jgg 07.08.06, 13:38 Polityczna i populistyczna decyzja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zezowaty_cyklop Sędzia straci immunitet wz. z katastrofą w MTK? 07.08.06, 13:45 "Sąd uznał, że ubezpieczyciel nie może unikać wypłaty pieniędzy za naprawę argumentując, że dach nie był odśnieżony" - to wynikało z umowy, wyrok był więc słuszny, odszkodowanie należało się, bo gdyby było inaczej ubezpieczyciel odwołałby się. Ciekawe czy sędzia rzeczywiście ma obowiązek informowania organów ścigania w takiej sytuacji, bo to jest jedyne jego przewinienie... Odpowiedz Link Zgłoś
zkyc Re: Sędzia straci immunitet wz. z katastrofą w MT 07.08.06, 14:04 Widać nie przykladał się w swojej młodości do Fizyki i Matematyki!!!:))))) I dlatego poszedł studiować Prawo!!!!:))))) ............. Prawie jak "Zero", a okazuje się , że jednak mniej!!!:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
quosoo Re: Sędzia straci immunitet wz. z katastrofą w MT 07.08.06, 14:05 Jezeli rzeczywiście istnieje taki paragraf jak "wiedział - nie powiedział", to powinien też beknąć ubezpieczyciel, który wypłacał odszkodowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Ja piernicze..... 07.08.06, 14:06 Jak sie nie dalo temu sedziemu dowalic, bo wyrok byl zwyczajnie sluszny - mimo oburzenia indolenta Ziobry, to sie znalazlo innego haka - 'niedopelnienie obowiazkow'. Ale zeby chociaz wynikalo ono z braku np. zamowionej ekspertyzy czy samego przebiegu procesu!!! Nie!!! Bo nie zawiadomil organow o zlym stanie budynku! No kuuuuuuuuuuuuuuuuurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr............. To sedzia jest od tego?? A gdzie nadzor techniczny i budowlany, straz pozarna, inspekcja pracy itd, itd, itd???????? To sedziowie maja odpowiadac za stan techniczny budynkow?????? Toz rownie dobrze mozna taki zarzut postawic pewnie i 1000 ludzi!!! Pracownikom, wystawcom - oni wszyscy "cos tam wiedzieli".... Zgroza - jak za Stalina - dajcie mi czlowieka a paragraf na niego znajde..... Odpowiedz Link Zgłoś
backspace2 Re: Ja piernicze..... 07.08.06, 18:44 To oznacza nowe etaty w sądach - trzeba będzie przejrzeć wszystkie akta, miliony spraw i o wszystkim podejrzanym zawiadamiać natychmiast prokuraturę. Proponuję koniecznie postawić zarzut sędziemu który prowadzi sprawę wanny Wassermanna, bo tu sędzia też nie zauważył, że to był zamach na życie ministra. Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Re: Sędzia straci immunitet wz. z katastrofą w MT 07.08.06, 14:15 Mój Boże, a z papierków (opinia biegłego) które w naszym sądownictwie są mocniejsze od zdrowego rozsądku, wynikało, że wyrok o odszkodowaniu dla MTK, był całkowicie uprawniony! Autor: Zwolennik zdrowego rozsządku Odpowiedz Link Zgłoś
r306 A przeczytales Ty aby artykul do konca???? 07.08.06, 14:28 I co wazne - zrozumiales go? PS Ja bym sie na Twoim miejscu w ten sposob nie podpisywal... Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Sędzia straci immunitet wz. z katastrofą w MT 07.08.06, 21:29 To, że wyrok w sprawie ubezpieczeniowej był prawidłowy nie budzi akurat najmniejszej nawet wątpliwości. Tu chodzi o coś zupełnie innego. Odpowiedz Link Zgłoś
yzza Re: Sędzia straci immunitet wz. z katastrofą w MT 08.08.06, 01:14 A co z resztą osób posiadających inf o stanie dachu ?? Biegli, sekretarka, nie daj Boże aplikant piszacy uzasadnienie?? Już się boję, często rozpoznaję spory z zakresu robót budowlanych. Odpowiedz Link Zgłoś