martikak Re: Ratujmy Dolinę Rospudy! 19.07.06, 09:39 Taki minister środowiska to kolejna niechlubna wizytowka polskiego rzadu i jego abnegacji, tumiwisizmu i niekompetencji!!!! Nic dodac, nic ujac, pewnie skonczyl lopatologie stosowana, a o przyrodzie slyszal w klasach 1-3.... Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Re: Ratujmy Dolinę Rospudy! 19.07.06, 09:39 Gdyby premierem albo ministrem, środowiska został gej lub feministka, autostrada przed dolinę Rospudy zapewne według gazetki "łaczyłaby ludzi", "otwierała horyzonty", "zbiżała narody" Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Ratujmy Dolinę Rospudy! 19.07.06, 09:47 Niestety jesteś w błędzie. Jan Szyszko jest kierownikiem Katedry Architektury Krajobrazu na SGGW, myśliwym i rolnikiem z polem tzw. eksperymentalnym. Ma dużo kolegów z uczelni, którzy nigdy nie powinni pisać żadnej ekspertyzy bo są po prostu sprzedajni. Jest związek towarzysko-służbowy pomiędzy obecnym ministrem oraz niektórymi członkami komisji. Czyli układ ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
legal.legal budować budwoać i jeszcze raz budować 19.07.06, 09:40 doś jałowego gadania Polska to nie wiocha Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh takie myslenie to wiocha. 19.07.06, 09:44 nowa droga i nowa huta dla ludu pracującego miast i wsi. budować, budować, budować. polsza potengom jest i bednzie. Odpowiedz Link Zgłoś
tierralatina Re: budować budwoać i jeszcze raz budować 19.07.06, 11:00 Wiocha to nazwac mozna zwlaszcza chec budowania czegokolwiek w takim miejscu! Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Re: Ratujmy Dolinę Rospudy! 19.07.06, 09:52 Popierająca betonowanie kraju w imię wzrostu PKB gazetka nagle zmienia front??? Schizofrenia gazetki czy po prostu pomysły gazetkowych propagandzistów???? Dodatek "Nasz Papież" - dla jednych, patronat medialny nad akcją "Nie płakałem po papieżu" - dla drugich. Pacyfizm - dla pacyfistów, wojna dla nienawidzących Arabów, anarchizm dla anarchistów (tylko antygiertychowy anarchizm), Drogi czytelniku, z archiwum gazetki możesz sobie również wybrać: globalizacja, rozwój, wolny rynek, przyspieszanie budowy autostrad, przeciwnych haseł nie trzeba szukać, bo są uprawiane przez gazetkę obecnie w komentowanym tekście Odpowiedz Link Zgłoś
rmichal2 Re: Ratujmy Dolinę Rospudy! 19.07.06, 10:23 Tak najlepiej wogóle nic nie budujmy. A potem za parę lat będzie artykuł Polska jest krajem 3-ciego świata bo miasta nie maja obwodnic. Odpowiedz Link Zgłoś
qwertyu23 Podpisz petyce na www.greenpeace.pl !!! 19.07.06, 10:34 PODPODPISZ PETYCJE NA WWW.GREENPEACE.PL !!! PODPODPISZ PETYCJE NA WWW.GREENPEACE.PL !!! PODPODPISZ PETYCJE NA WWW.GREENPEACE.PL !!! Odpowiedz Link Zgłoś
hektor01 Nie zgadzam się! "Czyńcie sobie ziemie poddaną" 19.07.06, 10:30 Może i ladna to dolinka ale nie dajmy się zwariować!. W tytm kraju nic się nie da zbudować bo wszędzie jakieś" unikatowe" mchy porostu i zioła, albo gniazda ptaków. Zwierzętga maja więcej praw niż ludzie. D O Ś Ć ! Odpowiedz Link Zgłoś
linka-nst Re: Nie zgadzam się! "Czyńcie sobie ziemie poddan 20.07.06, 18:40 To smutne, co mówisz. Przecież to o nasze - ludzkie - dobro chodzi na dłuższą metę. Asfalt Ci tlenu nie wyprodukuje i płuc nim nie napełnisz... a może? Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re: Ratujmy Dolinę Rospudy! 19.07.06, 10:30 mieszkam w Suwalkach rozumiem rozpacz ludzi w Augustowie, u nas tez tiry po czesci wala przez miasto, i to przez jego "sypialnie". wiem, jak bardzo nasze miastaq potrzebuja obwodnic, ale... wszystko rozbija sie o to, ze w Polsce najwazniejsze sa uklady i kolesiostwo. Bo: via Baltica mogla isc ta druga trasa, tylko ze wtedy projekt zmienil by sie nie tylko w tym miejscu, ale o tyle, ze autlstrada nie szla by przez bialystok, ale przez lomze. a nasza kochana stolica wojewodztwa uznala to za potwarz - jak to? taka trasa ma nie isc przez bialystok??? i sprytnie wyremontowala kawalek trasy bialy-warszawa, co mialo byc kolejnym argumentem za tym, zeby via Baltica szla przez Bialystok (choc ci ktorzy jedza ta trasa mowia ze ow wyremontowany kawalek drogi to zaden szal cial). moi drodzy, tu nie chodzi o ekoterroryzm, bo go nie popieram, chodzi o to, ze nie tylko niszczymy jedne z najpiekneiezsych terenow w europie (tym samym nie tylko samorzadowcy, ale sami mieszkancy augutsowa ktorzy zyja z turystow, strzelaja sobie w stope), ale tez o to ze lekka reka, w obliczu rozrastajacego sie deficytu budzetowego (kolejne żądania gornikow, wczesniejsze emerytury) odrzucamy unijne pieniadze, z powodu jakis bialostockich ambicji. ot wsio! powtarzam, wiem jak ta obwodica augustowa jest potrzebna, rozumiem walke jego mieszkancow o jej budowe, czesto jestem w augustowie, znam sprawe z autopsji, ale, argumenty ze wytyczanie nowej trasy to kolejne kilka lat sa po pprstu SMIESZNE, czy ci polscy urzednicy nie mopga raz do jasnej cholery zrobic wszystkiego najszybcije jak sie da??? a nie wykorzystywac maksymalnie czas ktory maja na reakcje? ze mimo tego ze ustwowo maja na cos czas do jednego miesiaca, oni to cos beda robic w 3 dni zamiast ten miesiac??? ludzie, zastanowcie sie, gdybysmy patrzyli im na rece, żądali najwazniejszej rzeczy - PROFESJONALIZMU, nowa trasa moglaby powstac dosc szybko. ale do tego jest potrzebna owa "solidarnosc" ludzi, z ktora PIS szedl na sztandarach, robiac teraz wszytsko, zeby owej solidarnosci w ludziach nie pobudzic. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Ratujmy Dolinę Rospudy! 19.07.06, 10:53 Masz rację. Na dodatek teraz doszedł jeden aspekt. Wielu obecnych decydentów podchodzi do sprawy na zasadzie "nie będą nam ci z Brukseli narzucać co mamy robić." Co do kręgów ministra Szyszki ma pprzypuszczenie graniczące z pewnością. Odpowiedz Link Zgłoś
il_siciliano Tunel? 19.07.06, 10:37 Minister środowiska ponoć dał wolną rękę wykonawcom: estakada lub tunel. No to może niech wybudują tunel. Dodatkowe pieniądze na pewno można na to wyciągnąć z UE. Odpowiedz Link Zgłoś
rmichal2 A i jeszcze jedno 19.07.06, 10:41 Dlaczego ekolodzy nie mówią nic o tonach śmieci w lasach. Oczywiście im nie wpadnie do głowy żeby protestować przeciwko temu. A moim zdaniem śmieci wyrzucane do lasu są znacznie większym zagrożeniem dla roślin i zwierząt niż pare kilometrów obwodnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
pashow.von Re: A i jeszcze jedno 19.07.06, 10:53 I dlaczego ekolodzy nie mówią nic o naszych zasranych psimi kupami miastach? Czy ich to nie razi, że na każdym skrawku ziemi w parku czy na skwerze leży kupa? To to jest ich zdaniem zdrowe i przyjemne dla człowieka? Nie jest zagrożeniem dla dzieci zabawa w piaskownicy w której załatwiają się psy? Odpowiedz Link Zgłoś
pashow.von To jest poważny problem w polskich miastach 19.07.06, 11:14 To jest poważniejszym zagrożeniem dla ludzi niż zmiana siedliska orła bielika albo storczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: To jest poważny problem w polskich miastach 19.07.06, 11:47 To mów, protestuj, atakuj swojego posła / senatora / radnego. Broni ci ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
pashow.von Re: To jest poważny problem w polskich miastach 19.07.06, 12:29 A dlaczego ekologów to nie interesuje? Przecież to też jest ochrona środowiska. Czy dlatego że przy tej okazji nie da się od nikogo wyciągnąć pieniędzy? Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: To jest poważny problem w polskich miastach 19.07.06, 13:38 Nie wiem czy zwróciłeś uwagę, że tematem wątku jest budowa trasy przez dolinę Rospudy a nie to kogo lubisz, a kogo nie. Ani Twoje negatywne nastawienie do ekologów. Ale dzięki za posty - przynajmniej widać, że uprzedzony do ekologów człowiek jest w stanie argumentować za największym kretyństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
pashow.von Re: To jest poważny problem w polskich miastach 20.07.06, 11:48 chateau napisał: > widać, że uprzedzony do ekologów > człowiek jest w stanie argumentować za największym kretyństwem. > Nie jestem uprzedzony do ekologów, tylko ich uważam za głupich, szkodliwych ludzi. A największym kretyństwem jest odkładanie załatwienia tej sprawy na kolejne 10- 15 lat do czego dążą ekolodzy. Bo przez 10 ostatnich ją zablokowali kosztem mieszkańców Augustowa, Podlasia. Ale co do za target grupa reklamowa jacyś mieszkańcy Polski B? Ekolodzy mają forsę, przez sieć ich się zbierze dużo pod hasłem ochrony przyrody, nakład rośnie, reklamodawcy się zgłaszają, itd. Taki Augustów można rozjechać i nic się nie stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
nowinator Re: A i jeszcze jedno 19.07.06, 13:26 pashow.von napisał: > I dlaczego ekolodzy nie mówią nic o naszych zasranych psimi kupami miastach? > Czy ich to nie razi, że na każdym skrawku ziemi w parku czy na skwerze leży > kupa? To jest -a jakże- bardzo ekologiczne. > To to jest ich zdaniem zdrowe i przyjemne dla człowieka? Przyjemność dla jednych, dla innych nie. > Nie jest > zagrożeniem dla dzieci zabawa w piaskownicy w której załatwiają się psy? A gdzie do k.... nędzy mają się załatwiać? Na klatkach schodowych. Pilnuj dziecka, to w gó..e nie bedzie się taplało. Odpowiedz Link Zgłoś
xioncpb Re: A i jeszcze jedno 24.07.06, 14:55 > A gdzie do k.... nędzy mają się załatwiać? Na klatkach schodowych. > Pilnuj dziecka, to w gó..e nie bedzie się taplało. Oj, ku.., ależ ty jesteś głupi, że mi ciebie szczerze i serdecznie żal... Odpowiedz Link Zgłoś
nowinator Re: A i jeszcze jedno 08.08.06, 11:59 xioncpb napisał: > Oj, ku.., ależ ty jesteś głupi, że mi ciebie szczerze i serdecznie żal... > Czasem czytaj ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
linka-nst Re: A i jeszcze jedno 20.07.06, 18:41 może nie obwiniaj ekologów o polski brak kultury... nie przesadzajmy w tych wzajemnych antagonizmach. Odpowiedz Link Zgłoś
magda665 Re: A i jeszcze jedno 20.07.06, 09:48 Tylko że śmieci można sprzątnąć, a obwodnicy nie. Jeżeli uważasz, że ekolodzy nic nie robią w takich sprawach to się lepiej po prostu zainteresuj ich działanami, a nie gadaj głupot, które lęgną się w małej, niedouczonej główce. Odpowiedz Link Zgłoś
wrrrr98 Re: Ratujmy Dolinę Rospudy! 19.07.06, 10:58 Dlaczego wszyscy martwią się o kwiatki, żabki etc. A co z nami? Ile ludzi ma jeszcze zginąć pod kołami TIRów, ile ścian ma być jeszcze popękanych? Jak długo mam jeszcze stać przed przejściem dla pieszych, gdzie nikt nie zamierza mnie przepuścić, jak dłgo mamy się bać o dzieci, które przechodza tą drogę idąc do szkoły?? Natura jest piękna i ważna lecz moje życie i zrowie jest ważniejsze od życia żaby! Odpowiedz Link Zgłoś
tierralatina Re: Ratujmy Dolinę Rospudy! 19.07.06, 10:59 Twoje zdrowie, wbrew pozorom, takze zalezy od zabek i kwiatkow. I to bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
burek_polny <a href="http://www.siskom.waw.pl/siskom-dzialania.htm" target="_b 19.07.06, 11:02 Nie badzmy bierni w tej sprawie, podpisujcie sie pod protestem: www.siskom.waw.pl/siskom-dzialania.htm Odpowiedz Link Zgłoś
pawelcio23 Ratujmy Obwodnicę Augustowa! 19.07.06, 11:07 Piszecie o ratowaniu Rospudy, a czemu nikt nie napiszeo ratowaniu mieszkańców Augustowa przed Tirami?? W zeszłym roku pod kołami takiego tira zgineła córeczka znajomego. A przecież życie ludzi jest ważniejsze od jakichś kwiatków! Ekologia - owszem, ale nie przed ludźmi! Odpowiedz Link Zgłoś
darexo Re: Ratujmy Obwodnicę Augustowa! 19.07.06, 14:13 Tak trzymaj ziomalu!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
teresasc Re: Ratujmy Dolinę Rospudy! 19.07.06, 11:10 serce mi pęka, gdy widzę te padające pod zębami pił, pod byle pretekstem, drzewa. Na cmentarzach, "bo kościoły nie mają pieniędzy na płacenie odszkodowań", nawet tych pięknych dzięki pięknu starych drzew, bo przecież nie za sprawą granitowych grobowców. Przy drogach, w których "schował się chłodny cień", które sprawiały tyle radości w podróży w upalne lato. Tych kasztanowców, które budząc się i rozkwitając wiosną, dawały nadzieję do życia, bo niszczy je szrotówek, więc człowiek musi go wyprzedzić swoją piłą. "Nie było nas był las".... Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina_aug Mieszkanka Augustowa 19.07.06, 11:15 Ci co nie mieszkają w Augustowie nie rozumieją co znaczy brak obwodnicy. Od 12 lat ciągnie się to i w końcyu gdy jest zgoda na budowę odzywają sie głosy sprzeciwu. Rozumiem zgorszenie ekologów, ale nie oni tu mieszkają. Nie3 oni muszą codziennie znosić kilka tysięcy tirów przejezdżających przez Augustów.a jesli ktoś mieszka przy samej drodze odgłosy jadących ciężarówek otaczają go przez całą dobę. Przez 12 lat Augustowiacy czekali na ta droGe. I w końcu w jakiś, choć maly sposób ją mają. Zobaczyli w końcu, że jest jakaś szansa na poprawę warunków ich zycia. Ale co bezie jeśli ekolodzy zablokują znów budowę tej trasy. Mamy czekać kolejne 12 lat na wykup gruntów, wykonanie projektów, no i oczywiście jak najbardziej potrzebną ZGODĘ EKOLOGÓW? Którys z internautów na informacje o dużej ilości wypadków,napisał ,że jest to winą zbyt szybkiej jazdy. Jest to prawdą, ale nie tylko. Wiele osób ginie na przejściach dla pieszych, w ywpadkach z tirami, które mknął prze Nasze Miasto nie zwarzając na ograniczenia prekości. A czy ekolodzy myśląc tylko o roślinach i zwierzętach pomyśleli choc przez chwilkę o dzieciach mieszkających tu?Czy przechodzili kiedykolwiek przez przejście dla piszych, gdzie nie rzadko trzeba czekać prze 15 minut na przejście na drugą strone? Staram sie zrozumieć prostesty ekologów ,ale proszę zrozumieć rozgorycznie mieszkańcó Augustowa. Nie mamy już siły czekać kolejnych kilkanaśie lat na nowy projekt, na nowe trasy.... Odpowiedz Link Zgłoś
robson63 Re: Mieszkanka Augustowa 19.07.06, 11:31 OBWODNICY PRZEZ DOLINE ROSPUDY MOWI MOWIMY NIE !!!! NIECH PREZYDENT POKAZE CO POTRAFI... i zmieni plan przestrzennego zagospodarowania. Obiecywac skutecznosc to kazdy potrafi. Dzialac juz nie. Skrzyzowanie przy Galerii Mokotów było tego najlepszym przykladam. Odpowiedz Link Zgłoś
