Dodaj do ulubionych

Sędzia straci immunitet wz. z katastrofą w MTK?

07.08.06, 13:38
Polityczna i populistyczna decyzja.
Obserwuj wątek
    • zezowaty_cyklop Sędzia straci immunitet wz. z katastrofą w MTK? 07.08.06, 13:45
      "Sąd uznał, że ubezpieczyciel nie może unikać wypłaty pieniędzy za naprawę
      argumentując, że dach nie był odśnieżony" - to wynikało z umowy, wyrok był
      więc słuszny, odszkodowanie należało się, bo gdyby było inaczej
      ubezpieczyciel odwołałby się.
      Ciekawe czy sędzia rzeczywiście ma obowiązek informowania organów ścigania w
      takiej sytuacji, bo to jest jedyne jego przewinienie...
      • zkyc Re: Sędzia straci immunitet wz. z katastrofą w MT 07.08.06, 14:04
        Widać nie przykladał się w swojej młodości do Fizyki i Matematyki!!!:)))))
        I dlatego poszedł studiować Prawo!!!!:)))))
        .............
        Prawie jak "Zero", a okazuje się , że jednak mniej!!!:))))))
      • lesio.kaczorek Sędziowie to w Polsce swiete krowy.....nieroby. 07.08.06, 18:49
    • quosoo Re: Sędzia straci immunitet wz. z katastrofą w MT 07.08.06, 14:05
      Jezeli rzeczywiście istnieje taki paragraf jak "wiedział - nie powiedział", to
      powinien też beknąć ubezpieczyciel, który wypłacał odszkodowanie...
    • r306 Ja piernicze..... 07.08.06, 14:06
      Jak sie nie dalo temu sedziemu dowalic, bo wyrok byl zwyczajnie sluszny - mimo
      oburzenia indolenta Ziobry, to sie znalazlo innego haka - 'niedopelnienie
      obowiazkow'. Ale zeby chociaz wynikalo ono z braku np. zamowionej ekspertyzy
      czy samego przebiegu procesu!!! Nie!!! Bo nie zawiadomil organow o zlym stanie
      budynku! No kuuuuuuuuuuuuuuuuurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.............
      To sedzia jest od tego?? A gdzie nadzor techniczny i budowlany, straz pozarna,
      inspekcja pracy itd, itd, itd????????
      To sedziowie maja odpowiadac za stan techniczny budynkow??????
      Toz rownie dobrze mozna taki zarzut postawic pewnie i 1000 ludzi!!!
      Pracownikom, wystawcom - oni wszyscy "cos tam wiedzieli"....

Zgroza - jak za Stalina - dajcie mi czlowieka a paragraf na niego znajde.....
      • backspace2 Re: Ja piernicze..... 07.08.06, 18:44
        To oznacza nowe etaty w sądach - trzeba będzie przejrzeć wszystkie akta,
        miliony spraw i o wszystkim podejrzanym zawiadamiać natychmiast prokuraturę.
        Proponuję koniecznie postawić zarzut sędziemu który prowadzi sprawę wanny
        Wassermanna, bo tu sędzia też nie zauważył, że to był zamach na życie ministra.
    • michalparadowski Re: Sędzia straci immunitet wz. z katastrofą w MT 07.08.06, 14:15
      Mój Boże, a z papierków (opinia biegłego) które w naszym sądownictwie są
      mocniejsze od zdrowego rozsądku, wynikało, że wyrok o odszkodowaniu dla MTK,
      był całkowicie uprawniony!
      Autor:
      Zwolennik zdrowego rozsządku
      • r306 A przeczytales Ty aby artykul do konca???? 07.08.06, 14:28
        I co wazne - zrozumiales go?

PS
        Ja bym sie na Twoim miejscu w ten sposob nie podpisywal...
      • krwawy.zenek Re: Sędzia straci immunitet wz. z katastrofą w MT 07.08.06, 21:29
        To, że wyrok w sprawie ubezpieczeniowej był prawidłowy nie budzi akurat
        najmniejszej nawet wątpliwości. Tu chodzi o coś zupełnie innego.
    • yzza Re: Sędzia straci immunitet wz. z katastrofą w MT 08.08.06, 01:14
      A co z resztą osób posiadających inf o stanie dachu ?? Biegli, sekretarka, nie
      daj Boże aplikant piszacy uzasadnienie?? Już się boję, często rozpoznaję spory
      z zakresu robót budowlanych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka