sabrinara 11.07.06, 18:27 Tym razem to Ks. Adam ma racje, jego komentarz - KLASA ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grisza14 Ks. Boniecki: postępowanie ks. Czajkowskiego mo... 11.07.06, 18:28 Pisaninka ks.Bonieckiego jak zwykle w tym srodowisku w duchu ewangelii Judasza.Nawet jesli facet kapowal przez 20 lat a po 50-u zmuszony ujawnionymi faktami przyznal sie, to wedlug ks.Bonieckiego jest to jakas szczegolna zasluga i powodem wywyzszenia w stosunku do niekapusi.Albo ks.Bonieckiego zjada skleroza, albo wyraznie mial na celu rozzloscic ludzi, ktorzy brzydza sie kapusiami.Ja mam jednak nadzieje, ze juz niedlugo bede mogl sobie darowywac stawianie przed jego nazwizkiem ks.Boniecki, z tych samych powodow, dla ktorych nie stawiam ich przed nazwiskiem pana Czajkowskiego.Co do tego ostatniego, to prosze przyjrzec sie publikowanemu dzis w GW jednemu ze zdjec tego eks.duchownego i zwrocic uwage na jego mine i modlitewnie zlozone rece.Fotografia bylego kaplana zrobiona w okresie zazywania chwaly autorytetu moralnego.Mimo dlugoletniemu przyzwyczajaniu sie do rzeczy obmierzlych, nie rozumiem pychy ks.Bonieckiego, ktory z uporem przekazuje mi, ze jestem durnnym prostatakiem, bo ludzi wyrafinowanych nie obowiazuje ewangieliczne ... tak, nie, tak nie... i ...czarne, czarne, biale, biale... .No znakomity kaplan (mam nadzieje, ze wkrotce eks.kaplan) czyta slowa Chrystusa inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
m635 Dziwny wzór. Szedł w zaparte. 45 lat w kłamstwie! 11.07.06, 20:32 To ma być wzór? Chyba dla dziennikarzy Tygodnika Powszechnego. Wzór tego, że przyznać się do kapowania należy dopiero wówczas, kiedy ktoś wyciągnie niezbite dowody. Wzór obłudy i cynizmu... Odpowiedz Link Zgłoś
janstrak Pchał się na świecznik zamiast pokutować w hospicj 11.07.06, 21:11 m635 napisał: > To ma być wzór? Chyba dla dziennikarzy Tygodnika Powszechnego. > Wzór tego, że przyznać się do kapowania należy dopiero wówczas, kiedy ktoś > wyciągnie niezbite dowody. > Wzór obłudy i cynizmu... Szczyt obłudy! Miał czelność pouczać nas, prawić o moralności, robić z siebie autorytet. Hańba! Odpowiedz Link Zgłoś
janmucha Autorytet wszystkich ubekow 11.07.06, 21:13 Ksiadz Boniecki mówi (może pisze): "Czy też nie jest tak, że po tym wszystkim on się staje jeszcze bardziej wiarygodny, jeszcze bliższy grzeszników, którzy wracają do Pana Boga?" No więc księże Adamie B. - nie. Nie jest bardziej wiarygodny. Bo nie przyznał się sam. Został do tego zmuszony. Mroczna przeszłość nie przeszkadzała mu byl pławić się w uznaniu "autorytetu moralnego". Gdyby miał być wiarygodny już dawno poszedłby gdzieś służyć w małej parafii albo klasztorze (tam też przecież można służyć Bogu) a nie pouczałby maluczkich co to jest dobro, co to jest prawda i jak je w życiu realizować. Dlatego mimo, że mu współczuję, jako człowiekowi i grzesznikowi właśnie (kto bez grzechu niech pierwszy rzuci...), ale nie chciałbym by był moim życiowym przewodnikiem, nauczycielem czy spowiednikiem. Nie chce księdza Czajkowskiego w jakikolwiek sposób karać, moralnie linczować. Chcę, by usunął się w cień. Zszedł nam z oczu. Niech odkupi swoje winy cichą modlitwą za tych, których swoim postępowaniem skrzywdził. Odpowiedz Link Zgłoś
rteqqf Po Czajkowskim niech i Boniecki nas nauczy! 12.07.06, 00:40 Idealny komentarz! I dziękuję wszystkim, że zdecydowali się napisać! Myślałem, że tylko mnie odrzuca na widok tych opuchniętych czarnych mądrali, którzy takie fikołki intelektualne wyprawiają. A po tym salcie Bonieckiego, to mam wrażenie, jakby sam siebie ten Boniecki bronił. Ksiądz Zaleski to jest GOŚĆ! Szacunek!!! Ciekawe co to za "obyczajowy wyskok" Czajkowskiego, który kazał mu być ubecką dziewką przez tyle lat? Dziwne że GW nie podsuwa nam czegoś - np. "udział ks. Czajkowskiego w duszpasterstwie >>kobiet upadłych<<; odwiedzał, rozmawiał - wszystko by założyć Ruch Magdaleny; Niestety UB zrobiło zdjęcia, Czajkowski spłonił się, zrozumiał - zdjęcia mogą świadczyć przeciw niemu; Tak bardzo wierzył w Kościół, że nie obawiał się aby jego słowa - często na złość UBekom wypowiadane niewyraźnie i sepleniąco - mogły Kościoła Wiecznej Potędze zaszkodzić" Odpowiedz Link Zgłoś
zydzinski księże Adamie! Pora na Ciebie! 11.07.06, 19:05 Za dużo złego już wyrządziłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
moherowe_stringi Re: księże Adamie! Pora na Ciebie! 11.07.06, 21:17 zydzinski napisał: > Za dużo złego już wyrządziłeś. A co konkretnie? No dawaj. Odpowiedz Link Zgłoś
saramago2 Postępowanie ks. Czajkowskiego to hańba 11.07.06, 20:28 do czego się miał przyznawać? 1000 stron akt, dziesiątki nagrań i jeszcze Wam mało? Musicie czekac az ubol łaskawie się przyzna, to niepotrzebne i w niczym nie umniejsza jego łajdactwa, ten LZe-autorytet TP i GW przyczynił się do zamordowania ks. Popiełuszko, przez lata gnoił w spoosób bezpardonowy Polskę podkładając się żydokomunie na każdym kroku, obrzydliwa persona, acz świetny spowiednik dla Turnaua i całej redakcji GW z Maleszką i Michnikiem na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
moherowe_stringi Zapomniałeś nawiązać do masonerii i PO 11.07.06, 21:18 Bo to jedna sitwa. I cykliści oczywiście też. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Przestaje kupowac TP 11.07.06, 21:29 Czy x. Boniecki nie dostrzega, ze pan Czajkowski (nie jest juz dla mnie ksiedzem, czlowiekiem godnym zaufania) "przyznal sie", kiedy wszytsko wyszlo na jaw? a co robil przez 23 lata? opluwal wszystkich i wszytsko; "wygryzl" x. Chrostowskiego z funkcji wspolprzewodniczacego wspolnej rady katolikow i zydow, atakowal x. Jankowskiego, ktory z komuna walczyl (a nie jej sluzyl, jak pan czajkowski); czy pab Czajkowski przeprosil juz Matke x. Popieluszki? nie, teraz, kiedy go przylapano na dlugoletnim´lejdactwie i klamstwie, to "przeprosil"; mam "gleboko w powazaniu" takie przeprosiny pana Czajkowskiego; nalezy nalozyc na niego suspense; ktos taki nie moze oficjalnie byc kaplanem; zdradzil wielu, i zdradzil wszelkie idealy KK Odpowiedz Link Zgłoś
eurobiskup Boniecki nie maskuj prawdy 11.07.06, 21:50 Zadamy od ciebie i innnych zastannionych agentow, zeby natychmist oposcili kosciol. Precz o kosciola zdrajcy. Tak jak Jezus nie wybaczyl lootrowi po lewicy i nie wzial go do raku tak i wy nie macie prawa byc w kosciele Jezusowym. Batem was wagnac. A ty Boniecki, Pieronek i inni zamaskowani nie tuszujacie tej sprawy agentow w sutannach. Jako katolik przebaczyl bym byc moze agentow w spodniach ale Judaszowi zamaskoanemu w kosciele Jezusa NIGDY. Precz z Kosciola obludnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: Boniecki nie maskuj prawdy 11.07.06, 23:39 Sam wydajesz sobie świadectwo, "katoliku" :(( Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Boniecki nie maskuj prawdy 11.07.06, 23:55 zal mi Cie tuhanka; naprawde zal; nie che obrazac pana Czajkowskiego, ale dla mnie to nie ksiadz; wiesz, nie chodzi o to, ze jestem i tak napietnowany czesciowym zydostwem - choc rodzina ostala sie badrzo katolicka, nie zal mn tego czasu w prl-owskich wiezieniach, mi jest po prostu bardzo smutno; i nie oczekuj ode mnie wyrozumialosci - post factum - dla kogos takiego, jak pan Czajkowski; wybacz: bylem ministrantem, jestem zaangazowany w Kosciol (nasz wspolny dom), i w Taize, i we wspolnote Emmanuel: nie chec kogos takiego, jako kaplana; z bardzo boli; dla mnie to jeden z najgorszych Judaszy tuhanka napisała: > Sam wydajesz sobie świadectwo, "katoliku" :(( Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: Boniecki nie maskuj prawdy 11.07.06, 23:57 Nie musisz mnie żałować, też jestem zaangażowana w sprawy Kościoła i właśnie stąd płynie taka, a nie inna moja postawa. Chrześcijanin nie powinien potępiać, a przebaczać i dawać szansę synom marnotrawnym. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Boniecki nie maskuj prawdy 12.07.06, 00:14 wiesz, zastanawiam sie, czym bylibysmy my - chrzescijanie - , i czym stalaby sie nasza religia, gdyby Jezus i Apostolowie byli takimi obludnikami jak pan Czajkowski; mysle, ze juz dawno nie byloby po nas sladu tuhanka napisała: > Nie musisz mnie żałować, też jestem zaangażowana w sprawy Kościoła i właśnie > stąd płynie taka, a nie inna moja postawa. Chrześcijanin nie powinien potępiać, > > a przebaczać i dawać szansę synom marnotrawnym. Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: Boniecki nie maskuj prawdy 12.07.06, 07:43 Kościół jest święty, ale składa się z grzesznych ludzi, Silesiusie. Poza tym jedynie Bóg jest w stanie w pełni ocenić motywy i faktyczną winę. To, co w oczach ludzi może być wielką winą, dla Boga może być drobiazgiem bez większego znaczenia. Dlaczego? Dlatego, że mogą być pewne sytuacje, motywacje, które wiele usprawiedliwiają. Odpowiedz Link Zgłoś
eurobiskup Boniecki, Pieronek powiem wam krotko 11.07.06, 21:51 pocalujcie mnie w d..pe. Lajdacy. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierzowiec Re: Ks. Boniecki: postępowanie ks. Czajkowskiego 11.07.06, 22:20 która klasa ? IV b?? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Ks. Boniecki: postępowanie ks. Czajkowskiego 11.07.06, 23:28 > postępowanie ks. Czajkowskiego może być wzorcem dla innych Tak samo jak Ketmana, Wolskiego, Hejnała i innych kapusi... Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Ks. Boniecki - oderwany od rzeczywistości obrońca. 11.07.06, 23:29 ... komunistycznych agentów. Ciekawe, dlaczego ich broni? Odpowiedz Link Zgłoś
osiolek.makary Przejrzałem na oczy 11.07.06, 23:50 Przez czterdzieści dwa lata tkwiłem w kłamstwie i ułudzie, ale wreszcie dzisiaj 11 lipca 2006 przejrzałem na oczy. Tygodnik Powszechny przez dwadzieścia pięć lat okłamywał mnie swoimi artykułami (Wojtyła też tam pisał - nie wiem co z tym zrobić) ale dzisiaj poznałem prawdę. Dzięki wam drodzy forumowicze. Koniec z TP, koniec z Bonieckim, koniec z tą zakłamaną kohortą katolickiego lewactwa. Od dzisiaj tylko Radio Maryja i Ukochany Ksiądz Tadeusz. Koniec z arcbp Życińskim i jego pachołkiem bp Pieronkiem, od dzisiaj moim pasterzem jest Leszek Sławoj- Głódź. Błądziłem i będę pokutował przez resztę życia za swoją głupotę, ale będę odtąd wiernie służył Toruńskiej Latarni Wiecznej Prawdy. Ona prowadzić mnie będzie do jedynego Kościoła Polskiego, bo tylko Ona rozświetla drogę. Nie ma miejsca dla sprzedawczyków idących na pasku Tel Awiwu, nie ma miejsca dla pseudokatolików-kłamców spod znaku Gwiazdy Dawida, jest jeden jedyny prawdziwy Polski Kościół Tadeuszowy i wara od niego z łapskami z Krakowa... Muszę kończyć, bo idą pielęgniarze z kaftanem, ale jeszcze się odezwę... Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Przejrzałem na oczy 11.07.06, 23:56 osiolek.makary napisał: > Muszę kończyć, bo idą pielęgniarze z kaftanem, ale jeszcze się odezwę... Pozdrów pielęgniarzy. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Wielkie słowa o zwykłym kapusiu. Wzruszające. 12.07.06, 10:09 Wielkie słowa o zwykłym kapusiu. Wzruszające. A gdzie o ofiarach tego kapusiostwa? Kolejne odkręcanie kota ogonem i zapewne zapowiedź zapewne próby "reaktywacji" skompromitowanego do reszty "autorytetu moralnego". Skompromitowanego nie tylko współpracą z SB, ale też nachalnym serwilizmem wobec środowisk malo przyjaznych Polsce, mowiac oglednie. Odpowiedz Link Zgłoś