Dodaj do ulubionych

O. Rydzyk: Droga do źródła wiedzie pod prąd

09.07.06, 16:41
a gdzie są pieniądze jakie "pobożny" rydzyk zbierał "na ratowanie Stoczni
Gdańskiej"
Obserwuj wątek
    • porannakawa Re: O. Rydzyk: Droga do źródła wiedzie pod prąd 09.07.06, 16:48
      Gdy pradem jest prawo i zwyczaje dobre - to rydzyku - masz racje.
      Nie nalezy jednak z tego robic cnoty i przyrownywac okradania ze zrodlem do
      ktorego podaza sie pod prad.
      Okradanie zawsze jest przeciw prawu i dobrym zwyczajom.
      Jestes rydzolu malwersantem i oszustem.
      Nie skazanym jeszcze prawomocnie ale oszustem.
      Macisz w glowach nie po chrystusowemu.
      W twoich ustach biale ozancza czarne a czarne - oznacza biale.
      Maluczcy w to wierza i daja sie prowadzic jak owieczki przez pastucha.
      Wykorzystujesz mandat dany ci podczas swiecen kaplanskich.
      Jestes rydzyku zwyczajnym hochsztaplerem i oszustem.
      • taziuta Ale się Rydzyk zapluje jak się dowie... :-) 09.07.06, 16:51
        Ponoć Jareczek przy okazji zmiany rządu wyrzuci z niego Giertycha, a w koalicji
        wymieni LPR na PSL. Żydzi mu kazali :-)))
        • femur Kiedy p.Rydzyk przeprosi za kłamstwa o UE, kiedy? 09.07.06, 16:57
          Miało wzrosnąć bezrobocie i spaść produkcja. Miały padać małe firmy i rolnicy
          mieli przymierać głodem - takie ordynarne kłamstwa mówił Pan Rydzyk przed
          referendum europejskim.
          Nie mówię, że mamy raj na ziemi, ale w wielu dziedzinach naprawdę się
          poprawiło. Wreszcie remontuja drogi. Firma w której ja pracuję zyskała dotacje
          i ogólnie widac, że Rydzyk KłAMAŁ.
          łżyZakonnik
          • ewolucja3 Re: Kiedy p.Rydzyk przeprosi za kłamstwa o UE, ki 09.07.06, 17:03
            Jesteś naiwny jakiś? On nigdy nie przeprosi!!!
            I nigdy nie odda pieniążków na stocznię
            Ten typ tak ma
            • gej-zyd powiem dyplomatycznie, ze... 09.07.06, 17:19
              to nieprzyzwoite... kiedy w tym kraju dzien przestanie zaczynac sie i konczyc msza swieta we
              wszelakiej postaci. kiedy wreszcie polityka, nawet licha, przestanie podpinac sie pod kosciol, a moze
              kiedy wreszcie ludzie zrozumieja i przestana wierzyc w to, ze "dobrego" czlowieka czy poltyka nie czyni
              pojscie na pielgrzymke, naglasniane jeszcze przez media. czy ten pseudokatolicyzm jest tak
              zakorzeniony, ze juz wiekszosc naprawde nie widzi tego zaklamania, tej bezdennej obludy i glupotyß
            • krasnov Współczuję tym, co potrafią tylko wybierać: 09.07.06, 17:21
              …z prądem, czy pod prąd. Niewielu pamięta o tym, że nie trzeba koniecznie podróżować rzeką, że można znaleźć własną drogę. Nie wybór jest większy niż tylko "kat, czy ofiara".
              Do zobaczenia nad morzem. A może w górach. Ale tam wasza rzeka nie prowadzi.
              • orcheystra Re: Współczuję tym, co potrafią tylko wybierać: 09.07.06, 17:57
                ściślej, pod prąd nachalnej, prymitywnej klerykalizacji życia publicznego
                polskiego społeczeństwa
        • sclavus Re: Ale się Rydzyk zapluje jak się dowie... :-) 09.07.06, 18:16
          taziuta napisał:

> Ponoć Jareczek przy okazji zmiany rządu wyrzuci z niego Giertycha, a w
          koalicji
          >
          > wymieni LPR na PSL. Żydzi mu kazali :-)))
          >
          Ejże!!!
          Czy to nie trąci ... antysemityzmem, taki przekąs....
          Jeszcze niedawno temu byłeś za bezwarunkowym odesłaniem Kunia do kąta i to bez
          względu na to czy ktoś każe czy prosi czy też się domaga....
          Czy to list ambasadora cię tak ładnie zainspirował ???
      • klenik Podobają mi się tezy głoszone przez o.Rydzyka 09.07.06, 16:53
        Demokracja ma to do siebie,że każdy ma prawo do własnych przemysleń.Tezy
        o.Rydzyka są ciekawe i dlatego warto troche poszperac i posprawdzac czy są
        zgodne z prawdą.Można go lubiec albo nie,ale jest w sumie orginalny.
        Pozdrowionko dla twardogłowych.!!!!
        • femur Re: Podobają mi się tezy głoszone przez o.Rydzyka 09.07.06, 17:00
          Szkoda tylko, że nijak się mają do Ewangelii, nie wspominając o naukach JP II.
          • zeter1 Re: Podobają mi się tezy głoszone przez o.Rydzyka 09.07.06, 19:54
            Zdumiał mnie twoj glos, taki dziwnie nie obrażający. Nawet stawiasz kwestię
            merytoryczną. Dlatego zapytam: w czym tezy gloszone przez Rydzyka nijak się mają
            do Ewangelii i do nauk JPI? Wydaje się mi, że dobrze znam jedno i drugie, i nie
            znalazlem rożnic. Będę wdzięczny za odpowiedź.
        • gej-zyd Re: Podobają mi się tezy głoszone przez o.Rydzyka 09.07.06, 17:22
          klenik napisał:

> Demokracja ma to do siebie,że każdy ma prawo do własnych przemysleń.Tezy
          > o.Rydzyka są ciekawe i dlatego warto troche poszperac i posprawdzac czy są
          > zgodne z prawdą.Można go lubiec albo nie,ale jest w sumie orginalny.
          > Pozdrowionko dla twardogłowych.!!!!

moze faktycznie mozna go lubiec, bo lubic to na pewno nie. i moze faktycznie jest orginalny, bo
          oryginalny tez na pewno nie.
          jezeli jestes prawdziwym polakiem, to naucz sie najpierw wlasnego jezyka.
          pa twardoglowy
        • frant3 Re: Podobają mi się tezy głoszone przez o.Rydzyka 09.07.06, 18:00
          Hitler też był orginalny. A Wojciech Jaruzelski napisał: pójdę więc "pod prąd".

--
          Frant - humor, satyra, krytyka
      • neiden czy rydzyk jest winny? 09.07.06, 18:02
        bardzo duzo obywateli w polsce lamentuje ze rydzyk ich oszukal.rydzuk
        potrzebowal pieniedzy jak karzdy polak.ci ktorzy wyslali mu pieniadze widocznie
        mieli ich za duzo,albo byli pozbawieni rozumu.wiec prosze nie winnic
        rydzyka .winni jestescie wy!-polaku dobre masz serce ,strta cie czeka.
        • zeter1 Re: czy rydzyk jest winny? 09.07.06, 20:07
          Ja nie lamentuję, że Rydzyk mnie oszukał. Zaufalem mu i slusznie. Widzialem,
          czego dokonał, SAM, bez zlodziejstwa, lepiej niż większość tzw. biznesmenow
          pokazywanych w kolorowych tygodnikach. I w zasadzie POD PRĄD "życzliwych",
          ktorzy calym sercem są za demokracją, ale tylko tą "wybiorczą", za wolnością w
          kraju, ale tylko dla wybranych - już nie dla "moherowych beretow" czy udanych
          katolickich biznesow. No, ale ja jestem "stary" i nauki o polityce uczylem się,
          gdy nie bylo jeszcze poprawnych politycznie definicji demokracji, wolności,
          rodziny. Byly tylko normalne, klasyczne, oparte także na rozumie /definicji
          bolszewickich, dziwnie podobnych do dzisiaj preferowanych, nie uwzględniam/.
    • pethate Re: O. Rydzyk: Droga do źródła wiedzie pod prąd 09.07.06, 16:49
      Barany ida pod prad a Rydzyk z pradem i kiedy sie zmeczy wypocznie w luksusowym
      osrodku wypoczynkowym na polskim morzem, za pieniadze, ktore wyludzil od
      latwo "wiernych".
    • ras_ajri Re: O. Rydzyk: Droga do źródła wiedzie pod prąd 09.07.06, 16:51
      biedni ludzie. Tacy straszni raśici i antysemici. W ich rozumieniu zródłem zła
      w tym kraju są Żydzi.
      • vitabravo Gazeta Wyborcza i jej kłamstwa ! 11.07.06, 01:06
        W kłamstwach GW jest bardzo dobra !
    • ras_ajri O. Rydzyk i jego rasizm 09.07.06, 16:52
      Cytaty z Radia Maryja
      · "Pan Nikolski wszedł do Sejmu z mniejszości ukraińskiej, trzeba to pamiętać,
      i nie wiem, czy mu tak zależy na narodzie polskim (…) Ja nie jestem, broń Boże,
      przeciwko narodowi ukraińskiemu, tylko, że to może być wyjaśnieniem dla pewnych
      działań pewnego człowieka"
      o ks. Rydzyk, dyrektor radia, 10.03.2003
      · "Ja to nazywam aj waj szalom. Widać, że to jest religia handlowa. To jest
      handel, a nie religia w Boga"
      o ks. Rydzyk, 20.08.2002
      · "Metoda walki dywersyjnej, droga podstępu, rozkładu wewnętrznego, maskowania
      istotnych celów, została z całą precyzją zastosowana przez Hitlera, a także
      bolszewików, w ogóle socjalistów. Rewolucja ustrojowa, ustrojona w barwy
      mesjanizmu światowego wiąże się w szczególny sposób z epoką Manifestu
      Komunistycznego. Element mesjanizmu pochodzi oczywiście z judaizmu, ale w
      mistyce rosyjskiej znalazł podatny grunt dla zaszczepienia i rozwoju.
      Oczywiście, już masoneria w wieku XIX planowała zlikwidowanie państw narodowych
      i stworzenie w dalszym planie rządu światowego"
      o ks. Bajda, stały współpracownik radia, 1.09.2001
      · "Kampania, jaką święty Maksymilian [Kolbe] w swoim „Małym Dzienniku” robił po
      to, żeby wspierać polski przemysł, polskie rolnictwo: [hasło] „kupuj u
      swojego” – i to nie był antysemityzm, to był przejaw pewnej integracji
      społecznej, też dążenia do tego, żeby naprawić polską gospodarkę, byt polskich
      kupców, polskich konsumentów"
      o ks. Cydzik, 11.06.2002
      · "Przynależność do takiej organizacji, jak Fundacja Batorego, – chociaż ona
      jest bogata, bo Soros jest człowiekiem jednym z najbogatszych w świecie,
      zresztą, według tego, co wiem, dorobił się na narko-mafii – przynależność do
      takiej Fundacji Batorego – to nie do zaakceptowania z punktu widzenia
      katolickiego: materialistyczna koncepcja człowieka, sam panteizm, który jest
      widoczny. I Soros, on mówi „jestem Bogiem”. I w ogóle ta działalność, którą
      wspiera, no ta fundacja, na co pieniądze idą, to my wiemy: idą na aborcję, idą
      na te wszystkie inne. No oczywiście, czasem jakąś [dotację] dostanie naiwna
      organizacja typowo kościelna, [ale tylko] parę groszy, powiedzmy sto złotych, a
      sto tysięcy idzie na środki antykoncepcyjne, na demoralizację (…)"
      [współprowadzący audycję, ks. Gonczaruk:] "Aczkolwiek ma silne agendy
      działające w Polsce, bardzo prężne. I też poprzez prasę i media jest wciąż
      nagłaśniana i ona steruje tymi… tymi rzeczywistościami" [ks. Szczęsny:] "To
      jest [organizacja] masońska, na pewno, tu nie ma najmniejszej wątpliwości"
      o ks. Szczęsny, współpracownik radia, 20.02.2003
      · "Wałęsa jak objął urząd [prezydenta], to przyjmował telefony. Bardzo chciałam
      się wtedy dodzwonić, żeby oczyścił Polskę z różnych [ludzi] innego pochodzenia
      i z innych krajów, narodowości. Tego nie podpowiedziałam, [ale] mógłby sam o
      tym pomyśleć (…) Ja toleruję Żydów, Niemców - niech on mi buty szyje taniej,
      jesionkę, - ale niech on się nie wpycha do mojego rządu. Ja pamiętam w 1956 r.,
      kiedy Gomułka przyszedł, to on oczyścił Polskę 10. Moja koleżanka z pracy
      wyjechała do Izraela. Uważałam, że w Polsce Żydów prawie nie ma, [ale] mam taki
      wykaz, gdzie [jest napisane, iż] w pierwszym parlamencie po objęciu władzy
      przez pana Wałęsę, [jedynie] był co siódmy Polak. Paru Niemców, a większość
      Żydów (…) Za jego [rządów] cała masa Żydów przyjechała do Polski, a tamci
      [polscy emigranci polityczni z lat 80-tych] do tej pory nie mogą wrócić(…) A ja
      bym ich [Żydów] przede wszystkim zmusiła do wrócenia do swoich nazwisk, bo
      pozabierali polskie nazwiska" [podsumowanie ks. Moja:] "Czyli mamy stawać w
      prawdzie"
      o dialog między słuchaczką a stałym pracownikiem radia, ks. Mojem, 18 01.2003
      · "Polska zniewolona, bo ludzie są naiwni, wierzą tym, którzy ich zniewalają.
      Ci, co zdobyli Jerozolimę mają jedną zasadę: panować albo burzyć. Jest naród,
      który chce zapanować nad światem za wszelką cenę" **wypowiedź słuchacza,
      2.01.2003
      · "Oni [komuniści] wypowiadali się za tą koncepcją, która potem przyjęła formę
      Judeopolonii - i to samo było w Rosji, też zostało przyjęte, i zostały
      zdeformowane te idee społeczne w kierunku realizacji interesów jednej grupy
      narodowościowej [Żydów]. Na przykład, wymordowanie 6 milionów chłopów w Rosji11
      nie leżało w żaden sposób w hasłach socjalizmu, czy komunizmu, natomiast w
      Talmudzie chłopi są jednym z najgorszych gatunków ludzi, więc trzeba ich
      wymordować – i zostało to zrealizowane"
      o słuchacz, w rozmowie z ks. Cydzikiem, 16.06.2002
      "Przecież cały rząd jest żydowski (...) W [komunistycznym] Urzędzie
      Bezpieczeństwa kto był? 90% to byli Żydzi. W Rosji w NKWD kto Polaków mordował?
      Żydzi! Tego się nic nie mówi, to każdy się boi!" [odpowiedź prowadzącego, ks.
      Cydzika:] "Myślę, że akurat w Radio Maryja te tematy podejmujemy, przypomnę
      chociażby audycje z panem profesorem Jerzym Robertem Nowakiem i jego
      [publikacje] na te tematy: ‘Kogo powinni przeprosić Żydzi’, również ‘Zbrodnie
      przeciwko narodowi polskiemu’ itd. Myślę, że tylko w niektórych mediach ten
      temat jest niebezpieczny, czy może niewłaściwy. A druga sprawa - ciągle musimy
      poszukiwać, widzieć ofiary, widzieć zło, natomiast nie możemy wzbudzać
      niechęci, ale prawda historyczna i ta prawda moralna musi oczywiście być tutaj
      podkreślana, bo jesteśmy to winni tym, którzy cierpieli i ich rodzinom.
      Oczywiście zgadzamy się z panem"
      ·
      o słuchacz, 10.02.2003
      • alien1978 Re: O. Rydzyk i jego rasizm 09.07.06, 17:04
        Bardzo lubię ojca Rydzyka.To świetny kapłan.Nic Go nie złamie.Wszelkie krytyki
        i napady na Ojca będą nieskuteczne.Wszystkich Jego adwersarzy odsyłam do Biblii
        i do Imienia róży.
        • indianski Re: O. Rydzyk i jego rasizm 09.07.06, 17:07
          nie ty jeden kochasz o.Dyrektora . Fanatykow w polsce na peczki .
          • alien1978 Re: O. Rydzyk i jego rasizm 09.07.06, 17:13
            Ale to wspaniały gość,wie kogo nie lubi,a kogo lubi.I jasno to wyraża
            • indianski Re: O. Rydzyk i jego rasizm 09.07.06, 17:24
              Gdyby kazdy mial takie jasne poglady , Oswiecim by nie nadazyl przerabiac zwlok
              na mydlo .
              • vitabravo Re: Gazeta Wyborcza i jej pomówienia ! 11.07.06, 01:02
                W pomówieniach GW jest dobra !
          • alien1978 Re: O. Rydzyk i jego rasizm 09.07.06, 17:18
            ja nie kocham Ojca tylko go podziwiam
            • erg_samowzbudnik Re: O. Rydzyk i jego rasizm 09.07.06, 17:34
              alien1978 napisał:

> ja nie kocham Ojca tylko go podziwiam

Ja też go podziwiam , ale tak samo jak Bagsika i innych ze smykałą do interesów.
              • alien1978 Re: O. Rydzyk i jego rasizm 09.07.06, 17:37
                porównanie ojca z Bagsikiem bardzo naciągane przecież Gąsiorowski nadal mieszka
                w Izraelu
                • indianski Re: O. Rydzyk i jego rasizm 09.07.06, 18:13
                  a jakie to ma znaczenie ?
                  • vitabravo Re: Gazeta Wyborcza i jej oszczerstwa ! 11.07.06, 01:03
                    W oszczerstwach GW jest przednia !!!
      • altermann Re: O. Rydzyk i jego rasizm 09.07.06, 17:06
        To wszystko prawda co napisaleś.Ja też się z Panem zgadzam.Nie widzę tu nic
        zdrożnego.
      • alien1978 Re: O. Rydzyk i jego rasizm 09.07.06, 17:29
        Tyle cytatów... i po co.To wszystko jest manipulacją.Ojciec kocha wszytkich.I
        wybacza,albo stara się wybaczyć.Jest tylko zwykłym kapłanem.On jest wybaczeniem
        • indianski Re: O. Rydzyk i jego rasizm 09.07.06, 18:15
          jestes idiota , czy zgrywasz idiote ?
          • vitabravo Re: Gazeta Wyborcza i jej manipulacje ! 11.07.06, 01:04
            W manipulacjach GW jest nadzwyczajna !!!
      • alien1978 Re: O. Rydzyk i jego rasizm 09.07.06, 17:49
        i jeszce jedno - uważam,że powinno się z Polski usunąć wszystkich ludzi,którzy
        mają obcojęzyczne nazwiska,bo to wrogi element
        • indianski Re: O. Rydzyk i jego rasizm 09.07.06, 18:17
          Biedne giertychy i leppery .
          • vitabravo Re: Gazeta Wyborcza i jej syjonizm ! 11.07.06, 01:07
            Gazeta Wyborcza to partyjny organ syjonizmu w Polsce.
    • terence Re: O. Rydzyk: Droga do źródła wiedzie pod prąd 09.07.06, 16:55
      droga do źródła czyli cofnięcie się do czasów feudalizmu i trójpolówki! po co
      iść z duchem czasu jak można pod prąd cofnąć się w rozwoju i zrobić z Polski
      skansen historyczny!
    • indianski faszyscie zebralo ise na poezje :) 09.07.06, 17:03
      a mochery spijaja miod z ust idola .
    • bajt52 Re: O. Rydzyk: Droga do źródła wiedzie pod prąd 09.07.06, 17:07
      Cóż za nietaktowne pytanie.Nikt prawy takiego pytania by nie zadał!
    • koloratura1 Re: O. Rydzyk: Droga do źródła wiedzie pod prąd 09.07.06, 17:11
      ...zdrowego rozsądku.
    • patthecat Rydzyk! Skocz na banię na skały z 2000m. 09.07.06, 17:42
      Też bedziesz miał k..... pod prąd i będzie to najlepszy prezent dla Polski XXI
      wieku......
    • emes-nju A mi sie wydawalo, ze g... zawsze z pradem... n/t 09.07.06, 17:46

• tles01 Rydzyk, ty kłamco!...uczciwy kroczy prostą drogą. 09.07.06, 17:53
        tylko tacy oszuści, kłamcy, jak rydzyk, mają pokęcone ścieżki!..Pamiętam słowa
        JPII, "krocz zawsze prostą droga, a dojdziesz do prawdy"..
    • q_vw Re: O. Rydzyk: jestem obłudnym hipokrytą ! 09.07.06, 18:14
      • jantar18 Re: Pod prąd, głównie cywilizacji chrześcijańskiej 09.07.06, 18:17
      • ekumeniczny Radio Judasz vs Radio Maryja - Rydzyk vs Michnik 09.07.06, 18:17
        Slyszalem pogloski ze pan Michnik ktory zywi specjalny szacunek do
        nowego "ewangelisty" Judasza, planuje zalozyc Radio Judasz i wyeliminowac
        Rydzyka z gry. Przed budynkiem planowanego Radia Judasz ma podobno byc
        zainstalowany duzy pomnik nowego "ewangelisty".

Sw. Piotr zawsze jest przedstawiany z kluczami na pomnikach. Judasz, ktory ma
        byc podobno ogloszony patronem Agory i Radia Judasz, bedzie przedstawiony ze
        srebrnikami. Srebrniki maja symbolizowac sukces zyciowy Judasza "ewangelisty"
        i przyciagnac sluchaczy z nieKATOLICKICH kregow dla ktorych srebrniki maja
        wielkie znaczenie. Obok pomnika zostanie posadzone duze dzrzewo z sucha galezia
        dla
        uzupelnienia architektury ogrodowej
        ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

• ekumeniczny W planach telewizja Faryzeusz ;-)))))))))))))))))) 09.07.06, 18:18
          Wg. tych samych poglosek, w planach pana Michnika jest tez telewizja FARYZEUSZ,
          ktora bedzie bezposprednio konkurowac z telewizja Trwam
          ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

• kolter Re: W planach telewizja Faryzeusz ;-))))))))))))) 09.07.06, 18:40
            Jak pamietam to Jezus własnie takich kupnych klechow jak rydz obnazał ,wiec
            faryzeusz to jak raz dobre dla watykanskiego kleru okreslenie, czemu wiec
            uczciwy zyd michnik ma taka tv budowac???
    • terence Re: O. Rydzyk: Droga do źródła wiedzie pod prąd 09.07.06, 18:18
      droga do źródła czyli co? Rydzyk u władzy nad całą Polską? Wszyscy obywatele
      wyznawcami Rydzyka? zgniecenie liberałów i wszelkich przejawów
      wolnomyślicielstwa? zgniecenie niewiernych w Rydzyka? cfnięcie się do
      średniowiecza? co jest tym źródłem?
    • soulworm pod prąd to warto te polacka gnide podlaczyc... 09.07.06, 18:42

• ukropek Re: no to się podłącz..... 09.07.06, 20:39
        Wy pospolici oszuści,drobni geszefciarze,zwykłe śmiecie..Zacna elito narodu wybranego
        • vitabravo Re: Dostali kopa w jądra to wyją niedorzecznie ! 11.07.06, 01:17
          "Soulworm" i "ukropek". I jak będziecie teraz rozpowszechniać
          kłamstwa i pomówienia Gazety Wyborczej ze spuchniętymi jądrami.
    • maruda.r Rydzyk zawsze z prądem 09.07.06, 20:51

"W deszczach, i w zimnie, i w spiekocie, ale zawsze pod prąd. Droga do źródła
      wiedzie pod prąd - pod prąd opinii, pod prąd mody, pod prąd propagandy, pod prąd
      własnych wad. A źródłem jest Jezus Chrystus. I za to trwanie, za to pójście pod
      prąd, z całego serca Bóg zapłać" - mówił o. Rydzyk

Tyle teoria. W praktyce Rydzyk to przykład kupców, których Chrystus wygnał ze
      światyni czy faryzeusza.

• ukropek Re: Rydzyk............... 09.07.06, 21:35
        Cóż za doskonała riposta..godna enerytowanej marksistki z pięknego miasta Gdyni...
        • maruda.r Rydzyk zawsze z prądem 10.07.06, 01:01
          ukropek napisał:

> Cóż za doskonała riposta..godna enerytowanej marksistki z pięknego miasta Gdyni

Cieszę się, że Ci się podoba, drogi rabinie.

• mark.parker Rydzyk, oddaj forsę, złodzieju! 10.07.06, 01:03
      że też go jeszcze wpuszczają na Czarną Górę - zakłamane katabasy.
      • tomxp ojcze rydzyku! ojcze dyrektorze! ojcze tadeuszu! 10.07.06, 02:03
        ojcze nasz wszstkich w kraju pelargonii i malwy

pamietamy o tobie w naszych modlitwach o bliznich...

dalej! prowadz nas pod prad, czy zima to, czy spiekota...

do zrodla do zrodla prowadz nas

do zrodla.
      • vitabravo Re: "mark.parker" ty podły oszczerco ! 11.07.06, 01:11
        Ty bezczelny kabotynie, szkalujący zza węgła, pod pseudonimem
        szlachetnego i wielkiego O.dyrektora.
        Ty mały podstępny kundelku ze sfory michniczej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka