Dodaj do ulubionych

Tanie linie nie najtańsze

07.07.06, 07:15
no i fajniutko
btw. nie moge w to uwiezyc, moje marzenie sie spelnilo- jestem pierwszy :D
Obserwuj wątek
    • jmcfee Przyjdzie walec i wyrówna... ;) 07.07.06, 07:19
      Teraz muszą sprzedać drogo, żeby zarobić...
      A co będzie, jak ludziska oleją i kupią sobie taniej gdzie indziej??

Oto skutki ściemniackiego marketingu.
    • bagarmosen Re: Tanie linie nie najtańsze 07.07.06, 08:30
      jednak artykul chybiony!!!!!!! linie lotnicze zawsze drożeja przed wszystkimi
      swiętami , najazdem robotnikow studentow) od maja poczynajac!
      nastepna "prawidlowosc" drożeja tylko dla nowych czlonkow UE!!!!
    • anomacie Artykuł sponsorowany ? Co za bzdury. 07.07.06, 08:44
      "Z Ryanairem, potentatem "taniego latania", można wybrać się pod koniec lipca
      do Londynu i Z POWROTEM za 1127 zł."
      A KLM podana cena 837 zł w jedną stronę.
      Autorek nie doczytał nie przejrzał albo jeszcze coś innego.
      • ivette Re: Artykuł sponsorowany ? Co za bzdury. 07.07.06, 09:33
        bzdura jak najbardziej! tanie linie sa tanie jesli sie odpowiednio wczesnie
        zarezerwuje - i to nie tydzien dwa, czy miesiac ale pare miesiecy.
        ja rezerwowalam bilet w listopadzie na lipiec - bo cena byla tak niska ze nawet
        gdyby mi sie plany nie udaly to nie zal bylo tych kosztow.
        a na tej samej trasie teraz zaplacilabym 4 razy tyle.
        przciez na tym wlasnie polega polityka tanich linii - a na last minut to
        predzej mozna w normalnych liniach liczyc.

ale fakt jest faktem - ze teraz wszyscy lataja jak szaleni, i to na pewno nie
        dzieki lotowi ;)

-----
        czlowiek musi sobie od czasu do czasu polatac
        • alhanroel tanie linie 07.07.06, 09:45
          qszy.ovh.org/galaxy/register.php?id=648
        • jorn Re: Artykuł sponsorowany ? Co za bzdury. 07.07.06, 10:05
          ivette napisała:

> bzdura jak najbardziej! tanie linie sa tanie jesli sie odpowiednio wczesnie
          > zarezerwuje - i to nie tydzien dwa, czy miesiac ale pare miesiecy.

Oczywiście, ale czasem można trafić tanie bilety później. W sierpniu ub. roku
          udało mi się polecieć Wizzairem z Warszawy do Brukseli i z powrotem za ok. 300
          zł (razem z opłatami i podatkami) rezerwując lot niecałe 3 tygodnie przed
          wylotem. "Tradycyjne" linie latające na tej trasie (Lot i SN Brussels) nie
          chciały zejść poniżej 600 zł. Jedyna niedogodność, to lądowanie w Charleroi
          zamiast Zaventem i dojazd do Brukseli za 10€ zamiast za 2,50€ (chyba, bo nigdy
          jeszcze nie lądowałem na Zaventem).

Pozdrawiam
      • jacuo Re: Artykuł sponsorowany ? Co za bzdury. 07.07.06, 13:34
        anomacie napisał:

> "Z Ryanairem, potentatem "taniego latania", można wybrać się pod koniec lipca
        > do Londynu i Z POWROTEM za 1127 zł."
        > A KLM podana cena 837 zł w jedną stronę.
        > Autorek nie doczytał nie przejrzał albo jeszcze coś innego.

Cena KLM jest w OBIE STRONY - sprawdz sobie ...na ich stronce

• szpadel83 Re: Tanie linie nie najtańsze 07.07.06, 09:27
      autor chyba nie sprawdzil do konca... niektore loty faktycznie sa tansze, ale
      wiekszosc przemawia za tanim lataniem - jest jeszcze EasyJet (odloty z berlina)
      ktorego polecam
    • carnivore69 Re: Tanie linie nie najtańsze 07.07.06, 09:30
      "Centralne lotnisko Heathrow". Chyba jesli chodzi o konurbacje Londyn-Reading.
      (OK, jest blizej niz wszystkie inne poza City, ale epitet "centralne" to przesada.)

I jesli ladowanie 40 km od centrum to wiekszy dyskomfort dla autora niz
      ladowanie 20 km od centrum + przesiadka, to jego preferencje sa z pewnoscia inne
      od tych, ktore posiada 90% podrozujacych.

Pzdr.
    • greeneyedgirl Re: Tanie linie nie najtańsze 07.07.06, 10:11
      ten artykul to bzdura.
      po prostu trzeba wiedziec kiedy kupic bilet i tyle.
      • jacuo Re: Tanie linie nie najtańsze 07.07.06, 12:24
        Artykuł bardzo sensowny - agresywane kampanie i mit tanich linii powoduje, że
        ludzie kupują często tamże. Tymczasem w sezonie kupując 2 miesiące przed
        odlotem okazuje się, że tańsze są bilety linii tradycyjnych. Trzeba przglądać
        oferty róznych linii !
    • node Re: Tanie linie nie najtańsze 07.07.06, 11:06
      Autor nie wie o czym pisze.

Tanie linie sa zaiste tansze, ale nie zawsze. Sekret ich ceny polega na tym, ze
      lataja z tanszych lotnisk, czesto o bardzo wczesnych czy bardzo poznych porach,
      itp.

Jezeli mam poleciec na 2-3 dni, na ktorki pobyt, gdy zalezy mi zeby np.
      wyleciec z rana a wrocic wieczorem to tanie linie zwykle odpadaja. Ale jak
      planuje sie wakacje i mozna przesunac wylot o 1-2 dni i zmarnowac pare godzin
      na dojazdy z jakichs malych lotnisk to tanie linie zaczynaja nagle miec wiele
      sensu.

A czasami roznica dojazdu do lotniska 1 czy 3 godziny robia wielka roznica
      • jacuo Re: Tanie linie nie najtańsze 07.07.06, 12:27
        node napisał:

> Autor nie wie o czym pisze.

A moim zdaniem całkiem sensownie pisze

> Tanie linie sa zaiste tansze, ale nie zawsze. Sekret ich ceny polega na tym,
        ze
        >
        > lataja z tanszych lotnisk, czesto o bardzo wczesnych czy bardzo poznych
        porach,

Ale autor nie pisze, że tanie linie sa generalnie droższe. Tylko, że w sezonie
        często gesto sie zdarza, że tzw "tanie linie" są generalnie droższe od
        tradycyjnych

• kasikj Re: Tanie linie nie najtańsze 07.07.06, 14:36
          Cały artykuł to wierutna bzdura.
          od 2 lat latam tanimi liniami i jakoś zawsze jest taniej niż LOTem czy innymi
          liniami.
          Oczywiste jest, że na kilka dni przed wylotem w każdych liniach lotniczych
          bilety będą duzo droższe niż te rezerwowane na 2-3 miesiące wczesniej.
          To, że sa serwowane posiłki nie ma tak naprawdę znaczenia na trasach, których
          lot trwa 2 godziny - nikt z głodu nie umrze.
          Jak również to na jakim lotnisku wylądujemy. Dla przykładu z Luton do centrun
          Londynu jedzie się 45 minut pociagiem i jest to porównywalne czasowo z dojazdem
          z Heathrow.
          Kolejny problem - przesiadki. Przeciez to paranoja przesiadać się na trasie
          której całkowity czas lotu wynosi 2 godziny!!!
          Wię proponuję autorom zbadac bardziej temat zanim napiszą taka bzdurę!!!
    • rayan222 Spóźnialscy płacą więcej. Planuj wczesniej -taniej 07.07.06, 11:35
      Wczesniejsze planowanie daje możliwośc latania po europie bardzo tanio. Dla
      tych co na końcu normalne, bilety najdroższe. A wielcy przwoznicy najpierw
      sprzedają najdrożej a potem lekko zniżają ceny. Ostatecznie wygrywa tani
      przwoznik, ma większe obłożenie. Latam 3 lata i nigdy drożej nie zapłaciłem za
      bilet po Europie niż 80 euro...a przewaznie 250 - 300 zł. Np. Almeria - Londyn
      i Londyn - Wrocław. Razem za 240 zł dwa loty....Trzeba sledzić systematycznie,
      ceny biletów.
    • motylek999 time is money 07.07.06, 12:25
      zarezerwowalem dopiero dzisiaj bilet do londynu bo do konca nie wiedzialem
      kiedy tam polece i co ? bilet w dwie strony kosztowal mnie prawie 1000zł! gdzie
      tydzien temu zaplacilbym o polowe mniej! time is money :/
    • antony_milano Dziwny artykuł 07.07.06, 12:57
      Ciekawe,ze ja mam zarezerwowany bilet na lipiec w wizzair do Mediolanu i
      spowrotem za 50 euro. Ideą tanich lini jest przecież to, ze sie rezerwuje
      bilety stosunkowo wczesniej bo sa tanie i dotyczy to rowniez wakacji, teraz juz
      promocje sie wyczerpaly, wiec bilety są oczywiście droższe, ale to dotyczy
      całego roku, nie tylko wakacji. Autor tego artykułu nie ma chyba bladego
      pojącia o tanich liniach...
      • danz5 Re: Dziwny artykuł ?......nieprawda 07.07.06, 13:40
        autor reprezentuje po prostu interesy innej grupy ,anizeli tanie linie .
        Od dawien dawna wiadomym jest ,by taniej latac trzeba odpowiednio wczesniej
        zarezerwwac bilety.Posadzanie autora o niewiedze mija sie z prawda,on po prostu
        uprawia lobby za co bierze pieniadze ,a przy okazji oglupia niezorientowanych.
    • j666 Drogie linie placa redaktorom za takie artykuly... 07.07.06, 13:53
      Mam bilety SkyEurope do Aten (niestety z Krakowa, a nie z Warszawy) za niecałe
      550 zł w obie strony.
      A za ile chciałby mnie przelecieć LOT to szkoda pisać....
    • duo1 Berlin 07.07.06, 14:46
      hehehe - ja polecam spojrzec na TE same tanie linie lotnicze - loty np. z
      Berlina i porownac ceny - z Poznania, Wroclawia, Bydgoszczy czy jakiegokolwiek
      innego polskiego lotniska do Londynu na te same daty... - ceny na jeden dzien,
      np na 08 sierpnia (bez oplat)
      Berlin - 0,99 EUR i 12,99 EUR
      Bydgoszcz 449 PLN
      Gdansk 369 PLN
      Krakow i Wroclaw 369 i 289 PLN

Dziwny kraj ta Polska...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka