Dodaj do ulubionych

Niezłomni obrońcy prawdy

06.09.06, 01:52
Duże piwo dla Jolki z Dywit!:)))

To, że opłaca się politycznie udawać przyzwoitość, jest w sumie budujące:)

"Hipokryzja to hołd jaki występek składa cnocie"
La Rochefoucauld

Obserwuj wątek
    • maruda.r Niezłomni obrońcy prawdy 06.09.06, 10:30

Pierwsze jaskółki zmiany widoczne są już w zachowaniu Jarosława Kaczyńskiego.
      Gdy oglądałem wystąpienie premiera w Brukseli czy jego rozmowę z młodzieżą w
      Wadowicach, odniosłem wrażenie, że Jarosław Kaczyński zachowuje się i mówi
      inaczej, niż gdy był tylko liderem partii.

To tylko wrażenie. Podobne wrażenie sprawiał Kaczyński wygłaszając expose. Potem
      rychło doszedł do siebie i znów zaczął bredzić, jak Piekarski na mękach.

Problemem Kaczyńskich nie jest sugerowany brak doświadczenia, ale bolszewicka
      mentalność. I żeby ją zamaskować (wyleczyć się nie da), to nie wystarczy jednej
      kadencji.

Nie dajmy się też zwieść Lepperowi. Wystarczy spojrzeć na sondaże. Lepper wciąż
      stoi przed dylematem: utonąć razem z PiS-em i zabezpieczyć swoją przyszłość
      przez pomnożenie majątku czy zerwać w ostatniej chwili sojusz i próbować dalej
      sił z Samoobroną?

Nie wystarczy być trybunem ludowym; trzeba jeszcze mieć tyle dowcipu, by móc
      ogarnąć sposób w jaki działa państwo. Wałęsa poległ właśnie na tym polu. To samo
      będzie z Lepperem, Giertychem i Kaczyńskimi. Wyrok już zapadł. Tylko i wyłącznie
      kwestią czasu jest jego wykonanie.

• aster5 Bolszewicka mentalność to nie jedyny problem 06.09.06, 10:58
        braci K., aczkolwiek wiodący.
        Innym jest rodzaj ograniczenia umysłowego wynikającego zapewne z
        bogoojczyżnianego wychowania, a przejawiającego się pełną lęków i agresji
        niechęcią do wszelkich nowości.
        • abba15 Bolszewicka mentalność żydoubeckiego ścierwa 06.09.06, 17:32
          aster5 napisała: braci K., aczkolwiek wiodący.
          > Innym jest rodzaj ograniczenia umysłowego wynikającego zapewne z
          > bogoojczyżnianego wychowania, a przejawiającego się pełną lęków i agresji
          > niechęcią do wszelkich nowości.

oni są profesorami prawa a wy łżeUBole niepełnymi magistrami
          • maruda.r Re: Bolszewicka mentalność żydoubeckiego ścierwa 07.09.06, 01:45
            abba15 napisał:

> aster5 napisała: braci K., aczkolwiek wiodący.
            > > Innym jest rodzaj ograniczenia umysłowego wynikającego zapewne z
            > > bogoojczyżnianego wychowania, a przejawiającego się pełną lęków i agresji
            >
            > > niechęcią do wszelkich nowości.
            >
            >
            > oni są profesorami prawa a wy łżeUBole niepełnymi magistrami

Nie są profesorami prawa. Zajmowali jedynie stanowisko profesora na uczelni - to
            duża różnica. Ponadto studiowali kierunek prawa administracyjnego, który w owym
            czasie miał bardzo słabe notowania - był to najprostszy sposób na doślizganie
            się do magistra.

Co do wykształcenia, to nie musiałem "uwiarygadniać" swoich prac cytatami
            Włodzimierza Ilicza, choć część z nich pisałem również w czasach PRL-u.

• koloratura1 Re: Bolszewicka mentalność żydoubeckiego ścierwa 07.09.06, 02:15
            abba15 napisał:

>
            > oni są profesorami prawa a wy łżeUBole niepełnymi magistrami

Skąd wiesz?
      • bibliofil100 Morozowski - źle poinformowany dziennikarz 08.09.06, 06:50
        Morozowski tylko wykazuje się brakiem profesjonalizmu,czy bierze udział w
        bezwzględnej walce politycznej ?
        L. Kaczyński dwukrotnie powiedział,że Kuroń jest bohaterem. Morozowski o tych
        wypowiedziach nie słyszał ?
      • bibliofil100 Morozowski - źle poinformowany dziennikarz 08.09.06, 06:52
        bezwzględnej walce
        politycznej ?

Kaczyński dwukrotnie powiedział,że Kuroń jest bohaterem. Morozowski o tych
      • bibliofil100 Morozowski - zły dziennikarz ? 08.09.06, 06:58
        bezwzględnej walce
        politycznej ?
        Lech Kaczyński dwukrotnie powiedział,że Kuroń jest bohaterem. Morozowski o tych
      • bibliofil100 Morozowski 08.09.06, 06:59
        bezwzględnej walce
        politycznej ?
        prezydent Kaczyński dwukrotnie powiedział,że Kuroń jest bohaterem. Morozowski o
        tych wypowiedziach nie słyszał ?
    • mt7 Samoobrona jest tworem ...służb bezpieczeństwa 06.09.06, 11:27
      CYTATY DLA JOLI Z DYWID, zanim zacznie:
      “Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa. Mój brat, który
      był ministrem stanu do spraw bezpieczeństwa, dostał raport, z którego wynikało,
      że grupa byłych oficerów SB założyła Związek Zawodowy ‘Samoobrona’˝. I dalej
      czytamy: ˝To formacja używana do osłony tyłów tego całego układu i ochrony tego
      nieporządku, który jest w kraju, i jednocześnie korzystająca z tego
      nieporządku. To są ludzie, którzy nabrali kredytów i chcą żyć jak
      przedsiębiorcy, a mają kwalifikacje do kopania rowów”( wywiad w “Głosie
      Wybrzeża” z 18 i 22 czerwca 2003 r.)
      W serwisie PAP-u z 2004.03.25, Jarosław Kaczyński potwierdził:
      ”Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną. Uważam, że mam
      dowody na potwierdzenie moich słów i w odpowiednim momencie je przedstawię”.
      Jarosław Kaczyński, 2004.02.16, PR3:
      “My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w
      Polsce uczestniczyć nie będziemy, bo proszę zauważyć, że kolejne takie rządy w
      Polsce jak te, które mamy obecnie, albo te które były w poprzedniej kadencji i
      mamy do czyniena z Samoobroną przy władzy i naprawdę z nieszczęściem dla
      naszego kraju.”
    • obalmykaczyzm Nie, Panie Andrzeju, zachopwanie Kaczynskiego 06.09.06, 13:57
      nie jest spowodowane brakiem doswiadczenia. Facet ma szosty krzyzyk na karku i
      nie sposob tlumaczyc go, ze nie przeczytal zadnych ksiazek, albo nie widzial
      zadnych filmow, na ktorych widac jak sie powinien maz stanu zachowac.
      Zachowanie Kaczynnskiego spodowowane jest tym, ze posiadl on Prawde, Jedyna i
      Niewzruszona. Jest to, obawiam sie, ta sama Prawda, ktora w swoim czasie
      przechodzila z rak do rak - a do to Stalina, a to do Pol Pota, a to Ceausescu.
      Rozni sie ona jedynie szczegolami kosmetycznymi i faktem ze czasy sa dzis mniej
      sprzyjajace Prawdom Jedynym i Niepodwazalnym. Ani POl Pot, ani Stalin, ani
      Ceausescu nie byli wzywani do Brukseli na dywanik i nie musieli sie jaqk
      petaqki tlumaczyc z dlawienia praw czlowieka w swoich krajach. Kaczki niestetty
      musza, bo szmalu nie dostana na swa radosna dzialanosci rewolucyjna.
      Kaczynscy sie nie zmienia - chocby 24 godziny na dobe tlukly im do lbow
      rozliczni specjalisci od publiczbego wizerunku. Im bowiem przyswieca jeden cel,
      ktory nie dopuszcza kompromisu - wziac cala Polske za morde i wdrazac swoja
      Prawde. Az bedziemy piszczec z bolu.
    • tales1 A oto "wielkie" zasługi p. Morozowskiego: 06.09.06, 14:59
      Źródło: www.1bx.com/pl/Andrzej_Morozowski.htm

"Andrzejowi Morozowskiemu udało się w programie "Teraz My" 11 kwietnia 2006
      wyprowadzić z równowagi Andrzeja Leppera, kiedy zaprosił do programu prócz
      samego Leppera kilku jego byłych partyjnych kolegów, którzy w trakcie programu
      zarzucili swemu byłemu szefowi nieuczciwość. Dzień po programie Lepper zwołał
      konferencję prasową, na której oświadczył: "Ja jestem cierpliwy. Wytrzymałem
      tam i Andrzej Morozowski nie dostał w papę za przeproszeniem. A powinien! Ale
      ja na chamstwo nie odpowiadam chamstwem, tylko kulturą." Wezwany do
      przeproszenia Morozowskiego przez stację TVN, Lepper odmówił, ale 13 kwietnia
      jednak zmienił zdanie, swoją wypowiedź tę usiłował obrócić w żart, a samego
      Morozowskiego oraz stację TVN publicznie przeprosił. Dziennikarz publicznie
      przyznał się do żydowskiego pochodzenia. Andrzej Morozowski ma żonę Agatę i
      syna Janka".

• maruda.r Re: A oto "wielkie" zasługi p. Morozowskiego: 07.09.06, 01:48
        tales1 napisał:

Dziennikarz publicznie
        > przyznał się do żydowskiego pochodzenia. Andrzej Morozowski ma żonę Agatę i
        > syna Janka

I w przeciwieństwie do Leppera brakuje mu bogatej przeszłości kryminalnej.

• tales1 Re: A oto "wielkie" zasługi p. Morozowskiego: 07.09.06, 08:01
          Nie wyrywaj, "rzetelna" marudo, z całości paru zdanek mało ważnych! Ja
          przytoczyłem wyżej cały tekst z blogu Morozowskiego. Prowakujesz i doszukujesz
          się "drugiego" dna? To miej pretensje do Morozowskiego co zamieszcza w swoim
          blogu. Ubecko-propagandowe metody stosujesz, "rzetelna" marudo!
    • minipolak Brak doswiadczenia 06.09.06, 15:17
      "Mam nadzieję, że zachowanie prezydenta Kaczyńskiego
      jest spowodowane brakiem doświadczenia."

Niewatpliwie :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    • arian3 Niezłomni obrońcy prawdy 06.09.06, 16:31
      Oglądałem w TV P.premiera w audycji"a co z dobrem Polski"Zadawano Mu mnóstwo
      podchwytliwych pytań.Jestem pełen podziwu dla premiera,że nie dał się pognębić
      czego bardzo chcieli jego przeciwnicy z"łże-elity"na transfornacji zarobili dużo
      porobili majątki,podzielili władzę i wpływy.Teraz chcieliby nadal utrzymywać
      nasz kraj bez zmian.arian3
    • abba15 Niezłomni obrońcy prawdy 06.09.06, 17:27
      ale za to u was w Ubekistanie
      prawda się nie przedostanie!
    • altspringe Ależ ten facet sadzi banały 06.09.06, 19:49
      Spojrzenie na polityke oczami dziecka. I ten facet uchodzi za pistolet
      dziennikarstwa krajowego:) Smiechu warte
    • rejtann Niezłomni obrońcy prawdy Donald Rhazem z Hanią 06.09.06, 22:56
      Niezłomni obrońcy prawdy Donald Rhazem z Hanią, Hania Razem z Donaldem.
    • bohmel50 Niezłomni obrońcy prawdy 07.09.06, 20:35
      Andrzeja Szczypiorskiego kreowano również na autorytet, np. w Gazecie Wyborczej.
      Mimo, że od 1992 roku wiadoma była jego obrzydliwa przeszłość. Bezmyślne
      podpieranie się autorytetami było kiedyś w szkole określane ( w sposób
      zwulgaryzowany) jako scholastycyzm. Czy pan redaktor namawia nas byśmy przestali
      myśleć? A historycy mają wyzbyć się postawy badawczej? Bo ktoś nazywa się X lub
      Y? Panie toż to przejaw zachowań stadnych!
    • alter82 Re: Niezłomni obrońcy prawdy 12.09.06, 12:58
      Jak zauważył autor trafnie, Andrzej Lepper chce zostać Prezydentem. I to
      stwierdzenie wystarczy za komentarz do wszelakich poczynań Samoobrony.
      Obrona Jacka Kuronia jest słuszna, więc nie ma sensu komentowania oczywistego.
      Gorzej jest ze sprawą Macierewicza. Zarządanie dowodów lub dymisja, to mnie
      zaskoczyło. Czyzby Andrzej Lepper ogładą, sprytem, polotem politycznym pobił
      przeciwników? Okazało się, że nie. Wystapił, dumnie wypiął piers po medal i
      ucichł. Niekonsekwencja to jedna z wielu rzeczy, która niszczy polityków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka