issa4 03.08.05, 10:41 Moje wyniki to: 3, 6, 10 plemników w polu widzenia ruch A - do 5% ruch B - do 15% ruch C - do 5 % Test robiłam 15 h po stosunku. Pani magister powiedziała że wyniki super, lekarz, że takie sobie. A WY co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewcia69 Re: jaki prawidłowy wynik PCT 03.08.05, 19:59 czesc, według mojej wiedzy prawidłowy wynik jest wtedy gdy w polu widzenia jest od 3 do 10 plemników wykazująch ruch szybki ( czyli A ) i przy tym tescie powinno jeszcze oceniac sie krystalizację sluzu , no i doktor pobierajacy sluz powinien go ocenic wg.skali Inslera ( chyba tak sie to nazywa ) . Pamietaj tez , ze te testy nie sa do konca obiektywne , one moga byc obarczohne błedem , no bo jesli śluz nie jest płodny to i ruch plemników bedzie słabszy .Zajrzyj na strone www.nieplodnosc.info .Pozdrawiam.Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
issa4 Re: jaki prawidłowy wynik PCT 04.08.05, 08:16 dzięki bardzo za odpowiedź. Śluz też był oceniany i wyszeedł b. dobrze Odpowiedz Link Zgłoś