samjak 10.08.06, 07:53 No cóż! W świetle tego widać, że kler rządzi w tym porypanym kraju. Nawet bez ichniego narcystycznego boga. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
el_p Re: Lepper pyta o modlitwy o deszcz 10.08.06, 09:42 Redaktor czepia sie slowek, a sam napisal o "pogrubieniu" - "podkreslenie" Narod 99% katolikow to co sie dziwic, ze wszsytko kontroluje kler i powodzenie kraju zalezy od ich modlow. Swoja droga ciekawe, ze w takim USA nie widac czarnych cieni przemykajacych sie wokol politykow a jak dobrze sie ludziom zyje. Odpowiedz Link Zgłoś
pytong1 W stanach nie widać czarnych cieni??? 10.08.06, 13:31 Polecam lekturę klasyki, może na początek "Chata Wuja Toma":-) Odpowiedz Link Zgłoś
kashpir_pl A gdzie są takie biura? 10.08.06, 09:46 w których proszę i od razu mam? ;-) Coś się prymasowi pomyliło, to chyba dokładnie jak w biurze, trzeba ładnie poprosić, bo inaczej będziemy dłuuugo czekać :) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: A gdzie są takie biura? 10.08.06, 11:09 kashpir_pl napisał: > w których proszę i od razu mam? ;-) Coś się prymasowi pomyliło, to chyba > dokładnie jak w biurze, trzeba ładnie poprosić, bo inaczej będziemy dłuuugo > czekać :) Nie masz racji; takie biura są wszędzie. Prymas mówił z WŁASNEGO DOŚWIADCZENIA. Odpowiedz Link Zgłoś
bruzdek Wymodlili powódź? 10.08.06, 09:59 To jest paranoja. Ludzie potracili domy w wyniku powodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
misza36 Re: Lepper pyta o modlitwy o deszcz 10.08.06, 10:02 lepiej juz niech sie modla Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Lepper pyta o modlitwy o deszcz 10.08.06, 10:04 Sam sobie narod jest winien. Najpierw politycy sie pomodlili o deszcz, a wszyscy ludzie tylko, "o boze kiedy wreszcie popada", "o jezu jakby sie deszcz przydal"... TO teraz macie. Odpowiedz Link Zgłoś
leo_tax Re: Lepper pyta o modlitwy o deszcz 10.08.06, 10:24 Panie Pacewicz,Panie Pacewicz......... Z tak dowcipnym piórem, murowany etat w periodyku NIE aj waj Odpowiedz Link Zgłoś
pan.pielgrzym Re: Lepper pyta o modlitwy o deszcz 10.08.06, 10:26 leo_tax napisał: > Panie Pacewicz,Panie Pacewicz......... > Z tak dowcipnym piórem, murowany etat w periodyku NIE > > aj waj > Może mała fuzja GW i Nie? Metod już używają tych samych, retoryki też :D Odpowiedz Link Zgłoś
kandym Re: Lepper pyta o modlitwy o deszcz 10.08.06, 15:31 To może zababonny głupcze się pomódl o tą fuzję "Gazety" i "Nie", skoro tak ci na tym zależy. I tak bronisz wiary w moc modłów. Gdybym ja posiadał taką "wiarę w moc modlitwy", to już dawno bym się modlił o emigrację twoją i wszystkich pisuarów i moherów do Iranu... Odpowiedz Link Zgłoś
leo_tax Re: Lepper pyta o modlitwy o deszcz 10.08.06, 16:19 kandym napisał: > To może zababonny głupcze się pomódl o tą fuzję "Gazety" i "Nie", skoro tak ci > na tym zależy. I tak bronisz wiary w moc modłów. Gdybym ja posiadał taką "wiarę > > w moc modlitwy", to już dawno bym się modlił o emigrację twoją i wszystkich > pisuarów i moherów do Iranu... Audacter caluminare, semper aliquid haeret aj waj Odpowiedz Link Zgłoś
buffyq Re: Lepper pyta o modlitwy o deszcz 10.08.06, 12:14 Ksiądz Prymas mówiąc, że "Pan Bóg lubi być proszony", pewnie pomylij Pana Boga ze sobą albo jakimś urzędnikem z Kurii Odpowiedz Link Zgłoś
takrzy1 Re: Lepper pyta o modlitwy o deszcz 11.08.06, 00:47 Niech LEPPER I CALA ROZMODLONA CZESC SEJMU ZACZNIE SIE MODLIC O SWOJE ZDROWIE, BO DLA WIELU MODLY O ROZUM SA JUZ ZA POZNE. Odpowiedz Link Zgłoś
tzetze1 Proponuje zlozyc ofiare z Leppera, Kaczego i Konia 10.08.06, 13:33 Rozum małp. Na drzewa na drzewa! Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd ^^^^^___S__A__M__O__O__B__O__R__A ___^^^^^ 10.08.06, 15:36 Sprowadzic do Polski jakiegos szamana! Odpowiedz Link Zgłoś
rm429 Re: Lepper pyta o modlitwy o deszcz 10.08.06, 17:00 Musiał sie Pan zagapić ijak potem chlusnął, to macie durnie coście chcieli. A swoją drogą to co jeszcze wymyśli ta przewodnia siła narodu. Chcieli pokazać, że wszystko mogą załatwić. Ciemnogród pełną gębą. Nawet Boga chcą wciągnąc do swoich niecnych procederów. Odpowiedz Link Zgłoś
tadluzny Obraza mnie ten artykul! 10.08.06, 18:14 Jako katolika obraza mnie ten artykul! Katolicy modla sie do Boga i prosza o wiele rzeczy od czasu powstania tej religi. Przed jazda samochodem robie znak krzyza, przed egzaminem itd. Taka jest moja wiara i przez zycie chce przejsc z Bogiem. To nie znaczy ze trzeba sie ze mnie zaraz wysmiewac. Rolnicy zawsze sie modlili o dobra pogode, coz w tym zlego? Bo nie bylo dobrej pogody to znaczy ze to wszystko gusla, zabobony i ciemnogrod? Znajdz sobie pan panie redaktorku lepiej inny temat! Co do leppera to w te jego szczere modlitwy bardzo watpie. Jako byly PZPR-owiec i dobry komunista pewnie nie chodzil do kosciola bo to bylo przeciez "opium dla ludzkosci". Po prostu watazka idzie tam gdzie wiatr wieje... Odpowiedz Link Zgłoś
simpson.50 Re: Obraza mnie ten artykul! 10.08.06, 18:33 > > i dobry komunista pewnie nie chodzil do kosciola bo to bylo przeciez "opium dla > > ludzkosci". Po prostu watazka idzie tam gdzie wiatr wieje... a jak ma sie chodzenie do kosciola z wiara? bo chyba taka zaleznosc jest trudna do wykreslenia, nawet przez super matematykow i socjologow.. Odpowiedz Link Zgłoś
takrzy1 Re: Obraza mnie ten artykul! 11.08.06, 00:53 tadluzny napisał: > Jako katolika obraza mnie ten artykul! Katolicy modla sie do Boga i prosza o > wiele rzeczy od czasu powstania tej religi. Przed jazda samochodem robie znak > krzyza, przed egzaminem itd. Taka jest moja wiara i przez zycie chce przejsc z > Bogiem. To nie znaczy ze trzeba sie ze mnie zaraz wysmiewac. Rolnicy zawsze sie > > modlili o dobra pogode, coz w tym zlego? Bo nie bylo dobrej pogody to znaczy ze > > to wszystko gusla, zabobony i ciemnogrod? Znajdz sobie pan panie redaktorku > lepiej inny temat! > Co do leppera to w te jego szczere modlitwy bardzo watpie. Jako byly PZPR- owiec > > i dobry komunista pewnie nie chodzil do kosciola bo to bylo przeciez "opium dla > > ludzkosci". Po prostu watazka idzie tam gdzie wiatr wieje... PORUSZYLES SAMO SEDNO SPRAWY. TAKZE UWAZAM, ZE POWINIENIES SIE MODLIC, W ZASADZIE TYLKO SIE MODLIC I NIE ROBIC NIC POZA TYM. TO BEDZIE Z OGROMNYM POZYTKIEM DLA TWOJEGO NAJBLIZSZEGO OTOCZENIA, A KTO WIE, MOZE NAWET WYMODLISZ COS WIECEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
antykwakwa Re: Obraza mnie ten artykul! 11.08.06, 11:36 tadluzny napisał: > Co do leppera to w te jego szczere modlitwy bardzo watpie. Jako byly PZPR- owiec > > i dobry komunista pewnie nie chodzil do kosciola bo to bylo przeciez "opium dla > > ludzkosci". A czy chodzenie do kosciola jest rownowazne z tym ze ktos bardziej wierzy albo lepiej sie modli. Oczywiscie nie powatpiewam, ze Twoje modlitwy nie sa szczere, ale duza ilosc ludzi chodzi do kosciola niestety tylko na pokaz. A poza tym kosciol i ksiadz ma byc tylko "posrednikiem" miedzy nami a bogiem , a nie sensem samym w sobie... (gdzie glownym celem jest "wyludzanie" pieniedzy na tace;) Mozna wierzyc tez bez posrednictwa kosciola jako budynku sakralnego i nie trzeba byc przez to gorszym katolikiem czy tez wyznawca innej wiary. Oczywiscie jaki jest Lepper to on juz sam najlepiej wie;) Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 No, nie! Pacewicz swymi tekstami schodzi na psy! 10.08.06, 18:43 Krótkie to, wypocone, upichcone w pośpiechu dla stałych papkożerców! Widać gołym okiem! Jaka redakcja, taki poziom gazetki! Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush Natura jest nieublagana. 10.08.06, 19:01 Natura jest nieublagana. Glupota tego tez nie zmieni... Odpowiedz Link Zgłoś
unicef123 Re: Natura jest nieublagana. 10.08.06, 19:59 głupota też jest darem Bożym ale nie nalezy jej nadużywać.Panie PP Odpowiedz Link Zgłoś
karul brawo, polskie 10.08.06, 20:47 ciemniaki! tak trzymac. miala byc czwarta japonia a jest kolonia watykanska. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 I za się na Niego obrażasz?Czujesz się odrzucony? 11.08.06, 01:55 Nie martw się, On cię kocha! PS Mówię na poważnie! Odpowiedz Link Zgłoś