Dodaj do ulubionych

Prof. Bartoszewski wystąpił z Rady PISM

• neiden Prof. Bartoszewski wystąpił z Rady PISM 29.08.06, 20:16
      bardzo dobra decyzja .polska polityka czy biznes bedzie funcjonowala lepiej bez
      profesorow.
    • polonus3 WALESA tez "Bolkiem" 29.08.06, 20:30
      NIE BYL I ONI TEZ NIE BYLI AGENTAMI KGB. Tys prowda jakby powiedzial stary baca.
    • tgozdz1 Prof. Bartoszewski wystąpił z Rady PISM 29.08.06, 20:33
      Krotko: chcialbym zwrocic Wasza (czytelnikow, ale i dzienniarzy) uwage na
      pewna 'drobna' kwestie. Otoz wlasnie skonczyly sie Wiadomosci TVP. O profesorze
      Bartoszewskim nie bylo tam ani słowa. Rownoczesnie na stronie internetowej TVP
      news o rezygnacji Profesora jest na samej gorze, tłusta czcionka, jako news nr
      1.
      Ale do Wiadomosci ten news jednak nie trafił. Dlaczego o tym pisze ? Bo nie
      lubie cenzury, a juz tym bardziej realizowanej za moja, podatnika, kase.
      Polecam sprawe Waszej uwadze. Jesli ktos mysli podobnie, niech sie dopisze.
      pozdrawiam
      Tomek.
      • o.beyzyma Re: Prof. Bartoszewski wystąpił z Rady PISM 29.08.06, 21:48
        Też to zauważyłam, bo najpierw oglądałam dziennik w TVN i tam był to temat nr 1,
        a w TP 1 o c e n z u r o w a no i nawet pani Fotygi nie mieliśmy przyjemności
        zobaczyć
    • prof-antoni w MSZ mamy sekretarke zamiast ministra 29.08.06, 20:36
      szkoda slow
    • zfd3 Prof. Bartoszewski wystąpił z Rady PISM 29.08.06, 20:42
      swój do swojego
    • siostra_tlenu Re: guma.donald.. wszyscy?.. mała grupa zboczon 29.08.06, 20:43
      tles01 napisał:

> bolszewików, to nie "wszyscy"..nowa mutacja czerwonej zarazy..PISokomuna!

Nie warto się denerwować... Naprawdę. Nie zrozumieją...:(((
      Diderot mądrze napisał: Istnieje takt moralny, obejmujący wszystko i zupełnie
      nieznany ludziom niegodziwym.
    • o.beyzyma Re: Prof. Bartoszewski wystąpił z Rady PISM 29.08.06, 20:46
      Warto być przyzwoitym - jeszcze raz Pan Profesor wyznacza nam standardy moralne,
      a panią Fotygę można oceniać jedynie w kategoriach estetycznych (jak
      wspomnianego przez Profesora pijaczka, który obrzyga w autobusie)
      Interesuje mnie, dlaczego pan premier J.K. odbył z min. Maciarewiczem "prawie
      męską rozmowę" - jak sam to ujął. Dlaczegoi "prawie"? Któremu z panów brakuje
      męskości, aby była to w pełni, a nie "prawie" męska rozmowa?
      • siostra_tlenu Re: Prof. Bartoszewski wystąpił z Rady PISM 29.08.06, 20:56
        Może to była "prawie rozmowa"...? Ale żadnej nie odbył z Panem Bartoszewskim,
        nawet "prawie"...:(
        • lekarz_psychiatra8 Re: Prof. Bartoszewski wystąpił z Rady PISM 29.08.06, 21:02
          I bardzo dobrze zrobił, że wystąpił. I tak mieli już go tam dość.
          • siostra_tlenu Re: Prof. Bartoszewski wystąpił z Rady PISM 29.08.06, 22:06
            lekarz_psychiatra8 napisała:

> I bardzo dobrze zrobił, że wystąpił. I tak mieli już go tam dość.

Nadchodzą znowu epoki, w których przeżyje tylko to, co umie pełzać...
            (Gomez)
    • jaguar666 Szacunek 29.08.06, 21:41
      Mimo że nie zawsze się z Panem zgadzałem i popierałem, to ten gest popieram w 100%. Rządzący stracili teraz pewność, bo człowiek, który cieszzy się wielkim autorytetem w Polsce i na świecie powiedział im stanowcze NIE. Oni przyzwyczaili się do ludzi pokroju Leppera, którzy tylko gadają, a potem miękną, dawno nie zobaczyli w swoim otoczeniu człowieka z jajami!
    • mobileinmobili Hubert Hupka-polski wypedzony ze slaska, zmarl 29.08.06, 21:46
      w wieku 91 lat, nigdy nie oddajac nadzieji na uczczenie meczenstwa niemieckich wypedzonych z ziem niemieckich, znajdujacych sie pod tymczasowym zarzadem polskim. Wybitny teoretyk i filozof, przycznil sie do umocnienia ruchu Wypedzonych i ich praw do odwiecznych ziem niemieckich. pani Erika Steibach jest jego godna nastepczynia.
      Czesc jego pamieci!
      • silesuis.monachijski0 sprobuj, debilu, lewatywy. 29.08.06, 23:03
    • presentation1 ......Sikorski...... 29.08.06, 21:57
      Musze zmienic zdanie o rzadzacych.Zawsze sprzeciwialem sie zeby ministrem
      zostal Sikorski.Normalne.Zostal.Przegralem.Jednak chcecie na piedestale
      postawic agentow?Akurat ogladalem(dzisiaj) w tv Trwam program o Kuklinskim z
      szeii Rozmowy niedokonczone.Wypowiadal sie jakis profesor,przyjaciel
      zdrajcy.Stawiaja mu pomniki i wypisuja historie.Zdecydowalem ze nigdy nie
      wlacze tv Trwam.Wielu pisalo ze to telewizja za rosyjskie pieniadze.To
      nieprawda.Zafascynowani USA i w tym programie ten pseudo profesor zarzucal ZSRR
      prawie uzycie broni atomowej i smierc milionow Polakow.Kto rzucil wiadomo a
      plany mieli i maja wszyscy.Chce ogladac tv patriotyczna a nie szkalujaca tych
      co byli i sa przeciw kosciolowi.To ich problem.Bylem za wartosciami
      chrzescijanskimi ale po obejrzenie programu zdrajcow musze sie zmienic.To
      skandal ze Kuklinski ma zostac bohaterem narodowym.LMam tego dosc.
      • presentation1 Re: ......Sikorski...... 29.08.06, 21:59
        Zapomialem dodac .Bohater to Kuklinski.
    • mayaka Prof. Bartoszewski wystąpił z Rady PISM 29.08.06, 22:19
      miejsce do pracy wolne
    • slasz10 Prof. Bartoszewski wystąpił z Rady PISM 29.08.06, 22:31
      Szacunek dla Profesora!
    • kar.da Prof. Bartoszewski wystąpił z Rady PISM 29.08.06, 22:35
      Panie Profesorze! proszę przyjąć wyrazy wielkiego szacunku, zrozumienia i poważania!
      wstyd mi za obecną władzę! ale cóż jestem tylko szarym obywatelem!
      • presentation1 Re: Prof. Bartoszewski wystąpił z Rady PISM 29.08.06, 22:44
        Bartoszewski to szara eminencja roznych wplywow.Polski wplyw minimaly,zydowski
        wielki.A przeciez polska to Polacy
    • kamichu Dla Pana W.Bartoszewskiego 29.08.06, 22:54
      Dziękuję za wszystko Panie Bartoszewski co uczynił Pan do tej pory dla Wolnej
      Polski. Popieram Pana zdecydowanie w sprzeciwie dotyczącym obecnej polityki
      dotyczącej uporczywego parcia PiS do IV RP, która jest fikcją. Bardzo bym
      chciał żeby powstała prawdziwa RP obojętnie czy IV czy V itp., ważne żeby była
      taka o jaką walczyli tacy ludzie jak Pan.
      • presentation1 Re: Dla Pana W.Bartoszewskiego 29.08.06, 23:13
        Za pare dni machina pojdzie w ruch.Moze to przezyjesz lub nie.Twoj
        problem.Bartoszewski to agent czystej wody.Nie wazne kto co mowi, wazne kto co
        zrobil.A zrobil.....................
    • michsza Co za bagno 29.08.06, 22:58
      Tak to jest jak idoci dostali sie do wladzy. Boze widzisz i nie grzmisz. Ci
      ludzie swiadomie albo przez wlasna bezmyslnosc niszcza wszystkie autorytety iw
      imie czego co oni buduja.
      • gebels.z.tv24 B_A_R_T_0_S_Z_E_W_S_K_I_ Wreszcie 0ut !! :))))))) 29.08.06, 23:24
        hajka.grundbaum napisał:

> Panie Bartoszewski, pan się skompromitował podpisując ten paszkwil z innymi eks
        > ministrami spraw zagranicznych, jak pan mógł razem z tym agentem Cimoszewiczem
        > to ścierwo podpisać, pan sie powinien wstydzić a nie odwraca kota ogonem
        > krytykując Macierewicza za jego prywatną opinie, wypowiedzianą w prywatnej
        > telewizji dla elektoratu który i tak ma pan w nosie, ale NA ZŁODZIEJU CZAPKA GO
        > RE!

bartoszewski to niobliczalny
        sklerotyk-postrzeleniec
        szybciej gadający niż myślący :)

dla prywatnego rozgłosu
        gotowy zaangażować się
        w każdą awanturę przeciw Polsce :(
        • presentation1 Za duzo wielkich liter 29.08.06, 23:40
          Zyd to Zyd
    • arek5001 Prof. Bartoszewski wystąpił z Rady PISM 29.08.06, 23:24
      jedyny człowiek , który ma klasę!!!Reszta jest do niczego.
      • presentation1 Re: Prof. Bartoszewski wystąpił z Rady PISM 29.08.06, 23:38
        Zadzwonil agent do agenta.
        • tles01 presentation1..fe!..tak brzydko o Kaczyńskich! 29.08.06, 23:47
          chociaż z drugiej strony....
          • presentation1 Re: presentation1..fe!..tak brzydko o Kaczyńskich 29.08.06, 23:50
            Czy zle?A moze realistycznie?
            Jezeli ktos robi zle dlaczego go chwalic?
            Patriotyzm to nie gra.Nie jestem zwolennikiem PiS jezeli ten zrobi ze zdrajcy
            bohatera narodowego(czytaj-Kuklinski)
          • presentation1 Re: presentation1..fe!..tak brzydko o Kaczyńskich 29.08.06, 23:54
            Jestem patriota ale nie sterowanym.Moj patriotyzm polega na interesie Polski i
            obywateli.Sama milosc nie ma sie laczyc z zadnym innym krajem.Ma to byc interes
            dla mojego kraju.
          • presentation1 Re: presentation1..fe!..tak brzydko o Kaczyńskich 30.08.06, 00:00
            nie jestem za jezeli jestem przeciw...ale nie zmienia to faktu ze jestem za
            naprawa RP.
        • topolowka Prosze przyjac wyrazy szacunku i powazania 29.08.06, 23:51
          Szanowny Panie Profesorze,
          Prosze przyjac wyrazy szacunku i powazania za Panski wklad w wolnosc Polski.
          Wprawdzie oczekiwalismy, ze bedzie wygladala inaczej, i ze bedzie rzadzona
          przez lepszych i madrzejszych ludzi niz ci, ktorzy sa obecnie przy wladzy.

A minister Fotydze polecam lekture Panskiej ksiazki "Warto byc przyzwoitym".
          Moze by sie z niej czegos nauczyla. Jak nie przyzwoitosci - bo przeciez za duzo
          wymagac nie mozna - to moze przynajmniej manier.
          • presentation1 Re: Prosze przyjac wyrazy szacunku i powazania 29.08.06, 23:55
            Kuron tez duzo napisal
            • pierot6 presentation1.. a merytorycznie? 30.08.06, 00:43
              tyle piszesz o swoim patriotyżmie...czy twój patriotyzm pozwala na branie
              udziału w opluwaniu jednego z największych patritów?
    • gangaba lubię Sikorę za to że tak bardzo nie pasuje do PiS 29.08.06, 23:49
      facet z klasą;
      • presentation1 Re: lubię Sikorę za to że tak bardzo nie pasuje d 29.08.06, 23:50
        Lubisz agentow?
        • pierot6 presentation1.. 30.08.06, 00:47
          jeżeli ktoś,kiedyś, powie ci,że jesteś porządnym,prawym człowiekiem,..to daj
          mu w mordę!..niech nie kłamie...
    • bravocharlie Re: Prof. Bartoszewski wystąpił z Rady PISM 30.08.06, 00:30
      Wielka szkoda, ze człowiek o takim umyśle, takiej erudycji odchodzi ze
      stanowiska, a te głąby kapuściane zostają. To się po prostu nazywa KLASA Panie
      Profesorze!
    • me-e straszne...ten brak telefonow... 30.08.06, 01:26
      ...i realizmu
      • wolff10 Re: straszne...ten brak telefonow... 30.08.06, 01:39
        jak się dowiedziałem, że nikt nie zadzwonił, to połowę włosów sobie z głowy
        powyrywałem. tak się kwkurzyłem, kuder. co fatyga sobie myśli...zamiast się
        pofatygowac i zadzownić do profesora, to nic...
    • wolff10 Prof. Bartoszewski wystąpił z Rady PISM 30.08.06, 01:30
      Czy Bartoszewski ma coś poza MATURĄ?
      • me-e Prof. Bartoszewski...duze dziecko... 30.08.06, 01:41
        ...za duzo energii...za duzo slow...a pozatym nic nie widzial co sie dzialo
        wokol ? ...taki byl zajety soba...i chyba cos walnol w ...knessecie ...swego
        czasu...przeciwko polakom...ale nie jestem...pewien...
        • pierot6 me-e.. ty z natury jestes podły? 30.08.06, 01:47
          kim ty jesteś,szmondaku, żeby w takim tonie mówić o człowieku, który całe
          swojeżycie poswięcił krajowi,Polsce?
          • me-e ...prawda boli...i zero tolerancji... 30.08.06, 01:50
            ...sorry
          • kralik111 Re: me-e.. ty z natury jestes podły? 30.08.06, 13:29
            pierot6 napisał:

> kim ty jesteś,szmondaku, żeby w takim tonie mówić o człowieku, który całe
            > swojeżycie poswięcił krajowi,Polsce?

Kim jest m-ee? To prostre, m-ee w latach 80-tych byl oficerem SB, dzisiaj
            mieszka w Ameryce i sympatyzuje partii ktora ustawila wszystkich jego kolegow w
            kraju na intratnych stanowiskach :)))
    • rakunica Pora na emeryture 30.08.06, 01:42
      Radzilam panu Bartoszewskiemu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=47646596&a=47647832:
      Pan Bartoszewski, im dalej w lata tym bardziej oddala sie od swojej chlubnej
      bardzo dalekiej przeszlosci. Pora juz powiedziec "zegnajcie" i zejsc ze sceny
      politycznej. Szczegolnie po podpisaniu listu zdrajcow - bylych ministrow spraw
      niepolskich. Ja bym ich wszystkich przed Trybunal Stanu a wczesniej wystawilabym
      w klatkach pod bratnim prezentem - Palacem Kultury, zeby kazdy chetny mogl
      splunac przechodzac. Niektorzy mogliby pospieszyc ze slowami milosci. To
      uczucie niejedno ma imie. Niektorzy kochaja inaczej. Zwlaszcza swoj kraj.

Anna Kozlowska
      • wolff10 Re: Pora na emeryture 30.08.06, 01:44
        Chyba trochę za ostro! Sam nie należę do fanów tego profesora z maturą, ale
        myślę, że trochę za ostro sformułowałąs ten tekst.
        Pozdrawiam!
    • zwiatrem1 Prof. Bartoszewski wystąpił z Rady PISM 30.08.06, 03:09
      Ludzie przestancie grzebac w gó..e i skoñczcie z patosami... jest ich w Polsce
      zbyt wiele
    • noelkabat Prof. Bartoszewski 30.08.06, 04:12
      Skad tyle podlosci, niskiej zawisci i nieukrywanego tchorzostwa w tym
      narodzie, tyle sliskiego chamstwa... Na tym forum tchorzostwem oslonieci
      anonimowi "bohaterowie" pastwia sie nad jednym z najszlachetniejszych Polakow
      naszych czasow, nad czlowiekiem prawym i uczciwym. Co za obrzydlistwo!!!
      • me-e Re: Prof. Bartoszewski 30.08.06, 04:21
        ...a co niby...profesor ...zrobil...jeden przyklad, prosty ...prosze...bo juz
        ten belkot...autorytetow...pogromcow komuny...wyzwolicieli...jedynych slusznych
        racji...mee...mdli

noelkabat napisał:

> Skad tyle podlosci, niskiej zawisci i nieukrywanego tchorzostwa w tym
        > narodzie, tyle sliskiego chamstwa... Na tym forum tchorzostwem oslonieci
        > anonimowi "bohaterowie" pastwia sie nad jednym z najszlachetniejszych Polakow
        > naszych czasow, nad czlowiekiem prawym i uczciwym. Co za obrzydlistwo!!!

• kralik111 Re: Prof. Bartoszewski 30.08.06, 13:32
          me-e napisał:

> ...a co niby...profesor ...zrobil...jeden przyklad, prosty ...prosze...bo juz
          > ten belkot...autorytetow...pogromcow komuny...wyzwolicieli...jedynych
          slusznych
          >
          > racji...mee...mdli

Jestes za glupi zeby zrozumiec co ten czlowiek dla nas zrobil, pozatym esbeku
          ludzie jego pokroju sa ci poprostu nie na reke, tak jak calemu PiS.
      • me-e ...i dlaczego...kapusto 30.08.06, 04:36
        ..winisz caly ...narod...za co...?
    • ak813 Bartoszewski odszedl - bez stylu i zbyt pozno. 30.08.06, 04:53
      Nawet jedna osoba politycznie znaczaca nie poprosila go o pozostanie.
      • me-e ...a radek to dzentelmne...ze strefy... 30.08.06, 05:06
        ...zdekomunizowanej

ak813 napisał:

> Nawet jedna osoba politycznie znaczaca nie poprosila go o pozostanie.

• albacor Re: ...a radek to dzentelmne...ze strefy... 30.08.06, 06:48
          Na marginesie sprawy Bartoszewskiego: Jak widzę dukanie minizter Fotygi w tej
          sprawie i innych. Te "eeeeee", "yyyyyyy" "aaaaa" i wazenie każdego słówka,
          przecinka i pierdnięcia, tak, żeby się Jareczek nie zdenerwował - to mnie
          cholera bierze. Co ta baba tam robi? jaki pozyhtek na arenie miedzynarodowej z
          tej osoby? Litosci. To nie tylko braciszkowie nam przynosza wstyd ale ludzie
          którymi sie otaczają. Żenada.
    • rysiazwei Panie Bartoszewki, pora ubrać kapcie 30.08.06, 07:08
      i parzyć ziólka. W pewnym wieku trzeba wybrać to, co dobre dla cxiała. Politykę
      zostaw pan młodszym .
      • albacor Re: Panie Bartoszewki, pora ubrać kapcie 30.08.06, 07:11
        ....dupkom, którym ledwo wąs sypnął sie pod nosem i zioną żązą rewanżu na
        każdym kto ma inne zdanie niz oni. Taka jest znaczna część kadry Pisiaków.
        porabani historyko-politycy i niespelnieni "fachowcy" chcą przewracać wszystko,
        łącznie z etosem Solidarności. Żenujące i boli. A gdzie Polska?
        • albacor Re: Panie Bartoszewki, pora ubrać kapcie 30.08.06, 07:16
          I jeszcze jedna uwaga: Sikorskiego nie darzę wielka sympatią ale i tak w
          stosunku do innych "polityków" pisiaków jest on gwiazdą. Potrafi odnależź się w
          wielu sytuacjach. W tej tez. Dlatego.....nie wróżę mu dlugiej kariery i sadzę
          że Wielki Brat go zdymisjonuje i powoła kogoś formatu służalczej Fotygi albo
          niespełna wszystkiego Macierewicza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka