mobileinmobili Arogancja wobec spolecznosci miedzynarodowej 15.07.06, 19:00 Dlaczego Izrael przegrywa ostatnia karte poparcia opinii swiatowej demokratyczny swiat przeciera po raz kolejny oczy nie wierzac w to co sie dzieje na Bilskim Wschodzie, po raz kolejny rzad izraelski, nie liczac sie z prawami miedzynarodowymi, ustaleniani z amerykanskimi sojusznikami / slynna drogowa Mapa Busha /, nie liczac sie z ogolnoswiatowa systuacja i jej punktami zapalnymi, wyprowadza swoja potege militarna, ktora w swoistej zemscie i satysfakcji ze swojej sily atomowej, cofa cywilizacyjnie znowu sasiadujace z Izraelem panstwa. Powatarzany od dziesiatkow lat schemat "prawa do samoobrony" i pochylone glowy europejskich rzadow, dajacych swoje przyzwolenia, wzywajace od "opamietania i umiaru", budzi zrozumiale obrzydzenie i ponizenie wartosci demokratycznych, gdy potega atomowa powolujac sie na swoje prawa, lamie jednoczesnie prawa miedzynarodowe i prawa czlowieka innych narodow. To budzi zrozumialy opor swiatowej opinii, ktora nie ma juz zamiaru akceptowania szczegolnej i uprzywilejowanej roli Izraela w stosunku do innych panstw spolecznosci miedzynarodowej. Agresja Izraela na sasiadujace kraje, rozbudzi na niewatpliwie fale antyizraelizmu / nie mylic z antysemityzem/, poniewaz agresorzy izrelscy, popelniaja takie same bledy jak amerykanie w Iraku, gdzie otwarty terroryzm przeciwko ludnosci cywilnej, doprowadzil do kryzysu swiatowych wartosci demokracji. Kolejna agresja Izraela, wzmacnia pozycje Iranu w rokowaniach z USA I UE, daje mu do reki argumenty, o bestilaskim i wprost sadystycznym niszczeniu infrastuktur panstw arabskich, gdzie za armatami, wkraczaja buldozery, rownajace wszystko z ziemia, cala gospodarke biednych krajow, budowana za pieniadze podatnikow europejskich i amerykanskich. Potepienie dla obecnej polityki rzadu Izraela plynie z calej spolecznosci miedzynarodowej, z ONZ, z poszczegolnych krajow, z Watykanu, caly swiat z obrzydzeniem patrzy na to co sie tam dzieje. Izrael przegrywa ostania swoja karte, sympatie wielu narodow, ktore od lat wspieraly jego polityke i "prawo do samoobrny". Odpowiedz Link Zgłoś
moshe65 Re: Arogancja wobec spolecznosci miedzynarodowej 15.07.06, 19:01 brawo ! wiecej takich postow ! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Arogancja wobec spolecznosci miedzynarodowej 16.07.06, 12:31 Niestety, koleś, ilość w jakość nie przejdzie. "Powtarzać kłamstwo tyle razy, aż ktoś w to uwierzy" Skąd my to znamy? Odpowiedz Link Zgłoś
warszawiak06 Re: Arogancja wobec spolecznosci miedzynarodowej 15.07.06, 19:25 jakich krajow sympatie ...kogo to obchodzi jak by izrael sie niebronil tylko czekal na onz to by juz dawno niebylo izraela Odpowiedz Link Zgłoś
clanton Re: Arogancja wobec spolecznosci miedzynarodowej 15.07.06, 19:28 Wiekszosc krajow akcpetuje ze to Hezbollah spowodowal ta wojne i ze Izrael ma prawo do obrony. Spory sa tylko o tzw "proporcjonalnosc". Izrael nie zlamal zadnego prawa miedzynarodowego. Ofiary cywilne sa godne pozalowania, ale Izrael nie atakuje cywilow (jak to robi Hezbollah na slepo wystrzelajac rakiety w izraelskie miasta) tylko infrastrukture. Izrealska armia robi wszystko zeby zminimalizowac ofiary (np zrzut ulotek na dzien przed zbombardownaiem Bejrutu). Izrael wycofal sie z Libanu 6 lat temu, liczac na spokoj na swojej granicy. Co dostal w zamian ? Powtarzajace sie co kilka miesicy ostrzaly zolnierzy i miast nadgranicznych. Wszystkie te incydenty byly inicjowane przez Hezbollah. Izrael wykazal duza cierpliwosc przez te wszystkie lata, ale w koncu trzeba bylo powiedzic dosc. Zadania Izraela sa proste:spokoj na granicy i zwrot porwanych zolnierzy. Jezeli Hezbollah i Liban nie chca sie na to zgodzic to one sie wyjmuja z prawa miedzynarodowego. Jezeli ty i cytowana przez ciebie spolecznosc miedzynarodowa tego nie widza to jest to jeszcze jeden dowod na uprzedzenie do wszystkiego co Izrael robi. Odpowiedz Link Zgłoś
warszawiak06 Re: Arogancja wobec spolecznosci miedzynarodowej 15.07.06, 19:29 dziekuje clanton!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
moshe65 Re: Arogancja wobec spolecznosci miedzynarodowej 15.07.06, 19:31 szkoda tych bzdur nawet komentowac. Odpowiedz Link Zgłoś
clanton Re: Arogancja wobec spolecznosci miedzynarodowej 15.07.06, 22:58 Co uwazasz za bzdure ? Odpowiedz Link Zgłoś
killarney5 Dziękuję, clanton 15.07.06, 19:32 Przywracasz mi wiarę w ludzi mocno nadwyrężoną na tym forum... Dobrze, że nie wszyscy Polacy są zaślepienie nienawiścią do Żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
clanton Re: Dziękuję, clanton 15.07.06, 20:05 Niestety twoja wiara moze pozostac nadwyrezona. Jestem Zydem. Jednak pomimo tego co niektorzy antysemici tu pisza, Izrael ma jednak w Polsce dosc spore poparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
killarney5 Re: Dziękuję, clanton 15.07.06, 23:34 > Niestety twoja wiara moze pozostac nadwyrezona. Jestem Zydem. Shalom, chaver :-) > Jednak pomimo tego co niektorzy antysemici tu pisza, Izrael ma jednak w Polsce > dosc spore poparcie. Wiem - ja jestem Polką. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Mamy raczej jasność niż zaślepienie... 15.07.06, 20:09 Taka już jest ta demokracja. A my na zabawę do Kazimierza pohulać z przyjaciółmi... Odpowiedz Link Zgłoś
mobileinmobili Ta wojna jest bez sensu 15.07.06, 22:57 nie widze zwiazku, miedzy krytyka rzadu izraelskiego, a antysemityzmem, te slowo zrszta jest w obecnych czasach za czesto uzywane, jego wartosc i wymowa zaciera jego prawdziwa wage. Niewinni ludzie umieraja tez w Izraelu, wczoraj zostalo zabite izraelskie dziecko, bo rakiety arabskie spadaja w setkach na miasta izraelskie, nikt nie umie obronic miast izraelskiech przed arabskimi rakietami, nikt nie wie jakie cele moga jeszcze osiagnac, samoloty bezzalogowe arabow zatapiaja oktety izraelskie, a wiec co o tym myslec, chodzilo o odbicie dwoch zolnierzy, dzsiaj sa ofiary cywilne po obu stronach i bedzie ich coraz wiecej. Zadna kolejna wojna w Libanie nie przyniosla poprawy bezpieczentwa ludnosci izraelskiej i ta nic do tego nie wniesie. Odpowiedz Link Zgłoś
clanton Re: Ta wojna jest bez sensu 15.07.06, 23:20 Izrael wielokrotnie chcial unormowac stosunki z Libanem. Bo przeciez nie ma z nim zadnych sporow terytorialnych. Podpisanie pokoju uniemozliwia Hezbollah ktora nie uznaje Izraela i oficjalnie chce go zlikwidowac i ma niestety decydujacy glos w Libanie (szyici to najwieksza grupa wyznaniowa). Izrael chce pookoju. Przez 6 lat nie odpowiadal na ostrzaly Hezbollah i inne prowokacje, wybierajac droge dyplomatyczna. Rada Bezpieczestwa ONZ wydala rezolucje 1559 nakazujaca rozbrojenie Hezbolli i wycofania jej z granicy z Izraelem. Ta rezolucja zostala zignorowana, bo Hezbollah blednie odczytala brak zbrojnej reakcji Izraela jako slabosc, a rzad Libanu nawet nie probowal naciskac na Hezbollah zeby sie wycofal. W tym tygodniu Izrael mial dosyc. Kazda wojna jest tragedia, bo mimo najszczerszych checi ofiary cywilne sa zawsze. Tak bylo w Kosowie, Iraku i Afganistanie. Ta wojna jest inna. Izrael nie chce pieniedzy czy tez Libanskiego terytorium. Jedyna rzecza o jaka walczy Izrael jest pokoj, prawo jej mieszkancow do spokojnego zycia bez obawy bycia zabitym przez rakiety wystrzelane z Libanu. Ta wojna jest bardzo prosta do zakonczenia. Jezeli spolecznosc miedzynarodowa naprawde chce jej rozwiazania, powinna pomoc rzadowi libanskiemu rozcignac swoja kontrole na obszar przygraniczny z Izraelem. Szkoda ze tylu niewinnych ludzi ginie z powodu czegos tak prostego do zrobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mobileinmobili Re: Ta wojna jest bez sensu 15.07.06, 23:43 nie lictytujmy sie na zbrodnie, jezeli Izrael tak jest nekany rakietami Arabow, dlaczego tak bogate panstwo do dsiaj nie ma skutecznej obrony przeciwrakietowej na calej granicy libanskiej, chocby systemy Patriot? Dzis ludnosc izraelska jest nekana tak samo strachenm jak i ci po drugiej stronie, gdzei i kiedy rbnie w nastepna arabska katjusza, gdzie i kiedy rozerwie sie zamachowiec, to ze dzsiaj wosjko rozwali hisbolah, to bajka od 40 lat, po nim przyjdzie nowe pokolenie, jeszce bardziej nienawidzace Izrael. Byla szansa przez 40 lat wychowac nowe pokolenie arabskie wychowane w pokoju i wsporzyciu z Izraelem, chyba to bogate panstwo stac bylo na to. Ta wjna marnujewszystkie szanse pokojowe dla tego niestabilnego rejonu. Na nastepne 50 lat, to beda przede wszytkim odczuwac jeszcze bardziej oba spoleczenstwa, bo ich sie nie da wsadzic do bunkra, czy czolgu. Ta odpowiedzialnosc wziol na siebie kolejny rzad Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
clanton Re: Ta wojna jest bez sensu 16.07.06, 00:17 1. Izrael ma najskuteczniejsza obrone przeciwrakietowa na swiecie. Ale tylko na rakiety balistyczne. Technicznie jest niemozliwe stracic male rakiety typu katiusza ktorych uzywa Hezbollah. 2. Obecna akcja Izraela ma na celu powstrzymanie ostrzeliwan przez Hezbollah tu o teraz, nikt sie nie martwi o tym co bedzie za 40 lat. Nikt sie tez nie ludzi ze Hezbollah zniknie. Niech sobie istnieje w Libanie ale niech nie ostrzeliwuje sasiedniego panstwa ktore nich do nich nie ma. 3. Szansa na wpolzycie z Izraelaem przez ostatnie 40 lat ? Nigdy nie istniala od strony arabskiej. Liban i Syria do tej pory nie uznaje prawa do istnienia Izraela, podczas gdy Izrael od czasu swego powstania zmierzal do pokojowego wspoistninia ze swoimi sasiadami. W zamian ci sasisedzi rozpoczeli wojny w 48, 56, 67, 73 roku in teraz w 2006. 4. Kolejne 50 lat ? Kto wie. Jezeli wszyscy Arabowie pogodza sie z tym ze Izrael jest i bedzie na Bliskim Wschodzi to bedzie pokoj. Jezeli beda go nekali zbrojnie to bedziemy sobie jeszcze dyskutowali na temat wiele razy. Odpowiedz Link Zgłoś
mobileinmobili Re: Ta wojna jest bez sensu 16.07.06, 00:43 sluchaj widze, ze sie interesujesz tymi sprawami, moze napiszesz dlaczego zostal zaaresztowany caly rzad hamasu, przeciez chyba nie bylo lepszej szansy do wykonczenia tego ruchu, gdy w koncu musial pokazac swoje twarze, rozpoznac doglebnie struktury, dezintegrowac, kupowac swoich ludzi w tym ruchu, osmieszac wobec wlasnej ludnosci, popuszczajac dezinformacje o wspolpracy z Izraelem, tak samo przeciez mozna i podkopac i struktury hisbolachu, zdobywajac ich zaufanie, jednoczesnie robic i im krecia robote i uderzyc w odpowiednim czasie i miejscu, jednoczesnie osmieszajac go przed Palestynczykami. To wymagaloby chyba mniejszej kasy i mniejszych strat w ludnosci cywilnej po obu stronach, jak myslisz czy takie akcje sa brane w ogole pod uwage? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur hi, hi, "biednych krajów" 16.07.06, 12:30 śpiących na nafcie do góry brzuchem Odpowiedz Link Zgłoś
szerszen039 Re: Izrael bombarduje przedmieścia Bejrutu 15.07.06, 19:36 prawda jest taka, że ludność Izraela ma dosyć napadów i rakiet hizballa na Izrael, i na pewno cała ludność popiera rząd, za długo Izrael prosił kogo tylko mógł, aby ktoś wtrącił się wten rozlew krwi, i napady na spokojnych obywateli, chcących żyć gorzej lepiej, ale spokojnie, myślę że nie wszyscy są bogaczami, na pewno też jest dużo biednych, jak w każdym cywilizowanym państwie, trzymajcie się mocno pozdrowienia od szerszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
machnikowski Re: Izrael bombarduje przedmieścia Bejrutu 15.07.06, 19:36 Warto przeczytać: pl.wikipedia.org/wiki/Historia_Izraela historia wszystko wyjaśnia. Odpowiedz Link Zgłoś
buszek3 faszysci z Izraela barbarzynsko bombarduja Liban 15.07.06, 19:54 zabili i zranili juz setki osob... wkrotce ofiary beda liczone w tysiace... Przeniesc tego swiatowego bekarta, ktory nie chce i nie potrafi ulozyc sobie stosunkow z sasiadami na Alaske ! i wtedy zapanuje (s)pokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
warszawiak06 Re: faszysci z Izraela barbarzynsko bombarduja Li 15.07.06, 20:48 stosunkow z sasiadem niechce ulozyc sobie palestynskji narod wybierajac hamas jako rzad przypomne ze hamas chce destrukcjii izraela jak i hamas jest na liscie terorystycznej onz i eu Odpowiedz Link Zgłoś
buszek3 demonstracje w Paryzu: NIE dla terroryzmu Izraela 15.07.06, 20:06 kiedy w Warszawie??? Odpowiedz Link Zgłoś
warszawiak06 Re: demonstracje w Paryzu: NIE dla terroryzmu Izr 15.07.06, 20:50 w warszawie jak sprowadzicie sobie miliony arabow to tez beda demostracjie w warszawie tylko pamietacie tojak arabowie juz raz podpalili paryz nietak dawno Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Powtrzymać nazistowsko-żydowski reżim ! 15.07.06, 20:15 Reżim rządzący Izraelem wyraźnie prowokuje świat arabski do zaostrzenia konfliktu licząc na włączenie się do akcji USA. Cała ta obecna prowokacja służy sprowokowaniu wpierw Syrii a następnie Iranu. USA, czyli bankier Izraela jak zwykle torpeduje próby wywarcia międzynarodowego nacisku na nazistów w Izraelu. Odpowiedz Link Zgłoś
plech2 Re: Izrael bombarduje przedmieścia Bejrutu 15.07.06, 20:21 Cywilizowany świat musi stać po stronie jedynej bliskowschodniej demokracji. Kto był w Izraelu i w jakimkolwiek kraju arabskim wie, że lepiej z Żydem stracić niż z Arabem zyskać.Nie popieram wojny, ale Izrael nie może dać się zepchnąc do morza. Każda wojna jest okrutna, nie ma wojen humanitarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
moshe65 Re: Izrael bombarduje przedmieścia Bejrutu 15.07.06, 20:24 swiete slowa ,swiete!!! ==================================================== Zwyciezcy nikt nie bedzie pytal o to czy mowil prawde. -Adolf Hitler Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Izrael bombarduje przedmieścia Bejrutu 15.07.06, 20:28 dlaczego nie moze byc pokoju na Bliskim Wschodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
moshe65 Re: Izrael bombarduje przedmieścia Bejrutu 15.07.06, 20:34 bardzo dobre pytanie , ale ja skierowalbym je do obecnego Premiera Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
szerszen039 Re: Izrael bombarduje przedmieścia Bejrutu 15.07.06, 20:47 Izrael nie chce zabijać cywilów, jest kłopot bo, hizbollach trzyma rakiety w prywatnych domach, między mieszkańcami, Izrael jak ma bombardować ostrzega cywilów aby opuścili zagrożone miejsca, a nasralla siedzi z tyłkiem w bunkrze i wydaje rozkazy, oby go dopadli. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Izrael bombarduje przedmieścia Bejrutu 15.07.06, 20:58 To może ja zaapeluję (mam nadzieję, że apel ten przekażą do kwatery centralnej Mosadu agenci żydowscy udzielający się w tej dyskusji), by Izrael natychmiast ewakuował ludność cywilną ze strefy 30 km od granicy z Libanem. Jeśli rząd Izraela nie posłucha tego apelu, będzie odpowiedzialny za ofiary wśród ludności cywilnej spowodane ostrzałem przez Hezbollah. Odpowiedz Link Zgłoś
warszawiak06 Re: Izrael bombarduje przedmieścia Bejrutu 15.07.06, 21:02 kolego a czemu izrael ma ewakuowac swoich obywateli ze swojej ziemi moze zaapeluj do libanu o rozbrojenie hessbolah...tak onz nakazalo libanowi to zrobic i co Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Izrael bombarduje przedmieścia Bejrutu 15.07.06, 22:48 Ponieważ rząd Izraela ostrzegł rząd Libanu. Należy zrewanżować się żydowskim faszystom za taką wspaniałomyść. Odpowiedz Link Zgłoś
warszawiak06 Re: Izrael bombarduje przedmieścia Bejrutu 16.07.06, 00:04 co za belkot Odpowiedz Link Zgłoś
niehcemalemuszem Re: Izrael bombarduje przedmieścia Bejrutu 15.07.06, 21:18 Israel ostrzega ! o jej jakos nigdzie nie slyszalem zeby ostrzegal ludzi zanim wtargnal na teren Libanu ! czy mozesz to wyjasnic ? jestem ogromie ciekaw co wymyslisz? Odpowiedz Link Zgłoś
niehcemalemuszem Re: Izrael bombarduje przedmieścia Bejrutu 15.07.06, 21:26 pozwole, ze zacytuje tobie jeden z moich ulubionych mysli: (napewno wiesz kto to powiedzial ) "Ci ktorzy chca zyc, niech walcza, a ci ktorzy nie chca walczyc w tym swiece gdzie toczy sie nieustanne zmaganie - ci nie zasluguja aby zyc." Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwek1 Re: Izrael bombarduje przedmieścia Bejrutu 15.07.06, 20:48 Oczywiście ,że winien jest Izrael-za mocno się broni prad palestyńczykami,powinien dać się zepchnąć do morza a najlepiej popełnić zbiorowe samobójstwo.Wtedy mordercy palestyńccy mogliby zrobić porządek z innymi niewiernymi i z Polakami też. Odpowiedz Link Zgłoś
gaspard2 Re: Izrael bombarduje przedmieścia Bejrutu 15.07.06, 20:56 uciekaj czym prędzej najlepiej na marsa Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Izrael bombarduje przedmieścia Bejrutu 15.07.06, 20:51 W obliczu brutalnej agresji żydowskich faszystów na Liban każdy uczciwy człowiek powinien zjednoczyć się w bólu z rodzinami ofiar zamordowanych przez żydowsklch żołdaków. Nasi przyjaciele z Libanu powinni wiedzieć, że my, Polacy jesteśmy z nimi w obliczu kataklizmu, który dotknął ich ojczyznę. Odpowiedz Link Zgłoś
warszawiak06 Re: Izrael bombarduje przedmieścia Bejrutu 15.07.06, 20:54 tak pawelku dziecko oni sa przyjacielami juz ta przyjazn w madrycie i londynie pokazali ale nadal bron arabskich braci Odpowiedz Link Zgłoś
gaspard2 Re: Izrael bombarduje przedmieścia Bejrutu 15.07.06, 20:57 powtarzasz się warszawska INTELIGENCJO Odpowiedz Link Zgłoś
warszawiak06 Re: Izrael bombarduje przedmieścia Bejrutu 15.07.06, 21:00 tak oczywiscie ze sie powtarzam bo trzeba zeby ci tak wrogo nastawieni do starszych braci w wierze pomysleli nad tym co pisza Odpowiedz Link Zgłoś
gaspard2 Re: Izrael bombarduje przedmieścia Bejrutu 15.07.06, 21:01 uważasz że jestem wrogo nastawiony????? Odpowiedz Link Zgłoś
warszawiak06 Re: Izrael bombarduje przedmieścia Bejrutu 15.07.06, 21:04 niewiem czy wrogo czy nie naprawde nieinteresuje mnie to Odpowiedz Link Zgłoś
warszawiak06 Re: Dość chorych zapędów Izraela i USA !!!!! 15.07.06, 21:06 sluchaj jak bedziesz srtaral sie o vize do usa powiedz im to w okienku do urzednika ok Odpowiedz Link Zgłoś
warszawiak06 Smieszny jest Putin 15.07.06, 21:08 dzis powiedzial ze uzycie sily przez Izrael jest nieproporcionalne ..a jak Putin reaguje w Czeczenii ... Odpowiedz Link Zgłoś
niehcemalemuszem Re: Dość chorych zapędów Izraela i USA !!!!! 15.07.06, 21:22 a ja potrzebuje twojej pomocy o vize do Israela ? jestem pewien, ze taki warsziawski burak jak ty mi nie odmowi? prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
warszawiak06 Re: Dość chorych zapędów Izraela i USA !!!!! 15.07.06, 22:09 z tego co wiem to vizy do Izraela niepotrzeba jezli chcesz sie tam zatrzymac do 3 miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś
overshoe Re: Dość chorych zapędów Izraela i USA !!!!! 15.07.06, 22:12 A co odwiedzasz swoja szkole rabinow? Odpowiedz Link Zgłoś
niehcemalemuszem Re: Dość chorych zapędów Izraela i USA !!!!! 15.07.06, 22:17 3 miesiace ! ja tam chce mieszkac na stale przeciez to kraj mlekiem i miodem pachnacy... oczywiscie wszystko jest tam jak wiem budowane z amerykanskich "pozyczek" - bezwrotnych oczywiscie :0 Odpowiedz Link Zgłoś
warszawiak06 Re: Dość chorych zapędów Izraela i USA !!!!! 15.07.06, 22:20 to zle wiesz niejest tam nic budowane z amerykaskich pozyczek gospodarka izraelska trzyma sie nienajgozej a nawet dobrze a czy to kraj mlekiem i miodem plynacy to niewiem trzeba bylo by sie zapytac tych okolo 40tys do 50tys polakow ktozy pracuja w izraelu nielegalnie Odpowiedz Link Zgłoś
niehcemalemuszem Re: Dość chorych zapędów Izraela i USA !!!!! 15.07.06, 22:24 rozumiem, ze wszystko sie tam dobrze kreci dzieki Polakom. Wiem, wiem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
warszawiak06 Re: Dość chorych zapędów Izraela i USA !!!!! 15.07.06, 22:25 przeczytaj co piszesz i sie troche zastanow Odpowiedz Link Zgłoś
overshoe Re: Dość chorych zapędów Izraela i USA !!!!! 15.07.06, 22:27 Ty sie zastanow co gadasz i kogo popierasz i poczytaj troche historii (ale nie tej pisowskiej i moherowej) Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_46 Re: Dość chorych zapędów Izraela i USA !!!!! 16.07.06, 07:52 niehcemalemuszem napisał: > a ja potrzebuje twojej pomocy o vize do Israela ? jestem pewien, ze taki > warsziawski burak jak ty mi nie odmowi? prawda ? Jak jesteś obrzezany to viza nie jest Tobie potrzebna,ściągnij portki i dostaniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
overshoe Re: Dość chorych zapędów Izraela i USA !!!!! 15.07.06, 22:06 niemam zamiaru plaszczyc sie przed nimi i lizac im stop jak Ty Odpowiedz Link Zgłoś
niehcemalemuszem Premier Libanu ogłasza kraj "strefą kataklizmu" 15.07.06, 21:38 autor tego artykulu jakims dziwnym zbiegiem okolicznosci ( na pewno zapomnial :)) ominal jedno zasadnicze zdanie ktore Premier Libanu rowniez powiedzial... " Armia Izraela to "machina wojenna" ktora zamienia jego kraj w kupe gruzow ..." - Gazeto czy nie czas by zaczac mowic prawde o wojnie w Libanie taka jaka jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
marekmarek44 Re: dziś w samo poludnie 15.07.06, 22:03 dzielna armia izraelska zaatakowała z helikopterów cywilnych uchodżców wojennych,próbujących opuścić atakowany kraj. W efekcie 18 Libańczyków w tym 9 dzieci spłonęło żywcem. (Informacja na interia.pl) Czy coś wam to przypomina? Odpowiedz Link Zgłoś
gaspard2 Re: dziś w samo poludnie 15.07.06, 22:07 może wg izraelskiej armii ci ludzie byli "wielkim zagrożeniem" dla izraela? Odpowiedz Link Zgłoś
niehcemalemuszem Re: dziś w samo poludnie 15.07.06, 22:14 i napewno byli czlonkami Hezbollah ... jest zdumiewajace jak zionistyczna propaganda tlumaczy kazdy atak na cele w Libanie jako obiekty nalezace lub mogace byc wykorzystywane przez Hezbollah. potwornosc !!! mam nadzieje, ze wkrotce spadna rakiety na Tel-Aviv, siedzibe Mosadu w Jerozolimie i inne krytyczne obiekty w Israelu... Odpowiedz Link Zgłoś
warszawiak06 Re: dziś w samo poludnie 15.07.06, 22:23 a ja mam nadzieje ze taki gostek jak ty to nikt inny jak jakis bezrobotny gosc ktory moze sie tylko wypowiadac na forum podrugie zacznij pisac Izrael z malej litery tak im zle zyczysz ze po coi pisac z duzej litery a zyczac komus innemu zle(bo masz nadzieje ze rakiety spadna na ziemie swieta) grzeszysz chyba JPII cos o tym pisal mowil Odpowiedz Link Zgłoś
niehcemalemuszem Re: dziś w samo poludnie 15.07.06, 22:37 pozwol klaunie, ze ci przypomne. w jezyku polskim nazwy krajow pisze sie z duzej litery. rozumiem, ze twoj jezyk narodowy jest inny niz polski... i jescze jedno. czy atakujac Liban - Israel liczyl na to, ze z nieba beda tam spadac gruszki? jezeli sadzisz, ze ja zycze Israelowi zle to sie mylisz. ja tylko chce sprawiedliwosci. potem moze nastanie tam pokoj... a teraz jeden z moich ulubionych cytatow. mam nadzieje, ze i tobie sie to spodoba: “Cala propaganda music byc prosta i zbudowana tak aby byla zrozumiala przez najmniej inteligetne jednostki bo to one sa ta grupa do ktorej ma trafic.” Odpowiedz Link Zgłoś
warszawiak06 Re: dziś w samo poludnie 16.07.06, 00:19 no zle zyczysz izraelowi skoro tu na tym forum stwierdziles ze oczekujesz rakiet spadajacych na tel aviv jerozolime to sa dobre zyczenia Odpowiedz Link Zgłoś
clanton Re: dziś w samo poludnie 16.07.06, 05:31 Gdyby Izrael chcial zabic jak najwiecej libanskich cywilow to w ciagu ostatnich kilku dni liczba ofiar nie bylaby 60 a kilkanascie tysiecy. Jezeli nie wierzysz to poczytaj sobie o potedze armii izraelskiej. Armia zrzucila ulotki na dzien przed zbombardowaniem siedzby Hezbolli ostregajac przed nadchodzacym nalotem, co na pewno pozwolilo wielu jej czlonkom na ukrycie sie. Izrael ma wszelkie prawo do obrony przed agresja, a to co robil Hezbollach przz ostatnie 6 lat to byla agresja. A ze na wojnie ginie niewinna ludnosc to nie jest zadnym zaskoczeniem, w tym wypadku 60 ofiar jest bardzo niska liczba kiedy porownasz ja do innych kampani. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekot Re: Izrael bombarduje przedmieścia Bejrutu 16.07.06, 00:44 Talmud powiada "kto zabija jedno życie, zabija cały świat" Czy ci zbrodniarze z Izraela tego nie czytali? - całe mówienie o Shoach traci sens, to tylko jedna z wielu zbrodni popełnionych przez ludzi. Armia izraelska atakuje rakietami dzieci - wychodzi na to, że naziści byli bardziej humanitarni od Izraelczyków, bo swoje ofiary przed spaleniem zabijali cyjanowodorem. Izrael ma jeszcze czelność mówić, że w Europie narasta antysemityzm - to jest tylko reakcja na ich morderstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
vaclavnewyork Re: Izrael bombarduje przedmieścia Bejrutu 16.07.06, 00:52 Przeciez to jest holocaust.Czy Ci Israelczycy nigdy nie zmadrzeja?.To jest terroryzm ktory jest scigany. Odpowiedz Link Zgłoś
18261826www Co zrobil ONZ przez te wszystkie lata? 16.07.06, 02:18 Nie ukrywam,ze stoje po stronie Izraela i rozumiem ze kraj w obliczu zagrozenia ze strony wroga moze uzyc sily w obronie wlasnego bezpieczenstwa. Ale gdzie sa ci ,ktorzy decyduja o losach swiata? Palestyna i Liban opanowane sa przez religijnych bandytow,groznych tak samo dla Zydow jak i samych Palestynczykow,Libanczykow i nas wszystkich!!!Jestem za calkowitym rozbrojeniem Palestyny,oraz Libanu i przejeciu ich bezpieczenstwa wewnetrznego przez sily miedzynarodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
niehcemalemuszem Ciekawy artykul... 16.07.06, 02:13 oto kopia artykulu z Gazety - "Al-Hayat" Beirut, Lebanon przepraszam za orginalny post ale mam nadzieje ze wszyscy ktorzy znaja dobrze angielski beda zainteresowani tym tekstem: Tytul: Ayoon Wa Azan (When is Terrorism Not Considered as Terrorism) Jihad el-Khazen Al-Hayat - 15/07/06// ============================================================================== Israel has launched a war on Lebanon after it began its war on the Palestinians under the same pretext: terrorism. When is terrorism not considered as terrorism? The answer is: when it is practiced by Israel. Palestinian Resistance fighters attacked Israeli occupation soldiers. In the framework of legitimate and rightful resistance, they killed some soldiers and took one captive. Israel said that terrorists had attacked its innocent soldiers. Likewise, Hezbollah fighters kidnapped two Israeli soldiers and killed some others in a military operation. Israel called the operation an act of terrorism and retaliated by practicing real terrorism against civilians all over Lebanon. The Palestinian territories are occupied, and there is no hope in negotiations. Many Lebanese men have been imprisoned in Israel for years and decades, with also no hope in negotiations. However, Israeli Prime Minister Ehud Olmert, the little fuehrer, sees Israel as a victim of terrorism. But he fails to see collective punishment, whether by sea, land or air, as pure Nazi terrorism. The Lebanese or Palestinian victim is requested to surrender and die, just as the Jews were requested to do so by the Nazis in the Warsaw Ghetto and elsewhere. Terrorism is to strike Beirut Airport. Benjamin Netanyahu took part in the 1968 attack. Now, Olmert is repeating the crime. They are all like Ariel Sharon. Terrorism is to attack the airport and put Beirut and the whole of Lebanon under siege from the sea, in an act of collective punishment that blatantly exposes the Nazism of those who practice it. Terrorism is to kill 47 Lebanese civilians in a single day. Terrorism is to kill Nabil Abu Sleema, his wife, and his seven children, aged between 7 and 18; right after Huda Ghalia's family was killed on Gaza beach. Terrorism is to turn the Gaza Strip into a Nazi detention camp. Terrorism is to blast bridges and power plants in Lebanon and the Gaza Strip in an act of collective punishment. This is Nazi terrorism. Terrorism is to starve the people, kidnap their children, and put them in prison in violation of all international laws. Israel's terrorist government speaks about the terrorism practiced by Hezbollah on a day when 15 Palestinian civilians, including women and children, were killed in raids in the Gaza Strip. There are Palestinians who are killed every day. There are thousands of prisoners and detainees. No one in the world defends them. But when some soldiers are kidnapped for the exchange of prisoners, the 'gang of evil' set about defending the rights of Israel. It is a new Nazism that made a kidnapped Israeli soldier worth killing Palestinians on a daily basis since June 25. It is a new Nazism that makes Israel practice the same savagery in Lebanon. This reminds us of the Nazis' insistence on killing 10 or 20 Jews for the killing of a single Nazi soldier. Those who support Israel today are partners in its Nazi crimes against the Lebanese and the Palestinians. They share the responsibility for triggering counter terrorism, which we had not known before the brutality of occupation. The US bears the biggest share of this responsibility because, by its blind support for Israel, it has created a new Nazi regime. I say this confidently, and I am fully responsible for it. I have always objected to suicide operations. I have repeatedly written this in my column and have told it to my colleagues. I may be the only one to have opposed these attacks on a live television program on 'Al-Manar'. Killing civilians is a crime that Israel commits and tries to throw the blame on others. Kidnapping one soldier in Gaza and two others in south Lebanon is a military act upheld by all laws. Israel would not have committed such crimes without the support of the 'gang of evil' in the US administration. While I, and many others like me, oppose suicide attacks, the 'gang of evil' harbors and justifies the crimes committed by Israel. Qatar has submitted a UN draft resolution that calls for the unconditional release of the Israeli soldier kidnapped by the Palestinians in exchange for Israel's withdrawal. The draft resolution even went as far as to denounce the killing of Israeli civilians. But then, US ambassador to the UN John Bolton said that the new version of the draft resolution was still insufficient. It is insufficient because it turns a blind eye to Israeli crimes, such as killing women and children. What the Palestinians do is only a reaction to Israeli Nazism. I and the reader do not need to listen to Ambassador Bolton's comment on Hezbollah's operation. His comment would be a condemnation of terror, coming from someone who condones the terrorism practiced by Israel with US aircraft, money and bullets, and political protection. This will do nothing but prolong the confrontation and lead to more casualties on both sides. The victims may not be limited to the areas of direct confrontation: the hands of Israel and the Israelis in and around George W. Bush's administration, and who have planned the war to serve Israel, are stained with the blood of every American killed in Iraq. The reaction of Hezbollah and its allies and supporters will not stop at the borders of Lebanon, after Israel has overstepped all bounds. Olmert threatens and accuses Syria and Iran once again, and he does not see that he has spawned terror and that it is the terror of Israel that sparked counter-terrorism. He strikes Beirut Airport and blockades Lebanon from the sea, after the Israeli Nazis destroyed power stations and bridges. And if the other party retaliated tomorrow against the oil refinery in Haifa, he would talk again about terror, without seeing that he started this kind of terror and is fully responsible for it. I do not expect that reason and wisdom will prevail, and that there will be an exchange of prisoners: a terrorist Nazi party knows nothing but the language of murder. But he and the one who protects his crimes will find that the response will transcend the borders of Lebanon, because Hezbollah, which has pitched in, knows the way out. Those who live will see. =============================================================================== Odpowiedz Link Zgłoś
noelkabat Re: Ciekawy artykul..a ten jeszcze ciekawszy. 16.07.06, 02:58 streszcze (kanadyjski "National Post"): po wycofaniu sie wojsk syryjskich z Libanu i nakazu rezolucji ONZ o rozbrojeniu wszystkich "milicji" Hezbolah poczul sie zagrozony (choc sam sie nie rozbroil)i stara metoda Arafata postanowil wywolac "kryzys" (podobnie postapil Hamas) wiedzac, ze na taki akt wojny Izrael odpowie atakiem, ze w wyniku interwencji politycznie poprawnej "spolecznosci swiatowej" zapanuje pokoj i Hezbolah (i Hamas) znow przetrwa. Wszystko to jest inspirowane przez Iran. A tak na marginesie: Hezbolah zgromadzil na terenie, glownie pld. Libanu, 10000- 12000 dostarczonych przez Iran rakiet, umozliwiajac wystrzelenie tysiace kilogramow materialow wybuchowych na Izrael. Hizbolah posiada wyrzutnie rakietowe Katiuszao (zasieg 20 km)i iranskie rakiety Fajr-3 i Fajr-4 o zasiegu 60-70 km. Kazdy kraj postapil by podobnie jak Izrael. Izrael nie wywolal tej wojny a wiadomo, ze niestety na wojnie najwiecej cierpia cywile, w tej wojnie narazie po obu stronach... Odpowiedz Link Zgłoś
pankracek1 Re: Ciekawy artykul..a ten jeszcze ciekawszy. 16.07.06, 04:39 Izrael tak czy owak wywołał tą wojnę, bo państwo Izrael zostało "wywalczone" terrorem. Wyrzucono Palestyńczyków z ziemi, do której tytuły własności mieli nawet od 1500 lat. I nikt się nie przeciwstawił w poczuciu winy za holokaust i dzięki możnemu protektorowi: USA. Do tej pory I. wyciąga holokaust jak tarczę i zasłaniając się nią popełnia dowolne niegodziwości, a dzięki możnemu protektorowi lekceważy wszelkie rezolucje ONZ. W nieskończoność nie da się uprawiać takiej polityki. Uważam, że w tej części świata to Izrael jest największym zagrożeniem dla pokoju. Nie Żydzi ale państwo Izrael. Odpowiedz Link Zgłoś
clanton Re: Ciekawy artykul..a ten jeszcze ciekawszy. 16.07.06, 05:03 Twoje argumenty sa oparte na fantazji nie na faktach. Izrael tak czy owak wywołał tą wojnę, bo państwo Izrael zostało "wywalczone" > terrorem. Wyrzucono Palestyńczyków z ziemi, do której tytuły własności mieli > nawet od 1500 lat. Uchodzcy palestynscy sa efektem wojny w 1948, kiedy wszystkie arabskie panstwa zaatakowaly Izrael. Czesc uchodzcow opuscila domy ze strachu dobrowolnie czesc zostala wysiedlona przez armie izraelska w celach strategicznych. Druga strona zrobila zreszta to samo z Zydami ktorzy sie znalezli po ich stronie frontu. Na dodatek prawie wszystkie kraje arabski wyrzucily ok 500 tys Zydow ktorzy z Izraelem nie mieli niz wspolnego, a ktorzy zamieszkiwali kraje arabskie od czasow babilonskich (3 tysiace lat). To tez uchodzcy, ale nikt o nich nie pamieta. Do tej pory I. wyciąga holokaust jak tarczę i zasłaniając się nią popełnia > dowolne niegodziwości, a dzięki możnemu protektorowi lekceważy wszelkie > rezolucje ONZ. Moze dasz przyklady kiedy rzad Izraela uzyl holocaust jako usprawiedliwienie do zbrodni. Podaj mi tez specificzna rezolucje rady bezpieczenstwa ktorej Izrael nie przestrzega a ja ci udowodnie ze to nieprawda. W nieskończoność nie da się uprawiać takiej polityki. > Uważam, że w tej części świata to Izrael jest największym zagrożeniem dla > pokoju. Nie Żydzi ale państwo Izrael. Problemem jest to ze Palestynczycy, Syria i Liban nie uznaja prawa Izraela do istnienia. Jezeli to sie zmieni to na Bliskin Wschodzie zapanuje pokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
clanton Re: Ciekawy artykul... 16.07.06, 04:32 Duzo szczekania w tym artykule. Ogolnie nie spedzam duzo czasu na propagandowych wypocinach w ktorych porownuje sie Izrael do nazistow, czy to pisanych w arabskiej prasie czy przez polskich antysemitow na forum. Jeden tylko komentarz do tego cytatu: Kidnapping one soldier in Gaza and two others in south Lebanon is a military act upheld by all laws. Israel would not have committed such crimes without the support of the 'gang of evil' in the US administration. While I, and many others like me, oppose suicide attacks, the 'gang of evil' harbors and justifies the crimes committed by Israel. It is a new Nazism that made a kidnapped Israeli soldier worth killing > Palestinians on a daily basis since June 25. It is a new Nazism that makes > Israel practice the same savagery in Lebanon. This reminds us of the Nazis' > insistence on killing 10 or 20 Jews for the killing of a single Nazi soldier. Osobiscie rozumiem gniew autora bo bomby spadaja na jego kraj i zabijaja jego rodakow. Ale nie rozumie on ze tak naprawde chodzi o rakiety te wystrzeliwane z Gazy i te z Libanu. Porwania zolnierzy to ostatnia kropla ktora zmusila Izrael do dzialania. Notabene czytam teraz w Internecie, ze akcja Izrael przynosi efekty. Premier Libanu proponuje wyslanie armii libanskiej zeby przejac kontrole granicy z Izraelem od Hezbollah, a na spotkaniu panstw arabskich Hezbollah zostala skrytykowana za spowodowanie konflikty przez Arabie Saudyjska, Egipt, Kuwejt, Jordnie i kilka innych panstw arabskich. Izraelska armia potrzebuje jeszcze 3 dni zeby ich powaznie rozbic. Jezeli do tego dojdzie to wiekszosc Libanczykow (ktorzy nie znosza Hezbollah) podziekuje Izraelowi za uratowanie ich kraju, tak jak to zrobili w 82 roku wyrzucajac Arafata i PLO z Bejrutu. Slynne powiedzenie Von Clausewitza ze wojna jest kontynuacja polityki przez uzycie innych srodkow swietnie tu pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
publicenemyuk popieram, to liban zaczal te wojne i zniknie zmapy 16.07.06, 05:22 precz z arabami..to ze polki sie z nimi wala to jeszcze nic nieoznacza. ja niemam sentymentow dla wyznawcow islamu, ktorzy z zimna krwia zamordowali wielu polakow. wszydze sie za tych co ich bronia. Odpowiedz Link Zgłoś
buszek3 Izrael i ich kolonia, USA, to barbarzyncy XXIw 16.07.06, 05:49 w wyniku trwajacej od dziesiatkow lat okupacji ziem palestynskich smierc poniosly setki tysiecy Palestynczykow i Arabow, w tym wiele kobiet i dzieci. W Iraku , USA kierowana przz proizraelska mafii wojskowo-militarna. zabila ok. 200 tys Irakijczykow. Swiatowa nienawisc do tych 2 panstw oiaga apogeum...wiecej w ksiazce W. Bluma "panstwo zla" / na www.merlin.pl Odpowiedz Link Zgłoś
piotr2407 Re: Izrael bombarduje przedmieścia Bejrutu 16.07.06, 06:37 Owladnieci zadza panowania na razie na Bliskim wschodzie, "wielcy" z Washington- Tel-avivu ruszyli do "wyprawy spod znaku gwiazdy Dawida" na muzulumanow. A jako, ze kazde dranstwo woli byc usankcjonowane /nawet gestapo czy NKWD prowadzili przesluchania i mordowali z piorem i kajetem w reku/, wykorzystuja nawet ONZ do blokowania odpowiednich uchwal nawiazujacych do w/w zbrodni. Poza tym, owo porwanie zolnierzy izraelskich z pogranicza smierdzi mi prowokacja, by swiatu podac argument dla zaakceptowania swoich zbrodni. Ot, taka pewnego rodzaju prowokacja gliwicka. Znamy to z 1939, gdy przebrani w polskie mundury hitlerowcy zaatakowali niemiecka radiostacje w Gliwicach. Goliat tez potrzebuje usprawiedliwienia... Odpowiedz Link Zgłoś
wlona Re: Izrael bombarduje przedmieścia Bejrutu 16.07.06, 07:27 Mowisz ze masz na imie Piotr. No ale przeciez nie sposob Cie tym imieniem nazywac. Toz przeciez swiety Piotr byl Izraelita. Ty, gdybys sie nad tym choc chwile zastanowil pewno bys chcial jak najszybciej zmienic swoje imie. Pozwol ze zasugeruje Ci jedno; czysto poskie, bez "jewrejskich" nalecialsci. Co myslisz o tym by od dzis podpisywac sie: Gnida? Inna sprawa, wiez ze nawet Ty mozesz stac sie porzadnym czlowiekiem? Musisz zaczac czytac, uczyc sie, sluchac sie starszych i co najwazniejsze: kochac Boga. Pamietaj: Bog obiecal tym co beda przeklinac Izrael swoje przeklenstwo. Bedzie tym blogoslawil co Izraelowi dobrze zycza. Masz jakies pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
babusz Prowokacja gliwicka 16.07.06, 07:56 piotr2407 napisał: > Ot,taka pewnego rodzaju prowokacja gliwicka. Znamy to z 1939, gdy przebrani w > polskie mundury hitlerowcy zaatakowali niemiecka radiostacje w Gliwicach. > Goliat tez potrzebuje usprawiedliwienia... Gwoli scislosci: Atakujacy Radiostacje Gliwicka nie byli przebrani w polskie mundury, lecz ubrani w cywilne ubrania. Wyglosili krotka mowe przez awaryjny mikrofon, gdyz radiostacja nie wysylala wlasnego programu lecz retransmitowala program Radia Breslau. Po pierwszych slowach mikrofon przestal dzialac. Biala Ksiega ministerstwa spraw zagranicznych III Rzeszy, w ktorej dla uzasadnienia ataku na Polske zamieszczano rzekome prowokacje polskie nie zawiera adnotacji o tym napadzie. Rowniez Hitler w swojej mowie z 1 wrzesnia 1939 oglaszajac atak nie wspomina ani slowem o rzekomym ataku Polakow na radiostacje. Twierdzenie, ze atak na Radiostacje Gliwicka posluzyl Hitlerowi jako pretekst ataku na Polske jest niezgodne z historycznymi faktami. Odpowiedz Link Zgłoś
niehcemalemuszem Re: Prowokacja gliwicka 16.07.06, 08:05 PROWOKACJA GLIWICKA "...Jednak oficjalnym pretekstem i - według Niemców - bezpośrednią przyczyną wybuchu wojny, była upozorowana akcja SS w Gliwicach, mająca stanowić w opinii międzynarodowej polską prowokację. Wieczorem 31 sierpnia, na hasło "Babcia umarła", mała grupka niemieckich przestępców, <u>przebranych w polskie mundury</u>, pod dowództwem sturmbahnfuehrera SS Alfreda Naujocksa zaatakowała radiostację w Gliwicach. Po wejściu Niemców do środka i oddaniu kilku strzałów wyemitowano następujące słowa: "Radiostacja gliwicka znajduje się w polskich rękach". Niemcy, po wybiegnięciu z budynku zostali zlikwidowani przez SS, gwoli wyeliminowania ryzyka, iż prawdziwe fakty o napadzie przedostałyby się na zewnątrz. W celu większego wskazania na rolę Polski w tej akcji, pod budynkiem radiostacji pozostawiono ciało uprzednio zastrzelonego Polaka - Franciszka Honioka, aresztowanego w rodzinnej wsi dnia poprzedniego. Nazajutrz o świcie, strzały oddane z pancernika Schleswig-Holstein w kierunku Westerplatte rozpocząć miały wojnę. " Odpowiedz Link Zgłoś
szerszen039 cichym scigałam was lotem 16.07.06, 06:45 jeden z drugim z tego forum, wyjdzcie na ulice Warszawy z waszymi poglądami, zobaczycie jak Warszawiacy pogonią wam kota, ale tego z obawy o własne tyłki nie zrobicie, Polacy dziś biorą stronę Izraela, każdy normalny człowiek wie że Izrael ma prawo się bronić. nasrallah tak głęboko zakopał swój tyłek, że narazie nie słychać go w eterze,może go szlag trafił on na ataki wystawia ludność cywilną, narazie Izrael zburzył domy głównych z hizbollyh. Trzymaj się Izraelu. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza9913 Re: cichym scigałam was lotem 16.07.06, 07:34 Izrael broni się i ma do tego prawo.Bóg obiecał Żydom Ziemię Kaanan( obecnie noszącą nazwę Palestyna)i na pewno Im Ją da w posiadanie, Libanowi życzę pokoju i powrotu do dawnej świetności.Jeżeli Liban zdoła pozbyć się palestyńskich terrorystów ze swego terytorium to na pewno Izrael będzie dla niego dobrym sąsiadem. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_46 Szkoda, że Hitler nie wytępił tych sk-synów 16.07.06, 07:41 Pieprzone żydostwo to jak insekty, włażą wszędzie nawet tam gdzie ich nikt nie prosi. Wybić tych śmierdzieli co do nogi bo zasrają cały Świat a dużo już nie zostało!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
niehcemalemuszem Trzymaj sie Libanie ! Salam Alejkum ! 16.07.06, 07:45 ida cala para zionisci swiata, czlogi, rakiety i klamstwo to ich bron cala, nic dla nich nie znaczy zycie innych ludzi, ziemie obce chca zniszczyc a ludzi zasmucic, swiat patrzy, wstrzymuje oddech, blaga o pokoj, ida zionisci dalej niosac smierc i trwoge, ale w nas nadzieja - kochajacych pokoj, prawda wyjdzie na jaw i pokona wroga, swiat kiedys zobaczy zionistow koniec. -trzymaj sie Libanie ! Salam Alejkum ! Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_46 Re: Izrael bombarduje przedmieścia Bejrutu 16.07.06, 07:48 dan3iger napisał: > Izraelowi zabrakło wyobraźni. Pamiętajmy że to Izrael ją wywołał. Ta wojna > szybko się nie skończy. Żydostwo jest mocne bo to pasożyt żerujący na amerykańskim społeczeństwie, które jest niezbyt elokwentne i nie wie jeszcze, że jako prawie 300 milionowa nacja jest fantastycznym podłożem do hodowli takich pasożytów. USA nie pomagają Żydom bo Żydzi biorą sobie sami pieniądze amerykańskich podatników, ajest się czym dzielić. Jeżeli Polska pójdzie w ślady USA, o zgrozo, to w całym kraju znowu będzie śmierdziało cebulą. Odpowiedz Link Zgłoś
szerszen039 Re: Izrael bombarduje przedmieścia Bejrutu 16.07.06, 08:05 Od zamachów w Bombaju zginęło 200 ludzi, od nalotów Izraela na Liban, zginęło 100 cywilów, kto jest grozniejszy, dla świata, Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_46 Re: Izrael bombarduje przedmieścia Bejrutu 16.07.06, 08:06 szerszen039 napisała: > Od zamachów w Bombaju zginęło 200 ludzi, > od nalotów Izraela na Liban, > zginęło 100 cywilów, > kto jest grozniejszy, dla świata, Najgrożniejsi dla Świata są obrzezani debile. Odpowiedz Link Zgłoś
polar21 Re: Izrael bombarduje przedmieścia Bejrutu 16.07.06, 18:47 > Najgrożniejsi dla Świata są obrzezani debile. \NAJGORZNIEJSI DLA SWIATA SA UZYTECZNI DEBILE CZYLI TY Odpowiedz Link Zgłoś
niehcemalemuszem Re: Izrael bombarduje przedmieścia Bejrutu 16.07.06, 08:10 Talmud mowi: "Kto niszczy jedno życie, to jakby niszczył cały świat" twoj matematyka nie ma wiec tu zadnego sensu. i przy okazji, jedno i drugie wydarzenie to przyklad terroryzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
staam Re: Izrael bombarduje przedmieścia Bejrutu 16.07.06, 08:47 Czyzby Izrael ja wywolal? Mieszkam tu od 13 lat i z wieloma postepowaniami Izraela nie zgadzalem sie, ale z czasem dochodze do wniosku ze do tej pory Izrael wrecz powstrzymywal sie od podjecia stosownych akcji. I wlasnie w tej chwili zginelo od katiuszy dziewiec osob w Hajfie. Czyzby z rak niewinnych cywilow? Odpowiedz Link Zgłoś