maruda.r 30.08.06, 14:47 Wiceprezes zamierza poszerzyć ofertę o m.in. "Gazetę Polską" i "Nasz Dziennik". ************************************** Równie dobrze można czytać zużyty papier toaletowy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mike1976 "Wyborcza" i "Polityka" zakazane w Radiu 30.08.06, 14:49 ciekawe kiedy zaczną palić na stosach... co za ograniczone barany. "o nieszczęsne królestwo i zginienia bliskie" Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Nie wiem, czy to bardziej śmieszne, czy żałosne 30.08.06, 15:08 Może karać dziennikarzy, którzy ośmielą się wnieść zakazaną bibułę, chciałem powiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 Powinni wprowadzić "Nasz Dziennik" do szkół i 30.08.06, 15:14 urzędów. I odpytywać! Odpowiedz Link Zgłoś
basiakrakow1 Re: Powinni wprowadzić "Nasz Dziennik" do szkół i 30.08.06, 15:15 Na mature z nim!! Odpowiedz Link Zgłoś
zupa_wolowa Wkrótce zakażą posiadania tego w domach 30.08.06, 15:17 Bedzie jak z Biblią w Chunach czy Arabii Saudyjskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Jeśli to prawda, to wiceprezes jest idiotą 30.08.06, 15:55 Powyższe stwierdzenie nie może być uważane za obraźliwe dla ww. idioty, oddaje jedynie w formie złagodzonej zdolność pojmowania rzeczywistości przez tegoż wiceprezesa. Odpowiedz Link Zgłoś
serwus.serwis Jeśli to prawda, że każdy ma swoją prawdę? :) 30.08.06, 16:51 jwojnar napisał: > Powyższe stwierdzenie nie może być uważane za obraźliwe dla ww. idioty, oddaje > jedynie w formie złagodzonej zdolność pojmowania rzeczywistości przez tegoż > wiceprezesa. Jestem pod głębokim wrażeniem twojej wiedzy psychiatrycznej. Wiesz, może i ja jestem idiotą, zawsze mnie dziwiło kiedy słyszłem w rano Radiu, "Jak podaje Gazeta Wyborcza mamy dziś ładna pogodę" itd. Czy nie prościej było to ustalić spoglądając przez okno? Z drugiej strony mysleć samemu to strach. Odpowiedz Link Zgłoś
zupa_wolowa Tak, nawet Putin ma swą Prawdę 30.08.06, 18:36 A on nam przecież wzorem w budowie oczyszczonego państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Jeśli to prawda, że każdy ma swoją prawdę? : 31.08.06, 14:15 Ale jak jest podawana prasówka w PUBLICZNYM radiu, to myślę, że wszystkie gazety o solidnym nakładzie powinny być uwzględniane. O ile wiem na taki Fakt się powołują. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Jezeli GW i Polityka byly jedynymi cytowanymi 30.08.06, 15:59 gazetami czy tez jedynymi "pod reka", to jest to rzeczywiscie skandal! Brawo, ze nareszcie z tym skonczono, zwlaszcza, ze GW jest gazeta wroga Polsce, polskiej recji stanu i Polakom. Odpowiedz Link Zgłoś
basiakrakow1 Re: Jezeli GW i Polityka byly jedynymi cytowanymi 30.08.06, 16:01 fritz.fritz napisał: > gazetami czy tez jedynymi "pod reka", to jest to rzeczywiscie skandal! > > Brawo, ze nareszcie z tym skonczono, zwlaszcza, ze GW jest gazeta wroga > Polsce, polskiej recji stanu i Polakom. > Mi nie jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
grosz-ek Re: Jezeli GW i Polityka byly jedynymi cytowanymi 30.08.06, 16:14 > Mi nie jest :) Ale fritz.frit-owi jest. Przecież on jest polski, prawdziwy patriota, co się Żydom niekłania ... I prędzej - w imię polskiej racji stanu - pusciłby Polaków z torbami, niżli Stocznie Gdyńską Żydowi sprzedał ... Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Jezeli GW i Polityka byly jedynymi cytowanymi 30.08.06, 16:21 grosz-ek napisał: > > Mi nie jest :) > > Ale fritz.frit-owi jest. > > Przecież on jest polski, prawdziwy patriota, co się Żydom niekłania ... > > I prędzej - w imię polskiej racji stanu - pusciłby Polaków z torbami, niżli > Stocznie Gdyńską Żydowi sprzedał ... Wole Ukraincow, Donbas: maja juz hute czestochwska, maja poklady rudy zelaznej: dzieki temu moga wlasna rude produkowac we wlasnej hucie i sprzedawac w postaci statkow, a to znaczy, ze moga kalkulowac cene koncowa produktu bez strat na marze dla pojedynczych dostawcow: ceny statkow bylyby wtedy extremalnie konkurecyjne! I to bylaby prawdziwa szansa dla stoczni i dla calego przemyslu dostawczego. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Jezeli GW i Polityka byly jedynymi cytowanymi 30.08.06, 16:47 fritz.fritz napisał: > Wole Ukraincow, Donbas: maja juz hute czestochwska, maja poklady rudy zelaznej: > > dzieki temu moga wlasna rude produkowac we wlasnej hucie i sprzedawac w postaci > > statkow, a to znaczy, ze moga kalkulowac cene koncowa produktu bez strat na > marze dla pojedynczych dostawcow: ceny statkow bylyby wtedy extremalnie > konkurecyjne! > I to bylaby prawdziwa szansa dla stoczni i dla calego przemyslu dostawczego. Dobrze Fritz.fritz, ale gdzie tu widzisz miejsce na jakis dobry geszeft? N_i_e___m_a_!!!! Kto to widzial! Nikt z "madrych" tego nie pochwali. nie oczekuj na tym zmihniczalym forum pochwal, ze cos dobrego moze byc dla Polski. Tu chodzi wrecz o cos innego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Jezeli GW i Polityka byly jedynymi cytowanymi 30.08.06, 17:13 to nie forum decyduje :) Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 A jeżeli były jedynymi zasługującymi na cytowanie? 30.08.06, 17:33 Gdybyś w to wierzył, nie pisałbyś tutaj tyle!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: A jeżeli były jedynymi zasługującymi na cytow 30.08.06, 20:05 nick3 napisał: > Gdybyś w to wierzył, nie pisałbyś tutaj tyle!:))) Forum to jedna polowa, a tutejsza cenzura to druga. Wycinajac konsekwentnie strone propolska, pozostawia wrazenie, ze ta druga to wszyscy. Dobra zatem byla decyzja usuniecia GW i Rzepy z biurek PR Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Jak ci dam, faszysto, "stronę propolską", to... 31.08.06, 00:15 ...to będziesz leciał dalej niż widział! Jeszcze raz spróbujcie samozwańczo się kreować na reprezentantów polskości, to normalnie wyprawię was na Madagaskar! Nigdy nie upoważniałem durnych prawicowych ekstremistów do reprezentowania mojego narodu. Nie czynił tego nikt z moich bliższych ani dalszych znajomych (a tak się składa, że wszyscy jesteśmy Polakami:). Więc zamknijcie łaskawie buzie, faszystowscy prowokatorzy, które tak chętnie wycieracie sobie Polską. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Jak ci dam, faszysto, "stronę propolską", to. 31.08.06, 14:19 No mnie i moich bliższych i dalszych znajomych oni też nie reprezentują. Właściwie to ciekawe kogo? Polaków, to pewnie nie. Może jakichś obcych, chcących zepsuć obraz funkcjonujacy od średniowiecza - zrównoważonych, otwartych i myślących mieszkańców naszego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Jak ci dam, faszysto, "stronę propolską", to. 31.08.06, 14:35 Niestety, zazwyczaj jest tak, że im większy kretyn, tym większym moim reprezentantem się ogłasza, za lepszego Polaka się uważa i jeszcze o katolickości swojej bredzi. Problem jest oczywiście głębszy, nadużywane jest tu pojęcia narodu, przedstawianego przez prawicowych głupków jako coś homogenicznego. Oczywiście głupota jest homogeniczna na całym świecie, ale na szczęście z pojęciem narodu polskiego jeszcze nie łączy się automatycznie. Tyle, że obecne władze (patrz artykuł) powoli, acz systematycznie do tego dążą. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: A jeżeli były jedynymi zasługującymi na cytow 31.08.06, 14:37 poszeklu napisał: > Wycinajac konsekwentnie strone propolska Forumowy głupek o zdrajcach pisze "strona propolska". Czego się innego po głupku spodziewać? Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 A jeżeli były jedynymi zasługującymi na cytowanie? 30.08.06, 16:38 Gdyby przyczyną większej popularności GW i Polityki od ND et consortes było co innego, niż to, że są po prostu LEPSZE, wiarygodniejsze i intelektualnie głębsze, to można by z ich przewagą walczyć inaczej niż administracyjnie. Wybierając desperackie rozwiązanie, jakim jest siłowa ingerencja w wolną (czy ktoś zmusza pracowników radia do wybierania GW) konkurencję tytułów, Targalski dał wyraźny dowód na to, że zdaje sobie sprawę z nieprzezwyciężalnej wyższości Polityki i GW w warunkach WOLNEJ konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
szczurek.polny Re: A jeżeli były jedynymi zasługującymi na cytow 30.08.06, 16:40 Kiedy tam właśnie nie było wolnej konkurencji. Wyraźnie jest napisane, że nie były prenumerowane żadne inne tytuły. Była Wyborcza. I Polityka. Prosto na biurko i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu [...] 30.08.06, 16:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 A jeżeli były jedynymi zasługującymi na cytowanie? 30.08.06, 17:29 To, że ND i Gazeta Polska nie były prenumerowane nie świadczy o tym, że nie było konkurencji. Mogło to po prostu wynikać z trudnego do przełknięcia dla ich wielbicieli faktu, że pisma te stoją jakieś trzy klasy niżej od GW i Polityki. Takie są fakty, sorry (analiza prasoznawcza może to dość obiektywnie udowodnić. Choć nie liczę, że mogłoby to przekonać takie indywidua jak poszeklu czy fritz.fritz. Ale czy ich mogłoby cokolwiek przekonać!?) Tak samo nie prenumerowano "Szczerbca" czy pism Leszka Bubla i też nie świadczy to o braku wolnej konkurencji. O braku wolnej konkurencji mogłoby świadczyć, gdyby nie chciano ich prenumerować pomimo życzeń jakiejś części zainteresowanych pracowników Radia. O ile mi wiadomo, nic takiego nie miało miejsca. Nowe władze Radia, jeśli chciały upewnić się czy przewaga GW i Polityki rzeczywiście wynika z wolnej konkurencji, miały prawo zaprenumerować ND i Gazetę Polską. Ale zakazywanie GW i Polityki to jest praktyka jawnie totalistyczna, która nijak nie może nazywać się przywracaniem wolności (od rzekomego "terroru GW":)). Chyba że idzie o przywracanie "prawdziwej wolności":))) Odpowiedz Link Zgłoś
szczurek.polny Re: A jeżeli były jedynymi zasługującymi na cytow 30.08.06, 17:37 > Nowe władze Radia, jeśli chciały upewnić się czy przewaga GW i Polityki > rzeczywiście wynika z wolnej konkurencji, miały prawo zaprenumerować ND i > Gazetę Polską. I właśnie to uczyniono. Jednak ze względu na ograniczenia budżetowe, zmniejszona została liczba prenumerowanych egzemplarzy Gazety Wyborczej. Jest to czarno na białym napisane w treści artykułu. Wystarczy przeczytać treść artykułu, nie tylko tytuł. A że w tytule pojawiło się słowo "zakazane?" (ze znakiem zapytania oczywiście)? No cóż, chyba wolno gazecie wybrać tytuł własnego artykułu. I oczywiście nie jest to manipulacja, to tylko taka cecha dobrego warsztatu dziennikarskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: A jeżeli były jedynymi zasługującymi na cytow 30.08.06, 17:48 Tak twierdzi Targalski, bo póki co nie wolno w Polsce oficjalnie wprowadzać cenzury. Jednak treść artykułu, na którą się powołujesz i którą "wystarczy przeczytać", jest inna: >Dziennikarze Polskiego Radia twierdzą jednak, że wiceprezes jest bardziej >stanowczy. - Nie dostajemy tych tytułów nawet jeśli chcielibyśmy je zamówić - >powiedział jeden z redaktorów PR "Polityce". Jeśli prawicowy czytelnik nie potrafi zauważyć takiego fragmentu w króciutkim artykule, to życzę mu wielu dalszych sukcesów w radiomaryjnym, "niemanipulacyjnym" komentowaniu świata!:)) Odpowiedz Link Zgłoś
szczurek.polny Re: A jeżeli były jedynymi zasługującymi na cytow 30.08.06, 22:24 W zasadzie nie powinienem odpowiadać, bowiem tym fragmentem: > Jeśli prawicowy czytelnik nie potrafi zauważyć takiego fragmentu w króciutkim > artykule, to życzę mu wielu dalszych sukcesów w > radiomaryjnym, "niemanipulacyjnym" komentowaniu świata!:)) dałeś dowód swojej ksenofobii, uprzedzeń, ciasnych horyzontów, szufladkowania ludzi, faszyzmu, zamordyzmu i prawdopodobnie rasizmu lub nawet antysemityzmu. Jak ja mogę polemizować z faszystą, który lepiej ode mnie wie jakie mam poglądy, czego słucham i prawdopodobnie też wie, na co powinienem zostać skazany za "niemanipulacyjne" komentowanie świata? No ale spróbujmy, choć prawdopodobnie nie ma to większego sensu z osobami o tak ograniczonym pojmowaniu świata, w myśl jednynie słusznej ideologii. W artykule znalazło się również zdanie: > Wiceprezes zamierza poszerzyć ofertę o m.in. "Gazetę Polską" i "Nasz Dziennik". Zwracam uwagę na słowo "poszerzyć". Dodatkowo będą "Gazeta Polska" i "Nasz Dziennik". "Gazeta Wyborcza" też będzie, tylko że nie na biurkach Państwa Redaktorów Polskiego Radia, a w czytelni i w mniejszej ilości egzemplarzy. >Dziennikarze Polskiego Radia twierdzą jednak, że wiceprezes jest bardziej >stanowczy. - Nie dostajemy tych tytułów nawet jeśli chcielibyśmy je zamówić - >powiedział jeden z redaktorów PR "Polityce". No właśnie. Nie dostaniemy własnych, papierowych egzemplarzy na biurko, żeby je sobie zabrać do domu, nawet jeśli chcielibyśmy je zamówić za pieniądze Polskiego Radia. Poza tym, jeśli mam dwie sprzeczne opinie, jedną wygłoszoną przez podanego z nazwiska wiceprezesa Polskiego Radia, drugą wygłoszoną przez anonimowego "jednego z redaktorów", to dla mnie bardziej wiarygodna jest ta pierwsza. A że niektórzy muszą znaleźć coś, co potwierdzi ich faszystowskie przekonania? Tacy zawsze będą woleli "prawdę" od "jednego z redaktorów". Odpowiedz Link Zgłoś
gem58 nadinterpretujesz, kolego :) 30.08.06, 23:18 > >Dziennikarze Polskiego Radia twierdzą jednak, że wiceprezes jest bardziej > >stanowczy. - Nie dostajemy tych tytułów nawet jeśli chcielibyśmy je zamówić - > >powiedział jeden z redaktorów PR "Polityce". > > No właśnie. Nie dostaniemy własnych, papierowych egzemplarzy na biurko, żeby je > sobie zabrać do domu, nawet jeśli chcielibyśmy je zamówić za pieniądze Polskiego > Radia. Zwracam uwagę na słowo "zamówić". Zamówić to nie znaczy "zabrać". Czytaj ze zrozumieniem. I czytaj tylko to co jest tam napisane, a nie to co Ci sie uroilo :) Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: A jeżeli były jedynymi zasługującymi na cytow 30.08.06, 23:29 Nie denerwuj się. Zarzuty, które w gniewie mi stawiasz, brzmią zupełnie niewiarygodnie. Bądźmy ściśli: nasz spór w ostatnich dwóch postach nie dotyczy tego, czy ten artykulik jest prawdziwy, ale tego, czy z wydarzeń opisanych w nim jako fakty, wynika, że w Radiu utrudnia się pracownikom dostęp do GW i Polityki. Ty stwierdziłeś, że ten artykulik nie zawiera takiego opisu, z którego coś takiego by wynikało, i że tytuł w związku z tym jest pozbawiony prawomocnego związku z treścią. Przytoczony przeze mnie cytat pokazuje, że nie mówisz prawdy. Oto jeszcze raz on: > >Dziennikarze Polskiego Radia twierdzą jednak, że wiceprezes jest bardziej > >stanowczy. - Nie dostajemy tych tytułów nawet jeśli chcielibyśmy je zamówi > ć - > >powiedział jeden z redaktorów PR "Polityce". Aby pozbawić ten fragment oczywistej mocy dowodowej w kwestii, o którą idzie nasz spór (kwestia ta to: czy z wydarzeń opisanych w artykule jako fakty, wynika, że w Radiu utrudnia się pracownikom dostęp do GW i Polityki), próbujesz w zupełnie arbitralny sposób dorobić wypowiedzi anonimowego redaktora znaczenie, którego w niej wyczytać (rzetelnie:) nijak nie można: > No właśnie. Nie dostaniemy własnych, papierowych egzemplarzy na biurko, żeby je > sobie zabrać do domu, nawet jeśli chcielibyśmy je zamówić za pieniądze Polskieg > o > Radia. Sam widzisz, że to twoje krętactwo jest tak grubymi nićmi szyte, że szybko odwracasz od niego uwagę, próbując równocześnie podważać wiarygodność tego świadectwa anonimowego redaktora. Piszesz: > Poza tym, jeśli mam dwie sprzeczne opinie, jedną wygłoszoną przez podanego z > nazwiska wiceprezesa Polskiego Radia, drugą wygłoszoną przez anonimowego > "jednego z redaktorów", to dla mnie bardziej wiarygodna jest ta pierwsza. To jednak tylko kawę na ławę pokazuje, że mówisz rzeczy, w które sam nie wierzysz. Nie można jednocześnie utrzymywać, że sensem wypowiedzi owego anonimowego redaktora jest to, że Targalski nie pozwala mu brać "Wyborczej" ("za pieniądze podatnika!":) do domu, oraz, że ten anonimowy redaktor kłamie. Znaczyłoby to, że według ciebie Targalski tak naprawdę przymyka oko na wynoszenie gazet z Radia, a jego pracownicy robią mu wobec dziennikarza "Gazety Wyborczej" z tego zarzut (fałszywy). Sam widzisz, jakie nonsensy wynikają z gromadzenia wyssanych z palca insynuacji. Podsumowując: Niezależnie od tego, czy wierzysz, że ten artykuł mówi prawdę, jesteś nierzetelny, twierdząc, że jego tytuł nie jest właściwym podsumowaniem treści tekstu. Ponadto (ale to jest sprawa logicznie rozdzielna od poprzedniej) piszesz: > Poza tym, jeśli mam dwie sprzeczne opinie, jedną wygłoszoną przez podanego z > nazwiska wiceprezesa Polskiego Radia, drugą wygłoszoną przez anonimowego > "jednego z redaktorów", to dla mnie bardziej wiarygodna jest ta pierwsza. Takim rozumowaniem można nieograniczenie podważać świadectwa o każdej systematycznej przemocy. Bo tak się składa, że stosującemu przymus nic nie grozi za przyznanie się do swojego nazwiska. A ludziom skarżącym się na przymus - dopóki są w jego władzy - grozi wiele (w wypadku pracowników Radia zwolnienie i zapewne "wilczy bilet" - to już niemało!) I dlatego z reguły świadectwa na temat łamania praw człowieka prawie zawsze są anonimowe. Zaś urzędnicy reżimów zapewniający, że nic takiego nie zachodzi, mogą sobie pozwolić na pełną jawność. Czyżbyś tego nie rozumiał? Nie udawaj Greka!;) Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: A jeżeli były jedynymi zasługującymi na cytow 31.08.06, 14:42 He, he, z logiką do gościa, który za zwrócenie mu uwagi, ze nie umie czytać nawet krótkich tekstów, automatycznie pluje oskarżeniem co do "ksenofobii, uprzedzeń, ciasnych horyzontów, szufladkowania ludzi, faszyzmu, zamordyzmu i prawdopodobnie rasizmu lub nawet antysemityzmu." Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Jezeli GW i Polityka byly jedynymi cytowanymi 30.08.06, 16:18 basiakrakow1 napisała: > fritz.fritz napisał: > Brawo, ze nareszcie z tym skonczono, zwlaszcza, ze GW jest gazeta wroga > > Polsce, polskiej recji stanu i Polakom. > > > Mi nie jest :) Czy uwazenie ja czytasz ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
basiakrakow1 Re: Jezeli GW i Polityka byly jedynymi cytowanymi 30.08.06, 16:20 nie zauważam w niej nic, co mogłoby być dla mnie wrogie. ma wady to prawda, ale to nie jest szmatławiec Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Jezeli GW i Polityka byly jedynymi cytowanymi 30.08.06, 16:27 basiakrakow1 napisała: > nie zauważam w niej nic, co mogłoby być dla mnie wrogie. > ma wady to prawda, ale to nie jest szmatławiec Wprowadzanie w blad jest wrogie. To czy jestes wprowadzana wblad, a wiec oszukiwana, mozesz tylko wtedy stwierdzic, jezeli masz alternatywne zrodla informacji. W Polsce praktycznie nie ma alternatywnych zrodel informacji. Dlatego nie widzisz niczego wrogiego. Tylko dla przykladu: W Niemczech istnieje cala masa roznych, sprzecznych ze soba pogladow srodowisk prasowych i medilnych. Dzieki temu istnieje pluralizm polityczny. W Polsce nie ma pluralizmu medialnego. Jedynymi osrodkami o innych pogladach jest radiostacja o bardzo specyficznym profilu RM ( w kazdym innym demokratycznym kraju bylaby zjawiskiem marginalnym) i ND. Odpowiedz Link Zgłoś
muzg_na_patyku W Polsce nie ma pluralizmu medialnego? 30.08.06, 16:33 przecież może Szanowny Kolega czytać Nasz Dziennik, słuchać Radia Maryja i oglądać TV Trwam. Ojciec Rydzyk oferuje szeroki wachlarz mediów dla ludzi na poziomie Szanownego Kolegi. Zapewniam że poglądy prezentowane w tych mediach różnią się znacznie od tych które Kolega tak zajadle atakuje na tych forach. Odpowiedz Link Zgłoś
basiakrakow1 Re: W Polsce nie ma pluralizmu medialnego? 30.08.06, 16:38 muzg_na_patyku napisał: > przecież może Szanowny Kolega czytać Nasz Dziennik, słuchać Radia Maryja i oglą > dać TV Trwam. Ojciec Rydzyk oferuje szeroki wachlarz mediów dla ludzi na poziom > ie Szanownego Kolegi. Zapewniam że poglądy prezentowane w tych mediach różnią s > ię znacznie od tych które Kolega tak zajadle atakuje na tych forach Skończ z tymi poziomami, on ma prawo do własne go zdania na temat GW i to nie znaczy że jest mało inteligentny, czy "na niższym poziomie". Urągając komuś tak naprawdę kompromitujesz siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: W Polsce nie ma pluralizmu medialnego? 30.08.06, 17:23 Pozdrawiam basiu. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: W Polsce nie ma pluralizmu medialnego? 30.08.06, 18:00 A ja Basiu nie zgadzam się z Tobą. To prawda, że nie należy urągać oponentom (o ile nie służy to czemuś pożytecznemu), ale nie mogę się zgodzić z tym, że nie wolno wartościować. Wizja rzeczywistości prezentowana przez RM czy ND jest naprawdę o kilka poziomów uboższa, mniej rzetelna i intelektualnie płytsza od tej, z którą zapoznaje się czytelnik GW czy Polityki. I byłoby fałszywym rozumieniem pluralizmu i relatywizmu (które jako takie są wartością) zabraniać sobie wypowiedzenia tego na głos. Choć oczywiscie nie należy tego mówić tylko po to, żeby kogoś obrazić. Odpowiedz Link Zgłoś
basiakrakow1 Re: W Polsce nie ma pluralizmu medialnego? 30.08.06, 18:19 nick3 napisał: > A ja Basiu nie zgadzam się z Tobą. To prawda, że nie należy urągać oponentom (o > > ile nie służy to czemuś pożytecznemu), ale nie mogę się zgodzić z tym, że nie > wolno wartościować. > > Wizja rzeczywistości prezentowana przez RM czy ND jest naprawdę o kilka > poziomów uboższa, mniej rzetelna i intelektualnie płytsza od tej, z którą > zapoznaje się czytelnik GW czy Polityki. > > I byłoby fałszywym rozumieniem pluralizmu i relatywizmu (które jako takie są > wartością) zabraniać sobie wypowiedzenia tego na głos. > > Choć oczywiscie nie należy tego mówić tylko po to, żeby kogoś obrazić. I z tobą się musze zgodzić, widze jednak że nie przeczytałes co dokładnie napisałam. Ja mówiłam o wartościowaniu ludzi, nie gazet... Na dodatek ludzi, których się w zyciu nie widziało. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: W Polsce nie ma pluralizmu medialnego? 30.08.06, 18:26 Właściwie, zgadzam się w 100%:) Pozdrowienia!:) Odpowiedz Link Zgłoś
basiakrakow1 Re: W Polsce nie ma pluralizmu medialnego? 30.08.06, 18:17 cześć fritz. tylko sobie nie mysl ze mnei przekonałeś do swoich poglądów. Nie lubię chamstwa po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
muzg_na_patyku Re: W Polsce nie ma pluralizmu medialnego? 30.08.06, 20:04 basiakrakow1 napisała: > cześć fritz. tylko sobie nie mysl ze mnei przekonałeś do swoich poglądów. Nie > lubię chamstwa po prostu. To ja jestem chamem?! Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: W Polsce nie ma pluralizmu medialnego? 30.08.06, 21:57 basiakrakow1 napisała: > cześć fritz. tylko sobie nie mysl ze mnei przekonałeś do swoich poglądów. Nie > lubię chamstwa po prostu. Alez oczywiscie, ze tak nie. :) Wypowiedz jest dlatego ciekawa, ze jezeli mowi sie o innym zrodle informacji w Polsce wszyscy mowia wlasnie o RM czy ND. Bo nie ma innych. To jest wlasnie ten brak pluralizmu politycznego w mediach. Ja czytam prase niemieckojezyczna i zadziej angielska no i polska rowniez. :) RM nie slucham, ND bardzo zadko. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: W Polsce nie ma pluralizmu medialnego? 30.08.06, 22:37 fritz.fritz napisał: > Wypowiedz jest dlatego ciekawa, ze jezeli mowi sie o innym zrodle informacji w > Polsce wszyscy mowia wlasnie o RM czy ND. "Wszyscy" mówią o RM i ND jako o alternatywie dla Wyborczej, bo nie umieją wyjść z kolein narzuconych przez Targalskiego (i już sporo wcześniej przez wasze faszystowskie gadanie). To właśnie faszyści próbują narzucać swoje RM i ND tak jakby stanowiły w kraju jedyną prawomocną alternatywę dla Wyborczej. Ale tak nie jest! > Bo nie ma innych. > To jest wlasnie ten brak pluralizmu politycznego w mediach. Piszesz nieprawdę! W kraju jest druga duża gazeta codzienna obok GW mająca dużo większy nakład i stojąca na dużo wyższym poziomie niż ND. Dlaczego Targalski jej nie zaprenumerował swoim podwładnym? O tygodnikach politycznych wychodzących obok Polityki nie wspominając: Newsweek, Przegląd, Wprost. Kiedy ty ostatni raz byłeś w kraju, fritz?:) Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: W Polsce nie ma pluralizmu medialnego? 30.08.06, 22:57 Powiedz, kto wydaje inne duze gazety w Polsce. Wprost jest wydawana przez pana Krola, a pan Krol, o ile wiem, mieszka w Izraelu. Przy tym Wprost nie jest gazeta tylko tygodnikiem ale stara sie reprezentowac polski interesy i to chyba jako jedyna. > To właśnie faszyści próbują narzucać swoje RM i ND tak jakby stanowiły w >kraju jedyną prawomocną alternatywę dla Wyborczej. To nie jest problem, co kto ci probuje narzucic. Wazne jest, czy mozesz kupic cos innego. Problem polega na tym, ze nie ma nic innego, co byloby polskie. Na SLD i PO i cala lewice glosowalo w sumie okolo 30% Polakow. Wymien jedno medium (oczywiscie nie RM czy ND), ktore reprezentuje jakas powazna grupe z 70%. Nie ma, pustynia. Tej sytuacji nie ma w zadnym normalnym demokratycznym kraju na swiecie. W Polsce masz defacto olbrzymia wiekszasc spoleczenstwa, ktora po prostu nie jest w stanie sie artykulowac. Obydwie inne duzo gazety sa rowniez wydawane przez Springera, innymi slowy myslisz dokladnie to na podstawie tych faktow, ktore Springer uzna za dobre dla ciebie. Newsweek jest rowniez SpringerVerlag. > Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy Re: W Polsce nie ma pluralizmu medialnego? 30.08.06, 23:02 > Wymien jedno medium (oczywiscie nie RM czy ND), ktore reprezentuje jakas > powazna grupe z 70%. Nie ma, pustynia. Tej sytuacji nie ma w zadnym normalnym > demokratycznym kraju na swiecie. A ile procent reprezentuje FAZ, SZ, taz? Narod w Niemczech czyta Bild, w Szwajcarii Blick, w Anglii Sun, a w Polsce SE albo Fakt. Proby utworzenie dziennika na wyzszym poziomie, czy na lewo czy na prawo, nie udaly sie w Polsce. Z prostego powodu, nie bylo chetnych. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: W Polsce nie ma pluralizmu medialnego? 30.08.06, 23:25 > A ile procent reprezentuje FAZ, SZ, taz? Narod w Niemczech czyta Bild, w > Szwajcarii Blick, w Anglii Sun, a w Polsce SE albo Fakt. Proby utworzenie > dziennika na wyzszym poziomie, czy na lewo czy na prawo, nie udaly sie w Polsce. Z prostego powodu, nie bylo chetnych. Niemcy czytaja to, na co maja ochote. Maja wybor. Rano moze czytac SZ a wieczorem FAZ, przy piwie zajrzy do jakiejs gazety regionalnej. Nie ma problemu. Albo podeprze sie Bild, jezeli ma ochote. Co do Polski: to jest nieprawda. Springer kladzie na stol okolo 100 mln i wydaje brukowca Fakt. Kladzie nastepne 100 i wydaje Dziennik. I ma dosych gotowki, zeby tak dlugo poczekac, az sie gazeta przyjmnie. Problem polega na tym, ze w Polsce nie ma tych pieniedzy. Problem polega na tym, ze proces o ktorym ci napisalem w innym poscie, powstawania polskich gazet, zostal zniszczony przez komunistow poprzez wyprzedaz Niemcom tytolow nielewicowych. Gazety powinny zostac przekazane na wlasnosc redakcjom, powinno zostac wprowadzone prawo wzorowane na niemieckim i teraz mialbys normalny pluralizm prasowy charakterystyczny dla normalnych demokracji. Proces ten zostal przerwany przez komunistow. Obecny rzad musi umozliwic powstanie na nowo redakcji i gazet jako punktow krystalizacji i dyskusji. To bedzie rocznie kosztowac pare set milinow ale nie ma innego wyjscia. Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 przepraszam że wartościuję osobę, której nigdy 30.08.06, 23:36 nie widziałem, ale czy ty masz w ogóle mózg? Przeczytaj co napisałeś: > Problem polega na tym, ze proces o ktorym ci napisalem w innym poscie, > powstawania polskich gazet, zostal zniszczony przez komunistow poprzez > wyprzedaz Niemcom tytolow nielewicowych. Rozumiem, że wg ciebie to komuniści utworzyli gazety nielewicowe (bo jak inaczej mogliby je później sprzedać), wypromowali je wśród nielewicowej części społeczeństwa, po czym sprzedali Niemcom, którzy podstępnie zmienili je w gazety lewicowe i walczące z polską racją stanu. Dosyć ciężko polemizować z tak "logicznym" wywodem... Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: przepraszam że wartościuję osobę, której nigd 30.08.06, 23:42 pacal2 napisał: > nie widziałem, ale czy ty masz w ogóle mózg? > > Przeczytaj co napisałeś: > > > Problem polega na tym, ze proces o ktorym ci napisalem w innym poscie, > > powstawania polskich gazet, zostal zniszczony przez komunistow poprzez > > wyprzedaz Niemcom tytolow nielewicowych. > > Rozumiem, że wg ciebie to komuniści utworzyli gazety nielewicowe (bo jak inacze > j > mogliby je później sprzedać), wypromowali je wśród nielewicowej części > społeczeństwa, po czym sprzedali Niemcom, którzy podstępnie zmienili je w gazet > y > lewicowe i walczące z polską racją stanu. > > Dosyć ciężko polemizować z tak "logicznym" wywodem... Postawiles swietne pytanie na temat mozgu... Poszukaj, jak znajdziesz.. moze zrozumiesz. Na teraz: zle zrozumiales. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy oj chyba dobrze zrozumial i skomentowal 31.08.06, 00:28 Twoje mgliste tlumaczenia, to zbieranina na pierwszy rzut oka wiarygodnych ale nie trzymajacych sie kupy faktow, stwierdzen i przypuszczen. Zacznijmy od poczatku: jakie gazety sprzedali komunisci Niemcom? Te lewicowe czy prawicowe, ktorych pzreciez nie mieli prawa miec? Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Prawica nie ma dobrej gazety bo jest Ciemnogrodem! 30.08.06, 23:58 Prawda jest boleśniejsza dla wierzących w prawicowo myślący "Naród": polska prawica nie może wylansować w Polsce dziennika, i to zarówno za polski jak i za niepolski kapitał:))) Trzeba tej prawdzie spojrzeć w oczy, fritz!:) Ani nie macie tak wiele odbiorców swoich chorych idei, by utrzymało się z tego pismo, ani tych zwolennicy tych idei nie potrafia stworzyć niczego na poziomie choćby trochę przypominającym GW i Politykę. Dlaczego? Dlatego, że ludzie wyznający nacjonalistyczne poglądy to kołtuneria, a kołtuneria nic nie potrafi zrobić na poziomie. Nawet kołtuńskiego pisma, żeby mogło się sprzedawać. Tylko jadowite szmatławce (takich nawet trochę jest: Nasza Polska, etc.) Wybijcie sobie z głowy faszyści, że wasze szmatławce się nie rozwijają, "bo są prześladowane". Każdy ma przeciwników, ale gdyby tylko wasze pisma rokowały najmniejszą nadzieję, że włożona w nie kasa przyniesie jakikolwiek rozwój na rynku, a więc zysk, inwestorów nie dałoby się powstrzymać!:) Nawet tak potężny inwestor jak Axel Springer nie potrafi dokazać cudu. Prawica w Polsce jest ciemnogrodzka i jej zwolennicy nie mają najmniejszej potrzeby czytać gazet zawierających jakąkolwiek treść intelektualną! Springer postawił na czytelnika umiarkowanie prawicowego, licząc, że może on weźmie adresowaną do niego gazetę do ręki. I jaki jest rezultat? "Dziennik" ani nie trzyma takiego poziomu jak GW (posiada tylko prestiżowy intelektualny dodatek, w którym pisują moi (lewicowi:) koledzy dla kasy), ani nie ma porównywalnej liczby czytelników co GW. Polska prawica jest ciemna. Oto przyczyna, dlaczego nie macie dobrej gazety!:)) No, rozumiem, że nigdy nie przełkniecie tej gorzkiej piguły:) Jak lustereczko (rynek) pokazuje brzydkie rzeczy, to stłuc lustereczko. Tak, fritz. "Złej baletnicy wadzi rąbek u spódnicy." Na pewno wszystkiemu, co prawicy w Polsce nie wychodzi, jest winien spisek komunistyczno-żydowsko-niemiecko-masońsko-europejsko-... Co jeszcze?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 fritz chyba osłabł:) 31.08.06, 00:26 Albo znalazł alibi w późnej porze i dyskretnie się oddalił:) Krótko, fritz! Nie masz nic do odpowiedzenia na ten krótki akapit z mojego poprzedniego postu: >Wybijcie sobie z głowy faszyści, że wasze szmatławce się nie rozwijają, "bo są prześladowane". Każdy ma przeciwników, ale gdyby tylko wasze pisma rokowały najmniejszą nadzieję, że włożona w nie kasa przyniesie jakikolwiek rozwój na rynku, a więc zysk, inwestorów nie dałoby się powstrzymać!:) No, powiedz, jaka siła mogłaby ich powstrzymać. Gdyby istniał tu choćby niewielki potencjał rozwoju, zjawiłby się tu natychmiast, choćby niewielki, kapitał. Tymczasem rozwój prawicowej prasy ani drgnie. Co więcej, nawet kiedy z motywów ideologicznych władować w prawicową prasę kapitał, po jego wyczerpaniu się tytuły padają. Vide: Ozon Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy Re: fritz chyba osłabł:) 31.08.06, 00:34 > Tymczasem rozwój prawicowej prasy ani drgnie. Co więcej, nawet kiedy z motywów > ideologicznych władować w prawicową prasę kapitał, po jego wyczerpaniu się > tytuły padają. Jak sie troche zastanowie, to osmiele sie stwierdzic, ze to wina Rydzyka. Jako biznesman nie jest on glupi, zauwazyl "nisze", opanowal ja elegancko, a przy okazji zgarnal tych nielicznych potencjalnych klientow tej "innej, dobrej, pozytywnej" prawicowej prasy. Dla tego co pozostalo nie oplaca sie inwestowac. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Prawica nie ma dobrej gazety bo jest Ciemnogr 31.08.06, 00:32 Swietne. jeden cytacik: "Dlaczego? Dlatego, że ludzie wyznający nacjonalistyczne poglądy to kołtuneria, a kołtuneria nic nie potrafi zrobić na poziomie. Nawet kołtuńskiego pisma, żeby mogło się sprzedawać. Tylko jadowite szmatławce (takich nawet trochę jest: Nasza Polska, etc.)" Widzisz, to jest ta barykada ktorej juz nigdy w zyciu nie przeskoczymy. Odrodzenie Polski zarowno po podzialach Polski, jak i cala Solidarnosc, jak i uwolnienie od czerwonego faszyzmu zawdzieczamy dokladnie tej ... koltunerii... Bez niej Polska i Polacy byliby w miedzyczasie pojeciami geograficznymi czy tez historycznymi. Jak widac na powyzszym obrazku, tak nie jest. Uh, piekne to jest. A wy, meczcie sie, za oknem jest wlasnie ta Polska istniejaca dzieki tym wspanialym, polskim koltunom. Wbrew antypolskim kanaliom wszelkiej prowinencji koloru a jest ich naprawde do diabla i ciut ciut. Odpowiedz Link Zgłoś
haansa Smuc sie Europo - kurdupel ma sraczke ! 31.08.06, 00:52 > A wy, meczcie sie, za oknem jest wlasnie ta Polska istniejaca dzieki tym > wspanialym, polskim koltunom. Dzieki tej Polsce w Europie jest wesolo, choc przyznam ze szkoda kiedy Kurdupel-Oberkoltun ma sraczke bo jeszcze nie jedna reklamowke pierwszej damy lub inne pierdniecie Kartofla w salonie przegapilismy Odpowiedz Link Zgłoś
kika843 Gazeta Wyborcza i Polityka trafią na Indeks Gazet 31.08.06, 01:02 Zakazanych. Za ich czytanie i rozpowszechnianie będzie groziło spalenie na stosie. Dla mnie "Gazeta Wyborcza" to jedna z niewielu gazet w Polsce, która stoi na przyzwoitym poziomie intelektualnym, nie doszukuje się taniej sensacji typu ile operacji plastycznych ma za sobą Cher, kto z kim się rozstał i jest dziennikiem obiektywnym. "Polityka" także reprezentuje sobą pewien poziom, o którym trudno mówić w przypadku "Naszego Dziennika". Celem tego Rydzykowego dziennika jest szerzenie jedynie słusznej ideologii, propaganda partii tworzących obecną koalicję i obrzucanie błotem wszystkich ludzi, którzy są niepokorni, myślą samodzielnie nie takk, jakby zyczyłby sobie tego Kościól katolicki i prawica. Jeżeli komuś nie podoba się "Wyborcza" , to nie musi jej czytac i siedzieć na tym forum. Nie ma kar za nieczytanie GW. Może sobie wybrać inny dziennik, ale niech obraża czytelników tego dziennika o bycie faszystami. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: Prawica nie ma dobrej gazety bo jest Ciemnogr 31.08.06, 01:27 fritz.fritz napisał: > Swietne. > jeden cytacik: Pewnie, że świetne! Ja często daję dobre kawałki i w samo sedno!:) fritz.fritz napisał: > Odrodzenie Polski zarowno po podzialach Polski, jak i cala Solidarnosc, jak i > uwolnienie od czerwonego faszyzmu zawdzieczamy dokladnie tej ... koltunerii... > O, bezczelne kołtuny!!! Tak!? Wam zawdzięczamy niepodległość Polski!!? Wam zawdzięczamy tylko stek kłamstw (takich jak choćby powyższe) i obelg, którymi zatruwacie życie polskiej sfery publicznej i nieustającą nagonką destabilizujecie demokratyczny ład państwa (tak było przed wojną, tak jest teraz) "Solidarność" była ruchem o wyraźnej inspiracji lewicowej (na II Bramie w Stoczni strajkujący stoczniowcy wywiesili nawet transparent z cytatem z Marksa - bynajmniej nie ironicznie). Strategami "Solidarności" - słynnymi "doradcami Wałęsy", którzy naprawdę wszystkim kierowali (on głównie firmował, no i miał "charyzmę":) byli korowscy lewicowcy. Prawica narodowo-katolicka głównie robiła w "Solidarności" (z powyższego powodu) antywałęsowskie rozłamy (wiem, co mówię - pochodzę z miasta, gdzie rozłam był szczególnie gorzki) Faszystowscy wyznawcy podziału na "Naród" i "polskojęzycznych" coś "wywalczyli"? Wiem, że zamordowali pierwszego prezydenta Wolnej Rzeczypospolitej (ateistę, "polskojęzycznego"). Z was raczej wywodzą się najczarniejsze zjawiska peerelu (nagonka "antysyjonistyczna" '68)! Masz, jak "walczyli": "Politycznie nie wolno nam rezygnować z oparcia o Rosję. Zachód o polski Gdańsk bić się nie będzie. Natomiast Związek Radziecki nas militarnie ochrania, jest też wypróbowanym partnerem gospodarczym. [Zwraca się do gen. Jaruzelskiego]: Potrzebny nam u steru ktoś, kto zapewni trwałość sojuszu ze wschodnim sąsiadem. Rolą prezydenta będzie pilnować, by nie przejść z deszczu pod rynnę, byśmy nie stracili tych pozytywów, które daje nam oparcie o Związek Radziecki. Tylko Pan, Panie Przewodniczący, może nam to zagwarantować". Papa Giertych (w Sejmie PRL, w stanie wojennym) WARA Ciemnogrodowi od Polski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy Re: W Polsce nie ma pluralizmu medialnego? 31.08.06, 00:11 > Obecny rzad musi umozliwic powstanie na nowo redakcji i gazet jako punktow > krystalizacji i dyskusji. To bedzie rocznie kosztowac pare set milinow ale nie > ma innego wyjscia. Obecny rzad tego nie uniemozliwi z wielu powodow, ktore probowalem wyliczac. Rzad powinien jedynie "stac na strazy", ze wolnosc mediow jest gwarantowana tak jak mowi konstytucja. W tej chwili obserwujemy dzialania, ktore raczej ida w odwrotnym kierunku. en.wikipedia.org/wiki/Freedom_of_the_press de.wikipedia.org/wiki/Pressefreiheit Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: W Polsce nie ma pluralizmu medialnego? 30.08.06, 17:16 muzg_na_patyku napisał: > przecież może Szanowny Kolega czytać Nasz Dziennik, słuchać Radia Maryja i oglą > dać TV Trwam. Ojciec Rydzyk oferuje szeroki wachlarz mediów dla ludzi na poziom > ie Szanownego Kolegi. Zapewniam że poglądy prezentowane w tych mediach różnią s > ię znacznie od tych które Kolega tak zajadle atakuje na tych forach. Dokladnie na tym polega problem. To sa jedyna media reprezenutjace alternatywne poglady. Bez nich w Polsce byloby praktycznie wszyskto jednakowe: rozne formy GW i Polityki. Mam nadzieje, ze obecny rzad przyczyni sie do odrodzenia prasy polskiej. 85% polskiego rynku prasowego znajduje sie w rekach Niemcow. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin a co ma rzad do tego? 30.08.06, 17:47 znasz jakis niemiecki "dziennik rzadowy"? Nie mowie o Bundesanzeiger Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: a co ma rzad do tego? 30.08.06, 21:50 Powstanie nowej gazety wymaga sporo pieniedzy. Cale struktury zostaly zniszczone. Zreszta z tego powodu Niemcy maja wrecz extremalnie regresywne prawo medialne, chroniace gazety przed przejmowaniem i powstaniem czegos w rodzaju monopoli prasowych. Gdyby w Polsce wprowadzono niemiecka ochrona prasy obecna sytuacja nigdy by nie powstala. Gazety nie powstana same. Rzad musi w tym pomoc. W inny sposob spoleczenstwo nie bedzie sie w stanie rozwijac. Gazety te powinny byc gratis. Beda sie utrzymywac z reklam, przynajmniej czesciowo. Ich powstanie jest absolutnie konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy Masz malo pojecia o gospodarce 30.08.06, 21:55 i o funkcjonowaniu rzadow. Powiedz mi kiedy i gdzie, oprocz krajow totalitarnych albo komunistycznych, rzad zakladal gazety? Jka niby mialby pomoc? Wylozyc lilkaset milionow na stol, powolac zarzad (naturalnie z PISu) i co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Masz malo pojecia o gospodarce 30.08.06, 22:33 eat.putsy napisał: > i o funkcjonowaniu rzadow. Powiedz mi kiedy i gdzie, oprocz krajow totalitarnych albo komunistycznych, rzad zakladal gazety? Jka niby mialby pomoc? Wylozyc > lilkaset milionow na stol, powolac zarzad (naturalnie z PISu) i co dalej? Media w Polsce byly najpierw komunistyczne, (wiesz, byla II WS, a potem byla czerowona dyktatura) a potem byl okres przejsciowy, kiedy te komunistyczne gazety dostaly przemienily sie w normalne. Wlascielem pozostalo panstwo. Rzad komunistyczny, SLD, nie dal tych gazet ludziom, nie sprzedal ich normalnie na rynku, tylko po prostu wreczyl Niemcom. I w ten sposob je zniszczyl. Zniszczyl po prostu naturalny proces powstania normalnego rynku prasowego. Co ciekawsze, gazety lewicowe nie zostaly Niemcom sprzedane. Teraz trzeba zaczynac od nowa. Prasa jest tym elementem demokracji, gdzie powstaja poglady, nastepuje dyskusja, wlasciwie caly proces demokratyczny odbywa sie przez prase. Tego procesu w Polsce nie ma. Prasa jest kontrolowana przez obce wydawnictwa nalezace do kraju o interesach diametralnie rozbieznych w wielu bardzo waznych punktach do interesow Polski. Wyjatkiem jest Rzepa. Ale przy obenym szefie rowniez spakudniala w ciagu ostatnich 3 lat. Powstanie gazet prawicowych, lewicowe i niepolskich jest dosyc, bedzie kosztowac brutto okolo 400 mln zlotych. Te koszta sa nie do unkniecia poniewaz sytuacja jest taka w wyniku historii ostatnich 60 lat. Dlatego "pokaz mi kraj i itd" jest w tym przypadku zupelnie bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy Re: Masz malo pojecia o gospodarce 30.08.06, 23:08 > na rynku, tylko po prostu wreczyl Niemcom. I w ten sposob je zniszczyl. Jakby nie "wreczyl" to by zniknely. Niemcy niestety ale prawda "uratowali" te gazety (albo wydawnictwa), dobrze, ze Rosjanie albo Chinczycy nie kupili. > Zniszczyl po prostu naturalny proces powstania normalnego rynku prasowego. A jaki to jest ten "normalny proces"? Wiesz kto zakladal prase w Niemczech po II wojnie? > Co ciekawsze, gazety lewicowe nie zostaly Niemcom sprzedane. Ciekawe? Bo ich nie chcieli, Niemcom chodzilo o biznes, a nei o uzdrawianie dusz. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy Re: a co ma rzad do tego? 30.08.06, 21:56 > Cale struktury zostaly zniszczone. Zreszta z tego powodu Niemcy maja wrecz To znaczy szkoda, ze zostaly zmiszczone? Trzeba je przywrocic? Stara polska komunistyczna prase? Odpowiedz Link Zgłoś
jola_bzyku Re: a co ma rzad do tego? 30.08.06, 23:34 Tak, o "Człowieku, który się Żydom nie kłaniał ..." Odpowiedz Link Zgłoś
ulisse Re: W Polsce nie ma pluralizmu medialnego? 30.08.06, 20:43 fritz.fritz napisał: > Mam nadzieje, ze obecny rzad przyczyni sie do odrodzenia prasy polskiej. 85% > polskiego rynku prasowego znajduje sie w rekach Niemcow. prasy czy rasy? Odpowiedz Link Zgłoś
charnel Re: Jezeli GW i Polityka byly jedynymi cytowanymi 30.08.06, 16:25 Tak, tak, 'Nasz Dziennik' jest zapewne bardziej obiektywnym źródłem informacji... ale z jakiegoś powodu o jego artykułach nie można otwarcie dyskutować na stronie o.R Odpowiedz Link Zgłoś
doomsday_now Re: Jezeli GW i Polityka byly jedynymi cytowanymi 30.08.06, 16:45 Przyklad, swiadczacy o tym, ze GW jest antypolska: Artykuł "Pożegnanie z bronią", 03-02-2001. Michnik nazywa Kiszczaka "człowiekiem honoru". Jaruzelskiego także. Michnik próbuje usprawiedliwiać strzelanie przez komunistów do robotników. Michnik, w apostrofie do Boga twierdzi, iż być może stan wojenny Polakom się należał. Wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
stryjaszek_pepi Re: Jezeli GW i Polityka byly jedynymi cytowanymi 30.08.06, 16:14 O przepraszam, ja jestem Polakiem, a nie uwążam, żeby Wyborcza była mi wroga. Odpowiedz Link Zgłoś
muzg_na_patyku Re: Jezeli GW i Polityka byly jedynymi cytowanymi 30.08.06, 16:18 Zaraz odpowiedzą na to "patryjoci" : - więc jesteś komuchem - albo przyczajonym komuchem - albo w układzie - albo radzieckim szpiegiem - albo judajczykiem - albo kapitalistycznym wyzyskiwaczem Co do ostatniego punktu to ostatnio jest on łączony z punktem 1, czytałem np. posty w których Balcerowicz określany jest mianem komunisty, zaczem punkty 1 i ostatni mogą być używane wymiennie dla określenia wroga Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
grosz-ek Re: Jezeli GW i Polityka byly jedynymi cytowanymi 30.08.06, 16:19 > O przepraszam, ja jestem Polakiem, a nie uwążam, żeby Wyborcza była mi wroga. Jeśli Wyborcza nie jest Ci wroga, to nie jesteś Polakiem. Bo każdemu, prawdziwemu Polakowi, Gazeta Wyborcza jest wroga. Tak rzekł fritz.fritz - polski, prawdziwy patriota, co się Żydom niekłania. Odpowiedz Link Zgłoś
martika19873 Re: Jezeli GW i Polityka byly jedynymi cytowanymi 30.08.06, 19:26 > Tak rzekł fritz.fritz - polski, prawdziwy patriota, co się Żydom niekłania. "Nie" z czasownikami piszemy oddzielnie Odpowiedz Link Zgłoś
krowucha Re: Jezeli GW i Polityka byly jedynymi cytowanymi 30.08.06, 16:15 jeśli jest to gazeta wroga Polsce to po co czytasz zamieszczone w niej artukuły i dodatkowo je komentujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
basiakrakow1 Re: Jezeli GW i Polityka byly jedynymi cytowanymi 30.08.06, 16:18 krowucha napisała: > jeśli jest to gazeta wroga Polsce to po co czytasz zamieszczone w niej artukuły > > i dodatkowo je komentujesz? Nie przeszkadzaj, on tu ma misję społeczną w nawracaniu lewaków i liberałów (bo Żydów się nie da) Odpowiedz Link Zgłoś
krowucha Re: Jezeli GW i Polityka byly jedynymi cytowanymi 30.08.06, 17:27 Powinien się zatem zająć cenzurą prewencyjną, która dawałaby mu możliwość poprawek przed ukazaniem artykułu, a nie po, kiedy praca jest o wiele żmudniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 [...] 30.08.06, 19:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 A czy wiadomo 30.08.06, 21:42 na czym obecnie polska racja stanu polega?? Ja mam swoje wyobrażenie na jej temat, Ty zapewne również, ale czy obecny rząd - poza poszerzaniem własnych kompetencji i likwidowaniem opozycji - ma zdefiniowane jakieś cele?? szczerze wątpię.. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy O tym sie glosno nie mowi 30.08.06, 21:49 Okazaloby sie, ze Polska potrzebuje kolonii, najlepiej tam gdzie jest duzo ropy naftowej. Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 Żałosne, zakompleksione karły - nie mają 30.08.06, 15:16 argumentów, więc tylko siła im została Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam i bardzo dobrze ;-) 30.08.06, 15:25 i bardzo dobrze ;-). Niech rozpedza cale "nedzne" towarzystwo. Miala byc rewolucja to i jest chociaz gdyby to odemnie "zalezalo" dzisiaj juz nie bylo by tych lepkich "autorytetow" na czele z GW ale nic, jest demokracja, glupi ludzie tez musza miec opiniotworcze medium Odpowiedz Link Zgłoś
tzetze1 Re: i bardzo dobrze ;-) 30.08.06, 15:48 I wlasnie dlatego istnieje ND i RM zeby taki kmiotek jak ty mial co czytac. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Re: i bardzo dobrze ;-) 30.08.06, 15:53 nie dziekuje. Do myslenia nie jest mi potrzebne ND lub Rm a w szczegolnosci GW albo polityka. a ty jak myslisz, "wyborczo" a moze wybiorczo... hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush i bardzo dobrze. Swietna reklama dla Polityki i GW 30.08.06, 15:48 i bardzo dobrze. Swietna reklama dla Polityki i GW ! Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Re: i bardzo dobrze. Swietna reklama dla Polityki 30.08.06, 15:54 opozycyjne gazety...hehehehhehhee... kiedy mysle o tych gazetach plynie wielka lodka slowo "relatywizm" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush i bardzo dobrze. Swietna reklama dla Polityki i GW 30.08.06, 17:39 I co z tego ? Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Re: i bardzo dobrze. Swietna reklama dla Polityki 30.08.06, 20:02 i co z tego? Jezeli dzisiaj bedziemy mowic o Zlu ze bylo "bledem mlodosci", "takimi tam", "przeszloscia", "trzeba myslec o przyszlosci" dajemy przyzwolenie (naszym dzieciom!!!) na czynienie zla w przyszlosci... od to co z tego... Odpowiedz Link Zgłoś
dthea Re: Powinni wprowadzić "Nasz Dziennik" do szkół i 30.08.06, 18:04 Ja czytam Polityke od 24 lat i uwazam, ze jest dobra bo na ile to mozliwe obiektywna Odpowiedz Link Zgłoś
pawka55 To ani smieszne, ani zalosne. To jest tragiczne... 30.08.06, 15:44 Wyglada na to, ze niewielu forumowiczow zdaje sobie sprawe iz Polska staje sie krajem katolicko-faszystowskim. I to nie tylko za sprawa prawicowego rzadu, ale takze dzieki tysiacam glupich prawicowych przydupasow, ktorzy za wszelka cene chca byc swietszymi od samego papieza i wprowadzaja "nowe" dyskryminujace porzadki w panstwowych firmach przez siebie zawiadowanych. Podobnie dzieje sie w lokalnych samorzadach. I tak to w XXI wieku historia faszystowskich Niemiec znajduje swa kontynuacje, tym razem jednak na wschodnim brzegu Odry. Polak z US Odpowiedz Link Zgłoś
e.arden Re: To ani smieszne, ani zalosne. To jest tragicz 30.08.06, 15:46 Paranoja, niedługo znów będziemy mieć drugi obieg prasy i książek. Wracają stare czasy od których tak PiS się odżegnuje Odpowiedz Link Zgłoś
michos56 Re: Masz racje pavka55. To jest tragicz 30.08.06, 16:11 coraz smutniej sie na to wszystko patrzy. niestety powraca nowe. znamy te dąsy - niektórych wypędziły one z kraju przed laty. szkoda, że do tych nawiedzonych wszytkowiedzących, dosyć licznie na tym forum występujących, coraz wyraźniej przyłącza się milcząca szara masa, a tworzą ją między innymi postawy takich bossów, jak ten, który zakazał dziennikarzom czytać to, czy tamto. postawa byłego dowcipnego satyryka, nadredaktora Wolskiego także niestety potwierdza obowiązujące aktualnie "tryndy". Jak tak dalej będzie szło, to obawiam się, że nie będzie gdzie złożyć starych kości. tym bardziej, że i na tym forum widać wyraźnie, że na szacunek dla starszych nie ma co, w tradycyjno-katolickiej Polsce, liczyć. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski wydania konspiracyjne dla dziennikarzy 30.08.06, 16:03 "GW" powinna zrobić specjalne wydanie: drobnym drukiem i na cienkim papierze, żeby dziennikarze mogli szybko połknął w razie kontroli. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: "Wyborcza" i "Polityka" zakazane w Radiu 30.08.06, 21:37 mike1976 napisał: > ciekawe kiedy zaczną palić na stosach... niedługo. u narodowych socjalistów od przejęcia władzy politycznej do palenia książek mijają zwykle dwa lata; przynajmniej w zeszłym wieku tak było. Odpowiedz Link Zgłoś
morsick Re: "Wyborcza" i "Polityka" zakazane w Radiu 31.08.06, 08:21 > ciekawe kiedy zaczną palić na stosach... Ale o co ci chodzi, misu? Po prostu zrezygnowano z "usług" jedynie słusznej gazetki, która swoim czytenikom pokazuje, jak mają myśleć, a ty wyjeżdżasz z paleniem na stosach. Jakieś problemy? Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm "Wyborcza" i "Polityka" zakazane w Radiu 30.08.06, 14:50 Widocznie Targalski cierpi na kompleks Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.ditel [...] 30.08.06, 15:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak a w jaki sposob spadek kursu akcji 30.08.06, 17:14 moze doprowadzic do upadku firmy, ktora przynosi ciagle zyski liczone w milionach zlotych? :D Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam ...albo Tagalski ma dosyc klamstw i manipulacji 30.08.06, 15:17 ktorych dopuszaja sie GW i polityka. Nie twierdze ze prawde znajdzie w Naszym dzienniku ale wkoncu...czym sie rozni Rydzyk od Michnika. Chyba obaj naginaja fakty chociaz Szlechter jest w tym mistrzem. Odpowiedz Link Zgłoś
momy Re: ...albo Tagalski ma dosyc klamstw i manipulac 30.08.06, 15:24 a można prosić o przykład naginania faktów przez Michnika? I kiedy ostatni raz Michnik redagował wiadomości? Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Re: ...albo Tagalski ma dosyc klamstw i manipulac 30.08.06, 15:28 okulary? Odpowiedz Link Zgłoś
mike1976 Re: ...albo Tagalski ma dosyc klamstw i manipulac 30.08.06, 15:37 "wiadomości" nie "komentarze" słownik...? Odpowiedz Link Zgłoś
tzetze1 Re: ...albo Tagalski ma dosyc klamstw i manipulac 30.08.06, 15:49 kaftanik? Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Re: ...albo Tagalski ma dosyc klamstw i manipulac 30.08.06, 15:55 oszolom? Odpowiedz Link Zgłoś
szczurek.polny Re: ...albo Tagalski ma dosyc klamstw i manipulac 30.08.06, 16:38 No to biorę na przykład powyższy artykuł. Na końcu tytułu jest znak zapytania, a więc zakazane, albo i nie zakazne? No ale czytelnicy dowiedzieli się, że "zły PiS zakazał", nawet jeśli nie czytali nic oprócz tytułu (bo na przykład nie mieli więcej czasu). Zaczynam czytać. W "Polityce" napisali, że podobno ktoś powiedział, że w Polskim Radiu... Szwagier mojego kolegi podobno słyszał, że jeden jego znajomy po pijaku widział... Artykuł nie zawiera żadnej sprawdzonej informacji - są tylko jakieś pogłoski gdzieś zasłyszane przez dziennikarza "Polityki". A na czym miałby ów zakaz polegać. Z treści wynika jednoznacznie, że chodzi o ograniczenie ilości prenumerowanych przez Polskie Radio egzemplarzy Gazety Wyborczej (a może nawet o całkowitą rezygnację z takiej prenumeraty). Wolno czytać, wolno kupować i przynosić do pracy - nie będzie tylko osobnego egzemplarza dla każdego Pana Redaktora na jego własne biurko. Zamiast tego będzie więcej tytułów w czytelni. I tyle. No więc w zasadzie prawda, tylko trochę inna. Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski nikt tak nie kłamie jak o. Rydzyk i jego media 30.08.06, 16:07 Mistrzami kłamstwa w Polsce są redemptorystowskie Radio Maryja, zafundowany przez nieznanego sponsora "Nasz Dziennik" i prywatna TV Trwam (T. Rydzyka i J. Króla). Przykłady kłamstw RM można znaleźć: www.radiomaryja.pl.eu.org/ www.radiomaryja.pl.eu.org/nagrania/ Odpowiedz Link Zgłoś
basiakrakow1 Re: nikt tak nie kłamie jak o. Rydzyk i jego medi 30.08.06, 16:11 r.maszkowski napisał: > Mistrzami kłamstwa w Polsce są redemptorystowskie Radio Maryja, zafundowany > przez nieznanego sponsora "Nasz Dziennik" i prywatna TV Trwam (T. Rydzyka i J. > Króla). > Zastanawiałam się kiedyś skąd rydzyk i cała ta elita ma tyle pieniędzy. Niedawno, bo kilka dni temu pojechałam z moim bratem na rowerze do Mogiły, obejrzeć klasztor cystersów (polecam, piękny) i na jednym z bocznych ołtarzy znaleźliśmy w połowie wypełnione przekazy bankowe, na których wpisujesz tylko od kogo i ile pieniędzy. reszta jest wypełniona - dar dla Radia Maryja... to mi podniosło ciśnienie... Odpowiedz Link Zgłoś
auto258374 A co, twoje pieniadze? 30.08.06, 17:04 Czy moze np Kampania Przeciwko Homofobii kwestujaca o 1% jest dobra, a Radio Maryja zle z definicji? Odpowiedz Link Zgłoś
basiakrakow1 Re: A co, twoje pieniadze? 30.08.06, 18:31 auto258374 napisał: > Czy moze np Kampania Przeciwko Homofobii kwestujaca o 1% jest dobra, a Radio > Maryja zle z definicji? Ale dlaczego w kościele.... wszędzie, ale nie tam sprawy polityki, czy inne przyziemne rzeczy. Tam się am modlić, a jak się da taki kwestionariusz w kościele, to ktoś sobie może pomyśleć, że to jak datek na biednych albo na kościół... Odpowiedz Link Zgłoś
fmichus IV Republika Pananowa :) 30.08.06, 14:51 Łubudubu niech nam zyje dwujajowy prezes naszego klubu! Odpowiedz Link Zgłoś
mobos az wierzyc sie nie chce :) 30.08.06, 14:52 to naprawde dzieje sie w Polsce ? Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Świetne pomysły ma ten Targalski,,,, 30.08.06, 14:55 Prosimy o więcej takich przemyślanych decyzji. I nie tylko Targalskiego ale i innych funkcjonariuszy PIS-u. Wykazujcie się chłopaki. Im więcej takich targalskich, piłek czy zawiszy dojdzie do głosu tym głębiej się was zakopie podczas najbliższych wyborów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
uklad_wcielony Re: Świetne pomysły ma ten Targalski,,,, 30.08.06, 15:14 swan_ganz napisał: > Prosimy o więcej takich przemyślanych decyzji. I nie tylko Targalskiego ale i > innych funkcjonariuszy PIS-u. Wykazujcie się chłopaki. > Im więcej takich targalskich, piłek czy zawiszy dojdzie do głosu tym głębiej > się was zakopie podczas najbliższych wyborów :-) Byloby fajnie, pod warunkiem, ze ludzie, ktorzy maja chociaz lyzke oleju w glowie, przestana uciekac z kraju. Bo w lokalach wyborczych w ambasadach frekwencja bywa raczej marna. Odpowiedz Link Zgłoś
momy Re: Świetne pomysły ma ten Targalski,,,, 30.08.06, 15:26 I tu jest pies pogrzebany. Trzeba już myśleć, jak ich doprowadzić do urn za 3 lata, bo będzie z nami kiepsko. Moher nie zmądrzeje, dopóki na odcinku renty nie zobaczy 300 zł, bo nie nie zostanie tu nikt kto by zarabiał na te ich obiecane przez PiS socjale Odpowiedz Link Zgłoś
heyoza Ciekawe kiedy pierwsze zwolnienia za czytanie GW 30.08.06, 15:36 Dyscyplinarka pana S. w wyniku wykrycia faktu iż pod biurkiem w redakcji w tajnym schowku przechowywał 3(słownie trzy) egz.GW.Wniosek o wykluczenie go z jedynej Partii automatycznie wpływa do prezydium.Na IV plenum w punkcie piątym udzieli mu się nagany,ponadto żonę jego Jozefę pielęgniarke a zawodu poleci się zwolnić a dziecko usunąć z radiowego przedszkola by uniknąć zgubnego wpływu jakie mogłoby mieć na rówieśników Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Re: Ciekawe kiedy pierwsze zwolnienia za czytanie 30.08.06, 15:49 szczerze mowiac jadac metrem z rana widze ludzi czytajacych GW albo Trybune ogarnia mnie pogarda dla nich...nie zebym byl fanem rydza albo romka ale mam ochote ... ehhhh. nie bede wyrazal ekspresji, nie bede reprezentowal poziomu celinskiego ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak nie dajesz sobie swiadectwa... 30.08.06, 17:17 bo widzsz, ja na ten przyklad i czytam GW, Wprost, Polityke, Rzepe i czasami Nasz Dziennik, Nczas, slucham audycji RM - po to, zebym mogl sobie SAM wyrobic zdanie na temat tego, kto jest bardziej wiarygodny, czyja wizja swiata jest bardziej spojna i zgodna z takimi pie..mi jak np. ekonomia. A co powinienem czytac wg ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam nie bede marnowal pieniedzy...;-) 30.08.06, 20:15 jezeli moge to samo zobaczyc na stronach internetowych, rzepy, GW lub trybuny. Polityke i Wprost tez kiedys czytalem ale teraz nie mam czasu. RM pare razy sluchalem ale zawsze sie modla takze szkoda czasu (widocznie nigdy nie trafilem na rozmowy nie dokonczone), w kazdym razie co powinienes czytac... to wylacznie od ciebie zalezy. ja czytam wszystkie informacje ktore moge zdobyc z wiarygodnych zrodel, analizuje je i wyciagam najwazniejsze informacje i wnioski a wnioski czasem sa trywialne odnosnie Trybuny I GW - Klamstwa, manipulacje i naginanie faktow...ale to jest tylko moje prywatna opinnia. Na dodatek moge ci polecic ksiazke Bronislawa Wildsteina "Dekomunizacja ktorej niebylo", Bardzo ciekawa analiza III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: "Wyborcza" i "Polityka" zakazane w Radiu 30.08.06, 14:56 Słusznie! Ta wredna Wyborcza ośmiela się krytkować Niemiłościwie nam Panującego Kaczora Dwuosobowego! To skandal! Czekamy, aż w radiu "publicznym" zawisną na każdej ścianie portrety Dwuosobowego. I biada dziennikarzowi, który pozwoli, żeby w jego pokoju portret muchy obsrały - pójdzie seidzieć. Szwejk się kłania... Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 "Wyborcza" i "Polityka" zakazane w Radiu 30.08.06, 14:57 gdyby wyborcza nie łgała i nie manipulowała, zapewne nie szukałbym rzetelnych informacji w innych mediach. Ale jezeli przez paręnaście lat głównym problemem tego kraju byli jacyś antysemiccy spiskowcy, a prawa człowieka ograniczac się mają do parad gejowskich, to przestałem tą gazietke brać na poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek buhahaha co za debilny komentarz ROTFL 30.08.06, 15:02 To po cholere to czytasz? Jest jak te babcie z radio maRyja - siedza do pozniej nocy i ogladaja pornole na roznych kanalach TV, a pozniej sie swiecie oburzaja heheh Ja nie czytam takich gowien jak "nasz dziennik" itd, wiec nie wchodze na ich strone (o ile w ogole jakas maja - przeciez internet to szatan ROTFL). Odpowiedz Link Zgłoś
get.up.stand.up Re: buhahaha co za debilny komentarz ROTFL 30.08.06, 15:08 Naprawdę nie rozumiesz po co ludzie wchodzą na strony, które nie są zgodne z ich światopoglądem? Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam piekny romanek-esencja prostactwa i "poziomu"heheh 30.08.06, 15:37 piekny romanek tego nie rozumie bo tylko jedyna prawda jest sluszna. Nasza prawda !!!! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kika843 Re: buhahaha co za debilny komentarz ROTFL 31.08.06, 01:13 "Nasz Dziennik" ma strone internetową! Wszedł do siedliska diabła i nawraca! Kiedyś na jakims portalu feministycznym był podany link i tytuł artykułu. Tytuł tak mnie zaintrygował, iż kliknęłam na niego i otworzyła mi się stronka "Naszego Dziennika". Odpowiedz Link Zgłoś
mike1976 Re: "Wyborcza" i "Polityka" zakazane w Radiu 30.08.06, 15:02 tom1003 napisał: > gdyby wyborcza nie łgała i nie manipulowała, zapewne nie szukałbym rzetelnych > informacji w innych mediach. Ale jezeli przez paręnaście lat głównym problemem > tego kraju byli jacyś antysemiccy spiskowcy, a prawa człowieka ograniczac się > mają do parad gejowskich, to przestałem tą gazietke brać na poważnie. ...co absolutnie nie ma nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
lebierre ...STRATA monopolu boli nawet liberalow z GW?! 30.08.06, 15:05 ...STRATA monopolu boli nawet liberalow z GW?! Odpowiedz Link Zgłoś
j_mat Re: ...STRATA monopolu boli nawet liberalow z GW? 30.08.06, 15:07 lebierre napisał: > ...STRATA monopolu boli nawet liberalow z GW?! Liberałów boli każde ograniczenie wolności, palancie. Tutaj nikt ci nie zabrania wygadywania głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
basiakrakow1 yyyyyyyyyyy 30.08.06, 15:07 Myślisz, że gdyby gdzieś zakazano Naszego Dziennika, to nie napisaliby o tym u sibei?? i czego sie czepiasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Np. dopiero dzis wspomnieli o Kuroniu... czy rozum 30.08.06, 15:22 iesz cos z tego ze wszystkie media mowily o tym a gw milczala... heheeheh...dopiero rano sie odezwalo cos w postaci dwoch kulturalnych inteligentow, michnika i celinskiego i ich Nowe kanony inteligencji , w posstaci szambonurka, ch... i drania ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
basiakrakow1 Re: Np. dopiero dzis wspomnieli o Kuroniu... czy 30.08.06, 15:26 1- GW nie uznaję za obiektywną 2- Nie pochwalam formy w jakiej Celiński przedstawił swój ogląd na sprawę Kuronia, jednoczęnsie zgadzam się z treścią słow Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Re: Np. dopiero dzis wspomnieli o Kuroniu... czy 30.08.06, 15:33 ciekawe co by bylo jak by nagle tak powiedzial np... pan premier alb powiedzmy Lepper...wtedy to by byl news w GW. Na glownej stronie "Rzad Chamow" a tak newsa nie ma bo to nic innego jak "salon warszawski" - chamstwo na salonach pokazalo prawdziwa twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
cortez_i_pizarro Swietna decyzja !!! 30.08.06, 14:59 Czas najwyzszy wytluc rozowo-czerwone pluskwy z radia publicznego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mike1976 Re: Swietna decyzja !!! 30.08.06, 15:01 cortez_i_pizarro napisał: > Czas najwyzszy wytluc rozowo-czerwone pluskwy z radia publicznego!!! dobrze wam tam w sztabie PIS`uaru płacą za umieszczanie takich bzdetów na forach...? Odpowiedz Link Zgłoś
get.up.stand.up Re: Swietna decyzja !!! 30.08.06, 15:11 A tobie ile płaci GW za oczernianie ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: Swietna decyzja !!! 30.08.06, 15:10 uzasadnij, oczywiście nie wyjeżdżaj z kretynizmami typu "bo gazeta kłamie", bo na cos takiego trzeba mieć dowody Odpowiedz Link Zgłoś
szczurek.polny Re: Swietna decyzja !!! 30.08.06, 15:20 Bo Gazeta nie zna się na procentach. A na to akurat są dowody. Odpowiedz Link Zgłoś
szczurek.polny Re: Swietna decyzja !!! 30.08.06, 16:52 Pani Anna Zawadzka, dziennikarka "Gazety Wyborczej" popełniła parę dni temu fantastyczny tekst. www.joemonster.org/article.php?sid=6334 No cóż, jednej Pani może się zdarzyć... No ale przecież w Gazecie jest jakaś korekta, redaktorzy, ktoś te teksty czyta, zanim zdecyduje się na ich publikację. Uważam, że nieznajomość matematyki wśród pracowników Gazety Wyborczej została przeze mnie dowiedziona. Zresztą tłumaczy to po części straszną nienawiść tego środowiska do ministra edukacji Romana Giertycha, który ową matematykę chętnie by widział na matrze. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak rotfl :D 30.08.06, 17:20 to akurat racja, ale jakas siksa z wysokich obcasow popisala sie matematyka. Autorow powazniejszych publikacji jednak na takich bledach nie widac - natomiast najwazniejsze publikacje ND czy RM to co tkna gospodarki to stek bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Proponuje prenumerować Szczerbiec i Głos Maciere 30.08.06, 15:00 wicza........ Odpowiedz Link Zgłoś
slasz10 "Wyborcza" i "Polityka" zakazane w Radiu 30.08.06, 15:02 ale jaja, szkoda tylko, że to Polska własnie Odpowiedz Link Zgłoś
basiakrakow1 Re: "Wyborcza" i "Polityka" zakazane w Radiu 30.08.06, 15:02 zajebissssssta zamiana - polityka na nasz dziennik, dobrze ze nie słucham radia Odpowiedz Link Zgłoś
pdppdp Re: "Wyborcza" i "Polityka" zakazane w Radiu 30.08.06, 15:20 Pani Barbaro z Krakowa, jakże niesłusznie czyni Pani nie słuchając Wolskiego Radia. Ono przecież tak fajnie bawiąc uczy, tudzież ucząc bawi. Dzięki obcowaniu z twórczością dziennikarskią rozpowszechnianą poprzez eter, a powstającą pod światłym kierownictwem m.in. panów Cabańskiego, Targalskiego, Wolskiego czy Sobali, mogłaby Pani z czasem przestać być wykształciuchem, stając się powoli pełnowartościowym członkiem społeczności Czwartej Najjaśniejszej. Odpowiedz Link Zgłoś
basiakrakow1 Re: "Wyborcza" i "Polityka" zakazane w Radiu 30.08.06, 15:28 pdppdp napisał: > Pani Barbaro z Krakowa, jakże niesłusznie czyni Pani nie słuchając Wolskiego > Radia. Ono przecież tak fajnie bawiąc uczy, tudzież ucząc bawi. Dzięki > obcowaniu z twórczością dziennikarskią rozpowszechnianą poprzez eter, a > powstającą pod światłym kierownictwem m.in. panów Cabańskiego, Targalskiego, > Wolskiego czy Sobali, mogłaby Pani z czasem przestać być wykształciuchem, > stając się powoli pełnowartościowym członkiem społeczności Czwartej > Najjaśniejszej. Och dziękuję, ale nie skorzystam... Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek normalnie komuchy wysiadaja 30.08.06, 15:04 PRL wiecznie zywy - dzieki pisuarom mamy powrot do czasow zatechlego komunizmu w wydaniu czarno-katolskim. Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Manipulanci z Wybiorczej zapomnieli dodac, ze 30.08.06, 15:09 chodzi o prenumerate GW za pieniadze Polskiego Radia a nie o prywatne nry. pp redaktorow.Zreszta jak sie komu nie podoba to nie musi w Radio pracowac.Moze isc do TVN.Jako podatnik, jesli juz musze za to placic, to osobiscie wole Nasz Dziennik.Brawo Polskie Radio, czekam na reszte bibliotek, urzedow i spolek skarbu panstwa, ktore z nawyku kupuja GW.Niech GW kupuja liberalowie z PO i SLD w swoich firmach.Odzyskujemy Polske! Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.badowski "odzyskujemy Polskę" buahahaha 30.08.06, 15:15 Jeszcze tylko wprowadźcie socjalizm w gospodarce tak jak naobiecywaliście w wyborach tym ciemniakom co na was głosowali, to będziemy mieli prawdziwą Polskę, jak za Rzeczypospolitej Szlacheckiej: biedną, zapyziałą, zaściankową ale katolicką, z Jarkiem K. na czele oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
j_mat Re: Manipulanci z Wybiorczej zapomnieli dodac, ze 30.08.06, 15:16 grisza14 napisał: > chodzi o prenumerate GW za pieniadze Polskiego Radia a nie o prywatne nry. pp > redaktorow.Zreszta jak sie komu nie podoba to nie musi w Radio pracowac.Moze > isc do TVN.Jako podatnik, jesli juz musze za to placic, to osobiscie wole Nasz > Dziennik.Brawo Polskie Radio, czekam na reszte bibliotek, urzedow i spolek > skarbu panstwa, ktore z nawyku kupuja GW.Niech GW kupuja liberalowie z PO i SLD > > w swoich firmach.Odzyskujemy Polske! Patrzcie, kto to odzyskuje Polskę. Z Griszą (to już XIV) do WNP! Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: Manipulanci z Wybiorczej zapomnieli dodac, ze 30.08.06, 15:16 co za kretyn, to chyba normalne, że dziennikarze chca wiedzieć i powinni wiedzieć co się pisze w innych gazetach, zwłaszcza w takiej instytucji jak radio, nie widzisz czlowieku, że to DECYZJA POLITYCZNA???? Odpowiedz Link Zgłoś
szczurek.polny Re: Manipulanci z Wybiorczej zapomnieli dodac, ze 30.08.06, 15:26 Oczywiście niekupowanie do tej pory ani jednego egzemplarza "Naszego Dziennika" lub choćby "Wprost" nie było decyzją polityczną. To była jak najbardziej decyzja ekonomiczna. Po co marnować publiczne pieniądze na jakieś inne tytuły, skoro wszystkie wydarzenia są już opisane jak należy w "Gazecie Wyborczej" i "Polityce"? Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: Manipulanci z Wybiorczej zapomnieli dodac, ze 30.08.06, 16:32 nie twierdzę, ż GW jest idealna, ale nie przytaczaj mi tu tego kłamiliwego szmatławca jakim jest "nasz dziennik", bo to urąga wszystkim czasopismom w kraju, nawet "przyjaciółce", podaj lepiej lepsze przykłady Odpowiedz Link Zgłoś
szczurek.polny Re: Manipulanci z Wybiorczej zapomnieli dodac, ze 30.08.06, 17:08 Nie twierdzę, że "Nasz Dziennik" jest idealny, jednak linia programowa tego pisma odzwierciedla poglądy co najmniej kilku milionów osób, a stanowią one co najmnie kilkanaście procent obywateli naszego kraju. Upieram się, że dużo lepiej byłoby, gdyby Polskie Radio prenumerowało 10 egzemplarzy "Gazety Wyborczej", 10 egzemplarzy "Dziennika", po 5 egzemplarzy "Gazety Polskiej", "Naszego Dziennika", "Faktu" i "Superexspresu" oraz 9 wybranych tytułów regionalnych zamiast 39 egzemplarzy "Gazety Wyborczej". Poza tym z artykułu nie wynika, żeby "Gazeta Wyborcza" miała zniknąć z redakcji Radia. Po prostu mniej egzemplarzy będzie prenumerowanych, nie będzie już gazety dla każdego redaktora na jego biurko, za to w czytelni pojawią się inne tytuły. Cały tytułowy "zakaz?" to umożliwienie dziennikarzom dostępu do innych gazet. Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: Manipulanci z Wybiorczej zapomnieli dodac, ze 30.08.06, 19:45 "Według tygodnika informację o zakazie posiadania "GW" i "Polityki" potwierdzają trzy niezależne źródła." czy to nie brzmi jednoznacznie? Odpowiedz Link Zgłoś
szczurek.polny Re: Manipulanci z Wybiorczej zapomnieli dodac, ze 30.08.06, 22:26 Zadzwoniłem tam i ówdzie. Tę samą informację zdementowały cztery niezależne źródła. I co teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
kosama Polska z odzysku? 30.08.06, 15:17 Brawo radio! Liberałów z PO na szafot, znacjonalizować ich wszystkie firmy! A w polskim radio tak: w 3ce od rana zamiast informacji będą od dziś czytania księdza rydzyka, w dwójce - palenie czarownic z GW on line, a 1PR - komunikaty o zagrożeniach wewnętrznego bez. państwa 24h: "Stan wody w kolanie prezydenta podniósł się, zbliża się też huragan "Sraczka". Odwołane zostają wszystkie bezsensowne wizyty u wrogów ościennych." Odpowiedz Link Zgłoś
basiakrakow1 Re: Polska z odzysku? 30.08.06, 15:32 kosama napisała: > Brawo radio! Liberałów z PO na szafot, znacjonalizować ich wszystkie firmy! A w > > polskim radio tak: w 3ce od rana zamiast informacji będą od dziś czytania > księdza rydzyka, w dwójce - palenie czarownic z GW on line, a 1PR - komunikaty > o zagrożeniach wewnętrznego bez. państwa 24h: "Stan wody w kolanie prezydenta > podniósł się, zbliża się też huragan "Sraczka". Odwołane zostają wszystkie > bezsensowne wizyty u wrogów ościennych." Radio Maryja kreuje sobie nowy grunt. Wkrótce przejma radio publiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: Polska z odzysku? 30.08.06, 16:49 Tylko po co było obalać PRL. Wszystko było gotowe, tylko Lech 1 sekretarzem a Jarek premierem. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Jako podatnik muszę płacić na waszą telewizję 30.08.06, 19:04 Więc dlaczego, skoro płacę na telewizję, nie mogą być tam też reprezentowane moje poglądy? Odpowiedz Link Zgłoś
kika843 Re: Manipulanci z Wybiorczej zapomnieli dodac, ze 31.08.06, 01:22 grisza14 napisał: > chodzi o prenumerate GW za pieniadze Polskiego Radia a nie o prywatne nry. pp > redaktorow.Zreszta jak sie komu nie podoba to nie musi w Radio pracowac.Moze > isc do TVN.Jako podatnik, jesli juz musze za to placic, to osobiscie wole Nasz > Dziennik.Brawo Polskie Radio, czekam na reszte bibliotek, urzedow i spolek > skarbu panstwa, ktore z nawyku kupuja GW.Niech GW kupuja liberalowie z PO i SLD > > w swoich firmach.Odzyskujemy Polske! A ja jako podatniczka wolę GW i może będziemy sie tak kłócić w nieskończoność? Czy nie powinno być tak, że mamy dostęp do wszystkiego i na podstawie tego oceniamy rzeczywistość? Nie powinno się niczego zabraniać, zakazywać, utrudniać dostępu. Choć nie cierpię "Naszego Dziennika", to niech on też sobie będzie, ale żeby nie doszło do sytuacji, że jest wyłącznie on. Powinniśmy mieć możliwośc wysłuchania w radiu także doniesień GW. Odpowiedz Link Zgłoś
basiakrakow1 Cenzura 30.08.06, 15:22 Jeszcze pół roku temu byłabym nieźle oburzona takim obrotem sytuacji. Pewnie chodziłabym i wszystkim o tym powtarzała. Teraz się już przyzwyczaiłam do tego, że co chwilę okazuje się, że nasze swobody obywatelskie są coraz mniejsze. Mimo wszystko - wracamy do cenzury.... to nie jest dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello To wynika z ... 30.08.06, 15:43 podwyższonego zagrożenia terrorystycznego w USA ;) i jest robione całkowicie dla Pani dobra i proszę to wreszcie docenić ;))))) ! Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 Nowe dzienniki opinii: "Gazetę Polską" i "Nasz 30.08.06, 15:06 Dziennik". No cóż, masz narodzie, co chciałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.badowski Ludzie PiS-u to pośmiewisko :) 30.08.06, 15:06 Jak można być takim zacofanym, zaściankowym knurem, żeby zabraniać dziennikarzom prenumerowania gazet? A jak sobie sami kupią, to co poskarży się Napoleonowi czyli Jarkowi K.? Widocznie wbrew spiskowej teorii Jaroslawa Kaczyńskiego, nawet związani z PiS-em dziennikarze uważają Wyborczą i Politykę za wiarygodne źródło informacji. A on chce im w zamian dać Nasz Dziennik czyli Ojca Rydzyka . Współczuję z całego serca :) Odpowiedz Link Zgłoś
j_mat Re: to jak beda atakowac Gazete? 30.08.06, 15:18 eat.putsy napisał: > nie wiedzac co ona pisze Czy po to, aby atakować, trzeba wiedzieć co pisze? To tylko przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
basiakrakow1 Re: to jak beda atakowac Gazete? 30.08.06, 15:36 j_mat napisał: > eat.putsy napisał: > > > nie wiedzac co ona pisze > > Czy po to, aby atakować, trzeba wiedzieć co pisze? To tylko przeszkadza. Oni wiedzą lepiej od nas co w niej pisze Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy Re: to jak beda atakowac Gazete? 30.08.06, 15:40 No ja zaczynam dzien pracy studiujac wiadomosci o konkurentach. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Skończył się monopol "Wybiórczej" 30.08.06, 15:07 Pozycja GW jest coraz słabsza na rynku. Wchodzą nowe tytuły, czytelnikow coraz mniej, a wyborcy nie słuchają Michnika (bo nikt nie głosuje na PD). Kiedyś GW była opiniotwórcza, teraz się skończyło, jest jedną z wielu gazet na rynku. I muszą się z tym pogodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.badowski Och tak i dlatego zabronił GW dziennikarzom 30.08.06, 15:12 Metody rodem z gomułkowskiej komuny. I to jest prawica która za główny cel postawiła sobie dorżnięcie pozostalości komunizmu w naszym kraju. Doprawdy przerażające jest myślenie ludzi PiS-u. Myślę, że może doprowadzić tylko do jednego: że dziennikarze będą zdoybywać te gazety cichaczem, pod stołem, żeby się czasem ten głupek Kaczyńskiemu nie poskarżył. Czysta paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Dałeś się zwieść manipulacji w tytule artykułu 30.08.06, 16:18 Dziennikarze mogą czytać co chcą. Po prostu Radio ze swojego budżetu nie chce finansować takiej liczby egzemplarzy Wyborczej. Faktycznie jest internet dziennikarze moga wejść na gazeta.pl a Radio nie musi wydawać kasy na GW - oszczędność kosztów. Poza tym obiektywizm nakazuje dziennikarzom w Radiu czytać gazety wszystkich opcji a nie tylko Michnikowej opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.badowski Dobra dobra :) 30.08.06, 16:33 I akurat Polityka i GW zostały wyeliminowane, czyli dwie gazety których nie trawi Jarek Kaczyński. W zamian mają być Gazeta Polska i Nasz Dziennik, więc przestań wmawiać że chodzi o oszczędności, skoro to za tym stoi najzwyklejsza ludzka zawiść Kaczyńskich, bo że oni jej nie mają, tego mi nie wmówisz, o nie. Lepsza jak rozumiem prawda Ojca Rydzyka czyli Nasz Dziennik. Tylko zakompleksione karły mogą zrobić coś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Dobra dobra :) 30.08.06, 16:44 A Ty nie mów mi o zagrożeniu wolności, że Radio chce ciąć koszty i np. kupić jeden egzemplarz Wyborczej a nie np. 40. To dla GW straty, ale z punktu widzenia Radia oszczędność. W mojej firmie też zaprzestano prenumeraty GW, bo można ją przeczytać w internecie - i co też jest pod wpływem Kaczyńskiego ???? Nie to zwykłe oszczędności... A co do dziennikarzy to powinni być obiektywni i dobrze poinformowani - przeczytać/posłuchać Prawdy Ojca Rydzyka, przeczytać Prawdy Michnika i mieć własne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: Skończył się monopol "Wybiórczej" 30.08.06, 15:12 ty chyba naprawde nie wiesz o co w tym wszystkim chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Skończył się monopol "Wybiórczej" 30.08.06, 16:19 Oświeć mnie... Pewnie powiesz jak zatroskany Towarzysz Urban (który nigdy nie kolaborował z totalitarnym reżimem) że teraz jest "zagrożona demokracja" Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: Skończył się monopol "Wybiórczej" 30.08.06, 16:33 wiesz co to znaczy decyzja polityczna??? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Skończył się monopol "Wybiórczej" 30.08.06, 16:48 Tak - najlepiej nauczyły mnie tego rządy PZPR i SLD. Za UW też było wiele "politycznych decyzji". Jeszcze nie tak dawno (w latach 90tych) ktoś kto publicznie powiedział o nieprawidłowościach/złodziejstwie/łapówkach przy prywatyzacjach był publicznie uznawany za oszołoma i antyliberała (jakby postawa antykorupcyjna była antyliberalizmem). Więc cenzura była znacznie silniejsza niż teraz... Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: Skończył się monopol "Wybiórczej" 30.08.06, 19:46 czy jak kiedyś było źle to teraz może być tylko trochę źle? Odpowiedz Link Zgłoś
j_mat Re: Skończył się monopol "Wybiórczej" 30.08.06, 15:23 palestrina2005 napisał: > Pozycja GW jest coraz słabsza na rynku. > Wchodzą nowe tytuły, czytelnikow coraz mniej, a wyborcy nie słuchają Michnika > (bo nikt nie głosuje na PD). > > Kiedyś GW była opiniotwórcza, teraz się skończyło, jest jedną z wielu gazet na > rynku. > I muszą się z tym pogodzić. Ta gazeta nazywa się "Wyborcza", Palestrina. I nie udawaj tu zwolennika wolnego rynku, bo tu nie chodzi o walkę z monopolem, ale o administracyjny zakaz. A to jest bolszewizm. I nikt, kto sam nie jest bolszewikiem, z tym się nie może pogodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Skończył się monopol "Wybiórczej" 30.08.06, 16:22 też dałeś się zwieść manipulacyjnemu tytułowi. Radio nie zabrania czytać GW. Po prostu, po pierwsze Radio nie chce jej kupować na własny koszt (można sobie ją poczytac w internecie, albo kupić samemu), a po drugie chce żeby dziennikarze poszerzyli nieco swoje horyzonty czytając także gazety innych opcji politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy oj nie jestem taki pewny 30.08.06, 15:43 to niezla gazeta, Michnikiem sie za bardzo nie przejmuje Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: oj nie jestem taki pewny 30.08.06, 16:23 Ale kurs na giełdzie leci w dół. A pozycja w porównaniu z latami ubiegłymi dużo słabsza. I jakoś jako "opiniotwórcza" się nie sprawdza bo nikt nie chce głosować na demokratów.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pdppdp Mam dla pana prezesa pewną propozycję 30.08.06, 15:08 Otóż przy wojsku robi teraz Antoni Macierewicz. Poza tym, że jest wybitnym mężem stanu i łebskim politykiem, jest również tuzem dziennikarstwa i publicystyki. Mógłby zatem reaktywować zasłużone pismo codzienne pt. "Żołnierz Wolności". A wówczas pan prezes mógłby ten ciekawy tytuł zaprenumerować. I moja propozycja dla pana prezesa jest taka, żeby namówił Antoniego Macierewicz do tego przedsięwzięcia. Jeśli się nie uda, to pan przezes może z archiwów wyciągnąć bywsze numery "Żołnierza Wolności". Ich lektura również będzie sprzyjała kształtowaniu właściwej postawy moralno-politycznej dziennikarzy Wolskiego Radia. Odpowiedz Link Zgłoś
tezas No coz, ND ani GP dorosli wyksztalceni ludzie nie 30.08.06, 15:08 wezma do reki dobrowolnie,w iec trzeba tym 'dzielom' nieco dopomoc, odcinajac inne zrodla inforamcji wlasnie. A to Kaczystan wlasnie. --------------------------------- Jarosław Kaczyński, 2005: "Jeśli mój brat wygra wybory prezydenckie, nie będę premierem." Odpowiedz Link Zgłoś
rytir "Wyborcza" i "Polityka" zakazane w Radiu 30.08.06, 15:10 i ja jeszcze mam bulic abonament na tych faszystów? hie hie, no to się przeliczyli ( a tak poza tym na komununistów takoż nie łożyłem) Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Wszystkie gazety sa stosem makulatury 30.08.06, 15:11 i wyrzucaniem pieniedzy. Jezeli ktos chce czytac, czyta w internecie i to za darmo. jedno lacze moze obsluzyc setki czytelnikow. Nie wolno robic przywilejow jednej gazecie, a blokowac skapym budzetem innych, bardziej obietywnych i uswiadamiajacych ludzi. Opinia publiczna, to nie zabawka w rekach nieodpowiedzianej i jednostronnej prasy. W podobny sposob powinny zareagowac i inne panstwowe instytucje, miejsc prac jest do pracy, a nie czytania gazet. Odpowiedz Link Zgłoś
basiakrakow1 Re: Wszystkie gazety sa stosem makulatury 30.08.06, 15:47 tylko że oni robią taki program przegląd prasy, w którym mówią, co pisza w gazetach. tak sie robi w radiach. Odpowiedz Link Zgłoś
maks82 "Wyborcza" i "Polityka" zakazane w Radiu 30.08.06, 15:13 Nareszcie! Bardzo słuszna decyzja! Już kiedyś była obowiązkowa prenumerata "Trybuny Ludu" która uchodziła potem za najlepiej sprzedającą się i opiniotwórczą. Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: "Wyborcza" i "Polityka" zakazane w Radiu 30.08.06, 15:14 i własnie z tego powodu ten pajac zrezygnował z prenumeraty "razety wyborczej", idź się lecz czlowieku!!! Odpowiedz Link Zgłoś