wrrrr98 Re: Mieszkanka Augustowa 19.07.06, 11:31 jestem jak najbardziej za W pierwszej kolejności powinno się myśleć o człowieku a później o zwierzętach i roślinach Odpowiedz Link Zgłoś
justyna302 Re: Mieszkanka Augustowa 19.07.06, 12:49 Zastanów się co napisałeś. Chyba właśnie również o dobru człowieka myślą ci, którzy protestują?? Co moze być lepszego i zdrowszego dla człowieka niż właśnie natura? Gdzie wypoczywasz w wakacje - w centrum aglomeracji czy może szukasz spokoju w górach lub nad jeziorami? Wolisz smród i zgiełk czy ciszę i piękno? Uważasz ze wygoda jest ważniejsza od zdrowia i odstresowania? Piszę może banały ale jak najbardziej prawdziwe. Co byś o sobie nie myślał jesteś częścią przyrody i bez niej zginiesz marnie. Odpowiedz Link Zgłoś
burek_polny Re: Mieszkaniec Warszawy 19.07.06, 11:39 Wiem, co znaczy brak obwodnicy. Mieszkam w miescie, w ktorej od 30-tu lat trwaja rozmowy na temat jej budowy ... Ale nie zgodzilbym sie nigdy na to, aby zbudowali ja przez srodek Puszczy Kampinoskiej. Jak mieszkajac w Augustowie mozna godzic sie na tak somobojcza decyzje, jaka jest budowa obwodnicy przez Doline Rospudy ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
darexo Re: Mieszkaniec Warszawy 19.07.06, 13:01 Ja mieszkam od 50 m obwodnicy od 10 lat. Jestem bardzo wielkim zwolennikiem budowy obwodnicy w tym kształcie i w tym miejscu i teraz. Mam juz dosyć tych p.... TIR-ów i ich hałasu Odpowiedz Link Zgłoś
robson63 Re: Mieszkaniec Warszawy 19.07.06, 13:05 Obwodnicy nie bedzie...w takim kszałcie. Przykro mi ze masz dosyc ale to nie ekolodzy sa winni... Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia2000 Re: Mieszkanka Augustowa 19.07.06, 11:49 Zgadzam się to rzeczywiście musi być koszmar mieszkać w takich warunkach, ale winą za taki stan rzeczy nie nalezy obarczać ekologów, bo to nie oni nie przestrzegaja prędkości, nie oni nie zgodzili sie na postawienie w mieście fotoradarów dla poprawy bezpieczeństwa itd. Za to odpowiedzialni są przecież kierowcy tirów, jacyś urzędnicy w mieście, czy decydenci.Ekolodzy nie chcą tylko doprowadzić do kolejnych błędnych rozwiązań.Gdyby decydenci i GDDiA od początku byli rzetelni i uczciwie wypełnili wszystkie procedury, to dziś nie byłoby zadnych protestów i droga prawdopodobnie byłaby już wybudowana w najbardziej optymalnym miejscu biorac pod uwagę interesy wszystkich grup. Odpowiedz Link Zgłoś
geordi Obwodnica a sprawa polska 19.07.06, 13:37 Nie mieszkam w Augustowie, tylko w Malborku. Ale problem w "pewnym" stopniu rozumiem. Natezenie ruchu tranzytowego w Malborku jest bardzo duze i rowniez od ponad 10 lat u nas mowi sie o obwodnicy. Tylko w pewnym momencie zaczęto trąbić, że lepiej jest poprowadzic druga nitke mostu rozwalajac kawalek zabytkowej architektury, zamiast obwodnicy. I znowu powtorze za wieloma glosami, ktore juz sie pojawily. Idea protestujacych (przynajmniej moja) nie jest wyciaganie pieniedzy, tylko napietnowanie NIEKOMPETENCJI i skandalicznego chodzenia na łatwizne. Bo zarowno obwodnice Augustowa, jak i obwodnice mojego Malborka MOżNA poprowadzic w odpowiednim, neutralnym miejscu. Nie wiem, dlaczego taki projekt powstal w Augustowie, ale podejrzewam ze z tych samych powodow co w Malborku: baranom na stołkach NIE CHCIAłO sie przylozyc do pracy nad wielokrotnie bardziej pracochlonnym i zlozonym rozwiazaniem. Bo mozliwosc byla, jest i bedzie poprowadzenia trasy w innym ksztalcie. I za kolejne lata zwloki po oprotestowaniu inwestycji prosze winic tylko i wylacznie samorzadowcow i GDDKiA. Za to, ze chlopacy jak sie zorientowali, ze wersja alternatywna bedzie sie wiazala z MASA roboty to wzorem ministra zero przepuscili papiery przez niszczarke i zaczeli wpajac mieszkancom, ze to jedyne 'szybkie' rozwiazanie. I jeszcze raz chce podkreslic, nie chodzi o to, ze "zaba ma wiecej praw niz czlowiek". Tzn chodzi o to, ale nie na pierwszym miejscu. Rzecz w niekompetencji , bo prawda jest taka ze gdyby od poczatku zaangazowac sie w "wariant alternatywny" nie trzeba by czekac kolejnych lat. Tylko do tego trzeba PROFESJONALIZMU a nie pierdzenia w stołek za państwowe pieniadze i chodzenia po najmniejszej linii oporu. Odpowiedz Link Zgłoś
linka-nst Re: Mieszkanka Augustowa 20.07.06, 18:46 wyobraź sobie, że są w Polsce inne miasta bez obwodnic. i nikt wszystkiego z marszu bez zastanowienia nie zalewa asfaltem. pozdrawiam serdecznie twe płuca. Odpowiedz Link Zgłoś
arturw1 Re: Ratujmy Dolinę Rospudy! 19.07.06, 11:58 Temat jest mi znany z dwóch stron. Bywam często w tych okolicach i znam argumenty mieszkańców Augustowa. Faktycznie miasto jest zablokowane przez tranzyt. Z drugiej strony tylko ten co pływał kajakiem przez całą Rozpudę wie co możemy utracić. Jest to miejsce niepowtarzalne cudownie dziewicze i do tej pory czyste. Jedną z zalet jest cisza, która zniknie gdy będą pędziły setki ciężarówek. Należy szukać innego rozwiązania (tiry na wagony kolejowe) Odpowiedz Link Zgłoś
jg23 I ja przypnę się do mego Brata Drzewa :) 19.07.06, 12:03 20.000 drzew to konieczność zwerbowania 20 tysięcy ochotników, którzy by się do nich przypięli – taka ochrona na pewno będzie skuteczna i zauważona. Pan Adam Wajrak nie może przypinać się sam – potrzebne jest jeszcze wsparcie 19999 osób. Panie Adamie - moja skromna osoba jest do Pana dyspozycji. Mówiąc językiem Indian jak nikt szanujących naturę: I ja przypnę się do mego Brata Drzewa :) Odpowiedz Link Zgłoś
leonc Re: Ratujmy Dolinę Rospudy! 19.07.06, 12:38 Pod niczym się nie podpiszę. Pewnie ktoś ze znajomych GW ma tam daczę i nie chce mieć autostrady pod nosem. Mało to "ekologów" blokujących potrzebne inwestycje, do momentu aż inwestor nie wpłaci haraczu "ekologom" Odpowiedz Link Zgłoś
mq25 ekoterrorysci 19.07.06, 13:07 Ekoterrorysci, Jestem za Autostrada. Przedstawcie chociaz, ktoredy dokladnie ma przebiegac in trasa tej autostrady. Nie przekonuja mnie Wasze argumenty. Dzieki takim protestom wymuszacie tylko dotacje na swoja dzialanosc. Te samochody i tak jada przez rownie piekne tereny, tylko, ze wolniej i wiecej spalaja benzyny = wiecej tak czy inaczej maja zly wplyw na srodowisko. Precz z ekoteroryzmem Michal Odpowiedz Link Zgłoś
robson63 Re: ekoterrorysci 19.07.06, 13:09 Bredzisz kolego niczym Lepper. Popatrz sobie na mapy i na mozliwosci... Urzedasy z Bialegostoku robia was w jajo. www.darzbor.v24.pl/vb/index.php www.siskom.waw.pl/siskom-dzialania.htm Odpowiedz Link Zgłoś
dioskorides Re: ekoterrorysci 19.07.06, 13:15 Dokładnie bredzisz , nawet tego forum nie przeczytałeś uważnie bo juz ze dwa razy wklejałem link w sprawie "ekoterrorystów" i pseudoekologów najmiejszej znajopmości tematu specjalnie dla ciebie eko.org.pl/karta/ Odpowiedz Link Zgłoś
jg23 Ludzie.To nie jest protest przeciwko ViaBaltice!!! 19.07.06, 13:15 Mam wrażenie że niektórzy z wypowiadających się na forum nie zadali sobie minimum wysiłku by DOKŁADNIE przeczytac to co zostało napisane dziś w tej sprawie w gazaetach. Łączenie obrony Rospudy polegającym z konstruktywną propozycją zmiany przebiegu inwestycji z działaniami Ekoterrorystów jest bezdenną głupotą i powszechną w Polsce chorobą zaniku umiejętności czytania ze zrozumieniem!!! Dobrze wiemy że Via Baltica jest niezwykle ważną dla naszego regionu inwestycją, inwestycją która powinna powstać wiele lat temu. Nikt nie neguje inwestycji Via Baltica i obwodnicy Augustowa - są potrzebne ponad wszelką wątpliwość. Ja sam przejeżdżam przez Augustów kilka razy w miesiącu - rok w rok od wielu lat. Od wielu lat czekam z utęsknieniem drogi do Augustowa. Jednak ta droga może i musi przebiegać inaczej – wystarczy do tego odrobina dobrej woli. Estakada w tym miejscu to barbarzyństwo w stylu Wielkich Budów Socjalizmu. Autorzy protestu pokazują inny lepszy przebieg obwodnicy i połączenie jej z obwodnicą Suwałk. Ta lokalizacja ma szanse na dotacje unijne, w przeciwieństwie do zatwierdzonego przez Ministerstwo OŚ planu zagłady Doliny, gdzie możemy się liczyc jedynie z nałożoną na Polskę karą. Dlaczego znów mi wstyd za Polaków... :( Odpowiedz Link Zgłoś
robson63 Re: Ludzie.To nie jest protest przeciwko ViaBalti 19.07.06, 13:20 jg23 napisał: > > Dlaczego znów mi wstyd za Polaków... :( Bo jeden kolega z drugim ma dosyc TIR-ów i wiecej niz koniec własnego nosa go nie interesuje. Woli siedziec w swoim ogrodku a poza nim świat niech sie pali... No ale w grila smrod nie bedzie lecial i to najwazniejsze dla niego... Warszawiaki won od mojego grila... Tylko jak Warszawiaka przepedzisz to z czego bedziesz zył ?? Odpowiedz Link Zgłoś
dioskorides Re: Ludzie.To nie jest protest przeciwko ViaBalti 19.07.06, 13:30 robson63 napisał: > jg23 napisał: > > > > > Dlaczego znów mi wstyd za Polaków... :( > > > Bo jeden kolega z drugim ma dosyc TIR-ów i wiecej niz koniec własnego nosa go > nie interesuje. Woli siedziec w swoim ogrodku a poza nim świat niech sie pali.. > . > No ale w grila smrod nie bedzie lecial i to najwazniejsze dla niego... > Warszawiaki won od mojego grila... > Tylko jak Warszawiaka przepedzisz to z czego bedziesz zył ?? Czyli kolejny raz wychodzi ze problem to nie brak autostrady ale Tiry od dawna sie mówi tiry na tory, kolego szukaj problemu tam gdzie on jest naprawdę, acha jeszcze jedno to warszawiacy bedą przyjezdzac autostradę zwiedzac ?? Odpowiedz Link Zgłoś
bartlomiej.suder Re: Ratujmy Dolinę Rospudy! 19.07.06, 13:17 mechnizm powiadamiania o akcji wysyla informacje i odnosnik do strony z akcja o balcerowiczu - zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
dioskorides Zburzmy Wawel , zburzmy warszawską starówkę 19.07.06, 13:25 Dziwny to "kompromis" Jak stają na przeciw ciebie z buldożerami i mówią "a teraz drodzy ekolodzy wybudujemy tu drogę, nie obchodzi nas co to za zielsko musimy wypracowac kompromis" No to ja proponuje zburzyc kawałek wawelu, przeciez potrzebne sa miejsca pod zabudowe zbuduje się megahipergigakompleks przeciez to postęp i miejsca pracy, następnie zburzymy w Warszawie Krakowskie przedmieście i Nowy świat inwestorzy tylko czekaja ile to miejsc pracy no co wypracujemy jakiś kompromis bedziemy burzyć tylko 3 na 4 kamienice, no chyba nie bedzie sie zaden oszolom do kolumny zygmunta przykuwał. jakoś do ochrony zabytków nikt nie ma watpliwości i nikt z takimi durnymi pomysłami nie wyjeżdża, natomiast co do ochrony unikatów przyrody to juz opornie idzie a równie durne to pomysły niekiedy. --- dioskorides.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsta Re: Ratujmy Dolinę Rospudy! 19.07.06, 13:31 Dobry Boże!!! Czy ci decydenci naprawdę pozamieniali sie z....wiele razy przemierzyłem ten szlak...tyle miłych wspomnień!!!! i miałoby na tym się zakończyć??? corocznie jestem w Augustowie i do tradycji u mnie juz należy opływanie Necka, Białego, Rospudy... wpływanie w Rospudę a dalej Blizną do Aten...no i sama Rospuda ze swym dzikim otoczeniem...straszne!!! to mogę powiedzieć!!! Krzysztof P.S. Mam nadzieję, że jednak do tego nie dojdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
darexo ____dot. gazety wyborczej______ 19.07.06, 13:41 ....od dzisiaj nie czytam juz tej gazety........ 1) Wydrukowała jednostronny artykuł "pseudoekologów", którzy od początku nie interesowali sie tą sprawą nie konsultując tego z mieszkanńcami Augustowa. 2) Dlaczego Wyborcza nie interesowała sie koncepcjami przebiegu tras obwodnicy Augustowa we wcześniejszych wersjach projektowych skoro staramy się o nią od 12 lat? A teraz kiedy Augustów poniósł bardzo duże koszty projektów, konsultacji itd., ekolodzy starają się nie dopuścic do realizacji budowy obwodnicy Augustowa. 3) Odnosze wrażenie, że wchwili obecnej redaktorzy dzisiejszego artykułu dziaja na "czyjeś" polecenie. Dla mnie jest to hamulec postepu i skłócenia mieszkańców!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
robson63 Re: ____dot. gazety wyborczej______ 19.07.06, 13:46 Bo czytac to trzeba umic ;-))) Ale skoro nie czytasz Wyborczej to skad wiesz ze nie bylo artykułów ???? www.siskom.waw.pl/artykuly/k-050615-gw.gif www.siskom.waw.pl/artykuly/k-050615-gw.jpg www.siskom.waw.pl/artykuly/k-050628-gw.jpg www.siskom.waw.pl/artykuly/k-050629-gw.gif To tak jak z Gosiewskim i Kodem da Vinci.... Nie ogladal ale mu sie nie podobalo. Żałosny jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
dioskorides Re: ____dot. gazety wyborczej______ 19.07.06, 13:46 i całe szczęście jednego pseudoznawcy mniej Odpowiedz Link Zgłoś
jg23 Re: ____dot. gazety wyborczej______ 19.07.06, 13:54 Trzeba olać gościa i innych z tej paczki zagłuszarek. On nigdy nie czytał więc gdy przestanie to krzywdy z tego wielkiej nie będzie :) To pewnie kolejny "etatowy" krzykacz na tym forum. Jutro na innym forum bedzie anonimowo zachwalał kosmetyki, okna lub inne biuro podróży... Odpowiedz Link Zgłoś
darexo Re: ____dot. gazety wyborczej______ 19.07.06, 13:58 brak słów, wie lepiej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
justyna302 Re: Ratujmy Dolinę Rospudy! 19.07.06, 13:48 Tak na marginesie, jezeli ktos słyszał cokolwiek o Adamie Wajraku i jego dziewczynie Nurii, to wie, co to za ludzie. Nie skorumpowani pseudoekolodzy, ale ludzie, który żyją z przyrodą za pan brat i poświęcili się jej całkowicie. Są "nawiedzeni" w absolutnie pozytywnym tego słowa znaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
robson63 Re: Ratujmy Dolinę Rospudy! 19.07.06, 13:49 justyna302 napisała: > Tak na marginesie, jezeli ktos słyszał cokolwiek o Adamie Wajraku i jego > dziewczynie Nurii, to wie, co to za ludzie... Jak ktos słyszał... i tu jest pies pogrzebany... Odpowiedz Link Zgłoś
rolf5 Re: Ratujmy Dolinę ..... 19.07.06, 13:50 Jak zwykle głupota i łapuwkarstwo urzędasów. Trzeba poprzeć petycję do Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś