Dodaj do ulubionych

Lepper: Ubezpieczenia albo koniec koalicji

30.07.06, 16:06
Dlaczego panstwo ma cos dawac??? Malo juz daje????
Obserwuj wątek
    • prorok14 Przepowiadam 30.07.06, 16:07
      Niech Lepper walczy o polskie rolnictwo z UE, a nie drenuje krajowy budżet.
      polecam: www.narodowy.eblog.pl
      • linfan Re: Przepowiadam 30.07.06, 16:32
        prorok14 napisał:

> Niech Lepper walczy o polskie rolnictwo z UE, a nie drenuje krajowy budżet.

a dlaczego w ogole jeszcze cos rolnicy mieliby dostac, czy to z budzetu, czy z
        UE? malo im jeszcze?!? nie widze powodu, by rolnicy cos dodatkowo dostawali i
        kropka.

> polecam: www.narodowy.eblog.pl

aby cos polecac, trzeba miec co, a tych wypocin sie czytac nie da.
        • aplus Re: No ja juz nie moge tego buraka sluchac, b. sie 30.07.06, 17:10
          denerwuje. Niech juz moze bedzie SLD z SB.
          Cimoszewicz dobrze swinopasa potraktowal w 1998
          • almagus Re:Bezdomnego stać na zęby? 30.07.06, 18:55
            Bezdomnego stać na zęby?
            byle co miał on do gęby.
            Wpadli więc na pomysł taki,
            ze odrosną mu mleczaki.
            Dadzą czasem mleczną zupkę,
            ale częściej kopną w dupkę.
            „Spieprzaj dziadu, srał cię pies”,
            dam ci kopa „yes, yes, yes”!
            • camell_ek Re:Bezdomnego stać na zęby? 30.07.06, 20:18
              I teraz juz tak bedzie do konca, albo Lepper albo koniec koalicji..
              camell.blox.pl
              • mageillusionist Re:Bezdomnego stać na zęby? 30.07.06, 21:39
                camell_ek napisał:
                > I teraz juz tak bedzie do konca, albo Lepper albo koniec koalicji..

I o to chodzi! Jak ludzie nie dostana mocno w dupe, to nie zrozumieja ze lepper
                i koalicja tylko szkodza polsce!
              • sclavus Re:Bezdomnego stać na zęby? 30.07.06, 22:16
                camell_ek napisał:

> I teraz juz tak bedzie do konca, albo Lepper albo koniec koalicji..
                > camell.blox.pl

better late than Lepper.... :)
        • jola_z_dywit1 ****Naród Może Liczyć na Samoobronę***** 30.07.06, 18:03
          Samoowystarczalność żywnościowa jest elementem polskiej racji stanu.
          I tak należy podejść do kwesti ubezpieczeń.
          • lesio.kaczorek Zgadzam sie. Samowystarczalnosc! 30.07.06, 18:27
            Samowystarczalnosc przede wszystkim. Niech rolnicy wreszcie naucza sie sami
            gospodarowac, a nie wyciagac wciaz reke po cudze.
            Maja juz tyle ulg i doplat a wciaz im malo.
            Najwyzszy czas na ich samowystarczalnosc.
            Niech zaczna liczyc na siebie.
            • sneaker Re: Zgadzam sie. Samowystarczalnosc! 31.07.06, 01:39
              Ulga taka, ulga siaka, ulga sraka...
              Na KRUS kwartalnie i gorsz, a ubezpieczona cała rodzina.

Jak oni to sobie wyobrażają???

Własną firmę człowiek założy i 800 PLN na ZUS mu co miesiąć zabiorą, może tak
              państwo dopłaci, może mi mieszkanie ubezpieczy?

Chłop-prostak się później tłumaczy - jak bym wiedział, że susza będzie, to bym
              się ubezpieczył...

A ja jak bym wiedział, że 6 w totka trafię to bym zagrał, ale nie zagrałem i
              gó.. z tego mam, a może i mnie coś w ramach dopłat za to dadzą??
          • 1410_tenrok Koniec z kasą dla łyków! A kto mnie daje? 30.07.06, 18:39
            • zigzaur Re: Koniec z kasą dla łyków! A kto mnie daje? 30.07.06, 19:59
              Łykami to w XVII wieku nazywano mieszczan czyli kupców i rzemieślników. Skąd się
              wzięła nazwa, nie wiadomo.
              • 1410_tenrok Re: Koniec z kasą dla łyków! A kto mnie daje? 30.07.06, 21:32
                łyk - to człowiek w łapciach z łyka lipowego....... A kto chodził w takich
                łapciach? To teraz już wiesz, dlaczego tak nazywano mieszczan i rzemieślników -
                porównywano ich do .......... łyków!

pozdro ziggy!
          • sclavus Naród powinien uLeczyć Samoobronę.... przy urnach 30.07.06, 22:20
            jola_z_dywit1 napisała:

> Samoowystarczalność żywnościowa jest elementem polskiej racji stanu.
            > I tak należy podejść do kwesti ubezpieczeń.

jak narazie, racją stanu Leppera jest tylko i wyłącznie kretyństwo....
            Jesteś tego najlepszym dowodem... :((
            Samowystarczalność żywnościowa jako "racja stanu" - hihihihihi...
            • grzbert Re: Naród powinien uLeczyć Samoobronę.... przy u 30.07.06, 22:41
              Głosowałeś na PiS-dzielców - wybrałeś Szambobronę z garstką nazioli!Yes,yes,yes!!!
          • cambrone Re: ****Naród Może Liczyć na Samoobronę***** 30.07.06, 22:42
            Dajesz wiejska babo te pieniądze?To z mojej,miastowego kieszeni one idą!!!!
            • jola_z_dywit1 Re: ****Naród Może Liczyć na Samoobronę***** 30.07.06, 23:46
              Dajesz wiejska babo te pieniądze?To z mojej,miastowego kieszeni one idą!!!!
              Prostaku aglomeracyjny,praw naturalnych nie zmienisz ingolencją podbudkowego
              filozofa piwnego.
              • linfan Re: ****Naród Może Liczyć na Samoobronę***** 31.07.06, 01:00
                jola_z_dywit1 napisała:

> Prostaku aglomeracyjny,praw naturalnych nie zmienisz ingolencją podbudkowego
                > filozofa piwnego.

mowil Ci juz ktos Jola, ze Twoj ... intelekt ... blyszczy? jestes zagubiona muza
                wiejska! prostaki aglomeracyjne(*), prosza o wiecej Twojej 'poezji'! :D

(*) my lubimy sie smiac z 'inteligentnych inaczej' :D
              • sneaker Re: ****Naród Może Liczyć na Samoobronę***** 31.07.06, 01:44
                Słuchaj no nędzna namiastko myślącej istoty:
                Z czego by się te wsiochy utrzymały, skoro do budżetu wpłacają grosze, a ciągle
                coś z niecgo chcą?
                Na ubezpieczenie płacą kwartalnie gorsze, a żądają Bóg jeden raczy wiedzieć
                czego, podatki małe płacą, dopłat do hektara krocie dostają...
                A jak sobie sprawdzisz, to większość pieniędzy w budżecie państwa odprowadzają
                miasta i to ich mieszkańcom należą się za to dopłaty.
              • kropekuk1 Re: ****Naród Może Liczyć na Samoobronę***** 31.07.06, 07:40
                Witaj Jolu Dywitka. Mam takie pytanko. Czy tam gdzie mieszkasz sa sklepy lub
                budki z piwem bo chciałbym z twoimi kolesiami rolnikami przepić te pieniadze,
                które on nie da na ubezpieczenie.
                • jola_z_dywit1 Re: ****Naród Może Liczyć na Samoobronę***** 31.07.06, 08:06
                  Witaj Jolu Dywitka. Mam takie pytanko. Czy tam gdzie mieszkasz sa sklepy lub
                  > budki z piwem bo chciałbym z twoimi kolesiami rolnikami przepić te pieniadze,
                  > które on nie da na ubezpieczenie.

Końcowe stadium delirium tremens!U kolegi kropekuka.
                  Picie nie wskazane !
          • nurnii SO najpierw wyda nasze pieniądze-oszołomy 30.07.06, 22:50
          • prawieemeryt Re: ****Naród Może Liczyć na Samoobronę***** 31.07.06, 06:45
            No znowu jola_dewiant
          • athaualpa Re: ****Naród Może Liczyć na Samoobronę***** 31.07.06, 08:17
            Dlaczego do diabła jedna grupa zawodowa ma być subwencjonowana dlatego, że
            istnieje.
            Rolnicy dostają fundusze z Unii, więc niech się ubezpieczą, a nie kupują
            kolejne wraki w Holandii i stawiaja pod stodołą, żeby wszyscy widzieli.
            W końcu usługi w Polsce będą finansować 40-letnich górniczych emerytów, którzy
            zagrożą demolką stolicy, hutników, którym cena stali na świecie się rypnie i
            trzeba im będzie dopłacić do ich premii i rolników, którym nic się nie opłaca.
            Pani Jolu - ja mieszkam na wsi i mam rodzinę rolniczą i naprawdę wiem co mówię.
            Dopłaty unijne sobie, a pola (z reformy rolnej)leżą odłogiem.
            Wynajęcie kombajnu się nie opłaci, gdyż maszyna za dużo paliwa wypali na tych
            spłachetkach pól.
            O czym my mówimy !!!!!!!!!!!!
      • frant3 Re: Przepowiadam 30.07.06, 18:04
        Na razie to musi siedzieć cicho, bo zabiorą nam dopłaty.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
        Frant - humor, satyra, krytyka
    • qawsedrftg jarosław mi usechł... 30.07.06, 16:09
      a i lech coś słabo rośnie... to susza...
      • premier_hiacynt_wielki Te dwa tęgie mozgi szukuja papiery na Leppera 30.07.06, 16:11
        wraz z Antkiem - pokaza mu teczke ze na pol wojewodztwa donosil to Lepper
        zrezygnuje z zadan w zamian za wydanie teczki
        • dvoryanin Oby tak było :) 30.07.06, 16:17
    • premier_hiacynt_wielki Lepper pieknie sobie glosy nabija za moje pieniadz 30.07.06, 16:10
      e!

Fajnie tak rozdawac cudze, swojego przeciez nie bo biedak podatkow nie placi,
      ubezpieczenia nia placi, a jak zly rok przyjdzie jak obecny to do panstwa po
      dodatkowe pieniadze.

Nic tylko byc w tym kraju gornikiem albo rolnikiem - czy sie stoi czy sie lezy
      zawsze od Panstwa Ci sie nalezy
      • aldona55 Re: Lepper pieknie sobie glosy nabija za moje pie 30.07.06, 16:13
        A kto pomyśli o dotacjach państwowych do ubezpieczeń dla ludzi mieszkających
        nad rzekami, wszak to obszary również narażone na klęski żywiołowe?
        Lepier pogada, pogada, namąci, a i tak wazelinuje PiS-owcom, bo sam straciłby
        swoją cieplutką posadkę za nasze podatki.
        Takim premierem czy ministrem od rozdawnictwa w każdym resorcie też mogłabym
        zostać, a Ty?
        • d_arek_d Re: Lepper pieknie sobie glosy nabija za moje pie 30.07.06, 18:18
          aldona55 napisała:

> A kto pomyśli o dotacjach państwowych do ubezpieczeń dla ludzi mieszkających
          > nad rzekami, wszak to obszary również narażone na klęski żywiołowe?
          > Lepier pogada, pogada, namąci, a i tak wazelinuje PiS-owcom, bo sam straciłby
          > swoją cieplutką posadkę za nasze podatki.
          > Takim premierem czy ministrem od rozdawnictwa w każdym resorcie też mogłabym
          > zostać, a Ty?

Ja byłbym lepszy, jak babcię kocham!
      • dvoryanin Niestety masz rację :/ 30.07.06, 16:17
      • leszek.zory Re: Lepper pieknie sobie glosy nabija za moje pie 30.07.06, 18:20
        ta, najbardziej górnicy się wylegują... tacy kretyni jak ty powinni mieć bana na
        internet
        • premier_hiacynt_wielki A co takiego wielkiego robia gornicy??Procz rozrob 30.07.06, 18:40
          ???

Sorryy ale to ze ktos z lopatą ciężką lata pod ziemia nie znaczy ze Panstwo ma
          go utrzymywać i jeszcze do interesu doplacac! Skandalem jest to ze gornik
          srednio zarabia wiecej od nauczyciela, policjanta czy np. strazaka!
          • zolwik_k Re: A co takiego wielkiego robia gornicy??Procz r 30.07.06, 19:21
            no błagam. a jakby ci Twoi górnicy przestali pracowac to bys kompa nie włączył,
            żeby napisać tego posta.
            • premier_hiacynt_wielki mozesz wyjasnic dlaczego komputer by nie dzialal 30.07.06, 19:48
              gdyby gornicy przestali wydobywac wegiel????

Sorry ale jakby przestali wydobywac wegiel to by sie go sprowadzilo z poza
              Polski albo energie uzyskano z innych zrodel.
            • epime Re: A co robia górnicy??? 30.07.06, 21:53
              Już bez przesady z tym etosem. Mój wuj, górnik, zmarł w wieku 35 lat na
              niewydolność nerek, której nabawił się w trakcie pracy w kopalni i wiem, że
              praca górnika jest ciężka ( a nawiazując do ostatniego wypadku, również bardzo
              niebezpieczna), ale faktem też jest, że górnicy dostają niewspółmiernie wysokie
              zarobki i nie potrafią ich wykorzystać, gros przepuszczając na duperele. Hough!
        • lucky81 Re: Lepper pieknie sobie glosy nabija za moje pie 30.07.06, 18:50
          Nie liczy się to, czy się spocisz i namachasz, tylko to, czy jesteś komuś
          przydatny, czyli ile ktoś chce zapłacić za efekty Twojej pracy.
    • st1111 Całe szczęście że tak mądrze wybraliśmy władzę 30.07.06, 16:13
      To nam się żadna krzywda nie stanie.Przyjedzie
      pan Lepper oceni szkody i wypłaci odszkodowania
      nie to co komuch Cimoszewicz co to kazał się prywatnie
      ubezpieczać kiedy wcale nie wiadomo czy nam
      się coś wydarzy i pieniądze na ubezpieczenie mogą
      przepaść.
      • aldona55 Re: Całe szczęście że tak mądrze wybraliśmy władz 30.07.06, 16:15
        Czy Lepper mógłby opłacić ubezpieczenie mojego mieszkania? Najlepiej z własnej
        kasy lub z kasy zebranej od parlamentarzystów Samoobrony. Naprawdę chętnie
        przyjmę taką darowiznę.
        • dvoryanin Własnie Lepper to robi tylko dla siebie, i jeszcze 30.07.06, 16:16
          twierdzi, że to dlatego żeby pomóc innym ...
      • dvoryanin W tej sprawie to Komunszewicz miał rację ... 30.07.06, 16:16
      • lesio.kaczorek Glosujac na PiS wybierasz Samoobrone!!! 30.07.06, 18:28
        Pamietaj o tym. W wyborach samorzadowych dzieki nowej ordynacji wyborcze.
    • dvoryanin No to już przesada, poprostu chamstwo !! 30.07.06, 16:15
    • zigzaur Tak musiało być prędzej czy później. 30.07.06, 16:21
      Ten układ KKK (kaczor/koń/knur) prędzej czy później musiał się rozpaść.
      • dvoryanin Zigi Leppera się utęperuje ... a ty nie w temacie 30.07.06, 17:24
        o Matecze Rosji zaniedbujesz się za co GRU płaci ??
        • zigzaur Re: Zigi Leppera się utęperuje ... a ty nie w tem 30.07.06, 17:46
          Rubel to goovniany pieniądz.
          A wszelkie rosyjskie instytucje to niewiarygodni płatnicy.
    • kaczkozerca ciagle pod wiatr.... 30.07.06, 16:23
      cos bozia bolesnie doswiadcza kaczki i spolke, czyzby w ten sposob niebo
      chciało wyrazic dezaprobatę ??? jak nie zima stulecia to upałi i susza
      dwustulecia, a na dodatek pezydencka sraczka... a moze jeszcze za mało wiary
      trzeba było sypnac na glempowy bajzel z miliard, a nie jakies marne 20 balonow,
      a wielebnego rydzyka wicepremierem uczynić, przeca niebo musi miec w rzadzie
      jakiegos namiestnika....

zycze wam jeszcze, fałszywa bando katolickich łgarzy, zeby wam sie te okrągłe
      centrum aroganckich przemówien i debilnych decyzji, ktoregos dnia na łby
      zawalilo. ku chwale ojczyzny, taki dopomoz bóg....
    • piotrjakub11 Re: Lepper: Ubezpieczenia albo koniec koalicji 30.07.06, 16:28
      Pan Lleper jest zwykłym draniem i szantażystą.
      100 mil. od ministra rolnictwa do jest tyle co kur.....ie na rdodze dać.
      Rolnikom na pomoc potrzeba jest 10 miljardów zł. ale ich nie ma.
      Dobry gospodarz wie że są klęski i że trzeba się ubezpieczyć.
      Jak ja nie ubezpieczyłem mieszkania i mnie okradli nikt mi nic nie dał ani grosza.
      Ustawa którą proponuje Lepar jest nie zgodna z konstytucją która mówi że wszyscy
      są równi.
      Pan Lepest wszedł do rządu i wziął na siebie obowiązek rządzenia i
      odpowiedzialnośc za rządzenie.
      Nie może byc tak że koszty swoich głupawych pomysłów ma ponosić opozycja.
      Ja jestem konsumentem i ja płacę za towar w sklepie i nie mam ochoty dodatkowao
      ponosić kosztów ubezpieczeń rolniczych.
      Pomysły Lepera są gorsze od pomysłów Stalina i lenina wszystko oddać chamom za
      darmo, dopłacic do paliwa, dopłacic do ubezpieczeń, davc dopłaty z unii
      europeiskiej co jeszcze, są jeszcze górnicy , są lekarze, są kolejarze,
      PIS zrobił tak że nie ma kasy i chamany w kaloszach nic nie dostaną
      • qawsedrftg Andreo czyń destrukcję! zjedz kwaki i zgiń! 30.07.06, 16:34
        ostrzegałem moją rodzinę wiejską, ciężko pracującą i inwestującą w hodowlę krów,
        że ich gospodarstwo to poważny biznes i powinni głosować na rozsądne partie.
        Dotąd głosowali na PSL ale teraz zakochali się w kaczorach. O Samoobronie byli
        bardzo złego zdania, znali mnóstwo aferzystów w tej Partii. Teraz mają za swoje,
        żal mi ich ale cóż! Było miło na wyborach, teraz trzeba odcierpieć! Jest jednak
        sprawiedliwość: wyborcy Koalicji sobie poczynili największe szkody, hahahahahaha!
      • obywatelrp3 Re: Lepper: Ubezpieczenia albo koniec koalicji 30.07.06, 17:21
        piotrjakub11 napisał:
        > Pan Lleper jest zwykłym draniem i szantażystą.
        > 100 mil. od ministra rolnictwa do jest tyle co kur.....ie na rdodze dać.
        ---------------------------------
        Lepper własnie zaczął kampanię samorządową! Chce uzyskać u rolników więcej
        punktów. Czuje, że mu się umykają głosy...Jak rząd da te pieniądze - to Lepper
        dobry, jak nie da - też dobry, tylko rząd zły...
        i złej pracy ministerstwa nikt nie zobaczy! Taki cwaniak!
    • marklips Re: Lepper: Ubezpieczenia albo koniec koalicji i.. 30.07.06, 16:30
      Rolnictwo bylo od 1945-1989 zwalczane.Proby zaglodowania Polski
      nawet przez Rosjanom sie nie udaly a co dopiero tym zdrajcom
      z Forum,ktorzy chca zywnosc importowana z Europy.

Probojmy za kazda cene zwiekszyc dodacje na rolnictwo,a nadwyzki
      mozemy eksportowac.Tak robi cala Europa.Nie klocmy sie bowiem ,zgoda buduje a...
      W zadnym wypadku pseudo narodowa Polityka.
      Pokorne ciele itd.
      • d_arek_d Re: Lepper: Ubezpieczenia albo koniec koalicji i. 30.07.06, 20:35
        marklips napisał:

> Rolnictwo bylo od 1945-1989 zwalczane.

Skąd wytrzasnąłeś te bzdury? Rolnictwo w Polsce było akurat najlepiej
        traktowane z całego bloku wschodniego. I nadal jest.

> Proby zaglodowania Polski
        > nawet przez Rosjanom sie nie udaly a co dopiero tym zdrajcom
        > z Forum,ktorzy chca zywnosc importowana z Europy.

Skąd wiąłeś te bzdury? Rosjanie owszem, chcieli zagłodzić (nie "zagłodować" -
        skąd ty piszesz, z USA, czy co?), ale nie Polskę, tylko Ukrainę, i nie po
        wojnie, tylko w latach 30-tych XX wieku. I w dużym stopniu im się to udało.

A zdrajcą jest ten, kto żąda całkowitego utrzymywania produkcji rolnej przez
        państwo, a potem jeszcze płacenia cen europejskich za produkty, które jednak
        jakimś cudem zostaną wyprodukowane. Mało dostają jeszcze rolnicy? Dotacje i z
        Unii, i krajowe, i symboliczne podatki, i symboliczny KRUS, i dopłaty do
        paliwa... i co, jeszcze kretyty im pospłacać, tak? I potem jeszcze kupować za
        niezłe pieniądze ich wyroby?! Myślisz ty trochę, czy tylko stukasz tak sobie?

>
        > Probojmy za kazda cene zwiekszyc dodacje na rolnictwo,a nadwyzki
        > mozemy eksportowac.Tak robi cala Europa.Nie klocmy sie bowiem ,zgoda buduje
        a..
        > .

Nie da się już zwiększyć dotacji na rolnictwo. Są jakieś granice. A w ogóle
        mylisz pojęcia. Piszesz o dotacjach, a myślisz o fundowaniu spłat zaciągniętych
        kredytów. To dwie diametralnie różne rzeczy.

> W zadnym wypadku pseudo narodowa Polityka.
        > Pokorne ciele itd.

A idź ty, pokorne ciele!
    • sawa.com wkurza mnie te ciągłe dopłacanie do chłopów 30.07.06, 16:34
      Jesli PiS na to pójdzie to powinien przegrać wśród miastowych. Przecież ten
      chłopek roztropek kpi sobie z nas w żywe oczy. Ja chcę wiedzieć do kogo my
      dopłacamy. Jakie dopłaty bierze bogate chłopstwo i latyfundyści. Czy to nasze
      biedne państwo pozbawione dróg, nie mające pieniędzy dla lekarzy i wysyłające
      swoje młode pokolenie za granicę za chlebem stać na to by płacić tym
      pasibrzuchom krusy, darmowe paliwo, uzupełnienie dopłat unijnych a teraz
      jeszcze ubezpieczenia.
      To sa publiczne pieniądze i obywatele powinni wiedzieć kto jest z nich opłacany.
      • meleme Re: wkurza mnie te ciągłe dopłacanie do chłopów 31.07.06, 00:51
        dał aś/eś sie nabrać na populizm PIS.. cche. che.. "sawa.com " teraz płacz..
    • genekgenek Re: Koniec, koniec, koniec!!!! 30.07.06, 16:35
      Oby jak najszybciej!!! Jeśli dzięki Lepperowi padnie ten rząd i prezydent to
      zacznę wielbić Leppera.
      To co obecnie ten człowiek gada to przedwyborcza demagogia. Liczy na głosy
      biednych chłopów i tyle. Jeśli z jego gadki nic nie wyniknie i tak koalicji nie
      obali. Przy żłobie jest najlepiej. On to wie przecież to chłop.
      Chyba jednak obrażam chłopów. Chłop nie wysypie na tory zboża. W dzieciństwie
      byłem na wsi świadkiem rozważań czy pochleb wolno sięgać widelcem. Chłopi
      rozważali czy to nie grzech. Mówili o tym z szacunkiem dla chleba. Prawdziwy
      chłop zboża na tory nie wysypałby!!!
      • kzrider Re: Koniec, koniec, koniec!!!! 30.07.06, 16:44
        Chciałbym więcej chłopów takich, jakich opisujesz. Nasz kraj jest na skraju
        przepaści i za rok albo dwa będą albo bolesne reformy albo argentyna. Jesli już
        teraz brakuje 12 miliardów. W tym roku z prywatyzacji miało być jakieś 5
        miliardów a nie ma nawet pół. Kiedyś rozdawnictwo się skończy a płakać będą
        najbardziej ci, którzy przywykli, że państwo im daje.
      • zigzaur Re: Koniec, koniec, koniec!!!! 30.07.06, 16:55
        "...przecież to chłop..."
        napisał o Lepperze mój przedmówca.

Nie. Lepper nie jest chłopem, troszczącym się o ziemię, doglądającym ją i
        dbającym o zasiewy i plony, a jednocześnie związanym emocjonalnie z ojcowizną,
        kawałkiem Ojczyzny.

Lepper to zdemoralizowany socjałem złodziej z peerlowskiego PGR. Kropka.
        • obywatelrp3 Lepper zapuścił sondę przedwyborczą... 30.07.06, 17:26
          chce zbadać jakie otrzyma poparcie rolników. Jeśli duże, to będzie się stawiał
          Kaczorom i może doprowadzić do rozwalenia koalicji.
          • zigzaur Re: Lepper zapuścił sondę przedwyborczą... 30.07.06, 17:45
            Możliwe.

A kiedy pojawi się równie energiczny przywódca miastowych, co to płacą i
            dochodowy, i ZUS, i VAT i akcyzę w paliwie?

Wstyd, miastowi! Pozwalacie się okradać burakowi!
    • sorapis Re: Lepper: Ubezpieczenia albo koniec koalicji 30.07.06, 16:38

Darmowy prawie KRUS.
      Dopłaty z Unii.

Tera umorzenia kredytów i ubezpiecznia. Ale dlaczego tylko 60% anie 100% ?!!!

• zigzaur Re: Lepper: Ubezpieczenia albo koniec koalicji 30.07.06, 16:53
        Wybrałeś Leppera?
        Płać na niego tera!

(To także do wyborców PiS)
    • onufry11 Re: Lepper: Ubezpieczenia albo koniec koalicji 30.07.06, 16:44
      Niech se Pan Przewodniczący ,Pan Poseł ,Pan Wice Premier ,Pan Minister
      ubezpieczy kręgosłup od nieszczęść bo jak nie Filipek to inny Maksymiuk na nich
      siedzi.Jeszcze nam biednego (tu powtórzyć tytuły)zamęczą, naszego Nikodema
      drogiego.
    • sawa.com Panie premierze, chcę poznać strukturę dopłat 30.07.06, 16:44
      do rolnictwa. Nie powinno to być tajemnicą kto i ile dostaej. Dzczególnie
      jakie dopłaty pobieraja posłowie chłopscy! Jakie właściciele gospodarstw po
      wyżej 300 ha?
    • zaifi Rozbuchany-leper! 30.07.06, 16:54
      Najlepiej,stereotyp-rozpitego,w gumowcach od świtu do wieczora,lenia nic nie
      robiącego rolnika,brudasa przyzagrodowego,nagrodzić za zaniedbanie w
      ubezpieczeniu się od klęsk przy tym skorzystać,bo nabrało się pożyczek więc
      przy okazji i p.lepiej się załapie!Kruz w wypadku rolnika,opłata za kwartał 19o
      zł.w wypadku ryczałtowca 2.34o.-zł.Przy braku roboty,samotnie
      tkwiącego,wypatrującego klienta,opłacającego dodatkowo podatek kwartalny od
      gruntu w wys.ok.27oo.-kompletna plajta.

• rerum Re: Lepper: Ubezpieczenia albo koniec koalicji 30.07.06, 17:00
      Pan Premier-Przewodniczący-Marszałek-Doktor-Andrzej-Hucpa-Lepper jest wysokiej
      klasy specjalistą od zarządzania, rządzenia i dzielenia. Dał temu wiele dowodów
      wymieniając swoje genialne pomysły począwszy od dodrukowywania pieniędzy,
      kradzieży prywatnych pieniędzy zgromadzonych w OFE, łamaniu prawa polegającym
      na zaniechaniu spłacania kredytów bankowych (co nadal chodzi mu po głowie, bo
      mnóstwo jego kolesi i popleczników musi to robić a nie ma ochoty) aż po
      rozdawanie cudzego swoim - dołując budżet (można tu jeszcze dodać brak
      rozróżnienia pomiędzy podatkiem dochodowym a obrotowym). Zajmując się wszystkim
      i niczym nawet nie miał pojęcia, że rolnicy - jego oczko w głowie - mogą nie
      dostać dotacji unijnych, bo cały system podziału jest jeszcze w proszku.
      Dlaczego do rządzenia poszli ci, którzy odgrażali się inteligencji, a teraz w
      pośpiechu zdają matury (a jeszcze trochę, to sama obecność na egzaminie będzie
      wystarczała aby zdać) i nawet studiują "coś związanego z jedzeniem" lub inne
      kierunki, gdzie rekrutacją ręcznie sterowali prymitywni karierowicze? Ci,
      którzy nie mogli poradzić sobie z małym gospodarstwem rolnym a teraz mają
      ambicję w parę dni opanować reguły działania gospodarki narodowej (chyba w
      oparciu o książki typu "Rządzenie dla opornych"? Ci, którzy potrzebują
      kilkunastu doradców (na każdy rok edukacji, którego oni nie skończyli, lub
      skończyli tylko dzięki nauczycielom dającym im promocje "dla świętego spokoju,
      bo w polu i tak nie będą musieli tego umieć"? Ludzie ślepo idą za tym, który
      (tu użyję trudnego słowa- parafrazy) chce spalić ściernisko, chociaż wie że nie
      wolno, a 5 minut później jak nagły wiatr odetnie mu drogę powrotu - spłonie
      żywcem. Tego typu przykładów "chłopskiego rozumu" aż nadto... Szkoda, żeby
      wszyscy musieli płacić ta wysoką cenę za niekompetencję i ignorancję kogoś, kto
      już się nieźle ustawił a za jakiś czas będzie sobie gwizdał na swój były
      elektorat popijając drinki z parasolką w egzotycznym kraju bez umowy o
      ekstradycji.
      Dziwicie się, że młodzi, zdolni i inteligentni uciekają z tego kraju? Oni
      widzą, że jadą w autobusie z niewidomym kierowcą prosto w kierunku przepaści, i
      rodzina kierowcy krzyczy, żeby ta inteligentna mniejszość nauczyła się latać i
      przeniosła autobus nad przepaścią...
    • harbour5 Ubezpieczyć Leppera albo mózg mu wyschnie 30.07.06, 17:00
      Płacę już na górników, na tanie państwo, na budowę (nikomu nie potrzebnych w
      tej ilości) kościołow, na bandę polityków (których jest co najmniej o 90% za
      dużo) na Leppera, który jak się okazuje ni stąd ni z owąd ma już gospodarstwo
      wolne od długów ( co na to CBA?), na radnych (również ilość tych cymbałów
      przekracza logiczne normy), na bezrobotnych, którzy nie chcą pracować. Mam
      pytanie: kto nareszcie przestanie zabierać mi MOJE pieniądze. Gdybym nie musiał
      utrzymywać tej bandy, to z przyjemnością przekazałbym część dochodów na
      naprawdę biednych. A tak, to zarabiam ok.(raczej mniej niż więcej) 2 000 PLN i
      robię za tzw. idiotę.
      • xkya1 Na rolników też płacimy -> dotacje 30.07.06, 22:04
    • tow1sekr Re: Lepper: Ubezpieczenia albo koniec koalicji 30.07.06, 17:02
      Niech Renata Begier skazana prawomocnym wyrokiem sądu za oszustwa wyborcze odda
      wszystkie korzyści, które uzyskała jako fałszywa posłanka.
      Prawo wg buraka lepera to takie prawo, które nie stosuje się do złodzieji z
      samobronny.
      Złodziej leppiej to teraz nie rządzi, lecz prowadzi kampanię wyborczą.
      Polska to biedny kraj, a będzie jeszcze bardziej biedny pod rządami takich
      złodzieji z samobronny - ubeckich bękartów po pzpr (LSD).
    • heyoza Z jakiej racji rolnicy mają być uprzywilejowani 30.07.06, 17:11
      I tak jesli chodzi o świaczenia na rzecz skarbu państwa odprowadzają najmniej.Jasne niech wszyscy podatnicy utrzymują rolników.Z jakiej racji?
    • harbour5 Brawo PiS 30.07.06, 17:16
      I tu się cieszę z powołania CBA !!!
      Rozumiem, że teraz do tzw. "pierdla" pójdzie Lepper (razem z całą partią
      oszustów) za przekręty, Giertych (razem całą partią i przybudówkami) za
      propagowanie treści sprzecznych z Konstytucją (że o głupocie nie wspomnę)
      Kaczory za działanie na szkodę Narodu i Polski.
      Ale się nadenerwowałem :)).
      I tak g...o to da.
      Ci co przyjdą po nich i tak nie są wcale lepsi, choć może (mają na to jeszcze
      parę lat) trochę zmądrzeją.
      No to, oby nam się.....
    • okoni Re: Lepper: Ubezpieczenia albo koniec koalicji 30.07.06, 17:22
      a za chwilę romuald giertych krzyknie: " portret adiego hitlera w każdej
      szkole, albo zrywam koalicję" a kaczorki pobłażliwie spytają : "w kolorze czy
      czarno-biały?"
      • obywatelrp3 Lepper zapuścił sondę przedwyborczą... 30.07.06, 17:29
        chce zbadać jakie będzie miał poparcie rolników. Jeśli duże, to będzie się
        stawiał Kaczorom i może doprowadzić do rozwalenia koalicji.
    • kaczy_interes Re: Lepper: Ubezpieczenia albo koniec koalicji 30.07.06, 17:28
      Grożenie końcem koalicji to wielka skromność ze strony Andrzeja. Wszyscy wiemy,
      że może on zagrozić też końcem świata i zrobi to zapewne, kiedy zażąda 80-cio
      procentowych dopłat do strojów sportowych dla znudzonych piciem piwa i
      oglądaniem telewizji rolników. A któż się wtedy oprze boskiemu Andrzejowi?!
      • obywatelrp3 Re: Lepper: Ubezpieczenia albo koniec koalicji 30.07.06, 17:32
        Pewno liczy w przyszłości na rządzenie całym krajem...
    • jacek230 Lepper niestety ma racje. Tylko rozwalajac te koa 30.07.06, 17:32
      licje moze wyrwac sie ze szponow Kaczora J. A przeciez nie jest jego celem
      bycie pierwszym po Kaczorze. On chce byc pierwszym (kropka). Tylko
      pokazujac "kto tu rzadzi" moze probowac zdobyc te pozycje. I on juz o tym
      dobrze wie. Miedzy nami mowiac mam nadzieje, ze bedzie probowal, ale nie
      zdobedzie. He, he, he...
      • obywatelrp3 Coś Jola z D....jeszcze nie przygotowala 30.07.06, 17:39
        przemowienia ku chwale Leppera. Pewno go starannie pisze
    • cadyk_z_sedesu Jakie towarzystwo ubezp. reprezentuje Lepper? 30.07.06, 17:35
      • premier_hiacynt_wielki Tego tematu jeszcze nie poruszalismy :) moze clue 30.07.06, 18:40
        do problemu jest tutaj:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka