neiden Prof. Bartoszewski wystąpił z Rady PISM 29.08.06, 20:16 bardzo dobra decyzja .polska polityka czy biznes bedzie funcjonowala lepiej bez profesorow. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 WALESA tez "Bolkiem" 29.08.06, 20:30 NIE BYL I ONI TEZ NIE BYLI AGENTAMI KGB. Tys prowda jakby powiedzial stary baca. Odpowiedz Link Zgłoś
tgozdz1 Prof. Bartoszewski wystąpił z Rady PISM 29.08.06, 20:33 Krotko: chcialbym zwrocic Wasza (czytelnikow, ale i dzienniarzy) uwage na pewna 'drobna' kwestie. Otoz wlasnie skonczyly sie Wiadomosci TVP. O profesorze Bartoszewskim nie bylo tam ani słowa. Rownoczesnie na stronie internetowej TVP news o rezygnacji Profesora jest na samej gorze, tłusta czcionka, jako news nr 1. Ale do Wiadomosci ten news jednak nie trafił. Dlaczego o tym pisze ? Bo nie lubie cenzury, a juz tym bardziej realizowanej za moja, podatnika, kase. Polecam sprawe Waszej uwadze. Jesli ktos mysli podobnie, niech sie dopisze. pozdrawiam Tomek. Odpowiedz Link Zgłoś
o.beyzyma Re: Prof. Bartoszewski wystąpił z Rady PISM 29.08.06, 21:48 Też to zauważyłam, bo najpierw oglądałam dziennik w TVN i tam był to temat nr 1, a w TP 1 o c e n z u r o w a no i nawet pani Fotygi nie mieliśmy przyjemności zobaczyć Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_tlenu Re: guma.donald.. wszyscy?.. mała grupa zboczon 29.08.06, 20:43 tles01 napisał: > bolszewików, to nie "wszyscy"..nowa mutacja czerwonej zarazy..PISokomuna! Nie warto się denerwować... Naprawdę. Nie zrozumieją...:((( Diderot mądrze napisał: Istnieje takt moralny, obejmujący wszystko i zupełnie nieznany ludziom niegodziwym. Odpowiedz Link Zgłoś
o.beyzyma Re: Prof. Bartoszewski wystąpił z Rady PISM 29.08.06, 20:46 Warto być przyzwoitym - jeszcze raz Pan Profesor wyznacza nam standardy moralne, a panią Fotygę można oceniać jedynie w kategoriach estetycznych (jak wspomnianego przez Profesora pijaczka, który obrzyga w autobusie) Interesuje mnie, dlaczego pan premier J.K. odbył z min. Maciarewiczem "prawie męską rozmowę" - jak sam to ujął. Dlaczegoi "prawie"? Któremu z panów brakuje męskości, aby była to w pełni, a nie "prawie" męska rozmowa? Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_tlenu Re: Prof. Bartoszewski wystąpił z Rady PISM 29.08.06, 20:56 Może to była "prawie rozmowa"...? Ale żadnej nie odbył z Panem Bartoszewskim, nawet "prawie"...:( Odpowiedz Link Zgłoś
lekarz_psychiatra8 Re: Prof. Bartoszewski wystąpił z Rady PISM 29.08.06, 21:02 I bardzo dobrze zrobił, że wystąpił. I tak mieli już go tam dość. Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_tlenu Re: Prof. Bartoszewski wystąpił z Rady PISM 29.08.06, 22:06 lekarz_psychiatra8 napisała: > I bardzo dobrze zrobił, że wystąpił. I tak mieli już go tam dość. Nadchodzą znowu epoki, w których przeżyje tylko to, co umie pełzać... (Gomez) Odpowiedz Link Zgłoś
jaguar666 Szacunek 29.08.06, 21:41 Mimo że nie zawsze się z Panem zgadzałem i popierałem, to ten gest popieram w 100%. Rządzący stracili teraz pewność, bo człowiek, który cieszzy się wielkim autorytetem w Polsce i na świecie powiedział im stanowcze NIE. Oni przyzwyczaili się do ludzi pokroju Leppera, którzy tylko gadają, a potem miękną, dawno nie zobaczyli w swoim otoczeniu człowieka z jajami! Odpowiedz Link Zgłoś
mobileinmobili Hubert Hupka-polski wypedzony ze slaska, zmarl 29.08.06, 21:46 w wieku 91 lat, nigdy nie oddajac nadzieji na uczczenie meczenstwa niemieckich wypedzonych z ziem niemieckich, znajdujacych sie pod tymczasowym zarzadem polskim. Wybitny teoretyk i filozof, przycznil sie do umocnienia ruchu Wypedzonych i ich praw do odwiecznych ziem niemieckich. pani Erika Steibach jest jego godna nastepczynia. Czesc jego pamieci! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ......Sikorski...... 29.08.06, 21:57 Musze zmienic zdanie o rzadzacych.Zawsze sprzeciwialem sie zeby ministrem zostal Sikorski.Normalne.Zostal.Przegralem.Jednak chcecie na piedestale postawic agentow?Akurat ogladalem(dzisiaj) w tv Trwam program o Kuklinskim z szeii Rozmowy niedokonczone.Wypowiadal sie jakis profesor,przyjaciel zdrajcy.Stawiaja mu pomniki i wypisuja historie.Zdecydowalem ze nigdy nie wlacze tv Trwam.Wielu pisalo ze to telewizja za rosyjskie pieniadze.To nieprawda.Zafascynowani USA i w tym programie ten pseudo profesor zarzucal ZSRR prawie uzycie broni atomowej i smierc milionow Polakow.Kto rzucil wiadomo a plany mieli i maja wszyscy.Chce ogladac tv patriotyczna a nie szkalujaca tych co byli i sa przeciw kosciolowi.To ich problem.Bylem za wartosciami chrzescijanskimi ale po obejrzenie programu zdrajcow musze sie zmienic.To skandal ze Kuklinski ma zostac bohaterem narodowym.LMam tego dosc. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ......Sikorski...... 29.08.06, 21:59 Zapomialem dodac .Bohater to Kuklinski. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaka Prof. Bartoszewski wystąpił z Rady PISM 29.08.06, 22:19 miejsce do pracy wolne Odpowiedz Link Zgłoś
slasz10 Prof. Bartoszewski wystąpił z Rady PISM 29.08.06, 22:31 Szacunek dla Profesora! Odpowiedz Link Zgłoś
kar.da Prof. Bartoszewski wystąpił z Rady PISM 29.08.06, 22:35 Panie Profesorze! proszę przyjąć wyrazy wielkiego szacunku, zrozumienia i poważania! wstyd mi za obecną władzę! ale cóż jestem tylko szarym obywatelem! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Prof. Bartoszewski wystąpił z Rady PISM 29.08.06, 22:44 Bartoszewski to szara eminencja roznych wplywow.Polski wplyw minimaly,zydowski wielki.A przeciez polska to Polacy Odpowiedz Link Zgłoś
kamichu Dla Pana W.Bartoszewskiego 29.08.06, 22:54 Dziękuję za wszystko Panie Bartoszewski co uczynił Pan do tej pory dla Wolnej Polski. Popieram Pana zdecydowanie w sprzeciwie dotyczącym obecnej polityki dotyczącej uporczywego parcia PiS do IV RP, która jest fikcją. Bardzo bym chciał żeby powstała prawdziwa RP obojętnie czy IV czy V itp., ważne żeby była taka o jaką walczyli tacy ludzie jak Pan. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Dla Pana W.Bartoszewskiego 29.08.06, 23:13 Za pare dni machina pojdzie w ruch.Moze to przezyjesz lub nie.Twoj problem.Bartoszewski to agent czystej wody.Nie wazne kto co mowi, wazne kto co zrobil.A zrobil..................... Odpowiedz Link Zgłoś
michsza Co za bagno 29.08.06, 22:58 Tak to jest jak idoci dostali sie do wladzy. Boze widzisz i nie grzmisz. Ci ludzie swiadomie albo przez wlasna bezmyslnosc niszcza wszystkie autorytety iw imie czego co oni buduja. Odpowiedz Link Zgłoś
gebels.z.tv24 B_A_R_T_0_S_Z_E_W_S_K_I_ Wreszcie 0ut !! :))))))) 29.08.06, 23:24 hajka.grundbaum napisał: > Panie Bartoszewski, pan się skompromitował podpisując ten paszkwil z innymi eks > ministrami spraw zagranicznych, jak pan mógł razem z tym agentem Cimoszewiczem > to ścierwo podpisać, pan sie powinien wstydzić a nie odwraca kota ogonem > krytykując Macierewicza za jego prywatną opinie, wypowiedzianą w prywatnej > telewizji dla elektoratu który i tak ma pan w nosie, ale NA ZŁODZIEJU CZAPKA GO > RE! bartoszewski to niobliczalny sklerotyk-postrzeleniec szybciej gadający niż myślący :) dla prywatnego rozgłosu gotowy zaangażować się w każdą awanturę przeciw Polsce :( Odpowiedz Link Zgłoś
arek5001 Prof. Bartoszewski wystąpił z Rady PISM 29.08.06, 23:24 jedyny człowiek , który ma klasę!!!Reszta jest do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Prof. Bartoszewski wystąpił z Rady PISM 29.08.06, 23:38 Zadzwonil agent do agenta. Odpowiedz Link Zgłoś
tles01 presentation1..fe!..tak brzydko o Kaczyńskich! 29.08.06, 23:47 chociaż z drugiej strony.... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: presentation1..fe!..tak brzydko o Kaczyńskich 29.08.06, 23:50 Czy zle?A moze realistycznie? Jezeli ktos robi zle dlaczego go chwalic? Patriotyzm to nie gra.Nie jestem zwolennikiem PiS jezeli ten zrobi ze zdrajcy bohatera narodowego(czytaj-Kuklinski) Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: presentation1..fe!..tak brzydko o Kaczyńskich 29.08.06, 23:54 Jestem patriota ale nie sterowanym.Moj patriotyzm polega na interesie Polski i obywateli.Sama milosc nie ma sie laczyc z zadnym innym krajem.Ma to byc interes dla mojego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: presentation1..fe!..tak brzydko o Kaczyńskich 30.08.06, 00:00 nie jestem za jezeli jestem przeciw...ale nie zmienia to faktu ze jestem za naprawa RP. Odpowiedz Link Zgłoś
topolowka Prosze przyjac wyrazy szacunku i powazania 29.08.06, 23:51 Szanowny Panie Profesorze, Prosze przyjac wyrazy szacunku i powazania za Panski wklad w wolnosc Polski. Wprawdzie oczekiwalismy, ze bedzie wygladala inaczej, i ze bedzie rzadzona przez lepszych i madrzejszych ludzi niz ci, ktorzy sa obecnie przy wladzy. A minister Fotydze polecam lekture Panskiej ksiazki "Warto byc przyzwoitym". Moze by sie z niej czegos nauczyla. Jak nie przyzwoitosci - bo przeciez za duzo wymagac nie mozna - to moze przynajmniej manier. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Prosze przyjac wyrazy szacunku i powazania 29.08.06, 23:55 Kuron tez duzo napisal Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 presentation1.. a merytorycznie? 30.08.06, 00:43 tyle piszesz o swoim patriotyżmie...czy twój patriotyzm pozwala na branie udziału w opluwaniu jednego z największych patritów? Odpowiedz Link Zgłoś
gangaba lubię Sikorę za to że tak bardzo nie pasuje do PiS 29.08.06, 23:49 facet z klasą; Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: lubię Sikorę za to że tak bardzo nie pasuje d 29.08.06, 23:50 Lubisz agentow? Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 presentation1.. 30.08.06, 00:47 jeżeli ktoś,kiedyś, powie ci,że jesteś porządnym,prawym człowiekiem,..to daj mu w mordę!..niech nie kłamie... Odpowiedz Link Zgłoś
bravocharlie Re: Prof. Bartoszewski wystąpił z Rady PISM 30.08.06, 00:30 Wielka szkoda, ze człowiek o takim umyśle, takiej erudycji odchodzi ze stanowiska, a te głąby kapuściane zostają. To się po prostu nazywa KLASA Panie Profesorze! Odpowiedz Link Zgłoś
wolff10 Re: straszne...ten brak telefonow... 30.08.06, 01:39 jak się dowiedziałem, że nikt nie zadzwonił, to połowę włosów sobie z głowy powyrywałem. tak się kwkurzyłem, kuder. co fatyga sobie myśli...zamiast się pofatygowac i zadzownić do profesora, to nic... Odpowiedz Link Zgłoś
wolff10 Prof. Bartoszewski wystąpił z Rady PISM 30.08.06, 01:30 Czy Bartoszewski ma coś poza MATURĄ? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Prof. Bartoszewski...duze dziecko... 30.08.06, 01:41 ...za duzo energii...za duzo slow...a pozatym nic nie widzial co sie dzialo wokol ? ...taki byl zajety soba...i chyba cos walnol w ...knessecie ...swego czasu...przeciwko polakom...ale nie jestem...pewien... Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 me-e.. ty z natury jestes podły? 30.08.06, 01:47 kim ty jesteś,szmondaku, żeby w takim tonie mówić o człowieku, który całe swojeżycie poswięcił krajowi,Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: me-e.. ty z natury jestes podły? 30.08.06, 13:29 pierot6 napisał: > kim ty jesteś,szmondaku, żeby w takim tonie mówić o człowieku, który całe > swojeżycie poswięcił krajowi,Polsce? Kim jest m-ee? To prostre, m-ee w latach 80-tych byl oficerem SB, dzisiaj mieszka w Ameryce i sympatyzuje partii ktora ustawila wszystkich jego kolegow w kraju na intratnych stanowiskach :))) Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Pora na emeryture 30.08.06, 01:42 Radzilam panu Bartoszewskiemu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=47646596&a=47647832: Pan Bartoszewski, im dalej w lata tym bardziej oddala sie od swojej chlubnej bardzo dalekiej przeszlosci. Pora juz powiedziec "zegnajcie" i zejsc ze sceny politycznej. Szczegolnie po podpisaniu listu zdrajcow - bylych ministrow spraw niepolskich. Ja bym ich wszystkich przed Trybunal Stanu a wczesniej wystawilabym w klatkach pod bratnim prezentem - Palacem Kultury, zeby kazdy chetny mogl splunac przechodzac. Niektorzy mogliby pospieszyc ze slowami milosci. To uczucie niejedno ma imie. Niektorzy kochaja inaczej. Zwlaszcza swoj kraj. Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś
wolff10 Re: Pora na emeryture 30.08.06, 01:44 Chyba trochę za ostro! Sam nie należę do fanów tego profesora z maturą, ale myślę, że trochę za ostro sformułowałąs ten tekst. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
zwiatrem1 Prof. Bartoszewski wystąpił z Rady PISM 30.08.06, 03:09 Ludzie przestancie grzebac w gó..e i skoñczcie z patosami... jest ich w Polsce zbyt wiele Odpowiedz Link Zgłoś
noelkabat Prof. Bartoszewski 30.08.06, 04:12 Skad tyle podlosci, niskiej zawisci i nieukrywanego tchorzostwa w tym narodzie, tyle sliskiego chamstwa... Na tym forum tchorzostwem oslonieci anonimowi "bohaterowie" pastwia sie nad jednym z najszlachetniejszych Polakow naszych czasow, nad czlowiekiem prawym i uczciwym. Co za obrzydlistwo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Prof. Bartoszewski 30.08.06, 04:21 ...a co niby...profesor ...zrobil...jeden przyklad, prosty ...prosze...bo juz ten belkot...autorytetow...pogromcow komuny...wyzwolicieli...jedynych slusznych racji...mee...mdli noelkabat napisał: > Skad tyle podlosci, niskiej zawisci i nieukrywanego tchorzostwa w tym > narodzie, tyle sliskiego chamstwa... Na tym forum tchorzostwem oslonieci > anonimowi "bohaterowie" pastwia sie nad jednym z najszlachetniejszych Polakow > naszych czasow, nad czlowiekiem prawym i uczciwym. Co za obrzydlistwo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Prof. Bartoszewski 30.08.06, 13:32 me-e napisał: > ...a co niby...profesor ...zrobil...jeden przyklad, prosty ...prosze...bo juz > ten belkot...autorytetow...pogromcow komuny...wyzwolicieli...jedynych slusznych > > racji...mee...mdli Jestes za glupi zeby zrozumiec co ten czlowiek dla nas zrobil, pozatym esbeku ludzie jego pokroju sa ci poprostu nie na reke, tak jak calemu PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
ak813 Bartoszewski odszedl - bez stylu i zbyt pozno. 30.08.06, 04:53 Nawet jedna osoba politycznie znaczaca nie poprosila go o pozostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e ...a radek to dzentelmne...ze strefy... 30.08.06, 05:06 ...zdekomunizowanej ak813 napisał: > Nawet jedna osoba politycznie znaczaca nie poprosila go o pozostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: ...a radek to dzentelmne...ze strefy... 30.08.06, 06:48 Na marginesie sprawy Bartoszewskiego: Jak widzę dukanie minizter Fotygi w tej sprawie i innych. Te "eeeeee", "yyyyyyy" "aaaaa" i wazenie każdego słówka, przecinka i pierdnięcia, tak, żeby się Jareczek nie zdenerwował - to mnie cholera bierze. Co ta baba tam robi? jaki pozyhtek na arenie miedzynarodowej z tej osoby? Litosci. To nie tylko braciszkowie nam przynosza wstyd ale ludzie którymi sie otaczają. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiazwei Panie Bartoszewki, pora ubrać kapcie 30.08.06, 07:08 i parzyć ziólka. W pewnym wieku trzeba wybrać to, co dobre dla cxiała. Politykę zostaw pan młodszym . Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Panie Bartoszewki, pora ubrać kapcie 30.08.06, 07:11 ....dupkom, którym ledwo wąs sypnął sie pod nosem i zioną żązą rewanżu na każdym kto ma inne zdanie niz oni. Taka jest znaczna część kadry Pisiaków. porabani historyko-politycy i niespelnieni "fachowcy" chcą przewracać wszystko, łącznie z etosem Solidarności. Żenujące i boli. A gdzie Polska? Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Panie Bartoszewki, pora ubrać kapcie 30.08.06, 07:16 I jeszcze jedna uwaga: Sikorskiego nie darzę wielka sympatią ale i tak w stosunku do innych "polityków" pisiaków jest on gwiazdą. Potrafi odnależź się w wielu sytuacjach. W tej tez. Dlatego.....nie wróżę mu dlugiej kariery i sadzę że Wielki Brat go zdymisjonuje i powoła kogoś formatu służalczej Fotygi albo niespełna wszystkiego Macierewicza. Odpowiedz Link Zgłoś