Dodaj do ulubionych

Jurek: homofobia to pojęcie skrajnych gejów

• tomiczek7 Re: Jurek: homofobia to pojęcie skrajnych gejów 21.06.06, 20:33
      galba napisał:

> Homofobia, walka klas, itd. to typowo lewackie tematy zastępcze. Lewicowi
      > degeneraci nie mają nic do zaoferowania poza promocją zboczeń i
      > złodziejstwem. Stąd takie wielkie zainteresowanie tzw. "parlamentu
      > europejskiego" tymi tematami.
      >
      Biedne dziecko z Ciebie!!! To wszystko fantazmaty!
    • borin86 Re: Jurek: homofobia to pojęcie skrajnych gejów 21.06.06, 20:35
      a prawicowcy co mają do zaoferowania Polsce oprócz napi***** pałami wszystkich
      których uważają za "obcych" i propagowaniu religii któej większość normalnych
      ludzi ma dość - Katolicyzmu
      • langston czy ktos z "parady" "rownosci" dostal pala??? 21.06.06, 20:51
        czy ktos z "parady" "rownosci" dostal pala ( za przeproszeniem bo nie wiem czy
        pala z czyms wam sie kojazy)???

O ile widzialem to jakies "szturmowiki" rodem z "kraju milujacego pokoj"
        zza Odry chetnie dalyby w glowe wszyskim ktorzy nie chca sie przylaczyc do
        propagowania wsadazania paly tu i owdzie.
    • mike1976 Re: Jurek: PE brutalnie krzywdzi Polskę 21.06.06, 20:54
      To raczej jurek i jego piss'owsko-chamsko-brunatna klika brutalnie krzywdzą
      Polskę, czego efekty zaczyna być widać w tzw. szerokim świecie. Rezolucja PE to
      skutek, a nie przyczyna.

Cenę za ten cały bajzel będziemy płacić jeszcze długo po tym, jak piss'uary i
      ich przyd...sy odejdą w niesławie.

Po raz pierwszy w życiu wstyd mi, że jestem Polakiem...
      • phun Wiatmy w hamskiej IV RP - LK&JK beda 21.06.06, 20:57
        nam tu urzadza triumwirat razem z wsicieklym psem rydzykiem
    • jola_z_obory ***S_A_M_0_0_B_R_0_N_A*** 21.06.06, 20:56
      666-lat rzadzenia antypolskich rzadow mowi samo za siebie
      • vitabravo Borelioza w Unii Europejskiej 21.06.06, 21:15
        Niektórzy dotknięci boreliozą UE: Rosati, Siwiec, Pinior, Onyszkiewicz
        Szejna, Libreadzki, Grabowska, Kutz, Geringowa O'Radebergowa.

"Poznaj Rosatiego"
        „…minister spraw zagranicznych RP pochodzenia zydowskiego Rosati
        stwierdzil, ze pogrom kielecki byl aktem „antysemityzmu polskiego”,
        ktory dokonal sie w kraju, „w ktorym nazisci budowali obozy zaglady”.
        Na koniec dodal:
        Wstydzimy sie, ze ludzmi, ktorzy popelnili te zbrodnie byli Polacy i prosimy
        o wybaczenie Po tym oswiadczeniu do akcji przystapily srodowiska zydowskie.”
        * * * *
        Planowane pogromy Żydów w latach 1945-1947 i 1950-1952 były
        mechanizmem wypędzania Żydów z krajów ich zamieszkania, w celu
        zaludniania i budowy Izraela, którego rolą strategiczną dla Sowietów
        było wywołanie konfliktu zbrojnego między Żydami a Arabami o ziemię.

Na przełomie czerwca-lipca 1946 roku przyjechały do Polski ostatnie transporty
        repatriantów żydowskich ze Związku Sowieckiego, tak że wówczas było około
        ćwierć miliona Żydów w Polsce. Z pośród nich wkrótce wyjechało 150.000 w
        ramach wyjazdu "stymulowanego pogromami", organizowanymi przez NKWD
        i bojówki syjonistyczne…
        "Pogrom kielecki" odbył się czwartego lipca, w dniu święta niepodległości USA.
        Zgodnie ze zdaniem ówczesnego ambasadora amerykańskiego w Polsce, Artura
        Bliss Lane’a, data ta została specjalnie wyznaczona, ażeby reportaże z tego
        wydarzenia były natychmiast dostępne ludności Ameryki….
        Sąd komunistyczny bezpośrednio po wydarzeniach kieleckich wydał wyroki
        śmierci i natychmiast nakazał je wykonać na dziewięciu niewinnych Polakach…..
        Bp. kielecki Czesław Kaczmarek był nieobecny w Kielcach 4 lipca 1946 r.,
        ale później został aresztowany i torturowany w Urzędzie Bezpieczeństwa.
        Podczas okrutnego śledztwa, po wybiciu mu w czasie tortur 19 zębów biskup
        Kaczmarek podpisał podsunięte mu fałszywe zeznania...
        Inscenizacja "pogromu kieleckiego" odbyła się pod nadzorem wysokiej rangi
        urzędnika GRU (sowieckiego wywiadu wojskowego), Michaiła Dyomina, który
        wkrótce przed pogromem przyjechał do Kielc i po spisaniu sprawozdania z jego
        przebiegu wyjechał….
        Obok Dyomina w Kielcach urzędował w tym czasie pułkownik NKWD Natan Szpilewoj
        i komendant ówczesnego Urzędu Bezpieczeństwa w Kielcach, Władysław
        Spychaj-Sobczyński, który później mówił znajomym w jego rodzinnym Koninie,
        że pogrom kielecki (tak jak i inne pogromy w ówczesnych krajach satelickich),
        był zainscenizowany przez NKWD na rozkaz Moskwy, a przebieg tych zdarzeń był
        kontrolowany przez sowiecki aparat terroru……
        • michalparadowski Re: Borelioza w Unii Europejskiej 21.06.06, 21:33
          Zapomniał sz.Pan o Meirze Ezofowiczu!
          Kłaniam się przepięknie
          • vitabravo Re: Borelioza w Unii Europejskiej 21.06.06, 22:04
            Zapomniałem jeszcze o dwóch wstrzymujących się od głosu. Nie byli
            pewni, czy dokopać Polsce razem z unijnym motłochem.
            Wstrzymała się od głosu pani Staniszewska, a drugiego nazwiska
            nie pamiętam. Nie była to jednak Gołda Meir Ezofowicz.
            Pozdrawiam.
    • michalparadowski Re: Jurek: homofobia to pojęcie skrajnych gejów 21.06.06, 21:09
      Chyba przeczytał Pan, Panie Marszałku, te wszystkie opinie. Chciałbym się
      dowiedzieć, jaka jest różnica między gejem, a skrajnym gejem. Straszne, ale
      to, że Sz.Pan włącza się w takie dyskusje, stosując takie porównania. Bardzo
      Pana lubiłem i szanowałem, obserwując debaty sejmowe w okresie rządów SLD.
      Dzisiaj, to moje "lubienie" zmalało. Powód: nadmierne i moim zdniem zupełnie
      nieuzasadnione, korzystanie z uprawnień konstytucyjnych. Pozwoli Pan, że użyję
      tzw. skrótu myślowego. Zaczynają nazywać Pana: marszałek Przerwa-Jurek. Proszę
      o łaskawe zastanowienie się, na tym przezwiskiem, a zwłaszcza nad powodem, że
      coś takiego mogło społeczeństwu przyjść do głowy.
      W tej sytuacji trudno się dziwić, że opinia tzw.Europy, nie jest nam
      przychylna. Nie zawsze wyniki głosowania w Sejmie, można zaliczyć do sukcesów!
      Kłaniam się i liczę, że Sz.Pan Marszałek, zechce się zastanowić nad moim marnym
      tekstem.
      Ukłony
      Też Polak, ale skoro z uwagami, to chyba niezupełnie prawdziwy.
      • vitabravo Olewam pedałów 21.06.06, 21:22
        Wywieżć te szumowiny na bezludną wyspę i niech tam "róbta co chceta".
        Mogą się tam rozmnażać przez podział, oczywiście, bo jak inaczej.
        Wyspa powinna być daleko, aby wiatru jakiegoś HIVa nie przywiały.
        • sarmata Re: Olewam homofobow a la Jurek 21.06.06, 22:51
          Katolicko-heterokloaka. Rzygac sie chce.
          Na dno oceanu z tym okazem homofoba.
      • mg2005 Miłość do Mumii to nekrofilia... 21.06.06, 21:22
    • bstef Re: Jurek: homofobia to pojęcie skrajnych gejów 21.06.06, 21:32
      PiS, LPR i Samoobrona, przestajcie z waszym klerykalnym faszyzmem!!!
      Wolna Polska w wolnej Europie!

Kazdy czlowiek jest wolny. Kazdy czlowiek ma prawo decydowac czy jest hetero czy
      homo i nikomu z tym nie zrobi krzywdy.

Dezycja PE byla absolutnie sluszna.
    • gekon1979 ta rezolucja, to zemsta lewactwa z juropki zach. 21.06.06, 21:35
      na Narodzie Polskim, za to, ze obral nie lewicowe partie!
      Ake dorze, musimy sie trzymac i brnac pod prad lewackiej propagandy, by na koncu zadac cios, ktory zakonczy zywot czerwonej hydry z juropki zach.
    • moherowe_stringi Jurek i ty Galba macie mózgi esesmanów 21.06.06, 21:46
      Takie zrobili wam rodzice. I teraz poza promocją zboczenia zwanego faszyzmem
      nie umiecie robić nic. Po co więc wasza wegetacja? Taki byt nie jest wcale
      bardziej interesujący od buraka.
      • vitek25 A czego się spodziewasz po klakierach Pinocheta? 21.06.06, 22:00
        • moherowe_stringi Niczego ciekawego się nie spodziewam 21.06.06, 22:05
          Poza zakodowaną nienawiścią i umiejętnością wykonywania czynności
          fizjologicznych nic z ich życia nie wynika.
    • ahosa Re: Jurek: homofobia to pojęcie skrajnych gejów 21.06.06, 21:50
      mimo, że jestem przeciwnikiem PIS w wielu sprawach, w tej zgadzam się całkowicie
      z Marszałkiem.
      Andrzej Hosa
    • halicz5 Jestem przeciw katolicko-narodowym degeneratom 21.06.06, 21:59
      Jestem przeciw katolicko-narodowym degeneratom.
      • phun klakierzy busza i pinoczeta to faszystowskie scier 21.06.06, 22:02
        • vitabravo Jak tam, czy geje w UE trzymają się mocno ? 21.06.06, 22:08
          Gejowskie lobby w UE generuje niedorzeczne rezolucje.
          Nic dziwnego, mają mózgi genetycznie zmodyfikowane.
          • moherowe_stringi A naziści w Polsce? 21.06.06, 22:15
            Faszystowskie lobby w Polsce generuje niedorzeczne zarządzenia w ministerstwie
            edukacji na przykład. Nic dziwnego, mają mózgi genetycznie zmodyfikowane.
            • gekon1979 to w koncu faszysci? nazisci? nacjonalisci? 21.06.06, 22:19
              zdecyduj sie!
              moze marsjanie, albo krasnoludki!
              • moherowe_stringi A ty co - naukowej dyskusji chcesz? 21.06.06, 22:34
                Do LPR-u dopasujesz sobie wszysko. Masz rasizm, masz nacjonalizm, masz
                interwencjonizm państwa w kwestiach gospodarczych a więc masz i nazizm. Masz
                antyliberalizm i antykomunizm, sprzeciw wobec demokracji, więc masz faszyzm.
                Masz też szowinizm i autokratyzm. Sam syf, same gó...
                • gekon1979 Re: A ty co - naukowej dyskusji chcesz? 21.06.06, 22:38
                  nazizm to chyba nazwa zarezerwowana, dla 3 rzeszy ;)
                  moze z twego punktu widzenia jest to syf, i zle rozwiazanie, ale wiele osob ma odmienne zdanie
                  LPR przeciw demokracji :D gdzie to znalazles w statucie ich parti??
                  • moherowe_stringi Dodaj sobie przedrostek neo- i będzie cacy 21.06.06, 22:46
                    Do IV Rzeszy, którą nam tu fundują, określenie "neonazizm" już chyba pasuje z
                    punktu widzenia rozważań pseudonaukowych?

Ich statut to oni mają sami gdzieś. Ważne co mają zakodowane w swoich łbach.

Osoby, które uważają nazizm za coś dobrego, z mojego punktu widzenia powinny
                    siedzieć w tzw. pierdlu.
                    • gekon1979 Re: Dodaj sobie przedrostek neo- i będzie cacy 21.06.06, 22:48
                      nic nam nie funduja ;) panikujesz
                      zreszta faszyzm jest cool :P
                      narodowaantifa.republika.pl/faszysci.html kampania "faszyzm jest cool" ruszyla :D nie powstrzymacie tego :D
                      no ale to nadal nie nazisci :D tylko co najwyzej faszyscy :/ roznica spora :)
                      • moherowe_stringi No ta reklama to nie do mnie 21.06.06, 23:00
                        Fundują, fundują. Ale powstrzymamy, powstrzymamy:)

PS. Uważasz mnie za lewaka? Hehe... :)) Dobre :)
                        • gekon1979 Re: No ta reklama to nie do mnie 21.06.06, 23:02
                          > PS. Uważasz mnie za lewaka? Hehe... :)) Dobre :)

hmmm mysle ze dla PiSu, LPR to sam jestem lewakiem, bo popieram raczej kapitalizm, a to nie przepraszam, chyba jeszcze gorzej ejstem "liberalem"
                          no ale coz jestem nacjonalista tego nie da sie ukryc ;) wiec dla ciebie jestem pewnie neonazista :D
                          • moherowe_stringi To co? Z UPR jesteś? 21.06.06, 23:39
                            Też mi nie po drodze. I owszem - liberalizm też lubię, choć nie w wersji pana
                            Korwina-Mikke. Nie cierpię wszelkich przegięć.
                            O Tobie nie napiszę neonazista, za mało jeszcze Cię znam. W przyszłości
                            zobaczymy.
                            Dla mnie Polacy to taki sam naród jak każdy inny, w wielu wypadkach głupi i
                            permanentnie traci szansę na lepsze jutro. Nacjonalizm szczególnie wśród
                            Polaków mnie śmieszy.
                            Jeszcze Polski mi szkoda. Widzę bowiem, że idioci dorwali się do władzy i ją
                            psują. Powoli staję się jednak pieprzonym kosmopolitą. Emigrację już
                            zaplanowałem i zaczyna mi zwisać z czym tu zostaniecie.
                            • gekon1979 Re: To co? Z UPR jesteś? 21.06.06, 23:58
                              UPR to przy mnie pikus, jak i koalicji
                              choc fakt UPR blizsza mi od PO na ktora glosowalem
                              • moherowe_stringi Bliższy pikuś PO wyborach? 22.06.06, 00:03
                                Trzeba było głosować na pikusia skoro bliższy.
                                A tak nie głosując na pikusia jesteś pod rządami pisiora.
                                Źle Ci czy dobrze w końcu, bo już nie wiem?
                                • gekon1979 Re: Bliższy pikuś PO wyborach? 22.06.06, 00:08
                                  alez ja glosowalem na PO!! :P przeciez to napisalem
                                  mi jest wysmienicie ;) ogolnie bawi mnie wszechobecna histeria :D
                                  • moherowe_stringi Re: Bliższy pikuś PO wyborach? 22.06.06, 00:16
                                    gekon1979 napisał:

> alez ja glosowalem na PO!! :P przeciez to napisalem

Napisałeś, że głosowałeś na PO. Napisałeś też, że UPR jest Ci bliższy od PO.
                                    Napisałeś ponadto, że UPR to pikuś. Bliższy Ci więc jest pikuś niż PO. Skoro
                                    tak, to dlaczego nie głosowałeś na pikusia? Dlaczego głosowałeś na PO? Ja
                                    głosowałem na tę partię, która jest mi najbliższa właśnie. I nigdy jej nie
                                    nazwę pikusiem, ponieważ ją szanuję.

> mi jest wysmienicie ;) ogolnie bawi mnie wszechobecna histeria :D

No to życzę dobrego humoru na kolejne miesiące i lata Panie nacjonalisto,
                                    któremu los Polski jest tak drogi. Mi do śmiechu jednak nie jest, choć jestem
                                    już prawie pieprzonym kosmopolitą.
                                    • gekon1979 Re: Bliższy pikuś PO wyborach? 22.06.06, 00:23
                                      napisalem ze UPR to przy mnie pikus :D
                                      glosowalem na PO, poniewaz ta dostalaby sie do sejmu
                                      ja nie bede glosowal na byty ktore maja 0,01% poparcia, nawet jezeli darze je sympatia :P
                                      no ale ty odlatujesz :D a ja dopiero robic jutro bede foty do paszportu hehe ;)
                                      dobra ide spac
                                      pzdr
          • phun mozdzek to ty masz zmodyfikowany buszmenska 21.06.06, 23:02
            propaganda jesli go masz w co watpie :)
    • fnoll Jurek - gość z innego wymiaru 21.06.06, 22:35
      zawsze jak go słucham lub czytam odnoszę wrażenie, że po jego pokoju
      przechadzają się anioły... i on pod kątem tych aniołów tworzy swe poglądy
      • phun madry tekst z J Seszyn 21.06.06, 23:15
        Z Joanną Senyszyn, posłanką i wiceprzewodniczącą Sojuszu Lewicy Demokratycznej,
        rozmawia Jan Złotorowicz.

Jan Złotorowicz: Minął tydzień od tego, jak na Marszu Równości sparafrazowała
        Pani słowa papieża. Czego przez ten tydzień nauczyła się Pani o Polsce?

Joanna Senyszyn: Ten tydzień nauczył mnie, że warto bronić słusznych poglądów.
        Otrzymałam bardzo wiele e-maili, SMS-ów, telefonów z wyrazami poparcia. Poparły
        mnie lewicowe partie i wiele organizacji. Poparło mnie też wielu szeregowych
        członków SLD, a także całych organizacji partyjnych Sojuszu od szczebla gminnego
        po wojewódzki. Wszystkim serdecznie dziękuję. Miałam okazję poznać małość i
        wielkość. Ta sprawa obnażyła małość tzw. autorytetów moralnych. Ks. Boniecki,
        który podpisał list w obronie oskarżonej o obrazę islamu Oriany Fallaci,
        równocześnie nie przebierał w słowach atakując mnie.

Czego nauczyła się Pani o lewicy?

Ten tydzień pokazał, że wielu ludzi lewicy jest spragnionych ideowości,
        zdecydowanej walki, odwagi. Ten tydzień pokazał też, że mamy wyborców, że wielu
        ludzi czeka, żeby lewica wstała z kolan i zdecydowanie walczyła z prawicą.

Poparło Panią tak wiele środowisk, a nie ujęła się za Panią partia, w której
        jest Pani wiceszefową.

Całe zło zaczęło się od wypowiedzi Ryszarda Kalisza. Ryszard Kalisz zaraz po
        marszu, w niedzielę rano w TVN dał się podpuścić prawicy, przyznał jej rację i
        zaczął za mnie przepraszać. Zaraz do niego zadzwoniłam i powiedziałam, że nie
        życzę sobie przeprosin w moim imieniu. Odpowiadam za to, co mówię. Świadomie
        użyłam tych słów. Zostały one przywłaszczone przez prawicę i trafiły do katalogu
        wypowiedzi antykomunistycznych. Tymczasem Polska wymaga zmian, więc tym słowom
        też trzeba było nadać nowy sens. Ryszard Kalisz swoim zachowaniem postawił szefa
        SLD Wojciecha Olejniczaka w bardzo niezręcznej sytuacji. Co innego mówił
        wiceszef klubu, a co innego wiceszefowa partii. Wojciech Olejniczak znalazł się
        między młotem a kowadłem.

Jaka jest z tego nauczka dla SLD?

Na portalach internetowych były sondy w sprawie mojej wypowiedzi. Wzięło w nich
        udział prawie 40 tys. internautów. 53 proc. poparło mnie, 44 opowiedziało się
        przeciw, a 3 proc. było niezdecydowanych. Czyli razem z Wojtkiem Olejniczakiem
        mamy poparcie 97 proc. społeczeństwa (śmiech). Ten wynik postaramy się utrzymać
        w wyborach samorządowych. Ale na parlamentarne trzeba się będzie nastawić na te
        moje 53 proc. Partia musi przyjąć strategię, priorytety i zdefiniować, co jest
        dla nas wrogiem. Naszym wrogami są bieda, bezrobocie, wykluczenie społeczne.
        Musimy też walczyć z ideologiczną ofensywą prawicy. Ale musimy to robić
        solidarnie. Dotychczas jak był problem, to rzucało się kogoś na pożarcie
        prawicowym wilkom, a reszta łudziła się, że się uratuje i wszystko będzie w
        porządku. Nauczka dla lewicy jest taka, że musimy razem walczyć z prawicą i nie
        dać się zastraszyć. Nie możemy się dalej kajać. Prawica chce, żebyśmy cały czas
        przepraszali, że żyjemy.

Dziękuję za rozmowę.
    • isshia Re: Jurek: homofobia to pojęcie skrajnych gejów 22.06.06, 01:55
      co to jest skrajny gej?
      • apoplaws Re: Jurek: homofobia to pojęcie skrajnych gejów 22.06.06, 02:08
        > co to jest skrajny gej?
        No wychodzi na to, ze to facet, ktory lubi skrajnych mezczyzn ;)
      • wet3 do "isshia" 22.06.06, 03:39
        isshia napisała:

> co to jest skrajny gej?

Jesli mozna uzyc do porownania "okreslen" ze swiata hetero, skrajny gej ta taki
        alfons lub lafirynda - czyli osoby ktorych hobby przejawia sie w ciaglej
        zmianie partnerow. Osoby niezdolne do posiadania stalych uczuc seksualnych do
        jednej i tej samej osoby. Moze to byc rowniez osoba zazarcie walczaca o
        rownouprawnienie gejow wszystkimi (dozwolonymi i niedozwolonymi) srodkami.
        • majster_g Re: do "isshia" 22.06.06, 13:19
          wet3 napisał:

> isshia napisała:
          >
          > > co to jest skrajny gej?
          >
          > Jesli mozna uzyc do porownania "okreslen" ze swiata hetero, skrajny gej ta
          taki
          >
          > alfons lub lafirynda - czyli osoby ktorych hobby przejawia sie w ciaglej
          > zmianie partnerow. Osoby niezdolne do posiadania stalych uczuc seksualnych do
          > jednej i tej samej osoby. Moze to byc rowniez osoba zazarcie walczaca o
          > rownouprawnienie gejow wszystkimi (dozwolonymi i niedozwolonymi) srodkami.

To kim jest skrajny hetero?
          • wet3 do majstra_g 22.06.06, 15:24
            majster_g napisal: <To kim jest skrajny hetero?>

Wedlug mnie skrajny hetero jest:

1- Poprawnie politycznym sfanatyzowanym lewakiem plujacym na Polske i wszystko,
            co polskie;
            2- afons lub lafirynda;
            3- fanatykiem zwalczajacym kazdego, ktory odwazy sie miec odmienne poglady na
            polityke, gospodarke i nasz stusunek do UE (takich na tym forum mamy mnostwo -
            sa specami od obrzucania inwektywami i kierowania do placowek psychiatrycznych);
            4- aktywnie zwalczajacy w jakikolwiek sposob religie i homoseksualizm,
            obrzucajac je blotem - doprowadza w ten sposob do niepotrzebnej polaryzacji
            spoleczenstwa.
            • majster_g Re: do majstra_g 24.06.06, 03:53
              wet3 napisał:

(...)
              > 4- aktywnie zwalczajacy w jakikolwiek sposob religie i homoseksualizm,
              > obrzucajac je blotem - doprowadza w ten sposob do niepotrzebnej polaryzacji
              > spoleczenstwa.

To nie jest tak, ze sie zgadzam z Toba ;-)
              ale jest jakas nadzieja...
    • t-800 Manipulacja "Gazety Wyborczej" 22.06.06, 08:48
      "Skrajny gej"? Gdzie tam coś jest o "skrajnych gejach"? Gdzie Jurek to
      powiedział? Kto to jest w ogóle ten "skrajny gej"?
    • magister111 W Polsce nie ma rasizmu!!! 22.06.06, 09:46
      22 lutego 2004 roku w Katowicach Marek.Z,kibic-skin,zaatakował 2 osoby
      arabskiego pochodzenia,jedna osoba zmarła w wyniku odniesionych ran.
      • majster_g Re: W Polsce nie ma rasizmu!!! 22.06.06, 13:15
        magister111 napisał:

> 22 lutego 2004 roku w Katowicach Marek.Z,kibic-skin,zaatakował 2 osoby
        > arabskiego pochodzenia,jedna osoba zmarła w wyniku odniesionych ran.

Antysemityzmu tez nie ma:
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3433463.html
    • majster_g Re: Jurek: homofobia to pojęcie skrajnych gejów 22.06.06, 13:13
      No jasne! Jak nie bedzie slow takich jak "homofobia" i "antysemityzm" to nie
      bedzie problemu. Po prostu nalezy zakazac uzywania tych slow. Wysztko bedzie
      latwiejsze.
    • magister111 Bo byli "inni","gorsi"-oblicz nietolerancji, 22.06.06, 14:25
      dwa z wielu:21.09.2003 Łódź- Tomasz N. transeksualista lat 51 pobity na śmierć
      przez trzech nazi-skinów Dawida R., Andrzeja F.,Marcina H.
      czerwiec znany z poglądów szowinistycznych 26-letni Wiesław zabija bezdomnego.
    • ragazzo11 poniekąd jurek ma racje 23.06.06, 01:39
      poniewaz w Klasyfikacji zaburzen psychicznych i zaburzen zachowania ICD-10
      obowiązującej w całej Europie w częsci F40 Zaburzenia lekowo w postaci fobii
      wyróznia się agorafobię (nie jest to lęk przed Agorą), fobie społeczne,
      izolowane fobie (np lęk przed lataniem samolotem). Homofobia nie jest
      sklasyfikowana, co oznacza, ze jest to termin zupełnie nienaukowy (przynajmniej
      narazie).
      Z drugiej jedank strony ta sama Klasyfikacja wsród zaburzeń seksualnych
      wymienia m.in. fetyszyzm, ekshibiscjonizm, ogladactwo, pedofilę, sadomasochizm.
      Homoseksualizmu brak.
      W punkcie F66 o zaburzeniach psychologicznych (...) związanych z (..)orientacją
      seksualną jest napisane jak BYK: " Orientacji seksualnej-samej w sobie-nie
      należy uważać za zaburzenie".
      Dalej wymienia się orientacje seksualne: heteroseksualna, homoseksualna i
      biseksualne (kiedy są wyraźne dowody zainteresowania osobami obu płci). Żadna z
      nich nie jest zaburzeniem.
      Przypominam, że Polska jest krajem europejskim, a ta klasyfikacja obowiazuje
      polskich psychiatrów i psychologów, bo to oni mają prawo określić kogoś
      zboczeńcem, nie liderzy PiSu i LPRu.
      Kiedyś chorych na schizofrenię czy psychozy palono na stosię lub trzymano w
      kajdanach w lochach.
      Przypominam o tym tylko tak dla reflekcji tym ktorzy są do tego zdolni.
      Pa

Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka