Dodaj do ulubionych

Walentynowicz o wystawie Steinbach: fałszywy obraz

• ulubienieclosu Walentynowicz ma słuszność, Niemcy są zakłamani 13.08.06, 23:19
    • web20 tylko w Polsce wszyscy się tak "pałują" tą wystawą 13.08.06, 23:47
      Z tego co powiedziała mi siostra mojej żony mieszkająca w Hamburgu wynika, że w
      Niemczech ta wystawa nie budzi zbyt wielkich emocji. Tylko u nas władza zapluwa
      się i robi aferę (temat zastępczy w obliczu braku sukcesów?).

Identycznie było ze słynnym artykułem w brukowcu - tam wszyscy zlali temat a
      Kaczyński wymachuje szabelką kompromitując siebie i naród. Przy okazji: PANIE
      PREZYDENCIE! JAK PANU NIE WSTYD PONIŻAĆ URZĄD PREZYDENTA RP DO POZIOMU
      AWANTUROWANIA SIĘ JAKIMŚ SZMATŁAWYM LOKALNYM BRUKOWCEM?
      • wet3 Re: web20 14.08.06, 00:12
        web20 napisał:

> Z tego co powiedziała mi siostra mojej żony mieszkająca w Hamburgu wynika, że
        w
        > Niemczech ta wystawa nie budzi zbyt wielkich emocji. Tylko u nas władza
        zapluwa
        > się i robi aferę (temat zastępczy w obliczu braku sukcesów?).
        >
        > Identycznie było ze słynnym artykułem w brukowcu - tam wszyscy zlali temat a
        > Kaczyński wymachuje szabelką kompromitując siebie i naród. Przy okazji: PANIE
        > PREZYDENCIE! JAK PANU NIE WSTYD PONIŻAĆ URZĄD PREZYDENTA RP DO POZIOMU
        > AWANTUROWANIA SIĘ JAKIMŚ SZMATŁAWYM LOKALNYM BRUKOWCEM?

Pleciesz jak nawiedzony. Przede wszystkim Niemcy nie maja prawa do robienia
        takiej wystawy. Po drugie komentarze zawieraja bledy. Nasza historia jest
        zafalszowana. Po trzecie, rzad polski powinien stanowczo zaprotestowac, bo
        ocztwistym celem wystawy jest przedstawienie katow w roli ofiar! Widac, ze nic
        a nic nie rozumiesz!

• anarcho-emeryt Re: web20 14.08.06, 00:36
          wet3 napisał:

> Pleciesz jak nawiedzony. Przede wszystkim Niemcy nie maja prawa do robienia
          > takiej wystawy. Po drugie komentarze zawieraja bledy. Nasza historia jest
          > zafalszowana. Po trzecie, rzad polski powinien stanowczo zaprotestowac, bo
          > ocztwistym celem wystawy jest przedstawienie katow w roli ofiar! Widac, ze nic
          > a nic nie rozumiesz!
          >
          >
          wet pussy
          • wet3 Re: web20 14.08.06, 02:24
            anarcho-emeryt napisał:

> wet3 napisał:
            >
            >
            > > Pleciesz jak nawiedzony. Przede wszystkim Niemcy nie maja prawa do robien
            > ia
            > > takiej wystawy. Po drugie komentarze zawieraja bledy. Nasza historia jest
            >
            > > zafalszowana. Po trzecie, rzad polski powinien stanowczo zaprotestowac, b
            > o
            > > ocztwistym celem wystawy jest przedstawienie katow w roli ofiar! Widac, z
            > e nic
            > > a nic nie rozumiesz!
            > >
            > >
            > wet pussy

Fakty historyczne sa wyraznie sfalszowane! Czy ty jestes na dodatek szwabem???
            • x1x1x1 Re: web20 14.08.06, 03:03
              Przepraszam, że się wtrącam, ale kto tu jest szwabem. Czyżbym wet pussy?!
              A ja myślałem, że ten wet pussy to Anglik, albo Angielka.
              Nie sądzisz?
              To imię 'wet', a do tego jeszcze takie nazwisko 'pussy'.
              To musi być Angielka i to jeszcze wilgotna - przecież tam ciągle pada deszcz.
              A w dodatku taka ponętna?! Ach, mój Boże - pomyślmy - jakimi nieprzyzwoitymi
              metodami chcą nasz polski naród zgubić.
              Do czego to doszło? Wet pussy na nas nasłali.
              • wet3 Re:x1x1x1 14.08.06, 03:31
                Przynajmniej mialem okazje poznac logike twego myslenia. Jest ona taka jak u
                prawdziwego babsztyla. Gdzie normalna logika sie konczy, tam zaczyna sie logika
                babsztyla - czyli twoja!
                • x1x1x1 Re:x1x1x1 14.08.06, 03:46
                  Rozumiem cię, nie lubisz kobiet! Biedaku - a oni wet pussy na ciebie nasłali. Te
                  ich perfidne metody.
    • monte83 lapy precz od Pani Ani! 14.08.06, 02:34
      Anna Walentynowicz nalezy do nurtu tych ludzi, ktorzy oddali serce za wolna
      Polske, a przy tym nie oblowili sie. chce przypomniec, ze walesa jak byl juz
      prezydentem to proponowal jej ministra a ona to odrzucila.
      jest wielka kobieta, waleczna i nie dala sie bezpiece. nikt dzis nie powie, ze
      walentynowicz pracowala dla sb gdy o walesie czasem sie cos wspomina.
      wreszcze walentynowicz to kobieta, ktora jesli juz cos mowi to mowi dobrze i
      ladnie- czego nie mozna powiedziec o walesie ale to nie wazne.

co do wystawy- niemcy zostali wypedzeni, nie ma co klamac- polacy po wojnie
      grabili niesamowicie ale wojna dala nam usprawiedliwienie. nie ma co sie
      oszukiwac- hitler mial oparcie w narodzie, opozycja byla szczatkowa dlatego
      dzis taka wystawa boli i stawia nas jako tych zlych polakow a niemcow jako
      biedne sierotki...

• karwoj8 Re: lapy precz od Pani Ani! 14.08.06, 11:46
        Szkoda, że nie rozum.
        • monte83 Re: lapy precz od Pani Ani! 15.08.06, 04:12
          daj spokoj...
    • vomitorium1 Pani Anno 14.08.06, 03:46
      darzę panią wielkim szacunkiem
      ale jak tak czytam
      to wydaje się znajome
      "każda fura gnoju zrzucona na pola pegerowskie
      jest ciosem wymierzonym przeciwko imperializmowi zachodnioniemieckiemu"

• edbud Co taka prosta kobiecina może powiedzieć ??? 14.08.06, 05:23
      Co taka prosta, niepiśmienna kobiecina może powiedzieć o wystawie w Berlinie.
    • perculator Do wet3 14.08.06, 05:39
      Oczywiscie, ze masz racje we wszystkich swoich wypowiedziach. Szkoda tylko,ze
      Ci z ktorymi polemizujesz maja zenujaco niski poziom tak intelektualny jak i
      dot. wiedzy historycznej i szlachetnych wartosci Polakow i Polski.

Brak dzis patriotow.
      Pozdrawiam
      • wet3 Re: perculator 15.08.06, 00:34
        Dziekuje i pozdrawiam.
    • henio56 jak w PRL-u, oburzona suwnicowa protestuje !!! 14.08.06, 07:01
      pewnie sama nie wie przeciwko czemu ?
      Całe to zamieszanie z wystawą to woda na młyn dla Eriki Steinbach. Darmowa
      reklama. Na początku września będę w Berlinie i napewno odwiedzę tą wystawę.
      Aby wyrazić swoją opinię, najpierw trzeba to obejrzeć.
      Polska nie ma wyłączności na użalanie się nad swoim losem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka