krystyna_z_gazowni 28.08.06, 14:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wredna_jedza Re: "Kto zabije Benedykta XVI w Stambule?" 28.08.06, 14:15 13 maja 1981 - tylko Dziwiszowi zawdzięczamy, że papież przeżył :) Że kazał od razu zawieźć papieża do kliniki, a nie - zgodnie z protokołem - najpierw do apartamentu. Wtedy by nie pomogło że Ali Agca nie trafił zbyt dokładnie. Gdyby zdarzył sie zamach na Benia? Strach pomyślec, bo ten jego super przystojny sekretarz na takiego "odważnego" nie wygląda. Raczej fiknąłby wrażenia :) a nie dyrygował akcją ratunkową :P Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Tytul artykulu GW jak oferta"Kto zabije Benedykta 28.08.06, 14:43 Czy za tym prowokujacym tytulem stoja ci sami ludzie, ktorzy probowali zamordowac Jana Pawla drugiego? Sledztwo moze znalezc ciag dalszy wsrod redakcji Gazety Wyborczej!!! wredna_jedza napisała: > 13 maja 1981 - tylko Dziwiszowi zawdzięczamy, że papież przeżył :) Że kazał od > razu zawieźć papieża do kliniki, a nie - zgodnie z protokołem - najpierw do > apartamentu. Wtedy by nie pomogło że Ali Agca nie trafił zbyt dokładnie. > > Gdyby zdarzył sie zamach na Benia? Strach pomyślec, bo ten jego super przystojn > y > sekretarz na takiego "odważnego" nie wygląda. Raczej fiknąłby wrażenia :) a ni > e > dyrygował akcją ratunkową :P Odpowiedz Link Zgłoś
john_jasny [...] 28.08.06, 18:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
w.zboralski Re: "Kto zabije Benedykta XVI w Stambule?" 28.08.06, 17:03 Obecny sekretarz B16 raczej sprawdzilby, czy nie poplamil sobie ubranka krwia szefa i czy puder mu sie z nosa nie zsypal. Trudno metroseksualnego faceta podejrzewac o szybkie dzialanie. Ostatecznie nie wybral zawodu komandosa tylko pana w sukience... Odpowiedz Link Zgłoś
trydzyk Re: "Kto zabije Benedykta XVI w Stambule?" 28.08.06, 21:03 Z tego co slyszalem, to ten koles ma czarny pas karate, skacze na spadochronie i potrafi pilotowac samolot... co jak co, ale zniewiescialy to akurat on chyba nie jest. F. Odpowiedz Link Zgłoś
brunorc Re: "Kto zabije Benedykta XVI w Stambule?" 29.08.06, 15:34 trydzyk napisał: > Z tego co slyszalem, to ten koles ma czarny pas karate, skacze na spadochronie I ma wujka w wojsku (z tego co słyszałem). Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer [...] 28.08.06, 21:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
xsawer psy boże 28.08.06, 14:43 Z rąk fanatyka zginął włoski misjonarz Andrea Santoro. Wyobrażacie sobie muzułmańskiego misjonarza w IV RP? U nas sektami zajmują się służby specjalne tzn Dominikanie. Odpowiedz Link Zgłoś
tertiom Re: psy boże 28.08.06, 14:56 bzdury waćpanie. Sekty to sekty, muzułmanie to muzułmanie i nikt ich w Polsce nie ściga ani nie ogranicza ich działalności. Znam dwóch młodych warszawiaków nawróconych na islam, a więc muszą być jacyś "nawracacze", nawet jeśli w tej tradycji nie nazywają się "misjonarzami". pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna_z_gazowni Wymyśl coś z układem trawiennym i nie jedź!!! 28.08.06, 14:48 a nuż to prawda? Ale ty jesteś odważny i mądry, nie tak jak nasz znany polityk z namaszczenia o Dyrektora. W porzednim poście użyłam niewłaściwego skrótu myślowego i za to mnie wyciął cenzor. Przepraszam za ten skrót myślowy. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Wymyśl coś z układem trawiennym i nie jedź!!! 28.08.06, 15:32 krystyna_z_gazowni napisała: > Przepraszam za ten skrót myślowy. Dzisiaj przeprasza sie za skróty myślowe tylko wtedy, gdy się chce je szczególnie potwierdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
cadyk_z_sedesu [...] 28.08.06, 15:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Kto zabije papieża w Stambule 28.08.06, 15:03 Jak to kto? Po prostu jakiś Mohamed lub inny Abdullach! Autor: Agent Genetyczny Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Gdyby teraz, na tę wieść, Nieomylny umarł ze 28.08.06, 15:09 strachu (co nie daj Boże), to proroctwo liczy się jako spełnione, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
11tadeusz11 Wolałbym tę książkę przeczytać 28.08.06, 15:13 a nie podniecać się komentarzami. Odpowiedz Link Zgłoś
pixelpainter Tu Jakis ksiadz cenzuruje.. odwiedz www.gs-arts.nl 29.08.06, 00:06 lub .net Odpowiedz Link Zgłoś
zhof "Kto zabije Benedykta XVI w Stambule?" 28.08.06, 15:49 Gdy czytam takie tytuły jak ten to mam ochotę zrezygnować z prenumerowania GW choć czytam Was od początku. Przykro mi gdy moja ulubiona gazeta a i portal po mału staje się tabloidem przez takie "sensacyjne" tytuły. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 "Kto zabije Benedykta XVI w Stambule?" 28.08.06, 16:03 Dan Brown napisal nowe dzielo? Odpowiedz Link Zgłoś
w.zboralski To jak to?! Az tylu chetnych jest do zamachu?! 28.08.06, 17:05 Jak tak dalej pojdzie, to niedlugo u Benedykta beda pobite rekordy liczby zamachow na Fidela Castro! Odpowiedz Link Zgłoś
japolak political fiction 28.08.06, 17:07 Pisane i filmowane opowieści z gatunku political fiction, także nawiązujące do postaci realnych i współczesnych są dziś bardzo popularne Czy w tym przypadku problemem jest bohater (papież), czy autor z kraju islamu, czy kontekst zamachu na poprzedniego, polskiego papieża dokonanego przez Turka? Swoją drogą właśnie w tv słuchałem o obsypaniu nagrodami Emmy serialu 24 godziny, dostępnego także w pOlsce, o Arabach podejmujących próbę nuklearnego zamachu na USA. Praktycnie codziennie, czasem kilka razy dziennie na różnych programach dostarczane są filmy political fiction o arabskim terrorze, oswajające nas z myslą, iż tych "arabusów" i "arabofaszystów" (cytaty z forów) należy "deratyzować", zetrzeć z ziemi Sam chwilami się gubie, co jest fikcją, co prawdą, szczególnie gdy bardziej widowiskowa jest sztuczna krew z Hollywood, niż prawdziwa, z Bejrutu czy Teheranu. Ale oburzenie pojawia się tylko, gdy rzecz dotyczy Papieża, Żydów lub Polaków. Ale zgoda na wytępienie "islamistów" produkowana jest w studiach filmowych Odpowiedz Link Zgłoś
roland12 panie japolak, tym razem autor jest Turkiem a nie 28.08.06, 18:03 scenarzysta z Hollywood, poza tym rzecz jest niepokojaca, bo poprzedniego zamachu dokonal obywatel Turcji. Odpowiedz Link Zgłoś
dosc_tego doprawdy przerazajace......... 29.08.06, 17:06 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......juz drze ze strachu.....takie to niepokojace... Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Katolu do dzieła! 28.08.06, 18:00 Przecież to taka sama obraźliwa fantasy jak kod da vinci! Ślijta protesty! Odpowiedz Link Zgłoś
langston "Kto zabije rabina w Palestynie" 28.08.06, 19:52 Ale bys slal protesty prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
lmark A kiedy islamistów Pozbawimy Naszych Praw 29.08.06, 10:34 Kiedy to nieprzystaące do naszych konstytucji łajno światowego pokoju wypieprzymy z naszego świata a każda zbrodnia psychpatycznego koranisty będzie traktowana jako atak globalislamu na cywilizację i za tę zbrodnię ukarzemy całą zawszoną koranem ścierwo światowe. Odpowiedz Link Zgłoś
krowa86 Re: A kiedy należy spodziewać się przekładu powie 28.08.06, 20:00 Droga Redakcjo, Ktoś pracy domowej nie odrobił - OCZYWIŚCIE, że wątek zamachu na autentycznego papieża pojawiał się już w prozie - choćby w "Czerwonym Króliku" Toma Clancy... Odpowiedz Link Zgłoś
dosc_tego a co? kennedy'ego mozna bylo zabic?????? 29.08.06, 17:07 papiezyk to taki sam polityk jak kazdy inny przywodca panstwowy. Odpowiedz Link Zgłoś
lolop7 moze ty moze ty moze jednak ja... 28.08.06, 21:51 rym nasuwa sie sam przez sie.. Odpowiedz Link Zgłoś
cadyk_z_sedesu Czego się boi Agora 28.08.06, 22:07 Skasowaliście mi post mówiący o tym, że powinno się was podać do sądu za tytuł. Tytuł który brzmi, jak rozpisanie konkursu na morderstwo. Czy tytuł :kto zabije rabina Schudricha? zamieszczony np. w Naszym Dzienniku nie podniósł by rejwachu w łże mediach polskojęzycznych? Pytanie retoryczne Odpowiedz Link Zgłoś
kelob3 "Kto zabije... ? Pewnie ktoś z "wyborczej" 28.08.06, 23:08 w imię tolerancji Odpowiedz Link Zgłoś
tludzki4 kto zabija papieża? 29.08.06, 00:15 zło, diabeł itd są (jest) złą skłonnością rozumianą tutaj jako zaprzeczenie oczywistemu faktowi stworzenia świata przez Boga. zło chce rozbujać świat przy czym ono jako takie nie istnieje. jest stworzone na kuszenie, jako antyteza. Odpowiedz Link Zgłoś
jjo Zastanówcie się zanim bezmyślnie przepiszecie 29.08.06, 12:32 Przecież sam tytuł jest prowokujący i niejako wzywa do zabójstwa. Po co to bezmyślne kopiowanie? Po to żeby przyciągnąć jak najwięcej czytelników lub wejść na strony www Wyborczej? Ciekawe do jakiego poziomu idiotyzmu posuną się jeszcze nasze media, żeby nagonić sobie klienteli? Odpowiedz Link Zgłoś