Dodaj do ulubionych

Lepper pyta o modlitwy o deszcz

10.08.06, 07:53
No cóż! W świetle tego widać, że kler rządzi w tym porypanym kraju. Nawet bez ichniego narcystycznego boga.
Obserwuj wątek
    • el_p Re: Lepper pyta o modlitwy o deszcz 10.08.06, 09:42
      Redaktor czepia sie slowek, a sam napisal o "pogrubieniu" - "podkreslenie"
      Narod 99% katolikow to co sie dziwic, ze wszsytko kontroluje kler i powodzenie
      kraju zalezy od ich modlow.
      Swoja droga ciekawe, ze w takim USA nie widac czarnych cieni przemykajacych sie
      wokol politykow a jak dobrze sie ludziom zyje.
      • pytong1 W stanach nie widać czarnych cieni??? 10.08.06, 13:31
        Polecam lekturę klasyki, może na początek "Chata Wuja Toma":-)
    • kashpir_pl A gdzie są takie biura? 10.08.06, 09:46
      w których proszę i od razu mam? ;-) Coś się prymasowi pomyliło, to chyba
      dokładnie jak w biurze, trzeba ładnie poprosić, bo inaczej będziemy dłuuugo
      czekać :)
      • koloratura1 Re: A gdzie są takie biura? 10.08.06, 11:09
        kashpir_pl napisał:

> w których proszę i od razu mam? ;-) Coś się prymasowi pomyliło, to chyba
        > dokładnie jak w biurze, trzeba ładnie poprosić, bo inaczej będziemy dłuuugo
        > czekać :)

Nie masz racji; takie biura są wszędzie. Prymas mówił z WŁASNEGO DOŚWIADCZENIA.
    • bruzdek Wymodlili powódź? 10.08.06, 09:59
      To jest paranoja. Ludzie potracili domy w wyniku powodzi...
    • misza36 Re: Lepper pyta o modlitwy o deszcz 10.08.06, 10:02
      lepiej juz niech sie modla
    • el_p Re: Lepper pyta o modlitwy o deszcz 10.08.06, 10:04
      Sam sobie narod jest winien. Najpierw politycy sie pomodlili o deszcz, a wszyscy
      ludzie tylko, "o boze kiedy wreszcie popada", "o jezu jakby sie deszcz
      przydal"... TO teraz macie.
    • leo_tax Re: Lepper pyta o modlitwy o deszcz 10.08.06, 10:24
      Panie Pacewicz,Panie Pacewicz.........
      Z tak dowcipnym piórem, murowany etat w periodyku NIE

aj waj

• pan.pielgrzym Re: Lepper pyta o modlitwy o deszcz 10.08.06, 10:26
        leo_tax napisał:

> Panie Pacewicz,Panie Pacewicz.........
        > Z tak dowcipnym piórem, murowany etat w periodyku NIE
        >
        > aj waj
        >

Może mała fuzja GW i Nie? Metod już używają tych samych, retoryki też :D
        • kandym Re: Lepper pyta o modlitwy o deszcz 10.08.06, 15:31
          To może zababonny głupcze się pomódl o tą fuzję "Gazety" i "Nie", skoro tak ci
          na tym zależy. I tak bronisz wiary w moc modłów. Gdybym ja posiadał taką "wiarę
          w moc modlitwy", to już dawno bym się modlił o emigrację twoją i wszystkich
          pisuarów i moherów do Iranu...
          • leo_tax Re: Lepper pyta o modlitwy o deszcz 10.08.06, 16:19
            kandym napisał:

> To może zababonny głupcze się pomódl o tą fuzję "Gazety" i "Nie", skoro tak
            ci
            > na tym zależy. I tak bronisz wiary w moc modłów. Gdybym ja posiadał
            taką "wiarę
            >
            > w moc modlitwy", to już dawno bym się modlił o emigrację twoją i wszystkich
            > pisuarów i moherów do Iranu...

Audacter caluminare, semper aliquid haeret

aj waj
    • buffyq Re: Lepper pyta o modlitwy o deszcz 10.08.06, 12:14
      Ksiądz Prymas mówiąc, że "Pan Bóg lubi być proszony", pewnie pomylij Pana Boga
      ze sobą albo jakimś urzędnikem z Kurii
      • takrzy1 Re: Lepper pyta o modlitwy o deszcz 11.08.06, 00:47
        Niech LEPPER I CALA ROZMODLONA CZESC SEJMU ZACZNIE SIE MODLIC O SWOJE ZDROWIE,
        BO DLA WIELU MODLY O ROZUM SA JUZ ZA POZNE.
    • emes-nju Ja pier... n/t 10.08.06, 12:29

• tzetze1 Proponuje zlozyc ofiare z Leppera, Kaczego i Konia 10.08.06, 13:33
      Rozum małp. Na drzewa na drzewa!
    • douglasmclloyd ^^^^^___S__A__M__O__O__B__O__R__A ___^^^^^ 10.08.06, 15:36
      Sprowadzic do Polski jakiegos szamana!
    • rm429 Re: Lepper pyta o modlitwy o deszcz 10.08.06, 17:00
      Musiał sie Pan zagapić ijak potem chlusnął, to macie durnie coście chcieli. A
      swoją drogą to co jeszcze wymyśli ta przewodnia siła narodu. Chcieli pokazać,
      że wszystko mogą załatwić. Ciemnogród pełną gębą. Nawet Boga chcą wciągnąc do
      swoich niecnych procederów.
    • tadluzny Obraza mnie ten artykul! 10.08.06, 18:14
      Jako katolika obraza mnie ten artykul! Katolicy modla sie do Boga i prosza o
      wiele rzeczy od czasu powstania tej religi. Przed jazda samochodem robie znak
      krzyza, przed egzaminem itd. Taka jest moja wiara i przez zycie chce przejsc z
      Bogiem. To nie znaczy ze trzeba sie ze mnie zaraz wysmiewac. Rolnicy zawsze sie
      modlili o dobra pogode, coz w tym zlego? Bo nie bylo dobrej pogody to znaczy ze
      to wszystko gusla, zabobony i ciemnogrod? Znajdz sobie pan panie redaktorku
      lepiej inny temat!
      Co do leppera to w te jego szczere modlitwy bardzo watpie. Jako byly PZPR-owiec
      i dobry komunista pewnie nie chodzil do kosciola bo to bylo przeciez "opium dla
      ludzkosci". Po prostu watazka idzie tam gdzie wiatr wieje...
      • simpson.50 Re: Obraza mnie ten artykul! 10.08.06, 18:33

>
        > i dobry komunista pewnie nie chodzil do kosciola bo to bylo przeciez "opium dla
        >
        > ludzkosci". Po prostu watazka idzie tam gdzie wiatr wieje...

a jak ma sie chodzenie do kosciola z wiara?

bo chyba taka zaleznosc jest trudna do wykreslenia, nawet przez super
        matematykow i socjologow..
      • takrzy1 Re: Obraza mnie ten artykul! 11.08.06, 00:53
        tadluzny napisał:

> Jako katolika obraza mnie ten artykul! Katolicy modla sie do Boga i prosza o
        > wiele rzeczy od czasu powstania tej religi. Przed jazda samochodem robie znak
        > krzyza, przed egzaminem itd. Taka jest moja wiara i przez zycie chce przejsc
        z
        > Bogiem. To nie znaczy ze trzeba sie ze mnie zaraz wysmiewac. Rolnicy zawsze
        sie
        >
        > modlili o dobra pogode, coz w tym zlego? Bo nie bylo dobrej pogody to znaczy
        ze
        >
        > to wszystko gusla, zabobony i ciemnogrod? Znajdz sobie pan panie redaktorku
        > lepiej inny temat!
        > Co do leppera to w te jego szczere modlitwy bardzo watpie. Jako byly PZPR-
        owiec
        >
        > i dobry komunista pewnie nie chodzil do kosciola bo to bylo przeciez "opium
        dla
        >
        > ludzkosci". Po prostu watazka idzie tam gdzie wiatr wieje...

PORUSZYLES SAMO SEDNO SPRAWY. TAKZE UWAZAM, ZE POWINIENIES SIE MODLIC, W
        ZASADZIE TYLKO SIE MODLIC I NIE ROBIC NIC POZA TYM. TO BEDZIE Z OGROMNYM
        POZYTKIEM DLA TWOJEGO NAJBLIZSZEGO OTOCZENIA, A KTO WIE, MOZE NAWET WYMODLISZ
        COS WIECEJ.
      • antykwakwa Re: Obraza mnie ten artykul! 11.08.06, 11:36
        tadluzny napisał:

> Co do leppera to w te jego szczere modlitwy bardzo watpie. Jako byly PZPR-
        owiec
        >
        > i dobry komunista pewnie nie chodzil do kosciola bo to bylo przeciez "opium
        dla
        >
        > ludzkosci".

A czy chodzenie do kosciola jest rownowazne z tym ze ktos bardziej wierzy albo
        lepiej sie modli. Oczywiscie nie powatpiewam, ze Twoje modlitwy nie sa szczere,
        ale duza ilosc ludzi chodzi do kosciola niestety tylko na pokaz. A poza tym
        kosciol i ksiadz ma byc tylko "posrednikiem" miedzy nami a bogiem , a nie
        sensem samym w sobie... (gdzie glownym celem jest "wyludzanie" pieniedzy na
        tace;) Mozna wierzyc tez bez posrednictwa kosciola jako budynku sakralnego i
        nie trzeba byc przez to gorszym katolikiem czy tez wyznawca innej wiary.
        Oczywiscie jaki jest Lepper to on juz sam najlepiej wie;)
    • tales1 No, nie! Pacewicz swymi tekstami schodzi na psy! 10.08.06, 18:43
      Krótkie to, wypocone, upichcone w pośpiechu dla stałych papkożerców! Widać
      gołym okiem! Jaka redakcja, taki poziom gazetki!
      • tles01 talesik, ćwoku!..pouczaj Rydzyka... 10.08.06, 22:54
    • katrina_bush Natura jest nieublagana. 10.08.06, 19:01
      Natura jest nieublagana.

Glupota tego tez nie zmieni...
      • unicef123 Re: Natura jest nieublagana. 10.08.06, 19:59
        głupota też jest darem Bożym
        ale
        nie nalezy jej nadużywać.Panie PP
    • karul brawo, polskie 10.08.06, 20:47
      ciemniaki! tak trzymac.

miala byc czwarta japonia a jest kolonia watykanska.
      • tles01 Pan Bóg nie znosi idiotów ! 10.08.06, 22:53
        • tales1 I za się na Niego obrażasz?Czujesz się odrzucony? 11.08.06, 01:55
          Nie martw się, On cię kocha!
          PS
          Mówię na poważnie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka