transgenderowych od dyskryminacji. O zrównanie praw związków homoseksualnych i heteroseksualnych. O równe prawa dla wszystkich ludzi. Chodzi w dużej mierze o respektowanie praw seksualnych. W 1997 r. Światowe Towarzystwo Seksuologiczne wydało Deklarację Praw Seksualnych, przyjętą następnie przez Światową Organizację Zdrowia (WHO). Do podstawowych praw należą między innymi: - prawo do wolności seksualnej, czyli indywidualną możliwość wyrażania pełni potencjału seksualnego, - prawo do seksualnej odrębności, integralności i bezpieczeństwa, a więc do podejmowania niezależnych decyzji dotyczących własnego życia seksualnego, - prawo do seksualnej równości, a więc wolności od dyskryminacji niezależnie od płci, orientacji seksualnej, wieku, rasy, klasy społecznej, wyznania czy niepełnosprawności, - prawo do emocjonalnego wyrażania seksualności, obejmującego komunikowanie się, dotyk, wyrażanie uczuć i miłość. Ale po co w ogóle organizować takie parady? Nie można inaczej dochodzić swoich praw? Przez wieki osoby homoseksualne i transgenderowe były prześladowane – traktowane jako przestępcy, grzesznicy lub chorzy i zamykane w więzieniach, skazywane na banicję lub ciężkie roboty, a w ciągu ostatnich 150 lat również poddawane leczeniu psychiatrycznemu. Obecnie ludzie LGBT nadal bywają źle traktowani przez własne rodziny, zwalniani z pracy, padają ofiarą agresji słownej i fizycznej. Parada Równości to dzień, w którym mówią: „Istniejemy. Jesteśmy dumni z tego, jacy jesteśmy. Chcemy świętować naszą obecność, bo mamy prawo być widoczni, tak samo jak ludzie heteroseksualni”. Ponadto Parada Równości to wesołe wydarzenie, święto, w czasie którego wszyscy, niezależnie od orientacji seksualnej mogą się dobrze bawić. Skąd wywodzą się parady lesbijsko-gejowskie? W latach 50-60 w Stanach Zjednoczonych jedynym miejscem, gdzie lesbijki, geje, ludzie biseksualni i transgenderowi mogli się spotykać, były specjalne bary. Były one częstym obiektem nalotów policji, która, szukając rzekomo naruszeń koncesji na sprzedaż alkoholu, aresztowała zgromadzonych bez wyraźnego powodu, a ich nazwiska następnie często były publikowane w prasie. W czasie kolejnego nalotu w 1969 r. goście nowojorskiego baru Stonewall Inn postanowili stawić opór policji. Rozpoczęły się kilkudniowe zamieszki, które dały początek współczesnemu ruchowi lesbijsko-gejowskiemu. Od tego czasu osoby homo-, biseksualne i transgenderowe świętują dni dumy lesbijsko-gejowskiej upamiętniając wydarzenia roku 1969 i wzywając do poszanowania podstawowych praw obywatelskich osób LGBT. Czy mogę przyjść na Paradę Równości, jeśli jestem osobą heteroseksualną? Tak! Parada Równości to święto dla wszystkich ludzi. Nie jest przeznaczona tylko dla osób LGBT. Mogą w niej uczestniczyć wszystkie osoby wspierające równe prawa mniejszości seksualnych, np. przyjaciele i rodzice gejów, lesbijek, osób biseksualnych i transgenderowych. Możesz przyjść popatrzeć, a nawet samemu maszerować w paradzie. A dlaczego nie ma parad dla osób heteroseksualnych? Większość ludzi jest heteroseksualnych. Nie są oni obiektem dyskryminacji z powodu orientacji seksualnej, nie są z tego względu obiektem agresji, pogardy oraz niewybrednych żartów. Ich związki są uznawane przez prawo. Większość z nich nie zastanawia się nad swoją heteroseksualnością i dlatego może nie czuć szczególnej potrzeby utwierdzania innych w przeświadczeniu o wartości heteroseksualności. Dla osób nieheteroseksualnych i transgenderowych seksualność stała się ze względu na represje społeczne ważną częścią ich tożsamości. Większość grup uciskanych tworzy swoją własną kulturę i pragnie ją celebrować. Tak samo wygląda kwestia kultury lesbijsko-gejowskiej. Nie jest ona powodem do wstydu i ukrywania się, ale do dumy. Dlaczego geje i lesbijki chcą się obnosić ze swoją orientacją? Należy tu poruszyć dwie sprawy. W życiu codziennym to, co nazywane jest u ludzi homoseksualnych „obnoszeniem się”, u ludzi heteroseksualnych uznawane jest za normę. Trzymanie się za rękę czy okazywanie sobie uczuć w miejscach publicznych, a także opowiadanie o tym, jak się spędziło weekend ze swoim partnerem czy partnerką nie jest więc obnoszeniem się, lecz tym samym, co robią osoby heteroseksualne nie budząc powszechnego sprzeciwu. Z kolei Parada Równości jest świętem. Podobnie jak podczas karnawału w Rio, w ten specjalny dzień uczestnicy przebierają się w kolorowe stroje aby wspólnie bawić siebie i zgromadzonych widzów tańcem, śpiewem i muzyką. Trudno byłoby nazwać paradą i ciekawym widowiskiem przemarsz smutnych ludzi w szarych strojach, takich, jakie nosi się na co dzień do pracy czy szkoły. Oczywiście, nie wszyscy uczestnicy parad lesbijsko-gejowskich ubierają się w kolorowe stroje, bo ludzie LGBT i ich przyjaciele są – tak jak wszyscy – zbiorowością zróżnicowanych osób, z których każda jest niepowtarzalna. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: mam nadzieje ze powstanie I Rzeczpospolita 07.06.06, 22:03 nie wiem w 4 scianach moga robic co chca moga nawet zjesc jeden drugiego ok ich prawo ale po co lazic z tym po ulicach, robic z tego groteske z prawa do demonstrowania?? przeciez to jest kpina! Odpowiedz Link Zgłoś
no_one2 Re: mam nadzieje ze powstanie I Rzeczpospolita 07.06.06, 22:05 Cale szczescie w Polsce wiekszosc ma gdzies ta pedalska holote. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: mam nadzieje ze powstanie I Rzeczpospolita 07.06.06, 22:08 no_one2 napisał: > Cale szczescie w Polsce wiekszosc ma gdzies ta pedalska holote. Zobacz: od razu sie okresliles. Ta wiekszosc, ktora ja widze ma Twoja wiekszosc w pogardzie. I po co Ci to? Odpowiedz Link Zgłoś
no_one2 Re: mam nadzieje ze powstanie I Rzeczpospolita 07.06.06, 22:18 Roznica polega na tym,ze ja nie wylaze na ulice i maszeruje z flagami Pedaly do Gazu. A twoja pogarda jest mi obojetna lewaku. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: mam nadzieje ze powstanie I Rzeczpospolita 07.06.06, 22:22 no_one2 napisał: > Roznica polega na tym,ze ja nie wylaze na ulice i maszeruje z flagami Pedaly > do Gazu. No faktycznie, chwali Ci sie. > A twoja pogarda jest mi obojetna lewaku. Wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: mam nadzieje ze powstanie I Rzeczpospolita 07.06.06, 22:05 gekon1979 napisał: > Energetyczna, (...) Na oleju rzepakowym, bimbrze, czy temperamencie? Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: mam nadzieje ze powstanie I Rzeczpospolita 07.06.06, 22:05 na ku.. betonie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fotosmak Romanek baranek 07.06.06, 22:06 Romanek baranek ponownie chciał wprowadzić swoją dyktaturę :-) Ale na szczęśćie rozsądek katolika Marcinkiewicza, nie pozwolił na poniżanie i wzywanie do nienawiści przeciwko innym osobom. Boże, chroń nas przed Giertychem ! Odpowiedz Link Zgłoś
enoon Re: Giertych próbował zablokować Paradę Równości 07.06.06, 22:09 wlasnie postanowilem ze zabieram sie za polityke i za 10, 15 lat bede rzadzil Polska - wtedy posadze do najciezszego wiezienia giertycha i wierzejskiego - z najgorszymi zboczencami w celi, moze wtedy zmienia zdanie:-), a jesli nie to beda mieli za swoje:P Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Re: Giertych próbował zablokować Paradę Równości 07.06.06, 22:40 enoon napisał: > wtedy posadze do najciezszego wiezienia giertycha i wierzejskiego - z > najgorszymi zboczencami w celi, Najgorszymi zboczeńcami? A więc jesteś za zamykaniem w więzieniach gejów? Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Giertych próbował zablokować Paradę Równości 07.06.06, 22:44 zima0001 napisał: > Najgorszymi zboczeńcami? A więc jesteś za zamykaniem w więzieniach gejów? Niestety zart nieudany. Przedmowca nie twierdzil, ze geje sa zboczencami. Ale to wiesz bardzo dobrze. Ty tak poprostu lubisz przekrecac prawde? Tak? Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Re: Giertych próbował zablokować Paradę Równości 07.06.06, 22:48 No to już zupełnie nie wiem dlaczego panów G i W zamykać w celi z kochającymi po męsku. Przecież to nie jest preferencja ww polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Giertych próbował zablokować Paradę Równości 07.06.06, 22:51 zima0001 napisał: > No to już zupełnie nie wiem dlaczego panów G i W zamykać w celi z kochającymi > po męsku. Przecież to nie jest preferencja ww polityków. Zyczeniem przyszlego prezydenta Polski bylo, aby zamknac panow G i W ze zboczencami a nie z gejami. Prosze zwracac uwage na takie "szczegoly". Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Re: Giertych próbował zablokować Paradę Równości 07.06.06, 22:55 majster_g napisał: > Zyczeniem przyszlego prezydenta Polski bylo, aby zamknac panow G i W ze > zboczencami a nie z gejami. Prosze zwracac uwage na takie "szczegoly". Jak zwał tak zwał Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Giertych próbował zablokować Paradę Równości 07.06.06, 22:57 zima0001 napisał: > majster_g napisał: > > Zyczeniem przyszlego prezydenta Polski bylo, aby zamknac panow G i W ze > > zboczencami a nie z gejami. Prosze zwracac uwage na takie "szczegoly". > > Jak zwał tak zwał Mam nadzieje, ze nie przyjdzie Ci doswiadczyc roznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Re: Giertych próbował zablokować Paradę Równości 07.06.06, 23:01 Homoseksualny sex z miłością lub bez? Nie do pozazdroszczenia wybór... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Roznica miedzy Praga a Warszawa 07.06.06, 22:14 Bylem 3 dni w przepieknej Pradze; tam jest mnostwo pieknych zabytkow, wspaniale kwitnie kultura, pelno ludzi z calego swita, ludzi kulturalnych, milych i cywilizowanych; naprawde: spedzilem piekne Zielone Swiatki w czeskiej stolicy; a Warszawa? Parada pederestow i klub "Le Madame" (nie tak jak w Pradze: jeden klub jazzowy za drugim, a wsrodku kulturalni ludzie); mozna Czechom pozazdroscic takiej wspanialej stolicy; to prawdziwa Europa; nie dziwota, ze ostatnio duzo wiecej ludzi zaczyna jezdzic do Pragi niz do Paryza; spotkalem tez paru ciekawych ludzi z czeskiej i amerykanskiej (tak, tak: w Pradze zyje obecnie ok. 20-30 tys. Amerykanow) bohemy; oni cos tworza: nie laza z golymi d... po ulicy, zeby prowokowac innych, i ekscytowac sie tym swoim prymitywnym ekshibicjonizmem; Warszawie pod tym wzgledem blizej do Berlina, stolicy europejskiego barbarzynstwa; prawdziwa, kulturalna Europa to Praga i Budapeszt Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Roznica miedzy Praga a Warszawa 07.06.06, 22:18 popsuję ci humor: zapomniałeś, że w Pradze jest 2x więcej gejów niż w Warszawie (co być może ma związek z ilością klubów jazzowych) nie mówiąc już o niedawno zalegalizowanych związkach jednopłciowych Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: Roznica miedzy Praga a Warszawa 07.06.06, 22:21 jednokomorkowe niech tez zalegalizuja, bedziesz mogl sie zwiazac z inna ameba :> Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Roznica miedzy Praga a Warszawa 07.06.06, 22:47 i ty ze swoim WIELO-komórkowym mózgiem zniżasz się do dyskusji z amebą? no proszę, od dawna było wiadomo, że nie ilość ale jakość się liczy :-P Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: Roznica miedzy Praga a Warszawa 07.06.06, 22:49 hehe ;) no coz jakos interesowala mnie troche mikrobiologia wiec poswiecam czas Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Roznica miedzy Praga a Warszawa 07.06.06, 22:21 wiarogodnosc Twoich statystyk jest taka sama, jak wiarygodnosc sondazy GW na temat preferencji politycznych w Polsce; nie zagladam nikomu do alkowy, ale po Pradze nie paleta sie tyle badziewia, jak - nie przymierzajac - w Warszawie czy Berlinie pe1 napisał: > popsuję ci humor: > > zapomniałeś, że w Pradze jest 2x więcej gejów niż w Warszawie > (co być może ma związek z ilością klubów jazzowych) > > nie mówiąc już o niedawno zalegalizowanych związkach jednopłciowych Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Roznica miedzy Praga a Warszawa 07.06.06, 22:45 > wiarogodnosc Twoich statystyk jest taka sama, jak wiarygodnosc sondazy GW na > temat preferencji politycznych w Polsce; czyli bardzo wysoka - dziękuję za komplement :-P > nie zagladam nikomu do alkowy, ale po > Pradze nie paleta sie tyle badziewia, jak - nie przymierzajac - w Warszawie czy Berlinie pewnie, nie mają MW i innych nazistów, to od razu milej Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Roznica miedzy Praga a Warszawa 07.06.06, 22:50 alez oczywiscie, ze "wielka"; wybory we wrzesniu i pazdzierniku 2005 sa tego najlepszym dowodem: chachacha pe1 napisał: > > wiarogodnosc Twoich statystyk jest taka sama, jak wiarygodnosc sondazy GW > na > > temat preferencji politycznych w Polsce; > > czyli bardzo wysoka - dziękuję za komplement :-P > > > > nie zagladam nikomu do alkowy, ale po > > Pradze nie paleta sie tyle badziewia, jak - nie przymierzajac - w Warszaw > ie > czy Berlinie > > pewnie, nie mają MW i innych nazistów, to od razu milej Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Roznica miedzy Praga a Warszawa 07.06.06, 22:54 słyszałeś co to jest statystyka, moherku? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Roznica miedzy Praga a Warszawa 07.06.06, 22:57 tak slyszalem; a Ty slyszales, co to jest prymitywna propaganda a la Goebbels (klamstwo powtarzane 19 razy, itd...)? pe1 napisał: > słyszałeś co to jest statystyka, moherku? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Roznica miedzy Praga a Warszawa 07.06.06, 23:13 czyli nie słyszałeś, co to statystyka to było do przewidzenia - mohery umieją tylko pier.dolić jak potłuczone Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Roznica miedzy Praga a Warszawa 07.06.06, 23:17 a owszem: przerabialem statystyke dosc dokladnie (3 semestry); zas poszolomy i inne lewactwo zawsze maja jedna furtke: najlepiej "przywalic" obelga i wulgaryzmem; i latac z golym tylkiem po Warszawie albo i innym Berlinie pe1 napisał: > czyli nie słyszałeś, co to statystyka > > to było do przewidzenia - mohery umieją tylko pier.dolić jak potłuczone Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Roznica miedzy Praga a Warszawa 07.06.06, 23:25 > a owszem: przerabialem statystyke dosc dokladnie (3 semestry) trzy razy to samo? winszuję odporności na wiedzę z tumanem, który nie odróżnia statystyki od prognozowania nie ma o czym dyskutować co ty tam robisz w tym monachium? kible pewnie szorujesz przy TAKIM wykształceniu Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Roznica miedzy Praga a Warszawa 07.06.06, 23:28 zas ze slepcem, ktory nie dostrzega oczywistych prawd, trudno dyskutowacc o kolorach; pe1 napisał: > > a owszem: przerabialem statystyke dosc dokladnie (3 semestry) > > trzy razy to samo? winszuję odporności na wiedzę > z tumanem, który nie odróżnia statystyki od prognozowania nie ma o czym dyskuto > wać > > > co ty tam robisz w tym monachium? kible pewnie szorujesz przy TAKIM wykształcen > iu Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Re: Roznica miedzy Praga a Warszawa 07.06.06, 22:51 w Czechach, a w Pradze w szczególności nie ma oszołomów typu LPR, kościół nie wtrąca się do polityki i życia publicznego ( w ogóle społeczeństwo jest mocno świeckie ), nie ma takiego Wierzejskiego, który każdego co nie zgadza się z jego poglądami wyzywa od pedałów. To jest bardzo spokojny ( również tolerancyjny )naród. Geje nie mają powodów by organizować parady równości, bo są zrównani w prawach z każdym innym obywatelem Republiki i NIKOMU TO NIE PRZESZKADZA. Dlatego siedzą w swoich klubach i nie ma ich na ulicach, ani nie piszą i nie mówią o nich media. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Roznica miedzy Praga a Warszawa 07.06.06, 22:56 za to w Polsce gejow sie przesladuje, nieprawdaz? buhaha; chyba cos nie tak; dlaczego wiec w Polsce nie siadza w swoich klubach? bo im niemieccy pedofile typüu Becka troche kasy na te hucpe daja? zenada; a propos: w Pradze - takze w klubac jazzowych - spotykalem wielu Czechow: maja podobne do mojego zdanie na temat parad gejowskich; co wiecej: w Pradze i w calych Czechach stosunek do tego typu publicznych blazenad jest jeszcze bardziej negatywny niz w Polsce; takie odnioslem wrazenie z rozmow ze znajomymi Czechami yann17 napisał: > w Czechach, a w Pradze w szczególności nie ma oszołomów typu LPR, kościół nie > wtrąca się do polityki i życia publicznego ( w ogóle społeczeństwo jest mocno > świeckie ), nie ma takiego Wierzejskiego, który każdego co nie zgadza się z > jego poglądami wyzywa od pedałów. > To jest bardzo spokojny ( również tolerancyjny )naród. Geje nie mają powodów by > > organizować parady równości, bo są zrównani w prawach z każdym innym obywatelem > > Republiki i NIKOMU TO NIE PRZESZKADZA. Dlatego siedzą w swoich klubach i nie ma > > ich na ulicach, ani nie piszą i nie mówią o nich media. Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Roznica miedzy Praga a Warszawa 08.06.06, 19:37 Klamiesz. Wiesz, ze to oszczerstwo nadajace sie do sadu? Beck nie jest pedofilem, ba zostrazal przepisy przeciwko pedofilii. Volker Beck Wykorzystywanie seksualne dzieci to przestępstwo, które jest w najsurowszy sposób potępiane przeze mnie jak również przez stowarzyszenia lesbijek i gejów oraz przez International Lesbian and Gay Association (ILGA). Prawo dziecka do seksualnego samookreślenia się naruszane jest przez seksualne ekscesy dorosłych, co może prowadzić do trwałych urazów fizycznych i psychicznych. To nie jest kwestią heteroseksualności czy homoseksulaności – wykorzystywanie seksualne jest przestępstwem, niezależnie od tego, czy ma ono miejsce pomiędzy osobami różnej czy tej samej płci. Dla sprawców często w ogóle nie ma znaczenia, jakiej płci są ich ofiary. Od wielu lat angażuję się politycznie w zwalczanie seksualnego wykorzystywania dzieci i podopiecznych. Dlatego od czasu, gdy jestem deputowanym do Niemieckiego Bundestagu, podejmowałem wielokrotnie inicjatywy na rzecz polepszenia sytuacji prawnej ofiar seksualnego wykorzystywania i usunięcia luk w prawie karnym. Już podczas mojej pierwszej kadencji Bundestagu od roku 1994 zaproponowałem opracowanie odrębnego rejestru przestępstw odnoszących się do ciężkich form wykorzystywania seksualnego dzieci (§ 176 a KK), co wbrew początkowo innych wyobrażeń zostało przez ówczesną koalicję rządową przejęte i umieszczone w szóstej poprawce Kodeksu Karnego. W mojej dalszej pracy deputowanego Bundestagu zaangażowałem się ponadto na rzecz zniesienia terminów roszczeń ofiar wykorzystywania seksualnego wynikających z prawa cywilnego i w ten sposób przyczyniłem się di tego, aby pornografia dziecięca i ciężkie przypadki wykorzystywania seksualnego dzieci zostały wpisane do katalogu deliktów przestępczych i podsłuchu telefonicznego. Pedofilia postrzegana była w Niemczech w latach 70-ych i 80-ych poprzez pryzmat systematycznego błędu w szerokich kręgach seksuologii i kryminalistyki; nawet kryminolodzy z Federalnego Urzędu Kryminalnego proponowali wtedy rozróżnianie między rzekomo „nieszkodliwymi”, mającymi miejsce bez zastosowania siły kontaktami seksualnymi a zachodzącymi przy użyciu siły, szkodliwymi kontaktami pomiędzy dorosłymi i dziećmi. Od końca lat 80-ych zajmowałem się intensywnie działalnością organizacji, opiekujących się ofiarami przemocy związanej z kontaktami seksualnymi i wykorzystywania seksualnego. Od tego czasu zerwałem całkowicie z rozważaniami odnoszącymi się do liberalizacji prawa karnego, wychodzącymi poza wprowadzoną w roku 1994 w Niemczech równość wobec prawa hetero- i homoseksualności (anulowanie § 175 KK), i występowałem zawsze przeciw żądaniom idącym w tym kierunku. O wynikającej stąd mojej działalności polityczna przeciw wykorzystywaniu seksualnemu dzieci i dziecięcej pornografii wspomniałem na wstępie. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Roznica miedzy Praga a Warszawa 07.06.06, 22:25 ...zazdroszcze ...w pradze juz nie bylem z 10 lat...wiem amerykanow w pradze mieszka duzo...moze tez zamieszka amerykanin polskiego pochodzenia...jak w polsce przegra pis... silesius.monachijski0 napisał: > Bylem 3 dni w przepieknej Pradze; tam jest mnostwo pieknych zabytkow, wspaniale > > kwitnie kultura, pelno ludzi z calego swita, ludzi kulturalnych, milych i > cywilizowanych; naprawde: spedzilem piekne Zielone Swiatki w czeskiej stolicy; > a Warszawa? Parada pederestow i klub "Le Madame" (nie tak jak w Pradze: jeden > klub jazzowy za drugim, a wsrodku kulturalni ludzie); mozna Czechom > pozazdroscic takiej wspanialej stolicy; to prawdziwa Europa; nie dziwota, ze > ostatnio duzo wiecej ludzi zaczyna jezdzic do Pragi niz do Paryza; spotkalem > tez paru ciekawych ludzi z czeskiej i amerykanskiej (tak, tak: w Pradze zyje > obecnie ok. 20-30 tys. Amerykanow) bohemy; oni cos tworza: nie laza z golymi > d... po ulicy, zeby prowokowac innych, i ekscytowac sie tym swoim prymitywnym > ekshibicjonizmem; Warszawie pod tym wzgledem blizej do Berlina, stolicy > europejskiego barbarzynstwa; prawdziwa, kulturalna Europa to Praga i Budapeszt Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Roznica miedzy Praga a Warszawa 07.06.06, 22:45 ja mam z Monachium bardzo blisko, i bede tam czesciej zagladac; aha: jeszcze jedno: w Pradze ceny w restauracjach sa normalne, zas w Warszawie ksiezycowe; mala roznica, a cieszy me-e napisał: > ...zazdroszcze ...w pradze juz nie bylem z 10 lat...wiem amerykanow w pradze > mieszka duzo...moze tez zamieszka amerykanin polskiego pochodzenia...jak w > polsce przegra pis... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Roznica miedzy Praga a Warszawa 07.06.06, 22:52 ...jak to sie stalo...ze, ...tygrys europy...to, pospolity kot smietnikowy...czy to wina pis...? silesius.monachijski0 napisał: > ja mam z Monachium bardzo blisko, i bede tam czesciej zagladac; aha: jeszcze > jedno: w Pradze ceny w restauracjach sa normalne, zas w Warszawie ksiezycowe; > mala roznica, a cieszy Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Roznica miedzy Praga a Warszawa 07.06.06, 23:01 nie to wina "salonow" warszawskich; tak sie ze soba "zzyli", ze teraz homoseksualizm promuja me-e napisał: > ...jak to sie stalo...ze, ...tygrys europy...to, pospolity kot > smietnikowy...czy to wina pis...? > > > silesius.monachijski0 napisał: > > > ja mam z Monachium bardzo blisko, i bede tam czesciej zagladac; aha: jesz > cze > > jedno: w Pradze ceny w restauracjach sa normalne, zas w Warszawie ksiezyc > owe; > > mala roznica, a cieszy Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Roznica miedzy Praga a Warszawa 07.06.06, 23:11 ...tylko w tym...nadzieja...jak zawsze zresta w...miedzynarodowce... silesius.monachijski0 napisał: > nie to wina "salonow" warszawskich; tak sie ze soba "zzyli", ze teraz > homoseksualizm promuja > Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Roznica miedzy Praga a Warszawa 07.06.06, 23:13 poczytaj o patronie ruchu gejowskiego . www.findarticles.com/p/articles/mi_m1571/is_7_18/ai_83553874 me-e napisał: > ...tylko w tym...nadzieja...jak zawsze zresta w...miedzynarodowce... > > > silesius.monachijski0 napisał: > > > nie to wina "salonow" warszawskich; tak sie ze soba "zzyli", ze teraz > > homoseksualizm promuja > > Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Roznica miedzy Praga a Warszawa 07.06.06, 23:19 ...juz wiem skad u nich...taka milosc do pochodow...z gena to maja... silesius.monachijski0 napisał: > poczytaj o patronie ruchu gejowskiego > . www.findarticles.com/p/articles/mi_m1571/is_7_18/ai_83553874 Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Roznica miedzy Praga a Warszawa 07.06.06, 23:23 moze tez beda wyciagali na tej paradzie lewe rece w gescie pozdrowienia dla tragicznie zmarlego protoplasty? me-e napisał: > ...juz wiem skad u nich...taka milosc do pochodow...z gena to maja... > > > silesius.monachijski0 napisał: > > > poczytaj o patronie ruchu gejowskiego > > . > www.findarticles.com/p/articles/mi_m1571/is_7_18/ai_83553874 Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Roznica miedzy Praga a Warszawa 07.06.06, 23:27 ...faszyzm, powinnien byc zabroniony...stop ...pochodowi ... silesius.monachijski0 napisał: > moze tez beda wyciagali na tej paradzie lewe rece w gescie pozdrowienia dla > tragicznie zmarlego protoplasty? > Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Roznica miedzy Praga a Warszawa 07.06.06, 23:29 tez tak uwazam: faszyzm, komunizm i hucpy gejowskie powinny byc zakazane; lepiej dmuchac na zimne me-e napisał: > ...faszyzm, powinnien byc zabroniony...stop ...pochodowi ... > > > silesius.monachijski0 napisał: > > > moze tez beda wyciagali na tej paradzie lewe rece w gescie pozdrowienia d > la > > tragicznie zmarlego protoplasty? > > Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Roznica miedzy Praga a Warszawa 07.06.06, 23:35 w takim razie leć złożyć na siebie donos Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Roznica miedzy Praga a Warszawa 07.06.06, 23:44 w przeciwienstwie do ciebie nie naleze do zadnych z tych kategorii pe1 napisał: > w takim razie leć złożyć na siebie donos Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Roznica miedzy Praga a Warszawa 08.06.06, 00:33 ależ należysz, jak w pysk strzelił Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Roznica miedzy Praga a Warszawa 07.06.06, 23:37 ...po co tyle okreslen ...na jedno...pochodom stop...czemu i komu ma to sluzyc...ten pochod... silesius.monachijski0 napisał: > tez tak uwazam: faszyzm, komunizm i hucpy gejowskie powinny byc zakazane; > lepiej dmuchac na zimne > Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Roznica miedzy Praga a Warszawa 07.06.06, 23:45 ma sluzyc miedzynarodowce zboczencow; jak w latach 30-tych i 40-tych ubieglego wieku me-e napisał: > ...po co tyle okreslen ...na jedno...pochodom stop...czemu i komu ma to > sluzyc...ten pochod... > > > silesius.monachijski0 napisał: > > > tez tak uwazam: faszyzm, komunizm i hucpy gejowskie powinny byc zakazane; > > > lepiej dmuchac na zimne > > Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Roznica miedzy Praga a Warszawa 07.06.06, 23:49 ...to w koncu puszcza ten ...pochod , to bedzie ostani... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Roznica miedzy Praga a Warszawa 07.06.06, 23:54 utniesz hydrze jeden leb, to zaraz drugi odrosnie; trzeba sie miec na bacznosci me-e napisał: > ...to w koncu puszcza ten ...pochod , to bedzie ostani... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Roznica miedzy Praga a Warszawa 08.06.06, 00:04 ... w koncu zrozumialem...dlaczego przeznaczenie , przyznalo polsce takie polozenie...juz nie raz polska wyciagala europe za uszy...a to przed turkami...a to przed bolszewikami... silesius.monachijski0 napisał: > utniesz hydrze jeden leb, to zaraz drugi odrosnie; trzeba sie miec na bacznosci > > me-e napisał: > > > ...to w koncu puszcza ten ...pochod , to bedzie ostani... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Roznica miedzy Praga a Warszawa 08.06.06, 00:07 teraz przyszla kolej na pederastow me-e napisał: > ... w koncu zrozumialem...dlaczego przeznaczenie , przyznalo polsce takie > polozenie...juz nie raz polska wyciagala europe za uszy...a to przed > turkami...a to przed bolszewikami... > > > silesius.monachijski0 napisał: > > > utniesz hydrze jeden leb, to zaraz drugi odrosnie; trzeba sie miec na > bacznosci > > > > me-e napisał: > > > > > ...to w koncu puszcza ten ...pochod , to bedzie ostani... > > > Odpowiedz Link Zgłoś
eurobiskup Judasze robcie rachunek sumienia 07.06.06, 22:14 To jest wazne a nie robienie problemu z prezerwatywy. Chce wiedziec ktory to ksiadz donosil na innych, ktory byl Judaszem? Wszyscy ci zdrajcy ktorzy ukryli sie w sutannach, Judasze sprzedajni powinni sie sami przyznac i publicznie zrobic rachunek sumienia i prosic na kolanach o przebaczenie. Chociaz jestem katolikiem to twierdze ze prezerwatywa nie ma nic wspolnego z wiara. Wrecz przeciwnie moze zapobiec niepozadanej ciazy a tym samym aborcji i uchronic ludzi przed wieloma chorobami o ktorych roi sie na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Judasze robcie rachunek sumienia 07.06.06, 22:36 ...prezerwatywa -co widac...nie ma nic wspolnego tez ...z glowa eurobiskup napisała: > To jest wazne a nie robienie problemu z prezerwatywy. Chce wiedziec ktory to > ksiadz donosil na innych, ktory byl Judaszem? Wszyscy ci zdrajcy ktorzy ukryli > sie w sutannach, Judasze sprzedajni powinni sie sami przyznac i publicznie > zrobic rachunek sumienia i prosic na kolanach o przebaczenie. Chociaz jestem > katolikiem to twierdze ze prezerwatywa nie ma nic wspolnego z wiara. Wrecz > przeciwnie moze zapobiec niepozadanej ciazy a tym samym aborcji i uchronic > ludzi przed wieloma chorobami o ktorych roi sie na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny99 Jeśli ,jak niektórzy uparcie twierdzą.. 07.06.06, 22:37 homoseksualizm jest chorobą, to nie wynika z tego automatycznie, że ,,chorzy'' mają prawo do nieograniczonego demonstrowania swojej choroby !! Idąc tym tropem chcę zapytać, co z ,,dotkniętymi'' takimi chorobami jak ; kleptomania i np...piromania ?!.. Ciekawa mogłaby być demonstracja zwłaszcza..tej drugiej grupy (!?).. Proponuję aby tym razem oszczędzić stolicę i na miejsce ,,parady'' wyznaczyć np. Kraków..,a konkretnie dzielnicę Kazimierz !!.. Byłby to pierwszy przypadek parady jak najbardziej dla kraju korzystnej !.. W tym wypadku należałoby rozpatrzyć wręcz ...dofinansowanie !!.. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Jeśli ,jak niektórzy uparcie twierdzą.. 07.06.06, 22:37 trudny99 napisał: > > homoseksualizm jest chorobą, Blad! Nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Re: Jeśli ,jak niektórzy uparcie twierdzą.. 07.06.06, 22:41 Dlaczego homofobia zawsze kojarzy się z analfabetyzmem?? Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: Giertych próbował zablokować Paradę Równości 07.06.06, 22:38 A niech sobie demonstrują do uśmiechniętej śmierci.....a za homosrksualną pedofilię stosować dożywocie........ot i tyle....... Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Giertych próbował zablokować Paradę Równości 07.06.06, 22:39 ukropek napisał: > A niech sobie demonstrują do uśmiechniętej śmierci.....a za homosrksualną > pedofilię stosować dożywocie........ot i tyle....... Heteroseksualna tak samo! Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: Giertych próbował zablokować Paradę Równości 07.06.06, 22:50 A dlaczegoż by nię ?Tylko wytłumacz to Cyganom..Znaczy się Romom..oczywiście... Pewnie wiesz co jest dla nich lepsze...Uszczęśliwiaczu........ Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Giertych próbował zablokować Paradę Równości 07.06.06, 22:53 ukropek napisał: > Uszczęśliwiaczu........ Dlaczego to mi sie dostalo? To Ty wystartowales z karami dozywotnimi za pedofilie. Ja tylko sie z Toba zgodzilem. Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Re: Giertych próbował zablokować Paradę Równości 07.06.06, 22:40 ........"Informacje Wojciecha Wierzejskiego są nieporozumieniem -------------------------------- Ten cały Wierzejski to jedno wielkie nieporozumienie ( delikatnie rzecz ujmując) Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Bezczelnych pedałów wyprowadzić z Polski ! 07.06.06, 22:44 Niech wyjadę do Sodomy lub Gomory. Mają wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
martha_black Ci co kochaja pedalow niech oddadza im swoje 07.06.06, 22:42 dzieci do nianczenia. To naturalna konsekwencja pogladow. No chyba nie macie uprzedzen ?!? To byloby bardzo ksenofobiczne! Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Ci co kochaja pedalow niech oddadza im swoje 07.06.06, 22:47 martha_black napisała: > dzieci do nianczenia. To naturalna konsekwencja pogladow. No chyba nie macie > uprzedzen ?!? To byloby bardzo ksenofobiczne! Owszem, byloby. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Ci co kochaja pedalow niech oddadza im swoje 07.06.06, 23:00 ...wszystkie dzieci sa nasze...? majster_g napisał: > martha_black napisała: > > > dzieci do nianczenia. To naturalna konsekwencja pogladow. No chyba nie ma > cie > > uprzedzen ?!? To byloby bardzo ksenofobiczne! > > Owszem, byloby. Odpowiedz Link Zgłoś
le_lutki9 Re: Ci co kochaja pedalow niech oddadza im swoje 07.06.06, 22:51 Ja oddalam, podobnie jak wszyscy inni sasiedzi z malymi dziecmi w naszym bloku: nasi dwaj sasiedzi homo z ostatniego pietra sa najlepszymi sasiadami na swiecie (kazdemu takich zycze), po prostu sa dobrymi, fajnymi ludzmi, ktorym bez zmruzenia oka mozna dziecko oddac do przypilnowania. Podobnie gdy bylam w ciazy opiekowali sie mna kiedy maz wyjezdzal. I nie DLATEGO sa tacy fantastyczni, ze sa homo, tylko MIMO to, jesli rozumiesz roznice. Innymi slowy: co ma piernik do wiatraka?? Dobrzy, porzadni ludzie, niezaleznie od orientacji seksualnej sa po prostu dobrzy i porzadni, w kazdej sytuacji. Wrednemu "pedalowi" jak piszesz nie oddalabym dziecka do pilnowania dokladnie tak samo jak wrednemu hetero, nie mam zwyczaju zostawiac dzieci ludziom wrednym. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Ci co kochaja pedalow niech oddadza im swoje 07.06.06, 22:52 Masz racje; poczytaj - jesli znasz niemiecki - co pisal ten pedofil Beck (jeden z glownych "gosci" tej hucpy w Warszawie) w 1988 roku; pilnujcie Wasze dzieci, drodzy Warszawiacy! . www.mathematik.net/0-gegen-porno/christen_gegen_pornographie.htm martha_black napisała: > dzieci do nianczenia. To naturalna konsekwencja pogladow. No chyba nie macie > uprzedzen ?!? To byloby bardzo ksenofobiczne! Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Ci co kochaja pedalow niech oddadza im swoje 08.06.06, 19:36 Klamiesz. Volker Beck Wykorzystywanie seksualne dzieci to przestępstwo, które jest w najsurowszy sposób potępiane przeze mnie jak również przez stowarzyszenia lesbijek i gejów oraz przez International Lesbian and Gay Association (ILGA). Prawo dziecka do seksualnego samookreślenia się naruszane jest przez seksualne ekscesy dorosłych, co może prowadzić do trwałych urazów fizycznych i psychicznych. To nie jest kwestią heteroseksualności czy homoseksulaności – wykorzystywanie seksualne jest przestępstwem, niezależnie od tego, czy ma ono miejsce pomiędzy osobami różnej czy tej samej płci. Dla sprawców często w ogóle nie ma znaczenia, jakiej płci są ich ofiary. Od wielu lat angażuję się politycznie w zwalczanie seksualnego wykorzystywania dzieci i podopiecznych. Dlatego od czasu, gdy jestem deputowanym do Niemieckiego Bundestagu, podejmowałem wielokrotnie inicjatywy na rzecz polepszenia sytuacji prawnej ofiar seksualnego wykorzystywania i usunięcia luk w prawie karnym. Już podczas mojej pierwszej kadencji Bundestagu od roku 1994 zaproponowałem opracowanie odrębnego rejestru przestępstw odnoszących się do ciężkich form wykorzystywania seksualnego dzieci (§ 176 a KK), co wbrew początkowo innych wyobrażeń zostało przez ówczesną koalicję rządową przejęte i umieszczone w szóstej poprawce Kodeksu Karnego. W mojej dalszej pracy deputowanego Bundestagu zaangażowałem się ponadto na rzecz zniesienia terminów roszczeń ofiar wykorzystywania seksualnego wynikających z prawa cywilnego i w ten sposób przyczyniłem się di tego, aby pornografia dziecięca i ciężkie przypadki wykorzystywania seksualnego dzieci zostały wpisane do katalogu deliktów przestępczych i podsłuchu telefonicznego. Pedofilia postrzegana była w Niemczech w latach 70-ych i 80-ych poprzez pryzmat systematycznego błędu w szerokich kręgach seksuologii i kryminalistyki; nawet kryminolodzy z Federalnego Urzędu Kryminalnego proponowali wtedy rozróżnianie między rzekomo „nieszkodliwymi”, mającymi miejsce bez zastosowania siły kontaktami seksualnymi a zachodzącymi przy użyciu siły, szkodliwymi kontaktami pomiędzy dorosłymi i dziećmi. Od końca lat 80-ych zajmowałem się intensywnie działalnością organizacji, opiekujących się ofiarami przemocy związanej z kontaktami seksualnymi i wykorzystywania seksualnego. Od tego czasu zerwałem całkowicie z rozważaniami odnoszącymi się do liberalizacji prawa karnego, wychodzącymi poza wprowadzoną w roku 1994 w Niemczech równość wobec prawa hetero- i homoseksualności (anulowanie § 175 KK), i występowałem zawsze przeciw żądaniom idącym w tym kierunku. O wynikającej stąd mojej działalności polityczna przeciw wykorzystywaniu seksualnemu dzieci i dziecięcej pornografii wspomniałem na wstępie. Odpowiedz Link Zgłoś
leku i bardzo dobrze ze blokuje 07.06.06, 23:00 ja gdybym mial czas to bym mu pomogl blokowac - ale normalni ludzie nie paraduja i nie blokuja parad - ale za to uczciwie placa podatki, i jako podatnik popieram Pana Romka :) Odpowiedz Link Zgłoś
80s Re: i bardzo dobrze ze blokuje 07.06.06, 23:06 Jako gej i podatnik - a na pewno place wieksze podatki od ciebie - domagam sie aby moje panstwo respektowalo prawa czlowieka, w tym prawo do demonstracji. PS. Za pana Romka w rządzie się wstydze. Podobnie jak za pana Andrzeja. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 jedno jest pewne, Horda Teczowych zboczencow 07.06.06, 23:02 zsciaga z calego swiata! nawet z USA jezeli nie zostana odparci, to bedzie to poczatek konca! smiem twierdzic ze swiata tak naszego swiata, opartego na prawie, porzadku, kulturze, tradycji to bedzie poczatek jednego wielkiego burdelu! Dlatego trzeba sie im przeciwstawic, trzeba walczyc, albo po ulicach beda biegac nadzy ludzie z gumowymi penisami na glowach! Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: jedno jest pewne, Horda Teczowych zboczencow 07.06.06, 23:09 gekon1979 napisał: >> Dlatego trzeba sie im przeciwstawic, trzeba walczyc, albo po ulicach beda biega > c nadzy ludzie z gumowymi penisami na glowach! Aaa, to moze byc calkiem sympatyczne ;). Moze nie dla gekonow... Masz jakis wyprobowany sposob walki? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: jedno jest pewne, Horda Teczowych zboczencow 07.06.06, 23:11 ginusiu moze tobie nie przeszkadza facet z gumowym penisem na glowie ;) mysle ze Moskwa pokazal co trzeba zrobic ten lewak i ciotka z Berlina wiecej tam juz nie pojedzie Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: jedno jest pewne, Horda Teczowych zboczencow 07.06.06, 23:16 gekon1979 napisał: > ginusiu moze tobie nie przeszkadza facet z gumowym penisem na glowie ;) > mysle ze Moskwa pokazal co trzeba zrobic > ten lewak i ciotka z Berlina wiecej tam juz nie pojedzie > tobie tez nie powinien przeszkadzac, przeciez jest demokracja. Moskwa czesto pokazywala co nalezy robic, tylko przewaznie wszyscy zle na tym wychodzili ;). Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: jedno jest pewne, Horda Teczowych zboczencow 07.06.06, 23:18 demokracja nie oznacza ze ma byc zezwolenie na dewiantow, i sodomitow demonstrujacy swoje zboczenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: jedno jest pewne, Horda Teczowych zboczencow 07.06.06, 23:20 gekon1979 napisał: > demokracja nie oznacza ze ma byc zezwolenie na dewiantow, i sodomitow demonstru > jacy swoje zboczenstwa > ale pozwala chodzic facetom z gumowymi penisami na glowie. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: jedno jest pewne, Horda Teczowych zboczencow 07.06.06, 23:21 nie prawda :P policjant ma takiego pana prawo poczestowac mandacikiem zreszta doopokracja jest idiotyczna z natury rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: jedno jest pewne, Horda Teczowych zboczencow 07.06.06, 23:36 Poza tym oni wcale nie maja za cel pokazywania swoich( jak to nazywasz ) dewiacji. Chca zyc normalnie, jak ty czy ja, tylko na to niestety w Polsce nie ma jeszcze przyzwolenia ze strony tych wszystkich oszolomow, ktorych wypowiedzi czytam. Przeciez oni ci niczym nie zagrazaja, nie boj sie zaden z nich nie rzuci sie na ciebie , nie bedzie probowal sciagnac Ci spodni. Oni sa bardzo pokojowo nastawieni, delikatni, milosnicy natury i estetyki, wielu z nich posiada artystyczne zdolnosci. Manifestuja miedzy innymi po to , zeby mogla taka parka chlopcow normalnie przejsc ulica trzymajac sie za rece i zeby to nie wzbudzalo agresji w naszych rodakach... Sa oczywiscie inne problemy ale juz pozno wiec zostawimy je ;). Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: jedno jest pewne, Horda Teczowych zboczencow 07.06.06, 23:39 Chca zyc normalnie, jak ty czy ja, tylko na to niestety w Polsce nie > ma jeszcze przyzwolenia ze strony tych wszystkich oszolomow, ktorych wypowiedzi > > czytam oni nie zyja normalnie :p zreszta nikt im tego nie zakawzywal, to jest sztucznie wywolany temat tych problemow nie ma byly kluby dla pedalstwa, i sa jakos nie ma informacji ze co piatek kinie ciota! no to jest sztucznie wywolana historia przez tych chorych lewakow! > czytam. Przeciez oni ci niczym nie zagrazaja, nie boj sie zaden z nich nie > rzuci sie na ciebie , nie bedzie probowal sciagnac Ci spodni. Oni sa bardzo > pokojowo nastawieni, delikatni, milosnicy natury i estetyki, wielu z nich > posiada artystyczne zdolnosci. > Manifestuja miedzy innymi po to , zeby mogla taka parka chlopcow normalnie > przejsc ulica trzymajac sie za rece i zeby to nie wzbudzalo agresji w naszych > rodakach... Sa oczywiscie inne problemy ale juz pozno wiec zostawimy je ;). ta manifa wzbudza tylko niechec rodakow do golodupcow no teraz robisz sobie jaja :P Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: jedno jest pewne, Horda Teczowych zboczencow 07.06.06, 23:42 To jeden z nich. milych, kulturalnych i pokojowo nastawionych chlopcow; on chcial isc pod reke z calym swiatem; . www.findarticles.com/p/articles/mi_m1571/is_7_18/ai_83553874 ginusia napisała: > Poza tym oni wcale nie maja za cel pokazywania swoich( jak to nazywasz ) > dewiacji. Chca zyc normalnie, jak ty czy ja, tylko na to niestety w Polsce nie > ma jeszcze przyzwolenia ze strony tych wszystkich oszolomow, ktorych wypowiedzi > > czytam. Przeciez oni ci niczym nie zagrazaja, nie boj sie zaden z nich nie > rzuci sie na ciebie , nie bedzie probowal sciagnac Ci spodni. Oni sa bardzo > pokojowo nastawieni, delikatni, milosnicy natury i estetyki, wielu z nich > posiada artystyczne zdolnosci. > Manifestuja miedzy innymi po to , zeby mogla taka parka chlopcow normalnie > przejsc ulica trzymajac sie za rece i zeby to nie wzbudzalo agresji w naszych > rodakach... Sa oczywiscie inne problemy ale juz pozno wiec zostawimy je ;). Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: jedno jest pewne, Horda Teczowych zboczencow 08.06.06, 02:17 a to academic.brooklyn.cuny.edu/history/core/pics/0255/img0018.jpg a tutaj dwóch, 'normalnych' 100% heteroseksualistów. Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: jedno jest pewne, Horda Teczowych zboczencow 08.06.06, 02:13 ginusia napisała: > Przeciez oni ci niczym nie zagrazaja, nie boj sie zaden z nich nie > rzuci sie na ciebie , nie bedzie probowal sciagnac Ci spodni. I to go, widzisz, najbardziej w tym wszystkim boli. Dupa swędzi, a sam boi się zrobić pierwszy krok. Odpowiedz Link Zgłoś
80s Re: jedno jest pewne, Horda Teczowych zboczencow 07.06.06, 23:31 Pomijajac ze to nie sa "dewianci" i nie sa to "zboczenstwa" to wlasnie demokracja pozwala mniejszosciom demonstrowac. We wszystkich demokratycznych krajach: od USA przez Niemcy po Japonie takie demonstracje sie odbywaja. Nie odbywaja sie: w Rosji, na Bialorusi, w Korei Polnocnej i w Iranie. proponuje ci zebys tam sie przeniosl, a bedziesz w srodowisku mentalnie ci bliskim. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: jedno jest pewne, Horda Teczowych zboczencow 07.06.06, 23:34 pierdu pierdu to sa dewianci i sa zboczency! to ze lobby golodupcow, wplynelo ze zostalo to to wykreslone z listy nie zmienia faktu ze jest zboczeniem dawno temu pisano ze ziemia jest plaska, i to ze zostalo tak zapisane, nie zmienilo faktu ze nie jest ;) demonstruj swoja innosc cioto przed lustrem, albo przed swoim facetem w lozku, ale miej litos sam dla siebie, i nie rob tego publicznie Odpowiedz Link Zgłoś
fervex.adult Re: jedno jest pewne, Horda Teczowych zboczencow 08.06.06, 00:08 A znasz osobiscie jakiegos "teczowego dewianta i zboczenca"? Bo mam wrazenie ze spotkanie z nimi jest dla Ciebie niczym spotkaniem z Marsjanami lub innymi kosmitami. Licz gumowe penisy na glowach w ten weekend i napisz potem na forum ile takich widziales, ty Bezmyslna Horda. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: jedno jest pewne, Horda Teczowych zboczencow 08.06.06, 00:10 gumowe penisy pojawiaja sie na zachodzie to ze teraz Horda podkrada sie, wynika tylko z tego ze jest slaba ale jak wygraja, to beda lazic z takimi gumowymi penisami na glowach Odpowiedz Link Zgłoś
fervex.adult Re: jedno jest pewne, Horda Teczowych zboczencow 08.06.06, 00:15 Twoj upor prowadzi mnie do wniosku ze chcialbys chyba aby te gumowe penisy pojawily sie i na polskich ulicach :) na powaznie, ilu znasz gejow osobiscie? Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: jedno jest pewne, Horda Teczowych zboczencow 08.06.06, 00:27 osobiscie znam 2 takich osobnokow, i klku w sieci sympatyczni ludzie, ale to nie zmienia faktu czym jest lewacka teczowa horda prowadzana przez szalencow, i cwierc inteligentow(Biedron o przyglupim usmieszku) Odpowiedz Link Zgłoś
fervex.adult Re: jedno jest pewne, Horda Teczowych zboczencow 08.06.06, 00:31 Nie kumam, to ile jest tych hord??? Wiecej niz jedna teczowa? Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: jedno jest pewne, Horda Teczowych zboczencow 08.06.06, 00:34 Hord jest dwie, jedna to Teczowa Horda jest to zbiegowisko lewakow, ktorzy sa homikami, leSSbami, i zadzumionymi oszolomami heteroseksualnymi, ale bedacymi lewakami To zbiegowisko dazy do zniszczenia swiata, tzn chce wprowadzic sodome i gomore na calym globie, a co Bog zrobil z Sodoma i GOmora, spotka caly swiat do tego te pie..e daza wlasnie, do konca, z tym ze Gniewem Boga bedzie Zielona Horda, czyli iSSlamisci Odpowiedz Link Zgłoś
fervex.adult Re: jedno jest pewne, Horda Teczowych zboczencow 08.06.06, 00:42 Acha, jest jeszcze trzecia horda, nalezysz do niej Ty, wymysl dla niej nazwe. I milo by bylo gdybys pamietal ze nie kazdy musi wierzyc w Boga, i jesli juz to nie kazdy w katolickiego. Sodoma i Gomora dla nie ktorych to bajka, jak te Andersena. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: jedno jest pewne, Horda Teczowych zboczencow 08.06.06, 00:45 ja nie wierze w Boga^^ to byla taka metafora gamoniu :P ja nigdzie nie naleze i nalezec nie bede! a ty rozumiem jestes szacownym CZLONKIEM teczowej hordy? i po co bylo to pytanie o homikow, czy znam? Odpowiedz Link Zgłoś
fervex.adult Re: jedno jest pewne, Horda Teczowych zboczencow 08.06.06, 00:51 nie jestem czlonkiem zadnej hordy a pytanie bylo sugestia ze troche przeginasz w tej swojej 'hordowej' interpretacji rzeczywistosci. Nie ma zadnej hordy sa po prostu ludzie, tacy jak np. Twoi znajomi, przypuszczam ze mijasz ich tez codziennie na ulicy nie bedac tego swiadomym. Pomysl ze po drugiej stronie tez sa ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: jedno jest pewne, Horda Teczowych zboczencow 08.06.06, 00:53 to takie pizdu pizdu w stylu doopokracji co to zna czy mam tolerowac??? ja nic nie musze, jak mi sie nie podoba to nie i juz i guzik mnie obchodzi czyjes dobre samopoczucie Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: jedno jest pewne, Horda Teczowych zboczencow 07.06.06, 23:22 a moze innych nie maja? stad tez te gumowe na glowie; gekon1979 napisał: > ginusiu moze tobie nie przeszkadza facet z gumowym penisem na glowie ;) > mysle ze Moskwa pokazal co trzeba zrobic > ten lewak i ciotka z Berlina wiecej tam juz nie pojedzie > Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: jedno jest pewne, Horda Teczowych zboczencow 07.06.06, 23:20 niepotrzebnie "Golce" wywolaly wilka z lasu; spiewali kiedys, ze na "sciernisku bedzie San Francisco"; i prosze: swiatowe lobby pederastow wzielo to sobie do serca (a jego stolica jest - jak wiadomo - San Francisco), i juz robia te "parady rownosci" w Warszawie; mogli sobie Golce inne miasto wybrac do tej piosenki gekon1979 napisał: > zsciaga z calego swiata! nawet z USA > jezeli nie zostana odparci, to bedzie to poczatek konca! smiem twierdzic ze swi > ata > tak naszego swiata, opartego na prawie, porzadku, kulturze, tradycji > to bedzie poczatek jednego wielkiego burdelu! > Dlatego trzeba sie im przeciwstawic, trzeba walczyc, albo po ulicach beda biega > c nadzy ludzie z gumowymi penisami na glowach! > Odpowiedz Link Zgłoś
isshia Re: Giertych próbował zablokować Paradę Równości 07.06.06, 23:09 a niektorzy psychologowie twierdza, ze najbardziej nienawidzimy w innych wlasnych wad... Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Czego oczy nie widza, tego sercu nie zal. 08.06.06, 02:34 isshia napisała: > a niektorzy psychologowie twierdza, ze najbardziej nienawidzimy w innych wlasny > ch wad... ...bo przypominaja nam o tych cechcach, które tak bardzo próbujemy wyprzec z własnej psychiki, i do których tak bardzo boimy sie przed swiatem przyznać. - Łapaj złodzieja!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Parada Rownosci pod auspicjami glownego "Patrona" 07.06.06, 23:11 www.findarticles.com/p/articles/mi_m1571/is_7_18/ai_83553874 Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: silesius.gej.monachijski.. głos idioty... 07.06.06, 23:25 zawiaz sobie tego gumowego siusiaka na glowie, bo juz popuszczasz... glupoty Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: silesius.gej.monachijski.. głos idioty... 07.06.06, 23:28 silesius.monachijski naoglądał się siusiaków szorując kible, oj naoglądał Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: silesius.gej.monachijski.. głos idioty... 07.06.06, 23:31 wiesz dlaczego twoja kobieta zawsze bedzie zle parkowac samochod? bo jej wmowiles, ze "to" co masz, ma 20 cm pe1 napisał: > silesius.monachijski naoglądał się siusiaków szorując kible, oj naoglądał Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: silesius.gej.monachijski.. głos idioty... 07.06.06, 23:34 > wiesz dlaczego twoja kobieta zawsze bedzie zle parkowac samochod? bo jej > wmowiles, ze "to" co masz, ma 20 cm w przeciwieństwie do zdziczałych seksistowskich chamów, których jesteś przedstawicielem, w MOICH stronach nie miewa się ludzi na własność. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: silesius.gej.monachijski.. głos idioty... 07.06.06, 23:39 alez ja nie mowilem o posiadaniu "ludzi na wlasnosc"; mowilem tylko o twoim "przymiocie" pe1 napisał: > > wiesz dlaczego twoja kobieta zawsze bedzie zle parkowac samochod? bo jej > > wmowiles, ze "to" co masz, ma 20 cm > > w przeciwieństwie do zdziczałych seksistowskich chamów, których jesteś > przedstawicielem, > > w MOICH stronach nie miewa się ludzi na własność. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: silesius.gej.monachijski.. głos idioty... 07.06.06, 23:40 samo-się napisało? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: silesius.gej.monachijski.. głos idioty... 07.06.06, 23:47 alez skad; to apel do twojej tzw. "meskosci"; jesli - oczywiscie - taka jeszcze posiadasz pe1 napisał: > samo-się napisało? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: silesius.gej.monachijski.. głos idioty... 07.06.06, 23:51 wykazujesz niezdrowe zainteresowanie moją męskością Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: silesius.gej.monachijski.. głos idioty... 07.06.06, 23:52 probuje jedynie leczyc twoje kompleksy pe1 napisał: > wykazujesz niezdrowe zainteresowanie moją męskością Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: silesius.gej.monachijski.. głos idioty... 08.06.06, 00:25 to nie ja wyskakuję z aluzjami na temat twojej męskości obojętnie, co byś nie chrzanił, to widać jak na dłoni, kto tutaj ma problem Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: silesius.gej.monachijski.. głos idioty... 08.06.06, 00:27 te aluzje staly sie koniecznoscia wobec twojej agresji slownej pe1 napisał: > to nie ja wyskakuję z aluzjami na temat twojej męskości > > obojętnie, co byś nie chrzanił, > to widać jak na dłoni, kto tutaj ma problem Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: silesius.gej.monachijski.. głos idioty... 08.06.06, 00:38 "koniecznością" ??? ty masz naprawdę jakieś problemy psychiczne, i to poważne normalny, dojrzały człowiek potrafi zapanować nad swoimi emocjami, tymczasem tobą rządzą jakieś "konieczności" odpisywania w dyskusji, która najwyraźniej cię denerwuje. ja się dobrze bawię, podczas gdy ty nakręcasz swoją bezsilną frustrację Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: silesius.gej.monachijski.. głos idioty... 08.06.06, 00:44 zas ja sie bawie jeszcze lepiej; stad aluzje do "parkowania kobiet"; czytajac raz jeszcze twoje - pelne obelg i wulgaryzmow - wypowiedzi, smiem watpic, ze sie "bawisz" i "kontrolujesz sytuacje" pe1 napisał: > "koniecznością" ??? > > ty masz naprawdę jakieś problemy psychiczne, i to poważne > > > normalny, dojrzały człowiek potrafi zapanować nad swoimi emocjami, tymczasem > tobą rządzą jakieś "konieczności" odpisywania w dyskusji, która najwyraźniej ci > ę > denerwuje. > > ja się dobrze bawię, podczas gdy ty nakręcasz swoją bezsilną frustrację Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: silesius.gej.monachijski.. głos idioty... 08.06.06, 00:55 wątp sobie, dynda mi to Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: silesius.gej.monachijski.. głos idioty... 08.06.06, 00:58 tak tez myslalem; wiec "baw" sie dalej; ja tez sie jeszcze pobawie pe1 napisał: > wątp sobie, dynda mi to Odpowiedz Link Zgłoś
me-e przez gardlo nie chciało mee przejsc „Hi Hitla” 07.06.06, 23:25 ...maszeruja geny...i o zgrozo ...nazywa sie to parada rownosci...nigdy wiecej faszyzmu...raczej powinno to brzmiec... www.findarticles.com/p/articles/mi_m1571/is_7_18/ai_83553874 Odpowiedz Link Zgłoś
czornyj111 Re: przez gardlo nie chciało mee przejsc „H 07.06.06, 23:30 Jak to mowia trzeba ich palami obic . I to jest pytanie dla filozofa jaka pala ? Rozbudujac to pytanie co to jest pala w komunie cos do katowania , w nowej Polsce cos do obrony i robienia chwytow obronnych, a dla innych inaczej np. w zargonie przestepczym to jest penis ! Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: przez gardlo nie chciało mee przejsc „H 07.06.06, 23:31 pałę to ty dostaniesz jutro od pani, jak nie odrobisz lekcji, gó..arzu Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: przez gardlo nie chciało mee przejsc „H 07.06.06, 23:36 ale geje maja tylko takie gumowe na glowie; czyli: oni moga tylko gumowymi "palowac"; jak zomo za komuny czornyj111 napisała: > Jak to mowia trzeba ich palami obic . I to jest pytanie dla filozofa jaka > pala ? Rozbudujac to pytanie co to jest pala w komunie cos do katowania , w > nowej Polsce cos do obrony i robienia chwytow obronnych, a dla innych inaczej > np. w zargonie przestepczym to jest penis ! Odpowiedz Link Zgłoś
atosatos1 Bardzo dobrze, że parada odbędzie się, 07.06.06, 23:42 Mają prawo demonstrować, a jak ktoś poczuje się urażony, to niech idzie na pielgrzymkę albo jakąs procesję . Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Bardzo dobrze, że parada odbędzie się, 07.06.06, 23:50 jest roznica ; hitler - tez gej - na procesje i pielgrzymki nie chadzal; organizowal za to parady - jak ta w Norymberdze w 1936 roku (slynny film Leni Riesenstahl); ciekawe paralele, nieprawdaz? . www.findarticles.com/p/articles/mi_m1571/is_7_18/ai_83553874 atosatos1 napisała: > Mają prawo demonstrować, a jak ktoś poczuje się urażony, to niech > idzie na pielgrzymkę albo jakąs procesję . Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: Bardzo dobrze, że parada odbędzie się, 08.06.06, 02:39 silesius.monachijski0 napisał: > jest roznica ; hitler - tez gej - na procesje i pielgrzymki nie chadzal; za to współpraca z Watyanem ukladała mu sie nad wyraz dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
aserett Re: przez gardlo nie chciało mee przejsc „H 07.06.06, 23:31 jeżeli matka lesbijka wychowuje swoje dziecko z przyjaciółką i matki zabraknie to dziecko oddać do domu dziecka czy zostawić u przyjaciółki Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: przez gardlo nie chciało mee przejsc „H 07.06.06, 23:34 nie wymagaj od Volkera Becka, glownego goscia warszawskiej hucpy, zeby sie swojego "dziadka w wierze" (www.findarticles.com/p/articles/mi_m1571/is_7_18/ai_83553874) wypieral; musi byc "wierny idei"; tak samo jego kolezanka, "ruda frycka" Roth Claudia me-e napisał: > ...maszeruja geny...i o zgrozo ...nazywa sie to parada rownosci...nigdy wiecej > faszyzmu...raczej powinno to brzmiec... > > > www.findarticles.com/p/articles/mi_m1571/is_7_18/ai_83553874 Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: przez gardlo nie chciało mee przejsc „H 08.06.06, 19:36 Klamiesz. Volker Beck Wykorzystywanie seksualne dzieci to przestępstwo, które jest w najsurowszy sposób potępiane przeze mnie jak również przez stowarzyszenia lesbijek i gejów oraz przez International Lesbian and Gay Association (ILGA). Prawo dziecka do seksualnego samookreślenia się naruszane jest przez seksualne ekscesy dorosłych, co może prowadzić do trwałych urazów fizycznych i psychicznych. To nie jest kwestią heteroseksualności czy homoseksulaności – wykorzystywanie seksualne jest przestępstwem, niezależnie od tego, czy ma ono miejsce pomiędzy osobami różnej czy tej samej płci. Dla sprawców często w ogóle nie ma znaczenia, jakiej płci są ich ofiary. Od wielu lat angażuję się politycznie w zwalczanie seksualnego wykorzystywania dzieci i podopiecznych. Dlatego od czasu, gdy jestem deputowanym do Niemieckiego Bundestagu, podejmowałem wielokrotnie inicjatywy na rzecz polepszenia sytuacji prawnej ofiar seksualnego wykorzystywania i usunięcia luk w prawie karnym. Już podczas mojej pierwszej kadencji Bundestagu od roku 1994 zaproponowałem opracowanie odrębnego rejestru przestępstw odnoszących się do ciężkich form wykorzystywania seksualnego dzieci (§ 176 a KK), co wbrew początkowo innych wyobrażeń zostało przez ówczesną koalicję rządową przejęte i umieszczone w szóstej poprawce Kodeksu Karnego. W mojej dalszej pracy deputowanego Bundestagu zaangażowałem się ponadto na rzecz zniesienia terminów roszczeń ofiar wykorzystywania seksualnego wynikających z prawa cywilnego i w ten sposób przyczyniłem się di tego, aby pornografia dziecięca i ciężkie przypadki wykorzystywania seksualnego dzieci zostały wpisane do katalogu deliktów przestępczych i podsłuchu telefonicznego. Pedofilia postrzegana była w Niemczech w latach 70-ych i 80-ych poprzez pryzmat systematycznego błędu w szerokich kręgach seksuologii i kryminalistyki; nawet kryminolodzy z Federalnego Urzędu Kryminalnego proponowali wtedy rozróżnianie między rzekomo „nieszkodliwymi”, mającymi miejsce bez zastosowania siły kontaktami seksualnymi a zachodzącymi przy użyciu siły, szkodliwymi kontaktami pomiędzy dorosłymi i dziećmi. Od końca lat 80-ych zajmowałem się intensywnie działalnością organizacji, opiekujących się ofiarami przemocy związanej z kontaktami seksualnymi i wykorzystywania seksualnego. Od tego czasu zerwałem całkowicie z rozważaniami odnoszącymi się do liberalizacji prawa karnego, wychodzącymi poza wprowadzoną w roku 1994 w Niemczech równość wobec prawa hetero- i homoseksualności (anulowanie § 175 KK), i występowałem zawsze przeciw żądaniom idącym w tym kierunku. O wynikającej stąd mojej działalności polityczna przeciw wykorzystywaniu seksualnemu dzieci i dziecięcej pornografii wspomniałem na wstępie. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e skad tylu niemcow bedzie na...pochodzie... 07.06.06, 23:34 ...expansja znow idzie na wschod...hi-hot historii...czy moze milosc innaczej...geje niemcy...na polskich ulicach...normalnie paryz...mee...sie przypomina... Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: skad tylu niemcow bedzie na...pochodzie... 07.06.06, 23:35 mee. ale ty do konca normalny to tez nie jestes?? no nie?? ale nie zeby mi to przeszkadzalo, tak stwierdzam tylko na podstawie moich obserwacji Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: skad tylu niemcow bedzie na...pochodzie... 07.06.06, 23:37 niech jeszcze zaloza ten mundur wehrmachtu - wnuczek Donald napewno wypozyczy; wtedy bedzie juz "powtorka z rozrywki" me-e napisał: > ...expansja znow idzie na wschod...hi-hot historii...czy moze milosc > innaczej...geje niemcy...na polskich ulicach...normalnie paryz...mee...sie > przypomina... > Odpowiedz Link Zgłoś
bim41 Re: skad tylu niemcow bedzie na...pochodzie... 07.06.06, 23:49 Te parady przeprowadzane w innych europejskich miastach budzą niesmak, obściskiwanie się np. dwóch mężczyzn jest po prostu nie estetyuczne. No ale z drugiek strony skoro nastała taka moda to nie nalezy jej iść pod prąd. Każda moda ma to do siebie że po pewnym czasie przemiaja i zawsze triumfuje normaslność i zdrowy rozsądek. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: skad tylu niemcow bedzie na...pochodzie... 07.06.06, 23:52 kiedy hitler - gej - organizowal pucz w Monachium w 1923 roku, to tez wszyscy mysleli, ze "normalnosc zwyciezyla"; lepiej dmuchac na zimne bim41 napisał: > Te parady przeprowadzane w innych europejskich miastach budzą niesmak, > obściskiwanie się np. dwóch mężczyzn jest po prostu nie estetyuczne. No ale z > drugiek strony skoro nastała taka moda to nie nalezy jej iść pod prąd. Każda > moda ma to do siebie że po pewnym czasie przemiaja i zawsze triumfuje > normaslność i zdrowy rozsądek. Odpowiedz Link Zgłoś
bim41 Re: skad tylu niemcow bedzie na...pochodzie... 07.06.06, 23:56 Nie przesadzaj, osobiście mam bardzo konserwatywne poglądy ale można porównywać homoseksualistów do hitlerowców. To zdecydowana przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: skad tylu niemcow bedzie na...pochodzie... 07.06.06, 23:59 prawda jest przykra, ale prawdziwa; hitler byl gejem, i na poczatku tez byl "popkojowo nastawiony"; przeczytaj ten artykul; www.findarticles.com/p/articles/mi_m1571/is_7_18/ai_83553874 nie chce "powtorki z rozrywki", tym bardziej, ze srodowiska gejowskie staja sie coraz bardziej agresywne (jak hitler w latach 30-tych); a przyzwalanie na tego typu ekspansje moze - nie musi - skonczyc sie tak, jak wtedy bim41 napisał: > Nie przesadzaj, osobiście mam bardzo konserwatywne poglądy ale można porównywać > > homoseksualistów do hitlerowców. To zdecydowana przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
bim41 Re: skad tylu niemcow bedzie na...pochodzie... 08.06.06, 00:07 Muszę się przyznać, że pomimo moich bardzo parwicowo-konserwatywnych poglądów jestem zaszokowany tym co napisałaś. Moim zdaniem ta obecna homoseksualistyczna moda wpisuje się w trwający teraz na świecie renesans neopogaństwa, jednak uparcie twierdzę , że moda ta bezboleśnie przeminie. Odpowiedz Link Zgłoś
bim41 Re: skad tylu niemcow bedzie na...pochodzie... 08.06.06, 00:00 Oczywiście chodziło mi o to ,że nie można porównywać gejów z nazistami. To zdecydowanie gruba przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: skad tylu niemcow bedzie na...pochodzie... 08.06.06, 00:02 poniewaz dobrze znam historie nazizmu i jego "wodzow", tudziez wiem wiele o ich homoseksualnych sklonnosciach oraz wzrastajacej stopniowo agresji, pozwole sobie jednak pozostac przy moim zdaniu na ten temat bim41 napisał: > Oczywiście chodziło mi o to ,że nie można porównywać gejów z nazistami. To > zdecydowanie gruba przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
bim41 Re: skad tylu niemcow bedzie na...pochodzie... 08.06.06, 00:17 Nifdy nie sądziłem, że w jakiejkolwiek dyskusji będę bronił środowisk homoseksualnych. Jestem zdecydowanym przeciwnikiem jakiejkolwiek legakizacji takich związków, jednak mają oni ( geje ) prawo do manifestowania swoich przekonań, czy czego oni tam chcą ponieważ jesteśmy wolnym państwem a wolność jednostki to wartość najcenniejsza w świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: skad tylu niemcow bedzie na...pochodzie... 08.06.06, 00:26 wolnosc jednostki zawsze byla i jest ograniczona wolnoscia drugiego czlowieka; tak samo prawa mniejszosci nie oznaczaja narzucania wiekszosci swojego zdania: ze homoseksualizm jest czyms "normalnym" (choc de facto jest choroba czy - drastyczniej to ujmujac - zboczeniem); przyzwolenie na tak daleko idaca "wolnosc" (Niemcy slusznie nauczyli sie wreszcie roizrozniac miedzy "Freiheit" = wolnoscia a "Willkür" = samowola) prowadzi do skutkow, ktorych juz poprzednie pokolenia doswiadczyly; to, ze hitler byl gejem nie jest tu bez znaczenia; swojej kultury i cywilizacji trzeba umiec i chciec bronic; przed samowola wlasnie bim41 napisał: > Nifdy nie sądziłem, że w jakiejkolwiek dyskusji będę bronił środowisk > homoseksualnych. Jestem zdecydowanym przeciwnikiem jakiejkolwiek legakizacji > takich związków, jednak mają oni ( geje ) prawo do manifestowania swoich > przekonań, czy czego oni tam chcą ponieważ jesteśmy wolnym państwem a wolność > jednostki to wartość najcenniejsza w świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
bim41 Re: skad tylu niemcow bedzie na...pochodzie... 08.06.06, 00:44 Nie zawracajmy rzeki kijem. Obecnie w Europie politycznie poprawnym jest stanowisko sprzyjajace a co najmniej neutralne wobec dążeź środowisk gejowskich. Srodowiska te usadowiły się w opiniotwórczych sferach naszego życia. a obecnie czy chcemy tego czy nie media kreują wizerunek świata. Dlatego też uważam , że otwarte sprzeciwianie się manifestacjom pederastów powoduje tylko wykreowanie wizerunku Polski jako kraju zacofanego i obskuranckiego. Nalezy pozwolić im demonstrować, natomiast żadnych ustępstw w sferze legalizacji prawnej takich związków. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: skad tylu niemcow bedzie na...pochodzie... 08.06.06, 00:57 jezeli masz zamiar ulegac pewnym trendom i modom, to prosze bardzo; ja staram sie patrzec na rozwoj wydarzen w szerszym kontekscie; to, ze takie prymitywy, jak pedofil Beck i jego kolezanka "rudas frycka" Roth beda sie chamsko na temat Polski wypowiadac, wogole mnie nie interesuje; umra tak samo jak Ty i ja; wazne, zeby przetrwala nasza kultura i cywilizacja; oczywiscie, ze nacisk medialny (media w duzej czesci sa przez te dekadenckie srodowiska gejowskie opanowane) jest silny, nie oznacza, ze musze sie temu naciskowi poddawac; gejowskiej propagandzie dekadencji tudziez wulgaryzmu i nietolerancji (wspomnialem juz o przypadku Buttiglione) zawsze bede stawiac czola; chce zyc w normalnym europejskim domu, a nie w domu wariatow, czy tez powszechnym domu publicznym; i nie chce tolerowac nowego hitlera geja; to nie konserwatysci zagrazaja Europie: to agresywne srodowiska gejowskie; bim41 napisał: > Nie zawracajmy rzeki kijem. Obecnie w Europie politycznie poprawnym jest > stanowisko sprzyjajace a co najmniej neutralne wobec dążeź środowisk > gejowskich. Srodowiska te usadowiły się w opiniotwórczych sferach naszego > życia. a obecnie czy chcemy tego czy nie media kreują wizerunek świata. Dlatego > > też uważam , że otwarte sprzeciwianie się manifestacjom pederastów powoduje > tylko wykreowanie wizerunku Polski jako kraju zacofanego i obskuranckiego. > Nalezy pozwolić im demonstrować, natomiast żadnych ustępstw w sferze > legalizacji prawnej takich związków. Odpowiedz Link Zgłoś
bim41 Re: skad tylu niemcow bedzie na...pochodzie... 08.06.06, 01:04 Ja trylko wyrażam swoje opinie jak według mnie można się racjonalnie zachować wobec ofensywy pederastów. Moim zdaniem dążenie do otwartego konfliktu z nimi jest błędne. Należy ustąpić w sferze wizualno-medialnej ale powiedzieć stanowcze nie w sferze instytucjonalno-prawnej. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: skad tylu niemcow bedzie na...pochodzie... 08.06.06, 01:13 sam dobrze wiesz, ze sfera wizualno-medialna naprawde stala sie czwarta wladza; jezeli w tej sferze przegramy, to nie licz na jakakolwiek mozliwosc zmian instytucjonalno-prawnych; po prostu opinia publiczna - a tym samych wiekszosc spoleczenstwa (odpowiednio "urobiona") zablokuje wszelkie inicjatywy w tej mierze; hitler tez wygral dzieki mediom: leni riesenstahl zrobila mu tak doskonaly PR - glownie w filmach i fotografii, ze nikt nie byl w stanie tego odmienic bim41 napisał: > Ja trylko wyrażam swoje opinie jak według mnie można się racjonalnie zachować > wobec ofensywy pederastów. Moim zdaniem dążenie do otwartego konfliktu z nimi > jest błędne. Należy ustąpić w sferze wizualno-medialnej ale powiedzieć > stanowcze nie w sferze instytucjonalno-prawnej. Odpowiedz Link Zgłoś
bim41 Re: skad tylu niemcow bedzie na...pochodzie... 08.06.06, 01:25 Tu się nie zgadzam, media mają u nas ogromny wpływ ale nigdy, oczywiście chodzi mi o te tz. poważne media nie zadrą z kościołem katolickim w Polsce. a kościól póki istnieje nie pozwoli na legalizacje związków homoseksualnych w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: skad tylu niemcow bedzie na...pochodzie... 08.06.06, 01:28 oj, zadzieraja; spojrz na sprawe lustracji ksiezy, i na wyglaszane opinie; . Ide juz spac; rano musze wczesnie wstac; dobranoc i dziekuje za ciekawa dyskusje bim41 napisał: > Tu się nie zgadzam, media mają u nas ogromny wpływ ale nigdy, oczywiście chodzi > > mi o te tz. poważne media nie zadrą z kościołem katolickim w Polsce. a kościól > > póki istnieje nie pozwoli na legalizacje związków homoseksualnych w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczorus Re: Giertych próbował zablokować Paradę Równości 07.06.06, 23:31 Sam powinien paradowac. Nawet kostiumu gumowego nie potzeba mu. I tak by go poznali Odpowiedz Link Zgłoś
me-e policja z niemieckimi gejami...? 07.06.06, 23:41 ...warszawiakow bedzie palowac...? Odpowiedz Link Zgłoś
fervex.adult Powinien zostac za to zdymisjonowany 07.06.06, 23:49 Kryptogejostwo jest zalosne, to samo dotyczy tego mlodego kretyna. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e pochod ...to bedzie wasz ostatni... 07.06.06, 23:51 ...jezeli wogole do niego dojdzie...jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
rorbeck Re: Giertych próbował zablokować Paradę Równości 07.06.06, 23:52 Czego się taki pierwszy lepszy weszpolak boi że mu gej coś w odbyt wsadzi ? Odpowiedz Link Zgłoś