alkud 11.08.06, 16:09 Kolejny obrażalski... Jak Bóg będzie chciał pokarać Warszawę, to da tego pozera na prezydenta :-))) --- religiapokoju.blox.pl/2006/08/Palestynczycy-czcza-seryjnego-morderce.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kandz1 Marcinkiewicz: Nie pojechałem przez Steinbach 11.08.06, 16:11 To "Księstwo" warszawskie z takimi małymi rozumkami doprowadzi do kolejnego rozbioru kraju. Wstyd za takich "kundelków" Odpowiedz Link Zgłoś
pavle bal sie, ze Wowereit "zarazi" go homoseksualizmem 11.08.06, 18:32 taki madry ten nasz pelniacy obowiazki eks-premier jest. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Nie homoseksualizmem, tylko raczej AIDS... 11.08.06, 18:44 a tego sie wykluczyc nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
filut69 no to już wiemy dlaczego odszedł z rządu 11.08.06, 20:37 Bał się że nowy szef go zarazi a może coś gorszego od kota podłapie. Proponuję panie Kazku bezpieczny seks podobno dla homoseksualistów są takie mocniejsze grubsze. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.szulc Niech ktos tego frajera zdejmie... 11.08.06, 23:36 ... czy rzeczywiscie nie ma lepszych osob na stanowisko prezydenta Warszawy? Odpowiedz Link Zgłoś
podrzegacz cóż za wyszukane zdjęcie!!! 12.08.06, 07:50 Gazeto! Na każdym kroku pokazujesz jaka jesteś "rzetelna"! Tyle tam w Waszej redakcji złych emocji, że powinniście zainwestować w zbiorową psychoterapię i dobrych psychiatrów! Odpowiedz Link Zgłoś
inquisition Ciekawe przez kogo jest takim <samocenzura> 12.08.06, 08:39 Wiadomo przez kogo Marcinkiewicz psuje stosunki dyplomatyczne z zachodnimi sąsiadami, ale wciąż nie wiadomo czemu jest takim wyrachowanym <samocenzura> i zakłamanym <tu także> Odpowiedz Link Zgłoś
pinokkio Re: Nie homoseksualizmem, tylko raczej AIDS... 12.08.06, 00:23 Mało przemyślana ta twoja insynuacja. Marcinkiewicz albo jest gejem albo nie. Jeśli nie, to jak Wowa Berliner miałby go zakazić? A jeśli jest, to dlaczego akurat Wowy miałby się obawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
q23456 Re: Marcinkiewicz: Nie pojechałem przez Steinbach 11.08.06, 23:25 bla bla Odpowiedz Link Zgłoś
toskania8 obrażajmy się tylko sie nie dziwmy... 11.08.06, 16:13 że nas nikt nie będzie przepraszał. Najwyżej Świat znów powie, że jesteśmy dziwni i reagujemy niezrozumiale. I będzie miał rację. Trzeba dyskutować a nie się obrażać. Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek1 Re: obrażajmy się tylko sie nie dziwmy... 11.08.06, 18:06 Strasznie psują nasze stosunki z Niemcami przy każdej okazji :/// Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: obrażajmy się tylko sie nie dziwmy... 11.08.06, 18:45 koszalek_opalek1 napisał: > Strasznie psują nasze stosunki z Niemcami przy każdej okazji :/// > Strasznie psuja Niemcy nasze stosunku z Niemcami przy kazdej okazji :/// Odpowiedz Link Zgłoś
totalizator A kiedy to nasze stosunki z niemcami byly dobre? 11.08.06, 20:57 Tylko pedaly tych panstw popieraja sie wzajemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: A kiedy to nasze stosunki z niemcami byly dob 11.08.06, 21:18 Znasz jakiegoś Niemca osobiście? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: A kiedy to nasze stosunki z niemcami byly dob 11.08.06, 21:23 znam wiekszosc z nich jest przyzwoitymi ludzmi !! Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush To PiS juz nigdy tam nie pojedzie, czy jak ? Bo... 11.08.06, 16:17 To PiS juz nigdy tam nie pojedzie, czy jak ? Bo Sztajnbachowa tam teraz siedzi. A wystawa potrwa niezly rok... Rzadzaca SPD byla przeciwna otwarciu wystawy, ale to oczywiscie nie dociera... P. S. Warszawa i tak lezy zbyt daleko na Wschodzie - w porownaniu Z KAZDYM wielkim miastem w Polsce, by podskakiwac... Odpowiedz Link Zgłoś
wroxi Prezydent miasta, np. Warszawy, 11.08.06, 18:39 Prezydent miasta, np. Warszawy, a zwlaszcza p.o. prezydenta, czyli komisarz nie zostal powolany do uprawiania polityki miedzynarodowej, ale do zarzadzania gospodarka komunalna miasta. Jest to bardzo wazne, aczkolwiek przyziemne zajecie. Komisarzowi Marcinkiewiczowi pomylily sie funkcje. Zapomnial, ze nie jest juz premierem. Premierem obecnie jest jeszcze bardziej nadety i obrazalski facet, ktory to polskie nadecie i obrazalstwo bardzo dobrze reprezentuje juz swym wygladem, a co dopiero, gdy zacznie uzywac organu mowy. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Prezydent miasta, np. Warszawy, 11.08.06, 18:47 wroxi napisał: > Prezydent miasta, np. Warszawy, a zwlaszcza p.o. prezydenta, > czyli komisarz nie zostal powolany do uprawiania polityki > miedzynarodowej, ale do zarzadzania gospodarka komunalna miasta. > Jest to bardzo wazne, aczkolwiek przyziemne zajecie. > Komisarzowi Marcinkiewiczowi pomylily sie funkcje. > Zapomnial, ze nie jest juz premierem. > Premierem obecnie jest jeszcze bardziej nadety i obrazalski > facet, ktory to polskie nadecie i obrazalstwo bardzo dobrze reprezentuje > juz swym wygladem, a co dopiero, gdy zacznie uzywac organu mowy. > oh, biedni scheisswasserpolacken na polskim forum. bardziej nazistowscy niz sami nazisci. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo nazisci 11.08.06, 19:03 nazistow to wybrala twoja koalicja do rady nadzorczej w publicznej telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: nazisci 11.08.06, 19:13 kolargolo napisał: > nazistow to wybrala twoja koalicja do rady nadzorczej w publicznej telewizji. Smieszne, ze akurat Wildstein jest szefem. Nie uwazasz, ze jest to sprzecznosc? SO nie jest nazistowska LRP to szczeniak z porownaniu z czerwonymi faszystami w niemeickim bundestagu. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: nazisci 11.08.06, 19:34 > SO nie jest nazistowska Bo to komuna z krwi i kości. Ale komuna lubiła się z radykalną prawicą. Wystarczy przypomnieć choćby losy Bolesława Piaseckiego, czy Blanki Kaczorowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: nazisci 11.08.06, 19:40 adas313 napisał: > > SO nie jest nazistowska > > Bo to komuna z krwi i kości. > > Ale komuna lubiła się z radykalną prawicą. > Wystarczy przypomnieć choćby losy Bolesława Piaseckiego, czy Blanki Kaczorowskiej. O powstaniu tej koalicji decydowala arytmetyka sejmowa. Rzad musi miec wiekszasc aby mogl funkcjonowac. Nowe wybory, odrzucone przez PO moze stworzylyby nowa sytuacje. Twierdzenie, ze nowe wybory nic by z cala pewnoscia nie zmienily... jest niepowazne. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: nazisci 11.08.06, 19:47 PiS wszedł w koalicję z partią, którą sam PiS uważa za ekspozyturę służb specjalnych. Również obcych. www.pis.org.pl/article.php?id=1015 www.pis.org.pl/article.php?id=3421 Arytmetyka, arytmetyką ale nawet makiawelizm ma swoje granice. A co do wyborów: któż jak nie Lech Kaczyński ogłosił że parlamentu NIE rozwiąże (mimo, że mógł!) przy okazji doprowadzając giełdę do pikowania? Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: nazisci 12.08.06, 00:03 > A co do wyborów: któż jak nie Lech Kaczyński ogłosił że parlamentu NIE rozwiąże > (mimo, że mógł!) przy okazji doprowadzając giełdę do pikowania? Przeciez wtedy LK chcial rozwiazac a dokladnie wszystkie partie blagaly o to, zeby nie! Tusk grozil w przypadku wyborow wrecz niespotykana katastrofa polityczna, wypowiedzeniem posluszenstwa obywatelskiego co graniczylo z deklaracja rozpetania wojny domowej. Niemozliwe, zebys to wszystko juz zapomnial. Wtedy, w lutym PiS prowadzil w sondazach. W kwietniu PO prowadzila z zdecydowanie rosnaca przewaga i pomimo tego w glosowaniu PO zablokowalo przeprowadzenie nowych wyborow. Po glosowaniu JK zaproponowala PO ponownie utworzenie koalicji i PO ponownie odrzucila. Wtedy powstala obecna koalicja. Musze powiedziec, na szczescie. Nie moge sobie wyobrazic skutecznych reform politycznych z PO w rzadzie. PO walczylaby zwierzace o zachowanie starego ukladu, rzad bylby sparalizowany. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: To PiS juz nigdy tam nie pojedzie, czy jak ? 11.08.06, 19:33 A jak by tak wystawe pani Steinbach porzyczyc na kilka dni do Warszawy moze Kazio spakował by swoje foremki i z Warszawy wyjechał :) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Marcinkiewicz: Nie pojechałem przez Steinbach 11.08.06, 16:18 Czy te kabotyńskie gesty nigdy się nie skończą? Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Marcinkiewicz: Nie pojechałem przez Steinbach 11.08.06, 18:48 zakladam, mowisz o niemcach. Odpowiedz Link Zgłoś
krychola Re: Marcinkiewicz: Nie pojechałem przez Steinbach 11.08.06, 19:42 Sadząc po wypowiedzi to jednak źle zakładasz. Ale raczej temu tutaj nikt się nie dziwi Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Marcinkiewicz: Nie pojechałem przez Steinbach 11.08.06, 21:43 uu1 napisała: > Czy te kabotyńskie gesty nigdy się nie skończą? Nie skończą się , myślę, że dopiero się zaczną, że PiS nie powiedziało jeszcze ostatniego słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
jrjrjr Re: Marcinkiewicz: Nie pojechałem przez Steinbach 11.08.06, 16:19 Należy się obawiać, że Warszawiacy jednak wybiorą Pajacykiewicza na prezydenta. No i będzie kupa śmiechu, jak Pan Prezydent zacznie pouczać wszystkich gości zagranicznych, co jest cacy, a co be. Może jednak Kazio Krzywousty skompromituje się prezd wyborami i Warszawa ocaleje? Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Marcinkiewicz: Nie pojechałem przez Steinbach 11.08.06, 18:51 jrjrjr napisał: > Należy się obawiać, że Warszawiacy jednak wybiorą Pajacykiewicza na prezydenta. > No i będzie kupa śmiechu, jak Pan Prezydent zacznie pouczać wszystkich gości > zagranicznych, co jest cacy, a co be. > Może jednak Kazio Krzywousty skompromituje się prezd wyborami i Warszawa > ocaleje? miejmy nadzieje, ze wygra. hanna rzuca posady przy kazdej okazji. Rzucila podrzedna posade szefa NBP i pojechala na sachsy do podrzednego banku londynskiego. Opuszczone miejsce szefa NBP zajal Balcerowiecz. Oczywiscie, ze hanna nie rzuci miejsca prezydenta Warszawy dla miejsca dozorcy w Bundestagu, ale naprawde nie wiem, dla jakiej posady znowu ucieknie na sachsy jobowac. Odpowiedz Link Zgłoś
krychola Re: Marcinkiewicz: Nie pojechałem przez Steinbach 11.08.06, 19:44 > > miejmy nadzieje, ze wygra. hanna rzuca posady przy kazdej okazji. Rzucila > podrzedna posade szefa NBP i pojechala na sachsy do podrzednego banku > londynskiego. Opuszczone miejsce szefa NBP zajal Balcerowiecz. > > Oczywiscie, ze hanna nie rzuci miejsca prezydenta Warszawy dla miejsca dozorcy > w Bundestagu, ale naprawde nie wiem, dla jakiej posady znowu ucieknie na sachsy > > jobowac. Marcinkiewicz też przecież rzucił posadę premiera Polski na jakąś podrzedną funkcje p.o. Warszawy. To kto nie też może rzucić obowiązki prezydenta bo mu Kaczor każe zostać cieciem w banku? Odpowiedz Link Zgłoś
mellany Re: Marcinkiewicz: Nie pojechałem przez Steinbach 11.08.06, 16:26 A czy ktoś z otoczenia b. premiera - always optimist, widział tę wystawę? Zapoznał się z opiniami, jakimiś komentarzami? Nie! To tak jak niedawno w Limanowej. " Trzy emerytowane nauczycielki z Limanowej napisały protest do burmistrza i przewodniczącego komisji antyalkoholowej. Więc władze miasta pokaz (filmu Harry Potter i Czara ognia)odwołały." Tu też nikt. nic nie ogładał, ale z gruntu, nasz Kazio Marzyciel nie pojechał. Bo on wie, bez czytania, jakie jest zakończenie i początek każdej nieznanej mu książki. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Marcinkiewicz: Nie pojechałem przez Steinbach 11.08.06, 18:54 mellany napisała: > A czy ktoś z otoczenia b. premiera - always optimist, widział tę wystawę? > Zapoznał się z opiniami, jakimiś komentarzami? Nie! Przeciez to jest nonsens. Przeciez juz Niemcy w porannych wiadomosciach zwrocili uwage na brakujacy kontekst historyczny i to samo zrobili historycy niemmieccy. www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060811/swiat/swiat_a_4.html Widze, ze jestes oczytanym, inteligentnym wyborca PO nie majacym naprawde pojecia o czym sie wypowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Marcinkiewicz: Nie pojechałem przez Steinbach 11.08.06, 19:38 > Widze, ze jestes oczytanym, inteligentnym wyborca PO nie majacym naprawde > pojecia o czym sie wypowiada. Hehehe, Fritz jak przystało na wyborcę PiS jakimś 6,7,8 zmysłem wykrywa na kogo kto głosował, co ktoś myśli i jaki ma światopogląd. Tylko ostrożnie! Kiedy za to palili na stosie! Odpowiedz Link Zgłoś
krychola Re: Marcinkiewicz: Nie pojechałem przez Steinbach 11.08.06, 19:46 blank">www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060811/swiat/swiat_a_4.html</a> > Widze, ze jestes oczytanym, inteligentnym wyborca PO nie majacym naprawde > pojecia o czym sie wypowiada. > Ale po twoich wypowiedziach też wynika prawie to samo, znaczy nie jesteś oczytanym wyborcą PiS Odpowiedz Link Zgłoś
tiopental Re: Marcinkiewicz: Nie pojechałem przez Steinbach 11.08.06, 16:28 Kaziu, ty już nie jesteś premierem. To, że nie pojechałeś do Berlina nikogo tam nie zmartwi i zapewne mało kto to zauważy. Czyżbyś pozazdrościł prezydentowi tego że demonstacyjnie odwołał swoją wizytę na szczycie Trójkąta Weimarskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Marcinkiewicz: Nie pojechałem przez Steinbach 11.08.06, 19:05 tiopental napisał: > Kaziu, ty już nie jesteś premierem. To, że nie pojechałeś do Berlina nikogo tam nie zmartwi i zapewne mało kto to zauważy. Czyżbyś pozazdrościł prezydentowi tego że demonstacyjnie odwołał swoją wizytę na szczycie Trójkąta Weimarskiego? Mylisz sie. Powiedzialbym, typowa wrecz arogancja mlodych, inteligentych, oczytanych, powaznych wyborcow herr Tusk i PO www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,431196,00.html www.faz.net/s/Rub28FC768942F34C5B8297CC6E16FFC8B4/Doc~E64571162B2394040B358C67746C13A9A~ATpl~Ecommon~Scontent.html Odpowiedz Link Zgłoś
krychola Re: Marcinkiewicz: Nie pojechałem przez Steinbach 11.08.06, 19:47 > > Mylisz sie. Powiedzialbym, typowa wrecz arogancja mlodych, inteligentych, > oczytanych, powaznych wyborcow herr Tusk i PO > > www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,431196,00.html > <a A to chyba całkiem nie na temat napisałeś?> Odpowiedz Link Zgłoś
tiopental Re: Marcinkiewicz: Nie pojechałem przez Steinbach 11.08.06, 23:56 Inteligentny, oczytany, poważny i do tego młody- tyle komplementów. Dziękuję bardzo:) Skoro te cechy przypisujesz wyborcom PO, to w takim razie jakie cechy przypiszesz elektoratowi PiS-u?;) Odpowiedz Link Zgłoś
linke1 Re: Marcinkiewicz: Nie pojechałem przez Steinbach 11.08.06, 20:44 tiopental napisał: > Kaziu, ty już nie jesteś premierem. To, że nie pojechałeś do Berlina nikogo tam > > nie zmartwi i zapewne mało kto to zauważy. Czyżbyś pozazdrościł prezydentowi > tego że demonstacyjnie odwołał swoją wizytę na szczycie Trójkąta Weimarskiego? ========= Panie Marcinkiewicz spróbuj pan przeczytać książkę pt. "Dzieje głupoty w Polsce" A. Bocheńskiego, wówczas może Pan coś zrozumiesz i przestaniesz się pan nadymać polskimi głupotami. Odpowiedz Link Zgłoś
upandup To w ramach ocieplania stosunków. 11.08.06, 16:32 Swoją drogą jak można nie jechać gdzieś z powodu wystawy, której się nie widziało? Ale grunt to się wykazać i parę punktów o braci załapać. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: To w ramach ocieplania stosunków. 11.08.06, 19:41 Dokładnie. Swoja drogą Wielki Brat jako genialny strateg powinien wpaść na to, że im lepsze relacje z Niemcami, tym większy będziemy mieć wpływ na hamowanie zapędów p. Steinbach. Jeśli będziemy Niemców olewać, to Niemcy oleją nas i Erika Steinbach będzie mogła robić na co tylko będzie miała ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
krychola Re: To w ramach ocieplania stosunków. 11.08.06, 19:48 adas313 napisał: > Dokładnie. > > Swoja drogą Wielki Brat jako genialny strateg powinien wpaść na to, że im lepsz > e > relacje z Niemcami, tym większy będziemy mieć wpływ na hamowanie zapędów p. > Steinbach. > > Jeśli będziemy Niemców olewać, to Niemcy oleją nas i Erika Steinbach będzie > mogła robić na co tylko będzie miała ochotę. Niby słusznie ale do takich wniosków aby dojść to trzeba myśleć. A co zrobić jak się nie myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
d_arek_d Re: To w ramach ocieplania stosunków. 12.08.06, 03:00 krychola napisał: > adas313 napisał: > > > Dokładnie. > > > > Swoja drogą Wielki Brat jako genialny strateg powinien wpaść na to, że im > > lepsz > > e > > relacje z Niemcami, tym większy będziemy mieć wpływ na hamowanie zapędów > p. > > Steinbach. > > > > Jeśli będziemy Niemców olewać, to Niemcy oleją nas i Erika Steinbach będz > ie > > mogła robić na co tylko będzie miała ochotę. > > Niby słusznie ale do takich wniosków aby dojść to trzeba myśleć. A co zrobić > jak się nie myśli? Co zrobić? Jest takie staropodhalańskie stwierdzenie: "Myślę więc jestem". Należy zastosować się do niego (i jego logicznej równości: "Nie myślę, więc mnie nie ma") ze wszystkimi konsekwencjami. Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Marcinkiewicz, ty medilany klownie 11.08.06, 16:33 ciesz sie ze ci w ogole gdzies zapraszaja, a ty masz o polityce takie pojecie, jak ziemniak. Tam nikt na ciebie nie czekal, zeby skakac , zeby sie przymilac. Jezeli was zapraszali, to tylko dlatego ze sa ludzmi kulturalnymi, bo zaprosili wszystkich sasiadow, Rosjan, Amerykanow, Anglikow, wszystcy przajechali, ale ty? a po co, z yes, yes i tak nie pogadasz. WWarszawie jestes spalon, zabluzancu u gorzowa. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Marcinkiewicz, ty medilany klownie 11.08.06, 19:07 zygfryd.okrutny napisał: > ciesz sie ze ci w ogole gdzies zapraszaja, a ty masz o polityce takie pojecie, jak ziemniak. Tam nikt na ciebie nie czekal, zeby skakac , zeby sie przymilac. > > Jezeli was zapraszali, to tylko dlatego ze sa ludzmi kulturalnymi, bo zaprosili wszystkich sasiadow, Rosjan, Amerykanow, Anglikow, wszystcy przajechali, ale ty? a po co, z yes, yes i tak nie pogadasz. WWarszawie jestes spalon, zabluzancu u gorzowa. I znowu niemiecki swinski ryj i polakzerca, a wlasciwie szeiss wasserpolacke na polskim forum. Odpowiedz Link Zgłoś
krychola Re: Marcinkiewicz, ty medilany klownie 11.08.06, 19:50 > > > I znowu niemiecki swinski ryj i polakzerca, a wlasciwie szeiss wasserpolacke na > > polskim forum. > To tak ci przeszkadza że ktos prawdę napisze? Odpowiedz Link Zgłoś
ela.kwiatek Re: Marcinkiewicz: Nie pojechałem przez Steinbach 11.08.06, 16:36 Wytstawa wystawą, wizyta wizytą, wystawy nie oragnizują władze Berlina a E.Steinbach. Polska powinna zbudować sama Centrum Wypędzenia i Mordów na ludnośći cywilnej. Może koło Oświęcimia, w Warszawie lub w 1000 innych miejsc gdzie Niemcy wymordowali 1000-1000 000 osób. Nie powinniśmy jednak fałszować historii, na terenie Ziem Odzyskanych mieszkaliśmy ...1000lat temu, potem byli tam tylko dzisiesi Niemcy, do 1945 gdy "odzyskaliśmy" te tereny. Zamiast nazwy Ziemie Odzyskane, powinniśmy używać nazwy "Ziemie przyznane w Poczdamie za zniszczenia wojennne". Powinniśmy przyznać Niemcom prawo do opłakiwania straty domów, (przyznajmy bardzo ładnych domów z cegły, z czerwoną dachówką). Zaprośmy ich do gospodarstw Agroturystychnych, niech płaczą długo i płacą Eurosy polskim rolnikom. Rolnikom, których przodkowie zasiedli te ziemie po 1945 w wyniku przesiedleń-wypędzeń z Litwy i Ukrainy. Odpowiedz Link Zgłoś
star15 Re: Marcinkiewicz: Nie pojechałem przez Steinbach 11.08.06, 16:52 Zamiast nazwy Ziemie > Odzyskane, powinniśmy używać nazwy "Ziemie przyznane w Poczdamie za zniszczenia Stara musisz byc i niezbyt cytata. Juz od dawna uzywa sie okreslenia Ziemie Zachodnie ! Pozostala czesc wpisu to bzdet typowy dla RM Odpowiedz Link Zgłoś
kseventeen Re: Marcinkiewicz: Nie pojechałem przez Steinbach 11.08.06, 17:48 www.wprost.pl/ar/?O=91801&C=57 Odpowiedz Link Zgłoś
giuseppe53 To są niemieckie Ziemie Wschodnie (Ostprovinzen) 11.08.06, 18:47 czyli Schlesien (Śląsk), Pommern (Pomorze) oraz Prusy Wschodnie (Ostpreußen) które Polska dostała w Poczdamie w ZARZĄD. Co oznacza zarząd znajdziesz w literaturze prawniczej. I jakie ma uprawnienia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kseventeen Re: To są niemieckie Ziemie Wschodnie (Ostprovinz 11.08.06, 19:02 Palestyna też była pod zarządem (mandatem LN). Czy te słowo "zarząd" może wywołać jakieś nowe paranoje ws. wyżej wymienionych regionów? Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush Na granicy polsko-niemieckiej zycie sie toczy... 11.08.06, 19:17 Na granicy polsko-niemieckiej zycie sie toczy wlasnymi prawami. Ludzie sie sami dogadaja. Pelna wymiana gospodarcza i kulturowa w podzielonych granicznych miastach i gminach. Dochodzi do tego, ze ludzie ze Szczecina przenosza sie do oddalonych o rzut kamieniem Niemiec ! Jest taniej, bezpieczniej i bez "czarnej" komuny. Nawet gimnazjum polsko-niemieckie juz tam jest. P. S. Warszawka jest daleko, daleko na Wschodzie ! Im dalej - tym lepiej ! Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Na granicy polsko-niemieckiej zycie sie toczy 11.08.06, 19:23 katrina_bush napisała: > Na granicy polsko-niemieckiej zycie sie toczy wlasnymi prawami. > > Ludzie sie sami dogadaja. > > Pelna wymiana gospodarcza i kulturowa w podzielonych granicznych miastach i gminach. > > Dochodzi do tego, ze ludzie ze Szczecina przenosza sie do oddalonych o rzut kamieniem Niemiec ! Jest taniej, bezpieczniej i bez "czarnej" komuny. Wlasnie, jest taniej. Te tereny tak zbiednialy, ze jest taniej niz w Polsce. Bezpiecznej rowniez. Pustka. Mlodzi dawno wyjechali. Miejscowe wladze sa szczesliwe z powodu kazdej zywej, nowej duszy, a szczegolnie polskiej, katolickiej i dobrze wychowanej. Alternatywa do Polakow moglaby znacznie gorzej wygladac. W tym sensie Polacy ratuja wrecz wioski przygraniczne. > > Nawet gimnazjum polsko-niemieckie juz tam jest. > > P. S. > Warszawka jest daleko, daleko na Wschodzie ! > > Im dalej - tym lepiej ! Tja, Berlin bedzie niebawem zupelnie turecki i wlasnie w ten sposob od zachodu przywedrujec... bliski wschod i im szybciej - tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush Re: Na granicy polsko-niemieckiej zycie sie toczy 11.08.06, 19:58 Halo ! W Berlinie mieszka juz 130.000 Polakow ! Pogranicze polsko-niemieckie sie rzadzi wlasnymi prawami. Polacy mieszkaja i pracuja w Niemczech i odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Na granicy polsko-niemieckiej zycie sie toczy 11.08.06, 20:04 Ewentualnie: Polacy pracują w niemieckich firmach w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush Re: Na granicy polsko-niemieckiej zycie sie toczy 11.08.06, 20:09 > Ewentualnie: Polacy pracują w niemieckich firmach w Polsce. Gdzies pracowac i zyc trzeba - a Kaczki ze Wschodu nikogo nie nakarmia. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Na granicy polsko-niemieckiej zycie sie toczy 11.08.06, 21:10 Nikogo? A 5 nowych ministrów? A 200 tysięcy związkowców? A rzesze nowych urzędników? Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Na granicy polsko-niemieckiej zycie sie toczy 11.08.06, 22:12 katrina_bush napisała: > > Ewentualnie: Polacy pracują w niemieckich firmach w Polsce. > > Gdzies pracowac i zyc trzeba - a Kaczki ze Wschodu nikogo nie nakarmia. Słusznie. Gdyby mogli znaleźć pracę w polskich firmach za niemiecką płacę, albo gdyby w ogóle mogli znaleźć pracę w polskich firmach, to nie pracowaliby w niemieckich! Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: To są niemieckie Ziemie Wschodnie (Ostprovinz 11.08.06, 19:19 giuseppe53 napisał: > czyli Schlesien (Śląsk), Pommern (Pomorze) oraz Prusy Wschodnie (Ostpreußen) > które Polska dostała w Poczdamie w ZARZĄD. > Co oznacza zarząd znajdziesz w literaturze prawniczej. > I jakie ma uprawnienia ;-) > oj i znowu niemiecka nazistowska swinia na polskim forum. Nie przejmuj, jak obecna tendencja polityczna w Niemczech bedzie dalej kontynuowana to za jakies 15 lat stara wioska slowianska Berlin wroci znowu do Macierzy; Niemcy oczywiscie zostana wysiedleni i beda sie znowu gorzko skarzyc. Turcy oczywiscie pozostana. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: To są niemieckie Ziemie Wschodnie (Ostprovinz 11.08.06, 19:44 Ale w 1989/90/91 roku Niemcy zrzekli się praw do tych ziem chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Marcinkiewicz: Nie pojechałem przez Steinbach 11.08.06, 19:12 star15 napisał: > Zamiast nazwy Ziemie > > Odzyskane, powinniśmy używać nazwy "Ziemie przyznane w Poczdamie za > zniszczenia ... i za kradiez 1/3 Polski na wschodzie przez Stalina. Ale nie mniej, sa to rowniez odzyskanie ziemie slowianskie. Oczywiscie, przesada byloby zadanie zwrotu starej wioski slowianskiej, Berlina. Ela, ma poza tym calkowicie racje. W Polsce nie ma Museum poswiacenego zbrodniom niemieckim w czasie II WS. Oczywiscie, usuniecie Niemcow z Polski postanowione w Poczdamie, Polska nie byla ani pytana ani obecna, rowniez powinno zostac w tym kontekscie przedstawione. > > Stara musisz byc i niezbyt cytata. Juz od dawna uzywa sie okreslenia Ziemie > Zachodnie ! Pozostala czesc wpisu to bzdet typowy dla RM Ty musisz byc cholernie mlody z kroktim... glosujacy na PO, zgadza sie? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Marcinkiewicz: Nie pojechałem przez Steinbach 11.08.06, 22:01 > Ty musisz byc cholernie mlody z kroktim... glosujacy na PO, zgadza sie? Zapomniałeś o cyklistach. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Marcinkiewicz: Nie pojechałem przez Steinbach 12.08.06, 00:07 adas313 napisał: > > Ty musisz byc cholernie mlody z kroktim... glosujacy na PO, zgadza sie? > > Zapomniałeś o cyklistach. Szkoda, ze nie zacytwolas rowniez jego wypowiedzi na temat eli. Odpowiedz Link Zgłoś
rockawy Re: Marcinkiewicz: Nie pojechałem przez Steinbach 12.08.06, 05:28 W Polsce jest za to duzo wiiiiiiiiiiiiiiiiiielkich kosciolow i jeszcze trzeba sie cieszyc.No nie ,jest jeszcze muzeum szpiega Kuklinskiego,muzeum panow Kaczynskich tzn.ich tatusia,no i w kazdym miescie papieza polaka.Bedzie dosc jak na Polske.Nie ma za to klimatyzacji w szpitalach bo po co dbac o juz narodzonych jak mozna dbac o tych nienarodzonych ,o jajeczka,zygoty i plemniki.Bardzo dziwny ten kraj a bedzie jeszcze dziwnieszy w koncu rzadza nim kaczki dziwaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Marcinkiewicz: Nie pojechałem przez Steinbach 11.08.06, 19:43 > Polska powinna zbudować sama Centrum Wypędzenia i Mordów na ludnośći cywilnej. Po co niepotrzenie mnożyć byty? Byłe obozy koncentracyjne są wystarczająco wymowne. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Marcinkiewicz: Nie pojechałem przez Steinbach 11.08.06, 21:47 ela.kwiatek napisała: > Wytstawa wystawą, wizyta wizytą, > wystawy nie oragnizują władze Berlina a E.Steinbach. > Polska powinna zbudować sama Centrum Wypędzenia i Mordów na ludnośći cywilnej. > Może koło Oświęcimia, w Warszawie lub w 1000 innych miejsc gdzie Niemcy > wymordowali 1000-1000 000 osób. Nie powinniśmy jednak fałszować historii, > na terenie Ziem Odzyskanych mieszkaliśmy ...1000lat temu, potem byli tam tylko > dzisiesi Niemcy, do 1945 gdy "odzyskaliśmy" te tereny. Zamiast nazwy Ziemie > Odzyskane, powinniśmy używać nazwy "Ziemie przyznane w Poczdamie za zniszczenia > > wojennne". Powinniśmy przyznać Niemcom prawo do opłakiwania straty domów, > (przyznajmy bardzo ładnych domów z cegły, z czerwoną dachówką). Zaprośmy ich do > > gospodarstw Agroturystychnych, niech płaczą długo i płacą Eurosy polskim > rolnikom. Rolnikom, których przodkowie zasiedli te ziemie po 1945 w wyniku > przesiedleń-wypędzeń z Litwy i Ukrainy. Właśnie, a kto urządzi wystawę Polakom wypędzonym z Kresów, a kto urządzi wystawę Łemkom wypędzonym z Bieszczad i Beskidu Niskiego, itd. Ciekawe, czy zaproszeni na taką wystawę Niemcy, Rosjanie, Ukraińcy i inni też by się obrażali? Odpowiedz Link Zgłoś
kseventeen nie widzicie że Steinbach przekłamuje historię? 11.08.06, 16:45 Przecież jesteśmy pokazywani na tej wystawie na równi z Niemcami. Nas wypędzano z ojczyzny, z ziemii naszych ojców, naszego kraju. Niemcy zostali ewakuowani (patrz wypędzeni) z ziem, które zajęli w ten czy inny sposób. Domyślam się co przeżywali Ci ludzi kiedy musieli opuścić swój dobytek itp. ale byli kolonizatorami ziem polskich. Jeżeli społeczność międzynarodowa (tu zależy przede wszystkim na Polsce) zaakceptuje muzeum Steinbach (wizyta Marcinkiewicza bądź innym przedstawicieli rządu polskiego) to będą mieli wolną rękę by wybudować Centrum Wypędzonych a później mając silny argument starać się odszkodowania od rządu polskiego dla wypędzonych (i ewentualnych krewnych). Dokumenty już leżą w archiwach niemieckich i czekają na pierwsze rozprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
sajjitarius Re: nie widzicie że Steinbach przekłamuje histori 11.08.06, 16:57 Zebym to dobrze zrozumial. "Nas wypedzano z ziemi naszych ojcow, naszego kraju." Masz na mysli z Wilna i Lwowa ? "Niemcy zostali wypedzeni z ziem ktore zajeli w taki czy inny sposob." A my skad wzielismy sie w Wilnie i we Lwowie ? A jasne ! Zajelismy te ziemie w taki czy inny sposob ! Mam rozumiec, ze Niemcy wypedzeni po 1945 roku z Dolnego Slaska, Pomorza i Prus przed 1939 roku tam nie mieszkali ? No bo jesli jednak tam mieszkali, to moze jednak tez ostali wypedzeni z ziemi swoich ojcow, nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: sajjtarius 11.08.06, 17:09 sajjitarius napisał: > Zebym to dobrze zrozumial. > "Nas wypedzano z ziemi naszych ojcow, naszego kraju." Masz na mysli z Wilna i > Lwowa ? > > "Niemcy zostali wypedzeni z ziem ktore zajeli w taki czy inny sposob." A my > skad wzielismy sie w Wilnie i we Lwowie ? A jasne ! Zajelismy te ziemie w taki > czy inny sposob ! > > Mam rozumiec, ze Niemcy wypedzeni po 1945 roku z Dolnego Slaska, Pomorza i Prus > > przed 1939 roku tam nie mieszkali ? No bo jesli jednak tam mieszkali, to moze > jednak tez ostali wypedzeni z ziemi swoich ojcow, nie ? Mieszasz pojecia jak groch z kapusta! Wiekszosc Niemcow uciekala na rozkaz Wehrmachtu. Pozostali (ok.2,46 mln.) zostali WYSIEDLENI (nie wypedzeni!) decyzja mocartstw, w ktorej Polacy nie mieli NIC do powiedzenia! Natomiast wiekszosc Polakow zostala WYPEDZONA z Kresow, bo zadnej umowy mocarstw na ten temat nie bylo! Odpowiedz Link Zgłoś
sajjitarius Re: sajjtarius 11.08.06, 17:17 Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi ? O semantyke ? Wypedzeni, wysiedleni ? Jaka roznica ? Ani w w przypadku wypedzenia/wysiedlenia Niemcow, ani w przypadku wysiedlenia/wypedzenia Polakow z kresow Polacy nie mieli nic do powiedzenia. Jedni i drudzy opuszczali swoje domy i jechali w nieznane w wagonach towarowych. Poza tym zauwaz, ze slowo 'wypedzeni' zostalo uzyte przeze mnie w cytacie poprzednika...nie ma to jak czytanie ze zrozumieniem... Odpowiedz Link Zgłoś
wj1980x Re: nie widzicie że Steinbach przekłamuje histori 11.08.06, 17:54 Zanim zaczniesz takie rzeczy pisać, dowiedz się że Koloniści z Hakaty i osadzeni przez Hitlera w Warthagau na miejsce wypędzonych Polaków to również "Wypędzeni". Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: nie widzicie że Steinbach przekłamuje histori 11.08.06, 19:26 sajjitarius napisał: > przed 1939 roku tam nie mieszkali ? No bo jesli jednak tam mieszkali, to moze > jednak tez ostali wypedzeni z ziemi swoich ojcow, nie ? Zostali wysiedleni w wyniku decyzji mocarstw w Poczdamie. Decyzje ta podjeto w wyniku II WS kiedy okazalo sie, ze Niemcy sa barbarzyncami niezdolnymi do pokojowej koegzytencji. I bardzo dobrze, ze podjeto decyzje o wysiedleniu Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
star15 Re: nie widzicie że Steinbach przekłamuje histori 11.08.06, 20:12 Fritz.fritz,Ty czasami nie polkneles jakiejs tabletki na rozwolnienie ? Przeciez z twojej chamskiej prowokatarskiej mordy leci nie konczacy sie strumien gowna.Bredzisz bez chwili przerwy idiotyczne,plaskie i oklepane farmazony.Zenujacy przyklad cwoka polskiego w pokazowym wydaniu.Ty blaznie nie zdajesz sobie sprawe z tego ,ze sam zaczynasz tonac we wlasnym gownie? Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: nie widzicie że Steinbach przekłamuje histori 12.08.06, 00:10 star15 napisał: > Fritz.fritz,Ty czasami nie polkneles jakiejs tabletki na rozwolnienie ? > Przeciez z twojej chamskiej prowokatarskiej mordy leci nie konczacy sie > strumien gowna.Bredzisz bez chwili przerwy idiotyczne,plaskie i oklepane > farmazony.Zenujacy przyklad cwoka polskiego w pokazowym wydaniu.Ty blaznie nie > zdajesz sobie sprawe z tego ,ze sam zaczynasz tonac we wlasnym gownie? Z czym sie nie zgadzasz? Z tym, ze w Poczdamie dlatego zarzadzone wysiadlanie Niemcow zeby uniknac wojen etnicznych? Moze poczytasz troche na ten temat. Ah, moze sadzisz ze Niemcy byliby lojalnymi obywatelami Polski walczacymi o jej wolnosc w wypadku wojny z ... Niemcami? Niemcy sa tacy... niemiccy. Wiem, ze to boli. Ale moze sie zmienia, jak sadzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: kseventeen 11.08.06, 17:02 Jestes pierwsza osoba dajaca rozsadna wypowiedz! Czyzby to forum skladalo sie z ludzi kompletnie nie myslacych o tym jakie pole do popisu wystawa ta niesie Niemcom. Wystawy tej nie potrzeba ogladac bo jej organizator jest przedstawicielem narodu, ktory absolutnie nie posiada moralnego prawa do urzadzania takich wystaw! Kropka! kseventeen napisal: <nie widzicie, ze Steinbach przeklamuje historie?> Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush Ten narod - to ludzie urodzeni po wojnie. 11.08.06, 17:11 Ten narod - to ludzie urodzeni po wojnie. I tyle. Jezeli ty masz prawo do gadki szmatki- to tym bardziej kazdy Niemiec. I nie ma tu dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
shoovar Re: kseventeen 11.08.06, 17:48 ten narod tez nie ma moralbnego prawa do produkowania wyskoej klasy samochodow jak mercedes i BMW - przeniesc produkcje do Polski i nazwac je "Kartofel" Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: kseventeen 11.08.06, 22:02 > jak mercedes i BMW - przeniesc produkcje do Polski No, do tego wcześniej czy później może dojść. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Re: A skąd Ty niby wiesz, że Steinbach ... 11.08.06, 22:54 ... przekłamuje historię, skoro na tej wystawie nie byłeś? Miej szacunek dla faktów; dla udokumentowania wypędzeń, czyli czystek etnicznych, nie mają znaczenia wcześniejsze zbrodnie wojenne, w tym ludobójstwo, bo tym faktom w Berlinie jest poświęcony imponujący Pomnik Holocaustu i powstające centrum "Topographie des Terrors", ponadto we wszystkich nazistowskich kacetach są muzea, pomniki ofiar i tablice pamiątkowe. Nie rozumię też, skąd w tylu naszych wypowiedziach ta antyniemiecka ksenofobia, skoro równocześnie z Polski do Niemiec wyjechało za lepszym bytem miliony Polaków, znajdując tam właśnie nową ojczyznę? Odpowiedz Link Zgłoś
star15 Re: nie widzicie że Steinbach przekłamuje histori 11.08.06, 17:04 nie widzicie że Steinbach przekłamuje historię? Przeczytaj komentowany artykuł » kseventeen 11.08.06, 16:45 + odpowiedz Przecież jesteśmy pokazywani na tej wystawie na równi z Niemcami. Nas wypędzano z ojczyzny, z ziemii naszych ojców, naszego kraju. Niemcy zostali ewakuowani (patrz wypędzeni) z ziem, które zajęli w ten czy inny sposób. Domyślam się co przeżywali Ci ludzi kiedy musieli opuścić swój dobytek itp. ale byli kolonizatorami ziem polskich Idz szczeniaku do szkoly i naucz sie historii wlasnego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: star15 11.08.06, 17:15 star15 napisał: > nie widzicie że Steinbach przekłamuje historię? > > Przeczytaj komentowany artykuł » > kseventeen 11.08.06, 16:45 + odpowiedz > > > Przecież jesteśmy pokazywani na tej wystawie na równi z Niemcami. Nas wypędzano > z ojczyzny, z ziemii naszych ojców, naszego kraju. Niemcy zostali ewakuowani > (patrz wypędzeni) z ziem, które zajęli w ten czy inny sposób. Domyślam się co > przeżywali Ci ludzi kiedy musieli opuścić swój dobytek itp. ale byli > kolonizatorami ziem polskich > > Idz szczeniaku do szkoly i naucz sie historii wlasnego kraju. Czy ty nie rozumiesz, ze celem tej wystawy jest zrownanie katow z ich ofiarami???! Nie jest tu wazne czy wystawa jest w jakims stopniu obiektywna cz nie. Niemcy jako kaci nie maja prawa pokazywac siebie w roli ofiar! Przeciez nie byloby wypedzen gdyby Niemcy nie rozpoczeli wojny. Czy to dotrze do twojego mozgu? Odpowiedz Link Zgłoś
kseventeen do wet3 11.08.06, 18:13 jestem takiego samego zdania jak Ty. Nie wolno stawiać na równi kata i ofiary. p.s. Wcześniej napisałem trochę ogólnikowo i mocno w sprawie ziem ojczystych wywołując dyskusję. Ale wiele komentarzy po trochu nakreśliło trop na prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
star15 Re: star15 11.08.06, 18:24 Czy ty nie rozumiesz, ze celem tej wystawy jest zrownanie katow z ich ofiarami???! Nie jest tu wazne czy wystawa jest w jakims stopniu obiektywna cz nie. Niemcy jako kaci nie maja prawa pokazywac siebie w roli ofiar! Przeciez nie byloby wypedzen gdyby Niemcy nie rozpoczeli wojny. Czy to dotrze do twojego mozgu? Wypuscili Cie z domu dla oblakanych? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: star15 11.08.06, 18:54 star15 napisał: > Czy ty nie rozumiesz, ze celem tej wystawy jest zrownanie katow z ich > ofiarami???! > Nie jest tu wazne czy wystawa jest w jakims stopniu obiektywna cz nie. Niemcy > jako kaci nie maja prawa pokazywac siebie w roli ofiar! Przeciez nie byloby > wypedzen gdyby Niemcy nie rozpoczeli wojny. Czy to dotrze do twojego mozgu? > > Wypuscili Cie z domu dla oblakanych? Tylko osoba nie majaca odpowiedzi postepuje w tak glupi sposob jak ty. Czy masz jakies poczucie wstydu??? Odpowiedz Link Zgłoś
kseventeen Re: nie widzicie że Steinbach przekłamuje histori 11.08.06, 17:20 rozmawiaj z ludźmi...w szkole możesz nauczyć się "poprawnej historii". Tak poprawnej jak centrum wypędzony w Berlinie. Odpowiedz Link Zgłoś
kseventeen Re: nie widzicie że Steinbach przekłamuje histori 11.08.06, 17:30 www.wprost.pl/ar/?O=74198&C=57 tu sobie strar15 rozwiń wiedzę podręcznikową. Przesiedlenie nie jest równoznacze wypędzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala nie widzicie że Steinbach przekłamuje histori 11.08.06, 18:12 star15 napisał: > nie widzicie że Steinbach przekłamuje historię? > Przeczytaj komentowany artykuł » .... widzimy, bo do szkół chodziliśmy i wimy, jak nudne jest szkolne powtarzanie wszystkiego na okrągło od początku. Skutkiem tego jest wyłączednie się i zaniechanie słuchania. A on mówi i powtarza do skrętu kiszek jak typowy nauczyciel Ależ musiał w tej swojej roli być nudny. ---- viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL Odpowiedz Link Zgłoś
smentuff Re: nie widzicie że Steinbach przekłamuje histori 11.08.06, 17:07 Chyba trochę przesadziłeś w tej wypowiedzi. Wiadomo kto zaczął wojnę i kto wymordował kilkanaście milionów ludzi. Ale "ewakuacja" była także z terenów, które teraz należą do Polski lub Czech, a które wcześniej zamieszkiwali Niemcy. Nie wiem, może gestapowcy i naziści, a może chłopi i inni, którzy popierali Hitlera albo i nie. Z tego co wiem o tej wystawie pokazuje również inne wysiedlenia. Masa mądrych ludzi mówi, że gdyby jej organizatorką nie była szefowa niemieckiego związku WYPĘDZONYCH ta wystawa byłaby i potrzebna i pożyteczna. A teraz moje "jeżeli" - a co będzie jak będą wsadzać do mamra wszystkich Polaków, bo gdzieś jakiś żul, Polak, kogoś zabije dla paru złotych? To właśnie jest odpowiedzialność zbiorowa. Odpowiedz Link Zgłoś
kseventeen Re: nie widzicie że Steinbach przekłamuje histori 11.08.06, 17:58 dokładnie Ci "mądrzy ludzie" mówią tak jak trzeba. Takie muzeum, centrum wypędzonych powinno być w innym państwie. W każdym bądź razie nimieckie przesiedlenia były bezkrwawe i w miarę cywilizowane w przeciwieństwie do ludobójstw wykonywanych na innych narodach. P.s. na niektórcych zdjęciach na wystawie pokazano jak tłukli przesiedlanych niemców. Otóż to zakłamanie. Na zdjęciach są SS i Gestapo w cywilu i rozprawiali się z nimi w Pradze. Ot PR by łezka się w oku zakręciła. Odpowiedz Link Zgłoś
woltron Re: nie widzicie że Steinbach przekłamuje histori 11.08.06, 18:53 Oczywiście, a Gustawa zatopili sami Niemcy co by wybielić sobie historię. Trwaj dalej w swoim urojonym świecie, ale proszę cię byś nie komentował spraw na których się nie znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: nie widzicie że Steinbach przekłamuje histori 11.08.06, 22:00 woltron napisał: > Oczywiście, a Gustawa zatopili sami Niemcy co by wybielić sobie historię. Trwaj > dalej w swoim urojonym świecie, ale proszę cię byś nie komentował spraw na > których się nie znasz. Chodzi ci zapewne o statek "Wilhelm Gustloff" z uchodźcami na pokładzie? Zatopili go Sowieci, a nie Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: nie widzicie że Steinbach przekłamuje histori 11.08.06, 21:59 > zaakceptuje muzeum Steinbach (wizyta Marcinkiewicza bądź innym przedstawicieli > rządu polskiego Ale kto mówi o odwiedzaniu wystawy? Może polscy politycy w ogóle będą szerokim łukiem omijać Niemcy (i latać do Brukseli nad Danią :o) )? Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Re: Marcinkiewicz: strzeż W-ę od takiego ... 11.08.06, 16:55 prezydenta; doprawdy - miasto to zasługuje na poważniejszego szefa Zarządu Miasta Stołecznego! Nie pojechać z oficjalną wizytą z powodu przecież nie municypalnej czy państwowej, lecz prywatnej wystawy, nie wiedząc nawet, co tam naprawdę na niej jest! Jak by to nazwać? Stefan Kisielewski znalazłby pewnie stosowną nazwę, może nawet: hucba lub kabotynizm? Odpowiedz Link Zgłoś
smentuff Re: Marcinkiewicz: strzeż W-ę od takiego ... 11.08.06, 17:08 Chyba po prostu głupota. Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala Marcinkiewicz -- uczeń Gomułki 11.08.06, 18:07 A mówiliśmy: młody nie skażony walką na śmierć i zapomnienie. Okazało się, że to uczeń (kiepskich) uczniów PRLu. Obraził się na Berlin a potem będzie wydziwiał jako nowoczesny i realistyczny polityk. A jest tylko kiepskim naśladowcą budzącym śmiech i pożałowanie. Niech martwią się ci z Warszawy, bo to im zamierza swoje kiepskie występy dedykować. ---- viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Marcinkiewicz -- uczeń Gomułki 11.08.06, 21:55 piskoala napisał: > > A mówiliśmy: młody nie skażony walką na śmierć i zapomnienie. > > Okazało się, że to uczeń (kiepskich) uczniów PRLu. > Obraził się na Berlin a potem będzie wydziwiał > jako nowoczesny i realistyczny polityk. A jest tylko kiepskim > naśladowcą budzącym śmiech i pożałowanie. > Niech martwią się ci z Warszawy, bo to im zamierza > swoje kiepskie występy dedykować. Gomułka miał uraz na punkcie Niemiec, dlatego jego niemal obsesją było dążenie do uregulowania stosunków z tym państwem, oczywiście, o ile Wielki Czerwony Brat się zgodzi. Zgodził się i wreszcie Gomułka osiągnął to tuż przed swoim upadkiem, w 1970 r. Jest to chyba jego jedyne mądre posunięcie. > > ---- > viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Re: Marcinkiewicz -- uczeń Gomułki. Biada W-wie .. 12.08.06, 08:19 ... jeżeli to się okaże prawdą: Gomułka dla Stolicy nie zrobił nic, co więcej zabronił odbudowy Zamku Królewskiego. Tyle, że był skostniałym tetrykiem, a p. Marcinkiewicz jeszcze się uczy. Byle by nie na własnych błędach! Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Marcinkiewicz: Nie pojechałem przez Steinbach 11.08.06, 18:09 Zabaw w piaskownicy ciąg dalszy. Przecież to nie miasto Berlin jest organizatorem tej wystawy. Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay Re: Marionetka 11.08.06, 18:12 Marionetka sterowana na potrzeby wewnetrzne PISmannow,myslalem ze,jako pedagog jest bardziej inteligentny. Odpowiedz Link Zgłoś
kseventeen Re: Marionetka 11.08.06, 18:14 w dyplomacji czasem milcząca obecność daje przyzwolenie do dalszych działań Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Obraził się z głupoty, czy chciał się podlizać 11.08.06, 18:15 kaczorkom? Ostatecznie załamał mnie Kazio, kiedy nie potrafił poprawnie wymówić nazwiska Steinbach. Lizus, popychadło a do tego nieuk. Warsiawie gratulujemy prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
1korektor ze spokojem betonu pis udaremnił kolejny spisek 11.08.06, 18:15 niczym skała betonowa trwa pisowska polityka zagraniczna godnie obrażając się na wszystko dookoła. nie jest to cecha b. premiera ale obecnych prezydenta i premiera. i wcale sie nie dziwie że mają zaufania ani do niemców ani do swojego obecnego komisarza. komisarzu - pochwała za zdyscyplinowanie (uległość). dodatkowo bym nie jechał bo nas w piłkę ograli. zabieramy zabawki i siedzimy we własnej piaskownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: ze spokojem betonu pis udaremnił kolejny spi 11.08.06, 19:04 ciemny lud wreszcie jest reprezentowany we wladzach. przeciez o to chyba chodzi w demokracji, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: ze spokojem betonu pis udaremnił kolejny spi 11.08.06, 19:54 No i po co inni politycy mają się umawiać z naszymi, jak nasi potem odwołują? Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala A może nasłać na tę Steinbach -- prokuratora? 11.08.06, 18:15 wtedy powtórzy się Norymbergę ---- viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL Odpowiedz Link Zgłoś
lokis1791 Komisarz Kaziunio zabrał zabawki! 11.08.06, 18:20 Komisarz Kaziunio zabrał zabaweczki i opuścił piaskownicę! Odpowiedz Link Zgłoś
1korektor ciekawe czy ktoś by zauważył że nie pojechał ..... 11.08.06, 18:24 ale na szczęście jest prasa i internet. Proszę dopisać że ja też nie jadę - przez jedną Helgę. korektor Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.st37 Re: Marcinkiewicz: Nie pojechałem przez Steinbach 11.08.06, 18:24 Myślałem ,że Pan jest poważnym facetem . Do dzisiaj . Odpowiedz Link Zgłoś
aor Mały kaziu się obraził. 11.08.06, 22:39 Wyjątkowo nie płakał, tylko potuptał nogami, zrobił na złość sam sobie. 00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 zero Odpowiedz Link Zgłoś
marantus Re: Marcinkiewicz: Nie pojechałem przez Steinbach 11.08.06, 18:41 My tu chcemy, jak najbardziej, a te wredne niemce klody naszym pod te nogi... Odpowiedz Link Zgłoś
chwd.pis2 Ciemny lud to kupi 11.08.06, 18:45 Najtragiczniejsze w tym wszystkim jest to, że ciemny lud to kupi. Tak zostanie nakazane z ambon i odbiorników TV TRWAM (TV Tadeusz Rydzyk Wam)i Radia Maryja. Ja sądzę, że Marcinkiewicz w sumie nie jest taki głupi. Zasmakował rządzenia i nie chce porócić do uczenia WF-u dzieci w gorzowskiej podstawówce. Dla takiego jak on to niewiarygodnie duży awans. Przypomnijcie sobie. Kazimierz Marcinkiewicz członek ZChN, doradca premiera Buzka został wyrzucony wraz z AWS- em na śmietnik historii. Kto go wyciągnął ze śmietnika i postawił na nogi? Dziwicie się, że jest marionetką panów Kartofli? Ja się nie dziwię. Tu nie liczy się ani Bóg, ani Honor, ani Ojczyzna. Tutaj liczy się utrzymanie władzy aż do śmierci i kasa! Odpowiedz Link Zgłoś
nandux Dobrze zrobił Pan Marcinkiewicz 11.08.06, 18:47 Bede głosował za PIS-em bo to jeden z nielicznych partii, które dbaja o interes narodowy. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Dobrze zrobił Pan Marcinkiewicz 11.08.06, 18:49 i cofa Polakow do sredniowiecza wrecz pchajac mlodych po studiach na emigracje do normalnych krajow gdzie mniej zawisci, zlodziejstwa, koltunstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kseventeen Re: Dobrze zrobił Pan Marcinkiewicz 11.08.06, 19:05 Polskę trzeba najpierw wyleczyć...diagnoza została już dawno postawiona. Co do polaków wyjeżdzających za granicę to recepta jest tylko jedna, której żaden lekarz na razie nie wypisze - podnieść 3xzarobki Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Dobrze zrobił Pan Marcinkiewicz 11.08.06, 19:57 > Polskę trzeba najpierw wyleczyć...diagnoza została już dawno postawiona. I diagnoza brzmi: - szastanie publicznymi pieniędzmi na lewo i prawo - brak praworządności - klin fiskalny. Na razie leczenie przebiega tak: - gdzieś się zgubiły 4 mld ale nie wiadmo gdzie - partia przestępców w koalicji - zamiast obniżek podatków są podwyżki. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwek1 Re: Dobrze zrobił Pan Marcinkiewicz 11.08.06, 21:51 adas313-uważaj,pielęgniarze z zakładu dla obłąkanych są na twoim tropie i nie długo cię złapią i dostarczą tam skąd uciekłeś-czyli z wariatkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
qmpel04 Re: Dobrze zrobił Pan Marcinkiewicz 12.08.06, 01:09 heh czytajac tego typu odpowiedzi staje sie coraz wiekszym zwolennikiem platnego postowania na tym forum ;) Wtedy zal bedzie Wam kasy na tak durne i niemerytoryczne odpowiedzi, od czytania ktorych az sie slabo robi. Pozdrowienia z Niemiec od łże-wyborcy PO i Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
1korektor młodzieżówka pis zawsze pisze "Pan" 11.08.06, 22:26 Kaczyński, Pan Marcinkiewicz i zawsze Tusk, Rokita. to taki ich "podpis" Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: młodzieżówka pis zawsze pisze "Pan" 11.08.06, 22:27 Na całość! Pan premier doktor Jarosław Kaczyński, Pan profesor prezydent Lech Kaczyński. I koniecznie: "senator, doktor Andrzej Lepper" ;o))))) Odpowiedz Link Zgłoś