Dodaj do ulubionych

Prezydent Kaczyński: Nie będę namawiał Bartosze...

• tenare Nie będę namawiał sraczki do srania 30.08.06, 17:28
      panie PrezyDęcie.
    • noszfak Prezydent Kaczyński: Nie będę namawiał Bartosze.. 30.08.06, 17:39
      Do elektoratu PiS:

Ludzie! Czy wy naprawdę jesteście tak ślepi, że tego nie widzicie?!? Przecież to
      co robią te dwa kurduple z kompleksem małego penisa, przekracza absolutnie
      wszelkie granice! Jak można być tak zakochanym w sobie i przekonanym o swojej
      nieomylności!?! Co to w ogole jest za cyrk! W polityce zagranicznej nie ma
      miejsca na obrażanie się, na wewnętrzne rozgrywki.
      Nie wiem jaki jest poziom intelektualny wyborców PiS, ale chyba nie za wysoki,
      skoro, mimo tak wielu GIGANTYCZNYCH wpadek, poparcie w sondażach utrzymuje się
      wciąż na takim samym, wysokim poziomie.

p.s. Właściwie to może nawet lepiej, że Kaczki zrażają do siebie coraz więcej
      autorytetów. W końcu doprowadzą do sytuacji, gdy zostaną absolutnie sami, a
      wtedy łatwiej będzie się ich pozbyć.
      • scull1 Re: Prezydent Kaczyński: Nie będę namawiał Bartos 30.08.06, 18:00
        noszfak napisał:

> Do elektoratu PiS:
        >
        > Ludzie! Czy wy naprawdę jesteście tak ślepi, że tego nie widzicie?!? Przecież
        t
        > o
        > co robią te dwa kurduple z kompleksem małego penisa, przekracza absolutnie
        > wszelkie granice! Jak można być tak zakochanym w sobie i przekonanym o swojej
        > nieomylności!?! Co to w ogole jest za cyrk! W polityce zagranicznej nie ma
        > miejsca na obrażanie się, na wewnętrzne rozgrywki.
        > Nie wiem jaki jest poziom intelektualny wyborców PiS, ale chyba nie za wysoki,
        > skoro, mimo tak wielu GIGANTYCZNYCH wpadek, poparcie w sondażach utrzymuje się
        > wciąż na takim samym, wysokim poziomie.
        >
        > p.s. Właściwie to może nawet lepiej, że Kaczki zrażają do siebie coraz więcej
        > autorytetów. W końcu doprowadzą do sytuacji, gdy zostaną absolutnie sami, a
        > wtedy łatwiej będzie się ich pozbyć.

problemem jest że autorytety nie decyduja o wyniku wyborów. A prawda jest
        niestety taka ze elektorat to mamy nie zabardzo inteligentny i "wykszałciuchów"
        się tutaj z zasady nie lubi
    • nicram112 mala kacza kupa awansowala 30.08.06, 17:45
      i jest uber alles...
      • pogromca_gamonia niech swojego kocura do seksu namawia, geniusz.... 30.08.06, 17:47
    • isa.stern Prezydent Kaczyński: Nie będę namawiał Bartosze.. 30.08.06, 17:51
      nie ma jak urażona duma...;)
      Fotyga mówiąca o dobrej infrastrukturze współpracy z Bartoszewskim była
      powalająca... widać, że zna sie na dyplomacji, głównie na jej
      infrastukturze...;))
      • wolff10 Re: Prezydent Kaczyński: Nie będę namawiał Bartos 30.08.06, 17:54
        Babo pierogi lepić albo "sztrykać". Jesteś tak pretensjonalna, że czaszka
        łamie... "Kobieta, która zechce stać się "człowiekiem", będzie tylko małpą
        mężczyzny" (M. Scheler)
        • pawel_berlin Rola kobiety w spoleczenstwie polskim oczami wolfa 30.08.06, 17:55
          wolff10 (mentalny gnojek) napisał:

> Babo pierogi lepić albo "sztrykać". Jesteś tak pretensjonalna, że czaszka
          > łamie... "Kobieta, która zechce stać się "człowiekiem", będzie tylko małpą
          > mężczyzny" (M. Scheler)

nic dodac; nic ujac
          • wolff10 Re: Rola kobiety w spoleczenstwie polskim oczami 30.08.06, 17:57
            też cię lubię. pierogi, to dla ciebie chyba za trudne zadanie...
            • pogromca_gamonia kołtunski talibie, wracaj do trumny... 30.08.06, 18:09
        • isa.stern wolff10... prymitywie udajacy szowinistę 30.08.06, 18:03
          sprawdz w słowniku "pretensjonaly"... a następnie idź się upij, czyli to co
          zwykle
          zapytałabym czy wiesz co to "niebieska linia", ale podejrzewam, że żadna
          rozumna osoba z własnej nieprzymuszonej woli nie chciałby mieć do czynienia z
          takim troglodytą ja ty, więc rozumiem twoją nienawiść do wszystkiego...;)
          • 1zorro Re: wolff10... prymitywie udajacy szowinistę 30.08.06, 18:04
            na innych stronach pan wolff tez jest niezly. witam
            • isa.stern Re: wolff10... prymitywie udajacy szowinistę 30.08.06, 18:07
              witaj...:)))
              to jest ten sam troll, tylko akurat dzisiaj pod nickiem wolff10...;)))
              chora, aspołeczna jednostka, nikt go nie lubi i nie kocha... trudno to sobie
              wyobrazić, ale rezultaty oglądamy i doświadczamy na forum...;)))
              • wolff10 Re: wolff10... prymitywie udajacy szowinistę 30.08.06, 18:35
                Kochaniutka, jestem na formu po raz pierwszy! Ani intelektua, ani nawet
                kobiecej intuicji. Powinnaś wstąpić w szeregi faszo-feministek
                • isa.stern Re: wolff10... prymitywie udajacy szowinistę 30.08.06, 18:39
                  :)))
                  jesteś uroczy i ... prawie dowcipny...:P
                  • wolff10 Re: wolff10... prymitywie udajacy szowinistę 30.08.06, 18:41
                    Teraz lepiej...
                • obywatelrp3 Re: wolff10... prymitywie udajacy szowinistę 30.08.06, 19:41
                  wolff10 napisał:

> Kochaniutka, jestem na formu po raz pierwszy! Ani intelektua, ani nawet
                  > kobiecej intuicji. Powinnaś wstąpić w szeregi faszo-feministek

Trudno taki debiut nazwać udanym...może będzie lepiej w dalekiej przeszłości!
                  • wolff10 Re: wolff10... prymitywie udajacy szowinistę 30.08.06, 19:58
                    Całuski ślę...
          • wolff10 Re: wolff10... prymitywie udajacy szowinistę 30.08.06, 18:22
            Kobito, czy ty znasz znaczenie słowa "szowinista"?
            • isa.stern Re: wolff10... prymitywie udajacy szowinistę 30.08.06, 18:27
              tak amebo, znam, ale dla ciebie zapomniałam dodać męski szowinista...
              przeceniłam ciebie..;)))
              mea culpa, mea maxima culpa...;)
              • wolff10 Re: wolff10... prymitywie udajacy szowinistę 30.08.06, 18:30
                Ktoś Tobię tę odpowiedź powiedział, czy Ty tak sama z siebie...? Tak czy owak,
                to budzisz sympatię. bo któż inny taką sympatię może budzić, jak białogłowa?
                • isa.stern Re: wolff10... prymitywie udajacy szowinistę 30.08.06, 18:38
                  zazwyczaj nie chwalę się swoja wiedzą, bo nie sądzę, aby ktokolwiek to tu
                  decenił... i z reguły jestem b. miła... nie rozumiem, skąd ten bezpardonowy
                  atak, chociaż mam swoje podejrzenia...;))) niemniej, uprzedzam, że jakiś czas
                  temu postanowiłam zmienić nastawienie do osób, które mnie atakuję - odpowiem
                  tym samym :P
                  • wolff10 Re: wolff10... prymitywie udajacy szowinistę 30.08.06, 18:40
                    Z tym atakiem to przesadasz. Na formu gazety jestem pierwszy raz i po raz
                    pierwszy ktos mnie nawał szowinistą. Myśle, że masz kompleksy...
                    • isa.stern Re: wolff10... prymitywie udajacy szowinistę 30.08.06, 18:49
                      niestety, nie mam kompleksów... musisz się z tym faktem pogodzić...;)))
                      proszę, zaproponuj temat dyskusji... przekonamy się, czy potrfisz coś więcej
                      oprócz obrażania mnie...:P
                      • wolff10 Re: wolff10... prymitywie udajacy szowinistę 30.08.06, 18:53
                        Ustalmy jedno: w żadnym razie nie chiałem Cię czymkolwiek urazić. Jesli pomimo
                        to, tak się stało, wybacz! Po prostu, ten cytat z Kanta jest oklepany, że chyba
                        3/4 zawodówek ma go w salach lekcyjnych. Po za tym odniosłem wrażenie, że
                        jesteś typowa czytelniczką Gazety: yntelygentna i postępowa. Nie lubię czegoś
                        takiego. Stąd i moje złośliwości. A na tym form jestem naprawdę pierwszy raz.
                        • isa.stern Re: wolff10... prymitywie udajacy szowinistę 30.08.06, 19:00
                          oki...;) skoro tak mówisz
                          aha, skończyłam liceum, więc nie mam wyobrażenia na temat tego, czym zajmują
                          się w zawodówkach... wychodzi na to, ze mają b. ambitny program niż ten w
                          profilach humanistycznych... Kant jest trudny, ciężko się to czyta...
                          zaimponowałeś mi... przeczytać "Krytykę praktycznego rozumu"...;)
                          • wolff10 Re: wolff10... prymitywie udajacy szowinistę 30.08.06, 19:06
                            Myślę, że nie warto ruszać Kanta. Jak to mówią: ars longa, vita brevis. Jeśli
                            już, to kup sobie "Fajdrosa" Platona (PWN). Na Kanta szkoda czasu...
                            Jeszcze raz przepraszam za tamten post o pierogach.
                            • isa.stern Re: wolff10... prymitywie udajacy szowinistę 30.08.06, 19:11
                              oki, już się prawie nie gniewam, chociaż mi trochę smutno z tego powodu...:)
                              wcześniej czytałam Senekę (miałam z niego sygnaturkę...;)), teraz kończę
                              biografię Michała Anioła.. jak widzisz, interesuję się róznymi tematami
                              a teraz muszę znikać, miłego klikania
                              aha, bądź grzeczny
                              papapa
      • bodzanta_pan Re: Prezydent Kaczyński: Nie będę namawiał Bartos 30.08.06, 18:08
        i znów ci Izuniu Kant oczy przysłania czyim pan Bartoszewski był podwładnym i
        od kogo brał pieniądze. Człowiek który spędził dzień w Auschwitz nie powinien
        nigdy ręki podać szwabowi a nie ją jeszcze lizać.
        • pawel_berlin Re: Prezydent Kaczyński: Nie będę namawiał Bartos 30.08.06, 18:11
          Dziecko!
          Najpierw ukoncz podstawowke, poczytaj troche o historii Polski, zrob mature
          (chocby Giertychowa) a pozniej sie wypowiadaj.
          Jesli masz dowody przeciwko Bartoszewskiemu to zaprezentuj je PiS; oni na pewno
          na to czekaja. Jesli jednak twoje hasla sa bez pokrycia (tak jak Jaroslaw K.)
          to zamknij morde i siedz cicho! No chyba, ze chcesz zostac drugim
          Macierewiczem....
          • bodzanta_pan Re: Prezydent Kaczyński: Nie będę namawiał Bartos 30.08.06, 18:30
            pawel_berlin napisał:

> Dziecko!
            > Najpierw ukoncz podstawowke, poczytaj troche o historii Polski, zrob mature
            > (chocby Giertychowa) a pozniej sie wypowiadaj.
            > Jesli masz dowody przeciwko Bartoszewskiemu to zaprezentuj je PiS; oni na
            pewno
            >
            > na to czekaja. Jesli jednak twoje hasla sa bez pokrycia (tak jak Jaroslaw K.)
            > to zamknij morde i siedz cicho! No chyba, ze chcesz zostac drugim
            > Macierewiczem....
            I odezwało się małe g... nko bo myje, czyści produkty szwabskie w toaletach,
            więc wdzięczne. Gdyby gówienko wiedziało co to Auschwitz, to może z samego
            strachu zrozumiałoby, że pan Bartoszewski będąc więźniem obozu nie powinien
            NIGDY z tą nacją rozmawiać, a nie być wykładowcą w "niemczech" i brać za to
            dewidendy. Od szwabów, fuj!
            • pawel_berlin Re: Prezydent Kaczyński: Nie będę namawiał Bartos 30.08.06, 18:34
              baaaardzo merytoryczna odpowiedz....

• wariant_b Re: Prezydent Kaczyński: Nie będę namawiał Bartos 30.08.06, 19:55
              bodzanta_pan napisał:

> Gdyby gówienko wiedziało co to Auschwitz, to może z samego
              > strachu zrozumiałoby, że pan Bartoszewski będąc więźniem obozu nie powinien
              > NIGDY z tą nacją rozmawiać,

Chyba nie jesteś w stanie zrozumieć prawdziwych ludzi.
              Zapewniam cię, że ci którzy siedzieli za szaber, odczuwają dużo
              większą nienawiść, bo myślą, że to ich nobilituje. To jest jeden z tych powodów,
              dla których Bartoszewski może rozmawiać z Niemcami, Michnik z Kiszczakiem,
              a Giertych czy Kaczyńscy tego nie potrafią.
            • ladne_sny bodzanta_pan... mlody wszechpolak? ;) 31.08.06, 02:38
              fajny Jestes... takie pierdoly opowiadasz... akurat na dobranoc ;)
        • isa.stern Re: Prezydent Kaczyński: Nie będę namawiał Bartos 30.08.06, 18:13
          Misiu-Patysiu, na temat sprawy ze SSteinbach mamy chyba podobne poglądy, więc
          nie rozumiem o co Ci biega... jak nie wierzysz, sprawdż w wyszukiwarce...;)
          co do Bartoszewskiego to nigdy krytycznie nie wyraził się o panu prezydencie
          RP, więc też nie rozumiem, skąd ten atak na człowieka...:P
          • bodzanta_pan Re: Prezydent Kaczyński: Nie będę namawiał Bartos 30.08.06, 18:35
            Wybrałaś Kanta z kraju w którym duchowo bliższy jest "Fritz und Moritz zwoe
            (dialekt) spitze bube" lub zatłuczenie kolbą słowiańskiego bądź żydowskiego
            dzieciaka. Takich rzeczy nie powinno się zapominać, a narodem gardzić, nie
            wykładać.
            • isa.stern Re: Prezydent Kaczyński: Nie będę namawiał Bartos 30.08.06, 18:43
              czy Ty przypadkiem nie przesadzasz...?!
              aha, przyczytaj przynjamniej jego notkę biograficzną w encyklopedii... to - mam
              nadzieję - przestaniesz czepiać się Immanuela ...;)
              • wolff10 Re: Prezydent Kaczyński: Nie będę namawiał Bartos 30.08.06, 18:49
                Gdybyś wiedziała, jakie Prusak-Kant miał zdanie o kobietach i pogląd na kobietę
                w stosunkach damsko-męskich, to myślę, że zrezygnowałabyś z cytowania go. ?Ale
                nie mój interes...
                • isa.stern Re: Prezydent Kaczyński: Nie będę namawiał Bartos 30.08.06, 18:52
                  :)))
                  oki, cofam to, co napisałam powyżej - jesteś zabawny...:)
                  a propos, to może Ty zrobisz sobie z niego sygnaturkę... zakładam, że musicie
                  mieć podobne poglądy na ten temat...;)))
                  • wolff10 Re: Prezydent Kaczyński: Nie będę namawiał Bartos 30.08.06, 18:55
                    Nie rozumiem?Czyżby, daruj, to jakiś "skrót myślowy" z Twojej strony??
                    • isa.stern Re: Prezydent Kaczyński: Nie będę namawiał Bartos 30.08.06, 19:05
                      oczywiście, że skrót...albo w wypowiedzi - głównie werbalnej - nazywany
                      elipsą...;)))
                      to była sugestia, że musicie mieć- Ty i Kant - podobne poglądy na temat roli
                      kobiet...;)
                      przy inwentaryzacji mienia kobiety zaraz po zwierzętach domowych...;))))
                      • wolff10 Re: Prezydent Kaczyński: Nie będę namawiał Bartos 30.08.06, 19:11
                        Przed chwilą przyszło mi do głowy, o co Tobie mogło chodzić.
                        Swoją drogą, to chyba nie jest częste zjawisko, że niewiasty pisują na forach,
                        na których pisuje sie o polityce. Nie jestem entuzjastą Gazety. Doceniam jednak
                        ich sprawność i rozmach. Dziwię się, dalczego trzymają takiego Maleszkę. Wszak
                        nie podnosi im to nakładu ... Jestem entuzjastą (nie
                        bezkrytycznym) "Dziennika".
                        P.S. Mam nadzieję, że po tym ostanim wyznaniu mnie z tego forum moderator nie
                        wywali
        • caius1 Re: Prezydent Kaczyński: Nie będę namawiał Bartos 30.08.06, 18:44
          bodzanta_pan napisał:

> i znów ci Izuniu Kant oczy przysłania czyim pan Bartoszewski był podwładnym i
          > od kogo brał pieniądze. Człowiek który spędził dzień w Auschwitz nie powinien
          > nigdy ręki podać szwabowi a nie ją jeszcze lizać.

Zostawmy lepiej decyzje o tym jak sie powinien zachowywac ktos kto byl w
          Auschwitz tym ktorzy tam byli. Pouczanie ich jest czystym chamstwem.

NiePiS
      • carlitos35 Re: Prezydent Kaczyński: Nie będę namawiał Bartos 30.08.06, 18:23
        isa.stern napisała:

> nie ma jak urażona duma...;)
        > Fotyga mówiąca o dobrej infrastrukturze współpracy z Bartoszewskim była
        > powalająca... widać, że zna sie na dyplomacji, głównie na jej
        > infrastukturze...;))

I dlaczego ONI są wszyscy fizycznie tacy ... brzydcy...?

:-((((
        • isa.stern Re: Prezydent Kaczyński: Nie będę namawiał Bartos 30.08.06, 18:31
          została zachowana harmonia... brzydkie wnętrze, brzydka fizis...;)
          za egzemplifikację niech posłuży wolff10 i jego prymitywna, przesiąknięta jadem
          twórczość na forum... wyobaź sobie jej/jego oblicze... brrry
    • jura05 Re: B_A_R_T_0_S_Z_E_W_S_K_I_ wreszcie 0ut ! ?!!! 30.08.06, 17:53
      ma to cos o przezwisku andrzej rodakowski więcej rozumku niż pantofelek ?
    • scull1 Prezio Kaczyński jestważniejszy niz Bartoszewski 30.08.06, 17:53
      i nie będzie namawiał go do powrotu. No wiecie państwo prezydent ma namawiać
      jakiegoś tam Bartoszewskiego. To prezydent i jego brat byli ze 40 razy
      więzieni, już przecież za caratu. To oni zorganizowali strajk w stoczni w 1980,
      a w 1968 to ho, ho. Podpisali do tego porozumienia i zmusili komuchów do
      kapitulacji. A mieli by teraz sie kłaniać jakiemuś tam Bartoszewskiemu.
      Pożałowania godna propozycja drodzy państwo, pożałowania godna...
      • 1zorro A kto cie kaczor o to prosi? 30.08.06, 18:03

• isa.stern Re: A kto cie kaczor o to prosi? 30.08.06, 18:09
          ale przyznasz, że post jest przynajmniej śmieszny...;)))
          • wolff10 Re: A kto cie kaczor o to prosi? 30.08.06, 18:24
            Alem śmieszny!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!
            Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!
            Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!
            Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!Cha!
    • slawek_pienkowski Prezydent Kaczyński: Nie będę namawiał Bartosze.. 30.08.06, 18:14
      Dziękuję Panie Prezydencie.
      • pawel_berlin Re: Prezydent Kaczyński: Nie będę namawiał Bartos 30.08.06, 18:15
        slawek_pienkowski napisał:

> Dziękuję Panie Prezydencie.

Tak; panu (p)rezydentowi juz dziekujemy.
        Polacy
      • carlitos35 Dziękuję Szanowny Panie Bartoszewski !!! 30.08.06, 18:25
        slawek_pienkowski napisał:

> Dziękuję Panie Prezydencie.
    • asmag Prezydent Kaczyński: Nie będę namawiał Bartosze.. 30.08.06, 18:15
      Mały jak kartofel!
      Ale co tam, Macierewicz, zastąpi Bartoszewskiego. Nie ważne, że nie ma
      kompetencji, pozycji ani umiejętności, że nie zna żadnego języka i jest
      postrzegany jako wariat. Nie podpisał listu ośmiu !
      • pawel_berlin Re: Prezydent Kaczyński: Nie będę namawiał Bartos 30.08.06, 18:18
        To moze dlatego sciga bezdomnego, bo chce go....na ministra spraw
        zagranicznych!!! Bezdomny zapewne tez nie podpisal listu osmiu....
    • rudniand Od wielkości do śmieszności. 30.08.06, 18:21
      Ideały umierają! Załosną jest sytuacja kiedy tak wielki człowiek jak
      Bartoszewski u schyłku swojej drogi służbę Polsce uzależnia od błagalnego
      telefonu "jakiejś baby" z MSZ. W jednym Miller miał rację, prawdziwych
      mężczyzn poznaje się po tym jak kończą. Niestety.
      • pawel_berlin Re: Od wielkości do śmieszności. 30.08.06, 18:26
        "Od wielkości do śmieszności"
        Załosną jest sytuacja kiedy tacy ludzie jak Kaczynscy u szczytu swojej drogi
        sluzbe Polsce uzalezniaja od....sraczki. W jednym mial Tuwim racje piszac:

"Próznos repliki sie spodziewal,
        Nie dam ci prztyczka ani klapsa,
        Nie powiem nawet: "Pies cie j...l" ! Bo to mezalians bylby dla psa."

ps. wystarczy psa na kota zamienic
        • wolff10 Re: Od wielkości do śmieszności. 30.08.06, 18:28
          Ale elektorat Platfusów się wyrobił ...
          • pawel_berlin Re: Od wielkości do śmieszności. 30.08.06, 18:32
            i poraz kolejny nie trafiles;
            nie zaliczam sie do elektoratu PO (za duzo tam prawicowych przekretasow), PiS
            (nie przepadam za dyktatorami), LPR (faszystow miejsce jest we wiezieniu), SO
            (zlodzieje w rzadzie? nie dla mnie!), JAKIJKOLWIEK lewicy (nie ma NIC za darmo!
            nie znosze rozdawania i socjalu)....
            • wolff10 Re: Od wielkości do śmieszności. 30.08.06, 18:33
              Po nicku można domniemywać, że ty jesteś z NPD
              • pawel_berlin Re: Od wielkości do śmieszności. 30.08.06, 18:35
                Przepraszam; czy wszyscy mieszkancy Berlina to elektorat NPD????
                • wolff10 Re: Od wielkości do śmieszności. 30.08.06, 18:37
                  Jak by nie było to stolica III Rzeszy. byłem tam niedawno. Często tam się
                  wspomina czasy Fryderyka II a od niego tylko Katzensprung do Adolfa II...
                  • pawel_berlin Re: Od wielkości do śmieszności. 30.08.06, 18:39
                    W Polsce duzo sie mowi o Giertychu a to przeciez n-ta inkarnacja Hitlera....
                    • wolff10 Re: Od wielkości do śmieszności. 30.08.06, 18:59
                      Za dużo tych kiełbasek (tłuszcze) i piwa tam w Berlinie konsumujesz
                      • pawel_berlin Re: Od wielkości do śmieszności. 30.08.06, 19:05
                        Kolejny raz nie trafiles;
                        nie jadam miesa i nie pije piwa.

Wedle twoich PiSowskich kolegow to pierwsza oznaka, ze ktos jest w sekcie
                        • wolff10 Do Pawła z Berlina, czyli o kiełbaskach 30.08.06, 19:14
                          Brawo! To ostatnie Ci się udało. Zwracam honor i wybaczenie proszę. Cholernie
                          sobie cenię poczucie humoru.
                          Pozdrowienia
      • carlitos35 Od .... śmieszności do wielkości...! 30.08.06, 18:27
        rudniand napisał:

> Ideały umierają! Załosną jest sytuacja kiedy tak wielki człowiek jak
        > Bartoszewski u schyłku swojej drogi służbę Polsce uzależnia od błagalnego
        > telefonu "jakiejś baby" z MSZ. W jednym Miller miał rację, prawdziwych
        > mężczyzn poznaje się po tym jak kończą. Niestety.

Jeśli nie rozróżnia się cynizmu od szlachetności !!!
        • rudniand Do carlitosa: 30.08.06, 18:47
          Świetny cytat, myślę, że dobrym uzupełnieniem Twojego Camusa będą słowa
          Cycerona które prof. Bartoszewski napewno zna, a o których zapomniał angażując
          swój "majestat" w niepotrzebne spory - "milczenie bywa wymowniejsze od mowy".
          • pawel_berlin Re: Do carlitosa: 30.08.06, 18:54
            "milczenie bywa wymowniejsze od mowy"

to zabrzmialo jak
            "sraczka lepsza od negocjacji"
    • gg1968 PiS odzyskało PISM 30.08.06, 18:23
      łubu dubu, łubu dubu...
    • zibi1010 A ja bede namawial kogo sie da, aby za 4latka na 30.08.06, 18:51
      barana nie glosowac!!!
      • amanasunta53 Nie ma takiej opcji Tusk powiedział ,że nie ... 30.08.06, 19:35
        będzie startował ,bo sie obraził na wyborców.Chyba ,że zmieni zdanie.
        zibi1010 napisał:

> barana nie glosowac!!
    • efka_2 marność nad marnościami.... 30.08.06, 18:56
      ...i ta kreatura jest moim premierem..??
      • wolff10 Re: marność nad marnościami.... 30.08.06, 18:56
        Nie, to premier ma pod sobą takie kreatury ...
        • pawel_berlin Re: marność nad marnościami.... 30.08.06, 18:57
          premier pod soba, to co najwyzej....kota ma
      • obywatelrp3 Re: marność nad marnościami.... 30.08.06, 19:20
        efka_2 napisała:

> ...i ta kreatura jest moim premierem..??

Na dodatek sama się wybrała...:
        "W żadnym wypadku nie zostanę premierem, jeśli mój brat Lech wygra wybory
        prezydenckie. Byłaby to sytuacja nie do zaakceptowania
        przez polskie społeczeństwo."
        J.K. 10.2005

"Dla mnie raz dane słowo jest święte i sądzę, że dla koalicjantów także."
        powiedział Jarosław Kaczyński.
        "Życie Warszawy", 10 lipca 2006
    • me2free Kaczyński: Nie będę namawiał ... ja pana tez... 30.08.06, 19:12
      wiec nie startuj pan w przyszlych wyborach prezydenckich panie kaczynski
      • amanasunta53 Ale Ty wystartuj.Masz szansę .me2free. 30.08.06, 19:30
        me2free napisał:

> wiec nie startuj pan w przyszlych wyborach prezydenckich panie kaczynski
    • adam.struski Prezydent Kaczyński: Nie będę namawiał Bartosze.. 30.08.06, 19:13
      Gdyby Pan Prezydent ustąpił też nie namawiałbym go do powrotu.
    • picker63 Prezydent Kaczyński: Nie będę namawiał Bartosze.. 30.08.06, 19:20
      Do pięt nie dorastasz panie Kaczyński - Bartoszewski ma swój honor.A obrażanie
      się to rzeczywiscie pana specjalnośc,przy okazji mażna się odkuć za list
      "ośmiu".Niczego innego nie można było się spodziewać.Bycie poplecznikiem tego
      schizofrenika od likwidacji WSI to musi być wielka przyjemność.
    • aleksandra991 Prezydent Kaczyński: Nie będę namawiał Bartosze.. 30.08.06, 19:20
      Żałosne. Jak on sam...
    • tales1 I słusznie! Bez Bartoszewskiego świat się nie zawa 30.08.06, 19:22
      li! Sam zrezygnował i nikt na kolanach nie będzie go błagał. A z drugiej strony
      - strasznie zadufany z niego...narcyz!
      • birbant1 przy Bartoszewskim,obaj Kaczyńscy to ZERO 30.08.06, 19:26
        tto nie są mężowie stanu, to politykierzy z magla!
        • amanasunta53 A przy Kwaśniewskim? Chyba mniej niż zero? 30.08.06, 19:28
          birbant1 napisał:

> tto nie są mężowie stanu, to politykierzy z magla
          • amanasunta53 że o Millerze nie wspomnę! 30.08.06, 19:32
            amanasunta53 napisał:

> birbant1 napisał:
            >
            > > tto nie są mężowie stanu, to politykierzy z magla
          • birbant1 amanasunta53.. co mnie obchodzi Kwaśniewski? 30.08.06, 19:48
            Prof.Bartoszewski, to WSPANIAŁY CZŁOWIEK! przeczytaj młoda damo jego
            biografie, przekonasz sie sama!.. ON lubi ludzi!
        • wet3 Re: birbant1 30.08.06, 19:46
          birbant1: napisal : <przy Bartoszewskim obaj Kaczynscy to zero>

A dla mnie Bartoszewski jest zerem od czasu gdy zostal zwolniony z Auschwitz ze
          wzgledu na "zly stan zdrowia"!
          • birbant1 wet3.. ludzie twojego pokroju, to właśnie ZERA 30.08.06, 19:51
            tylko tyle..
            • wet3 Re: birbant1 30.08.06, 20:15
              birbant1 napisał:

> wet3...ludzie twojego pokroju, to wlasnie zerotylko tyle..

Dla mnie prezentujesz skrajna glupote, ktora nie jest zdolna odroznic bialego
              od czarnego. Napisz mi jeszcze, ze niejaki Kuron tez jest twoim bohaterem - a
              bede mial obraz w calosci.
              • wariant_b Re: birbant1 30.08.06, 21:08
                wet3 napisał:
                > Napisz mi jeszcze, ze niejaki Kuron tez jest twoim bohaterem -
                > a bede mial obraz w calosci.

Nie był i nie jest, ale jestem go w stanie zaakceptować i szanować.
                I to jest ta subtelna różnica między Kuroniem a Giertychem lub Kaczyńskimi.
                • thorgallpl Re: birbant1 30.08.06, 21:30
                  wariant_b napisał:

> wet3 napisał:
                  > > Napisz mi jeszcze, ze niejaki Kuron tez jest twoim bohaterem -
                  > > a bede mial obraz w calosci.
                  >
                  > Nie był i nie jest, ale jestem go w stanie zaakceptować i szanować.
                  > I to jest ta subtelna różnica między Kuroniem a Giertychem lub Kaczyńskimi.

Kiedy obradowal okragly stol ty zapewne robiles w portki, bo na pieluchy rodzice
                  nie mieli. To porozumienie to dowod na to, ze miekkie ladowanie dla komuchow
                  bylo dogadane w najdrobniekszych szczegolach. Efekt? Afery, afery,
                  afery...zaczynajac na niejakim panu Kott, przez PZPN, na aferze paliwowej
                  skonczywszy.
              • eat.putsy wiesz co wet? 30.08.06, 21:09
                nie bylo zadnej Solidarnosci, Walesy, Kuronia itd. Wszystko zawdzieczamy naszemu
                Wodzowi, zyczymy mu dobrego wypoczynku w Korei Polnocnej. Idz spac
                • thorgallpl Re: wiesz co wet? 30.08.06, 21:27
                  eat.putsy napisał:

> nie bylo zadnej Solidarnosci, Walesy, Kuronia itd. Wszystko zawdzieczamy naszem
                  > u
                  > Wodzowi, zyczymy mu dobrego wypoczynku w Korei Polnocnej. Idz spac

Skoro bylo w Polsce tak dobrze jeszcze w 2005r., to czemu teraz jest tak zle?
                  za duzo logujesz sie na strony www sld...
                  • eat.putsy jaka strone? 30.08.06, 21:33
                    to bylo do weta3, a nikt nie mowil, ze jest zle. Mam nadzieje, ze nie bedzie
                    gorzej jak nam tutaj nowa historie napisza. Bo to tylko historia (lokalna). Tak
                    jak juz gdzies napisalem, Walesa to jeden z trzech Polakow, ktorzy mieli
                    decydyjacy wply an historie swiata w XX wieku, nie Kaczynscy.
                    • thorgallpl Re: jaka strone? 30.08.06, 21:39
                      eat.putsy napisał:

> to bylo do weta3, a nikt nie mowil, ze jest zle. Mam nadzieje, ze nie bedzie
                      > gorzej jak nam tutaj nowa historie napisza. Bo to tylko historia (lokalna). Tak
                      > jak juz gdzies napisalem, Walesa to jeden z trzech Polakow, ktorzy mieli
                      > decydyjacy wply an historie swiata w XX wieku, nie Kaczynscy.

Nie interesuja mnie dokonania, gdyz walesa udowodnil, ze nowej polsce sie nie
                      przydaje. Jako prezydent mogl calkiem sporo, nie zrbil praktycznie nic. Sytuacja
                      go przerosla.
                      Twierdze, ze traktowane jeszcze niedawno w kategoriach oszolomstwa oskarzenia
                      padajace pod adresem ustalen okraglego stolu, znajduja potwierdzenie w
                      rzeczywistych problemach, jakich doswiadczylismy na przestrzeni ostatnich 17
                      lat. tu potrzeba GRUNTOWNEJ przebudowy. By tego dokonac potrzebna jest niemal
                      CALKOWITA zmiana oblicza kraju poprzez wyplenienie ludzi, ktorzy sa nosnikiem
                      wszystkiego, co bylo zle w PRL. Tak osmieszana lustracja jest niezbedna.
                      • eat.putsy Re: jaka strone? 30.08.06, 22:15
                        To ci powiem tak, byc moze bedzie to brzmialo jak herezja. Niemcy po II wojnie
                        nie wyplenili (oprocz oczywistych nazistowskich przestepcow) i mieli
                        "Wirtschaftswunder". W bylum DDR-ze "wyplenili" i malo co nie zrujnowali calych
                        Niemiec. Do sprawy trzeba podchodzic praktycznie. Ludzie chca budowac domy,
                        kupowac samochody, ksztalcic dzieci. Dyskusje o okraglym stole sa czysto
                        akademickie, bo faktycznie Kulczykowi i innym i tak sie niczego nie zabierze, za
                        pozno.
                        • thorgallpl Re: jaka strone? 30.08.06, 22:25
                          eat.putsy napisał:

> To ci powiem tak, byc moze bedzie to brzmialo jak herezja. Niemcy po II wojnie
                          > nie wyplenili (oprocz oczywistych nazistowskich przestepcow) i mieli
                          > "Wirtschaftswunder". W bylum DDR-ze "wyplenili" i malo co nie zrujnowali calych
                          > Niemiec. Do sprawy trzeba podchodzic praktycznie. Ludzie chca budowac domy,
                          > kupowac samochody, ksztalcic dzieci. Dyskusje o okraglym stole sa czysto
                          > akademickie, bo faktycznie Kulczykowi i innym i tak sie niczego nie zabierze, z
                          > a
                          > pozno.

osobiscie jestem za odslonieciem akt IPN i to jak najszybciej. To, co sie dzieje
                          teraz to proba osmieszenia lustracji (niby szafy IPNu pelne sa nieprawdziwych
                          teczek). Stara metoda jeszcze wdrazana za komuny: jak sie nie da pokonac, to sie
                          przylepia etykiete "oszolom".
                          Zgadzam sie, ze zwyklych ludzi nie obchodzi tak bardzo kto, kogo, za co, kiedy
                          itp. Chca przyslowiowego chleba i igrzysk. Rola swiatlych ludzi jest
                          oczyszczanie strukutr panstwa, a przez to pomoc w realizowaniu celow przez
                          wszystkich-tego nie daje sie w pelni osiagnac, gdy na kazdym wazny,m poziomie z
                          pkt. widzenia kraju znajduja sie ludzie niuczciwi. Jedni przylepili sie do
                          lewicy, drudzy prawicy, jeszcze inni kaza siebie nazywac liberalami. Czas
                          skonczyc ten cyrk, otworzyc szafy IPn u. dobre efekty dalo sie osiagnac w ddr,
                          czechach, tylko u nas ciegle sie wmawia ludziom, ze lustracja jest szkodliwa.
                          Na naszych oczach obserwujemy, ze nawet taka instytucja jak PZPN jest przezarta
                          do kosci przez ludzi, ktorzy zjedli przyslowiowe zeby na pilce w latach 80
                          (czasem wczesniej).
                          • eat.putsy Re: jaka strone? 30.08.06, 22:45
                            > lewicy, drudzy prawicy, jeszcze inni kaza siebie nazywac liberalami. Czas
                            > skonczyc ten cyrk, otworzyc szafy IPn u. dobre efekty dalo sie osiagnac w ddr,

Wiesz, mnie jest obojetne czy otworza czy nie, nie mieszkam w Polsce od bardzo
                            dawna i raczej nie jestem tam wpisany. Ale jak otworza to co? Czysto
                            logistycznie, zadanie nie do wykonania. Ten rzad nie jest w stanie, poradzic
                            sobie z pojedynczymi przypadkami. Jak bedzie tych przypadkow pare tysiecy to co
                            wtedy? Trzeba bylo zrobic 15 lat temu, zanim rozkradziono co rozkradziono, jak
                            rozkradziono.
                          • eat.putsy Re: jaka strone? 30.08.06, 22:49
                            > skonczyc ten cyrk, otworzyc szafy IPn u. dobre efekty dalo sie osiagnac w ddr,

Poczytaj sobie historie tylko jednego przypadku z DDR-u.
                            de.wikipedia.org/wiki/Schalck-Golodkowski
                        • wet3 Re: eat.putsy 31.08.06, 01:35
                          eat.putsy napisał:

> To ci powiem tak, byc moze bedzie to brzmialo jak herezja. Niemcy po II wojnie
                          > nie wyplenili (oprocz oczywistych nazistowskich przestepcow) i mieli
                          > "Wirtschaftswunder". W bylum DDR-ze "wyplenili" i malo co nie zrujnowali
                          calych
                          > Niemiec. Do sprawy trzeba podchodzic praktycznie. Ludzie chca budowac domy,
                          > kupowac samochody, ksztalcic dzieci. Dyskusje o okraglym stole sa czysto
                          > akademickie, bo faktycznie Kulczykowi i innym i tak sie niczego nie zabierze,
                          z
                          > a
                          > pozno.

Gdyby Niemcy zrobili to o czym mowisz, nie byloby ziomkowskich agresywnych
                          organizacji. Nie byloby Powiernictwa Pruskiego, ktore zaskarza Polska do
                          Trybunalu o odszkodowania. Przeciez te odszkodowania sa sprawa
                          wewnatrzniemiecka! Nie byloby wystawy Steinbach. Nie bloby prob wybielania
                          Niemcow. Nie byloby beznadziejnie glupiej i bezpodstawnej nagonki na Polske w
                          szwabskiej prasie czy tez manewrow na naszych wodach terytorialnych, a Merkel
                          gadalaby do rzeczy i nie pitolila pustych frazesow powtarzanych za Schroederem.
                          Szwaby NIGDY nie pogodzily sie z Poczdamem. Oni z nim zyja bo musza! - I tu
                          jest pies pogrzebany!!!
                          • helmut.berlin czlowieku 31.08.06, 02:14
                            poczytaj naprawde dokladnie i powoli zanim znowu zaczniesz szczekac
                            • wet3 Re: helmut. berlin 31.08.06, 02:20
                              helmut.berlin napisał:

> poczytaj naprawde dokladnie i powoli zanim znowu zaczniesz szczekac

Nie pitol glupot szwabolubny czlowieku. Powinien ci wystarczyc taki precedens
                              jak zaskarzenie Polski przez Powiernictwo Pruskie o odszkodowanie do Trybunalu!
                              To jest sprawa wewnatrzniemiecka! Czy ty jeszcze potrafisz myslec?!
                              • helmut.berlin nie wiesz o co chodzi czlowieku 31.08.06, 02:32
                                powiedzialem poczytaj DOKLADNIE i nie pieprz ciagla to samo w kolko
                                • wet3 Re: helmut. berlin 31.08.06, 02:41
                                  helmut.berlin napisał:

> powiedzialem poczytaj DOKLADNIE i nie pieprz ciagla to samo w kolko

Dokladnie odpowiem Tobie to samo - "ekspercie"! Czy przeczytales artykul o
                                  tresowaniu malp?
                                  • helmut.berlin Re: helmut. berlin 31.08.06, 02:50
                                    > Czy przeczytales artykul o
                                    > tresowaniu malp?

no chyba nie musze, PISiorki ciebie tak wytresowaly, ze nie musze poglebiac
                                    doswiadczen w tej dziedzinie
                                    • wet3 Re: helmut. berlin 31.08.06, 02:57
                                      helmut.berlin napisał:

> > Czy przeczytales artykul o
                                      > > tresowaniu malp?
                                      >
                                      > no chyba nie musze, PISiorki ciebie tak wytresowaly, ze nie musze poglebiac
                                      > doswiadczen w tej dziedzinie

Musze ciebie ciezko rozczarowac! Pisiorem nie jestem! Nie jestem zwiazany z
                                      ZADNA partia polityczna. Jestem bezpartyjnym Polakiem. Przeczytaj artykul o
                                      tresowaniu malp. Dobrze ci zrobi.
                                      • helmut.berlin Re: helmut. berlin 31.08.06, 13:45
                                        > Musze ciebie ciezko rozczarowac! Pisiorem nie jestem!

ja juz wole "oficjalnego" zwolennika PISiorow, chociz wiem z kim ma do czynienia
          • eat.putsy a ty dla nas 30.08.06, 20:36
            niestety wlasnie cie pomineli, ale bylo to przeoczenie

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=47743999&a=47760995
      • me2free Re: I słusznie! Bez Kaczynskiego świat się nie za 30.08.06, 19:26
        li, niech idzie na Radziecki wikt, stamtad jego pomysly na wspolczesnosc, wiec
        pwnie przyjma goscia z otwartymi ramionami
    • tboj Prezydent Kaczyński: Nie będę namawiał Bartosze.. 30.08.06, 19:41
      jeden wielki grajdół :-/
    • obalmykaczyzm Niech zyje Polska demokratyczna! Nigdy Wiecej 30.08.06, 19:53
      msciwych kartofli u wladzy!
    • gekon1979 niech zyje skecz!!!! 30.08.06, 20:10

• teem7 Prezydent Kaczyński: Nie będę namawiał Bartosze.. 30.08.06, 20:47
      no pewnie, niedługo wszyscy podpadniemy, bo ośmielamy się wyrażac własne zdanie.
      A kaczory zaczynają naśladować Łukaszenkę i nawet tego nie dostrzegają, jak to
      kaczory. Kiedyś mawiało się "kurzy móżdżek" na głupców, a teraz jak ?
      Za powiedzenie "kaczy móżdżek" też można będzie trafić za kratki ?
    • logophilos Ciągle obrażony, znów dostanie sraczki 30.08.06, 20:51
      żałosne, przez takich odchodzą ludzie formatu Prof. Bartoszewskiego
      • thorgallpl jaki z bartoszewskiego autorytet? 30.08.06, 21:22
        Przeciez to zwykly profesorek, ktory podpisal sie pod tym nikczemnym liscikiem.
        Moze dopiero teraz zdal sobie sprawe z tego, jaka krzywde Polsce i sobie
        uczynil. R.I.P.
        • chirlider jaki z Kaczyńskiego prezydent ? 30.08.06, 22:13
          zwykły obsiadacz foteli partyjnych i urzędniczych, który dzięki sprytnej
          kampanii wyborczej i oszczerstwom swego przeciwnika został niestety
          prezydentem. Niestety jaką szkodę czyni Polsce i Polakom nie zda sobie nigdy.
          R.I.P
          • thorgallpl Re: jaki z Kaczyńskiego prezydent ? 30.08.06, 22:49
            chirlider napisał:

> zwykły obsiadacz foteli partyjnych i urzędniczych, który dzięki sprytnej
            > kampanii wyborczej i oszczerstwom swego przeciwnika został niestety
            > prezydentem. Niestety jaką szkodę czyni Polsce i Polakom nie zda sobie nigdy.
            > R.I.P

Rozumiem, ze najwieskzym oszczerstwem byly sondaze dajace Po i tuskowi
            prezydenture w pierwszej turze? Co za niefart...

Dobranoc

BTW: dziadek tuska byl w wehrmachcie, takze kurski nie sklamal ;)
            BTW2: polecam przemowienie tuska na Zjezdzie Kaszubow Polskich z 1992 roku. Da
            Ci wiele do myslenia.
    • rejmanski.krzysztof Prezydent Kaczyński: Nie będę namawiał Bartosze.. 30.08.06, 21:06
      Ludzie małego formatu (nie chodzi mi o wzrost) są chorzy, gry ktoś
      intelektualnie i kulturalnie przerasta ich poziom.
    • stasiek33 Prezydent Kaczyński: Nie będę namawiał Bartosze.. 30.08.06, 21:06
      Żenujące i wstyd że mamy takiego premiera!
    • flyb52 Prezydent Kaczyński: Nie będę namawiał Bartosze.. 30.08.06, 21:06
      Bartoszewski facet z charakterem. O takich dzis trudno.
      "lojalista" nigdy by Bartoszewskiego do niczego nie namowil.
      Prezydent pisu lepiej nic nie mow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka