maxman01 Fajnie brzmi "Światowa prasa" - tyle ze to co dzie 24.08.06, 11:54 Fajnie brzmi "Światowa prasa" - tyle ze to co dzieje sie w Polsce jest dla nich tak ciekawe jak dla nas problemy Moldawi - i dobrze bo mogli by sie zainteresowac powaznie sprawa "BOLKA" i tym jakie wplywy mieli i maja byli dygnitarze sterowanego przez Rosje - PZPR. Ps: Ciekawsze sa wiesci z Izraela - Prezydent erotoman- zeznaje Premier - afera z akcjami Minister obrony juz wylecial za "obmacywanie" Odpowiedz Link Zgłoś
jasiekag Re: Fajnie brzmi "Światowa prasa" - tyle ze to co 24.08.06, 11:57 no przecież! Na Bolka wszystko prawda, a na prezesika sfabrykowane... Moralność Kalego... Odpowiedz Link Zgłoś
tunka18 Zarty...... 24.08.06, 11:58 Nie wydaje mi sie ze uzyles dobrago porownania, Polska jest waznym czlonkiem Unii i NATO, to co sie obecnie dzieje niestety te istotnosc zmniejsza i jeszcze bardziej skompromitowane rzady Kaczynskich kompromituje, odejscie od nich takiego autorytetu jak Walesa odbiera legitymacje do pzreprowadzania jakichkolwiek zmian, dobrze im tak, teraz wlasciwie kto ich popiera? -emeryci i rencisci(tylko sluchacze Radia Maryja i widzowie TV Trwam) Odpowiedz Link Zgłoś
maxman01 Re: Zarty? ..To sam poczytaj! a nie interpretacje 24.08.06, 12:04 Re: Zarty? ..To sam poczytaj! a nie interpretacje GW. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Czy wszystkie już "pomniki" 24.08.06, 12:01 zrobiły nam "prasę"? Czy jeszcze ktoś stoi w kolejce? Nie pchać się, panowie, świat jest duży i śliny też wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kewah Wielkie brawa 24.08.06, 12:08 Brawo panie Lechu - to jest jedna z lepszych politycznych decyzji. Jeszcze raz wielkie brawa. A jesli chodzi o robienie nam prasy; to jest to lepsze niz Nobel. Odpowiedz Link Zgłoś
historykii Światowa prasa o odejściu Lecha Wałęsy z "Solid.. 24.08.06, 12:06 J.P. Jasienica był wyjatkowo madrym pisarzem ! Jasienica pisząc przed dziesiatkami lat swoje zyciowe " przestrogi dla Polaków", sięgał do naszych słabosci i braku roztropnosci. Jasienica, gdyby dozył lat dzisiejszej " smuty czyli okresy III R.P" - podono "postsolidarnościowej" jak nam wmawiaja " komuchy i " umoczeni", byłby drugim "księdzem Skargą"- okresu "okragłostołowego"(...). za Jasienicą ( moim Nauczycielem) skonkluduję niemądry czyn Wielkiego Polaka przełomu wieków-Lecha Wałęsy: ..."Jesienne przeżycia 1592 roku zapadły w zbiorową podświadomosć. ..zygmunt został królem, ponieważ ogół szlachty wierzył w jego szczerość i dobrą wolę, udzielił mu kredytu moralnego. Trwonienie kapitału zaufania to samobójstwo. Polityczne, czyli nieskończenie straszniejsze od jednostkowego, bo odbijajace się na losach zbiorowości". PS Panie Prezydencie, pamieta Pan ten złowieszczy cytat- PROFETYCZNY(sic!). Czyz nie ostrzegałem Pana przed takim skutkiem(...)? Niestety wbrew nam Polakom, którzy Panu właśnie uwierzyliśmy-WARUNKOWO(...), roztrwonił Pan cały kapitał polityczny, a kapitał narodowej gospodarki( z Marksa...) wepchnął w " łapy peczakowsko-kolesiowszczyzny". "Równia pochyła", o której mój Nauczyciel ostrzega wszystkich od -burmistrza do Prezydenta zaczęła się dla Pana w NOC HAŃBY 4 CZERWCA 1992 R(!!!). Za Puszkinem wypada( to z wiary i doświadzceń wynika) zaśpiewać: ..." a przecież już żal, że pod krzyżami(...) nie będzie juz " solidarniosciowej rodziny"-z jej Ojcem L.W.(...): :(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Światowa prasa o odejściu Lecha Wałęsy z "Sol 24.08.06, 12:38 > Jasienica, gdyby dozył lat dzisiejszej " smuty czyli okresy III R.P" - > podono "postsolidarnościowej" jak nam wmawiaja " komuchy i " umoczeni", byłby > drugim "księdzem Skargą"- okresu "okragłostołowego"(...). Akurat Jasienica (przynajmniej w "Rz. Obojga Narodów) mocno krytykował Skargę ;o) Ale czytając tę książkę znajduję w IVRP coraz więcej podobieństw do bajzlu jaki urządził w kraju Zygmunt III Waza. Odpowiedz Link Zgłoś
historykii Re: Światowa prasa o odejściu Lecha Wałęsy z "Sol 25.08.06, 10:29 Polecam więc III cześć D. A. str.21-25. zmuś swój organ do logicznej dedukcji. Widzę i dostrzegam paralelne związki z pewnym kandydatem, który na szczeście dla Polski( dla mnie takze) tym razem przepadł w " elekcji ogólnonarodowej" w październiku 2005 r(SIC!) Pozdrawiam i zapraszam do wymiany(...) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Światowa prasa o odejściu Lecha Wałęsy z "Sol 25.08.06, 10:49 Tusk jako Habsburg? To tylko potwierdza moją tezę, że Kaczyńscy mają dużo wspólnego z Wazami: - ideologia zamiast racjonalizmu - polityka "moralnej wyższości" - nieumiejętność wykorzystywania znakomitych koniunktur - obsadzanie eksponowanych stanowisk wg. zasady BMW - zmiany w prawie na pograniczu cywilizowanych zasad (np. Sejm w 1605 (1606?)). Przy czym Zygmunt III, jako alternatywa dla Habsburgów, krótko po elekcji zaczął reprezentować... interesy Habsburgów. Odpowiedz Link Zgłoś
historykii Re: Światowa prasa o odejściu Lecha Wałęsy z "Sol 25.08.06, 12:33 adas313 napisał: > Tusk jako Habsburg? > > To tylko potwierdza moją tezę, że Kaczyńscy mają dużo wspólnego z Wazami: > > - ideologia zamiast racjonalizmu > - polityka "moralnej wyższości" > - nieumiejętność wykorzystywania znakomitych koniunktur > - obsadzanie eksponowanych stanowisk wg. zasady BMW > - zmiany w prawie na pograniczu cywilizowanych zasad (np. Sejm w 1605 (1606?)). > > Przy czym Zygmunt III, jako alternatywa dla Habsburgów, krótko po elekcji zaczą > ł > reprezentować... interesy Habsburgów. a o czym pisał J.P. JAsienica w celnej uwadze zaczynającej się od słów: ..." Jesienne przezycia 1592 roku... ... Trwonienie kapitału zaufania to samobójstwo". Tyle Jasienica( wyjatkowo celna konststacja...).; kilka razy w latach 90-92( do NOCY HAŃBY) tym cytatem próbowałem podjąć proces otrzeźwienia mojego wówczas Prezydenta. Zbagatelizował-jak wszystko i wszystkich, którzy Mu dobrze radzili! To już historia, Pan wałęsa PRZETRWONIŁ KAPITAŁ ZAUFANIA- to jak 2X2 =4. Pytanie, czy Pan Kaczyński, pojdzie w Jego slady..., pozostaje na dzień dzisiejszy hipotetyczne i póki co -ZACZEKAJMY, drogi polemisto( myslę , ze nie interlokutorze...). Pędzę - wieczorem( w nocy po=polemizuje jeszcze z waści...). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
arjuna1 Re: Światowa prasa o odejściu Lecha Wałęsy z "Sol 24.08.06, 12:57 Śmieszne to wszystko. Nie powołuj się na Jasienicę. Nic nie rozumiesz z tego o czym pisał. Myślę, że to co teraz się dzieje nazwałby okresem wielkiem smuty IV RP. Jak łatwo można interpretować fakty w sposób fałszywy. Odpowiedz Link Zgłoś
zasmucony1 Światowa prasa o odejściu Lecha Wałęsy z "Solid.. 24.08.06, 12:15 Co jeszcze ten kiepski elektryk wymyśli żeby być w centrum zainteresowania???? Odpowiedz Link Zgłoś
muskacica Światowa prasa o odejściu Lecha Wałęsy z "Solid.. 24.08.06, 12:16 dżizus, jaki ten Wałęsa jest żałosny , szkoda gadać ;/ Zwyczajnie boji się teraz na maxa lustracji w wykonaniu Kaczyńskich i lży ich z prymitywnych pobudek wycierając sobie usta "Solidarnością".No i jeszcze jego łgarstwa opublikowane masowo w zagranicznej prasie, paranoja, Nie ma Pan L.W. klasy ani odrobinę ;// Odpowiedz Link Zgłoś
kruha1 Re: Światowa prasa o odejściu Lecha Wałęsy z "Sol 24.08.06, 12:25 pan ,który pisał pierwszy ,ze "nie lubię Wałęsy" .A JA PANA NIE LUBIĘ ,Z TYMI OBECNYMI POLITYKAMI GŁUPOTAMI... ... Odpowiedz Link Zgłoś
szasza7 Dużo zdrowia Panie Lechu!Bardzo dobrze,że 24.08.06, 12:26 nie chce Pan być razem z Kaczyńskimi.Byłoby Panu nie do twarzy.Trzeba ich lekceważyć.Oni zginą od tego czym walczą.To widać.Musi być Pan przygotowany na pewne upokorzenia z ich strony.Tak bowiem mali,prymitywni,mściwi i zakompleksieni ludzie działają,gdy dochodzą do władzy.Szybko to przeminie.100 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
adoczego Na zdjeciu po prawej.. 24.08.06, 12:27 Mlot i kartofel , brakuje buraka. Odpowiedz Link Zgłoś
maria-anna Światowa prasa o odejściu Lecha Wałęsy z "Solid.. 24.08.06, 12:30 Światowa prasa bardzo dobrze i znajomością naszej sytuacji odczytuje odejście p.Wałesy z "Solidarności". Moim zdaniem, zakończył się ważny etap w historii "S" co daje duzo do myślenia .Co będzie znaczyła "S" bez Wałęsy? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Światowa prasa o odejściu Lecha Wałęsy z "Sol 24.08.06, 12:34 ...tyle co kij bez jednego konca. Odpowiedz Link Zgłoś
mi622 Re: Światowa prasa o odejściu Lecha Wałęsy z "Sol 24.08.06, 13:15 Lechu zrobił największy swój błąd w życiu zostając prezydentem RP. Gdyby pozostał przewodniczącym S, do dziś rozdawałby karty w polityce i miałby naród za sobą.Prezydentura go przerosła a związek go olał. Dziś zostało mu tylko pisanie pamiętników - ale tak jak Piułuckiemu, Polska wiele mu zawdzięcza i tego nie można negować. Odpowiedz Link Zgłoś
apropag Re: Światowa prasa o odejściu Lecha Wałęsy z "Sol 24.08.06, 12:36 maria-anna napisała: > Światowa prasa bardzo dobrze i znajomością naszej sytuacji odczytuje odejście > p.Wałesy z "Solidarności". Moim zdaniem, zakończył się ważny etap w historii > "S" co daje duzo do myślenia .Co będzie znaczyła "S" bez Wałęsy? Czy "Bolek" Byl kiedykolwiek w Solidarnosci? Przeciez zagral swa role znakomicie Teraz jajakobyly troche sie pogubil. Odpowiedz Link Zgłoś
maria-anna Re: Światowa prasa o odejściu Lecha Wałęsy z "Sol 24.08.06, 12:56 Pamiętam Wałęsę podpisującego sierpniowe porozumienie - był to niezwykle ważny moment w historii Polski - i to pragnę pozostawić w swojej pamięci:) Odpowiedz Link Zgłoś
historykii Re: Światowa prasa o odejściu Lecha Wałęsy z "Sol 25.08.06, 17:24 Ja także pamiętam. z kolega poszlismy na korty-dla relaksu pograć w tenisa. Kiedy wracaliśmy do mieszkań( na ul. Słowackiego w Płocku) w hotelu pracowniczym, ukrzelismy nasze rozradowane zony, ktore obwieściły z okien: ŻE POROZUMIENIA PODPISANE!!!!!!!!!!!!!1 Cóz to był za szczęsliwy dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Światowa prasa o odejściu Lecha Wałęsy z "Sol 24.08.06, 12:42 > Co będzie znaczyła "S" bez Wałęsy? Będzie to kolejny związek zawodowy żerujący na państwie. Odpowiedz Link Zgłoś
mixy Światowa prasa o odejściu Lecha Wałęsy z "Solid.. 24.08.06, 12:35 i ja na tego pana oddałem swój głos w 1995, wstydze się tak samo jak za głos na kandydatów dwóch po do senatu Odpowiedz Link Zgłoś
antykwakwa LECHu znow nakrecil sobie koniunkture na... 24.08.06, 12:36 ...zagraniczne prelekcje i wyklady na uczelniach i w roznych instytucjach. A trzeba pamietac, ze nie robi tego za darmo. Skromnie od kilku do kilkudziesieciu tysiecy dolarow za "pogadanke" w zaleznosci o jej rangi;) A moze by tak cos z tego odpalil na kilka domow dziecka czy na inne harytatywne cele, zamiast wyprawiac np. sute uczty z wieloma prominentnymi goscmi;)) Odpowiedz Link Zgłoś
antykwakwa Re: LECHu znow nakrecil sobie koniunkture na... 24.08.06, 12:38 ...jednoczenie oczywiscie nie podwazam tutaj wszystkich wczesniejszych zaslug naszego Lecha:) Odpowiedz Link Zgłoś
apropag Re: LECHu znow nakrecil sobie koniunkture na... 24.08.06, 12:39 antykwakwa napisał: > ...zagraniczne prelekcje i wyklady na uczelniach i w roznych instytucjach. A > trzeba pamietac, ze nie robi tego za darmo. Skromnie od kilku do > kilkudziesieciu tysiecy dolarow za "pogadanke" w zaleznosci o jej rangi;) > > A moze by tak cos z tego odpalil na kilka domow dziecka czy na inne harytatywne > > cele, zamiast wyprawiac np. sute uczty z wieloma prominentnymi goscmi;)) Cos ci sie pozajaczkowalo przeciez powiedzial ze zarab ia 3000 a zona wydaje 5000. Nadal jest potrzebny by tlumaczyc ze jest za a nawet przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk A Ty nie pouczaj tylko sam daj. Wara Ci od niego 24.08.06, 12:45 bo robi to na swój rachunek nie Twój. Zabiera Ci co? A może by tak PKO BP z miklistrdowymi przychodami albo PZU złodziejskie, utrzymywane z ludzkich pieniędzy i państwowe coś dało? Głąbie. Odpowiedz Link Zgłoś
antykwakwa Oj jak sie oburzyl... hehe 24.08.06, 13:34 zhk napisał: > bo robi to na swój rachunek nie Twój. Zabiera Ci co? A może by tak PKO BP z > miklistrdowymi przychodami albo PZU złodziejskie, utrzymywane z ludzkich > pieniędzy i państwowe coś dało? Głąbie. buahahaa... a czy ja mu cos zarzucalem, to byla tylko sugestia (skoro taki "biedny" i chcacy byc ciagle w swietle reflektorow;). Sugestia i nic wiecej. Ale jak widac wystarczy sformulowac na forum male prowokujace zdanie i od razu odzywaja sie ludzie pokroju, ktorzy musza sobie ulzyc bez powodu roznymi obelgami. Tym razem w stylu "Glab". Bardzo dziekuje za tak finezyjne okreslenie;) A co do PKO BP i PZU to sie zgadzam, bo sa na pewno zlodziejskie... Pozdrawiam slicznie, ale nie od "Glabow" :-D Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Czy związek zawodowy to organizacja polityczna? 24.08.06, 12:39 Nie widzę powodów dla których Wałęsa miałby by być w Związku Zawodowyn "Solidarność". Czy zrzekł się funkcji honorowych, nie i jest OK. Wystarczy że Solidarność utrzymuje takich Mańków Krzklewskich, kolesiostwo całą gębą. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Czy związek zawodowy to organizacja polityczn 24.08.06, 12:43 W Polsce tak. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: Czy związek zawodowy to organizacja polityczn 24.08.06, 12:47 adas313 napisał: > W Polsce tak. I tu jest pies pogrzebany, trzeba wyjechać. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Czy związek zawodowy to organizacja polityczn 24.08.06, 12:52 Bądź mężczyzną. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Oto chodzi. To nie jest już dano ten Ruch Narodowy 24.08.06, 12:49 któy był wtedy. Jakiś gó..any związek z wrzodakopodobnymi de nierobami nie powinno miećprawa się tak nazwywać... Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Ma prawo robićco chce. A za oddali lepiej widać 24.08.06, 12:41 I to jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
arjuna1 Kłaniam się Panu nisko panie prezydencie 24.08.06, 12:51 Nie przepadałem za panem ale zmieniłem zdanie. Jest pan wzorem do naśladowania. Odpowiedz Link Zgłoś
lena65 Wałesa -co za bufon, ten typ tak ma, 0,7 poparcia 24.08.06, 12:55 ... ża mi człowieka, powinien wziąć przykład z Grassa i przyznać się do grzechów w młodości... Odpowiedz Link Zgłoś
leszek993 Światowa prasa o odejściu Lecha Wałęsy z "Solid.. 24.08.06, 13:02 A czyja to wina ,że Bolkowi na starość odbija szajba do końca i plecie takie bzdury że nie idzie tego słuchać.Mąż opatrzności od siedmiu boleści zapomniał o jednym że polityczny trup nie powinien wychodzić z szafy.Jako współautor dzisiejszej nędzy i biedy w Polsce powinien zamilknąć na zawsze.Głupcy nie rodzą się sami-głupcy się rozsiewają.Bo to wszystko przez tę nogię. Odpowiedz Link Zgłoś
cadyk_z_sedesu Światowa prasa o odejściu Lecha Wałęsy z "Solid.. 24.08.06, 13:05 Przez wiele lat byłem obrońcą Wałęsy (pokłociłem się nawet na lata z częścią rodziny), n.innymi dlatego iż mówił on, że brudy należy prać w rodzinie, a nie na zewnatrz. Tak było nawet za Kwacha. Teraz zaś Wałęsa opluwa rząd i Polskę gdzie i jak się da. Nota bene - Kaczorki, to nie moje pupilki, ale są propolscy, w oróżnieniu od Mazowieckich, Bieleckich, Millerów, Szechterów. Nie chcę dopuścić takiej myśli, ale coraz bardziej muszę przyznawać rację ludziom twierdzącym , że Wałesa to Bolek. Obym się mylił i był on tylko Oberbufonem i idiotą. Odpowiedz Link Zgłoś
lks17 Re: Światowa prasa o odejściu Lecha Wałęsy z "Sol 24.08.06, 13:21 Cadyk ty raczej sedes i to z psychiatryka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
morskiwilk Re: Światowa prasa o odejściu Lecha Wałęsy z "Sol 24.08.06, 14:26 poczta.krzysiek napisał: > Tak jak kiedyś nie lubiłem Wałęsy tak teraz jest dla mnie wzorem do > naśladowania jeżeli chodzi o pokazywanie swojego niezadowolenia wobec polityki > Kaczek, brawo Panie Wałęsa - może w końcu ktoś zobaczy, że w Polsce są też > normalni ludzie, którzy stanowczo nie popierają polityki Kaczorów - Kaczorom > mowię NIE jestes taki sam madry jak Bolek klaniajcie sie esbekom Odpowiedz Link Zgłoś
conkret Pański bohater Wałęsa 24.08.06, 14:59 "Tak jak kiedyś nie lubiłem Wałęsy tak teraz jest dla mnie wzorem do naśladowania jeżeli chodzi o pokazywanie swojego niezadowolenia wobec polityki Kaczek, brawo Panie Wałęsa - może w końcu ktoś zobaczy, że w Polsce są też normalni ludzie, którzy stanowczo nie popierają polityki Kaczorów - Kaczorom mowię NIE" ------------- Słuchaj Pan w Polsce jest wielu ludzi którym się nie podobają rządy ostatnich lat, biorąc od poczatku "naszej wolności" ludzie ci przejrzeli na oczy, widzą i już teraz robią wiele aby kiedyś Polska była normalnym Krajem. Ale kochany Panie proszę nie dawać tym ludziom, patriotom Polskim za wzór cnót Lecha Wałęsę, czlowieka bez honoru. --------------------------------- niżej załączam linki do kilku dokumentów które wykazują "patriotyzm" Pańskiego bohatera: zobacz pan ostatnie trzy pozycje | tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
man13 Wałęsa robi drugi "skok przez płot" 24.08.06, 16:26 Wałęsa wyczuwa nastroje, nie ma dwóch zdań. To co zrobił ma wydzwiek drugiego "skoku przez płot". Wkrótce pojawi się zjawisko "kombatanctwa" przeciw Kaczorom. Ja też będę wśród tych kombatantów. Odpowiedz Link Zgłoś
deskowy Re: Wałęsa robi drugi "skok przez płot" 24.08.06, 17:06 a moze by tak pan Walesa opowiedzial nam jak to poplynal motorowka Marynarki Wojennej PRL na strajk do Stoczni Gdanskiej,byla by to ciekawa historyjka, aa !? Odpowiedz Link Zgłoś
lolo11 Światowa prasa o odejściu Lecha Wałęsy z "Solid.. 24.08.06, 17:11 Moze zachodnie gazety zamias pisac z kim to Walesa nie chce sie spotykac wydrukuja liste "imieninowych" kolesiow Walesy. Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 Wałęsa był zawsze za a nawet przeciw, zgodnie 24.08.06, 17:27 z zasadą ujemnych i dodatnich plusów oraz obniżania cen o ponad 100% po to aby każdemu dać po 100 milionów na skarpetki, w których miał puszczać kogo trzeba. Ale na Zachodzie jest przecież człowiek, który rozumie polską politykę i Wałęsę. To Chuck Norton. Na pewno on tym pismakom to wytłumaczył. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczory11 Brawo Panie Walesa !!! 25.08.06, 00:05 Brawo Panie Walesa. Dzisiejsza "Solidarnosc", zwlaszcza po skumaniu sie z faszystowskim PiSS-em jest zaprzeczeniem tej prawdziwej z Sierpnia 1980 roku. Pisze to jako aktywny dzialacz tej prawdziwej "Solidarnosci" z 1980 roku, ktory za swa dzialalnosc w niej musial przed komuchami uciekac z Polski. Jeszcze raz - brawo Panie Walesa. PiS = faszyzm. Kaczory11 Odpowiedz Link Zgłoś