fds5 09.07.06, 16:41 a gdzie są pieniądze jakie "pobożny" rydzyk zbierał "na ratowanie Stoczni Gdańskiej" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
porannakawa Re: O. Rydzyk: Droga do źródła wiedzie pod prąd 09.07.06, 16:48 Gdy pradem jest prawo i zwyczaje dobre - to rydzyku - masz racje. Nie nalezy jednak z tego robic cnoty i przyrownywac okradania ze zrodlem do ktorego podaza sie pod prad. Okradanie zawsze jest przeciw prawu i dobrym zwyczajom. Jestes rydzolu malwersantem i oszustem. Nie skazanym jeszcze prawomocnie ale oszustem. Macisz w glowach nie po chrystusowemu. W twoich ustach biale ozancza czarne a czarne - oznacza biale. Maluczcy w to wierza i daja sie prowadzic jak owieczki przez pastucha. Wykorzystujesz mandat dany ci podczas swiecen kaplanskich. Jestes rydzyku zwyczajnym hochsztaplerem i oszustem. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Ale się Rydzyk zapluje jak się dowie... :-) 09.07.06, 16:51 Ponoć Jareczek przy okazji zmiany rządu wyrzuci z niego Giertycha, a w koalicji wymieni LPR na PSL. Żydzi mu kazali :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
femur Kiedy p.Rydzyk przeprosi za kłamstwa o UE, kiedy? 09.07.06, 16:57 Miało wzrosnąć bezrobocie i spaść produkcja. Miały padać małe firmy i rolnicy mieli przymierać głodem - takie ordynarne kłamstwa mówił Pan Rydzyk przed referendum europejskim. Nie mówię, że mamy raj na ziemi, ale w wielu dziedzinach naprawdę się poprawiło. Wreszcie remontuja drogi. Firma w której ja pracuję zyskała dotacje i ogólnie widac, że Rydzyk KłAMAŁ. łżyZakonnik Odpowiedz Link Zgłoś
ewolucja3 Re: Kiedy p.Rydzyk przeprosi za kłamstwa o UE, ki 09.07.06, 17:03 Jesteś naiwny jakiś? On nigdy nie przeprosi!!! I nigdy nie odda pieniążków na stocznię Ten typ tak ma Odpowiedz Link Zgłoś
gej-zyd powiem dyplomatycznie, ze... 09.07.06, 17:19 to nieprzyzwoite... kiedy w tym kraju dzien przestanie zaczynac sie i konczyc msza swieta we wszelakiej postaci. kiedy wreszcie polityka, nawet licha, przestanie podpinac sie pod kosciol, a moze kiedy wreszcie ludzie zrozumieja i przestana wierzyc w to, ze "dobrego" czlowieka czy poltyka nie czyni pojscie na pielgrzymke, naglasniane jeszcze przez media. czy ten pseudokatolicyzm jest tak zakorzeniony, ze juz wiekszosc naprawde nie widzi tego zaklamania, tej bezdennej obludy i glupotyß Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov Współczuję tym, co potrafią tylko wybierać: 09.07.06, 17:21 …z prądem, czy pod prąd. Niewielu pamięta o tym, że nie trzeba koniecznie podróżować rzeką, że można znaleźć własną drogę. Nie wybór jest większy niż tylko "kat, czy ofiara". Do zobaczenia nad morzem. A może w górach. Ale tam wasza rzeka nie prowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: Współczuję tym, co potrafią tylko wybierać: 09.07.06, 17:57 ściślej, pod prąd nachalnej, prymitywnej klerykalizacji życia publicznego polskiego społeczeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Ale się Rydzyk zapluje jak się dowie... :-) 09.07.06, 18:16 taziuta napisał: > Ponoć Jareczek przy okazji zmiany rządu wyrzuci z niego Giertycha, a w koalicji > > wymieni LPR na PSL. Żydzi mu kazali :-))) > Ejże!!! Czy to nie trąci ... antysemityzmem, taki przekąs.... Jeszcze niedawno temu byłeś za bezwarunkowym odesłaniem Kunia do kąta i to bez względu na to czy ktoś każe czy prosi czy też się domaga.... Czy to list ambasadora cię tak ładnie zainspirował ??? Odpowiedz Link Zgłoś
klenik Podobają mi się tezy głoszone przez o.Rydzyka 09.07.06, 16:53 Demokracja ma to do siebie,że każdy ma prawo do własnych przemysleń.Tezy o.Rydzyka są ciekawe i dlatego warto troche poszperac i posprawdzac czy są zgodne z prawdą.Można go lubiec albo nie,ale jest w sumie orginalny. Pozdrowionko dla twardogłowych.!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
femur Re: Podobają mi się tezy głoszone przez o.Rydzyka 09.07.06, 17:00 Szkoda tylko, że nijak się mają do Ewangelii, nie wspominając o naukach JP II. Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: Podobają mi się tezy głoszone przez o.Rydzyka 09.07.06, 19:54 Zdumiał mnie twoj glos, taki dziwnie nie obrażający. Nawet stawiasz kwestię merytoryczną. Dlatego zapytam: w czym tezy gloszone przez Rydzyka nijak się mają do Ewangelii i do nauk JPI? Wydaje się mi, że dobrze znam jedno i drugie, i nie znalazlem rożnic. Będę wdzięczny za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
gej-zyd Re: Podobają mi się tezy głoszone przez o.Rydzyka 09.07.06, 17:22 klenik napisał: > Demokracja ma to do siebie,że każdy ma prawo do własnych przemysleń.Tezy > o.Rydzyka są ciekawe i dlatego warto troche poszperac i posprawdzac czy są > zgodne z prawdą.Można go lubiec albo nie,ale jest w sumie orginalny. > Pozdrowionko dla twardogłowych.!!!! moze faktycznie mozna go lubiec, bo lubic to na pewno nie. i moze faktycznie jest orginalny, bo oryginalny tez na pewno nie. jezeli jestes prawdziwym polakiem, to naucz sie najpierw wlasnego jezyka. pa twardoglowy Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Podobają mi się tezy głoszone przez o.Rydzyka 09.07.06, 18:00 Hitler też był orginalny. A Wojciech Jaruzelski napisał: pójdę więc "pod prąd". -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
neiden czy rydzyk jest winny? 09.07.06, 18:02 bardzo duzo obywateli w polsce lamentuje ze rydzyk ich oszukal.rydzuk potrzebowal pieniedzy jak karzdy polak.ci ktorzy wyslali mu pieniadze widocznie mieli ich za duzo,albo byli pozbawieni rozumu.wiec prosze nie winnic rydzyka .winni jestescie wy!-polaku dobre masz serce ,strta cie czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: czy rydzyk jest winny? 09.07.06, 20:07 Ja nie lamentuję, że Rydzyk mnie oszukał. Zaufalem mu i slusznie. Widzialem, czego dokonał, SAM, bez zlodziejstwa, lepiej niż większość tzw. biznesmenow pokazywanych w kolorowych tygodnikach. I w zasadzie POD PRĄD "życzliwych", ktorzy calym sercem są za demokracją, ale tylko tą "wybiorczą", za wolnością w kraju, ale tylko dla wybranych - już nie dla "moherowych beretow" czy udanych katolickich biznesow. No, ale ja jestem "stary" i nauki o polityce uczylem się, gdy nie bylo jeszcze poprawnych politycznie definicji demokracji, wolności, rodziny. Byly tylko normalne, klasyczne, oparte także na rozumie /definicji bolszewickich, dziwnie podobnych do dzisiaj preferowanych, nie uwzględniam/. Odpowiedz Link Zgłoś
pethate Re: O. Rydzyk: Droga do źródła wiedzie pod prąd 09.07.06, 16:49 Barany ida pod prad a Rydzyk z pradem i kiedy sie zmeczy wypocznie w luksusowym osrodku wypoczynkowym na polskim morzem, za pieniadze, ktore wyludzil od latwo "wiernych". Odpowiedz Link Zgłoś
ras_ajri Re: O. Rydzyk: Droga do źródła wiedzie pod prąd 09.07.06, 16:51 biedni ludzie. Tacy straszni raśici i antysemici. W ich rozumieniu zródłem zła w tym kraju są Żydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Gazeta Wyborcza i jej kłamstwa ! 11.07.06, 01:06 W kłamstwach GW jest bardzo dobra ! Odpowiedz Link Zgłoś
ras_ajri O. Rydzyk i jego rasizm 09.07.06, 16:52 Cytaty z Radia Maryja · "Pan Nikolski wszedł do Sejmu z mniejszości ukraińskiej, trzeba to pamiętać, i nie wiem, czy mu tak zależy na narodzie polskim (…) Ja nie jestem, broń Boże, przeciwko narodowi ukraińskiemu, tylko, że to może być wyjaśnieniem dla pewnych działań pewnego człowieka" o ks. Rydzyk, dyrektor radia, 10.03.2003 · "Ja to nazywam aj waj szalom. Widać, że to jest religia handlowa. To jest handel, a nie religia w Boga" o ks. Rydzyk, 20.08.2002 · "Metoda walki dywersyjnej, droga podstępu, rozkładu wewnętrznego, maskowania istotnych celów, została z całą precyzją zastosowana przez Hitlera, a także bolszewików, w ogóle socjalistów. Rewolucja ustrojowa, ustrojona w barwy mesjanizmu światowego wiąże się w szczególny sposób z epoką Manifestu Komunistycznego. Element mesjanizmu pochodzi oczywiście z judaizmu, ale w mistyce rosyjskiej znalazł podatny grunt dla zaszczepienia i rozwoju. Oczywiście, już masoneria w wieku XIX planowała zlikwidowanie państw narodowych i stworzenie w dalszym planie rządu światowego" o ks. Bajda, stały współpracownik radia, 1.09.2001 · "Kampania, jaką święty Maksymilian [Kolbe] w swoim „Małym Dzienniku” robił po to, żeby wspierać polski przemysł, polskie rolnictwo: [hasło] „kupuj u swojego” – i to nie był antysemityzm, to był przejaw pewnej integracji społecznej, też dążenia do tego, żeby naprawić polską gospodarkę, byt polskich kupców, polskich konsumentów" o ks. Cydzik, 11.06.2002 · "Przynależność do takiej organizacji, jak Fundacja Batorego, – chociaż ona jest bogata, bo Soros jest człowiekiem jednym z najbogatszych w świecie, zresztą, według tego, co wiem, dorobił się na narko-mafii – przynależność do takiej Fundacji Batorego – to nie do zaakceptowania z punktu widzenia katolickiego: materialistyczna koncepcja człowieka, sam panteizm, który jest widoczny. I Soros, on mówi „jestem Bogiem”. I w ogóle ta działalność, którą wspiera, no ta fundacja, na co pieniądze idą, to my wiemy: idą na aborcję, idą na te wszystkie inne. No oczywiście, czasem jakąś [dotację] dostanie naiwna organizacja typowo kościelna, [ale tylko] parę groszy, powiedzmy sto złotych, a sto tysięcy idzie na środki antykoncepcyjne, na demoralizację (…)" [współprowadzący audycję, ks. Gonczaruk:] "Aczkolwiek ma silne agendy działające w Polsce, bardzo prężne. I też poprzez prasę i media jest wciąż nagłaśniana i ona steruje tymi… tymi rzeczywistościami" [ks. Szczęsny:] "To jest [organizacja] masońska, na pewno, tu nie ma najmniejszej wątpliwości" o ks. Szczęsny, współpracownik radia, 20.02.2003 · "Wałęsa jak objął urząd [prezydenta], to przyjmował telefony. Bardzo chciałam się wtedy dodzwonić, żeby oczyścił Polskę z różnych [ludzi] innego pochodzenia i z innych krajów, narodowości. Tego nie podpowiedziałam, [ale] mógłby sam o tym pomyśleć (…) Ja toleruję Żydów, Niemców - niech on mi buty szyje taniej, jesionkę, - ale niech on się nie wpycha do mojego rządu. Ja pamiętam w 1956 r., kiedy Gomułka przyszedł, to on oczyścił Polskę 10. Moja koleżanka z pracy wyjechała do Izraela. Uważałam, że w Polsce Żydów prawie nie ma, [ale] mam taki wykaz, gdzie [jest napisane, iż] w pierwszym parlamencie po objęciu władzy przez pana Wałęsę, [jedynie] był co siódmy Polak. Paru Niemców, a większość Żydów (…) Za jego [rządów] cała masa Żydów przyjechała do Polski, a tamci [polscy emigranci polityczni z lat 80-tych] do tej pory nie mogą wrócić(…) A ja bym ich [Żydów] przede wszystkim zmusiła do wrócenia do swoich nazwisk, bo pozabierali polskie nazwiska" [podsumowanie ks. Moja:] "Czyli mamy stawać w prawdzie" o dialog między słuchaczką a stałym pracownikiem radia, ks. Mojem, 18 01.2003 · "Polska zniewolona, bo ludzie są naiwni, wierzą tym, którzy ich zniewalają. Ci, co zdobyli Jerozolimę mają jedną zasadę: panować albo burzyć. Jest naród, który chce zapanować nad światem za wszelką cenę" **wypowiedź słuchacza, 2.01.2003 · "Oni [komuniści] wypowiadali się za tą koncepcją, która potem przyjęła formę Judeopolonii - i to samo było w Rosji, też zostało przyjęte, i zostały zdeformowane te idee społeczne w kierunku realizacji interesów jednej grupy narodowościowej [Żydów]. Na przykład, wymordowanie 6 milionów chłopów w Rosji11 nie leżało w żaden sposób w hasłach socjalizmu, czy komunizmu, natomiast w Talmudzie chłopi są jednym z najgorszych gatunków ludzi, więc trzeba ich wymordować – i zostało to zrealizowane" o słuchacz, w rozmowie z ks. Cydzikiem, 16.06.2002 "Przecież cały rząd jest żydowski (...) W [komunistycznym] Urzędzie Bezpieczeństwa kto był? 90% to byli Żydzi. W Rosji w NKWD kto Polaków mordował? Żydzi! Tego się nic nie mówi, to każdy się boi!" [odpowiedź prowadzącego, ks. Cydzika:] "Myślę, że akurat w Radio Maryja te tematy podejmujemy, przypomnę chociażby audycje z panem profesorem Jerzym Robertem Nowakiem i jego [publikacje] na te tematy: ‘Kogo powinni przeprosić Żydzi’, również ‘Zbrodnie przeciwko narodowi polskiemu’ itd. Myślę, że tylko w niektórych mediach ten temat jest niebezpieczny, czy może niewłaściwy. A druga sprawa - ciągle musimy poszukiwać, widzieć ofiary, widzieć zło, natomiast nie możemy wzbudzać niechęci, ale prawda historyczna i ta prawda moralna musi oczywiście być tutaj podkreślana, bo jesteśmy to winni tym, którzy cierpieli i ich rodzinom. Oczywiście zgadzamy się z panem" · o słuchacz, 10.02.2003 Odpowiedz Link Zgłoś
alien1978 Re: O. Rydzyk i jego rasizm 09.07.06, 17:04 Bardzo lubię ojca Rydzyka.To świetny kapłan.Nic Go nie złamie.Wszelkie krytyki i napady na Ojca będą nieskuteczne.Wszystkich Jego adwersarzy odsyłam do Biblii i do Imienia róży. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: O. Rydzyk i jego rasizm 09.07.06, 17:07 nie ty jeden kochasz o.Dyrektora . Fanatykow w polsce na peczki . Odpowiedz Link Zgłoś
alien1978 Re: O. Rydzyk i jego rasizm 09.07.06, 17:13 Ale to wspaniały gość,wie kogo nie lubi,a kogo lubi.I jasno to wyraża Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: O. Rydzyk i jego rasizm 09.07.06, 17:24 Gdyby kazdy mial takie jasne poglady , Oswiecim by nie nadazyl przerabiac zwlok na mydlo . Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Gazeta Wyborcza i jej pomówienia ! 11.07.06, 01:02 W pomówieniach GW jest dobra ! Odpowiedz Link Zgłoś
alien1978 Re: O. Rydzyk i jego rasizm 09.07.06, 17:18 ja nie kocham Ojca tylko go podziwiam Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: O. Rydzyk i jego rasizm 09.07.06, 17:34 alien1978 napisał: > ja nie kocham Ojca tylko go podziwiam Ja też go podziwiam , ale tak samo jak Bagsika i innych ze smykałą do interesów. Odpowiedz Link Zgłoś
alien1978 Re: O. Rydzyk i jego rasizm 09.07.06, 17:37 porównanie ojca z Bagsikiem bardzo naciągane przecież Gąsiorowski nadal mieszka w Izraelu Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Gazeta Wyborcza i jej oszczerstwa ! 11.07.06, 01:03 W oszczerstwach GW jest przednia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
altermann Re: O. Rydzyk i jego rasizm 09.07.06, 17:06 To wszystko prawda co napisaleś.Ja też się z Panem zgadzam.Nie widzę tu nic zdrożnego. Odpowiedz Link Zgłoś
alien1978 Re: O. Rydzyk i jego rasizm 09.07.06, 17:29 Tyle cytatów... i po co.To wszystko jest manipulacją.Ojciec kocha wszytkich.I wybacza,albo stara się wybaczyć.Jest tylko zwykłym kapłanem.On jest wybaczeniem Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: O. Rydzyk i jego rasizm 09.07.06, 18:15 jestes idiota , czy zgrywasz idiote ? Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Gazeta Wyborcza i jej manipulacje ! 11.07.06, 01:04 W manipulacjach GW jest nadzwyczajna !!! Odpowiedz Link Zgłoś
alien1978 Re: O. Rydzyk i jego rasizm 09.07.06, 17:49 i jeszce jedno - uważam,że powinno się z Polski usunąć wszystkich ludzi,którzy mają obcojęzyczne nazwiska,bo to wrogi element Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: O. Rydzyk i jego rasizm 09.07.06, 18:17 Biedne giertychy i leppery . Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Gazeta Wyborcza i jej syjonizm ! 11.07.06, 01:07 Gazeta Wyborcza to partyjny organ syjonizmu w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: O. Rydzyk: Droga do źródła wiedzie pod prąd 09.07.06, 16:55 droga do źródła czyli cofnięcie się do czasów feudalizmu i trójpolówki! po co iść z duchem czasu jak można pod prąd cofnąć się w rozwoju i zrobić z Polski skansen historyczny! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski faszyscie zebralo ise na poezje :) 09.07.06, 17:03 a mochery spijaja miod z ust idola . Odpowiedz Link Zgłoś
bajt52 Re: O. Rydzyk: Droga do źródła wiedzie pod prąd 09.07.06, 17:07 Cóż za nietaktowne pytanie.Nikt prawy takiego pytania by nie zadał! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: O. Rydzyk: Droga do źródła wiedzie pod prąd 09.07.06, 17:11 ...zdrowego rozsądku. Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Rydzyk! Skocz na banię na skały z 2000m. 09.07.06, 17:42 Też bedziesz miał k..... pod prąd i będzie to najlepszy prezent dla Polski XXI wieku...... Odpowiedz Link Zgłoś
tles01 Rydzyk, ty kłamco!...uczciwy kroczy prostą drogą. 09.07.06, 17:53 tylko tacy oszuści, kłamcy, jak rydzyk, mają pokęcone ścieżki!..Pamiętam słowa JPII, "krocz zawsze prostą droga, a dojdziesz do prawdy".. Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny Radio Judasz vs Radio Maryja - Rydzyk vs Michnik 09.07.06, 18:17 Slyszalem pogloski ze pan Michnik ktory zywi specjalny szacunek do nowego "ewangelisty" Judasza, planuje zalozyc Radio Judasz i wyeliminowac Rydzyka z gry. Przed budynkiem planowanego Radia Judasz ma podobno byc zainstalowany duzy pomnik nowego "ewangelisty". Sw. Piotr zawsze jest przedstawiany z kluczami na pomnikach. Judasz, ktory ma byc podobno ogloszony patronem Agory i Radia Judasz, bedzie przedstawiony ze srebrnikami. Srebrniki maja symbolizowac sukces zyciowy Judasza "ewangelisty" i przyciagnac sluchaczy z nieKATOLICKICH kregow dla ktorych srebrniki maja wielkie znaczenie. Obok pomnika zostanie posadzone duze dzrzewo z sucha galezia dla uzupelnienia architektury ogrodowej ;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny W planach telewizja Faryzeusz ;-)))))))))))))))))) 09.07.06, 18:18 Wg. tych samych poglosek, w planach pana Michnika jest tez telewizja FARYZEUSZ, ktora bedzie bezposprednio konkurowac z telewizja Trwam ;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: W planach telewizja Faryzeusz ;-))))))))))))) 09.07.06, 18:40 Jak pamietam to Jezus własnie takich kupnych klechow jak rydz obnazał ,wiec faryzeusz to jak raz dobre dla watykanskiego kleru okreslenie, czemu wiec uczciwy zyd michnik ma taka tv budowac??? Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: O. Rydzyk: Droga do źródła wiedzie pod prąd 09.07.06, 18:18 droga do źródła czyli co? Rydzyk u władzy nad całą Polską? Wszyscy obywatele wyznawcami Rydzyka? zgniecenie liberałów i wszelkich przejawów wolnomyślicielstwa? zgniecenie niewiernych w Rydzyka? cfnięcie się do średniowiecza? co jest tym źródłem? Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: no to się podłącz..... 09.07.06, 20:39 Wy pospolici oszuści,drobni geszefciarze,zwykłe śmiecie..Zacna elito narodu wybranego Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Dostali kopa w jądra to wyją niedorzecznie ! 11.07.06, 01:17 "Soulworm" i "ukropek". I jak będziecie teraz rozpowszechniać kłamstwa i pomówienia Gazety Wyborczej ze spuchniętymi jądrami. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Rydzyk zawsze z prądem 09.07.06, 20:51 "W deszczach, i w zimnie, i w spiekocie, ale zawsze pod prąd. Droga do źródła wiedzie pod prąd - pod prąd opinii, pod prąd mody, pod prąd propagandy, pod prąd własnych wad. A źródłem jest Jezus Chrystus. I za to trwanie, za to pójście pod prąd, z całego serca Bóg zapłać" - mówił o. Rydzyk ********************************* Tyle teoria. W praktyce Rydzyk to przykład kupców, których Chrystus wygnał ze światyni czy faryzeusza. Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: Rydzyk............... 09.07.06, 21:35 Cóż za doskonała riposta..godna enerytowanej marksistki z pięknego miasta Gdyni... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Rydzyk zawsze z prądem 10.07.06, 01:01 ukropek napisał: > Cóż za doskonała riposta..godna enerytowanej marksistki z pięknego miasta Gdyni **************************************** Cieszę się, że Ci się podoba, drogi rabinie. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Rydzyk, oddaj forsę, złodzieju! 10.07.06, 01:03 że też go jeszcze wpuszczają na Czarną Górę - zakłamane katabasy. Odpowiedz Link Zgłoś
tomxp ojcze rydzyku! ojcze dyrektorze! ojcze tadeuszu! 10.07.06, 02:03 ojcze nasz wszstkich w kraju pelargonii i malwy pamietamy o tobie w naszych modlitwach o bliznich... dalej! prowadz nas pod prad, czy zima to, czy spiekota... do zrodla do zrodla prowadz nas do zrodla. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: "mark.parker" ty podły oszczerco ! 11.07.06, 01:11 Ty bezczelny kabotynie, szkalujący zza węgła, pod pseudonimem szlachetnego i wielkiego O.dyrektora. Ty mały podstępny kundelku ze sfory michniczej. Odpowiedz Link Zgłoś