clr 02.08.06, 07:27 Jak nie potrafisz nie pij za duzo albo wcale.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marekmarek44 Re: Antysemicka pasja Gibsona 02.08.06, 07:47 No,ale za to alkohol rozwiązuje język i skłania do szczerych wyznań. Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Lepiej zeby byl gejem albo pedofilem 02.08.06, 12:35 Wyborcza manipuluje jak zwykle naglowkami, tytulem, trescia... Nie lubicie wy Mela za jego konserwatyzm, a jeszcze jak o Zydach cos powiedzial to skandal. Lepiej jak szanowany obywatel Hollywood jest gejem, pederasta albo bije zone, to nic, ale jak powiedzial cos o zydach to skonczyc go!!! Odpowiedz Link Zgłoś
corgran Re: Lepiej zeby byl gejem albo pedofilem 02.08.06, 16:17 Jeśli GW tak manipuluje, to po prostu jej nie czytaj. Masz do dyspozycji "Ich Dziennik". A może pan Gibson zainwestowałby w Polsce i wspólnie byście zaczęli wydawać jakąś światłą gazetę. Skoro europejska premiera "Pasji" mogła odbyć się w Warszawie... W sumie to współczuje Ci, że tak nienawidzisz ludzi innych od Ciebie i nie zauważasz podstawowych różnic, ale nie dziwię się, bo jest to w stylu Twojego idola Gibsona. Mam nadzieję, że Gibsona spotka wreszcie od dawna zasłużony ostracyzm, a miłośnicy filmu nie będą oglądać filmów w jego reżyserii i z jego udziałem. Proponuję zapamiętać też nazwę jego wytwórnii ICON. Wówczas pan Gibson będzie mógł bez reszty oddać się swojemu fanatyzmowi religijnemu i alkoholizmowi. Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: Lepiej zeby byl gejem albo pedofilem 02.08.06, 18:09 Rozumie,ze twoja wypowiedz ma byc kwintesencja poprawnosci politycznej i "tolerancji" (przepraszam: tolerancji inaczej). przytomny2 (umiarkowany filosemita - zeby nie bylo watpliwosci i kolejnych erupcji twojej "tolerancji" i "poprawnosci") Odpowiedz Link Zgłoś
dyskutant6 Hej redaktorek,to Jan Pawel II nie Benek16 powiedz 02.08.06, 18:11 ial"Zydzi to nasi starsi bracia" Odpowiedz Link Zgłoś
gebels.z.tv24 To Tylko _S_a_t_y_r_y_c_z_n_a_ Wypowiedź !!!!!!!!! 02.08.06, 20:05 to tylko satyryczna wypowiedź !! tak jak w chińskim dzienniku Tags-Caj-Tung w Berlinie o Prezydencie Polski i Polsce !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
roman_bralski Re: To Tylko _S_a_t_y_r_y_c_z_n_a_ Wypowiedź !!!! 02.08.06, 20:15 gebels.z.tv24 napisał: > to tylko satyryczna wypowiedź !! > tak jak w chińskim > dzienniku Tags-Caj-Tung > w Berlinie > o Prezydencie Polski i Polsce !!!!! O co kruszyć kopie ??! Przecież to tylko satyryczna wypowiedź pod wpływem alkoholu !!! Niepotrzebne rozdmuchiwanie tej sprawy, może tylko zaszkodzić image'owi Zydów w świecie i narazić ich na śmieszność ! Odpowiedz Link Zgłoś
coprawda teraz najlepsza rekalma na fali anty zydowstwa 03.08.06, 09:12 Mel zarobil juz dzieki reklamie glupich zydow kilkaset milonow powiekszajc swoj kapital w wiecej niz 10 x , zainwestowal 50 melonow a zydzi mu nagrali tki rejwach i rozkrecili biznes. Nie bujcie sie Mel G wie co robi... udaje niby pijanego a juz wszyscy cikawi jaki jego nastepny film Fajnie tez pojde, zrezta rosiewicz nie lubi ruskich to mel moze srac na zydow A pozatym to powiedzil prawde Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: Hej redaktorek,to Jan Pawel II nie Benek16 po 02.08.06, 18:16 Nie jestem zadnym "redaktorkiem" panie dyskutantku6 i nikogo z nikim nie myle i wogole personaliami staram sie nie zajmowac. Odpowiedz Link Zgłoś
syjonisci_z_pisu re dyskutant6: zydzi AsZkEnAzYjScY to PsYcHoPaCi 02.08.06, 23:20 Autor tego artykulu tak jak wiekszosc autorow/"autorytetow" tego syjonistycznego brukowca "zdaje" sie nie zauwazac, ze wybryk Gibsona nie byl antysemicki lecz ANTYZYDOWSKI. "To przez Żydów wybuchają wszystkie wojny na świecie - krzyczał pijany twórca "Pasji". Jego antysemicki wybryk może go kosztować karierę w Hollywood" Gibson nie krzyczal, ze "to przez semitow (ARABOW badz Zydow SEFARDYJSKICH) wybuchaja wszystkie wojny na swiecie". ANTYJUDAIZM to nienawisc do ZYDOW, ANTYISLAMIZM to nienawisc do ISLAMISTOW, ANTYCHRZESCIJANIZM to nienawisc do CHRZESCIJAN ... Autor tego tekstu najzwyczajniej w swiecie KLAMIE. ANTYSEMITYZM to nienawisc RASOWA. Nienawisc w stosunku do SEMITOW. Autor zapewne doskonale zdaje sprawe, ze wiekszosc (90 -95 %) wspolczesnych Zydow to Zydzi ASZKENAZYJSCY. A oni jak na zlosc semitami nie sa - pl.wikipedia.org/wiki/Chazarowie Antysemityzm to faszyzm w wydaniu iSSraela i uSSa. To mordowanie ARABOW na Bliskim Wschodzie. Pytanie za 5 punktow: Dlaczego iSSraelowi i uSSa zalezy na wymordowaniu SEMITOW ? Dlaczego Hitlerowi zalezalo na tym samym ? Odpowiedz Link Zgłoś
aptymista Weż słownik 03.08.06, 12:05 Słownik języka polskiego PWN: antysemityzm m IV, D. -u, Ms. ~zmie, blm «uprzedzenie, nienawiść, wrogość w stosunku do Żydów związane z nietolerancją, nacjonalizmem i rasizmem» Po co wymyślac jakieś bzdury, po co redefiniować znaczenie słów? Czyżby po to, żeby słabić słowo ANTYSEMITYZM jego złowrogiego kontekstu? > > Autor zapewne doskonale zdaje sprawe, ze wiekszosc (90 -95 %) wspolczesnych > Zydow to Zydzi ASZKENAZYJSCY. A oni jak na zlosc semitami nie sa - WIKI Pisze: Prawdopodobnie za sprawą Chazarów na terenach średniowiecznej Polski pojawili się pierwsi kupcy żydowscy. Pozostałością po Chazarach są prawdopodobnie Karaimi (choć istnieją teorie mówiące o ich późniejszym napływie). Etymologię chazarską mają liczne nazwisk żydowskich (np. Kaplan, Kagan). Istnieją też HIPOTEZY uznające Chazarów za bezpośrednich przodków Żydów aszkenazyjskich. Podrekreślenie słowa hpotezy jest moje. Przed Wiki nigdy nie spotkałem się z taką teorią. Więc to, co TY piszesz o pochodzeniu Żydów ask, to w najlepszym przypadku hipoteza. Odpowiedz Link Zgłoś
syjonisci_z_pisu zacznij myslec 03.08.06, 15:17 > Słownik języka polskiego PWN: > > antysemityzm m IV, D. -u, Ms. ~zmie, blm > «uprzedzenie, nienawiść, wrogość w stosunku do Żydów związane z nietoleran > cją, > nacjonalizmem i rasizmem» > > > Po co wymyślac jakieś bzdury, po co redefiniować znaczenie słów? Nie trzeba tu nic wymyslac. Wystarczy po prostu przeprowadzic analize znaczeniowa (LOGICZNA) tych "bzdur". Wpolczesna definicja antysemityzmu to semantyczne KLAMSTWO - pl.wikipedia.org/wiki/Semantyka Ale wyglada na to, ze Ciebie nie interesuje PRAWDA ? Prawda ? :) Powiedz mi dlaczego mam slepo wierzyc w to co jest poumieszczane w slownikach czy encyklopediach ? Dlaczego mam wierzyc np. w takie BZDURY ? - portalwiedzy.onet.pl/polszczyzna.html?qs=haker&tr=pol-pol&ch=1&x=40&y=5 > Czyżby po to, żeby słabić słowo ANTYSEMITYZM jego złowrogiego kontekstu? Jesli pod "oslabianiem zlowrogiego kontekstu" slowa ANTYSEMITYZM rozumiesz ukrywanie jego prawdziwego znaczenia, to w pelni sie z Toba zgadzam. Wpolczesnie ANTYSEMITYZM - terror wymierzony w ludnosc SEMICKA - uprawiaja panstwa takie jak uSSa, GB oraz iSSrael. Zapewne wiesz, ze faszystowskie panstwo iSSrael przeprowadzilo kiedys taka oto operacje: poland.indymedia.org/pl/2005/03/12618.shtml "100 000 napromieniowanych Odpowiedz Link Zgłoś
syjonisci_z_pisu zacznij myslec - uciety fragment 03.08.06, 15:24 Reszta ucietego posta: pl.wikipedia.org/wiki/Aszkenazyjczycy www.hagshama.org.il/en/resources/view.asp?id=140 "The Khazars - A European Experiment in Jewish Statecraft" "A thousand years before the establishment of the Modern State of Israel, there existed a Jewish kingdom in the eastern fringes of Europe, astride the Don and Volga rivers, presided over by two Jewish monarchs and inhabited by a mixed population that included many Jews. A thousand years before the establishment of the Modern State of Israel, there existed a Jewish kingdom in the eastern fringes of Europe, astride the Don and Volga rivers, presided over by two Jewish monarchs and inhabited by a mixed population that included many Jews. Their kings had names like Yosef and Aharon and one of their generals was named Pesach after the Jewish holiday that was celebrated around his birth. This kingdom, called Khazaria, was one of the most interesting and influential countries of the medieval world, wielding great power over economic and diplomatic affairs. Its influence was so great that a 10th-century emperor of the Byzantines, Constantine Porphyrogenitus, sent correspondence to the Khazars marked with a gold seal worth 3 solidi - more than the 2 solidi that always accompanied letters to the Pope of Rome, the Prince of the Rus, and the Prince of the Hungarians. Its power was so great that it had the ability to finance a permanent paid army. Khazaria was "the most significant attempt at the establishment of an independent Jewish state in the Diaspora", according to former Israeli President Itzhak Ben-Zvi in his book The Exiled and the Redeemed." itd. www.khazaria.com/ Wiec, ANTYSEMITYZM to nienawisc RASOWA. Nienawisc w stosunku do Arabow oraz Zydow SEFARDYJSKICH. Szkoda ze tych drugich juz prawie nie ma, a tych pierwszych probuje wymordowac iSSrael/uSSa. Ponawiam pytanie: Dlaczego iSSraelowi/uSSa zalezy tak jak Hitlerowi na wymordowaniu SEMITOW ? Odpowiedz Link Zgłoś
yamata Re: zacznij myslec 03.08.06, 18:14 Ty jesteś fajny antysemita - taki, co to się lituje nad Żydami... ;) Ale widać masz ambicje - będziesz nam tworzył nowe definicje słów, jakby mądrzejsi już dawno tego przed tobą nie zrobili... Dlatego przeprowadziłeś "analizę znaczeniową" nazw państw i od dziś mamy "uSSa" zamiast "USA", "iSSrael" zamiast "Izrael" i... GB chociaż po staremu - "SS" nie dało się już wstawić? ;) A może "H.M.S"? Bardziej by pasowało do morskich tradycji Wielkiej Brytanii... Waść jesteś idiota. I mówię to z pełną odpowiedzialnością... Oczywiście nikt ci nie karze być bezkrytycznym, tak jak w przypadku tego nieszczęsnego "hakera". Ale naciąganie rzeczywistości, zmiana znaczenia słów - to są już przewiny wielkie i zakrawające na manipulację. Ja mam gdzieś twoje teorie i zostanę przy definicji PWN. Jakoś do mnie bardziej przemawia jej dorobek naukowy... Co do ras też nie masz racji - współcześni Żydzi pochodzą z tylu różnych miejsc i są tak przemieszani, że twoja teoria nie trzyma się kupy. Arabowie też jednolici etnicznie nie są. Porównaj se Palestyńczyka do Berbera to może zrozumiesz... Nie cierpię rozintelektualizowanych antysemitów. Widać na twoim przykładzie, jakie bzdury tworzą, by wesprzeć swe chore idee... Odpowiedz Link Zgłoś
syjonisci_z_pisu Re: zacznij myslec 05.08.06, 00:00 > Ty jesteś fajny antysemita - taki, co to się lituje nad Żydami... ;) No :) Masz racje. Fajny ze mnie "antysemita" - lituje sie nad ARABAMI i Zydami SEFARDYJSKIMI - poholokaustowymi niedobitkami. A skoro lituje sie nad SEMITAMI, to antysemita raczej ze mnie marny. A w takim razie moze bardziej pasuje do mnie okreslenie ANTYSYJONISTA ? > Ale widać masz ambicje - będziesz nam tworzył nowe definicje słów, jakby > mądrzejsi już dawno tego przed tobą nie zrobili... Dlatego przeprowadziłeś > "analizę znaczeniową" nazw państw i od dziś mamy "uSSa" zamiast "USA", "iSSrael" > zamiast "Izrael" i... GB chociaż po staremu - "SS" nie dało się już wstawić? ;) > A może "H.M.S"? Bardziej by pasowało do morskich tradycji Wielkiej Brytanii... Ano bede :) "Madrzejsci" ode mnie dawno temu mogli CELOWO przekrecic znaczenie tych slow. Sam zreszta na przykladzie ANTYSEMITYZMU widzisz, ze takie obawy sa jak najbardziej uzasadnione. Zapewne dobrze wiesz, ze "KLAMSTWO powtarzane tysiac razy staje sie prawda" oraz ze "Szerokie masy ludu latwiej ulegaja WIELKIEMU KLAMSTWU niz malemu". Autorow tych madrosci chyba nie musze Ci przedstawiac ? Jesli interesuja Cie kolejne etapy mojej "analizy znaczeniowej" przeprowadzonej w stosunku do nazw tych panstw to sluze pomoca :) Ale to jest temat na oddzielnego maila. > Waść jesteś idiota. I mówię to z pełną odpowiedzialnością... Dlaczego jestem idiota ? Jestem idiota bo zauwazam KLAMSTWA ? Czy moze jestem idiota bo sprawdzilem sobie pochodzenie Zydow Aszkenazyjskich ? A moze jedno i drugie ? :) > Oczywiście nikt ci nie karze być bezkrytycznym, tak jak w przypadku tego > nieszczęsnego "hakera". Ale naciąganie rzeczywistości, zmiana znaczenia słów - > to są już przewiny wielkie i zakrawające na manipulację. Ja mam gdzieś twoje > teorie i zostanę przy definicji PWN. Jakoś do mnie bardziej przemawia jej > dorobek naukowy... Nikt tu nie naciaga rzeczywistosci, ale ja PROSTUJE. A zmieniona i ZMANIPULOWANA to jest definicja antysemityzmu zawarta w slowniku PWN. Nikt Ci nie kaze wierzyc w moje teorie, wystarczy ze je po prostu SPRAWDZISZ. > Co do ras też nie masz racji - współcześni Żydzi pochodzą z tylu różnych miejsc > i są tak przemieszani, że twoja teoria nie trzyma się kupy. Arabowie też > jednolici etnicznie nie są. Porównaj se Palestyńczyka do Berbera to może > zrozumiesz... Berberowie nie sa SEMITAMI - pl.wikipedia.org/wiki/Berberowie "Berberowie (Berberzy) - rdzenna ludność północnej Afryki i Sahary. Obecnie liczbę Berberów szacuje się na około 22 mln, z tego: 12 mln w Maroku, 7,5 mln w Algierii, 250 tys. w Libii, ok. 200 tys. w Tunezji, 80 tys. w Mauretanii, ok. 10 tys. w Egipcie. Milion Berberów żyje również w diasporze we Francji, 50 tys. w Hiszpanii, 50 tys. w Izraelu. Stanowią w większości odrębny typ somatyczny nazywany w nauce berberyjskim. Wielu ma do dziś niebieskie oczy, rude, bądź jasne włosy co świadczy o ich starożytnym pochodzeniu." W VIII w. zostali zarabizowani i zislamizowani - cos Ci to przypomina ? :) pl.wikipedia.org/wiki/Ludy_semickie > Nie cierpię rozintelektualizowanych antysemitów. Widać na twoim przykładzie, > jakie bzdury tworzą, by wesprzeć swe chore idee... Uwielbiam dyskutowac z syjonistami/neokonserwatystami :) Tym swiatem rzadza KLAMSTWA i Ty dobrze o tym wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
yamata Re: zacznij myslec 05.08.06, 13:20 Nie łap mnie za słowa, jak pierwszy lepszy przedszkolak. Doskonale wiesz o co chodzi i nie musisz tu bawić się w dosłowności czy analizę semantyczną. Przynajmniej zakładam, że jednak dociera do ciebie sens moich słów... A ten jest taki, że zwał jak zwał - trzymajmy się polskich definicji oficjalnych - jesteś antysemitą. I nie mają znaczenia twoje słowne gierki. Możesz się uznawać za antysyjonistę, i choć ja dostrzegam subtelną różnicę - w definicji tego nie ma. Zresztą jeśli tak, to czemu mieszasz w to Żydów? Czepiaj się ideologii typu "Izrael od morza do morza" czy jakoś tak, równie głupio - bo Izrael jest już "od morza do morza" ;) Podobnie jak nieprędko ;) wejdą w użycie twoje nazwy państw... Powiadasz? "Mądrzejsi" (dlaczego mnie przekręcasz?) ;) którzy opracowali te definicje, raczej Żydami nie byli. Aż takiej paranoi to chyba nie masz? Znaczy nie musisz, ale jak widzę - z rad tych panów zamierzasz twórczo korzystać? ;) Bo odwrotnego sensu nie widzę... Jesteś, bo zauważasz "kłamstwa" tam gdzie ich nie ma. A to już zakrawa na chorobę psychiczną. Użyłem po prostu popularnego synonimu... ;) Żydowskie manipulacje w definicjach PWN pominę chwilą milczenia... ;) Fakt, nie doceniłem cię, a raczej napisałem o tych nieszczęsnych "Berberach" z premedytacją, myśląc że tego nie wyłapiesz, albo Ci umknie. Ale mogłem się domyślać że tak łatwo mi nie pójdzie... ;) Co i tak nie zmienia sensu wypowiedzi bo: "Często uznaje się Arabów nie za jeden naród, ale za wspólnotę kulturową. Pogląd ten jest spowodowany tym, że większość Arabów jest potomkami ludów podbitych w trakcie arabskich podbojów (m.in. Aramejczyków, Egipcjan, Wandalów, Berberów, zhellenizowanych mieszkańców Bliskiego Wschodu i zromanizowanych mieszkańców północnej Afryki)". Więc za cholerę nie można uznać Arabów za li tylko semitów... Podobnie jak Żydów z resztą... Więc może przyswój, to Ci się w życiu może przydać ;) - że nie każda definicja musi być w 100% ścisła, by rzecz trafnie określać. Albo chociaż zwyczajowo. Gdyby tak było, mielibyśmy na każdą rzecz tylko jedno określenie, co spowodowało by sytuację, w której by się porozumiewać - musielibyśmy poznać pięć razy więcej słów, niż na co dzień używamy. Na przykład nie mogli byśmy powiedzieć waga=urządzenie, czy waga=gwiazdozbiór czy waga=waga ciała. Musielibyśmy wszystko określać ściśle. Co byłoby lekko nieżyciowe, delikatnie rzecz ujmując... ;) Tak więc chyba wytłumaczyłem jaki sens mają twoje wypociny??? "Uwielbiam dyskutowac z syjonistami/neokonserwatystami". Ja też. Tym bardziej, że ani za jednego, ani za drugiego się nie uważam ;) Natomiast owszem, przywykłem do określonego porządku świata, i staram się widzieć rzeczy takimi jakie są, a nie jakimi się wydają. A Ty na siłę odgrzebujesz drugie dno. Którego nie ma. I to nas różni. Nie wiem. Uważam, że kłamstwa mają wpływ na rzeczywistość niewielką i już na pewno nie rządzą tym "łez padołem"... ;) Zresztą już chyba w dzieciństwie poznałeś formułkę, że: "kłamstwo ma krótkie nogi"? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gram44cs Czy GW jest tendencyjna? 02.08.06, 18:29 Wystarczy porównać informację o Gibsonie z "Der Dziennika" (cytat z predaktora Pacewicza) a opiniotwórczej GW. "Dziennik" zamieścił krótką notkę na ostatniej stronie (można chyba ją nazwać "z kroniki towarzyskiej"), z której wynika, że Gibson przeprasza i idzie na odwyk. GW poświęciła na to pół drugiej (!) strony: z wielkim nagłówkiem: antysemicka Pasja Gibsona , z wnioskiem: Koniec kariery Gibsona. Odpowiedz Link Zgłoś
li-mu-bai Re: Czy GW jest tendencyjna? 02.08.06, 18:45 To o wiele więcej mówi na temat "Der Dziennika" niż o Wyborczej. Wczoraj sprawa Gibsona była jednym z głównych newsów zachodnich stacji telewizyjnych (łącznie z BBC). Wiele zachodnich dzienników poświęca jej dzisiaj wiele miejsca, z taką samą konkluzją jak GW. Dlaczego nie Dziennik? Odpowiedz Link Zgłoś
gram44cs Re: Czy GW jest tendencyjna? 02.08.06, 19:28 No cóż, jeśli nie zauważasz różnicy między artykułem w gw a zbiorem informacji na ten sam temat na stronie BBC, to już nie mój problem. Jeśli gw jest obiektywna, to na pewno juz zamiescila - podobnie jak np. BBC - pelne oswiadczenie Gibsona. Tyle ze jakos nie moge go znaleźć :))). A ponadto, skoro "Der Dziennik" jest "be..." to się nie popisał - nie wykorzystal szansy - mógł pokazać że prawdziwym antysemitą jest Mel Gibson, albo np. Polacy (jak finezyjnie pokazuje to gw) i odwrócić uwagę od ojczyzny sprawców Holocaust. Prawda?????? Odpowiedz Link Zgłoś
coprawda A to dobry artystycznie pomysl 03.08.06, 09:18 e tez nikt jeszcze nie nakrecil o holokauscie z pozycji widznia kapo w obozie. To naprawde bylby ciekawy artystycznie obraz. Sztuka nie powinna sie powstrzymywac przed posukiwanoiami. prawdziwy artysta nie moze ku.. isc ciagle na kompromisy. Ba jeden kompromis i juz zero sztuki. A tu sie zalosnie czepiaja... (cytat z GW): To tak jakby poprosić Ku-Klux-Klan o nakręcenie dokumentu o stosunkach afrykańsko-amerykańskich - skomentował dla dziennika rabin Marvin Hier, założyciel Centrum Szymona Wiesenthala. Odpowiedz Link Zgłoś
hsawicka Re: Czy GW jest tendencyjna? 02.08.06, 18:48 gram44cs napisał: > Wystarczy porównać informację o Gibsonie z "Der Dziennika" (cytat z predaktora > Pacewicza) a opiniotwórczej GW. "Dziennik" zamieścił krótką notkę na ostatniej > stronie (można chyba ją nazwać "z kroniki towarzyskiej"), z której wynika, że > Gibson przeprasza i idzie na odwyk. GW poświęciła na to pół drugiej (!) > strony: z wielkim nagłówkiem: antysemicka Pasja Gibsona , z wnioskiem: Koniec > kariery Gibsona. To prawda, a jak było, kiedy na ulicy został "zaatakowany" i uderzony w klatkę piersiową (chyba raczej popchnięty) rabin Schudrich? Jakiś niespecjalnie rozgarnięty młodzieniec zaczepił go na ulicy. Jakie było aj waj, jaki gewałt? Ile miejsca poświęciła GW "temu drastycznemu antysemickiemu zdarzeniu" a ile miejsca stosowaniu przez żydów odpowiedzialności zbiorowej, zabijaniu ludności cywilnej, bombardowaniu osiedli mieszkalnych, dróg, mostów, lotnisk? Odpowiedz Link Zgłoś
gram44cs Re: Czy GW jest tendencyjna? 02.08.06, 19:38 Przykłady można by mnożyć bez końca. Jedynym wyjściem w tej sytuacji pozostaje niekupowanie "gw" i kierowanie się własnym zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika Re: Czy GW jest tendencyjna? 03.08.06, 09:16 gram44cs napisał: -----------------X >GW poświęciła na to pół drugiej (!) > strony: z wielkim nagłówkiem: antysemicka Pasja Gibsona , z wnioskiem: >Koniec kariery Gibsona. ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ Knesset juz sie modli w intencji.. Odpowiedz Link Zgłoś
ws_us Zemsta Wybranych 02.08.06, 23:06 Gdyby Gibson wyzwal czarnego policjanta od pie...nych czarnuchow skonczylo by sie na extra $200 grzywny, ale on SMIAL pomowic narod wybrany. Niedlugo bedzie w konstytucji za kogo jak kogo ale ZYDA trzeba kochac. Zygac sie chce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.n.nowak Re: Otóż to 02.08.06, 18:49 doxepin napisał: > Prawdę powiedział i od razu wielka afera. :-) otoz to Odpowiedz Link Zgłoś
coprawda Re: Otóż to 03.08.06, 09:25 maciej.n.nowak napisał: > doxepin napisał: > > > Prawdę powiedział i od razu wielka afera. :-) > > otoz to samo sedno Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek2005 Antysemicka pasja Gibsona 02.08.06, 07:56 Podobno numery, jakie wycina Izrael swoim semickim sąsiadom spowoduje względem Mela Gibsona, odwrotną do zamierzonych, reakcję społeczeństwa. Na wielu forach wszyscy zapowiadają poparcie dla Mela i juz teraz nie moga doczekać się aby poprzeć jego grudniowy film. Zobaczymy.... Dziwny jest ten świat...(Cz. Niemen). ----------------------------------------------------------- A swoją drogą Haydrich i Eichmann (hitlerowscy architekci zagłady)byli podobno semitami.... Dziwny jest ten świat...(Cz. Niemen). Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika a ja lubie Mela - mimo, ze jest 02.08.06, 08:49 katolikiem ;-{) Gdyby obrazil Muzulmanow, Chinczykow, Eskimosow, nawet Aborygenow, nikt by o tym nie mowil. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: a ja lubie Mela - mimo, ze jest 02.08.06, 11:22 A więc trzeba obrażać Żydów by o tym mówiono. Kuriozalna logika! Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: a ja lubie Mela - mimo, ze jest 02.08.06, 11:37 właśnie, i darmowa reklama filmu, na cały świat gotowa, wystarczy obrazić żydów. hehe, a ci żydzi są obrażalscy bardzo i nawet przeprosiny za mało, więc jeszcze trochę w gazetach potrąbią o tym mg i jego filmie ... Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Honorowe polskie obywatelstwo dla Mela 02.08.06, 12:37 kxx1 napisal: Mel ma w 1000% racje! Moze wiec nadac honorowe polskie obywatelstwo dla Mela? Jak widac na forum jego charakter i poglady sa bliskie sercu tak wielu Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
twojkompan tylko KASE uwazaja za boga i wyrocznie sprawiedliw 02.08.06, 13:32 Ciekawe co mowia Zydzi po pijaku ... chyba jako jedyni nie klna na siebie samych, chociaz kto wie ... Adolf tez byl Zydem, ... ?. Zyd Zydom zgotowali ten los, a teraz wszystkie narody musza sie liczyc z tym, ze przeprosiny za wybryk po pijaku nie wystarcza, poczuja sie w pelni usatysfakcjonowani, jak nieszczesnika dotknie kara JEDYNIE finansowa ( klapa filmu, czy zylowanie okradzionego i zdradzonego Panstwa, gdzie Zydom przed wojna zylo sie dostatnio i wygodnie ). Ci to tylko KASE uwazaja za boga i wyrocznie sprawiedliwosci. Nie wystarczy im upokorzenie, jakim jest publiczna debata na temat wybrykow po pijaku ..; nawet w pracy trudno zniesc opowiesci, a co dopiero przed kamerami ... gdyby cos obrazliwego powieddzial o Polakach - zaden jazgot ze strony tej przeczulonej nacji by nie powstal ... A Moze Mel mial na mysli ostatnie wojenne wydarzenia i ponowna tragedie w Kanie Galilejskiej ... Znamienne miejsce - znamy stosunek Zydow-MEGARASISTOW do mieszkajacych tam ludzi juz z Biblii. Moze z tego wrodzonego zydowskiego rasizmu biora sie dewiacje Hitlera i jemu podobnych semitow, nawet tych nowozytnych ??? Dlaczego tak pisze - bo jedynie wg. organizacji zydowskich wszyscy sa zli, tylko nie Zydzi. Oni jako jedyni sa usprawiedliwieni dla slow, czynow i rzezi w swoim wlasnym wykonaniu. Za niedlugo nam zakomunikuja, ze religie chrzescijanskie sa antysemickie, bo mowia o tym, kto zazdroscil Jezusowi bliskiego kontaktu z Bogiem i kto postanowil go za to zamordowac. Nie rozumiejac przy tym symboliki, ze w tym przeslaniu wszytsko jest symboliczne, podobnie jak w judaizmie. TWOJ KOMPAN Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.n.nowak Re: tylko KASE uwazaja za boga i wyrocznie sprawi 02.08.06, 18:56 twojkompan napisał: > > > Ciekawe co mowia Zydzi po pijaku ... chyba jako jedyni nie klna na siebie > samych, chociaz kto wie ... Adolf tez byl Zydem, ... ?. Zyd Zydom zgotowali ten > > itd.... > TWOJ KOMPAN > > Wreszcie ktos napisal cos sensownego - brawo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yamata Re: tylko KASE uwazaja za boga i wyrocznie sprawi 03.08.06, 17:57 A co takiego "sensownego" niby napisał??? Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.n.nowak Re: Honorowe polskie obywatelstwo dla Mela 02.08.06, 18:51 mis22 napisał: > kxx1 napisal: Mel ma w 1000% racje! > > Moze wiec nadac honorowe polskie obywatelstwo dla Mela? Jak widac na forum jego > > charakter i poglady sa bliskie sercu tak wielu Polakow. No mojemu są! Odpowiedz Link Zgłoś
rkb10 Re: a ja lubie Mela - mimo, ze jest 02.08.06, 16:36 Widać Kaczyńscy też są Żydami bo obrażają się na wszystkich i wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: kto byl pierwszym anty-semita? Abel. 02.08.06, 15:23 Za to zostal zamordowany Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: a ja lubie Mela - mimo, ze jest 02.08.06, 18:13 To nie logika jest kuriozalan tylko reakcje Narodu Wybranego, naglasniajace wszelkie, faktyczne czy domniemane "szykany" pod wlasnym adresem. Odpowiedz Link Zgłoś
mierniqe Re: a ja lubie Mela - mimo, ze jest 02.08.06, 11:48 przestan pieprzyc ignorancie, odroznij chociaz wyznanie od pochodzenia etnicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika do dobrego tonu nalezy niechec do Amerykanow, 02.08.06, 13:25 w Polsce prawdziwy patriota nie lubi Niemcow i Rosjan, nie przepada za Czechami. Mozna zle mowic o kazdej nacji. Z wyjatkiem jednej, bez wzgledu, jakiego dopuszcza sie lotrostwa. Obowiazkiem jest przyjecie ich punktu widzenia, postepowanie odmienne jest zawsze okreslane jako anty..... mozna kwestionowac wszystko, oprocz jednego. ciekawe, co powoduje te niechec? co bylo pierwsze, "jajko" czy "kura"? Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: do dobrego tonu nalezy niechec do Amerykanow, 02.08.06, 17:03 > Mozna zle mowic o kazdej nacji. > Z wyjatkiem jednej... Może dlatego, że Polacy sami mają nieczyste sumienie? Antysemityzm, jak widać po tym forum wciąż u nas żywy. Ale my przecież tacy otwarci, światli i toleranycjni jesteśmy. Tylko w którym miejscu i wobec kogo????? Bo ja ww. cech ani u naszych polityków, ani u wielu z obecnych tu rozmówców nie widzę (zaraz pewnie ktoś uważając, że mnie w ten sposób obrazi napisze "Ty żydówo!", albo "ty lesbo!" ewentualnie "ty liberałko!") Nie, dzisiejsi Polacy wcale nie są zaściankowi -tylko dlaczego większośc tak się dała zmanipulować kilki zakompleksionym populistom??? Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: do dobrego tonu nalezy niechec do Amerykanow, 02.08.06, 18:23 Nudna jestes przepotwornie z tymi swoimi zdartymi wywodami i przepowiedzniami. Zajmij sie moze czyms pozyteczniejszym. przytomny2 (umiarkowany filosemita nie znoszacy jednak poprawnego politycznie pieprzenia) Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszmucha1 [...] 02.08.06, 11:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: I Szkockie dążenie do Wolności i Secesji! 02.08.06, 11:30 Gibson baranie jest Australijczykiem. Sean Connery obudził szkocki nacjonalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
subcomm Re: I Szkockie dążenie do Wolności i Secesji! 02.08.06, 11:51 Dlaczego od razu baranie?! On mówi przecież o filmie - Braveheart a nie pochodzeniu Gibsona. Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Re: Antysemicka pasja Gibsona 02.08.06, 12:03 "A swoją drogą Haydrich i Eichmann (hitlerowscy architekci zagłady)byli podobno semitami..." Nie podobno, ale na pewno (patrz np.: dzieła H.Arndt). Żydem był też gubernator Frank. Odpowiedz Link Zgłoś
zasmucony1 Re: Antysemicka pasja Gibsona 02.08.06, 13:21 Swoją drogą jak się okazuje antysemityzm może być świetną reklamą:))))) Wystarczy wypowiadać treści antysemickie by być na 100% zauważonym.Hehehe...ale sie porobiło...ale... chyba jednak nie o to chodziło semitom????????Zdaje sie,ze przedobrzyli:) Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: Antysemicka pasja Gibsona 02.08.06, 18:11 Pewnie byli semitami, juz nie mowiac o samym Hitlerze... Oj.. dziwny, dziwny .... Odpowiedz Link Zgłoś
mobileinmobili co by bylo gdyby 02.08.06, 08:02 mel po pijanemu stwierdzil: Polacy sa odpowiedzialni za jedwabne, lub czesi za bicie niemcow sudeckich, chyba na ten temat nie pierdnelaby zadna gazeta, ale jak juz widac jest antysemita, chory czlowiek, bo alkoholizm to przeciez choroba, a co gorsze moze "zlamac" jego kariere. Czy zlamia, chyba juz nie te czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
1atylla Re: co by bylo gdyby 02.08.06, 08:14 i co poraz kolejny widać kto kręci światem jeżeli gibson ochlałby się nawet jak bąk i zabełkotał że to Polacy Czesi czy Francuzi wywołują wojne pies z kulawą nogą by tego nie skomentował a że żydzi no to mamy wielkie halo Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: co by bylo gdyby 02.08.06, 11:26 To ten katolicki "pasjonat" jest alkoholikiem? Mam nadzieję,że nie znajdzie naśladowców,jeżeli to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
greg0.75 Re: co by bylo gdyby 02.08.06, 12:45 Może i jest alkoholikiem, ale jeśli poglądy religijne odziedziczył po ojcu, to katolikiem nie jest (jego starszy uważa Watykan za heretyckich odstepców od jedynej prawdziwej wiary) Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: co by bylo gdyby 02.08.06, 18:30 A co to sa "poglady religijne"?. To jakis slowny potworek!!! Od kiedy to jakiekolwiek poglady albo wiara religijna sa dziedziczne??? Odpowiedz Link Zgłoś
coprawda Re: co by bylo gdyby 03.08.06, 09:23 > Od kiedy to jakiekolwiek poglady albo wiara religijna sa dziedziczne??? no zydzi dziedzicza nakazy z tory. A tam jest sporo zapisow ktore nakazuja im wykonywac ludobujstwa. np. o cancites albo mamalekach czy o tym jak maja zrywac paznokcie kidy gwalca malolaty. wpisz w google: wikipwdia en Historcal genocide Odpowiedz Link Zgłoś
cynozura Re: Pij mleko-będziesz wielki!Nie pij... 02.08.06, 08:14 ...sodowej,raczej się jej pozbądż,bo "Pasja" nie daje podstaw do zadowolenia:roi się w tym dziełku od błędów faktograficznych,a jest ich tyle,że za mału tu miejsca,by je wymienić wszystkie.A epatowanie rzeżnią nie stanowiło sensu Ewangelii... Odpowiedz Link Zgłoś
armagon Re: Chrześcijanie urządzili Swojemu Zbawicielowi.. 02.08.06, 12:05 ..najgorszy badtrip swiata.. jak powroci powtornie w chwale, jego oczom ukaze sie 100 milionow jego podobizn krzyzu, na ktorym musial umrzec, ale lipa :> Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 zydzi maja swoje macki wszedzie nawet a szczegolni 02.08.06, 08:37 w >holiłud>....ma facet racje ale zostal udupiony. nikogo nie obchodza mordowane w libanie dzieci przez zydowskich zoldakow....taki wlasnie jest swiat.. zaklamany i zmanipulowany przez zydowskie lobby polityczno/gospodarcze... Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: zydzi maja swoje macki wszedzie nawet a szcze 02.08.06, 08:40 arahat1 napisała: > w >holiłud>....ma facet racje ale zostal udupiony. nikogo nie obchodza > mordowane > w libanie dzieci przez zydowskich zoldakow.... (...) A Twoim zdaniem te dzieci obchodzą pana Gibsona i z tego powodu mówił to, co mówił? Nie rozśmieszaj mnie. A jak cię tak wzruszają libańskie dzieci, dlaczego nie wzruszały cię tak samo izraelskie dzieci wylatującxe w powietrze w autobusach wysadzanych przez bandytów? Jak miło widzieć tylko jedną stronę, to daje poczucie bezpieczeństwa, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
jan583 Tia ,za mało skruchy 02.08.06, 08:43 Powinien się jeszcze pewnie ubiczować publicznie. Żydzi zawsze domagają się przeprosin ,a jak już te nastąpią to im mało .I tak w koło macieju . A kto nas przeprosi za to ,ze milczeli jak mówiono przez lata o Polskich obozach koncentracyjnych i cholokauście w Polsce .? Odpowiedz Link Zgłoś
athaualpa Re: Tia ,za mało skruchy 02.08.06, 08:50 Jak wykazuje niedawna przeszłość - niektórzy z nas również domagają się przeprosin za dużo mniejsze zniewagi (kartefel). Swoją droga ciekawe, że większość moczymord, również w Polsce, najczęściej w swoim bełkocie nawija o Żydach, najczęściej gdy nie ma to najmniejszego związku z sytuacją. To chyba jakiś ogólnochrześcijański kompleks (muzułmanie ich po prostu jawnie nie tolerują). Odpowiedz Link Zgłoś
baretto [...] 02.08.06, 08:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
subcomm Re: miał racje, nikogo libańczycy nie obchodzą, 02.08.06, 11:54 Sam obsługujesz komputer czy ktoś Ci pomaga? baretto napisał: > a taki żyd od razu antysemizmem sie zasłania, taki skurw... ski naród, szkoda > że indie się nie przyłączą, wqtedy dopiero by mieli zapbawe w palestynie. (bez > obrazy dla ludzi nie popierający wojny i nie mających na nią wpływu). Odpowiedz Link Zgłoś
janek_pi Re: zydzi maja swoje macki wszedzie nawet a szcze 02.08.06, 11:41 Ale mówi się tylko jacy to niedobrzy Arabowie i biedni Żydzi. To że ich kiedyś mordowano nie daje im teraz prawa postępować tak samo. Obsesje Gibsona po prostu są źle ukierunkowane, powinien nienawidzieć Polaków, to dopiero zrobiłby furorę w Holywood. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: zydzi maja swoje macki wszedzie nawet a szcze 02.08.06, 11:28 Niech ci zamordują dziecko islamscy "wyzwoliciele" od niewiernych. Odpowiedz Link Zgłoś
janek_pi Re: zydzi maja swoje macki wszedzie nawet a szcze 02.08.06, 11:44 uniaeuropejska1 napisał: > Niech ci zamordują dziecko islamscy "wyzwoliciele" od niewiernych. A tobie rycerze Wisenthala. Odpowiedz Link Zgłoś
zeneeek Re: Antysemicka pasja Gibsona 02.08.06, 08:48 taa... szkoda, że zamiast o Żydach nie mówił o polskich obozach koncentracyjnych, pewnie dostałby Grammy, a New York Times za free reklamowałby jego najnowszy film... Odpowiedz Link Zgłoś
swojnowski Re: Antysemicka pasja Gibsona 02.08.06, 08:50 Gibson po pijanemu obrazil wielu ludzi. Ale Ci ludzie wyrzadzili mu wiele krzywdy, posadzajac go po zrobieniu "Pasji" o antysemityzm i nigdy za to nie przeprosili. Ciekawe, kiedy czytanie Biblii stanie sie oznaka antysemityzmu i trzeba bedzie przepraszac za to amerykanskich żydów? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Antysemicka pasja Gibsona 02.08.06, 11:31 Żadnej krzywdy mu nie wyrządzili.Zresztą Mel gadał o wywoływaniu wojny,a nie o filmie i jego krytykach. Odpowiedz Link Zgłoś
10kumak Re: Antysemicka pasja Gibsona 02.08.06, 13:21 Heej, wlasnie to bede robil - mam niedawno kupiona przedsoborowa Biblie - jestem ciekaw kiedy wejdzie Biblia z "imprimatur" tego grandziarza Foxmana hehe... Pozdrawiam Zydzi nie moga sobie wybaczyc ze postawili 2000 lat temu na bandyte Barabasza - i ze buntownik Jezus stworzyl tak wspaniale funkcjonujaca firme : kosciól katolicki. Pomysl tylko te nieruchomosci - Watykan,Florencja,Chartres,Gdansk, muzyka koscielna Bach,Haendel,Mozart,obrazy -> Memling,Caravaggio,Wit Stwosz a oni co maja - jedna wielka kicha... Nic tylko stac pod sciana placzu i walic glowa w mur - i do tego jeszcze brudnych Arabów dla których marzeniem jest aby ich zalatwic. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
10kumak Mel - tak trzymac !!! 02.08.06, 13:29 Nie daj sie tym grandziarzom jak marlon brando którego za podobna wypowiedz zaprosili na "rozmowe" po której brando wyszedl ze lzami w oczach (krótko przed smiercia). nie daj sie tym tandeciarzom !!! Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: Antysemicka pasja Gibsona 02.08.06, 18:40 Szanowny analfabeto, nazwy, rowniez firm i korporacji pisze sie duza litera!!! Juz nie mowiac o nazwach uznanych i zarejestrowanych zwiazkow wyznaniowych, rowniez tych, dla ktorych sam Caravagio czy Kaplica Syksynska nie sa istota przeslania lecz raczej kulturowym produktem ubocznym. Ale coz, komercjalizacja wszystkiego przemawia w pierwszym rzedzie do tych ciepiacych na brak wyobrazni i ze sklonnosciami do trywializacji wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Antysemicka pasja Gibsona 02.08.06, 09:21 Nazwij na trzezwo Polaka zlodziejem, jest ok. Stworz reklame pokazujaca Polakow jako zlodzieki, jest ok. Nazwij Francuza zabojadem, tchorzem, podwaz wszelkie zaslugi francuskiej armii, jest ok. itp itd. az dochodzimy do:........... Żydów........ Jak powiesz, ze "ten chlopak ukradl mi rower" to jest ok, ale jak sie okaze, ze byl Zydem- jestes antysemita. Nie lubilem Gibsona, ale chyba zaczne chodzic na jego filmy. Respekt. Odpowiedz Link Zgłoś
melipol Re: Antysemicka pasja Gibsona 02.08.06, 12:12 uk.ropek od czasu do czsu mowisz z sensem. PS. Mel Gibson i tak jest i bedzie australijskim bohaterem narodowym. Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: Antysemicka pasja Gibsona 02.08.06, 18:43 To mizerny powod do respektu i typowy dla ludzi o wyrobionym instynkcie stadnym i ustabilizowanych fobiach. Wyskok Gibsona nie budzi mojego respektu podobnie jak reakcje jego adwersarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
paulirson Re: Antysemicka pasja Gibsona 02.08.06, 09:51 Juz poraz ktorys ktos jest antysemita.Monopol na slowo antysemita maja naprawde zydzi.Lekko ich zkrytykuj,juz jestes antysemita.Na nich trzeba dmuchac jak na jajko.Nie zapomnijmy jednak,ze Izraelczycy i Zydzi to dwie rozne sprawy.Ja osobiscie uwazam ze Gazeta Wyborcza pluje w delikatny i subtelny sposob Polakom w twarz.Dziwie sie ,ze ja czytam,a juz wogole pisze w forum. Odpowiedz Link Zgłoś
zdrajca1 Mel musisz się obrzezać 02.08.06, 10:06 i wtedy Żydzi dadzą Ci spokój.Czerwoni Kmerzy wymordowali 12 mln ludzi ale za daleko od Izraela by o tym ciągle mówić.Wybrany do wojny naród znowu zniknie na jakiś czas.Iran z Syrią to nie Liban.Jakoś cały świat broni Czeczenów a nie terrorystów atakujących Rosjan.Ech towarzyszu Bush powiedziałeś prawdę do premiera Królestwa Wyspowego.Gó.. wielkie gó... Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Antysemicka pasja Gibsona 02.08.06, 11:34 Można pluć subtelnie w twarz? Subtelność wyklucza istotę plucia czyli poniżenie oplutego.Dziwię się ,że w ogóle czytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
takityp Re: Antysemicka pasja Gibsona 02.08.06, 09:55 Po tych "wyczynach" żydów w Libanie bezwiednie człowiek staje się antysemitą.To oni sami ustawiają świat przeciw sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
tles01 takityp.. jeżeli bezwiednie, to jesteś kretynem... 02.08.06, 10:02 myśl, to nie boli!.. łykasz wszystko co pisza?.. stary sposób terrorystów, otaczać sie kobietami i dziećmi, mordować z ukrycia.. Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: takityp.. jeżeli bezwiednie, to jesteś kretyn 02.08.06, 10:11 tles01 napisał: > myśl, to nie boli!.. łykasz wszystko co pisza?.. stary sposób terrorystów, > otaczać sie kobietami i dziećmi, mordować z ukrycia.. Nooo takie Powstanie Warszawskie to byli sami terrorysci, nie? POwstanie w getcie tez? Odpowiedz Link Zgłoś
centre.gravity Re: takityp.. jeżeli bezwiednie, to jesteś kretyn 02.08.06, 10:33 to powstancy warszawscy podkladali bomby w berlinskich autobusach, albo wysadzali sie w powietrze na ulicy, pelnej ludzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: takityp.. jeżeli bezwiednie, to jesteś kretyn 02.08.06, 10:38 Naprawdę nie słyszałeś o akcji AK detonowania bomb na dworcach kolejowych w Rzeszy? Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: takityp.. jeżeli bezwiednie, to jesteś kretyn 02.08.06, 10:44 Jakbys przeczytal cytat to nie zadawalbys pytan. Odnosze sie do "otaczania sie ludnoscia cywilna", taki zarzut mozna przedstawic AK, partyznatom, walczacym w Powstaniu itp. Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: takityp.. jeżeli bezwiednie, to jesteś kretyn 02.08.06, 18:56 Jesli dobrze pamietam to w trakcie powstania Niemcy robili z cywilnej ludnosci zywe tarcze a nie powstancy. Juz pomijam fakt,ze AK byla OFICJALNA sila zbrojna panstwa podziemnego oraz rzadu emigracyjnego w Londynie a nie wyslugiwala sie obcym wywiadom jak Hezbollach Syrii i Iranowi. Wedlug obowiazujacych w 1944 konwencji organizacja jawnie wystepujaca zbrojnie, wkladajaca mundury lub opaski nabiera praw kombatanckich. Retoryka niemiecka pod haslem "Banditen" musiala pojsc w kat jak tylko obie strony podpisaly 2 pazdziernika oficjalna kapitulacje. Juz nie mowie o tym,ze AK nie porywalo "dla zabawy" zolnierzy niemieckich (czasem bralo ich w niewole, czasem sadzilo, czasem rozstrzeliwalo zgodnie ze swoim statusem i realiami wojny swiatowej a nie bliskowschodnich przygranicznych przepychanek). Juz nie mowie o reminiscencjach dotyczacych przeszlosci AK oraz Hezbollachu. Ten drugi stal za masowymi moradmi politycznymi na libanskich Maronitach w latach 1981-2 (m.in. zamordowanie przywodcy Maronitow w gen Aouna z rodzina), ktore wywolaly reakcje w postaci masakry ludnosci szyickiej w Sabra i Szatila. Obecnie mowi sie o tych ostatnich a o ich przyczynach - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
zdrajca1 Re: takityp.. jeżeli bezwiednie, to jesteś kretyn 02.08.06, 10:15 tles01 napisał: > myśl, to nie boli!.. łykasz wszystko co pisza?.. stary sposób terrorystów, > otaczać sie kobietami i dziećmi, mordować z ukrycia.. Banda terrorystów pod wodzą Piłsudskiego Józefa odzyskała kiedyś dla Ciebie wolność synku,bo nadal byłbyś tylko ruską ciemnotą. Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: takityp.. jeżeli bezwiednie, to jesteś kretyn 02.08.06, 19:06 Nie przypominam sobie aby akurat hezbollach wymowil posluszenstwo swoim mocodawcom Iranowi i Syrii podobnie jak Pilsudzki zrobil to oficjalnie w 1917 wobec dowodztwa niemieckiego. Pilsudzki zostal legalnie uznany na naczelnika panstwa a nie zerowal na nim jako nielegalna organizacja zbrojna o dziwnym statusie uzurpujaca sobie prawo do przejmowania faktycznej wladzy od organow konstytucyjnych. A jak juz podjal zamach stanu w 1926 (oczywiscie zmach jako taki jest aktem politycznie niedopuszczlnym)to zrobil to w sposob jawny i przejal formalnie wladze po 5 dniach i nie eskalowal konfliktu przez granice kraju. I NIGDY po proklamowaniu niepodleglosci, nie byl figurantem obcego wywiadu i obcych intereso! Rzad przez niego stworzony mial uznanie miedzynarodowe i utrzymywal stosunki dyplomatyczne z calym swiatem. O Hezbollachu tego sie powiedziec nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: terroryzm to wymysł propagandy silniejszego! 02.08.06, 11:38 A wymysłem propagandy słabszego są powstania i rewolucje. Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: terroryzm to wymysł propagandy silniejszego! 02.08.06, 19:11 A sila tego silniejszego wynika z jego rozwoju gospodarczrgo i z oferty cywilizacyjnej dla regionu. Jest tajemnica poliszynela,ze Izrael jest glownym pracodaca wiekszosci wyksztalconych Plaestynczykow a nie fatach czy Hezbollach. I to silniejsi stanowia gwarancje rozwoju i awansu regionu a nie pokatni rzeznicy. Sila silniejszych wynika z zaszlosci historycznych i rozasdku ich przywodcow. W koncu to Palestynczycy sami zaprzepascili bezpowrotnie szanse na proklamowanie w 1948 swej suwerennosci rownolegle z Izraelem bo im arabscy bracia narobili do mozgu i wbili do glowy misje likwidacji panstw zydowskiego. Z jakim skutkiem - widac. Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: Georga Washingtona Anglicy tez nazywali terro 02.08.06, 19:14 Bzdurzysz kotku. To slowo w tym czasie nie funkcjonowalo. Mogli go nazywac przywodca rebeliantow lub cos w tym rodzaju. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Jesli nikt nie nazywa Cie terrorysta tzn: 02.08.06, 11:39 że może nazwać debilem,idiotą itp.Terroryści działają zbyt przemyślnie by byli szajbusami. Odpowiedz Link Zgłoś
tles01 stara prawda,, co myślisz na trzeżwo, wygadasz po 02.08.06, 10:04 pijanemu! Odpowiedz Link Zgłoś
centre.gravity Re: Antysemicka pasja Gibsona 02.08.06, 10:29 wyczyny hezbollahow ci nie przeszkadzaja ? Odpowiedz Link Zgłoś
iwanniegrozny Re: Antysemicka pasja Gibsona 02.08.06, 10:16 W ramach poprawy wizerunku Mela należy codziennie po Wiadomościach puszczać "Zabojczą Broń 2" (gdzie bochater walczy z białasami-ekstremistami), a partnerującemu Gloverowi dorobić komputerowo (w ramach efektów specjalnych) pejsy i kapelusz Odpowiedz Link Zgłoś
slawekpl Re: Cytat Papieza 02.08.06, 10:26 a ja myslalem, ze cytat "Zydzi sa naszymi starszymi bracmi w wierze" pochodzi od Jana Pawla II (wypowiedziany z okazji odwiedzin synagogi w Rzymie) a nie od Benedykta jak podano w tekscie???? Odpowiedz Link Zgłoś
genocidezionism Re: co ma wiara wspólnego z ludobójstwem. 02.08.06, 12:15 starsi braci a okupuja palestynę , starsi bracia a dokonuja ludobójstwa w palestynie, libanie, iranie, iraqu,syrii, egipcie, jordani ... israel to nazwa ogólna ludu zyjącego w zgodzie z bozymi przykazaniami czy w większości syjoniści z okupowanej palestyny przestrzegaja przykazania boże i moga sie nazywać lud bozy czyli israel. nie nie moga sie tak nazywać. Wszyscy którzy przestrzegaja przykazania boże i zyja w zgodzie z bogiem (Jahve,allah,Bóg) należą do israela a nie tylko zydzi , którzy to pojęcie przywłaszczuli sobie tak samo jak pojęcie holocaustu do czego nie mieli żadnych praw. Odpowiedz Link Zgłoś
pako19 Re: co ma wiara wspólnego z ludobójstwem. 02.08.06, 12:21 Wypowiedź pełna nienawiści. Z Bogiem i miłośćią mająca niewiele wspólnego. Dałeś w sobie bracie zasiać nienawiść. Tak się pokoju nie zbuduje. Też jestem przeciwny zabijaniu cywili, marzę o pokoju na Bliskim Wschodzie, ale ze wzajemnych oskarżeń pokój nie wykiełkuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pako19 Re: Cytat Papieza. Masz Rację. To jest cytat JP2 02.08.06, 12:16 Świadczy to o niekompetencji piszącego artykuł. Smutne Odpowiedz Link Zgłoś
centre.gravity religijny swir 02.08.06, 10:28 i dzieciorob nie zapanowal nad soba przez chwile i chlapnal jak golab o parapet. Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada Wybieram sie na najnowszy folm Gibsona 02.08.06, 10:31 Mam nadzieje, ze bedzie mial jeszcze wieksza publike niz Pasja. :) Odpowiedz Link Zgłoś
centre.gravity Re: Wybieram sie na najnowszy folm Gibsona 02.08.06, 10:35 w koniuchach beda wyswietlac? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Wybieram sie na najnowszy folm Gibsona 02.08.06, 11:42 Pewnie jest też jeb...ta "tylko" na 99%. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Ja też, teraz trzeba okazać popracie człowiekowi 02.08.06, 12:34 prześladowanemu za słowa prawdy przez Jewriejstwo, któe do PRAWDY żywi wstręt i nienawiść ... bo lubią żyć w zakłamaniu Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Antysemicka pasja Gibsona 02.08.06, 10:35 W USA nie istnieje wolność słowa - to państwo zamordyzmu intelektualnego. Facet dobrze powiedział, że większość wojen na świecie wybucha przez Żydów. Jest to teza dość oczywista. I to jest nazywane antysemityzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
podpisany Re: Mel zainstaluj sie w Polsce 02.08.06, 10:55 i przyjmiemy Cie z otwartymi rekami. Zrobisz polski Hollywood i bedziemy mieli genialne filmy. Brawo za odwage i prawde o Zydach. Prawda w oczy kole, dlatego Zydki sie obrazaja i krzycza "skandal". Podpisuje sie pod wypowiedzia "pawla_zet", przestanmy byc slepcami i hipokrytami. To co Israel wyprawia od 1948 roku - nie miesci sie w glowie rozsadnemu czlowiekowi. Dlatego nasz rzad ma swieta racje - nie chce Zydow w rzadzie, instytucjach panstwowych, jakiejkolwiek mozliwosci dyrygowania naszym krajem. Doskonale sami sobie poradzimy. A jak juz tak bardzo chca byc w naszym kraju - MUSZA SIEDZIEC CICHO i nie macic!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
athaualpa Re: Mel zainstaluj sie w Polsce 02.08.06, 11:21 Postawa rządu dowodzi jego głupoty. Za komuny - wszystkie niewypalone gospodarcze eksperymenty można było zwalić na "Żydów w rządzie" Teraz odpowiedzialność spada na ultra - katolików, którzy mogą sobie gęby wycierać tylko 'układem' A biorąc pod uwagę poziom intelektualny drogich rodaków - przez pewien czas będa jeszcze to wyjaśnienie łykać. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Antysemicka pasja Gibsona 02.08.06, 11:44 Ależ "znawca" amerykańskiej wolności słowa. I do tego historii wojen. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Cóż, zyjemy w czsach terroru polit - poprawności 02.08.06, 12:35 Kogo muszą przeprosić Żydzi? I. Powinni przeprosić Polaków: Za zdradzanie nas na rzecz zaborców Za jakże licznych Żydów, szpicli i donosicieli w służbie carów Za koncepcje Judeo-Polonii Za rozliczne kampanie antypolonizmu Za rolę w partii zdrady narodowej - KPP Za zdradę Polski na Kresach wiatach 1939-1941 Za zbrodnie w Koniuchach i Nalibokach Za rolę Żydów w stalinizacji Polski Za gospodarcze niszczenie Polski w dobie stalinowskiej Za zaprzepaszczenie tak wielu polskich szans po 1989 roku II. Powinni przeprosić Rosjan: Za narzucony im totalitarny system komunistyczny Za rolę w sowieckim systemie terroru Za dominującą rolę w walce z religią III. Powinni przeprosić Węgrów: Za tzw. Węgierską Republikę Rad Za stalinizację i sowietyzację Węgier w latach 1944-1956 Za pomoc w nowej sowietyzacji kraju pod rządami Kadara IV. Powinni przeprosić Czechów: Za wspieranie germanizacji i madziaryzacji Czech przed 1918 r Za rolę czeskich Żydów w komunizowaniu Czechosłowacji V. Powinni przeprosić Cyganów: Za monopolizowanie holocaustu VI. Powinni przeprosić Arabów: Za zbrodnicze masakry Za śmierć tysięcy bezbronnych Arabów, padłych na skutek izraelskiego terroru Za grabież ziemi arabskiej Za szowinistyczną dyskryminację Arabów VII. Powinni przeprosić Amerykanów: Za rolę Żydów w Komunistycznej Partii USA Za rolę Żydów w szpiegostwie na rzecz Sowietów Za forsowanie skrajnie proizraelskiej polityki kosztem narodowych interesów USA Za rolę zdominowanego przez Żydów Hollywood w rozbijaniu tradycyjnych wartości VIII. Powinni przeprosić amerykańskich Murzynów: Za rolę kupców żydowskich w handlu niewolnikami IX. Żydzi powinni przeprosić Żydów Byli członkowie Judenratów, policji żydowskiej, b. kapo i ich potomkowie powinni przeprosić potomków ofiar holocaustu Żydzi amerykańscy, kanadyjscy i izraelscy powinni przeprosić Żydów europejskich Żydzi antypolscy powinni przeprosić Żydów-polskich patriotów Żydzi-komuniści i wybielacze komunizmu powinni przeprosić Żydów-antykomunistów Żydzi-fanatycy powinni przeprosić Żydów-rzeczników dialogu Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Antysemita to ktoś, kogo nienawidzą Żydzi /bt 02.08.06, 11:47 bo zostali przez niego wcześniej znienawidzeni.Czyli oko za oko,ząb za ząb. Odpowiedz Link Zgłoś
twojkompan Re: I to wlasnie definicja antysemityzmu 02.08.06, 13:35 Ciekawe co mowia Zydzi po pijaku ... chyba jako jedyni nie klna na siebie samych, chociaz kto wie ... Adolf tez byl Zydem, ... ?. Zyd Zydom zgotowali ten los, a teraz wszystkie narody musza sie liczyc z tym, ze przeprosiny za wybryk po pijaku nie wystarcza, poczuja sie w pelni usatysfakcjonowani, jak nieszczesnika dotknie kara JEDYNIE finansowa ( klapa filmu, czy zylowanie okradzionego i zdradzonego Panstwa, gdzie Zydom przed wojna zylo sie dostatnio i wygodnie ). Ci to tylko KASE uwazaja za boga i wyrocznie sprawiedliwosci. Nie wystarczy im upokorzenie, jakim jest publiczna debata na temat wybrykow po pijaku ..; nawet w pracy trudno zniesc opowiesci, a co dopiero przed kamerami ... gdyby cos obrazliwego powieddzial o Polakach - zaden jazgot ze strony tej przeczulonej nacji by nie powstal ... A Moze Mel mial na mysli ostatnie wojenne wydarzenia i ponowna tragedie w Kanie Galilejskiej ... Znamienne miejsce - znamy stosunek Zydow-MEGARASISTOW do mieszkajacych tam ludzi juz z Biblii. Moze z tego wrodzonego zydowskiego rasizmu biora sie dewiacje Hitlera i jemu podobnych semitow, nawet tych nowozytnych ??? Dlaczego tak pisze - bo jedynie wg. organizacji zydowskich wszyscy sa zli, tylko nie Zydzi. Oni jako jedyni sa usprawiedliwieni dla slow, czynow i rzezi w swoim wlasnym wykonaniu. Za niedlugo nam zakomunikuja, ze religie chrzescijanskie sa antysemickie, bo mowia o tym, kto zazdroscil Jezusowi bliskiego kontaktu z Bogiem i kto postanowil go za to zamordowac. Nie rozumiejac przy tym symboliki, ze w tym przeslaniu wszytsko jest symboliczne, podobnie jak w judaizmie. TWOJ KOMPAN Odpowiedz Link Zgłoś
lukin8 Re: Antysemita to ktoś, kogo nienawidzą Żydzi /bt 02.08.06, 12:02 To nie prawda. Nie Robert Biedroń tylko Szymon Niemiec. observer.guardian.co.uk/world/story/0,,1728983,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
welarg Re: Mam lepszą definicję antysemityzmu 02.08.06, 14:39 Def.:"Każda wypowiedź jest antysemicka, chyba że jej treść zostanie potwierdzona przez rzecznika Armii Izraelskiej" Odpowiedz Link Zgłoś
genocidezionism Re: Wszystkie wojny nie ale II W.Ś. napewno 02.08.06, 11:42 wybuchła przez żydów i ich nawiedzonych syjonistów.Wszk to Jahve w świetle Talmudu rządzi losami tego świata zaś w ramach hebrajskich proroctw sądu aktualnych i dzisiaj dla wyznawców wiary mojżeszowej (słynne tablice otrzymane jakoby przez mitycznego egipcjanina od boga Jahve , których nikt nie widział na oczy tzn zaden z archeologów)to Jahve zesłał na zydów Hitlera i to Hitler był jedynie wykonawcą woli Jahve. W tym sensie M.Gibbson ma racje . To właśnie żydzi twierdzą ,że III churban albo inaczej shoah w czasie tej wojny dotyczył wyłacznie żydów choć zginęło tak naprawde w samej Polsce w wiekszośći!!! głównie polscy obywatele a nie obywatele jakiejś mitycznej żydowskiej administracji. Gobbson da sobie radę jego "pasaja" sfinansowana przez samego m.gibbsona odniosła wielki sukces komercyjny choc to była tylko realizacja scenariusza to syjoniści z new yorku podnieśli hałas o ten scenariusz. Hollywood jest siedliskiem polakożerców syjonistów którzy nakęcaja filmy w ktorych obarczaja polaków że sa autorami nazistowskiego programu "ostatecznego rozwiązania kwestii zydowskiej" i że to polacy doprowadzili i wykonali shoah w stopniu nieporównywalnie wiekszym od nazistów. naziści pokazywani sa jako ludzie wielce kulturalni a polacy jako krwiożerczy bandyci i prymitywy. Gibson nie musi nikogo przepraszać bo ostatni 65 lat pobytu zydów na bliskim Wschodzie przyniosło temu rejonowi więcej cierpień i zniszczeń niz w ciągu 2 wiekow historii tych stron.Poza tym jak Jahve uzna ,że gibbson jest winny to zesle na niego mini hitlera a na syjonistów i ludobójców z okupowanej palestyne napewno przysle wielkiego nowego hitlera w celu wymierzenia odpowiedniej kary za dokonane przez zydów ludobójstwa i odstepstwa od przykazań.Zydzi jako obywatele nowotworu administracyjnego zydowskiego w okupowanej palestynie w większości nie sa bowiem ludem zyjącym w zgodzie z bogiem nie sa Israele. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Wszystkie wojny nie ale II W.Ś. napewno 02.08.06, 11:51 A świetle Biblii to Chrystus rządzi światem,więc "odpowiedzialny" jest za II wojnę holokaust,zarazy,tsunami itp. Odpowiedz Link Zgłoś
genocidezionism Re: Wszystkie wojny nie ale II W.Ś. napewno 02.08.06, 12:11 nie kolego w świetle nowego testamentu. talmud zawiera stary testament i szeregi innych ksiąg. Jahve to jak zgodnie uznaly religie monoteiczne jest tym samym czym Bóg dla chrześcian i Allah dla mahometan. Czyli Jahve, Bóg,Allah tak postanowili i zesłali hitlera nie chrystus . chrystus to nawet nie wiemy czy istniał bo brak jest dowodów archeologicznych. jak na razie to postac mityczna.słynny całun okazał sie z XIV wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Kogo muszą przeprosić Żydzi 02.08.06, 12:36 I. Powinni przeprosić Polaków: Za zdradzanie nas na rzecz zaborców Za jakże licznych Żydów, szpicli i donosicieli w służbie carów Za koncepcje Judeo-Polonii Za rozliczne kampanie antypolonizmu Za rolę w partii zdrady narodowej - KPP Za zdradę Polski na Kresach wiatach 1939-1941 Za zbrodnie w Koniuchach i Nalibokach Za rolę Żydów w stalinizacji Polski Za gospodarcze niszczenie Polski w dobie stalinowskiej Za zaprzepaszczenie tak wielu polskich szans po 1989 roku II. Powinni przeprosić Rosjan: Za narzucony im totalitarny system komunistyczny Za rolę w sowieckim systemie terroru Za dominującą rolę w walce z religią III. Powinni przeprosić Węgrów: Za tzw. Węgierską Republikę Rad Za stalinizację i sowietyzację Węgier w latach 1944-1956 Za pomoc w nowej sowietyzacji kraju pod rządami Kadara IV. Powinni przeprosić Czechów: Za wspieranie germanizacji i madziaryzacji Czech przed 1918 r Za rolę czeskich Żydów w komunizowaniu Czechosłowacji V. Powinni przeprosić Cyganów: Za monopolizowanie holocaustu VI. Powinni przeprosić Arabów: Za zbrodnicze masakry Za śmierć tysięcy bezbronnych Arabów, padłych na skutek izraelskiego terroru Za grabież ziemi arabskiej Za szowinistyczną dyskryminację Arabów VII. Powinni przeprosić Amerykanów: Za rolę Żydów w Komunistycznej Partii USA Za rolę Żydów w szpiegostwie na rzecz Sowietów Za forsowanie skrajnie proizraelskiej polityki kosztem narodowych interesów USA Za rolę zdominowanego przez Żydów Hollywood w rozbijaniu tradycyjnych wartości VIII. Powinni przeprosić amerykańskich Murzynów: Za rolę kupców żydowskich w handlu niewolnikami IX. Żydzi powinni przeprosić Żydów Byli członkowie Judenratów, policji żydowskiej, b. kapo i ich potomkowie powinni przeprosić potomków ofiar holocaustu Żydzi amerykańscy, kanadyjscy i izraelscy powinni przeprosić Żydów europejskich Żydzi antypolscy powinni przeprosić Żydów-polskich patriotów Żydzi-komuniści i wybielacze komunizmu powinni przeprosić Żydów-antykomunistów Żydzi-fanatycy powinni przeprosić Żydów-rzeczników dialogu Odpowiedz Link Zgłoś
nandux Re: Antysemicka pasja Gibsona 02.08.06, 11:47 Podczas aresztowania Mel Gibson powiedzial, ze zydzi sa odpowiedzialni za wszystkie wojny na świecie. Ja mysle ,ze wiem co on mowi. fromisraeltolebanon.info/ stopdestroyinglebanon.com/WarOnLebanon/nfblog/?page_id=16 209.67.212.138/~lebanon/ stopdestroyinglebanon.com/WarOnLebanon/nfblog/?page_id=3 www.whatreallyhappened.com/ www.informationclearinghouse.info/article14069.htm Odpowiedz Link Zgłoś
tjbykowicz Re: Antysemicka pasja Gibsona 02.08.06, 11:48 pl.wikipedia.org/wiki/Antysemita zrodlo moze khmmm popularne, ale powinno wystarczyc mam tylko jedno pytanie do np. euniaeuropejska1: jesli uwazam, ze chec Izraela do rozprawienia sie z Hezbollahem nie usprawiedliwia bombardowan Libanu na taka skale, to czy jestem antysemita? Odpowiedz Link Zgłoś
tjbykowicz Re: Antysemicka pasja Gibsona 02.08.06, 11:49 poza tym, powoduja one (bombardowania) np. to: serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,3523067.html Odpowiedz Link Zgłoś
trzezwy1 Re: Antysemicka pasja Gibsona 02.08.06, 11:52 Ciemne katoliki,antysemity i pijaki całego świata, zjednoczcie się Odpowiedz Link Zgłoś
krokus5 Re: Antysemicka pasja Gibsona 02.08.06, 11:50 Czy jak Polska będzie grać w piłkę z Izraelem i ja będę kibicować Polsce to też jestem antysemitą? Odpowiedz Link Zgłoś
tjbykowicz Re: Antysemicka pasja Gibsona 02.08.06, 11:50 dobre pytanie :) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marian.kaluski Gibson ma prawo nie lubić Zydów! 02.08.06, 11:51 Prawdziwi rasiści, tj. rasiści z pobudek rasowych, powinni być srogo karani. Rasizm wyssany przez kogoś "z palaca" po prostu ignorowany. Ludzie są ludźmi i każdy z nas kogoś nie lubi. Czy to teściową, czy sąsiada, czy bosa w pracy, czy Niemca (szwaba), czy Rosjania (kacapa) czy powiedzmy Ukraińca (rezuna). Wiele tych osób może mieć nawet ważki powód, aby kogoś nie lubić. I co w tym złego?! Zydowski pisarz Elie Wiesel napisał w jednej ze swych książek, że Zydzi nie lubią Niemców. - Czy można się temu dziwić?! Gibson ma prawo nie lubić Zydów, tak jak ja mam prawo np. nie lubić Rosjan. Wielu żydowskich forumowiczów na Forum "Gazety Wyborczej" (np. "lze_elita") okazuje swoją głęboką nienawiść do Polaków. I nikt nie krzyczy na cały świat, że tak się sprawy przedstawiają. Przeciwnie, w USA, gdzie nam się kłamliwie wmawia, że rasizm jest nietolerowany, Jan T. Gross wydał ostatnio książkę pt. "Strach", w której przedstawia WSZYSTKICH Polaków jako zwyrodnialców i mordeców Zydów. I najwyżej poza Polakami amerykańskimi nikt nie protestuje. Bo w USA Zydom wolno być najgorszymi rasistami, a szczególnie polakożercami. Cała ta sprawa, czyli rzekomego antysemityzmu Gibsona obnaża z jednej strony obłudę Zydów, a z drugiej dowodzi jakie oni mają wpływy w USA. Nie wolno tam nawet słusznie krytykować Zydów, a jak się ośmielisz to cię wdepną w ziemię. Co za POTWORNY kraj!!!!!!!!! Zydzi drą gębę o antysemityzmie, a są sami nie tylko największymi rasistami na świecie, ale twórcami najbardziej rasistowskiego dzieła literackiego - Starego Testamentu. W każdym cywilizowanym i demokratycznym pańtwie druk Starego Testamentu powinien być zabroniony, tak jak zabroniony jest druk "Mein Kampf" Adolfa Hitlera. Obie pozycje są wyjątkowo rasistowskie. Stary Testament spłodzili rasiści żydowscy, a "Mein Kampf" równie wielki-potworny rasista. Prawdziwy Bóg nie może być rasistą i inspirować lub błogosławić wojny i czystki etniczne. W Starym Testamencie po raz pierwszy mamy do czynienia z czystkami etnicznymi. Amerykę założyli i ją powiększali pseudo-chrześcijanie protestanccy stawiający Stary Testament ponad Nowy Testament. Stąd dla nich nie było grzechem mordowanie pierwotnej ludności USA - Indian i przeprowadzanie wielkich czystek etnicznych (zamykanie Indian w rezerwatach takich, aby jak najszybciej wymarli). - To nie chrześcijanie! To judeohitlerowcy! Jednym z nich jest właśnie prez. Bush. Stąd tak gorąco popiera żydowskie/izraelskie mordowanie i dokonywanie czystek etnicznych wobec Palestyńczyków i Arabów. W ten sposób Amerykanie chcą się oczyścić ze swych zbrodni popełnionych na Indianach. A to co Zydzi wyprawiają z Palestyńczykami i Arabami jest zgodne z ich rasistowską religią, z ich rasistowskim bożkiem i ich rasistowską księgą - Starym Testamentem. Ojcowie Kościoła zrobili wielki błąd, że nie uznali Starego Testamentu za księgę heretycką czy wręcz dziełem Szatana, nie mającą nic wspólnego z prawdziwym Bogiem, chociaż już w II wieku pojęto (Marcjon), że bóg starotestamentowy różni się w sposób wyjątkowo ujemny od wspaniałego prawdziwego Boga nowotestementowego. Cierpi dziś na tym Kościół, bo dzisiaj ludzie są za mądrzy, aby wierzyć w starotestamentowe pierdoły (potop, arka Noego itd.) i uważać starotestamentowego rasistowskiego bożka żydowskiego za prawdziwego Boga. O Mojżeszu czy Zydach w Egipcie nie ma żadnego innego przekazu historycznego poza tym w Starym Testamencie, zrodzonym w głupiej głowie żydowskiej! Archeologowie żydowscy dwoją się i troją aby udowodnić, że brednie starotestamentowe mają poparcie w archeologii. Daremnie!!! Nazywanie przez Kościół Zydów naszymi starszymi braćmi jest niczym innym jak zwykłym zniesławianiem prawdziwych chrześcijan. Bo łączy ich ze zbrodniami, które popełniają Zydzi na naszych oczach. W te zbrodnie Kościół na grandę wciska Boga!!! Skandal!!! Marian Kałuski, Australia Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Gibson ma prawo nie lubić Zydów! 02.08.06, 11:58 A ty Marianie dwoisz się i troisz by wciskać kit np o Starym Testamencie.Księga ta ma być dziełem rasistowskim.Może zapytasz w tej kwestii Benedykta 16? Odpowiedz Link Zgłoś
tjbykowicz pytanie do uniaeuropejska1 02.08.06, 11:59 jesli uwazam, ze chec Izraela do rozprawienia sie z Hezbollahem nie usprawiedliwia bombardowan Libanu na taka skale, to czy jestem antysemita? Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus a kto mówi, że jesteś? 02.08.06, 12:49 też uważam obecne działania Izraela za karygodne, a niektóre incydenty za zbrodnicze, choć sama idea ataku odwetowego jest słuszna - jak cie atakuja, musisz atakujacym dac takie cięgi, żeby przestał Odpowiedz Link Zgłoś
tjbykowicz Re: a kto mówi, że jesteś? 02.08.06, 12:59 musialbys przeczytac wszystkie posty uniaeuropejska1 ;) a nawet jesli ktos mowi - to jego problem :P Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus nie zmienia to faktu, że wiele wypowiedzi na forum 02.08.06, 13:21 jest przesiąknięta antysemityzmem i to przedstawia skale tej obrzydliwej obsesji (niestety) wielu Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
tjbykowicz Re: nie zmienia to faktu, że wiele wypowiedzi na 02.08.06, 13:29 mnie osobiscie przeszkadza fanatyzm i popadanie w skrajnosci w kazdej postaci niezaleznie od tego, czy ktos jest antysemita, czy jest "lowca antysemickich czarownic" wystarczylo, zeby Gibson urznal sie gdzies w Kalifornii, nagadal cos po pijaku i po drugiej stronie oceanu mamy burze na forum GW ;) baaardzo produktywna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus mnie też wkurza fanatyzm w każdej postaci 02.08.06, 13:47 niezależnie od tego, czy oddają się mu Zydzi, Polacy, Eskimosi czy Aborygeni Odpowiedz Link Zgłoś
trzezwy1 Re: Gibson ma prawo nie lubić Zydów! 02.08.06, 11:59 ciemny kaluski Największe zbrodnie w historji świata zoztały wykonane w imieniu Chrystusa i krzyża, Odpowiedz Link Zgłoś
tjbykowicz Re: Gibson ma prawo nie lubić Zydów! 02.08.06, 12:00 tu akurat masz sporo racji Odpowiedz Link Zgłoś
trzezwy1 Re: Gibson ma prawo nie lubić Zydów! 02.08.06, 12:02 Każdy ma prawo lubić czy nie lubić kogo chce,ale to mu nie daje prawo nielubionego zkrzywdcic lub mu szkodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
danzig74 Re: Gibson ma prawo nie lubić Zydów! 02.08.06, 13:17 trzezwy1 napisał: > ciemny kaluski > Największe zbrodnie w historji świata zoztały wykonane w imieniu Chrystusa i > krzyża, czlowieku ty sie nie wstydzisz pisac takie brednie???????? marks, engels,lenin,hitler itd na pewno by sie obrazili bo odbierasz im ich podmiotowosc heheh trzezwy - pobozne zyczenie Odpowiedz Link Zgłoś
subcomm Re: Gibson ma prawo nie lubić Zydów! 02.08.06, 12:00 Marian Kałuski jest żydem - prawdziwe imię Boaz Marion Kalberg z Lubaczowa. :) Odpowiedz Link Zgłoś
adrem63 Re: Gibson ma prawo nie lubić Zydów! 02.08.06, 12:06 >Gibson ma prawo nie lubić Zydów, tak jak ja mam prawo np. nie lubić Rosjan.< A czy Żydzi mają prawo nie lubić Arabów ? Odpowiedz Link Zgłoś
tjbykowicz Re: Gibson ma prawo nie lubić Zydów! 02.08.06, 12:09 pewnie, ze maja prawo ich nie lubic nie jestem tylko pewien, czy maja prawo ich zabijac, tak jak nie jestem pewien, czy Arabowie maja prawo zabijac Zydow :P Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Ujawniono wszystko by go skompromitować 02.08.06, 12:01 Zdjęcia policyjne, to co powiedział na przesłuchaniu itd. Czy tak się tam zwykle postępuje ze "znanymi" zatrzymanymi? Odpowiedz Link Zgłoś
trzezwy1 Re: Ujawniono wszystko by go skompromitować 02.08.06, 12:04 no to co ztego że kaluski jest żydem.Jest debilem obojętnie jaką religje wyznaje. Odpowiedz Link Zgłoś
subcomm Re: Ujawniono wszystko by go skompromitować 02.08.06, 12:06 A dodatkowo w Radiu Maryja mówili, że nie tylko jest żydem ale i funkcjonuje w układzie... ośmiesza Stary Testament... trzezwy1 napisał: > no to co ztego że kaluski jest żydem.Jest debilem obojętnie jaką religje > wyznaje. Odpowiedz Link Zgłoś