konfabulator 16.08.06, 17:29 Dlaczego mam płacić za ich bilety lotnicze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artur737 Re: Polacy chcą wracać do Libanu 16.08.06, 17:32 Wystarczy pozyczyc jak juz koniecznie potrzeba, dlaczego podatnicy maja za to placic? Odpowiedz Link Zgłoś
ivulspirit Wygląda na to, że wszędzie lepiej 16.08.06, 20:47 nawet w ogarniętym wojną Libanie jest lepiej niż w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
chardonnay Polacy chcą wracać do Libanu 16.08.06, 17:33 To przykre ale...dlaczego Polska ma placic za te powroty ? Moze rachunek nalezy wyslac do I$raela? Odpowiedz Link Zgłoś
franck Re: Polacy chcą wracać do Libanu 16.08.06, 18:11 Nie do Izraela tylko do Hesbollahu albo do Teheranu. Zresztą Nasrallah już obiecał kaskę tym, co ich domy zostały zburzone więc może wyciągnie parę groszy na bilety dla libańskich Polaków. Dlaczego polski podatnik ma płacić za czyjąś głupotę? Jak sami zapłacą to może wyciągną jakąś lekcję. Do tej pory zostali ewakuowani z Libanu za pieniądze państwa polskiego i znowu chcą wracać w rejon konfliktu gdzie sytuacja jest nadal niepewna. Odpowiedz Link Zgłoś
bartek_gazeta Re: Polacy chcą wracać do Libanu 16.08.06, 17:43 a czy to napewno sa Polacy? Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Polacy chcą wracać do Libanu 16.08.06, 18:07 bartek_gazeta napisał: > a czy to napewno sa Polacy? Podaj defincje "byc Polakiem" - sprawdzimy, czy podpadaja. (Pragne uslyszec.) Zakorzeniona niechec do Polakow rozsianych po swiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
imw Re: 16.08.06, 18:19 dla państwa każdy mający polskie obywatelstwo jest Polakiem Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: 16.08.06, 21:22 Bzdury. Polak to jest narodowość a nie obywatelstwo. Obywatelem RP może być człowiek dowolnej narodowoąci Białorusin, Rosjanin, Niemiec czy Francuz i nadal nim pozostanie niezależnie od obywatelstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius Re: 16.08.06, 23:20 scibor3 napisał: > Bzdury. Polak to jest narodowość a nie obywatelstwo. Narodowosc to Litwin, Lemko, Slazak, Kaszub, a Polak to obywatelstwo. Byloby inaczej, gdyby nie zdegradowano za czasow powojennej komuny pojecia Polak do obywatelstwa, okrzykujac ustawami i bez pytania zainteresowanych wszystkich mieszkajacych w PRL Polakami i narzucajac im obywatelstwo PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
fluch niech ida do ambasady irnu. jak ci maja kase na 16.08.06, 17:51 hisbollah to niech im daja choziaz na bilety powrotne Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Polacy chcą wracać do Libanu 16.08.06, 18:05 konfabulator napisał: > Dlaczego mam płacić za ich bilety lotnicze? Bo kiedys zaplaca za Twoj. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud *** Żegnamy sympatyków Hezbollahu *** 16.08.06, 18:09 udanego powrotu do szejka Nasrallaha... --- religiapokoju.blox.pl/2006/08/Karykatury-rysunki-satyryczne-humor-rozrywka.html Odpowiedz Link Zgłoś
nixodus Re: Polacy chcą wracać do Libanu 16.08.06, 18:12 Niech żydzi zapłacą, mają dość kasiory. Odpowiedz Link Zgłoś
franck Re: Polacy chcą wracać do Libanu 16.08.06, 18:28 Iran ma jeszcze więcej. Ma drugie na świecie pod względem wielkości złoża ropy naftowej. Odpowiedz Link Zgłoś
gadynek Re: Polacy chcą wracać do Libanu 16.08.06, 19:03 wlasnie! dlaczego mamy placic za ich bileciki w te i z powrotem? przyjechali na nasz koszt, wracac tez chca na nasz koszt, moze im jeszcze wyprawki sprezentowac i po samochodzie dla kazdego? niech niebeda tacy cwani. mieli kasiore zeby sie urzadzic w libanie to niech sobie teraz zorganizuja na bilet lotniczy. a jak nie to niech zapieprzaja na piechote. Odpowiedz Link Zgłoś
iulius Re: Polacy chcą wracać do Libanu 16.08.06, 18:32 No bez jaj... Band debili bez instynktu samozachowawczego chce wracać do kraju, gdzie najdalej za parę lat będzie kolejna wojna, a ja mam za to płacić? Odpowiedz Link Zgłoś
uburama Polacy wracają do ziemi praojców - Polestyny. 16.08.06, 18:38 Nazwa Liban jak powszechnie wiadomo pochodzi od miejsca libacji urządzanych przez Polestyńczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
red.ken [...] 16.08.06, 18:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
majaroma Re: cichodajki 16.08.06, 19:26 Oj, podejrzewam, że są na pewno czyściejsi od ciebie, tumanie! Masz kompleksy, to się lecz! Odpowiedz Link Zgłoś
red.ken [...] 16.08.06, 21:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pikus42 Re: Polacy chcą wracać do Libanu 16.08.06, 18:53 To już szczyt wszystkiego, niech im Hezbollach zapłaci za bilety powrotne Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Choćby dlatego że kilka tysięcy Polaków w czasie 16.08.06, 18:55 II wś żyło na libańskim chlebie, i nikt im tego chleba od ust nie odejmował. Libanczycy przyjęli i ugościli cywilnych Polakó którzty wyszli z Armią Andersa z ZSRR. Odpowiedz Link Zgłoś
dworianin Dokładnie, ale sługusy Busha i syjonistów tego nie 16.08.06, 19:08 pojmą, oni nie znają słowa wdzieczność ... Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Dokładnie, ale sługusy Busha i syjonistów teg 16.08.06, 19:48 A co z Goscinnymi Libańczykami z lat 40 maja wspólnego nasi rodacy tam mieszkający obecnie ? Czy to ze Brytyjczycy przyjeli równierz w latach 40 ogromna rzesze Polaków oznacza ze nasze panstwo powinno płacic teraz za bilety lotnicze dla wspólczesnej emigracji zarobkowej w GB ? Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Polaków w tamtym czasie dotknęła targedia wojny, 16.08.06, 20:04 Libańczyków ta tragedia dotyka dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Tu są relacje Polaków z Libanu. 16.08.06, 19:15 66.249.93.104/search?q=cache:tYBOjrXzZo4J:www.polskiecedry.com/specjalny/art09.html+polacy+w+libanie+andersa&hl=pl&gl=pl&ct=clnk&cd=4&client=firefox-a 66.249.93.104/search?q=cache:L_oxZCPdL4QJ:www.polskiecedry.com/specjalny/art07.html+polacy+w+libanie+andersa&hl=pl&gl=pl&ct=clnk&cd=5&client=firefox-a Odpowiedz Link Zgłoś
bmkms Re: Tu są relacje Polaków z Libanu. 16.08.06, 19:30 To zaplaccie Libanczykom za utrzymanie a nie Polkom ! Nb czy przypadkiem oni nie dostali za to juz pieniedzy ? Odpowiedz Link Zgłoś
pcx Czytaj dalej.... 16.08.06, 20:06 zejdz kilka postow nizej i zobacz relacja polakow z Libanu... Po pierwsze mowi sie tam, ze Polacy naplywali tam od roku 1939 (a wiec jeszcze wtedy gdy panstwa Liban formalnie nie bylo, nie mow mi zatem o libanskim chlebie - zgodze sie na przymiotnik "arabski", chociaz moze to byc i "francuski" lub "brytyjski"), Po drugie sugeruje dalsza lekture i zapoznanie sie z tym, pod czyja opieka pozostawali na Bliskim Wschodzie Polacy. Na pewno, nie pod libanska ! HAWK ! Odpowiedz Link Zgłoś
adalbert57 Re: Choćby dlatego że kilka tysięcy Polaków w cza 16.08.06, 23:18 l.o.r.t.e.a napisał: > II wś żyło na libańskim chlebie, i nikt im tego chleba od ust nie odejmował. > Libanczycy przyjęli i ugościli cywilnych Polakó którzty wyszli z Armią Andersa > z > ZSRR. co ty pie..sz???????rotfllllllllllllllllllllllllllllll Odpowiedz Link Zgłoś
majaroma Re: Polacy chcą wracać do Libanu 16.08.06, 19:24 Bo to są Polacy, nasi rodacy, którzy znaleźli się w tragicznej sytuacji. I to jest chyba normalne, że trzeba im pomóc. Po co takie kretyńskie wypowiedzi na tym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
bmkms Re: Polacy chcą wracać do Libanu 16.08.06, 19:31 Mi tez brakuje pieniedzy. Jestem Polakiem. Czy mi tez pomozesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
ballerinapl Re: Polacy chcą wracać do Libanu 16.08.06, 19:34 Ale my nie lubimy pomagać rodakom, szczególnie finansowo... A już rodakom którzy mieszkają za granicą.. Ohoho, broń Boże. Taka już mentalność Polaka. Jak z modlitwy w Dniu Świta. Mam nadzieję że znajdzie sie ktoś kto ufunduje im te bilety, żeby biedne społeczeństwo nie płakało. Ironicznie, widzę że najbardziej boli to tych, którzy mają pieniądze np na dostęp do internetu, wcale nie tak powszechny w naszym kraju.. Ale jak patrzę na wypowiedzi niektórych, to wolałabym, żeby ogolono Was z kasy na sieć. Obojętnie czy ona trafi do Libanu, Iranu czy na ratowanie skutków powodzi. Po prostu dobrze by było żebyście już nie pisali, bo z tego nie ma nic dobrego. Pomyślcie sobie może, że jeśli te panie z dziećmi nie opuszczą Polski, to trzeba je będzie utrzymywać, dodawać zasiłki, bezrobotne, ZUS, nie wiadomo co jeszcze. Bilet lotniczy nie będzie Was kosztował aż tyle, szanowni forumowicze... Odpowiedz Link Zgłoś
pcx Uprzejmie przypominam, ze... 16.08.06, 20:13 ... Polakom (i nie tylko) Panstwo polskie dopomoglo w trudnej sytuacji i zorganizowalo ich transport z miejsca, w ktorym ich zycie bylo zagrozone... Nie jest mi znany zaden fakt, aby tych obywateli do transportu do Polski w jakis specjalny sposob PRZYMUSZANO, przylecieli tu z wlasnej woli. Mogli nie leciec, mogli zostac w Syrii (bo chyba wlasnie do/z Aleppo lataly polskie samoloty)... Chcieli przyleciec, to przylecieli, zostali otoczeni opieka itd., itp. Niech mi kto poda jeden racjonalny arkument, ktory przekona mnie, ze w tej sytuacji IV RP musi zapewnic im transport powrotny ! Odpowiedz Link Zgłoś
konfabulator Re: Polacy chcą wracać do Libanu 16.08.06, 21:03 > Mam nadzieję że znajdzie sie ktoś kto ufunduje im te bilety, żeby biedne > społeczeństwo nie płakało. Ironicznie, widzę że najbardziej boli to tych, > którzy mają pieniądze np na dostęp do internetu, wcale nie tak powszechny w > naszym kraju.. Ale jak patrzę na wypowiedzi niektórych, to wolałabym, żeby > ogolono Was z kasy na sieć. Możesz mnie ogolić. Zarabiam 1100 zł miesięcznie, płacę 500 zł za mieszkanie i 120 zł na internet. Za pozostałem 480 zł miesięcznie kupuję "jedzenie" w Biedronce. Ostatni raz byłem w kinie na 'Ogniem i Mieczem' i chodzę w dziurawych spodniach bo w zeszłym miesiącu zapłaciłem 1000 zł za za reperację zębów. Może chcesz moją nerkę? Czy wolisz zrobić ze mnie mydło? Odpowiedz Link Zgłoś
japolak Polacy kopią rodaków 16.08.06, 19:28 Kocham Was, Rodacy za tą bezinteresowną nienawiść - ależ wy po chrześcijańsku "kochacie" bliźnich Nie potrzebujecie Żydów, Arabów, Ruskich i Niemców - wystarczycie sobie sami Brzydzę się za: "niech ida do ambasady irnu. jak ci maja kase na fluch 16.08.06, 17:51 + odpowiedz hisbollah to niech im daja choziaz na bilety powrotne" Ten patryidiota nawet po polsku nie potrafi napisać Brzydzę sie za: "dlaczego mam płacić za suki które dały zadu śmierdzącym arabusom, pariasom cywilizowanego świata, z których niedomytych goleni i palców sypią się jeszcze piaski pustyni?" Te "suki" próbują wrócić do Libanu nie tylko dlatego, iż tam mają domy, rodziny - ale i dlatego, iż traktowane przez państwo, którego obywatelkami są, jak przez was - niech ta suka śpi na ławce w parku, zanim dornowa policja ją zamknie, zanim wasserman wykaże się iż złapał rzekomą terrorystkę A wy, katopolacy, pójdziecie na kolejną pielgrzymkę do Częstochowy, by żądać prawa do zabijania życia już poczętego (vide LPR) Aż się wstydzę, iż w rodzinie, wśród przodków nie mam jakiegoś Żyda, Araba, Tatara. Wstydzę się mojego aktu chrztu i dowodu osobistego. Ale nie oddam, by głosować przeciw Wam przy każdej okazji. By pisać, iż większym sukinsynem jest ksiądz, gwałcący dziecko (dowolnej płci) niż ten, który o pogodzie rozmawiał z jakimś bezpieczniakiem. Że ludzka jest miłość między Polką (Polakiem) a cudzoziemcami, zaś nieludzkie jest ich atakowanie, szczególnie gdy w ich nowej ojczyźnie trwa wojna. Jak wasze zachowanie można nazywać chrześcijańskim i cywilizowanym? Odpowiedz Link Zgłoś
bmkms Re: Polacy kopią rodaków 16.08.06, 19:33 Nastepny co "sie wstydzi". Czy mam zamknac jape tylko dlatego ze panu "japolakowi" sie to nie podoba ? I skad Ty wziales takie rewelacje o porownaniu ksiedza z rozmawiajacym o pogodzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
japolak Re: Polacy kopią rodaka 16.08.06, 20:28 Twoje problemy z otwieraniem i zamykaniem japy budzą moje współczucie - podobno choroby zwieracza odbytu bywają bolesne. Ale po co sie tym chwalić? Pokazywać "produkty" publiczności? Nawet, jeśli miałeś jakieś czułe i bolesne przyjaźnie z facetami z kręgu śródziemnomorskiego (mam nadzieję, iż z jakimiś Włochami, Francuzami, Hiszpanami, nie zaś z paskudnymi Żydami i Arabami), nie trzeba antykobiecej frustracji ujawniać. Czym się chwalić? Odpowiedz Link Zgłoś
ak813 R:japa:Wyjedz z dziadami libanskimi wkibinimater 16.08.06, 22:58 japolak napisała: > Odpowiedz Link Zgłoś
adalbert57 Re: Polacy kopią rodaków 16.08.06, 23:16 japolak napisała: > Kocham Was, Rodacy za tą bezinteresowną nienawiść > - ależ wy po chrześcijańsku "kochacie" bliźnich qwa nie musze nikogo kochac...nie jestem katolem tylko satanista. Polska uratowała im tyłki? w porzo :) i co ? nie stac ich na powrót za pareset$$$ niech im rodziny z Libanu podesla kasiornie ..dla nich to grosze .. W naszym kraju sa pilniejsze potrzeby wzgledem potrzebujacych ubogich niz fundowanie xxx osobom biletów do Libanu...,moze jeszcze bizness class? Odpowiedz Link Zgłoś
sekwana2005 Re: Polacy kopią 17.08.06, 06:31 Nie jestem wprawdzie "biznes class" Czasem sam nie mam na chleb Ale próbuje zrozumieć sytuację ludzi, którym jest JESZCZE GORZEJ W naszym kraju tego nie doświadczaliśmy od ponad pół wieku. Wymierają nasi rodzice, dziadkowie, którzy to poznali - choć pamiętam relacje mojej mamy, skazanej na obóz za próbę ucieczki z robót przymusowych w Niemczech. Jej niemiecki "właściciel" po pół roku odebrał ją z obozu, wraz z zoną wyleczył z tyfusu, odwszawił. Ona jeszcze żyje, ona pamieta jak za drutem kolczastym była część obozu dla ruskich jeńców. Gdzie cywilizowani Niemcy "dzikim ruskim" po prostu nic do jedzenia nie dawali - więc ci wygryźli do korzeni trawę, korę z drzew, a potem? Jeśli zajrzysz do klasztoru na Świętym Krzyżu, zachowano tam tabliczkę sprzed kilkudziesięciu lat. Tam też był obóz jeniecki. Na tabliczce Niemcy napisali "ludożerstwo bedzie karane śmiercią". TO TEŻ JEST WOJNA, KTÓREJ NIE ZNAMY Więc jest różnica między twoimi i moimi dziurawymi trampkami, a tragedią ludzi, którym "ineligentne", laserowo sterowane bobmy rozwalają mieszkania. Widziałem zdjęcia paromiesięcznych, paroletnich "terrorystów" przerobionych na mięso siekane, mocno przypalone. Nie życzę takiego losu dzieciom moim, Twoim, polskich, amerykańskich i wszelkich innych nacji, rządów. Izraelskich i arabskich też. Choć rozumiem, iż własne trampki i "pywko" są ważniejsze A czy oprotestujesz nie tylko prośbę o bilety na samolot (kilka setek złotych na głowę, mnie też przydałaby sie taka kasa), ale i za kilkadziesiąt milionów złotych sprezentowane właśnie "naszemu" kościołowi grunty w Krakowie, o czym dziś media piszą? Czy zapytasz, ile z tej kasy pójdzie na twoje trampki, pomoc dla wojennych uchodźców, dla dzieci, mających bezrobotnych rodziców i dziadków? Nie pod władzą Hesbollachu, lecz "naszej polskiej" Partii Boga? Odpowiedz Link Zgłoś
japolak Re: Polacy chcą wracać 16.08.06, 20:33 Jedna "inteligentna" bomba zrzucona na Liban jest droższa niż wyczarterowanie całego samolotu. Choc tańsza, od tego co zniszczyła Odpowiedz Link Zgłoś
parq Re: Polacy chcą wracać do Libanu 16.08.06, 20:58 za co jeszcze mamy im placic? Co to za porzadki? Odpowiedz Link Zgłoś
mniklas5 Re: Polacy chcą wracać do Libanu 16.08.06, 22:11 oczywiscie zgadzam sie ze Ambasada Libanu w Wawie powinna udzielic pomocy , pozyczki( chyba to sa obywatele) , lub tez organizcje libijskie w Polsce lub w Libanu, dlaczego rzad polski, duza przesada w graniu dobrego wujka Odpowiedz Link Zgłoś
janspruce Niech ich odesla - ale juz wiecej nie przywoza. 16.08.06, 22:39 Taniej wyjdzie kupic bilet do Bejrutu niz ich tu utrzymywac. Swoja droga to dziwie sie ze nie maja na bilety moze juz sie znudzily swoim mezom? Odpowiedz Link Zgłoś
billyjack Re: Polacy chcą wracać do Libanu -BEZ "JAJ"...!!!! 16.08.06, 23:01 To chyba jakies zarty... niech przed wylotem z Libanu o tym pomysla. Kazdy chcialby tak sobie latac tam i z powrotem na koszt panstwa... Tam chcieli zyc, bylo zle -wiec Polska im zafundowala powrot- i to jest OK. A ze teraz chca z powrotem- niech sie martwia sami. Bez zartow, naprawde... Odpowiedz Link Zgłoś
adalbert57 Re: Polacy chcą wracać do Libanu 16.08.06, 23:11 zara ..zara.. rozumiem ewakuowac rodaków, to obowiazek kazdego państwa!!!! chca wracac?? a prosze bardzo ..ale za własne $$$ ..co? w Libanie tyrali i dudków nie maja??? no bez zartów prosze...rotrflll Odpowiedz Link Zgłoś
gerdol Re: Polacy chcą wracać do Libanu 16.08.06, 23:20 Hmm za tydzień znowu przylecą, bo jakaś bomba pół dupy urwie ------------------------------------- >>>>>>WIELKA TRÓJKA<<<<<<< TRZY FRANCUSKIE FIRMY DZIĘKI KTÓRYM MOŻESZ DOROBIĆ SIĘ CAŁKIEM SPOREGO KIESZONKOWEGO POŚWIĘCAJĄC IM 15 MINUT DZIENNIE ZAPRASZAM ---> 3razykasa.go.pl na stronie: opis i instrukcja... Odpowiedz Link Zgłoś
atosatos1 Trzeba im pomóc , to nasi rodacy, bądźmy 16.08.06, 23:40 solidarni. Tylu politykow wozi "tyłki" swoje, swoich żon, dzieci, kochanek słuzbowymi autami. Pamietam niektórych marszałków sejmu np. Zycha, jak latał rządowym samolotem do bodajże Poznania (co tydzień), Kaczor leciał na wakcje samolotem, nie zapłacił za lot, a tu żałuje sie pomocy ludziom w potrzebie? Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Dać na te bilety a lepiej zapewnić transport .. 17.08.06, 00:06 sprzętem polskim np.samolotami rządowymi...będzie chyba taniej.Tylko te w czadorach i miłośniczki Hesbollahu i terorystów palestyńskich niech płacą!Niech im Iran da na bilety.A wogóle dlaczego uciekły do Polski.Nie chciały robić za tarczę dla mężusia bawiącego sie katiuszą.Spec służby powinny wykryć wśród ewakuowanych opisanych powyżej.I to szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
funchal1 Re: Polacy chcą wracać do Libanu 17.08.06, 00:14 To sa Arabeski niech im pomoga arabowie Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Re: Polacy chcą wracać do Libanu 17.08.06, 00:37 polacy mieszkajacy w krajach arabskich nie powinni otrzymac pomocy z naszego kraju.paszporty powinne byc odebrane.wojna z muzulmanami jest nieunikniona.nie pomagac tym elementom -zdradzili kraj i rodzine .oczyscic polske z muzulmanow . Odpowiedz Link Zgłoś